Αν Και… Πτώματα, Στις Επάλξεις!..

Φίλοι μου / μας!

1. Είπαν, παραπειστικώς (!), οι Τούρκοι εσχάτως, μεταξύ των άλλων για τα οποία ήδη γράψαμε εδώ, πως η “ΜΟΣΑΝΤ” έχει Βάση στα “Ελεύθερα” της “Κυπριακής Δημοκρατίας”!

Και εμείς λέμε τα ακόλουθα:

α. Η “Μοσάντ” βρισκόταν, αλλά και ευρίσκεται πάντα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όπου υπάρχουν Ισραηλινοί ή Ισραηλινού ενδιαφέροντος στόχοι, δικής της… ιδιοκτησίας ή “τρίτων”! Πχ Σε καράβια που πηγαινοέρχονται από τον Πειραιά, στην Χάϊφα, σε α/δ, απ’ όπου πολίτες ταξιδεύουν για το Ισραήλ, σε αθλητικές Ομάδων της αποστολές, σε κρίσιμες στρατιωτικές αποστολές πιθανώς, και γράφουμε “πιθανώς”, αφού οι “ΙΕΔ” έχουν τις δικές τους πάρα πού καλές “ΜΥ”, όπως το αυτό και το Ι/ΥΠΕΣ – Ι/Αστυνομία, κλπ!

β. Η Κύπρος είναι ο 1ος προς Δυσμάς “Ζωτικός Χώρος” / (“Ζ.Χ.”) του Ισραήλ, με ακολουθούντες “Ζ.Χ.” την ν. Κρήτη, την ν. Μάλτα, τις Ηράκλειες Στήλες, κλπ!..

Μετά τα όσα γίνονται, εδώ και 10ετίες στο Κράτος του Ισραήλ (από το 1948 και της ιδρύσεώς του), από τους Άραβες γενικώς, εναντίον του, (για να μην το ειδικεύσουμε), με στόχο την καταστροφή του ως Κράτους και τον αφανισμό του λαού του, εσείς τί λέτε, ήταν ποτέ δυνατόν η εκάστοτε Ισραηλινή ηγεσία να μην “κυττούσε” και (!) προς τους “Ζ.Χ.” του κράτους του Ισραήλ, προς κάθε κατεύθυνση της βελόνης της μαγμητικής πυξίδος, άρα και προς Δυσμάς και μάλιστα με προτεραιότητα προς την Δύση, όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό;

Είναι λοιπόν δυνατόν, και (!) σήμερα,  σήμερα μάλιστα που διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του Ισραήλ και η επιβίωση – ύπαρξη του λαού του, να μην υπάρχει “ΜΟΣΑΝΤ” παντού και ειδικώς στο τεράστιο αυτό, “αβύθιστο αεροπλανοφόρο”, που λέγεται ΚΥΠΡΟΣ και που αποτελεί, μαζί με την παγκόσμιο (καικατεχόμενη Ελληνική) Πρωτεύουσα Κων-πολη και τα Στενά της, το σπουδαιότερο από γεωστρατηγική και γεωοικονομική σημασία μέρος της Γης, ένα μέρος που μάλιστα είναι και ο 1ος προς Δ. “Ζ.Χ.” της;

Εμείς λέμε πως και (!) στα “Κατεχόμενα” της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, [όπου τα τελευταία χρόνια είχαμε ένα τεράστιο… “μπουμ” σε αγορές γης (και μάλιστα αγορά πολλών… “φιλέτων”), αλλά, αν δεν σφάλλουμε, και ακινήτων, από Ισραηλινούς πολίτες (!….), γεγονός που υποχρέωσε την Τουρκία να βάλλει ένα “φρένο” σε όλο αυτό, για λόγους που όλοι μας καταλαβαίνουμε], υπάρχει “ΜΟΣΑΝΤ”!..

Τώρα, όταν λένε για Βάση οι Τούρκοι, προφανώς εννοούν για κάποιο κτίριο ίσως, όπου 100% γνωρίζουν πως έχει δημιουργηθεί εκεί ένα “Πρακτορείο” της “ΜΟΣΑΝΤ”! (Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μας πουν τί εννοούν, λέγοντας Βάση, για να μην αερολογούμε, πόσο μάλλον να μην κενολογούμε)!

Καμμία χώρα δεν έχει Βάση (έτσι, όπως αφήνεται να εννοηθεί), των ΜΥ της, σε άλλη! Οι περισσότερες, ακόμα και οι Η.Π.Α. έχουν πχ… “Υπο – CİA”, εκτός των Η.Π.Α., αλλά εντός των Πρεσβειών τους ή / και των Προξενείων τους, όπου πχ ο Νο “2” της Πρεσβείας ή ο Νο “3”, κλπ, είναι οι επικεφαλής των ΜΥ της χώρας αυτής, και της κάθε χώρας, στην “φιλοξενούσα” χώρα!

Είναι βεβαίως πιθανό να λειτουργούν προς όφελος κάποιας χώρας ή να είναι “στημένα” από αυτές, κάποια πχ Γραφεία, όπως Μοντέλων, Στοιχημάτων, Εταιρειών, κλπ, ως Πρακτορεία ΜΥ με… μάσκα, κλπ!.. Και άλλα πολλά, αλλά δεν κάνουμε σήμερα εδώ σχετικό μάθημα!..

Σίγουρα όμως καμμία χώρα δεν έχει σε άλλη κάποια… οικοδομή, κάποιο κτίριο, κλπ, όπου απ’ έξω πχ να γράφει “ΜİT”, “ΜΟΣΑΝΤ”, κλπ!.. Αχαχαχαχαχαχαχα!..

Συνεπώς οι Τούρκοι, που πράγματι, “δεν έρριξαν άδεια να πιάσουν γεμάτα”, όπως λέμε εδώ στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρωτήσουν περαιτέρω τους Γάλλους φίλους τους, να τους εξηγήσουν αυτοί, αν φυσικά αυτοί δεν ήσαν πλήρεις στην προς αυτούς πληροφόρησή τους, όταν λένε “Βάση της ΜΟΣΑΝΤ” στα “Ελεύθερα” της “Κυπριακής Δημοκρατίας”, τί ακριβώς εννοούν!

Επειδή όμως οι Γάλλοι πράκτορες, όπως και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους, δεν είναι “τυχαίοι” και “χθεσινοί”, αυτό δεν έχει γίνει, διότι οι Γάλλοι ήσαν 100% επαγγελματίες σε ό,τι είπαν στους Τούρκους, ήτοι οι όποιες πληροφορίες που τους έδωσαν απαντούσαν όλες στα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντά μια πληροφορία! (Τίς, Πού, Πότε, κλπ).

γ. Ότι επρόκειτο για Γάλλους, οι οποίοι έδωσαν την σχετική πληροφόρηση στους Τούρκους, το είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι!

Και πάλι τους πιστεύουμε και δεν σκεφτόμαστε ότι το είπαν έτσι, διότι πχ ήθελαν να “βάλλουν φυτιλιές” στις πολύ καλές σήμερα Ε-Γ σχέσεις, έχοντας μάλιστα, οι Τούρκοι, αναπτύξει και ένα πολύ καλό “Δίκτυο Πληροφοριών” στα “Ελέυθερα”, δίκτυο που το στηρίζει κυρίως η άφθονη… ροή χρήματος και ύστερα ό,τι άλλο!..

Οι Γαλλικές ΜΥ είχαν για χρόνια άριστες σχέσεις με την “ΜİT”, η οποία μάλιστα τους χρησιμοποιούσε, “τρόπον τινά”, για συλλογή πληροφοριών (κυρίως στρατιωτικών / αυτά πάντα γίνονται με ανταλλάγματα), από τον ν. Έβρου και γενικότερα την ελληνική “Ελεύθερη ΘΡΑΚΗ”, την καλουμένη Δ. ΘΡΑΚΗ! Για παράδειγμα, όλη σχεδόν την 10ετία του 1990 (κυρίως το 2ο ήμισυ), αλλά και μέχρι και μετά τα μέσα της 1ης 10ετίας του 21ου αι., οι γαλλικές ΜΥ δρούσαν “πάσει δυνάμει” / “με τα μπούνια” (και!) υπέρ των Τούρκων στην ΘΡΑΚΗ μας! (Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” γνωρίζουμε Α-ΡΙ-ΣΤΑ)!..

Να πούμε εδώ ότι ιστορικά οι σχέσεις Τουρκίας – Γαλλίας ήσαν από της εποχής του Μουσταφά Κεμάλ (“ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ”) ακόμα ΑΡΙΣΤΕΣ!.. Οι Γάλλοι ή και (!!!) οι Γάλλοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανατροπή της ισχυούσης στρατιωτικής καταστάσεως την περίοδο 1919 – 1922 υπέρ των Τούρκων και τελικώς στην ήττα των Ε/Στρατιωτικών Δυνάμεων τότε εκεί στην ΑΝΑΤΟΛΙΑ, ήτοι σε αυτό που εδαφικά ονομάζουμε σήμερα Τουρκία και ασφαλώς και στην Μικρασιατική Κ/Φ!.. (Δεν ήσαν μόνον οι Σοβιετικοί Κομμουνιστές και οι Ιταλοί που μας πολέμησαν τότε εκεί, “λόγοις και έργοις”)!..

Όμως τα τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως μετά την -ας την πούμε 2η Ε-Γ φιλία- , (2η, μετά από την 1η Καραμανλή – Ζισκάρ Ντ’ Εστέν), φιλία των Κ. Κ. Μ. – Ε. ΜΑΚΡΟΝ, η κατάσταση άλλαξε αρκετά! Οι Γ/ΜΥ δεν συνεργάζονται με τους Τούρκους πάνω σε ένα ίδιο πλαίσιο, σαν αυτό που πιο πάνω μόλις περιγράφηκε, παλαιά Τουρκόφιλα στελέχη των Γ/ΜΥ “αποστρατεύθηκαν” (συνταξιοδοτήθηκαν), κλπ, και το νέο ακολουθούν / ακολουθήσαν αίμα των Γ/ΜΥ έχει διάφορο εργασιακή νοοτροπία του παλαιού!

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν ακόμα στις Γ/ΜΥ Τουρκόφιλοι, όπως και πρώην Γ/πράκτορες – άτομα, που και από μόνα τους ακόμα, έναντι αδράς αμοιβής θα μπορούσαν να δώσουν στην “ΜİT” ό,τι θα την ενδιέφερε σχετικώς με ελληνικούς γενικώς στόχους σε Ελλάδα – Κύπρο, για θέματα ασφαλώς που αυτοί γνωρίζουν!

Εμείς πιστεύουμε πως την σχετική πληροφορία την έδωσαν στους Τούρκους παλαιοί Γάλλοι πράκτορες, που έχουν σχέσεις ακόμα, με τον έναν ή άλλον τρόπο, με την “ΜİT”!.. Όμως πιστέψτε μας, λίγη σημασία έχει αυτό!

Καταληκτικά:

Με βάση τα παραπάνω εκτεθέντα, εκτιμούμε βασίμως ότι η “ΜΟΣΑΝΤ” ευρίσκεται και (!) στην Κύπρο, πιθανότητα και ως “Μονάδα” και όχι με κάποιους απλώς πράκτορές της, όπως όμως ευρίσκεται και στην ίδια την… Τουρκία ακόμα και όπου αλλού στον Κόσμο έχει εκτιμηθεί από το Ισραηλινό Κράτος ότι επιβάλλεται η παρουσία της! Πιστέψτε μας και (!) σ’ αυτό!..

Τέλος, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, καλούμε, για άλλη μια φορά, την γείτονα και σύμμαχό μας Τουρκία να λογικευτεί και να πάψει να “παίζει” παιχνίδια, γενικώς (!) παιχνίδια, όπως αυτό του… “κάνω βαρκάδα στην θάλασσα, όρθιος, διότι δεν γίνεται αλλιώς, και με τα πόδια μου σε 2 βάρκες”, αυτό του “στοργικού πατέρα”, και άλλα, διότι ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΣ, λέγε με ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ!!!..

Τέλος, καλούμε τους -κατά τεκμήριον- ευφυείς Κους Χ. ΦΙΝΤΑΝ και Ι. ΚΑΛΙΝ, να εκτιμήσουν καλύτερα, το πού ακριβώς οδηγεί η συγκεκριμένη σήμερα τ/πολιτική -στον κόσμο- περπατησιά, την χώρα τους και να “ανακρούσουν πρύμναν”! Υπάρχει ακόμα λίγος καιρός, Κύριοι!..

Υγ. Με την ευκαιρία αφιερώνουμε στον φιλόμουσο Ασίκη, Κον ΚΑΛΙΝ, το τραγούδι “Aşkın Kanunu”, με την φωνή Κε Αρχηγέ, της Μουαζέζ ΕΡΣΟΫ και στον Κο ΦΙΝΤΑΝ το “artık sevmeyegeyim”, με την ίδια… αοιδό!..

2. Ορθότατη η κίνηση (και χρονικά “επί του στόχου” 100%), του τέως Π-Θ και τέως Αρχηγού της ΝΔ, Κου Α. ΣΑΜΑΡΑ, όπως και η… συνημμένη ακολουθήσασα ομοία κίνηση του Κου Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ, να ζητήσουν από την ε/ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να μάθουν και αυτοί και όλο το “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ”, το ποιοί ήσαν οι 2 “Προστατευόμενοι Μάρτυρες” στη υπόθεση της “ΝΟΒΑΡΤΙΣ”, υπόθεση στην οποίαν οι 2 αυτοί πολιτικοί μας ήσαν κατηγορούμενοι, μετά την αποκάλυψη στην Βουλή από τον Κο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, γνωστότερο και ως “ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ”, (αποκάλυψη έστω και με καθυστέρηση, αφού το γνώριζε από καιρό), πως ο Δικηγόρος* Κος ΣΑΡΑΚΗΣ έλαβε το ποσόν των 30 εκ-ρίων Ευρώ (ή $ δεν θυμάμαι καλά τώρα, αν και περίπου το ίδιο είναι ως χρηματική αξία), από τις Η.Π.Α. (;), κάτι που απαγορεύεται ρητά, κλπ, κλπ, κλπ!..

* Ο πολιτικός παλιοχαρακτήρας Βελόπουλος “έδωσε” τον Σαράκη, διότι, όπως είναι γνωστόν, τσακώθηκαν!

Ο υπόψη Δικηγόρος, καταπέλτης κατά των πλέον ΑΘΩΩΘΕΝΤΩΝ (με τον έναν ή άλλον τρόπο) εμπλεκομένων στην υπόθεση, πολιτικών και ίσως και άλλων, είχε δεχθεί -θυμίζουμε- επίθεση με βιτριόλι και κινδύνεψε η ίδια του η ζωή! Δείτε τα σημάδια της επιθέσεως αυτής στο πρόσωπό του! Σχετίζεται άραγε αυτή η επίθεση με την υπόθεση;

Δεν μάθαμε από ποιούς ακριβώς έλαβε ο Κος ΣΑΑΡΑΚΗΣ τα 30 εκ-ρια και για ποιόν ακριβώς λόγο, όταν μάλιστα η όλη διαδικασία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ κάτι τέτοιο! Το… “Η.Π.Α.” δεν λέει τίποτε!..

Η αποκάλυψη της ταυτότητος των 2 “Προστατευομένων Μαρτύρων” θα δείξει και θα αποκαλύψει πολλά και κυρίως το μέγεθος της βρωμιάς του τότε “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, ο οποίος θέλησε, πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτότατο βεβαίως ΜΕΓΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ, να… δολοφονήσει πολιτικά και ανθρώπινα πολιτικούς του αντιπάλους, κάτι για το οποίο το αγαπημένο πια παιδί των ΡΟΤΣΙΛΝΤ (Γαλλία) και συνάμα και “Ιερή Αγελάδα” της… μετα-Κομμουνιστικής Αριστεράς στην Ελλάδα, ο Σόρος-Τσίπρας, γνωστός και ως “ΧΟΥΝΤΟΠΑΙΔΟ”, λόγω των οικογενειακών του ριζών, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς συγγνώμη, (μετά από ερώτηση που του είχε τεθεί), σε ένα από τα “φόρα” στα οποία συμμετείχε στην Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα!…

Και ένα ακόμα συμπέρασμα, όχι ασφαλώς πως δεν το γνωρίζαμε, αλλά απλώς θέσαμε επ’ αυτού μία ακόμα… επιβεβαιωτική της γνώσεώς μας σφραγίδα! Ποιό είναι αυτό; Ότι ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ είναι μια ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΙΧΑΜΕΡΗ ΟΧΙΑ και ως ποιότητα ανθρώπου απολύτως… “ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ”!..

Σε ό,τι αφορά τον Κο ΣΑΡΑΚΗ, που έσκιζε… καλσόν στα διάφορα παράθυρα του Καναλιού του παραπάνω Κου (ΟΚ του Καναλιού που και αυτό πλήρωνε και πληρώνει ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ και ασφαλώς οι όπισθεν αυτού Ρ/ΜΥ), έχουμε να πούμε, αυτό που σας έχουμε γράψει πολλές φορές και γνωρίζετε πλέον άριστα! “Όπου ακούτε πολύ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, πολύ ΗΘΙΚΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, πολύ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, αλλά και πολύ, από την άλλη πλευρά, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΘΝΟ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΘΡΗΣΚΕΙΑ” και όλα αυτά να συνοδεύονται από φωνές, τσιρίδες, ύβρεις, κατάρες, κλπ, ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ 1ΟΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ 10 ΦΟΡΕΣ, και στο τέλος ΦΥΓΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ, ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ, διότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΙΟΒΟΛΟ – ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ!..

3. Ήταν πολύ καλή η κίνηση (στρατηγική θα έλεγα) της Κ-Β (και μάλιστα αυτήν την χρονική στιγμή!!!) να ενώσει την όχι απλώς… ΑΜΑΡΤΩΛΗ (!), αλλά κυριολεκτικώς… ΑΣΩΤΗ (!!!), Τράπεζα του “Σόρος-Σύριζα” “ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ”, με την… όποια άλλη Τράπεζα, δεν μας ενδιαφέρει ποιά!..

Από την υπόψη Τράπεζα, είχε “περάσει”, ως Πρόεδρος, και ένας εκ των κάποτε Αντιπροέδρων του “ΔΝΤ”, αν δεν απατώμαι, κοντός, αδύνατος, διοπτροφόρος πολιτικός… Κύριος, “δεξί… οικονομικό χέρι” του τέως Π-Θ μας, Κου Κων-νου ΣΗΜΙΤΗ και ένας εκ των βασικών υπευθύνων εκείνης της ΑΚΡΆΙΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ και σίγουρα “ΣΤΗΜΕΝΗΣ” ΙΣΟΤΟΜΙΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ – ΕΥΡΩ, (1 Ευρώ=345 δρχ., αν θυμάμαι καλά), όταν η Ελλάδα μπήκε… χαριστικά βεβαίως τότε, στην ζώνη του Ευρώ!.. Τώρα ψάχνουμε να εξηγήσουμε την… ΑΚΡΙΒΕΙΑ, του… Μητσοτάκη τάχα!.. Λαμόγιαααααααααααααααα, λιμάααααααααααααααα, παλιοκαβαλίνεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες!..

4. Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” συγχαίρουμε τον νέο Π-Θ του αγαπημένου μας νησιού, Κον ΣΤΑΡΜΕΡ, και του ευχόμαστε “ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ” στο έργο του, προς όφελος του φίλου μας Βρεττανικού λαού, αλλά και προς όφελος της “Παγκοσμίου Κοινότητος”, αφού η χώρα στην οποίαν εξελέγη Π-Θ είναι και πάλι μία των ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ του σημερινού Κόσμου, με πιθανότητα να αναλάβει και πάλι τα παγκόσμια πρωτεία, όπως και εκείνη τα είχε παραδώσει το 1945 στις Η.Π.Α., με την λήξη του Β’ Π.Π. !..

Ως Έλληνες, καλούμε επιπροσθέτως τον νέο Β/Π-Θ, [ο οποίος ήδη, όπως ακούσαμε, ορκίσθηκε (ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ Κε Π-Θγέ!)], “να γράψει Ιστορία” και να ενώσει και πάλι 2 χώρες που ήσαν πάντα φίλες και σύμμαχες, φίλες και… συμπολεμίστριες  (λεκτική αδεία), και που η ιστορική συγκυρία τις έφερε να γίνουν αντίπαλες κάποια στιγμή, και αυτές είναι η “Θαλασσοκράτειρα” Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ και η “ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ”, “ΑΙΩΝΊΑ”, λόγω της ιστορικά πολιτισμικής της / πολιτιστικής της, εδώ και 3500 χρόνια τώρα, ανωτερότητος, και πιο απλά, λόγω του ότι έχει τα περισσότερα… “Champions Leaque” ανάμεσα στους λαούς της Γης που εργάστηκαν και πέτυχαν δια του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ τους, να “μεταφέρουν” την κοινωνία, απ’ εκείνη την προγονική, στην σημερινή!..

Ο νέος σχετικά Βασιλέας του νησιού και της Β/”Κοινοπολιτείας” βεβαίως, πιστεύουμε, Κε Π-Θ γέ, ότι θα Σας βοηθήσει σ’ αυτό σας το έργο, αν ποτέ αποφασίσετε να το αναλάβετε, έργο που και την συλλογική μας Άμυνα θα ενισχύσει σημαντικά, αλλά και που θα είναι κάτι που θα προσδώσει και στις 2 χώρες μας ιδιαίτερο / ξεχωριστό “Ειδικό Βάρος”, στην κάθε μία για τους δικούς της λόγους!..

Να γνωρίζετε ότι ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΣΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Νο “1” ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ, ΟΠΩΣ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΥΨΥΠΕΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ, ΟΣΟ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΑΠΗ, ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!..

Με την ευκαιρία να γνωρίζετε ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΝΥΦΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗ!

Υγ. Με την ευκαιρία, Κε Π-Θγέ, παρακαλούμε, ενεργήσατε, ώστε φέτος να έχουμε, ως ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, αντικειμενικές διαιτησίες και όχι σαν τις περισσότερες περσινές!.. Οι Άγγλοι ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ είναι Α-ΡΙ-ΣΤΟΙ, όταν όμως το… θέλουν!..

5. Η ΩΡΑ ΤΟΥ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: All time νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη (έρευνα)

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός: All time νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη (έρευνα)
Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024 

Δεν θα κλέψουμε Εκκλησία, γράφοντας για κατακτήσεις, αλλά θα παρουσιάσουμε τις νίκες και τις προκρίσεις. Τα αναλυτικότερα στατιστικά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του ποδοσφαίρου, είναι εδώ!

Αν θέλαμε να κλέψουμε Εκκλησία, θα γράφαμε άρθρο για τις κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων στο ποδόσφαιρο. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός δεσπόζει στην κορυφή με δύο τρόπαια της ΟΥΕΦΑ και όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται στο μηδέν. Δεν θέλουμε όμως, οπότε θα σας παρουσιάσουμε τα συνολικά all-time στατιστικά νικών και προκρίσεων, μετά την ολοκλήρωση και της σεζόν 2023/24.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΝΙΚΩΝ

Α. ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ/CHAMPIONS LEAGUE

Ξεκινάμε με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης/UEFA Champions League, από το 1955 που ξεκίνησε, έως και σήμερα.

Συμμετοχές

Ολυμπιακός: 186 αγώνες.
Παναθηναϊκός: 1
63 αγώνες.

Συνολικές νίκες

Ολυμπιακός: 66 (24η θέση στην κατάταξη νικών πανευρωπαϊκά).
Παναθηναϊκός: 51 (33η θέση στην κατάταξη νικών πανευρωπαϊκά).

Νίκες αναλογικά με τις συμμετοχές

Ολυμπιακός: 35,5% (66 νίκες σε 186 αγώνες).
Παναθηναϊκός: 31,28% (51 νίκες σε 163 αγώνες).

Εντός έδρας νίκες

Ολυμπιακός: 51.
Παναθηναϊκός: 37
.

Εκτός έδρας νίκες

Ολυμπιακός: 15.
Παναθηναϊκός: 14
.

Β. ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ/EUROPA LEAGUE

Συνεχίζουμε με το κύπελλο ΟΥΕΦΑ/Europa League. Ακολουθούν τα αναλυτικά στατιστικά:

Συμμετοχές

Ολυμπιακός: 128 αγώνες.
Παναθηναϊκός: 110 αγώνες
.

Συνολικές νίκες

Ολυμπιακός: 53 (51η θέση στην κατάταξη νικών πανευρωπαϊκά).
Παναθηναϊκός: 43 (71η θέση στην κατάταξη νικών πανευρωπαϊκά).

Νίκες αναλογικά με τις συμμετοχές

Ολυμπιακός: 41,4% (53 νίκες σε 128 αγώνες).
Παναθηναϊκός: 39,09% (43 νίκες σε 110 αγώνες).

Εντός έδρας νίκες

Ολυμπιακός: 34.
Παναθηναϊκός: 28
.

Εκτός έδρας νίκες

Ολυμπιακός: 19.
Παναθηναϊκός
: 15.

Γ. CONFERENCE LEAGUE

Ακολουθούν τα δεδομένα για το UEFA Europa Conference League:

Συμμετοχές

Ολυμπιακός: 9 αγώνες
Παναθηναϊκός: 2 αγώνες
.

Συνολικές νίκες

Ολυμπιακός: 7
Παναθηναϊκός: 0
.

Νίκες αναλογικά με τις συμμετοχές

Ολυμπιακός: 77,77% (7 νίκες σε 9 αγώνες)
Παναθηναϊκός: 0% (0 νίκες σε 2 αγώνες).

Εντός έδρας νίκες

Ολυμπιακός: 3.
Παναθηναϊκός: 0
.

Εκτός έδρας νίκες:

Ολυμπιακός: 3.
Παναθηναϊκός: 0
.

Νίκες χωρίς γηπεδούχο (σε τελικό)

Ολυμπιακός: 1.
Παναθηναϊκός: 0
.

Δ. ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

Περνάμε στο κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης, το οποίο καταργήθηκε το 1999.

Συμμετοχές

Ολυμπιακός: 33 αγώνες.
Παναθηναϊκός: 22 αγώνες
.

Συνολικές νίκες

Ολυμπιακός: 14.
Παναθηναϊκός: 9
.

Νίκες αναλογικά με τις συμμετοχές

Ολυμπιακός: 42,4% (14 νίκες σε 33 αγώνες).
Παναθηναϊκός: 40,9% (9 νίκες σε 22 αγώνες).

Εντός έδρας νίκες

Ολυμπιακός: 7.
Παναθηναϊκός: 5
.

Εκτός έδρας νίκες:

Ολυμπιακός: 7.
Παναθηναϊκός: 4
.

ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Συμμετοχές

Ολυμπιακός: 356 αγώνες (186 στο Champions League, 128 στο Europa League, 9 στο Conference League, 33 στο κύπελλο κυπελλούχων).
Παναθηναϊκός: 297 αγώνες 
(163 στο Champions League, 110 στο Europa League, 22 στο κύπελλο κυπελλούχων, 2 στο Conference league).

Συνολικές νίκες

Ολυμπιακός: 140 (66 στο Champions League, 53 στο Europa League, 7 στο Conference League, 14 στο κύπελλο κυπελλούχων).
Παναθηναϊκός: 103 
(51 στο Champions League, 43 στο Europa League, 9 στο κύπελλο κυπελλούχων).

Νίκες αναλογικά με τις συμμετοχές

Ολυμπιακός: 39,32% (140 νίκες σε 356 αγώνες).
Παναθηναϊκός: 34,68% (103 νίκες σε 297 αγώνες).

Εντός έδρας νίκες

Ολυμπιακός: 95.
Παναθηναϊκός: 70
.

Εκτός έδρας νίκες

Ολυμπιακός: 44.
Παναθηναϊκός: 33
.

Νίκες χωρίς γηπεδούχο (σε τελικό)

Ολυμπιακός: 1.
Παναθηναϊκός: 0
.

Όπως βλέπουμε, ο Ολυμπιακός υπερέχει συντριπτικά, καθώς έχει περισσότερες νίκες από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωπαϊκή ιστορία των δύο ομάδων, τόσο σε κάθε μία διοργάνωση ξεχωριστά όσο και στις τέσσερις διοργανώσεις αθροιστικά, τόσο εντός έδρας (95-70), όσο και εκτός έδρας (44-33), αλλά και σε κάθε έδρα (140-103).

Το βασικό αντεπιχείρημα των φίλων του ΠΑΟ, είναι ότι η ομάδα τους έχει δώσει λιγότερους αγώνες από τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και γι αυτό έχει λιγότερες νίκες. Ωστόσο αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, καθώς ακόμα και αναλογικά βάσει συμμετοχών, ο Ολυμπιακός υπερτερεί με 39,32% νίκες έναντι 34,68% του Παναθηναϊκού, παρότι ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε δυσκολότερες αντιπάλους, λόγω των συχνότερων συμμετοχών του στο Τσάμπιονς λιγκ και παρότι είχε παραδοσιακά δυσκολότερες κληρώσεις και χειρότερες διαιτησίες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΚΡΙΣΕΩΝ

Επόμενο κομμάτι, οι προκρίσεις. Ο Ολυμπιακός πάντα υπερείχε του Παναθηναϊκού, αλλά η απέναντι πλευρά είχε μία ένσταση. Απαιτούσε να μην υπολογίζονται οι προκρίσεις στα νοκ άουτ μίας διοργάνωσης, όταν τερμάτιζε μία ομάδα τρίτη σε όμιλο ανώτερης διοργάνωσης, γιατί το θεωρούσαν… υποβιβασμό! Δεν ήθελαν λοιπόν να υπολογίζονται οι προκρίσεις του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League όταν οι Ερυθρόλευκοι τερμάτιζαν τρίτοι στον όμιλο του Champions League.

Βέβαια, για έναν μυστήριο λόγο, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τραγουδούσαν «ΠΑΟ μπορείς να προκριθείς» κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα τον περασμένο Δεκέμβριο, κάνοντας όνειρα για πρόκριση στα νοκ άουτ του Conference League.

Με βάση τις «πράσινες» μετρήσεις, τον περασμένο Αύγουστο, αμέσως μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Ντνίπρο στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, ο αριθμός των προκρίσεων είχε ως εξής:

 Παναθηναϊκός: 53

 Ολυμπιακός: 49.

Από τότε, ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις μία πρόκριση (απέκλεισε την Μαρσέιγ στον Γ’ προκριματικό του Champions League), ενώ ο Ολυμπιακός πέτυχε επτά προκρίσεις και πιο συγκεκριμένα τις εξής:

Απέκλεισε Γκενκ και Τσουκαρίτσκι στα προκριματικά του Europa League και Φερεντσβάρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενερμπαχτσέ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα στα νοκ άουτ του Conference League.

Συνεπώς, ο αριθμός των προκρίσεων των ελληνικών ομάδων, ακόμα και με τον «πράσινο» τρόπο υπολογισμού, φέρνει πρώτο τον Ολυμπιακό:

– Ολυμπιακός: 56
– Παναθηναϊκός: 54.

Από τις 29 Μαΐου έχουμε κουραστεί να ρωτάμε: Τέλη σκοπεύεις να ενημερώσεις τον πίνακα των προκρίσεων ακόμα και με τον δικό σου τρόπο μέτρησης;

ΥΓ: Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην εποχή Μαρινάκη (από το 2010 έως σήμερα), οι νίκες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρώπη (όμιλοι και νοκ άουτ), έχουν ως εξής:

ΚΑΙ:

«Κατακόκκινη» και η Άνδρος για το ευρωπαϊκό μεγαλείο του Θρύλου (photos)

«Κατακόκκινη» και η Άνδρος για το ευρωπαϊκό μεγαλείο του Θρύλου (photos)
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024 
Εκεί, ο «ερυθρόλευκος» λαός δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα, με συνθήματα, καπνογόνα και πάρα πολύ παλμό. Τα κύπελλα του Conference και του Youth League ήταν ξανά οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, με τον κόσμο να βγάζει εκατοντάδες φωτογραφίες με τις δύο «βαρύτιμες» ευρωκούπες.

Οι ΓΑΥΡΟΙ του νησιού δεν σταμάτησαν να τραγουδούν λεπτό! Από τον ύμνο του Ολυμπιακού και τα συνθήματα μέχρι την… Κατερίνα Λιόλιου, η οποία είχε την τιμητική της. Το τραγούδι «νοικιάστηκε» παίζεται παντού μετά τον τελικό με την Φιορεντίνα στην «OPAP Arena» και, όπως είναι, λογικό δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε από την Άνδρο.

Όσο βράδιαζε, η ατμόσφαιρα γινόταν ολοένα και πιο μαγική για το ευρωπαϊκό μεγαλείο» του Ολυμπιακού, ως είθισται στις τελευταίες επισκέψεις των τροπαίων στα ελληνικά νησιά.

Αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές στάσεις για Conference και Youth League με το ταξίδι εκεί να συνεχίζεται έως και τις 7 Ιουλίου! Αναλυτικότερα, οι επόμενοι προορισμοί στην «καρδιά» του Αιγαίου είναι:

  • Πέμπτη 4/7 Πάρος, 19:00 Παραλιακή οδό κάτω από τον Άγιο Κωνσταντίνο (Ακτή Γιάννη Πάριου)
  • Παρασκευή 5/7 Νάξος, 19:00 Κεντρική πλατεία κάτω από το Λιμεναρχείο
  • Σάββατο 6/7 Τήνος, 19:30 Μέσα Λιμάνι
  • Κυριακή 7/7 Σύρος, 19:00 Πλατεία Μιαούλη
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-
ΥΓ. ΑΣΧΕΤΟ!

-/-