Απ΄ Το… Καφενείο!..

1. Μακάρι να τα “βρήκαν” Ρωσία και Η.Π.Α. στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκαν το περασμένο Σ-Κ οι 2 επικεφαλής των “CIA” και “FSB”, έστω και στο επίπεδό αυτό, όπως γράφαμε και ζητούσαμε απ’ εδώ να γίνει και καλούσαμε τις Η.Π.Α. να… “ανακρούσουν πρύμναν” ! (Είπαν ότι μίλησαν μόνον για τις απειλές χρήσεως από πλευράς των Ρώσων των πυρηνικών τους)!

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τρόπος η παγκόσμιος διακυβέρνηση (“Διεθνείς Εβραίοι”), να μην μπορεί να στήσει παντού, στο 85% του Κόσμου που ελέγχει (με πρώτη την Ευρώπη), τις ανεμογεννήτριές της χωρίς τοπικούς πολέμους, πόσο μάλλον χωρίς Π.Π., όσο και να αντιδρά σ΄αυτό, για τα δικά της συμφέροντα, η Ρωσία της παγκοσμίου αντλήσεως, παραγωγής και πωλήσεως πετρελαίων και φυσικού αερίου!..

Ακόμα! Οι Ρώσοι δεν πολεμούν στην Ουκρανία, από τις αρχές Οκτ, απλώς αποχωρούν απ’ όπου αυτοί κρίνουν και για τους λόγους τους, ενώ απαντούν αναλόγως όπου προσβάλλονται στην “Γραμμή Επαφής”, προσπαθώντας κυρίως με βολές (ΠΒ) να παγιώσουν τα εδαφικά τους και προσαρτημένα σ’ αυτούς κέρδη!

Οι λαοί, τέλος, της Δύσεως δεν μπορούν να έχουν ιδία αντίληψη των όσων γίνονταν ή γίνονται στην Ουκρανία, από την στιγμή που η Δύση “έκοψε”, εξ αρχής της Ρ/εισβολής στην Ουκρανία, κάθε πηγή πληροφορήσεως από την πλευρά του εχθρού της (Ρωσία), ώστε όχι μόνον να υπάρχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά τέλος πάντων να υφίσταται μια δυνατότητα να κρίνει ο καθένας από μόνος του και όχι να είναι παθητικός δέκτης των όσων του “σερβίρει” μόνον η μία πλευρά και ειδικά το αναξιόπιστο (λόγω της συνεχούς και συστηματικής γενικώς και σε όλα τα διεθνή θέματα προπαγάνδας που ασκεί) “CNN” των κυβερνώντων σήμερα και πάλι τις Η.Π.Α., όπως και τα 2/3 του Πλανήτη, “Δημοκρατικών”!..

2. Διαβάζω! Απ’ όσους, τελευταίως, “λάθρο” έχουν “βγει” στην Κρήτη μέχρι τώρα, 100 εξ αυτών έχουν φυματίωση και 1000 “έϊτζ“!

3. Κανέναν Μαρινάκη και κανέναν Καρυπίδη δεν(!) παρακολουθούσε κανένας Μητσοτάκης και κανένα Μαξίμου… του!

Λυπάμαι όμως να πω, (κάτι που ανέλυσα εδώ σε πρόσφατα προηγούμενα άρθρα), ότι πέτυχε το πολιτικο-οικονομικο-ποδοσφαιρικό κύκλωμα της ποδοσφαιρικής εξυγίανσης που είναι “από πίσω” (κυρίως ο “Σόρος – Σύριζα” + οι συνεργαζόμενοι μαζί του Χουντικοί νοσταλγοί), πρώτα με το “Χρυσαυγίτικο” Όργανό της, τον δημοσιογραφικό οχετό Χίο, (τον ενέταξαν στην εγκληματική τους Οργάνωση, μετά από την δήθεν απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, όπου εκτελεστής πήγε σε απόσταση αναπνοής από την μούρη του και κατάφερε να… αστοχήσει), στην φυλλάδα του και αμέσως μετά με τον αριστερό Σταλινο-ψευδο-πλεγματικό Μπαξεβάνη, με όσα έγραψαν για τις υποκλοπές και κυρίως ο πρώτος ότι “με εντολή Μητσοτάκη παρακολουθούνταν Μαρινάκης – Καρυπίδης”, να “ανακατέψει” τους αντιπάλους της, πολιτικούς και ποδοσφαιρικούς! (Πχ Είδες τί είπε ο Βρέντζος μετά την ξεφτίλα του… “εξυγιαντικού συστήματος” στο 1-1 του Ολυμπιακού, με τον βάζελο στην Λεωφόρο, “εν θερμώ”)!..

Διάβασε, φιλαράκο, ποιά… αρχαία αρχή σκέφτηκαν να ακολουθήσουν οι… Κύριοι αυτοί, που στοχεύουν πτώση Κ.Κ.Μ. και Ολυμπιακού ταυτόχρονα και επανάκαμψή τους στο πολιτικο-οικονομικό Πεδίο της χώρας!

“ΦΟΒΟΥ ΤΑΣ ΔΙΑΒΟΛΑΣ ΚΑΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΩΣΙΝ”!

(Να φοβάσαι τις διαβολές, ακόμα και αν είναι ψευδείς)!

Αγαπητέ!

Είναι βέβαιον για εμένα ότι, μόνον έναν πολυ-βρώμικο μυαλό, σαν αυτό που διαθέτουν οι περισσότεροι των εμπείρων πρακτόρων των διαφόρων ΜΥ, εισηγήθηκε (και τελικώς μετά από έγκριση που έλαβε από τον επικεφαλής όλης αυτής της βρωμιάς και βασικό χρηματοδότη) σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποιεί στο Πεδίο, ό,τι μέχρι τώρα ακούς, παρακολουθείς εσύ και όλοι μας!..

4. Είδατε που σας έγραφα ότι Σοϊλού σημαίνει… Τοπάλ Οσμάν; Δεν(!) δέχθηκε τα συλλυπητήρια των Η.Π.Α. για ό,τι έγινε στο Πέραν “προχθές”!

Να θυμάστε, σας το γράφω για ακόμα μια φορά, ότι οι Τ/πολιτικοί ή Τ/”πολιτικοί” του οιωνεί τ/ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΟΥΣ (!) δεν είναι πολιτικοί όπως οι συνάδελφοί τους στις χώρες της λεγόμενης Δύσης και η όποια κριτική σ’ αυτούς, κλπ, απαιτεί βαθιά γνώση της χώρας αυτής και του λαού της!

5. Δάκρυσα, βλέποντας τον Σπύρο τον ΜΑΡΑΓΚΟ σε αναπηρικό καροτσάκι, την περασμένη Κυριακή (13-11-2022), όπου κλήθηκε στην Λεωφόρο, μαζί με τον Βάντσικ, κλπ, για να βραβευτεί από την Διοίκηση του βάζελου, για την προσφορά του στην Ομάδα αυτή!..

Πάσχει, δυστυχώς, από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια και τα χρήματα της όλης θεραπείας του φέρεται ότι πληρώνει ο Αλ Αφούζος! Αν αυτό αληθεύει, συγχαίρουμε τον Πρόεδρο του βάζελου!

Χωρίς πρόθεση να θίξω τον Μαραγκό ή κάποιους άλλους που σχετίζονται με την ζωή του, γράφω ότι η γυναίκα του ήταν ιδιαιτέρα του Γ. Βαρδινογιάννη και πως, όσο μπορούσε, τον είχε αυτή στηρίξει (και) ποδοσφαιρικά!..

Δύναμη Σπυράκο, δύναμη!..

6. Βλέποντας την Κυριακή (13-11-2022) στο Φάληρο, στο ματς του Θρύλου, με την Κούλα, τον παλαιό ποδοσφαιριστή της Κούλας Πορτογάλο Άλβεζ, που εκτελεί χρέη (;) στην ομάδα αυτή, θυμήθηκα με πολύ νοσταλγία τον κάποτε συνεπώνυμό του Νοτιο-Αμερικανό παικταρά μας Γκάμπριελ ΑΛΒΕΖ, που ήταν μέγας σκόρερ και είχε… ζωγραφίσει τους πάντες και φυσικά και την “Κούλα”!

Φώναζαν τότε ρυθμικά οι Ολυμπιακοί το επικό: “Έχει κάβλες ο Γκαμπριέλ ο Άλβεζ!.. Αχαχαχαχαχαχαχα!..

7. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην ηθοποιό Ζέτα ΔΟΥΚΑ, η οποία ΤΟΛΜΗΣΕ και ΤΟΛΜΑ, να τα “βάλλει” με τον παλαιό Κομμουνιστή και νυν Συριζαίο συνάδελφό της Γ. Κιμούλη, να τα “βάλλει” δηλαδή ουσιαστικά με το Κομμουνιστοκρατούμενο χώρο των ηθοποιών (“ΣΕΗ”), οδηγώντας τον στα Δικαστήρια, για την γνωστή… στάση του και… συμπεριφορά του και(!) απέναντί της (!), όπως και σε μια σειρά άλλων γυναικών, οι οποίες υπέφεραν από τον μεγαλο-αριστερό “Γαμάω και Δέρνω” του σημερινού ε/Θεάτρου, … υπονομεύοντας η ίδια την όποια μελλοντική της καριέρα και συνεπώς το… ψωμί της!..

Όσοι ηθοποιοί “κυνηγήθηκαν” απ΄το Σωματείο τους στο πλαίσιο του ε/ “me too”, για δήθεν ή πραγματικά σεξουαλικά σκάνδαλα, επιθέσεις, κλπ, θα προσέξατε ότι… τυχαίως ήσαν όλοι δεξιάς τουλάχιστον αποκλίσεως!

Ο Κιμούλης με τα γνωστά σεξ-αίσχη και ξυλοδαρμούς του σε γυναίκες συναδέλφους του, δεν αγγίχτηκε από κανέναν, (“ΣΕΗ”* και Τ/Ο Κανάλια – πρωϊνάδικα), όπως το αυτό και ο κατά δήλωσίν του “παλαιάς κοπής”… Έλληνας… Ντελόν, αχαχαχαχαχαχα, Χαϊκάλης του Χουντο-Καμμένου, για τον λόγο ότι έφτασε να γίνει κάποτε μέχρι και… Υφυπουργός… Εργασίας του “Σόρος-Τσίπρα” και σήμερα… αστρολόγος!.. Καταλάβατε!

* Η ανθρώπινη σε συμπεριφορά… αδερφάρα, ο Πρόεδρός του “ΣΕΗ” Κος Μπιμπίλας είναι εκτός από Αριστερός και γνωστός υβριστής της Ορθοδοξίας!.. Θα μου πείτε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτά πάνε μαζί!..

Για να δείτε ποιά είναι τα περισσότερα απ’ αυτά τα Κομμούνια, οι δήθεν… προοδευτικοί του… Πολιτισμού μας σήμερα, διαβάστε! Ο… αριστερός Κιμούλης (τέως σύζυγος και της γνωστής Κας Δαμανάκη, κόρης Χουντικού Χωροφύλακα από την Κρήτη, που την είχε οδηγήσει κάποτε μέχρι σε απόπειρα αυτοκτονίας!..), προσέλαβε ως Δικηγόρο του στην κόντρα του με την Κα Δούκα, τον παραδοσιακά δεξιό, ικανότατο επαγγελματία και βαθύ Έλληνα Πατριώτη(!), Κο Καπερνάρο!.. Το “γιατί” νομίζω ότι το καταλαβαίνετε

Η Κα ΔΟΥΚΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, … “ΓΚΑΤΣ”, ΚΑΙ 1000 ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ! ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ… ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ “ME TOO;

8. Η Κα Εισαγγελέας αθώωσε την Οικογένεια Ινταρέ (“ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”), ξέρετε εκείνη στο Κουκάκι, που ζούσε για χρόνια ακριβώς δίπλα (διπλανά διαμερίσματα) στην “κατάληψη” της οδού Ματρώζου, αλλά που δεν ήξερε τίποτε για τον… φόνο, ούτε οι γιοί του πατέρα αυτού πέταγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους στους Αστυνομικούς, που είχαν τότε επέμβει σχετικά και οι οποίοι όταν στο Δικαστήριο “προχθές” ανέφεραν ότι στα πρόσωπά τους αναγνωρίζουν 2 απ’ αυτούς που τους πέταγαν καδρόνια, μπογιές, κλπ, προφανώς εψεύδοντο! (Δεν άκουσα αν η Κα Εισαγγελέας ζήτησε την κράτησή τους για… ψευδομαρτυρία, εκτός αν θεώρησε ότι τα κρατικά αυτά Όργανα… παρείδαν)!..

Ο “Σόρος-Σύριζα” δεν “βγήκε” ακόμα να συγχαρεί την Δικαιοσύνη, (ίσως διότι είναι αυτή -λέω εγώ τώρα- του… Μητσοτάκη, όπως μας λέει ο… Δημοκράτης “Σόρος-Τσίπρας”), ακόμα και τώρα που για ό,τι έγινε τότε στο Κουκάκι δεν θα υπάρξουν ένοχοι, πλην ίσως των… Αστυνομικών!.. Ρε δεν πηδιόμαστε, λέω εγώ!..

Τί ωραίο Κράτος έχουμε ρε!.. 

Κατέστρεψαν και πάλι την οδό Ερμού στην Αθήνα (καταστήματα, κλπ) κάποιοι… άγνωστοι, έκαναν και πάλι τον χώρο εμπρός από τον “Άγνωστο Στρατιώτη”… “κολοχανείο”, (ανάλογα… επιτεύγματα ομοϊδεατών τους είχαμε και στην Θεσσαλονίκη) αλλά η “ΕΛΑΣ” συνέλαβε κάποιους, κλπ, ενώ έβλεπε, για άλλη μια φορά, να σπάνε τα μάρμαρα της Πλατείας Συντάγματος, για… πολεμοφόδια, μην κάνοντας το παραμικρό!

Σε αντίθεση με τους Σορος-Συριζαίους αυτούς μπαχαλάκηδες (που αλλάζουν κάθε φορά ονόματα στις όποιες Οργανώσεις συμμετέχουν, κλπ, κλπ, κλπ / τα έχουμε πει εδώ στο παρελθόν), η “ΕΛΑΣ” ποτέ δεν είχε σχέδιο αντιμετωπίσεως “μιας και έξω” όλων αυτών των παρακρατικών στοιχείων, παρά μόνον ανέπτυσσε και αναπτύσσει / εκπονεί σχέδια της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης… απορροφήσεως της όποιας κάθε φορά εκδηλουμένης δήθεν… οργής-τους (είναι σχέδια ένα, δύο επίπεδα πάνω από την περίφημο κάποτε Παυλοπούλειο… “Παθητική Άμυνα”, εκείνη που αργότερα τον έκανε και ΠτΔ από τον “Σόρος-Σύριζα”), μπας και… διαμαρτυρηθούν για ύπαρξη… Χούντας στην Ελλάδα, ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και ο Κουτσούμπας), την ίδια στιγμή που εισαγόμενοι… “εκπ-τές” από το εξωτερικό (λέγε με Ευρωπαίοι κυρίως πράκτορες), αναβαθμίζουν κάθε φορά την παρουσία των παρακρατικών αυτών!… Προχθές, για παράδειγμα, έριξαν λάδια στο Σύνταγμα και οι Αστυνομικοί έτρωγαν… σούπες, κλπ και γέλαγε ο κόσμος!!!.. Σίγουρα έπεται και… συνέχεια!

Ξανά! Τί ωραίο Κράτος έχουμε Κε Οικονόμου του Υπ. “ΠΡΟ-ΠΟ”, έ; Δώστε, παρακαλώ, χαιρετισμούς,  στον Κο… Ζέπο και κυρίως στον Κο Σόρος!.. 

9.

Άκουσα και τα παρακάτω στο Διαδικτυακό… “Σούπερ Καφενείο”!

α. Η μις Αργεντινή (Μαριάννα ΒΑΡΕΛΑ /26) παντρεύτηκε την Μις Πόρτο Ρίκο (Βαλεντίν ΦΑΜΠΙΟΛΑ/ 22)!..

β. Πολύ προσοχή, κυρίως για τα παιδιά μας, … επιβάλλει η χρήση του “ΤΙΚ-ΤΟΚ”, για μια σειρά από λόγους!.. Κανένας ειδικός θα μας πει κάτι σχετικά;

γ. Ρόϊτερς: Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα συνθετικό κρέας!..

δ. Έως και 40% μειώθηκε η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων.

10. Στις 26-01-1977 η γαλλική ε/φ “Λε Μοντ” δημοσίευσε ένα κείμενο διαφόρων… τύπων που αυτο-αποκαλούνταν “πνευματικοί άνθρωποι”. Ανάμεσά τους ήσαν η Σιμόν Ντε Μποβουάρ (η “μαμά” του Φεμινισμού), ο Ζαν Πολ Σάρτρ (“γνωστός και μη εξαιρετέος” με όνομα περιπεπλεγμένο μέχρι και με την 17Ν Α’), ο ποιητής ή “ποιητής” και μέλος τότε του Κ. Κ. Γαλίας Λουϊ  Αραγκόν, ο Ρολάν Μπαρτ (κριτικός Λογοτεχνίας), ο Ζαν Φρανσουά Λιοτάρ (φιλόσοφος ή “φιλόσοφος”) και δεκάδες άλλοι!

Οι παραπάνω είχαν όλοι τους συνυπογράψει μια διακήρυξη υπέρ 3 παιδεραστών*, οι οποίοι είχαν τότε σχέσεις με 12 χρονα και 13 χρονα παιδιά, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι! Ζητούσαν επίσης να δοθεί στα παιδιά το δικαίωμα της επιλογής των σεξουαλικών τους σχέσεων με ενηλίκους!..

* Οι παιδεραστές ήσαν οι Ζαν Κλοντ Γκαλιέν, Μπερνάρντ Ντεζαγκέρ και Ζαν Μπουρκάρντ, οι οποίοι επρόκειτο να δικαστούν για σεξουαλική σχέση με ανήλικο, κάτω των 15 ετών!..

Από το παραπάνω, σας ρωτάω! Έχει και… ιδεολογική κάλυψη η παιδεραστία;

11.

Τιμώ τους αγώνες του ΚΚΕ

ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΛΩΣΗ
Ε/Φ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

Δεν μπορεί είν’ αδύνατον. Δεν το πιστεύω αυτό που διαβάζω στην «Καθημερινή» της 5 Σεπτεμβρίου 1921: «Τηλεγραφικαί πληροφορίαι εκ Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι αι εκεί κομμουνιστικαί οργανώσεις, διοργανώνουν εις διάφορα κέντρα διαλέξεις και εργάζονται συντόνως προς δηλητηρίασιν του φρονήματος των στρατιωτών και στρατευομένων, τους οποίους ωθούν  προς λιποταξίαν». Έπεσα απ’ τα σύννεφα. Είναι δυνατόν;

  • από τον Χρήστο Μπολώση

Μέτα θυμήθηκα κι’ εκείνο που έγραψε ο «Ριζοσπάστης» στις 12 Ιουλίου του 1935:  «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ. Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ. Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε».

Παρ’ όλα αυτά, εγώ δεν πτοούμαι και συνεχίζω να τιμώ τους αγώνες του ΚΚΕ, το οποίο συκοφαντείται πλέρια  από την ντόπια αντίδραση.

Όλα αυτά τα εξομολογήθηκα  στον φίλο μου τον Κανέλλο. Αυτός έξυσε το κεφάλι του. Και όταν ξύνει το κεφάλι του ο Κανέλλος είναι να φυλάγεσαι. Αφού ολοκλήρωσε το ξύσιμο, μου είπε:

-Τι  να σου πω ρε, κάνεις και τον σπουδαίο.

– Γιατί Κανέλλο μου να σε χαρώ;

– Ρε τιμάς το ΚΚΕ;

– Γιατί Κανέλλο; Το ΚΚΕ δεν είναι αυτό που, εκτός των άλλων, απελευθέρωσε την Ελλάδα από τους Γερμανούς; Αφού στη Θεσσαλονίκη έχουνε βάλει και μαρμάρινη πλάκα γι΄ αυτό. Το ΚΚΕ δεν είχε στήσει πόλεμο κατά των Γερμανών και τους αποδεκάτισε στην κατοχή; Να τα λέμε αυτά Κανέλλο μου και να μη  είσαι αρνητικός.

–  Πώς τόπες αυτό ρε; Ποιούς αποδεκάτισε το ΚΚΕ;

– Τους Γερμανούς Κανέλλο μου.

Ο Κανέλος αγρίεψε:

– Ρε, δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Για διάβασε εδώ.

– Τι ειν’ αυτό ρε;

– Άνοιξε τα στραβά σου και διάβασε

Και μου χώνει στη μούρη σύντροφοι ένα χαρτί, που πάνω πάνω, άρχισα να διαβάζω: «‘Υπηρεσία της ΟΔ Γερμανίας στο Βερολίνο για την ενημέρωση των συγγενών των πεσόντων της Βέρμαχτ (Wermacht)» Ημερομηνία 26-2-1985».

– Άστα αυτά ρε. Αυτά τα βλέπεις και μετά. Διάβασε εδώ στην σελίδα 3, παράγραφος 4.

Και διαβάζω: «Στρατιώτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μάχες με αντάρτες. Δεδομένου ότι δεν αναφέρεται, σε όλες τις δηλώσεις των ταφέντων το είδος της μάχης, θα μπορούσε ο αριθμός αυτός να είναι μεγαλύτερος, ενώ ο υπό 1) μικρότερος…. 376».

– Δηλαδή ρε Κανέλο, σε όλη την κατοχή, από τον Απρίλιο του 1941 μέχρι τον Οκτώβριο του 1944, 41 ολόκληρους μήνες, μόνο 376 Γερμανούς σκότωσαν οι αντάρτες; Πέφτω απ’ τα σύννεφα.

– Και καλά κάνεις και πέφτεις. Γιατί με το κουτόχορτο που σε ταΐζει τόσα χρόνια το ΚΚΕ νομίζεις ότι ξεπάστρεψαν καμιά στρατιά. Αμ ρε κακομοίρη ούτε δέκα το μήνα  και αυτό αν υποθέσουμε ότι μόνο το ΚΚΕ έκανε αντίσταση. Που δεν ήταν έτσι. Αμ απ’ το τσιρλιακό πέθαναν σχεδόν οι διπλάσιοι…

Εκεί ήταν που κάτι έσπασε μέσα μου. Εκεί ήταν που ένας κόσμος ολόκληρος κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος. Μα τόσο ψέμα ρε σύντροφοι; Τόσο ψέμα; «Τόσο», είπε μια φωνούλα μέσα μου.

Όπως αντιλαμβάνεσθε από προχθές που έγινε αυτή η κουβέντα, έχω σταματήσει πλέον να τιμώ τους αγώνες του ΚΚΕ και σαν να πιστεύω έναν μπάρμπα μου που μου έλεγε άλλα πράγματα… Ίσως κάποια φορά τα πούμε!..

Α και για να μη μείνετε αμόρφωτοι, σας κάνω δώρο το σχετικό έγγραφο της ΟΔ Γερμανίας…

Δείτε το ΕΔΩ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΜΑΧΤ (WEHRMACHT

EICHBORNDAMM 167, D1000 ΒΕΡΟΛΙΝΟ 51 

Προς τον 

Ελλάδα 

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ ΑΡ.. 

Για πληροφ.: Τμήμα IV/RL/BV11 

27 610 

Hu/vía: 26.2.1985 

Αξιότιμε κ

Επί της από 27.11.1984 ερώτησής σας (ενδιάμεση επιστολή μας από 10.1.85), σας πληροφορούμε, ότι σχετικά με την επιθυμία σας να μάθετε τον αριθμό των πεσόντων γερμανών στρατιωτών, μπορούμε να σας βοηθήσουμε μόνον βάσει των δηλώσεων ταφέντων, που έχουμε στο αρχείο μας

Οι αριθμοί ωστόσο αυτοί δεν μπορούν επ ́ ουδενί λόγω να 

είναι δεσμευτικοί, διότι 

α) Στρατιώτες, δηλωθέντες σαν αγνοούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα επιστρέψει στην πατρίδα τους και οι οποίοι πιθανότατα έχουν πεθάνει, δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στους αριθμούς που ακολουθούν 

β) Στρατιώτες που τραυματίσθηκαν στην Ελλάδαυπέκυψαν στα τραύματά τους και σε τόπους εκτός της 

./ 

103 

OMId310 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 

σχο 

-2 

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ ΑΡ

27 610 

της επικράτειας της Ελλάδας 

γ) Αγνωστοι στρατιώτες, δηλ. νεκροί που δεν μπορούν πλέον να αναγνωρισθούν, δεν μπορούσαν να συμπεριληφθούν, γιατί δεν έχει δηλωθεί η αιττία του θανάτου τους

δ) Και τέλος οι δηλώσεις των ταφέντων που έχουμεδεν είναι πιθανότατα πλήρεις

Μπορούμε να σας γνωστοποιήσουμε τους αριθμούς των ονο μαστικά γνωστών στρατιωτών, οι οποίοι έχουν ταφεί στα νεκροταφεία πεσόντων στρατιωτών του ΔιονύσουΡαπεντόζα και Μάλεμε

Οι πεσόντες στην Ελλάδα το 1941 αναφέρονται στο Χρο νικό του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου,που εκδόθηκε από την ομάδα πολεμικών ερευνών το έτος 1966, στον Εκδοτικό Οίκο της Φραγκφούρτης BERNARD & GRAEFE ως εξής: 2.559 νεκροί, 5.820 τραυματίες και 3.169 αγνο ούμενοι κατά την Βαλακανική Εκστρατεία. Ωστόσο στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι περίπου 4.000 νεκροί και αγνοούμενοι κατά την Επιχείρηση Κρήτη

Μετά από επανεξέταση του αρχείου μας για τους ταφέντες στα δύο προαναφερθέντα νεκροταφεία, προέκυψαν οι ακόλουθοί αριθμού

1) Στρατιώτες, οι οποίοι έπεσαν στην μάχη

./

་ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 

OTEPIK 

στο 

HM 

-3 

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ AP

μεταξύ αυτών και εκείνοι, οι οποίοι σκου τώθηκαν σε ναυμαχίες και αεροπορικές επι χειρήσεις και των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν καθώς και τραυματίες, οι οποίοι υπέκυψαν στα τραύματά τους…… 

2) Στρατιώτες, οι οποίοι τραυματίσθηκαν 

θανάσιμα κατά την άσκηση των στρατιωτ τικών τους καθηκόντων σε ελληνικό έδαφος… 

……13.337 

3) Στρατιώτες, οι οποίοι πέθαναν σε στρατιω τικά νοσοκομεία, προσβληθέντες από μαλάρια, τύφο και άλλες ασθένειες….. 

4) Στρατιώτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μά χες με αντάρτες. Δεδομένου ότι δεν αναφέρεται σε όλες τις δηλώσεις των ταφέντων το είδος της μάχης, θα μπορούσε ο αριθμός αυτός να είναι μεγαλύτερος, ενώ ο υπό 1αναφερόμενος μικρότερος…. 

5} Στρατιώτες, οι οποίοι αυτοκτόνησαν επί ελληνικού εδάφους…. 

6) Στρατιώτες, οι οποίοι δικάστηκαν από στρατιωτικά δικαστήρια για διάφορα εγκλήματακαταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν.. 

./

7) Στρατιώτες, οι οποίοι πέθαναν σαν αιχμάλωτοι πολέμου, μετά την Συνθηκολόγηση…… 

1.094 

721 

376 

237 

139 

121 

27 610 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ YIR ΥΡΓΕΙΟΝ 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 

OWER 

-4 

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ ΑΡ

Η εξεύρεση των γερμανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν από τις αντάρτικες οργανώσεις ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ είναι αδύνατη, γιατί λείπουν οι σχετικές καταχωρήσεις

Σύμφωνα με το τηρούμενο αρχείο μας, το έτος 1941 στην Ελλάδα έπεσαν στην μάχη ή υπέκυψαν στα τραύματά τους τους 1040, τραυματίσθηκαν θανάσιμα 146 και πέθαναν από διάφορες ασθένειες 111 γερμανοί στρατιώτες. Οσον αφορά την Επιχείρηση Κρήτη, μπορέσαμε να εξακριβώσουμε 3.183 πεσόντες στην μάχη, 31 πληγω θέντες θανάσιμα και 12 θανόντες από ασθένειες

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε άλλη μιά φορά, ότι οι παραπάνω αριθμοί δεν είναι δεσμευτικοί, παρά μόνον ενδεικτικοί, αναφορικά με την κατά προσέγγιση σχέση μεταξύ των κατ ́ιδίαν κατηγο μιών των παραπάνω νεκρών

Ελπίζουμε ότι σας παρείχαμε χρήσιμες πληροφορίες και διατελούμε 

Μετά τιμής 

M.E. 

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας 

(Υπογραφή

27 610 

Αθήνα, 20.3.85 

Πιστή μετάφραση από το γερμανικό πρωτ/πο 

Η μεταφράστρια 

κ. Πέτροβα 

ebratrs 

APX. 25 

-204 0.CA. KA

VENT MATOND VOR VARUJTAGT 

BAAHIRGH ALAVU ZA JON EAT JEDDY90 23JTD 

ATEM TOMHOUTE 

-20-6790/pr ON TO Je vuoriз JTDJTOVUGA 

JUNG DEV 

pozagpa 

opbocop 

20 MAP 1985.204 E αυτα στο νομικός 

1goo

Mig to 

VODUNDRU 

APX 10 

+20% QCA. KATI

ΑΥΤΟΝ ΘΑ 

JOON

.OUT NUTRO.

39503412k 

Have to 

2 Java 

no 

ΤΗΝ 

VIVI4934 vwr 30 333

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

YПTOYPFEIСN SEQTEPIKON ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ 

1305 3 γραφής του Μεταφραστού του Υπουργείου Εξωτερικών μεταφράσαντος του συνημμένου 

MARN BUOT 

KETTISVOV

ν ἐν Ἀθῆναις τη 

ἐν Χθήναις τῆς Δια 

Sing 

ゴーゴー 

J VJ 

AKTARGOMHA HUD 

0937CE3 MO 

ENTOAHYROYPгoy O MEYERTH 1… 

J

  1. 4

TAE Gour31.Soodu 

301 

CV 34

Jujotvee parve 

VGX3V 

Qops voo 

UJT DRзM 

EN VITT 3 VORUTRJB3V2 VOver 

-уTTON Vol 30`rex var 03 

Pyydong 

STOGOR VIUT VUJQ 

Joaon 20/300dot

(poqyor?

20332 

221сорости азиаток здох за это что это ли 

340 JON 

23.8.00 .cvte

OF\UGH ONJVAзy or no roogwbray ATOJI 

Barbqour34

ogogr.I 

WX

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-