Απαντήσεις!..

ΜΗΝ ΤΣΑΝΤΙΖΕΣΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!

ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ!

Φίλοι μου / μας!

1. Πολύ απλά, συζητάνε συνεχώς για τα εξοπλιστικά τους οι Τούρκοι, διότι είναι Στρατοκράτος! (Στρατός με Κράτος). Είναι η ιστορική τους νοοτροπία, το ιστορικό τους “DNA”!

Όμως τα τελευταία χρόνια, φιλαράκο και ιδιαιτέρως αυτήν την περίοδο, νοιώθουν υπερβολικά ΕΥΑΛΩΤΟΙ, διότι “βλέπουν” ότι “τα κόζια άλλαξαν” σχεδόν άρδην στην περιοχή μας, αντιλαμβάνονται πως δεν μπορούν να εμπιστεύονται Αμερικανούς και Ρώσους και γι’ αυτό προσπαθούν / ψάχνουν να βρουν σίγουρο ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ στον Ισλαμικό κόσμο, έστω και αν αυτός είναι ο ιστορικά εχθρικός προς αυτούς σουνιτικός αραβικός, είτε ο θρησκευτικά αντίπαλος Σιϊτικός, που εκφράζεται επίσης από το ιστορικά εχθρικό προς αυτούς Περσικό / Ιρανικό φύλο!

Στην προσπάθειά τους αυτή κάνουν πολλά, (“ΑΝΟΙΞΑΝ” ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ειδικώς -φορτσάτα- μετά το 2016, όπως και “σήμερα”), αλλά στο τέλος ΔΕΝ ΘΑ “ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ”, διότι είναι ο “ΣΚΟΡΠΙΟΣ” του Αισωπείου μύθου, που στο τέλος είπε στον βάτραχο, που τον πέρασε στην άλλη πλευρά της όχθης του ποταμού, όπως του είχε ζητήσει, ότι τελικώς τον “τσίμπησε” (ενώ του είχε υποσχεθεί το αντίθετο), διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ / ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ!..

2. Λάθος! Ο νυν Αρχηγός της τ/Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Οζγκιέρ ΟΖΕΛ είχε κατονομάσει την “ΧΑΜΑΣ” ως ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ! (Προ 2 μηνών περίπου)! Δεν έχει τοποθετηθεί ξανά, έκτοτε!

Προφανώς η σχετικά πρόσφατη κλήση του από τον ΡΤΕ στο “Παλάτι” είχε να κάνει με παράκληση του ΡΤΕ προς αυτόν να σιωπήσει για κάποιο χρονικό διάστημα και να μην ασχολείται με την “Χαμάς”, (πρόταξη δηλαδή “εθνικού λόγου” προς τον Κο ΟΖΕΛ / μάλλον φόρεσε φακούς επαφής), διότι είναι σε εξέλιξη μείζων πολιτική προσπάθεια της τ/Κ-Β προσεγγίσεως του λοιπού Ισλαμικού κόσμου και αν θα ήθελε ο Θεός ακόμα και πολιτικής… προσαρτήσεώς του (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ “ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΣΜΟ” / αυτό δεν αλλάζει στην έκφραση της τ/εξωτερικής πολιτικής), κατά τον πιο πάνω (στην εδώ παρ. “1”) Αισώπειο μύθο!

3. Το “Α ΣΕΛ ΦΛΙΡ”, όπως μας το γράφεις, ανιχνεύει ανθρώπους σε απόσταση μεγαλύτερη από 20 χλμ. και άρματα σε απόσταση μεγαλύτερη από 50 χλμ.

Δεν γνωρίζουμε, αν αυτήν την στιγμή το “SPICE” (“Smart Precision Impact Cost Effective”), έχει ενταχθεί στην ΕΠΑ και σε ποιό βαθμό! (Εννοούμε τις 4 “εκδόσεις” του, κατάλαβες)!

4. Για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του “ΕΠΝ”, μην μας ρωτάς! Μιλάμε για έναν πραγματικά “φαύλο κύκλο”! Ίσως ούτε και αυτοί να μην το… ξέρουν ακόμα! Οπότε τί γίνεται με τις 3 FDI, με τις 7 Costal (μετεξέλιξη της “FREM”), κλπ, κλπ, κλπ, ακόμα και με τις “Belhara”, μόνον ο Θεός γνωρίζει!..

Πρόσεξε τώρα!

Οι Τούρκοι (“ΤΠΝ”), [οι οποίοι “έβαλαν” τον ΡΤΕ να αναφερθεί σε συνυφασμένο με την “Γαλάζια τους Πατρίδα”, “δήθεν “Δόγμα ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ”, (Έλληνας Μυτηλινιός Γενίτσαρος ήταν και αυτός), αντιλαμβανόμενοι μετά από 1 αιώνα την τεράστια σημασία της κυριαρχίας στα νερά, (αυτό πχ που έκανε ο Ελευθέριος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ το 1912 με το “ΕΠΝ” και τις… θάλασσές μας, που ουσιαστικά… αυτές ελευθέρωσαν και σχημάτισαν την σημερινή Ελλάδα)], έχουν “τρελλαθεί”, εδώ και καιρό με το “ΕΠΝ”, διότι ενώ κατασκοπευτικά έχουν κάνει τα πάντα (με άπλωμα των πλοκαμιών τους παντού) για να μάθουν τα θέματα που το αφορούν και τους… επηρεάζουν (sic), έχουν “πέσει” σε… σκοτάδι και δεν μπορούν “να βγάλλουν άκρη”, ακριβώς διότι υπάρχει σχετική βαριά… ΟΜΙΧΛΗ (!), ίσως και εσκεμμένα, στο ίδιο το “ΕΠΝ”!..

Κατάλαβες;

Υγ. “Πάρε” τώρα και αυτό! Οι Τούρκοι, προκειμένου να μάθουν κάτι για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του “ΕΠΝ” και την όποια του πρόοδο, τί έκαναν… μόλις;

“Έβγαλαν” στις “ΑΝΟΙΚΤΈΣ ΠΗΓΕΣ” πληροφορίες που αφορούν τα Υ/Β τους και τί σκέφτονται να κάνουν στο μέλλον σχετικώς με αυτά, κλπ, ελπίζοντας ότι οι αγόμενοι και φερόμενοι*, άσχετοι και κυρίως ανεκπαίδευτοι δημ/φοι μας, θα… ανησυχήσουν και θα αρχίσουν να ρωτάνε για το τί κάνουμε εμείς, κλπ! Κατάλαβες! Η συγκεκριμένη τους προσπάθεια είναι η τελευταία σχετική, μπας και βγάλλουν κάτι!

* Αυτό γινόταν παλιά και με τα Ε/Επιτελεία, τότε που “έβγαζαν” επίτηδες κάτι οι Τούρκοι (ακόμα και μια παπαριά), και ανοήτως η δυστυχώς “εν πολλοίς” άσχετη με την Τουρκία στρ-κή μας ηγεσία “έβαζε τον κόσμο” να τρέχει να δει τί γίνεται σχετικά με αυτό ή το άλλο που έβγαλαν οι Μογγόλοι, μετατρέποντας -κατ’ ελάχιστον- ουσιαστικά τα στελέχη μας σε… Όργανα Πληροφοριών των “ΤΕΔ”! Σκέψου τί διάβασες μόλις!

Στην συνέχεια, οι ΤΕΔ μάθαιναν ό,τι ήθελαν διερευνώντας / διερμηνεύοντας, κλπ, τις όποιες ε/αντιδράσεις ή μη αντιδράσεις ή “έμπαιναν” πιο βαθιά στα Επιτελεία μας, με πληροφόρηση που έπαιρναν κυρίως από “Οπλάδες” με… μάσκες και κάλυψη στρατιωτικά “σάϊτς” με βαθύ μασκωτό πατριωτικό… ίχνος! (Άτομα που δεν είχαν να αγοράσουν ένα πιτόγυρο βρέθηκαν ξαφνικά με… “σάϊτ” του χώρου της “Εθνικής Αμύνης” μας και με… στρατιωτικές γνώσεις, γενόμενοι μάλιστα και κήνσορες των όποιων αποφάσεων ή μη αποφάσεων των Ε/ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ και του ΥΠΑΜ)!

-/-

Γιατί όμως οι Τούρκοι μίλησαν ειδικώς, όντας άκρως απηυδισμένοι, για Υ/Β;

Απαντώ:

Διότι αυτά είναι που πρωτίστως και κυρίως ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ και ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ και δικαίως, αφού αυτά, σε μια πολεμική περίοδο, δύνανται να ανατρέψουν, είτε με υφιστάμενο σχεδιασμό, είτε με επχ-κή… ευκαιρία, ακόμα και διαφαινόμενη εχθρική νίκη, σκοράροντας, ακόμα και στις… καθυστερήσεις του αγώνος, ανατρέποντας ένα πιθανώς αρνητικό μέχρι τότε… σκορ για τα εθνικά τους χρώματα!

5. Την τ/θεωρία των “Συγκοινωνούντων Δοχείων” / “Birleşik Kaplar”, όπως και το μετά το 2016 δόγμα τους για έναρξη του πολέμου [με έναν γνωστό ή μη δυνητικό αντίπαλό τους, (όπως πχ είμαστε και εμείς), από την διάρκεια της ειρήνης], ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ, συγγνώμη, αλλά εδώ στον “Ε.Θ.” έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές! Οπότε, με το συμπάθιο, πήγαινε… βόλτα στο φτωχό επχκό μας “σάϊτ”, βρες και διάβασε φίλη μας!..

Το μόνο που θέλουμε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” να κρατήσεις από εμάς τώρα, είναι πως οι “ΤΕΔ” και ευρύτερα αυτό που στην Τουρκία αποκαλείται και αποκαλούμε Τ/ΣΤΡΑΤΟ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ (“ΘΕΟΣ ‘ΧΩΡΕΣΕΙ” ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΑΣ, ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ), θεωρεί, μετά το 2016 και την αλλαγή του τ/πολιτικο-στρατιωτικού τους δόγματος, ότι είναι ήδη σε πόλεμο ΚΑΙ (!) με την ΕΛΛΑΔΑ (ειδικά με εμάς), και σκέπτεται και δρα πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικά, έχοντας πρωτίστως στο μυαλό τους εμάς!

Για παράδειγμα! Η προσπάθεια που θα κάνουν το προσεχές Θέρος του 2024 (μπαίνει σε μερικές ημέρες), κατά του “ΡΚΚ” στο Β. Ιράκ, μαζί με τις ΕΔ του Ιράκ, σχετίζεται ασφαλώς με την θέληση του τ/Κράτους να “τελειώσουν” με τον λαό αυτόν (απατώνται ασφαλώς “πλάνην οικτράν”), αλλά -ΠΡΟΣΟΧΗ- στο βάθος του μυαλού τους είναι οι Έλληνες, αφού ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουροι για το αν πράγματι έχουν διαρραγεί τελείως οι Ε-Κ σχέσεις, μετά την Σημιτική ΠΡΟΔΟΣΙΑ του 1999 (στεκόταν “στα 4” ο τότε Ε/Π-Θ, μετά τα Ίμια στις Η.Π.Α.), και επομένως γι ατην στάση του “ΡΚΚ” σε έναν λίαν πιθανό πια Ε-Τ πόλεμο, μικράς, μεσαίας ή μεγάλης κλίμακος!..

6. Ο Τ/Υπ. Οικονομικών, Κος ΣΙΜΣΕΚ, 6 μήνες πριν από το… “CİA”-δικό αποτυχόν στρατιωτικό-Γκιουλενικό “Κίνημα” του 2016 στην Τουρκία, ήταν όντως στην Αγγλία και συνομιλούσε με εκεί… διεθνείς “Οικονομικούς Παράγοντες”! Κατάλαβες! 100%!

Δεν γνωρίζουμε όμως, όπως μας ρωτάς, να σου πούμε, αν ο Κος Σιμσέκ έχει αγγλική υπηκοότητα!..

ΠΡΟΣΕΞΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β’ Π.Π., ΚΑΝΑΜΕ, ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟ “DNA” ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΚΡΙΒΑ! ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ;

ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ “ΕΟΚΑ” ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1955 – 1960 ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΚΡΙΒΑ!

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΧΩΡΕΣ, ΗΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ Μ. ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ.

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ “ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ” ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΔΟΥΛΟΦΡΟΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ Η.Π.Α. (ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ)  – Μ. ΒΡΕΤΤΑΝΙΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ  ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ, ΜΕ ΤΗΝ “ΠΑΡΕΛΑΣΗ” ΤΩΝ “ΤΕΔ” ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΟ 1974, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Η Ε/ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ “ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ ΜΥΑΛΟ” Η (ΔΙΑΖ) -ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ… ΑΝΤΙΛΟΓΟ- ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΥΤΑΝΕΥΕ ΠΑΝΤΑ Η ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΟΥΤΕ ΦΡΕΝΟ ΕΣΤΩ ΣΤΑ…  ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ 1955 – 1960 ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΤΑΝΟΥΣ!

ΟΙ Ε/ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ (ΔΕΝ “ΕΒΛΕΠΑΝ”)  ΟΥΤΕ ΤΊ ΕΠΑΘΕ Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟ “ΚΥΠΡΙΑΚΟ” ΩΣ Π-Θ (1928 – 1932) ΣΤΟ… ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ… “ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ”, ΟΥΤΕ ΤΊ ΕΠΑΘΕ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ, ΤΟ 1944 Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΥΠΡΙΑΚΟ” ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ, ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Π-Θ ΜΕ ΤΟΝ “Ε/ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ”, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΤΟΥ… ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1940! ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΠΑΠΑΓΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΏΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΤΟΥΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!

ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ 1955 – 1960 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΤΩΣ -ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ- ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΡΕΦΕΙ, [ΟΥΣΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ (ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ 2115)], ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ), ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, κλπ, κλπ, κλπ!.. ΑΣ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΕΝΑ “STOP”!..

7. Το υπόψη τ/πρόγραμμα, για να τελειώνουμε, διότι “κουράσαμε” και “κουραστήκαμε” λέγεται “Özgün Motor Geliştirme Programı”! Πέταξε για 1η φορά με αμερικανική μηχανή, όπως είπαν, (πιθανώς να είναι και “διπλή”), τώρα αν ήταν “turbofan” ή όχι, πώς να το ξέρουμε;

Το πρόβλημά μας, αν το κατάλαβες, δεν είναι το “ΚΑΑΝ”, φιλαράκο, (ούτε και το για σένα κοντινό 2028, αλλά για εμάς φαντάζων στα μάτια μας ως αιώνας και στρατιωτικά), αλλά το σημερινό επίπεδο των στρατιωτικών Τουρκο-Βρετανικών σχέσεων! Κομπρανεβού;

8. Οι Τούρκοι έχουν πάρει ή παίρνουν, για οικονομική βοήθεια μιλάμε, για τους σεισμούς που είχαν, 2,4 δις $ Η.Π.Α. από μεγάλα παγκόσμια οικονομικά Ιδρύματα, όπως είναι η Τράπεζα Αναπτύξεως, η Ισλαμική όμοια, η Ευρωπαϊκών Επενδύσεων, κλπ!..

9. Πράγματι ο Γάλλος Πρόεδρος είχε πει πως αν πέσει η “1η γραμμή” των Ουκρανών, τότε θα πρέπει να σταλεί στρατός από την Δύση να βοηθήσει τους Ουκρανούς! Το τί θα κάνει τώρα που αυτή η γραμμή “έσπασε” στο Χάρκοβο και οι “ΡΕΔ” είναι στα 14 χλμ από την ανατολική πλευρά της πόλεως, δεν μπορούμε να το ξέρουμε! (Προς το παρόν ακούσαμε ότι θα μεταβεί σε κάτι… κολονήσια της Γαλλίας στον Ατλαντικό, όπου ξέσπασαν ταραχές).

Τί εκτιμούμε όμως, διάβασε!

Εκτιμούμε πως δεν θα σταλεί στρατός στην Ουκρανία απο την Δύση και ορθώς, αφού ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΖΑΜΠΑ, ΣΕ ΕΝΑΝ, ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΠΟΛΕΜΟΥ! Θυμίζω πως σε ανύποπτο χρόνο προ έτους (+), ο ίδιος ο ΓΓ/ΝΑΤΟ, είχε πει ότι ο αγώνας στην Ουκρανία είναι χαμένος, πριν τον… επαναφέρουν (και ορθώς) στην πολιτική τάξη, αφού αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να λέγονται “ανοικτά”!..

Η Δύση, που έχει να αντιμετωπίσει ουσιαστικά ολόκληρο το ΙΣΛΑΜ στην Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ, αλλά σε λίγο και τον λαό του ΙΣΡΑΗΛ, (που κινδυνεύει προοπτικά με δυνητικό ΑΦΑΝΙΣΜΟ), μετά από μια 100% λάθος πολιτική όλα αυτά τα χρόνια των Αμερικανών Προέδρων, “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, Κων Κλίντον, Ομπάμα και Μπάϊντεν, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΕΥΧΟΜΕΝΗ ΝΑ ΠΟΥΝ “ΝΑΙ” ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ “STOP” ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΟΕΛΑΣΗ – ΕΠΙΘΕΣΗ” ΤΩΝ ΡΕΔ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΗ -ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ- ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ 1991, (ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΑ 2+ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ Ο/ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ), ΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΔΥΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ ΜΙΛΑΜΕ!..

Πού έφτασε σήμερα η Δύση με τους διαφόρους άφρονες και πολιτικά άσχετους εντολοδόχους… “σελέμπριτις” των “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”… Μπάϊντεν; Διαβάστε! (Τελείως επιφανειακά)!

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΛΥΘΗ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΕ ΜΠΛΙΝΚΕΝ, ΟΣΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΥΚΙΝΗΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ, ΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ, ΜΠΑΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!.. (ΗΣΟΥΝ ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ)!..

ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΗΚΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ / ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ!..

ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΙΟ ΡΩΣΙΑ – ΙΡΑΝ – ΚΙΝΑ μαζί με τα “πρόξι” του Β. ΚΟΡΕΑ και ΤΟΥΡΚΙΑ, που συνεχίζεται να την “βλέπετε” ως σύμμαχο, αφήνοντάς την  να κάνει πολιτικά παιχνίδια εδώ στο κέντρο της Γης!.. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΟ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΟΡΘΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ, ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΊ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΊ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΕΜΜΟΝΙΚΗ (!) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ, ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕ ΠΟΤΈ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ… ΑΜΥΝΑ, ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΟΧΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΑ!..

ΣΥΜΝΠΕΡΑΣΜΑ: “Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ”!..

10. Καμμένε! ΣΕ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ! ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΕΣ ΤΟ ΕΥΘΕΩΣ ΛΑΜΟΓΙΟ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ, ΠΑΛΙΟ-ΚΟΥΡΑΔΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕΣ ΕΣΥ!

ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΣΟΥ Ο “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ” ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ Ο,ΤΙ ΕΙΠΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΤΗΝ 2Η ΘΕΣΗ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ή Η ΣΤΕΦΑΝΙΑ; ΑΛΗΘΕΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε/ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΜΥΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΙΜΟΎ; ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ, ΡΕ ΑΡΧΙΔΙ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΟΥΝΤΟΠΑΙΔΟ, ΓΑΙ ΟΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ 2015 ΜΕ ΤΟ 2019, ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΙΜΗΤΗΣ!

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ), ΣΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΊ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΚΑΣΤΗΣ Ε/ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΛΙΟΚΟΥΡΑΔΑ!..

(Τις σφαλιάρες που σου ρίχναμε στα μιλιάρδα του “ΜΗΤΣΟΥ”, τις θυμάσαι, ρε πολιτικέ αληταρά, λακκέ του Μελισσανιδη, βρωμιάρη του “πες ότι είναι από πίσω ο Μαρινάκης, ώστε να τον χώσουμε αυτόν Φυλακή και να μην γίνει Π-Θ ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ούτε σε 10 χρόνια”)!………………..

Ουστ! Μίλα λοιπόν, ρε ΠΑΤΡΙΩΤΗ και κυρίως πες μας ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΧΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ… ΥΠΕΡΗΡΩΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΒΡΩΜΕΡΗΣ ΑΛΟΓΟ-ΚΟΥΡΑΔΑΣ, ΛΕΓΕ ΜΕ ΓΚΑΒΑΛΙΝΑΣ!..

10.

Ανέλαβαν αποστολή «ωραιοποίησης» οι συστημικοί!

Ανέλαβαν αποστολή «ωραιοποίησης» οι συστημικοί!
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 

ΛΕΖΑΝΤΑ ) : *** Αν για μία κροτίδα πού έπεσε μέτρα μακριά από τον Χουανκάρ ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μηδενισμό, για το ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ του Ντανιέλ Ποντένσε από το τσογλαναριό ΠΕΝΤΕ «ΛΑΓΩΝ», ποια ποινή αξίζει στον Παναθηναϊκό ; Το ποδόσφαιρο έχει τη δική του Δικαιοσύνη. Και αργά ή γρήγορα, τιμωρεί ***

*** Στο τσεπάκι της έλεγε η Αεκ ότι είχε το φετινό πρωτάθλημα ! Όταν όμως τελείωσε το πρωτάθλημα και έψαξε στο τσεπάκι της, το μόνο πού βρήκε ήταν ένα ερυθρόλευκο ΑΜΕΛΕΤΗΤΟ ***

*** Την πάτησε αγρίως, λέμε. Δεν φτάνει μόνο ότι ήταν ΚΟΥΤΣΟ το άλογο πού πόνταρε. Είχε και ξυρισμένα πόδια ! ***

ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕ Ο … ΠΟΝΤΕΝΣΕ

*** ΕΓΡΑΨΕ : «Δεν ξέρω αν έχουν πονέσει τόσο πολύ, από Ανδριανόπουλο (που τους γλίτωσε από την ξεφτίλα των λουλουδιών) Βάζο, Ράγκο, Μουστακλή, Υφαντή, Σιδέρη, Βασιλείου, Μποτίνο, Γιούτσο, Υβ, Ρομέν, Κουσουλάκη, Αλεξανδρή, Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Λουτσιάνο, Μασούρα, Ρέαμπτσιουκ, αλλά από τον ΠΟΝΕΣΤΕ … πονέσανε!

*** Και μπορεί Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να μην πήρε πρωτάθλημα, αλλά παραμένει για…ΑΙΩΝΕΣ, ακόμη ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ των πρωταθλημάτων, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ των Κυπέλλων, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ των νταμπλ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, των νικών, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ των γκολ και (πάνω από όλα) Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Τ Η Σ στην καρδιά, στο νου και στην ψυχή ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ( Θανάσης Σκέντζος ) ***

*** Ακόμη δεν τον απέλασαν αυτόν τον Τουρκαϊντίν, πως τον λένε, πού κουβάλησε το μπουλούκι του Ατζούν στη χώρα μας ; Τι διακοπή συμβολαίου και τρίχες κατσαρές. Στο πρώτο αεροπλάνο για την Ανατολία, να πάει να το παίζει ήρωας εκεί. Βρήκε τον Πάο να πάει να πουλήσει πατριωτισμό, ο τενεκές ***

*** Κρίμα για την ΑΕ6αρα να μην γιορτάσει τα 10 χρόνια ιστορία της με ένα πρωτάθλημα… (Σταύρος Ζαγκανάς ) ***

ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ «ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ !

ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ «ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ» ΚΑΙ «ΑΝΥΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ !

ΤΟ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟ, ΕΛΕΕΙΝΟ ΚΑΙ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

*** Ένα άθλιο, βρόμικο, ελεεινό, παραβατικό πρωτάθλημα, είχε το τέλος πού του άξιζε. Να μονομαχήσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική οι δύο ομάδες της ανίερης συμμαχίας, γνωστής ως «εξυγίανσης» και να το κερδίσει η πιο τυχερή. Αυτό ήταν το πρωτάθλημα του κουφού, το πρωτάθλημα των μεθυσμένων διαιτητών, το πρωτάθλημα του Μάνταλου και εν ολίγοις, το πρωτάθλημα της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ !

*** Τα έχω ξαναγράψει αυτά. Και θα συνεχίσω να τα γράφω όσο αντιλαμβάνομαι την ύπαρξη ΓΡΑΜΜΗΣ πού έχει δοθεί σε πολλούς τηλεσχολιαστές των συστημικών βασικά καναλιών, αλλά και των συνδρομητικών, να ΥΜΝΟΥΝ το πρωτάθλημα πού τέλειωσε, βαφτίζοντάς το αυθαίρετα σαν … «το πιο ανταγωνιστικό και συναρπαστικό πρωτάθλημα πού έγινε ποτέ» !

*** Και γιατί το αποκαλούν έτσι ; Γιατί, όπως ισχυρίζονται κομπορρημονώντας, «ο τίτλος κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική» ! Επιχείρημα δηλαδή πού περνάει στην οπαδούς με ρηχή αντίληψη, αυτούς πού ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ, ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να δούν την ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

*** Την πραγματικότητα πού λέει ότι Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για τον τίτλο, ήταν αυτός μεταξύ των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΥΟ πού ΚΡΑΤΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ την Επο και την Σούπερ Λιγκ με ό,τι και αν σημαίνει. Δηλαδή, τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, την ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, τις ΕΘΝΙΚΕΣ ομάδες και φυσικά, την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των ΕΠΣ, η οποία ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ με άνομα μέσα το 2017 και διατηρείται με ποικιλία τρόπων ΦΑΥΛΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ.

*** Εδώ και μήνες, εξ αρχής σχεδόν, ο βασικός ανταγωνισμός για τον τίτλο ήταν αυτός ανάμεσα σε Αεκ και Πάοκ. Ο Ολυμπιακός με τους τρόπους πού προαναφέραμε ( την υπόθεση Χουανκάρ κ.α. ) και αφού ταλαιπωρήθηκε με το ταυτόχρονο κυνήγι της ευρωπαϊκής διάκρισης, γρήγορα απομακρύνθηκε από τη διεκδίκηση του τίτλου. Με την ύπαρξη όλων των εξωαγωνιστικών στρεβλώσεων, η διεκδίκηση του τίτλου, από την αρχή των μπαράζ και ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην εξάδα, αποτελούσε ξεκάθαρα χίμαιρα

*** Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, το … πρόθυμο θύμα των περιστάσεων, δεν υπήρξε ποτέ, ούτε για μια στιγμή, περίπτωση να κερδίσει τίτλο ανάμεσα στους δύο πρώην συμμάχους του. Απλά, έτρωγε σότο, πιστεύοντας πως … ίσως αυτή τη χρονιά να είχε έρθει η σειρά του, αφού είχαν φροντίσει και να τον γλυκάνουν ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ τον αγώνα με την υπόθεση Χουανκάρ.

*** Η ουσία λοιπόν είναι ότι το «συναρπαστικό» και «ανταγωνιστικό» πρωτάθλημα «όλων των εποχών» όπως … «κωσταβαράνε» οι διάφοροι τηλεσχολιαστές ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΟΥΝ ούτε πόντο από τη ΓΡΑΜΜΗ του συστήματος, δεν ήταν στην πραγματικότητα παρά μόνο μία «μονομαχία» των δύο. Οπου η καθεμία, είχε τα «ατού» της και τα «χρησιμοποιούσε» με ωμότητα και κυνισμό. Για παράδειγμα, η Αεκ τη Λαμία, ο Πάοκ τον Πανσερραϊκό.

*** Τώρα βέβαια, αυτό πού ίσως απασχολήσει ευρύτερα τους πραγματικούς αναλυτές, είναι το πώς η Αεκ, θεωρούμενη ως ισχυρότερη παρασκηνιακά από τον Πάοκ στα «φανερά» κέντρα αποφάσεων, κατά την ταπεινή μου άποψη είναι κάτι πού οφείλεται σε κάποιες άστοχες κινήσεις της ηγεσίας της. Κορυφαία, το «πλησίασμα» του Μελισσανίδη με τον Καρυπίδη του Αρη, πού σίγουρα από την πρώτη στιγμή δεν άρεσε στην διοίκηση του Πάοκ.

*** Αλλά αυτό πού ΤΕΛΙΚΑ έπαιξε τον σπουδαιότερο ρόλο στην κατάληξη του τίτλου, ήταν η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ! Όπως πέρυσι ο ερυθρόλευκος γίγαντας στέρησε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό, έτσι και φέτος, στέρησε τον τίτλο από την Αεκ ! Αλλά για όλα αυτά πού αφορούν το ΠΙΟ ΒΡΟΜΙΚΟ και ΑΘΛΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ , έχουμε χρόνο μπροστά μας να τα συζητήσουμε πιο αναλυτικά, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ : ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΡΒΑΛΙΟ

*** Από τους πρώτους και πιο ένθερμους υποστηρικτές του Μεντιλίμπαρ, είναι βεβαίως η αφεντιά μου. Τον έχω υμνήσει όσο πολύ λίγοι για την συμβολή του στην πραγματική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού στους λίγους μήνες πού έχει αναλάβει τα ηνία του. Και αυτό, επειδή το πιστεύω. Παράλληλα όμως, δεν έχω διστάσει να επισημαίνω και κάποιες – ολίγες – λανθασμένες κινήσεις του,

*** Με τις προχθεσινές του δηλώσεις όμως, ο Βάσκος τεχνικός … με πρόλαβε ! Ομολόγησε ο ίδιος το λάθος του και μάλιστα με τρόπο ρεαλιστικό, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για την δυσαρέσκειά του. «Εκανα λάθος με τον Καρβάλιο», είπε !

*** Φυσικά, ΣΥΜΦΩΝΩ ΧΙΛΙΑ ! Η διαφορά όμως σε σχέση με την δική μου θέση, είναι ότι εγώ το ΛΑΘΟΣ του Μεντιλίμπαρ το αντιλήφθηκα ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ τελειώσει, όχι το παιχνίδι, αλλά ούτε το πρώτο δεκάλεπτο ! Για να μην πω πόσο ΞΙΝΙΣΑ όταν είδα τη σύνθεση, μία ώρα πριν τον αγώνα, βλέποντας τον Καρβάλιο βασικό ! Είπα όμως ότι για να τον βάζει, κάτι θα ξέρει, κάτι θα έχει στο μυαλό του πού δεν το ξέρουμε εμείς όλοι.

*** Το θέμα όμως του παρόντος σχολιασμού, δεν είναι το λάθος με τον Καρβάλιο. Είναι η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ του Μεντιλίμπαρ ! Δεν έχω γνωρίσει πολλούς προπονητές στον Ολυμπιακό, πού να ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ χωρίς αστερίσκους τα ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ και μάλιστα δημόσια. Και αυτό, είναι μία ακόμη αιτία, για να ανέβει ακόμα πιο πολύ το επίπεδο της εκτίμησής μου γι’ αυτό τον άνθρωπο. Συγχαρητήρια, κόουτς ***

11.

UEFA: «Η Αθήνα θα είναι μια ερυθρόλευκη θάλασσα»!

UEFA: «Η Αθήνα θα είναι μια ερυθρόλευκη θάλασσα»
Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 

«Πράματα και θάματα» κάνει, τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός! Και είναι λογικό, όλη η Γηραιά Ηπειρος να ασχολείται με τον Θρύλο και την «τρελή» πορεία του ως τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του. Στις 29/5, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Φιορεντίνα στην «AEK Arena», για τον τελικό του Conference League, στη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η UEFA, στην επίσημη ιστοσελίδα της, ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τους Πειραιώτες (και για τους «βιόλα»), με αφορμή την παρουσία τους στον τελικό του Conference στην Αθήνα.

Για τον Μαροκινό «killer» του Ολυμπιακού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, η UEFA υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Τα 15 γκολ του Ελ Κααμπί, αυτή τη σεζόν, είναι περισσότερα από όσα πέτυχε οποιοσδήποτε Αφρικανός ποδοσφαιριστής σε μία μόνο ευρωπαϊκή εκστρατεία. Μεγάλο επίτευγμα για το Μαροκινό αγόρι, που άφησε νωρίς το σχολείο, για να εργαστεί ως ξυλουργός. «Πρέπει να θυμάσαι το παρελθόν σου. Αυτό θα σε κρατήσει προσγειωμένο και θα σας παρακινήσει να κάνεις ακόμα περισσότερα», είπε».

Με τη ευρωπαϊκή ομοσπονδία να γράφει για τον Θρύλο: «Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τεράστια ταξίδια, αυτή τη σεζόν: Αγγλία (δύο φορές), Γερμανία, Ουγγαρία, Σερβία (δύο φορές), Τουρκία. Ωστόσο, το τελευταίο τους ταξίδι είναι σύντομο. Μόλις 15 χλμ. χωρίζουν το σπίτι του Θρύλου, Γ. Καραϊσκάκης, από την AEK Arena. Ομολογουμένως ένα ταξίδι πολλών ωρών οδικώς, στην ώρα αιχμής της Αθήνας! Η ελληνική πρωτεύουσα θα είναι μια ερυθρόλευκη θάλασσα, στις 29/5. Οι παθιασμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού θα παρασυρθούν από μια αίσθηση πεποίθησης που θα φαινόταν παράλογη τον Φεβρουάριο. Τότε, που ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον τρίτο προπονητή της σεζόν. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα της περασμένης σεζόν. Ανέλαβε μια ομάδα-μαχήτρια την άνοιξη, ώστε να την οδηγήσει σε έναν τίτλο UEFA. «Μέρα με τη μέρα, άρχισα να πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο», είπε το πρώην αφεντικό της Σεβίλλης. «Και μετά πιστέψαμε δύο από εμάς, μετά τέσσερις, μετά έξι…». Τώρα, είναι πολλές χιλιάδες που το πιστεύουν».

ΚΑΙ 

Το επικό παγκόσμιο ρεκόρ του Ολυμπιακού στα εθνικά πρωταθλήματα!

Το επικό παγκόσμιο ρεκόρ του Ολυμπιακού στα εθνικά πρωταθλήματαΔευτέρα, 20 Μαΐου 2024
Το πρωτάθλημα της Super League 1 ολοκληρώθηκε στιγματισμένο από την υπόθεση Χουάνκαρ, το διαιτητικό όργιο Μαρέφκα-Μίχελ στον αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ στις 07/01, τα διαιτητικά αίσχη στους αγώνες Βόλος-Ολυμπιακός, Ατρόμητος-Ολυμπιακός και Κηφισιά-Ολυμπιακός και όχι μόνο.

Η βαθμολογία είναι εκτεταμένα αλλοιωμένη για δεύτερη συνεχή αγωνιστική περίοδο και ο Ολυμπιακός στερήθηκε άδικα το πρωτάθλημα, παρότι οι οργανωτές της αλλοίωσης έκλαψαν τελικά με μαύρο δάκρυ.

Παρόλα αυτά, η κυριαρχία του Ολυμπιακού στα εθνικά πρωταθλήματα, εξακολουθεί να συνιστά ένα διαχρονικό και πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο, που αποτελεί το μεγαλύτερο καμάρι της ναυαρχίδας του συλλόγου, δηλαδή του τμήματος του Ολυμπιακού στον βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο.

Ως γνωστόν, ο σύλλογος έχει κατακτήσει 47 φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας και είναι πολυνίκης στη χώρα, έχοντας ράψει τέσσερα αστέρια στη φανέλα του, ένα για κάθε δεκάδα πρωταθλημάτων.

Η συγκεκριμένη επίδοση κατατάσσει τον Ολυμπιακό στην τέταρτη θέση της Ευρώπης στον αριθμό των κατακτήσεων εθνικών πρωταθλημάτων, στην έκτη θέση παγκοσμίως, αλλά και στην πρώτη θέση αναλογικά!

Μπορεί λοιπόν ο Ολυμπιακός να ζει τη μαγεία της Ευρώπης που άπαντες ζηλεύουν, ωστόσο αξίζει να αναλύσουμε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία των εθνικών πρωταθλημάτων:

ΕΥΡΩΠΗ

– Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) : 56 πρωταθλήματα

 Ρέιντζερς (Σκωτία) : 55 πρωταθλήματα

– Σέλτικ (Σκωτία) : 54 πρωταθλήματα

– Ολυμπιακός (Ελλάδα) : 47 πρωταθλήματα.

Αμέσως μετά τον Ολυμπιακό, ακολουθεί στην πανευρωπαϊκή κατάταξη η Μπενφίκα με 38 κατακτήσεις.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

– Λίνφιλντ (Β.Ιρλανδία) : 56 πρωταθλήματα

 Ρέιντζερς (Σκωτία) : 55 πρωταθλήματα

– Σέλτικ (Σκωτία) : 54 πρωταθλήματα

 Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) : 51 πρωταθλήματα

– Νασιονάλ (Ουρουγουάη) : 49 πρωταθλήματα

– Ολυμπιακός (Ελλάδα) : 47 πρωταθλήματα.

Αμέσως μετά τον Ολυμπιακό, ακολουθεί στην παγκόσμια κατάταξη η Ολίμπια από το πρωτάθλημα Παραγουάης, με 46 κατακτήσεις.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΒΑΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα δεδομένα σε επίπεδο αναλογίας. Το πρωτάθλημα στην Σκωτία ξεκίνησε το 1890, στη Β. Ιρλανδία επίσης το 1890, στην Ουρουγουάη το 1900 και στην Ελλάδα πολύ αργότερα, δηλαδή τη σεζόν 1927/28. Συνεπώς, η επίδοση του Ολυμπιακού έχει πραγματοποιηθεί σε πολύ λιγότερες διοργανώσεις.

Άρα, αν συγκρίνουμε τις κορυφαίες ομάδες σε κατακτήσεις, τότε ο Ολυμπιακός είναι αναλογικά πρώτος παγκοσμίως, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη!

– Ολυμπιακός (Ελλάδα) : 47 κατακτήσεις σε 88 διοργανώσεις (ποσοστό 53,40%)

 

Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) : 56 κατακτήσεις σε 124 διοργανώσεις (ποσοστό: 45,16%)

 

Ρέιντζερς (Σκωτία) : 55 κατακτήσεις σε 127 διοργανώσεις (ποσοστό: 43,33%)

– Σέλτικ (Σκωτία) : 54 κατακτήσεις σε 127 διοργανώσεις (ποσοστό: 42,51%)

– Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) : 51 κατακτήσεις σε 120 διοργανώσεις (ποσοστό: 42,5%)

– Νάσιοναλ (Ουρουγουάη) : 49 κατακτήσεις σε 120 διοργανώσεις (ποσοστό: 40,83%).

Η «πίτα» των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, είναι εκκωφαντική, όπως παρουσιάζεται και στην Wikipedia:

Το εγκυρότερο ποδοσφαιρικό μέσο παγκοσμίως, το «Goal.com», έχει παρουσιάσει τη λίστα των πρωταθλητών στα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Πορτογαλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Τουρκίας και Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε φυσικά στην απόλυτη κορυφή:

Και φυσικά στους πολυνίκες της Ευρώπης είναι τρίτος μετά τους πολυνίκες Β. Ιρλανδίας (Λίνφιλντ: 56) και Σκωτίας (Ρέιντζερς: 55).

Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Το εθνικό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο είναι πάντα η πιο σημαντική διοργάνωση με τη μεγαλύτερη αξία για όλους τους φιλάθλους. Αυτό τεκμηριώνεται πολλαπλά:

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Μίλαν. Στα Ιταλικά πρωταθλήματα υπολείπεται εντυπωσιακά της Γιουβέντους (36-19). Η Γιούβε λοιπόν έχει ράψει τρία αστέρια στη φανέλα για τα 36 πρωταθλήματα. Η Μίλαν θα μπορούσε λοιπόν να το παίξει… επτάστερη και να ράψει επτά αστέρια για τα 7 Champions League που έχει κατακτήσει, έναντι των δύο της Γιουβέντους. Παρόλα αυτά, έχει ράψει μόλις ένα αστέρι για τα 19 πρωταθλήματα!

Θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι «είμαστε ευρωπαίοι κόντρα στη σαπίλα της Ιταλίας» (πραγματικές καταδίκες και όχι θεωρίες συνωμοσίας), αλλά δεν το κάνει. Αντιθέτως στην Ελλάδα, κάποιοι κακομοίρηδες είχαν ράψει αστέρια για πορείες στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επειδή απέκλεισαν «καφενεία», όπως η Λέγκια Βαρσοβίας!

Το ίδιο συμβαίνει με τις περισσότερες ομάδες του εξωτερικού. Ο Άγιαξ έχει 3 αστέρια στη φανέλα για τα 36 πρωταθλήματα, «σνομπάροντας» τα τέσσερα κύπελλα πρωταθλητριών που έχει κατακτήσει. Η Μπενφίκα έχει 3 αστέρια για τα 38 πρωταθλήματα, «σνομπάροντας» επίσης τα δύο κύπελλα πρωταθλητριών που έχει κατακτήσει. Η δε Μπάγερν Μονάχου έχει κατακτήσει έξι φορές το Champions League, αλλά, αντί για «εξάστερη»,, έχει πέντε αστέρια στη φανέλα, όλα αφιερωμένα σε επιτεύγματα σχετιζόμενα με το πρωτάθλημα Γερμανίας με πιο πρόσφατο αστερί, αυτό που έραψε το 2021, αφιερωμένο στη συμπλήρωση 30 κατακτήσεων.

Ένα άλλο στοιχείο που αποδεικνύει ότι η αξία των εθνικών πρωταθλημάτων είναι μεγαλύτερη και μάλιστα κυριολεκτικά, έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πέρυσι η ΟΥΕΦΑ μοίρασε στις ομάδες του Champions League 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο στην Αγγλία, οι ομάδες της Premier League μοιράστηκαν περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ! Φανταστείτε να αθροίσουμε τα τηλεοπτικά όλων των εθνικών πρωταθλημάτων.

Στα εθνικά πρωταθλήματα λοιπόν, ο Ολυμπιακός είναι τέταρτος στην Ευρώπη και έκτος παγκοσμίως, ενώ αναλογικά είναι πρώτος στον πλανήτη!

Ωστόσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο σύλλογος είναι ο καλύτερος πρέσβης της χώρας, καθώς μετράει έναν ευρωπαϊκό τελικό, ενώ είναι πρώτος και στους πίνακες ranking της ΟΥΕΦΑ μεταξύ των ελληνικών ομάδων. Επίσης, έχει κατακτήσει ένα Youth League.

Δεν θα αναλύσουμε πόσο πιο εμφατική θα ήταν η κυριαρχία, αν δεν υπήρχαν «κιτρινοπράσινες» παράγκες στα «πέτρινα» χρόνια, καθώς και «δούρεια» πρωταθλήματα, «μπουγάδες», Πρέσπες και «εξυγιάνσεις». Αυτή είναι μία μεγαλύτερη κουβέντα. Ωστόσο, παρουσιάζουμε τα στατιστικά δεδομένα και υποκλινόμαστε στο ερυθρόλευκο μεγαλείο.

Ποιοι άλλοι οπαδοί μπορούν να ονειρευτούν κάτι τέτοιο;

“ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΣΤ’ …. ΜΑΣ ΤΑ 2, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ”!!!

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-