Απογευματινά! Από Παραλία, Του… “Κινήματος Της Πετσέτας”!..

Φίλοι μου / μας!

ΤΟ 2023 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΚΟΜΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ!

1. Διαβάζω! Πάνω από 100.000 ελληνικές αρχαιότητες βρίσκονται στο Μουσείο του Λονδίνου, απ’ τις οποίες εκτόθενται μόνον οι 6500!

Φανταστείτε τί έχουν κλέψει όλοι από την Ελλάδα! Δεν είναι μόνον οι Άγγλοι φυσικά! Κάτι Φράγκοι, που άλωσαν και την βυζαντινή μας σκλάβα Πρωτεύουσα και τους κάναμε μετά την… Αναγέννηση, για να μας πουλήσουν αργότερα… διαφωτισμό (!), κάτι Ιταλοί και κυρίως (!)… κάτι Γερμανοί, που μας έχουν κλέψει ποικιλοτρόπως!..

Μας έχουν “γδύσει” ως χώρα μέσα στους αιώνες, μας έχουν κάνει κυριολεκτικά πολιτισμική αφαίμαξη και μας πουλάνε και μούρη από πάνω ή μας λένε ότι τους χρωστάμε κιόλας, ενώ όπως πχ οι Γερμανοί “πέρασαν” από την Ελλάδα μας και άλωσαν και δήωσαν και βανδάλισαν, και, και, και!…… Δεν είναι φυσικά μόνον οι Γερμανοί, αφού μέχρι και οι Καταλανοί ήλθαν και μας έσφαζαν για κάτι χρόνια! [Ασφαλώς έχουν κλέψει τα πάντα, (και! αρχαία) και δηώσει και άλλες ευγενείς… φάρες, όπως πχ είναι οι Αιγύπτιοι, Βερβερίνοι, Αλγερινοί, κλπ]!..

ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ… ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

2. Διαβάστε! Η Ουκρανία δεν υπάρχει στην πραγματικότητα για την Δύση! Η Δύση εξ αρχής που “έπαιξε” το χαρτί της, την έβλεπε και βλέπει σαν έναν πολεμικό χώρο όμορο της μεγάληςτης αντιπάλου “Ομοσπονδιακής Ρωσίας” και πλέον την εξοπλίζει, ώστε να αποτελέσει το έδαφός της έναν επιπλέον χώρο προσβολής της Ρωσίας, στον προφανώς αναμενόμενο απ’ αυτήν 3ο Π.Π., που ο κύριος αγώνας του θα δοθεί στην Πόλη και στα στενά της… γειτονιάς μας!..

Έτσι την εξοπλίζουν την Ουκρανία και (!) με F-16, φυσικά κατόπιν αμερικανικής εγκρίσεως! Συμφώνησε ο… Αρλεκίνος των “Διεθνών Εβραίων” και του κυριοτέρου εκτελεστικού Οργάνου τους (Η.Π.Α.) Ζελένσκι με τους Ολλανδούς και τους Δανούς να πάρει απ’ αυτούς 42 τέτοια α/φ, που, όπως πια ολόκληρη η ενίσχυση των Ουκρανών, εξυπηρετεί και αυτή μόνον τον αναφερθέντα δυτικό στόχο και καμιά Ουκρανία, η οποία ιστορικά… “μας τελείωσε”, είτε ως Ουκρανία, είτε ως… νέα “Μικρά Ρωσία”, Ρώσοι!

3. Μετά από τις στρατηγικές περιοχές Αθήνα (λεκανοπέδιο, έως Κόρινθο και Χαλκίδα), Χίο, Ρόδο, Κέρκυρα, Μαγνησία, Έβρο, λέτε… η “Κλιματική Κρίση” να σκέφτεται να βάλλει αναλόγου μεγέθους φωτιά και στην Λέσβο;

Στρατηγέ Κωνσταντάκο είσαι αρκούντως πονηρούλης, αλλά τα γεγονότα στον Έβρο δείχνουν ότι ο… εχθρός (όποιος και αν είναι αυτός), είναι πονηρότερος! Τί να το κάνεις τώρα να παραβρίσκεσαι και να βλέπεις απλώς τις προσπάθειες κατασβέσεως της πυρκαϊάς;

Ο Στρατηγός “Λουτσέσκου” εκεί έδειξε να αιφνιδιάζεται, σαν να χάνει τον… προσανατολισμό του”ένα πράγμα”! Γιατί; Χαλαρώστε και οι 2, ώστε να σκέφτεστε και να ενεργείτε κατά πως πρέπει και επιβάλλεται τέτοιες στιγμές και ώρες!..

4. Ο Πρόεδρος ΡΤΕ πηγαίνει στην έχουσα με την Τουρκία ιστορικές ρίζες Ουγγαρία ημερησία επίσκεψη, όπου θα συζητήσει θέματα όπως το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την συνεργασία των 2 χωρών στο πλαίσιο των τουρκικά ομιλούντων χωρών, κλπ!.. Τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ίσως είναι ήδη στην Βουδαπέστη ο Τ/ΠτΔ.

5. Δεν τα κατάφερε η Ρωσία στην διαστημική αποστολή της με προορισμό την Σελήνη και αφήνει αιχμές, ομιλούσα για μια “ανορμάλ” κατάσταση, ότι η όλη της αυτή… απόπειρα υπονομεύθηκε από τις Η.Π.Α.!

Όχι, ρε Ρώσοι! Μην ψάχνετε πάντα για… φίδια, αρκούδες, λύκους, κλπ, σε ό,τι δεν πετυχαίνετε!..

6. Πάμε να γελάσουμε μαζί! Διαβάστε! Το τ/ΥΠΕΞ καταδίκασε σθεναρά την επέμβαση του Ο.Η.Ε. στην γραμμή των 2 χωριών Πύλα – Παλληκάρια / Ανδρείοι (Yığıtler), ώστε να μην αυθαιρετήσουν αυτοί στην “Πράσινη Γραμμή”!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Ο λαός λέει: “Και! κερατάς, και! δαρμένος”!..

Τούρκοι! Μην το προχωράτε, διότι θα γράψουμε εδώ, όλες τις βρωμιές σας στην “Πράσινη Γραμμή”, απ’ το 1975, έως σήμερα!

Και κάτι ακόμα! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΒΡΩΜΟ-ΜΟΓΓΟΛΟ-ΣΚΥΛΑ, (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 2 ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ “ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”), ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ – Ε/Κ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΕ “ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΥΓ. 1996”, ΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ “ΕΝ ΨΥΧΡΩ” (ΤΣΙΛΕΡ* ΚΑΡΙΟΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΗΔΑΓΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ…) ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ Τ/ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΑΣ;

ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ Ε/Κ) ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΨΑΝ “ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ” ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΕΜΑ, ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ;

* ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ Ε/ΚΡΑΤΟΣ, ΜΟΙΡΑΙΟ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟ, ΔΕΧΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΣΙΛΕΡ, ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΟΖΕΡ, ΝΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΜΠΟΡΟ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΚΛΠ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ Μ. ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ… ΚΑΣΤΑΝΟ! ΕΔΩ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΑΦΗΝΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΛΗ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΚΑΠΟΤΕ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ “ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ”, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Δ. ΘΡΑΚΗ, ΌΠΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΤΣΙΛΕΡ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΕ;

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΤΕ Ο,ΤΙ ΛΕΤΕ, ΑΦΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΙΑ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟΥ Η(ΔΙΑΖ) ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΑ Τ. ΙΣΑΑΚ; ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΝΕΟ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ, ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ, ΟΠΟΙΟΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΦΑΝΕΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, (ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ), ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑΖΙ!..

ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΡΚΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ!..

-/-

Και κάτι ακόμα! Μαζέψτε ρε τον γερο-ευνούχο σας, αυτό το έχον μορφή ανθρώπου πράγμα, που λέγεται ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ, που αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι “Κεφαλή των κριαριών / κάθε προδοσίας, όπως είπε συγκεκριμένα είναι οι Η.Π.Α., που υποστηρίζουν τρομοκράτες”!.. (Δηλαδή, όλοι μας είμαστε κριάρια, είπε και ο Ο.Η.Ε. το ίδιο, και επικεφαλής μας είναι οι Η.Π.Α.! Για τον Ο.Η.Ε. ο ευνούχος ήταν… επιεικής, αφού του απέδωσε μόνον ανευθυνότητα)!..

ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΙΟΤΙ “ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΕΙ Η ΣΤΑΜΝΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΠΑΕΙ”!..

Για να δούμε τί θα πει αύριο στην Κύπρο, όπου θα μεταβεί, και ο γερουσιαστής Μενέντεζ!..

7. Εσύ, τώρα, Κε Πούτιν γιατί έβαλες βέτο στον Ο.Η.Ε., ώστε να μην καταδικασθεί απ’αυτόν η Τουρκία και οι Τ/Κ, για ό,τι παράνομο επεχείρησαν στην “Πράσινη Γραμμή”; (Με ένα και πάλι ψήφισμα φυσικά, απ’αυτά τα… χιλιάδες που έχει ψηφίσει / εκδώσει από το 1974, έως τώρα σε βάρος της ο Ο.Η.Ε. και η Τουρκία έχει συνδέσει απ’ ευθείας με τα παπάρια της)!..

Τί είναι αυτά που κάνεις ρε Βλάντιμιρ; Σκέψου λίγο, πριν δώσεις διαταγές!..

Και με την ευκαιρία!.. Τί σου είπε, (αν φυσικά σου είπε κάτι) ο ΡΤΕ, μετά που βομβάρδισες στην Ουκρανία το εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται οι μηχανές των “drones” του γαμπρού σου και αυτόχρημα και των… ΤΕΔ;

Θα πας τελικώς στην Τουρκία τον Σεπ. του 2023, όπως διατυμπάνιζαν και – ζουν οι συνεργάτες σου (;) Τούρκοι, τόσο καιρό τώρα; Σε τί επίπεδο βρίσκονται οι σχέσεις σας τώρα;

Και ένα τελευταίο! Δεν λες, σε παρακαλώ, στον Λουκασένκο, να μην λέει μεγαλο-παπαριές και μάλιστα με στόμφο, σαν αυτήν που εσχάτως εξεστόμισε, αναφερόμενος ότι, (χωρίς την άδεια σου μάλιστα), “δεν πήραμε πυρηνικά όπλα για να τα… βλέπουμε ή για να… απειλούμε, αλλά για να τα χρησιμοποιήσουμε αν απειληθούμε”, κλπ, και κάπως έτσι τέλος πάντων! (Το νόημα των γραφέντων ήταν αυτό)!..

Δεν του λες ότι είναι άλλο να κυβερνάει κάποιος ένα Κράτος και άλλο να έχει δικό του… Κρεοπωλείο και να πουλάει κρέας και τα συναφή;

8.  Επιλογές τ/ “ε/φ”.

Milat Gazetesi İlk Sayfası

Türkgün Gazetesi İlk Sayfası

ΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ… ΑΔΙΚΗΘΕΝΤΟΣ ΑΠΟΤΙΣ ΕΕΔ ΑΝΤΓΟΥ ΜΠΑΛΤΖΩΗ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΛΟΓΟΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΕΒΡΑΙΟΛΟΓΟΣ! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

“ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ” ΤΟΥΡΚΟΙ!..

Ο ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ, ΡΕ ΣΚΥΛΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ Δ/ ΛΙΒΥΗΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ “ΕΠΑΙΖΕ” (ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ “ΠΑΙΖΕΙ”) ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ Α/ΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΑΛΙΟΛΙΜΑ!.. ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΜΕ “ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΣΘΕΝ ΛΙΜΑΝΙ”, (ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΡΕ, ΠΟΎ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ;), ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΡΟΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΜΠΑΛΤΖΩΪΔΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ!..

“ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ” ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ!

Α! ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΕΙΣ! “ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΕΔΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ 3 Η(ΔΙΑΖ) ΚΑΙ 4 ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΘΕΑΤΡΑ Ε-Τ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!..

Milli Gazete İlk Sayfası

 

9. Ο Τ/ΥΠΕΣ Αλί ΓΕΡΛΙΚΑΓΙΑ φέρεται να έδωσε εντολή στα Όργανά του (Πεδίου και μη), να κτυπηθούν τα “μεγάλα ψάρια” της λαθρομετανάστευσης, που όπως καταλαβαίνετε είναι οι λαθροδιακινητές!.. Οψόμεθα, ρε Αλί, οψόμεθα! Άντε να δούμε λοιπόν, διότι σας… συλλαμβάνουμε μονίμως (τους Τούρκους), … κουφαλίζοντες στο θέμα αυτό!..

10. ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ..!..

Sümela Manastırı’nda 10. ayin gerçekleştirildi

Trabzon’un Maçka ilçesinde, Karadağ’ın Altındere Vadisi’ne bakan eteğindeki Sümela Manastırı’nda 10. ayin yapıldı.

 16.08.2023 

Türkiye’nin önemli inanç merkezlerinden Sümela Manastırı’nda, “Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü” olarak kabul edilen ve Ortodokslarca yapılan ayin, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönetiminde gerçekleştirildi.

Din adamlarınca dualar edilip ilahiler okunan ayine çok sayıda Ortodoks katıldı.

Ayin dolayısıyla güvenlik güçlerince Sümela Manastırı ve ören yerinde güvenlik tedbirleri alındı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, yaptığı konuşmada, son 10 yıldır manastırda ayin yönetmekten büyük onur duyduğunu belirterek, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere burada olmamıza yardımcı olan İçişleri Bakanımız ve Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız, Sayın Vali Bey ve yerel yöneticilere şükranlarımızı ifade ederiz. Ziyaretimizde gerekli tedbirleri alan emniyet teşkilatı mensuplarına teşekkür ederiz. Bugün onlar için de dua ettik.” dedi.

ΔΕΙΤΕ, ΚΥΡΙΩΣ… ΚΑΠΟΙΟΙ, ΣΤΗΝ “ΦΩΤΟ” ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

Ο

“ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ”

Drama Metropoliti Pavlos için de dua ettiklerini aktaran Bartholomeos, şunları kaydetti:

“Kendisinin memleketi Trabzon’a sevgisi o kadar büyüktü ki bu sevgiyi ve ilgiyi bize ve patrikhanemize de aşıladı. Merhum Metropolit Pavlos’un temelini attığı bu sevgiyi ise siz kıymetli Trabzonluların bizlere olan alakası daha da büyüttü. Trabzon’a her gelişimizde sizlerin sevgisine mazhar oluyoruz. Bu sevgi ve ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Bizim için kutsal olan bugünde yaptığımız ayinde sevgili Trabzon halkı için de dua ettik ve elbette spor tarihinde başarılar yazmaya devam eden Trabzonspor’un galibiyetlerini de takdirle takip ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.”

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ! 

Bartholomeos, ayinde dünya barışı ve Karadeniz etrafındaki tüm ülkelerin selametini dilediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kuzeydeki komşularımız Ukrayna ve Rusya arasında da savaşın sona ererek sulh yoluna varılması için dua ettik. Artık annelerin, eşlerin gözlerindeki yaşlar dinsin, çocuklar perişan olmasın. Gencecik insanlar hayatlarını kaybetmesin. Barış ortamının yeniden sağlanması en büyük ve öncelikli dileğimizdir. Şehitlerimiz de bugün dualarımızdaydı. Hiç kuşkusuz, bugün tüm Ortodoks müminlerin kalpleri burada bizimledir. Hiç kuşkusuz ki bugün burada bulunan Müslüman kardeşlerimiz de dualarımıza katılacaktır. Bu düşüncelerle tüm misafirlerimizi hayır dualarımızla selamlıyor, sıhhat ve afiyetler diliyoruz. Yüce Allah’ın selameti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.”

Barthomoleos, ayinin ardından Aya Varvara Kilisesi’ni de gezdi.

Ayine, Trabzonsporlu futbolcular Anastasios Bakasetas ve Dimitrios Kourbelis de katıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet BiniciHaber7.com – Gece Editörü
11.

Arnavutluk’ta FETÖ protestosu

“Arnavutluk Müslüman Forumu” adlı sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yakınlığı bilinen Arnavutluk İslam Birliği’nde (KMSH) seçim sürecindeki usulsüzlüklere karşı eylem düzenlendi.

Arnavutluk'ta FETÖ protestosu
 12.08.2023 

Organizatörler, bu barışçıl eylemin, “KMSH meclisi, müftülük meclisleri ve cami meclisleri gibi ülkedeki Müslümanları temsil eden kurumların seçimlerinde yapılan manipülasyon” hakkında Müslümanların ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi amaçlı yapıldığını söyledi.

“Gülenci gaspçılar, Arnavutluk İslam Birliğinden uzaklaştırılsın” sloganıyla yapılan eylemde, “Gülenciler tarafından yapılan KMSH’nin kurumsal gasbı durdurulsun”, “Hocalara yapılan baskıya son”, “Kapsamlı geleneğin değerlerini KMSH’ye geri kazandıralım”, “KMSH’deki yasal ihlalleri ve seçim maskaralığını durdurun”, “KMSH, bir darbeci tarikatının rehinesidir” yazılı pankartlar taşındı.

“Giderek daha mezhepçi bir kuruma dönüşmüştür”

Arnavutluk Müslüman Forumu Başkanı Fisnik Kruja, yaptığı açıklamada, yıllar geçtikçe KMSH’nin belirli bir grup insan etrafında giderek daha fazla kendi içine kapandığının fark edildiğini söyledi.

Kruja, “KMSH, ne yazık ki ‘hizmet’ veya başka bir deyişle ‘Gülenciler’ olarak bilinen tek bir mezhebe veya gruba mensup kişileri en tepeye yerleştirerek, giderek daha mezhepçi bir kuruma dönüşmüştür. Bu gerçek, KMSH liderliğinin bütününde ve ‘Gülen cemaati’ sempatizanlarının ve takipçilerinin yörüngesinde dönen çeşitli müftü ve imamların sürekli atamalarında görülmektedir.” ifadesini kullandı.

“(FETÖ iltisaklı kişilerin) Gülenci gaspçılarının sızma, kamuflaj ve siyasi ile mali konjonktürlerden istifade ederek, eski liderlerin zayıflıklarını ve ilgisizliklerini kullanarak ve Müslümanların yetiştirilmiş dindar, entelektüel ve temsili ileri gelenlerin neredeyse tamamını görmezden gelerek KMSH’nin başına geldiklerini” dile getiren Kruja, “entelektüel ve dini kimlikleri olmayan ancak ulusötesi grupların emir ve direktiflerine uyan insanların kurumun kalbine yerleştirildiği” görüşünü paylaştı.

Kruja, şunları kaydetti:

“10 yılı aşkın süredir KMSH’nin Gülenci liderleri, çoğu durumda 50 dolarlık sefil bir ‘maaş’ ödenen ve çoğu sosyal güvenlik planına dahil olmayan imamların mali durumunu iyileştirmek için hiçbir şey yapmadı. Aynı şekilde yıllardır imam eksikliğinden ötürü çalışmayan birçok camiyi de aynı nedenle faaliyete geçirmek için neredeyse hiçbir şey yapmadılar. KMSH’nin mevcut Gülenci liderleri, bazı medreseleri kapatarak ve en büyük vakıf binalarından birini, bu medreseyi sadece yöneten ‘Sema’ adlı Gülenci derneğin lehine satarak, İslami eğitim sistemine ciddi şekilde zarar verdi.”

Kruja, “Arnavutluk Müslüman Forumunun, KMSH liderlerinden kurumun yasa dışı gasbına son vermesini ve bu kurumu Arnavut Müslümanlara iade etmesini şiddetle talep ettiğini” söyledi.

Avukat ve aktivist Floriar Arapi, KMSH’deki seçim sürecindeki ihlaller ve usulsüzlüklere değinerek, birçok camide meclis seçimlerinin yapılmadığını ve cami meclis üyelerinin seçim yapılmadan imamlar tarafından seçildiğini kaydetti.

KMSH’nin yeni başkanlık seçimi, 2024’te yapılacak.

Mehmet Küçükkahveci .Haber7.com – Gece Sorumlusu

12.

Μαρινάκης: «Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ, πρότεινα την επαγγελματική διαιτησία…»

Μαρινάκης: «Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ, πρότεινα την επαγγελματική διαιτησία…»
Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023

Μάλιστα,ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε μεταξύ άλλων, στην βρετανική Daily Mail για την επιτυχία της διεξαγωγής του UEFA Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και το μεγάλο αγκάθι του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ.

Πιο αναλυτικά οι Άγγλοι με αφορμή το Super Cup που φιλοξενήθηκε στο Καραϊσκάκης, στο ρεπορτάζ τους τονίζουν πως: «Ο 56χρονος (σ.σ Βαγγέλης Μαρινάκης) είναι αποφασισμένος να ανεβάσει το προφίλ του ελληνικού ποδοσφαίρου και να κάνει τη χώρα ένα hotspot υποδοχής μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Η φιλοξενία του Supercup έλαβε θετικά σχόλια από την UEFA κι ο Μαρινάκης είναι αποφασισμένος να ηγηθεί της αλλαγής του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ζητήματα που έχουν οδηγήσει τη χώρα να πέφτει κατακόρυφα στην κατάταξη της UEFA τα τελευταία 20 χρόνια.

Στην αλλαγή της χιλιετίας, η Ελλάδα ήταν έκτη στην κατάταξη της UEFA, που σημαίνει ότι η χώρα θα έπαιρνε τρεις αυτόματες θέσεις στην πρόκριση της φάσης των ομίλων του Champions League. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η χώρα μαραζώνει στη 19η θέση, χωρίς καμία ομάδα από την Ελλάδα να προκρίνεται αυτόματα στους ομίλους του Champions League ή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2021/22.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θέλει τώρα η πατρίδα του να επανέλθει στην κατάταξη της UEFA και είναι απογοητευμένος που βλέπει άλλους που τους περιγράφει ως “ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο” και προκαλούν όλεθρο στις τάξεις των ομοσπονδιών».

Συγκεκριμένα τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το θέμα:

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή και δεν είναι μυστικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ομοσπονδία (ΕΠΟ). Έχουμε μια ομοσπονδία που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες προκλήσεις», εξηγεί.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και αυτό δημιουργεί επίσης βία και διάφορα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου εμείς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, γήπεδα, προπονητικά κέντρα και δουλεύουμε για τη βελτίωση και την προώθηση του brand, είναι ένα πρόβλημα.

«Πριν από δύο χρόνια υπήρξε συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της UEFA και υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατευθυντήριων γραμμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Aνέφερε ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματικό σώμα διαιτησίας και ήταν δική μου πρόταση γιατί είμαι και πρόεδρος της ελληνικής Super League, να αντιγράψω το μοντέλο της Premier League με επαγγελματίες διαιτητές», προσθέτει.

«Είναι κάτι που λειτουργεί πολύ καλά στην Αγγλία και αυτό που είπαμε είναι να αντιγράψουμε ακριβώς το ίδιο. Η Πορτογαλία το έκανε με επιτυχία και βλέπετε πόσο επιτυχημένη είναι. Μπορείτε να δείτε ότι η Πορτογαλία είναι ένα παράδειγμα επειδή επίσης τα χρήματα στον προϋπολογισμό είναι περιορισμένα, αλλά έχουν καλύτερη απόδοση».

«Πρέπει να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε έναν επαγγελματία για την επιτροπή που αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αντί να το κάνει αυτό, η επιτροπή έχει ψήφο μειοψηφίας και σε κάθε περίπτωση δεν έχει νόημα».

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΡΥΛΑΡΑ ΜΟΥ!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-