ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ! (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)!

Φίλοι μου / μας!

Μόλις χθες, σας γράψαμε να… εστιαστείτε στα “της Τουρκίας”, για το χρονικό διάστημα των προσεχών 3 μηνών, όπως μας είπαν… μάγισσες! Θα το θυμάστε!

Έτσι, … ξεκινήσαμε αμέσως, με κάτι πολύ “λάϊτ”! Διαβάστε!

Όπως είχαμε πει, η τ/Αντιπολίτευση ανακοίνωσε χθες (06-03-2023), (αρχές Μαρτίου σας είχαμε γράψει), τον υποψήφιό της, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του “CHP” / “ΡΛΚ”, Κουρδικής καταγωγής Αλεβίτης, Κεμάλ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ, για τον οποίον, προ καιρού, σας είχαμε γράψει πως είχε λάβει το χρίσμα, μετά από την τελευταία επίσκεψή του στις Η.Π.Α. και τις συναντήσεις που είχε εκεί με “Διεθνείς Εβραίους”, όπως με τον Σόρος και άλλους, πλην ασφαλώς της νυν αμερικανικής Κ-Β, με υψηλόβαθμα μέλη / στελέχη της οποίας επίσης είχε προγραμματισμένες συναντήσεις!

Ο Κιλιτσντάρογλου “τα έδωσε όλα” στις Η.Π.Α. και στην “Διεθνή Εξουσία” και έτσι επελέγη!..

Αν εκλεγεί Πρόεδρος, τότε θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η Τουρκία θα γίνει και πάλι ένα απόλυτο ενεργούμενο των Η.Π.Α.! Αυτό, ακολούθως, ίσως να σημαίνει, ότι θα… σημάνει / θα επανέλθει, “τρόπον τινά”, η ηρεμία στην ΝΑ Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και θα τροχοδρομηθεί πλέον χωρίς προβλήματα, θέματα, προσκόμματα, κλπ, ο σχεδιασμός των Η.Π.Α. – “Διεθνούς Εξουσίας” για την οριστική διευθέτηση των προβλημάτων στην Α. Μεσόγειο – Μεσόγειο, μέσω μιας αρχικής “συναντήσεως” των χωρών που… λούζονται απ’ αυτήν, ώστε μετά να δουλέψουν στα νερά αυτά… ασκότιστες οι όποιες… παγκόσμιες ενεργειακές εταιρείες! (Ήδη η “ΕΧΧΟΝ MOBİL”, η οποία τώρα επιχειρεί Νως της Κρήτης μας, δήλωσε πως θα αρχίσει να “βγάζει” απ’ τα νερά… κλπ, από το 2024! Και ρωτάμε! Πώς θα το κάνει αυτό, αν δεν έχει προηγουμένως ρυθμιστεί οριστικώς το καθεστώς της Α. Μεσογείου, ανάμεσα στον “Επικύριαρχο”, λέγε με Η.Π.Α., και τις χώρες που βρέχονται απ’ αυτήν);

Δεν θα σταθώ στην Καραγκιοζίστικη φυγή και επάνοδο στους “6” της Ακσενέρ, για την οποίαν ο πρώην Αρχηγός της και νυν συνεταίρος του ΡΤΕ Ν. Μπαχτσελί, δήλωσε πως “ένας που σε πουλάει μια φορά, θα σε ξαναπουλήσει”, στέλνοντας μήνυμα και σίγουρα… φυτεύοντας ανησυχία στους 6 απαρτίζοντες την “Millet Ittifaki” / “Συμμαχία Του Έθνους” (Υπό μίαν έννοια, διότι η ακριβής μετάφραση του “Millet” είναι πιο… σύνθετη! / Η λέξη “Έθνος”, αυτή καθ’ αυτή, στην τουρκική γλώσσα, είναι “Milliyet”)!..

Επειδή όμως, όπως ακούμε, ρωτάνε πολλοί για τον ρόλο των Η.Π.Α. στην επιλογή, από την τ/Αντιπολίτευση, του Κιλιτσντάρογλου, κλπ, θα σταθώ σ’ αυτό και θα σας γράψω ότι, όπως εμείς πιστεύουμε, ασφαλώς αυτές ήσαν που κατεύθυναν τα πάντα στην τ/Αντιπολίτευση, ενδιαφερόμενες πολύ… στενά για τις επικείμενες τ/Προεδρικές εκλογές!

Ειδικά είναι μέγας ο… πόνος για τον Μπάϊντεν να ρίξει τον ΡΤΕ από την εξουσία, μετά από το απίθανα μεγάλο “κάζο” που έπαθε η Α/Κ-Β Ομπάμα, όπου ο νυν Α/Πρόεδρος ήταν Αντιπρόεδρος, με το αποτυχόν στην Τουρκία κατά του ΡΤΕ στρατιωτικό “Κίνημα” του 2016, το οποίο ανοήτως διετάχθη και πολύ πιο ανοήτως και δυστυχώς για τις Η.Π.Α. τελείως ερασιτεχνικά υλοποιήθηκε στο έδαφος. (Επί του Πεδίου)!..

[Το “Κίνημα” του 2016 στην Τουρκία ήταν το τελευταίο “σκαλί” της αμερικανο – σχεδιασθείσης “Αραβικής Ανοίξεως”, η οποία είχε παταγωδώς αποτύχει, όπου προηγουμένως είχε υλοποιηθεί και επιχειρηθεί η επικράτησή της, μια “Άνοιξη”, η οποία ουσιαστικά προσέβλεπε / στόχευε σε μια αλλαγή του επικρατούντος αντι-αμερικανικού πνεύματος στο μείζον του Αραβικού Κόσμου (Μ. Ανατολή, Β. Αφρική ή αλλιώς “Ευρύτερη Μ. Ανατολή”), ένα… τουρκικό “σκαλί” που επιχειρήθηκε να γίνει το “αντίβαρο” / το “ισοδύναμο τετελεσμένο” αυτής της προηγηθείσης αποτυχίας, αλλά και που, δι’ αυτού, οι εμπνευστές του στόχευαν στο να εκδικηθούν – τιμωρήσουν οι Η.Π.Α. τον ΡΤΕ, ένα πρώην βασικό “πιόνι” του όλου α/σχεδιασμού με την “Αραβική Άνοιξη”, (“μέρος” ή… “υποσύνολο” του Α/ΣΧΕΔΙΟΥ, “ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ”), ένα “πιόνι” το οποίο στο τέλος… αυτονομήθηκε και που μετά απ’ αυτήν την αυτονόμηση, η όλη του στάση συνετέλεσε τα μέγιστα στην αποτυχία του αναφερθέντος σχεδιασμού, όπως οι αμερικανικές υπηρεσίες αρχικώς εκτίμησαν και τελικώς απεφάνθησαν]!

Όμως, όπως εδώ σας είχαμε, προ αρκετών μηνών, και πάλι πρώτοι, πει, και αυτό να συμβαίνει, την ΝΙΚΗ τελικώς θα δώσουν οι Κούρδοι, αναλόγως με το ποιούς εκ των 2 “Συνασπισμών” αυτοί θα ψηφίσουν!..

[Είχαμε αναφερθεί, ως Ε.Θ., για να σας θυμίσω, τότε που ο Κος Κωστίδης, σε πρωϊνό “ΣΗΜΕΡΑ” του “ΣΚΑΪ”, άθροιζε μόνον τα ποσοστά (με βάση κάποια “γκάλοπ” βεβαίως που εμφανίζονταν στα τ/ΜΜΕ) των 6 και του “ΑΚΡ” – “ΜΗΡ” (“Cumhur Ittifaki” / “Συμμαχία Της Δημοκρατίας”) και “έβγαζε” νικήτρια την σημερινή τ/Αντιπολίτευση, χωρίς να υπολογίζει την πολιτική θέση και στάση στο θέμα των Κούρδων (“HDP”)! Μας διάβασε όμως μετά και ακολούθως ήταν… σωστός! / Φυσικά οι Κούρδοι θα παίξουν καταλυτικό ρόλο και πάλι στις εκλογές, αν δεν υπάρξουν μείζονες αλλαγές στα ποσοστά των λοιπών Κομμάτων, που “λίγο έως πολύ” και διαχρονικά είναι σχεδόν πάντα τα ίδια στην Τουρκία, σε ό,τι κυρίως αφορά τις δυνάμεις των Κεμαλιστών και των Ισλαμιστών]!

Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, σας ενημερώνουμε, (διότι κάποιοι Έλληνες ή απλώς ελληνικής καταγωγής αναλυτές ή “αναλυτές” των Καναλιών μοιάζουν σαν να “έχουν χάσει… επεισόδια”), πως οι Κούρδοι, που εκφράζονται μέσω του “ΗDP”, δήλωσαν, δια στόματος του φυλακισμένου επικεφαλής τους Σελαχεντίν ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ, πως δεν (!) θα κατέβουν στις εκλογές και πως θα στηρίξουν τον υποψήφιο της τ/Αντιπολιτεύσεως! Μάλιστα αυτό φαίνεται ότι “κλείδωσε” στην σχεδόν πρόσφατη συνάντηση ΚιλιτσντάρογλουΝτεμιρτάς, μετά από την οποίαν ο Ντεμιρτάς προέβη στις σχετικές δηλώσεις!

Παράλληλα, οι Η.Π.Α. σίγουρα “έβαλαν το χεράκι” τους στην περίεργη*, κατ’ εμάς, παραπάνω απόφαση του “HDP”, και όπως εμείς πιστεύουμε, αυτή η απόφαση του Αρχηγού του “HDP”είναι η θέληση των Η.Π.Α. με αντίδωρο την συνέχιση της υποστηρίξεως, από τις Η.Π.Α., των Κούρδων στην Β. Συρία, περιοχή όπου, μόλις “χθες”, μετέβη αιφνιδιαστικά ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΔ, Κος Μίλλι, μετά και από το προηγηθέν, χρονικά όχι πολύ πίσω, στην περιοχή μας και στην Τουρκία, ταξίδι του Α/ΥΠΕΞ, Κου Μπλίνκεν!..

[Ο Δήμαρχος της Πόλης Εκρέμ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ, (“CHP”), που είχε τις προάλλες… “μαγκέψει” και δηλώσει με… διαρροές πως πιθανότατα θα “κατέβαινε” στις εκλογές μόνος του, αφού οι 6 δεν τον “κατέβαζαν”, αλλά και ο άλλος Δήμαρχος, αυτός της Αγκύρας, ο… “σιωπηρός” Μ. ΓΙΑΒΑΣ, (ήταν “ΜΗΡ” παλαιότερα, αφού τώρα μάλλον έχει αποστασιοποιηθεί απ’ το Κόμμα αυτό, μετά από την διάσπασή του σε “ΜΗΡ” και “İP”), και οι 2 ενταγμένοι στο πολιτικό “παιχνίδι” της Κας Μ. ΑΚΣΕΝΕΡ, τελικώς σιώπησαν, παίρνοντας και αυτοί… υπερ-ατλαντικά μηνύματα, όπως τελικώς το αυτό και η… “Επαναστάτρια” του “γλυκού νερού” “Λύκαινα”, που γύρισε πίσω στους 6! (Οι 2 Δήμαρχοι έλαβαν κάποιες αόριστες υποσχέσεις για… εκτελεστική Αντι-Προεδρία, αν νικήσει η Αντιπολίτευση και μετά από την Συνταγματική μετάπτωση της χώρας σε μια μορφή “Ενισχυμένης Προεδρεύουσας Δημοκρατίας”, όπως έτσι ακριβώς ακούσαμε να την ονομάζει ο… Τ/ΓΚΑΝΤΙ, και “Τ’ ΑΡΧ…. ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ”, Κιλιτσντάρογλου, για την οποίαν, όπως επιπροσθέτως είπε, έχει ήδη συμφωνηθεί απ΄τους 6)!.. ]

Συνεπώς! Αν οι Κούρδοι (διότι μέσα σ’ αυτές τις υπόλοιπες περίπου 70 ημέρες μέχρι την 14η Μαϊου και τις τ/εκλογές, ίσως ο ΡΤΕ να τους… “παλέψει”, μπας και αλλάξουν άποψη, κάτι από πολύ δύσκολο πια, έως ακατόρθωτο) “πάρουν γραμμή” και ψηφίσουν μαζικά την τ/Αντιπολίτευση (Κιλιτσντάρογλου**), τότε ΝΑΙ(!), οι της Αντιπολιτεύσεως θα νικήσουν και η Τουρκία θα αλλάξει ηγεσία, μετά από 20+ χρόνια, ενώ έτσι θα έχει βεβαίως επιτευχθεί και ο βασικός πολιτικός στόχος των Η.Π.Α. για την χώρα αυτή (πτώση ΡΤΕ), με παράλληλο αποσταλέν μήνυμα και προς όποιους άλλους των Συμμάχων τους, θα θελήσουν ποτέ να “τα βάλλουν” με την “Διεθνή Εξουσία”, μακρύ και βαρύ εκτελεστικό χέρι της οποίας είναι η κάθε φορά Κ-Β των Η.Π.Α., και άρα και η σημερινή! (Εξαιρουμένης φυσικά της Κ-Β ΤΡΑΜΠ, η οποία… εξετράπη των κανονικών πολιτικών αμερικανικών γραμμών, επιλέγοντας να κινηθεί πάνω σε άλλες… ράγες, δείχνοντας πλήρη ανυπακοή στα παγκόσμια “Διεθνή Αφεντικά” της Γης, με αποτέλεσμα να το “πληρώνουμε” σήμερα όλοι στον Πλανήτη και να κινδυνεύουμε να το “πληρώσουμε” και με ακόμα χειρότερο τρόπο, ήτοι με έναν Γ’ Π. Π., αφού οι “Δημοκρατικοί” Κυβερνήτες σήμερα των Η.Π.Α. εκτελούν με απόλυτη ακρίβεια και χωρίς ΟΥΔΕΜΙΑ αντίρρηση τις εντολές των “Διεθνών Εβραίων”, αναφορικά με την στάση τους προς τον “Αιώνιο Αντίπαλο” των Η.Π.Α. την άλλη υπερδύναμη, την Ρωσία! / Σας προτείνω να δείτε όλοι την ταινία με τον πολύ μεγάλο Α/Ηθοποιό Κέβιν ΚΟΣΤΝΕΡ, όπου ως δικηγόρος υποστηρίζει στο Δικαστήριο την αλήθεια για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ Τζον ΚΕΝΝΕΝΤΥ και να σταθείτε – προβληματιστείτε στα όσα του λέει ένας Αξκός και πρώην στέλεχος του Πενταγώνου, ο ηθοποιός Σάντερλαντ)!

* Περίεργη απόφαση, (η οποία ασφαλώς και δεν έχει να κάνει με το γεγονός της φυλακίσεως του Ντεμιρτάς από την Κ-Β ΡΤΕ), διότι οι Κούρδοι του “HDP” διατηρούσαν πάντα άθικτη την υπερηφάνεια τους (αυτήν έλεγαν ή “πούλαγαν” βασικά στον λαό τους και ορθότερα, για “το τυπικόν”, στους Κουρδικής καταγωγής Τούρκους πολίτες), όντας, ως Κόμμα, ας μην κρυβόμαστε, η σημερινή, στην Τουρκία, πολιτική τελική (μέσα στον χρόνο) έκφραση του “ΡΚΚ”! Δικαίως λοιπόν αναρωτιέται κάποιος: «Το “ΡΚΚ” πέταξε “λευκή πετσέτα;” στο Κεμαλικό πολιτικό τ/”Βαθύ Κράτος”;» ή / και «Το “ΡΚΚ” διοικείται πια από… Περιστερές και όχι από… Γεράκια»;

** Είναι τουλάχιστον ντροπή (κυρίως για τους Τούρκους, των οποίων σε λίγο καιρό -14/05/2023- θα ζητηθεί η ψήφος) να συγκρίνεται σήμερα ο “Φτηνός”, “Συνήθης” και τελικώς πολιτικά από “Ελάχιστος”, έως “Λίγος”, 74χρονος Κιλιτσντάρογλου, με έναν πολύ μεγάλο σύγχρονο ηγέτη(!) σαν τον ΡΤΕ, ο οποίος ανεδείχθη ΠΑΝΑΞΙΑ(!), μετά από τα 20 έτη που κυβέρνησε, σε έναν αντίστοιχο Μουσταφά Κεμάλ “ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ”, αλλά των Ισλαμιστών, χωρίς να ξεχάσει να “αγκαλιάσει”, όπου η ιδεολογία του, αλλά και οι συγκυρίες κατά καιρούς επέβαλαν (όπως πχ τα τελευταία χρόνια), και τους Κεμαλιστές!

Δεν είναι όμως της παρούσης η εξέταση της μακράς πολιτικής πορείας του Τ/Προέδρου, Κου ΡΤΕ, και η προσφορά του στο τ/”Εθνο-Κράτος”, κάτι που κάποια στιγμή θα επιχειρήσουμε εδώ, όσο και εκ πρώτης όψεως η σύγκριση αυτή να φαντάζει μάλλον… ατυχής για τον ΡΤΕ, αφού ο “Μ. Κ. ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ” είναι -πράγματι- ο ΣΩΤΗΡΑΣ των Τούρκων και ο δημιουργός της σύγχρονης, μετά από τον Οκτ. του 1923, Τουρκίας, όταν, μόλις λίγο πριν, το Μογγολικό αυτό φύλο κινδύνευσε με πλήρη αφανισμό, μετά από την πτώση της “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”!..

(Τέλος Αστερίσκων)

Τέλος, είναι σημαντικό να παρατηρήσει κανείς πως τελικώς και στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα οι εκλογές μάλλον(!) πάνε για τον Μάϊο (ίσως στις 14 Μαϊου να ψηφίσουν και οι 2 λαοί για τις ηγεσίες τους ή με κάποια μικρή χρονοδιαφορά, μπροστά ή πίσω, οι Έλληνες, από τους Τούρκους), μετά από το, όπως ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ, πολύ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ στα Τέμπη, που πιθανότατα να υποχρεώσει τον Ε/Π-Θ να αναθεωρήσει την κατ΄εμάς(!) ορθή αρχική του θέση για εκλογές στην Ελλάδα στις 09-04-2023! (Όπως εμείς είχαμε εκτιμήσει, αφού βεβαίως ο Ε/Π-Θ δεν είχε ποτέ πει κάτι σχετικό)!

Αν συμβεί αυτό (το αμέσως παραπάνω), τότε οι Αμερικανοί:

Θα έχουν πετύχει να μην γίνει κανένα επικίνδυνο, και μάλιστα τέτοιες κρίσιμες για την “Διεθνή Εξουσία”, που θέλει να τιμωρήσει την ανυπάκουη Ρωσία, ώρες, Ε-Τ “παιχνίδι” στο Αιγαίο, κάτι που φοβόντουσαν πολύ, όχι μόνον οι Η.Π.Α., αλλά και οι 2 χώρες μας, εμείς δηλαδή και οι Τούρκοι, όσο και η αναφορά σε τ/φοβία, έναντι ημών, να ακούγεται κάπως!

Μετά τους σεισμούς στην Τουρκία (στο πιο ευαίσθητο σεισμικά γεωγραφικό της κομμάτι) και το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στην Ελλάδα (κρινόμενα τα 2 συμβάντα, αναλογικώς πάντα, είναι της αυτής βαρύτητος και αντικτύπου, όταν αναλογισθεί κανείς τα 2 κρατικά περιβάλλοντα όπου αυτά συνέβησαν, ήτοι την “υφή” των 2 λαών, τα πολιτικά τους δεδομένα, νυν και ιστορικά, το πληθυσμιακό μέγεθος των 2 λαών, την ψυχολογία τους, κλπ), οι 2 λαοί και κυρίως οι Κ-Β τους ήρθαν πιο κοντά, δίνοντας μια εικόνα αλλαγής και πάλι της πολιτικής σχέσεώς τους (αυτήν την φορά προς την πλευρά της Ειρήνης), κάτι που ασφαλώς και ήθελαν και θέλουν οι Η.Π.Α., αφού έτσι διευκολύνονται οι σχεδιασμοί τους και ταυτόχρονα και σχεδιασμοί της “Διεθνούς Εξουσίας”!..

Οι σεισμοί στην Τουρκία (κατά πολύ χειρότεροι και από τις χειρότερες… οικονομικές κυρώσεις και επαχθέστερους… οικονομικούς όρους που θα μπορούσε ποτέ να επιβάλλει η Δύση στην χώρα αυτή), στην Α-Ρ… διελκυστίνδα, όπου αυτή είναι / αποτελεί το… έπαθλο, έτσι όπως χρόνια τώρα η Τουρκία πατάει με τα 2 πόδια της στις 2 αυτές πολύ μεγάλες… βάρκες, ήτοι την Α. και την Ρ. , έδωσαν στην Τουρκία, δηλαδή στο… έπαθλο, μια γερή… χεριά προς την πλευρά των Η.Π.Α., ενώ το δυστύχημα στην Ελλάδα, προσγειώνει ή δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για την παραμικρή σκέψη στον Ε/Π-Θ Κ.Κ.Μ. να… απογειωθεί πολιτικά, αυτονομούμενος ίσως κάπου από τις Η.Π.Α., όπως επίσης του βάζει και… φρένο σε εκδηλώσεις περισσότερου “Ευρωπαϊσμού”, αλλά και “Φιλο-Ευρωπαϊσμού” του ιδίου και συνεπώς και της Ελλάδος, “δένοντάς”- τον πιο σφιχτά στο Αμερικανικό… άρμα!..

– Ένα ακόμα σημείο, χρήζον, κατ’ εμάς πάντα, ιδιαιτέρας προσοχής, είναι το προεκλογικό “μότο” του “Σόρος-Σύριζα”, που κυρίως λέγει “Δικαιοσύνη Παντού”, αλλά και “Ελευθερία”, από το… καθεστώς (sic) Μητσοτάκη, “Δημοκρατία”, κλπ!

Γιατί είναι “σημείο ιδιαιτέρας προσοχής”;

Διότι, αγαπητοί, τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ(!) συνθήματα έχει σήμερα και η τ/Αντιπολίτευση, με την… χαώδη όμως διαφορά με τους “δικούς” μας, που εστιάζεται στο ότι οι Τούρκοι της σημερινής Αντιπολιτεύσεως έχουν να δουν εξουσία από της εποχής ΕΤΣΕΒΙΤ, και τότε και πάλι σε συνασπισμένη μορφή, ενώ οι “Σόρος-Συριζαίοι” , συγκριτικώς με τους Τούρκους, κυβέρνησαν σχετικώς χθες!..

Αυτό δείχνει ότι “Σόρος-Τσίπρας” και “Κιλιτσντάρογλου” έχουν “κοινή πηγή”, η οποία, κατ’ εμάς, δεν είναι άλλη από τους “Διεθνείς Εβραίους”, (είναι γνωστό πχ ότι και οι 2 είναι… γνωστοί του Σόρος, αχαχαχαχαχα), οι οποίοι φαίνεται να θέλουν στην μεν Τουρκία “πολιτική αλλαγή” (είδατε ότι ήδη ακούστηκε το σύνθημα αυτό στην γείτονα, ένα σύνθημα που ειδικά για το Στρατοκράτος Τουρκία είναι να γελάει κανείς) και στην Ελλάδα ίσως να θέλουν μια πολιτική… συνύπαρξη των ΝΔ και “Σόρος-Σύριζα” ή -ΠΡΟΣΟΧΗ(!)– να θέλουν μια πολιτική, να μην γράψω ανωμαλία, αλλά μια πολιτική… ανισορροπία (sic), μια πολιτική… ανησυχία (sic), κλπ, ώστε ΝΑ “ΠΕΡΑΣΟΥΝ” ΤΑ ΗΔΗ ΕΚΠΟΝΗΘΕΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ Ε-Τ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΥΠΕΡΠΗΔΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ Ή ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ “ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” (SİC), ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ “ΣΥΡΙΖΑ” (ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΑΝΑΝΗΨΑΝΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΔΥΤΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΠΛΕΟΝ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΥΑΛΙΣΑΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ Α/ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΗΔΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ “ΜΑΜΟΥΘ”, ΛΕΓΕ ΜΕ Κ.Κ.Ε., ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ” ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΝΕΟ-ΝΑΖΙ”, ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΠΙΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΩΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ… “ΕΛΛΗΝΕΣ”), ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ “ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ”, ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ-ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ, ΠΡΩΤΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΜΕ ΤΑ “ΔΙΕΘΝΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ”, ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ-ΤΟΝ ΣΤΟ Ε/ΠΟΛΙΤΙΚΟ “ΣΚΗΝΙΚΟ”!

Οψόμεθα!..

Ακολούθως!.. Διαβάστε!

Εμείς καλούμε τον Κο Μητσοτάκη να τα συζητήσει όλα αυτά με τις Η.Π.Α. τώρα (!)***, ώστε να ξέρουμε άπαντες (και όσοι… Ελληνοκεντρικοί, αχαχαχαχαχα), το τί περιμένει την χώρα μας και εμάς ως ε/λαό!

*** Μπορεί σ’ αυτό να βοηθήσει και ο επικοινωνιολόγος του Π-Θ, με τα πολύ δυνατά “κονέ” του στους κυβερνώντες “Δημοκρατικούς”, εκτός από αυτά του ιδίου του Π-Θ!..

Ο Κος Π-Θ, Κ.Κ.Μ., ας μην κάνει και άλλο λάθος**** και να σπεύσει να μιλήσει με τις Η.Π.Α., ξεκαθαρίζοντας το αν υπάρχουν τυχόν “παιχνίδια” “πίσω” του και “πίσω” από την χώρα μας, ώστε έτσι “να μην πάνε στράφι” 4 χρόνια, στα οποία, πράγματι, παρά τα όσα πολλά παγκοσμίως… έτυχαν, η Ελλάδα, υπό την ηγεσία του, κατόρθωσε να αντέξει, να επιβιώσει, αλλά και να αρχίζει να αλλάζει πια εκσυγχρονιζόμενη σε πολλούς τομείς!

**** Μετά μάλιστα και από την επιμονή του (λόγω της θεσμικότητός του, όπως μας είπε) να μην αλλάξει, με το που ανήλθε στην εξουσία, τον “Εκλογικό Νόμο” του “Κλεφτοκοτά”, Νόμο που ψήφισε ο “Κλεφτοκοτάς” λίγο πριν από τις προηγούμενες εκλογές μας, με έναν και μοναδικό στόχο, ήτοι την πολιτική της χώρας ΓΕΝΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΠΟΙΗΣΗ, δεδομένου όντος και του ΜΟΝΙΜΟΥ(!) ιστορικά… ιστορικού μας ΔΙΧΑΣΜΟΥ, στον οποίον τόσο ΓΛΑΦΥΡΑ(!) αναφέρεται, στον “ΥΜΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ο Εθνικός μας ποιητής, Δ. Σολωμός, έναν ΔΙΧΑΣΜΟ στον οποίον το ελληνικής καταγωγής “πουλέν” των “Διεθνών Εβραίων”, ο “Κλεφτοκοτάς”, έλαβε αρχικώς υπόψη του, όταν ψήφιζε τον Νόμο αυτόν λίγο πριν “πέσει”, και ακολούθως επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει]!..

Γράφουμε και πάλι το ίδιο! ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ, ΚΕ Π-Θγέ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ!

ΜΕ ΤΑ “ΔΥΤΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ” ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” (ΝΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΕΙΔΟΣ), Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ (!) ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ “ΤΟ ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ”, ΚΟΙΝΩΣ ΤΟ “ΣΠΟΛΑΤΙ”!..

ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΘΡΗΣΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ ΠΧ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΤΕ ΠΟΥ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ 45.000+ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥΣ (εννοώ, όχι Σύρους), ΠΑΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 14 – 05 – 2023, ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΙΧΕ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ, ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΗ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ 6ης ΦΕΒ. ΤΟΥ 2023, ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΟΙ 2 ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΙΣΗΣ Κ/Φ;

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΘΡΗΣΚΟΣ, ΚΕ Π-Θ, ΑΠΟ ΤΟΝ Τ/ΠτΔ! (Μας καταλαβαίνετε, πιστεύουμε)!

ΜΗΝ… ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΤΕ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΛΕΓΕ ΜΕ “ΘΕΟ-ΠΑΙΞΕΙΑ”, ΤΩΝ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ”, ΠΟΥ ΤΟΥΣ “ΒΓΗΚΕ” ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ “40” ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, ΚΛΠ!..

ΜΗΝ ΡΙΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ 10 (+) ΕΚ-ΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ… ΒΡΑΧΙΑ, ΚΕ Π-Θ, ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ “ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ” “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ”, (ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ), ΓΙΑ 57 ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΫΛΩΘΗΚΑΝ ΔΥΣΤΥΧΕΊΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ(!!!) ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!..

ΟΜΩΣ, “ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ” ΕΜΠΡΟΣ, ΚΕ Π-Θ, ΠΡΕΠΕΙ(!) ΝΑ “ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ” ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ***** ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ(!) ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!..

***** ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΛΑΔΉ ΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΜΒΑΝΤΑ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ(!), ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Η ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ, ΩΣ ΛΑΟΣ, ΜΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ “ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ” ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ!

Και “κλείνοντας” κάτι για όλους! Ρωτάμε λοιπόν, εμείς που μπορούμε να είμαστε… ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!.. ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ; ΤΙ ΛΕΤΕ; ******

****** Ακριβώς ανάλογο πολύνεκρο (λένε…) σιδηροδρομικό δυστύχημα είχαμε προ ολίγου(!) και στην Αίγυπτο, όπου, όπως και με εμάς, εννοούμε με τον Π-Θ μας, έχουν και εκεί με τον δυτικοστραφή και φιλο-Αμερικανό Στρατάρχη ΣΙΣΙ, πολύ μεγάλο πρόβλημα οι Τούρκοι! Τυχαίο και αυτό; / Ακούσαμε (κάποιοι των “ΑΓΓΕΛΩΝ” Τουρκίας), την στιχομυθία του φερόμενου ως… “δράστη στο Πεδίο” του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη, προφυλακισθέντος Σταθμάρχη ΣΑΜΑΡΑ, με την… Αθήνα, κλπ, σήμερα, 07-03-2023, στις βραδινές ειδήσεις του ιδιωτικού Τ/Ο Καναλιού “ΣΚΑΪ”! Αυτός (ΣΑΜΑΡΑΣ) επιμένει ότι έβαλε το τρένο στην γραμμή ανόδου! (3 φορές το έφερε η… στιχομυθία, οι διάλογοι που ακούσαμε, και το ανέφερε)!..

Μετά απ’ αυτό, λέμε λοιπόν, πως θα πρέπει να ερευνηθεί και απολύτως να αποδειχθεί ότι το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβ. και λίγο πριν από το συμβάν, δεν έμεινε μόνος του ο… Σταθμός, δηλαδή πως “δεν την εποίησαν, για… σουβλάκια, όπως ακούσαμε ή ό,τι άλλο, οι υπάλληλοι του Σταθμού και κυρίως του Σταθμαρχείου, μόλις έφυγε από την Λάρισα το ΙΝΤΕΡ-CİTY 62″, με αποτέλεσμα να εισήλθε ο οποιοσδήποτε άλλος σ’ αυτόν, καταλαβαίνετε, και να έκανε το ο,τιδήποτε, σχετικό με τα κρίσιμα κυκλοφοριακά πάνω στις ράγες… “κλειδιά” !!! 

Αν όμως δεν αφέθηκε το Σταθμαρχείο μόνο του, από της φυγής του τρένου από την Λάρισα για Θεσσαλονίκη και μέχρι της συγκρούσεως, τότε ο Κος ΣΑΜΑΡΑΣ ή ψεύδεται ή “έπαθε” από το γεγονός και… ασυναρτολογεί ή λέγει ψέματα ή λέγει μισή την αφορώσα αυτόν (τα όσα έπραξε και δεν έπραξε δηλαδή) αλήθεια!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η “ΕΥΠ” Ο-ΠΩΣ-ΔΗ-ΠΟ-ΤΕ(!) και ΣΙΓΟΥΡΑ Η “ΑΝΤΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ!..

Πρέπει να βρεθεί τρόπος να διασαφηνιστεί πλήρως (!!!) η κατάσταση του Σταθμαρχείου (του “Κέντρου” τέλος πάντων που ήταν ο Σταθμάρχης και τα όποια συστήματα, όπως αυτά με τα “κλειδιά”, κλπ), από πλευράς του όχι μόνον ποιοί ήσαν μέσα σ’ αυτό, αλλά κυρίως και ποιοί τυχόν μπήκαν σ’ αυτό, είτε παρόντος του Κου Σαμαρά, είτε όχι, στο παραπάνω κρίσιμο διάστημα!.. Δεν συζητάμε ότι θα πρέπει να βρεθούν και να εξεταστούν ακόμα και οι… γάτες και οι… σκύλοι του Σταθμού!

Και τέλος, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ-ΒΕΒΑΙΟΙ(!) ότι ο “ΕΧΘΡΟΣ” (όποιοι μπορεί να είναι αυτοί) παρακολουθεί τα πάντα στην χώρα και γνωρίζει έτσι σαφώς “πώς”, “πού” και επομένως και το “πότε” θα κτυπήσει (πχ η “ΜΙΤ”), ώστε να προκαλέσει μείζον πρόβλημα στην Κ-Β της χώρας μας και στην ίδια την χώρα μας, στον χρόνο που αυτός θα εκτιμήσει ότι θα του επιφέρει τα μέγιστα θετικά γι΄αυτόν αποτελέσματα!.. (Όλος ο ε/λαός ήξερε και ξέρει ΑΡΙΣΤΑ το ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ, για 10ετίες τώρα, ΧΑΛΙ και ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ “ΟΣΕ” ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΕΜΨΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΨΥΧΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΧ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ; ΕΔΩ, ΠΧ, ΣΙΧΑΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ Σ/ΣΤΑΘΜΩΝ, ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ, ΚΛΠ! ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΡΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ, ΕΙΔΙΚΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ / “ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ”, ΕΣΧΑΤΩΣ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ… ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ… ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΑΠΟ “ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ” ΚΑΙ… “ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ” ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ “ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ”! Επίσης, μπορεί κάποιος να μας πει, πχ, για την κατάσταση των “ΣΣ” της Πελοποννήσου, όπως και για την κατάσταση του σιδ/κού εκεί δικτύου; ΒΡΕ, “ΔΕΝ ΠΗΔΙΟΜΑΣΤΕ, ΛΕΩ ΕΓΩ”, όπως θα έλεγε και ο μέγας “Χ. ΚΛΥΝ”);

ΕΛΛΗΝΑΣ 

-/-

ΥΓ.

1. Σας παραθέτω, αμέσως παρακάτω, ένα από τα πιο “δυνατά” άρθρα Τούρκου, που διάβασα τους λίγους τελευταίους μήνες! Ασχοληθείτε λίγο μ’ αυτό, όσοι ενδιαφέρεστε!

Zor Zamanların Adamı

FERHAT MURAT
HABER7 YAZARI

Zor Zamanların Adamı

07.03.2023

‘Coğrafya kaderdir’ derler.

Doğrudur, coğrafya gerçekten kaderdir. Etrafınız, sahip olduklarınız buna göre bir pozisyon alma zorunluluğunu zaruri kılar.

İlkokulda öğretmenim Türkiye’nin jeopolitik konumunu anlattığında çok da anlam veremezdim…

Sonraları idrak ettim nasıl bir ‘jeopolitik’ konumda olduğumuzu. Etrafı ateş çemberi, tarihi ipek yolunun kesişme noktası, dünyanın süper güçlerinin gözünü diktiği bir kara parçasında yaşadığımızı…

Bu coğrafyada yaşamak da, bu coğrafyaya yön vermek de zordur.

Uluslararası arenada önemli basın ve think tank kuruluşları tarafından 2023 yılının dünyadaki en önemli seçimi diye nitelendirdiği Türkiye’nin seçimine bugün itibariyle 68 gün kaldı.

Dünyada yılın en önemli seçimi denmesinin sebebi hikmeti ne olabilirdi ki acaba?

İlk olarak ilkokul öğretmenimden duyduğum jeopolitik nedenler olabilir mi? Mümkün… Bu jeopolitik konumun güçlü olması, tam bağımsızlığı ve ayakları üzerinde durmak adına attığı adımların inkıtaya uğrayıp, uğramayacağının merakı olabilir mi? Bu daha da mümkün…

Aksi takdirde 85 milyonluk nüfusu ile dünya nüfusunda 195 ülke arasında 18’inci sırada yer alan, dünyadaki toplam nüfusun sadece yüzde 1,1’ini oluşturan bir ülkenin seçimi, dünyada yılın seçimi olmazdı diye düşünüyorum.

Siyaseti de yaşaması kadar zor bu coğrafyanın…

1945 yılında Cumhuriyet Halk Partisi dışında Nuri Demirağ liderliğinde kurulan Millî Kalkınma Partisi ile başlayan, 21 Temmuz 1946’da ‘açık oy gizli tasnif’ usulsüzlüklerinden dolayı ‘şaibeli seçim’ şeklinde anılarak başlamış Türkiye’nin çok partili siyasi hayatı…

1960, 1980 darbeleri…

1971, 1979, 2007 muhtıraları…

28 Şubat 1997 post modern darbesi…

1961, 1962, 1963, 1969, 1971 ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimleri…

Menderes’li, Demirel’li, Özal’lı yıllar, koalisyonlar ve 90’lı yıllar…

Türk siyasi tarihinde çok partili döneme hızlı bir bakış yaptığımızda radarımıza takılanlar bunlar…

Çok uzattığımın farkındayım. Gelelim esas meseleye…

6 Şubat’ta 11 şehrimizde çok büyük afetler yaşadık.

Türkiye’yi yakın gelecekte çok ciddi operasyonel ve mali bir süreç bekliyor.

Öte yandan son 72 saattir gündemimizi resmen işgal eden; 6’lı mı, 5’li mi olduğuna karar vermekte zorlanan, masaya bir oturup bir kalkan, günün farklı zaman dilimlerinde kendi açıklamalarını yenileyen, süprizlerle dolu bir muhalefet bloğunun varlığı dahi bu ülkede yaşayanlar adına katlanması zor bir başka gerçek olarak bir kenarda duruyor.

İçindekilere de, dışındakilere de, rakibine de refikine de zor…

Zor dostum zor…

E bu kadar zor bir arada olunca da Türkiye’yi yönetecek iradede aranması gereken önemli özelliklerin başında ‘zor zamanların adamı’ olmak geliyor. (‘Adam’ ifadesini cinsiyetçi bir dil kullanmak adına yazmıyorum. Kastım insandır.)

Recep Tayyip Erdoğan’ın en önemli özelliklerinden biri ‘zor zamanların adamı’ olmasıdır.

Partisi seçimde birinci parti olduğunda seçilmesi ‘yasaklanan’ bir lider olarak başladığı AK Parti’li yıllarına, 27 Nisan 2007’deki e-muhtıra, 2008’deki küresel ekonomik kriz, 7 Şubat 2012’deki MİT Krizi, 2013 yılındaki Gezi Olayları, 17-25 Aralık kumpası, 15 Temmuz darbe girişimi, Covid-19 Salgını, sonrasında oluşan ekonomik pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı süreçlerinde sergilediği performans ile ülkesini zor zamanlarda tümsekten aşırmayı başarmış bir lider…

Şimdi sırada ülkeye yapılacak yeni eser ve hizmetlerin yanı sıra ‘Asrın Felaketi’ sonrası yaraların sarılması, felaketten etkilenen şehirlerimizin inşa ve ihya edilmesi gibi zor bir süreç var.

Hükümet, hem geçtiğimiz dönemlerde yaşanan afetlerden sonra gösterdiği üstün performans hem de Cumhur İttifakı’ndaki uyumlu görüntüsü ile kararsız seçmene muhalefet bloğundan çok daha fazla umut ve güven veriyor.

Muhalefet ise; uyumsuzluk, kavga ve şahsi siyasi hesapların öne koyulduğu bir manzara sunuyor seçmene…

Zor zamanlarda güvenin önemi daha da artar. Seçmen hassas bir terazi gibi bunu görür, güvenir ve seçimini yapar.

Güven; strateji ve siyaset mühendisliklerinden öte samimiyet ve gayret ile kazanılır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da en büyük gücü samimiyeti ve gayretidir.

Tüm seçimlerde olduğu gibi; dünyada yılın en önemli seçimi diye nitelendirilen 14 Mayıs 2023 seçimlerinin anahtar kelimeleri de samimiyet ve gayrettir…

2. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ” ΤΟΥ ΚΟΥ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ “ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ”! ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠτΔ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΟ ΡΤΕ!

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΜΙΤ”, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Π-Θ, ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΩΣ Π-Θ, ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ “ΘΥΜΑ” ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ “ΕΛΙΤ” ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΩΝ ΝΕΠΟΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ, (ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ, ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ), ΤΗΝ… ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ “ΕΥΠ”, ΩΣΤΕ, ΚΑΙ “ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ”, ΝΑ ΤΗΝ… ΑΝΕΤΑΖΕ ΚΙΟΛΑΣ, ΜΙΑ “ΕΥΠ”, ΠΟΥ ΕΠΙ Κ-Β – ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ, ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΑ ΤΩΝ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΟ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ”, ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ “ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ” ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ! 

MİT Başkanı Hakan Fidan‘dan ses getiren “odaklandık” açıklaması

MİT Başkanı Hakan Fidan, PKK/KCK’ya karşı insan istihbaratı, sinyal-elektronik istihbaratı, görüntü ve uydu istihbaratı ve İHA-SİHA yeteneklerini koordineli kullanarak örgütü yöneten ana omurgayı bitirmeye odaklandıklarını söyledi.

05.03.2023

Milli İstihbarat Teşkilatı 2022 Faaliyet Raporu’nu yayımladı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, raporun sunuş yazısında teşkilatın, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı içten ve dıştan yöneltilen mevcut ve muhtemel tehditlerin bertaraf edilmesine yönelik görev ve faaliyetlerini kararlılıkla yerine getirmeye devam ettiğini açıkladı.

Geçen yıl, tüm dünyanın, bölgesel ve küresel düzeydeki güç mücadeleleri, devlet dışı aktörlerden kaynaklı tehditler ve çeşitli ulus ötesi sorunlarla sınandığına işaret eden Fidan, “Mevcut uluslararası sistemin radikal ve dinamik bir dönüşüm içerisinde olduğu bu süreçte, ulus ötesi sorunlar küresel alanda işbirliğini gerektirirken, bu sorunların ortaya çıkardığı sosyo-ekonomik zorluklar ile ülke ve ittifaklar arasındaki rekabet ise kaçınılmaz bir güç mücadelesini beraberinde getirmektedir. Milli güvenliğin kapsamını giderek daha esnek ve karmaşık hale getiren bu durum, ülkemize yönelik tehditlere hibrit ve asimetrik bir boyut kazandırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Fidan, MİT’in çeşitlenen ve karmaşıklaşan tehditler karşısında farklı yeteneklerini küresel bir idrak anlayışıyla eş güdüm içinde kullanmaya 2022’de de devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda, teşkilatın ana görevlerinden olan cari ve stratejik istihbarat derleme faaliyeti layıkıyla yerine getirilmiştir. Üretilen ön alıcı istihbarat, teknolojik kabiliyetler ve istihbari bakış açısıyla analiz edilerek devletimizin üst kademesinin doğru bilgiye zamanında ulaşmasına önem verilmiştir. Belirsizliklerin normal kabul edildiği yeni uluslararası sistemde, doğru ve zamanında üretilen nitelikli istihbarat çok daha önemli hale gelmiştir. Bu farkındalık çerçevesinde istihbarat toplama, analiz etme ve ilgili mercilere sunma şeklindeki istihbarat çarkını hızlı ve verimli işleten teşkilat, büyük istihbarat servisleriyle rekabet edecek bir kabiliyete erişmiş durumdadır.”

“ÇOK SAYIDA ÖRGÜT UNSURU YURT DIŞINDA ELE GEÇİLEREK ÜLKEMİZE GETİRİLMİŞTİR”

MİT’in, tehditlerin evrilmesi karşısında yöntemleri ve yapısını sürekli değiştirerek ve yenileyerek 2022’de de birçok başarılı operasyona imza attığını vurgulayan Fidan, şunları kaydetti:

“MİT, PKK/KCK ile mücadelede insan istihbaratı, sinyal istihbaratı, elektronik istihbarat, görüntü ve uydu istihbaratı gibi istihbarat disiplinleri ile İHA-SİHA yeteneklerini bir bütün olarak kullanarak örgütü yöneten ana omurgayı etkisiz hale getirmeye odaklanmıştır. Bu doğrultuda 2022 yılında gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlar neticesinde, çok sayıda PKK/KCK lider kadrosunun etkisiz hale getirilmesi ve örgüte ait kritik altyapı tesislerinin imhası sağlanmıştır. Ayrıca kazanılan operasyonel kabiliyetler çerçevesinde ülkemizde gerçekleşen terör eylemlerinin faillerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda örgüt unsuru yurt dışında ele geçirilerek ülkemize getirilmiştir.

FETÖ ile mücadelede, örgütün gizli haberleşme yöntemleri, mahrem yapılanmaları, yurt dışındaki faaliyetleri ve ülkemizi yıpratmaya yönelik kara propaganda girişimlerinin deşifre edilmesine ilişkin çalışmalar kesintisiz sürdürülmüştür. Ayrıca geliştirilen yurt dışı operasyon kapasitesinin bir ürünü olarak farklı ülkelerdeki 100’den fazla örgüt mensubunun Türkiye’ye getirilmesi sağlanmıştır. Radikal örgütlerle küresel düzeyde mücadele anlayışıyla, söz konusu örgütlerin ülkemizin çıkarlarına yönelik tehdit oluşturduğu tüm alanlarda nokta operasyonlar icra edilmiş, örgütlerin eylem girişimleri tespit edilerek engellenmiş ve yapılanmaları deşifre edilerek faaliyetleri sekteye uğratılmıştır.”

“MİT, AJAN AĞLARINI ÇÖKERTMİŞTİR”

Hakan Fidan, aşırı sol terör örgütlerinin, Türkiye’ye yönelik başta Suriye alanından olmak üzere oluşturduğu tehdidin önlenmesine yönelik çalışmalara ağırlık verilerek lider kadrolarının etkisizleştirildiğine işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

“İletişim teknolojilerindeki gelişmeler ve sosyal ağların beraberinde getirdiği imkanlar milli güvenliğimizi ve menfaatlerimizi hedef alan casusluk faaliyetleri için de yeni fırsat pencereleri ortaya çıkarmaktadır. Bu durumun bilinciyle teknolojik imkan ve istihbari yeteneklerini sürekli geliştiren MİT, istihbarata karşı koyma alanında yürüttüğü çalışmalarla ülkemizi hedef alan ve geleneksel casusluk faaliyetlerinin ötesindeki pek çok girişimi deşifre etmiş, birçok ülkenin Türkiye üzerinden diğer ülkelere yönelik çalışmalarını ortaya çıkarmış ve ajan ağlarını çökertmiştir.”

“ÇATIŞMA BÖLGELERİNDE AKTİF GÖREVLER ÜSTLENİLMİŞTİR”

Dış istihbaratta, devletin menfaatleri çerçevesinde oyun değiştirici birçok hamlede bulunulmasına katkı sağlandığının altını çizen Fidan, şu bilgileri paylaştı:

“İstihbarat diplomasisi çalışmalarıyla devletimizin yürüttüğü müzakerelerde gri alan bırakılmaması ve ülkemizin dış politikasına ilişkin hassas konuların devletlerarası resmi görüşmelere zemin teşkil edecek olgunluğa getirilmesi sağlanmıştır. Çatışma bölgelerinde ise ülkemizin çıkarları doğrultusunda aktif görevler üstlenilmiştir. Nitekim MİT, 2022’de Suriye, Ukrayna, Libya gibi sahalarda operasyonel çalışmaların yanı sıra müzakerelere yön verilmesi, taraflar arasındaki dengelerin tesisi ve kriz yönetim süreçlerinin koordine edilmesi konularında üstlendiği görevleri layıkıyla yerine getirmiştir.”

“MİT, TEKNOLOJİK İHTİYAÇLARINI KENDİ ÖZGÜN İMKANLARIYLA KARŞILAYACAK DÜZEYE ERİŞMİŞTİR”

Fidan, teknolojinin istihbaratın çarpan gücü yapılması anlayışını benimseyen MİT’in, klasik istihbarat yaklaşımında bir destek unsuru olarak görülen teknolojiyi ana faaliyet alanlarından biri haline getirdiğini vurgulayarak, “Büyük veri analizi, yapay zeka uygulamaları, görüntü istihbaratı, sinyal istihbaratı, uydu istihbaratı, siber istihbarat alanlarında kazanılan yeni yetenekler bizzat sahadaki faaliyetleri yönlendiren bir boyut kazanmıştır. Ayrıca, bu alanlarda yürütülen yeni teknoloji geliştirme çalışmaları ve yatırımlar sayesinde MİT, teknolojik ihtiyaçlarını kendi özgün imkanlarıyla karşılayacak düzeye erişmiştir.” ifadelerini kullandı.

MİT’in yurt içinde, diğer kurumlarla adeta tek vücut şeklinde tehditlerle mücadele ettiğini, yurt dışında da muhataplarıyla işbirliği ve rekabet dengesini gözettiğini aktaran Fidan, “İstihbarat dünyasının sayılı servisleri arasında yer alan teşkilat, ihtiyaç duyan ülkelere sahip olduğu teknik istihbarat ve insan istihbaratı kabiliyetleriyle gerekli desteği sunarak uluslararası terörizmle mücadeledeki devletimizin kararlılığını göstermiştir.” değerlendirmesini yaptı.

Erhan CeylanHaber7.com – Editör
3. ΤΟΥΡΚΟΙ! ΜΗΝ ΧΑΛΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ… “ΜΟΥΝΤ”, ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΥΑΙ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ! ΚΑΙ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ” ΕΙΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ” Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ! (ΘΑ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, 4, 5 ΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ)!.. 
ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Τ/Κ-Β! “ΠΛΕΥΡΙΣΤΕ” ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΜΑΣ, ΚΟ ΔΕΝΔΙΑ, ΟΠΟΥ ΤΟΝ “ΒΡΙΣΚΕΤΕ” ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ Ε-Τ “ΦΟΡΑ”, ΩΣΤΕ ΚΑΙ(!) ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ(!) ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ!
ΓΙΑΤΙ;
ΔΙΟΤΙ, ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ, ΟΡΚΙΣΘΕΙΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ!
ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΟΝΤΑΣ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΥΡΥΓΩΝΙΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ, ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΕΩΣ!..
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΩΣ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ, ΟΙ ΔΕ!…
ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ… ΤΣΑΓΑΚΙ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ, ΤΙ ΜΟΛΙΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ, ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Yunan Bakan Dendias‘tan küstah açıklama: Konstantinopolis’e seyahat edeceğim

İstanbul’a 5 Mart Pazar günü ziyarete gelecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, İstanbul ismini kullanmayıp tweetinde “Yarın Konstantinopolis‘e seyahat edeceğim.” ifadelerini kullandı.

05.03.2023
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın bugün İstanbul’a ziyarette bulunacağı bildirildi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dendias, bugün Fener Rum Patrikhanesi’nde gerçekleştirilecek dini törene katılacak.

İstanbul’a gelecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, attığı tweette tarihi yok sayarak küstahça “Konstantinapolis” ifadesini kullandı. Bu durum Twitter’da büyük tepki topladı.

DENDİAS’TAN SKANDAL KONSTANTİNOPOLİS ÇIKIŞI

Dendias şu açıklamada bulundu:

“Yarın Konstantinopolis’e seyahat edeceğim. Ortodoks Patriklik ve Archieratic Pazar gününe katılacağım ve Hazretleri Ekümenik Patrik Bartholomew tarafından karşılanacağım.”

DENDİAS TEPKİ ÇEKTİ

Dendias’ın İstanbul yerine Constantinople yazması tepki alırken, Fener Rum Patriği Bartholomeos için ‘Ekümenik Patrik’ ifadesi kullanması da dikkat çekti.

Bu paylaşımın ardından Dendias’ın ifadelerini değiştirerek benzer bir paylaşım yaptığı görüldü.

SONRA PAYLAŞIMINI DÜZELTTİ

Dendias yaptığı yeni paylaşımda ise şunları yazdı:

“Yarın Türkiye ve Suriye’deki son depremlerin kurbanları ve Tempi demiryolu kazası kurbanları için İstanbul’da, @EcuPatriarch anma törenine katılacağım.”

Muhammet BiniciHaber7.com – Gece Editörü
4. ΜΗΝ  ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΕΙΘΕΣΤΕ! Ο ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ 2 ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΑΔΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
Ο ΓΚΑΝΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ(!!!), ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!
Ο ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ… ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ, ΕΝΑΣ ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ… ΑΣΠΑΛΑΚΑΣ, ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΠΑΛΙΟ-ΠΟΝΤΙΚΙ, MIA Τ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ… ΤΟΥΑΛΕΤΑ!..
ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!..
ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΠΩΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ… ΓΚΑΝΤΙ, ΡΕ ΣΕΙΣ; Ε-ΛΕ-ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!..
5. Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası
Diriliş Postası Gazetesi İlk Sayfası

6.

Trump’tan Rusya-Ukrayna savaşı iddiası!

Eski ABD Başkanı, 2024 başkanlık seçimlerine resmen aday olan Donald Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı çözmesinin bir günden bile fazla sürmeyeceğini öne sürdü.

Trump'tan Rusya-Ukrayna savaşı iddiası!
 05.03.2023

Amerikan Muhafazakar Birliğinin geleneksel yıllık Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı (CPAC 2023) bu yıl Maryland eyaletinde Gaylord National Resort ve Convention Center’da gerçekleştirildi.

Trump, burada yaptığı yaklaşık 1 saat 45 dakika süren konuşmasında, Joe Biden idaresinin politikalarına ve Washington’daki statükoya yüklendi. Sınır sorunları, seçim güvenilirliği ve medyayı eleştiren Trump, “Joe Biden’ı Beyaz Saray’dan çıkaracağız.” dedi.

Kendi dönemindeki icraatlarını anlatan Trump, başkan olduğu sürede yeni bir savaşın başlamadığını kaydetti. Savaşları durduracağını söyleyen Trump, Rusya ve Çin’e karşı caydırıcı politikalar uyguladığını belirtti. Trump, Çin’den mal ithalatını aşamalı olarak sonlandıracağını ve “Çin virüsünü” dünyaya saldıkları için ekonomik yaptırımlar uygulayacağını söyledi.

Trump, 3. dünya savaşının çıkacağını ancak bunu önleyebilecek tek liderin de kendisi olduğunu öne sürdü. Trump, “derin devleti” bitireceklerini söyleyerek kendi döneminde Rusya ve Çin’e karşı uyguladıkları politikaları övdü.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı da bitirebileceğini söyleyen Trump, “Oval Ofis’e girmeden bile önce Rusya ile Ukrayna arasındaki yıkıcı savaşı çözeceğim. Problemi hızlı bir şekilde çözeceğim ve bunu yapmak bir günden fazla sürmeyecek.” şeklinde konuştu.

ABD’nin Afganistan’dan utanç verici bir şekilde ayrıldığını söyleyen Trump, ABD’nin Afganistan’da bıraktığı silahları Taliban’ın başka ülkelere sattığını ifade etti.

İÇ SİYASET GÜNDEMİ

Kendi partisi Cumhuriyetçi Partinin eskiden küreselci, açık sınır politikasını savunanlarla dolu olduğunu söyleyen Trump, “Asla Paul Ryan, Karl Rove ve Jeb Bush’un partisine geri dönmeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Trump, ABD’nin şu an özgür bir ülke olmadığını, özgür basına sahip olmadığı görüşünü savunarak “Ben sizin sesinizim, savaşçınızım, adaletinizim. Zulme uğrayan ve ihanete uğrayanlar, sizin intikamınızım.” ifadesini kullandı.

Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın dizüstü bilgisayarı olayına da değinen Trump, “Hunter Biden bir suçlu ve ona bir şey olmadı, hiçbir şey olmadı. Joe Biden bir suçlu ve ona hiçbir şey olmamış gibi görünüyor.” diye konuştu. Trump, kendisi hakkında haksız yere davalar açıldığını ve önde gelen basın kuruluşları tarafından yalan haberler yapıldığını ileri sürdü.

Biden yönetiminin sınır ve göç politikalarını da eleştiren Trump, başkan olursa Meksika sınırında inşa edilen duvarı genişleteceğini belirtti. Başkan olduğunda ABD’yi Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yine ayıracağını söyleyen Trump, ABD’nin DSÖ’ye fazla para aktardığını savundu.

Trump, diğer taraftan “Demokratları kendi oyunlarında yenmeleri” gerektiğini belirterek seçimlerde posta yoluyla oy kullanma konusunda Cumhuriyetçilerin düşüncelerini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Diğer taraftan Trump, konuşmasından önce sorularını yanıtladığı gazetecilere, hakkındaki soruşturmalarda suçlansa dahi başkanlık kampanyasına devam edeceğini vurguladı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com – Editör
7. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

 

-/-