ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ, ΡΙΧΝΩ ΣΤΟ ΟΥΪΣΚΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ!

Φίλοι μου / μας!

1. Ακούσαμε τον Α/Πρόεδρο Μπάϊντεν από την Πολωνία, όπου ευρίσκεται για την Σύνοδο των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ της Α. Ευρώπης! Ελπίζαμε, ειλικρινά… , αλλά παραμένει αμετανόητος! Δεν πρόκειται να κάνει ό,τι του ζητήσαμε και πάλι “προχθές” με άρθρο μας εδώ, ώστε να επανέλθει η ειρήνη και η ισορροπία και πάλι στον Πλανήτη, αφού δεν έχει επηρεάσει μόνον την Ευρώπη η ρ/εισβολή στην Ουκρανία!

Μόνον οι Η.Π.Α., (το εξηγήσαμε σαφώς), αν διατάξουν την Ουκρανία να σταματήσει τον πόλεμο… σκιών, τον πόλεμο δηλαδή χωρίς αποτέλεσμα, που πια στοχεύει να πάρει πίσω τα εδάφη που έχασε από την Ρωσία (κυρίως στην Α. Ουκρανία / Ντονέτσκ), διαλύοντας όμως καθημερινά όλο και περισσότερο την Ουκρανία, θα σταματήσει η Ρ-Ο σύγκρουση!

Ο Μπάϊντεν αντιθέτως, ένας εμφανώς άρρωστος(!) γέρος πολιτικός, που είναι ΝΤΡΟΠΗ (!) σ’ αυτήν την κατάσταση να κυβερνάει, έστω και ως πιόνι των “Διεθνών Εβραίων”, τις Η.Π.Α., έβαλε περισσότερη φωτιά με τα όσα είπε!.. Και πάλι ΝΤΡΟΠΗ*!..

Από την άλλη, οι Ρώσοι εξήλθαν της συμφωνίας για τα Πυρηνικά “New Start”, δηλαδή εξήλθαν του προστατευτικού, ουσιαστικά, αυτού “πλαισίου”, το οποίο φιλοδοξούσε να… φρενάρει μια ολοκληρωτική, δια της χρήσεως πυρηνικών όπλων Κ/Φ του Κόσμου!

Παράλληλα, ο νέος Κινέζος ΥΠΕΞ Ουόνγκ Γι μετέβη στην Μόσχα και υπέγραψε συμφωνία με την Ρωσία, η οποία, όπως είπε, δεν είναι / δεν στρέφεται “εναντίον τρίτων”! (Σας θυμίζει τίποτα αυτή η “κλισέ” φρασεολογία;)

Δεν εδόθη στην δημοσιότητα το περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής! Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή, κυρίως, αναφέρεται σε εξοπλιστική στήριξη – ενίσχυση των ΡΕΔ, σε ανταποδοτική πληροφοριακή… τροφοδότηση των 2 μερών και σε κοινές -πιθανώς- στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά εξελιγμένης μορφής, συμβατής με τους… “καιρούς”!

Θα ξαναγράψουμε ότι η Κίνα ΔΕΝ(!) σκοπεύει να συμμετάσχει στρατιωτικά σε οποιαδήποτε τυχούσα ευθεία πολεμική συμπλοκή ανάμεσα στις 2 Υπερδυνάμεις, Η.Π.Α. και Ρωσία! Θα τις αφήσει να “φθαρούν”, κάτι που αποτελεί ειλημμένη της απόφαση!..

Τέλος, ούτε ο Πρόεδρος Β. Πούτιν αναφέρθηκε στις Η.Π.Α. (ή απευθύνθηκε στον Α/Πρόεδρο) και σε προσπάθεια εξευρέσεως λύσεως του υφισταμένου Α-Ρ, στην βάση του, προβλήματος, που οδήγησε στην ρ/εισβολή στην Ουκρανία! [Μίλησε (22-02-2023) σε Ρώσους πολίτες σε στάδιο της Μόσχας*, με αφορμή την “γιορτή του πολεμιστή”].

* Να πούμε, εμβόλιμα, ότι ολοκληρώθηκε η ενίσχυση της Ρ/Αντι-Αεροπορικής Αμύνης στην Μόσχα και η τοποθέτηση των S-300, κλπ, σ’ αυτήν!

Είναι λοιπόν θέμα χρόνου πια ο Γ’ Π. Π.; Θεέ μου, Θεέ μου, Θεέ μου!..

-/-

* Είναι κατάντια για τις Η.Π.Α. να μην έχουν να προβάλλουν στο παγκόσμιο πολιτικό προσκήνιο νέο αμερικανικό πολιτικό αίμα και να αφήνουν να είναι ακόμα στα “πράγματα” πολιτικοί των δεκαετιών 1970 και 1980!.. Βγάλτε μπροστά βρε, πχ τον Μπλίνκεν(+++), τον Πομπέο(+++), και δεν ξέρω ποιούς άλλους έχετε πιθανώς, που όμως δεν έχετε ακόμα παρουσιάσει στον Κόσμο, ώστε να τους δούμε και να τους κρίνουμε!..

Μπορεί η Αμερική του 2023(!) να κυβερνάται από άτομα νοοτροπίας και γαλουχίας του 1970; Γιατί δεν απαντάτε, αλλά έχετε (οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ) έτοιμη πάντα την… καραμέλα της σφραγίδας του δήθεν… Αντι-Αμερικανισμού, σε όποιον ή όποιους προβαίνουν σε κριτική και άρα σε κάτι ωφέλιμο επίσης πάντα γι’ αυτόν που την δέχεται, όταν γίνεται καλοπροαίρετα και όταν ο δέκτης έχει… μυαλό;

Επίσης, αντί να σκέφτεστε έτσι, ρωτάτε αμέσως κάποιους από τους στρατολογημένους… “δικούς μας δικούς σας”, “ποιός είναι αυτός ή αυτή που έγραψε ή που γράφει αυτό ή αυτά, κλπ”, με πνεύμα πέραν της απλής και επιβεβλημένης τυπικής ενημερώσεώς σας! Γιατί χάσατε τον… χρόνο, βρε; 2023 έχουμε!..

Ακόμα! Είναι αστείο ή ορθότερα ειρωνεία ο αποτυχημένος, κατ’ εμάς, αγαπημένος “γιός” της “Διεθνούς Εξουσίας”, τέως Α/Πρόεδρος Χ. Μ. ΟΜΠΑΜΑ, που αιματοκύλισε την Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική, κυρίως με την αποτυχημένη “Αραβική Άνοιξη” και την… ιστορία του δήθεν “Ήπιου ΙΣΛΑΜ” (το ΙΣΛΑΜ είναι ένα και δεν διαιρείται σε “σκληρό”, “ολιγότερο σκληρό”, “ήπιο”, κλπ), να έρχεται σε λίγους μήνες στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο στο Ίδρυμα “Σταύρος ΝΙΑΡΧΟΣ”, με θέμα τους τρόπους ενισχύσεως της παγκοσμίου δημοκρατικής κοινότητος και -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- την σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών!.. (Ολόκληρος Α/σχεδιασμός, αμέσως μετά από την πτώση της “Δικτατορίας του Προλεταριάτου”)!

Τέλος, πόσο δημοκρατικές μπορεί να είναι σήμερα οι Η.Π.Α., όταν αντί να αγωνίζονται για την παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ και να το προβάλλουν “έργοις”, (εξηγήσαμε το “πώς”), ασχολούνται, πρωτοστατούσες, πχ με την στρατιωτική ενίσχυση της ήδη διαλυμένης Ουκρανίας, ενώ ξέρουν άριστα το ατελέσφορο του όποιου αγώνος της! Και “σε μια τελική”, αφού ο αγώνας είναι για την… δημοκρατία και την παγκόσμιο ελευθερία, όπως είπε ο Πρόεδρος Μπάϊντεν, και όχι για τα οικονομικά και λοιπά “θέλω” των ΡΟΚΦΕΛΕΡΣ και της “Πράσινης Ανάπτυξής τους”, δεν είναι ΑΔΙΚΟ να μάχεται γι’ αυτήν μόνον η Ουκρανία και όχι όλος ο λεγόμενος “Ελεύθερος Κόσμος”, δίπλα – δίπλα με τους Ουκρανούς και στα πολεμικά μέτωπά τους;

Αφού είναι λοιπόν έτσι όπως τα λέτε, τί νοοτροπία δηλαδή είναι αυτή να πολεμάει ο… μαλάκας, το… θύμα και παράλληλα να θυσιάζονται, χωρίς να υπάρχει χειροπιαστό αποτέλεσμα, οι πολίτες του υπόλοιπου πλανήτη, με πρώτους τους λαούς της Ευρώπης;

Αν πράγματι είναι αληθινός ο Α/Πρόεδρος στα λεγόμενά του περί “ελευθερίας” “δημοκρατίας”, κλπ, τότε τώρα, χθες, να εμπλακεί αμέσως το ΝΑΤΟ και επιπροσθέτως τα μέλη του, όπως και άλλοι λαοί που υποστηρίζουν την Δύση, να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία να πολεμήσουν με τους Ουκρανούς, ώστε να… απελευθερωθεί η Ουκρανία!..

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΕ ΜΠΑΪΝΤΕΝ! ΜΙΛΑ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ! ΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ Κ/Φ ΜΕ ΕΝΑΝ 3ο Π. Π. Η ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, (ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΕΡΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΩΝ, ΗΤΟΙ ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΚΡΙΣΗ, ΑΝΑΛΥΤΩΝ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ, ΤΙΣ Η.Π.Α., ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΑΣ!..

ΔΕΝ ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΦΙΛΕ ΓΕΡΟ-ΤΖΟ!..  ΑΛΛΑΞΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ!

-/-

2. Το βίντεο που παρουσιάστηκε (22-02-2023) και στο οποίο ακούγεται ο επικεφαλής της “ΒΑΓΚΝΕΡ” να ζητάει να του σταλούν πυρομαχικά, από το Ρ/ΥΠΑΜ, είναι παλιό! Πρόκειται για το σύνδρομο της οργής του πολεμιστή και τίποτε περισσότερο! Σκεφτείτε αυτό! Είναι δυνατόν να έχει, στο μέτωπο με την Ουκρανία, η Ρωσία 40.000 μισθοφόρους (+ 10.000 της “ΒΑΓΚΝΕΡ”), και να τους… μάχεται; Είναι συνειδητή στρατιωτική… πολιτική οι Μισθοφόροι! [Σκεφτείτε εδώ, τί είχε πει ο επικεφαλής του Στρατού της Συριακής Αντιπολιτεύσεως, (ενός στρατού που εκπαίδευσε και πληρώνει σαν δικό της η Τουρκία), ότι θα κάνουν αυτοί εναντίον μας, σε περίπτωση Ε-Τ πολέμου)!..

Ο Γενιτσαρισμός και ο… Μισθοφορισμός (sic) είναι τακτικές παλαιές και δοκιμασμένες, εντασσόμενες στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής, που στοχεύει στην επιβολή επί του όποιου αντιπάλου, χωρίς να… αγγιχτεί ο… ΑΝΘΟΣ της νεολαίας του Κράτους που δρα έτσι, ένας ΑΝΘΟΣ που θα εμπλακεί, αν τελικώς απαιτηθεί, την 12η ώρα, ίσως και την 12η+ !..

3. Θα πάει μάλλον “πίσω” και το πρόγραμμα των ΤΕΔ στα εξοπλιστικά τους, σε ό,τι αφορά τα όσα “θέματα” σκόπευαν να… θεραπεύσουν, μέσω της Μ. Βρετανίας, όπως ήταν / είναι μια πιθανή προμήθεια 24 – 28 α/φ “Γιουροφάϊτερ – Τυφώνας”* (κόστος μεγαλύτερο από 10 δις $ Η.Π.Α.), ο εκσυγχρονισμός των Μ-60 (όσων έχουν απομείνει στο τ/Οπλοστάσιο), οι Φ/Γ τύπου 23, τα μεταγωγικά C-130, και ό,τι πιθανώς τώρα να μας διαφεύγει!..

* Ενημερώθηκαν και μάλλον έχουν τύχει και εκπ-σεως σ’ αυτά οι Τούρκοι, από τους Καταριανούς! / Με τα “εξοπλιστικά” τους (και με πολλά μάλιστα… SOS), ασχολήθηκαν οι Τούρκοι στο τελευταίο του “Σ.Ε.Α.”, της 25/01/2023.

4. Το “Γιουρούσι” που είχε πει ο ΡΤΕ,προέρχεται από το τ/ρήμα Yürümek, που σημαίνει “Περπατώ”! Απ’ εκεί βγαίνει και το “Γιουρούκος”, δηλαδή αυτός που περπατάει, ενώ η επίθεση που έκαναν κατά στόχων αυτοί οι “περπατητές” (και όχι περιπατητές), ονομαζόταν “Γιουρούσι” (από την ίδια επίσης ρίζα), έννοια που πια χρησιμοποιείται “εν ευρεία εννοία”, δηλώνοντας κυρίως τον μεγάλο όγκο, την μεγάλη μάζα δυνάμεων που θα στείλει ο Τούρκος σε εμάς, σε εσάς, κλπ!..

5. Και “κλείνουμε” για απόψε με τα παρακάτω:

– Σπρίτζης (“ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ”): Το ΚΚΕ είναι προοδευτικό Κόμμα!.. Και μετά από λίγο καιρό, “Με το καλό ή το άγριο θα επαναφέρουμε την Δημοκρατία”!.. Τυχαίο; / Το “τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες” Σπρίτζη δεν το είπε ο Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, όπως είπες, αλλά ο επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Πατέρας του Γεώργιος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, αυτός που σας “τσουβάλιασε” (Ζαχαριάδης έφα, που είχατε διαγράψει και που πριν από μερικά χρόνια… αποκαταστήσατε, στον εμφύλιο)!

Σ’ ένα “πάνελ” στον “ΣΚΑΪ”, του είπε του Σπρίτζη η “γάτα” Μπακογιάννη, “αν έχετε επιλέξει την εκτροπή, … “, αλλά την διέκοψε ο Σπρίτζης και εκείνη μετά δεν το συνέχισε!.. (Κακώς)!..

– Μπατζελή (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ. ΑΛ.): Του Κύριου!.. / Τα ξεσκίσαμε τα Ελληνικά! Συγγνώμη “Κλεφτοκοτά”, δεν είσαι μόνον εσύ… Ελληνομαθής!..

– Αμπατζίδη, του “Μετώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς 25”: Η… Βουλεύτρια!.. / Στα Ελληνικά (“Γλώσσα”) είχε… 18!..

– Μυλωνάκης (Ελ. Λύση): Τον ακούσαμε στην Βουλή, τότε στην… Σορος-Συριζο-Μομφή! Ή ηλίθιος είναι ή αλλάζει εσκεμμένως ό,τι ακούει!  “Πέϊζι”, αχαχαχαχαχαχαχα, να είναι και τα δύο βεβαίως!..

– Από την Τσιπρο-μομφή στην Κ-Β μερικά που σημειώσαμε είναι τα ακόλουθα:

– Τσιάρας (Υπ. Δικαιοσύνης): Ωραίος ομιλητής! / Του έχουμε σούρει πολλά, που λέει ο λαός, αλλά ψέματα δεν θα πούμε ποτέ!..

– Ανδρέας Νικολόπουλος: Ωραίος για περιλήψεις!.. (Θα έκανε για τις “Πληροφορίες” στις ΕΔ)!..

– Τζανακόπουλος: Από τραμπούκος των Καναλιών, (“χάθηκε” ο Μπαχαλάκιας Μπάρκας, γιατί;), μετεβλήθη σε τραμπούκο και στην Βουλή, όταν μιλούσε ο Κ.Κ.Μ.!

– Κ.Κ.Μ.:

 • “Βγάλε” τον Καρανικόλα μπροστά! Φοβάται να “βγει” (λόγω… ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ή δεν τον καλούν τα Κανάλια; Είναι ΔΥΝΑΜΙΣ, σαν τον Κυρανάκη “ένα πράγμα”, ο οποίος όμως, δεν ξέρουμε το “γιατί”, έχει “κατεβάσει ταχύτητα”!
 • Κάνε πρόταση στον Νικόλα Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να κατέβει με το Κόμμα σου! Αν δεχτεί, θα σαρώσει και μαζί του και εσείς εκεί στην ΝΔ!.. Γράφω τόσο καιρό τώρα, αλλά οι “δικοί σου”… κοιμούνται!.. Του Σόρος-Τσίπρα όμως πιο μάγκες, “ξύπνησαν” και… πρόλαβαν να “βγάλλουν”, ώστε να κάψουν μια τέτοια πιθανή σου ενέργεια, την συνάντηση ΓΑΠ – Σόρος-Τσίπρα, στο σπίτι του Συριζαίου δημ/φου Ν. ΦΕΛΕΚΗ, στις 06-12-2022, στην γιορτή του!..
 • Πες στους “δικούς σου” να αναφέρουν την εταιρεία του εξαδέλφου του άλλου… ελληνομαθούς Συριζαίου, του Τσακαλώτου!.. Μην γίνεστε “κορόϊδα της τράπουλας” του “Κλεφτοκοτά”!..

6. Σημειώνω πως ο… Χουντικός τάχα ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, που τον λένε ή τον υπαινίσσονται ως τέτοιον οι Συριζαίοι στα Κανάλια επιτιμητικά προς τους ΝΔούληδες εκπροσώπους και αυτοί σιωπούν διότι δεν γνωρίζουν, επί Χούντας, συνελήφθη και κρατήθηκε στις Φυλακές, ανακρίθηκε δε από τον Χουντικό Κολομβάκη! (Ο γιός του και αυτός Αξκος, Τάξεως ΣΣΕ: 1983).

7. Συγχαρητήρια στον Βρετανό Πρέσβη στην Αθήνα, Κο Μάθιου ΛΟΥΪΖ, για τα πολύ καλά “Ελληνικά” που μιλάει! “Respect, Mr Amb.”

– Με την ευκαιρία! Τί γίνεται με την λατρεμένη μας ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ φέτος, Κε Πρέσβη; Μήπως ήρθε η ώρα να μας “χαιρετήσει” ο Κος Κλοπ;

– Αν επιθυμείτε, το ερχόμενο Σάββατο (25-02-2023), η… ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ της Ελλάδος, ο ΘΡΥΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κε Πρέσβη, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό ή βάζελο! Ιστορικά, αν σας το ανέλυα, ίσως να κατέληγα στο ότι πρόκειται για μια αντίστοιχη της σημερινής, (αναλογικά βεβαίως πάντα) μάχη μεταξύ Ουκρανών (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) εναντίον Ρώσων (ΒΑΖΕΛΟΣ)! Ελάτε λοιπόν, να πανηγυρίσουμε μαζί, αν θέλει ο Θεός και ο διαιτητής του ΜΠΕΝΕΤ που θα “παίξει” (μεγάλο μούτρο Κε Πρέσβη αυτός ο Μπένετ, θα πρέπει να επέμβετε κεντρικά, εννοώ να ενημερώσετε την αγγλική ομοσπονδία και την ένωση των Α/Διαιτητών για το ύποπτο “ποιόν του”), μια μεγάλη νίκη! Ο Κος ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, και λατρεμένος μας Πρόεδρος, αγαπάει το νησί και αυτός, σας θυμίζω δε, πως έχει και Ομάδα εκεί, την ιστορική ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ του μεγάλου κάποτε Μπράϊαν ΚΛΑΦ!..

– Συγχαρητήρια για την ύψωση της Ουκρανικής σημαίας στην ταράτσα της Πρεσβείας σας! Μας αποδείξατε ότι οι ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ… ΑΝΕΜΟΥΡΙΟ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ!.. ΩΣ Η ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΝΕΑ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ -ΠΡΩΤΟΣΤΑΝΤΟΥΝΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΣΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ- ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ… ΔΙΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΦΛΕΒΩΝ, ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!

8.  Φιλαράκο! Άλλο είναι το “δικό μας” “ΚΥΣΕΑ” και άλλο το τ/ “ΣΕΑ”! Τί να σου εξηγήσω τώρα; ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ! ΟΚ;

9. Κε ΡΤΕ! Έχεις σκεφτεί, ως καλός και πιστός Μουσουλμάνος, μήπως πληρώνεις τώρα με τους σεισμούς (başınız’a sağ olsun, Recep Bey), εσύ και ο λαός σου, την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ), με την άκριτη και ΑΝΙΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ “ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ”, την δική μας (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΩΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ)… ΜΕΚΚΑ και… ΜΕΔΙΝΑ; Για σκέψου το, αφού είστε όλοι οι Μουσλίμ και του… “ΚΙΣΜΕΤ”!.. (Μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση των “ΑΓΓΕΛΩΝ”, που φέτος την Πρωτοχρονιά έτρεξαν στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ αυτή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ-ΜΑΣ οι νέοι του “Türkiye Gençlik Vakfı”, για να προσευχηθούν, αναφερόμενοι σε… “Πνεύμα Αντίστασης”! Δηλαδή, Κε Πρόεδρε;

Άραγε ξέχασαν την εκ Θεού μοιραία… τύχη, του 1ου εκεί διορισθέντος Ιμάμη σας);

10. To ΚΚΕ μιλάει πλέον -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- για “ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ”, για να το αντιδιαστείλει με το “ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ”!..

Ρε καϋμένα μαμούθια, το “ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ” δεν το έβγαλε η… “ΜΑΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ”, αλλά εσείς! Το άλλο όμως είναι δική σας… παραγωγή, βρε Κουκούδια! Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η ΔΙΑΦΟΡΑ!

Για σκεφτείτε λοιπόν, τί μόλις διαβάσατε!..

11.

Israel on alert along Gaza border following heavy clashes in Samaria

 

 

 

A Hamas spokesman denounced what he called Israeli “aggression against our people” but stopped short of threatening to fire rockets.

 

By Pesach Benson, TPS

Israel is on high alert along the Gaza border amid concerns that Hamas will escalate tensions from heavy clashes between Israeli security forces and Palestinian terror groups in Shechem (Nablus) on Wednesday.

The Israel Defense Forces confirmed that soldiers entered Shechem looking to arrest Husam Isleem and Muhammed al-Junaidi, who barricaded themselves inside a house.

Residents of the city were called to join the fighting in social media messages and announcements from local mosques. Footage posted on social media included the sounds of explosions and gunfire.

The Palestinian Authority claimed that 10 people, including Isleem and Junaidi, were killed, and 90 more were injured in the violence. Among the injured were six terrorists who the IDF said were in serious condition.

State Department gives $41K to group thatpartners with terrorists

Palestinian media reports from Gaza say that Hamas is under unprecedented pressure from other armed groups to respond to the violence. A Hamas spokesman denounced what he called Israeli “aggression against our people” but stopped short of threatening to fire rockets.

Senior military officials said Israel is prepared to respond in Gaza to any attacks from the Strip.

  COALITION CHAIR DRAFTS BILL EXPANDING CRITERIA FOR BANNING PRO-TERROR MKS

Isleem, who was affiliated with the Lion’s Den terror group, and Junaidi, who was affiliated with Palestinian Islamic Jihad (PIJ), have been linked to a terror cell responsible for killing IDF Staff-Sgt. Ido Baruch. The 21-year-old soldier was killed in a drive-by shooting in northern Samaria in October.

Other Palestinians who Israeli security forces identified as killed included Muhammad Abu Bakr, a leader of the PIJ-aligned al-Quds Brigades, Musab Awais, a leader of another terror group known as the Balata Brigade, Muhammad a-Fatah of PIJ and Walid Dahil of the Lions’ Den.

A military spokesperson said no Israeli personnel were injured.

In an ongoing sweep against terror in Judea and Samaria, the Israel Defense Forces have thwarted 500 terror attacks and arrested more than 2,500 suspects. Operation Wave Breaker was launched following a surge of Palestinian terror attacks in the spring of 2022 which killed 19 people.

12.

Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2010 – Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Ο ΟΥΤΣΕΚΑ, η μαφία και οι ιμπεριαλιστές
Αυτονομιστές του ΟΥΤΣΕΚΑ που στρατολογήθηκαν από την αλβανική διασπορά στη δυτική Ευρώπη

Associated Press

Αυτονομιστές του ΟΥΤΣΕΚΑ που στρατολογήθηκαν από την αλβανική διασπορά στη δυτική Ευρώπη
Οι βρώμικες σχέσεις της ηγεσίας των Κοσσοβάρων Αλβανών (πρώην διοικητών του αυτονομιστικού ΟΥΤΣΕΚΑ) και των μεγάλων αφεντικών τους (πρώην και νυν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη) επανέρχονται τις τελευταίες δύο βδομάδες στο προσκήνιο της δημοσιότητας. Αφορμή δίνει η πολύκροτη έκθεση του Ελβετού νομικού ερευνητή και εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι για τις σχέσεις του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι με το οργανωμένο έγκλημα (σε ναρκωτικά, όπλα, πορνεία, λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων), η οποία μάλιστα θα συζητηθεί στις 25 Γενάρη στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο…

Η έκθεση του Ντικ Μάρτι συνιστά ευθέως βαριές κατηγορίες εναντίον της προηγούμενης και σημερινής ηγεσίας των Κοσσοβάρων Αλβανών με χαρακτηριστική την περίπτωση του νυν πρωθυπουργού Χ. Θάτσι που φέρεται ως ο εγκέφαλος των δικτύων του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζεται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων, ανθρωπίνων οργάνων και δουλεμπορίας γυναικών. Η έκθεση σαφέστατα «αποκαλύπτει» και επικρίνει το ρόλο ισχυρών χωρών (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία κ.ά.) και οργανισμών (ΕΕ, ΝΑΤΟ, Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ΟΑΣΕ κ.ά.) καθώς κατηγορούνται πως γνώριζαν τα πάντα αλλά σιωπούσαν επειδή οι ευνοούμενοί τους διέπρατταν μεν βαρύτατα εγκλήματα κατά των αμάχων στο Κοσσυφοπέδιο ωστόσο το έκαναν προκειμένου να διαφυλάξουν και να προωθήσουν τα συμφέροντά τους οι ιμπεριαλιστές.

Στελέχη Αλβανών αυτονομιστών της οργάνωσης-κλώνο του ΟΥΤΣΕΚΑ στην ΠΓΔΜ με τις σημαίες των αφεντικών τους στο βάθος...
Στελέχη Αλβανών αυτονομιστών της οργάνωσης-κλώνο του ΟΥΤΣΕΚΑ στην ΠΓΔΜ με τις σημαίες των αφεντικών τους στο βάθος…

Εντούτοις, περιττεύει η υποκρισία γύρω από το λεγόμενο «σάλο» που προκαλεί η έκθεση Μάρτι. Οι σημερινές και προηγούμενες ηγεσίες ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, που τώρα κάνουν τις ανήξερες, συνειδητά είχαν επιλέξει ως συνεργάτες τους στο Κοσσυφοπέδιο τους ηγέτες του ΟΥΤΣΕΚΑ ποντάροντας ακριβώς στο πόσο αδίστακτα και «επαγγελματικά» προωθούσαν κάθε μορφή του οργανωμένου εγκλήματος προς όφελος των ιμπεριαλιστικών τους επιδιώξεων στα Βαλκάνια και τη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως ο ακήρυχτος «ανθρωπιστικός πόλεμος» Ευρωπαίων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών στην πρώην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας την άνοιξη του ’99, δηλαδή μία δεκαετία μετά την ανατροπή της πρώην ΕΣΣΔ, άνοιξε διάπλατα το κουτί της Πανδώρας για παρόμοιες επεμβάσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ…

Η έκθεση Μάρτι

Για την ιστορία, η έκθεση Μάρτι συντάχθηκε έπειτα από αίτημα που υπέβαλε τον Απρίλη του 2008 μία ομάδα ευρωβουλευτών με αφορμή την έκδοση αυτοβιογραφικού βιβλίου της πρώην επικεφαλής γενικής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντελ Πόντε. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, με τίτλο «Το Κυνήγι: Εγώ και οι Εγκληματίες Πολέμου», η Ντελ Πόντε κατηγορεί τον Χασίμ Θάτσι για ηγετικό ρόλο σε κάθε μορφής οργανωμένο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου και του πλουτισμού του από το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, όπως και τον τότε επικεφαλής των δυνάμεων του ΟΗΕ (UNMIK) στο Κόσσοβο και ως πρότινος υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, για τη συγκάλυψη που έγινε.

«Κολλητοί» και χαμογελαστοί, σαν καλά συνεταιράκια, ο νυν πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι και ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός- νυν απεσταλμένος του κουαρτέτου για το Μεσανατολικό- Τόνι Μπλερ...
«Κολλητοί» και χαμογελαστοί, σαν καλά συνεταιράκια, ο νυν πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι και ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός- νυν απεσταλμένος του κουαρτέτου για το Μεσανατολικό- Τόνι Μπλερ…

Ο Μάρτι δημοσιοποίησε τμήματα της έκθεσής του στα μέσα τρέχοντος μηνός, μετά από έρευνες δύο χρόνων και με πρόσβαση ακόμη και σε μυστικές εκθέσεις και στοιχεία ξένων διωκτικών και μυστικών υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

 • Ο Θάτσι ήταν επικεφαλής «της πιο ακραίας ομάδας» της αλβανικής μαφίας, της ομάδας Ντρένιτσα, που έγινε από τα μέσα ως τα τέλη της δεκαετίας του ’90 η πιο ισχυρή εντός του ΟΥΤΣΕΚΑ αλλά και του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρώπη.
 • Ηταν εγκέφαλος του οργανωμένου εγκλήματος ναρκωτικών (ιδιαίτερα της ηρωίνης) σχεδόν σε όλη την ανατολική Ευρώπη, της δουλεμπορίας γυναικών στη δυτική Ευρώπη, αλλά και των απαγωγών και σφαγών νεαρών Σέρβων, Αλβανών,Τούρκων και άλλης εθνικής καταγωγής αμάχων με σκοπό την αφαίρεση και πώληση ανθρωπίνων οργάνων σε εύπορους ασθενείς από τη Γερμανία, το Ισραήλ, τη Βρετανία, τον Καναδά.
 • Η «διεθνής κοινότητα» (βλέπε ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία κ.ά.) «επέλεξε να αγνοήσει τα εγκλήματα πολέμου» του ΟΥΤΣΕΚΑ και να επιτρέψει μία «μαζική εκστρατεία τρομοκράτησης» του πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και όσων εκεί «στιγματίστηκαν» σαν «συνεργάτες των Σέρβων».
 • Οι όμηροι κρατούνταν σε παράνομα κελιά ανάλογα με την καταλληλότητα των μοσχευμάτων με βάση το φύλο, την ηλικία, την κατάσταση υγείας, την εθνική καταγωγή. «Οποτε και όταν ήταν έτοιμοι οι χειρουργοί, τα θύματα εκτελούνταν και μεταφέρονταν στο χειρουργικό τραπέζι όπου τους αφαιρούνταν ζωτικά όργανα» τα οποία μοσχοπωλούνταν στη συνέχεια σε κυκλώματα λαθρεμπορίας μοσχευμάτων.
 • Σε εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών πέντε χωρών (ΗΠΑ, Βρετανίας, Γερμανίας, Ιταλίας και …Ελλάδας) ο Θάτσι, ο πρώην υποδιοικητής του ΟΥΤΣΕΚΑ και μετέπειτα αρχηγός των «Σωμάτων Προστασίας Κοσσόβου» Αγκίμ Τσέκου αναφέρονται σαν «παίχτες – κλειδιά» του οργανωμένου εγκλήματος. Τέτοιες εκθέσεις είχαν σταλεί επανειλημμένα στα εκάστοτε υπουργεία Εξωτερικών με «ντοκουμενταρισμένες πληροφορίες που θα δικαιολογούσαν την άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών οποιασδήποτε χώρας».
 • Ο Θάτσι χαρακτηρίζεται «ανέγγιχτος» λόγω της προστασίας που του παρείχαν και παρέχουν ισχυρές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία κ.ά. οι οποίες δεν έχουν την παραμικρή πολιτική βούληση να κινήσουν διώξεις κατά του πρώην αρχηγού του ΟΥΤΣΕΚΑ.
 • Γίνονται αναφορές στο σκάνδαλο λαθρεμπορίου οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο και του Τούρκου χειρουργού που καταζητείται τα τελευταία χρόνια από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ, Γιουσούφ Ερσίν Σονμέζ. (Ο Σονμέζ γνωστός και σαν «γιατρός-γύπας» εργαζόταν στη σκοτεινή «κλινική» MEDICUS CLINIC, όπου υπάρχουν καταγγελίες για εκμετάλλευση φτωχών ανθρώπων από το Αζερμπαϊτζάν, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, την Τουρκία κλπ. που για ένα πιάτο φαΐ πουλούσαν στους «γιατρούς» ένα νεφρό ή άλλα ζωτικά όργανα, τα οποία στη συνέχεια μεταμοσχεύονταν σε εύπορους ασθενείς).
Και άλλες αποκαλυπτικές εκθέσεις…

Ομως πολλά από τα παραπάνω στοιχεία της έκθεσης Μάρτι δεν ήταν άγνωστα. Ηδη από το Φλεβάρη του 1999 (δηλαδή ένα μήνα πριν την έναρξη της ΝΑΤΟικής εισβολής στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας στις 24 Μάρτη 1999) απόρρητη έκθεση του «Διεθνούς Στρατηγικού Επιτελείου του ΝΑΤΟ» που διανεμήθηκε σε όλες τις χώρες-μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου επισήμαινε τις βρώμικες σχέσεις ανάμεσα στους Αλβανούς αυτονομιστές-μαφιόζους και τις κυβερνήσεις ΗΠΑ – ΕΕ και τους αξιωματούχους οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ.

Στην απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ, που είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ και ο «Ριζοσπάστης» τον Αύγουστο του 1999, αναφερόταν ρητώς ότι:

 • Ο ΟΥΤΣΕΚΑ (UCK) εξοπλιζόταν και υποστηριζόταν μέσω «σύνθετης υπερεθνικής τραπεζικής χρηματοδότησης» και ότι η απόκτηση όπλων και το δίκτυο μεταφοράς τους συνδέονται με διάφορες εγκληματικές ομάδες λαθρεμπόρων, από το εμπόριο ναρκωτικών, τη διακίνηση ναρκωτικών και πορνείας.
 • Στην ίδια έκθεση καταγραφόταν έτσι πως η χρηματοδότηση του ΟΥΤΣΕΚΑ προέρχεται από ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ανθρώπων που συνεισφέρουν από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και πιθανά τη Μέση Ανατολή.
 • Χιλιάδες άτομα της αλβανικής διασποράς σε Δυτική Ευρώπη (κυρίως σε Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο και σκανδιναβικές χώρες) χρηματοδοτούσαν την αγορά όπλων και πολεμοφοδίων δίνοντας το 3% του εισοδήματός τους («φόρος ανεξαρτησίας»), από διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία.
 • Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ η έδρα της διαχείρισης των οικονομικών της οργάνωσης βρισκόταν στην Ελβετία, αν και χρήματα μεταφέρονταν μέσω τραπεζών «οπουδήποτε»!
 • Το επικερδές λαθρεμπόριο ναρκωτικών και η εκτεταμένη ανάμειξη Αλβανών Κοσσοβάρων σε αυτό δείχνουν ότι αυτή η δραστηριότητα είναι μια σημαντική πηγή εισοδήματος…
 • Διαπιστώνεται ανάμειξη της μαφίας στην Κροατία, η οποία αποτελείται από αυτονομιστές που μετανάστευσαν μαζικά από το Κόσσοβο το 1989-90 (π.χ. περίπτωση Αγκίμ Τσέκου πρώτου διοικητή του τάχα «αποστρατιωτικοποιημένου» ΟΥΤΣΕΚΑ). Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, αυτό το γκρουπ της μαφίας «ήλεγχε το εμπόριο ναρκωτικών στο Ζάγκρεμπ, την αλβανική μαφία, ενώ υποστήριζε οικονομικά τον ΟΥΤΣΕΚΑ».
 • Τα λαθραία όπλα κατέφθαναν στο Κοσσυφοπέδιο κρυμμένα συχνά μέσα σε φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας, σε τρόφιμα και αγαθά μακράς διαρκείας. Αναφέρονται μάλιστα και «ανθρωπιστικές» οργανώσεις ως διακινητές λαθραίων όπλων ακόμη και «ευυπόληπτες εμπορικές εταιρείες»!
 • Τα πιο περίπλοκα ελαφρά όπλα και ο εξοπλισμός του ΟΥΤΣΕΚΑ, όπως φορητά αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, τα όπλα των ελεύθερων σκοπευτών, οι συσκευές νυκτός και ο επικοινωνιακός εξοπλισμός, αποκτούνται από τη διεθνή αγορά όπλων σε χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, όπως Ελβετία, Ρουμανία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρος, Κίνα, Ισραήλ, Ν. Αφρική, Βοσνία και Κροατία.

Αργότερα ακολούθησε «ποταμός» αποκαλύψεων σχετικά με τις σκοτεινές σχέσεις των Κοσσοβάρων Αλβανών αυτονομιστών με το οργανωμένο έγκλημα και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες μισθοφόρων (όπως η ΜPRI με έδρα τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ) που είχαν αναλάβει τον εξοπλισμό αλλά και τη στρατιωτική εκπαίδευση του ΟΥΤΣΕΚΑ.

Πληθώρα πληροφοριών υπήρχε και για την κραυγαλέα και απροκάλυπτη υποστήριξη που παρείχαν στον Χασίμ Θάτσι και τα άλλα στελέχη του ΟΥΤΣΕΚΑ οι τότε προστάτες τους, όπως ο τάχα «ευαίσθητος προοδευτικός δημοκράτης» πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Αμερικανός «αρχιτέκτονας της διπλωματίας» και προ ημερών αποβιώσας Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο ΝΑΤΟικός στρατηγός Γουέσλεϊ Κλαρκ, καθώς και διάφορες «κεντροαριστερές» κυβερνήσεις χωρών της ΕΕ (ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο Ιταλός πρόεδρος Ρομάνο Πρόντι, ο Ελληνας πρωθυπουργός Κ. Σημίτης που συμμετείχε ενεργά στο πλιάτσικο και στις επεμβάσεις σε βάρος της τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας με το πρόσχημα των «συμμαχικών υποχρεώσεων»).

Το 2000 έκθεση της ΙΝΤΕΡΠΟΛ για το Κοσσυφοπέδιο σημείωνε πως οι Κοσσοβάροι Αλβανοί εγκληματίες – αυτονομιστές «ξέπλεναν» πάνω από 2 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 200 τράπεζες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 67σέλιδης έκθεσης των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND) το 2005 που κατέληγε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ ηγετικών στελεχών των Κοσσοβάρων Αλβανών με τον ντόπιο και ξένο υπόκοσμο που τώρα εδρεύει στην Πρίστινα… Είναι άμεση η εμπλοκή ηγετικών προσωπικοτήτων των Κοσσοβάρων με τη μαφία… Τέτοια εγκληματικά δίκτυα δεν υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός σταθερού πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος…».

Εκθεση αξιωματούχων της ΕΕ το 2007 συμπλήρωνε πως η «ανικανότητα των τοπικών αξιωματούχων στο Κοσσυφοπέδιο να ασκήσουν πιέσεις στο οργανωμένο έγκλημα αυξάνει το σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης του κοινωνικού συστήματος».

Το Φλεβάρη του 2008 στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντελά Σέρα» ο στρατηγός Φάμπιο Μίνι (πρώην διοικητής της ΝΑΤΟικής KFOR στο Κοσσυφοπέδιο) ομολογούσε ότι το προτεκτοράτο είναι το επίκεντρο του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από κάθε λογής λαθρεμπόριο από την ανατολική Ευρώπη.

Συνεπώς, οι ενδείξεις και οι αποδείξεις για τις βρώμικες σχέσεις ανάμεσα στον ΟΥΤΣΕΚΑ, το οργανωμένο έγκλημα, τις μυστικές υπηρεσίες και τις κυβερνήσεις ισχυρών χωρών περιττεύουν. Είναι τουλάχιστον έκδηλο πως όλοι γνώριζαν τα πάντα για όλα αυτά τα εγκλήματα σε βάρος των λαών της περιοχής αλλά σιωπούσαν γιατί έτσι εξυπηρετούνταν τα συμφέροντά τους. Γιατί, ποιος μπορεί σήμερα να αμφιβάλλει, πως για τους ιμπεριαλιστές οι έννοιες της «δικαιοσύνης», των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», της ελευθερίας δεν είναι παρά μερικά ακόμη προσχήματα για την επίτευξη των βρώμικων σχεδίων τους στην πλάτη των λαών;

Δέσποινα ΟΡΦΑΝΑΚΗ
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-