ΔΥΟ ΜΟΝΟΝ ΘΕΜΑΤΑ!..

Φίλοι μου / μας!

1. Αξίζουν, πραγματικώς, πολλά συγχαρητήρια (!) στον νυν Κο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κων-νο ΦΛΩΡΟ, για όσα ακούσαμε να λέγει προσφάτως και συγκεκριμένως κατά την εορτή των ΕΕΔ, δίκην μιας μικρής αναφοράς του ΑΚΡΩΣ (!) σημαντικού έργου του!

Στεκόμαστε κυρίως στην – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (!) – σύσταση – δημιουργία του “Αρχηγείου ΕΔ”, ενός Αρχηγείου φανταζόμαστε σε σύγχρονη, όπως επιβάλλεται, μορφή, και χωρίς (!), όπως εκτιμούμε, να αναιρείται η επιχειρησιακή υπόσταση των Διοικητών 1ης Στρατιάς και “ΑΣΔΕΝ”!..

Επίσης, ήταν ΣΤΟΧΟΣ “Α1” και ΑΞΙΖΕΙ (!), κατ΄εμάς, να μνημονευθεί, η δημιουργία του “ΣΤΙΒΟΥ” για την εξάσκηση στον αγώνα σε αστικό περιβάλλον!..

Όμως! Επειδή ο υπόψη Αξκός και (!) ΑΝΤΕΧΕΙ… και (!) θέλει να τα ακούει όλα, εντός φυσικά των πλαισίων, που επιβάλλουν η κοσμιότης και η στρ-κή δεοντολογία, θα του γράψουμε, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΊ ΕΠΡΑΞΕ, ΙΣΩΣ (!), ΕΠΙ ΤΟΥΘΕΜΑΤΟΣ, πως θα έπρεπε – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (!) – να δημιουργούσε, ΑΥΤΟΣ (!) ειδικώς, “Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών” (“ΥΣΠ”)*!

ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙ., ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ (!) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ “ΥΣΠ” ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΟΙ “ΕΕΔ” ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ (!) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!.. ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΤΡΟΠΗ!..

* Προτάσεις, οργανογράμματα, σχέδια, κλπ, έγιναν πολλές φορές, πνευματική εργασία  που τελικώς… “πήραν” οι “έξυπνοι” της γνωστής κλίκας, που λυμαίνεται ακόμα [και (!)] τις “Πληροφορίες – Ασφάλεια” των “ΕΕΔ” και τα πλάσαραν ως δικά τους, αλλά, που… διάολε (!), στο τέλος, δεν κατάφεραν (διότι προφανώς δεν ήθελαν, λέμε εμείς), να “στήσουν” “ΥΣΠ”!.. 

-/-

Πιθανώς ο νυν Κος Α/ΓΕΕΘΑ να μην μπόρεσε, στο θέμα, να “τα βάλλει” με το “Βαθύ Κράτος” του… “Ιωαννίδη” ή “Ρώσου” και εσχάτως και… “Φιλο-Μητσοτακικού”, που ελέγχει ακόμα τις “ΕΕΔ” και ειδικώς το αντικείμενο “Πληροφορίες – Ασφάλεια” ή και να μην ασχολήθηκε και καθόλου!

‘Η

Πιθανώς να ασχολήθηκε, αλλά επειδή το θέμα, σίγουρα, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ” ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ “ΕΥΠ”, “ΕΛΑΣ”, “ΥΠΕΞ”, κλπ, ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Π-Θ, ο οποίος και να μην… “ενοχλήθηκε” σχετικώς!..

Με τον συγκεκριμένο Π-Θ όμως, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως, ΑΝ (!) του εξηγούσαν και ειδικώς ΑΝ (!) του εξηγούσε ο νυν Κος Α/ΓΕΕΘΑ, το “περί τίνος πρόκειται”, εμείς ΑΚΡΑΔΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ότι ο συγκεκριμένος Π-Θ με την συγκεκριμένη κρίση και “IQ” που διαθέτει, θα έλεγε… “ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ!.. Θα ήταν / θα επρόκειτο για μια μεγάλη για την Πατρίδα μας “ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ” και ασφαλώς, στα… όριά της, θα ήταν ταυτοχρόνως, όπως ευκόλως αντιλαμβάνεστε, και (!) μια μείζων στρατιωτική μεταρρύθμιση!..

Ίσως, λέμε ίσως (!), ο με χωρίς… καπίστρια νέος και απολύτως συγκροτημένος Κος ΥΠΑΜ, ο Κος Νικόλαος ΔΕΝΔΙΑΣ, που δεν διστάζει να θέτει το χέρι του “επί των όποιων κάθε φορά τύπων των ήλων”, μη όντας ΠΟΤΈ “περιστασιακός”, όπου εκλήθη να θητεύσει / να υπηρετήσει ως Υπουργός, να ενδιαφερθεί για την σπουδαία αυτή μεταρρύθμιση, τουλάχιστον στον τομέα του, ήτοι στις “ΕΕΔ”, για να μην φανώ πολύ… προωθημένος και γράψω να αναλάβει ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ (!) ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, (σαν την πιο πάνω περιγραφείσα), σε συνεργασία με τους λοιπούς εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς, κατόπιν αποφάσεως του Κου Π-Θ!..

Ο Κος ΥΠΑΜ, αν μάλιστα ΓΕΕΘΑ αναλάβει ο Πτέραρχος Κος ΜΠΟΥΡΟΛΙΑΣ, που -κατά τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ” πάντα- έχει ξεχωριστό επίπεδο και που για μια σειρά από λόγους θα πρέπει να βρεθεί στην θέση αυτήν, σε μια μάλιστα εποχή που το “ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΟΠΛΟ” τείνει να αναλάβει τα επιχειρησιακά… πρωτεία, ενώ συζητείται συνεχώς στην… γειτονιά μας και σε όλες του μάλιστα τις διαστάσεις, κλπ, θα βοηθηθεί πάρα πολύ στην υπόψη του στόχευση, αν αποφασιστεί να πάνε οι “ΕΕΔ” και (!) στην δημιουργία “ΥΣΠ”!…

Επιτέλους! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ Η/Υ (ΜΕ Ο,ΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ), ΟΙ “ΕΕΔ” ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ “ΥΣΠ”! Αρκετά “κονόμησαν” οι κλίκες!..

Τόσα χρόνια, ανόητοι, αλλά και κομματικοί άσχετοι, που… σαλιγκαριδοειδώς (sic) ανελίχθησαν στα ύπατα των “ΕΕΔ” αξιώματα, δεν “έφερναν” ή ορθότερα δεν επανέφεραν το “ΑΕΔ” (ουσιαστική και μείζων στρ-κή μεταρρύθμιση) μπας και τους πουν… Χουντικούς, μπλέκοντας την “βούρτσα” με την… , παρ’ ότι οι πλείστοι αυτών ήσαν “φίλα προσκείμενοι” της 7ετίας, όντας εμμέσως (!!!) επιλογές της… Ιωαννιδικής “διοικούσης κλίκας” των “ΕΕΔ”!.. 

Η αλήθεια είναι πως η μεγάλη πλειοψηφία των Χουντικών Αξκών ήσαν, ως ΑΞΚΟΙ, τονίζω ως ΑΞΚΟΙ (!) και μόνον, Α-ΡΙ-ΣΤΟΙ!

Γιατί λοιπόν θα έπρεπε ή και θα πρέπει να μπλέκουμε τα επαγγελματικά με τα ιδεολογικά και να μην ξεχωρίζουμε τα πράγματα, με αποτέλεσμα στο τέλος να μένουμε πίσω και να… ηττώμεθα αρχικώς λειτουργικά και αργότερα ίσως και επχ-κά; Και του… Βούδα, “που λέει ο λόγος”, ή για τώρα “που λέει η… γραφή”, να είναι κάποιος, αν έχει ιδέες ΟΡΑΜΑΤΙΚΕΣ μεν, ΣΑΦΕΙΣ, ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ και με ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΠΧ-ΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ δε, γιατί θα πρέπει να κυττάμε τί πιστεύει ιδεολογικά; Τί μυαλά είναι αυτά, ρεεεεεεεεεεε;

Αν παρ’ ελπίδα σφάλλουμε και υφίσταται “ΥΣΠ” στις “ΕΕΔ”, κάτι που δεν νομίζουμε, τότε πλην της ειλικρινούς απολογίας μας, δεχθείτε όλοι (!) πως αυτή δεν μπορεί να λειτουργεί ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΑ και επχ-κώς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από κάτι κεντρικά δομημένο στο υπόψη αντικείμενο, κάτι που να ανταποκρίνεται στις πληροφοριακές ανάγκες και ανάγκες ασφαλείας του Κράτους μας συνολικώς, και το οποίο ΕΙΜΑΣΤΕ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!..

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ!..

2. Θέλουμε ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ (!) να συγχαρούμε τον νυν Κο Διοικητή  της “ΕΥΠ”, Πρέσβη Κο Δεμίρη, για την τόλμη και το θάρρος του, (διότι για τα ελληνικά παγιωμένα, για 10τίες τώρα, ισχύοντα στην “ΕΥΠ”, μόνον ως τόλμη και θάρρος μπορεί να χαρακτηρισθεί η απόφαση – κίνησή του), από φέτος η “ΕΥΠ” να δημοσιεύει, κάθε τέλος του έτους, τα όποια, λίγα ή περισότερα, (αυτό είναι δευτερεύων θέμα) επχ-κά πεπραγμένα της!

Μάλλον, έπρεπε να έρθει / να αναλάβει Δκτης ο Κος ΔΕΜΙΡΗΣ, για να καταλάβουν ΟΛΟΙ (!) ότι ζούμε το 2023 και άρα πως και (!) η “ΕΥΠ” θα πρέπει να… ζει και αυτή -ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ (!)- στην αυτή εποχή, αφήνοντας, (ΟΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ), στην μπάντα τακτικές, μεθόδους και στεγανά του παρελθόντος!..

Ο Κος ΔΕΜΙΡΗΣ είναι φανερό ότι διαθέτει σύγχρονη σκέψη, μη αγνοώντας και την  όποια… παλαιά, και έτσι καταγράφεται -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ως ο 1ος, Αρχηγός της “ΕΥΠ”, που ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ “ΑΝΟΙΞΕΙ” ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ “ΕΥΠ”!

Εμείς, με τον δέοντα ασφαλώς σεβασμό, τον ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ (!) και λυπούμεθα που, όπως και ο ίδιος θα αντιλαμβάνεται, δεν μας είναι δυνατόν απ’ εδώ, απ’ έναν Η/Υ “ανοικτό”* σε όλους, φίλους και εχθρούς, να προβούμε πχ σε προτάσεις, κλπ, που θα άλλαζαν πιθανώς και ίσως και περισσότερο το πρόσωπο της Υπηρεσίας, μιας Υπηρεσίας τουλάχιστον λοιδωρηθείσης (κατά το πλείστον των περιπτώσεων δικαίως) το τελευταίο -κυρίως- χρονικό διάστημα, μιας Υπηρεσίας που η ίδια (!) ΒΟΑ (!), Κε Αρχηγέ, ότι απαιτεί ριζικές αλλαγές, που με την σειρά τους απαιτούν βαθιές τομές!..

ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΒΗΜΑ, ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΩΣΤΕ Η “ΕΥΠ” ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣΑ ΑΙΓΛΗ ΤΗΣ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ!

* Πριν από 2 ημέρες και για κάποιες αρκετές ώρες κάποιοι, ελπίζουμε να ήταν φίλοι, αχαχαχαχαχαχα, είχαν “ρίξει” το “σάϊτ” μας / σας, ενώ “εισέβαλαν” και στα “e-mail” μας, μέσω του φορητού μας τηλεφώνου, εστιαζόμενοι (και!) σε μια εξέταση αίματος που “άνοιξαν” να δουν, μήπως βρουν κανένα… λαβράκι, βρίσκοντας όμως… λούτσους!..

 

ΕΛΛΗΝΑΣ” 

-/-