Δύο Θέματα Και… “Ξελαμπικάζ”!.. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΩΡΑΙΑ!..

Φίλοι μου / μας!

Μετά από απόφαση που ελήφθη από τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ” στην συγκέντρωση της 15ης Δεκ. 2023, στης “Μαρίας της Τρελλής”, απόφαση της οποίας ήμασταν κοινωνοί, συνεχίζουμε από σήμερα να παρεμβαίνουμε και πάλι στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον Κόσμο, με τον δικό μας, όπως πάντα, τρόπο!..

Η αποχή για τον δυστυχή Αστυνομικό, τον οποίον εξακολουθούν να συνοδεύουν οι ευχές μας, ώστε ο Μεγαλοδύναμος να πράξει ό,τι Εκείνος πιστεύει πως θα ήταν καλύτερο για τον συνάνθρωπό μας αυτόν, σταματάει εδώ!..

“Πάμε” λοιπόν!

1. Ο Κος Σαμαράς αυτήν την φορά είχε δίκιο, σχετικώς με την απόφαση της Κ-Β για τους “λάθρο”, που υπό το πρόσχημα της εργασίας θα νομιμοποιούνται, με ό,τι αυτό ακολούθως συνεπάγεται ήδη ή θα (!) συνεπάγεται !.. Έκρυψε όμως κάτι ή ίσως να θεώρησε πως δεν θα έπρεπε να αναφερθεί σ’ αυτό, ο τέως Π-Θ! Τί; Διαβάστε παρακάτω τί!

Η απόφαση αυτή της Κ-Β είναι ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ (ΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ, εδώ και αρκετά χρόνια, ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ) ΤΗΣ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ”, ήτοι των Κοσμοκυρίαρχων και Κοσμοκρατόρων “Διεθνών Εβραίων”, για αλλαγή του πληθυσμιακού χάρτη της Ευρώπης, με πρόσχημα την “έλλειψη εργατικών χειρών” σ’ αυτήν και συνεπώς -ευρύτερα- και του Πλανήτη, μια απόφαση που χρονικά ήρθε τώρα η στιγμή να εφαρμοστεί η 2η φάση της, σε όλην την “Γηραιά Ήπειρο”, μία Ήπειρος η οποία αποτελεί την βοηθητική (μετά τις Η.Π.Α.) προωθητική μηχανή της «Νέας “Νέας Τάξεως”»*, της οποίας η κυρία έδρα είναι στις Η.Π.Α. !..

[Η 1η φάση ήταν και είναι (διότι εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, αφού δεν έχει λήξει ακόμα), το σχέδιο με το οποίο είχαμε και έχουμε, ως Ευρώπη, όλα αυτά τα 20 – 25 τελευταία χρόνια, τα λαθρο-μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα, που υποχρέωσαν, είτε λόγω, επίσης σχεδιασμένης, προκλήσεως φτώχειας, είτε λόγω επίτηδες υποδαυλιζομένων πολέμων, κλπ, εκ-ρια ανθρώπων να εγκαταλείπουν τις Πατρίδες τους, για το υποτιθέμενο… “ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ”, λέγε με Ευρώπη!

Είναι η “φάση” κατά την οποίαν άτομα στην χώρα μας, όπως πχ βουλευτές με “πρώτους και καλύτερους” αυτού του “Σόρος-Σύριζα”, αλλά και πολλοί άλλοι, εργάστηκαν (αλλά και εργάζονται ακόμα κάποιοι), με το προσωπείο του “ανθρωπισμού”, για τις τσέπες τους, γενόμενοι οι ίδιοι ουσιαστικά “έμποροι ανθρωπίνων ψυχών και πόνου”, όπως και… “προστάτες” και ουσιαστικά… “νταβατζήδες” αυτών των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, αφού απέκτησαν περιουσίες στις… πλάτες τους ή ορθότερα στον… πόνο τους!..

Είχαμε και έχουμε όμως και ομαδική… εργασία στο σχέδιο αυτό, σαν πχ αυτήν που παρείχαν και παρέχουν ολόκληροι κρατικοί Οργανισμοί και Φορείς, που είτε προ-υπήρχαν και κατέστησαν, “επί πληρωμή”, μέρος του σχεδίου μεταφοράς, είτε δημιουργήθηκαν / συνεστήθησαν προς τούτο, όπως πχ Κόμματα σαν τον “Σόρος-Σύριζα”, τον “ΑΝΤΑΡ-CIA”, κλπ, Κόμματα που βεβαίως εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν και πολλές άλλες στοχεύσεις των αφεντικών τους “Διεθνών Εβραίων”]!..

* Την αποκαλούμε «Νέα “Νέα Τάξη”» και όχι “Νέα Τάξη”, διότι η “Νέα Τάξη” επεβλήθη στον Πλανήτη, μετά τον Β’ Π.Π. με τον… ορθόδοξο (sic) τρόπο που ήθελαν τότε οι απάτρηδες “Διεθνείς Εβραίοι” και όχι με τον ανόρθοδοξο του ανθρωπόμορφου κτήνους Χίτλερ, που σχεδόν αμέσως έγινε φανερό ότι δεν μπορούσε να ελεγχθεί από την “Παγκόσμιο Εξουσία”!..

-/- 

Οι Κοι Καιρίδης και Βούλτεψη είναι, αμέσως ή εμμέσως, Όργανα του εθνοπροδότη και δοσίλογου σπεκουλαδόρου Ουγγρο-Αμερικανο-Εβραίου Γ. Σόρος, άτομα που για τον λόγο αυτόν ετέθησαν και στο οικείο Υπουργείο μας!..

[Της πολύ ικανής, εύστροφης και μαχητικής ως προσωπικότητα, Κας Βούλτεψη (η οποία για τον λόγο αυτόν δεν “έφυγε” από το Υ/”Μεταναστευτικής Πολιτικής”), κλπ, ο γιός, εργάζεται και αυτός για τον Σόρος, σε ένα των “Ιδρυμάτων” του, αν δεν σφάλλω, ενώ ο Κος Καιρίδης ανήκει στους πολιτικούς που εξέθρεψε το παλαιό αμερικανικό σχέδιο της “CIA” των “Δημοκρατικών”, (από την πρώτη ακόμα Προεδρική περίοδο του Μπιλ Κλίντον… ), για δημιουργία νέων πολιτικών που θα προβάλλουν, θα προωθούν και θα εργάζονται στις χώρες τους, (όπου οι Η.Π.Α. τους τοποθετούν πάντα σε καίρια και κρίσιμα πόστα – θέσεις στις Κ-Β, στα Παν-μια, στα ΜΜΕ, κλπ),  για τα συμφέροντα των Η.Π.Α., ήτοι για τα όσα οι “Διεθνείς Εβραίοι” επιθυμούν και προστάζουν να γίνουν γενικώς, αλλά και “ανά περιοχή” στον Πλανήτη μας!

Γι΄αυτό βλέπετε πως πχ στην χώρα μας οι 9 στους 10 των πολιτικών, των δημ/φων και των Καθηγητών – αναλυτών, όπως και εκπρόσωποι όλων των άλλων… λοιπών τομέων επιρροής και εξουσίας, είναι πρώτα υπερασπιστές του α/ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ” και μετά της Ελλάδος, με μικρότερο πάντοτε σθένος γι’ αυτήν, ενώ να προσέχετε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατηγορήσουν, πολλές φορές και πολύ βρώμικα, ίσως και περισσότερο βρώμικα ακόμα και από τον Τ/Ο “ΣΚΑΪ”, τον… Τραμπ, ώστε “να κτυπήσουν” στα αφεντικά τους… προσόντα!

Γλείφουν συνεχώς τους “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ” των Η.Π.Α., και άρα δι’ αυτών τους Κοσμοκράτορες “Διεθνείς Εβραίους”, για να διατηρήσουν τουλάχιστον τις θέσεις τους, αν δεν πετύχουν την όποια στον τομέα τους αναβάθμιση και φυσικά να δείξουν έτσι και την… ευγνωμοσύνη τους, σ’ αυτούς που δεν τους έκαναν απλώς “κάτι” σ’ αυτήν την κοινωνία, αλλά πολλά παραπάνω]!

Συνεχίζουμε!

Έχεις δίκιο λοιπόν, κατ΄εμάς πάντα, στο θέμα αυτό, Κε Σαμαρά, αλλά ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΩΣ, ΚΑΤ’ ΟΥΔΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΥΔΕΝΑ ΤΡΟΠΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΠΟΤΈ, ΟΣΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (!) ΠΟΜΠΕΣ ΣΟΥ, ήτοι αυτήν ΠΡΩΤΑ και ΠΡΩΤΊΣΤΩΣ που συνδέεαι με την ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Γ/Β, βάζοντας εσύ τον θεμέλιο λίθο με όσα ζήσαμε προ ολίγων ετών με το ΧΟΥΝΤΟΠΑΙΔΟ (ναι, αυτόν που, το 2015, “παρέδωσε” στους “Διεθνείς Εβραίους” την Ελλάδα αμανάτι για 99 χρόνια, ήτοι έως το 2115 ), το “Μακεδονικό” και τα… βαφτίσια των Σκοπίων, (ακούμε πως και αυτός ο μέγας πολιτικός άνδρας, το… “6-0” του Κ.Κ.Μ., αχαχαχαχαχαχα, θέλει να κάνει Ίδρυμα, αλλά σοσιαλιστικο-ριζοσπαστικού… προβληματισμού, αναστοχασμού και… παπάρια, αχαχαχαχαχαχα), και (!) βεβαίως με το γεγονός ότι εδραίωσες, ως πολιτικό άνδρα, κάνοντάς τον μάλιστα εσύ (!) ουσιαστικά Π-Θ,  τον “μικρό” “Διεθνή Εβραίο” ελληνικής καταγωγής, λέγε με Κων-νο ΣΗΜΙΤΗ ή Ααρών ΑΒΟΥΡΊ, αν δεν απατώμαι ως προς το όνομα και επώνυμο, με την φυγή σου, τότε, από το μητρικό σου Κόμμα!..

Προφανώς, το τίμημα της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (!) σου προς εκείνον που σε ανέδειξε πολιτικά [Κων-νος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (+)], προκειμένου και (!) να φτάσουμε στην “Σορος-Τσίπρειο” ΠΡΟΔΟΣΙΑ των… “Πρεσπών”, αλλά και στο να γίνει Π-Θ ο Κος Σημίτης, ήταν και η δική σου Πρωθυπουργοποίηση! Πόσο, άραγε, λες να διέφερε η δική σου, προς τον πολιτικά ευεργέτη σου, στάση, απ’ εκείνη του Βρούτου ή ακόμα και του… Δ. Ιωαννίδη, προς τον Γ. Παπαδόπουλο;

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ… ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΣΤΟΝ “Ε.Θ.”, ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”!..

Σε ό,τι αφορά, τώρα, τα όσα σχετικά με το θέμα αυτό δήλωσε ο Κος Άδωνις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, (αναφερόμαστε μόνον σ’ αυτόν, διότι αυτός, πράγματι, έχει πολιτικό “Ειδικό Βάρος”), του λέμε, … “ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν’ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ, ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ” ή “ΆΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΣΤΕ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ”, όπως λέγει το γνωστό δημοτικό μας τραγούδι!..

Πρώτα απ’ όλα, Κε Υπουργέ, είναι η επιτομή της ΝΤΡΟΠΗΣ να λέτε (“ΣΚΑΪ” 17-12-2023, στην εκπομπή του… “ΑΤΛΑΝΤΑ” της δημ/φίας Κου Αφτιά / “Άτλαντα”, από το πολύ… “το κρατάω αυτό” που λέγει συνεχώς, αφού μόνον ο “ΑΤΛΑΣ” θα μπορούσε να κρατάει, και άρα να σηκώνει τόσα πολλά… , αχαχαχαχαχαχα), πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟΥΣ “ΛΑΘΡΟ” ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ!

Τότε λοιπόν, πώς βγήκε το οικείο Υπουργείο (Καιρίδης), προ ολίγου μόλις καιρού, και μας ανέφερε τον αριθμό των ξένων στην χώρα μας; (Λέγω για τότε που μας είπατε ότι στην Ελλάδα, μετά από την δήθεν φυγή 200.000 Αλβανών, αυτοί είναι πια 300.000 στην χώρα μας)! Γιατί τότε δεν μας είπε το Υπουργείο, ό,τι εσείς σήμερα; Τί;  Ότι δηλαδή, “Κυττάξτε Έλληνες, αυτοί είναι οι ξένοι στην Ελλάδα, τους οποίους – ΠΡΟΣΟΧΗ (!)- το Κράτος γνωρίζει, διότι έχουμε και άλλους που δεν γνωρίζουμε”!.. (Είχαμε κάνει παρέμβαση τότε και είχαμε αναφερθεί με απλή λογική στον αριθμό των ξένων στην χώρα! Βρείτε την! Η αναλογία πάντως είναι ακόμα 6 Έλληνες προς 4 ξένους, αλλά τείνει για το “Χ”, ήτοι για το 50% – 50%!  / Θα μας πείτε βεβαίως ότι αν το λέγατε αυτό, θα ήταν σαν να παραδεχόσασταν, ως Κράτος, ότι “δεν ξέρετε τί σας γίνετε” στο θέμα αυτό, οπότε εμείς τότε θα κάναμε… “πάσο”!..)!..

Ακολούθως, είναι επίσης ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ να μας περνάτε για… αρνιά (δεν γράφω σε εσάς, την ορθή φράση “να μας περνάτε για ΖΏΑ”) και να μας λέτε ότι “δεν αλλάζει η ισχύουσα 7ετία”, κλπ, πως “δεν μιλάμε για Ελληνοποίηση”, κλπ!..

Αν πχ εγώ είμαι “λάθρο”, σεβαστέ Κε Υπουργέ, και το Κράτος δεν με έχει βρει / άρα δεν με ξέρει, και μετά από το νέο αυτό μέτρο εμφανιστώ και ακολουθήσω τα όσα σχετικά με την… νόμιμο εργασία, κλπ, ο νέος Νόμος θα λέγει, θα θέλατε να μου πείτε, πώς το Κράτος θα ξέρει αν έχω 1 ημέρα ή 3 χρόνια ή 7 χρόνια που ζω στην χώρα, ώστε να λειτουργήσει ανάλογα και να (μου) παρέξει ή όχι το δικαίωμα μονίμου [διότι τελικώς περί αυτού (θα) πρόκειται], εργασίας στην Ελλάδα; Και πώς θα αρνηθείτε μετά (τάχα βεβαίως), το δικαίωμα σε κάποιον που δουλεύει νόμιμα στην χώρα, από το να μην αποκτήσει την ε/υπηκοότητα, ιθαγένεια, και δεν ξέρω και εγώ και τί άλλο; Υπάρχει λογική σ’ αυτά που ισχυριστήκατε; (Θα προσέξατε πως δεν έγραψα την λέξη “αλήθεια”, αλλά την λέξη “λογική”, επειδή ειλικρινά σας τιμώ, ως μυαλό)!..

ΕΚΤΕΘΗΚΑΤΕ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΚΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΛΥΠΟΥΜΕΘΑ! ΞΕΧΑΣΑΤΕ, ΜΑΛΛΟΝ, ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ!

Η ΚΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ… ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ… ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ (!) ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ, ΜΕΤΑ ΑΠ’ ΕΚΕΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ… “ΛΟΑΤΚΙ”, ΚΛΠ, ΑΝ (!) ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑ – ΑΓΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, (ΚΑΤ΄ΑΥΤΗΝ ΠΑΝΤΑ), ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ!..

Φυσικά, καθόλου ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ δεν είναι ο Κος Σαμαράς, όπως, εμμέσως, τον αποκαλέσατε, Κα Μπακογιάννη, ούτε ο καθείς που εκφράζει σήμερα θέσεις διάφορες αυτών της “Διεθνούς Εξουσίας” (ας τις πούμε, προσομοιάζουσες σε “Εθνικές”) είναι “Λαϊκιστής”! Αυτήν την “έξυπνη” καραμέλα… διαφυγής του κάθε φορά, κρινόμενου ως δύσκολου… εμποδίου, θα πρέπει να πάψουν να την… πιπιλάνε, άπαντες και άπασες, ήτοι οι πιστά εφαρμόζοντες τα της «Νέας “Νέας Τάξεως”», στην Ελλάδα, αλλά και παντού!..

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ,  ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟΣ Ε/Π-Θ Κ.Κ.Μ. ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ, ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ”, ΩΣΤΕ ΚΑΙ (!) ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, … ΚΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ “ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ” ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ” ΚΑΙ ΕΧΕΙ- ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ… ΘΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ (!) ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ, ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΑΙΜΑΣΟΥΣΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΣ… “ΚΑΦΕΝΕΙΟ”, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ… “ΧΩΡΟ”, ΜΕ… ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ… “ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ”!..

(Να πούμε στον Κο Π-Θ μας, αλλά και στην ειλικρινώς σεβαστή αδελφή του, πως και (!) η όποια πολιτική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ έχει και αυτή ΌΡΙΑ, πως και (!) ο όποιος “πολιτικός ρεαλισμός” είναι μέγεθος πεπερασμένο!!!.. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΚΟΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΤΗ, ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗ, Η.Π.Α.)!

Τέλος, θεωρούμε “μη τυχαίες” τις, προ ολίγου καιρού, από την Θεσσαλονίκη, ατυχείς, κατ΄εμάς πάντα, δηλώσεις του Α/Πρέσβεως στην χώρα μας, Κου Τσούνη, ότι δηλαδή το δημογραφικό μας θα λυθεί με την ελληνοποίηση των ξένων “λάθρο” και μη!.. Δεν πέρασε παρ’ ελάχιστος χρόνος και… “τσουπ”, νάτη η κυβερνητική απόφαση που μας απασχόλησε στην παράγραφο αυτήν!..

ΥΓ. Παρ/φου:

Για κάποιους κακεντρεχείς και ζηλόφθονες, όσο και πολύ εύκολους σε χαρακτηρισμούς, και πάντα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ή έστω παρερμηνειών, θυμίζουμε πως ο τεράστιος Έλληνας πολιτικός Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έλεγε “Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” και δεν ήταν ούτε… Φασίστας, ούτε δεξιός, ούτε Νζεο-Ναζιστής “Χ. Αυγίτης”, και δεν ξέρω και εγώ τί άλλο!..

Αυτή, ως απάντηση, “κολλάει” / “ταιριάζει γάντι”, και σ’ εκείνον τον νεαρό βουλευτή του σημερινού “ΠΑΣΟΚ” – “Κινάλ”, του Κου ΧΡΗΣΤΙΔΗ (είναι κάτοικος, αν δεν σφάλλω, των νοτίων αθηναϊκών προαστίων και πολύ… τηλεοπτικός / αδύνατος και ψηλούλης), που σχετικά με τον παραπάνω Νόμο για τους μετανάστες, κλπ, απευθυνόμενος σε κάποιον προλαλήσαντα “Δεξιό” βουλευτή της Συμπολιτεύσεως, είπε πως η ομιλία του ήταν σαν αυτήν των “Χ. Αυγιτών”, κλπ, κλπ, κλπ!.. “Τρίζουν τα κόκκαλα” του Ανδρέα νεαρέ καλέ μου φίλε!..

-/-

2. Ολοκληρώθηκε πρόσφατα και “η σύνοδος του Ο.Η.Ε. για το κλίμα”, στο Ντουμπάϊ!.. Μάλιστα! Και τί μας είπαν στο τέλος;

Μας είπαν, λίγο πριν από το τέλος της “Συνόδου”, όπως ακριβώς το ακούσαμε στις “Ειδήσεις”, πως παραμένει η κόντρα ανάμεσα στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, σαν την Ρωσία, την Σ. Αραβία, την Κίνα, κλπ, χώρες που έχουν και άφθονο φυσικό αέριο, άνθρακα, κλπ, και που θέλουν να συνεχίσουν “να ζουν και να κινούνται” όπως μέχρι τώρα, με εκείνες τις χώρες, σαν τις Η.Π.Α., Γαλλία, Αγγλία, κλπ, που επιθυμούν διακαώς να αφήσουν πίσω την εποχή του… άνθρακα και του λιγνίτη, και να περάσουν (άρα και ο Πλανήτης, που… κινδυνεύει, όπως αυτοί ισχυρίζονται, κάτι που προφανώς δεν αποδέχονται οι άλλοι που διαφωνούν μαζί τους), στην λεγόμενη “ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΟΧΗ”, που θέλει πχ ανεμογεννήτριες ή ορθότερα που στηρίζεται στην “Αιολική Ενέργεια”, που θέλει λοιπόν άμεσα την υλοποίηση της λεγόμενης  “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ”, όπως ευφυώς την ονόμασαν, που θέλει ακόμα την τεχνητή νοημοσύνη, την πλήρη ηλεκτρονική μορφή των πάντων, κλπ, κλπ, κλπ!.. (Ίσως και γι΄αυτό, λόγω του πρασίνου χρώματος, που “παίζει” τόσο πολύ από Αμερική μεριά, και ο Ε/Π-Θ να θέλει να δώσει το Πρωτάθλημα, και κάνει τα πάντα γι’ αυτό, στον Βάζελο! Αυτό πάρτε το, σαν δήθεν… ΑΣΤΕΙΟ)!..

Τελικώς, λίγο πριν από το ημερολογιακό κλείσιμο της “Συνόδου” φάνηκε πως βρέθηκε η “Χρυσή Τομή”, ανάμεσα στους διαφωνούντες, σύμφωνα με την οποίαν συμφωνήθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των κρατών – μελών (200+) ο Πλανήτης να μεταβεί στο… πρασίνισμά του (sic), σταδιακά! (Αναμένουμε βεβαίως να μάθουμε την επεξήγηση αυτού του “σταδιακά”, ήτοι πχ τον αριθμό των… σταδίων, τον χρονικό τους ορίζοντα, όπως και το τί ακριβώς θα περιλαμβάνει ο τελικός “πράσινος μετασχηματισμός”, κλπ)!…

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ – ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ “ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ” ΣΤΟΝ… ΑΕΡΑ!.. 

Είχαμε, ναί ή όχι, τονίσει εδώ, όπως και περιγράψει, την βασική αιτία, για την οποίαν η Ρωσία, όπως θα έπρεπε, αλλά όπως και ακόμα πρέπει, για την Δύση πάντα βεβαίως, να μετατρεπόταν / να μετατραπεί σε “Διεθνή Παρία”, αλλά μήπως, επίσης, είχαμε αυτήν την αιτία συνδέσει και με την υποχρεωτική (όπως εμμέσως την επέβαλε η Δύση), Ρ/”Ειδική Επιχείρηση” στην Ουκρανία; 

Είχαμε, ναι ή όχι, πει, και μάλιστα αναλύσει, ότι επρόκειτο (και πρόκειται!) το “Ουκρανικό”, για επιβολή ποινής στην Ρωσία από την Δύση και τους “Διεθνείς Εβραίους”, ακριβώς επειδή η χώρα αυτή δεν δέχτηκε να εγκαταλείψει τα πετρέλαια, τους άνθρακες, κλπ, και να “πάει” στην πράσινη ενέργεια και εποχή, ό,τι δηλαδή θέλει να ακολουθήσει η Δύση, μια Δύση που ήδη εργάζεται γι΄αυτό;

Τονίζεται πως, οι στην Ελλάδα, 2, 3 μεγάλοι, ως οικονομικά μεγέθη, εφοπλιστές και επιχειρηματίες, σαν πχ τον Κο Βαρδή Βαρδινογιάννη, τον Κο Λάτση και την αδελφή του Κα Λάτση, κλπ, που διακινούν… ΕΝΕΡΓΕΙΑ, είναι ΑΠΛΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ αυτών των πετρελαίων, … ξένων ιδιοκτητών!..

Η Ρωσία λοιπόν δεν συμμορφώθηκε, και πώς άλλωστε, αφού ουσιαστικά “ζει” με το διεθνές εμπόριο πχ του φυσικού αερίου, το οποίο κατέχει σε τεράστια ποσά στις θάλασσες και στους ωκεανούς της, μη διαθέτοντας βεβαίως και “καθαρά” φυσικές δυνατότητες να “ζήσει”… πράσινα, και έτσι το “πλήρωσε”, ενώ τώρα, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟΝ “Ε.Θ.” ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ, ΈΧΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΠΙΑ ΣΕ “ΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ” ΤΙΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΈΣ ΕΔ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ… ΦΥΤΙΛΙΆ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ”, ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΤΙΤΛΟ “ΧΑΜΑΣ”, μια “ΧΑΜΑΣ” που απολύτως ανοήτως και ως “ΠΑΙΓΝΙΟ” του “ΑΞΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ” Ρωσίας – Ιράν – Κίνας, στις 07-12-2023, προέβη σε εκτεταμένες σφαγές και αιχμαλωσίες Ισραηλινών (κυρίως γυναικόπαιδων), με αποτέλεσμα ο Ι/Π-Θ Κος Β. Νετανιάχου να “απαντήσει”, μετά από -ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ- κοινή απόφαση του Ι/Λαού, της “ΚΝΕΣΕΤ” και του Ι/”Συμβουλίου Ασφαλείας”, με “γενικευμένη επίθεση” (όχι μόνον με την στρατιωτική σημασία του όρου) στην Γάζα, η οποία “επίθεση” ακόμα “καλά κρατεί” και θα… “κρατήσει”!..

ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙΤΕ  ΚΑΠΟΙΟΙ, ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ! ΜΗΠΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ  ΚΑΙ ΠΑΛΙ; ΑΠΑΝΤΑΜΕ!

ΝΑΙ, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ (ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΚΕΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ… ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΩΣ ΘΕΣΗ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΏΣ, ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ “ΓΙΑΤΊ” ΦΤΑΣΑΜΕ / ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΖΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΣΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟΝ “Ε.Θ.”, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ “ΟΕΔ” ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟΝ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ, ΑΦΟΥ ΠΙΑ Ο Ο/ΑΡΧΗΓΌΣ ΤΩΝ ΕΔ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΖΑΛΟΥΝΣΚΙ ή κάπως έτσι, έχει διατάξει “ΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ”, ΕΝΏ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Ρ/ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ, ΟΡΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ… ΠΟΛΕΜΟΥ, ΕΙΣΒΟΛΗΣ, Ο,ΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΙΚΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΩΣ (!) ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙ!..

3. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ… “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!..

Α.

Πράσινος ΝΑΝΟΣ, κίτρινος ΘΙΑΣΟΣ, πορτοκαλί ΞΕΦΤΙΛΑ: Η ζωή σάς διέσυρε ξανά!

Πράσινος ΝΑΝΟΣ, κίτρινος ΘΙΑΣΟΣ, πορτοκαλί ΞΕΦΤΙΛΑ: Η ζωή σάς διέσυρε ξανά!
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 

Παρακαλώ χαμηλώστε τα κινητά σας γιατί εισέρχεστε σε δικαστική αίθουσα: Η Αθλητική διαπλοκή δικάζει και ΔΙΑΛΥΕΙ τα αφηγήματα μισού χρόνου σε ένα αφιέρωμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

ΣΚΗΝΗ 1:

25/07/2023

25/07/2023: Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Ελληνικών ομάδων στα προκριματικά του καλοκαιριού ξεκινούν. Ο Παναθηναϊκός νικάει την Ντνίπρο-1, μία νεοσύστατη ομάδα προερχόμενη από μία εμπόλεμη χώρα που θα αγωνιστεί στη ρεβάνς της Λεωφόρου αποδεκατισμένη, λόγω μίας παράξενης τροφικής δηλητηρίασης οκτώ ποδοσφαιριστών της!

Τα διψασμένα από επιτυχίες «πράσινα» στόματα, ανοίγουν. «Ευρώπη άκουσέ το: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε!»

Τελικά, η Ευρώπη «έπαθε Χουάνκαρ» και δεν άκουσε. Ο Παναθηναϊκός δεν προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League, ενώ τερμάτισε στον πάτο του ομίλου του στο Europa League.

ΣΚΗΝΗ 2:
16/08/2023

Μία σκανδαλώδης διαιτητική εύνοια κόντρα στην Μαρσέιγ, οδηγεί τον Παναθηναϊκό στα playoffs του Champions League. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου ξεσαλώνει: «Και 40 χρόνια να λείψει αυτή η ομάδα από την Ευρώπη, μόλις γυρίσει θα μιλήσει το dna της».

Τελικά, το dna της ομάδας μίλησε. Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στον πάτο του ομίλου του!

ΣΚΗΝΗ 3:

20/08/2023

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ετοιμάζονται για τα play offs του Champions League. Στο SDNA διαβάζουμε ότι η επιστροφή των δύο ομάδων ισχυροποιεί αφάνταστα την ελληνική δυναμική εκτός συνόρων.

Εν τέλει, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αποκλείστηκαν από τα playoffs του Champions League και στη συνέχεια τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλο του Europa League και έμειναν εκτός Ευρώπης!

ΣΚΗΝΗ 4:

22/09/2023

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων στο Europa League φέρνει νίκες για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και ήττα για τον Ολυμπιακό. Η εφημερίδα «Live Sport» κυκλοφορεί με τίτλο: «Προσκυνάει η Ευρώπη!» σε κίτρινα και πράσινα χρώματα.

Το προσκύνημα υπήρχε μάλλον στη φαντασία του Βασίλη Βέργη, καθώς, όπως προαναφέραμε, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλό τους και αποκλείστηκαν.

Την ίδια ημέρα, η ιστοσελίδα SDNA έγραφε για τις «Πέμπτες που αξίζουν στους Έλληνες φίλους του ποδοσφαίρου», γιατί «πέρασαν οι εποχές της βασιλείας του ενός»:

Τελικά, δεν ήρθαν πίσω οι Πέμπτες σας, γιατί ο Ολυμπιακός για μία ακόμα φορά συνεχίζει στην Ευρώπη και στο νέο χρόνο (11η φορά τα τελευταία 13 χρόνια), ενώ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός επιστρέφουν στους καναπέδες τους!

ΣΚΗΝΗ 5:

08/10/2023

Μετά τη δεύτερη αγωνιστική, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βρίσκονται στην πρώτη θέση των ομίλων τους. Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο, είναι τρίτος. Στο SDNA βρίσκουν την ευκαιρία για ένα επικό ξεσάλωμα… «Όλοι πρώτοι-αήττητοι και ο Ολυμπιακός χώρια: Η όμορφη προπαγάνδα, όμορφα καίγεται». Ήμασταν μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, αλλά ο Λαλάκης ξεσάλωσε στην αντιολυμπιακή του φαντασίωση και η ζωή τον τιμώρησε.

Στο κείμενο αυτό, διαβάσαμε ότι «η ύπαρξη Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, εκτός των συνόρων, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Ολυμπιακό»:

Εν τέλει, ο πανηγυρτζής της δεύτερης αγωνιστικής, κατάπιε τη γλώσσα του και έβγαλε αφρούς από το στόμα, καθώς οι όμιλοι τέλειωσαν και αυτοί που εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα, ήταν αυτοί που αποκλείστηκαν (ΠΑΟ και ΑΕΚ), μαζί με τα επικοινωνιακά τους εξαπτέρυγα!

ΠΑΟ:
ΒΑΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ, ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ!

Τα δεδομένα για τη φετινή παρουσία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, είναι σκληρά, αλλά θα πιείτε το πικρό ποτήρι.

Στα χρόνια της ευρωπαϊκής απουσίας του τριφυλλιού, διαβάζαμε διαρκώς παραμύθια και αφηγήματα ότι η Ελλάδα παραπαίει στην Ευρώπη γιατί «απουσιάζει ο πρέσβης»:

Τελικά, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και απέδειξε ότι ήταν καλύτερα όταν απουσίαζε, κάτι που γελοιοποίησε τα αφηγήματα.

Τερμάτισε λοιπόν ουραγός στον όμιλο και αποκλείστηκε από την Ευρώπη, παρότι επιστράτευσε χθες όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή του και κυρίως το βαρύ πυροβολικό Χουάνκαρ. Προσπάθησε ο κακομοίρης, αλλά οι ευρωπαϊκοί αγώνες δεν διοργανώνονται από την ΕΠΟ του Μπαλτάκου:

Στη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός έδωσε 12 ευρωπαϊκούς αγώνες, από τους οποίους οι 4 ήταν απέναντι σε ομάδες χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο (Ντνίπρο-1, Μακάμπι Χάιφα). Από τους 12 αγώνες, νίκησε μόλις τρεις φορές (25% των αγώνων).

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έδωσε δύο αγώνες λιγότερους, αλλά πέτυχε δύο νίκες περισσότερες. Είχε δηλαδή 5 νίκες σε 10 ευρωπαϊκούς αγώνες (50%). Μάλιστα, έσπασε το μεγαλύτερο αήττητο σερί Αγγλικής ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ever, νικώντας την κάτοχο του Conference League Γουέστ Χαμ.

Ο όμιλος του Παναθηναϊκού ήταν αντικειμενικά πολύ εύκολος, καθώς κληρώθηκε με την 11η του Ισπανικού πρωταθλήματος, την 13η του Γαλλικού πρωταθλήματος και την προερχόμενη από πόλεμο Χάιφα. Παρόλα αυτά, οι εμφανίσεις του ήταν τραγικές, με αποκορύφωμα την τριάρα από τους 10 παίκτες της Ρεν.

Μην ξεχνάμε και τη διαιτησία που «έσφαξε» τον Ολυμπιακό, στον εκτός έδρας αγώνα με την Γκενκ, στον εντός έδρας αγώνα με την Φράιμπουργκ και στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπάτσκα Τόπολα. Αντίθετα, οι διαιτητές αντιμετώπισαν με χάδια τον Παναθηναϊκό. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το τριφύλλι κέρδισε στην Ευρώπη 5 πέναλτι σε 12 αγώνες και ο Ολυμπιακός ΜΗΔΕΝ πέναλτι σε 10 αγώνες!

Θυμίζουμε επίσης ότι ο Ολυμπιακός έδωσε κεκλεισμένων των θυρών τον τελευταίο (και πιο κρίσιμο) αγώνα, λόγω στοχευμένης κυβερνητικής απόφασης, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε στο πλευρό του τον κόσμο του, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να προβεί σε άναμμα καπνογόνων.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε λοιπόν, παρότι πήγαινε για δύο αποτελέσματα. Είναι στο dna του συλλόγου η κατάρρευση στις κρίσιμες στιγμές.

Στη Ριζούπολη πήγαιναν για δυόμιση αποτελέσματα και έχασαν με 3-0. Στον Άγιο Θωμά ήθελαν έναν πόντο για να πάρουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό στον ερασιτέχνη και δεν τα κατάφεραν. Στο άδειο Καραϊσκάκη διεκδίκησαν πριν από λίγους μήνες ένα πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια, αλλά δεν είχαν το σθένος να το κερδίσουν.

Κάτι ανάλογο συνέβη και χθες στη Λεωφόρο, όπου η Χάιφα πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά το 1997, όταν είχε κάνει διπλό σε όμιλο του κυπέλλου Ιντερτότο!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, Ο ΝΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΦΑΝΕΛΑ-ΠΟΥΠΟΥΛΟ!

Επιβεβαιώθηκαν τα γραφόμενά μας ότι το τριφύλλι είναι ο απόλυτος ευρωπαϊκός νάνος και δεν βρίσκεται τυχαία βυθισμένος στη θέση 261 του ranking της ΟΥΕΦΑ, κάτω από ομάδες, όπως η Τσουκαρίτσκι (την οποία χλεύαζαν), τα Τίρανα, η Tre Penne από το Σαν Μαρίνο, η Κόλος Κοβαλίβκα, η Μαριούπολη και άλλες μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Αξίζει να ρίξετε μία ματιά στον πίνακα που ακολουθεί. Είναι οι τέσσερις τελευταίες συμμετοχές του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκούς ομίλους και αφορούν την τελευταία δεκαετία:

– 2012/13: Αποκλεισμός – προτελευταίος.
– 2014/15: Αποκλεισμός – ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
– 2016/17: Αποκλεισμός – ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
– 2022/23: Αποκλεισμός – ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ
.

Όσο για την βαθμολογική συγκομιδή; 12 βαθμοί σε μία δεκαετία (!) , κόντρα σε βατούς αντιπάλους και ποτέ στο Τσάμπιονς λιγκ. Ο δε Ολυμπιακός συγκέντρωνε για πλάκα τουλάχιστον 9 βαθμούς σε μία μόλις χρονιά στο Τσάμπιονς λιγκ απέναντι σε μεγαθήρια (το έκανε το 2011/12, το 2012/13, το 2013/14, το 2014/15 και το 2015/16).

Έχει κανείς καμία αμφιβολία ότι η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι πούπουλο στην Ευρώπη; Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι την ίδια δεκαετία, ο Αστέρας Τρίπολης συμμετείχε δύο φορές σε ομίλους του Europa League (2014/15 και 2015/16) και τερμάτισε και τις δύο φορές τρίτος. Μάλιστα τη μία φορά συγκέντρωσε 6 βαθμούς, κάτι που αποτελεί άπιαστο όνειρο για τον πρέσβη της συμφοράς!

ΑΕΚ: ΕΥΡΩ-ΘΙΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 2023

Δεν γίνεται να αφήσουμε παραπονεμένη τη μεγαλύτερη σύμμαχο του Παναθηναϊκού στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, την πρωταθλήτρια του Νταμπάνοβιτς και του Μάσα.

Η τελευταία συμμετοχή της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό όμιλο ήταν τη σεζόν 2020/21 και συνοδεύθηκε από την τελευταία θέση στον όμιλο του Europa League, βλέποντας την πλάτη κάποιας Ζόρια Λουχάνσκ!

Αμέσως προηγούμενη, ήταν η τελευταία θέση στον όμιλο του Champions League με ΜΗΔΕΝ ΒΑΘΜΟΥΣ τη σεζόν 2018/19. Μηδέν βαθμοί, αλλά αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία, σωστά;

Φέτος, η ΑΕΚ τερμάτισε επίσης τελευταία στον όμιλό της. Μαζί με τα προκριματικά, έδωσε φέτος 10 ευρωπαϊκούς αγώνες και νίκησε μόλις δύο φορές (20% των αγώνων).

Αντιθέτως, όπως προαναφέραμε, ο Ολυμπιακός είχε 5 νίκες σε 10 ευρωπαϊκούς αγώνες (50%).

Φυσικά, μνημειώδες είναι το αρνητικό στατιστικό ρεκόρ της ΑΕΚ που μετράει 15 συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες χωρίς νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο! Τελευταία της εντός έδρας νίκη σε όμιλο, το 2010! Και αν το ΟΑΚΑ ήταν δήθεν «κόλαση» όπως έλεγε ο Μελισσανίδης, τίποτα δεν άλλαξε φέτος στην «OPAP Arena»…

ΠΑΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ (ΟΥΤΕ) ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙΣ!

Οδεύοντας προς το τέλος, θα θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι υπήρξε ένα άτυπο debate ανάμεσα στην Αθλητική διαπλοκή και ένα «πράσινο» blog, μετά από ένα άρθρο του Αριστοτέλη Μπενόγλου στο SDNA.

Ο Μπενόγλου ισχυριζόταν ότι οι απανωτές προκρίσεις του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ του Europa League μέσω της τρίτης θέσης στο Champions League, δεν πρέπει να θεωρούνται προκρίσεις, αλλά «υποβιβασμοί» σε κατώτερη διοργάνωση.

Λογικό να το θεωρεί, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, ο Ολυμπιακός έρχεται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των Ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές προκρίσεις.

Χθες το βράδυ, μετά τη μείωση του σκορ από τον Παναθηναϊκό, οι οπαδοί της ομάδας τραγουδούσαν «ΠΑΟ μπορείς να προκριθείς»! Σας παραπέμπουμε στο 90:00 + 04:05 της συνάντησης. Γιατί άραγε; Γιατί δεν τραγουδούσαν «ΠΑΟ μπορείς να υποβιβαστείς»; Και γιατί δεν καταφέρατε ούτε να υποβιβαστείτε; Εντάξει το 1975 και το 2018 σας έσωσε ο Ολυμπιακός. Χθες όμως;

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΝΑΝΕ

Τα συμπεράσματα είναι εύλογα. Όση προπαγάνδα και λάσπη ρίχνουν, τόσο περισσότερο εκτίθενται από την ίδια τη ζωή. Το έχουμε πει επανειλημμένα: Η Ευρώπη είναι ο καθρέφτης και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός διαχρονικά είναι πρώτος σε όλους τους επίσημους πίνακες της ΟΥΕΦΑ.

Αν συγκρίνουμε τη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις περισσότερες νίκες, τις λιγότερες ήττες, την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. Όλα αυτά με κόντρα διαιτησία.

Οι δύο σύμμαχοι δεν τα κατάφεραν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αλλωστε, το να σταθείς αξιοπρεπώς στην Ευρώπη, δεν είναι κάτι εύκολο, όπως το να συντονίσεις μια πρόταση μομφής, έτσι δεν είναι;

Πλέον, επιστρέφουν στους καναπέδες τους, αλλά και στα «σκοτεινά» λημέρια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο πρωτάθλημα του Μητσοτάκη, του Οικονόμου, του Μπαλτάκου, του Χουάνκαρ και του Παπαπέτρου, όπου ο Ολυμπιακός έχει καταληστευθεί, αλλά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα…

Β.

«Μόνοι μας και όλοι σας»: Όλοι το ζήλεψαν, ο Ολυμπιακός το κατάφερε!

«Μόνοι μας και όλοι σας»: Όλοι το ζήλεψαν, ο Ολυμπιακός το κατάφερε!
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023

Από το «Μόνοι μας και όλοι σας» μέχρι το «Γαύροι σας μισούμε όλοι», μία κωλοτούμπα δρόμος. Τον μοναχικό δρόμο πολλοί τον ζήλεψαν, ένας όμως τον κατάφερε. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει ένα σκληρό ψυχογράφημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου…

Αν έχετε παρατηρήσει προσεκτικά, οι αντιολυμπιακοί επικοινωνιακοί μηχανισμοί αναφέρονται συχνά με έπαρση στη συμμαχία Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, είτε σε επίπεδο ΠΑΕ, είτε ακόμα και σε επίπεδο οπαδών, σχολιαστών κτλ.

Πάγια ατάκα τους: «Γαύροι έχετε πετύχει να σας μισήσει όλη η Ελλάδα».

Χθες φάγαμε ξανά το ξαναζεσταμένο φαγητό αυτής της ατάκας με αφορμή τη συμμαχία τριών μεγάλων ομάδων και μιας μικρής ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό, για την έξωση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Super League.

Ο τρόπος σκέψης του εν λόγω αφηγήματος , είναι αστείος. Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν είναι αυλή σχολείου, όπου κάνουν παρέα όλοι, αλλά «ο ψωριάρης είναι χώρια και ξεπαρεού».

Δεν θα κανονίσουν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης να πάνε για ποτάρες ή κάποια εκδρομή στην Αράχωβα και ο καημένος ο Ολυμπιακός θα μείνει μόνος του στο σπίτι να βλέπει Netflix και να τρώει πατατάκια.

Το πρωτάθλημα δεν είναι μια παρέα. Το πρωτάθλημα είναι μια μάχη, όπου ο καθένας κοιτάζει το δικό του συμφέρον. Αν ανασύρετε στη μνήμη σας τον Ιβάν Σαββίδη να μπουκάρει με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας λίγο πριν τη λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ το 2018, θα βεβαιωθείτε για του λόγου το αληθές. Πήγαν οι συμμαχίες περίπατο.

Αντίθετα, αυτό που έχει σημασία και αξία στον αθλητισμό, είναι να παλεύεις μόνος σου απέναντι σε όλους. Αυτό δίνει μαγκιά και σε χαλυβδώνει. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι το έχουν ζηλέψει και φαντασιώνονται να είναι μόνοι τους απέναντι σε όλους.

Στην πραγματικότητα, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχουν ζηλέψει μέχρι εκεί που δεν πάει την ιδιότητα του Ολυμπιακού να παλεύει απέναντι σε όλους.

Ξεκινώντας από τον ΠΑΟΚ, επανειλημμένα φαντασιώνονται ότι δήθεν υπάρχει κάποια υποτιθέμενη συμμαχία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και παραπέμπουν στο πάλαι ποτέ Π.Ο.Κ. «Μόνοι μας και όλοι σας» έλεγε ο γιος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιώργος Σαββίδης:

Πάμε και στην ΑΕΚ. Και εκεί φαντασιώθηκαν ότι είναι μόνοι τους απέναντι σε όλους, όπως είχε γράψει και ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΠΑΕ Γιάννης Καραλής:

Από κοντά και ο Παναθηναϊκός. Επίσης φαντασιώθηκε ότι είναι μόνος απέναντι σε όλους, λίγους μήνες πριν η Σούπερ λιγκ αλλάξει τον κανονισμό της αδειοδότησης για να μην υποβιβαστεί…

Όπως βλέπετε λοιπόν, το «μόνοι μας και όλοι σας» πολλοί το ζήλεψαν, το «όλοι μας και μόνοι σας» ουδείς…

Η πραγματική μαγκιά είναι να παλεύεις απέναντι σε όλους και να είσαι το σημείο αναφοράς. Ο χωρισμός της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς και αντιολυμπιακούς είναι τίτλος τιμής για τον Ερυθρόλευκο οργανισμό.

Όταν λοιπόν γράψει κάποιος «Άντε ρε γαύροι που σας σιχαίνονται όλοι», να ξέρετε ότι πιθανότατα έχει δίκιο. Είναι απόλυτο λογικό να μισούν τον Ολυμπιακό οι οπαδοί των αντιπάλων ομάδων.

Έχασαν τα νιάτα τους και τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους χωρίς να χαρούν, χωρίς να πανηγυρίσουν, χωρίς να πηγαίνουν σε φιέστες ή σε πλατείες.

Ο Παναθηναϊκός μετράει 13 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έχανε από την Θύελλα Ραφήνας στη Γ’ εθνική, τρεις μέρες πριν νικήσει ο Ολυμπιακός την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς λιγκ και ο ΠΑΟΚ έχει 3 πρωταθλήματα σε όλη την ιστορία του (1926-2023), όσα δηλαδή μετράει ο Ολυμπιακός μόνο στα χρόνια του Var (2019-2022)!

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος φίλαθλος του Παναθηναϊκού γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Είδε στο δημοτικό την ομάδα του να κατακτά πρωτάθλημα το 1996 με πέναλτι τύπου Σπανέα και στο τέλος της σεζόν τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να τραγουδάει «Ποτέ ξανά πρωτάθλημα στον Πειραιά».

Από τότε, αυτός ο άνθρωπος έφτασε σχεδόν 40 χρόνων και έζησε μόνο 2 πρωταθλήματα στον βασιλιά των σπορ, ένα του Δούρου και ένα της μπουγάδας. Αναλογιστείτε ότι μιλάμε για τα χρόνια του γυμνασίου, του λυκείου, του πανεπιστημίου, του στρατού, της δουλειάς, της οικογένειας… Σήμερα πηγαίνει το παιδί του στο Δημοτικό. Και όμως από τότε που ήταν ο ίδιος στο δημοτικό, μέχρι και σήμερα, έζησε φτώχεια, ένδεια, ΠΕΙΝΑ!

Είναι δυνατόν λοιπόν να μην έχει πόνο στην ψυχή του; Και δεν το λέμε με την έννοια της καζούρας, αλλά με την ρεαλιστική έννοια του πόνου.

Ας υποθέσουμε ότι έχεις έναν γνωστό και κάθε βράδυ σου τρώει όλες τις γυναίκες. Βγαίνετε μαζί και όλες κολλάνε σε εκείνον. Εσένα δεν σε κοιτάζει καμία και γυρίζεις σπίτι να βολευτείς με το Onlyfans.

Είναι δυνατόν να του δώσεις το χέρι και να του πεις «Μπράβο ρε μάγκα, σου βγάζω το καπέλο που τις ρίχνεις όλες»; Όχι βέβαια. Αντίθετα θα πεις ότι πάνε μαζί του γιατί έχει λεφτά και ωραίο αμάξι, αλλά ενδόμυχα θα τον ζηλεύεις και θα προσπαθείς να τον αντιγράψεις.

Όπως αντίστοιχα, κάποιος που διακρίνεται επαγγελματικά, θα λοιδωρηθεί ότι το πετυχαίνει, επειδή έχει βύσμα ή επειδή είναι ρουφιάνος. Και συνήθως όσοι λοιδωρούν, είναι και οι πραγματικοί ρουφιάνοι!

Ζούμε λοιπόν στη χώρα όπου η επιτυχία είναι ποινικό αδίκημα. Ένα πρωτάθλημα να πάρεις, θα βρεθεί τρόπος να στιγματιστεί. Πόσο μάλλον αν πάρεις 22 σε 27 χρόνια.

Συνεπώς, ναι, όντως μισείτε όλοι τον Ολυμπιακό. Ναι, είστε μια χαρωπή συμμαχία.

Βέβαια η φιλία σας και η συμμαχία σας δεν είναι ειλικρινείς και διαρκούν μέχρι να διαλυθείτε ξανά.

– Θυμόμαστε μετά τη συμμαχία σας να καταλήγετε στα μαχαιρώματα της πεζογέφυρας του Βόλου και στο κύπελλο του ΠΑΟΚ με γκολ-οφσάιντ.

– Θυμόμαστε να σφάζει ο Κύζας τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και αμέσως μετά ο Θωμαΐδης να μεταδίδει από το κανάλι του Αλαφούζου ρεπορτάζ για έρευνες των αρχών στα λογιστήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για υποθέσεις εμπρησμών και εκβίασης.

– Θυμόμαστε να παίρνει ο ΠΑΟΚ χάρτινους βαθμούς στη Λεωφόρο με το κουτάκι της μπύρας στον Ίβιτς, ενώ έχανε στο γήπεδο και τον Παναθηναϊκό να κλαίει πριν ανακαλύψει τις τακτικές Χουάνκαρ.

– Θυμόμαστε τον Ιβάν Σαββίδη να μπουκάρει στην Τούμπα με όπλο και μπράβους, επειδή ο Μελισσανίδης τού πήρε το χάρτινο πρωτάθλημα.

Όταν όμως ξεκίνησε η νέα κυριαρχία του Ολυμπιακού με τεσσάρες στη Λεωφόρο, πεντάρες στο ΟΑΚΑ και εκτός έδρας νίκες σε Τούμπα και Emirates μέσα σε λίγες ώρες, οι σύμμαχοι τα ξέχασαν όλα και έγιναν ξανά φιλαράκια.

Η συμμαχία αναβίωσε, ο Δημητριάδης έκανε κωλοτούμπα στο ποινικό δικαστήριο, καταθέτοντας υπέρ του Σαββίδη για το όπλο και ο Μπαλτάκος εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ, ως το απόλυτο σύμβολο του «αντιολυμπιακισμού».

Και πάλι όμως η μοίρα σας ήταν η ίδια, να διαλυθείτε…

– Θυμόμαστε λοιπόν τον τελικό κυπέλλου του 2022 με την πέτρα στον Αϊτόρ, το πέναλτι του Λάοθ και τα έκτροπα που έκαναν το γύρο του κόσμου.

– Θυμομαστε τη σφαγή του Νταμπάνοβιτς πέρυσι στα playoffs.

– Θυμόμαστε οπαδούς του Παναθηναϊκού, παρέα με νεοναζί Κροάτες χούλιγκανς να προκαλούν επεισόδια στα οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο οπαδός της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσούρης.

– Θυμόμαστε τον Τόσκο και τον Άλκη Καμπανό που δολοφονήθηκαν από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια πανό για «λευτεριά στα αδέρφια μας». Παρόλα αυτά, σήμερα ο Καρυπίδης βρίσκεται στο ίδιο μπλοκ με τον ΠΑΟΚ κατά του «επάρατου» Μαρινάκη…

Ό,τι και να κάνετε λοιπόν, οι συμμαχίες σας είναι βραχύβιες και διαλύονται άμεσα, είτε σε διαιτητικό, είτε σε οπαδικό επίπεδο. Η αστεία και σαθρή συμμαχία σας δεν ενοχλεί κανέναν στον Ολυμπιακό. Θέμα χρόνου είναι να διαλυθείτε ξανά.

Το ότι όλοι μαζί αντιπαθείτε, μισείτε και σιχαίνεστε τον Ολυμπιακό, είναι ο μεγαλύτερος τίτλος στην ιστορία του συλλόγου, μαζί με το «μέχρι τέλους» του μπάσκετ. Όλοι οι άλλοι τίτλοι έπονται. Ειδικά όταν κάνετε αυτά που κατηγορείτε στην πρώτη ευκαιρία (από χάρτινες νίκες μέχρι ό,τι άλλο έχετε κατηγορήσει).

Μέχρι και site ειδικού σκοπού φτιάχτηκε, χωρίς σοβαρή ειδησεογραφική υπόσταση, μόνο και μόνο για να πολεμάει τον Ολυμπιακό σε κάθε επίπεδο. Το πρώτο «αντί» μέσο στην παγκόσμια ιστορία!

Ο μοναδικός σύλλογος που έχει κάνει πράξη το «Όλοι σας και μόνοι μας» είναι ο Ολυμπιακός!

Άλλωστε, όπως είπε ο Κώστας Ραπτόπουλος, ο Ολυμπιακός είναι ο Νίκος Κούρκουλος του Ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Ο Ολυμπιακός είναι ο Νίκος Κούρκουλος του Ελληνικού πρωταθλήματος! Του έκανε επίθεση ο Κατράκης, τον πετάγανε μέσα στις λάσπες, πάντα όμως η γκόμενα τον αγαπούσε και πάντα έβρισκε τρόπο και ήταν αυτός που έδινε την τελευταία γροθιά.

Ο Κούρκουλος είναι! Ό,τι και να λέμε στην Ελλάδα, η κουφάλα ο Ολυμπιακός είναι ο Κούρκουλος του Ελληνικού πρωταθλήματος. Είτε γδαρμένος, είτε δαρμένος, είτε ταλαιπωρημένος, είτε με σκισμένα ρούχα, όχι άλλο κάρβουνο, ιστορίες, είναι ο πιο μεγάλος γ@μιάς!»

 Γ.

Ήμουνα νιος και γέρασα….

Ήμουνα νιος και γέρασα….
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος

ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτή είναι η κοινωνία μας δυστυχώς. Εγκλήματα εκ των οποίων αρκετά μένουν ατιμώρητα, επιλεκτικές τιμωρίες, και επιλεκτικές διαπομπεύσεις, ένας κύκλος βίας και αίματος που δεν σταματά. Η βία είναι μία και έχει ένα πρόσωπο, με πολλά πλοκάμια . Αυτό δηλαδή που δεν λένε να το δουν όλοι οι και καλά ανευθυνο- υπεύθυνοι , και κρύβονται πίσω από την κάθε είδους μορφή της. Χάνονται εντελώς άδικα ζωές, καταστρέφονται ολόκληρες οικογένειες, και η αλήθεια δυστυχώς λάμπει ελάχιστα .

Ένας νέος συνάνθρωπος μας χαροπαλεύει, ένα 18χρονο παιδί κατέστρεψε την ζωή του και όχι μόνο αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες, και για μια ακόμη φορά οι «σωτήρες» βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Ποιόν προσπαθούν άραγε να πείσουν διάφοροι ότι ήταν σωστή η ενέργεια της ομηρίας εκατοντάδων ανθρώπων; Αν δηλαδή γινόντουσαν ακριβώς τα ίδια στο κέντρο της Αθήνας και κάποιοι από τους μπαχαλάκηδες έβρισκαν καταφύγιο σε μια Τράπεζα, θα την κύκλωναν, και θα προσήγαγαν τους πελάτες, το υπαλληλικό προσωπικό, με κλωτσιές , μπουνιές, ύβρεις , τρομοκρατία και απειλές για εξακρίβωση επί 26 ώρες; Γιατί αυτό έγινε, μαζί με ελάχιστα ξερά κάηκαν και ένα σωρό χλωρά που δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με το συμβάν . Και ας υπήρχαν 2 διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στο γήπεδο στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων .

Γιατί την ώρα της επίθεσης στην διμοιρία μακριά από το γήπεδο δεν δόθηκε εντολή έστω η μια από αυτές να βγει στους δρόμους για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσταση και μην γίνει μετά η ομηρία εκατοντάδων αθώων ανθρώπων; Έκατσαν μέσα να φυλάνε τους τοίχους ; Φυσικά και είναι καταδικαστέα τα επεισόδια και κάθε μορφής επεισόδιο .

Πόσο μάλλον όταν καταλήγει να χάνονται ή να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι προέχει να σωθεί το παλληκάρι. Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί την κατάχρηση εξουσίας και την κακοποιητική συμπεριφορά προς όλους ανεξαιρέτως τους προσαχθέντες.

Τα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της βίας, είναι πρώτα από όλα προσβολή για τον τραυματία αστυνομικό , επιλεκτικά ανήθικα για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού, και εξοργιστικά για τους υγιείς φιλάθλους όλων των ομάδων. Πριν καν να διεξαχθεί το ματς ΑΕΚ – ΔΥΝΑΜΟ Ζάγκρεμπ πέθανε οπαδός! Τα ευρωπαϊκά ματς της ΑΕΚ όμως έγιναν με κόσμο. Τότε δεν υπήρχε οργή στον κόσμο για την στάση της αστυνομίας να αφήσει ανεξέλεγκτα οπαδούς της Δυναμό να έρθουν από την Κροατία διασχίζοντας την μισή Ελλάδα και μαζί με εκείνους τους λίγους του ΠΑΟ να δράσουν από κοινού , όπως ακούγεται , φτάνοντας έξω από το γήπεδο χωρίς καν να υπάρχει αγώνας με αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη; Και χωρίς να έχουν βρεθεί οι ένοχοι , φυσικοί , ηθικοί και καθοδηγητές αρχίζουν και αφήνονται ήδη ελεύθεροι οι Κροάτες; Μιλάνε όλοι για τον Άλκη και τον Μιχάλη, αλλά ξεχνάνε επιδεικτικά ότι στην φιέστα της ΑΕΚ έχασε την ζωή του, έξω από το γήπεδο, από ομοϊδεάτη του , άλλος ένας άνθρωπος. Ξεχνάνε ότι κ άλλος οπαδός έχασε την ζωή του πιθανότατα από τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα. Στην Θεσσαλονίκη πέφτει το ξύλο σύννεφο, όπου βρει η μια ομάδα την άλλη στους δρόμους , χωρίς να διεξάγονται αγώνες. Να πούμε για τα επεισόδια που διαδραματίζονται συνεχώς στο κέντρο της Αθήνας; Που από θαύμα δεν θρηνούμε συνεχώς θύματα; Η δεν ήταν θύμα ο Γρηγορόπουλος ; Ο Φύσσας; Τα παιδιά στο Νέο Ηράκλειο; Ανεξάρτητα τα πιστεύω του καθενός. Δεν ήταν θύμα ο 17χρονος στην Λιβαδειά; Με την υπόθεση της Μαρφίν μάθαμε κάτι; Βρέθηκαν οι ένοχοι; 13 χρόνια έχουν περάσει. Εκεί και αν υπήρχαν αθώα θύματα.

Τις φωτογραφίες , πόσοι είναι , και τα επαγγέλματα των παιδεραστών στην υπόθεση του Κολωνού ακόμη περιμένουμε να δουν το φως της δημοσιότητας . Αυτή και αν είναι βία.

Στα Τέμπη και στις πλημμύρες δεν είχαμε νεκρούς; Ναι ξέρω, ο σταθμάρχης φταίει μόνο και ο Θεός που έριξε τόσο πολύ νερό.

Υ.Γ.1… Την Παρασκευή στο ΣΕΦ θα πάνε άλλοι, από αυτούς που θα πήγαιναν την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη.

Υ.Γ.2… Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Υ.Γ.3.. Παγκόσμια πρωτοτυπία, να διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου όχι μόνο χωρίς φιλοξενούμενους, αλλά και χωρίς φιλάθλους της γηπεδούχου.

Υ.Γ.4… Αστυνομικοί με παραβατικές συμπεριφορές δεν υπάρχουν; Ναι και μάλιστα σε ένα σωρό ποινικά αδικήματα. Φταίνε όλοι οι αστυνομικοί για τις πράξεις των λίγων; Η λύση είναι να κλείνουν τα αστυνομικά τμήματα; Η να τιμωρούνται αποκλειστικά και μόνο οι ένοχοι;

Υ.Γ.5… Όπως υπάρχουν ανεγκέφαλοι οπαδοί, υπάρχουν, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία, και καλοί. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις κοινωνικές τάξεις των ανθρώπων , σε όλα τα επαγγέλματα.

Υ.Γ.6… Το πρόβλημα της βίας είναι γενικότερα κοινωνικό φαινόμενο.

Υ.Γ.7… Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, η σχολική βία στους ανήλικους έχει πάρει ήδη ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ε, κλείστε και τα σχολεία να πηγαίνουν στην τελική μόνο οι καθηγητές.

Υ.Γ.8… Να χαίρεται η Πολιτεία την νέα σύμπραξη. Στην παρέα του «ξενοδοχείου» προστέθηκε και ο Άρης. Όχι για να γίνουν καλύτεροι και να διεκδικούν τα Πρωταθλήματα μέσα στα γήπεδα, αλλά για να τα «κλέβουν» από τον Ολυμπιακό. Εμείς τους λέμε μόνο ένα… 47 εμείς και 40 όλοι σας!

Δ.

Πώς απαντάς στα πανό κατά της κυβέρνησης; Μα, φυσικά μιλώντας για νέο γήπεδο!

Πως απαντάς στα πανό κατά της κυβέρνησης; Μα, φυσικά μιλώντας για νέο γήπεδο!
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 

Το συγκεκριμένο πανό έγραφε: «Μέτρα για γέλια, Κυβέρνηση γελοία, έξω οι μπ@τσοι από τα γήπεδα, προκαλούν την βία». Φυσικά, αυτό δεν άρεσε στην κυβέρνηση, όμως για αυτό φρόντισε ο αναπληρωτής Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος θέλησε να ηρεμήσει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και να τους… γλυκάνει!

Πώς; Μα, φυσικά μιλώντας για τη Νέα Τούμπα! Ο αναπληρωτής Υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και δεν έχασε την ευκαιρία να συζητήσει για το ενδεχόμενο ενός νέου γηπέδου!

Συγκεκριμένα, ο Βρούτσης δήλωσε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία εμβληματική ομάδα για την χώρα και είναι καλοδεχούμενη όποτε το θέλει για να μιλήσουμε. Αν έρθει πρόταση από τον ΠΑΟΚ, βεβαίως να την συζητήσουμε και να την δούμε».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ε.

Εμείς επιμένουμε, θα μας πει κανείς για τη Λεωφόρο;

Εμείς επιμένουμε, θα μας πει κανείς για τη Λεωφόρο;
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 
Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έδινε σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, στη Λεωφόρο γινόταν το «έλα να δεις»! Στο ματς Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα (1-2), οι Ισραηλινοί μπήκαν στο γήπεδο ανενόχλητοι και άναψαν καπνογόνα. Κατά τα άλλα, το Καραϊσκάκη ήταν αποκλεισμένο για όλους…

Φυσικά ζητούνται πολλές απαντήσεις, όμως όπως φαίνεται δεν πρόκειται κανείς να μιλήσει!

ΣΤ.

«Χρυσή εποχή» Βαγγέλη Μαρινάκη, γεμάτη ευρωπαϊκές προκρίσεις!

«Χρυσή εποχή» Βαγγέλη Μαρινάκη, γεμάτη ευρωπαϊκές προκρίσεις!
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί πάνα και παντού. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα που μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια και να συγκριθεί μαζί του. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν ανεπιτυχώς να αποδείξουν το αντίθετο. Κάθε γενιά έχει βιώσει μοναδικές στιγμές. Αμέτρητες νίκες, αμέτρητες κούπες και μεγάλες συγκινήσεις στην Ευρώπη. Βραδιές που πανηγυρίσαμε έντονα, πετώντας κάτω ό,τι βρήκαμε μπροστά μας και βραδιές που δακρύσαμε από συγκίνηση. Όλα αυτά δεν ξεχνιούνται και ούτε θα ξεχαστούν ποτέ.

Ήταν 18 Ιουνίου 2010, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδινε μία υπόσχεση. «Η συμφωνία αυτή θα είναι ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό στα χρόνια που έρχονται». Δεκατρία χρόνια από εκείνη την ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό που ζει την «χρυσή» του εποχή. Με τον ηγέτη του Θρύλου να έχει κάνει πράξη όλα όσα υποσχέθηκε. Μία μοναδική διαδρομή, με 10 πρωταθλήματα, κύπελλα, νταμπλ σπουδαίες ευρωπαϊκές πορείες και νίκες απέναντι σε ομάδες που άλλοι δεν τόλμησαν καν να τις… κοιτάξουν.

Μετά τη νίκη του Θρύλου με 5-2 επί της Μπάτσκα Τόπολα, ο Ολυμπιακός «έκλεισε» ξανά τη δική του θέση στην Ευρώπη, παίρνοντας την πρόκριση στο Conference League. Τι σημαίνει αυτό; Ο Θρύλος προκρίθηκε για 11η φορά τα τελευταία 13 χρόνια σε νοκ άουτ αγώνες τον Φεβρουάριο. Αλήθεια, ποια άλλη ελληνική ομάδα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο; Ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους. Τη στιγμή που άλλοι φοβούνται να βγουν από τα σύνορα, ο Ολυμπιακός, κόντρα σε όλους και σε όλα βγαίνει μπροστά και κλείνει στόματα…

Με τον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Θρύλος μπορεί να συνεχίσει να ονειρεύεται και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έρθουν ακόμα περισσότερες μεγάλες βραδιές με μεγάλες συγκινήσεις…
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-
ΥΓ. Συνθηματικά θα “αλλαγούν” στις 11 – 01 – 2024, του Αγίου ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ του Κοινοβιάρχου!..
-/-