E, ρε γλέντια! (Νο “3”).

Συνέχεια!

5. Η Τουρκία πιέζεται και θα πιέζεται πλέον από τις Η.Π.Α. και την ουρά τους την ΕΕ (και πάλι ουρά τους, μετά την πτώση Τραμπ) και στο θέμα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων“!

Ο ΡΤΕ έκανε μια… φιλότιμη πράγματι προσπάθεια στο θέμα αυτό, ακριβώς διότι γνώριζε τί ερχόταν και τί έρχεται στην χώρα του σχετικά και(!) με τα “ανθρώπινα δικαιώματα”!

Έτσι, ο ΡΤΕ, με το Επιτελείο του, προέβη στην σοβαρή, “στα χαρτιά” βεβαίως ακόμα, προσπάθεια να αλλάξει τα τουρκικά… δεδομένα στα “ανθρώπινα δικαιώματα!

Ο… “έξω κόσμος” (λέγε με “Διεθνής Κοινότητα”), ακόμα περιμένει τον… Ριζοσπάστη(!) Ισλαμιστή ΡΤΕ να προχωρήσει σε τομές στο αντικείμενο “ανθρώπινα δικαιώματα“, ένας ΡΤΕ ο οποίος φοβήθηκε πολύ, και ακόμα φοβάται, τον βρυχηθμό των νέων Η.Π.Α. (λόγω του Μπάϊντεν και της εκδίκησης που θέλει να πάρει αυτός και ο Ομπάμα για το αποτυχημένο “Κίνημα” του 2016), και κυρίως φοβάται το Α/”Βαθύ Κράτος” τους, όπως πχ την… επιφάνειά του, ήτοι την αμερικανική Γερουσία!..

“Βγήκε” λοιπόν και παρουσίασε ένα ιστορικό, για τα τ/δεδομένα, σχέδιο 11 άρθρων, που αφορά τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, το οποίο όμως ακόμα είναι στο… ράφι!..

Ακόμα, όλοι μας, περιμένουμε την υλοποίηση, στην Τουρκία, της παρακάτω αποστροφής του ΡΤΕ:

Özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye“!..

ήτοι:

Ελεύθερα άτομα, ισχυρή κοινωνία, μια ακόμα πιο / περισσότερο δημοκρατική κοινωνία“!

(Μην γελάτε με την “κοκκινο-μπολνταρισμένη” φράση και ειδικά με το “μια ακόμα πιο / περισσότερο”)!..

Το Πεδίο φυσικά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και γενικότερα στις Ισλαμικές χώρες είναι αντικείμενο για… διδακτορική διατριβή και δεν θα το “αγγίξουμε” τώρα εδώ! Θα περιμένουμε να δούμε φυσικά και την εφαρμογή – υλοποίηση των καινοτόμων δηλώσεων του Τ/ΠτΔ, που όταν τον αποκαλέσαμε απ’ εδώ Δικτάτορα, εδώ και χρόνια, κάτι Ευρωπαίοι σαν τον προσφάτως… ανανήψαντα Ντράγκι των “Διεθνών Εβραίων” ή σαν τον Λουξεμβούργιο ΥΠΕΞ, που έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τώρα(!), ευθέως ή εμμέσως, Δικτάτορα τον ΡΤΕ, είτε “αγρόν ηγόραζον”, είτε κοιμόντουσαν και πάντως “σφύριζαν αδιάφορα”!..

Από την άλλη, θα πρέπει να σημειώσουμε, για μια ακόμα φορά, πως η Τουρκία, και στο θέμα αυτό, δεν διαβάζεται και δεν θα πρέπει να διαβάζεται με… ευρωπαϊκές και γενικώς με δυτικές λογικές και δεδομένα!

Επίσης, κατά τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”, η Δύση δεν είναι ειλικρινής στο θέμα “ανθρώπινα δικαιώματα” στην Τουρκία, αφού ό,τι σχετικό με αυτά της ζητάει, σχετίζεται αυστηρά με τον στόχο της να “ρίξει” τον ΡΤΕ, με αποτέλεσμα να αναφέρεται μόνον σε όργανά της που έχουν συλληφθεί από το τ/Κράτος και σε ύπουλες πολιτικές υπονόμευσης της τ/Κ-Β!..

Αν πχ η ΕΕ ή και οι Η.Π.Α. ήσαν ειλικρινείς στα όσα κατηγορούν την Τουρκία στο θέμα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” στην χώρα αυτή, τότε δεν θα ενδιαφερόντουσαν μόνον για τον φυλακισμένο Πράκτορά τους, τον  Σορίτη Τουρκο-Γάλλο Οσμάν ΚΑΒΑΛΑ, ούτε μόνον για την υποδαυλισθείσα απ’ αυτούς “εξέγερση” των φοιτητών του Παν-μίου του Βοσπόρου, για το θέμα -δήθεν- του νέου διορισθέντος από την Κ-Β Πρυτάνεως,  ο οποίος πρόσκειται στο “ΑΚΡ”, ούτε για την αποχώρηση της Τουρκίας από την σύμβαση της Πόλης για τις γυναίκες, λες και ως υπήρχε ή υπάρχει ποτέ περίπτωση ισλαμικό Κράτος (ακόμα και αυτή η δήθεν “κοσμική” σημερινή Τουρκία), να επιτρέψει πχ την ισότητα ανδρών και γυναικών*, την μοιχεία, την ομοφυλοφιλία, την διάλυση ουσιαστικά της μουσουλμανικής οικογένειας και άλλα πάρα πολλά σε μια σύγχρονη… “Τουρκία Τούρκων Ισλαμιστών, αλλά θα έπρεπε να διαμαρτύρονταν και να διαμαρτύρονται για την φυλάκιση του Αμπντιουλάχ ΟΤΖΑΛΑΝ, για την φυλάκιση του Σελλαχαντίν ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ του “HDP”, για το πιθανότατο / επικείμενο κλείσιμο του “ΗDP”, μετά από ψήφιση νέου Νόμου για τη διενέργεια εθνικών εκλογών, για την πρόσφατη σύλληψη με τα… εσώρουχα, μέσα από τα γραφεία του Κόμματος, στην “ΤΒΜΜ”, του βουλευτή του “HDP” Γκεργκελίογλου, όπως και κυρίως για τον δίκαιο, αλλά… αδικαίωτο ακόμα αγώνα των Κούρδων, αγώνα τόσων 10ετιών και επίσης για τις υπόγειες σχέσεις του τ/Κράτους με την διεθνή, και μη, τρομοκρατία, σαν και αυτές του “ISIS”, της Σιϊτικής “Χεζμπολλάχ”, της Σουνιτικής “Χαμάς” και των “Αδελφών Μουσουλμάνων”, μέσω της ΜΙΤ!..

* Ακόμα και η πρόσφατη στάση της τ/Κ-Β προς την Κα Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν, στην υπόθεση της “καρέκλας”, δεν θα πρέπει να ειδωθεί μόνον ως πρόβλημα ή έστω λάθος των… πρωτοκόλλων ή της αμελείας των υπευθύνων των δύο μερών, αλλά ως μία γενικότερη, προς την ανώνυμη γυναίκα, μουσουλμανική στάση και πιθανότατα μάλιστα “εκ συνηθείας”, κατά το “έξις δευτέρα φύσις”! (Δηλαδή, πιθανότατα, ό,τι έγινε, δεν έγινε εσκεμμένα από την πάντα πολύ προσεκτική, ειδικά σε θέματα “τρόπων προσεγγίσεως και… καλοπιάσματος” στόχων, τ/Κ-Β)!..

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημάνουμε και τις δηλώσεις του ΡΤΕ για νέο πολιτικό Σύνταγμα! Σκεφθείτε! Μια χώρα, η οποία υποτίθεται ότι θέλει, όπως εσχάτως διατείνονται και πάλι οι Τούρκοι, να μπει στην ΕΕ, έχει ακόμα Σύνταγμα στρατιωτικό, αυτό του Εβρέν, του 1982, ενώ -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- και το νέο Σύνταγμα που λένε οι του ΡΤΕ πως θα φέρουν προς ψήφιση, κλπ, αυτό θα έχει ως βάση του το… “Κινεζικό” μοντέλο!.. Καταλάβατε!..

Τέλος, να πούμε πως, δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται Τούρκοι πολίτες, επειδή εκφράζουν θέσεις και απόψεις που είναι αντίθετες αυτών της τ/Κ-Β, όπως πρόσφατα συνέβη με την επιστολή – “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ” των 104 Τούρκων Ανωτάτων Αξκών του “ΠΝ”, [μεταξύ των οποίων και ο γνωστός μας απόστρατος Ναύαρχος Γιαϊτζί (εσχάτως προσπάθησε να κάνει μια ίδια, όπως με την Λιβύη, … χαρτογραφική προσέγγιση με το Ισραήλ)], γεγονός που εύστοχα, και όσο έπρεπε, εκμεταλλεύτηκε πολιτικά ο Τ/Πρόεδρος, για να τονίσει στον τ/λαό την δική του, ΑΛΑ ΤΟΥΡΚΑ φυσικά, προσέγγιση και αίσθηση(sic) περί “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” και από την άλλη να ομιλεί η τ/Κ-Β για “Ανθρώπινα Δικαιώματα”, και όλα τα… συναφή!..

Όπως και να το κάνουμε αγαπητοί, η ΤΟΥΡΚΙΑ είναι ένα Ισλαμικό (Σουνιτικό) Κράτος και το ΙΣΛΑΜ, όπως έχουμε πει και εξηγήσει, είναι ένα “ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ” σύστημα και όχι απλώς μια Θρησκεία, σύστημα με τους δικούς του κανόνες, νόρμες, αξιώματα και αρχές, που δεν συμβαδίζουν με αυτό που εμείς έχουμε γνωρίσει και αποκαλούμε “Δυτικό Πολιτισμό”!..

Πρόκειται για “ουτοπία” ή για πολιτική απάτη ή ακόμα και για… “παραμύθιασμα” η προσπάθεια κάποιων “Αξωματούχων του… Κόσμου”, προφανώς “τη εντολή” των… μεγάλων “Διεθνών Αφεντικών” τους, να συμβιβάσουν έστω, αυτά τα προφανώς ασυμβίβαστα, … διεστώτα!..

Γι’ αυτό και ο Στρατιωτικός Μουσταφά Κεμάλ “ΑΤΑΤΟΥΡΚ” ήταν και(!) πολιτικά “ΜΕΓΑΛΟΣ”, αν όχι πολιτικά “ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ”, αφού κατόρθωσε όχι μόνον να διατηρήσει ζωντανά τα απομεινάρια της “Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”, ήτοι την σημερινή Τουρκία, αλλά να την διατηρήσει ως “ΚΟΣΜΙΚΗ”(!) πια Τουρκία, κάτι που “έφερνε / έφερε τούμπα” τον… “Βίο και Πολιτεία” των προγόνων του λαού αυτού, από τα εδάφη της “ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ” και της… Λύκαινας “ΑΣΕΝΑ”, έως και αυτό της σημερινής “Τ.Δ.”!..

Και πάλι όμως, όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει και διαπιστώνουμε, η μουσουλμανική αυτή χώρα είναι, ως χώρα, ως ύπαρξη, από το 1923 μέχρι και σήμερα, ακριβώς λόγω αυτής της συνεχώς… επισφαλούς “Κοσμικότητος”, “επί ξηρού ακμής”, από την άποψη που μόλις ακροθιγώς αναφέραμε πιο πάνω, και πως διατηρήθηκε – διατηρείται, ως κρατική οντότητα, κατά την γνώμη μας πάντα, λόγω των κατά καιρούς παρεμβάσεων των πάντα πανέξυπνων… πολιτικά ΤΕΔ και κυρίως λόγω της ιστορικά / διαχρονικά σημαντικότερης παγκοσμίως Γεωγραφίας της Τουρκίας!..

Να σημειώσουμε πως, η δυτική αυτή υποκριτική αναφορά στα υπαρκτά βεβαίως, όπως και μείζονος μεγέθους, προβλήματα στα “ανθρώπινα δικαιώματα” στην Τουρκία, σκοντάφτει σε έναν “λίγο” πολιτικά Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στον Κουρδικής καταγωγής Κεμάλ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ, ο οποίος νομίζει ότι επειδή είναι Σορίτης θα γίνει… “αύριο”… Χαλίφης, στην θέση του… Χαλίφη!..

Και “για να μην το κουράζομαι” φίλοι, ο ΡΤΕ για τους Τούρκους, έχει καταστεί, και κατ΄εμάς ΔΙΚΑΙΩΣ(!), “ο ΚΕΜΑΛ των Τ/Ισλαμιστών” στην Τουρκία, αποδεκτός στις συνειδήσεις ακόμα και των ακραιφνώς Κεμαλικών, οι πιο σκληροί μάλιστα των οποίων κυβερνούν σήμερα μαζί του την χώρα!

Οψόμεθα λοιπόν και για τις υποσχέσεις του ΡΤΕ για τα “ανθρώπινα δικαιώματα” στην χώρα του, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην προχωρημένη, πράγματι, σχετική διακήρυξη της Κ-Β του, αλλά και για την… πορεία των διεθνών πιέσεων στο θέμα αυτό στην γείτονα!..

-/-

Φίλοι μου / μας!

Αυτές οι 5… παράγραφοι που σας παρουσιάσαμε σε τρία (3)… “Γλέντια”, όπως είναι η κραταιά πια στρατιωτική παρουσία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα,

η οριακή(!), για άλλη μια φορά, “διεθνής” προσβολή της τ/Οικονομίας, και

η “εν γένει” στρατιωτική πίεση που δέχεται σήμερα η Τουρκία από τις Η.Π.Α., με το θέμα των “S-400” (κατέστη πλέον μείζον πρόβλημα), των “F-35”, αλλά και γενικώς “στρατιωτική πίεση”,

όπως βεβαίως και η ταύτιση της Τουρκίας, πολιτικά(!), με τον… “Σχοινοβάτη των Τσίρκων”, κάτι που εδώ σας έχουμε παλαιότερα αναπτύξει… επιμελώς και αυτήν την φορά δεν κρίναμε ότι έπρεπε να το αναπτύξουμε και πάλι,

σε συνδυασμό ασφαλώς με το υπαρκτό, (με βάση βεβαίως πάντα την δυτική… οπτική), θέμα των “Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” στην χώρα αυτήν, πιστεύουμε πως είναι τα κύρια προβλήματα που απειλούν σήμερα καίρια το θνήσκον… τ/θηρίο, όπως εξ αρχής αυτού του “σάϊτ” σας είχαμε αναλύσει – εξηγήσει, αναφέροντας την παρομοίωση που θέλει την Τουρκία σήμερα να είναι / να ταυτίζεται με ένα “θνήσκον θηρίο”** της… ζούγκλας, με ό,τι αυτό σημαίνει!..

** Το τελευταίο χρονικό διάστημα, περίπου τον τελευταίο 1,5 χρόνο, η Τουρκία έχει κυρίως στοχεύσει την Ελλάδα, θεωρώντας την -προφανώς- ως το “αδύνατο σημείο” της δυτικής… συμπεριφοράς στην περιοχή της / μας, ξεχνώντας ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελεί το… δόλωμα για την Κ/Φ – ΔΙΑΛΥΣΗ της Τουρκίας, τουλάχιστον αυτής με την σημερινή της μορφή!..

Στο πλαίσιο αυτό και “υπ’ αυτήν την οπτική”, θα πρέπει να εκτιμηθούν από τα όποια Επιτελεία των ΕΕΔ και του ε/ΥΠΕΞ, οι πρόσφατες / “φρέσκες” δηλώσεις ΡΤΕ για τ/καράβια… έτοιμα να αποπλεύσουν για Κύπρο” (μας επιβεβαίωσε ο ίδιος  ο Τ/ΠτΔ, “πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις” / τί σας γράψαμε μόλις πρόσφατα;), όπως και οι αναφορές Τατάρ, αλλά και ανώτατων Τούρκων Αξιωματούχων, για 2 Κράτη στην Κύπρο,

οι όποιες τ/αναφορές για εκ νέου αποστολές, για έρευνες και γεωτρήσεις, τ/σκαφών, πιθανότατα και σε περιοχές που θίγουν την ε/κυριαρχία, όπως πχ αυτή του παράνομου, όπως και… παράλογου Τ-Λ “Συμφώνου”,

αλλά και οι φετινές… ιδιαιτερότητες(sic) της ασκήσεως “Γαλάζια Πατρίδα”, μία των οποίων ήταν και η βολή (ΤΠΝ) από τ/επιθετικό ΜΕΑ (“T B-2 SIHA”) πυραύλου “ΜΑΜ-L”, ο οποίος έχει και το πιο μεγάλο βεληνεκές, απ’ τους υπάρχοντες, εξ όσων μπορούμε να ανακαλέσουμε τώρα στην μνήμη μας!

Για όποιους τυχόν απορούντες, ναι(!), η Τουρκία έχει ενοχληθεί, (σας το έχουμε γράψει ξανά και αναλυτικά και γι’ αυτό δεν το “αγγίξαμε” στα 3 άρθρα μας, με τα… “γλέντια”), και μάλιστα πάρα πολύ, από την παρουσία του Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στην θέση του Π-Θ στην χώρα μας, (έχουμε πει και γράψει το “γιατί”), καθώς και από την παρουσία του Κου ΔΕΝΔΙΑ στην θέση του ΥΠΕΞ της Ελλάδος!..

-/-

ΕΝΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ 3… “ΓΛΕΝΤΙΑ” ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΜΕ ΦΙΛΟΙ ΕΔΩ, ΣΤΟΝ “Ε.Θ.”, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΖΙ(!) ΚΑΙ … “ΕΝ ΡΟΗ” (SİC) ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ… ΧΑΡΟΚΟΠΙ! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!..

ΧΑΙΡΕΤΕ” !

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-