ΕΚΤΑΚΤΟ! (Απάντηση Στον Υπογράφοντα Ως “Καθίκι”).

“Καθίκι”!

Σου απαντώ! Διάβασε παρακάτω!

1. Έχεις περίπου δίκιο, υπό την έννοια ότι, από την 10ετία του 1980 και μετά, “επιστημονικοποιήθηκε”στην αντίληψη και στην πρακτική της τ/πολιτικής ηγεσίας ο αναφερθείς στο άρθρο πάγιος (όπως ο χρόνος κατέδειξε) τ/ “στρατηγικός στόχος”, ήτοι του δόθηκε περισσότερο ενδιαφέρον από πολλές πλευρές, πλην της “καθαρά” επιχειρησιακής, όπως πχ από αυτήν της σταδιακής του διεθνούς προβολής, της προπαγάνδας, του εμπλουτισμού του γενικώς, της λεκτικής του βαρύτητος και… επισημότητος, κλπ!

Όμως από τις αρχές της 10ετίας του 1960 και με τον μετέπειτα δολοφονηθέντα Π-Θ Νιχάτ Ερίμ, αρχίζει ουσιαστικά να λαμβάνει “σάρκα και οστά”!.. Είναι σωστό το ότι ο… Κος αυτός ασχολήθηκε με την πολιτική αρχικώς “μη χασίματος” της Κύπρου από την Τουρκία και στην συνέχεια με την πολιτική του… εφελκυσμού της (sic) στην χώρα του, μετά από την τεράστια… ώθηση που είχαν δώσει στους Τούρκους, από τα μέσα της 10ετίας του 1950, οι Βρετανοί, λόγω του ελληνικού στο νησί εις βάρος τους τότε νέου ξεσηκωμού!

Ο σχεδιασμός του Τούρκου αυτού στρατηγιστή – πολιτικού για την Κύπρο (βασισμένος “καθαρά” στην “πολιτική των 3 βημάτων” του Μουσταφά Κεμάλ / “Ατα-τούρκ”, λέγε με “πολιτική προσαρτήσεως” ξένων εδαφών ή αμφισβητούμενων εδαφών ή… “εδαφών ευκαιρίας”), δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να ήταν μόνον για το νησί αυτό, στο ευρύτερο πλαίσιο της Ε-Τ συγκρούσεως / με την ευρύτερη έννοια, όπως αυτό είχε μέχρι τότε δημιουργηθεί και… εμπλουτίζετο!.. (Η Κύπρος, για τους Τούρκους, δεν ήταν ανεξάρτητη της Ελλάδος, επομένως η εξωτερική τους προς εμάς πολιτική δεν θα μπορούσε ποτέ να ήταν σχεδιασμένη μόνον σε έναν στόχο, όσο σοβαρός και να ήταν αυτός)!

Αυτό, δηλαδή ο συνολικός τ/σχεδιασμός από την 10ετία του 1960 και τον… Ν.Ε., αποδεικνύεται πχ από το γεγονός ότι η 1η Χούντα μας (1967-1973), στο πλαίσιο της πολιτικής της στην Δ. Θράκη, που πρωτίστως στόχευε στον καλύτερο έλεγχο των τουρκογενών Ελλήνων υπηκόων, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, εκεί, διαμοίρασε ικανό αριθμό αυτών τότε, [μέσα στην όλη τότε Ε-Τ γνωστή διαπάλη με τις ανεπιτυχείς αρκετές Ε-Τ πολιτικές… συναναστροφές (sic), που προωθούσαν κυρίως οι Μασώνοι των 2 χωρών], σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, όπως πχ στην Αθήνα (Γκάζι), στον Θεσσαλικό κάμπο, στην Κω, στην Ρόδο, σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας, κλπ!.. (Άλλωστε η κατάληψη της Δ. Θράκης ήταν… κληρονομικός στους Τούρκους πολιτικούς στόχος, αφού ο Μ. Κεμάλ ήθελε από τις αρχές της 10ετίας του 1920 τουρκική την Θράκη συνολικώς)!..

Ακόμα! Δεν ήταν τυχαίο ότι αμέσως μετά από την μορφής “παρελάσεως” “διεθνο-στημένη” κατάληψη του 40% σχεδόν του εδάφους της “Κυπριακής Δημοκρατίας” από την Τουρκία και τις ΤΕΔ, οι Τούρκοι “έστησαν” στην Σμύρνη την “Στρατιά Αιγαίου” (1975) στην οποίαν “χρέωσαν” στρατιωτικά την Κύπρο, (κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει στην βάση του αλλάξει), με παράλληλη… χρέωση και του ελληνικού Αρχιπελάγους Αιγαίου, ενώ πολύ σύντομα, (λίγο μετά), έστησαν και το 1ο Σύνταγμα Π/Ν του “ΤΠΝ”, λέγε με αποβατικό (!), του οποίου η Σημαία πήρε αργότερα προαγωγή, επί Α/ΓΕΕΔ Ντογάν ΓΚΙΟΥΡΕΣ, γενόμενο το Συγκρότημα Ταξιαρχία!..

Και μόνον η δημιουργία της Στρατιάς αυτής, με ουσιαστικόν 1ο Δκτη της τον μετέπειτα Χουντάρχη της 3ης στην σειρά δικτατορίας στην γείτονα, μετά από τον Β’ Π.Π., (1980-1984), Στρατηγό Κενάν ΕΒΡΕΝ, αυτόν που έσωσε το όλο αποβατικό τ/εγχείρημα στην Κύπρο*, καταδεικνύει ότι ο σχεδιασμός δεν ήταν μόνον για την ελληνική αυτήν μεγαλόνησο!

Συνεπώς, ο σχεδιασμός και για το Αιγαίο και για την Δ. Θράκη προϋπήρχε!..

* Όταν οι Έλληνες Κ/Δ έιχαν μπει νύχτα και για 3η (!) φορά στην τ. και τ/κ… “Καρδιακή… φωλιά”, ήτοι στο Κιόνελι και ανέμεναν να συνενωθούν με ελληνικά πεζοπόρα τμήματα που υποτίθεται ότι θα έρχονταν, οι Στρατηγοί στην Άγκυρα ήσαν έτοιμοι “να ανακρούσουν πρύμναν” και να ακυρώσουν την όλη επιχειρησιακή διαδικασία, η οποία ήταν ήδη σε εξέλιξη, σταματώντας-την!

Ήταν τότε που ο Ραούφ ΝΤΕΚΤΑΣ είχε ζητήσει Ε/Π να τον μεταφέρει στην Τουρκία για να διασωθεί!.. Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκε το άστρο του Κ. ΕΒΡΕΝ, ο οποίος ήταν Δντης του 3ου ΕΓ, όπως θα λέγαμε εμείς εδώ και υπεύθυνος του σχεδιασμού των επχ-σεων και ο οποίος ερωτώμενος σχετικά, απάντησε στην ηγεσία! “Η στρατιωτική ιστορία έχει αποδείξει ότι οι στρατιωτικές επχσεις δύνανται να αλλάξουν όχι μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα, όχι μόνον  από ημέρα σε ημέρα, αλλά και από λεπτό σε λεπτό! Ας περιμένουμε λοιπόν να ξημερώσει”!..  Πράγματι ξημέρωσε, η αναμενόμενη συνένωση δεν έγινε ποτέ, λόγω της γνωστής… καταστάσεως (δεν θα σου γράψω, ίσως κακώς, λόγω της προδοσίας των πάντων, εμψύχων και αψύχων… , κλπ), οι Τούρκοι και οι Τ/Κ αντεπετέθησαν, το Κιόνελι… διεσώθη από τους Έλληνες και η όλη επχ-ση συνεχίστηκε κανονικά!

“Για την ιστορία” ο Εβρέν (αποκαλούμενος και “μουνάκιας”, ως υπερβολικά φίλος του ποδόγυρου) ήταν στρατολογημένος από τις Η.Π.Α., όπως και πολλοί άλλοι αργότερα Τ/Στρατηγοί, όπως πχ ήταν ο πραγματικός θεμελιωτής του ΡΤΕ στην εξουσία, ο ζων σήμερα στην Σμύρνη, τέως Α/ΓΕΕΔ, Σούφι, Στρατηγός του (ΠΒ), Χιλμί ΟΖΚΙΟΚ!..

Τίποτα στην εξωτερικήπολιτική των Τούρκων μετά από το 1952 και την είσοδο της χώρας αυτής στο ΝΑΤΟ, δεν είναι νέο / καινούργιο, παρουσιαζόμενο για 1η φορά!

Μετά από τα παραπάνω, ελπίζω να σε έπεισα ότι ο Ν. Ε. ήταν η “θεμέλιος πέτρα” του αναφερθέντος τ/στρατηγικού σχεδιασμού, που ισχύει μέχρι σήμερα, φυσικά με τα “UPDATE” του, τα “CHANGES” του, κλπ!..

2. Δεν έγραψα “Γαλάζια Πατρίδα” και… “παπάρια μέντολες”, διότι ο όρος αυτός είναι απλώς μια ονομασία που δόθηκε στον τ/σχεδιασμό στο κομμάτι Αιγαίο, προκειμένου να συνεγείρει το τ/κοινό, να ελέγξει ψυχολογικώς εμάς, να τονιστεί η σημασία του διεθνώς, αφού η ονομασία, όπως και η κάθε ονομασία, συγκεκριμενοποιεί το όποιο υπάρχον θέμα ή μη υπάρχον και σχεδιαζόμενο να γίνει τέτοιο, θέμα δηλαδή, κλπ, αλλά και για να “παίξει” επιχειρησιακά πιο εύκολα, σε συνδυασμό με άλλα τ/”εργαλεία” ή “μέσα” υποβοηθητικά της υλοποιήσεως του παγίου στρατηγικού σε βάρος μας τ/στόχου, όπως πχ ήταν / είναι το Τ/Λιβυκό μνημόνιο, η εκ νέου διεκδίκηση του ημίσεως της ν. Κρήτης, της Γαύδου, κλπ!..

Ο όρος αυτός ουσιαστικά επετράπη από τους Έλληνες, που για άλλη μια φορά την ώρα που οι Τούρκοι “δημιουργούσαν”, αυτοί… επέρδοντο μετά βουλημίας και… υπερηφανείας!..

Γιατί;

Διότι το επίθετο “γαλάζια” είναι επίθετο που γενικώς χρησιμοποιείται παντού στην τ/γλώσσα σε ό,τι έχει να κάνει με θάλασσα, θαλάσσια ταξίδια, κρουαζιέρες, κλπ! Λένε πχ οι Τούρκοι, “mavi yolculuk” / “γαλάζιο ταξίδι”, κλπ, εννοώντας πχ μια θαλάσσια εκδρομή, μια κρουαζιέρα, κλπ!..

Πού ήμασταν λοιπόν εμείς να υποβαθμίσουμε τον επιθετικό αυτόν προσδιορισμό, κλπ;

3. Η πληροφορία που αναφέρεις, για δημιουργία δηλαδή αμερικανικών βάσεων σε ε/νησιά, είναι άκρως ενδιαφέρουσα και αποτελεί για εμάς τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ” μια πολύ σωστή αμερικανική κίνηση, για μια σειρά από λόγους, αν φυσικά δεν στοχεύει μελλοντικά σε ουδετεροποίηση του καθεστώτος τους και την δημιουργία, όπως κάποιοι παλαιότερα ισχυρίζονατν ότι θα συμβεί, “Κράτους Του Αιγαίου”, κλπ!.. Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” έχουμε γράψει σχετικά στο “σάϊτ” μας και (!) για το θέμα αυτό πρώτοι! Κάνε μια “σαϊτ-ο-βόλτα” στον “Ε.Θ.” βρες τί είχαμε γράψει, διάβασε, σκέψου και προβληματίσου!..

Τα όσα “παίζουν” σήμερα στα Ε-Τ και στα “διεθνή” στην γειτονιά μας, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” τα είχαν αναλύσει και αναφέρει στο Ε/ΥΠΑΜ – ΓΕΕΘΑ από το 2009 – 2010!.. Αυτά όμως “αγρόν ηγόρασαν”, πλην μόνον των γνωστών επιτηδείων της επίσης γνωστής κλίκας των… ηρώων, κλπ, που ελυμαίνετο τον χώρο και που πλούτισε από το αντικείμενο “Πληροφορίες” ενδιαφερόμενο μόνον να διαπλέκεται, να “παίρνει”, να προβάλλεται και να “κονομάει”!

4. Η απάντηση είναι, “έτυχε”!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-