Έκτακτο: Προς Τον Έλληνα “Κεντρικό Τραπεζίτη”, Κον Ιωάννη Στουρνάρα!

Οι μισές αλήθειες του Στουρνάρα και οι... Λωτοφάγοι | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Κε Διοικητά!

1. Είδα / – με σήμερα (20-03-2023), να “περνάει” σε “τρέϊλερ”, στον ιδιωτικό Τ/Ο Σταθμό “ΑLPHA”, κατά την διάρκεια “Ζάπινγκ” που έκανα / κάναμε κατά την ώρα των βραδινών ειδήσεων, πως δηλώσατε ότι “οι αυξήσεις των επιτοκίων είναι πια παρελθόν”! 

2. Επειδή είχα / – με, προ καιρού, απευθυνθεί σε Εσάς απ’ εδώ, σχετικώς με το θέμα αυτό, αναπτύσσοντας κάποιες σκέψεις μου / μας επί του θέματος και συγκεκριμένα επί της σχέσεως του υψηλού πληθωρισμού, της τιθασεύσεώς του  και της υπόψη αυξήσεως, όπως μάλιστα, και κατ’ εξοχήν, η Κα Διοικητής της “Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης” (“ΕΚΤ”), Κα Κ. Λαγκάρντ ανέφερε πολλές φορές σε πρότερες δηλώσεις της, όταν ανακοίνωνε τις συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων, θέλοντας φυσικά να τις δικαιολογήσει, θέλω απόψε, αν φυσικά η παραπάνω πληροφορία του Τ/Ο Σταθμού είναι ακριβής, να:

Σας ευχαριστήσω προσωπικά, διότι όχι απλώς νομίζω, αλλά πιστεύω (!) πως, ασχοληθήκατε, Εσείς προσωπικά, με το θέμα αυτό και πως (και!)* με την δική Σας, καταλυτική βεβαίως, παρέμβαση στα “Διεθνή Οικονομικά Κέντρα Εξουσίας”, έχουμε πλέον αυτό το θετικότατο αποτέλεσμα για όλους εμάς τους πολίτες, οι οποίοι μετά από μια ολόκληρη ζωή εντίμου εργασίας, πήραμε ένα σπίτι με δάνειο, πληρώναμε και πληρώνουμε τους τόκους μας κανονικά (μέχρι του θανάτου μας) και έχοντας μια συγκεκριμένη σύνταξη, όντας βεβαίως όλοι μας μέσα στην γενικότερη στον Κόσμο επικρατούσα σημερινή ΑΤΑΞΙΑ(!), νοιώσαμε ότι κινδυνεύουμε να… “κοκκινιστούμε” και να ανατραπεί έτι περαιτέρω “επί τα χείρω” και αυτή η τόσο δύσκολη καθημερινότητα που όλοι μας βιώνουμε!.. 

* Με το (“και!) εννοώ / – με και πιθανούς άλλους ομολόγους Σας, άλλων χωρών, οι οποίοι να εργάστηκαν στην ίδια με Εσάς στο θέμα κατεύθυνση!

3. Ίσως κάποιοι των αναγνωστών μας, μας χαρακτηρίσουν αρνητικά, λόγω μιας πιθανής τους… “άλλης στάσεως ζωής”, αλλά, Κε Διοικητά, ΔΕΝ(!) θα… φοβηθούμε να Σας χαρακτηρίσουμε και πάλι ως ένα από τα πιο ΔΥΝΑΤΑ ΜΥΑΛΑ που έβγαλε ποτέ η Πατρίδα μας ΕΛΛΑΔΑ, και που με το προσωπικό του ”Ειδικό Βάρος” ανήλθε στην ιεραρχία του Κράτους μας ΠΑΝΑΞΙΑ!..

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΜΕ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ!

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” όμως, είχαμε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και το πώς αντιδράσατε (ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ!), ως Άνθρωπος (!), όταν κάποιοι πολιτικοί ΑΛΗΤΕΣ (!), κατά το παρελθόν, Σας προσέβαλαν σκαιότατα (!) αναφερόμενοι στην δική Σας οικογένεια, στην Κυρία Σας, κλπ, θέλοντας (ως απώτερη στόχευσή τους) να Σας ταυτίσουν με συγκεκριμένη πολιτική Παράταξη, προκειμένου κυρίως να δικαιολογήσουν την πολιτική τους… γύμνια, αλλά και την παντελή άγνοια των θεμάτων που διαπραγματεύονταν, ξεχνώντας ότι η θέση Σας είναι απολύτως ΕΘΝΙΚΗ (!) και όλων των Ελλήνων!.. 

4. Κε Διοικητά!

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” δεν φοβήθηκαν να εκφράσουν απ’ εδώ, απ’ το “σάϊτ” τους, κατά το παρελθόν, την θέση ότι ένας άλλος της “Οικονομικής Οικογενείας” της χώρας μας, ο τέως Π-Θ Κος Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ήταν αυτός που ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ 10ΕΤΊΑΣ ΤΟΥ 2010, ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ Ό,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ (ΠΟΛΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ), ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ!

Αυτός ήταν και λίαν πιθανώς ο λόγος που “ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΚΥΚΛΟΙ” προσπάθησαν να τον “βγάλουν απ’ την μέση” (Μάϊος 2017)! Ας είναι καλά, εκεί στην Ολλανδία που πλέον ζει, μαζί με την Ολλανδέζα σύζυγό του!

Παρακαλώ / – με τον Θεό ΝΑ ΜΗΝ (!) ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ, κάτι που θα συμβαίνει, αν (!) έχει ξεχάσει το κύριο, κατ’ εμάς πάντα, αιτιολογικό της αχαριστίας που επιδείξαμε τότε, (ως λαός και ως πολιτικό σύστημα), προς το πρόσωπό του και που είναι ο ιστορικός (!) εσωτερικός μας Διχασμός! Μερικές φορές, Κε Διοικητά, σκέπτομαι / σκεπτόμαστε, αν στην γνωστή ρήση “ΕΞΕΣΤΙΝ ΚΛΑΖΟΜΕΝΙΟΙΣ ΑΣΧΗΜΟΝΕΙΝ”, θα έπρεπε να αλλαγεί το “ΚΛΑΖΟΜΕΝΙΟΙΣ” με το “Έλλησι”! … Καταλαβαίνετε!.. (Συνήθως όμως άτομα του πνευματικού επιπέδου του Κου Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, δεν σκέπτονται έτσι)!..

5. Κε Διοικητά!

Η Πατρίδα μας, στην παρούσα τόσο κρίσιμη(!) φάση της… ζωής της, κρίσιμη τουλάχιστον τόσο, όσο αυτή ολόκληρου του “Δυτικού Κόσμου”, αν όχι όλου του Πλανήτη, κατά την άποψή μας πάντα, είναι απολύτως ΤΥΧΕΡΗ(!), (πρόκειται σίγουρα για μια απολύτως ευτυχή συγκυρία), που έχει Έλληνες – Διεθνείς Τραπεζίτες (Οικονομολόγους ευρύτερα) σαν Εσάς, (ενν. του δικού Σας αναστήματος), Έλληνες διπλωμάτες σαν τον ΥΠΕΞ Κο Δένδια (!), Έλληνες πολιτικούς σαν τον νυν Ε/Π-Θ, Κο Κ. Κ. Μητσοτάκη, Αρχηγούς των ΕΕΔ σαν τον νυν Κο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κο ΦΛΩΡΟ, άτομα ιδιαιτέρως ευφυή, με άκρως υψηλή αντιληπτική ικανότητα, με πλήρη και άριστη γνώση του αντικειμένου του ο καθένας και άτομα απολύτως λειτουργικά, ήτοι άτομα που βλέπουν αμέσως το πρόβλημα και ενεργούν για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη θεραπεία του, [όντας σήμερα, το 2023, ηγεσία μιας μετά το 2009 χρεοκοπημένης και πλέον υποθηκευμένης (!) ΕΛΛΑΔΟΣ μέχρι το 2115 (Γ’ Μνημόνιο)], προς ΟΦΕΛΟΣ (!) και ΚΕΡΔΟΣ (!) της Πατρίδος μας, μέσα σε ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ!.. (Και “Κύριος Οίδε” μπροστά)!

Κύριο χαρακτηριστικό όλων σας (είναι και άλλοι βεβαίως τέτοιοι Έλληνες, αλλά περιορίστηκα στους παραπάνω λίγους εσάς) είναι ο έλλογος(!) ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, χωρίς όμως να μάχεστε τα δεδομένα που θέτει η “Διεθνής Παγκόσμιος Εξουσία”, γεγονός που επιτρέπει, εκτιμώ, να παραμείνει ΟΡΘΙΑ και ΖΩΝΤΑΝΗ η ΕΛΛΑΔΑ μας, έστω και ως μία οιονεί, στην δοξασμένη 3500 ετών Ιστορία της, βαρύς… πολυτραυματίας!..

6“ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ” (!) στο πράγματι επίπονο έργο Σας και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ (!) για τον χρόνο Σας!

 

ΜΕ

ΣΕΒΑΣΜΟ

ΚΑΙ 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ

-/-