Δεν είμαι εδώ για να δώσω ψεύτικες υποσχέσεις. Όλοι μας γνωρίζουμε «βαρυποινίτες καπνιστές» που ζουν για πολύ καιρό, και δυστυχώς πολλοί από εμάς έχουμε γνωρίσει υγιείς νέους ανθρώπους με καρκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τυφλές Ινδές που ανιχνεύουν τον καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο

Κάποιες φορές δεν υπάρχει καμία λογική και κανένας λόγος. Ωστόσο, στοιχεία από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF) διαπίστωσαν ότι, από τους 387.000 ανθρώπους που θα διαγνωστούν με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 2019 και 2020, το 40% θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Ο φόβος της ρετσινιάς

Οι άνθρωποι αποφεύγουν να μιλούν γι’ αυτό από φόβο μήπως «κατηγορήσουν» τους καρκινοπαθείς. Το καταλαβαίνω. Όταν διαγνώστηκα, απέκτησα εμμονή με συμπεριφορές για τις οποίες ήμουν «ένοχη». Έπινα πάρα πολύ στα 20 μου- είχα μια καθιστική δουλειά και δεν γυμναζόμουν- έτρωγα εξαιρετικά επεξεργασμένες τροφές και πολύ ζάχαρη- είχα πολύ άγχος… Χρειάστηκαν μήνες για να βγω από αυτόν τον κύκλο των κατηγοριών.

Σκεφτείτε το όχι ως ένα ραβδί με το οποίο θα χτυπήσετε τον εαυτό σας, αλλά ως μια ευκαιρία να πάρετε τα ηνία.

Οι συνεπείς μικρές δράσεις είναι πολύ πιο ισχυρές από τις σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να είναι συντριπτικές και να καταλήξουν να εγκαταλειφθούν. Μπορείτε όμως να μειώσετε τον κίνδυνο της νόσου επιλέγοντας να είστε ενεργός συμμέτοχος στην ευημερία σας και όχι παθητικό θύμα.

Photo: Instagram

Δείτε από πού μπορείτε να ξεκινήσετε:

Ασκηθείτε τακτικά – δεν χρειάζεται να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα

Η ενδυνάμωση του σώματός σας είναι το πιο ισχυρό αντικαρκινικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Μια σειρά μελετών μεγάλης κλίμακας τα τελευταία χρόνια έδειξαν ξεκάθαρα την αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της καθιστικής ζωής και του καρκίνου του μαστού, με την τακτική κίνηση να μειώνει τον κίνδυνο κατά το εκπληκτικό 40-60%. Αυτό αξίζει να το επαναλάβουμε: μελέτες με εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς έχουν δείξει ότι η άσκηση μειώνει στο μισό τον κίνδυνο υποτροπής. Αν αυτά τα οφέλη ήταν αποτέλεσμα ενός νέου φαρμάκου, θα γινόταν πρωτοσέλιδο ως μια τεράστια ανακάλυψη στη θεραπεία του καρκίνου.

Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Η Sarah Newman είναι ιδρύτρια του Get Me Back, μιας διαδικτυακής κοινότητας για γυναίκες που βρίσκονται σε φόρμα μετά τον καρκίνο. Λέει ότι οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι 150 λεπτά μέτριας αερόβιας δραστηριότητας κάθε εβδομάδα, δηλαδή περίπου πέντε συνεδρίες των 30 λεπτών. «Θα μπορούσε να είναι κηπουρική, καθάρισμα, γρήγορο περπάτημα, κυνηγητό με τα παιδιά ή τζόκινγκ», λέει.

«Στη συνέχεια, προσπαθήστε να κάνετε το μισό από αυτό το χρόνο με πιο έντονη καρδιοαναπνευστική δραστηριότητα και πιο γρήγορο ρυθμό».

Η ποδηλασία, είτε το περπάτημα, είτε ο χορός – ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού μετράνε. Είναι εύκολο να αναλωθείτε στο αν κάνετε ή όχι το σωστό είδος άσκησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο είδος άσκησης είναι αυτό που θα κάνετε πραγματικά. Σταματήστε λοιπόν να το σκέφτεστε υπερβολικά και απλά ξεκινήστε να κινείστε.

Τρώτε σωστά

Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση εκεί έξω, οπότε ας δούμε τι ξέρουμε σίγουρα. Το WCRF (World Cancer Research Fund International) και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο δημιούργησαν κατευθυντήριες γραμμές που παρήχθησαν από επιστήμονες που εξέτασαν χιλιάδες επιστημονικές εργασίες, οι οποίες τώρα εγκρίνονται από τον ΠΟΥ με την προειδοποίηση ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να τις αντιμετωπίζουν ως πακέτο και όχι να επιλέγουν μία ή δύο.

Αυτές είναι οι εξής: διατηρήστε το βάρος σας εντός του υγιούς εύρους και αποφύγετε την αύξηση του σωματικού βάρους- να είστε σωματικά δραστήριοι κάθε μέρα- περπατήστε περισσότερο και καθίστε λιγότερο. Στη συνέχεια: Να τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά, φρούτα και φασόλια ως μέρος της συνήθους διατροφής σας- να περιορίσετε τα fast food και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά ή ζάχαρη, καθώς και να μειώσετε το κόκκινο κρέας και να τρώτε ελάχιστα ή καθόλου επεξεργασμένο κρέας. Τέλος: Πίνετε νερό και περιορίστε την πρόσληψη τόσο των ζαχαρούχων ποτών όσο και του αλκοόλ. Σημείωση: Ο ΠΟΥ συνιστά να καλύπτετε τις διατροφικές σας ανάγκες μέσω της διατροφής και όχι μέσω συμπληρωμάτων.

Όλα αυτά είναι λογικά σημεία, αν και θα έλεγα ότι το «υγιές εύρος» βάρους είναι ασαφές. Αν κάποιος σας πει ότι το κάπνισμα ή το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο, τότε είναι αρκετά σαφές τι πρέπει να κάνετε. Η αναφορά της «παχυσαρκίας» ως παράγοντα κινδύνου είναι περίπλοκη. Πολλά πράγματα συμβάλλουν στο μέγεθος και το σχήμα του σώματος ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής, των ορμονών και του περιβάλλοντος, οπότε το να λέτε σε κάποιον ότι πρέπει να χάσει βάρος είναι πολύ απλοϊκό.

Τα ισχυρότερα στοιχεία αφορούν τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, ιδίως το επεξεργασμένο κρέας. Και ο τρόπος μαγειρέματος των τροφίμων έχει επίσης αντίκτυπο: Τα τηγανητά ή ψητά τρόφιμα δεν είναι τόσο καλά για εσάς.

Κατανάλωση του ουράνιου τόξου

Οι άνθρωποι δαιμονοποιούν τη ζάχαρη, αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι οι μεταβολικές επιπτώσεις των δραματικών αυξήσεων του σακχάρου στο αίμα. Αυτό συμβαίνει λιγότερο με τα φυσικά σάκχαρα που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά, επειδή η ζάχαρη μετριάζεται από τις φυτικές ίνες. Έτσι, τα προστιθέμενα ραφιναρισμένα σάκχαρα είναι αυτό που πρέπει να αποφεύγετε.

Το απλούστερο είναι να επικεντρωθείτε στην «κατανάλωση του ουράνιου τόξου», που σημαίνει απλά μια ποικιλία φυτικών τροφίμων διαφορετικού χρώματος. Είναι γεμάτες φυτοθρεπτικά συστατικά: Ενώσεις που επηρεάζουν την κυτταρική σας δομή και βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών. Προσθέστε ντομάτες, καρότα, παντζάρια, βατόμουρα και οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό στις αγορές σας στο μανάβικο και αυτό είναι ένα ουράνιο τόξο.

Όσον αφορά τα συμπληρώματα, συμφωνώ με το WCRF ότι είναι καλύτερο να λαμβάνουμε τα θρεπτικά συστατικά από την τροφή, αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που χρειαζόμαστε λίγη επιπλέον βοήθεια. Για παράδειγμα, ωμέγα-3 αν δεν τρώτε ψάρι, ή ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β αν είστε χορτοφάγος. Και όλοι πρέπει να παίρνουν βιταμίνη D το χειμώνα, ιδίως αν έχετε σκουρόχρωμο δέρμα.

Ενώ τα συμπληρώματα έχουν τη θέση τους, να θυμάστε ότι η τροφή είναι κάτι πολύ περισσότερο από θρεπτικά συστατικά. Έχει να κάνει με την αγάπη, την απόλαυση και τη σύνδεση- αυτό δεν μπορείτε να το βρείτε σε ένα χάπι.

Μειώστε το αλκοόλ

Εδώ, η συσχέτιση είναι ξεκάθαρη. Σύμφωνα με το Cancer Research UK, το αλκοόλ προκαλεί επτά διαφορετικούς τύπους καρκίνου, με τα στοιχεία που το συνδέουν με τον καρκίνο του μαστού να είναι ιδιαίτερα ισχυρά. «Το αλκοόλ είναι καρκινογόνο» λέει η δρ Liz O’Riordan, χειρουργός μαστού που έχει πάθει και η ίδια καρκίνο του μαστού. «Γνωρίζουμε ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο από μόνο του, αλλά επίσης το αλκοόλ δεν έχει καμία θρεπτική αξία – μεταβολίζεται μόνο σε λίπος. Και όσο περισσότερο λίπος έχετε, τόσο περισσότερα οιστρογόνα παράγετε μετά την εμμηνόπαυση, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού».

Η καθοδήγηση του ΠΟΥ αναφέρει: «Δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ. Ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού αυξάνεται με κάθε μονάδα αλκοόλ που καταναλώνεται ημερησίως». Επομένως, ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησης, όσο περισσότερο περιορίζετε, τόσο περισσότερο μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο.

Φροντίστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

«Συνειδητοποιούμε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως για τους τριπλά αρνητικούς όγκους» λέει η Δρ Nina Fuller-Shavel, επιστήμονας και γιατρός της ολοκληρωμένης ιατρικής. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τώρα αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους από πριν με ανοσοθεραπεία. Η βελτιστοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι σημαντική για τη μείωση του κινδύνου υποτροπής». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι μας έχουμε καρκινικά κύτταρα που περιφέρονται στο σώμα μας και, γενικά, το ανοσοποιητικό μας σύστημα τα εξουδετερώνει σαν ελεύθερος σκοπευτής. Η μειωμένη ανοσία σημαίνει ότι τα κύτταρα αυτά είναι πιο πιθανό να σχηματίσουν όγκο.

Ακολουθούν διάφοροι τρόποι για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα:

  • Για αρχή, φροντίστε το έντερό σας. Τρώτε πιο αργά και συμπεριλάβετε προβιοτικά (όπως ζωντανό γιαούρτι) και πρεβιοτικά (όπως φυτικές τροφές γεμάτες φυτικές ίνες).
  • Η διατήρηση της ισορροπίας του σακχάρου στο αίμα σας, ελαχιστοποιώντας τα εξευγενισμένα σάκχαρα και παραμένοντας δραστήριοι, είναι επίσης το κλειδί – η νηστεία για 13 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας με ένα δείπνο νωρίτερα και χωρίς βραδινά σνακ δίνει στο σύστημά σας χρόνο να επιδιορθωθεί και να ηρεμήσει τη φλεγμονή. Όπως και η αποφυγή των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και των ραφιναρισμένων σακχάρων. Κινήστε το σώμα σας και τρώτε αντιφλεγμονώδεις τροφές όπως σκόρδο, μούρα, μπρόκολο και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
  • Τρώτε εποχιακά: Όσο λιγότερο πρέπει να ταξιδέψουν τα τρόφιμα, τόσο πιο φρέσκα θα είναι και πιο θρεπτικά.
  • Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να διαχειρίζεστε το στρες: Η επαναλαμβανόμενη ενεργοποίηση της αντίδρασης του σώματός σας στο στρες επηρεάζει τα πάντα, από την ανοσία σας μέχρι τις ορμόνες σας.
  • Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο. Ο ΠΟΥ καταγράφει πλέον τη νυχτερινή εργασία ως πιθανό καρκινογόνο παράγοντα. Αν έχετε πρόβλημα ύπνου, περιορίστε την καφεΐνη και τηρήστε μια τακτική ρουτίνα.

*Το βιβλίο «Ανασυγκρότηση: Πώς να ξαναχτίσετε το σώμα, το μυαλό και τη ζωή σας μετά από μια διάγνωση καρκίνου του μαστού», της Rosamund Dean (HarperCollins).

*Με στοιχεία από telegraph.co.uk

8.

Χοντρά τα ψέματα και οι ανακρίβειες Μελισσανίδη, πλαστογραφεί την πραγματικότητα

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023

*** Πρέπει να ομολογήσουμε πάντως, ότι είναι και παμπόνηρος ! Στην οροφή του παρεκκλησιού της Τζαμπασοφιάς δεν υπάρχουν πολυέλαιοι ! Οπότε, δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει κανένας στο κεφάλι του ! ***

 *** Χοντρή η κονόμα για τη συμμορία από το προχθεσινό διπλό ! Πολύ χοντρή ! ***

 *** Εγώ το ξέρω αλλιώς. Όταν έχεις γεννηθεί λαμόγιο και γραφικός, όσα λεφτά κι’ αν κάνεις στη ζωή σου, πάντα λαμόγιο και γραφικός θα είσαι. Αυτά είναι σαν το dna. Δεν τα αποχωρίζεσαι ποτέ. ***

*** Συγκρίνοντας αυτά πού είπε ο Αλαφούζος για τον Μελισσανίδη με αυτά πού είπε ο Μελισσανίδης για τον Αλαφούζο, το συμπέρασμα είναι εύκολο να βγεί : Ο μεν είναι για τα γιαούρτια και ο δε, Μάπας Σόου ***

ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΗΣ ΑΤΑΚΑΣ, ΣΑΧΛΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΑΝΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΚΩΝΙΑΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ!

ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !

ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΝΟΣΤΟ ΤΟ ΣΑΝΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ!

*** Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Μελισσανίδης, ως ποδοσφαιρικός παράγοντας έχει σκληραγωγηθεί στις αλάνες και τις πλατείες της Κοκκινιάς και του Κορυδαλλού, μέσα στην νοσηρή πραγματικότητα της αρχής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Εχει φάει αμέτρητες καρπαζιές στο ποδόσφαιρο, έχει χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους για να επιβιώσει και να πρωταγωνιστήσει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν λένε ; Πάντα όμως, με πρώτιστο και βασικό στόχο, την επιβίωση. Αυτή πού εξασφαλίζεται δια της κονόμας. Από κει άρχιζε πάντα. Απ’ την κονόμα. Και αν αυτή βόλευε και την ομάδα του, τόσο το καλύτερο. Το σωστόν, μετά του ωφελίμου.

*** Το μέγα πρόβλημα του Μελισσανίδη, ήταν και είναι η επικοινωνία. Δυσκολεύεται να μιλήσει, να μεταδώσει αυτό πού θέλει, με τρόπο κοινωνικά αποδεκτό. Χρησιμοποιεί μία διάλεκτο πού θα την ονόμαζα «λάϊτ αργκό», προκειμένου να καλύψει την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων. Και συνήθως, ο λόγος του απέχει πολύ από την αλήθεια – όταν μιλάει για το ποδόσφαιρο, εννοώ.

*** Μίλησε προχθές στους δημοσιογράφους. Όχι όλους, ούτε για όλα. Είπε αυτά πού ήθελε να πεί, σ’ αυτούς πού ήθελε να τα πεί. Φροντίζοντας να μην υπάρχει αντίλογος. Και με ερωτήσεις, πανεύκολες, σαν να ήταν γραμμένες σε σχολικό σκονάκι. Και τι είπε ; Φρονώ ότι ο πιο εύστοχος χαρακτηρισμός είναι «ένα συνονθύλευμα από ανόητες ψευτοχιουμοριστικές ατάκες πού συνοδεύονταν από τεράστιες ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ»

*** Θα ασχοληθώ εν ολίγοις με όλα αυτά, πιο αναλυτικά, δεδομένης και της … επικοινωνιακής ανομβρίας πού δεν επιτρέπει τον σχολιασμό άλλων, σοβαρών ποδοσφαιρικών θεμάτων. Προσέξτε λοιπόν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές και ενδεικτικές της «φιλοσοφίας» και του τρόπου σκέπτεσθαι απαντήσεις του «διοικητικού ηγέτη» της … πρωταθλήτριας Αεκ. Ιδού λοιπόν :

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ … ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΑΞΙΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ;

*** «ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ! Έλεγαν είχαμε παραρτήματα. Έχει η ΑΕΚ κανένα παράρτημα; Τα παραρτήματα αυτοί τα είχαν, αλλά φούνταραν και τα δύο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες ομάδας και δεν έχουν ιδέα τι είναι το ποδόσφαιρο. Επειδή έχεις χρήματα και είσαι ισχυρός νομίζεις ότι ξέρεις από ποδόσφαιρο; ΠΕΠΟΝΙΑ κανονικά είναι. Το να είσαι κακομαθημένος από μικρό παιδί είναι καλό πράγμα. Θα τους βάλω σε τάξη εγώ»

*** Να λοιπόν πού ο διοικητικός ηγέτης αποκάλυψε και άλλη μία ιδιότητά του : Ταξιθέτης ! Και ποιους θα … βάλει σε τάξη ; Μα φυσικά, κάποιους ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ αντιπάλους του. Διότι ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, απαγορεύεται ! Ενώ αυτοί οι «κακομαθημένοι από μικρά παιδιά», ΠΕΤΑΝΕ ΟΠΟΙΑ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΓΓΛΙΑ, ακόμα και για … Χαβάη 5-0. Διότι ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ για όπου γουστάρουν.

*** Εδώ όμως, σ’ αυτή την ΤΡΑΓΙΚΗ ΧΩΡΑ, όπου ακόμα και οι «τύπου Μελισσανίδη» μπορούν να παίρνουν πρωταθλήματα και να επιχαίρονται χωρίς ντροπή κομπάζουν για τα ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ, ομάδες σαν την Αεκ μπορούν να παίρνουν πρωταθλήματα, χωρίς να τους εμποδίζουν οι κυβερνήσεις, η Δικαιοσύνη, οι κρατικοί και κοινωνικοί αρμοί.

ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΣΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ «ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ» ;

*** Είπε λοιπόν ότι «η Αεκ δεν έχει κανένα παράρτημα, οι άλλοι είχαν παραρτήματα, αλλά φούνταραν και τα δύο». Προσέξτε τι είπε, ίσως εν τη αφελεία του. Ποιες είναι οι δύο ομάδες πού φούνταραν ; Ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός. Αυτοί λοιπόν, αυτές οι δύο ΠΑΕ, ήταν ( κατά τον Μελισσανίδη ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

*** Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι ; Δεν μας είπε, ο μεγάλος. Μας άφησε να κάνουμε μία … «αρχή δια να υποθέσομεν» ! Εγώ όμως αν ήμουνα «Λεβαδειακός» ή «Ιωνικός», θα τον ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να πάει εκεί να δώσει εξηγήσεις. Ισως μάλιστα να έπρεπε και η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ, η Σούπερ Λίγκα, να προχωρήσει σε καταγγελία στην αθλητική Δικαιοσύνη. Τότε θα βλέπατε, πως και για πότε θα τα μάζευε. ***

ΤΑ … ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ

*** Ερώτηση ΑΡΔ : «Θέλετε να φτιάξετε μια ομάδα όπως το ’90, με συνεχόμενα πρωταθλήματα ;»

· Σιγά, ρε, θα … χυθείς ! Πήρες ( όπως το πήρες ) το δεύτερο πρωτάθλημα στον … 21ο αιώνα με τέσσερα χρόνια διαφορά από το προηγούμενο και άρχισες να αναφέρεσαι σε … συνεχόμενα πρωταθλήματα ; Δηλαδή ρε νάνοι, τι να πεί ο Ολυμπιακός πού το έχει πάρει μερικές φορές από πέντε, έξι και επτά χρόνια συνέχεια ; ***

ΠΟΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ; ΑΠΟ … ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ, ΛΟΓΩ ΟΜΑΔΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΩΝ

*** Πάμε τώρα στο ζουμί. «Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο κάθε χρόνο που περνάει, γίνεται ακόμα καλύτερα. Ο πρωταθλητής κάποτε έβγαινε τον Νοέμβρη. Τώρα βγήκε τελευταία αγωνιστική. Αυτό τα λέει όλα».

· Προφανώς, όταν λέει «ποδόσφαιρο», εννοεί το πρωτάθλημα. Και όταν λέει «βγήκε τελευταία αγωνιστική» εννοεί τον τίτλο πού πήρε η Αεκ, ο οποίος όμως ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

· Λοιπόν, κύριε ΕΚΟΥΣΙΩΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ Μελισσανίδη, η ομάδα πού το έπαιρνε από τον Νοέμβριο, όπως λες, ήταν Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Και δεν το έπαιρνε από το Νοέμβριο, αλλά ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ, ξέρεις γιατί ; Επειδή ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ.

· Ακριβώς αυτή ήταν η διαφορά του από τις ομάδες – ΣΟΥΡΓΕΛΑ σαν τη δικιά σου ( ξέρεις γιατί την αποκαλώ ΣΟΥΡΓΕΛΟ του ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι ; Γιατί ΤΗΝ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Μην τα λέμε και τα ξαναλέμε αυτά )

· Είχε ΟΜΑΔΑΡΑ ο Ολυμπιακός, κλάσεις πολλές ανώτερη από τις άλλες. Γιατί ο Ολυμπιακός ΕΦΕΡΝΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ, όταν οι άλλες έκαναν το σκατό τους παξιμάδι, για να μη χαλάσουν κανένα ευρό. ΕΦΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ πήρε ο Μαρινάκης από το 2011 και άλλα τρία κολλητά από το 2020. Και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΟ σε κανένα ! ***

ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ

*** Άλλη ερώτηση ΑΡΔ : «Σας ενόχλησαν όσα ακούστηκαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Αεκ ;

• Απάντηση Μελισσανίδη : «Τι να με ενοχλήσει όταν ακούω Μάπετ Σόου. Αυτά είναι γιαούρτια και Μάπετ Σόου. Εγώ ξέρω το ποδόσφαιρο, αγαπάω το ποδόσφαιρο. Τι να με ενοχλήσει ;»

*** Με το πού ακούστηκε το «γιαούρτια και Μάπετ Σόου» οι χαχόλοι ξεκαρδίστηκαν να γελάνε ! Όπως πάντα συμβαίνει. Όταν ακούνε καμιά σαχλαμάρα από το στόμα του αφεντικού, οι χαχόλοι ξεκαρδίζονται. Λυπηρόν για τον ίδιο τον Μελισσανίδη : Ακόμα και τα γέλια, αγορασμένα είναι ***

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 31/5/2023. **

9.

North Korea Confirms Plan to Launch Military Spy Satellite

By VOA News May 29, 2023

North Korea announced that it would launch a military reconnaissance satellite in June to monitor in real time the military movements of the United States and its partners, state media KCNA reported on Tuesday local time.

Ri Pyong Chol, vice-chairman of the Central Military Commission of the ruling Workers’ Party, denounced joint military exercises being held by the United States and South Korea as openly showing their “reckless ambition for aggression,” the KCNA news agency said in a statement.

The soon-to-be launched satellite, along with other North Korean reconnaissance technology, are “indispensable to tracking, monitoring … and coping with in advance in real time the dangerous military acts of the U.S. and its vassal forces,” the statement said.

Last week, the United States and South Korea began three weeks of massive military drills. The exercizes are part of a show of force against North Korea, which has accelerated its own missile launches.

Pyongyang notified the Japanese coast guard Monday that it plans to launch the satellite in the next two weeks. The notification comes just weeks after North Korea’s state-run media said leader Kim Jong Un has approved final preparations for the launch.

Japan responded to the North’s annoucement by saying the launch would be a violation of U.N. Security Council resolutions over the Pyongyang’s previous missile tests.

Japan’s defense ministry has ordered its land and sea-based ballistic missile interceptor units to shoot down any object that appears to threaten its territory. Officials said the launch may affect waters in the Yellow Sea, East China Sea and east of the Philippines’ Luzon Island in the Philippine Sea.

Japanese officials say the satellite is expected to fly over the country’s southwestern islands as it did in 2016, when North Korea placed an Earth observation satellite into orbit.

The office of Prime Minister Fumio Kishida said he has ordered his government to collect and analyze any information from the launch.

South Korea’s foreign ministry warned North Korea against the launch in a statement Monday, saying the reclusive regime will pay “due prices” if it follows through with its plans.

On Monday, the chief nuclear envoys of South Korea, the United States and Japan spoke by phone. South Korea’s Foreign Ministry said the envoys strongly urged North Korea to refrain from what they termed “an illegal launch” that would threaten regional peace, according to The Associated Press. Japan issued a similar statement.

China, North Korea’s chief ally, renewed its call for a political settlement of tensions in response to the launch announcement, AP reported.

“There is a reason why the situation on the Korean Peninsula has developed to how it is today,” Foreign Ministry spokesperson Mao Ning said at a daily briefing Monday. “We hope that all parties concerned will face up to the crux of the issue, strive for a political settlement, and address each other’s legitimate concerns through meaningful dialogue in a balanced manner.”

Some information for this article came from The Associated Press and Reuters.

10.

Scott Weinhold: Türk hükümetine minnettarız

ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu Müsteşar Yardımcısı Scott Weinhold, Türkiye’nin ABD’deki uluslararası öğrenciler açısından en büyük 18. ülke olduğunu ifade etti.

Scott Weinhold: Türk hükümetine minnettarız
 31.05.2023
Fulbright Programı’ndaki ortaklığından dolayı Türk hükümetine minnettar olduklarını belirten Weinhold, Türkiye’nin değerli bir NATO müttefiki ve G20 ekonomisi olduğunu, Avrupa’nın en genç nüfusuna ve Avrupa’nın tek mega şehri İstanbul’a ev sahipliği yaptığını, Türkiye’nin ABD’li öğrenciler ve akademisyenler için zengin bir deneyim sunduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük uluslararası eğitim zirvesi olarak bilinen Uluslararası Eğitimciler Derneği (NAFSA) Yıllık Konferansı ve Fuarı kapsamında Türk-Amerikan Üniversiteleri İşbirliği Programı ve Resepsiyonu düzenlendi.

Bu yıl 75’incisi düzenlenen NAFSA Yıllık Konferansı ve Fuarı, rektörler, uluslararası ofis yöneticileri ve uluslararası eğitim programlarının yöneticileri başta olmak üzere bu alanda çalışan profesyonelleri bir araya getirdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Eğitim Ekonomisi İş Konseyince Türk Hava Yolları desteğiyle “Study in Türkiye” (Türkiye’de Okumak) pavilyonunun kurulduğu fuara, Türkiye’den de 16 üniversite katıldı.

Fuar kapsamında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu’nda Türk-Amerikan Üniversiteleri İşbirliği Programı ve Resepsiyonu düzenlendi.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, burada yaptığı konuşmada, Türk üniversitelerinin geliştiğini ve birçok yabancı öğrenciyi çekebilir hale geldiğini belirtti.

Türkiye’nin uluslararası öğrenciler için önemli bir destinasyon haline geldiğini vurgulayan Mercan, Türkiye’nin uluslararası öğrenciler için bölgedeki en büyük eğitim merkezi olduğunu ifade etti.

Mercan, 198 farklı ülkeden yaklaşık 300 bin uluslararası öğrencinin Türkiye’de eğitim gördüğünü kaydederek, dünya genelinde uluslararası öğrencilerin yüzde 2,9’unun Türkiye’de eğitim gördüğünü aktardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu Müsteşar Yardımcısı Scott Weinhold da ABD ve Türkiye arasında artan iki taraflı akademik değişimin iki ülkenin karşılıklı çıkarına olduğunu anlattı.

ABD’nin Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği uluslararası destinasyon olduğuna işaret eden Weinhold, geçen yıl ABD’deki Türk öğrenci sayısının yüzde 4 arttığını kaydetti. Weinhold, Türkiye’nin de ABD’deki uluslararası öğrenciler açısından en büyük 18. ülke olduğunu ifade etti.

Fulbright Programı’ndaki ortaklığından dolayı Türk hükümetine minnettar olduklarını belirten Weinhold, Türkiye’nin değerli bir NATO müttefiki ve G20 ekonomisi olduğunu, Avrupa’nın en genç nüfusuna ve Avrupa’nın tek mega şehri İstanbul’a ev sahipliği yaptığını, Türkiye’nin ABD’li öğrenciler ve akademisyenler için zengin bir deneyim sunduğunu dile getirdi.

DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz ise Türk üniversitelerinin NAFSA gibi fuarlara katılımını çok önemsediklerini vurguladı.

Türkiye’ye gelen uluslararası öğrenci sayısının geçen yıl 220 bin olduğunu belirten Gündüz, bu rakamın bu yıl 310 bine yükseldiğini, hedeflerinin uluslararası öğrenci sayısını 500 bine çıkarmak olduğunu ifade etti.

Öte yandan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Türkiye’deki yükseköğretim sistemine ilişkin bir sunum yaptı. Uluslararası Eğitim Enstitüsü’nden Clare Overmann da ABD’deki yükseköğretim sistemi ve Amerikan yükseköğretim kurumları ile ortaklık fırsatları hakkında bilgi verdi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDARHaber7.com – Editör

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ

1. ΘΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΤΕ!..

2. ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ! ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ… , ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ “ΣΑΪΤ” ΜΑΣ!.. ΘΑ ΤΟΝ… “ΔΟΥΜΕ“!..