Επαναπροσδιοριοσμός Πολιτικών Ταυτοτήτων Των Ε/Κομμάτων Και Σαμαρρο-Καραμανλική Παρέμβαση!..

Φίλοι μου /μας!

Α.

– Ας “δούμε” πρώτα, πολύ περιληπτικώς, τους στην Ελλάδα όρους “Αριστερά”, “Δεξιά” και “Κέντρο”! (Κυρίως αυτούς)!..

– Όσοι μας μελετάτε σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζετε ότι έχουμε γράψει εδώ και πάρα πολύ καιρό πως, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν ιδεολογικώς όλα τα υφιστάμενα στην χώρα μας Κόμματα, αφού οι έννοιες / όροι πλέον Αριστερά, Δεξιά, Κέντρο, κλπ, έχουν αλλάξει μαζί με τους καιρούς!..

– Οι μόνοι σταθεροί ιδεολογικώς στην χώρα μας είναι αυτοί του “μαμούθ” ΚΚΕ και οι Νεο-Ναζί, αυτά τα δύο ετεροθαλή αδέλφια!..

– Μέχρι και τα μέσα της 10ετίας του 1950 στην Ελλάδα δεν είχαμε τους όρους αυτούς! Οι όροι εισήλθαν στην πολιτική ζωή του τόπου μαζί με την εμφάνιση του Κ. Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ως Π-Θ (από το 1955 δηλαδή και μετά) και η προέλευσή τους ήταν / είναι το Αγγλικό Κοινοβούλιο, αναλόγως από το πού κάθονταν και κάθονται οι αγγλικές πολιτικές παρατάξεις, όπως ο ΠτΒ κυττούσε την αίθουσα! Στο σημείο αυτό να θυμήσουμε επίσης ότι, με αφορμή την… διαρρύθμιση του Γαλλικού Κοινοβουλίου, είχαμε / έχουμε την ιστορική διάκριση των γαλλικών παρατάξεων σε ορεινούς και πεδινούς!

Συνεχίζουμε!

– Στην Ελλάδα, παλαιότερα (πρώτες 10ετίες του 20ου αι.) είχαμε τους Βασιλικούς (ή και Μοναρχοφασίστες ή και “Κολόπαιδα της Φρειδερίκης”, όπως τους έλεγαν οι Κομμουνισταί στα ελληνικά Πεδία των Μαχών τους με τον “Εθνικό Στρατό”), που “κάλυψαν” την Δεξιά Παράταξη (όχι όλοι βεβαίως, αφού αρκετοί αυτών επέλεξαν το Κέντρο), τους Βενιζελικούς ή και Φιλελευθέρους (πρώτες 10ετίες του 20ου αι.), που κάλυψαν αργότερα κυρίως (!) αυτό που ονομάστηκε “Κέντρο” και λίγο μετά τους Κομμουνιστάς (κυρίως μετά το 1924 – 1925), που ονομάστηκαν Αριστεροί και αρχικώς πύκνωσαν, μεταπολεμικώς, τις τάξεις της “ΕΔΑ”, ενός Κόμματος που προέκυψε, διότι το ΚΚΕ ήταν λέξη απαγορευμένη, αφού είχε ηττηθεί στον ε/Εμφύλιο, όπως λέγεται, επισήμως πια και διά Νόμου ο Συμμοριτοπόλεμος, από των Κ-Β του Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (10ετία του 1980) και μετά!

– Μέχρι και το Χουντικό δημοψήφισμα για το “ΝΑΙ” ή “ΟΧΙ” στην Βασιλεία και το οριστικό τέλος της Βασιλείας στην Ελλάδα, με το Καραμανλικό αντίστοιχο, αμέσως με την Μεταπολίτευση στην χώρα, ο όρος “Δεξιός” δεν ήταν σε πολύ μεγάλη χρήση, αλλά κυρίως χρησιμοποιείτο το “Βασιλικός”!

– Παράλληλα ο Κ. Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ νομιμοποίησε το ΚΚΕ, για εθνικούς λόγους, όπως είχε πει, ένα ΚΚΕ το οποίο ποτέ όμως δεν απεδέχθη το αστικό καθεστώς (στον “ΆΡΕΙΟ ΠΑΓΟ”, κλπ), και ουσιαστικώς είναι, μέχρι και σήμερα, παρανόμως εντός του ε/Κοινοβουλίου.

– Έτσι, η χρήση και του όρου Κομμουνιστής σιγά – σιγά άρχισε να χρησιμοποιείται και από τους… Κομμουνιστάς (sic) και εντός Ελλάδος, ένα ΚΚΕ από το οποίο είχαν ήδη… ξεπηδήσει και οι πρώτοι σοβαρώς πολιτικοί… αντιφρονούντες (ήτοι οι μη συμφωνούντες σε όλα με τον Σοβιετικό “Πατερούλη”, όπως και γενικώς με το επικρατούν εντός του Κόμματος κλίμα), και συγκεκριμένα όλοι αυτοί είχαν… εμφανιστεί με μιας μορφής εσωτερικής “επαναστάσεως” στο Βουκουρέστι, στα τέλη της 10ετίας του 1960, Κομμουνιστές που αποτέλεσαν τότε την συνέχεια, κατά κάποιον τρόπο, της “Ελληνικής Δημοκρατικής Αριστεράς” (“ΕΔΑ”), αλλά και το πρόπλασμα του μετέπειτα, μεταχουντικού, ΚΚΕ (Εσ.) και… τελικώς σήμερα αυτού που ευρύτερα λέγεται “Αριστερά”!..

– Οι Βενιζελικοί – Φιλελεύθεροι πύκνωσαν το “Εθνικό Κέντρο”, που μεταπολεμικώς (Β’ Π.Π. και Εμφύλιο) εκφράσθηκε από τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και αργότερα από τον γιό του Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και την ευδιάκριτη ΣΟΣΙΑΛ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, από το τεράστιο “ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ”, που λεγόταν (και “τύποις” λέγεται ακόμα) ΠΑΣΟΚ και που ίδρυσε τον Σεπ. του 1974 ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου!

– Το Κέντρο ήταν πάντα αντι-κομμουνιστικό, ήταν αυτό που κράτησε την Ελλάδα στον λεγόμενο “Ελεύθερο Κόσμο”, αλλά και καταλήξαν αντι-Βασιλικό (λέγε με αργότερα αντι-δεξιό), μετά τα γνωστά γεγονότα των αρχών της 10ετίας του 1960 και το άγριο τότε… “κυνηγητό” που υπέστη ο μέγας μεταπολεμικός Εθνεγέρτης Γεώργιος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, όπως και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ αυτού που σήμερα, τόσο… άνετα (και κατ’ εμάς αναίσχυντα) πρώην Κομμουνισταί (Σταλινικοί και μη), καπηλευόμενοι 100%, αποκαλούν ορθώς “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ”, αλλά τοποθετώντας πολιτικώς υπούλως (!) και τους εαυτούς τους στην… ΠΡΟΟΔΟ!..

– Ο “Ανδρέας”, και αυτός βαθύς αντι-Κομμουνιστής, όπως ο πατέρας του, δέχθηκε στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και Κομμουνιστάς, περιορίζοντας το ΚΚΕ που είχε μετα-Χουντικά φθάσει έως και το 17% (Β’ Αναλογική, κλπ), στο 4% – 5%!.. (Αυτός ήταν και ο στρατηγικός του στόχος, σε ό,τι αφορά το πολιτικό αυτό Κομματικό… απολίθωμα)!

– Οι Κομμουνιστές, να πούμε εδώ, ΜΙΣΟΥΣΑΝ τους ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, αφού ο “Γέρος Της Δημοκρατίας” τους είχε στερήσει την ΝΙΚΗ και την επί της Ελλάδος κυριαρχία τους, λέγε με Σοβιετοποίηση, το 1944, τους αφόπλισε έξυπνα και αυτοί, ακρίτως, οδηγήθηκαν ακολούθως σε 3ο “Ένοπλο Γύρο”, τον οποίον και έχασαν!.. Γι΄αυτό, λόγω αυτού του μίσους τους, οι Κομμουνισταί το 1989 συμμάχησαν με την δεξιά τότε ΝΔ (δεξιά, με βάση τα τότε πολιτικώς ισχύοντα ακόμα στην χώρα μας και διεθνώς) και έστειλαν κατηγορούμενο στο “Ειδικό Δικαστήριο” τον πολύ μεγάλο εθνικό ηγέτη ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

– Η ΝΔ, η οποία συνεστήθη / ιδρύθηκε το 1974, αποτελείτο από Βασιλικούς Δημοκρατικούς Δεξιούς και Αντι-Βασιλικούς, λέγε με Δημοκρατικούς, Δεξιούς, αφού οι Χουντικοί, και των 2 Χουντών, ήσαν μια… κατηγορία μόνοι τους και στην πλειοψηφία τους αντι-Νεοδημοκράτες, (οι πολιτικοί τους απόγονοι σήμερα είναι, όπως θα μπορούσαμε, “μέσες – άκρες”, ευλόγως να ισχυριστούμε, αυτό που ακούμε να ονομάζουν επίτηδες “Ακροδεξιά” ή αυτού που λέτε “τα Κόμματα δεξιά της ΝΔ”, εκτός φυσικά των “ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ”, που είναι “Νεο-Ναζί”, κάτι τελείως άλλο, τελείως διαφορετικό, όπως καταλαβαίνετε), λόγω του ότι ο Ψευδο-Εθνάρχης Κ. Γ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ είχε δικάσει και φυλακίσει τους Χουνταίους και τους 2 Αρχηγούς τους, Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ!

– Οι του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ έκλιναν προς την ΝΔ, κυρίως μετά το 1977 και το κάλεσμα τότε του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από τις Φυλακές να ψηφίσουν ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, (είχε γίνει τότε ένα τελικώς αποτυχημένο “κοπρομί” ανάμεσα σε ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ), ενώ οι του ΙΩΑΝΝΙΔΗ έκλιναν προς το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν μαζικώς!.. Η υπόψη διάκριση ίσχυε από της Χούντας ακόμα, όταν σε προσπάθειες… ομαλοποιήσεως (sic) που είχαν γίνει, ο μεν Ι. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ (Καραμανλικός) είχε… πλευρίσει τους Παπαδοπουλικούς και ο Απόστολος ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ (Παπανδρεϊκός) τους Ιωαννιδικούς!

– Πιστεύοντας ότι δεν ξεχνάμε κάτι σημαντικό, το οποίο θα έπρεπε να αναφέρουμε, ερχόμαστε σήμερα (2024) σε ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον, στο οποίο:

– Η ΝΔ με τον Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ λέγει ή ισχυρίζεται ότι είναι Κεντρο-Δεξιό Κόμμα, αλλά συγχρόνως και Φιλελεύθερο!..

– Κατ΄εμάς, η ΝΔ είναι ένα πολιτικό υποσύνολο, ενταγμένο φυσικά στην ε/πραγματικότητα, του Αμερικανικού “Δημοκρατικού Κόμματος” (δυστυχώς του πιο διεφθαρμένου, έως σάπιου, ποτέ Α/”Δ.Κ.”, ενός Κόμματος που έχει γίνει έρμαιο στις ορέξεις των απάτρηδων Κοσμοκυρίαρχων “Διεθνών Εβραίων”), το οποίο, με τον ηλικιακώς νέο σχετικώς Αρχηγό του Κ.Κ.Μ., “παλεύει” να κρατήσει όρθια την, σε… κώμα, λόγω της χρεοκοπίας και της ακολουθησάσης υποθηκεύσεως, Ελλάδα που παρέλαβε, μέσα σε έναν Κόσμο που κυριολεκτικώς σείεται και φλέγεται και μάλιστα αυτό να συμβαίνει αρκετά κοντά στα σημερινά μας εθνικά σύνορα!..

– Είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό στο πρώτο επόμενο συνέδριό της, η ΝΔ να ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΕΙ (!) πολιτικά, με βάση και (!!!) τις απαιτήσεις των καιρών, οι οποίες, όπως εμείς πιστεύουμε, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% εκφράζονται και υπαγορεύονται από τους “Διεθνείς Εβραίους”!.. Αυτό, για το συγκεκριμένο Κόμμα, δεν (!) απαιτεί οπωσδήποτε ριζική ιδεολογική αλλαγή, αλλά σίγουρα / αδιαμφισβήτητα ένα ιδεολογικο-πολιτικό… “ρετούς”!..

– Το Κέντρο σήμερα δεν εκφράζεται αυτονόμως (!) πολιτικά! Επιχείρησε να το εκφράσει ο πολύ σοβαρός και με “ειδικό βάρος” πολιτικός μας, όπως και Πανεπιστημιακός, Κος ΛΟΒΕΡΔΟΣ, (στις πρόσφατες Ευρω-εκλογές βεβαίως, και αυτό έχει την σημασία του, αφού ο χαρακτήρας τους, με ευθύνη των επικεφαλής της “ΕΕ” μέχρι σήμερα ήταν πάντα υπό τον τίτλο “Εκλογές Της Πλάκας”), αλλά το εγχείρημα απέτυχε, αφού έλαβε μόλις το 1,5% των ψήφων, των ψηφισάντων / όσων εψήφισαν!

– Το Κέντρο ακούμε να το… τραβούν προς τα Δεξιά και προς τα Αριστερά, και αυτό, έστω ως όρος, πάντα υπάρχει! Θυμηθείτε εκείνη την διαφήμιση με το “LEVİS”, που ο κατασκευαστής για να δείξει το πόσο καλό ήταν, μας έδειχνε να το “τραβάνε” δύο γαϊδούρια, (με το συμπάθιο), ένα από τα δεξιά και ένα από τα αριστερά και αυτό να μην σκιζόταν με τίποτα!..

– Έτσι ακούμε τους κατ΄εμάς καινοφανείς όρους Κεντρο-Δεξιά και Κεντρο-Αριστερά και το ακόμα πιο… εγκεφαλικά / … λογικά “extreme”, ότι όποιος κερδίσει το… Κέντρο, (που όμως πολιτικώς δεν υφίσταται!.. , αχαχαχαχαχαχα), “βγαίνει” και Κ-Β στην Ελλάδα!..

– Συνεπώς, να (!) γιατί θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί πολιτικώς η ΝΔ, αλλά συνάμα και αυτό που παρουσιάζεται σήμερα ως ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει “πεθάνει” και απλώς οι επικεφαλής Κύριοί του εκεί εκμεταλλεύονται το όνομά του… , ώστε οι κατά την σημερινή ηγεσία του μαλάκες και άκρως συναισθηματικοί Έλληνες ψηφοφόροι – οπαδοί του να ψηφίζουν τον “Γιδογάμη” και τον κάθε εκεί “Γιδογάμη”, για να είμαστε δίκαιοι, που το “παίζει” / “παίζουν”… πολιτικός / – κοί!..

– Το ίδιο πρέπει να κάνει όμως και ο “Σόρος-Σύριζα” του πανέξυπνου ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, και να μας πει, αν θα παραμείνει, το Κόμμα αυτό, ως Κόμμα, ένα Κόμμα ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ και ΑΘΕΟ, όπου έννοιες, όπως πχ Έλληνας, Ελλάδα / Πατρίδα, Θρήσκος είναι πολιτικώς… ανοσιουργήματα και ασύμβατα με την “Αριστερά”, να μας πει πώς αντιλαμβάνεται και αντιλαμβάνονται γενικότερα εκεί στο Κόμμα αυτό σήμερα τον όρο “Αριστερά”, ώστε να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο, πρώην Κομμουνιστές και Διεθνιστές με κόκκινο μανδύα, και σημερινοί νεο-Διεθνιστές… μασκοφόροι (!) με μαυρο-κόκκινο μανδύα σαν πχ τον “Σόρος-Τσίπρα” (πολιτικοί εξαρτώμενοι πια από τις Η.Π.Α. των “Δημοκρατικών”, οι οποίοι πλέον, εδώ και πολύ καιρό τώρα έχουν στις τάξεις τους και Κομμουνιστές, σαν πχ αυτόν τον ξεφτίλα, εβραϊκής καταγωγής και παθιασμένο αντι-Ισραηλίτη, Σάντερς), να διεκδικούν, όχι οι ίδιοι, διότι προφανώς έχουν βαριά… αρχ… α, αλλά δια των φερεφώνων τους στα Κανάλια, ως “μπορστινούς”, την ηγεσία της “Κεντρο-Αριστεράς” και… “παπάρια-μέντολες”, με το συμπάθιο και πάλι!..

– Ο πια… Ινστιτουτάρχης “Χουνταλέξης” (τέκνο Αρχι-Χουντικής οικογενείας) και όσοι θέλουν να ηγηθούν αυτού του ιστορικά ετερόκλητου σχήματος που το φαντάζονται ως “Κεντρο-Αριστερά”, θα πρέπει, για παράδειγμα, να μας πουν αν αποδέχονται την αντικομμουνιστική πολιτική του ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και του ιδεολογικού… υιού του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, την ιδεολογική – πολιτική συγκρότηση του Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που πρωτίστως “έστησε” ένα πολύ επιτυχημένο εθνικό – λαϊκό – κοινωνικό / σοσιαλιστικό Κράτος με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με κατά το δυνατόν ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, να μας πουν πώς φαντάζονται την αναγκαία πολιτική… επικαιροποίηση αυτών των υλοποιηθεισών ιδεών (έτσι θα εξακριβώσουμε και την πολιτικο-ιδεολογική τους… υποδομή και… επάρκεια), και τελικώς να μας πουν αν αποδέχονται τις πολιτικές φυσιογνωμίες αυτών των ανδρών, συγκεκριμένα και όχι γενικόλογα, αν καταδικάζουν την Κομμουνιστική επιλογή, μετά την Βάρκιζα, για “3ο Γύρο”, αν καταδικάζουν απεριφράστως την ΕΣΣΔ και ειδικότερα την… “Σοβιετία” και ό,τι αυτή ως έννοια περιέκλειε και ιστορικώς περικλείει, όπως πχ τα 100.000.000 των δολοφονημένων από το κοκκινο-φασιστικό Σοβιετικό Καθεστώς πολιτών της, αν καταδικάζουν το αναχρονιστικό ΚΚΕ, αν επίσης καταδικάζουν ή αποδέχονται το “Βρώμικο 1989”, αν καταδικάζουν το ακόμα Σταλινικό ΚΚΕ, αφού δεν πέρασε και πολύς καιρός που γιόρτασαν τον “Πατερούλη” τους, ένα ΚΚΕ, το οποίο ιδεολογικούς… αδελφούς σήμερα μπορεί να βρει, μόνον, στην Β. Κορέα, άντε και στην Κίνα, αλλά και στην Κύπρο του… “ΑΚΕΛ”, ένα “ΑΚΕΛ” που ο “Μέγας Αλέξιος” κάλεσε, ο… δυστυχής, στην πρόσφατη πρώτη διάσκεψη – παρωδία (!) του “Ινστιτούτου” του, που τόσο πολύ έλλειπε από την ε/κοινωνία, η οποία αναρρωτιόταν προηγουμένως συνεχώς, “μα γιατί ακόμα ο Αλέξης δεν έκανε ούτε ένα Ινστιτούτο”; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!.. “Πάμε” πάλι! Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

– Για την “Νέα ΑΡΙΣΤΕΡΑ”, δεν χρειάζεται ένα τέτοιο, σαν το παραπάνω, Συνέδριο, αφού αυτοί παραμένουν 100% (ΤΟ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ “ΣΤΑΝΤΑΡ”), ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ και ΑΘΕΟΙ, (αυτά τα 2 ουσιαστικοποιημένα επίθετα τα “κάλυπταν” και “καλύπτουν” με το ύπουλο “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ”, (λαϊκιστί στην πράξη “Μπαχαλάκηδες”), όπως και αν όχι μισούντες, τουλάχιστον σίγουρα βαθιά ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΙ (!!!), σε κάθε τι ελληνικό, ορθόδοξο, ακόμα και… φυσιολογικό και γενικώς αποδεκτό και σεβαστό!.. (Δεν θα αναφερθούμε σε παραδείγματα, όπως κάλλιστα θα μπορούσαμε, παραδείγματα ακόμα και με… ονοματεπώνυμο, όπως πχ Αρβανίτης, κλπ)!..

– Για τα δεξιά της ΝΔ Κόμματα, όπως πχ αυτό της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΕΩΣ” (το σημαντικότερο από πλευράς ψήφων και εκλογικών ποσοστών) του καιροσκόπου (τον χαρακτηρίζουμε όσο πιο “λάϊτ” μπορούμε / και το όνομα του Κόμματος ακόμα είναι λογοκλοπή του ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ από εμάς, αφού ο νυν “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ”-μας υπογράφει, εδώ και χρόνια, ως “ΕΛΛΗΝΑΣ”), ενός Κόμματος που “στήθηκε”με ρωσικά χρήματα, μέσω του Ιβάν ΣΑΒΒΙΔΗ, για προφανείς και ευκόλως κατανοητούς λόγους, και που δυστυχώς… “έδρεψε καρπούς”! [Ως λαός είχαμε μάθει να κατηγορούμε τις Η.Π.Α. μόνον, ενώ είχαμε… καθαγιάσει την ΕΣΣΔ, της οποίας ο σημερινός πολιτικός απόγονος, λέγε με “ΑΓΊΑ ΡΩΣΙΑ”, λειτουργεί σε βάθος και με απόλυτη σοβαρότητα ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΑ και (!) εντός της χώρας μας ακόμα και ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟ ΨΕΛΛΙΣΕΙ ΚΑΝ, αφού αυτό αποτελεί μάλλον ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ]!

– Τα λοιπά Κόμματα δεξιότερα της ΝΔ δεν τα αναφέρουμε, ούτε ασχολούμεθα καν (οι ΝΑΖΗΔΕΣ ΟΡΘΟΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΓΕΝΝΗΤΩΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΙΚΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ), αφού είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα μαζί, με μια -κατ’ εμάς- εξαίρεση!.. *

* Απευθυνόμενοι στην “Διεθνή Εξουσία”, την καλούμε με πολύ σεβασμό, να εξετάσει αυτήν την εξαίρεση, ήτοι την περίπτωση της νεαράς, Ευρωβουλευτού πλέον, και γενικώς, «με “τακτ” ΕΚΡΗΚΤΙΚΗΣ (!)», Κας ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (επικεφαλής της “Φωνής Της Λογικής”), και να “δει” με ΠΡΟΣΟΧΗ (!), το αν αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί στην Ελλάδα, σαν μια αντίστοιχη περίπτωση (ασφαλώς όχι ίδια) “Μελόνι”!..

Αν σ’ αυτό που λέγεται σήμερα πχ ΠΑΣΟΚ υπήρχε μια ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, η Κ-Β για το λατρεμένο απ΄τον ε/λαό αυτό Κόμμα θα ήταν απλώς θέμα χρόνου, λέμε εμείς!..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

– Επομένως, και πάντα κατά την θέση μας, άπαντα τα κυριαρχούντα στην εδώ πολιτική σήμερα κονίστρα ε/Κόμματα θα πρέπει να πάνε σε Συνέδριο, όπου θα επαναπροσδιορισθούν ιδεολογικο-πολιτικά… ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ (!) και “εκ των πραγμάτων”, αφού το 2024, αλλά και το μέλλον που έρχεται… γρήγορα, δεν είναι 2000, ούτε 1990, ούτε 1980, ενώ και “οι καιροί, ου μενετοί”!..

– Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι Έλληνες πολίτες να ξέρουν με ακρίβεια ΤΊ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ, και να μπορεί έτσι να κάνει την επιλογή του, ενώ παράλληλα, εκτιμούμε ότι έτσι ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΕΊ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!..

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ:

– Όλα τα Κόμματα, αν θα πάνε σε ένα τέτοιο, σαν το παραπάνω προτεινόμενο Συνέδριο, θα πρέπει να λάβουν ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΞΕΩΣ – ΕΞΟΥΣΙΑΣ” και τα εκπεφρασμένα “θέλω” της και να προσπαθήσουν να τα ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ με τα δικά τους αντίστοιχα ιδεολογικο-πολιτικά “θέλω”, ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ (κάτι που λίγο θα μας ενδιέφερε), αλλά κυρίως για να μην προικαλέσουν ΑΝΗΚΕΣΤΟ ΒΛΑΒΗ στην Πατρίδα μας, ΑΦΟΥ ΜΑΓΚΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΚΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ “ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ!..

Β.

Θα θέλαμε να γράψουμε και “2 λόγια” (πραγματικώς “2 λόγια”), για τα όσα είπαν τα 2 πολιτικά σημερινά “Μαμούθ” (και όχι μόνον ΝΔκά “μαμούθ”, αλλά ελληνικά πολιτικά “μαμούθ” ευρύτερα), Κ. Α. Καραμανλής και Α. Σαμαράς, στις ομιλίες τους, στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου για τον Κωστάκη Καραμανλή, του κατ’ εμάς σιχαμένου (πολιτικά εννοούμε, αφήστε το εμφανισιακά στην άκρη), δημ/φου Κου Εμμ. ΚΩΤΤΑΚΗ, ο οποίος ανήκει στον δημ/κό – εκδοτικό Όμιλο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, που κατ΄εμάς κρύβεται “από πίσω” και ο οποίος με τα έντυπά του, όπως πχ με τις ε/φ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, “ΕΣΤΙΑ”, “Ναυτεμπορική”, κλπ, μάχεται την σημερινή Κ-Β της ΝΔ, αλλά και προσωπικώς τον Κ. Κ. Μητσοτάκη!..

Β1: Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

– Κανείς δεν σας ζήτησε, Κε Πρόεδρε, να απαρνηθείτε τις ιδέες σας για να γίνετε πχ ΠτΔ, όπως εμμέσως – αμέσως υπαινιχθήκατε, ούτε και θα σας ζητήσει, λέμε εμείς!.. Άρα δεν χρειαζόταν να πείτε ό,τι σχετικώς… πονηρά είπατε!..

– Ήσαστε αυτός που, μετά τον δικτάτορα Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ, αποτελέσατε, “εν ημέραις” Δημοκρατίας βεβαίως, τον 2ο μετά το 1974, Έλληνα πολιτικό ΒΡΟΥΤΟ, προδίδοντας χωρίς ίχνος ενδοιασμού, ούτε καν ανθρωπίνου, και όχι μόνον πολιτικού ασφαλώς, τον ευεργέτη σας Κωνσταντίνο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, που ανερυθριάστως ρίξατε από την εξουσία, όπως και το Κόμμα σας, γράφοντας στα βαριά προφανώς πολιτικά παπάρια σας και την πολιτική τότε βούληση του ε/λαού, που τον είχε εκλέξει για Π-Θ!..

– Το ίδιο πράξατε και στην συνέχεια, όταν στηρίξατε μέχρι και τον θεωρητικώς πολιτικό αντίπαλό σας Κον Κων-νον ΣΗΜΙΤΗ ή Αβουρί!.. (Δεν αναφερόμαστε καν στον άλλον νεποτιστή και φανατικό λάτρη της εξουσίας… ομοϊδεάτη σας και σχεδόν – περίπου ως χαρακτήρα όμοιον με εσάς… τέως ΠτΔ μας Κ. Στεφανόπουλο, στον οποίον ομοίως “κάνατε πλάτες”)!..

– Έναντι του προς εσάς προσφερθέντος αντιδώρου της “Διεθνούς Εξουσίας”, ήτοι της Π-Θ γίας** της χώρας μας, “ρίξατε” με δήθεν πρόσχημα την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, που τάχα ο Πατέρας ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, θα πρόδιδε, κλπ, από την εξουσία, τον μεγάλο αυτόν πολιτικό ευεργέτη σας, μετά από τις εκτιμηθείσες ως πολλές τότε επαφές του με τον Σέρβο Π-Θ Μιλόσεβιτς, οι οποίες ενόχλησαν τις Η.Π.Α., που στην τότε Σύνοδο της Λέσχης “ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ”, στον “ΑΣΤΕΡΑ” της ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, του είπαν, δια στόματος του τότε Α/ΥΠΕΞ, πως η Ελλάδα θα πήγαινε σύντομα σε εκλογές και πως θα “έπεφτε” από την εξουσία, (“τα είχαν ήδη βρει μαζί σας”), ενώ ήσασταν και ο βασικός, από πλευράς Ελλάδος, πρωταγωνιστής της ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΈΩΣ Γ/Β, και συνεπώς και βασικός ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (!) και των τότε εκεί τεκταινομένων, αλλά και των όσων μέχρι σήμερα προκάλεσε και προκαλεί η υπόψη… ΔΙΑΛΥΣΗ κυρίως στην χώρα μας, αλλά και στην γειτονιά μας ευρύτερα!.. Καταλαβαίνετε!..

– Τέλος, ήσασταν εκείνος που “άνοιξε” τις πόρτες της Ελλάδος στους Αλβανούς, οι οποίοι σωρηδόν και ανεξελέγκτως εισέρχοντο στην χώρα μας, για άλλη μία φορά στην Ιστορία μας!..

** Π-Θ διατελέσατε, μαζί με τον -κατ΄εμάς- επίσης πολιτικά… δύσωσμο Κο Ευάγγελον ΒΕΝΙΖΕΛΟ, (δύσωσμο λόγω κυρίως της υπονομεύσεως που άσκησε στον δικό του αυτός πολιτικό ευεργέτη, ήτοι τον Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), σε μια περίοδο που καλύτερα να ξεχάσουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και το “γιατί” το ξέρετε και εσείς και εμείς, το ξέρουμε όλοι μας!.. Και αφήστε παρακαλούμε το “παραμύθι” ότι μαζί με τον “Χοντρο-Μπένυ” οδηγήσατε στην τροχιοδρόμηση της εξόδου μας από την οικονομική μας… Κόλαση, διότι αυτό ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ Π-Θ ΜΑΣ ΚΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, (ευτυχώς “έβαλε το χέρι του ο Θεός”…), που γι’ αυτόν τον λόγο κάποιοι θέλησαν να τον δολοφονήσουν, δια του αναρχικού κατασκευαστή βομβών ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ!.. (Τί έγινε με την υπόθεση αυτή, δικάστηκε ή δεν θα δικαστεί ποτέ για… εθνικούς λόγους, αχαχαχαχαχαχα, σαν την… μήνυση του πολιτικώς βρωμιάρη Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ κατά του Ν. ΚΟΤΖΙΑ, που σ΄εκείνο το Υπουργικό Συμβούλιο (ένα από τα τελευταία των “ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ” του “Σόρος-Σύριζα”), τον είχε κατηγορήσει ότι “τ’ άρπαξε”, το χοντρό αυτό νεο-Κομμούνι, για να προχωρήσει στο ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας, με δωροδοκίες – ταϊσματα σε Ελλάδα και πΓΔΜ τότε ακόμα);

– ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑ ΕΤΣΙ Η (ΔΙΑΖ) ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΈ ΠΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ!.. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ, ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ “ΑΠΑΞ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ”,ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ “ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΘΕΙ” ΝΑ… ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ!..

– Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” γράψαμε εδώ την γνώμη μας για την ομιλία σας στην “ΒτΕ” για τις “αδελφές του ελέους”, τον γάμο τους, κλπ, αν και δεν ψηφίστηκε η… μητρότης, η… πατρότης, η… υιοθεσία, κλπ, “χάσαμε και εμείς την μπάλα”!.. Δεν θα επανέλθουμε και πάλι τώρα!.. ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΟΜΩΣ, ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΝΑ ΗΡΩΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΑΥΤΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ Π-Θ, ΟΔΗΓΕΙΣΤΕ, ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΓΕΛΟΙΠΟΙΗΣΗ!..

– Όμως πραγματικά! Είπατε πως μας κοροϊδεύουν οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί και οι φίλοι μας οι Τούρκοι! Τα γεγονότα επί Κ-Β Κ.Κ.Μ. (2019 – 2024) τα γνωρίζουμε και εσείς και εμείς! Σας ρωτάμε λοιπόν, εσείς τί θα κάνατε απέναντι σ’ αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές των συγκεκριμένων γειτόνων μας; Θα θέλαμε ειλικρινώς να σας ακούσουμε!.. Θα διατάζατε πχ εισβολή στην Αλβανία ή στα “Σκόπια” ή στην Τουρκία; Θα μπορούσατε εσείς προσωπικώς, αλλά και ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολιτικός να επιβάλλει σε ξένους ομολόγους του τί θα πουν και τί θα πράξουν; Είμαστε σοβαροί τώρα;

  • ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΊ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΣΧΕΤΙΚΩΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ, ΩΣ “ΣΑΪΤ” ΦΥΣΙΚΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!.. ΛΑΒΕΤΕ ΔΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
  • “Δίκην τίτλων”:

– Η εμφάνιση του Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος, μιας Ελλάδος χρεοκοπημένης και υποθηκευμένης, μιας Ελλάδος σε ΚΩΜΑ (!), (μετά απ’εκείνην την Ελλάδα του κάποτε ΓΥΨΟΥ), μιας ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ, ήταν ΘΕΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ!

– Αν ο υπόψη ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, [προσέξτε ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (!), διότι το… είδος αυτό κατάντησε πια σπάνιο], κυβερνούσε την Ελλάδα μας σε καιρούς με ούρειους πολιτικώς ανέμους και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και όχι όπως σήμερα που την χώρα μας και τον Πλανήτη “δέρνουν” πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικές θύελλες και φονικά “τσουνάμι”, τότε η Ελλάδα θα είχε πάει πάρα πολύ μπροστά ως χώρα και στην περιοχή μας και στην Ευρώπη και στον Κόσμο!

– Η εμπάθειά σας, Πρόεδρε, Κε Σαμαρά,  προς την Οικογένεια ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, δεν σας αφήνει να βλέπετε “καθαρά”! (Με απόλυτο ειλικρίνεια, εύχομαι η προσωπική σας περιπέτεια με τα μάτια σας να έχει πια μείνει ως ένα κακό όνειρο στην ζωή σας και να μην εισέτι σας ταλαιπωρεί)!..

– Λόγω χρόνου, διότι ετοιμάζουμε και το πανηγυρικό φετινό προσεχές Συνέδριό μας οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, να εξετάσουμε μόνον την Τουρκία, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΜΙΚΡΑ, 35 ΕΤΩΝ, ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟΥ!

Διαβάστε λοιπόν, Κε Πρόεδρε!

– Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, που τόσο ΑΔΙΚΩΣ (!), όσο και ΑΚΡΙΤΩΣ (!), [κάτι που ειλικρινώς μας αιφνιδίασε,  διότι, αν μη τί άλλο, διαθέτετε οξεία κρίση, ασχέτως του αν αυτή την υποτάσσετε κάθε φορά και αναλόγως του ή των στόχων σας, στον Μακιαβελισμό σας],  ΜΕΜΦΘΗΚΑΤΕ και στα “εξωτερικά” μας προς την Τουρκία, έφερε “εν μέσω” υγειονομικών (“COVİD-19″), ενεργειακών, επισιτιστικών κρίσεων, πολέμου στην Ουκρανία, κλπ, 100% (!) ΤΟΥΜΠΑ (!!!) και μάλιστα ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ (!!!) την τ/εξωτερική πολιτική, (όχι μόνον την προς εμάς ασκουμένη), ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΟ Τ/”ΛΕΥΚΟ ΠΑΛΑΤΙ” ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ, (ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ), προκαλώντας πολλαπλά “ΒΕΡΤΙΓΚΟ” και “ΝΥΣΤΑΓΜΟΥΣ” υψηλοτάτων βαθμών στην γείτονα! Κάνετε “βόλτα” στο “σάϊτ” μας και θα βρείτε τις όποιες απαντήσεις μας, σε τυχόν γεννηθείσες τώρα σχετικές με την Τουρκία (και όχι μόνον) ερωτήσεις σας!

– Να προσθέσουμε ότι ο Κ.Κ.Μ. έξυπνα και θα λέγαμε ΣΟΦΆ, συνετάγη με την “Παγκόσμιο Εξουσία”, και έτσι σήμερα αυτή η συγκεκριμένη Ελλάδα, που μπορεί να βγήκε από την “ΕΝΤΑΤΙΚΗ”, αλλά ακόμα είναι σε θάλαμο “ΥΨΗΛΗΣ… ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ”, όπως με τα κατά καιρούς, και όποτε αυτός κρίνει, λεγόμενά του, ουσιαστικώς επισημαίνει και ο επίσης εξαιρετικά ΝΟΥΝΕΧΗΣ Διοικητής της “Τραπέζης Της Ελλάδος” (άλλη μια θεία, υπέρ ημών, επέμβαση η ύπάρξή του), Κος ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, έχει, όχι απλώς ΑΝΑΣΕΣ ΖΩΗΣ, αλλά ΟΡΑΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΩΝ, αν φυσικά υπάρχει διαρκής ειρήνη στον Πλανήτη μας!..

– Η Ελλάδα αλλάζει, σιγά – σιγά μεν, αλλ΄ αλλάζει δε, επίπεδο με τον Πολιτικό αυτόν άνδρα (μπαίνει στον 21ο αι., έστω και με ορατή καθυστέρηση, αλλά μπαίνει) και θα πρέπει να ανησυχούσατε μόνον με την ανυπαρξία άλλων πολιτικών, εννοούμε, σε άλλους πολιτικούς φορείς, ικανών να αντικαταστήσουν και αυτόν, δηλαδή τον νυν Π-Θ, αλλά και το Κόμμα του, ως εναλλαγή εξουσίας, κάτι που ορθώς (!) λέγεται πως αναζωογονεί την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τους θεσμούς της / μας!..

– Πότε, άραγε, είδατε Έλληνα Πολιτικό (και ξαναλέμε ΠΟ-ΛΙ-ΤΙ-ΚΟ!), ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΤΕ… “ΕΝ ΧΟΡΩ” ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ / ΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ; Εδώ ο ίδιος ο Γεώργιος Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε ευτυχής ως Έλληνας γι’ αυτό! Εσείς, που υποτίθεται ότι είστε και σύνοικοι, ήτοι στο ίδιο Κόμμα, γιατί όχι;

– Σεβαστέ Κε Σαμαρά!

– Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” πιστεύουμε ότι διακατέχεστε από ΤΥΨΕΙΣ για ό,τι πολιτικώς ίσως (!!!) αποδεκτό, (αφού κάποιοι λένε πως όταν μιλάμε για πολιτικούς, μιλάμε για αγέλη λύκων, κλπ), αλλ’ ανθρωπίνως ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΤΙΜΟ είχατε κάνει στον πατέρα του Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και η σημερινή προς τον γιό του συμπεριφορά σας είναι συνέχεια αυτής, την οποίαν, ενώ θέλετε να υπερβείτε, δεν μπορείτε και κάθε φορά την χειροτερεύετε και μάλιστα εμπράκτως, παρ’ ότι και τα δυό παιδιά του Κων-νου ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (Κυριάκος, Ντόρα), ανθρωπίνως δεν θα έλεγα ότι τήρησαν προς εσάς την πρέπουσα, την ενδεδειγμένη στάση, ανάλογο της δικής σας προς τον πατέρα τους, αλλά θα ισχυριζόμουν ότι επέδειξαν μεγάλη γενναιότητα ψυχής, παρ’ ότι Κρήτες, που ως ε/φύλο “το κρατάνε”, όπως λέμε! (Πρόκειται, λέμε εμείς, και πάντα σε ό,τι σας αφορά προσωπικώς, για μια ιδιαίτερη περίπτωση του Αιθώπειου μύθου, με τον σκορπιό και τον βάτραχο)!..

– Εμείς σήμερα απ’ εδώ θα σας εισηγηθούμε την κατ’ εμάς λύση στο πρόβλήμά σας, που δεν θα ήταν λάθος να δοκιμάζατε! Ποιά είναι αυτή; Διαβάστε!

– Βρείτε, Κε Πρόεδρε, έναν καλό Γέροντα και πάτε να εξομολογηθείτε, με ειλικρίνεια όμως και με διάθεση μετανοίας, διότι, αν μη τί άλλο, ΑΔΙΚΗΣΑΤΕ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΝΑΥΣΩΣ, ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΝ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΝΩ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΤΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ “ΔΙΣ” ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΝ… “ΟΚ” ΜΗ “ΕΛΊΤΑ”, ΑΛΛΑ… “ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ” Ε/ΛΑΟ, ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ Ο Κ.Κ.Μ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ / ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ… ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ!.. Μην φύγετε, κάποτε, για την άλλη ζωή, χωρίς να έχετε συγχωρεθεί απ’ ΕΚΕΙΝΟΝ, ήτοι από τον ΔΙΚΑΙΟΚΡΊΤΗ ΘΕΟ ΜΑΣ, Αυτόν τον πραγματικώς ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΓΕΩΜΕΤΡΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!..

– Αν εξομολογθείτε, τότε εκτιμούμε, αν δεν πιστεύουμε κιόλας, πως θα πάψετε να ενεδρεύετε πολιτικώς, για το πότε θα ανατρέψετε και (!) τον υιό Μητσοτάκη, που ενώ δικαίως “μπήκε στο μάτι” των κοινών σας πολιτικών αντιπάλων, διότι τους ισοπέδωσε πολιτικά, στο δικό σας ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ, ούτε καν σαν ένα ασήμαντο σκουπιδάκι!..

– Καταλαβαίνετε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΑ ΕΙΠΑΤΕ!.. ΕΛΕΟΣ, ΚΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΥΑΛΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟ, ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ! ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο “ΝΕΟ-ΒΟΥΔΑΣ” ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΙΔΙΚΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΡΙΑ (ΤΑ ΕΞΩΘΕΝ ΚΥΡΙΩΣ), ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΧΙΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ!..

Β2. Κ. Α. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:

Μόνον μια ερώτηση, Κε Καραμανλή, που σε παγίδεψε ο Σημίτης, για να σε εκδικηθεί για εκείνο το “ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ” που είχες πει και με το οποίο τον είχες “στολίσει”***, φράση σου που την πληρώσαμε με ένα χρέος αβάσταχτο, το οποίο αυτός μερίμνησε να φορτωθείς και ακολούθως εσύ μας φόρτωσες και “την… έκανες” μετά έξυπνα δια των τότε εκλογών, αλλά ένα χρέος που το χρεώθηκε όλο τελικά, ως… Γαμώτο δικό μας εννοώ, ήτοι του ε/λαού, ο… “Γιωργάκης”, και πάντα ένα χρέος που έτσι και αλλιώς θα έφτανε σε… αδιέξοδο χειρισμού του, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου και παγίου σε βάρος μας οικονομικού σχεδίου, που θέλει την χώρα μας κάθε 100 χρόνια, από της ανεξαρτησίας της, να δανείζεται από τους Κοσμοκυρίαρχους και Κοσμοκυβερνήτες “Διεθνείς Εβραίους” και να εξαρτάται σταθερά απ’ αυτούς!

*** Και ορθώς λέμε εμείς, αφού ο Κος Σημίτης ήταν ο βασικός ξεθεμελιωτής του ΕΝΟΣ, ΓΝΗΣΙΟΥ, ΕΘΝΟ-ΛΑΪΚΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ!..

Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής:

“Κε Πρόεδρε!

Πιστεύετε πραγματικά ότι τα όσα περί Τουρκίας είπατε, αλλά και υπαινιχθήκατε, δεν τα έχει υπόψη του ο νυν Έλληνας Π-Θ ή υποδυθήκατε και εσείς τον… Νέστορα και παπάρια, ώστε να φανείτε και (!) συμβατός με μια πιθανή σας τοποθέτηση στο αξίωμα του ΠτΔ”, το οποίο και εσείς προφανώς, όπως και ο Κος Σαμαράς, δεν θα το θέλετε φαντάζομαι, αν είναι να πουλήσετε τις ιδέες σας;

Καλά, Κε Καραμανλή, τόσο πολύ μεγάλη δύναμη… πειθούς έχει ο Κ.Κ.Μ., που φοβάστε ότι μπορεί και να μπαίνατε στην διαδικασία… “αγοραπωλησίας” (sic) των ιδεών σας; Και αλήθεια, αν κάτι τέτοιο είναι τόσο κοινότυπο και πιθανώς ούτε κακό για εσάς, πώς είστε τόσο σίγουροι και οι 2, εσείς δηλαδή και ο Κος Σαμαράς, πως είναι και ίδιον του Κ.Κ.Μ. , ο οποίος έχει δείξει, έως τώρα τουλάχιστον, ότι ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΑΛΗΤΙΚΗ, ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”;

ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Ο ΜΙΚΡΟΣ, ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ, Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΑ, ΠΛΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΖΩΝΤΑΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ / ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΠΏΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ!

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΣΑΣ ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ 1ΟΟ ΦΟΡΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΝΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ … ΜΕΓΑΛΟΙ, ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΕΟΙ… ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ, ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ… ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΑΣ (ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΗΤΟΣ ΟΙΗΣΗ ΣΑΣ “ΕΦΑΓΕ” ΚΑΙ ΜΑΣ “ΕΦΑΓΕ”) ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΎΧΟΥΣ, ΚΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΚΕ… ΣΑΜΑΡΑ!.. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ “ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ” ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΛΕΓΕΙ, ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΟΜΑΛΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2031, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ!..

ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΤΕ!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. Τώρα που στο ΠΑΣΟΚ, τέλος πάντων… ΠΑΣΟΚ, κατεβαίνουν ως υποψήφιοι Αρχηγοί για τις εκλογές του νέου Προέδρου (06-10-2024), μέχρι και οι… Τουαλετοφύλακες των κεντρικών Γραφείων του Κόμματος, αλλά και τώρα που στον “Σόρος-Σύριζα” γίνεται κυριολεκτικώς της… “εκδιδομένης γυναικός το… κιγκλίδωμα”, με τους 87, με τους “Λεγεωναρίους” υπερασπιστές του πολιτικού Μεσσία “Σόρος-Τσίπρα”, με τα ‘Μαύρα Ταμεία”, με το άδηλον επίσης των οικονομικών του Στέφανου, κλπ, πόσο ΑΔΙΚΟ ΕΙΧΕ Η ΚΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, που μίλησε για… “ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ”, κλπ; Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

2 Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ: 

Ευρω-άτιτλος πεναλτιακός vs ευρωκουπάτος και σπαθάτος!

Ευρω-άτιτλος πεναλτιακός vs ευρωκουπάτος και σπαθάτος!
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024 

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που παρατηρήσαμε μετά την επική ευρωπαϊκή σεζόν του Ολυμπιακού που οδήγησε στην κατάκτηση του Conference League, έχει να κάνει με τις υποδείξεις πέναλτι υπέρ των ερυθρόλευκων, συγκριτικά με τον 260ο του ranking, κατά κόσμον Παναθηναϊκό.

2023/24


– Ολυμπιακός: 19 αγώνες (2 πέναλτι υπέρ – 5 πέναλτι κατά).


– Παναθηναϊκός: 12 αγώνες (5 πέναλτι υπέρ- 1 πέναλτι κατά).

Ο Ολυμπιακός έδωσε φέτος 19 αγώνες στην Ευρώπη, έφτασε στον τελικό και κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά κέρδισε μόλις δύο πέναλτι!

– Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Φερεντσβάρος (επαναληπτικός play in φάσης «16») – καταλογίστηκε μέσω var και όχι στην κανονική ροή του αγώνα.

– Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα (πρώτος αγώνας ημιτελικής φάσης).

Κανένα άλλο πέναλτι δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή του πορεία. Ούτε στις δύο τριάρες με Τσουκαρίτσκι, ούτε στην πεντάρα επί της Μπάτσκα Τόπολα, ούτε στην εξάρα επί της Μακάμπι, ούτε στα 3 γκολ επί της Φενέρ, ούτε πουθενά!

Αντίθετα, καταλογίστηκαν εναντίον του Ολυμπιακού πέντε πέναλτι:

– Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Γκενκ (επαναληπτικός Γ’ προκριματικού Europa League).
– Ένα στον εντός έδρας αγώνα με την Φράιμπουργκ (1η αγωνιστική ομίλων Europa League).
– Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (επαναληπτικός φάσης «16» Conference League).
– Ένα στον εντός έδρας αγώνα με την Φενερμπαχτσέ (πρώτος προημιτελικός Conference League).
– Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα (πρώτος ημιτελικός Conference League).

Η σύγκριση με τον αιώνιο αντίπαλο, είναι χαρακτηριστική. Ο Παναθηναϊκός έδωσε στη σεζόν 12 ευρωπαϊκούς αγώνες (επτά λιγότερους από τον Ολυμπιακό) και αποχαιρέτισε την Ευρώπη πριν από τα Χριστούγεννα. Παρόλα αυτά κέρδισε πέντε πέναλτι:

– Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Ντνίπρο (πρώτος αγώνας Β’ προκριματικού γύρου Champions League).
– Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Μαρσέιγ (επαναληπτικός Γ’ προκριματικού γύρου Champions League).
– Ένα στον εντός έδρας αγώνα με την Ρεν (3η αγωνιστική ομίλων Europa League).
– Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Ρεν (4η αγωνιστική ομίλων Europa League).
– Ένα στον εκτός έδρας αγώνα με την Βιγιαρεάλ (5η αγωνιστική ομίλων Europa League).

Εναντίον του Παναθηναϊκού καταλογίστηκε μόλις ένα πέναλτι:

– Στον εκτός έδρας αγώνα με την Βιγιαρεάλ (4η αγωνιστική ομίλων Europa League).

Ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε 38 φορές φέτος στην Ευρώπη, άρα είχε καλύτερη επίθεση και θα ήταν πιο πιθανό να κερδίσει πέναλτι, ενώ ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόλις 15 φορές!

– Ολυμπιακός: Πέτυχε 2 γκολ με πέναλτι στα 38 γκολ, άρα το 5,2% των γκολ προήλθαν από την άσπρη βούλα

– Παναθηναϊκός: Πέτυχε 4 γκολ με πέναλτι στα 15 γκολ, άρα το 26,66% των γκολ προήλθαν από την άσπρη βούλα (πάνω από το 1/4).

Ούτως ή άλλως, οι διαιτησίες στην Ευρώπη ήταν και φέτος εχθρικές εναντίον του Ολυμπιακού, από το ατιμώρητο κάταγμα μύτης στον Έσε από τον Σαλάι (εντός έδρας αγώνας με Φράιμπουργκ), μέχρι την αποβολή του Ντόη στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπάτσκα Τόπολα και φυσικά το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό στην παράταση του τελικού με την Φιορεντίνα.

Επίσης ο Ολυμπιακός σώθηκε από το var σε κάποια διαιτητικά λάθη εναντίον του. Πιο συγκεκριμένα: Είχε μετρήσει αρχικά το γκολ της Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη που ήταν οφσάιντ, δεν είχε δοθεί αρχικά το πέναλτι υπέρ των ερυθρόλευκων στη ρεβάνς της Ουγγαρίας, ενώ δεν είχαν μετρήσει αρχικά το πρώτο γκολ του Ελ Κααμπί με την Άστον Βίλα στην Αγγλία και το δεύτερο γκολ του ίδιου παίκτη με την ίδια αντίπαλο στη ρεβάνς του Πειραιά.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ALL TIME ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ/CHAMPIONS LEAGUE

Με αφορμή αυτό το απίστευτο στατιστικό, η Αθλητική διαπλοκή ερεύνησε τα all time στατιστικά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League, όπου υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για τους ερευνητές.

Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει λοιπόν για πρώτη φορά τα πέναλτι που έχουν κερδίσει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της διοργάνωσης, έως σήμερα, σε κάθε φάση της διοργάνωσης.

Μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει δώσει 186 αγώνες στη διοργάνωση και ο Παναθηναϊκός 163 (δηλαδή 23 λιγότερους). Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει 30 πέναλτι και ο Ολυμπιακός 17!

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά και στη συνέχεια κάποια χαρακτηριστικά βίντεο με πέναλτι που έχουν καταλογιστεί υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά και φάσεις που δεν καταλογίστηκαν ποτέ πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Όλα τα πέναλτι του Παναθηναϊκού στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League:

(1) 1961/62: Προκαταρκτική φάση κυπέλλου πρωταθλητριών:
Γιουβέντους-Παναθηναϊκός 2-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Χολέβας).

(2) 1964/65: Προκαταρκτική φάση κυπέλλου πρωταθλητριών:
Παναθηναϊκός-Γκλεντοράν 3-2 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Λουκανίδης).

(3) 1965/66: Προκαταρκτική φάση κυπέλλου πρωταθλητριών:
Παναθηναϊκός-Σλιέμα 4-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Αστόχησε ο Παπαεμμανουήλ).

(4) 1970/71: Α΄ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Παναθηναϊκός-Ζενές Ες 5-0 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Αστόχησε ο Αντωνίαδης).

(5) 1977/78: Α΄ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Φλοριάνα-Παναθηναϊκός 1-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Ασλανίδης).

(6) 1977/78: Α΄ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Παναθηναϊκός-Φλοριάνα 4-0 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Αντωνίαδης).

(7) 1984/85: Β΄ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Παναθηναϊκός-Λίνφιλντ 2-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Χαραλαμπίδης).

(8) 1984/85: Β΄ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Λίνφιλντ-Παναθηναϊκός 3-3 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Σαραβάκος).

(9) 1984/85: Προημιτελικά κυπέλλου πρωταθλητριών:
Γκέτεμποργκ-Παναθηναϊκός 0-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Σαραβάκος).

(10) 1984/85: Προημιτελικά κυπέλλου πρωταθλητριών:
Παναθηναϊκός-Γκέτεμποργκ 2-2 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Σαραβάκος).

(11) 1990/91: Α’ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Παναθηναϊκός-Λεχ Πόζναν 1-2 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Σαραβάκος).

(12) 1991/92: Α’ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Παναθηναϊκός-Φραμ 0-0 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Αστόχησε ο Σαραβάκος).

(13) 1991/92: Β’ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Γκέτεμποργκ-Παναθηναϊκός 2-2 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Σαραβάκος).

(14), (15) 1991/92: Β’ προκριματικός γύρος Champions league:
Παναθηναϊκός-Στεάουα Βουκουρεστίου 6-3 (Δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησαν Μιλογέβιτς και Ασάνοβιτς).

(16) 2000/01: Γ’ προκριματικός γύρος Champions league:
Παναθηναϊκός-Πολόνια Βαρσοβίας 2-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Πφλίπσεν).

(17) 2000/01: Α’ Φάση ομίλων Champions League:
Παναθηναϊκός-Γιουβέντους 3-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Μπασινάς).

(18) 2000/01: Β’ Φάση ομίλων Champions League:
Βαλένθια-Παναθηναϊκός 2-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Μπασινάς).

(19) 2001/02: Γ’ προκριματικός γύρος Champions league:
Παναθηναϊκός-Σλάβια Πράγας 1-0 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Μπασινάς).

(20) 2001/02: Α’ φάση ομίλων Champions league:
Άρσεναλ-Παναθηναϊκός 2-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Aστόχησε ο Μπασινάς).

(21) 2001/02: Προημιτελικά Champions league:
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 1-0 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Μπασινάς).

(22) 2004/05: Φάση ομίλων Champions league:
Άρσεναλ-Παναθηναϊκός 1-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Aστόχησε ο Μπασινάς).

(23) 2004/05: Φάση ομίλων Champions league:
Παναθηναϊκός-PSV 4-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Μινχ).

(24) 2005/06: Φάση ομίλων Champions league:
Παναθηναϊκός-Βέρντερ Βρεμης 2-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Γκονζάλες).

(25) 2008/09: Φάση ομίλων Champions league:
Ανόρθωση-Παναθηναϊκός 3-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Σαλπιγγίδης).

(26) 2008/09: Γ’ προκριματικός γύρος Champions league:
Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 3-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Αστόχησε ο Σισέ).

(27), (28) 2015/16: Γ’ προκριματικός γύρος Champions league:
Παναθηναϊκός-Κλαμπ Μπριζ 2-1 (Δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Καρέλης – Αστόχησε ο Μπεργκ).

(29) 2023/24: Β’ προκριματικός γύρος Champions league:
Ντνίπρο-1 – Παναθηναϊκός 1-3 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Ιωαννίδης)

(30) 2023/24: Γ’ προκριματικός γύρος Champions league:
Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός 2-1 (Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ-Ευστόχησε ο Ιωαννίδης).

Στον Παναθηναϊκό είχε δοθεί ένα ακόμα πέναλτι, τη σεζόν 1972/73 στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας για τον Α’ γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών. Ωστόσο, ο αγώνας επαναλήφθηκε, κατόπιν ένστασης του Παναθηναϊκού και θεωρείται μη γενόμενος.

Όλα τα πέναλτι του Ολυμπιακού στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League:

(1) 1966/67: Α’ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1-0 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Σιδέρης).

(2) 1974/75: Β’ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 5-1 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Βιέρα).

(4) 1983/84: Β’ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Αστόχησε ο Αναστόπουλος).

(3) 1987/88: Α’ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών:
Γκόρνικ-Ολυμπιακός 2-1 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Κωστίκος).

(5) 1998/99: προημιτελικά Champions league:
Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-1 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Νινιάδης).

(6) 2000/01: Φάση ομίλων Champions league:
Ολυμπιακός-Βαλένθια 1-0 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Τζόρτζεβιτς).

(7) 2001/02: Φάση ομίλων Champions league:
Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν 6-2 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Τζόρτζεβιτς).

(8) 2008/09: Γ’ προκριματικός γύρος Champions league:
Ανόρθωση-Ολυμπιακός 3-0 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Αστόχησε ο Μήτρογλου).

(9), (10), (11) 2013/14: Φάση ομίλων Champions league:
Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 3-1 (Τρία πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Αστόχησαν Σαβιόλα και Βάις, ευστόχησε ο Ντομίνγκεζ).

(12) 2015/16: Φάση ομίλων Champions league::
Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Αστόχησε ο Φορτούνης).

(13) 2019/20: Γ’ προκριματικός γύρος Champions league:
Ολυμπιακός-Μπασακσεχίρ 2-0 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Βαλμπουενά).

(14) 2019/20: Φάση ομίλων Champions league::
Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Βαλμπουενά).

(15) 2019/20: Φάση ομίλων Champions league:
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Ελ Αραμπί).

(16) 2020/21: play offs Champions league:
Ολυμπιακός-Ομόνοια 2-0 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Βαλμπουενά).

(17) 2021/22: Γ’ προκριματικός γύρος Champions league:
Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός 2-2 (Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού-Ευστόχησε ο Ελ Αραμπί).

Όπως προαναφέραμε, ο Ολυμπιακός έχει δώσει 186 αγώνες στη διοργάνωση και ο Παναθηναϊκός 163, δηλαδή οι Ερυθρόλευκοι έχουν 23 περισσότερους αγώνες, αλλά στα πέναλτι ο Παναθηναϊκός υπερέχει με 30-17!

Συνολικά ο Παναθηναϊκός έχει 30 πέναλτι σε 163 αγώνες, δηλαδή κερδίζει 0,18 πέναλτι ανά αγώνα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 17 πέναλτι σε 186 αγώνες, δηλαδή κερδίζει 0,09 πέναλτι ανά αγώνα!

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση, με 222 γκολ έναντι 190 του Παναθηναϊκού (32 περισσότερα γκολ), αλλά και σε μέσο όρο (1,19 γκολ ανά αγώνα έναντι 1,16) κάτι που σημαίνει ότι είναι διαχρονικά πιο επιθετική ομάδα, άρα είναι πολύ πιθανότερο να κερδίζει πέναλτι σε βάθος χρόνου, παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός προηγείται στα πέναλτι με 30-17!

Αναφορικά με τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League, ο Ολυμπιακός έχει δώσει συνολικά 120 αγώνες στη φάση αυτή και έχει κερδίσει μόλις 8 πέναλτι! Μάλιστα, τα τρία πέναλτι δόθηκαν σε έναν αγώνα, συνεπώς μόνο σε 6/120 αγώνες έχουν καταλογιστεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, δηλαδή στο 0,05% των αγώνων της ομάδας! Άρα, το φαινόμενο να κερδίζει πέναλτι ο Ολυμπιακός σε όμιλο του Champions League συμβαίνει μία φορά σε κάθε είκοσι αγώνες!

Η κατανομή των πέναλτι για τους δύο αιωνίους ήταν η εξής:

Παναθηναϊκός: 30 πέναλτι

– 12 πέναλτι στα προκριματικά Champions league/προκαταρκτική φάση κυπέλλου πρωταθλητριών.

– 5 πέναλτι στον Α’ γύρο κυπέλλου πρωταθλητριών (φάση «32»).

– 7 πέναλτι στους ομίλους.

– 3 πέναλτι στον Β’ γύρο κυπέλλου πρωταθλητριών (φάση «16»).

– 3 πέναλτι στα προημιτελικά.

Ολυμπιακός: 17 πέναλτι

– 4 πέναλτι στα προκριματικά Champions league/προκαταρκτική φάση κυπέλλου πρωταθλητριών.

– 2 πέναλτι στον Α’ γύρο κυπέλλου πρωταθλητριών (φάση «32»).

– 8 πέναλτι στους ομίλους.

– 2 πέναλτι στον Β’ γύρο κυπέλλου πρωταθλητριών (φάση «16»).

– 1 πέναλτι στα προημιτελικά.

Ακολούθως, μπορείτε να δείτε ενδεικτικά τι πέναλτι έχουν σφυριχτεί υπέρ του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση και τι πέναλτι δεν έχουν σφυριχτεί υπέρ του Ολυμπιακού και θα βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

Ενδεικτικά βίντεο με πέναλτι που έχουν δοθεί υπέρ του Παναθηναϊκού στο στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League:

1984/85: Λίνφιλντ-ΠΑΟ 3-3 (πρόκριση στα προημιτελικά κυπέλλου πρωταθλητριών)

1984/85: Γκέτεμποργκ-ΠΑΟ 0-1 (πρώτος προημιτελικός κυπέλλου πρωταθλητριών)

1984/85: ΠΑΟ-Γκέτεμποργκ (πέναλτι πρόκρισης στα ημιτελικά κυπέλλου πρωταθλητριών)

1991/92: ΠΑΟ-Φραμ 0-0 (Α’ γύρος κυπέλλου πρωταθλητριών)

Ενδεικτικά βίντεο με πέναλτι που δεν έχουν καταλογιστεί υπέρ του Ολυμπιακού στο κύπελλο πρωταθλητριών/Champions League:

1997/98: Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0 (όμιλοι Champions League)

1999/00: Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 3-0 (όμιλοι Champions League)

2000/01: Λιόν-Ολυμπιακός 1-0 (όμιλοι Champions League)

2001/02: Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός 3-0 (όμιλοι Champions League)

2011/12: Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός 1-0 (όμιλοι Champions League)

2014/15: Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0 (όμιλοι Champions League)

 

 

-/-