Ασαφείς παραμένουν οι αιτίες που προκαλούν τη νόσο Πάρκινσον, αν και ορισμένοι αιτιολογικοί παράγοντες έχουν προσδιοριστεί, όπως συγκεκριμένες γενετικές μεταλλάξεις ή τραυματισμός στο κεφάλι.

Παρόλα αυτά, οι συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Οι επιστήμονες σημειώνουν πως ο αριθμός των ατόμων με νόσο του Πάρκινσον έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια και αν δεν αλλάξει κάτι, θα διπλασιαστεί ξανά ως το 2040.

Τονίζουν επίσης ότι οι παράγοντες κινδύνου που έχουν εντοπιστεί δεν αρκούν για να εξηγήσουν τον εκτεταμένο επιπολασμό της Πάρκινσον. Επιπλέον, ο ρυθμός αύξησης της νόσου είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο εξαιτίας της γήρανσης, οπότε επισημαίνουν ότι άλλες, λιγότερο ορατές αιτίες, θα πρέπει να συμβάλλουν στην άνοδό της.

Ανάμεσα στους λιγότερο ορατούς παράγοντες συγκαταλέγεται και ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος βιομηχανικός διαλύτης, το τριχλωροαιθυλένιο, το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε αναγνωριστεί ως παράγοντας κινδύνου για την νόσο Πάρκινσον και για τον οποίο οι επιστήμονες σημειώνουν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την σύνδεση του  τριχλωροαιθυλενίου με την Πάρκινσον.

Το τριχλωροαιθυλένιο είναι ένα απλό μόριο με έξι άτομα, το οποίο χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων για να βγάλει την καφεΐνη από τον καφέ, να απολιπάνει μεταλλικά στοιχεία και στο στεγνό καθάρισμα των ρούχων.

Η άχρωμη χημική ουσία συνδέθηκε για πρώτη φορά με το Πάρκινσον το 1969.

Νέα μελέτη

Νεότερη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Parkinson’s Disease συνδυάζει τη βιβλιογραφική ανασκόπηση με επτά ενδεικτικά παραδείγματα και υποθέτει ότι αυτή η πανταχού παρούσα χημική ουσία συμβάλλει στην παγκόσμια άνοδο της Πάρκινσον. Σημειώνει μάλιστα ότι το τριχλωροαιθυλένιο είναι μια από τις αόρατες αιτίες της νόσου, που μπορεί να αποτραπεί και γι΄ αυτό προτείνει την απαγόρευση της χρήσης του.

Η μελέτη αναφέρεται στη χημική ουσία, περιγράφει τη συσχέτισή της με την Πάρκινσον και άλλες ασθένειες, περιγράφει λεπτομερώς την ευρεία χρήση και τις οδούς μόλυνσης και παρέχει έμμεσες αποδείξεις για τον ευρύτερο ρόλο της στην Πάρκινσον, μέσω ενδεικτικών περιπτώσεων που απεικονίζουν άτομα με τη νόσο που πιθανόν να εκτέθηκαν σε τριχλωροαιθυλένιο μέσω περιβάλλοντος ή επαγγέλματος.

Ολοκληρώνει με μια έκκληση για μεγαλύτερη έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις του τριχλωροαιθυλενίου στην Πάρκινσον, την προστασία και την αποκατάσταση μολυσμένων τοποθεσιών και την απαγόρευση αυτής της χημικής ουσίας εξαιτίας της οποίας έχει προκληθεί ανυπολόγιστη βλάβη στην υγεία του κοινού.

Το ιστορικό

Από το 1969 μέχρι τώρα, τέσσερις περιπτωσιολογικές μελέτες που αφορούσαν οκτώ άτομα συνέδεσαν την επαγγελματική έκθεση στο στοιχείο αυτό, με την Πάρκινσον.

Επιπλέον, μια μικρή επιδημιολογική μελέτη διαπίστωσε ότι η έκθεση στο διαλύτη λόγω επαγγέλματος ή χόμπι συσχετίστηκε με 500% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης Πάρκινσον.

Σε πολλαπλές μελέτες σε ζώα, η χημική ουσία αναπαράγει τα παθολογικά χαρακτηριστικά της Πάρκινσον.

Η νέα μελέτη σημειώνει ότι η έκθεση σε αυτό το χημικό στοιχείο, δεν περιορίζεται σε όσους εργάζονται με τη χημική ουσία.

Στο περιβάλλον

Το τριχλωροαιθυλένιο μολύνει τον αέρα και τα υπόγεια ύδατα. Το μόριο, όπως το ραδόνιο, εξατμίζεται από το έδαφος και τα υπόγεια ύδατα και μπαίνει σε σπίτια, χώρους εργασίας ή σχολεία, συχνά χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Παρά την εκτεταμένη μόλυνση και την αυξανόμενη βιομηχανική, εμπορική και στρατιωτική χρήση, οι κλινικές μελέτες για τριχλωροαιθυλένιο και Πάρκινσον είναι λίγες.

Πού χρησιμοποιείται

Το τριχλωροαιθυλένιο περιέχεται σε σειρά καταναλωτικών προϊόντων όπως κόλλες, καθαριστικά, απολιπαντικά με διαλύτες, μαντηλάκια καθαρισμού, καθαριστικά φιλμ, χαλιών, όπλων, μελάνια, λιπαντικά, προϊόντα αφαίρεσης χρωμάτων, σπρέι πιπεριού, φυτοφάρμακα, ψυκτικά, σφραγιστικά, είδη αφαίρεσης λεκέδων, καθαριστικά εργαλείων, διορθωτικά υγρά γραφομηχανής, φινιρίσματα ξύλου. Επίσης χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για προϊόντα φροντίδας αυτοκινήτου και επίπλων, στεγνό καθάρισμα, απολίπανση, Η/Υ και ηλεκτρονικά, απολυμαντικά, χρώματα, ενισχυτικά γεύσης, κοσμήματα, μηχανήματα, χαρτί, αρώματα, πλαστικά, σαπούνια και

φάρμακα. 

Δεδομένα τοξικότητας

Η μελέτη σημειώνει ακόμη πως «οι δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με το τριχλωροαιθυλένιο εκτείνονται πολύ πέρα από την Πάρκινσον. Οι τοξικές του επιδράσεις αρχίζουν λίγο μετά τη σύλληψη. Το τριχλωροαιθυλένιο μπορεί να διαπεράσει τον πλακούντα και η έκθεση της μητέρας σε αυτό σχετίζεται με χαμηλό βάρος του νεογνού κατά τη γέννηση, συγγενή καρδιοπάθεια και νευρολογικά προβλήματα. Στο μολυσμένο με τριχλωροαιθυλένιο στρατόπεδο του Σώματος Πεζοναυτών Lejeune, τουλάχιστον επτά μωρά είχαν ανεγκεφαλία και δέκα είχαν δισχιδή ράχη. Μετά τη γέννηση, οι ασθένειες που συνδέονται με το τριχλωροαιθυλένιο πολλαπλασιάζονται καθώς ο διαλύτης συνδέεται με καταστάσεις που επηρεάζουν σχεδόν κάθε σύστημα οργάνων, καθώς επίσης και με καρκίνο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το τριχλωροαιθυλένιο είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο από όλες τις οδούς έκθεσης. Μια μετα-ανάλυση βρήκε ότι η επαγγελματική έκθεση «σχετιζόταν με υπερβολικά περιστατικά καρκίνου του ήπατος, καρκίνου των νεφρών, λεμφώματος non-Hodgkin, καρκίνου του προστάτη και πολλαπλού μυελώματος, με τα ισχυρότερα στοιχεία για τους τρεις πρώτους καρκίνους».

Αυτή είναι πιθανότατα μόνο μια μερική λίστα. Τουλάχιστον 78 άνδρες που ζούσαν στο μολυσμένο Camp Lejeune έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Επιπλέον, υψηλά ποσοστά όγκων του εγκεφάλου και άλλων όγκων του κεντρικού νευρικού συστήματος έχουν αναφερθεί σε μελέτες σε ζώα και σε κοινότητες μολυσμένες με τριχλωροαιθυλένιο.

Οι δυσμενείς επιπτώσεις του τριχλωροαιθυλενίου στην υγεία, είναι γνωστές από καιρό.

Το 1932, ο Δρ Κάρεϊ ΜακΚόρντ, γιατρός που εργαζόταν για την Chrysler Corporation, έγραψε μια επιστολή στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, λέγοντας ότι οι δραστηριότητες του τριχλωροαιθυλενίου «συχνά αποτυγχάνουν να αποκαλύψουν την τοξική φύση αυτής της χημικής ουσίας και τους πρακτικούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση της». Στη συνέχεια, σχολίασε πειράματα με κουνέλια στα οποία η επανειλημμένη έκθεση του δέρματος στη χημική ουσία προκάλεσε θάνατο σε λίγες μέρες. Η εισπνοή τριχλωροαιθυλενίου «υπό συνθήκες ασήμαντης έκθεσης» σκότωσε τα κουνέλια σε ημέρες, αν όχι σε ώρες. Πριν από ενενήντα χρόνια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο διαλύτης θα μπορούσε να είναι «η πηγή της καταστροφής για τους εκτεθειμένους εργάτες».

10.

Εξώφυλλο εφημερίδας με δυνατότητα κλικ SPORTIME

ZHΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!

ΖΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΕΔ!

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Δείτε εικόνες και βίντεο

Νενέκος, ο μεγάλος προδότης του 1821

11. Macaristan’dan Putin’in tutuklanma kararıyla ilgili flaş açıklama: Tutuklayamayız…

Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili verdiği tutuklama kararıyla ilgili olarak, Putin’in Macaristan’a gelmesi halinde tutuklanmayacağını söyledi.

 24.03.2023 
 Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Ukrayna’da işlenen savaş suçlarından sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklama emri çıkarmasının ardından Macaristan’dan ilk açıklama geldi. Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Roma Statüsü’nü imzalamalarına rağmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Macaristan’a gelmesi halinde tutuklanmayacağını kaydetti. Tutuklamanın yasal bir zemine dayanmadığını belirten Gulyas, “Macaristan yasaları baz alındığında Rusya Devlet Başkanını tutuklayamayız” dedi.

UCM PUTİN HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKARMIŞTI

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Ukrayna’da işlenen savaş suçlarından sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklama emri çıkarmıştı. UCM, Putin’in Ukrayna’daki çocukların yasa dışı şekilde sınır dışı edilmesi ve Ukrayna halkının kendi topraklarından Rusya’ya yasa dışı bir şekilde tahliye edilmesi şüphesiyle tutuklanması çağrısında bulunmuştu.

‘ÜLKEMİZ İÇİN HİÇBİR ANLAMI YOK’

Mahkeme, Rusya’nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova için de aynı suçlamalarla tutuklama emri çıkarmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Uluslararası Ceza Mahkemesi kararlarının hukuki açıdan da dahil olmak üzere ülkemiz için hiçbir anlamı yok. Rusya, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Roma Statüsü’ne taraf değildir ve buna göre kararın hiçbir yükümlülüğü yoktur” demişti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif GüreliHaber7.com – Editör
12.

Συναγερμός στις ΗΠΑ για τον θανατηφόρο μύκητα Candida Αuris – Τα κύρια συμπτώματα

Mεταδίδεται μέσω της σωματικής επαφής και είναι πολύ συχνή η εξάπλωσή του σε δομές υγείας

Συναγερμός στις ΗΠΑ για τον θανατηφόρο μύκητα Candida Αuris – Τα κύρια συμπτώματα

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ για τον μύκητα Candida auris, που σκοτώνει έως και το 60% των ανθρώπων που μολύνει. Το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών (ACAP) προειδοποίησε για ανησυχητική εξάπλωση.

Οι υγιείς άνθρωποι συνήθως δεν νοσούν, αλλά μεταξύ των ατόμων με επιβαρυμένη υγεία πεθαίνει το 30% με 60%. Τα κύρια συμπτώματα του μύκητα είναι πυρετός και ρίγη που δεν υποχωρούν, ενώ προκαλεί και λοιμώξεις.

Ο Candida Auris, που έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα, μεταδίδεται μέσω της σωματικής επαφής και είναι πολύ συχνή η εξάπλωσή του σε δομές υγείας, ιδίως σε δομές μακροχρόνιας φροντίδας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μιλούσε ήδη από το 2019 για «μείζονα απειλή» του μύκητα, ωστόσο η προειδοποίηση ενισχύεται καθώς τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί στις ΗΠΑ μεταξύ 2020 και 2021. Ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μελέτη Αμερικανών επιστημόνων στο Annals of Internal Medicine δείχνει ότι οι λοιμώξεις από μύκητες προκάλεσαν πάνω από 75.000 νοσηλείες στις ΗΠΑ το 2021, με το 30% να οφείλεται στον μύκητα Candida. Συνολικά το 2021, στις ΗΠΑ, περίπου 7.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από μυκητιασικές λοιμώξεις, ενώ η ανθεκτικότητα των μυκήτων σε αντιβιοτικά έχει αυξηθεί.

Ο μύκητας Candida auris αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2016 και το 2019 το CDC του έθεσε στο ανώτατο επίπεδο προβληματισμού γιατί μεταδίδεται εύκολα και είναι ανθεκτικός σε πολλά φάρμακα.

13.

 

Supreme Allied Commander Europe and Chair of the NATO Military Committee visit NATO Mission Iraq

Supreme Allied Commander Europe and Chair of the NATO Military Committee visit NATO Mission Iraq

On 20-21 March 2023, the Chair of the NATO Military Committee, Admiral Rob Bauer, and the Supreme Allied Commander Europe (SACEUR), General Christopher G. Cavoli, visited NATO Mission Iraq (NMI). They reviewed the mission’s activities and met with a range of Iraqi officials and representatives of the international community.

14. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΥΑΛΟ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

NATO Deputy Secretary General at the Schuman Forum: security is our shared responsibility

  • 21 Mar. 2023

NATO Deputy Secretary General Mircea Geoană addressed the Schuman Security and Defence Forum in Brussels on Tuesday (21 March 2023), underlining the importance of working with like-minded partners and organisations in defence of the rules-based international order.

NATO Deputy Secretary General at the Schuman Forum: security is our shared responsibility

Mr Geoană emphasised the growing pressure on international order as a result of Russia’s war against Ukraine, stressing that democracy is under attack and our security is at stake. In this context, he underlined the particular importance of strengthening NATO-EU cooperation. NATO-EU cooperation has reached unprecedented levels in recent years, and particularly since the start of Russia’s war of aggression against Ukraine.

Mr Geoană’s co-panelists were Helga Schmid, Secretary General of OSCE; Prabowo Subianto, Indonesia’s Minister of Defence and Chair of ASEAN; Jean-Pierre Lacroix, UN Under Secretary-General for Peace Operations and Hossam Zaki, Assistant Secretary General of the League of Arab States. The panel was moderated by Dr Rosa Balfour, Director of Carnegie Europe and the theme was “upholding multilateralism and rules-based international order.”

15.

NATO Deputy Secretary General: transatlantic and Middle East security are interlinked

  • 20 Mar. 2023
NATO Deputy Secretary General Mircea Geoană delivered a virtual lecture to the Omani National Defense College on Monday (20 March 2023), stressing that in a more interconnected world, security is more interlinked. He underlined the importance of working together as NATO Allies, but also with partners and other like-minded countries, in a more dangerous and competitive age. To that end, he welcomed NATO’s regular contacts with the Sultanate of Oman.
NATO Deputy Secretary General Mircea Geoană giving a virtual lecture to the National Defense College, Oman

Mr Geoană underlined the bravery and resilience of the Ukrainian people as they resist Russia’s war of aggression, and further reaffirmed NATO’s continued steadfast support to Ukraine. He also touched on the need to tackle global and regional security challenges together, highlighting the importance of NATO’s Istanbul Cooperation Initiative (ICI), a partnership forum that brings NATO Allies together with Bahrain, Kuwait, Qatar and the United Arab Emirates. Oman and Saudi Arabia participate in selected activities within the ICI framework.

The Omani National Defense College specialises in strategic studies in the fields of security and defence, designed to prepare military and civilian officials for senior leadership positions.

16.

NATO Military Committee heads to JFC Brunssum as the Alliance boosts deterrence and defence on its way to Multi-Domain Operations

  • 23 Mar. 2023
On 23rd March 2023, the NATO Military Committee visited Allied Joint Force Command Brunssum (JFC Brunssum), in the Netherlands. The Allied and Invitee Military Representatives were briefed on ongoing work strands and deliverables to be presented at the Vilnius Summit in July 2023.
The NATO Military Committee at Allied Joint Forces Command Brunssum

Opening the visit, JFC Brunssum’s Commander, General Guglielmo Luigi Miglietta, welcomed the Military Representatives noting, “Regardless of the scale, intensity, complexity or tempo of our activities, NATO must remain vigilant and strong in its deterrence and defence posture. We must go back to our roots to ensure that we are able to protect all of our territory and people.”

The Chair of the NATO Military Committee, Admiral Rob Bauer, stated that “NATO needs to be prepared to deter and defend against all threats, in all domains and all geographical areas.” He underscored the crucial role JFC Brunssum plays within the defensive posture of the Alliance. “JFC Brunssum plans, executes and supports military operations within its area of responsibility and across all domains. It also helps train multinational troops during exercises and rotationally takes the lead for the NATO Response Force. As such, this command is ensuring that NATO is ready and able to deter and defend against any threats.”

The war in Ukraine has highlighted a fundamental shift in NATO operations from crisis management to collective defence; it has also shone a light on the need for a more integrated approach to multi-domain operations. “JFC Brunssum has further increased our commitment towards training and educating our people.

This, in addition to recent and planned improvements in our organizational setup, are a step forward in our constant refinement towards the multi-domain operations concept.” stated General Miglietta.

The visit to JFC Brunssum is part of a tour the NATO Military Committee is currently conducting to NATO’s Joint Force Commands to assess ongoing work strands in response to decisions taken at the Madrid Summit and to be delivered ahead of the NATO Summit in Vilnius. “Regional Plans are crucial to enable NATO’s efforts shift from out-of-area operations to large-scale territorial defence. NATO is taking further steps to strengthen its collective defence. This means that NATO and national military planning will be more closely linked than ever before. Together, we will ensure that our defensive shield is not only up but strong enough to defend the one billion people living on Allied territory,” concluded Admiral Bauer.

17.

NATO Secretary General launches his Annual Report for 2022

  • 21 Mar. 2023

NATO Secretary General Jens Stoltenberg on Tuesday (21 March 2023) launched his annual report for 2022, covering all aspects of the Alliance’s work over the past year.

Press conference by NATO Secretary General Jens Stoltenberg for the release of his Annual Report for 2022

As Russia’s war on Ukraine enters its second year, Mr Stoltenberg praised the “steely resistance of the Ukrainian people” and NATO Allies’ “unprecedented support for Ukraine”. He said that President Putin “wanted less NATO, but he has got exactly the opposite: more NATO”, underlining that Finland and Sweden’s accession “will make them safer, our Alliance stronger, and demonstrate that NATO’s door remains open” .

“Putin’s invasion was a shock, but it was not a surprise”, Mr. Stoltenberg said, calling it “the culmination of a pattern of aggressive action”. He added that since Russia’s illegal annexation of Crimea in 2014, NATO has implemented the largest reinforcement of our collective defence in a generation. “So when Russian tanks rolled into Ukraine, we were ready,” he said. “Within hours, we activated our defence plans from the Baltic to the Black Sea. We put 40,000 troops under NATO command, with a significant air and maritime presence, and doubled the number of NATO battlegroups from four to eight.”  Mr Stoltenberg added that NATO Allies have provided Ukraine with significant support, including advanced weapons systems and ammunition.

To maintain support for Ukraine while protecting the Alliance, Allies are also in the process of agreeing new capability targets for the production of battle-decisive ammunition, and engaging with industry to ramp up production. NATO is also increasing protection of critical national infrastructure, including undersea cables and pipelines, notably through the establishment of an Undersea Infrastructure Coordination Cell and a joint NATO-EU Task Force.

Mr Stoltenberg underlined that at the 2022 Madrid Summit, Allies adopted a new Strategic Concept, which identifies Russia as the most significant threat to security, alongside terrorism, and makes clear the challenges that China poses to the Alliance.

The Secretary General welcomed that 2022 was the eighth consecutive year of increased defence spending across Europe and Canada, amounting to a 2.2% rise in real terms and a total of $350 billion extra since 2014. “We are moving in the right direction, but we are not moving as fast as the dangerous world we live in demands,” he said, adding that “it is obvious that we need to do more, and we need to do it faster.” Mr Stoltenberg said he expected Allies to agree an ambitious new defence investment pledge at the Vilnius Summit in July, with 2% of GDP as a minimum to be invested in defence.

18. ΠΑΝΑΞΙΟΣ, ΚΕ ΑΡΧΗΓΕ!

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Σαν σήμερα πριν από 202 χρόνια ξημέρωνε η πιο λαμπρή, η πιο σημαντική, η πιο μεγαλειώδης μέρα στην Νεότερη Ιστορία μας!

Σαν σήμερα, στις 25 Μαρτίου του 1821, η σπίθα γινόταν πυρκαγιά κι η ορμή των Ελλήνων ξεχυνόταν σαν πυρακτωμένη λάβα μέσ’ απ’ τα έγκατα της μαύρης σκλαβιάς, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της!

Σαν σήμερα ολόκληρος ο ελλαδικός χώρος πλημμύριζε μπαρούτι κι απ’ τα στόματα των προγόνων μας ακουγόταν παντού η ίδια ανατριχιαστική ιαχή: «Ελευθερία ή Θάνατος

«Ομοφώνως αποφασίσαμεν όλοι ή να ελευθερωθώμεν ή να αποθάνωμεν! Εστερημένοι από όλα τα δίκαιά μας αποφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα και να ορμήσωμεν κατά του τυράννου»!

Αυτό θέλησαν, αυτό συναποφάσισαν, αυτό ορκίστηκαν γονατιστοί μπροστά στην Ωραία Πύλη της Αγίας Λαύρας, κι αυτό μετουσίωσαν σε πράξη οι Έλληνες της θρυλικής Γενιάς του 1821! Μια χούφτα άνθρωποι απλοί, βασανισμένοι, στερημένοι απ’ όλα τα δίκαιά τους, δίχως όπλα και εξοπλισμό, αμάθητοι στις πολεμικές τακτικές, κουβαλώντας στους ώμους τους το βάρος της σκλαβιάς τεσσάρων αιώνων…

Κι όμως αυτοί οι λίγοι, αυτοί οι απλοί και χιλιοβασανισμένοι Έλληνες, όρθωσαν το θεόρατο μπόι της ψυχής τους απέναντι στον εχθρό και έπεσαν με ακράτητη δύναμη μέσα στη φωτιά και στο καμίνι του Αγώνα! Κι ας είχαν ν’ αντιμετωπίσουν μια ολόκληρη αυτοκρατορία! Κι ας έλεγε η ψυχρή λογική ότι η Επανάσταση ήταν καταδικασμένη! Κι ας ήταν οι δυνάμεις του εχθρού πολλαπλάσιες! Κι ας μην ήταν ευνοϊκές οι διεθνείς συγκυρίες! Εκείνοι όμως τόλμησαν! Δεν αναζήτησαν προφάσεις και άλλοθι για να μην πολεμήσουν! Δεν έκαναν σταθμίσεις και υπολογισμούς… Μόνο τόλμησαν! «Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία»!

«Ὅταν ἀποφασίσαμε νὰ κάμωμε τὴν Ἐπανάσταση, δὲν ἐσυλλογισθήκαμε οὔτε πόσοι εἴμεθα, οὔτε πὼς δὲν ἔχομε ἄρματα, οὔτε ὅτι οἱ Τοῦρκοι ἐβαστοῦσαν τὰ κάστρα», διηγείται ο Κολοκοτρώνης, «…ἀλλὰὡς μία βροχὴ ἔπεσε εἰς ὅλους μας ἡ ἐπιθυμία τῆς ἐλευθερίας»!

Μ’ αυτήν την φλογερή επιθυμία, μ’ αυτό το πύρωμα στην καρδιά ξεσηκώθηκε το Έθνος κι άρχισε να πολεμάει! Να πολεμάει, να δείχνει την αρετή και την μεγαλοσύνη του κι ολοένα να βαδίζει προς την Λευτεριά του! Στο Βαλτέτσι και στα Δολιανά, στα Δερβενάκια και στην Γραβιά, στο Δίστομο και στη Γράνα, στο Μεσολόγγι και στην Αράχωβα, στην Αλαμάνα και στο Μανιάκι, στους Μύλους και στην Πέτρα, στον Γέροντα και στην Μυκάλη και σε τόσα άλλα γνωστά ή λιγότερο γνωστά τοπωνύμια, οι Έλληνες  έγραψαν νέους Μαραθώνες, νέες Θερμοπύλες, νέες Σαλαμίνες και νέες Πλαταιές, τρομάζοντας τόσο πολύ τους εχθρούς τους, που «ἄκουγαν Ἕλληνα καὶ ἔφευγαν χίλια μίλια μακριά. Ἑκατὸν Ἕλληνες ἔβαζαν πέντε χιλιάδες ἐμπρὸς καὶ ἕνα καράβι μίαν ἁρμάδα»!, όπως μας λέει ο Γέρος του Μοριά.

Αυτούς τους Ήρωες με ήτα κεφαλαίο που τα έδωσαν όλα για την Ελευθερία τιμούμε και θυμόμαστε σήμερα! Αυτούς που χάραξαν με βαθιά γράμματα στην πλάκα της Ιστορίας πως «η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα»! Πρώτον και κορυφαίο όλων, τον αθάνατο Γέρο του Μοριά, τον Πατριάρχη όλων των νεότερων Ελλήνων και ιδίως ημών των στρατιωτικών, τον Αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. «Του Λεωνίδα το σπαθί, Κολοκοτρώνης το φορεί!», τραγουδούσαν τότε με καμάρι οι Έλληνες για τον Αρχηγό τους. Και μαζί μ’ αυτόν, τον αψύ κι αθυρόστομο Γιο της Καλογριάς, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον μαρτυρικό Αθανάσιο Διάκο, τον ανεπανάληπτο Νικήτα Σταματελόπουλο, τον ορμητικό Γρηγόριο Δικαίο-Παπαφλέσσα, τον λεοντόκαρδο Μάρκο Μπότσαρη, τον αγέρωχο Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον θρυλικό Κωνσταντίνο Κανάρη, τον μεγάλο ναυμάχο Ανδρέα Μιαούλη, τις ατρόμητες καραβοκύρισσες ΛασκαρίναΜπουμπουλίνα και Μαντώ Μαυρογένους. Τιμή και δόξα σε αυτούς που μας ελευθέρωσαν! Τιμή και δόξα σε όλους εκείνους τους επώνυμους κι ανώνυμους Έλληνες αγωνιστές, προεστούς, λόγιους,εμπόρους, κληρικούς, χωρικούς και ναυτικούς που έβαλαν υπογραφή με το αίμα τους κάτω απ’ τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως της Ελλάδας!

Τιμή και δόξα επίσης σ’ εκείνους που μέσα στο σκοτάδι της μακραίωνης σκλαβιάς κράτησαν ζωντανή και ανόθευτη την γλώσσα μας, την πίστη μας, την εθνική μας συνείδηση και την ελπίδα της Ελευθερίας: από τις μυθικές μορφές των Κλεφταρματολών των βουνών ως τις σεβάσμιες προσωπικότητες των μεγάλων Δασκάλων του Γένους και τους απλούς και ακούραστους ιερείς των χωριών και των πόλεων!

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Η 25η Μαρτίου υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια του απλού ιστορικού γεγονότος. Η 25η Μαρτίου είναι η ακατάφλεκτη βάτος, η ζώσα αλήθεια του Ελληνισμού! Από εκείνη την μεγαλειώδη μέρα ξεκίνησαν όλα, από εκείνη τη ιερή μέρα απορρέουν όλα, εκείνη τη μέρα άνοιξε το μονοπάτι που έγινε κατόπιν δρόμος κι ύστερα λεωφόρος διάπλατη που φτάνει μέχρι και το σήμερα! Εκείνη τη μέρα αχνοφάνηκε πάνω στον παγκόσμιο χάρτη το όνομα της ΕΛΛΑΔΑΣ, σ’ εκείνο ακριβώς το σημείο του χάρτη που μας έμαθε και μας ξέρει η Ιστορία, η Ιστορία τριών και πλέον χιλιάδων χρόνων!
Διότι δεν είμαστε χθεσινοί σ’ αυτήν τη γειτονιά, είμαστε οι παλαιότεροι, οι αρχαιότεροι σε αυτήν την Χερσόνησο. Κι εδώ σκοπεύουμε να παραμείνουμε στον αιώνα των άπαντα! Κι αυτό μπορούν να το εγγυηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας! Αυτό το εγγυάται η τεράστια ισχύς των Όπλων μας, που είναι Όπλα Αποτροπής και Ειρήνης, είναι Όπλα προάσπισης και διαφύλαξης της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας και της Αξιοπρέπειας της Ελλάδος, είναι Όπλα που εγγυώνται την ασφάλεια του κάθε Έλληνα πολίτη από οποιονδήποτε εξωτερικό κίνδυνο, χθες, σήμερα, πάντα. Εις το διηνεκές.
Εύχομαι από καρδιάς η πύρινη και καθολική εξόρμηση της 25ης Μαρτίου του 1821 για την Εθνική Παλιγγενεσία να σας συντροφεύει, να ατσαλώνει την ψυχή σας, να φωτίζει το νου σας και να σας καθοδηγεί παντού όπου υπηρετείτε, στα πυροβόλα, στα άρματα, στα Κέντρα Επιχειρήσεων, στα Φυλάκια, στα πολεμικά πλοία, στα υποβρύχια, στα πιλοτήρια, στα ραντάρ και σε όλες τις επάλξεις, τους βράχους και τα χαρακώματα από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο και από το Ορμένιο ως τη Γαύδο! Εκεί που χτυπάει η καρδιά αυτού του υπέροχου Έθνους, του μοναδικού. Του Έθνους των Ελλήνων. Του Έθνους των Ελλήνων απανταχού Γης.
Η Παναγία, η Υπεραγία Θεοτόκος, η Υπέρμαχος Στρατηγός της Ελλάδος που σήμερα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της, να σκεπάζει και να προστατεύει εσάς και τις οικογένειές σας!
Το αθάνατο Πνεύμα του 1821, το ακαταμάχητο Πνεύμα της «ανδρειωμένης Λευτεριάς», ας είναι η Έμπνευση, ο Φάρος και ο Οδηγός σας! Και είναι! Και στα δύσκολα και στα εύκολα. Και στις ανηφόρες και στις κατηφόρες. Πάντα και παντού! Μ’ αυτό κοιμόμαστε και ξυπνάμε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Μ’ αυτό ζούμε, δουλεύουμε και πορευόμαστε. Απ’ αυτό αντλούμε και θα αντλούμε τη δύναμη μας.
Αυτό το Έθνος, το Έθνος των Ελλήνων, έχει περάσει πολλά, πάρα πολλά, κι όμως ζει, και πάντοτε θα ζει!

Χρόνια Πολλά σε όλους σας!!!

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας!!!

Ζήτω το ένδοξο και ηρωϊκό 1821!

Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις!!!

Να σας έχει ο Θεός καλά!

 Στρατηγός Κωνσταντίνος

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

19.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Την λευτεριά την κατακτάς με αγώνες!»

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Τη λευτεριά την κατακτάς με αγώνες!»
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 

«Η 25η Μαρτίου και ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των ηρώων, των Ελλήνων, θα είναι πάντα για όλους πηγή δύναμης και θα υπενθυμίζει ότι αιώνια δίπλα μας θα στέκουν οι άγιοι του Ελληνισμού. Ο Καραϊσκάκης, ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Παπαφλέσσας, ο Κανάρης.

Παντοτινοί συμπολεμιστές μας και φωνή της συνείδησης μας, δίπλα μας για να μας εμπνέουν να κάνουμε το κάτι παραπάνω, δίπλα μας για να μας θυμίζουν ότι τη λευτεριά την κατακτάς με αγώνες και δεν στη χαρίζει κανείς!

Ζήτω η Ελλάδα!​», ήταν το μήνυμα του ηγέτη του Θρύλου.

ΣΧΟΛΙΟ:

ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!! 

Σ’ ΑΓΑΠΑΜΕ!.. 

“ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΝΑ ΖΗΣΗΣ ΣΑΝ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ”!

20.

Ελάτε Τούρκοι… Οι Έλληνες «σπεσιαλίστες» JTAC/JFO της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Όσο εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία τόσο εξάγονται πολύτιμα συμπεράσματα για τον ρόλο των εξειδικευμένων Στελεχών Ειδικών Επιχειρήσεων

Όσο εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία τόσο εξάγονται πολύτιμα συμπεράσματα για τον ρόλο των εξειδικευμένων Στελεχών Ειδικών Επιχειρήσεων τα οποία από τις πρώτες ημέρες των εχθροπραξιών κρύβονται πίσω από «χειρουργικά» χτυπήματα σε εχθρικές δυνάμεις και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αφορούν υψηλής αξίας (high value) στόχους. Χτυπήματα που κρίνονται ως καθοριστικά για την έκβαση των μαχών καθώς πέρα από την καταστροφή σημαντικών οπλικών συστημάτων έχουν ταυτόχρονα ανάλογα αποτελέσματα στο ψυχολογικό πεδίο.

Πυρά ακριβείας είτε στην πρώτη γραμμή κρούσης όπου μαίνεται η σύγκρουση, είτε στα μετόπισθεν και σε μεγάλο βάθος τα οποία αιφνιδιάζουν και προκαλούν ανασφάλεια στο προσωπικό. Μπορεί να προέρχονται είτε από εναέρια μέσα, μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα και μη επανδρωμένα UCAV είτε ακόμη και από οπλικά συστήματα εδάφους όπως πυροβολικό αλλά και μικρότερου μεγέθους συστήματα όπως τα περιβόητα portable loitering munition τα οποία πλέον χρησιμοποιούνται εκτεταμένα λόγω μικρού κόστους και ευκολίας στη μεταφορά και χρήση.

Η ομάδα JTAC των Πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας «ΜΟΡΑΒΑΣ» η οποία συμμετείχε στην σημερινή εικονική κατάδειξη στόχου προς το βομβαρδιστικό B-52 της USAF στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών στη Μαγνησία αποτελεί ένα από τα παραδείγματα των εξειδικευμένων Στελεχών από τις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων που κατευθύνουν «χειρουργικά» χτυπήματα ακριβείας.

Η επιχειρησιακή εκπαίδευση με την επωνυμία «SPARTAN SPEAR» προέβλεπε την συνοδεία του Στρατηγικού Βομβαρδιστικού από Ελληνικά F-16 με τους Joint Terminal Attack Controllers(JTAC) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου να κατευθύνουν εικονικά τις βόμβες στο στόχο. Πρόκειται για υψηλής δυσκολίας σενάριο που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις των κομάντος και ειδικό εξοπλισμό ώστε να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος και να κατευθύνουν με ακρίβεια τα πυρά.Τα τελευταία χρόνια Στελέχη των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων έχουν εκπαιδευτεί στα πρότυπα των Αμερικανών JTAC και εξασκηθεί-στο υψηλής δυσκολίας Ελληνικό τερέν και ειδικά στο περιβάλλον του Αιγαίου-να κατευθύνουν τα πυρά των μαχητικών της HAF– βόμβες και βλήματα- σε κάθε είδους στόχο τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα. ΕΤΑ, Ζ’ΜΑΚ, ΕΤΕΘ διαθέτουν κομάντος που έχουν διακριθεί σε JTAC ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις και έχουν κερδίσει τα εύσημα των Συμμάχων.

Όμως η εκπαίδευση στην κατεύθυνση πυρών από το έδαφος δεν περιορίζεται πλέον στους JTAC αλλά έχει πλέον επεκταθεί και στους JFO( Joint Fire Observer) κομάντος. Πρόκειται για ακροβολισμένους σε καίρια σημεία μαχητές οι οποίοι κατευθύνουν, συντονίζουν και διορθώνουν αν χρειαστεί διακλαδικά πυρά υποστήριξης που προέρχονται όχι μόνο από μαχητικά αλλά και από άλλα οπλικά συστήματα ακόμα και από πλοία τα οποία διαθέτουν ανάλογη τεχνολογία.

21.

Moscow reported ready to hand Tehran 24 Su-35 fighter jets

US intelligence sources reported on Saturday that the Russians agree to hand Iran 24 Sukhoi-35 Flanker-E fighter jets in a transaction worth $10bn. This is pay for the suicide drones Iran is providing for Russia’s war in Ukraine.

22.

Iranian drones and US fighter jets in first ever duel over East Syria

Iran challenged the US for their first gloves-off duel on Friday, March 24, by hitting back  at the Americans for retaliating when their facility in East Syria was struck by armed drones operated by Iran’s Revolutionary Guards (IRGC) and their proxy militias on the Syrian-Iraqi border. This military clash between Iran and the US is unprecedented on Syrian soil.

The event was set off on Thursday when IRGC-backed Shiite militias launched suicide drones against the US military facility guarding the Al Omar oil field (see photo) in the east Syrian province of Deir Ez-Zor, killing an American contractor and injuring five US military personnel. US retaliation was defined by Defense Secretary Lloyd Austin as “precision strikes on multiple targets in Deir Ez-Zor.”

DEBKAfile names those targets as a militias arsenal which was razed, an intelligence base outside the town of Mayadeen and a third facility near Abu Kamal. At least 10 people were killed, including Iranian officials, according to Syrian opposition sources.

The US defense secretary elaborated in a statement: “The airstrikes were conducted in response to today’s attack as well as a series of recent attacks against Coalition forces in Syria by groups affiliated with Iran’s Revolutionary Guards.” After for the first time addressing the IRGC by name, he emphasized that the airstrikes had been directed by President Joe Biden. “No group will strike our troops with impunity,” he said.

On Friday, defiant Iran’s militias nevertheless launched rockets against the US military guard defending the Al Omar oil field, having no qualms about demonstrating that the policy of impunity was not a one-way street.
Some straight talk on the subject was heard for the first time in Washington: It came from US Central Command chief Gen. Michael Kurilla, who said: “We are postured for scalable options in the face of any additional Iranian attacks.” Addressing the Armed Forces Committee in Congress, Kurilla said: “Iran’s drone fleet has become the largest and most capable unmanned aerial vehicle force in the region.”

This statement must have switched on some red lights in Israel too, given its own highly sophisticated UAV fleet. But even more so, since Tehran has clearly become  brazen enough to challenge the US military head-on.  This over-confidence may derive from the diplomatic rapprochement Iran recently achieved with its senior Gulf rival Saudi Arabia with China’s backing.

23. DEBKA file! 

ENAΣ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΧΑΡΤΗΣ

24. 

Putin Instructs FSB to Step Up Work Along Russian-Ukrainian Border

Sputnik News

2023 – 02- 28

MOSCOW (Sputnik)– Russian President Vladimir Putin instructed the Russian Federal Security Service (FSB) on Tuesday to take special control of the Russian-Ukrainian border.

“The Russian-Ukrainian section of the state border should be under special control of the FSB Border Service,” Putin said at an extended meeting of the FSB.

The Russian leader also noted that the authorities should closely monitor critical infrastructure in the country – such as transport hubs, public spaces, defense industry and energy companies, adding that the West has never minded using extremists to its advantage and always used what is at hand against Russia.

“We know that they [Western states] have never minded using both radicals and extremists in their interests, despite all the loud statements about the fight against international terrorism. They always use what is at hand against us, what they can use,” Putin stated.

He added that the FSB should stop those who seek to split Russia and pay attention to the new regions of the country – the Donetsk People’s Republic, Lugansk People’s Republic, Zaporozhye Region, and Kherson Region.

© Sputnik

25.

“Uluslararası yargı” bağımsız mıdır?

AHMET VAROL
ALINTI YAZAR

Uluslararası yargı” bağımsız mıdır?

25.03.2023

Yargı bağımsızlığı sıkça gündeme gelen bir konudur. Bazen bir sorun bazen de kesinlikle taviz verilmemesi gereken bir ilke olarak gündemde yer alır. Bu sıralarda siyonist işgal rejiminde gündeme getirilen yargı reformu paketinin karışıklıklara sebep olması da temelde “yargı bağımsızlığı”nın ortadan kaldırıldığı iddialarına dayanıyor. İsrail Yüksek Mahkemesi’nin, yolsuzluk suçlarından mahkum edilmiş Şas Partisi Genel Başkanı Aryeh Deri’nin İçişleri Bakanı yapılmasına itirazı Netanyahu’nun çok zoruna gittiği için bu mahkemenin yetkilerini sınırlandırmak amacıyla bir yargı reformu paketi hazırladı. Netanyahu’ya karşı siyonist tabanı harekete geçirmek için bahane arayan muhalif kanat da bunu iyi bir fırsat olarak gördüğü için hemen harekete geçti.

Uluslararası alanda da bilindiği üzere bir süre önce Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Ukrayna’da savaş suçu işlediği gerekçesiyle Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin hakkında bir tutuklama kararı çıkardı.

Hukuk kurallarına göre mahkemenin görevi adaletin icrasını gerektiren kararlar almaktır. Alınacak kararların uygulanmasının ne kadar mümkün olup olmadığına bakmak mahkemenin görevi değildir. Çünkü mahkemenin kararlarını uygulamak idari mekanizmanın görevidir.

UCM’nin Putin hakkında verdiği son karar da nispeten, siyasi dengeleri, yargı kararlarını pratiğe taşıyacak unsurların bu konudaki imkanlarının sınırlarını göz önünde bulundurmadan tamamen hukukun gereğine göre hareket ederek bağımsız bir şekilde karar verdiği mesajı taşıyor olabilir. Ama maalesef UCM’nin geçmişi bu konuda onu doğrulamıyor.

Putin’e yöneltilen savaş suçu ithamı elbette yerinde ve haklıdır. Ama o savaş suçunu sadece Ukrayna’da işlemedi. Ondan önce Çeçenistan ve Suriye’de de işledi. UCM onun buralardaki hak ihlallerini ve işlediği savaş suçlarını yargıya taşımayı ihmal etti. Bugün Ukrayna’da işlediği savaş suçlarından dolayı hakkında tutuklama kararı çıkarmakla tümüyle hukuki değil aynı zamanda siyasi bir tavır sergilemiştir.

Ayrıca UCM’nin hukuk kurallarına göre ve bağımsız karar verdiği konusunda samimi olduğunu gösterebilmesi için aynı duruşu işgalci siyonist rejim ve ABD karşısında da sergilemiş olması gerekir.

Bu kurum İsrail işgal rejiminin Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda gerçekleştirdiği katliamla ilgili açılan dava dosyalarını Aralık 2019’un başında üçüncü kez kapatmıştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi savaş suçlarının cezalandırılması amacıyla, BM öncülüğünde kurulmuş bir kurumdur.

Dünyada en çok savaş suçu işleyen yönetimlerden biri siyonist işgal rejimidir. Fakat ne kadar ilginçtir ki uluslararası yargı işgal rejimini savaş suçlarından dolayı hiç hesaba çekmedi. Bu konuda değişik iddialar ve gerekçeler kullanıldı. İşgal rejiminin UCM üyesi olmaması ve bu rejimin mağdur ettiği Filistin halkının bir devletinin olmaması kullanılan gerekçelerin başında yer aldı. Fakat Mavi Marmara mağdurlarının devletlerinin olmasına ve suçun da uluslararası sularda işlenmesine rağmen yine katillerin yargılanmasına gerek görülmedi ve yapılan tüm itirazlar reddedilerek dava dosyaları üç kez kapatıldı.

UCM’nin eski başsavcısı Fatou Bensouda’nın UCM’nin İsrail işgal rejiminin savaş suçlarını soruşturma yetkisinin olduğuna dair açıklama yapması, sonrasında da fiilen soruşturma başlatma kararı alması üzerine ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, UCM’nin siyonist işgalcinin savaş suçlarını soruşturma kararından rahatsız olduğunu ortaya koymakta gecikmedi ve bu mahkemenin İsrail aleyhine soruşturma başlatma yetkisi olmadığını iddia etti. Aradan fazla zaman geçmeden de Bensouda görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Bu hadise UCM’nin, küresel güçlerin siyasi tavırlarından bağımsız ve tamamen hukukun mantığına göre hareket etme imkanından yoksun olduğunu çok açık bir şekilde gözler önüne seren bir gelişme olmuştu. Bu itibarla UCM, uluslararası platformda savaş suçlarıyla ilgili olarak adaleti icra edeceğini, hukukun gereğini yerine getireceğini umduğumuz bir yargı organı değildir.

YENİ AKİT

26.

İran’dan ABD’ye tehdit: “Suriye’deki üslere yönelik saldırılara derhal yanıt verilecek”

İran'dan ABD'ye tehdit: "Suriye'deki üslere yönelik saldırılara derhal yanıt verilecek"

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi, Suriye’deki İran bağlantılı üslere yönelik gerçekleştirilen saldırılara derhal yanıt verileceğini söyledi.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’de geçtiğimiz perşembe günü İran’a ait bir intihar insansız hava aracının (İHA) terör örgütü DEAŞ ile mücadele koalisyonuna ait tesise gerçekleştirdiği ve 1 ABD’li sözleşmeli personelin öldüğünü, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandığı saldırının ardından bölgedeki hareketlilik sürüyor. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi, saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada ABD güçlerinin Suriye’deki varlığının yasa dışı olduğunu belirterek, “İran, terörle başa çıkmak ve Suriye’de istikrarlı bir güvenlik oluşturmak için çok uğraştı ve bu ülkenin istikrarını tehlikeye atan her türlü eyleme karşı çıkacaktır. Suriye’de DEAŞ ve terörle mücadele amacıyla bu ülkenin hükümetinin talebiyle kurulan üslere saldırmak için herhangi bir bahaneye derhal karşılık verilecektir” dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan bugün yapılan açıklamada, ABD’nin Suriye’de İran Devrim Muhafızları ile bağlantılı gruplara yönelik misilleme saldırılarında 19 kişinin öldüğü duyurmuştu. Hava saldırılarında ölenlerin 3’ünün Suriye askeri, 11’inin rejim yanlısı Suriyeli, 5’inin de rejim yanlısı yabancı olduğu aktarılmıştı.

27. ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”!

ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΔΩ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΒΑΘΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ “ΚΟΝΟΜΗΣΕ”, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΙΤΙΖΕΤΑΙ, ΓΛΕΙΦΕΙ ΚΑΙ “ΠΟΛΕΜΑΕΙ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΡΟΖ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΩΝ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”, ΑΥΤΗ ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ“!

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΞΕ-ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΟΧΙΕΣ, ΣΕ ΒΡΩΜΕΡΑ ΑΡΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΟΎΝΤΑ!

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ! ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΟΥΝΤΟΠΑΙΔΙ “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ” ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Ή ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ Ή ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΓΙΑ ΩΡΕΣ, ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΕΚΡΟΙ, ΚΛΠ, ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Ή ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ; ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ Κ.Κ.Μ.;

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ (ΜΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥ), ΑΠΑΙΤΕΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο “ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ!..

ΑΠΕΚΑΛΕΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ (ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΛΕΚΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΚΟΥΝ… ΥΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΟΥΡΙΑ…), ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΤΟΝ ΝΥΝ Π-Θ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ… ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜ/ΜΟ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΟΣ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ… ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ*! ΠΟΙΟΙ;  !……………………… ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!…

Ή ΑΛΛΙΩΣ, “ΒΓΑΛ΄ΤΗΝ ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΜΕ”!..

* ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΩΣ, (09-04-2023), Ο Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΝ ΝΑ ΠΑΓΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ… ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΩΝ, ΤΟ ΑΝΤΡΑΚΙ, Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ!..

28. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΜΩΡΗ ΜΑΓΔΑΛΩ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ*, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε/ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ο ΠΟΛΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ; ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ; 

* ΚΑ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ Ή ΑΛΛΙΩΣ “ΚΥΡΙΑ, ΕΛΑ ΜΕ ΦΟΡΑ”, ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ! ΠΏΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΕΠΙ ΔΕΞΙΑΣ, ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΑΣ, ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ, ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ;

29. Σας γράψαμε χθες να ψάξετε να βρείτε, τί πίστευε ο Στάλιν για τις ανθρώπινες απώλειες και κάποιοι μας παραπονέθηκαν ότι τους… κουράζουμε! Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τί πίστευε, ώστε να διαπιστώσετε το πόσο πονάνε και τα σημερινά Κομμούνια, γνήσια ή μεταλλαγμένα, δυτικού τύπου πια διεθνιστές, κλπ, για την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών!..  

Ο θάνατος ενός ανθρώπου, είναι μία τραγωδία. Ο θάνατος εκατομμυρίων, είναι στατιστική.

— Joseph Stalin

Καταλάβατε πιστεύω τώρα, το τί πιστεύουν για τα θύματα των Τεμπών τα Κομμούνια, αλλά και γιατί πχ δεν κατέβηκαν στους δρόμους, μετά το Μάτι και την Μάνδρα, τα Κομμούνια μας, γνήσια ή μεταλλαγμένα, και κατέβηκαν τώρα!

Τώρα δεν κυβερνούν και “παίζει” με την χρήση της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ (“στημένης”;), των ΤΕΜΠΩΝ, να “ρίξουν” τον Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ από την εξουσία, ενώ τότε κυβερνούσαν αυτοί!.. Τότε, στο Μάτι και στην Μάντρα, μάλλον δεν θα πέθαναν νέοι άνθρωποι, ούτε και μωρά, κλπ, ενώ τώρα τάχα τους συγκίνησε το νεαρόν της ηλικίας των θυμάτων!..

Μιλάμε για φίδια και σκορπιούς, που όπως αμέσως γράψαμε (βρείτε τα άρθρα μας εδώ από την πρώτη στιγμή μετά τα Τέμπη και δείτε ότι δεν πέσαμε έξω πουθενά, απ’ ό,τι μετά ζήσαμε και ζούμε), κατάλαβαν ότι είναι άνθρωποι μετά από τα Τέμπη και έτσι… “βγήκαν στους δρόμους”!..

Τα ίδια έκαναν και τον Δεκ του 1944 (“πριν από την μάχη των Αθηνών”) οι πρόγονοί τους, όταν μετέφεραν φέρετρα με πέτρες ή και άδεια στο Σύνταγμα, ακολουθούμενα από μαυροφορεμένες κοπέλες που έκλαιγαν και μοιρολογούσαν τα δήθεν αδικοσκοτωμένα συγγενικά τους πρόσωπα, από τα… γουρούνια Χωροφύλακες του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, στις διαδηλώσεις!..

Είναι “μανούλες” σ’αυτά τα Κομμούνια και απαιτείται γνώση, το αυτό θράσος και η αυτή αντ-επιθετική μαζικότητα, για να τους αντιμετωπίσει ένα άλλο Κόμμα! Από μόνος του κάποιος δεν μπορεί, αφού τον λιώνουν!..

Η εκπαίδευση* είναι ένα όπλο, οι συνέπειες του οποίου εξαρτώνται από το ποιός το κρατά στα χέρια του και σε ποιόν το έχει στραμμένο.

Ιωσήφ Στάλιν

* Πρόκειται για ουσιαστικό παρόμοιο σε έκταση και περιεχόμενο μ’ αυτό της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!..

30. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ… ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ, ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ, ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΘΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ:

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΥΠΕΞ ΜΑΣ, ΚΟΣ Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ;

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε/ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ – Ε/Κ-Β ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΛΑΟΥΣ, ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Π., ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ / ΜΑΣ, ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΙΩΣ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ!.. 

ΕΙΘΕ! 

ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ “RESPECT” ΣΤΟΥΣ ΔΕΝΔΙΑ – Κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!.. 

ΜΗΠΩΣ “ΚΟΛΛΑΕΙ” ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ Ε/Κ-Β ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΡΗΘΕΝ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ; 

Αν ένας υπουργός εξωτερικών αρχίζει να υπερασπίζεται μέχρι θανάτου μια «συμφωνία ειρήνης», πρέπει να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη παραγγείλει νέα θωρηκτά και αεροπλάνα.

Ιωσήφ Στάλιν

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-