ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Τ/ΠτΔ, ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Κε Πρόρεδρε της Τ/Δημοκρατίας!

Ο “ΙΑΠΕΤΟΣ”, και οι φίλοι του “ΑΓΓΕΛΟΙ”, ΕΥ-ΧΑ-ΡΙ-ΣΤΟΥΝ / – ΜΕ (!) εσένα και όλο σου εκεί το Επιτελείο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, για τον λόγο ότι μας διαβάζετε καθημερινά (όταν φυσικά “βγαίνουμε”), και νοιώθετε ακολούθως την ανάγκη να μας απαντάτε!

Ο “ΙΑΠΕΤΟΣ” δεν έκλεισε μήνα εδώ και τον μελετάτε και αυτόν! Σας ευχαριστώ λοιπόν και προσωπικά!

Σήμερα, σε άκουσα, σε ένα από τα Τ/Ο μας Κανάλια, απ΄αυτά, ξέρεις, τα χαμηλής αξιοπιστίας που η άμοιρη Ελλάδα διαθέτει να αναφέρεσαι στην “Τουρκία των 3 Ηπείρων και των 7 εποχών”, με βάση κυρίως(!) τις κατακτήσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και όχι μόνον!..

Προφανώς ο επιμελής, πράγματι, λογογράφος σου διάβασε την αναφορά μου στην “Ελλάδα των 5 θαλασσών και των 2 Ηπείρων” και θέλησε να… πλειοδοτήσει, στέλνοντάς μου έμμεσα την απάντησή του και κάνοντάς-σε παράλληλα και μάγκα στην ομιλία σου, προς την αλαλάζουσα… μπλέμπα σου! (Πώς αντέχεις ρε Πρόεδρε, όντας άρρωστος και κοντά στα 70 πια, κάθε μέρα – κάθε μέρα, ομιλία / μπράβο σου πάντως).

Αν φίλε Πρόεδρε, όπως και συ ο υπάλληλος της Προεδρίας (μάλλον υφιστάμενος του Κου Αλτούν), θέλαμε να γράψουμε για την Ελλάδα, όπως εσύ για την χώρα σου, τότε θα έπρεπε να γράφαμε πολύ απλά η “Παγκόσμιος Ελλάς”, των 3500 ετών τουλάχιστον, περιλαμβάνοντας όλον τον Πλανήτη ή σχεδόν όλον και επίσης όλη περίπου την χρονική διάρκεια της ζωής της Γης, με ανθρώπινα… ομιλούντα όντα φυσικά, πάνω σ’ αυτήν!

Στα χώματα πχ της Δ. Ανατολίας (Μ. Ασίας) Έλληνες έφυγαν (πχ από την αρχαία Αθήνα) και δημιούργησαν εκεί αποικίες, σε μια γη “λευκό χαρτί”, ήτοι σε μια γη όπου δεν υπήρχε τίποτε, [όπως πχ οι Ίωνες (Αθηναίοι άποικοι) την Ιωνία, οι οποίοι ονομάστηκαν έτσι επειδή “έφυγαν και πήγαν”, που στα αρχαία ελληνικά εκφραζόταν και εκφράζεται με το ρήμα “ίημι”= φεύγω και πάω, όπως ομοίως φτιάχτηκε η νέα εκεί Νίκαια της Βιθυνίας, από εσωτερικούς της Ελλάδος αποίκους, κλπ, κλπ, κλπ], αλλά και αργότερα άλλοι Έλληνες, όπως πχ κάποιοι εξ αυτών που επέστρεφαν από την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου στην Ασία (ο οποίος έφτασε, όπως ξέρεις, ως επικεφαλής “των Ελλήνων, πλην Λακεδαιμονίων”, μέχρι και το Πακιστάν και τις Ινδίες, εκπολιτίζοντας λαούς και λαούς και λατρεύτηκε ως Θεός), δημιούργησαν νεότερες ελληνικές πολιτείες σε όλο το έδαφος της σημερινής σου, για λίγο ακόμα, (λόγω του είστε κατακτητές και άρπαγες και όχι οι “ιδιοκτήτες”), χώρας, δηλαδή σε όλη την σημερινή Ανατολία, όπως την λέτε, σαν για παράδειγμα τον Στρατηγό του Μ. Αλεξάνδρου Νικομήδη, ο οποίος ίδρυσε την Νικομήδεια, που την μετονομάσατε σε İzmıt!

Αλήθεια! Πού ήσασταν εσείς τότε, ΡΤΕ;

Είναι και άλλοι Στρατηγοί του τεράστιου αυτού Έλληνα Στρατηλάτη, οι οποίοι “βγήκαν”, επιστρέφοντας, σε χώρες πχ της Αφρικής, [αφού, όπως ξέρεις, -δες τον Χάρτη, μιας και σας αρέσει και η Γεωγραφία, ασχέτως αν νομίσατε πως είναι… γυναίκα, επειδή και αυτή είναι θηλυκού γένους στην πανάρχαια γλώσσα μας, και την βιάσατε και αυτήν στις μέρες μας, όπως συνηθίζετε γενικώς ως νομάδες κατσαπλιάδες- ο ελληνικός στόλος (και εκεί “Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων”), γύρισε από τις Ινδίες διαπλέοντας ό,τι δεις στον Χάρτη], χώρες σαν πχ την Αίγυπτο, όπου ουσιαστικά κτίστηκε και εκεί μια 2η τότε Ελλάδα!.. Θα θέλω χρόνια, για να σου γράψω, πχ για τους Αλεξανδρινούς Φιλοσόφους, κλπ! Προς τιμήν τους οι Αιγύπτιοι δεν άλλαξαν πχ το όνομα της Αλεξάνδρειας, “ξέρω εγώ”, σε Κατσαπλακιστάν, κλπ, όπως κάνατε εσείς, άλλη μια απόδειξη του ληστρικού σας πνεύματος, που ρέει στο “DNA” σας, με τα ελληνικά μέρη που οι ιστορικές συγκυρίες και ο ιστορικός στο αίμα μας διχασμός έμελλε να σας τα εκχωρίσει, έστω βεβαίως προσωρινά!

Ρώτα μετά Πρόεδρε να σου πουν, ποιός ήταν ο τότε Κόσμος και θα καταλάβεις την ελληνική Παγκοσμιότητα, ως φυσική παρουσία ΠΑΝΤΟΥ, από τότε, πέραν της Παγκοσμιότητος που ασφαλώς μας προσδίδει η διάσταση του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, τον οποίον… απλόχερα δώσαμε στους κατοίκους αυτής της Γης, κατεβάζοντάς τους από τα… δένδρα, κάτι ασφαλώς που κάναμε και σε εσάς, ασχέτως αν εσείς αποδειχτήκατε ανεπίδεκτοι μαθήσεως, παραμένοντας αγροίκοι, ψεύτες, και με φονικά αντι-ανθρώπινα ένστικτα ακόμα, δυστυχώς!..

Και επειδή εσχάτως είμαι πολύ στεναχωρημένος Πρόεδρε, για λόγους που άπτονται κρίσεως που διέρχεται ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου και δεν έχω δυνάμεις, (παρ’ ότι τώρα έχω εδώ βήμα, που μου παρεχώρησαν οι ευγενείς “ΑΓΓΕΛΟΙ”), σου γράφω μόνον κάτι τελευταίο και… επεξεργάσου το!..

Πώς να οικειοποιηθείτε κάτι, ρε συ, συμπαθή κατά τα λοιπά, Ταγίπ, κάτι που δεν είναι δικό σας, όταν η κυριότερη απόδειξη που είναι η ΓΛΩΣΣΑ και η ύπαρξη “γραπτών μνημείων”, είναι εναντίον σας; Ο Όμηρος, για παράδειγμα, που τον κάνατε Τούρκο, σε τί γλώσσα έγραφε, ρε ΡΤΕ; Στα Τουρκικά, στα Αλβανικά, στα… Σκοπιανά και εσχάτως, λόγω του Διεθνιστή και Οργάνου σου “Σόρος-Τσίπρα”, … “Βορειο-Μακεδονίτικα”, λέγε με μπασταρδο-βουλγάρικα, κλπ, ή ελληνικά, ρε Πρόεδρε;

Η απάντηση σου είναι γνωστή, όπως και σε όλους – όλες μας!..

Όλη σχεδόν η Ανατολία*, (καλά δεν το συζητάμε για την Μ. Ασία / Δ. Ανατολία), βρίθει ελληνικών μνημείων και απομειναριών ελληνικής γλώσσας, είτε σε αρχαία θέατρα, είτε σε τύμβους, είτε σε ταφικές επιγραφές, κλπ, κλπ, κλπ!.. Έγιναν, λες, τουρκικά, όλα αυτά επειδή εσείς, όπως συνηθίζετε, αλλάξατε τα πάντα; Δικοί σας μέχρι και οι Θεοί του Ολύμπου, δικός σας και ο Όλυμπος (Uludağ), δικός σας, άφησες να εννοηθεί, μέχρι και ο… Παγκόσμιος Αριστοτέλης, ο μεγαλύτερος ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, όλων των εποχών!.. (Και αν δεν τα δείχνετε, τινά αυτών, ως τουρκικά, τα πλέον εξόφθαλμα μνημεία, κλπ, … αρκείστε να τα παρουσιάζετε ως… Ρωμαϊκά! Θα μου πεις, “κάτι είναι και αυτό”)!..

* Ρώτα πχ και τους φίλους σου τους Πακιστανούς να σου πουν για τους Καλάς ή ψάξε να δεις τί έγινε τότε με τους Πέρσες και σημερινούς Ιρανούς, με την βασίλισσα ΑΔΑ, κλπ, όταν ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πέρασε – πέρναγε απ’ τα μέρη τους!..

-/-

Δεν θα αναφερθώ, Πρόεδρε στην Κωνσταντινούπολη, διότι έχεις και την καρδιά σου και εγώ σέβομαι κάποια πράγματα!..

Στα ίδιο τραγικά ψέματα κατέφυγαν και οι Σκοπιανοί (Μπασταρδο-Βούλγαροι), αλλά και οι Αλβανοί και για να μην τους αδικώ αυτούς, οι εξ αυτών Τουρκαλβανοί, όπως ιστορικά και οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι, με τους Βλάχους, κλπ, παρουσιάζοντας ελληνικά ιστορικο-πολιτιστικά πεπραγμένα, ως δικά τους, ξεχνώντας την ΓΛΩΣΣΑ(!), ΡΤΕ, την ΓΛΩΣΣΑ(!), αλλά και το να μας δείξουν και δείξετε και τίποτε γνήσια γραπτά αποδεικτικά κείμενα!..

Κλείνοντας Πρόεδρε, όπου και να πας, όχι στα Βαλκάνια, όχι στην Ασία, όχι στην Αφρική, όχι στην Αμερική (κάνατε και τον Κολόμβο… Τούρκο), θα βρεις ΕΝΤΟΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΧΝΟΣ… τουλάχιστον!..

Γι’ αυτό και “βγήκε” εκείνος ο… (“κουϊζ” στο βάζω, για να τον βρεις εσύ), και είπε, “όπου πάω βρίσκω την Ελλάδα μπροστά μου, Έλληνες σας μισώ”!..

Και τελικά, ρε ΡΤΕ, ήλθατε στην Μεσόγειο (“Μέσον Της Γης”), από την… “ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ” ή όχι; Τί λέει άραγε σχετικά, ο συγκυβερνήτης σου… ευνούχος Μπαχτσελί; Μάλλον θα συμφωνεί μαζί μου, λέω εγώ!.. (Αλήθεια! Πού ακούστηκε, ρε Πρόεδρε, να σε τραβάει πολιτικά απ’ τους όρχεις σου, ένας ευνούχος”);

Συνεπώς Πρόεδρε, αλλά και εσύ λογογράφε, (θηλυκού γένους… μοιάζεις να είσαι), με κανέναν άλλον λαό, πόσο μάλλον με τους Έλληνες δεν μπορείτε να συγκριθείτε, αφού όπου και να περάσατε ως νομάδες – γυρολόγοι και άρπαγες – πειρατές, αφήσατε αίμα, στάχτες και οιμωγές και ατέλειωτο… μαντρί, ήτοι ατέλειωτο “μπε” και βρώμα!.. Υπ’ αυτήν την έννοια, ναι, είστε ή ορθότερα, ναι, μπορείτε να λογισθείτε όχι μόνον ως λαός 3 Ηπείρων και 7 εποχών, αλλά και ως… Παγκόσμιος λαός (είδες πόσο “large” είμαι μαζί σου ΡΤΕ;), ένας λαός του οποίου το σημερινό 1/3 είναι στο “DNA” του Έλληνες (απόγονοι εξισλαμισμένων Ελλήνων, είτε βιαίως, είτε -ένιοι αυτών- εκουσίως)!..

Το πιο θλιβερό όμως ΡΤΕ, δεν είναι το γεγονός ότι ακόμα και εσύ, ένα μεγαλοστέλεχος της τ/”ΕΛΙΤ”, ένα υψηλόβαθμο… γρανάζι (ίσως το υψηλότερο) της τ/Στρατογραφειοκρατίας βαυκαλίζεσαι με ψέματα, δείχνοντας ότι όχι μόνον αρέσκεσαι σ’ αυτά, αλλά και ότι σε τρέφουν κιόλας, αλλά το γεγονός ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, (ΩΣ “ΕΛΙΤ” ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΑΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΑΣ), ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ), ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΑ ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ -ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ- ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ!..

Και κάτι ακόμα, διότι αύριο θα είμαι στο Αζερμπαϊτζάν και δεν θα ήθελα να το ξεχάσω!

Λέτε συνεχώς εσχάτως, αυτήν την συνεχή παπαριά, “θα ‘ρθούμε ξαφνικά ένα βράδυ” ή “θα ‘ρθούμε νύχτα”, κλπ, φράση που την “βγάλατε”, λίγο μετά το 1974, για να ξεπεράσει το προσωπικό σας τον φόβο να πεθάνει νύχτα και να μην πάει στον Παράδεισο, καθ’ ά το Κοράνι σας λέει!.. Ή όχι ΡΤΕ και συ Χουλουσί; Ναι!..

Πόσες νυχτερινές εκπαιδεύσεις την εβδομάδα, κάνατε μέχρι το 1974 ΡΤΕ / Χουλουσί; (Έστω να μας πεις, πόσες νυχτερινές βολές κάνατε, μέχρι το 1974); Θες να μας πεις; Θες να μας πεις, επίσης, για το πρόβλημα αυτό του λαού σας, ευρύτερα; 

Όσα “μότο” όμως και να εφεύρετε, όσα σχετικά τραγούδια και να βγάλλετε, ο λαός σας, που προς τιμήν του είναι θρησκευόμενος, (άλλο αν το πολιτικο-οικονομικο-θρησκευτικό σύστημα Ισλάμ του επιβάλλει να είναι… γίδι και στην πραγματικότητα αρνί προς τους κατά καιρούς ηγέτες του), θα συνεχίσει να φοβάται να μην χάσει τον… Παράδεισο ΡΤΕ!.. Μην νομίζεις λοιπόν πως με την επανάληψη αυτής της -υποτίθεται- ατάκας, ο πιστός λαός σας θα ξεπεράσει τον μέγιστο αυτόν φόβο του!..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΡΤΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ! ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ Μ’ ΕΣΑΣ, ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΡΤΕ! ΕΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ, ΡΤΕ, (ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΥΛΕ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΖ ΣΤΗΝ 65 Μ/Κ ΤΑΞ, ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ), ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ, ΕΚ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ, ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ* ΝΥΧΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΗ ΣΑΣ, ΡΤΕ!..

* ΛΕΓΟΝΤΑΣ “ΕΜΕΙΣ” ΡΤΕ, ΕΝΝΟΩ ΜΟΝΟΝ “ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η(ΔΙΑΖ) ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΝΤΥΜΕΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΖΙ!.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ό,ΤΙ ΤΟ 1987 ΕΙΧΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΟΝΤΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ “ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ”, Κου… (ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ), ΟΠΩΣ Ο ΤΟΤΕ Π-Θ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ), ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ!..

ΡΤΕ!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΕΛΙΚΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΑΥΤΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… ΓΕΙΤΟΝΙΑ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠ’ ΕΔΩ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΗΡΘΑΤΕ ΕΔΩ, ΣΕ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΑΝ ΠΟΤΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΓΗΓΕΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΟΡΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΤΙ ΜΙ-ΣΕΙ-ΤΕ, ΡΤΕ, ΟΤΙ ΜΙ-ΣΕΙ-ΤΕ, ΚΕ… ΠΡΟΕΔΡΕ!..

 

ΙΑΠΕΤΟΣ” 

-/-

ΥΓ.

1. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΛΑ ΠΛΕΟΝ, ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΞΕΡΟΥΜΕ!..

2. Μάθατε, είμαι σίγουρος Πρόεδρε, τί δήλωσε προ ολίγου καιρού ο Σέρβος Π-Θ Βούϊσιτς! Για να δούμε λοιπόν θα επαληθευτεί; Θα ήθελα την γνώμη σας Κε ΡΤΕ!.. Ο ερχόμενος Δεκ. λέτε να είναι το… 10, στην αντίστροφη προς το… 0 μέτρηση;

3. Επίσης! Εμείς, πες στον δύσμορφο, απόγονο Ελληνογενίτσαρου, ΥΠΕΞ σου, πως δεν θα γίνουμε ποτέ Ουκρανία (βάλτο και εσύ και ο Ακάρ στο μυαλό σας), όσο “χύμα” – πιθανώς- και να (σας) φαινόμαστε ως Κράτος ή ως λαός, δεν ξέρω!.. Εσείς όμως, και σας το γράφω με απόλυτη ειλικρίνεια και όχι ειρωνεία, προσέξτε καλά(!), διότι η ανάλυσή μου, άγεται στο συμπέρασμα ότι θα καταλήξετε να γίνετε… ΒΙΕΤΝΑΜ² !..

Α! Τώρα μόλις ΡΤΕ, ήλθε στα χέρια μου μια φωτογραφία με τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ (απόσπασμα βεβαίως) να παρελαύνει, με το πέρας του Α’ Π.Π., πού λες; Στο Παρίσι, ΡΤΕ, στο Παρίσι!.. 

4. Διάβασα και τον φίλο μου, τον Μεχμέτ ΑΤΖΕΤ, αυτόν τον Καυκάσιο (νομίζω) “ΜΙΤ-ΤΣΙ”, με τα παπούτσια που κτυπάνε “κατσαρίδες στην γωνία”, στο παρακάτω άρθρο του, ΡΤΕ! Πες του να διαβάσει παραπάνω, τί σου γράψαμε σχετικά σήμερα και να ηρεμήσει, μην να ανησυχεί!..

Yunanistan ve ABD’ye adalarda ‘Suçüstü’

Yunanistan Ege’de ateşle oynamaya devam ederek. Gayrı Askeri Statü’deki Midilli ve Sisam’a askeri sevkiyat gerçekleştirdi. Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7.com Yazarı Mehmet Acet, Yunanistan ve ABD’nin amacı ve Türkiye’nin önlemleriyle ilgili köşe yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu.

  • 26.09.2022

Pazar Pazar güne, Ege Adaları’ndan gelen görüntülerle uyandık.

Birkaç gün önce, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait İHA’ların, Ege’de uçuş gerçekleştirirken, bazı adalarda askeri bir hareketliliği tespit ettiği haberi gelmişti.

Dünkü görüntüler, o hareketliliğin ne olduğunu bize gösterdi.

Görüntülere göre Yunanistan anlaşmalara göre Gayrı Askeri Statü’deki (GASA) Adalardan Midilli ve Sisam’a askeri sevkiyat yapıyor, Midilli’ye 23, Sisam’a 18 taktik tekerlekli zırhlı araç götürüyordu.

Tam anlamıyla ‘suçüstü’ hali de diyebiliriz bu duruma.

Ama sadece Yunanistan açısından değil, aynı zamanda ABD açısından da aynı ‘suçüstü’ durumu geçerli.

Neden derseniz, görüntülere de yansıdığı gibi iki ayrı çıkarma gemisiyle getirilen zırhlı araçlar, ABD tarafından Dedeağaç Limanı’na gönderilen araçların aynısıydı.

Dolayısıyla uluslararası anlaşmalara aykırı şekilde gerçekleşen bu konuşlanma için, Yunanistan’a ait bir konuşlanma mı? Yoksa aynı zamanda ABD’ye ait konuşlanma mı sorusu pekala sorulabilir.

EGE’Yİ YUNAN GÖLÜ HALİNE GETİRİP, TÜRKİYE’Yİ ANADOLU’YA HAPSETME ARAYIŞLARI MI?

ABD’nin, aynı zamanda iki NATO üyesi ülke olan Türkiye ile Yunanistan arasında izleye geldiği kısmi denge politikasından Atina lehine, Ankara aleyhine değişiklik yaptığına dair işaretler son dönemde iyice artmış durumda.

Bu gelişmelerin arka planını anlamlandırmak için şu türden bir bilgiye herkesin ihtiyacı olabilir:

Amerikan Kongresi’nde, yönetim çevrelerinde, çeşitli lobiler nezdinde yaygınlığı olan bir görüş, bir eğilim var.

Türk/Yunan ilişkileri bahsi söz konusu olduğunda, Türklerin Anadolu’ya hapsedilmesi ve Ege/Akdeniz’den uzak tutulması, buraların ‘vekil ülke’ olarak Yunanistan tarafından ‘tutulması’ fikri bu.

Son gelişmeleri, Yunanistan’ın ABD desteğini de arkasına alarak, (Türkiye’nin 1995 yılında TBMM’de aldığı bir kararla savaş sebebi saydığı) karasularını 12 mile çıkarma arayışlarına dönük girişimleri olarak yorumlamak mümkün olabilir mi?

Evet, mümkün olabilir.

Peki, böyle bir karar Türkiye için ne anlama gelir?

Her şey bir yana, böyle bir karar, Türk gemilerinin uluslararası sulara geçişinin sona ermesi, yahut, Yunanistan iznine bağlanması anlamına gelir.

Tahmin etmiş olmalısınız.

Böyle bir şeyin Ankara açısından kabul edilemezliği de buradan kaynaklanıyor zaten.

ABD GÖZ GÖRE GÖRE TÜRKİYE’YE KARŞI YUNANİSTAN’I KOLLUYOR

ABD’nin Yunanistan lehine pozisyonlanmasına dair son gelişmeler üzerinden örneklendirmeler yapalım.

Geçtiğimiz günlerde ABD, Yunanistan’la F-16 savaş uçaklarının yenilenmesi için yapılan anlaşma çerçevesinde, ilk iki F-16 uçağının teslimatını yaptı. Önceki versiyonuna göre daha gelişmiş radar ve silah kapasitelerine sahip olan bu uçaklar, Atina’nın kuzeyindeki Tanagra Hava Üssü’ne ulaştı.

Hemen arkasından, ABD’nin, 35 yıl sonra, Güney Kıbrıs Rum Yönetimine (GKRY) yönelik silah ambargosunu tamamen kaldırma kararı aldığı haberi geldi.

Eşzamanlı olarak Rumların, İsrail’e ait Demir Kubbe Hava Savunma Sistemini almak için girişimler yürütmekte olduğu haberi yeniden gündeme geldi.

ANKARA OLUP BİTENİN FARKINDA. BUNU ANLAMAK İÇİN YAPILAN AÇIKLAMALARA BAKMAK YETERLİ

Yunanistan söylem ve eylemlerinin arkasındaki ‘ABD izi/teşviki’ artık iyice belirginleşmiş durumda.

Bunu bilmek, bunun farkındalığı içinde olmak lazım.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Kongre’de yaptığı konuşmaya, topluca ayakta alkışlanarak verilen karşılığı hatırlayalım.

Türkiye’ye nazire yaparcasına…

Miçotakis, en son BM konuşmasında zeytin dalı uzatır gibi yaptı.

Türkçe paylaşımlarla “Biz komşuyuz düşman değiliz” şeklinde dostane açıklamalar yaptı.

Ama bunun bir taktikten ibaret olduğu anlaşılıyor.

Zira, Midilli ve Sisam’dan gelen görüntüler, söylemle eylemin birbirine tamamen ters düştüğünü gösterdi.

“BAZILARI SİZİN KULAĞINIZA BİR ŞEYLER SÖYLEYEBİLİRLER”

Ankara’daki durum tespitinin de tam da böyle bir çerçeve içinde olduğunu vurgulayayım.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada kullandığı, Yunanistan’a hitabeden şu ifadelerini, altını çizerek aktaralım:

“Tarihten ders alın diyoruz. Yeni maceralara girmeyin. Bazıları sizin kulağınıza bir şeyler söyleyebilirler. Bunların geçerli olmadığını tarihte gördünüz. Aynı şeyi tekrarlatmayın. Bu konuda akıllı olun”

Bir de, Türkiye’nin F-16 tedarik ve modernizasyon talebiyle ilgili Washington’un ‘zamana yayma’ eğilimine karşı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı şu açıklamayı hatırlatalım:

“Temenni ediyorum ki bu ilişkide Amerika bizi farklı yollara sevk etmesin. Yani farklı yollardan kastım, dünyada savaş uçaklarını satan yer sadece Amerika değil. İngiltere satıyor, Fransa satıyor, Rusya satıyor, her yerden bunu temin mümkün. Bunun için de bize sinyal çakanlar var.”

Dün adalardaki hareketliliğin dışında, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait Bayraktar AKINCI TİHA’nın, Türkiye/Yunanistan sınır hattında (karada) uçuş gerçekleştirdiği haberi geldi.

Belli ki, sadece Adalar’ın değil, Meriç’in öbür tarafındaki hareketliliğin de daha yakından izlenmesini zorunlu kılan bir sürecin içine girmiş durumdayız.

5. ΡΤΕ! Για ρώτα τον ΥΠΑΜ σου! Τον αγαπάει, άραγε, τόσο πολύ ο ιδιαιτέρας ευφυϊας (το ρολόϊ στο δεξί του χέρι σαν κόσμημα το φοράει και δεν είναι… “ΦΑΒΡ ΛΕ ΜΠΑ”) Άγγλος ΥΠΑΜ, Κος ΟΥΑΛΑΣ, όσο δείχνει η φωτογραφία που… “κυκλοφόρησε”, μετά από την επίσκεψη του Χουλουσί στο Λονδίνο, για να “δει” τα “ΓΙΟΥΡΟΦΑΪΤΕΡ – ΤΑΪΦΟΥΝ”, μαζί με τους Αεροπόρους σας; (Με την ευκαιρία! Αυτή η αντίληψη που σαν ΤΕΔ σας διακρίνει, ότι δηλαδή η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στρατιωτική μάζα, μαζί με την… μαζικότητα, νικάει την όποια ποιότητα του αντιπάλου “εν τόπω και χρόνω”, ακόμα και την αρίστη, θα “σας φάει” στο τέλος, ανοίγοντάς σας τον λάκκο σας)!..

-/-