… Φιλάκια Από Το… Βίλνιους!..

Φίλοι μου / μας!

– Τελείωσε και το… Βίλνιους!.. Για να δούμε, ακροθιγώς, τί έγινε εκεί ή ορθότερα τί “βγήκε” από εκεί! Θα εξετάσουμε την “ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ”, το “Ουκρανικό”, την στρατηγική επεκτάσεως του ελέγχου του ΝΑΤΟ πέραν των σημερινών ορίων του και τα “Ε-Τ” που συζητήθηκαν ευθέως (διότι σίγουρα συζητήθηκαν και εμμέσως στα “θέλω” των Τούρκων από τις Η.Π.Α.), στο περιθώρειο της συναντήσεως, μεταξύ των ΡΤΕ και Κ.Κ.Μ.!..

α. Ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τελικώς, μετά από την τόσο μεγάλη πολιτική ξεφτίλα που υπέστη από την Τουρκία η Σουηδία, η Τουρκία δέχθηκε να μπει η χώρα αυτή σύντομα στο ΝΑΤΟ, ακολουθουμένων των προβλεπομένων διαδικασιών και “υπό τον όρο” να πει “ναι” η “Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση”!

Η Τουρκία “χόρευε” επί μακρόν τους Σουηδούς πολιτικό… τσιφτετέλι, ζητώντας κυρίως να μην υποστηρίζει γενικώς η Σουηδία το “ΡΚΚ”, (στην Σουηδία έχουν καταφύγει πολλοί τέως μαχητές και μέλη του “ΡΚΚ”, πολλά των οποίων καταζητούνται από την Τουρκία), όπως επίσης να μην υποστηρίζει και τις σημερινές πολιτικο-στρατιωτικές… παραφυάδες του”ΡΚΚ” στην Β. Συρία,

 

 

 

 

παραφυάδες που ορθώς (!) προσπαθούν να προσεταιριστούν πολιτικο-στρατιωτικώς οι Η.Π.Α. με την ευρεία στήριξη και πρωτίστως προστασία που τους παρέχουν, στήριξη που δεν άπτεται μόνον των αμερικανικών συμφερόντων στην τόσο πλούσια ενεργειακά αυτή περιοχή, (περιοχή που είναι σημαντικό “κομμάτι” της πορείας των πετρελαίων), στήριξη που δεν άπτεται μόνον της ασφαλείας των Κούρδων, όπως και του τονισμού της υπάρξεώς των εκεί, ως πολιτική και κυρίως ως ιστορική οντότητα, αλλά και στήριξη που, “πάνω απ’ όλα”, άπτεται της γενικότερης ασφαλείας του Ισραήλ, κυρίως από την Ρωσία, αλλά και από το Ιράν, όπως εδώ έχουμε πει και εξηγήσει.

Ο χωρίς όρια και φρένα πολιτικός “λακεδισμός”, “ραγιαδισμός”, κλπ, προς τους Τούρκους, που κατ’ εμάς έδειξε όλο αυτό το διάστημα η Σουηδία, προκειμένου να “βγει από την μέση” το τ/ “ΒΕΤΟ” και να ενταχθεί αυτή στο ΝΑΤΟ, απέδειξε τα παρακάτω:

√ Η Σουηδία στερείται δυστυχώς σοβαρής πολιτικής ηγεσίας!

Η ηγεσία της χώρας είναι πολιτικοί αρλεκίνοι, υπάκουα “πιόνια” των Αμερικανών πια και τίποτα άλλο! Ούτε άποψη δεν εκφράζουν, πόσο μάλλον να στηρίξουν τυχόν θέσεις τους!..

Δεν ισχυριζόμαστε ότι κακώς “ακούνε” οι Σουηδοί την Υπερδύναμη Αμερική, προς Θεού, αλλά λέμε ευθέως πως είναι ή πιο σωστά ήταν μέγα ΛΑΘΟΣ γι’ αυτήν την χώρα, που αποτέλεσε για 10ετίες, παγκοσμίως και κυρίως στην Ευρώπη, την “χώρα – αναφοράς”, την “χώρα – υπόδειγμα” για το ζηλευτό δημοκρατικό της μοντέλο, να εισέλθει με τόσο υποτιμητικό τρόπο στην Συμμαχία. 

Οι Η.Π.Α., ως ο αδιαμφισβήτητος Φάρος της Ελευθερίας, αλλά και Φάρος της σύγχρονης Δημοκρατίας, από την άλλη, λάθεψαν, διότι μ’ αυτόν τον τρόπο “μικραίνουν” στα μάτια όσων αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα… βαθύτερα, αφού έτσι όπως το χειρίστηκαν το θέμα ξεφτίλισαν ένα Κράτος “Μοντέλο Δημοκρατίας” και ύψωσαν ένα “Κράτος – Δυνάστη”, ένα Κράτος οιωνεί διεθνή πολιτικο-στρατιωτικό τραμπούκο, όπως είναι η Τουρκία, που “πατάει” και στην εποχή μας στην Γεωγραφία της και… “καλά κάνει”! (Τα έχουμε πει)!..

Ο συμπαθής και κυρίως ευφυής Κος Μπλίνκεν (οι Η.Π.Α. δηλαδή) όφειλε να ελέγξει καλύτερα τις όποιες ισορροπίες προκύπτουν από ό,τι παραπάνω προσπαθούμε να σας “περάσουμε”, (δεν το έπραξε καθόλου πιστεύουμε) και να μην εστιαστεί μόνον στον στόχο, που μοιάζει πλέον η ολοκλήρωσή του να είναι, “πρώτα ο Θεός”, θέμα χρόνου! 

Οι Η.Π.Α., και γενικότερα η Δύση, πιστεύουμε πως θα πρέπει, σε όσο χρόνο έμεινε, να λειάνει την πιο πάνω αναφερθείσα… Σουηδική ξεφτίλα, κάνοντας πιο “βελούδινη”, από την πλευρά που μόλις αναδείξαμε, την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, προς όφελος και του ιδίου του ΝΑΤΟ, αφού δεν νομίζουμε πως είμαστε οι μόνοι (ενν. οι Έλληνες), που είδαμε αυτήν την άκρως περίεργη Σουηδική πολιτική ανικανότητα χειρισμού ενός τόσο σοβαρού γι’ αυτήν ζητήματος!..

Και κάτι ακόμα, για κάποιους που ήδη διαβάζοντας μέχρι εδώ βιάστηκαν να μας… πυροβολήσουν, ρωτάμε και αυτούς και τους… πάντες!..

Εσείς, Κες, Δίδες και Κοι, κρίνετε ότι η συνολική Σουηδική στάση ήταν στάση αρμόζουσα στην μέχρι σήμερα διεθνή πολιτική εικόνα της χώρας αυτής, έναντι του όποιου… ανταλλάγματος της εδόθη, και μάλιστα Σουηδική στάση προς μια χώρα, λέγε με Τουρκία, που δολοφόνησε (!) έναν από τους καλύτερους μεταπολεμικούς Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως ήταν ο… “δικός” της Σουηδός (!!!) τέως Π-Θ Όλαφ ΠΑΛΜΕ; [Οι Η.Π.Α., και γενικώς εκείνοι που… κοσμοκρατούν, γνωρίζουν, δια των Οργάνων τους (Μ.Υ.) την αλήθεια για την υπόψη δολοφονία, που έσπευσε, κατ’ εμάς κακώς, πριν από λίγα χρόνια να “κλείσει” η Σουηδική κρατική Εισαγγελία, κάνοντας λόγο για κάποιον φρενοβλαβή που σκότωσε τον ΠΑΛΜΕ, έξω από ένα Σινεμά της Στοκχόλμης, όπου πήγαινε το ζεύγος ΠΑΛΜΕ για να παρακολουθήσει κάποια ταινία…]!..

Η Τουρκία έδειξε και πάλι (ξαναλέμε, “πατώντας” στην Γεωγραφία της), ότι είναι πολύ μεγάλη διπλωματική πόρνη! Κατενίκησε ουσιαστικά τις Η.Π.Α., παρά το “ναι” τους με το… ερωτηματικό, έστω και αν ο στόχος των Αμερικανών ήταν η έναντι όποιου τιμήματος (ακόμα και έναντι της ίδιας της διεθνούς αμερικανικής πολιτικής εικόνας), ένταξη της Σουηδίας στην “Συμμαχία“!.. 

Ο ΡΤΕ είπε: “Ναι, να μπει η Σουηδία στο ΝΑΤΟ, Κοι των Η.Π.Α., αλλά εφ’ όσον η Βουλή-μας το εγκρίνει, κάτι για το οποίο εμείς θα κάνουμε, ως τ/Κ-Β, τα πάντα“!

Αυτό λέγεται έμμεσος προς τις Η.Π.Α. εκβιασμός, και για να το πάμε ακόμα πιο πέρα, λόγω του ότι η 15η Ιουλίου και η επέτειος του αποτυχημένου αμερικανοκίνητου τ/στρατιωτικού Κινήματος, της 15-07-2016, στην Τουρκία πλησιάζει, λέγεται και “χαριστική βολή” του ΡΤΕ προς τον Α/Πρόεδρο Τζο ΜΠΑΪΝΤΕΝ, αφού τότε (2016) και πάλι οι σύγχρονοι φαύλοι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” κυβερνούσαν τις Η.Π.Α. (ο πολιτικά αποτυχημένος… “πολύς” Χ. Μ. Ομπάμα) και ο σημερινός Πρόεδρος ήταν Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α.!

Το γιατί είναι “χαριστική βολή” αυτό, του ΡΤΕ προς τον Μπάϊντεν, το καταλαβαίνετε όλοι και δεν χρειάζεται… επεξήγηση! 

Και τον “εκβιασμό” καταλαβαίνετε βεβαίως, αλλά κρίνουμε πως θα πρέπει να πούμε κυριολεκτικώς “2 λόγια” γι’ αυτόν! Ο ΡΤΕ είπε εμμέσως, αλλά ουσιαστικώς, στον Α/Πρόεδρο! “Θα πείσουμε εμείς την Βουλή μας, αλλά θα πείσεις και εσύ το  Κογκρέσο να μας δώσει πχ τα 80 F-16”, κλπ! (Λέμε πχ τα F-16, διότι δεν είμαστε σίγουροι πως το τ/αντίβαρο για το “ναι” της Τουρκίας στην Σ/ένταξη είναι ή θα είναι μόνον τα F-16!.. Θέλει πολύ προσοχή, Κε… Ντόκε)! Καταλάβατε!..

Επίσης, ένα ακόμα στοιχείο που καταδεικνύει ότι η “διπλωματική πόρνη Τουρκία, προσπαθεί να κρυφτεί, αλλά η… πορνεία δεν την αφήνει”, (ένα άλλο αντίστοιχο παράδειγμα του Αισώπειου μύθου με τον Σκορπιό και τον Κάβουρα…), αλλά και στοιχείο ότι συνεχίζει να είναι μεγάλος διπλωματικός παίκτης, είναι η αποστροφή ΡΤΕ, η οποία έλεγε πως “ναι, να μπει η Σουηδία στο ΝΑΤΟ, αλλά και η Τουρκία να μπει, επιτέλους, στην ΕΕ “!.. [Αναφέρθηκε μάλιστα και στα 16 χρόνια που ανέμενε για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ η… “Β. Μακεδονία” (sic)]!

Απ’ αυτήν την αποστροφή που γενικά την κρίναμε ήδη, ειδικότερα συνάγουμε τα εξής:

– Ούτε καν την ένοιαξε την Τουρκία, αν η υπόψη αναφορά της έγινε (εσκεμμένα βεβαίως), σε λάθος… μαγαζί (ΝΑΤΟ), αλλά… συνεργαζόμενο (ΝΑΤΟ) με εκείνο το μαγαζί όπου θα έπρεπε να γινόταν (ΕΕ)! Η Τουρκία, ως Τουρκία ή ως Οθωμανική Αυτοκρατορία κάποτε, έχει μάθει να “κτυπάει”, εδώ και αιώνες πια, και (!) ασύμμετρα, όταν κρίνει ότι την συμφέρει κάτι τέτοιο, και κυρίως από τότε που η διεθνής… ανάγκη της υπάρξεώς της δημιούργησε το περίφημο “Ανατολικό Ζήτημα”, το οποίο είναι φανερό ότι, με τον έναν ή άλλον τρόπο, συντηρείται και στις ημέρες μας!..

Η Ερντογανική αναφορά στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ ήταν και τ/κτύπημα “καμπανάκι” προς την Ελλάδα, η οποία (ΠΡΟΣΟΧΗ!) δυνητικά και μόνον θα μπορούσε να ασκήσει βέτο στην είσοδό της*, μια είσοδο που είχε αιτηθεί λίγο μετά / σχεδόν ταυτοχρόνως με την Ελλάδα, την 10ετία του 1950! (Όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την είσοδό της στο ΝΑΤΟ το 1952, όταν η Τουρκία τότε ακολούθησε την Ελλάδα στο αίτημά της για είσοδο στην “Ευρωπαϊκή Κοινότητα”). Η αναφορά αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, αν ευθέως δεν εκφράζει, τουλάχιστον καταδεικνύει μια διπλωματική δολιότητα ή έστω πονηρία και προς εμάς! (Η Σουηδία, αλλά και η ΕΕ έσπευσαν να φανούν θετικοί σε κάτι τέτοιο)!..

* Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι λέγει “ΝΑΙ” σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ήτοι ενδεχόμενο εισόδου στην ΕΕ της Τουρκίας! Δεν ξέρω όμως τί θα μπορούσε να συνεχίζει να λέγει η Ελλάδα, αν υπάρξει πρόβλημα στην “Κυπριακή Δημοκρατία” (ενν. στην επίλυση του από το 1974 εκκρεμούντος προβλήματος, που προκάλεσε η διεθνής συνωμοσία σε βάρος του ανεξαρτήτου Κράτους αυτού δια της τ/εισβολής), μια “Κυπριακή Δημοκρατία” χώρα μέλος της ΕΕ, η οποία, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ, έχει και αυτή λόγο στην ένταξη ή μη, της Τουρκίας στην Ένωση. Η Τουρκία, με αυτό που είπε ο ΡΤΕ, έδειξε πως δεν εκτιμά ως υπολογίσημη πολιτική δύναμη την “Κ. Δ.” ή ορθότερα πως πιστεύει πως το “ΝΑΙ” του για την Σουηδική ένταξη αποτελεί “οδηγό” / “αφετηρία” για πολλά κέρδη στο τ/… τσουβάλι αντιδώρων από την παγκόσμιο αμερικανική ηγεμονία!.. / Η τ/δολιότητα ή πιο “λάϊτ” η τ/πονηρία μπορεί πιθανώς να οδηγήσει και σε τ/ζητούμενα προς τις Η.Π.Α., που να αφορούν την Ελλάδα, και συγκεκριμένα να ζητηθεί σε κάποια θέματα αλλαγή ειλημμένων αμερικανικών αποφάσεων, και μάλιστα ήδη τροχοδρομημένων για εμάς αποφάσεων!.. (Πχ στα εξοπλιστικά)!.. Γι’ αυτό, πολύ σοφά, ο Ε/Π-Θ δήλωσε πως δεν ασχολούμαστε με τα εξοπλιστικά άλλων χωρών, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης”! (Ο Κ.Κ.Μ. αποδεικνύεται “γάτερ-μαν”)!..

-/-

Με την αναφορά αυτή περί εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, η Τουρκία εμπλέκει στον στρατηγικό της αυτόν στόχο (είσοδο στην ΕΕ) όλες τις χώρες της ΕΕ, προσπαθώντας ουσιαστικά να τις ελέγξει! 

Γενικότερα, “κλείνοντας” το θέμα “Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ”, διαβάστε!

  • Η Σουηδία ήταν ανύπαρκτη στο θέμα και, όσο… υπήρχε, είτε έγλειφε τους Τούρκους, είτε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ακολουθούσε την… σκιά τους!..
  • Η σημερινή Σουηδία έδειξε πως στερείται (ας με / μας συγχωρήσετε φίλοι Σουηδοί), πολιτικής υπερηφάνειας, (λόγω προφανούς ελλείψεως ικανής πολιτικής ηγεσίας), αφού πλέον… “τρίζουν τα κόκκαλα” του ΠΑΛΜΕ στον τάφο του!
  • Η ένταξη της Σουηδίας δεν είναι ακόμα βεβαία, αφού έχει να κάνει πολύ δουλειά ο Α/Πρόεδρος και η Κ-Β του, προκειμένου να… πειστούν εκείνοι στις Η.Π.Α., που (ΠΡΟΣΟΧΗ!), όπως ελέχθη, … βάζουν εμπόδια στην στρατιωτική ενίσχυση της Τουρκίας!
  • Η Τουρκία με τα περί της εισόδου της στην ΕΕ, επιδιώκει ή θα επιδιώξει να πάρει και (!) κάτι ΠΟΛΙΤΙΚΑ(!) ΜΕΓΑΛΟ γι’ αυτήν, πλην των στρατιωτικών ανταλλαγμάτων που όλοι μας, μέχρι τώρα (!), γνωρίζουμε πως διεκδικεί από τις Η.Π.Α. !
  • Η Τουρκία κατέστη, για άλλη μια φορά, το κέντρο του παγκοσμίου πολιτικού ενδιαφέροντος, γενόμενη πλέον ένας πολύ ισχυρός οίστρος για τις Η.Π.Α. ή ένας… τάβανος, που προσπαθούν οι Η.Π.Α. (λέγε με “το άλογο” στην αναφορά μας περί οίστρου),  κακώς και κυρίως λανθασμένα, με πολιτικά χαϊδολογήματα να διώξουν από το… σώμα τους!.. [Λαϊκά η Δύση κρεμάστηκε, για άλλη μια φορά, από τα παπάρια των Τούρκων, κάτι που δεν περιποιεί τιμή σ’ αυτήν, ενώ λογίζεται, κατ’ εμάς, παρά το αβέβαιο εισέτι τ/”ΝΑΙ”, (αφού υπάρχουν όροι, έστω και ένας), ως ακόμη μία ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΤΤΑ (μετά απ’ αυτήν της 15ης Ιουλίου 2016), από την Τουρκία του ΡΤΕ και από τον ίδιον τον ΡΤΕ]!
  • Η Τουρκία μοιάζει, όπως είχαμε γράψει εδώ μετά από την σύνθεση  της νέας τ/ Κ-Β, να θέλει να “γυρίσει” στην Δύση κιαι στις Η.Π.Α., κάτι που όμως απομένει να αποδειχθεί στην πράξη / κάτι που θα πρέπει να το αποδείξει στην πράξη!
  • Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, και ο νέος “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ”, έχουμε εκφράσει την θέση μας ή αν θέλετε τον βαθύ προβληματισμό μας, για το εάν η ένταξη της Σουηδίας (όπως βεβαίως και της Φινλανδίας) θα ωφελήσει, πέραν των ιδίων αυτών χωρών, το ΝΑΤΟ και την Δύση γενικότερα, από την στιγμή μάλιστα που αποτελεί ειλημμένη απόφαση της Ρωσίας, όπως εδώ το έχουμε αναλύσει και εξηγήσει πολλάκις, να διεκδικήσει μελλοντικά την παγκόσμιο κυριαρχία στην Πόλη και στα Στενά των Βοσπόρου – Δαρδανελλίων, με κάθε τρόπο και κυρίως πολεμικά!.. 

Αυτά τα ολίγα για το θέμα του… ερχομού του πολυθέλητου “ΝΑΙ” των Τούρκων, για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ! Θα συνεχίσουμε, σύντομα, με το “Ουκρανικό”! Συντονιστείτε!

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-