H Τουρκία και η τύχη του … Προκρούστη

 Χωρίς τίτλο (2)  Ο ΡΤΕ συνεχίζει την πολιτική του Οζάλ! Είναι πια ξεκάθαρο! Θέλει να «βάλλει χέρι» ή τουλάχιστον «να έχει σημαίνοντα λόγο» στα πετρέλαια της Μοσούλης, μιάς εκ των … απαγορευμένων περιοχών της γης, που ανήκει πραγματικά στους κυρίαρχους του Πλανήτη, (αυτό που αποκαλείται «Διεθνές Σύστημα»), και που παραδοσιακά επιτηρείται – ελέγχεται από τα εκτελεστικά τους όργανα Μ. Βρετανία – Η.Π.Α., που θεωρητικά έχουν τους ισχυρότερους στρατούς !…

     Ξέχασε σίγουρα ο Ερντογάν τί έπαθε ο Κεμάλ το 1925 και το 1929 από τη Βρετανία, (τις Η.Π.Α. της τότε εποχής), όταν την πρώτη φορά επεχείρησε να μπει στο Β. Ιράκ και τη δεύτερη το … σκέφτηκε και μόνον!

     Ξέχασε όμως, όπως φαίνεται, και τί έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με την ρήξη ΤΕΔ – Οζάλ, για το ίδιο θέμα!

     Ο Οζάλ ήθελε να μπει η Τουρκία με το στρατό της στο Β. Ιράκ, με στόχο το … «τυρί» των πετρελαίων, ενώ ο τότε Α/ΓΕΕΔ, Στρατηγός Νετζίπ Τορουμτάϋ, ήταν σφόδρα αντίθετος, διότι η Ιστορία δίδαξε τους Κεμαλιστές και τελικά … παραιτήθηκε!

     Ο Οζάλ, που επέμενε, δεν πέτυχε τελικά στο στόχο του, (οι ΤΕΔ εκφράζονται πάντα – και συνταγματικά – από τον εκάστοτε Α/ΓΕΕΔ και μόνον), και το 1993 «εξεδήμησε εις Κύριον» … δηλητηριασμένος από το Κεμαλικό «Βαθύ Κράτος», όπως προ ετών κρατικές έρευνες απέδειξαν, (αν και αυτό δεν ελέχθη με έμφαση από το νέο-Ισλαμικό τουρκο-ερντογανικό κατεστημένο, αφού και αυτό κατανοεί ότι είναι «βαρύ» για την Τ/Δημοκρατία να λέγεται ότι ο τάδε Νο 1 του κράτους δολοφονήθηκε και μάλιστα από συμπατριώτες του), ενώ ο … Τορουμτάϋ, που και αυτός με μία σειρά από … ίντριγκες είχε γίνει Α/ΓΕΕΔ, έζησε και πέθανε σε βαθύ γήρας, 2-3 χρόνια πριν, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

      Για την Ιστορία, οι λόγοι που οι Κεμαλιστές δεν δίστασαν να …  «στείλουν» τον Οζάλ, το πιο δυνατό από τα αμερικανικά … «άλογα» στην Τουρκία της δεκαετίας του 1980, που εισήγαγε στην χώρα του την φιλελεύθερη οικονομία, στα … ουρί του … Παραδείσου ήσαν και άλλοι,  και ο πιο σημαντικός ασφαλώς ήταν το γεγονός της προσέγγισης του Οζάλ και του κόμματός του («Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας» – «AnaVatan Partisi» / «ΑΝΑΡ»), με το ΡΚΚ.

      Ο Οζάλ, ο οποίος φέρεται ότι είχε Κούρδισα μάνα, πίστευε πως με το διάλογο θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα, σε αντίθεση με τις ΤΕΔ που παγίως πίστευαν και πιστεύουν (!) πως αυτό θα λυθεί μόνο με τα όπλα!

      Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής στα … ουρί και στα … αιώνια πιλάφια … «εστάλησαν» από τους Κεμαλιστές πολλοί, μεγαλοσχήμονες και μη, Τούρκοι, στρατιωτικοί και άλλοι, όπως και ο «εξ απορρήτων» στρατιωτικός σύμβουλος του Οζάλ.

      Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, το 2003, η Τουρκία δεν επέτρεψε στις Η.Π.Α. να εισβάλλουν στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεϊν, δια της ΝΑ Κουρδικής … Τουρκίας, (σχεδόν στο σύνολό της αγορασμένης από Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους, όπως από τον Πόλσον και άλλους), από το Βορρά του Ιράκ (από το «κεφάλι» του). Αυτό μοιάζει, θα μπορούσε να πει κανείς, σαν τουρκικά ιστορικά … αντίποινα…

     Οι Τούρκοι άφησαν για 3 μήνες τους Αμερικανούς πεζοναύτες να περιμένουν στα πολεμικά τους πλοία, στην Α. Μεσόγειο! Οι Αμερικανοί δεν τους το συγχώρησαν ποτέ, αργότερα τους … «τσουβάλιασαν», αιχμαλωτίζοντας και φορώντας τσουβάλια στα κεφάλια καμιά 15αριάςBordo Bereli, που επιχείρησαν να δολοφονήσουν στη Μοσούλη Σουνίτες αρχηγούς / φυλάρχους, τους οποίους δεν ήλεγχαν, θέλοντας να ελέγξουν επίσης τις εκεί εκλογές, εξ όσων μπορώ να θυμηθώ, κλπ και τους έστειλαν πίσω … αεροπορικώς!

     Και δεν σταμάτησαν εκεί! Για μια 10 ετία μετά, οι Αμερικανοί τους διέσυραν ως στελέχη και ως Στρατό (τους είχαν και «άχτι» βέβαια από τις αρχές του 2000, λόγω του περίεργου … Ευρασιανισμού της ηγεσίας τους), στέλνοντάς τους στις φυλακές με την «ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ» και κυρίως με τη «ΒΑΡΙΑ», διαλύοντας ουσιαστικά τις ΤΕΔ, με το σχέδιο … «ανάδειξης της τουρκικής γύμνιας», όπως αποκαλώ εγώ την τεράστια διαρροή πληροφοριών που βίωσαν και σχεδόν βιώνουν μέχρι σήμερα,  σε όλα τους τα επίπεδα, πλην των ΤΕΔ, και άλλοι κρατικοί θεσμοί, Οργανισμοί, όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Πρωθυπουργία, κλπ.

     Τώρα λοιπόν πού ξαναπάνε οι Τούρκοι;        

     Οι Αμερικανοί είπαν, δια του ΥΠΕΞ τους Κέρυ ότι γνώριζαν το θέμα, αρνήθηκαν (!) όμως αυτό που είπαν οι Τούρκοι, ότι δηλ. βρέθηκαν εκεί, στη Μπασίτσα, στα πλαίσια του «Διεθνούς Συνασπισμού» κατά του «ISIS», υπό την αιγίδα των Η.Π.Α.

     Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει, το αν τελικά οι Η.Π.Α. θέλουν ενιαίο Ιράκ ή έχουμε εισέλθει, όπως εκτιμώ, στη 2η Φάση της σχεδιασθείσας τριχοτόμησής του, σε σουνιτικό Κουρδιστάν στο σημερινό Βορρά του Ιράκ, σε σουνιτικό αραβικό κράτος (βλέπε «Ισλαμικό Κράτος») στο κέντρο και  σε σιϊτικό αραβικό κράτος στο νότο, όπως ο … «Προφήτης» Ραλφ Πήτερς είχε τη δεκαετία του 1990, στο γνωστό του χάρτη, σχεδιάσει, «προβλέψει».  (Είναι η γνωστή πλάκα που μας κάνουν αυτοί που χαράσσουν το μέλλον του Πλανήτη και που για να πουλήσουν παρουσιάζονται ως αναλυτές, «δεξαμενές σκέψης», κλπ, λέγοντας «διαβάστε μας για να μάθετε τί και πώς» … Και οι χαχόλοι πολίτες της γης, τους πληρώνουν μάλιστα πολλές φορές, για να μάθουν …)

     Οι Ιρακινοί (Βαγδάτη) διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους Τούρκους, τους έδωσαν και διορίες αποχώρησης από το έδαφός τους, αφού εισέβαλαν για άλλη μία φορά σε ανεξάρτητη χώρα του Ο.Η.Ε. (Ιράκ), η οποία – ΠΡΟΣΟΧΗ – έχει μείζονα εσωτερικά προβλήματα (είδατε ο Τούρκος;), οι Ιρανοί ομοίως , κλπ.

     Οι Ιρακινοί «τα ’θελαν και τα ’παθαν» με τον αντιαμερικανισμό τους όλα αυτά τα χρόνια, μετά από την πτώση του Σαντάμ, τη γνωστή τους στροφή προς τη Ρωσία, από την οποία είχαν ζητήσει να αγοράσουν όπλα, κάτι δις, κλπ.  Ο «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» το μόνο που ακόμα ψάχνει με τον Ιωήλ είναι στοιχεία για το αν πράγματι πίσω από τον «ISIS» είναι παλιοί Σανταμικοί Αξκοί των Μ.Υ. του τότε Ιράκ, οι οποίοι … «εμήδησαν» προς τις Η.Π.Α. και αποτέλεσαν τη μαγιά του «Ισλαμικού Κράτους»!

     Είναι ερώτημα και για τον Μπαρζανί! Τί ακριβώς θέλει; «Τα βρήκε» με τους Τούρκους; «Πούλησε» τα αδέλφια του τους Κούρδους του ΡΚΚ;

     Και άλλα πολλά ερωτήματα γεννώνται φίλοι μου και για τον Μπαρζανί, αλλά και για το «Κουρδικό Κίνημα» ευρύτερα, το ρόλο του Οτζαλάν, που ακούγεται όλο και πιο πολύ ότι θα τον αποφυλακίσουν με τη δικαιολογία ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη, για τις Κουρδικές φυλές, κλπ. Η εξέταση όλων αυτών των μειζόνων θεμάτων μπορεί να μας καταδείξει το αν οι Κούρδοι πρόκειται και πότε να αποτελέσουν ποτέ μία ενιαία κρατική οντότητα…

     Σε ό,τι αφορά τώρα τον Ερντογάν…  

     Ο Ερντογάν δείχνει πλέον εμφανώς ότι διακατέχεται από εμμονές! Πρέπει να έχει σχέση αυτό και με την πνευματική (!) του υγεία, για την οποία έχουν λεχθεί πολλά, μέχρι και ότι οι Αμερικανοί ελέγχουν το νου του, με τις γνωστές μεθόδους. Σας έχω ξαναγράψει φίλοι μου ότι ξαφνικά «θα ακούσετε τα μαντάτα του», αφού ο … Θεός είναι πολύ εκνευρισμένος μαζί του και σύντομα θα με διατάξει, όπως πιστεύω, να του πάρω την ψυχή. Ίδωμεν!…

     Ο ΡΤΕ λοιπόν, περίπου «διέρρηξε τα ιμάτιά του» με τον πρώην Α/ΓΕΕΔ, Νετζντέτ Οζέλ, όταν αυτός ήταν αντίθετος με την επιθυμία του να μπουν οι ΤΕΔ στη Συρία, και συγκεκριμένα στην περιοχή που θέλουν οι Τούρκοι να γίνει, από τις Η.Π.Α. και από το ΝΑΤΟ, «Ζώνη Ασφαλείας», (από Τζεραμπλούς, έως την Αζέζ και σε βάθος 40 χλμ) / (Γι’ αυτό και ο … «ποντικός» Τ/Π-Θ Α. Νταβούτογλου δήλωσε πως τα σύνορα του ΝΑΤΟ είναι τα Τ-Σ σύνορα).

     Νουνεχής (!) ο Οζέλ, αμέσως «την έκανε δι’ ελαφρών πηδηματακίων» και μετέβη για … εγχείρηση προστάτη στο «GATA», ένας Οζέλ ελάχιστα αγαπητός στο προσωπικό των ΤΕΔ, αλλά «εργάτης», και αυτός που «ξανάβαλε το στρατό στα στρατόπεδα» και του επέβαλε να ασχολείται μόνον με το αντικείμενό του, με την αποστολή του δηλ. στην ειρήνη, ένας Οζέλ ο οποίος, χωρίς να είναι άπολις, τήρησε το Κεμαλικό … «απολιτικισμό» «κατά γράμμα», ενώ ήταν και τυχερός, αφού λίγο θα έμενε, μετά από την αναρρωτική του άδεια, στις ΤΕΔ, αφού θα ολοκληρωνόταν η θητεία του, και θα αναλάμβανε ο … «πολεμοχαρής» Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, όπως και έγινε.

    Θεωρείται πράγματι «πολεμοχαρής», γι’ αυτό και οι Η.Π.Α. ήσαν από επιφυλακτικοί, έως αρνητικοί στην ανάληψη της αρχηγίας των ΤΕΔ εκ μέρους του, κάτι που δεν … απέφυγαν. Παρουσιάζει για Κεμαλιστής σημάδια παρέκκλισης από την «Κεμαλική ορθή σκέψη», κάτι που εντυπωσιάζει, αλλά και ταυτόχρονα προβληματίζει!..

     Ο Ακάρ είναι «άκρως δεκτικός στα κελεύσματα» του «τύποις» προϊσταμένου του, «Αρχιστρατήγου» ΡΤΕ. Είναι κάτι που προξενεί πραγματικά μεγάλη εντύπωση, αφού οι Κεμαλιστές Αξκοί δεν ξεφεύγουν ΠΟΤΕ(!) από την Κεμαλική γραμμή!

     Ο σφαγέας Κεμάλ, ο οποίος όμως είχε στρατηγική αντίληψη, είχε πει πως η Τουρκία, όπως την βλέπουμε σήμερα στον χάρτη, είναι ένα ενιαίο «Έθνος – Κράτος» και πως δεν θα πρέπει να μπει ποτέ σε Συρία και στο Β. Ιράκ)!    

     Ο ΡΤΕ έκανε τη συμφωνία με τον Μπαρζανί, επί της προηγούμενης κυβέρνησής του (63η), που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε, από πλευράς τ/ ΥΠΕΞ, ένα από τα «πουλέν» της τ/εξωτερικής πολιτικής, που λέγεται Σινιρλίογλου. (Νομίζω ήταν αυτός, αν δεν απατώμαι. Πρόκειται για έναν βαθιά πανούργο διπλωμάτη) / (04 Νοε 2015).

     Με βάση αυτήν τη συμφωνία, οι ΤΕΔ θα εκπαιδεύουν τους Κούρδους «Πεσμεργκέ», ώστε αυτοί «να τα βάλλουν», δήθεν, κάποια στιγμή, με τους ισλαμοπιθήκους του ΙΣΙΣ, (λες και δεν τους πολεμάνε εδώ και 2 χρόνια τώρα, κυρίως, και μάλιστα σκληρά), ισλαμοπιθήκους λοιπόν που είναι εκπαιδευμένοι και πολεμούν, όπως οι συμμορίες (!) στο Σικάγο, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης …, όχι «τακτικά» και γι’ αυτό είχαν και έχουν επιτυχίες! (Ένας από τους λόγους, όπως και η … ψυχολογική τακτική της δημοσιοποίησης των αποκεφαλισμών των θυμάτων τους και γενικώς των … «εφευρετικών» σατανικών τρόπων με τους οποίους δολοφονούν τους αιχμαλώτους τους, κλπ).

        Η διάρκεια της εκπαίδευσης των Κούρδων θα είναι 2,5 χρόνια, εξ όσων έχουν διαρρεύσει, και πάντα … «πρώτα ο Θεός», καταλάβατε…

        Γι’ αυτό και οι Τούρκοι ζήτησαν και τους εδόθη στην περιοχή Μπασίτζα (τουρκιστί), (μεταξύ Μοσούλης και Αρβήλων / Ερμπίλ), γη, στην οποία δημιούργησαν στρατόπεδο, ικανό να φιλοξενήσει 3 Μχίες, όπως λένε και έγραψαν οι ε/φ τους, αν και η δύναμη που σχεδιάζουν να στείλουν εκεί θα είναι δυνάμεως Σώματος Στρατού (ΣΣ)!

        Δεν γίνονται έτσι φίλοι μου οι εκπαιδεύσεις… και ας «έβγαλαν» οι Τούρκοι στο Διαδίκτυο φωτογραφίες απ’ αυτήν.

        Τον χώρο, εγκαταστάσεις κλπ, που ακόμα κατασκευαστικά εξελίσσονται, επισκέφθηκε και επιθεώρησε, θα λέγαμε, και ο Τ/Π-Θ Νταβούτογλου! Αυτό από μόνο του «δείχνει» πολλά!..

        Στο στρατόπεδο, ως εκπαιδευτές, ευρίσκονται Κομάντος του ΣΞ (Μπλε Μπερέ), Ειδικοεπιχειρησιακοί της Σ-Χ (JÖH), Ειδικές Δυνάμεις (Bordo Bereli) και επαγγελματίες Αξκοί, Υπξκοί και ΕΠΟΠ.

     Στην παρούσα φάση φέρεται ότι εντός του στρατοπέδου ευρίσκονται 8.000 άτομα, αριθμός ο οποίος αναμένεται να φτάσει στα 30.000 άτομα, ήτοι δύναμη Σώματος Στρατού + (ΣΣ+)  !!! (Με υπολογισμό, βάσει του τριαδικού Βρετανικού στρατιωτικού συστήματος μετρήσεως δυνάμεως, όπου 1 Δρία=30 άνδρες κλπ Χ 3 πάντα, προς τα πάνω).

     Από «Υλικά και Μέσα», στο στρατόπεδο, φέρεται ότι υπάρχουν στην παρούσα χρονική περίοδο 25 άρματα και 140 ΤΘ-να οχήματα (ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ) και ικανός αριθμός απαραιτήτων υλικών, για πολεμική δράση.

     Φίλοι των «Αγγελικών Δυνάμεων»!

     Ας μάθουμε να … «περιμένουμε» και μετά να … «βλέπουμε»! Εμείς το διδάξαμε και αυτό!

     Στους Τούρκους οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το πείσμα τους στις όποιες δράσεις τους, αυτό που ονομάζουμε «εμμονή στο σκοπό» και στο παραπάνω θέμα, στο θέμα των πετρελαίων του Ιράκ.

     Ο «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» τολμά και σας γράφει ότι πιστεύει ότι η Τουρκία θα πληρώσει τελικά τη μεγαλομανία της! «Θα το φάει το κεφάλι της» και «θα τρίξουν τα κόκκαλα του Κεμάλ», αλλά και όλων όσων στα χρόνια μας, την είχαν προειδοποιήσει σχετικά, όπως ο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο οποίος ως «Διεθνής Πολίτης» είχε έγκυρη πληροφόρηση.

     «Έχει απλώσει πολύ τα πόδια της, πέραν του… παπλώματός της»! Μιλάμε για μία σύγχρονη πολιτική … «Προκρούστειο Κλίνη».

      Τα «ανοίγματα» σε Συρία και σε Ιράκ, η εκ νέου σύγκρουση με το ΡΚΚ, καθώς και η τελευταία σύγκρουση με τη ρωσική … αρκούδα, είναι σοβαρότατα ζητήματα που αποτελούν διακυβεύματα της ίδιας της ύπαρξης του τουρκικού κράτους!

     Καταλάβατε τώρα γιατί στο τελευταίο ΑΣΣ, όπως σας το είχα γράψει εμφαντικά, συζήτησε η στρατιωτική ηγεσία τους … «τα ρίσκα» και είδαν για πρώτη φορά, όπως μας είπαν, την άμυνα της Τουρκίας, σαν Τουρκία, από πλευράς τουρκικής και όχι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, όταν η χώρα τους είναι μια πολύ μεγάλη ΝΑΤΟ ϊκή Βάση; Διότι είχαν πρόθεση να παίξουν σκληρό πόκερ …, λίαν πιθανώς, «όλα ή τίποτα»!

     Τρέμουν και στη σκέψη των «πρόσθετων μυστικών πρωτοκόλλων» της Λωζάννης, γι’ αυτό και πλεύρισαν τα τελευταία 5 χρόνια τους Άγγλους!.. Τίποτα δεν αφήνουν στην τύχη του!

      Καταλάβατε λοιπόν γιατί σας έγραφα ότι πρόκειται για την πιο σκληρή και πιο επιχειρησιακή τουρκική στρατιωτική ηγεσία των τελευταίων ετών; Φαίνεται ότι η σημερινή στρατοκρατία της Άγκυρας είναι ΠΡΟΣΕΞΤΕ (!) φιλοπόλεμη, ή έχει εκτιμήσει, μετά από ανάλυση όλων των δεδομένων που σας παραθέτω και σήμερα, πως πλέον ο πόλεμος είναι για την Τουρκία η «αναγκαία λύση».

      Το ίδιο συμβαίνει όμως και με τον Τ/Π-Θ Νταβούτογλου, έναν καθηγητή που τον επέβαλαν στην πολιτική και που οραματίζεται και ονειρεύεται … Σουλτανίες σε νέα σύγχρονη έκδοση, παρά την πρόσφατη δήλωσή του ότι η Τουρκία δεν εποφθαλμιά ξένα εδάφη…

      Οφείλουμε όμως να πούμε επίσης, ότι οι Τούρκοι, άριστοι γνώστες της ατομικής Ψυχολογίας, αλλά και της Ψυχολογίας του όχλου, των μαζών, ξέρουν ως πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία, να διαχειρίζονται άριστα (!) το φόβο τους, από τον οποίο φόβο βαθιά διακατέχονται, εις ό,τι αφορά το μέλλον της στρατοκρατικής τους χώρας.

      Προβληματιστείτε φίλοι μου και … Ίδωμεν!!!

 

                                                   «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ»

 

ΥΓ. Το Τάγμα των Χερουβείμ το Σάββατο συγκέντρωση στο … «Περιβόλι του Ουρανού», ώρα 21:00.