«ISIS: Τουρκική ή όχι Τερατογέννεση»;

1.  Με – κατά το δυνατόν – σύντομους, σαφείς και δομημένους λόγους θα εξετάσουμε και κυρίως θα προβληματιστούμε στο αν ο τζιχαντ-ιστικός «ISIS» ή τουρκιστί «DAEŞ» είναι τουρκικής εμπνεύσεως τερατούργημα ή πιθανώς  κάποιων άλλων ισχυρών κέντρων, υπηρετών και εκτελεστών εντολών των ιθυνόντων της παγκόσμιας εξουσίας.

  1. Τα Μέλη του ISIS

–      Πρώην  – κυρίως- Σανταμικοί σουνίτες Αξκοί και Υπξκοί, αλλά και απλοί Ιρακινοί πολίτες, σουνίτες μουσουλμάνοι, νοσταλγοί του απαγχονισθέντος (σε Δικαστήριο της Bαγδάτης με Σιϊτη θυμίζω Πρόεδρο) πρώην Δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν, ορκισμένοι για εκδίκηση, ουσιαστικά κατά πάντων! Φέρεται ότι ο ISIS ήταν ιδέα ενός στρατιωτικού, ο οποίος ήταν, αν όχι Αρχηγός, σίγουρα υψηλόβαθμο ανώτατο στέλεχος των ΜΥ του Σαντάμ. Ως Αρχηγός,  θρησκευτικός ή θεωρητικός άλλως πως, παρουσιάζεται σήμερα ο ζων (;) Ιρακινός Ελ Μπαγντάτι, «αρχι-ιμάμης», επί το ελληνικότερον.

–     Άτομα (όχι απαραίτητα Ιρακινοί) συμπαθούντα το Ισλάμ, περιστασιακοί, ρομαντικοί ή όχι, μισθοφόροι ή όχι, νεήλυδες, προσήλυτοι, απ΄ όλον τον κόσμο και κυρίως από την Ευρώπη και τον Καύκασο.

–   Μη Ιρακινοί, φανατικοί του Ισλάμ και λάτρεις του Τζιχάντ, («τύποις» σουνίτες), εξτρεμιστές, τρομοκράτες, όπως μέλη της «Αλ Κάϊντα», κλπ, όπως είναι οι Τσετσένοι μουσουλμάνοι, τινές των Λιβανέζων, των Σαουδαράβων κλπ. [Γι΄αυτό και στον τίτλο τους, (ISIS),  συμπεριλαμβάνουν και την περιοχή του Λεβάντε].

–       Λίαν πιθανώς και Άραβες Ισραηλινής καταγωγής, στρατολογημένοι των Ισραηλινών ΜΥ, οι οποίοι εξυπηρετούν ισραηλινά συμφέροντα, εντός και εκτός Ισραήλ.

  1. Από της Εμφανίσεώς του, έως και Σήμερα:

–       Ο σουνιτικός ISIS «καθαρίζει» Χριστιανούς (Στη Συρία, κυρίως).

–     Ο σουνιτικός ISIS «καθαρίζει» Κούρδους (Στο Β. Ιράκ και στη Β. Συρία, κυρίως. Θυμίζω τα χημικά που είχε ρίξει ο Σαντάμ σε 1 εκ. Κούρδους…).

–       Ο σουνιτικός ISIS «καθαρίζει» Ασαντικούς (Στη Συρία, κυρίως).

–      Ο  σουνιτικός  ISIS «καθαρίζει»  στο Ιράκ Ιρανούς (πχ Σιϊτες «Φρουρούς της Επανάστασης» που υποστηρίζουν και μάχονται για τους Αλεβήδες και τους Χριστιανούς Ασσυρίους του Άσαντ)

–     Ο σουνιτικός ISIS «καθαρίζει» μέλη της σιϊτικής Χεζμπολλάχ («Το Κόμμα του Θεού»), οι οποίοι μάχονται και (!) υπέρ του Άσαντ.

–      Ο  σουνιτικός ISIS «καθαρίζει» στην χερσόνησο του Σινά, (όπου απέτυχε ο ομόδοξός του «Αλ Νούσρα»), Αιγυπτίους σουνίτες (!) μουσουλμάνους, του Αιγύπτιου Στρατηγού Πραξικοπηματία, Ελ Σίσι και τέλος

–    Ο σουνιτικός ISIS «καθαρίζει», στην Α. Λιβύη κυρίως, δυτικοστραφείς Λίβυους μουσουλμάνους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μάχονται να εκκαθαρίσουν αρχικά και στη συνέχεια να εκδημοκρατικοποιήσουν την χώρα τους, (μάλλον «Όνειρο Θερινής Νυκτός», αφού πρόκειται για μία χώρα που αποτελείται από 99 διαφορετικές φυλές, κλπ).

–     Ο   σουνιτικός   ISIS  προσβάλλει  επιπροσθέτως,  (ερασιτεχνικά είναι αλήθεια),   και καράβια (πολεμικά και πολιτικά) δυτικών συμφερόντων στη Μεσόγειο.

–      Ο   σουνιτικός  ISIS  φέρεται  να  υπνώττει  και σε χώρες της Ευρώπης,μηδέ της Ελλάδος εξαιρουμένης! (Δεν απαιτεί απόδειξη αυτό, αφού «δια τους νουν έχοντας και παρακολουθούντας» είναι πρόδηλο)!

–   Ο σουνιτικός ISIS τέλος, «καθαρίζει» Αμερικανούς ή αμερικανικής καταγωγής πολίτες, Βρεττανούς και άλλους εξ Εσπερίας πολίτες, τους οποίους κυρίως απαγάγει, από περιοχές που δρα.

  1.  Ποιός  Ωφελήθηκε  ή  Ωφελείται Από τη Δράση του ISIS (Με βάση ασφαλώς ότι τα πάντα στη γεω-πολιτική και στη γεω-οικονομία είναι βραχύ-μέσο-μακροπρόθεσμα μεταβαλλόμενα και ουδέποτε σταθερά).

         Δεν είναι ένας ο … κερδισμένος, αλλά αρκετοί! Συγκεκριμένα:

         α.  Οι Τούρκοι, διότι:

(1) Τους χρησιμοποίησαν πρωτίστως και κυρίως κατά των … «αριστερών» Κούρδων, του «PYD», στη Β. Συρία, (το αντίστοιχο «ΡΚΚ» στη Συρία), ώστε να μην δημιουργηθεί κρατικό κουρδικό μόρφωμα εκεί, κάτι που φάνταζε πολύ πιθανό, μετά κυρίως από τη δημιουργία των 3 κουρδικών καντονίων και την απόφασή τους για μεταξύ τους ένωση, καθώς και συνακολούθως για τη μη δημιουργία κουρδικού ενεργειακού αγωγού. Πρόκειται για θέμα υψίστης εθνικής ασφαλείας, όπως ο ίδιος ο Τ/Π-Θ έχει επανειλημμένως με έμφαση τονίσει. Ακόμα βεβαίως δεν έχει «ξεκαθαρίσει» / αποσαφηνιστεί τίποτα στο θέμα «Β. Συρία».

(2)  Τους χρησιμοποίησαν επίσης, κατά περίπτωση, όπως:

(α) Eίτε για να κτυπήσουν – κτυπούν τις δυνάμεις του εχθρού τους Άσαντ.

                        (β) Είτε για να κτυπήσουν (αρχικά) τη νόμιμη Κ-Β του Ιράκ, με την οποία περιήλθαν σε αντιπαλότητα, εδώ και καιρό.

                        (γ) Είτε για να κτυπήσουν και εκβιάσουν τους Κούρδους του Δημοκρατικού και – θεωρητικώς- αποδεκτού από τη Δύση, Μεσούντ Μπαρζανί. (Έμμεσος έλεγχος των Αρβύλων – Ερμπίλ).

(δ) Είτε για να ελέγξουν έμμεσα μεγάλες και χρυσοφόρες πετρελαϊκές περιοχές στο Ιράκ, τις οποίες κατέλαβε ο ISIS, ώστε μελλοντικά να έχουν λόγο, με κάποιο τρόπο, βασισμένοι στην Φαναριώτικη πολιτική αρχή του «ανάμενε και δες» / «bekle ve gör».

                         (ε)  Είτε για να εκκαθαρίσουν τη Μ. Ανατολή και ειδικότερα τη Συρία, από τους Χριστιανούς, τους οποίους ο ISIS εδίωξε και διώκει απηνώς. (Απεκαλύφθη ότι πίσω από την απαγωγή και δολοφονία των 2 Σύρων Μητροπολιτών, ήταν το Τ/ΥΠΕΞ).

                       (στ)  Είτε  για  να  τρομοκρατήσουν  την παγκόσμια κοινότητα από τη συμπεριφορά των ανθρωπόμορφων κτηνών-δολοφόνων του ISIS, δείχνοντας το τί σημαίνει, τί είναι το «Τζιχάντ», από τί απειλούνται αυτοί, αλλά και η Διεθνής Κοινότητα.

(ζ)  Είτε για να εκβιάσουν πολιτικά τις Η.Π.Α., ώστε αυτές να συνηγορήσουν στη δημιουργία, από κοινού με τους Τούρκους και με άλλες στρατιωτικές δυνάμεις χωρών της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ), χερσαίας και αεροπορικής ζώνης ασφαλείας, εντός του συριακού εδάφους. (Οι 2 αυτές ζώνες πάνε μαζί, αφού από μόνη της καμία ζώνη δεν μπορεί να σταθεί).

                         (η)  Είτε για να μπορέσουν να οργανώσουν και εξοπλίσουν τους Τουρκμένους, προκειμένου να τους εκμεταλλευτούν «κατά το δοκούν».

                         (θ)  Είτε  μερικά  απ’  όλα τα  παραπάνω ή όλα τα παραπάνω μαζί σε συνδυασμό ή όχι.

                Έτσι οι Τούρκοι:

(α) Τους  ενίσχυσαν  αρχικά  οικονομικά και στη συνέχεια, όπου απαιτήθηκε.

(β) Τους  εξόπλισαν πολλαπλώς (Με οπλισμό, εκρηκτικά, κλπ. Θυμίζω την υπόθεση με τις νταλίκες «TIR» και το τί επακολούθησε, που σχεδόν μέχρι σήμερα απασχολεί την τ. Δικαιοσύνη).

                         (γ) Τους κατηύθυναν, αλλά  και  χρησιμοποίησαν πολιτικά. Παρουσίασαν τη μεταφορά του μαυσωλείου του παππού του Οσμάν, από τη Συρία στην Τουρκία, ως μία άκρως δύσκολη, αλλά επιτυχημένη στρκη επχση, χωρίς όμως πουθενά (!) να εμφανιστούν μαχητές του ISIS, σε μία περιοχή που ελέγχει / ήλεγχε τουλάχιστον τότε, η Οργάνωση!

                           (δ) Τους   εκπαίδευσαν  στρατιωτικά. (Έχουν αναφερθεί περιοχές εκπ-σης, όπως στην Πόλη, στο Μους, κλπ).

                (ε)   Τους  φιλοξένησαν  και  τους  στήριξαν  κοινωνικά.

                 (στ)  Τους  παρείχαν  νοσηλεία  στα  νοσοκομεία  τους.

Τα τελευταία 24ωρα τα Τ/ΜΜΕ βοούν σχετικά με τα αμέσως παραπάνω, ενώ και ο ίδιος ο ΡΤΕ παρουσιάζεται από τον Τύπο και από πολλούς εκ των αρθρογράφων, ως ένας εκ των κυρίων υποστηρικτών του ISIS.

Ενδεικτικά, αναφέρω την πρόσφατη σύλληψη στην Πόλη του Αρχηγού του πυρήνα της Οργάνωσης στην Τουρκία, αλλά και τις εκατοντάδες συλλήψεις μελών του ISIS σε όλη την χώρα, την «Επχση Αυγή» / «Şafak Operasyonu» των Ειδικών Δυνάμεων της Τ/Αστυνομίας, στο άντρο του ISIS στην Άγκυρα, στην περιοχή του Χατζιμπαϊράμ, (27-07-2015), κλπ.

β.   Οι Ισραηλινοί, διότι:

(1) Ο ISIS προσβάλλει τον Άσαντ και τον φθείρει συνεχώς, με αποτέλεσμα οι Σύροι να μην αποτελούν απειλή για το Ισραήλ, και να μη το ενοχλούν στα Ι – Σ σύνορα.

(2)   Ο ISIS προσβάλλει την Χεζμπολλάχ.

(3)  Ο ISIS προσβάλλει τους Ιρανούς, η χώρα των οποίων αποτελεί τη μείζονα – δυνητικά – απειλή για το εβραϊκό κράτος.

(4) Με ασπάλακες μέσα στην Οργάνωση κατορθώνουν να συλλέγουν ευκολότερα πάσης φύσεως πληροφορίες, τακτικού, επιχειρησιακού, και στρατηγικού επιπέδου, για άτομα, περιοχές και θέματα που τους ενδιαφέρουν από τον εχθρό, που ουσιαστικά τον εκφράζει το μείζον του αραβικού κόσμου ή άλλως το μείζον του κόσμου στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική. (Πρόσφατα οι Ισραηλινοί σκότωσαν το Σύρο επικεφαλής των πυρηνικών του Άσαντ). 

                 (5)  Ο ISIS προσβάλλει τους Κούρδους και έτσι, αν όπως κάποιοι διατείνονται ότι οι Ισραηλινοί είναι οι εμπνευστές και δημιουργοί του ISIS, τότε δύνανται να εκβιάζουν, σύμφωνα με το τί επιθυμούν κάθε φορά, και αυτούς, αλλά και κάθε άλλη Κ-Β ή Οργάνωση ή Ομάδα / – δες στην εγγύς κυρίως, αλλά και όχι μόνον, γεωγραφία τους, σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική.

(6) Αν ελέγχουν τον ISIS, τότε δύνανται να ελέγξουν και να επηρεάσουν ειδικότερα τις εξελίξεις στις ενεργειακές περιοχές που αυτός κατέχει σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική.      

                 (7) Πιθανώς να χρησιμοποιούν και αυτοί (!) τον ISIS για τη δημιουργία των νέων προσχεδιασμένων συνόρων στη Μ. Ανατολή, αν είναι σύμφωνοι με αυτά. (Από τη δεκαετία του 1990 κυκλοφορούν αμερικανικοί χάρτες με τη «Νέα Μέση Ανατολή», κλπ. Πχ Για το Ιράκ, σπερμολογείται μία  τριμερής νέα περιοχή, με σουνίτες Κούρδους στο Βορρά, σουνίτες Ιρακινούς στο κέντρο και σιϊτες Ιρακινούς στο Νότο).

(8) Πιθανώς με την ύπαρξή του να εκβιάζουν τις Η.Π.Α. του Ομπάμα, με τις οποίες ως κράτος είναι σε ρήξη εδώ και καιρό, η οποία αυξήθηκε πολλαπλασιαστικά, ιδιαιτέρως μετά από την πρόσφατη συμφωνία Η.Π.Α. – Ιράν, για τα πυρηνικά.

(9) Με τον ISIS στην χερσόνησο του Σινά, πιθανώς να θέλουν να ελέγχουν και τον Σίσι, ο οποίος φαίνεται να θέλει, το τελευταίο διάστημα, να αποκτήσει μία μορφή … αυτοδιάθεσης. (Οι Ισραηλινοί, τουλάχιστον από το 1990 και μετά, ελέγχουν απόλυτα τις εξελίξεις στην χώρα των Φαραώ. Θυμίζω ότι ο πασίγνωστος Ελ Μπαραντέϊ, αλλά και το μείζον των Αρχηγών των ΜΥ της Αιγύπτου, στην προ Σίσι εποχή, έχουν κατηγορηθεί ως όργανα των Ισραηλινών).

         γ.   Οι Η.Π.Α., μέχρι της συμφωνίας τους με το Ιράν, διότι:

                (1) Θέλησαν αρχικά να δουν πιθανώς μήπως το… «χαρτί» αυτό προσδώσει άλλη δυναμική στη φλεγόμενη και αιμάσσουσα Συρία και οδηγήσει στην ανατροπή του Άσαντ.

(2) Θέλησαν πιθανώς να ανατρέψουν – και το πέτυχαν – τους Μουλάδες της Βαγδάτης, οι οποίοι προ ολίγων ετών αφελώς έστρεψαν προς τον Πούτιν, υπογράφοντας, έναντι ανταλλαγμάτων προς τους Ρώσους, μέχρι και εξοπλιστική συμφωνία, ύψους 2 δις $ Η.Π.Α., άσχετα αν αυτή ποτέ δεν υλοποιήθηκε, κλείνοντας παράλληλα στη Ρωσία το διάδρομο προς τις Αραβικές θάλασσες, μέσω Ιράκ.

(3)  Θέλησαν πιθανώς να εκβιάσουν το Ιράν, που με μία Οργάνωση σαν τον ISIS ένοιωθε να του σφραγίζουν οι προς Δυσμάς οδοί του και να χάνει τον έλεγχο, ή την όπια επιρροή θα μπορούσε σε άλλη περίπτωση να ασκήσει στις πλούσιες πετρελαϊκές περιοχές που αυτός δια των όπλων κατέκτησε και να το οδηγήσουν σε μία αποδεκτή συμφωνία στο θέμα των πυρηνικών, κάτι που φαίνεται να πέτυχαν, κλείνοντας παράλληλα και το διάδρομο προς τον Περσικό και τον Ινδικό ωκεανό στους Ρώσους, μέσω Ιράν. (Τελευταία οι Ρ-Ιρανικές σχέσεις είχαν φτάσει σε σχεδόν άριστο επίπεδο. Μόνιμος στόχος των Ρώσων των Τσάρων, των Κομμουνιστών απογόνων τους της ΕΣΣΔ και των σημερινών «Δημοκρατών» του Πούτιν, ήταν και είναι η έξοδος στις θερμές θάλασσες).

(4)  Θέλησαν να δουν μήπως η ύπαρξή του ωφελήσει και πού, τον θεωρητικά ισχυρό σύμμαχό τους Ισραήλ, με αποτέλεσμα, έστω, να το ανεχτούν. Πλέον όμως είναι προφανές ότι εξέλειπαν οι λόγοι ύπαρξης του ISIS, για τις Η.Π.Α. (μάλιστα έγινε και επικίνδυνο / βλέπε πχ στην πετρελαϊκή Λιβύη) και φαίνεται ότι, σε σχεδιασμό με την Τουρκία και την ανοχή ή συγκατάβαση του ΝΑΤΟ, επιθυμούν την καταστροφή του ή σίγουρα τον απόλυτο έλεγχό του. (Η Τ. εύκολα αλλάζει ιστορικά θέσεις και απόψεις, διακρίνεται για τον πολιτικό αμοραλισμό και τον Μακιαβελισμό της, ήτοι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»).

(5) Το  χρησιμοποίησαν  πιθανώς  στο  πλαίσιο  της προαναφερθείσας δημιουργίας των νέων συνόρων στη Μ. Ανατολή και για τη διαμόρφωση νέας δυναμικής σε όλη τη Μ. Ανατολή. (Πχ Οδηγηθήκαμε σε συμφωνία – σύμπραξη Ισραήλ – Σ. Αραβίας, μάλλον δημιουργείται «χωροταξικά» η νέα Αραβική χερσόνησος, κλπ).

                  (6)  Το  χρησιμοποίησαν  πιθανώς  και κατά των Τούρκων από την αρχή έως και εσχάτως, αν είναι δικό τους δημιούργημα, για να ελέγξουν περαιτέρω την Τουρκία, με την οποία φαίνεται ότι από την υπόθεση του «Mavı Marmara» και μετά είναι σε ρήξη.

δ.  Δεν πιστεύω ότι ωφελήθηκαν ή ότι ωφελούνται άλλοι τοπικοί ή όχι δρώντες στη Μ. Ανατολή, από την παρουσία και τη δράση εκεί του ISIS. Ασφαλώς ωφελείται ή ορθότερα διευκολύνθηκε και πιθανώς ακόμα διευκολύνεται ο εγκέφαλος της Δύσης, η Μ. Βρετανία, ως παραδοσιακός «παίκτης» στη Μ. Ανατολή, η Γαλλία μάλλον χάνει, αφού ο παραδοσιακός της χώρος και κύριο πεδίο δράσης της η Συρία διαλύεται – τεμαχίζεται και δείχνει να μην έχει μείζονα λόγο, η Γερμανία δείχνει να παρακολουθεί μάλλον τα τεκταινόμενα έχοντας χάσει πιθανώς και τα όποια ερείσματά της στους Κούρδους του Μπαρζανί, ενώ σίγουρος χαμένος φαίνεται να είναι η Ρωσία, η οποία μοιάζει να χάνει τη δυνατότητα εξόδου, δια του Ιράκ και του Ιράν, στις αμέσως από κάτω ευρισκόμενες θερμές θάλασσες .      

 

  1. Συμπεράσματα (Με την πετρελαϊκή ή ορθότερα την ενεργειακή διάσταση του θέματος και τον πόλεμο των «καρτέλ» στη Μ. Ανατολή, στη Β. Αφρική και στην Α. Μεσόγειο – Αιγαίο, θα την ασχοληθούμε άλλη φορά. Το αυτό και με τη σωβούσα τα τελευταία 8 χρόνια ρήξη στις σχέσεις του κράτους του Ισραήλ, με τις Η.Π.Α., καθώς και τη ρήξη του κράτους του Ισραήλ, με το Διεθνή Σιωνισμό).

           Μετά από τα παραπάνω και θέλοντας να τοποθετηθώ στο τεθέν εξ αρχής ερώτημα που σας έθεσα, αφού υπενθυμίσω και τονίσω ότι τα πάντα ξεκίνησαν στη Συρία, όταν ο Άσαντ αρνήθηκε το 2009 στον γνωστό και σε εμάς Καταριανό Σεϊχη Αλ Θάνι, να περάσει από την χώρα του ο αγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που είχε σχεδιαστεί (Κατάρ, Σ. Αραβία, Ιορδανία, Συρία, Τουρκία, Ελλάδα ή Βουλγαρία και ΕΕ) και αφού υπενθυμίσω ότι οι Τούρκοι και οι Καταριανοί υπέγραψαν, στις 19-12-2014, στην Αλικαρνασσό / Bodrum, 10ετή συμφωνία συνεργασίας, σας γράφω, ως ένα και μοναδικό συμπέρασμα, ότι η προσωπική μου άποψη είναι πως ο ISIS είναι δημιούργημα των Ισραηλινών Υπηρεσιών και πως οι Τούρκοι τον εκμεταλλεύτηκαν, συνεργαζόμενοι υπογείως, δια των ΜΥ τους, με το Ισραήλ, όπως και κάθε φορά που κρινόταν εκατέρωθεν ως απαραίτητο / αναγκαίο, ενώ οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί τουλάχιστον τον ανέχτηκαν, γνωρίζοντας την ύπαρξή του από την πρώτη στιγμή. Εσείς τί λέτε;

Αναζητώ τέλος να πληροφορηθώ τί διημήφθη στην πρόσφατη στη Ρώμη συνάντηση Ισραηλινών και Τούρκων, λίγο μετά από τη συμφωνία των 5+1 χωρών με το Ιράν και λίγο πριν από την επίθεση των ΤΕΔ σε Κούρδους και ISIS, στη ΝΑ Τουρκία, στο Β. Ιράκ και στη Β. Συρία. Ξέρετε εσείς τίποτα;

«ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ»