Καλημέρα Σας!..

Φίλοι μου / μας!

1. Η άνοια του Προέδρου των Η.Π.Α. “κτύπησε” και τον Α/ΥΠΑΜ, Κον Όστιν; Τον ακούσαμε να λέγει πως η Ρωσία δεν είναι σε θέση να επιβάλλει τα “θέλω” της στην Ουκρανία, σε ό,τι αφορά την επαναφορά της ειρήνης! (Τί πρέπει να κάνει αυτή, ώστε να επανέλθει η ειρήνη)!

Και ρωτάμε ευθέως τον καθ΄όλα σεβαστό Κο ΥΠΑΜ των Η.Π.Α.:

Κε ΥΠΑΜ θα λέτε τα ίδια και όταν πχ πέσει και το… Κίεβο; Αχαχαχαχαχαχα!..

Οι Ουκρανοί ενέπλεξαν το μείζον των εφεδρειών τους στο Χάρκοβο και τις έχασαν σχεδόν όλες!..

Οι Ρώσοι έχουν αρχίσει και καταστρέφουν τα α/δ, όπου πιθανώς να προσγειώνονταν συμμαχικά F-16!

“Προχθές” προσέβαλαν μέχρι και το… “κινητό” (sic) Αρχηγείο – Διοικητήριο της “GUR” (Δνση ΜΥ του Ο/ΥΠΑΜ), στο Κρίβογκ Ρογκ!

Ο Ουκρανικός στρατός, αυτήν την στιγμή, σε αναλογία προσωπικού με τις ΡΕΔ είναι από 1 προς 6, έως 1 προς 9, υποχωρεί συνεχώς και το κυριότερο (!) απ’ όλα είναι ότι δεν υπάρχει ηθικό, ενώ και η κόπωση στις τάξεις των ΟΕΔ είναι πάρα πολύ υψηλή!..

Στο βωμό του να αντέξουν οι ΟΕΔ έως το 2025, ώστε να ολοκληρωθούν οι πολεμικές προετοιμασίες σας για τον “ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ”, θα την ισοπεδώσετε την Ουκρανία εξαφανίζοντάς την από τον Χάρτη ουσιαστικά;

Άλλος λόγος να συνεχίζουν να πολεμούν οι ΟΕΔ, πλην του παραπάνω αναφερθέντος, ΔΕΝ (!) υπάρχει! Λέτε δηλαδή εσείς και οι Επιτελείς σας ότι δύνανται οι Ουκρανοί και αυτός ο ημίτρελος “δικός” σας Αρλεκίνος ΖΕΛΕΝΣΚΙ, να πάρουν πίσω ό,τι έχασαν από εδάφη, έως τώρα, διώχνοντας τους Ρώσους στα προ της εισβολής τους… Πάτρια; Όσο περνάει καιρός η τακτική κατάσταση στο Πεδίο χειροτερεύει συνεχώς για τις ΟΕΔ! Συνεπώς;

Συνεπώς, πώς μπορεί να λέτε, Κε Υπουργέ, πως οι Ρώσοι που έχουν νικήσει στο Πεδίο, κάτι που δεν αλλάζει, ΔΕΝ (!!!) μπορούν να επιβάλλουν τις θελήσεις τους σε τυχόν διαπραγματεύσεις για ειρήνευση; [Έπρεπε ήδη να είχαμε πάει σ΄αυτές, με την συμμετοχή της Ρωσίας, με σοβαρότητα και θέληση γι’ αυτήν, και όχι να… θεατρινίζουμε στο Μπούγκερνστοκ της Ελβετίας, με αγκαλίτσες και φιλάκια (έμπλεξαν τα κραγιόν και τα ρίμελ οι Κυρίες), όλων σας εκεί των… 100, οι περισσότεροι λαοί των οποίων υποφέρουν λόγω Ουκρανίας]!..

Η ήττα της Δύσεως, έστω και στα σημεία, όπως εμείς πιστεύουμε ότι θα συμβεί τελικώς στο ματς σας – τελικό (;) – με την Ρωσία θα φέρει τον άδοξο τίτλο “ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΠΟΛΟΥΣ ΕΣ ΟΛΕΘΡΟΝ ΗΓΑΓΕΝ”, αφού πρέπει η Ρωσία, όπως σας ζήτησαν οι απάτρηδες Κοσμοκυρίαρχοι “Διεθνείς Εβραίοι”, να καταστεί ΠΑΡΙΑΣ, αφού δεν τους προσκύνησε στο παγκόσμιο ενεργειακό τους σχέδιο για το 2050 και 2100!.. (Αλήθεια, Κε Υπουργέ! Πιστεύετε πως η Ρωσία, 2η υπερδύναμη, έστω “τύποις”, μετά από την χώρα σας, εξεταζόμενη σε όλα και απ’ όλες τις πλευρές, υπάρχει ποτέ περίπτωση να καταστεί Παρίας; Τί λέτε);

ΥΓ. Δνε μας ενδιαφέρει καθόλου, αν κάποιοι τσανακογλείφτες μας χαρακτηρίσουν και πάλι.. Ρωσόφιλους, αντι-Δυτικούς, κλπ, κρύβοντας την κριτική του μυαλού τους… γύμνια!..

2. Μας διαβάζουν ενδελεχώς οι Τούρκοι και πρώτα απ’ όλους οι ΤΕΔ! Έτσι ο Κος Γκιουλέρ, αυτός ο μεγαλύτερος ΤΣΑΤΣΟΣ των ΤΕΔ “ever”, βγήκε και μας είπε πως θα ήθελαν η σε… διαβούλευση (sic) “Ευρωπαϊκή Ασπίδα” να επισυμβεί με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και όχι της Ευρώπης, αφού αυτοί -λέμε εμείς- δεν ανήκουν σ’ αυτήν!..

Πάτε και διαβάστε τί γράφαμε, προ ημερών, για την υπόθεση αυτή, σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι είναι ήδη μέσα στο υπαρκτό πρόπλασμα της Α-Α αυτής “Ευρωπαϊκής Ασπίδος” και με συγκεκριμένα οπλικά συστήματα, ώστε να αντιληφθείτε και πάλι το πόσο δόλιοι είναι, ασχέτως του αν θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως ο Κος Γιασάρ Γκιουλέρ, με την παραπάνω δήλωσή του, θέλησε να καλύψει, “λόγοις βεβαίως”, και για προφανείς… λόγους και την ΝΑΤΟΪΚΗ εκδοχή του ευρωπαϊκού ΘΟΛΟΥ!..

3. Όπου βάζελος και ΜΠΟΧΑ – ΒΡΩΜΑ – ΕΜΜΕΤΟΣ! Πριν από τον 5ο τελικό (και ενώ είχε προηγηθεί η σφαγή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στον 3ο τελικό στο “ΟΑΚΑ”), έβαλε πληρωμένους αλήτες να πάνε κάτω από το σπίτι του ενός των 3 διαιτητών του τελευταίου ματς στην Καλογρέζα, και συγκεκριμένα κάτω από το σπίτι του διαιτητού Καρπάνου και να τον βρίζουν “εν χορώ”, αυτόν, την οικογένειά του, κλπ, γράφοντας στο τέλος και συνθήματα σε βάρος της γυναικός του στους τοίχους της γειτονιάς…

ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Ο “ΝΤΡΑΓΚΙ”), ΠΛΗΡΩΝΑΝ (ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ… / ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ… ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ… , ΑΦΟΥ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΛΕΣ ΤΙΣ… ΠΟΡΤΕΣ), ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ “ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ” ΚΑΙ “ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ”, (μην ξεχάσετε ποτέ τον ΜΠΟΜΠΑΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ), αφού λειτουργούσαν πάντα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ… βρώμικα, εξετάζοντας και την τελευταία λεπτομέρεια πριν από κάθε ματς τους, (ειδικώς στα κρίσιμα παιχνίδια δούλευαν και δουλεύουν νυχθημερόν), μελετώντας όλους τους πιθανούς παράγοντες που -κάθε φορά- θα τους φέρουν την νίκη, όπως διαιτησία, ε/ Ομοσπονδία ή διεθνής Ομοσπονδία αναλόγως, χρόνο διεξαγωγής των παιχνιδιών, φιλάθλους, μέχρι και αντιπάλους παίκτες και πάντα σε συνδυασμό με τα λάθη του / των αντιπάλων του, που τους παρακολουθεί μετά μανίας και πληρώνει ακόμα και για να μαθαίνει!.. Καταλάβατε, “για να μην το κουράζουμε”!

Τον Σλούκα, για παράδειγμα, τον είχε αγοράσει από πέρυσι ο “Ντράγκι” και μάλιστα πριν από το “FİNAL-4”, όπου στον τελικό τότε ο Σλούκας, που απαντούσε ερωτώμενος στο αν έχει κλείσει στον Βάζελο, “σ’ αυτούς τους πούστηδες δεν πάω”, έχασε το τελευταίο σουτ και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ το Ευρωπαϊκό!

Φυσικά δεν αποδεικνύεται ότι ήταν εσκεμμένη η απώλεια του σουτ, αλλά η όλη μετά και μέχρι σήμερα εξέλιξη των πραγμάτων, αποδεικνύει ότι ο Γιαννακόπουλος είχε μπει ως… σαμποτέρ και όχι μόνον, στο στρατόπεδο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που πήγαινε και πηγαίνει πάντα “με τον σταυρό στο χέρι”!

Ειδικά η ΑΛΗΤΕΙΑ που επέδειξε ο ΣΛΟΥΚΑΣ με τα όσα είπε για τους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ και τον ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ μετά το 5ο ματς ανάμεσα στην πρώην και νυν Ομάδες του, αποδεικνύουν περίτρανα το ανύπαρκτο ήθος αυτού του ανθρώπου, την ασέβειά του προς παλαιοτέρους αθλητάς και νυν προπονητάς, κλπ, κλπ, κλπ! Πολύ πιο απλά! Τί να πει κανείς για έναν που υβρίζει αυτούς που μέχρι πρότινος “του έδιναν ψωμί” και έτρωγε; Δαγκώνεις ποτέ το χέρι που σου δίνει και τρως, έστω σου έδινε και έτρωγες);

Ο Βάζελος πήρε το Πρωτάθλημα, διότι στο 3ο ματς ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΕ από τα πρώτα ακόμα 2′ – 3′, στην αρχή, αλλά και στο τέλος (4η Περ.), όταν… τόλμησε να προηγηθεί με 73 – 72, με αποτέλεσμα να φοβίσει… Κε Λιόλιε, τους διαιτητές, που ανέλαβαν και πάλι σχετική… δράση, με τον Ντράγκι στις γραμμές του “τερέν” να τους υβρίζει, όπως κατ’ έθος πράττει!..

Στο 4ο ματς στο ΣΕΦ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν ΑΤΥΧΟΣ, αφού η ΑΣΤΟΧΙΑ του κτύπησε “Κόκκινο”, ειδκώς στις βολές!.. Φυσικά, χωρίς να υπαινίσσομαι τίποτε, ήταν λάθος της Ομάδος να ανακοινώσει ποιούς θα διώξει από το ρόστερ, ανάμεσα σ’ αυτούς και τον ΑΪΖΑΙΑ ΚΑΝΑΑΝ, αφού έτσι η ψυχολογία των… “υπ’ ατμόν” πέφτει, όπως εμείς πιστεύουμε!

Πάντως, σε αντίθεση με τον ΑΛΗΤΗ ΣΛΟΥΚΑ, ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΦΟΒΕΡΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ! ΘΥΜΑΣΤΕ; “ΕΠΕΛΕΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΜΟΟΥΖΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ”! ΑΝ ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΜΟΟΥΖΕΣ, ΕΙΔΙΚΩΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΟΣ ΦΑΛ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!.. ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΗΣ… ΚΑΛΧΑΣ!..

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ! ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΝΕΟΥΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ, ΚΕ… ΛΙΟΛΙΕ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΕΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ… ΚΡΙΜΑ (!), ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 5ο ΤΕΛΙΚΟ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΠΑΙΞΕ 80 – 20 ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ!.. ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙΣ, ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ!.. ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙΕΣΥ ΠΡΑΞΕ ΚΑΘ’ Α ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!..

Σου απαντήσαμε λοιπόν βαζελάκο, που μας γράφεις τόσες μέρες τώρα, γιατί δεν αναφερόμαστε στον τίτλο που πήρες, στο πιο βρώμικο ποτέ ε/ Μπάσκετ!.. Καλύφτηκες πιστεύουμε!..

Μόνον στο άθλημα αυτό περνάτε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και πουθενά αλλού, αφού οι Μαουνιέρηδες που μας γράφεις σε πηδάνε, χρόνια τώρα, παντού και όπουσε βρουν, φιλαράκο!.. ΟΠΟΥ ΝΙΚΑΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΠΙΛΑ, ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΧΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ!.. Σε ό,τι αφορά τα 7 ευρωπαϊκά σου, εξ ων τα 3 κάλπικα (και το φετινό / πήγαινε διάβασε τί γράφαμε εδώ την ημέρα του τελικού στο Βερολίνο), και 2 μέσα στην Αθήνα, ευρωπαϊκά έχεις μόνον στο Μπάσκετ, ενώ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει βαζελάκο 18 συνολικά ευρωπαϊκά, σε άνδρες και γυναίκες και σε όλα τα αθλήματα, ήτοι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΑΖΕΛΑΚΟ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, (όπου έχει 2 ευρωπαϊκά, εξ ων το ένα “C.L.” βαζελάκο, στους νέους, “ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΣ”), ΜΠΑΣΚΕΤ, ΒΟΛΛΕΫ και ΠΟΛΟ, ενώ παρουσίες σε άτυχους τελικούς στα σπορ αυτά, πάρα πολλές, ακόμα και στο Χάντ-μπολ, όπου φέτος χάσαμε το Ευρωπαϊκό στα πέναλτυ στο ΣΕΦ, από τους Ισλανδούς!.. (Δεν αναφερόμαστε στο Βαλκανικό και στο Διηπειρωτικό που έχει κατακτήσει ο ένδοξος Πειραϊκός Σύλλογος)!..

Άντε μπες στην τρύπα σου λοιπόν και πάλι και συνέχισε να χαίρεσαι με τα αγορασμένα Πρωταθλήματα του “Ντράγκι”, (δεν αναφερόμαστε στα αντίστοιχα των γονέων και θείων του, διότι “έφυγαν” και εμείς σεβόμαστε), ενθυμούμενος όμως πάντα κάτι διαφορές 35 και 42 πόντων, που έχεις φάει από τον Γάβρο και κάτι διακοπέντα παιχνίδια στην έδρα σου, όταν κινδύνευες οι διαφορές να φτάσουν και τους 50 πόντους ακόμα!..

Είστε τόσο κομπλεξικοί, που διαβάσατε εδώ ότι γράφουμε πως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ Ε/ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, που σπεύσατε να βάλλετε στην φανέλλα σας την… Ακρόπολη! Σας σέρνουμε παντού, βαζελάκια!..

ΥΓ. Καθείστε να σας βρίζει ο “Ντράγκι” και όσοι έχετε ανάγκη από λεφτά, τρέξτε στην Λεωφόρο να βάψετε κανένα κάγκελο, διότι ο Γιαννάκης βάφει και πάλι το γήπεδο, όπως ακούσαμε!..

ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΙΛΑΜΕ, ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!..

Υγ.

Κρατική αβάντα, πράσινη αλητεία, ερυθρόλευκα λάθη: Ο μπασκετικός απολογισμός 2023/24

Κρατική αβάντα, πράσινη αλητεία, ερυθρόλευκα λάθη: Ο μπασκετικός απολογισμός 2023/24
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 

Η μπασκετική σεζόν 2023/24 ολοκληρώθηκε σε διαφορετικό τέμπο από ό,τι ξεκίνησε. Μετά την κατάκτηση δύο τίτλων από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός απάντησε με ισάριθμους (πλην όμως σημαντικότερους) τίτλους και έφτασε η ώρα για τον απολογισμό της μπασκετικής σεζόν.

Αρχικά, για να είμαστε ξεκάθαροι, θα διευκρινίσουμε το εξής: Μην γελιέστε, ο Ολυμπιακός έχει φέρει το ΠΡΩΤΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ευρωπαϊκό της χώρας στον ΒΑΣΙΛΙΑ των σπορ, οπότε προφανώς και θα εστιάζουμε εκεί ως στήλη. Όταν περάσουν 30 χρόνια, γύρω στο 2054, ίσως περιορίσουμε λίγο τις αναφορές μας στο γεγονός αυτό.

Όπως επίσης, ο Ολυμπιακός έχει σαρώσει ξανά φέτος στον ερασιτέχνη. Λογικό είναι ότι δεν θα αφιερώσουμε πολλή φαιά ουσία για τα όσα συνέβησαν στο μπάσκετ, για ένα και μόνο άθλημα που κρατάει ζωντανό έναν οργανισμό που βρίσκεται κατά τα άλλα σε μηχανική υποστήριξη. Μην περιμένετε να συμβάλουμε στην μπασκετοποίηση, ειδικά με τη βρωμιά που υπάρχει στο χώρο του αθλήματος.

Παρόλα αυτά, δεν θα κρυφτούμε και θα σας καταθέσουμε την άποψη μας για όσα συνέβησαν φέτος.

ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το πρωτάθλημα κρίθηκε στις λεπτομέρειες του πέμπτου και τελευταίου τελικού, λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του. Ο τελικός αυτός διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, επειδή ο Παναθηναϊκός είχε πλεονέκτημα έδρας. Αυτό το πλεονέκτημα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ αν είχαν εφαρμοστεί οι νόμοι και είχαν αφαιρεθεί βαθμοί για τη διακοπή του περυσινού τέταρτου τελικού, όταν οι οπαδοί τους τα έσπασαν στο γήπεδο και κατέστρεψαν τη γραμματεία, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας με δική τους υπαιτιότητα.

Συνεπώς, το φετινό πρωτάθλημα είναι πέτσινο και αλλοιωμένο! Όχι ότι θα αισθανθούν και τύψεις, αλλά η αλήθεια να λέγεται…

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις 17/06/2023, είχε διεξαχθεί η φιέστα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα μπάσκετ. Κατά τη διάρκεια της φιέστας, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είχε αναφέρει ότι έφτασε η ώρα να αποκτήσει ο Ολυμπιακός το δικό του γήπεδο και ότι αυτό είναι το ΣΕΦ. Ένα χρόνο μετά, το γήπεδο δεν έχει παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό.

Αντίθετα, ο Δ. Γιαννακόπουλος απέκτησε το κλειστό του ΟΑΚΑ, κατόπιν απειλών και με τους δικούς του όρους. Ένα γήπεδο που χτίστηκε από την ελληνική Πολιτεία, είναι πολύ πιο καινούριο από το ΣΕΦ και καθαρά μπασκετικό χωρίς στίβο.

Η επένδυση Γιαννακόπουλου ξεκίνησε ακριβώς τότε, όταν «κλείδωσε» την παραχώρηση του ΟΑΚΑ, μαζί με όλα τα συναφή. Πάρκινγκ, συναυλίες, εισιτήρια διαρκείας και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Χρειάστηκαν μερικές απειλές σε υπουργό από τα social media και η ελληνική κυβέρνηση του 28% υπέκυψε, κάνοντας όλα τα χατίρια στο κακομαθημένο παιδί του ελληνικού αθλητισμού. Η επένδυση ακολούθησε σαν φυσικό επακόλουθο, φέρνοντας το τεράστιο μπάτζετ. Με λίγα λόγια, νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού και υψηλό μπάτζετ.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Την ώρα που ο «επάρατος Τεξανός» Τόμας Γουόκαπ αγωνιζόταν για την εθνική στο Μουντομπάσκετ και «καιγόταν» εν όψει της νέας σεζόν, ο Κώστας Σλούκας φόρτιζε τις μπαταρίες, ενώ ο Κώστας Μήτογλου προστάτευε το δάχτυλό του.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και φέτος πριν το κρίσιμο προολυμπιακό τουρνουά. Ο Κώστας Σλούκας αισθάνθηκε ξαφνικά ενοχλήσεις, όλως τυχαίως λίγα δευτερόλεπτα αφού ολοκληρώθηκε η σεζόν για τον Παναθηναϊκό και αποκάλεσε τη φανέλα με το εθνόσημο ως «μπλε μπλουζίτσα», ενώ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου πρέπει ξαφνικά «να ακούσει το σώμα του». Θα έτυχε, όπως άλλωστε έτυχε να τραυματιστεί ο Ερνανγκόμεθ, όταν έπρεπε να εκτελέσει βολές, έχοντας ποσοστό 50%!

Η ΝΤΙΦΑLEAGUE ΤΟΥ «ΑΙΩΝΙΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ»

Στην Ευρώπη, ζήσαμε το πιο βρώμικο ευρωπαϊκό ελληνικής ομάδας. Μπροστά του η συγγνώμη της FIBA το 1996 και το παγκόσμιο ρεκόρ βολών του τελικού το 2007, φαντάζουν κρυστάλλινα. Επικεφαλής της λίγκας ο δηλωμένος «αιώνιος βάζελος» Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυριαρχεί σε όλους τους πίνακες με τα κερδισμένα φάουλ και τις εκτελεσμένες βολές, ενώ όλη η Ευρώπη βοούσε για τις διαιτησίες που απολάμβανε το τριφύλλι.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν οι 4 σερί ορισμοί του διαιτητή Ντιφάλα σε αγώνες του Παναθηναϊκού και πιο συγκεκριμένα στους 2 τελευταίους των playoffs (όταν η σειρά ήταν 2-1 υπέρ της Μακάμπι) και φυσικά στο final four. Η μεγαλύτερη σφαγή ήταν στο game 5 των playoffs, ενώ αλησμόνητο έχει μείνει και το φόρτωμα του Ταβάρες με 2 φάουλ στο ξεκίνημα του τελικού.

Ο ίδιος διαιτητής «έσφαξε» τον Ολυμπιακό στο game 3 με την Μπαρτσελόνα και η Euroleague αναγκάστηκε να το παραδεχτεί…

Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΡΑ

«Τα άστρα ήταν εναντίον μας φέτος» δήλωσε χθες ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος του πέμπτου τελικού της basket league και δεν είχε άδικο. Δεν υπήρξε χρονικό σημείο της σεζόν που να είναι πλήρης ο Ολυμπιακός.

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού ο ΜακΚίσικ, ο Φαλ και ο Γκος, ενώ ακολούθησε το κάταγμα και το χειρουργείο του Μιλουτίνοφ, το πρόβλημα του Πετρούσεφ, η ίωση του Παπανικολάου στα playoffs και κερασάκι στην τούρτα το κάταγμα του Φαλ πριν τους τελικούς της Α1 και ο εγκλωβισμός του Ράιτ από έναν απαρχαιωμένο και αστείο κανονισμό. Για να μην μιλήσουμε για τον Έβανς! Ο δε Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Μακάμπι χωρίς Μπάλντγουιν.

Αν το καλοσκεφτείτε, ο Ολυμπιακός διαθέτει την πληρέστερη front line της Ευρώπης και όμως υπέστησαν κατάγματα και ο Φαλ και ο Μιλουτίνοφ, ενώ τραυματίστηκε και ο Πετρούσεφ που μετά από κάθε αγώνα έδινε ραντεβού για μαγνητική.

Στον δε Παναθηναϊκό, υπήρχε ουσιαστικά μόνο ο Λεσόρ και πιθανός τραυματισμός του, θα οδηγούσε σε κίνδυνο υποβιβασμού της ομάδας. Και όμως έβγαλε μία σεζόν με δεκάδες αγώνες και σαραντάλεπτα, χωρίς να πάθει ούτε σινάχι! Υπερ-φυσικές σωματικές αντοχές! Άλλωστε, έχουν παραδοσιακά ταλέντο σε αυτό το κομμάτι, έτσι δεν είναι;

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ: ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ

Για δέκα ολόκληρες μέρες, κατά τη διάρκεια των τελικών του πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αλώνιζε ανενόχλητος: Εξυβρίσεις διαιτητών, απειλές, εργαλειοποίηση ακόμα και της εθνικής ομάδας, τοξικότητα και παραβίαση τιμωρίας. Το μείγμα αυτό «μόλυνε» τον ελληνικό αθλητισμό και συμπληρώθηκε με στοχοποίηση διαιτητών από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και επιθέσεις ακόμα και στα σπίτια τους.

Το αποτέλεσμα ήταν μία πρωτοφανής σφαγή του Ολυμπιακού στον τρίτο τελικό του ΟΑΚΑ, αλλά και στον πέμπτο τελικό που έκρινε τον τίτλο. Το αποκορύφωμα του θράσους είναι ότι παρουσιάστηκαν ως αδικημένοι, φωνάζοντας συντονισμένα!

Η τοξικότητα στο χώρο του μπάσκετ έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αντίστοιχη στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά το άθλημα αντιμετωπίζεται ως «ιερή αγελάδα» στη χώρα μας, γι αυτό και έμειναν ανοιχτά τα γήπεδα του μπάσκετ, αλλά η κυβέρνηση έκλεισε αυτά του ποδοσφαίρου για επεισόδια ΕΞΩ από γήπεδο αγώνα βόλεϊ!

ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

Ο βραβευμένος τρεις φορές ως κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης (έναντι μίας του Αταμάν που προέρχεται από την μπασκετομάνα Τουρκία), έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό στις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του. Από την Ευρωλίγκα και το διηπειρωτικό του 2013, μέχρι τον θρίαμβο του Μέχρι Τέλους, τους 7 σερί τίτλους και την υποταγή του Παναθηναϊκού με σερί νικών 14-0.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο των βόθρων του διαδικτύου και των καταδικασμένων συκοφαντών. Απειλήθηκε, εξυβρίστηκε, συκοφαντήθηκε, λασπολογήθηκε. Έμεινε όρθιος ξανά και έπιασε ταβάνι. Δύο τίτλοι, πρόκριση στο final four και απώλεια του πρωταθλήματος στο τελευταίο σουτ, παρά το μειονέκτημα έδρας, τις απουσίες και τις διαιτησίες.

Δεν είναι όμως υποχρέωση του Μπαρτζώκα να απαντάει στην τοξικότητα και τους βόθρους, ούτε να ασχολείται με τα σκοτεινά υπόγεια του παρασκηνίου. Η δουλειά του αφορά την αγωνιστική καθοδήγηση. Η υποχρέωση αυτή ανήκει στην ΚΑΕ, που οφείλει «να πέσει στο επίπεδό τους», όπως επίσης στηρίξει τον κόουτς ακόμα περισσότερο, εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΦΑΚΕΛΟΣ «ΗΓΕΤΗΣ»

Πέραν του δικαστικού σκανδάλου με τη μη αφαίρεση βαθμών, της κρατικής αβάντας με το ΟΑΚΑ, των απειλών, της τοξικότητας και της βρωμιάς, δεν θα παραλείψουμε να αναφερθούμε και στο κομμάτι των λαθών της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ουδείς αλάνθαστος και τέλειος. Κατά τη γνώμη μας το μεγαλύτερο λάθος ήταν η έλλειψη ενός σκόρερ με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο φίδι που είχε στον κόρφο της η ΚΑΕ. Για το φίδι όντως κάποιοι είναι υπόλογοι στην ιστορία του Ολυμπιακού. Όχι όμως επειδή έφυγε, αλλά επειδή κάποτε γύρισε. Άλλωστε, είχε αποδείξει έγκαιρα πόσο μικρός είναι, πόσο άδεια ψυχή έχει, πόσο κλόουν μπορεί να γίνει για να ικανοποιήσει το αφεντικό του και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και κυρίως το πόσο αδιαφόρησαν οι γονείς του να του δώσουν αγωγή και ανατροφή για να μάθει να σέβεται αυτούς που του έδωσαν ψωμί και παντεσπάνι και αποτέλεσαν κομμάτι της ζωής του.

Πέραν τούτου, το ποσό σπουδαίος «ηγέτης» ήταν, το απέδειξε όταν πήρε το περίφημο τελευταίο σουτ, τότε που έπρεπε να γραφτεί η ιστορία, αλλά και στην τρίτη περίοδο του ακριβώς προηγούμενου αγώνα, όταν έλαμψε διά της απουσίας του.

Ο Ολυμπιακός όμως χρειάζεται έναν πραγματικό ηγέτη. Έναν νέο παίκτη επιπέδου Σπανούλη. Έναν παραγωγικό γκαρντ, έναν σκόρερ που θα εμπνέει σεβασμό και δεν θα φοβάται όταν η μπάλα «καίει». Αυτό δεν το είχε ο Ολυμπιακός φέτος. Χάθηκαν νίκες για ένα λέι απ, χάθηκαν πιθανοί τίτλοι για μία αδυναμία επαναφοράς!

Αυτό πρέπει να αποκτήσει του χρόνου η ομάδα… Τα υπόλοιπα (σε αγωνιστικό επίπεδο) θα χρειαστούν μικρές μόνο διορθώσεις.

ΥΓ: Ακόμα και στις λιγοστές χαρές τους, είναι ιστορικά ψεύτες. Ο Παναθηναϊκός δεν έφτασε τα 41 πρωταθλήματα στο μπάσκετ, αλλά τα 40. Προσμετράνε ένα τουρνουά από το 1921 που δεν ήταν πρωτάθλημα, κάτι λογικό, γιατί οι Έλληνες πολεμούσαν τότε στον Σαγγάριο ποταμό στα πρόθυρα της Άγκυρας. Όπως βλέπετε από την επίσημη σελίδα του ΕΣΑΚΕ, το πρώτο πρωτάθλημα διοργανώθηκε το 1927 και το κατέκτησε ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης:

Συνεπώς, τα περί πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού το 1921, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και της λιποταξίας…

4. Να απαντήσουμε, με τη ευκαιρία, και στον φίλο, με το παρωνύμιο “ΑΕΤΟΣ”! Διάβασε φιλαράκο, διότι κάπου τα έχεις μπλέξει!..

Εμείς με τον άνθρωπο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ δεν είχαμε τίποτε και δεν έχουμε τίποτε! Με τον Πρόεδρο της “Κούλας” ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ “τα βάζαμε” ή θα συνεχίζουμε “να τα βάζουμε”, αφού ακούσαμε ότι ακόμα είναι στον αέρα η αγορά της Ομάδος από τον Κο Μάριο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, της “SEA JET”!..

Για την Φυλακή που μας λες ότι γράφαμε ότι έκανε ο Κος ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, για λαθρεμπορία, κλπ, γράψαμε πράγματι, όταν ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ και ο αγαπημένος τους ΒΡΩΜΟ – ” ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, προσπάθησαν να κλείσουν στην Φυλακή με επαίσχυντα ψεύδη και στημένες αναφορές – καθαρές ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ- , τον λατρεμένο Πρόεδρό μας, Κον Ε. ΜΑΡΙΝΑΚΗ!.. “Πες ρε ότι πίσω από το Νουρ-1 είναι ο Μαρινάκης να πάει αυτός Φυλακή και ο Μητσοτάκης να μην δει Πρωθυπουργία για 10 χρόνια”!.. Το θυμάσαι νομίζω! Άρα, Κατάλαβες!..

Κριτής των ανθρώπων είναι μόνον ο ΘΕΟΣ, λέμε εμείς! Συνεπώς δεν θα κρίνουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ως ΑΝΘΡΩΠΟ και τί έκανε στην ζωή του, παρά μόνον, στο γράφουμε και πάλι, τον κρίναμε ως διοικητικό ηγέτη αντιπάλου μας σωματείου και τα όσα έκανε, όσο προήδρευε της “Κούλας”!.. Είμαστε ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ λοιπόν!

Αντιθέτως, σου γράφουμε, πως ΧΑΡΗΚΑΜΕ, ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ότι έλαβε ΟΦΙΚΙΟ από το “Οικουμενικό μας – ΣΚΛΑΒΟ- Πατριαρχείο”, στην σκλάβα ακόμα Πρωτεύουσά μας Πόλη, γεγονός που σημαίνει πως έχει προσφέρει οικονομικά στο… “ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ”, αν μας καταλαβαίνεις!..

Επίσης, ΛΥΠΗΘΗΚΑΜΕ, ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΟΒΑΡΟ, ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΟΥΛΑ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΜΕ 2 “ΜΠΑΪ ΠΑΣ”!.. ΕΙΘΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!..

Αυτά φιλαράκο και να θυμάσαι πως η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα και όλοι είναι γνωστοί σε όλους!..

ΜΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ, ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΤΟΥ Ε/ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!..

5. Ο 12 χρονος γιος ΟΡΦΕΑΣ – ΕΡΝΕΣΤΟΣ (το Ερνέστος λόγω Τσε Γκεβάρα), του ιδρυτή του Ινστιτούτου “ΤΣΙΠΡΑΣ”, αχαχαχαχαχαχαχα, απεφοίτησε άρτι από την Σχολή ΧΙΛ στην Πλάκα!..

Μέχρι και στο όνομα του παιδιού (ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΟ!) επενέβη ο φανατικός αυτός διεθνιστής ε/καταγωγής, αλλά κατά τ’ άλλα όλοι αυτοί οι άθεοι δεν θέλουν η εκκλησία να βαφτίζει μικρά μωράκια τους ανθρώπους, ώστε αφ’ ενός να αποφασίζουν αυτοί μεγαλώνοντας, αν θα γίνουν Χριστιανοί και αφ’ ετέρου για το όνομά τους… φαντάζομαι!

Μέχρι τότε, μέχρι δηλαδή τα 15 – 16 χρόνια τους, θα τους λένε με ένα όνομα που θα επιλέγουν αυτοί ως άθεοι και ΟΚ! Αν όμως ο γιος του άθεου Κομμουνιστή ή του άθεου διεθνιστή αποφασίσει να ασπαστεί τελικώς το Χριστιανικό Δόγμα και την Ορθοδοξία και θελήσει να λέγεται, αντί για Ερνέστος, πχ Φίλιππος ή Αλέξανδρος ή ό,τι άλλο και θελήσει με την βάπτισή του στα 16 ή στα 18, κλπ, να αλλάξει όνομα, τότε τί γίνεται;

Αϊ Σιχτίρ… Αλέξιε…

6. Ο χαμηλών τόνος, άριστος συνομιλητής και εξαιρετικά μορφωμένος, Κος ΔΗΜΑΣ τέθηκε και αυτός στο νέο κυβερνητικό σχήμα!.. Για να σε δούμε λοιπόν, Υπουργέ!.. (Και οι Υφυπουργοί έτσι προσφωνούνται, κατά μόνας)!..

7.  Ρωτάμε και απαντήστε μας:

– Τί σημαίνει “Προοδευτική Παράταξη” σήμερα και τί “Πρόοδος” στην εποχή μας;

– Ο Διεθνισμός είναι Πρόοδος;

– Το Κέντρο μπορεί ποτέ να είναι Κεντρο-Αριστερά ή Κέντρο-Δεξιά; Τότε πώς υφίσταται, ως κάτι το αυτοτελές, αν πράγματι είναι κάτι τέτοιο;

– Για να μην γράψουμε, τί σχέση μπορεί να έχει το ΑΝΔΡΕΪΚΟ ΠΑΣΟΚ, με το ΠΑΣΟΚ του “ΕΛΙΑ” και πόσο μάλλον με το ΠΑΣΟΚ του “Γιδογάμη”, ρωτάμε! Τί σχέση πχ μπορεί να έχει το Κέντρο στην Ελλάδα με τους Κομμουνιστάς στην γέννησή τους και σημερινούς διεθνιστάς με αμερικανικό μανδύα, αυτόν του αμερικανικού “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ”, “Σόρος-Συριζαίους”; Επίσης! Τί σχέση μπορεί να έχει με τους σημερινούς (!) αυτο-ποκαλούμενους “Φιλελεύθερους”;  “ΣΤΟΠ” εδώ!

– Ο “Γιδογάμης” έπιασε στις “Ευρω-Εκλογές” σχεδόν (!) 13% και “άνοιξε” θέμα Αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ και εμείς λέμε ορθώς!.. Στον “Σόρος-Σύριζα” όμως ο “ΠΕΙΡΑΤΗΣ” Κασσελάκης (κάποια στιγμή θα αποδειχθεί αυτό, με βάση τα προσωπικά οικονομικά του / κυρίως όταν μάθουμε ποιοί είναι “από πίσω του”, πλην  του… Τάϊλερ, ενίοτε βεβαίως, διότι δεν ξέρουμε το ποιός είναι ο Κος και ποιός η Κα ή αν κάνουν, όπως λέγεται, “αλλαξο-κολιές”) έπεσε από το 17% στο σχεδόν (!) 15% και “δεν άνοιξε μύτη”! Γιατί; Έθεσε άραγε βέτο σε κάτι τέτοιο το αμερικανικό “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ”;

8. Ο ΡΤΕ βρέθηκε καταχρηστικά στους “G-7”, αφού η παρουσία του εκεί ήταν η θετική… ανταλλακτική (!) ανταπόκριση στο αίτημά του αυτό, από την Ιταλίδα Π-Θ Κα ΜΕΛΟΝΙ, όταν αυτή είχε μεταβεί στην Τουρκία, πριν από λίγο καιρό αιτούμενη πράγματα από τους Τούρκους στο φλέγον (και!) για την Ιταλία θέμα του ΜΕΤΑΝΣΤΕΥΣΤΙΚΟΥ ! (“Καλή Επιτυχία”, Κε ΠΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΕ στα νέα σας καθήκοντα! Ήσασταν η μόνη ανασχηματιστική Π-Θκή πράξη, που δεν σας κρύβουμε πως μας ΞΑΦΝΙΑΞΕ)!..

9. Για την πρόσφατη φωτιά στην Πάφο, θα μας πείτε κάτι για τα αίτιά της, (φυσικά κάτι “περί διαγραμμάτων”, αφού είναι εξαιρετικά νωρίς), αδέλφια μας Κύπριοι; Αν θέλετε φυσικά!..

10. Δεν ήθελα να το αγγίξω, φιλαράκο, το θέμα, αφού ενεδρεύουν τα πιστόλια της νέας “Νέας Τάξεως”, αλλά σου απαντώ! Όταν υπάρχει η επιστήμη της “Γεωμηχανικής” με την οποίαν οι επιστήμονες δύνανται να κάνουν “Παππάδες” στην ατμόσφαιρα, τότε γιατί να μην μπορεί ο άνθρωπος να επέμβει και στο κλίμα;

Ψάξε όμως αλλού για εύκολα θύματα και όχι εδώ, σ’ εμάς τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”, θύματα, όπως έγιναν όλοι αυτοί και αυτές που… τόλμησαν να αναφερθούν αναλόγως ή και ακόμα… σκληρότερα (!) στο θέμα της “Κλιματικής Αλλαγής”, λέγοντας πως τα πάντα στο Κλίμα, επί παραδείγματι, δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο, δεν συνέβησαν από μόνα τους, κλπ, κλπ, κλπ!..

11. Όλοι θυμήθηκαν και δάκρυσαν στην μνήμη της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ, αυτού του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ… ΑΓΑΠΗΣ (!!!), ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, στο πρόσφατο διεξαχθέν στην μνήμη της φιλανθρωπικό “ΓΚΑΛΑ” του Ιδρύματος “ΕΛΠΙΔΑ”, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο “4 SEASONS ASTİR PALACE”.

Μεταξύ των άλλων, συμμετείχαν στην υπόψη εκδήλωση και οι Κυρίες Λαιμού, Πατέρα και Μαρινάκη!..

Η ΜΑΡΙΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ (ΚΑΙ ΤΟ “ΠΑΙΔΙ” ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ “ΕΛΠΙΔΑ”) ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ! ΕΙΘΕ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ, ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ – ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ, ΙΚΑΝΗ ΝΑ… ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΨΥΧΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΥΡΩ ΜΑΣ!..

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ!..

12. Ο Κος Μακρόν, ως “εν αιθρία”, δεν είχε, σχεδόν προσφάτως, μιλήσει για ευρωπαϊκό σχέδιο συγκεντρώσεως πυρομαχικών; Γιατί άραγε, φιλαράκο;

13. Αύριο  (18-06-2024), συνάντηση Πούτιν – Κιμ Γιουνγκ Ουν στην Πνομ Γιανγκ και λίαν συντόμως και συνάντηση στο Καζακστάν Πούτιν – ΡΤΕ!.. Θα είμαστε εκεί οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”!..

14. Ρε τουρκικό σκυλί, Ελληνο-Γενίτσαρε ΡΑΜΑ! Τί φτιάχνει στο Δυρράχιο ο γιός του ΤΡΑΜΠ, ρε;

15. Γιατί γεμίσατε (ορθότερα “τιγκάρατε”) με πυρομαχικά το ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ, ρε Υπουργέ, Στρατηγέ Γκιουλέρ; Και κυρίως γιατί το έχετε σκάψει και αυτό; Σας “κόλλησαν” οι φίλοι σας τρομοκράτες της “ΧΑΜΑΣ” “τουνελ-ο-αγάπη”, “τουνελ-ο-έρωτα”;

16. Με το γυναικείο, όπως μας είχατε πει, “ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ” (τουριστικά γραφεία, πλαστά διαβατήρια, έμποροι, κλπ), που είχατε “πιάσει” στα Άδανα προ καιρού, τί έγινε ρε Τούρκοι; Θα μας πείτε τίποτε νέο;

17. ΠΑΝΑΞΙΑ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΟΣ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, Ο Α/”ΕΛΑΣ”, ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΗΣ Γ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΤΕΤΟΙΟΥΣ… ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ “ΕΛΑΣ”! ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΕ ΑΡΧΗΓΕ!..

18. Κάνεις λάθος! “ΛΟΑΤΚΙ” έχει παντού!..

Επίσης! Και στην Αλβανία εισήλθε το.. μικρόβιο! Στα Τίρανα, δεν έχει περάσει πολύς καιρός που παντρεύτηκαν 2 γυναίκες επισήμως και δημοσία!..

19.

Kritik toplantı sonrası Türkiye’den ABD’ye uyarı!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD’den F-16 tedariki konusunda sürecin olumlu ilerlediğini ancak bu ülkenin Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye süregelen desteğinin müttefiklik dayanışmasına aykırılık teşkil etmeyi sürdürdüğünü söyledi.

15.06.2024 

Güler, 13-14 Haziran’da Brüksel’deki NATO Karargahı’nda düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bu kapsamda NATO-Ukrayna Temas Grubu toplantısına da katıldığını belirten Güler, “Toplantılarda hem ülkemizin değişik konulardaki görüşlerini ifade ettik hem de mevkidaşlarımızla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduk. Genel olarak çok faydalı ve verimli geçtiğini değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

“NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip güçlü ve güvenilir bir üyesi olarak dayanışmanın, caydırıcılığın odak noktası olduğu anlayışıyla NATO’ya katkılarımızı sürdürdüğümüzü hatırlattık.” diyen Güler, Türkiye’nin İttifak bünyesinde yürütülen çalışmaları yakından izlediğini, NATO’daki sorumlulukları yerine getirmeyi sürdürerek NATO’ya ve Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğine kayda değer ve önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğini dile getirdiğini söyledi.

Toplantıda Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve Karadeniz’in güvenliğine ilişkin neler konuşulduğuyla ilgili soruya yanıtında Güler, Türkiye’nin başta toprak bütünlüğü olmak üzere Ukrayna’ya güçlü desteğini ifade ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Montrö Sözleşmesi’ni hassasiyetle uyguladığımızı ve Karadeniz’de en uzun kıyıya sahip müttefik olarak ‘bölgesel sahiplik ilkesi’ne verdiğimiz önemi dile getirdik. Diğer yandan Bulgaristan ve Romanya ile birlikte teşkil ettiğimiz Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu İnisiyatifi’nin gelecek ay aktive edileceğini ifade ettik.”

Bakan Güler, NATO’nun önemli bir müttefiki olarak Türkiye’ye yönelik bazı ülkelerin lisans kısıtlamalarının gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

“NATO Karargahı’ndaki toplantılar sırasında ve mevkidaşlarımızla gerçekleşen görüşmelerde NATO’nun komuta ve kuvvet yapısına, harekat ve misyonlarına kara-deniz-hava ve uzaydaki gayretlerine yaptığımız kayda değer katkılarımızı bir kez daha hatırlatma fırsatımız oldu. Bu kapsamda ülkemize uygulanan ihraç lisans kısıtlamalarının kabul edilebilir olmadığını vurguladık. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan müttefiklerin, AB’nin savunma girişimlerine tam katılımının sağlanması gerektiğinin de altını çizdik.”

O ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ, ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ Τ/ΥΠΑΜ,ΟΠΩΣ ΚΥΤΤΑΤΕ ΤΗΝ “ΦΩΤΟ”, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥ Τ/”ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ”, ΣΤΟ ΥΠΑΜ!.. (Αν ψάξετε στο “σάϊτ” μας θα βρείτε να έχουμε γράψει και γι’ αυτόν και τον ρόλο του, κυρίως επί εποχής του προηγουμένου Τ/ΥΠΑΜ, του… αγαπημένου μας Στρατηγού Χουλουσί ΑΚΑΡ)!

GAZZE’DEKİ DURUM

Toplantı sırasında Gazze’deki durumun da konuşulup konuşulmadığının sorulması üzerine Güler, şunları söyledi:

“Temaslarımız sırasında başta Gazze’de devam eden savaş olmak üzere istikrarsızlık kaynaklı sorunlara çözüm bulmanın ittifakın lehine olduğunu ifade ettik. Gazze’de masum sivillerin katledilmesini şiddetle kınadığımızı, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde 10 Haziran’da kabul edilen 2735 sayılı kararın da en kısa sürede eksiksiz uygulanmasının kalıcı ateşkesin sağlanması ve insani facianın önlenmesi bakımından elzem olduğunu ve BM kararları doğrultusunda iki devletli bir çözümü güçlü bir şekilde desteklediğimizi belirttik.”

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SURİYE’NİN KUZEYİNDEKİ FAALİYETLERİ

Bakan Güler, terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyindeki faaliyetlerinin gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soruya şöyle karşılık verdi:

“Ülkemizin PKK/YPG dahil terörizmle mücadele ettiğini ifade ettik. Terör örgütü PKK/YPG’nin ise ‘DEAŞ ile mücadele’ adı altında uluslararası kamuoyunu yanılttığını anlattık. NATO’nun güney sınırında, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde bir ‘terör koridoru’ kurulmasına asla müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha vurguladık.”

F-16 TEDARİKİ VE ABD’NİN PKK/YPG’YE VERDİĞİ DESTEK

Milli Savunma Bakanı Güler, “F-16 tedariki konusu olumlu yönde ilerlerken ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’ye verdiği destek de sürüyor. Son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinin geldiği noktayı nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna verdiği yanıtta şunları ifade etti:

“Türkiye-ABD ilişkileri, uzun ve sağlam bir geçmişe dayanmaktadır. İki NATO müttefiki olarak ortak değerleri ve çıkarları paylaşıyoruz. F-16 tedarik süreci öngörülen takvime göre ilerliyor. Son uçağın teslimine kadar bu önemli projenin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını ve bu olumlu havanın ilişkilerimizin diğer alanlarına da yansımasını temenni ediyoruz. Bildiğiniz gibi, yeni NATO stratejik konseptinde de iki ana tehditten biri terörle mücadeledir ancak maalesef, müttefiklik dayanışmasına aykırı bir şekilde, ABD’nin Suriye’de terör örgütü ile süregelen işbirliği, ulusal güvenliğimizi tehdit etmeye devam etmektedir. Terör örgütünün ileri bir tarihe ertelediği sözde seçim hamlesinin hukuksal bir temeli bulunmamaktadır. Sözde seçimler, esasen, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasını da içeren BM’nin 2254 numaralı kararına da aykırıdır.”

Güler, Türkiye’nin güney sınırlarının hemen ötesinde bir terör devletinin kurulmasına asla izin vermeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Amacımız, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek, sınır güvenliğimizi sağlamak ve Suriye halkının huzur ve güvenliğine katkıda bulunmaktır. Bizim ABD’den beklentimiz, 2019 yılındaki taahhütlerini yerine getirmesi ve PKK/YPG’ye verilen tüm desteği kesmesidir. ABD’li muhataplarımıza DEAŞ’la mücadele kapsamında ihtiyacı olan desteği vermeye hazır olduğumuzu her platformda ve her seviyede iletiyoruz. Biz, üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye, bölgemizde ve dünyada barışa, işbirliğine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu aşamada ABD ile ikili ilişkilerimizde önümüze bakmak ve olumlu bir gündeme odaklanmak istiyoruz.”

AVRUPA’NIN “KENDİ GÜVENLİK ÇATISINI” KURMA ARAYIŞI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bazı Avrupa ülkelerinin “kendi güvenlik çatılarını” kurmaya yönelik açıklamalarıyla ilgili Türkiye’nin bakış açısını ise şöyle özetledi:

“Washington zirvesine giden süreçte, değişen güvenlik ortamı çerçevesinde İttifak’ın ihtiyaçlarının karşılanması için tüm müttefiklerle yakın işbirliğimizi sürdürüyoruz. Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığın sağlanması ve üye ülkelerin güvenliklerinin kolektif teminatı NATO’dur. Kurulduğu günden bugüne kadar yaptıklarıyla başarısını kanıtlamış bir örgüttür. AB üyesi müttefiklerin, NATO’nun güvenlik şemsiyesinin dışında alternatif arayışları içinde olması, İttifak’ın birlik ve beraberliğine zarar verir, başarıya ulaşması da mümkün değildir. Tüm müttefiklerin savunma ve güvenliği için tek platform NATO’dur. AB’nin çabaları ancak ve ancak NATO’ya tamamlayıcı nitelikte olursa faydalı olur ve ancak bu durumda biz de içerisinde yer almayı değerlendiririz.”

Bahadır ALEMDARHaber7.com – Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

20. Ό,τι σας γράφαμε “χθες”! Η μετάφραση είναι από την “μηχανή” και όχι από εμάς!

Η Tουρκία έκανε την πρώτη της κίνηση για δραστηριότητες εξερεύνησης πετρελαίου στο Αιγαίο Πέλαγος. Ήταν θέμα περιέργειας τί είδους πολιτική θα ακολουθούσε η Ελλάδα, με την οποία ήρθαμε στο χείλος του πολέμου το 1974, σχετικά με την εξερεύνηση πετρελαίου της Τουρκίας.

Ήμασταν στα πρόθυρα του πολέμου! Θα προκαλέσει νέα κρίση η Ελλάδα;
15.06.2024 

Η Τουρκία, η οποία θέλει να τερματίσει την εξάρτησή της από το εξωτερικό από την ενέργεια, έχει κηρύξει κινητοποίηση σε όλες τις περιοχές εντός των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία έχει επιταχύνει τις δραστηριότητές της στην εξερεύνηση φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η Τουρκία, που έκανε μεγάλα βήματα με την ανακάλυψη πετρελαίου στο Γκαμπάρ , μετά την ανακάλυψη του φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και την εισαγωγή στη χώρα μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινά επιτέλους τις δραστηριότητές της στο  Αιγαίο .

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ 9 ΠΕΔΙΟ

Η Turkish Petroleum Joint Stock Partnership (TPAO) υπέβαλε αίτηση για άδεια εξερεύνησης πετρελαίου σε 9 κοιτάσματα στο Αιγαίο Πέλαγος. Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι ανακοινώσεις της Γενικής Διεύθυνσης Μεταλλείων και Πετρελαιοειδών (ΜΑΠΕΓ) του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων για το θέμα. Αντίστοιχα, η TPAO ζήτησε από τη MAPEG με αιτήσεις της 5ης Ιουνίου 2024 να λάβει 9 άδειες εξερεύνησης πετρελαίου στις περιοχές των οποίων οι συντεταγμένες καθορίστηκαν εντός των Τουρκικών Χωρικών Υδάτων στο Αιγαίο Πέλαγος .

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Αφού η TPAO έκανε επίσημη αίτηση για έναρξη πετρελαϊκών δραστηριοτήτων στο Αιγαίο, έγινε θέμα περιέργειας το πώς θα ακολουθούσε το θέμα  η Ελλάδα, με την οποία η Τουρκία αντιμετωπίζει προβλήματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και πολλά χρόνια!

Στο παρελθόν, η Τουρκία και η Ελλάδα έφτασαν στο χείλος του πολέμου λόγω των δραστηριοτήτων εξερεύνησης πετρελαίου στο Αιγαίο. Το τουρκικό ναυτικό κινητοποιήθηκε κατά τις κρίσεις που προέκυψαν. Με το βήμα του ΤΠΝ αποφεύχθηκε η καταστροφή.

ΚΡΙΣΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΒΕΡΝΗΣ

Το 1974, η Τουρκία ξεκίνησε σεισμικές / γεωτρητικές δραστηριότητες χαρτογραφώντας τα αποθέματα υδρογονανθράκων στη μελλοντική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο Πέλαγος. Όταν η Ελλάδα άρχισε να αναζητά πετρέλαιο σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο, ξέσπασε μια μεγάλη κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά τα γεγονότα, η Ελλάδα προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης τον Αύγουστο του 1976. Ωστόσο, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για «ασφαλιστικά μέτρα» στις 11 Σεπτεμβρίου 1976. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με το ψήφισμά του υπ’ αριθμ. 395 κάλεσε και τις δύο χώρες να λύσουν τα προβλήματα στο Αιγαίο μέσω διαπραγματεύσεων. Τότε, Αθήνα και Άγκυρα κάθισαν στο τραπέζι στις 11 Νοεμβρίου 1976 και υπέγραψαν τη Συμφωνία της Βέρνης .

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα μέρη δήλωσαν ότι θα απέχουν από όλες τις πρωτοβουλίες και συμπεριφορές που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να μην εξερευνήσει ή να εξάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο πέρα ​​από τα χωρικά της ύδατα. Συστάθηκε μικτή επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των δύο χωρών και ξεκίνησε μια σταδιακή διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, η ελληνική πλευρά αγνόησε τη Συμφωνία της Βέρνης με την ενασχόληση με την εξερεύνηση πετρελαίου 10 μίλια ανοιχτά της Θάσου τον Μάρτιο του 1987. Οι Έλληνες χρειάστηκε να κάνουν ένα βήμα πίσω λόγω της αποστολής του τουρκικού ναυτικού στη Θάσο , τερματίζοντας έτσι τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Yalçın TaşbaşıHaber7.com – Ειδικός Συντάκτης Ειδήσεων
Ειδήσεις 7 - Yalçın Taşbaşı

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/- 

ΥΓ. Τελευταίας στιγμής! Σου απαντάμε… “on line”!!!..

Ναι, ρε! Πιστεύουμε, πως αν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έπαιρνε το Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο φέτος, φέτος που και πάλι τόσο “κυνηγήθηκε”, ο Κ.Κ.Μ. δεν θα έπεφτε στις Ευρω-Εκλογές κάτω από το 35%!.. Αυτό δείχνει η εξέταση της Πολιτικής μας… Ιστορίας!

Ναι, ρε! Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΡΙΝΕΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ, ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΌΠΟΙΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ!.. Δεν είναι της παρούσης, αλλά κάποια στιγμή θα επανέλθουμε με επιχειρήματα!..

-/-