Κάποια Λίγα Από Την Επικαιρότητα!..

Φίλοι μου / μας!

1. Συλλαμβάνεται και ένας εμπρηστής και μετά αφήνεται ελεύθερος!

Δηλαδή, καταστρέφουν, αυτά τα σκουλήκια, την ανάσα μας, ήτοι την ζωή μας, καίγοντας τα δάση μας, καίνε τα σπίτια μας και στέλνουν στην Κόλαση χιλιάδες κοσμάκη που δούλεψε χρόνια για ένα σπίτι, που μπορεί να το είχε και με δάνειο, σκοτώνουν και φυσικά και αμέσως ανθρώπους, οι οποίοι δεν αντέχουν στα όσα η φωτιά δημιουργεί όταν καίει, διαλύουν οικογένειες και την ειρήνη του λαού, καίνε ζώα, δένδρα, φυτά, κλπ, καίνε με εντολή ή όχι κοντά και σε στρατόπεδα ή σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καίνε σε στρατηγικές ζώνες, κλπ, και αφήνονται ελεύθεροι, διότι… λέει πως αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ είναι λέει πλημμέλημα!!!.. Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν, που αφήνονται αυτοί οι κατά συρροήν ΦΟΝΙΑΔΕΣ ελεύθεροι και φταίει ο… “Σόρος-Σύριζα!..

Ο Καλογήρου ή αλλιώς “Η Αόρατος… Ποινή” ή “Ο Προστάτης Των Τρομοκρατών” πράγματι διέλυσε όλον τον “Ποινικό Κώδικα”, (γι’ αυτό και τον έκανε Δντη του Γραφείου του ο Αγκιτάτορας (Δημεγέρτης) “Σόρος-Τσίπρας” / έχει πάει στις Η.Π.Α. για να μάθει Αγγλικά τώρα, όπως και για να πάρει οδηγίες – κατευθύνσεις – νέα εκπ-ση, από τους αριστερούς της αριστεράς πτέρυγας του “Δ.Κ.”), λίγο πριν φύγει το διεθνιστικό του Κόμμα και ως Πόντιος Πιλάτος τα “έρριξε” μετά στην Ομάδα, και παπάρια, των νομικών, νομομαθών, κλπ, που τάχα έφτιαξαν ό,τι σήμερα ισχύει και δήθεν μετά από διαβούλευση και… ιδρώτα πολλών ετών όλων αυτών των Κυρίων), αλλά τώρα είστε εσείς, Κοι της ΝΔ

Αν είχαμε Χούντα βεβαίως όλοι αυτοί οι φονιάδες θα εκτελούνταν πάραυτα, κάτι που σήμερα μια Ευρωπαϊκή χώρα σαν εμάς δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει, αλλά ρε σεις, όχι και… ελεύθεροι ή με ποινές χάδια και μάλιστα και ανεκτέλεστες, ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε!..

Η ποινή θα πρέπει να είναι ΙΣΟΒΙΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ, με το επίθετο “ΙΣΟΒΙΑ” να εκτελείται ακριβώς!!!

Χαίρετε, αλλά προηγουμένως δείτε και διαβάστε το παρακάτω πρωτοσέλιδο!..

Diriliş Postası Gazetesi İlk Sayfası

2. Κε Ανδρίτσο, του ΣΚΑΪ! Δεν εργάζεσαι στο “CNN” του “Δ.Κ.”, έστω και αν το Κανάλι σας είναι γνήσιο υποσύνολό του, για τους λόγους που γνωρίζει ο Πρόεδρός σας Αλ Αφούζος, ώστε να υβρίζεις και ό,τι άλλο τον τέως Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ!..

Όσο και να ειρωνεύεστε τον Τραμπ, (εσύ είπες ειρωνικά “ο δημοκράτης Τραμπ”), οι Αμερικανοί και οι Η.Π.Α. γνώρισαν στην 4ετία του ημέρες ευημερίας, που είχαν να δούνε στην χώρα αυτή για 10ετίες, ενώ ο Πλανήτης μας δεν βίωσε πολέμους και κρίσεις, όπως βιώνει και πάλι τώρα που επανήλθαν στην εξουσία, όπως επανήλθαν βεβαίως, οι “Δημοκρατικοί”! 

Και κάτι ακόμα, επειδή, όπως καταλάβαμε, διετέλεσες και Καθηγητής Δημοσιογραφίας, όπως “στον αέρα” μας είπε η προφανώς μαθήτριά σου Κα Κασόλη, αυτή με τα τουρλωτά οπίσθια, που μας ενημέρωνε από… το Κίεβο!.. Ο δημοσιογράφος, φιλαράκο, δεν λέει τις πολιτικές του πεποιθήσεις και τα πιστεύω του στο ράδιο ή στην τηλεόραση, εκτός αν είναι σχολιαστής και με του οποίου και πάλι τις απόψεις και θέσεις ταυτίζεται ή θέλει να ταυτιστεί ή και όχι, το Κανάλι που τον ή τους έχει και παρουσιάζει!.. Ή κάνουμε λάθος;

Έχεις “ειδικό βάρος” Κε Ανδρίτσο και κυρίως ήθος(!) και δεν χρειάζεται να γλείφεις, έστω και “εξ απαλών ονύχων” το σύστημα, για να σε προχωρήσει αυτό περισσότερο!..

Χαίρε!

3. Κε Π-Θγέ!

Και στην “ΔΕΘ” που θα είσαι, εκτιμούμε πως κάτι θα σου ετοιμάσει η “ΜΙΤ” ή οι Κοι Πολλάκης – Μπάκας! (Δεν άντεξαν οι δικοί του και έκαψαν και λίγο από Πρέβεζα! Αχαχαχαχαχαχαχα)!..

Μην ξεχνάτε! Το 41% της ΝΔ δεν έχει χωνευτεί ακόμα από Χουντικούς, “Σόρος-Συριζαίους” και “Κόκκινους Φασίστες” (ΚΚΕ), ενώ πιο πολύ δεν έχει χωνευτεί ακόμα το 18% του “Σόρος-Σύριζα”, που θα ήταν και λιγότερο, αν 3 μέρες πριν από τις δεύτερες / επαναληπτικές, κλπ, εκλογές δεν αποκαλυπτόταν ότι ο ΠΑΣΟΚ-τζής ή ορθότερα ο “ΚΙΝΑΛ-τζής” Μάντζιος, που το “έπαιζε”… παρθένα, ήταν και αυτός ως δικηγόρος, άτομο που εξυπηρετούσε τα “φαντς”!!!..

4. Πολύ μεγάλη υπόθεση που ήρθε στην Ελλάδα ο Ινδός Π-Θ! Μιλάμε για μια χώρα που είναι πολύ μεγάλη δύναμη στην ΝΑ Ασία, αλλά και στον Κόσμο, της οποίας ηγέτης είχε να έρθει στη χώρα, από εποχής Α. Γ. Παπανδρέου, όταν είχε έρθει η Ίντιρα ΓΚΑΝΤΙ, η σπουδαιότερη ίσως πολιτικός από την… καταραμένη αυτήν Ινδική οικογένεια! (Τα μέλη της οικογενείας αυτής δολοφονήθηκαν όλα)!..

Γιατί ήρθε; Διότι Π-Θ της Ελλάδος είναι μια ανερχόμενη Ευρωπαϊκή πολύ μεγάλη προσωπικότητα, που λέγεται Κ. Κ. Μητσοτάκης, προσωπικότης που πλέον αναγνωρίζεται παγκοσμίως, προσδίδοντας παράλληλα και ειδικό (θετικότατο βεβαίως) πρόσημο στην χώρα μας!

Το μέλλον θα δείξει τί πιθανώς περισσότερο συνεζητήθη μεταξύ των 2 ανδρών, πέραν των όσων σχετικώς με τις διμερείς εμπορικές σχέσεις των 2 χωρών και την περαιτέρω ανάπτυξή τους, διαβάσαμε στον Τύπο!

5. Προς Α/”ΕΛΑΣ”! Βάλτε, Κε Αρχηγέ, επιτυχημένους και όχι αποτυχημένους Αστυνομικούς ή Αστυνομικούς που θέλει η Υπηρεσία σας, για τους λόγους της, να… τιμωρήσει ή… νουθετήσει, σε όλες τις… δύσκολες (sic) κυρίως γειτονιές της Πρωτεύουσας και αναφέρομαι πρωτίστως στα “Τμήματα Ασφαλείας” και ακολούθως στα “Αστυνομικά Τμήματα”! Αν το κάνετε αυτό, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ και τον Άγιο Παντελεήμονα (οδός Αχαρνών)!..

Τις προάλλες, πήγε πολίτης στον Άγιο να παραδώσει ταυτότητα που βρήκε και επειδή πάρκαρε παράνομα (κακώς βεβαίως), με “αλάρμ”, παραλίγο όχι μόνον να συλληφθεί, αλλά να δαρεί!.. Εκεί προφανώς οι συνάδελφοι δεν ήσαν σαν αυτούς που έβγαλαν από το σπίτι της την γνήσια(!)… Κα Τούλα!..

Έχουμε πολλά στο αρχείο μας για σχεδόν τα περισσότερα ΤΑ και ΑΤ του Κέντρου!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ “ΥΔΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ” (ΚΥΨΕΛΗ) ΚΑΙ ΣΤΟ “ΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ”, ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ, ΑΛΛΑ “ΕΝΑΣ… ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ”! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗ ΔΚΤΕΣ (μέχρι τις τελευταίες κρίσεις αναφέρομαι), ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ!..

Τέλος, παρακαλούμε, ενεργοποιείστε, Κε Αρχηγέ και την “Δνση Εσωτερικών Υποθέσεων” της “ΕΛΑΣ”, για την οποίαν έχει δοθεί η εικόνα, προφανώς εσφαλμένη, ότι “τρώει ψωμί τζάμπα”!..

6. ΛΙΓΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΘΛΗΤΑΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΜΜΑ!.. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ… ΧΡΥΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΒΡΕ!.. ΑΝΤΕ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!..

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΑΣ, ΤΩΝ 35 ΧΛΜ ΒΑΔΗΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ (ΧΑΛΚΙΝΟ), ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!.. ΑΥΤΗ ΘΥΜΙΖΕΙ… “ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ” ΤΟΥ 1940!.. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΗ ΜΟΛΙΣ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ!.. 

7. Τώρα που το θέμα είχε μετανάστες, το ΣΟΡΙΤΙΚΟ σύστημα που ελέγχει και την χώρα μας δεν υπερασπίστηκε τους… Αλβανούς, αλλά τους μετανάστες και κατ΄ουσίαν την τσέπη του και τις τσέπες του αφεντικού του Γ. και Α. ΣΟΡΟΣ, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του Αλβανού… φασίστα και ρατσιστή, και δεν ξέρω και εγώ τί άλλο, που… τόλμησε να πιάσει “επ’ αυτοφώρω” κοντά στη επχ-σή του (Αλεξ-πολη), όπως δήλωσε, μετανάστες έτοιμους να βάλλουν φωτιά και να τους παραδώσει στην “ΕΛΑΣ”!

Ντροπή σας ρε Σόρος-λαμόγια, ρε τομάρια, που δεν πιστεύετε παρά μόνον στην εθνο-διάλυση και στο χρήμα! Πόσο, αλήθεια, οχιές μπορεί να είστε, ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

Και έρχεται το Κράτος και τιμωρεί τον… κακό τάχα μου Αλβανό, και αυτούς που εκλήθησαν απ’ αυτόν να τον συνδράμουν στο να πιαστούν οι κατ’ αυτόν φερόμενοι ως παραλίγον δράστες “λάθρο”, έναν συμπολίτη μας που τάχα θέλησε να το υποκαταστήσει, και παπάρια, ένα απολύτως φοβικό Κράτος, φοβικό απέναντι στον μεγαλο-σπεκουδαλόρο “Διεθνή Εβραίο” ΣΟΡΟΣ, και σε ό,τι αυτός εκφράζει, ως μέλος της “Διεθνούς Εξουσίας” και συνεπώς φοβικό απέναντι και στα εδώ τσιράκια του πρώην αυτού αρχι-καταδότη συμπατριώτων του Εβραίων στους Ναζί, απλώς και μόνον για να σώσει τότε το τομάρι του!..

Τέτοιους πολίτες σαν αυτόν τον… Αλβανό θέλουμε στην χώρα, αν ο άνθρωπος είναι από την Αλβανία και όχι φονιάδες, ληστές, εμπόρους ναρκωτικών, κλπ! Τόσα χρόνια για όλα αυτά δεν κατηγορούμε τους Αλβανούς, ταυτίζοντάς τους με μια μειοψηφία τους πράγματι ποινική; Τώρα, που δόθηκε η ευκαιρία, γιατί ρε αλήτες, δεν προβάλετε θετικά το τί έκανε αυτός ο… Αλβανός, έστω για να διαφυλάξει την περιουσία του, όπως είχε κάθε δικαίωμα, αλλά στείλατε αυτόν και όσους τον βοήθησαν στην… πυρά;

Οι Σορίτες που… κρέμμασαν τον Αλβανό και τους άλλους (διώκονται για κακούργημα!!!!!!!!!!!), φύλαξαν την τσέπη τους, αλλά έδειξαν επιπροσθέτως ότι ελέγχουν το Κράτος μας, που τάχα κάποιοι θέλησαν να υποκαταστήσουν, αλλά και ενίσχυσαν και την ήδη υπάρχουσα γνώμη ξένων στην Πατρίδα μας, (πρώτοι ανάμεσά τους οι Αλβανοί), που θέλουν την Ελλάδα, από πλευράς Νόμων και εφαρμογής των, χώρα – μπουρδέλο!..

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ – ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥ… ΜΠΑΪΝΤΕΝ!..

Πολλά συγχαρητήρια όμως ΑΞΙΖΟΥΝ στον Υφ-γό Κο ΜΠΟΥΓΑ, ο οποίος δήλωσε πως μπορεί ένας πολίτης να κρατήσει (δεν μας είπε το “πώς” βεβαίως), έναν παραβάτη, κλπ, στον τόπο τελέσεως ενός αδικήματος, μέχρι της ελεύσεως της Αστυνομίας, στον οποίον και αυτός τελικώς θα πρέπει και να παραδοθεί!

Τέλος, στέλνουμε στον Αλβανό συμπολίτη μας, που επεχείρησαν να διαπομπεύσουν τα ίδια παραπάνω λέσια, (τον απεκάλεσαν μέχρι και… “Σερίφη” οι Διεθνιστές του “Σόρος-Σύριζα”), που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό με δικαστική εντολή, καθώς και στους υπολοίπους εμπλεκομένους, που και αυτοί είναι στις οικίες τους με την ίδια δικαστική απόφαση (ΟΚ του ανακριτού – εισαγγελέως, δεν έχει σημασία / δεν είναι αυτό το μείζον),  τα συγχαρητήριά μας και τα πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μας, για τον τρόπο που ενήργησαν!

Ασφαλώς να πούμε βεβαίως, πως δεν σημαίνει πως και κάθε “λάθρο” είναι εμπρηστής ή ό,τι άλλο, αλλά εδώ να τονίσουμε πως η κάθε υπόθεση θα πρέπει να εξετάζεται με τα δικά της αυστηρώς δεδομένα και χαρακτηριστικά, και όχι με ό,τι άλλο, συναισθηματικό, κλπ, μπορεί κάθε φορά να δύναται να συνδεθεί με ένα θέμα ή με μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων ή κοινωνικών ομάδων!..

8. Επειδή τέτοια γλώσσα μιλάς, Κε Δανίκα, σου γράφουμε! ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ”, όπως είσαι, ρε όχεντρα, που βγήκες να υποστηρίξεις τον Ξυδάκη και να χύσεις και εσύ μελάνι για τον Μπελέρη!

Γιατί και εσύ και το παχύδερμο αυτό, δεν λέτε τί ακριβώς κακό ξέρετε για τον Μπελέρη και την οικογένειά του, ρε χρυσοπληρωμένα λαμόγια, ώστε να μάθουμε και εμείς το κακό και άσχημο ποιόν του;

9. Οι φωτιές (μελέτη κυρίως το πού αυτές ακριβώς ετέθησαν) απέδειξαν ότι (και) η “ΜΙΤ” πλέον εργάζεται ως μια καλολαδομένη και καλολειτουργούσα “μηχανή”, ανεξαρτήτως του ποιός είναι στο τιμόνι της!

Αυτή ακριβώς ήταν η μεγαλύτερη απ’ όλες τις επιτυχίες του πρώην Αρχηγού της και νυν Τ/ΥΠΕΞ, Κου Χ. ΦΙΝΤΑΝ!..

Αυτό θα πρέπει να είναι το σύγχρονο πνεύμα διοικήσεως, όλων κυρίως των μεγάλων Οργανισμών ενός Κράτους!

Οι φωτιές αυτές και φέτος απέδειξαν επίσης το πόσο πολύ μας φοβούνται οι Τούρκοι ως αντίπαλό τους, ό,τι και να λένε!..

10. Και τί παραμύθι δεν ακούσαμε για το πώς σκοτώθηκε ο Πριγκόζιν, έ; Ο ΣΚΑΪ εξ αρχής μας είπε πως το α/φ του κατερρίφθη από… Α/Α ρωσικά πυρά, πάνω από την Μόσχα! Σκεφτείτε αυτό που μόλις διαβάσατε οι ειδικοί, αλλά και όλοι σας!..

Το ψέμα σε όλο του το μεγαλείο και στην υπηρεσία της προπαγάνδας η αντίθεση με την λογική, μια προπαγάνδα που πρέπει να παρουσιάζει πάντοτε ως κακούς τους Ρώσους, αλλά όλο και πώς γίνεται και φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, διότι το όλο θέμα στο δυτικό στρατόπεδο το χειρίζονται ανόητοι ή άσχετοι ή συνδυασμός τους!.. Κρίμα!..

Ο άλλος, ο Κος Παλιούρας, υπάλληλος και αυτός του ΣΚΑΪ (πρώην στέλεχος της ΕΠΑ;), μας είπε, κλείνοντας την Τ/Ο αναφορά του στο θέμα, πως, ο Πριγκόζιν είχε στο κορμί του Χιτλερικά σήματα και εμβλήματα, ώστε έτσι ο Κος αυτός να δημιουργήσει αντιπάθεια για τον πρώην Α/”ΒΑΓΚΝΕΡ”, κλπ, όπως και για να “κτυπήσει προσόντα”, αλλά ξέχασε, ο ανόητος, πως ο Πριγκόζιν και η “ΒΑΓΚΝΕΡ” ακριβώς αυτούς πολέμησε στην Ουκρανία, ήτοι τους Ναζί του “Τάγματος ΑΖΩΦ”, κλπ, κλπ, κλπ! (Το ήμισυ σήμερα και παραπάνω των “ΟΕΔ” είναι Ναζιστικής ιδεολογίας, με πρώτον αυτόν τον περίφημο τάχα μου σύμβουλο του Ζελένσκι, τον ΠΟΝΤΌΛΣΚΙ, που εδώ σας έχουμε κατ΄επανάληψιν αναφέρει, με ερωτηματικές βεβαίως αναφορές για το ποιόν του και τον ρόλο του)!..

Συνεπώς, για όσους ξέρουν κυρίως, αλλά και για όσους σκέπτονται απλά, η προπαγάνδα του Καναλιού πάει αμέσως στα σκουπίδια!.. Αυτό θέλουμε;

Ο Μαίανδρος, για παράδειγμα, ως σχήμα (ποταμός της Μ. Ασίας, με το συγκεκριμένο σχήμα ροής που γνωρίζουμε) έχει εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες κυριαρχήσει στην εκκλησιαστική αρχιτεκτονική, και γενικώς παντού στην Ελλάδα μας, (μέχρι και στις κάλτσες της Εθνικής Ομάδος κάποτε), όπως και άλλα πολλά σχήματα που καπηλεύτηκαν οι ΝΑΖΙ και τα οικειοποιήθηκαν με την δύναμη της ισχύος!..

Το αυτό ισχύει και για άλλα ε/σχήματα – σύμβολα, τα οποία σφετερίστηκαν οι ΝΑΖΙ και με την δράση τους εμόλυναν, καθιστώντάς-τα σημελια κατατεθέν τους και απολύτως μισητά στους λαούς!

Αυτό όμως μας κάνει εμάς ΝΑΖΙ ή εκείνους (τους όποιους άλλους και για τώρα τους Ουκρανούς)… Έλληνες, ανόητοι; Τί σχέση μπορεί να έχει η φοράδα με την… κουράδα;

11.

Ukrayna bataklığındaki ABD ve Rusya

MUSTAFA YÜREKLİ
HABER7 YAZARI

Ukrayna bataklığındaki ABD ve Rusya

22.08.2023

Rusya Ukrayna Savaşı, günlük konuşma konularımız arasında yer almaya devam ediyor. Akla gelen ilk sorudan başlayabiliriz: Rusya Ukrayna Savaşı’ında gerçekte kimler savaşıyor? Dünya alem biliyor ki Ukrayna’da, Amerika Birleşik Devletleri ile Rusya savaşıyor.

ABD ile Rusya neden hem Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu masasında oturuyor hem de savaşıyor?

O halde neden Ukraynalılar ölüyor? Ukrayna neden harabeye döndü?

Ukrayna’daki savaş felaketi, şoka uğramış dünya halklarının gözü önünde her geçen gün daha da genişliyor. Ukrayna halkı, kentlerin yok edilmesinden iki haftadan kısa sürede bir milyon kişinin yerinden olup binlercesinin öldürülmesine devasa bir insanlık trajedisi yaşıyor: İki süper gücün, Rusya ve ABD’nin güçlü varlığından etkilenen bir trajedi.

Rusya Ukrayna Savaşı’nın amacı ne? Ne zaman bitecek? Nasıl sonuçlanacak?

Dünya güçleri, ABD’yi Suriye işgalinde yalnız bıraktı. Avrupa ülkeleri, özellikle gözü doğu Akdeniz’de olan kuzey Avrupa ülkeleri, İngiltere, Rusya, Almanya ABD’nin Suriye işgaline destek vermedi. Sonunda ABD Suriye’ye Rusya’yı çekti, o da işin başında Kırım’ı işgal edip desteğinin karşılığını aldı ve şimdi de Ukrayna’dan pazarlıkta kopardığı toprakları fiilen de  ülkesine katıyor.

Bugün ABD, açık açık Ukrayna’ya şunu söylüyor: Ukrayna sen Rusya’ya biraz toprak ver, savaş bitsin gayrı! Biz de seni NATO’ya alalım!

Ne oldu şimdi? O kadar insan, asker, sivil boşuna mı öldü? Boşuna mı bir ülke harabeye döndü, etrafındaki ülkeler krize girdi?

Taa dünyanın öteki ucundan ABD senaryo yazıyor, aktörleri ayarlıyor, yazdığı oyunu sahneliyor. Sonra da oturup seyrediyor!

Peki ne oldu? ABD amacına ulaşabildin mi? Yıprattı mı Rusya’yı, askeri ve ekonomik açıdan? Putin’in itibarını zedeleyebildi mi? Avrupa’yı zayıflattı mı, NATO’yu güçlendirdi mi? Rusya’yı çevreledi mi? Daha başka ne planları var acaba?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açısından yayılma imkanı veren Ukrayna’daki savaş, NATO’nun genişlemesini kontrol altında tutmaktan daha fazla şey ifade ediyor. Putin için bu savaş, 20 yılda kazandığı prestiji, gücü ve güvenilirliği korumak demek. Artık bir haysiyet meselesi halini alan güvenilirliğini korumak için bu savaşta yapamayacağı hiçbir şey yok.

Çatışmanın diğer tarafındaki ABD içinse, son yıllarda sayısız sınamayla karşılaşmış ve yitirilmiş liderlik rolünü yeniden inşa fırsatı söz konusu. ABD haysiyetini ve itibarını geri kazanmak istiyor.

Bütün bu gelişmeler, ABD’nin eski önleyici gücünden yoksun kaldığını gösteriyor. ABD, BMGK’daki Rusya ve Çin gibi güçlere karşı duramıyor.

ABD’nin siyasi ve stratejik gücünü sınayan tüm mağlubiyet ve başarısızlıklara karşın; Ukrayna krizi, Biden yönetimine önceki zayıflıkların üstesinden gelme ve itibarını geri kazanma fırsatı sunmuş gibi görünüyor.

Beyaz Saray Bütçe ve Yönetim Ofisi, Ukrayna’ya insani ve ekonomik yardımla güvenlik konusunda destek sağlamak için ABD Kongresi’nden 10 milyar dolarlık acil yardım talep etti. Bunun bir kısmı ABD’nin Doğu Avrupa’daki ortaklarına gidecek. Biden savaşı yönetmeyi hedefliyor.

ABD’nin Ukrayna krizindeki aktif diplomasisi, onların stratejik değişimini ortaya koyuyor. ABD’nin aktif diplomasisinin Putin’e meydan okuyabileceğini ve bunun boş bir iddia olmadığını göstermek isteyen Biden, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’i dünyanın dört bir yanına yollamayı sürdürüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini önlemek için sözde çok sayıda diplomatik girişimde bulundu. Batının endişeleri sonunda doğrulandı ve Rus orduları Ukrayna’ya girdi. Şimdi uluslararası düzen II.Dünya Savaşı’ndan bu yana hiç olmadığı kadar tehlike altında.

Biden sözde Vietnam’dan Irak’a ve Afganistan’a kadar tüm siyasi kariyeri boyunca savaşın durmasını savunmuş bir aktör.

Savaşın sürmesi, Doğu ve Batı’daki iki büyük süper gücün üstünlük arayışının bedelini canı ve malıyla ödemek zorunda kalan daha fazla kurbana mal olacaktır.

Son 20 yıldaki istikrarlı başarısızlık, ABD’ye onarılmaz hasarlar verdi. ABD teröre karşı savaşında başarısız oldu. Çin, Tayvan’ı istila etmeyi kovalıyor. Kuzey Kore nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip balistik füzeleri test etmeye devam ediyor ve ABD’nin asla dizginleyemediği aktif bir nükleer silah programı yürütüyor. Tüm yaptırımlara karşın Kuzey Koreli liderler askeri nükleer programlarını henüz durdurmadı.

ABD ve Rusya artık bir haysiyet ve itibar savaşı verip, birbirlerinin askeri kabiliyetini Ukrayna topraklarında sınarken, küresel ölçekte topyekun bir savaştan korkmak için her neden mevcut. Nükleer çatışma korkusu sadece Ukrayna, Rusya ve ABD’ye özgü değil. Bu, tüm dünyayı güvensiz kılıyor ve dünyadaki hayatı doğrudan etkiliyor.

“ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ”!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ” ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΥΓ!

Βαζέχα ο βουτηχτής, ο Πειραιάς του Σπάθα, Κυράστας και Βαρδινογιάννης

Βαζέχα ο βουτηχτής, ο Πειραιάς του Σπάθα, Κυράστας και Βαρδινογιάννης
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023

Η στήλη της Αθλητικής διαπλοκής στο Gavros.gr ανοίγει από σήμερα τα αρχεία της και θα εστιάζει συχνά σε ξεχασμένες ιστορίες από την εποχή της δήθεν «κόκκινης παράγκας» και από τις «χαμένες Κυριακές» του ποδοσφαίρου, της εποχής από το 1996, μέχρι την έναρξη της περιόδου της «εξυγίανσης» 20 χρόνια μετά. Στόχος μας, να αποκαλύψουμε με στοιχεία και ντοκουμέντα, τα γεγονότα, όπως είχαν πραγματικά, ενάντια στη σπέκουλα, τα ψέματα και την ιστορική παραχάραξη.

Σήμερα, 22 Αυγούστου, συμπληρώνονται 25 ακριβώς χρόνια από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 1998/99. Το Σάββατο 22/08/1998, ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν στο ΟΑΚΑ τον Πανηλειακό. Προπονητής του Πανηλειακού, ήταν ο Γιάννης Κυράστας. Κρατήστε το αυτό. Διαιτητής της αναμέτρησης, ήταν ο Διονύσης Στεφανόπουλος από τον σύνδεσμο Πειραιά. Κρατήστε το και αυτό.

Ο αγώνας είναι ισόπαλος με σκορ 1-1 και βρισκόμαστε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κριστόφ Βαζέχα επελαύνει προς την περιοχή του Πανηλειακού και ανατρέπεται περίπου δύο μέτρα εκτός της μεγάλης περιοχής, πραγματοποιώντας θεαματική βουτιά. Ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς αξιοποιεί το «πέτσινο» πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Παναθηναϊκός παίρνει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Δείτε το βίντεο της φάσης:

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, ο Βαζέχα μπορεί να μην έκλεβε τα παιδιά του στο τάβλι, αλλά πανηγύρισε και χειροκρότησε την απόφαση του διαιτητή.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής του Πανηλειακού, Γιάννης Κυράστας μιλάει για «αλλοίωση του αποτελέσματος από τον διαιτητή» και για «δολοφονία των μικρών ομάδων από τον ορισμό των διαιτητών»:

Ναι, ο προπονητής που συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό, λέγοντας μάλιστα την περίφημη φράση «Δεν θα πεθάνουμε για αυτούς τους αλήτες», είχε μιλήσει για «δολοφονία» και «διαιτητική αλλοίωση αποτελέσματος» σε αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκο.

Όπως είπαμε, ο διαιτητής προερχόταν από τον σύνδεσμο Πειραιά. Ναι, μιλάμε για τον περίφημο σύνδεσμο με επικεφαλής τον Ιωάννη Σπάθα. Πόσοι τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για το περίφημο «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε»; Όπως βλέπουμε όμως, τα πράγματα ήταν μάλλον διαφορετικά.

Τη Δευτέρα 24/08/1998, όλος ο Τύπος βοά για το σκάνδαλο. Η εφημερίδα «Τα Νέα» κάνει λόγο για «πέναλτι-φάντασμα» και «παρωδία ποδοσφαίρου»:

ΤΟ VIRTUAL REALITY REPLAY

Ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο σχετικά με εκείνον τον αγώνα, είναι το εξής: Την εποχή εκείνη, το συνδρομητικό κανάλι Supersport είχε αγοράσει ένα πανάκριβο μηχάνημα ανάλυσης επίμαχων φάσεων, το virtual reality replay. Όταν στην εκπομπή «Η Ώρα των Πρωταθλητών», το μηχάνημα απέδειξε το προφανές, ότι δηλαδή η ανατροπή έγινε σχεδόν 2 μέτρα εκτός περιοχής, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Βαρδινογιάννης αντέδρασε και το Supersport απέσυρε το πανάκριβο μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε μόνο στην πρώτη αγωνιστική εκείνης της σεζόν, ζητώντας ουσιαστικά συγγνώμη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Supersport ανήκε στην εταιρεία Multichoice. Το 42% της Multichoice ανήκε στο Mega channel, μέτοχος του οποίου ήταν τότε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, στην οποία ανήκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός…

Για την ιστορία, εκείνη τη σεζόν, ο Παναθηναϊκός απόλαυσε και άλλες εύνοιες από τη διαιτησία, αλλά το πρωτάθλημα το κατέκτησε ο Ολυμπιακός που μάλιστα πέτυχε το νταμπλ, φτάνοντας και στα προημιτελικά του Champions League.

Το περιστατικό εκείνης της αγωνιστικής, είναι ένα μόνο παράδειγμα. Η στήλη της Αθλητικής διαπλοκής θα σας παρουσιάζει διαρκώς δεκάδες περιπτώσεις πέτσινων σφυριγμάτων υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά και της ΑΕΚ στα χρόνια της υποτιθέμενης «κόκκινης παράγκας», με ιστορικές αναδρομές στις αντίστοιχες επετείους, όταν μας το επιτρέπει η επικαιρότητα.

Γεννιέται όμως μία σειρα από ερωτήματα:

Στα χρόνια της δήθεν παράγκας, όταν ο Ολυμπιακός υποτίθεται ότι έστηνε ακόμα και τα σημαιάκια του κόρνερ και είχε δήθεν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη χούντα όλων των εποχών, για ποιο λόγο να πάρει ο Παναθηναϊκός αυτό το πέτσινο πέναλτι στις καθυστερήσεις, το οποίο του χάρισε 2 κάλπικους βαθμούς και μάλιστα με διαιτητή από τον Πειραιά του Σπάθα και ειδικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και όχι προς το τέλος όταν θα μπορούσε να είχε κριθεί ο τίτλος;

Γιατί η σημαία του Παναθηναϊκού Γιάννης Κυράστας μίλησε για «διαιτητική αλλοίωση» και «δολοφονία»; Αυτά δεν τα έκανε ο Ολυμπιακός;

Γιατί το συνδρομητικό κανάλι που σχετιζόταν μετοχικά με την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέσυρε το μηχάνημα αναλύσεις επίμαχων φάσεων, ζητώντας μάλιστα και συγνώμη;

Μήπως τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν πανίσχυρος στο παρασκήνιο και εκείνα τα χρόνια, κάτι που ρεζιλεύει ακόμη περισσότερο το ότι δεν μπορούσε να κερδίσει πρωτάθλημα για κανένα λόγο;

Και όμως, τόσα χρόνια μετά, έχουν το θράσος να μιλάνε για το πέναλτι του Παπουτσέλη, σε μία άλλη χρονιά που τερμάτισαν πέμπτοι και δεν βγήκαν καν στην Ευρώπη.

Η υποκρισία στο μεγαλείο της…

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη μεγάλη έρευνα της Αθλητικής διαπλοκής για όλη τη σεζόν 1998/99.

2. ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΓΓΕΛΕ! ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΟΚΤΖΗΣ!

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΕΛΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΝ “ΕΠΙΒΑΤΙΝΗ”, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ!..

ΗΤΑΝ ΜΑΧΗΤΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΓΓΕΛΕ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΑΣ “ΑΓΓΕΛΟΣ” ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗ!.. ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ! ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ!..

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ!

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝΤΙ Η “Θ4” ΤΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ… ΜΠΑΟΥΚ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΑ ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ!..

-/-