Κάτι Λίγα Γι’ Απόψε!..

Φίλοι μου / μας!

1. Τα “χώνουν χοντρά” οι Τούρκοι στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκαλώντας τον “Παλιάτσο” και τονίζοντας τις καλοσύνες τους (sic) προς αυτόν (ενν. προς την Ουκρανία), που ο Ουκρανός Πρόεδρος ξέχασε, όπως ισχυρίζονται! Ο λόγος είναι ότι ο Ζελένσκι, στην πρόσφατη συνάντηση για την ειρήνη στην Ουκρανία, που έγινε στην Ελβετία, ο Ουκρανός Πρόεδρος τον απεκάλεσε “Οικουμενικό Πατριάρχη”!..

Οι Τούρκοι λέγουν ψευδώς πως η Συνθήκη της Λωζάννης απαγορεύει την χρήση του όρου “Οικουμενικός Πατριάρχης”, όρο που, “ειρήσθω εν παρόδω”, είχαν αποδεχθεί όλοι οι Σουλτάνοι, με πρώτον βεβαίως τον Πορθητή Μεχμέτ τον Β’!

Οι σύγχρονοι Τούρκοι, που γνωρίζουν την αλήθεια και που επίσης ξέρουν ότι αποτελεί τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΝΑΡΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με ό,τι αυτό σημαίνει, κλπ, κλπ, κλπ, φοβούμενοι τον Ελληνισμό και μια τυχούσα νέα επέλασή του, τον υπεβίβασαν σε… υφιστάμενο του Νομάρχη του νομού Κων-πόλεως και γελάνε και τα… τσιμέντα όλων των τ/γηπέδων και σταδίων!..

Αυτός ο φόβος των Τούρκων απέναντι στον απρόβλεπτο και ικανό για όλα Έλληνα, τους υποχρεώνει να προβαίνουν σε σπασμωδικές ενέργειες της μορφής να… τζαμι(ο)ποιούν, μετά από σχεδόν 100 χρόνια την ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ (Μουσείο επί Μουσταφά Κεμάλ, “Ατα-τούρκ”), την ΙΜ της Χώρας, κλπ, στην προσπάθειά τους να σβήσουν κάθε τί ελληνικό!

Τονίζουν επίτηδες το “RUM” και όχι το “YUNAN”, αν και αυτό σημαίνει “ΕΛΛΗΝΑΣ”, αφού οι ίδιοι έλεγαν πχ “ΡΟΎΜΕΛΗ” / “RUM-ELİ” και εννοούσαν την “Χώρα των Ελλήνων” ή την “Γη των Ελλήνων” επίσης, (“Arazı Rum”, που έτσι ονομάζεται και αυτό σημαίνει πχ και το γνωστό μας, στα βάθη της Ανατολίας, Ερζερούμ), ενώ, Τούρκοι – Μουνιά, και το “YUNAN” σημαίνει ” ΊΩΝΑΣ “, ήτοι επίσης ΕΛΛΗΝΑΣ, αφού η λέξη, Τούρκοι – Μπινέδες, προήλθε από το αρχαίο ε/ρήμα “Ίημι”, που σημαίνει “Φεύγω και Πάω” και εδίδετο σε όλους εκείνους τους Έλληνες, από την αρχαία ε/”Πόλις-Κράτος” των Αθηνών, που πέρναγαν το ΑΙΓΑΙΟ Πέλαγος, την “Θάλασσα των νήσων” που λέτε εσείς Καραγκιόζηδες, αχαχαχαχαχαχα, αρνούμενοι την… μαθηματική λειτουργία ενός 24ώρου, όπου πάντα έχουμε πρωϊ, μεσημέρι και βράδυ, κλπ, αρνούμενοι δηλαδή την ελληνικότητά του και πήγαιναν ως άποικοι στην γη που σήμερα πατάτε εσείς, ρε Μογγόλια, γη που γι΄ αυτό ονομάστηκε Ιωνία, γη ελληνική, που γι΄αυτό βρίθει ελληνικών αρχαιοτήτων, που εσείς, όπως και οι άλλοι γελοίοι, οι Αλβανοί, στην χώρα τους φυσικά, τις αποκαλείτε “Ρωμαϊκές” αρχαιότητες!.. Αχαχαχαχαχα!..  Τότε εσείς Τούρκοι δεν υπήρχατε, ούτε καν (!), στον παγκόσμιο Χάρτη, ούτε καν στην “Εργκενεκόν”, με την Λύκαινά σας την Ασένα!.. (Εκείνη η χορευταρού / οριενταλ-ίστρια με την κορμάρα, που την βλέπαμε στα “İBO SHOW” και που τελικώς κατέστρεψε ο Ι. ΤΑΤΛΙΣΕΣ, ζει, άραγε, ρε Τούρκοι);

Μετά τα παραπάνω, είτε RUM, είτε YUNAN πείτε, Τουρκο-Μογγόλια, σε ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ αναφέρεστε! [Να μην γράψουμε και πάλι, για την φράση ISTANBUL που χρησιμοποιείτε νομίζοντας ότι έτσι δεν την λέτε με τρόπο και όρο – λέξη ελληνικό /- κή! Το ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΟΛΙΣ σας ενοχλεί, αλλά και το άλλο είναι φράση της ε/σοφίας (!) και ξέρετε άριστα ότι σημαίνει “ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ” / “ΙΣ ΤΑΝ ΠΟΛ”, κλπ, κλπ, κλπ, και πως ήταν “έξυπνη” ελληνική απάντηση, που τελικώς καθιερώθηκε, στην ερώτηση “Πού πας”  Ή “Πού πάτε””;]!..

Σε ό,τι αφορά το όνειρο, όπως το αποκαλείτε, (ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΕΝΟΙ, ΑΣΕΒΑΣΤΟΙ, ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ), το όνειρο λοιπόν, όπως λέτε, της “Αυτόνομης Θρησκευτικής Περιοχής” του “Ο.Π.”, κάντε λίγο υπομονή Τουρκαλάδες και θα δούμε όλοι μας, και εσείς και εμείς, αν θα έχουμε, εκεί στο ΦΑΝΑΡΙ και ευρύτερα, ενταγμένης και (!) της ΑΓΙΑΣ ΤΟΥΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ σ΄αυτό, και ένα αντίστοιχο “ΟΡΘΟΔΟΞΟ… ΒΑΤΙΚΑΝΟ”!.. Μπορεί να έπεσαν χρονικά λίγο έξω οι κρυφές πρόνοιες της “Συνθήκης της Λωζάννης”, αλλά είναι ακόμα εκεί, Τούρκοι!..

Πάρτε το χαμπάρι! Όσα.. αεροπλανοφόρα* και να κάνετε, όσα “ΚΑΑΝ”, κλπ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ Τούρκοι! Οι μέρες σας λιγοστεύουν γρήγορα! Θα μας θυμηθείτε σύντομα, όταν θα τρέχετε προς τα Ανατολικά σας, για να σωθείτε, όσοι θα έχετε απομείνει!..

* Ακριβώς αυτό το “κόμπλεξ” που έχετε απέναντί μας, διότι ξέρετε την ΑΛΗΘΕΙΑ, σας υποχρεώνει, ώστε / για να ηρεμείτε, να δίνετε ελληνικά ονόματα στα όποια πολεμικά σας “όπλα”, όπως ακούσαμε ότι θα κάνετε και πάλι τώρα, βαφτίζοντας “ΘΡΑΚΗ” το 2ο αερ/ρο, που θα σας κάνουν δώρο οι μια ζωή κουφάλες Ισπανοί, που τους δώσαμε κάποτε και νύφη την Πριγκήπισσά μας τότε και νυν Βασίλισσά τους, ΣΟΦΙΑ, η οποία όμως, μετά τα όσα απολύτως ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΑΘΛΙΑ κάναμε ως ένας ανοήτως διχασμένος λαός στην οικογένειά της και δη στον αδελφό της Κων-νο τον Β’, φαίνεται ότι μας συνέδεσε με το… αιδοίον της!..

Έτσι γινόταν πάντα με τους Έλληνες και την γλυτώνατε, Μεχμέτια!.. Τώρα όμως “άλλαξαν τα κόζια”!.. Να το θυμάστε, όταν θα αρχίσετε να τρέχετε προς τα κατεχόμενα στα Ανατολικά σας κουρδικά εδάφη, που κι αυτά τουρκοποιήσατε, “φτιάχνοντας Ιστορία” στην Άγκυρα, τότε που ο πανέξυπνος Κεμάλ ήξερε πως έπρεπε να έχετε γραπτή Ιστορία, ώστε να σταθείτε ως νέο Κράτος, μετά το 1923 (29-10), και έτσι διέταξε την σύσταση του γνωστού Ιδρύματος, όπου γράψατε την νέα Ιστορία σας!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

Εθνική Εφημερίδα Πρώτη Σελίδα

ΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ε/Φ ΜΕΙΝΑΤΕ ΑΠΟ “ΚΟΛΟΧΑΡΤΟ”, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΨΗ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ 21-06-2024, ΠΟΥ ΕΚΔΩΣΑΤΕ! (ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ “ΤΙΡΑΖ”)!..

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ “Ο.Π.” ΜΑΣ, ΚΟΝ ΚΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ “ΦΩΤΟ”, ΘΑ ΘΕΛΆΜΕ -ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ- ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΣΟΥΣ “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ” – ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ ΑΠΌ ΤΟ 1453, ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1821, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΓΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ, ΣΧΕΔΙΟ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ… ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ ΣΤΑ “ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ”, ΤΟ 1955!..

2. Από πότε γράφαμε εδώ ότι η Β. Κορέα δίνει συνεχώς και αφειδώς πυρομαχικά στην Ρωσία; Τώρα (!) όμως που ο Πούτιν επισκέφτηκε την Β. Κορέα, τα ΜΜΕ (ντόπια και κυρίως τα διεθνή), γράφουν πως η Δύση απειλεί με κυρώσεις, κλπ, την Ρωσία και την Β. Κορέα, αν φυσικά συμβαίνει κάτι τέτοιο!..

“Ο Κόσμος το ‘ χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”!..

Να μας διαβάζετε προσεκτικά!..

3. Στην καλύτερη, παγκοσμίως, των εξοπλιστικών εκθέσεων, στην “Γιοροσάτορι” που πρόσφατα έλαβε χώρα στην Γαλλία (Παρίσι), η “ASELSAN” παρουσίασε τον τουρκικό “ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΟΛΟ”, που υλοποιεί την τοπική Α-Α ασπίδα – άμυνα!

Ο τ/”ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΘΟΛΟΣ”* αποτελείται από τα χαμηλού ύψους  (βεληνεκούς) Α-Α συστήματα “IHTAR” και “ŞAHİN”, τα επ’ αυτών Α-Α συστήματα “KORKUT” και “HİSAR-Α”, από το μέσου ύψους Α-Α σύστημα “HİSAR-Ο” και από το μακρού βεληνεκούς Α-Α σύστημα “SİPER”!..

* Είχαμε αναφερθεί σ’ αυτόν εδώ τον τ/Θόλο τις προάλλες, σε σχέση πάντα με τον φημολογούμενο “Ευρωπαϊκό Αμυντικό Θόλο”, θέμα που προέβαλαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετ΄επιτάσεως μάλιστα, οι Π-Θ της Ελλάδος και Πολωνίας, Κοι Κ.Κ.Μ. και Τουσκ.

4. Το τ/Υπουργείο ”Θησαυροφυλακίου και Οικονομικών” (αυτό που εμείς ονομάζουμε “Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών”), ομιλεί για “δικαιοσύνη στους φόρους”, για “φορολογία σε όλους τους τομείς της Οικονομίας”, ενώ τονίζει την φορολόγηση σε παγκόσμιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, τονίζοντας ότι θα φορολογηθεί ο πλούτος!..

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΣ, όπως λένε οι αρμόδιοι του υπόψη Υπουργείου, αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός!

Ο τ/κρατικός Π-Υ φέρεται να απέδωσε, μέχρι και τον Μάϊο του 2024, + 219 δις ΤΛ, ενώ πέρυσι, το αντίστοιχο 5μηνο είχε αποδώσει + 118 δις ΤΛ.

Η ισορροπία, εκτός (!) τόκων, απέδωσε στην “Κεντρική Κυβέρνηση”, μετά από το 1ο 5μηνο του 2024, 330,1 δις ΤΛ!..

5. Στην Τουρκία, το πρώτο 5μηνο του 2024, πουλήθηκαν περισσότερα από 27.000 ηλεκτρικά ΙΧ!..

6. Αν είναι αλήθεια ό,τι γράφει η παρακάτω ε/φ, Νομπελίστα Κε Ορχάν ΠΑΜΟΥΚ, τότε σου αξίζουν “1000 Μπράβο”! Όμως, λέμε τώρα εμείς, μήπως θα έπρεπε να δραστηριοποιηθείς και λίγο για την απελευθέρωση του Αμπντιουλλάχ ΟΤΖΑΛΑΝ; Τί λες σχετικώς; Θα θέλαμε να σ’ ακούγαμε!..

Εφημερίδα Aydınlık Πρώτη Σελίδα

ΝΑΣΡΑΛΑ! ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΣΥΝΤΟΜΑ!.. ΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΣΙΧΑΜΑ! “ΕΝΤΩ ΜΕΤΑΞΥ”, ΟΣΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΟΥΡΊ, “ΑΛΛΑΞΕ ΚΟΛΙΕ” (ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕ ΑΛΛΑΞΟΚΟΛΙΑ) ΜΕ ΤΟΝ “ΚΟΛΛΗΤΟ” ΣΟΥ ΤΟΝ ΡΤΕ! ΑΝΤΕ ΜΟΥΝΙ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΠΟΥ ΤΡΩΣ, ΠΙΝΕΙΣ, ΓΑΜΑΣ, ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΑΘΩΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ, ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑΧΑ, ΠΑΛΙΟ-ΒΡΩΜΙΑΡΗ, ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!.. 

7.

Έπαινος Για το “Altay”, από τον αμερικανικό Τύπο: Το καλύτερο στην κατηγορία του!

Το τανκ “Altay”, το νέο φαβορί στη χερσαία δύναμη της Τουρκίας, γοήτευσε τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Στο άρθρο ανάλυσης που δημοσιεύτηκε στο NI, το όργανο των μέσων ενημέρωσης που εκπροσωπεί την πτέρυγα των “γερακιών” των Ηνωμένων Πολιτειών, το Altay σχολιάστηκε ως «ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του».

20.06.2024 
Το “National Interest” / (NI), που θεωρείται το μεγαλύτερο προπύργιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και η… γερακινή πτέρυγα του στρατού στις ΗΠΑ στα έντυπα μέσα, έκανε ένα εντυπωσιακό σχόλιο για το τανκ «Altay». Γράφηκε στο περιοδικό: «Προσελκύει την προσοχή με το προηγμένο σύστημα προστασίας» και πως αποτελεί «ένα από τα καλύτερα άρματα στην κατηγορία του».

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Στο άρθρο ανάλυσης με τίτλο «Η Τουρκία θα γίνει μεγάλη δύναμη δεξαμενών Αρμάτων με το Altay Main Battle Tank» που δημοσιεύτηκε στο NI, αναφέρεται ότι «έχουν μαζευτεί οι υπογραφές για τη μαζική παραγωγή του τανκ Altay, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο στην κύρια κατηγορία αρμάτων μάχης. «Το γεγονός ότι οι υπογραφές “έπεσαν” ένα χρόνο, πριν από τον αρχικώς εκτιμηθέντα χρόνο, εξέπληξε τον αμυντικό κόσμο»!..

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΗΡΩΑΣ

Στο δημοσίευμα τονίστηκε ότι η Τουρκία διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο αρμάτων μάχης στην Ευρώπη, ενώ σχολιάστηκε επίσης ότι έγινε μια προηγμένη κίνηση εκσυγχρονισμού με τα άρματα μάχης Altay. Στο άρθρο, το οποίο περιλάμβανε την πληροφορία ότι τα άρματα μάχης Altay, τα οποία εισήχθησαν με τη φράση «ξεχωρίζουν με τα προηγμένα συστήματα προστασίας τους», θα περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2024, σημειώθηκε ιδιαίτερα το όνομα του τανκ και έγιναν οι εξής αναφορές:

«Το όνομα του τανκ “Altay”, το οποίο τραβά την προσοχή με το πυροβόλο 120 χλστ της παραγωγής Rheinmetall, φέρει το επώνυμο του στρατηγού Fahrettin Altay, ενός από τους ήρωες της ιστορίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Το πρόσωπο που έδωσε το επώνυμό του στον στρατηγό είναι ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής της χώρας και της Δημοκρατίας. Ο στρατηγός Altay είναι ένας εθνικός ήρωας στην τουρκική ιστορία, γνωστός για τα καθήκοντα που ανέλαβε στα μέτωπα του Τσανάκκαλε και της Παλαιστίνης στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αργότερα στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Τουρκίας».

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Στο άρθρο, το οποίο περιλάμβανε πληροφορίες ότι οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις διαθέτουν μεγάλη τεθωρακισμένη δύναμη με 2 χιλιάδες 622 άρματα μάχης, τονίστηκαν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά του Altay:

«Εκτός από όλη την ισχύ και την ικανότητα πρόωσης του τανκ που παράγει η BMC, τα υποσυστήματά της διαθέτουν και εξοπλισμό εγχώριας παραγωγής. Η δεξαμενή διαθέτει σύστημα αυτόματης βολής 12,7 mm (50 διαμετρήματος) και μπορεί να μεταφέρει 40 οβίδες για το κύριο πυροβόλο της. Στο πλαίσιο του προηγμένου συστήματος προστασίας, διαθέτει ένα σύστημα που μπορεί να προστατεύσει το πλήρωμα, όχι μόνο από συμβατικές σφαίρες, αλλά και από χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές επιθέσεις. Ίσως το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του τανκ, το οποίο διαθέτει επίσης συστήματα προστασίας λέιζερ και αναγνώρισης στόχων πεδίου μάχης, είναι ότι διαθέτει την πλατφόρμα επίγνωσης της κατάστασης 360 μοιρών «Spider» που παράγεται από την Aselsan».

ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τανκς Altay παρουσιάστηκαν στο NI, το κορυφαίο έντυπο των ΗΠΑ, με τα ακόλουθα λόγια:

«Το νέο κύριο άρμα μάχης της Τουρκίας έχει τετραμελές πλήρωμα: Διοικητή, οδηγό, πυροβολητή και φορτωτή. «Το Altay, το οποίο ανήκει στην κατηγορία Heavy Battle Tank με βάρος 71 τόνων, μπορεί ωστόσο να επιδείξει αποτελεσματική ικανότητα λειτουργίας σε μια περιοχή 500 km με ταχύτητα 70 km».

ΠΗΓΗ: NEWS GLOBAL
Εμρουλάχ ΚοτσίνHaber7.com – Συντάκτης
Ειδήσεις 7 - Εμρουλάχ Κοτσίν

8. Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ!

Συγνώμη υπάρχει. Φιλότιμο;

Συγνώμη υπάρχει. Φιλότιμο;
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 

*** Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε τη μεταβίβαση του 83% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ σε κυπριακή εταιρεία του Ηλιόπουλου και της κόρης του. Οι μετοχές μεταβιβάστηκαν από τον Γιώργο Μελισσανίδη, υιό του ιστορικού διοικητικού ηγέτη της Ένωσης.

*** Στη μεταβίβαση, ΦΥΣΙΚΑ, δεν περιλαμβάνεται το γήπεδο της Ο. Παπαρίνα, η οποία υπήρξε μόνο στα ΛΟΓΙΑ του Δημήτρη Μελισσανίδη. Δηλαδή, ήταν «μεταβίβαση» ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υλοποιηθεί.

*** Εκτός, βέβαια, αν αποφασίσει η Αεκ να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ τα ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ εκατομμύρια ευρά πού δαπανήθηκαν για την κατασκευή του γηπέδου. Τότε, αλλάζει

*** Και γιατί τις μετοχές της Αεκ μεταβίβασε ο υιός Γιώργος ; Διότι, απλά, ο πατέρας Δημήτρης είχε δουλειά ***

*** Ερώτηση : Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου της ΝΔ είχε καμία ανάμιξη στο deal Μελισσανίδη – Ηλιόπουλου για την πώληση της Αεκ ; ***

*** Τελικά νομίζω ότι ο Κάρυ υπερεκτιμά τις νοητικές του δυνατότητες. Πιστεύει δηλαδή ότι ο Μαρινάκης θα ασχοληθεί μαζί του και θα τον ξαναμαζέψει, επειδή του επιτίθεται σε κάθε ευκαιρία ; Αν είναι έτσι, λυπάμαι πού θα τον στεναχωρήσω, αλλά θα του το πω, Ο Βαγγέλας ούτε καν τον βλέπει. Σαν να μην υπάρχει. Εντελώς, δηλαδή ***

*** Να και τα ευχάριστα. Παραμένουν στις θέσεις τους ως ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, οι κύριοι Σπυρόπουλος ( βασικός ) και Μαργαρίτης ( αναπληρωματικός ) συνεχίζοντας την επιτυχημένη καριέρα τους. Το μόνο πού πιστεύω ότι θα χρειαστεί, είναι μερικά συρτάρια ακόμη για τις καταγγελίες πού θα τίθενται σε εκκρεμότητα, διότι τα μέχρι τώρα υπάρχοντα έχουν γεμίσει. ***

ΣΥΓΝΩΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΦΙΛΟΤΙΜΟ ;

ΟΙ ΧΙΛΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ … ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙ’ ΑΓΡΙΟΥΣ

ΠΩΣ ΠΗΡΕ … «ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ» Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ !

ΚΑΙ Η … ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ : ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ … ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !

*** Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη του κατά τη διάρκεια των τελικών του πρωταθλήματος. Προηγουμένως, όμως, είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη :

*** «Θέλω να πω και πάλι ένα ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό ο οποίος είχε τη διάθεση, είχε την πρόθεση, είχε την πυγμή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εμπόδια έβαλαν κάποιοι για να χαλάσει η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για τα 49 χρόνια».

*** Στη συνέχεια, αναλύθηκε σε απολογητικό μονόλογο σχετικά με τη συμπεριφορά του, λέγοντας : «Επίσης, επειδή εδώ και 1.5-2 χρόνια τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος έχει δείξει με 1000 τρόπους ότι δε θέλουμε τη βία στα γήπεδα, θέλω να απολογηθώ για κάτι. Θεωρώ ότι τα πράγματα δεν ήταν σωστά στους τελικούς. Αλλά ο τρόπος μου δεν ήταν ο σωστός. Δεν έπρεπε να βρίσω ανθρώπους, διαιτητές, θεσμούς.

*** Ήταν λάθος. Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει η δικαιοσύνη, υπάρχουν οι εκλογές, υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Και επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να αναγνωρίζω τα λάθη μου το κάνω και τώρα. Θέλω να απολογηθώ δημόσια όπως δημόσια έκανα τις επιθέσεις και να ξαναπώ ότι έπρεπε να το έχω αντιμετωπίσει διαφορετικά. Για μια ακόμα φορά συγγνώμη…

*** Και έκλεισε με το … επιδόρπιο : «Το ΟΑΚΑ πάει να γίνει πραγματικά φανταστικό…»

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

*** Τι έχουμε εδώ, λοιπόν ; Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έκανε δύο πράγματα, ταυτόχρονα ! Το ένα, ότι ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη. Το άλλο, ότι … ζήτησε συγνώμη ! Και τα δύο είναι ΕΠΩΔΥΝΑ για τον νοήμονα Ελληνα πολίτη. Και τα δύο, είναι άξια σχολιασμού. Κάποιοι έχουν χάσει πλέον κάθε μέτρο. Κάποιοι, πνιγμένοι μέσα στην αφόρητη αλαζονεία τους και την αρρωστημένη αίσθηση παντοδυναμίας τους. Και ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ τον κ. Γιαννακόπουλο.

*** Δεν πιστεύω, βεβαίως, στην ειλικρίνεια των παραπάνω. Το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, είναι να ζητάς συγνώμη, χωρίς να αισθάνεσαι πραγματικά ένοχος. Με το στόμα και όποιος θέλει, πιστεύει, όποιος δεν θέλει, ας μην πιστεύει. Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, ούτε και θέλει τέχνη. Με το στόμα είναι, λόγια. “Έπεα πτερόεντα”, πού λέγανε και οι αρχαίοι

*** Με χίλιους τρόπους, λέει ο άνθρωπος. Έχει αποδείξει και αυτός και η ομάδα του, ότι δεν θέλει τη βία στα γήπεδα. Χίλιους τρόπους ; Ποιους ακριβώς ; Θα μπορούσε άραγε να μας μεταλαμπαδεύσει ΕΝΑΝ έστω, ουσιαστικό ; Διότι με τη μέθοδο ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, θα μπορούσα ΕΥΚΟΛΑ και ΑΝΩΔΥΝΑ κι’ εγώ να ισχυριστώ ότι «έχει αποδείξει ΜΕ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ότι … «ΕΠΙΘΥΜΕΙ να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ την βία στα γήπεδα» !

*** Πάμε παρακάτω. Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν μπήκε στην ανάγκη να δώσει ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για τους λόγους πού τον οδήγησαν στην διάπραξη των ΑΛΗΤΕΙΩΝ του στη διάρκεια των Φ4 και ιδιαίτερα ΜΕΤΑ ΤΟΝ 0-2, οπότε χρησιμοποίησε ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ προκειμένου να αντιστρέψει την κατάσταση υπέρ της ομάδας του. Το πέτυχε με τον πιο καταλυτικό τρόπο, τόσο, ώστε ΑΠΑΝΤΕΣ να αποδίδουν στον ίδιο και τις μεθόδους του την κατάκτηση του τίτλου και ΟΧΙ στις πραγματικές αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας του.

ΑΠΟ ΥΠΟΤΟΝΙΚΕΣ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ … ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

*** Οι τρόποι και οι μέθοδοι πού χρησιμοποίησε ο κ. Γιαννακόπουλος προκειμένου να υλοποιήσει την επιθυμία του, προκάλεσαν την ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ, την LIGHT αντίδραση των θεσμικών οργάνων του αθλήματος – αλλά κατά περίεργο και δυσεξήγητο τρόπο ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Το χειρότερο όμως, την ΜΗΔΕΝΙΚΗ αντίδραση των ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Της ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

*** Μέχρι στιγμής, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει … «αντιμετωπίσει» από το σύνολο της αθλητικής Δικαιοσύνης τις εξής … ΓΑΡΓΑΛΙΣΤΙΚΕΣ συνέπειες : Ένα πρόστιμο ολίγων δεκάδων χιλιάδων ( 30.000 ευρό αν θυμάμαι καλά ) από την Δεάβ του Βρούτση, η οποία έτσι «ΒΟΥΡΤΣΙΣΕ» ουσιαστικά το κατηγορητήριο. Παραπέμποντας την υπόθεση στους εισαγγελείς. Φυσικά, έκτοτε αγνοείται η τύχη της.

*** Ακόμη – και προκειμένου να δείξει ότι δεν είναι ανύπαρκτο – το πειθαρχικό όργανο του ΕΣΑΚΕ «τιμώρησε» τον κ. Γιαννακόπουλο με αποκλεισμό από τα γήπεδα όοοολους τους μήνες πού … δεν θα έχει αγώνες μπάσκετ, δηλαδή με τρίμηνη διάρκεια.

*** Ο κ. Γιαννακόπουλος, σε ένα κρεσέντο απόδειξης σεβασμού προς τις αποφάσεις της αθλ. Δικαιοσύνης, το πρώτο κι’ όλας βράδυ της τιμωρίας του, έδωσε το θριαμβευτικό παρών στο γήπεδο, για το πέμπτο και τελευταίο αγώνα της ομάδας του.

*** ΦΥΣΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!! Δεν ξέρω αν στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού αντιμετωπίσει σε κάποιο βαθμό την Δικαιοσύνη. Και αν ακόμη συμβεί αυτό, για ένα πράγμα είμαι σίγουρος.

*** Ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ θα είναι ΜΕΣΑ στο γήπεδο, καθισμένος στην γνωστή καρέκλα του, πρώτο τραπέζι πίστα, απ’ την οποία θα μπορεί να ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΣΚΑΙΑ όποιον ή όποιαν διαιτητή, παράγοντα, προπονητή, αθλητή επιλέγει.

*** Και μετά, βεβαίως, να ζητά ταπεινά συγνώμη. Συγχωρεμένος να ένεται, πού έλεγε και ο Αγκόπ ***

ΑΛΗΘΕΙΕΣ …

*** Μου γράφει ο φίλος Μάκης Σβολιαντόπουλος : «Φίλε Μανώλη, η κυβέρνηση της ΝΔ όταν έκανε το φαρμακείο στο Καστελόριζο που δεν υπήρχε στο νησί, μόνο που δεν του έστησαν άγαλμα. Αν άκουγες τους υπουργούς με τι υποτέλεια μιλούσαν γι’ αυτόν τον άνθρωπο, δεν θα πίστευαν τα’ αυτιά σου. Και στον Μαρινάκη, με τόσες κοινωνικές προσφορές δεν βρέθηκε ούτε ένας κυβερνητικός να πεί ένα ευχαριστώ» ***

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον “Κόκκινο Πρωταθλητή” (20-06-2024).

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-