Με Ένα Ποτήρι Γεμάτο Με… “Πέρδικα”!..

1. H αναφορά των Τούρκων για “ATMACA” / “ΓΕΡΑΚΙ” σε μηχανοκίνητες πλατφόρμες και ανάπτυξή τους στα παράλια του Αιγαίου και σ’ αυτά της Α. Μεσογείου χρήζει, πιστεύουμε, ιδιαιτέρας προσοχής! (Η αναφορά και της Α. Μεσογείου καταδεικνύει με απόλυτο σαφήνεια πως οι Τούρκοι αναμένουν “άνοιγμα” και των 3 Ε-Τ “Θεάτρων Επχ-σεων”)!..

2. Είδε και ο Κος ΜΠΟΛΤΟΝ το… “φως το αληθινό”! Ανέφερε τον Τ/ΠτΔ ως Μουσουλίνι, (χαρακτήρισε, αν θέλετε), κάτι που εμείς εδώ στον “Ε.Θ.” γράφαμε και εξηγούσαμε πριν από 3 χρόνια!.. Ποτέ όμως δεν είναι αργά, για όλους μας και για τίποτε!..

Απ’ όσα είπε ο Κος Μπόλτον στον ΣΚΑΪ (03-02-2023 / “20:00”), εστιαστήκαμε κυρίως στην αναφορά του ότι, το ΝΑΤΟ μπορεί, με ειδική προφανώς απόφασή του, να διαλυθεί σε 1′ και να συσταθεί / να συγκροτηθεί και πάλι μέσα σε 1′, προκειμένου να αποβάλλει την Τουρκία από την Συμμαχία!.. (Αυτή η αποστροφή του, εκτός της κυρίας ουσίας που έχει, που μεταφέρει, τονίζει εμφαντικά (για όσους λίγους, πιθανώς, μέχρι τώρα αμφέβαλλαν), ότι το “ΑΦΕΝΤΙΚΟ” του ΝΑΤΟ είναι οι Η.Π.Α.)!..

3. Η Κα Μπακογιάννη ανέφερε στην τελευταία της εμφάνιση στον “ΣΚΑΪ” ότι “η Τουρκία έχει απασφαλίσει”!..

Θα μας… παρεξηγήσετε, αν γράψουμε ότι μιλάμε και γράφουμε για “το ξεψυχόν θηρίο”, την Τουρκία, από το 2016; (Ήταν, αν όχι το 1ο μας, εδώ στον “Ε.Θ.”, άρθρο, από τα πρώτα)!.. Και πάλι ισχύει το “ποτέ δεν είναι αργά, κλπ”!..

4. Αναρωτιούνται κάποιοι! Είναι άραγε τυχαία ή μια.. “ωραία”, σχεδιασμένη κίνηση, που θα μπορούσε να σταματήσει τον ΡΤΕ από μια οποιαδήποτε στο Πεδίο επιθετική κατά της Ελλάδος ανάληψη πρωτοβουλίας, μέχρι τον Οκτώβριο* του 2023, (κάτι που πρωτίστως εξασφαλίζει και την μη ρήξη της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ μέχρι την ίδια ημερομηνία), η αναφορά που ακούστηκε, σχετική με την υποψηφιότητά του για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, λόγω των διαμεσολαβήσεών του στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας, εφ’ όσον φυσικά υπάρχει έως τότε βιολογικά, αλλά και βεβαίως ξανά ως ΠτΔ;

* Τον Οκτώβριο ανακοινώνει η Σουηδική(!!!) Ακαδημία τους νέους Νομπελίστες, κατά κατηγορία εξεταζομένου αντικειμένου – τομέως. / Την υποψηφιότητα ΡΤΕ φέρεται να υποστηρίζουν 14 χώρες, με πρωτοστατούσα, μεταξύ αυτών, την Ουγγαρία του Κου Ορμπάν. / Μπορεί να είναι και μια κίνηση “τυράκι” των Σουηδών προς τους Τούρκους, για το θέμα της εντάξεώς τους στο ΝΑΤΟ! Καταλάβατε!..

Akşam Gazetesi İlk Sayfası

 

5. Ο… ασυγκράτητος νέος Τοπάλ Οσμάν, Τ/ΥΠΕΣ Κος Σουλεϊμάν ΣΟΪΛΟΥ, δεν άντεξε, και μεταξύ των άλλων βαρέων χαρακτηρισμών του προς τις Η.Π.Α., ανέφερε πως “πίσω” από την “Αλ Κάϊντα” και τον “ΙΣΙΣ” ήταν / είναι οι Αμερικανοί, ενώ εξ ίσου βαριά ήταν η εσκεμμένη* αναφορά του πως ετοιμάζουν πραξικόπημα οι Η.Π.Α. στην Τουρκία, καλώντας τους “να πάρουν / να κατεβάσουν τα χέρια τους” από την Τουρκία!.. (Η αναφορά του στα F-16, F-35, κλπ ήταν δευτερεύουσα, δευτερεύουσα πάντα σε σχέση με το Χαρτοφυλάκιό του)!..

Γεγονός είναι ότι οι Τούρκοι φοβήθηκαν / έχουν φοβηθεί πολύ με το μπαράζ του κλεισίματος των ξένων Προξενείων στην χώρα τους και “βγαίνοντας”, όπως πάντα στα δύσκολά τους “γραμμικά”, όλοι μαζί και ταυτοχρόνως (εννοώ ΥΠΕΞ, ΥΠΑΜ και ΥΠΕΣ / το τελευταίο, όταν απαιτείται, όπως τώρα, αφού ασχολείται με το εσωτερικό του Κράτους / των 3 ακολουθούν, αν έτσι εκτιμηθεί, με μικρά πάντα χρονοκαθυστέρηση ο Κος ΚΑΛΙΝ και τέλος ο ίδιος ο ΡΤΕ), “παίζουν” “ανοικτά” το χειρότερο γι’ αυτούς σενάριο, που είναι μια ξένη εντός της Τουρκίας προβοκατόρικη ενέργεια, (σχεδιασμένη από τις Η.Π.Α. / CIA / “Τμήμα Αποσταθεροποιήσεως Καθεστώτων”, όπως εκτιμούμε ότι πιστεύουν), ενέργεια η οποία απ’ τους ξένους(!) θα παρουσιαστεί ως πραξικόπημα, αφού ζώντος του ΡΤΕ, δεν υπάρχει καμία αιτιολογική, αλλά και λογική βάση να πάνε οι ΤΕΔ σε Πραξικόπημα, γνωστού όντος του γεγονότος ότι οι ΤΕΔ = ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ή ορθότερα ΜΙΞΗ κατηγοριών ΚΕΜΑΛΙΣΤΩΝ, και οι ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ του ΡΤΕ, τα έχουν “βρει” μεταξύ τους 100%, από το 2016 και το Αμερικανο-Γκιουλενικό “Κίνημα”, έως και σήμερα, αποκαθάροντας και οι 2 τους χώρους τους! Οι ΤΕΔ τον χώρο τους από ριζοσπάστες Ισλαμιστές, Γκιουλενιστές, κλπ, καθιστώντας τις ΤΕΔ και πάλι Κεμαλικές σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% και ο ΡΤΕ καθιστάμενος ο απόλυτος “ΑΦΕΝΤΗΣ” στους Ισλαμιστές)!

-/-

* Εσκεμμένη, διότι οι Τούρκοι εκτίμησαν ότι οι αναφορές των Δυτικών για πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων στο τ/έδαφος (που “παίζει” πολύ εσχάτως) και το κλείσιμο των 9 ξένων Προξενείων δυτικών χωρών (9 έως τώρα), αποτελεί σχέδιο της Δύσεως, αν όχι για… Πραξικόπημα στην Τουρκία (αυτό για όσους δεν ξέρουν την σημερινή Τουρκία), τουλάχιστον για έξωθεν προβοκατόρικες ενέργειες που θα στοχέψουν… γενικώς (τυφλά χτυπήματα παντού), αλλά και ειδικώς (ήτοι στοχευμένα, μέχρι και τον ίδιο τον Τ/Πρόεδρο), μέσα στην χώρα τους, με παράλληλο “παιχνίδι” των Αμερικανών, οι οποίοι θα λένε πως “εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με ό,τι λαμβάνει χώρα στην Τουρκία”, κλπ!..

Φυσικά όλα αυτά είναι στο μυαλό των Τούρκων, οι οποίοι εξακολουθούν να φοβούνται Αμερικανική – ΝΑΤΟΪΚΗ απόβαση στα παράλιά τους, από τα ελληνικά, παρά την Μ. Ασία, νησιά, νησιά – βατήρες!..

Για εμάς τους Έλληνες λένε, κλπ, αλλά ο κύριος φόβος τους είναι ό,τι μόλις διαβάσατε! Οι Τούρκοι έχουν την εμπειρία του 1987, όπου τότε θα συνέβαινε το αντίθετο, αν διατασσόταν! Τί; Αμερικανοί στρατιωτικοί, με τουρκικές στολές φέρεται να ήσαν έτοιμοι να αποβιβαστούν σε ε/νησιά, κλπ, κλπ, κλπ, προκειμένου να… συνετιζόταν(sic) τότε ο Ε/Π-Θ, ο αείμνηστος Ε/ΗΓΕΤΗΣ Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Ήταν τότε που ο Α.Γ.Π. είχε αναφερθεί στον Αμερικανό “Άρχοντα Του Σκότους”, που είχε… καταλύσει μέσα στο τ/ΓΕΕΔ και κατηύθυνε από εκεί τα πάντα!

Οι Τούρκοι, επίσης, δεν ξεχνούν και την αμερικανική στρατιωτική άσκηση σε έρημο των Η.Π.Α., στις αρχές του 21ου αι., επί Τ/Α/ΓΕΕΔ Χουσεϊν ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ, της οποίας το σενάριο ήταν απόβαση στην Τουρκία!..

Τέλος, ζώντος του ΡΤΕ, δεν μπορεί να γίνει πάλι πραξικόπημα, για έναν ακόμα λόγο! Διαβάστε!

Η “ΜΙΤ” διάγει την ιστορικά καλυτέρα περίοδό της (ενν. επιχειρησιακά) ελέγχουσα 100% και(!) το εσωτερικό της χώρας, που θεωρητικά είναι αυστηρά ευθύνη του ΥΠΕΣ, ήτοι του Κου… Σοϊλού  (ασχέτως της αποστολής της ΜΙΤ, που είναι μόνον το εξωτερικό πια), ενώ ας μην μας διαφεύγει πως ο ΡΤΕ έχει οργανώσει και δικό του “Κομματικό” ή “προσωπικό” “Στρατό”, με βάση τον τρόπο που είναι οργανωμένο το Κόμμα του, “Στρατός” που είναι σε όλη την χώρα απλωμένος, όπως ακριβώς το Κόμμα, ένας “Στρατός” που έχει και(!) εκπαιδευτεί και(!) εξοπλιστεί, ειδικά για μάχες μέσα σε αστικό περιβάλλον!

Μην ξεχνάτε ακόμα ότι, ο ΡΤΕ έχει πια μετατρέψει την Σ-Χ σε ένα Σώμα που κατά 90%+ του “ανήκει”, ενώ αν την τ/Αστυνομία την λέγαμε Ερντογανική Αστυνομία, (ειδικά τα… ειδικά της Τμήματα και… Δυνάμεις), δεν θα υπερβάλλαμε καθόλου, δεδομένου ότι σχεδόν οι 10 στους 10 υπηρετούντες σ’ αυτήν είναι όχι απλώς απλοί ψηφοφόροι του ΡΤΕ, αλλά οπαδοί του!..

Αν με κάποιο τρόπο λοιπόν “έβγαινε από την μέση” ο ΡΤΕ, τότε μόνον θα μπορούσαμε, όπως έχουμε αναλύσει κατά το παρελθόν, να κάνουμε λόγο για πιθανότητα πραξικοπήματος στην χώρα, που όπως έχουμε πει θα πρόκειται για μια ενέργεια που θα ήταν σχεδόν αναγκαία, μέχρι η χώρα και το πολιτικό της σύστημα να ισορροπούσε και πάλι, αφού ένας θάνατος ΡΤΕ, ενός ηγέτη που είναι ήδη 20+ χρόνια στην εξουσία, θα προκαλούσε ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ (!) πολύ δυνατό σεισμό στην χώρα, σεισμός που δυνητικά θα μπορούσε να διαλύσει μέχρι και την χώρα!

Θα θυμάστε πως είχαμε γράψει πως, οι ΤΕΔ, σ’ αυτήν την περίπτωση, θα “βγουν μπροστά” και θα βάλλουν / θα ορίσουν έναν πολιτικό ως Νο “1” στην χώρα, προκειμένου να την οδηγήσει σε εκλογές, κλπ, με βάση τον σίγουρα ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΔ – ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ (… “Βουλή Των… Νεστόρων”) – “ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ” ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥΣ, κλπ!.. (“Πάτε” στο “σάϊτ” και ξαναδιαβάστε μας)!..

Τέλος αστερίσκου!

-/-

6. Είδαμε με πολύ χαρά, (αρχικά μας συνέβη ένας χρονικά μικρός κλαυσίγελος) ότι ο Κος που, νομίζω στον “BLUE SKY”, αναλύει, κάθε Τετάρτη αν δεν σφάλλω, πολιτικο-στρατιωτικά θέματα (σε – ατος νομίζω λήγει το επώνυμό του), αναφέρθηκε προσφάτως στα “Μυστικά Πρωτόκολλα / Πρόνοιες” (αυτός “άρθρα” τα είπε) της “Συνθήκης της Λωζάννης”, του Ιουλίου του 1923! (Εκεί όπου γίνεται αναφορά για 100 χρόνια ζωής της Τουρκίας, ήτοι μέχρι το 2023, γεγονός που εδώ έχετε διαβάσει τί προκάλεσε στην ύπατη τότε τ/ηγεσία, ανάμεσα στους φίλους και συμπολεμιστές Στρατηγό ΙΣΜΕΤ “Ινονού” και Μουσταφά Κεμάλ “ΑΤΑ-ΤΟΥΡΚ”)!..

Μετά και πάλι από μερικά χρόνια, που γράφαμε εδώ σχετικώς και… φωνάζαμε, είναι ευχάριστο ότι “ξύπνησαν” και οι ε/ΜΥ!……….. Ποτέ δεν είναι αργά, το ‘παμε!..

7. Όταν, πάλι, γράφαμε αυτό που είπε σήμερα ο Κος Σοϊλού για την σχέση Η.Π.Α. – “ΙΣΙΣ” και “Αλ Κάϊντα”, θέμα που είχαμε εδώ στον “Ε.Θ.” ευρέως παρουσιάσει (πχ θυμάμαι να… αναλύουμε την “φωτό” στις Η.Π.Α. του Α/Αντιπροέδρου, αυτού που πέθανε από καρκίνο στο κεφάλι, μαζί με επικεφαλής του “ΙΣΙΣ”, κλπ), τονίζοντας ότι ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, όσοι κατάλαβαν τί είχαμε γράψει, “έπεσαν να μας φάνε”, κλπ, μάλλον διότι δεν ήθελαν να “αγγίξουμε” το θέμα αυτό, κατηγορώντας μας “εν συνεχεία” ότι επρόκειτο περί δικής μας θέσεως, κλπ! (Αυτό το έγραψαν και είπαν, για να μας… εκδικηθούν, “τρόπον τινά”)!

Μετά τις δηλώσεις του Κου Σοϊλού, τώρα τί έχουν να πουν;

“Πρου Χα, ρε, “πρου χα”! Εμείς εδώ δεν είμαστε στημένες “τηλε-περσόνες” των Κομμάτων και των γνωστών… “Ηρωϊκών” διασυνδέσεων που είναι παντού, συνεπώς και(!)… στα Κανάλια, καθορίζοντας αυτούς που θα εμφανίζονται και θα μιλάνε!..

Συντονιστείτε λοιπόν, φίλοι, σταθερά στον “Ε.Θ.”, όσο ακόμα θα εκπέμπουμε, και θα βρείτε εδώ σχεδόν τα πάντα, απ’ όσα σχετίζονται με τις δυνατότητες του… εγκεφάλου μας και αναφέρονται στα Εθνικά μας Θέματα, κλπ! Καταλάβατε! Απλώς, όσοι είστε αναγνώστες μας, θα πρέπει να είστε γνώστες (λυπάμαι γι’ αυτό, σε ό,τι αφορά τους όποιους άλλους, που ασφαλώς και σεβόμεθα ομοίως 100%), να παρακολουθείτε καθημερινά (!) την όποια επικαιρότητα (με πρώτη την τουρκική) και να μην μας διαβάζετε, αλλά ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΛΕΤΑΤΕ(!), όταν και όπου ασφαλώς αυτό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!..

8. Συγχαρητήρια στην Κα ΠτΔ, η οποία μετέβη και στις 2 κηδείες των 2 Πιλότων μας! Απέδειξε και πάλι ότι δεν ήταν τυχαίως ΑΡΙΣΤΗ(!!!) από παιδούλα και τα μαθητικά της χρόνια, έως και τα ύπατα της δικαστικής της πορείας χρόνια! (Θα μπορούσε να μην πήγαινε και δεν θα της έλεγε κανείς τίποτα)!..

Ως ΠτΔ, κατά τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ”, είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ στα καθήκοντά της! Πρόκειται για ΕΛΛΗΝΙΔΑ(!) και πολύ “Κυρία”(!), ενώ δεν συζητάμε βεβαίως για το “Δημοκρατικό” της ήθος και την “εν γένει” ανθρώπινη ποιότητά της!

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ, ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ 100%, ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ Ε/ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ “ΡΟΤΑ”, ΑΦΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΧΟΥΝ “ΞΕΦΥΓΕΙ”!..

Η ΚΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΦΥΛΟΥ!

RESPECT!..

9.

Jerusalem synagogue massacre: Who were the victims?

 

By Pesach Benson, TPS

The Jerusalem neighborhood of Neve Yaakov was left in mourning after a Palestinian terrorist gunned down seven victims outside the Ateret Abraham Synagogue on Friday night. Three others were seriously wounded in what was the deadliest Palestinian attack in years.

The Israel Police sealed off the home of Alqam Khayri, the terrorist who was killed after firing at police officers, on Sunday afternoon. And the Security Cabinet already decided to reinforce Israeli military and police in Judea and Samaria, among other measures.

Eli and Natali Mizrahi, a couple in their 40s, had been married for two years. Residents of the central Israeli town of Beit Shemesh, they were spending the Sabbath with Eli’s father, Shimon.

During dinner, they heard gunshots and ran outside to help.

Natali worked for 20 years in the food department of Hadassah University Hospital-Mount Scopus — where she was pronounced dead on arrival.

“Everyone who worked alongside her speaks of a warm woman, full of caring and a desire to do good to the patients she met every day, so her co-workers were not surprised when they heard that she rushed to help the injured last night,” said Dr. Yoram Weiss, Director-General of the Hadassah Medical Organization.

DEFYING POLICE, BEN-GVIR ORDERS PROBE INTO HERO’S WELCOME FOR ARAB TERRORIST

Fourteen-year-old Asher Natan was the youngest of the victims. Following the family’s Sabbath dinner, he went out to meet some friends.

“He was murdered with unimaginable cruelty by a terrorist who did not stop even when he saw a pure-eyed boy,” said Jerusalem Mayor Moshe Lion. “No one can describe the terrible pain of parents who have to bury their son but I want to tell them — Israel will always overcome.”

Natan was buried in Jerusalem’s Mount of Olives Cemetery.

Raphael Ben-Eliyahu was a 56-year-old who worked for the postal service. He was buried in Jerusalem’s Givat Shaul Cemetery and leaves behind three children. One of his sons, Matan, was injured in the attack. According to Hadassah, Matan is conscious but in serious condition.

Shaul Chai was a synagogue sexton in the nearby community of Pisgat Zeev. The 68-year-old Chai was shot while walking back to Pisgat Zeev after having dinner with a relative.

Ilya Sosansky, worked as a bartender in downtown Jerusalem’s Cactus 9 bar. Sosansky was on his motorcycle heading to the bar when he was gunned down.

Former Knesset member Abir Kara, who knew Ilya, tweeted, “It’s so hard to talk about you in the past tense. You’re a lovely boy. Talented, full of joy for life, loving people, with a lot of modesty and humility,” adding “You didn’t have an ounce of ego. You gave everyone a good feeling.”

  WATCH: WE’LL BECOME SUICIDE BOMBERS, SAYS JORDANIAN LAWMAKER

The seventh fatality was Irina Korolova, a 59-year-old Ukrainian national who had worked as a caregiver in Neve Yaakov for six years.

Ukrainian President Volodymyr Zelensky expressed his condolences on Twitter.

“We share [Israel’s] pain after the terrorist attacks in Jerusalem. Among the victims is a [Ukrainian] woman,” Zelensky tweeted on Saturday. “Sincere condolences to the victims’ families. The crimes were cynically committed on the [International] Holocaust Remembrance Day.”

Korolova’s funeral arrangements are not clear.

The Friday night attack was the deadliest since August, 2011, when 10 terrorists from Gaza’s “Popular Resistance Committees” infiltrated Israel near Eilat from the Egyptian Sinai. The attack included an anti-tank rocket being fired at an Israeli car, a bomb detonated next to a military patrol, a suicide bomber and a shootout. Six Israeli civilians, two Israeli security personnel, five Egyptian soldiers were killed and 40 Israelis were injured.

10. ΓΙΑ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!

Κεραυνοί Θρύλου! «Ανοιχτή πρόκληση και σχέδιο της συμμορίας για να πλήξουν τον Ολυμπιακό»

Κεραυνοί Θρύλου! «Ανοιχτή πρόκληση και σχέδιο της συμμορίας για να πλήξουν τον Ολυμπιακό»
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023 
Αναλυτικά:

«Η πρόκληση ξεπερνάει πλέον κάθε όριο. Η επιλογή Μπένετ, Μάνταλου, Μπαλτάκου, δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς ως τώρα επιλέγουν διαιτητή έναν Σλοβάκο, τον Ιβαν Κρούζλιακ, ψυχοπαίδι του Λούμπος Μίχελ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ένα διαιτητή που στο παιχνίδι Ντιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός έκρινε την πρόκριση κατά του Ολυμπιακού και ακολούθησε επίσημη διαμαρτυρία στην UEFA.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν δεχόμαστε τον συγκεκριμένο ορισμό και οφείλουν να τον αντικαταστήσουν άμεσα!

Καταλαβαίνουν όλοι πλέον ότι δε μιλάμε για αχρηστία του τουρίστα Μπένετ, του εργαλείου Μάνταλου ή του μπροστινού Μπαλτάκου.

Πρόκειται για ανοιχτή πρόκληση και σχέδιο της συμμορίας για να πλήξουν τον Ολυμπιακό».

 

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

11.

Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

Hürriyet Gazetesi İlk Sayfası

Türkgün Gazetesi İlk Sayfası

Diriliş Postası Gazetesi İlk Sayfası

 

12.

Hedef, eski Türkiye

AHMET AY
ALINTI YAZAR

Hedef, eski Türkiye

01.02.2023

Önceki gün açıklanan 6’lı masanın mutabakat metnine baktım üzüldüm. Metindeki maddeler eskiyi geri getirmekten geçilmiyor. GATA’yı açacağız, Kuvvet Komutanlarını Genel Kurmay Başkanına bağlayacağız, Çankaya Köşküne döneceğiz…

Bu mu yani?

Muhalefetin memleketin sorunları için çabası bu kadar mı?

Oysa bir ülkenin değerine değer katan unsurların başında iktidarın rakibi muhalefet, en çok da ana muhalefet olmalıdır. Siyasi olarak ana muhalefet partisi iktidarı daha iyiye, daha doğruya, daha yararlı olana itme gücüne sahiptir. Aynı zamanda gereği gibi muhalefet yapmayan ana muhalefet partileri -en azından- ülkelerinin zaman kaybetmelerine sebep olurlar.

Hasbi olarak, “Muhalefetimiz bugüne değin ülke yararına hangi politikalar üretti ya da iktidarın önüne geçecek ne yaptı?” şeklinde bir soru sorulsa buna tatmin edici, ikna edici bir cevabımız maalesef yoktur. Mutabakat metni de buna dahil.

Metinde en çok şikayet edilen konular bizim en başarılı olduğumuz alanlarla alakalı olması manidar.

TSK’nın başarıları, MİT’in olağanüstü operasyonları, diplomasi…

Ama mutabakat metni en çok bu alanlara dokunmayı hedefliyor.

Ekonomi desen aynı;

Yabancı ülkelerin iş insanları ya bizim ana muhalefetten daha zeki, ya da bizim ana muhalefetten daha çok ülkemizi seviyorlar. Çünkü başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Türkiye aleyhine dezenformasyon savaşı başlatan muhalefetin yabancı ülkelere, “Batıyoruz, sakın yatırım için Türkiye’ye gelmeyin!” dediği günlerde, Alman devi Rhenus Logistics Üst Yöneticisi (CEO) Tobias Bart, “Sadece kendi içinde heyecan verici bir üretim ve ticari pazar olduğu için değil, aynı zamanda diğer tedarik zincirlerinin kalbinde yer aldığı için Türkiye’de geleceği görüyoruz.” diyor.

Dedim ya,

Almanlar, Alman iş insanları ahmak olmadıkları gibi, ekonomik körlüğe de sahip değiller. Üstelik bunların hiçbiri ülkelerinin SGK’sını batıracak kadar kifayetsiz yöneticilik geçmişine sahip de değiller.

Bizim muhalefet, “Aman aman, ülkemize yatırım için gelmeyin” derken Almanlar, geleceği Türkiye’de görüyorlar.

Sadece Almanlar mı?

İtalyanlar da, İngilizler de, Ruslar da Türkiye’ye, Türkiye’nin yatırımlar konusunda güvenli liman oluşuna methiyeler diziyor. Ama Kemal Kılıçdaroğlu, “Gelirseniz paranızı almazsınız!” diyerek ülkesinin ekonomisine savaş ilan ediyor.

Dünyaca ünlü Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, “Türkiye’nin net ihracatı son 2 yılda GSYİH’ye olumlu katkılarda bulundu. Türkiye ekonomisi önümüzdeki dönem muazzam bir patlamayı yapabilir.”

Kılıçdaroğlu’nun masasının mutabakatı hiçbir şeyi beğenmiyor.

Diplomaside de Türkiye’nin uluslararası arenada aldığı tebrik ve takdirin haddi hesabı yok:

ABD açıklama yapıyor, “Türkiye’ye teşekkür ediyoruz.”

Fransa, “Türkiye gibi olamadık.” diye hayıflanıyor.

Afrika ülkeleri Türkiye’ye minnet ve şükranlarını dile getiriyor, ama “Bay Kemal” diplomasi alanında da Türkiye’yi yerden yere vuruyor: Rezil olduk!

Ama mutabakat metninde dış politika ile ilgili ciddiye alınacak bir madde bile yer almıyor.

Bakınız, daha geçenlerde görevi devreden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, “yakın zamanda Rusya’nın Ukrayna’daki tahıl ablukasını sona erdiren Türkiye’nin vazgeçilmez küresel liderliğinden ötürü tebrik ediyorum” dedi.

Eski Almanya Başbakanı ve Sosyal Demokrat lider G. Schröder, “…Türkiye ve özellikle de Başkan Recep Tayyip Erdoğan, uzun yıllardır elinden gelenin en iyisi yapmakta. Bu çabalar da uluslararası arenada takdir edilmekte. Özellikle Türkiye ve Cumhurbaşkanı bu anlamda çok büyük bir rol oynadı. Her iki tarafın da güvenini kazanarak özellikle de uluslararası diplomasinin de güvenini ve takdirini kazandı…” diyordu.

İtalya Başbakanı tebriklerini ifade ettikten sonra defalarca, Artık Türkiye gerçeğini kabul edin, mealinde açıklamalar yaptı.

Bizim muhalefetin banisi ABD’den bile her gün farklı siyasetçilerden, eski bakanlardan:

Türkiyesiz olmuyor, Türkiye’yi yanımıza çekelim, şeklinde açıklamalar yapıyor. Yani CHP’nin vakti zamanında ve bugüne kadar mandası olmayı istediği ABD bile “Türkiye gerçeği”ni kabul ediyor lakin Kemal Kılıçdaroğlu gerçekle alakasını kesmişçesine dörtbir yana umutsuzluk pompalıyor.

Doğrusu mutabakat metninde İstanbul Sözleşmesi ile ilgili ayrı bir yazı gerekiyor ama milletin bu metni ciddiye almadığını bildiğim için yazmayı düşünmüyorum. O nu da Saadet Partililer düşünsün.

MİLAT

13.

CHP hedefe Hakan Fidan’ı koydu! Adayları hala belli değil ama…

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 6’lı masanın iktidara gelmesi halinde MİT Başkanı başta olmak üzere, YÖK, Merkez Bankası gibi kurumların üst düzey yöneticilerinin görevden alınacağını açıkladı.

CHP hedefe Hakan Fidan'ı koydu! Adayları hala belli değil ama...
31.01.2023 

6liderin bulunduğu Millet İttifakı, seçim çalışmalarını adaysız sürdürürken; dün seçilmeleri halinde yapmayı planladıkları 2 binin üzerinde yeni düzenlemeyi tanıttı.

“Ortak Politikalar Mutabakat Metni” altında belirlenen düzenlemeler imzalanırken; masanın asıl hedefini de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel açıkladı.

HEDEF HAKAN FİDAN’I GÖNDERMEK

Fox TV canlı yayınına çıkan Özel, MİT Başkanı Hakan Fidan başta olmak üzere birçok kurumun üst düzey yöneticilerinin görevden alınacağını dile getirdi.

CHP’li isim, “İktidara geldiğimizde hemen Merkez Bankası, YÖK, MİT ve bu düzeydeki üst düzey kuruluşların başındaki yöneticiler gidecek.” dedi.

“BÜTÜN TÜRKİYE BU İSMİ BİLİYOR”

Özgür Özel, Merkez Bankası için öne çıkan bir isim olduğunu belirterek, “Bütün Türkiye bu ismi biliyor.” ifadelerini kullandı.

9 BİN KİŞİLİK LİSTE İDDİASI

Öte yandan 6’lı masanın önünde 9 bin kişilik liste bulunduğu öne sürülüyor.

Masanın belirleyeceği adayın seçilmesi halinde ise rektörler, MİT, teşkilatlar, bürokrasi, bakanlıkların üst düzey yöneticileri ve emniyet teşkilatına yeni isimler atanacak.

Bahadır ALEMDARHaber7.com – Editör

14.

II. Abdülhamid’den Erdoğan’a Değişmeyen Düşman Zihniyet

HÜSEYİN ÖZTÜRK
ALINTI YAZAR

II. Abdülhamid’den Erdoğan’a Değişmeyen Düşman Zihniyet

31.01.202

Cennetmekân II. Abdülhamid Han’a düşmanlık eden dış ve iç düşmanların kimler olduğu hususunda sanırım bilgisiz hiç kimse yoktur.

Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’a düşmanlık eden dış ve iç ihanet şebekelerinin kimler olduğuna dair de yine bilgisiz hiç kimse yoktur.

II. Abdülhamid Han, yakın tarih itibariyle 1839 yılından bu tarafa, Osmanlı Devleti’ni yerküreden kaldırmak üzere ittifak eden iç ve dış güçlerle mücadele ederek, Devlet-i Aliye’yi 33 yıl ayakta tutmuş ve sonuçta “iç ittifakla” kimler tarafından nasıl tahttan indirildiği, cümlenin malumudur.

Bu toprakları vatan bilen, kendisini milletimizin bir ferdi sayan normal her insanın kıyamete kadar asla kabul edemeyeceği bir hadisedir.

Gelelim II. Abdülhamid’den Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a!

Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 yılına kadar Türkiye asla bağımsız bir devlet olarak dünya ülkeleri içerisinde yer alamamıştır.

Batı’nın tekelinden asla çıkamamış, özellikle 14 Mayıs 1950’den sonra milletimizin seçimiyle iş başına gelen iktidarlara müdahale edilmiş ve kriz çıkarılan bir ülke olmuştur.

Tüm musibetlere, darbelere ve teröre rağmen, amentü sahibi milletimizin; vatanımıza, milletimize, dinimize sahip çıkmasıyla her ihanet savuşturulmuş ama son yirmi yıla kadar yine bir türlü yüzümüz gülmemiştir.

Dışa bağımlı savunma sanayimiz başta olmak üzere tarım, sanayi ve genel kalkınmada bağımsızlığımızı elde edememiş, çoban çönesi (çobanın ayakçısı) gibi kullanılmışızdır.

Amentü sahibi aziz milletimizin yüksek iradesi sonucu Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Türkiye’nin direksiyonuna geçmesiyle tam bağımsızlığımız elde edilmiştir.

Haliyle Batı ve içimizdeki ihanet şebekeleri, “Yeni Türkiye’yi”, “Eski Türkiye’ye dönüştürmek için II. Abdülhamid döneminde olduğu gibi iç ve dış ihanet mihrakları çirkin tezgâhlarını işletmeye koymuşlardır.

Lafı uzatmayalım. İki düşman, iki dosttan örnekle meramımızı anlatalım:

Müslüman düşmanı İngiliz ajan Arminius Vambery:

– “Parçalı muhalefeti birleştiremediğimiz sürece Abdülhamid’i indiremeyiz.

ABD Başkanı Joe Biden:

– “Muhalefet unsurlarını bileştirip desteklersek Erdoğan’ı indirebiliriz”.

Prof. Dr. Atilla Yayla:

– “Siyasi partilerden fazla bir şey bekleme âdetim ve alışkanlığım yoktur. Sahip olduğum hiçbir şeyi de çok şükür herhangi bir siyasi partiye borçlu değilim. Ama bu ülkede CHP kadar korkunç bir parti görmedim ve göreceğimi de sanmıyorum”.

Sözün hitamını da asıl adı Sabri Orak (1940-2001) olan Kahramanmaraş Göksun ilçesi Yoğunoluk köyünden ozan Âşık Hüdai’nin “Makbuldür” şiirine bırakalım:

Faydası olmayan bahardan yazdan

Yüce dağ başının kışı makbuldür

Cahilin yaptığı sohbetten sözden

Âlimin hayâli düşü makbuldür

Lokma yeme muhanetin elinden

Kurtulaman sonra acı dilinden

Namertlerin kaymağından balından

Merdin kuru yavan aşı makbuldür

Hüdai konuşur bir ince dilden

Hal ehli olmayan bilir mi halden

Bilgisiz, görgüsüz, duygusuz kuldan

Ölülerin mezar taşı makbuldür.

YENİ AKİT

15. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ… ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΑΣ! ΚΑΙ… ΝΤΑΛΤΟΝ ΚΑΙ… ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ! ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ! Αχαχαχαχαχα!..

Türkiye'de Yeni Çağ Gazetesi 31 Ocak 2023, Salı Günü Manşeti

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-