ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ… ΣΜΥΡΝΗ!..

Φίλοι μου / μας!

1. Πολύ μεγάλο, γενικώς, το τ/”άνοιγμα” στην Αφρική, αλλά δεν μπορεί, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να επηρεάσει τα μεγάλα γεωπολιτικά εκεί παιχνίδια της “Διεθνούς Εξουσίας”!

Στην Λιβύη οι Τούρκοι “έρριξαν” όλο τους σχεδόν τον κρατικό μηχανισμό (“ΜΙΤ”, ΤΕΔ, ΥΠΕΞ, ΥΠΟΙΚ, κλπ), για να “σταθεί όρθιο”… το όνειρό τους για το 1/2 Αιγαίο, την Κρήτη, την Α. Μεσόγειο, κλπ, αλλά και πάλι δεν έχουν σιγουρέψει τίποτε ακόμα, αφού και ο “Στρατάρχης” Χαφτάρ είναι εκεί, αλλά και -κυρίως- είναι εκεί οι εσωτερικές οξείες αντιπαλότητες στο πολιτικό (λέμε τώρα) προσωπικό* της Δ. Λιβύης!

* Πληρωμένη και φτιασιδωμένη μούμια της Άγκυρας.

2. Πόσος καιρός πέρασε από τότε που γράφαμε εδώ για την Γαλλία και την διαχρονική αποικιοκρατική της συμπεριφορά (και!) στην Μ. Ήπειρο, με αφορμή την υποκινιθείσα – σχεδιασθείσα “ψευδο-επανάσταση” των Αφρικανών, και άλλων… , στην Γαλλία, που είχε σαν αποτέλεσμα το για ημέρες… “άνω – κάτω”, απ’ άκρου εις άκρον της χώρας;

Όχι πολύς! Και να τώρα είχαμε πραξικόπημα στον Νίγηρα (άλλη η Νιγηρία, για κάποιους αυτό), με αίτημα των πραξικοπηματιών ακριβώς αυτό, ήτοι το τέλος της αποικιοκρατίας στην χώρα τους!.. (Στην εκκένωση από την πρωτεύουσα Νιαμέι ξένων υπηκόων και κυρίως των Γάλλων, βοήθησε μέχρι και το… ΝΑΤΟ)!

Η Δύση, (με πρώτες τις Η.Π.Α. και προσωπικώς τον Α/Πρόεδρο Μπάϊντεν),  καλεί τους πραξικοπηματίες να παραδώσουν και πάλι την εξουσία στην νόμιμη (ανατραπείσα) Κ-Β, αφού με ό,τι έγινε δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στα “θέλω” της στην ευρύτερη περιοχή!

Είναι έτοιμη μια διεθνής (!) στρατιωτική δύναμη να επέμβει και να επαναφέρει την… τάξη, (στο στάδιο αυτό είμαστε τώρα, ήτοι του χρονικού προς τους “εξεγερθέντες” ορίου… σωφρονισμού τους), αν και ποτέ δεν ξέρει κανείς, αν και στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε, για άλλη μια φορά, το χρήμα να εξαγοράσει ιδέες, όπως ο πατριωτισμός των στρατιωτικών του Νίγηρος! (Υπάρχει και το “καρότο” της “Οικονομικής Κοινότητος” των χωρών της Δ. Αφρικής)!..

ΟΛΗ Η Β. ΑΦΡΙΚΗ (ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΣΤΑ 2 ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ) “ΒΡΑΖΕΙ”, ΗΤΟΙ ΣΤΗΝ Δ. , ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ Α. ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑ! ΠΧ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ “ΓΙΑΤΙ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΕΔΩ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ, ΚΛΠ!..

KAI

Afrika’da piyon ülke belli oldu

Haber7 geçtiğimiz gün Afrika’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği haberinde, Fransa’yı kovan Afrika ülkelerine çevre ülkeler kullanılarak askeri müdahale yapılabileceği konusunu gündeme getirmişti. ABD ve Fransa piyon ülkeyi belirledi.

05.08.2023

Afrika Kıtası’nı yüzyıllarca sömüren, yer üstü ve yer altı kaynaklarını ülkesine aktaran, insanlarını köle olarak kullanan ve para karşılığı satan Fransa, son yıllarda büyük bir hüsran yaşıyor. Afrika’da ‘İstenmeyen adam’ haline gelen ülke, ‘Kara Kıta’dan birbiri ardına aldığı kötü haberlerle adeta yıkıldı. Fransa’nın Afrika’da yaşadığı ağır hezimeti inceleyen Haber7,geçtiğimiz konuyu uzmanlarla değerlendirip, ABD ve Fransa’nın kıtada bir takım dolaylı askeri müdahalelere kalkışabileceğini duyurmuştu.

ASKERİ MÜDAHALE İÇİN İLK HAMLE GELDİ

Haberimizin üzerinden birkaç gün geçmesinin ardından emperyal güçler ilk hamlesini yaptı. Haber7‘ye uyarı yapan uzmanların, ‘dolaylı’ müdahale diyerek uyardığı ülkenin Nijerya olduğu anlaşıldı. Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed TinubuABD ve Fransa’ya uranyum ve altın ihracatını yasaklayan, Fransızca yayın yapan kanalların yayınlarına son vererek emperyal güçleri ülkesinden uzaklaştırmak isteyen Nijer‘e, askeri müdahale için ülkesindeki senatodan destek istedi.

Aynı zamanda Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu ECOWAS‘ın da başkanlığını yapan Tinibu, ECOWAS‘ın ülkede yeniden barışı sağlamaya karar verdiğini söyledi.

HABER7 BÖYLE UYARMIŞTI

Afrika Kıtası’nda yaşanan gelişmeleri geçtiğimiz gün Afrika uzmanlarına soran Haber7, özellikle Nijer ve Burkina Faso için kritik bir çağrıda bulunmuştu. Haber7‘ye konuşan uzmanlar, emperyal güçlerin Afrika Kıtası’nı dize getirmek için doğrudan olmasa da dolaylı olarak çevre ülkeler vasıtasıyla bir takım askeri müdahalelerde bulunabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Emperyal güçler 'Kara Kıta'dan kovuluyor! 'Yeni aktör Türkiye'

Emperyal güçler ‘Kara Kıta’dan kovuluyor! ‘Yeni aktör Türkiye’

Uzmanların uyarıları şu şekilde olmuştu;

  • SETA Brüksel Koordinatörü Talha Köse “Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri koordine olurlarsa bir şekilde doğrudan olmasa bile dolaylı bir şekilde müdahaleler olabilir.” demişti.
  • Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğr. Üy. Doç. Dr. İsmail Numan Telci, “Gelinen noktada bu uluslararası aktörler, darbenin gidişatına göre süreç içinde yaşanacak gelişmelerin çıkarları ile ters düşmeleri durumunda farklı söylemler altında (terörle mücadele, radikal gruplara yönelik operasyonlar ve benzeri) küçük-orta çaplı operasyonlar gerçekleştirebilir.” ifadelerini kullanmıştı.
  • Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) Kuzey Afrika Çalışmaları Araştırmacısı Emir Şefkatli “Amerika mevcut gelişmelerden ötürü farklı bir uluslararası aktör etkinliğinin arttırmasına izin vermeyebilir. Dolayısıyla orada küçük çaplı operasyonlar olabilir, daha orta çaplı olabilir, yerel terörle mücadele adı altında veya bazı operasyonlar düzenleyebilir. Keza Fransa da aynı şekilde. “ uyarısında bulunmuştu.
  • Afrika Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (AKEM) Genel Koordinatörü Dr. Ensar Küçükaltan ise ABD ve Fransa öncülüğündeki Ekovas ülkeleri birliğinde şu an bir askeri hazırlık olduğunu söylemişti.
Yalçın TaşbaşıHaber7.com – Editör

3. Για κάποιους! Τί να την κάνει την Σκύρο η Αμερική, όταν είναι στην Λάρισα;

Οι Η.Π.Α. θα πρέπει – ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ- να πάνε στρατιωτικά στην ν. Λήμνο και οπωσδήποτε σε Λέσβο και Ρόδο, ώστε να έχουν, αλλά και στην πράξη να ασκούν, εποπτεία συνολικώς πρωτίστως του Αιγαίου και ακολούθως να “παίζουν”, πιθανώς, τον ρόλο του… “ρυθμιστή” των όποιων στο ε/Αρχιπέλαγος Ε-Τ διαφορών, ήτοι των τουρκικών σ’ αυτό διεκδικήσεων και μόνον!.. (Τα έχουμε γράψει εδώ και δεν επανέρχομαι)!..

4. Διαμαρτύρονται και πάλι τα Κομμούνια (αυτή η κατάρα της Ελλάδος) και το επίσημο όργανό τους, λέγε με “Ριζοσπάστης” (04-08-2023), για την παρουσία των Η.Π.Α. στην Αλεξανδρούπολη, αναφερόμενα στο πόσες φορές* έχει αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτικών εξοπλισμών των Δυτικών, που διέρχονται απ’ εκεί και πάνε βόρεια! Η ε/φ αναφέρθηκε μέχρι και στην άσκηση “DEFENDER EUROPE 23” (βαρύγδουπος τίτλος / κάτι πιο απλό και περισσότερο εύληπτο και κυρίως δημοσιογραφικά προς τους λαούς διαχειρίσιμο, δεν θα έβλαπτε πιστεύω) και στο πολύ υλικό που πέρασε απ’ εκεί, κλπ!..

Τί να κάνουμε, ρε εναπομείνασες… κλανιές των αποθανόντων κόκκινων φασιστών της “ΕΣΣΔ”, αφού αυτή ήταν η μοίρα μας, (αλλά ίσως και η παγκόσμιος μοίρα), για μια πιθανή σωτηρία και επιβίωση του Έθνους μας, έτσι όπως τα καταφέραμε σαν λαός; Όχι, εσείς βεβαίως, ως ντόπιοι λακέδες των κόκκινων κάποτε μεγαλοδικτατόρων της τότε κόκκινης Μόσχας, δεν φταίτε ιστορικά πουθενά, παλιοζαγάρια, για την Ελλάδα του “σήμερα”, αυτήν που δεν σας αρέσει, για τους λόγους που μονίμως, βαρετά και προπαγανδιστικά, αναφέρετε!.. Αχαχαχαχαχαχαχα!..

Άντε ουστ, ρε!..

* 14 φορές πάνω, γράφει η ε/φ, σε σύγκριση με την τελευταία χρονιά, όταν ακόμα δεν ίσχυε η Ε-Α συμφωνία!

Η μόνη σημαντική (εξ όλης της σχετικής αναφοράς του “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ”) παρατήρηση είναι ότι ένα χρόνο πριν από την ρ/εισβολή, τον Φεβ. του 2022, στην Ουκρανία, ο αριθμός των στρατιωτικών υλικών που δια της Αλεξ/πόλεως “ανέβηκαν” στην Ουκρανία ήταν τόσος πολύς και μεγάλος, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κ-Β των Η.Π.Α. , αν δεν την είχε σχεδιάσει, (ναι, όπως ακριβώς το διαβάσατε), γνώριζε, κατ’ ελάχιστον, για την επακολουθήσασα ρ/εισβολή στην πάλαι ποτέ “Μ. Ρωσία”!

5. Τον “γλειώδη” πια (λίγο απέχει από το “σιχαμένος”) και “ποδόγυρο” γερο-Μουτζούρη, τον τάχα μου πρώην Καραμανλικό, (όλοι όσοι “τρώνε… φόλα” από το Μαξίμου εμφανίζονται μετά ως Καραμανλικοί, αφού το επώνυμο αυτό είναι -με την ανοχή ή πολλές φορές και με την άδεια της υπόψη Οικογενείας- “μαρκέ”, κυρίως για τους ΝΔούληδες, αλλά και για την προπαγάνδα των μη ΝΔούληδων) σκέφτεται να “κατεβάσει” ο “Σόρος-Σύριζα” για Περιφερειάρχη στο Β. Αιγαίο!

“Καλά Κρασιά”, σύντροφοι!.. Το πρόβλημα δεν είναι πώς θα μικρύνετε την νίκη των αντιπάλων σας, αλλά το αν εσείς έχετε την δυνατότητα να πάρετε την νίκη, με κάποιον δικό σας υποψήφιο! Δεν έχετε την ικανότητα, ρε νεο-διεθνιστές,ούτε αυτό να αντιληφθείτε; Και μετά ψάχνετε να βρείτε γιατί πήγατε… άπατοι και… αύτανδροι στις 3 τελευταίες φορές που είχαμε εθνικές εκλογές;

Μουτζούρη! Δεν πας για κανένα ψαράκι με τα… κοριτσάκια σου στην Θερμή, ρε γερο-παραλυμένε; Αρκετά πια ρε, τράβα και άραξε στο… χωριό σου! Μην σώσεις άλλο το Β. Αιγαίο και κυρίως την Λέσβο, ρε!

6. Εϊ, εκεί στο ΓΕΣ! Πώς βρέθηκαν στην Βουλγαρία 4 μέλη του ΤΕΘ Χανίων, φερόμενα ως πρώην αλεξιπτωτιστές, στην… δράση που διοργάνωσε εκεί σύνδεσμος Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών, με έδρα το ιστορικό Σαλέρνο (Ιταλία), υμνητές δήθεν του σώματος αλεξιπτωτιστών του Γ’ Ράϊχ και όχι του Χίτλερ και με αποστροφές της μορφής “αυτοί που κατέλαβαν την Κρήτη”, κλπ;

Αναμένουμε μιαν απάντηση και τέλος πάντων έναν… γενικότερο -τουλάχιστον- έλεγχο του υπόψη ΤΕΘ, αν η πληροφορία είναι ακριβής!.. Ο Κος Δκτης του ΤΕΘ έχει ευθύνη που δεν ήξερε, αν δεν ήξερε, και ομοίως ευθύνη και μάλιστα μεγαλυτέρα, αν ήξερε και χωρίς να αναφέρει πουθενά, ως όφειλε, επέτρεψε ουσιαστικά στα 4 αυτά μέλη της Μονάδος του, (τονίζω και πάλι, “αν είναι ακριβής η πληροφορία”), να συμμετάσχουν στην υπόψη εκδήλωση!

ΟΙ ΕΕΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ… “ΜΚΟ”, ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΑ… ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΥΤΕ… ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΥΧΑΙΕΣ ΕΔ, ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΥΧΑΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΧΩΡΑΣ!..

“Για την ιστορία” τώρα! Την 3η διάσταση (κάθετη) στον πόλεμο πράγματι επιχειρησιακά την χρσηιμοποίησαν πρώτοι οι Γερμανοί και μάλιστα στην Κρήτη, τον Μάϊο του 1941! Όμως το επίλεκτο αυτό Σώμα των τότε ΓΕΔ ΟΥΔΕΜΙΑ Κρήτη κατέλαβε, αφού η συνολικώς… παραχθείσα γερμανική νίκη τότε στο νησί ήταν “Πύρρειος”, για τον ΚΎΡΙΟ λόγο (διότι ήσαν και 1, 2 άλλοι), ότι το υπόψη χρησιμοποιηθέν εκεί επίλεκτο Γ/”Σώμα Αλεξ-τών” κατεστράφη ολοσχερώς (κυρίως από τους ντόπιους), με αποτέλεσμα να αποφασίσει μετά ο ίδιος ο Χίτλερ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ (!), κατά την διάρκεια του υπολοίπου Β’ Π.Π.!..

7. Γνωρίζατε ότι υπάρχει Νόμος στην Πολωνία, “Περί Ρωσικής (ενν. του λαού και της ηγεσίας του) Επιρροής”;

Εξαιρετικά σοβαρό, έ; Τί λέτε και εσείς, ρε ντόπια γνήσια Κομμούνια; (Η ερώτηση, σε ό,τι αφορά τα Κομμούνια, απευθύνεται προς τα γνήσια και όχι προς τα μεταλλαγμένα Κομμούνια)!..

Και μιας ο λόγος για την Πολωνία! Ο Π/Π-Θ δήλωσε, προ ολίγων μόλις ημερών, ότι Μονάδα 100 ανδρών της ρ/”ΒΑΓΚΝΕΡ” εισήλθε στο έδαφος της Πολωνίας!.. Καλά πώς το ξέρει; Και αν είναι / ήταν έτσι, τί έκανε αυτός ως Π-Θ και οι ΠΕΔ; Θα μας πουν;

Στο τέλος, η “ΒΑΓΚΝΕΡ” θα είναι η περιζήτητη… ρ/σαλάτα σε κάθε δυτικό ή δυτικόστροφο στρατιωτικό… φαγητό!..

8. Φοβάται ο “Λαμογιο-Χρυσαυγίτης” ή “Λαμογιο-Σπαρτιάτης” Χίος (ναι, αυτός που ο παρ’ ολίγον φονιάς του, του έβαλε το πιστόλι κάποια χιλιοστά από τον αριστερό του κρόταφο, πυροβόλησε και… αστόχησε!…..), για το ένα από τα δύο νέα του αφεντικά και συγκεριμένα για τον Ρώσσο πράκτορα Ιβάν ΣΑΒΒΙΔΗ (ο έτερος “Μπος” του Μελισσανίδης είναι Αμερικανόφιλος και έτσι την… “γλυτώνει”), ότι θέλουν οι Αμερικανοί να τον “φάνε” βιολογικά και έτσι έγραψε σχετικώς στην “Κουλα-Μπαουκτζο-πληρωμένη” πια φυλλάδα του!..

Ωχ αμάν και ξανά μανά αμάν, να χαθεί ο Ιβάν και τα ρούβλια και να μείνει ο Χίος με το ένα μόνον αφεντικό, ήτοι τον “Καβούρια” και να τον χρεώσει αυτός για μισθοδοσία στα “Συριζόπουλα” της κυριοτέρας ίσως ε/φ του… Ομίλου, της “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”!..

9. Αφήστε κάποιοι δημοσιογραφούντες, ελεγχόμενοι και μη, τα μαθήματα προς την ΕΠΑ! Ξέρουν πολύ καλά οι σχεδιάζοντες τα όσα περί διασποράς των όποιων α/φ μας… μαθήματα ή υποδείξεις τους κάνατε, με αφορμή το ΟΚ ανεπίτρεπτο για τις ΕΕΔ συμβάν της Νέας Αγχιάλου, αλλά συμβάν που δύναται να συμβεί, έστω “μία φορά στις τόσες”, και στα “καλύτερα τα σπίτια”, λέγε με “και στις καλύτερες των ΕΔ του Πλανήτη!..

10. Οι Αμερικανοί ζέσταναν τις παρτίδες τους με την Μογγολία, διότι η χώρα αυτή είναι πλουσία σε “σπάνιες γαίες” και χαλκό!.. Καταλάβατε!..

Οι Μογγόλοι έχουν επίσης αναπτύξει σχέσεις με τις Ιαπωνία και Ν. Κορέα, χώρες εξαιρετικά αναπτυγμένες τεχνολογικά!

Δεν θα ήταν λάθος για την Δύση να αναπτύξει με την Μογγολία (μια χώρα για 10ετίες επηρεαζόμενη από την Μόσχα) και σχέσεις άλλες, πέραν των σχετικών με τις παγκόσμιες ανάγκες της διεθνούς βιομηχανίας, κλπ, όπως πχ πολιτιστικές και σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού, όπως στις Τέχνες, στον Αθλητισμό, κλπ!

11. Ξεσηκώνουν συνεχώς οι κυβερνώντες “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” των Η.Π.Α., που ακούνε ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ και βγάζουν καντήλες οι ανόητοι, την Ι/Αντιπολίτευση και τους οπαδούς της και τους… οδηγούν σε συνεχείς διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους και στις οδούς της Ι/Πρωτεύουσας, ακόμα και τώρα που έχει ψηφιστεί η δικαστική μεταρρύθμιση και μάλιστα τώρα που έχει αρχίσει η εκδίκαση στα Ι/Δικαστήρια, των όποιων προσφυγών σε βάρος των νέων αυτών… δεδομένων στην χώρα, στις σχέσεις Κράτους – Δικαιοσύνης!..

Και ρωτάμε και τους “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ” των Η.Π.Α., αλλά και κυρίως την τόσο… ευαίσθητη Ι/Αντιπολίτευση! ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (“ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ”) ΣΤΟ Ι/ΚΡΑΤΟΣ, κάτι που αν συνέβαινε θα ήταν πραγματικά ρηξικέλευθρο και απόλυτα μεταρρυθμιστικό (θετικά ή αρνητικά είναι άλλο θέμα) για το Ισραήλ;

12. Όχι Κε Καιρίδη! Δεν βυθίζουν τα σκάφη τους οι “λάθρο” για να σωθούν από το Λιμενικό μας, τώρα που γίνατε εσείς Υπουργός! Πιστέψτε με!..

Διαβάζω! Από τους 21 συλληφθέντες στην Λέσβο για την υπόθεση διακινήσεως των “λάθρο”, τον σοβαρό στρατιωτικής υφής σχεδιασμό τους, κλπ, οι 6 αυτών είναι άτομα που ζουν στην Τουρκία! (Τούρκοι);

13. Μόλις προ ολίγων ημερών!

Όμηρος (Ομέρ) Τσελίκ: “Καμιά συζήτηση με τους Έλληνες, αν δεν αποστρατικοποιηθούν τα νησιά”!.. Χαίρετε!

14. Η Ν. Κορέα θα δώσει 150 εκ. $ Η.Π.Α. στην Ουκρανία!..

15. Πώς μια χώρα που ευρίσκεται τάχα σε πόλεμο, όπως είναι η Ουκρανία, δεν έχει όλους της τους υπηκόους “στο πόδι” και στην “τσίτα”, αλλά τους επιτρέπει “να την κάνουν” από την χώρα, να αρνούνται να πάνε να πολεμήσουν γι’ αυτήν, να παίζουν ποδόσφαιρο, ενώ οι συμπατριώτες τους σκοτώνονται, όπως μας λένε, στο μέτωπο από τους κακούς Ρώσους, κλπ;

Και ήρθε και η Πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας, αυτή του Δνείπερου, να παίξει με τον βάζελο, και ο γνωστός βάζελος τους… δηλητηρίασε* στο ξενοδοχείο όπου έμεναν, διότι και μετά από το 1-3 και πάλι τους φοβόντουσαν τους Ουκρανούς, που απέδειξαν με το 2-2 στην Λεωφόρο ότι και… δηλητηριασμένοι μάχονται!..

* Εμείς, που ξέρουμε την ιστορία του βάζελου, γράφουμε ότι τους δηλητηρίασε αυτός! Μέχρι τώρα δεν μάθαμε το πώς αρκετοί παίκτες της Ο/Ομάδος δηκητηρίαστηκαν στο Αθηναϊκό ξενοδοχείο, όπου κατέλυσε η Ομάδα της “Ντνιεπρ”!

16. Όταν συλλαμβάνεται άτομο που προσβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την Σημαία μας και την διεθνώς αναγνωρισμένη κυριαρχία μας, δεν αφήνεται ποτέ ελεύθερος μέχρι να δικαστεί, Κοι και Κες της ε/Δικαιοσύνης, όπως έγινε με τον Βούλγαρο στην Καβάλα, που θα την έκανε στην χώρα του και θα έκανε και τον μάγκα!..

‘Αλλαξέ τα όλα, Κε Φλωρίδη!.. Μπορείς; Σου επιτρέπεται; Έχουμε γίνει διεθνώς ξεφτίλα πια με τους… Νόμους μας, είτε του Κου Συριζο-Καλογήρου (Νόμοι στο 90΄+), είτε παλαιότερους και εισέτι ισχύοντες, κλπ!.. Ο συμπαθής προκάτοχός σας πέρασε… 4 χρόνια ζωάρα και στα παπάρια του!.. Με το συμπάθιο πάντα!.. Ζήτωσαν η Καρδίτσα, οι Σοφάδες και το Μουζάκι!..

17. “IDEF 2023”

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, İDEF23 fuarında Haber7 özel açıklamalarda bulundu. 

İkinci’nin açıklamaları şöyle:

“İDEF bizim için çok önemli fuarlardan bir tanesi. Burada ilk kez sergilediğimiz ürünlerimiz var, bunlardan bir tanesi de MAM-T yeni versiyonları ve MAM-L’nin yeni versiyonları. Operasyonlarda ağırlıklı olarak bu mühimmatlarımız kullanıyor. Bu yıl geliştirdiğimiz MAM-T ve MAM-L’nin görüntüleyici başlıklı versiyonlarını ürettik. Bu ne anlama geliyor, füze havada uçarken hedef ile ilgili görüntüyü platform üzerinden yer kontrol birimine aktarıyor ve bu daha yoğun atış kabiliyetini kazandırıyor. Bununla beraber akıllı mühimmatlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

Özellikle Orta Doğu’dan Uzak Doğu’dan Avrupa’dan da Türk Sanayi ürünlerine ilgi var. ROKETSAN olarak dünyanın her yerine ürün ihraç eden noktaya ulaştık. Bu ürünlerin kendilerini kanıtlamasıyla birlikte uluslararası pazardaki payları artıyor.”

KAI

CANİK, IDEF’23’te Türkiye’nin milli 12.7 mm uçaksavarı olan CANiK M2 QCB’nin gelişmiş yeni versiyonu CANiK M3’ü ilk defa görücüye çıkardı. Orta kalibre top üretimi alanında dünyanın önde gelen firmalarından İngiliz AEI Systems şirketini geçen yıl satın alan CANiK, alanında dünyada en iddialı ürünlerin başında gelen Venom LR’yi ilk kez IDEF’23 kapsamında sergiliyor. Deniz, hava ve kara platformları için büyük önem taşıyan 30×113 mm toplarının üretimi alanına yaptığı yatırımla ses getiren CANiK, Venom LR ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanı sıra dost ve müttefik devletlerin silahlı kuvvetlerine kazandıracağı kabiliyetlerle Türkiye’nin gücüne güç katmayı hedefliyor. CANiK ayrıca, bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma’nın (SYS) grup şirketlerinden Unirobotics’in Milli Teknoloji Hamlesi ürünlerinin tümünü bu yıl IDEF’23’te dünyaya tanıtıyor.

 “Venom LR, fuarın gözde silahlarından birisi oldu”
CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, Haber 7’ye özel yaptığı açıklamada, IDEF’te bu yıla özel herkesin iyi bildiği milli ağır makineli tüfek M2’nin en hızlı versiyonu olan M3’ün sergilendiğini belirterek, “Bu Türkiye için önemli bir platform. Hava platformlarımızın entegrasyonu için önemli bir atış hızına sahip. Onun yanında 2022 Aralık’ta satın aldığımız İngiliz AEI Systems şirketinin ürettiği 20, 25 ve 30 milimetre topları sergiliyoruz.” dedi.
CANiK’in en önemli çözümlerinden 30×113 mm topların fuarda görücüye çıktığını dile getiren Aral, bu topun kullanıldığı alanlardan bahsetti.
Aral, “Venom LR silahımız birçok stantta, HAVELSAN’ın insansız kara aracının üzerinde ve ATAK helikopterinde sergileniyor. Bu nedenle fuarın gözde silahlarından birisi oldu.” dedi.
Fuarda, dünyada eşi benzeri olmayan uzaktan kumandalı ve insansız kuleyi (Trakon Targan) sergilediklerini anlatan Aral, Sahil Güvenlik Komutanlığı için hayata geçirdikleri bazı sistemleri de katılımcıların beğenisine sunduklarını söyledi.

“50’den fazla ülkeden katılımcı ile toplantı yapacağız”
Cahit Utku Aral, en son yapılan IDEF’te sergiledikleri ürünlerin tamamının kullanıma girdiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu fuar Türkiye için çok önemli. IDEF’te 50’den fazla ülke ile toplantı planladık. Polisler, askerler ve sivil şirketler var. Buradaki hedefimiz, Türkiye’nin envanterine girmiş atış kontrol sistemlerimiz ve toplarımız için en azından görüşmelerin başlaması. Ayrıca bazı sistemler ve ürünlerde direkt siparişler bekliyoruz. Şu an Afrika ülkelerinden ve Orta Doğu ülkelerinden önemli görüşmeler yaptık. Siparişe bağlanacak.”

KAI 

16’ıncısı düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı İDEF‘te Türkiye’nin uzun yıllardır hasretini çektiği yerli motorumuz görücüye çıktı. BMC Power tarafından üretilen yerli motor Batu’yu BMC Power Program Direktörü Yılca Barış Sert, Haber7 Güvenlik Analisti Eray Güçlüer‘e anlattı.

BMC’nn bugüne kadar tam 4 adet yerli motor ürettiğini söyleyen Haber7 Güvenlik Analisti Eray Güçlüer, bunların isimlerinin Utku, Tuna, Batu ve Azra olduğunu belirtti. Her birinin çeşitli askeri araçlara takıldığını ve her birinin farklı özellik ve güçlerde olduğunun altını çizen Güçlüer, bunlardan en önemlisi olan yerli Altay Tankına takılacak Batu motorunun özelliklerini işin uzmanından dinledi.

YERLİ MOTOR BATU’NUN ÖZELLİKLERİ

BMC Power Program Direktörü Yılca Barış Sert, Altay tankına takılması planlanan Batu için Batu güç grubu olarak aslında adlandırılan motorumuz, transmisyonumuz ve soğutma grubundan oluşan bir yapı. Batu bu haliyle tankın içerisine girdiği anda tan tüm hareketine yani talkın kalbini oluşturuyor diyebiliriz. dedi.

Batu’nun toplamda 1500 beygirlik dev bir güç üreticisi olduğunu belirten Sert, motorun toplam 12 silindire sahip olduğunu ve Altay Tankı için özel olarak oluşturulan transmisyonuyla tankın kalbi olacağını söyledi. Sert Kalbine oluşturmak derken aslında yıllardır süregelen bir problem var malumunuz bu motor konusunda. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için ortaya çıkmış bir ürün.” ifadelerini kullandı.

Sert, motorun tasarımının da yerli mühendislerimiz tarafından yapıldığını belirtti.

HİÇBİR ÜLKEYE İHTİYACIMIZ YOK

Yerli motorda geçmişte transmisyon problemlerinin yaşandığını ancak şu anda bu problemin çözüldüğünü söyleyen Güçlüer, Yani artık hiçbir ülkenin ihtiyacımız olmadan şu güç aktarma ünitesi, bu çok zordur. Gerçekten çok yüksek teknoloji gerektirir. Bunu BMC mühendislerimiz başarmış. Ellerine kollarına sağlık. Tam bir Türk motor biz de gurur duyuyoruz tabii. Artık tankımız var. Altay tankımız var. Motoru da motoru da BMC Power’dan BMC’mize de teşekkür ediyoruz. Bütün mühendislerine, herkese, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gururumuz.” şeklinde konuştu.

18.

Türkiye’den baş döndüren füze sistemi! Dünya devinin yerini aldı

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer, “Siper füzesi ürettik, S-400 krizi diye bir şey çıktı mı? Unutuldu, gitti. Çünkü bizim Siper füzesi S-400’ün yerini aldı. Şu an 150 km olan Siper füzesinin menzili 600 km’ye çıkarılacak.” dedi.

02.08.2023 

Eray Güçlüer, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi’ye geçtiğimiz hafta düzenlenen IDEF’2023 Savunma Sanayi Fuarı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güçlüer, Türkiye’nin savunmasının eskiden NATO’ya bağımlı olduğunu söylerken, şu anda Türkiye’nin her türlü silahı ürettiğini ifade etti.

“ANA MUHAREBE SİSTEMLERİMİZİ ÜRETİYORUZ”

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer şunları söyledi:

IDEF, Türkiye’deki savunma sanayinin gelişimini dünyaya gösteren çok önemli bir aktivite. Biz gücümüzün ne olduğunu dünyaya gösterme fırsatı bulduk.  Özetleyecek olursak, bunun etkilerinin dış politikaya nasıl yansıdığını açıklamak gerekir. Birincisi, daha düne kadar ana muharebe sistemlerimiz yoktu. Yapılan askeri planlarda NATO’nun büze destek vermesi suretiyle ülkemizin korunması öngörülürdü. Geçmişte ne tankımız ne topumuz vardı. Peki şimdi ne var?  Bir ülkenin savunması için o ülkede olması gereken temelde ürünler dahi yoktu. Nedir bunlar? Havada uçak, taarruz helikopteri. Karada, tank, top ve zırhlı personel taşıyıcısı. Denizde de denizaltı ve savaş gemisi. Bunlar ana muhabere sistemleridir. Bunlar olmazsa o ülkenin savunma yapma yeteneğinden bahsedemeyiz. Savaşı siz başkalarının yardımına ve desteğine bağlı olarak sürdüremezsiniz. 1964 Johnson Krizi, 1974 Kıbrıs Harekatı sonrası konulan ambargolar ile belimiz büküldü.  Hem ekonomik hem siyasi ambargolar ile ABD bizi neredeyse diz çöktürme konumuna getirdi.  Bunlardan çok büyük ders alınmış ve şuan gördüğümüz manzara, inanılmaz gurur verici bir manzara. Biz ana muhabere sistemlerimizi yapmışız.  Kaan savaş uçağını yaptık, motor geliştirme çalışmaları sürüyor. 2028 yılında o da teslim edilecek. Taarruz helikopterlerini zaten üretiyoruz. Tankımızı ürettik. Tank motorumuzu BMC 1500 beygir olacak şekilde üretmiş vaziyette. Altay tankının seri üretimi başlamış durumda. Zırhlı muharebe araçlarını, fırtına obüslerini ve zırhlı personel taşıyıcılarını zaten üretiyoruz.

“ARAÇLARIN ÇOĞU AMFİBİ ÖZELLİKTE”

Ve çoğu da amfibi özelliktedir. Bizim bu araçlarımız denizaşırı operasyonlar için tasarlanmış durumda. Türkiye ana muharebe sistemlerinde artık dışa bağımlı değil. Böyle olunca artık milli politikanız olur.  Yoksa milli politikanız olamaz.  Bir üst düzey firma yetkilisi ile görüştüğümüz de şunu söyledi. “Ben elimdeki mühendisler ile dünyada yapacağım hiçbir silah sistemi yok. Yeter ki milli siyasi muktedir iradenin desteği olsun”  Dünle bugün arasında fark bu. Bu fark da Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’dır. Geçmişte terör neden bu kadar çoğaldı? Türkiye’nin güçsüzlüğü ve zayıflığından değil. Türkiye’de muktedir, siyasi irade yoktu.

“SİPER FÜZESİ S-400’ÜN YERİNİ ALDI”

2. sistemler, tamamlayıcı üst sistemler. Örneğin siper füzesi. Siper füzesi ürettik, S-400 krizi diye bir şey çıktı mı? Unutuldu, gitti. Çünkü bizim Siper füzesi S-400’ün yerini aldı.  Şu an 150 km olan Siper füzesinin menzili 600 km’ye çıkarılacak.  Artık Rusya belki bizden Siper alır.  160 km menzili olan Patriot sistemlerinden çok fazla.  Karada insansız yapay zeka ile birleştirilen Türkiye’nin karadaki yeni ordusu var.  Bunları askerler değil, birkaç tane mühendis yönetiyor.

“TÜRKİYE’NİN DRONE ORDUSU VAR”

Son olarak çok önemli bir şey yapılmış. O da kamikaze insansız deniz altı sistemleri.  Dolayısıyla burada uygulanmak istenen Yunanistan üzerinden Türkiye’yi kuşatma planları çökmüş durumda.  Bir oldu bitti ile  (uçak düşürme, savaş gemisi batırma gibi) Türkiye’yi ABD’nin Yunanistan üzerinden taleplerine mahkum ve mecbur bırakacak bir senaryo üzerinde yıllarca çalışıyorlar.  Özellikle Girit ve güneyinde deneme ihtimalleri çok yüksekti.  En son IDEF’te gördüğümüz otonom sistemler sayesinde insansız kamikaze drone’ları denizaltıyı bulup, kamikaze dalışı yapıyor. Yunanistan’ın kaç tane denizaltısı var ki? Artık Türkiye’nin havada, karada ve denizde bir drone ordusu var.  Bize dayatılan emperyalist sistemler çökmüş durumda.

KAYNAK: HABER7
Yavuz SelviHaber7.com – Muhabir editör

19.

Romanya’dan Rusya’ya flaş suçlama: Savaş suçu…

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis, Rusya’nın Tuna Nehri üzerindeki limanlara yönelik saldırılarının “savaş suçu” olduğunu söyledi.

Romanya'dan Rusya'ya flaş suçlama: Savaş suçu...
03.08.2023

Politico haber sitesine göre, Iohannis sosyal medya hesabından, Rusya’nın Tuna Nehri üzerindeki limanlara gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak bu durumun “kabul edilemez” olduğunu ifade etti.

ROMANYA, RUSYA’YI SAVAŞ SUÇU İŞLEMEKLE SUÇLADI

Saldırıları “savaş suçu” olarak nitelendiren Iohannis, tahıl depolarına yönelik söz konusu saldırıların “Ukrayna’nın gıda ürünlerini dünyadaki ihtiyaç sahiplerine nakletme kapasitesini etkilediğini” belirtti.

Ukrayna Toplulukları, Bölgeleri ve Altyapıyı Geliştirme Bakanı Aleksandr Kubrakov, Rusya’nın dün gece Tuna Nehri bağlantılı limanlara saldırdığını bildirmişti.

“RUSYA DÜN GECE İRAN’IN İHA’LARIYLA BU LİMANLARA SALDIRDI”

Saldırıya uğrayan limanların fotoğraflarını paylaşan Kubrakov, “Dün gece Rusya İran’a ait insansız hava araçlarıyla bu limanlara saldırdı. Bunlar bugün küresel gıda güvenliğinin temeli haline gelen limanlar. Ruslar depolara ve tahıl silolarına saldırdı, Afrika ülkeleri, Çin ve İsrail’in beklediği yaklaşık 40 bin ton tahıl zarar gördü” demişti.

KARADENİZ TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için BM, Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da düzenlenen törende Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nı imzalamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, süresi dolan anlaşmaya ilişkin 17 Temmuz’da yaptığı açıklamada, “Tahıl koridoru anlaşması fiilen son buldu, durduruldu. Rusya, ilgili şartlar uygulanır uygulanmaz derhal tahıl anlaşmasına geri dönecek. Anlaşmanın Rusya ile ilgili kısmı yerine getirilmedi” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif GüreliHaber7.com – Editör
20. Η Ν. Ζηλανδία δημιούργησε για 1η φορά μετά από την λήξη του Β’ Π.Π. το δικό της γενικό “Στρατιωτικό Σχέδιο” ως χώρα! “Good Job frineds”!..
Η χώρα αυτή είναι εντός του… βεληνεκούς ενδιαφέροντος των Η.Π.Α., μαζί με την Αυστραλία, Ιαπωνία, Φιλιππίνες, κλπ, για την όποιας μορφής διένεξή της με την Κίνα και κυρίως για την από την πλευρά του Ειρηνικού κύκλωση της “Ομοσπονδιακής Ρωσίας”!

21. Με τον γυρισμό μας από τις διακοπές μας στην Αττάλεια, θα γράψουμε “2 λόγια” σχετικώς με τις φετινές κρίσεις!

Cumhuriyet yazarı eski general, “atamalar liyakatsiz” diyerek komutanları hedef aldı

YAŞ kararlarıyla ilgili Cumhuriyet’e konuşan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, atamaların ‘liyakatsiz’ olduğunu iddia ederek atanan komutanları hedef aldı.

 05.08.2023 
  • Haber7

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ), önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı.

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu’nun ise görevine devam etmesi kararlaştırıldı.

2 general yaş haddi, 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

ATAMALARI HEDEF ALDI

PKK’lı teröristler için “Yere izmarit bile atmıyorlar” diye övgüde bulunan Cumhuriyet gazetesine açıklamada bulunan Cumhuriyet yazarı ve Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, YAŞ kararlarıyla ilgili konuştu. Eski general Yavuz, atamaların ‘liyakatsiz‘ olduğunu iddia ederek komutanları çirkin bir şekilde hedef aldı.

“ASKERİ KANADIN ETKİSİ ZAYIFLADI”

Seçilmiş siyasi iradenin etkisinin arttığını belirten ve askeri kanadın zayıfladığını söyleyen Yavuz, “Askeri şuralar askeri kanadın etkisinin zayıfladığı buna mukabil siyasi kanadın etkisinin olması gerekenden çok daha fazla arttığı bir yapıya kavuştu. Bu nedenle liyakatten çok sadakatin öne çıktığı bir süreç yaşanıyor.” diye konuştu.

“AĞIR BEDELLER ÖDENİR”

Sağlıklı bir değerlendirme yapma olanağı olmadığını” iddia eden Ahmet Yavuz, “liyakat kaygısının arttığını” öne sürerek şu sözleri sarf etti:

“Ülkeler çok uzun aralıklarla savaşla yüz yüze gelirler. O an geldiğinde hazır değilseniz vatana, anayasaya, tarihinizin emrettiklerinizden doğan geleneklere değil de ‘kişilere, sadakate’ dayalı bir yapı oluşturduysanız ağır bedel ödenir. Umarım böyle bir durumla ülkemiz karşı karşıya kalmaz ve yanlış sadakat tanımlama ve uygulamasının sorumsuzluğunu gelecek kuşaklar ödemez.”

KAYNAK: HABER7
Nurullah AlpayHaber7.com – Editör
22.
Doğru Haber Gazetesi İlk Sayfası
Milli Gazete İlk Sayfası
Hürriyet Gazetesi İlk Sayfası
Yeni Söz Gazetesi İlk Sayfası
Yeni Söz Gazetesi İlk Sayfası
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-