Με Τον Απογευματινό Καφέ!..

Φίλοι μου /μας!

1. Ισραήλ… “παίζουν τώρα”!..

α. Το μέλος του “Πολιτικού Γραφείου” της “Χαμάς”, Μερντάβι, δήλωσε πως οι Ισραηλινοί γνώριζαν για την επίθεσή τους (συνεπώς και οι ΜΥ τους, λέμε εμείς), πως ετοίμαζαν επίθεση στην Γάζα και πως οι της “Xαμάς” απλώς τους πρόλαβαν και επιτέθηκαν αυτοί πρώτοι!..

Δείτε το παρακάτω σημερινό (11-10-2023) τ/πρωτοσέλιδο της ε/φ “Aydınlık” των Τ/Ευρασιανιστών και “εν πολλοίς” διαμορφωτών, εδώ και χρόνια, της σημερινής τ/εξωτερικής πολιτικής!

Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

Επίσης, όπως θα διαβάσετε στον έγκυρο και έγκριτο Τούρκο δημ/φο και “ΜΙΤ-τσί”παρακάτω, οι Αιγύπτιοι (ΜΥ τους) είχαν ενημερώσει τον Ι/Π-Θ για την επίθεση και αυτός αδιαφόρησε! Είναι κάτι που έγραψε τις προηγούμενες τελευταίες ημέρες ο Ι/Τύπος! Αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο Κος Νετανιάχου κάποια στιγμή, σίγουρα όχι τώρα!

Αυτές οι 2 πιο πάνω παράγραφοι της… παρ. “1” του παρόντος, χρονικά “βγήκαν στο φως”, μετά που εμείς γράψαμε για το ότι η “ΜΙΤ” γνώριζε από καιρό, (τουλάχιστον από τότε που ξεκίνησε η χρονοβόρος αυτή συγκεκριμένη πολεμική προετοιμασία των τρομοκρατών), αλλά δεν “μίλησε” σχετικώς προς την Ι/πλευρά (με την οποία μάλιστα ήθελε τάχα την επαναπροσέγγιση) ή έστω προς τις Η.Π.Α., από τις οποίες ήθελε και θέλει τα 80 “F-16”! Είναι 2 παράγραφοι που προσπαθούν να αποκαθάρουν πιθανώς ακριβώς αυτό! Ποιό δηλαδή; Το ότι η “ΜΙΤ”, ενώ ήξερε, δεν μίλησε, ως όφειλε!!! Η Δύση και δη οι Η.Π.Α. θα πρέπει και πάλι να αναρρωτηθούν έστω, για τον ρόλο όχι μόνον της “ΜΙΤ”, αλλά της σημερινής Τουρκίας συνολικώς!.. Αυτό!..

Ειδικώς η 2α παράγραφος της…παρ. “1” εδώ, με αυτό που γράφει, αφήνει και (!) βρώμικα υπονοούμενα της μορφής ότι ο Ι/Π-Θ και η Κ-Β-του γνώριζαν και άφησαν εσκεμμένως να γίνει ό,τι έγινε, προκειμένου να αλλάξουν… τα δεδομένα (sic) στην Γάζα, [με βάση, προφανώς, τα όσα οι στρατηγικοί στόχοι του Ισραήλ (ήτοι της σημερινής Κ-Β του Ι/Κράτους) επέβαλαν και επιβάλλουν], αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει, με βάση το ό,τι διαβάζει, πως ο Κος Β. Ν. (όπως και ο οποιοσδήποτε άλλος στην θέση του, αν ήταν) προειδοποιήθηκε για κάτι τόσο σοβαρό και… αδιαφόρησε!

Καταλήγουμε επομένως πως ό,τι διαβάσαμε και – τε, ότι δηλαδή το Ισραήλ γνώριζε, είναι απολύτως “σκουπίδια”!

β. Σχετικώς τώρα με τα όσα πέτυχαν να πράξουν στο Πεδίο οι τρομοκράτες (λέγε με εγκλήματα), εισερχόμενοι με το τρόπο – τρόπους που εισήλθαν στα Ι/εδάφη, θέλουμε να γνωρίζετε πως αυτός που επιτίθεται πρώτος έχει πάντα (στην αρχή της ροής των όποιων γεγονότων) το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, συνεπώς “το πάνω χέρι”, ενώ σημειώστε πως πάρα πολύ δύσκολα (ίσως μόνον με… Θεία επέμβαση), μπορεί κανείς να αποφύγει ένα προαποφασισμένο (στρατιωτικής) μορφής αρχικό (!) ή πρώτο (!) κτήπημα από έναν “παίκτη” “Α”  σε ένα άλλον “Β”! Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις 100% το “πότε” και το “πώς”! Επαγρυπνείς λοιπόν, ώστε να μειώσεις το μέγεθος των αποτελεσμάτων ενός δυνητικού κάθε φορά αιφνιδιασμού, κατά την γνωστή ε/παροιμία, “φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά”, που μας λέγει πως “τα φυλάς τα ρούχα σου, αλλά και πάλι δεν θα τα έχεις όλα”!..

Ο εχθρός προετομάζεται πάντα, ενώ παρακολουθεί το κάθε δευτερόλεπτο της καθημερινότητός σου και θα σε προσβάλλει, όταν οι συνθήκες, οι συγκυρίες, ακόμα και οι στιγμές, θα κρίνει πως τον ευνοούν, ώστε να έχει το μέγιστο γι΄αυτόν όφελος, “εν προκειμένω” στρατηγικό κέρδος!..

Έτσι λειτούργησαν και οι τρομοκράτες αιρετοί Κυβερνήτες της λωρίδος της Γάζας, το Σάββατο 07-10-2023, με την εισβολή τους, όπως αυτή έγινε, στο Ισραήλ!

γ. Οι της “Χαμάς” δεν αυτενεργούν! Είχαν και έχουν καθοδηγητές (σε όλα!) και (!) στην Τουρκία και (!) στο Ιράν (τα ίδια αυτά Κράτη και τις Κ-Β τους) και στους εισέτι ισχυρούς “Αδελφούς Μουσουλμάνους” της Αιγύπτου, όπως και επαφές – σχέσεις με όλο το Ισλαμικό Τζιχαντιστικό στοιχείο σε Β. Αφρική, Μ. Ανατολή – Κ. Ασία (Καύκασο)!  Τους έκαναν ισχυρούς στρατιωτικά, στον μέγιστο βαθμό που θα μπορούσαν, οι χώρες αυτές κυρίως, προκειμένου να τους καταστήσουν έναν πάρα πολύ ενοχλητικό οίστρο στο μισητό τους Ισραήλ!

Η “Χαμάς” προετοιμάστηκε και προετοιμάζεται εκπ-νη στρατιωτικώς σε μυστικά στρατόπεδα στο Ιράν και στην Τουρκία και ακολούθως στα εδάφη που ελέγχει, ήτοι στην Γάζα! (Τα “αλεξίπτωτα πλαγιάς”… μυρίζουν Τουρκία)!..

Ακόμα! Η δημιουργία του υπάρχοντος (σχεδόν όλου) μικρού, φτηνού, αξιόλογου όμως οπλοστασίου της δεν είναι δύσκολο να παραχθεί ακόμα και στην Γάζα!

Η Ρωσία, αλλά και οι Κίνα – Β. Κορέα (αυτή εισήλθε εσχάτως στο όλο παιχνίδι, λέμε εμείς), πρωτίστως όμως η Ρωσία ήθελαν αυτό που “γεννήθηκε” τώρα στο Ισραήλ, για να ξύσουν αυτήν την χαίνουσα για 10ετίες πληγή της Δύσεως, ειδικώς τώρα, αφού θα τους ήταν – είναι απολύτως χρήσιμο ένα στρατιωτικό, όπως αυτοί το φαντάζονται, ισοδύναμο αυτού της Ουκρανίας, αν φυσικά το όλο θέμα δεν το τελειώσει γρήγορα το Ισραήλ, με την κατάληψη 100% της Γάζας!..

Είναι “μακρυνό”, αλλά όχι λάθος, όπως και καθόλου… “φίξιον”, το σενάριο, αυτό που βιώνεται τώρα εκεί κάτω, να είναι, ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ (!!!), ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ “ΑΞΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ” ή ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ (Ρωσία – Κίνα – Ιράν / με την βοήθεια και της Τουρκίας θα ισχυριζόμασταν εμείς), όπως πολύ ορθώς το ονόμασε στην ομιλία του, στις 10-10-2023, ο Α/Πρόεδρος Τζο ΜΠΑΪΝΤΕΝ!

Το “τσίμπησαν” οι Αμερικανοί αμέσως αυτό που τους γράψαμε εδώ τις προάλλες και επομένως ΑΡΙΣΤΑ (!) έπραξε και είπε με εμφαντικό τρόπο ο Α/Πρόεδρος προς… τρίτους, [χωρίς και πάλι να τους ονομάσει, (ορθώς αφού δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα και δεν υπάρχουν τόσο δυνατά / ακλόνητα στοιχεία που να τους εμπλέκουν], το “DON’T”! Τί “don’t”;  Don’t dare” εννοούσε, ήτοι “μην τολμήσετε να εμπλακείτε / να επέμβετε”!!!

Είναι πλέον, με ό,τι έγινε στο Ισραήλ, σχηματοποιημένα, κατά την άποψή μας πάντα, τα 2 αντίπαλα στις μέρες μας στρατόπεδα στην Γη! Από την μια έχουμε την Δύση, πρωτοστατούντων των Η.Π.Α. και από την άλλη έχουμε το τρίπτυχο Ρωσία – Ιράν – Κίνα (και Β. Κορέα εσχάτως), μαζί με τα… “πρόξι” τους, όπως είναι η όχι πια πολιτικά… διφορούμενη (sic) Τουρκία*, το Κατάρ, το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, κλπ, κλπ, κλπ!..

* Ήδη ο ΡΤΕ μοιάζει “να τα σπάει” με τις Η.Π.Α., μετά από τα όσα ακούσαμε να δηλώνει για τα τεκταινόμενα στην Μ. Ανατολή αυτές τις ημέρες, δηλώσεις που έφτασαν να γίνουν μέχρι και κατηγορίες προς τις Η.Π.Α. (“προστάτης τρομοκρατών”), αλλά και απειλές! (Μετά από την πτώση του τ/”‘drone” από τις Η.Π.Α. στην Συρία, μια καθαρά” στρατιωτική ενέργεια… εγχειριδίου από πλευράς των Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμων, όταν ξαφνικά βλέπεις ένα “ΜΕΑ” να έρχεται κατά πάνω σου! Θυμηθείτε το πώς έπραξαν οι Τούρκοι Κομάντος των Δ. Ιμίων, όταν είδαν το Ε/Π μας να πηγαίνει από πάνω τους και να τους φωτίζει)!..

Ο… “Τζέραλντ Φορντ”, με την παρουσία του στην γειτονιά μας, ίσως φροντίσει στο να εκδηλωθεί πλέον “καθαρά” ο ΡΤΕ, για το προς τα πού “βλέπει” σήμερα, και ίσως για πάντα πια, η Τουρκία!..

-/-

Εμείς τονίζουμε, και αν θέλουν ας μας συγχωρήσουν (!) γι΄αυτό οι Αμερικανοί “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”, πως η πράξη και οι επόμενες ημέρες θα δείξουν, ΑΝ (!) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΝ (!) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΦΕΞΗΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ Κ-Β ΤΟΥ ΝΥΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΚΟΥ ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ!..

δ. Μην απορεί κανείς για τις σφαγές, βιασμούς, κλπ, νηπίων, γυναικών, γερόντων από πλευράς των τρομοκρατών! Αυτό ακριβώς είναι το ΙΣΛΑΜ ως… “ΤΖΙΧΑΝΤ” και μην ακούτε ό,τι άλλο!.. Το ΙΣΛΑΜ επίσης να το τονίσουμε και πάλι αυτό, δεν είναι μόνον ΘΡΗΣΚΕΙΑ, αλλά πρωτίστως είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και ακολούθως ΘΡΗΣΚΕΙΑ!

Ακόμα δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να εξετάζετε (!) κάθε φορά το ποιοί είναι οι όποιοι απέναντί σας Μουσουλμάνοι! “Φερ’ ειπείν” οι Σουνίτες Παλαιστίνιοι τρομοκράτες της “Χαμάς” είναι χειρότεροι από τους Ιρακινούς (πρώην Σανταμικούς κυρίως) Σουνίτες τρομοκράτες του “ISIS” (κατά τους Τούρκους εσκεμμένως “DEAŞ” / θυμηθείτε τί βλέπατε στις Τ/Ο σας οθόνες), ενώ πχ οι Σιϊτες τρομοκράτες της “Χιζμπολλάχ” (του Λιβάνου που λένε, Ιρανικής… καταγωγής και… προελεύσεως… όμως, αχαχαχαχαχαχα) είναι χειρότεροι και από τους 2 αναφερθέντες… “αδελφούς” τους!..

Είναι ολόκληρη μελέτη, και όχι της παρούσης βεβαίως, η εξέταση της φύσεως και κυρίως η σύγκριση γενικώς των τρομοκρατικών αυτών Οργανώσεων (3 από τις πολλές υπάρχουσες στην περιοχή)! Ασχοληθείτε μόνοι σας, αλλά αφού προηγουμένως εντρυφήσετε στο Ισλάμ! (Μια καλή αρχή θα ήταν το περί του “ΙΣΛΑΜ” πόνημα, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ).

ε. Να τονίσουμε το υφιστάμενο ενυπάρχον έμφυτο μίσος προς τις Η.Π.Α. των Μουσουλμανικών λαών της Μ. Ανατολής (της “εγγύς” κυρίως, αλλά και ευρύτερα αυτής που ονομάστηκε “Μεγάλη Μ. Ανατολή” και ορίζεται από της Μ. Ανατολής, έως του Ατλαντικού, δια της… Β. Αφρικής! / Δείτε με ενδιαφέρον το γεγονός ότι τώρα Τυνησία και Αλγερία ετάχθησαν με την “Χαμάς”)!..

Το μίσος αυτό μεγάλωσε, κυρίως στον Αραβικό κόσμο, μετά από το αποτυχημένο Ομπαμικό (κυρίως τέτοιο) εγχείρημα της κατ’ ελάχιστον… αιθεροβάμωνος αμερικανικής “Αραβικής Ανοίξεως”, ενώ έλαβε γιγαντιαίες διαστάσεις στους μη Άραβες Τούρκους, ιδεολογικούς περισσότερο σήμερα και λιγότερο πολιτικούς συμμάχους των Αράβων, μετά από το αμερικανοκινηθέν αποτυχημένο “Κίνημα” κατά του ΡΤΕ, το 2016!

στ. Οι Η.Π.Α. ορθότατα έστειλαν / στέλνουν το αεροπλανοφόρο τους “Τζέραλντ ΦΟΡΝΤ” μετά της… συνοδείας του στην περιοχή της Α. Μεσογείου! Η υπόψη αποστολή, δια του… υπερόπλου αυτού, στοχεύει στο ρηθέν “εδώ και πιο πάνω” don’t (!), αλλά και στην απευκταία περίπτωση να εμπλακεί στα γεγονότα και στην τελική διαμόρφωσή τους, αν “τρίτοι” (“όνομα και μη χωριό”) θελήσουν να μπουν… αλλαγή στο… ματς (sic) “Ισραήλ – Χαμάς”!.. Καταλάβατε!..

ABD’den uçak gemisi açıklaması: İsrail için değil! Sebebini resmen ilan ettiler

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder, İsrail’e gönderilen uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve filoyla ilgili, “Sadece İsrail’e yardım için değil, aynı zamanda İran ve Hizbullah’ı caydırmak için gönderiyoruz” dedi.

10.10.2023 
İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI, GAZZE LİMANINI BOMBALADI! AŞKELON ŞEHRİNE ROKET YAĞDI!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder, İsrail’e gönderilen dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford ile ona eşlik edecek bir filoyla ilgili olarak “Gerald Ford uçak gemimizi sadece İsrail’e yardım için değil, aynı zamanda İran ve Hizbullah’ı caydırmak için gönderiyoruz” dedi.

‘SADECE İSRAİL’E YARDIM İÇİN DEĞİL, İRAN VE HİZBULLAH’I CAYDIRMAK İÇİN GÖNDERİYORUZ’

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, İsrail medyasına yaptığı açıklamada, “Gerald Ford uçak gemimizi sadece İsrail’e yardım için değil, aynı zamanda İran ve Hizbullah’ı caydırmak için gönderiyoruz. Onlara ‘Müdahale etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin’ mesajı vereceğiz. Her türlü duruma cevap verecek kabiliyete sahibiz. Farklı seçeneklere sahip olabilmek için bölgede F-35 bulunduracağız, F-15 ve F-16 sayısını artıracağız.” ifadelerini kullandı.

ABD, İSRAİL’E İKİNCİ SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERECEK

ABD’ye ait USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubu İsrail’e destek amacıyla Doğu Akdeniz’e doğru yol alırken, ABD yönetiminin İsrail’e destek amacıyla Doğu Akdeniz’e ikinci bir uçak gemisi göndermeyi değerlendirdiği iddia edildi. ABD basınında yer alan haberlerde, söz konusu ikinci geminin gönderilme amacının başka ülkelerin İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalara dahil olmasını engellemek olduğu belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin 8 Ekim’de yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmelerin ardından Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarına yanıt olarak USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubunun İsrail’e destek amacıyla Doğu Akdeniz’e gönderildiğini duyurmuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif GüreliHaber7.com – Editör
ΚΑΙ Ο ΡΤΕ, … ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 
Hürriyet Gazetesi İlk Sayfası

Επαναλαμβάνουμε! Το Ισραήλ, και η ΔΥΣΗ ευρύτερα, για λόγους που έχουμε ήδη, από το προηγούμενο σχετικό άρθρο μας, αναφέρει, θα πρέπει ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ (ΓΡΗΓΟΡΑ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ), να “κλείσουν” το προκύψαν θέμα με την κατάληψη της λωρίδος της Γάζας, γεγονός που ίσως αναγκάσει τους Παλαιστινίους να πάνε σε μια τελική και μόνιμη δικαία συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ, αφού θα έχουν εκλείψει (είθε!) οι τρομοκράτες και θα έχουν αλλάξει τα… δεδομένα, που γράφαμε πιο πάνω! (Αυτό κατ΄εμάς θα κρίνει και την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της Κ-Β Μπάϊντεν)!..

ζ. Να κάνετε μια βόλτα στο “σάϊτ” μας /σας και να βρείτε και να διαβάσετε, τί ακριβώς γράφαμε με το σχέδιο που είχε προτείνει η Κ-Β του Προέδρου Κου Ν. ΤΡΑΜΠ στις 2 πλευρές (Ι. – Π.), όταν οι Ρεπουμπλικανοί κυβερνούσαν τις Η.Π.Α.!

η. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως οι Παλαιστίνιοι, σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% δεν θέλουν ειρήνη!

Τί θέλουν;

Το έχουμε πει ξανά! Θέλουν την διάλυση του Ι/Κράτους και την εξαφάνιση “από προσώπου γης” του λαού του!..

Μιλάμε για τόση πολύ… εξυπνάδα των ηγετών τους! Τόση, ώστε να καταστούν πιόνια στα σχέδια των Ρωσίας – Ιράν Κίνας και των… “πρόξι” / “proxy” τους!

θ. Διαβάστε τώρα, ακριβώς από κάτω, το τ/άρθρο του Μ. ΑΤΖΕΤ, που μνημονεύσαμε στην αρχή της παρ. “1” του παρόντος!

Mısır istihbaratının korkunç bir saldırı olacak uyarısını Netanyahu neden umursamadı?

MEHMET ACET
HABER7 YAZARI

Mısır istihbaratının korkunç bir saldırı olacak uyarısını Netanyahu neden umursamadı?

  • 10.10.2023

Cumartesi sabahı Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nın başlattığı saldırı, İsrail’e son 50 yılın en büyük şokunu yaşattı.

Saldırı için, 6 Ekim 1973’teki Yom Kippur savaşının yıl dönümünün özel olarak seçildiği anlaşılıyor.

Jeruselam Post gazetesinin Pazar günü geçtiği habere göre 700’den fazla İsraillinin bir gün içerisinde hayatını kaybettiği çok ağır ve sarsıcı bir saldırı dalgası oldu bu.

İsrail, misilleme olarak Gazze Şeridi’ne ağır bir bombardıman başlattı.

Dünya’nın en büyük açık hava hapishanesi olarak nitelendirilen ve 2 buçuk milyona yakın Filistinli’nin yaşadığı Gazze’den gelen görüntüler ürkütücüydü.

Gün içerisinde sürekli değişen son dakika haberleri, bombardıman nedeniyle hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısının sürekli arttığını gösteriyordu.

Maalesef bu vahşetin faturası yine masum insanlara çıkarılıyor.

İsrail, Gazze’ye 2008 sonundan beri sürekli saldırıyor zaten.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre o günden bu güne, 10 bine yakın Filistinli İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybetmiş.

Gelen haberler, işgal nedeniyle hayatları zindana dönmüş olan Filistinliler arasında, özellikle de Gazze’de yaşayanlar açısından “Kaybedecek daha neyimiz kaldı ki” duygusunun çok yaygınlaştığına işaret ediyor.

Bir dönem Filistin’de görev yapan bir Türk diplomatın tabiriyle, işgal topraklarında Filistinliler, boğazı sıkılı halde tutulan bir tavuk gibi bir hayat yaşıyorlar.

İki yıl kadar önce bir görüntü ortaya çıkmıştı hatırlarsanız.

Melon şapkalı, uzun kıvrık saçlı bir Yahudi, Filistinli bir ailenin kapısına dayanıp, ailenin elinden evlerini zorla alma niyetini gösterip, “Burası senin değil, bizim evimiz” diye kendisini ikna etmeye çalışan Filistinli genç kadına büyük bir pişkinlikle “Evinizi ben almazsam gelip başkası alacak” dediği bir görüntü.

Öbür tarafta ise, net askeri üstünlüğüne rağmen psikolojisi yerinde olmayan bir İsrail var.

Irak gibi, Suriye gibi, Libya gibi, ülke düzeyinde tehdit oluşturan pek çok hasım, Arap Baharı sonrası dermansız hale gelmesi, İsrail’in güvenlik endişelerini bitirmedi.

Daha kötüsü oldu, kendi içlerinde derin krizlerin içine sürüklendiler.

Netanyahu yönetimine dönük bitmeyen protestolar, aynı zamanda İsrail projesine güvenip, dünyanın değişik bölgelerinden göç ederek buraya gelen Yahudiler arasındaki doku uyuşmazlığının yansıması olarak okunabilir.

Sürekli bir gerilim hali…

Sürekli bir güvensizlik hali…

Afrika’dan gelen Yahudilere parya muamelesi çekilmesi, Avrupa’dan gelenlerle Sovyetler Birliği coğrafyasından gelenler arasındaki uyuşmazlıklar gibi.

Ülke içi ‘ırkçılığın’ arttığı bir dönemde bu sarsıcı saldırıyla karşılaştı İsrail.

Şimdi soru şu:

Hamas’ın yaptığı saldırı İsrailliler arasında ayrılıkları bir kenara bırakıp kenetlenmeyi sağlar mı?

Bu soruya evet diyenler çoğunlukta.

Ancak, hayır diyenlerin de dikkate alınacak argümanları var.

Mesela şu türden argümanlar:

Cumartesi günü Gazze’den binlerce roket yağarken, dünyaya nam salmış İsrail istihbaratının böyle bir tehlikeyi fark edememiş olması, zaten hayatları güvenlik fobisi ile kurgulanmış olan İsrail vatandaşları arasında nasıl karşılanmıştır acaba?

Mısır istihbaratı, Hamas'ın saldıracağını önden İsrail'e söylemiş

Mısır istihbaratı, Hamas’ın saldıracağını önden İsrail’e söylemiş

İsrail basınında dün, Hamas’ın İsrail topraklarına yaptığı sürpriz saldırının on gün öncesinde Mısır istihbaratının Netanyahu’yu alışılmadık, korkunç bir saldırı olacak diye uyardığı, İsrail başbakanının ise bu uyarıyı kayıtsızlıkla karşıladığı yönünde haberler çıktı.

Evet, bir komplo teorisi olarak buna bilerek göz yumulduğunu söyleyenler de var.

Ama öyle bir senaryonun İsrail vatandaşları için daha korkutucu olduğu açık değil mi?

Yani, ülkenin yönetimi, istihbaratı, sonuçlarından yararlanmak için yüzlerce İsraillinin öldürülmesine göz yummuş olacak!

Kabul edilebilir bulur musunuz böyle bir ihtimali?

İşin gerçeği şu:

İsraillilerin çoğu için, kendilerine bir zarar dokunmadığı sürece, hangi yöntemle yahut, ne kadar Filistinlinin başına ne geldiğinin bir önemi bulunmuyor.

Ama kendi başlarına bu kadar ağır bir bela geldikten sonra nasıl bir refleks gösterecekleri on yıllar sonra ilk defa test edilecek.

Bu ortamın ürettiği güvensizlik duygusunun reaksiyonu hükümet ve Netanyahu’nun etrafında kenetlenmek mi olur?

Yoksa tersi mi?

Netanyahu bu ortamdan yararlanarak güçlenip kurtarıcı rolüne mi soyunur?

Yoksa, bu ağır darbenin sorumlusu olarak faturanın kesildiği isim mi olur?

Bir Kaybedecek bir şeyi kalmamış olanlarla, her şeyi kaybetme korkusu yaşayanlar arasında bir savaş bu.

Διαβάστε παρακάτω και την σχετική τ/… ανταπόκριση του “Haber7”!

Mısır istihbaratı, Hamas’ın saldıracağını önden İsrail’e söylemiş

Mısır istihbaratının, Hamas’ın “çok büyük bir şey” planladığı konusunda İsrail’i defalarca uyardığı ancak muhataplarının buna kulak asmadığı belirtildi. İsrail Başbakanlık Ofisi ise, söz konusu iddiayı kesin bir dille yalanladı.

Mısır istihbaratı, Hamas'ın saldıracağını önden İsrail'e söylemiş
10.10.2023
ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP), isminin gizli kalmasını isteyen Mısırlı bir istihbarat yetkilisiyle görüştü. Yetkili, Hamas’ın Gazze’den İsrail’e başlattığı kapsamlı saldırı için İsrail’i önceden uyardıklarını söyledi.

Mısırlı yetkili, çatışmadan önce devam eden esir takası görüşmelerinde Tel Aviv’deki muhataplarını Gazze’deki durum hakkında uyardıklarını belirterek, “Durumun patlama noktasına geldiği ve bunun çok büyük olacağı konusunda İsraillileri defalarca uyardık. Ama bunları hafife aldılar.” ifadelerini kullandı.

İsrail basınında, Hamas’ın beklenmedik saldırısı nedeniyle ordu, güvenlik ve istihbarat teşkilatlarının büyük zafiyet gösterdiği eleştirileri yer almıştı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ordunun halka bir açıklama borçlu olduğunu kabul etmiş ancak “şimdi bunun sırası olmadığını önce savaşacaklarını sonra soruşturacaklarını” söylemişti.

NETANYAHU’NUN OFİSİ İDDİAYI YALANLADI

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun olası bir Hamas saldırısı öncesinde Mısır’dan istihbarat aldığı yönündeki habelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ofis’ten yapılan açıklamada, “Mısır’dan önceden bir istihbarat gelmedi ve Başbakan, hükümetin etmeye başladığı andan bu yana Mısır istihbaratının başı ile ne doğrudan ne de dolaylı olarak görüşmedi/konuşmadı. Bu tamamen sahte bir haber.” dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan TaluHaber7.com – Dış Haberler Sorumlu Editörü
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ:

Hamas’tan flaş açıklama: İstihbarat aldık, İsrail hazırdı!

HAMAS liderlerinden Merdavi, ‘Aksa Tufanı’ operasyonunun yapılma nedenlerini anlattı. Merdavi uluslararası kamuoyunu, İsrail’in işgalci tavrına karşı somut tavır almaya çağırdı.

11.10.2023
23 sene İsrail hapishanelerinde esir tutulan ve 2011’deki esir takasında serbest bırakılan Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud Merdavi’ye Filistin İletişimciler ve Medya Derneği (FİMED) aracılığıyla ulaşıldı.

Aydınlık Gazetesi’nin haberine göre; Merdavi, Gazze’ye bombalar düşmeye devam ederken “Aksa Tufanı” ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

ÖNLEYİCİ HAREKAT: GAZZE VE FARKLI BÖLGELERE OPERASYON YAPILACAKTI!

Hamas siyasi liderlerinden Merdavi, “Aksa Tufanı” harekatının arka planını şöyle anlattı:

“Direnişin aldığı istihbarata göre, İsrail zaten bir operasyon hazırlığı içerisindeydi. Önce direniş liderlerine suikastler düzenleyecek akabinde de Gazze ve farklı bölgelere operasyonlar yapılacaktı. Direniş olarak tüm bunlara karşılık olarak bu operasyon başlatıldı. Bu operasyonda direnişin nihai amacı, Filistin halkının özgürce yaşamasını, halkımızın insana yaraşır bir hayata kavuşmasını sağlamak.

İnsanlarımızın yaşamak için en temel ihtiyaçlarına ulaşması engelleniyor. İşgalci İsrail, halkımızı yok sayıyor. Bunlar devam ettikçe bu operasyonlar ve direnişimiz devam edecek. Uluslararası hukukun güvencesi çerçevesinde bizim olan haklarımızı alana kadar da durmayacağız. Operasyonla ilgili şimdi gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Genel anlamda sonuç hedeflerimiz ve amaçlarımız, aslında operasyonu başlatan nedenler. Operasyon devam ediyor.”

OPERASYONU ZORUNLU KILAN ŞARTLAR

Merdavi başlattıkları operasyonu zorunlu kılan gelişmeleri de şöyle sıraladı:

“İlk olarak bu operasyon, anlık bir karar alınarak yapılmadı. Yaklaşık bir buçuk iki senelik bir hazırlık söz konusu. Bu süreç içinde işgalci İsrail, Filistin halkına en kanlı günler yaşattı. Hapishanedeki Filistinli esirlere yönelik insanlık dışı saldırılar arttı. Hatta tutuklular için idam cezasından bahsedilmeye başlandı. Batı Şeria’da, işgalin genişletilmesi için yeni projeler çizildi. Birçok ihlal adımları atıldı. Yeni yerleşkeler inşa edildi.

Özellikle Netanyahu ile birlikte aşırı radikal bir hükümetin de gelmesi ile birlikte Mescid-i Aksa konusunda kışkırtıcı adımlar atıldı. Mescid-i Aksa defalarca Müslümanlara kapatıldı. Kudüs askeri bölge olarak ilan edildi. Kadınlar Kudüs sokaklarında darp edildi, kıyafetleri çıkarıldı. Çok zor ve kabullenilemez görüntülerle karşı karşıya kaldık.

Direniş olarak bütün bunlar için defalarca arabulucu ülkeler aracılığıyla uyarı gönderdik. Fakat İsrail bu uyarılarımıza sessiz kaldı ve işgale, zorbalığa devam etti.

Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme konusunda adımlar atıldı. Mescid-i Aksa içinde törenler düzenlendi, kurbanlar kesildi hatta Şofar çalınarak, ayinler yapıldı. Bütün bu saldırı ve ihlallere karşı bir yanıt vermemiz gerekiyordu.”

PERDE ARKASINDAN SAVUNMAYIN

Mahmud Merdavi, uluslararası alanda çeşitli ülkelerin Filistin’de yaşanan olaylara bakışını da değerlendirdi. Merdavi, Filistin halkının haklı mücadelesine eylemsel olarak tavır alınmasının önemli olduğunu vurguladı.

Merdavi şöyle konuştu:

“Uluslararası dünyada bize dair iyi tavır ve tutumlar var. Fakat bütün bu tavırların gerçek hale dönüşmesi için irade olması lazım. Bu tutum ve tavırlar faal olarak, somutlaşmalıdır. ABD’nin tutumu zaten beklenmedik bir şey değil. ABD yıllardır İsrail ile birlikte savaşıyor ve saldırıyor. ABD tarafsız değil. Çin ve Rusya, iyi tutum gösterdiler. Böyle büyük ülkelerden, Filistin halkının yanında bir tavır gelmesi farklı bir anlam oluyor. Ama onlardan Filistin’in haklı mücadelesinin yanında yer alacak daha fazla adımlar bekliyoruz. Bu ülkeler de ABD’nin adaletsizliğine maruz kalıyor. Diğer taraftan, Filistin halkının arkasında durmak noktasında, İran ve Cezayir açık bir şekilde yanımızda. Türkiye’nin ve Katar’ın tutumunu da iyi tutumlar olarak görüyoruz. Tabi, yani bazı ülkeler sanki perde arkasında saklanmış bir tavır göstermeye çalışıyorlar, Filistin’i desteklemek adına. Ben onlara şunu söylüyorum, Tavrınızı, insanlığımıza göre, dinimize göre, kardeşlerinize göre göstermekten hiç sakınmayın. Bunu gösterin. Bu tavırlar çok önemli. Tavırların daha somut bir hale gelmesini, faaliyete geçilmesini bekliyoruz.”

KAYNAK: AYDINLIK GAZETESİ
Bahadır ALEMDARHaber7.com – Editör
2. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΊ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΣ ΣΟΡΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ “ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ!

Yunan eski Bakan’dan sürpriz çıkış: Yıllardır Filistinliler ölürken…

Yunanistan Eski Maliye Bakanı Varoufakis, bölgedeki sorunun İsrail tarafından uygulanan şiddet ve ırkçılıktan kaynaklandığını söyledi. Varoufakis, asıl suçlunun yıllarca İsrail şiddetine sessiz kalan Batı dünyası olduğunu dile getirdi.

10.10.2023 
İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar şiddetini artırıyor. Yüzlerce can kaybı var. İsrail savaş ilan ederek Gazze’ye bomba yağdırıyor. İsrail’e ABD başta olmak üzere Batı dünyasından da destek açıklamaları geliyor.

YUNAN BAKAN BATI’YA AYNA TUTTU!

Öte yandan Yunanistan Eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Varoufakis, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin tarihi altyapısına dikkat çekti ve Batı toplumunu suçladı.

“AFRİKA’DA SORUMLU SİYAHİLER MİYDİ?”

Olayların başlangıç noktasının İsrail’in sistematik ırkçı siyaseti ve şiddet yöntemleri olduğunu anlatan Yunan Eski Bakan, Güney Afrika’da siyahilerin uğradığı ırkçılığı örnek gösterdi.

Dönemin Afrika yönetiminin beyaz üstünlüğü gözeterek siyahilere uğradığı şiddete atıfta bulundu ve “Orada yaşananların da sorumlu siyahiler miydi?” diye sordu. Asıl problemin ayrımcı ve ırkçı politikalar olduğunu anlattı.

FİLİSTİNLİLER HAPİSHANEDE YAŞIYOR

Filistinlilerin bir hapishanede yaşadıklarının altını çizen Yunan siyasetçi, ırkçılığa ve ayrımcılığa uğrayanların ya öleceğini ya da isyan edeceğini belirtti.

“HEPİMİZ BU İNSANLIK SUÇUNA DAHİLİZ”

Çarpıcı açıklamalarını sürdüren Varoufakis bölgede şuan yaşananların sorumlusu olarak ise Batı dünyasını gösterdi. “Hepimiz bu insanlık suçuna dahiliz. Onlarca yıldır susuyoruz. Orada herhangi bir sorun yaşanana, insanlar ölene, kameralar oraya ulaşana kadar susuyoruz. “ dedi. Varoufakis “Suçlular, biziz Avrupalılardır. Her bir Alman, Fransız, Yunan ve ABD toplumunun üyesi suçludur.” diye ekledi.

Yunan Eski Bakan, Batı dünyasının kendisini affettirmesi için barışa kararlı bir adım atması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bahadır ALEMDARHaber7.com – Editör
3. Δεν είναι όμως μόνον ο Βαρουφάκης! Στην εκπομπή χθες το βράδυ του Κουβαρά των… Αμερικανών “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” (και τί δεν κάνουν στο γλείψιμο, προκειμένου να γίνουν “κάποιοι”, κάποια μέρα… όλοι αυτοί), στην “ΕΡΤ News”, ο Τσούκαλης του “ΕΛΙΑΜΕΠ”, (επίσης των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” Αμερικανών και της “CIA” τους, που ελέγχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ εδώ και χρόνια οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”), απολύτως ύπουλα έλαβε ουσιαστικά θέση υπέρ των τρομοκρατών της “Χαμάς”, αλλά υπό το κάλυμμα της λέξεως… Παλαιστίνιοι!.. Δεν θα του κάνουμε άλλη διαφήμιση του Κου… Καθηγητού! Όποιος θέλει να δει τί ακριβώς… εμμετό έκανε χθες, ας μπει στο “Youtube”!..
Ο παριστάμενος πρώην υφυπουργός εξωτερικών (αν δεν σφάλλω, επί εκείνου του ανεκδιήγητου Κ. ΣΗΜΙΤΗ), Κούρκουλας, του ιδίου συστήματος και αυτός (εννοώ… “παιδί” των Αμερικανών “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”),βρέθηκε προ του διλήμματος του τί να πει και τί θέση να λάβει, αφού από την μια είχε εμπρός του έναν ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ εκπρόσωπο των εξουσιαστών στον Κόσμο “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, εντολοδόχων των απάτρηδων Κοσμοκυρίαρχων “Διεθνών Εβραίων”, και από την άλλη το θέμα αφορούσε το Εβραϊκό Κράτος, λέγε με Ισραήλ!.. Καταλαβαίνετε!.. “Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”, για τον αδελφό της… άρρωστης και ερωτευμένης με τον… Αλέξη στην κάποτε… “ΛΑΜΨΗ”!..
Αρκούν όμως αυτά, αφού στο τέλος και οι 2 Κοι καταδίκασαν την βία και “του κόλου του 9μερα”!.. Τσούκαλη, ξεκουβάλα!.. Αρκετά… μάσησες! Και… δόξα, και… χρήμα!..
Οι λοιποί παριστάμενοι του “πάνελ”, ειδικώς οι άνδρες (όχι η δημ-φος Κα Κλειώ Νικολάου) ήσαν σαν τα νεογέννητα γατιά που γλείφουν τις μάνες τους, μετά από τον θηλασμό τους! Παρόντος του… Τσούκαλη, όλοι τους “χτύπαγαν προσόντα”! Βρε ουστ!..
-/-
Ρε λέρα Βαρουφάκη, που μας βύθισες μαζί με τον “Σόρος-Τσίπρα” και μας υποθηκεύσατε για 99 χρόνια, θες να μας πεις, αν και πόσες προσπάθειες επιλύσεως του “Παλαιστινιακού” έγιναν τα τελευταία 70 χρόνια και ποιοί ήσαν πάντα αρνητικοί σε μια τελική, δίκαια και μόνιμη λύση του προβλήματος; Μήπως θυμάσαι ποιός Ισραηλινός Π-Θ δολοφονήθηκε ως δήθεν προδότης, από Ισραηλινό;  Έτσι ως παράδειγμα στο γράφω αυτό!.. Βρε ουστ και εσύ!.. Για τους Κούρδους (πχ για τον έγκλειστο Οτσαλάν ή για τον αγώνα του λαού αυτού) ή για τους και πάλι, στον 21ο αι. αυτήν την φορά, διωκόμενους Αρμένηδες, γιατί δεν βγήκες να πεις τίποτε, ρε πολιτική παλιολινάτσα;
“Κλείνοντας” την παράγραφο, διαβάστε και για μια άλλη σιχαμερή οχιά! Πιο επίσημη, αυτήν τη φορά!..

Filistin’e desteğini açıkladı! İsrail’i Nazilere benzetti

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, “Gazze’ye elektrik yok, yiyecek yok, yakıt yok” diyen İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant’ın sözlerini, Nazilerin söylemlerine benzetti.

10.10.2023
Petro, X sosyal medya hesabından, Galant’ın, “Gazze’ye elektrik yok, yiyecek yok, yakıt yok” sözlerini alıntılayarak tepki gösterdi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, “Nazilerin, Yahudiler hakkında söyledikleri bunlardı. Demokratik halklar, Nazizmin uluslararası politikada yeniden yerleşmesine izin veremezler. İsrailliler ve Filistinliler, uluslararası hukuka tabi insanlardır. Bu nefret söylemi devam ettiği takdirde sadece Holokost getirecek.” ifadesini kullandı.

Petro, başka bir paylaşımında da Galant’ın Gazze’ye yönelik sözlerini eleştirerek, Dünyada hiçbir demokrat, Gazze’nin toplama kampına dönüştürülmesini kabul edemez. Toplama kampları, uluslararası hukuk tarafından yasaklanmıştır ve bu kampları kuranlar da insanlığa karşı suç işlemiş sayılıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİNE YANIT

İsrail’in Bogota Büyükelçisi Gali Dagan’ın, sosyal medyadan Petro’yu “Auschwitz toplama kampına” davetine de yanıt veren Kolombiya Cumhurbaşkanı, “Ben zaten Auschwitz toplama kampındaydım ve şimdi bunun Gazze’ye kopyalandığını görüyorum.” sözlerini sarf etti.

FİLİSTİN’E DESTEĞİNİ AÇIKLADI

Petro, İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli çocukların fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşmış, “Filistinli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, İsrailli çocukların huzur içinde uyumasıdır. İsrailli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, Filistinli çocukların huzur içinde uyumasıdır.” ifadesini kullanmıştı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e başlattığı saldırılardan bu yana yaptığı paylaşımlarla Petro, Filistin’in maruz kaldığı haksızlıklara dikkati çekiyor.

Petro, büyük felaket Nakba’nın arşiv fotoğrafı ile Filistin topraklarının yıllar içerisinde nasıl işgal edildiğini gösteren haritaya da yer vererek, İsrail destekli hesapların hakaretlerine rağmen paylaşımlarına devam ediyor.

– “Aksa Tufanı” saldırısı

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar, daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 560 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 900 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail güçleri, 7 Ekim’den bu yana Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria’da da 16 Filistinliyi öldürmüştü.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze’den düzenlenen saldırılarda en az 900 İsraillinin hayatını kaybettiği, 157’si ağır 2 bin 616 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Mehmet Küçükkahveci .Haber7.com – Gece Sorumlusu
4. ΝΑ ΤΊ -ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΣ- ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΤΟΣΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΧΟΥΝ!.. 
Yeni Akit Gazetesi İlk Sayfası
Akşam Gazetesi İlk Sayfası
Milat Gazetesi İlk Sayfası
Türkiye Gazetesi İlk Sayfası
Diriliş Postası Gazetesi İlk Sayfası
Milli Gazete İlk Sayfası
ΔΕΙΤΕ ΟΙ… ΔΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! (ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ).
ΚΥΡΙΑΚΗ 15-10-2023, ΣΤΙΣ 14:00, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ “ΝΕΑ ΠΥΛΗ” ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ “ΧΑΜΑΣ” ΚΑΙ “DEMEK” ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ!..
YENİ AKİT
5.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΤΊ ΛΕΝΕ ΟΙ… ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ, (Ο ΕΝΑΣ -ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ- “ΕΤΑΙΡΟΣ” ΤΟΥ “ΑΞΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ”), ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ (Α/”ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”)!..
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ, ΑΙΦΝΗΣ, ΤΟ ΠΟΎ ΠΑΡΗΧΘΗ Ο ΙΟΣ “COVİD-19” ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΟΥΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ “ΡΒΧΠ” ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!..
Βόλτα στον “Ε.Θ.” εκείνη τη περίοδο και θυμηθείτε!..
(Η “Αρκούδα” δεν μιλάει! Περιμένει φαίνεται να παραχθεί… μέλι από την όλη αυτήν “ιστορία”, μια “ιστορία”που την ενδιαφέρει άμεσα, αφού σχετίζεται με έναν εκ των πλέον βασικών στρατηγικών της στόχων, αν όχι με τον σπουδαιότερο)!..

Çin’den İsrail’i üzen açıklama! Soruya dikkat çeken cevap, ‘hazırız’ mesajını da verdi…

Gazze’de İsrail’in katliamları devam ederken Çin’den yeni bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, acilen harekete geçilmesi gereketiğini belirtirken Çin’in uluslararası toplum ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

10.10.2023
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin’de düzenlenen günlük basın toplantısında, Ortadoğu’da yükselen gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“YAKINDAN İZLİYORUZ”

Çin’in olayları yakından izlediği ve derin üzüntü duyduğunu belirten Sözcü Mao, “Şiddete ve saldırganlığa karşıyız, bunun bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyeceğine inanıyoruz. Çatışmalara son verilmeli. Uluslararası toplum, gerilimi düşürecek adımlar atmalı.” ifadesini kullandı.

Mao, İsrail-Filistin sorununda doğru yolun iki devletli çözümün uygulanması olduğunu belirterek, “Sorun, kapsamlı siyasi istişarelerle ele alınmalı. Çin tarafı, bu yöndeki çabalar için uluslararası toplum ile birlikte çalışacaktır.” dedi.

‘İSRAİL’ SORUSUNA DİKKAT ÇEKEN CEVAP

Filistin-İsrail çatışmasının tırmanışından, can kayıplarından üzüntü duyduklarını vurgulayan Mao, Çin’in sivillere yönelik eylemlere karşı olduğunu belirtti.

İsrail’in Pekin Büyükelçiliğinin “Çin’in, İsrail’in iyi dostu olduğu, Filistinlilerin eylemlerini kınayacaklarını umduğu” açıklamasına dair görüşü sorulan Mao, “Filistin-İsrail sorununda Çin, daima eşitlik ve adaletin yanındadır. Çin, hem İsrail’in hem de Filistin’in dostudur. Her iki tarafın da ortak kalkınma için barış içinde bir arada yaşayabilmesini diliyoruz. Sorunun çözümünün tek yolu, iki devletli çözümün uygulanması ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasıdır.” yanıtını verdi.

Mao, ABD’nin İsrail’e mühimmat sağlama kararına ilişkin “Çin’in pozisyonu sorunun çözümü için diyaloğa ve istişareye öncelik verilmesidir. Çatışmanın daha fazla tırmanmasını önlemek için derhal ateşkes sağlanmalıdır.” diye konuştu.

“ÇİN HAZIR”

Filistin’deki çatışmanın, Çin’in son dönemde Orta Doğu’da İsrail-Filistin sorununda müzakerelere dönüş çağrısı ve Suudi Arabistan ile İran arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasındaki oynadığı arabulucu rolü gibi çabaları nasıl etkileyeceğine ilişkin soruya yanıt veren Mao, şunları kaydetti:

“Suudi Arabistan ile İran arasındaki yakınlaşma, sorular ve anlaşmazlıklar ne kadar karmaşık olursa olsun eşitliğe ve karşılıklı saygıya dayalı diyalog var oldukça, herkesin uzlaşabileceği yolların bulunabileceğine iyi bir örnektir. Uluslararası toplum, acilen harekete geçerek erken bir çözüm ve yakınlaşma için gereken adımları atmalıdır. Çin, bu yöndeki çabalara destek için uluslararası toplum ile birlikte çalışmaya hazırdır.”

Mao, Dışişleri Bakanlığının, bölgede yaşayan Çin vatandaşlarını ve kurumlarının güvenliği için acil durum konsolosluk koruma mekanizmasını harekete geçirdiğini, Çin’in İsrail Büyükelçiliği ve Filistin Ofisi’nin bölgedeki vatandaşlarla temas halinde, olanaklı her yardımı sunmaya ve güvenliği sağlamaya çalıştığını belirtti.

Bahadır ALEMDARHaber7.com – Editör
Διαβάστε και το τί πιστεύουν οι Ισραηλινοί για τον… μουγγό επίσης ακόμα Μουσουλμάνο 3ο εταίρο του “Άξονος Του Κακού”, Ιράν!.. 

İsrail o ülkeyi sorumlu tuttu! Herzog: Hamas’a emri onlar verdi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas’ın abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e karşı yürüttüğü saldırıları İran’dan aldığı emir ve destekle başlattığını söyledi.

07.10.2023 
İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Herzog, Hamas‘ın İran‘daki komutanlarından emir ve destek alarak İsrail‘e karşı “sebepsiz kanlı bir saldırı” başlattığını ifade etti.

İsrail vatandaşlarına tehdidi ortadan kaldırmak için tüm önlemleri alacaklarını kaydeden Herzog, İsrail’in zorlukların üstesinden geleceğini dile getirdi.

Herzog, uluslararası topluma “Hamas ile müttefiki ve destekçisi İran’ı koşulsuz kınama” çağrısı yaptı.

Mehmet Küçükkahveci .Haber7.com – Gece Sorumlusu
6. 
“ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ” / “HOMEWORK”
ΓΙΑ… ΕΝΤΡΥΦΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ! (Αφορά την… δυτική Τουρκία και τις σχέσεις της με τους 2 από τους 3 “εταίρους” του “Άξονος Του Κακού”)!.. Εκεί στο Α/ΥΠΕΞ τί λέτε άραγε σχετικά;
AYDINLIK Gazetesi 7 Ekim 2023, Cumartesi Günü Manşeti
7. ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!

Κάνααν: «Με τον Ολυμπιακό… πάω μαζί του στον πόλεμο»!..

Κάνααν: «Με τον Ολυμπιακό… πάω μαζί του στον πόλεμο»
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2023 

Οι δηλώσεις του Αϊζάια Κάνααν:

«Ηταν μια έντονη μάχη. Μας έριξαν δυνατά χτυπήματα. Μείναμε όμως ενωμένοι και ανταποκριθήκαμε. Παίξαμε το μπάσκετ μας. Οι φίλαθλοί τους ήταν απίστευτοι, η ατμόσφαιρα δυνατή, μας το έκαναν πολύ δύσκολο.

Ηταν δύσκολο το καλοκαίρι, αφού χάσαμε δύο σημαντικούς παίκτες (σ.σ. Σλούκας, Βεζένκοφ), όμως ο οργανισμός έκανε σπουδαία δουλειά βρίσκοντας σπουδαίους χαρακτήρες που ταίριαξαν στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που μπορεί να πάω στον πόλεμο μαζί της».

Για τη μάχη με τον Σλούκα: «Ημασταν αντίπαλoι στις προπονήσεις πέρσι. Είμαι ανταγωνιστής, δεν είμαστε συμπαίκτες πλέον και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Πέρσι έπρεπε να θυσιάσω πράγματα για να μάθω την ομάδα, όμως φέτος νιώθω καλύτερα μέσα στην ομάδα».
WE LOVE YOU, ΗΣΑΪΑ“!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΑΣ!
“ΜΑΚΕ… OLYMPIAKOS BASKET BALL TEAM GREAT AGAIN”!
(I MEAN “EUROPE CHAMPION” AGAİN)
8. Συντονιστείτε και σύντομα θα εξετάσουμε το τί ακριβώς κατ΄εμάς θα πρέπει να κάνουν οι Η.Π.Α. στο Πεδίο!
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-