Μια… Χαμένη Τρίτη!..

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ!.. ΜΗΝ (!) ΤΣΑΝΤΙΖΕΣΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!..

1. Η απόφαση για την υπόθεση “Κομπανί” (06 / 08 – 10- 2014), είχε ως δικαστικό αποτέλεσμα / απόφαση να τιμωρηθούν με 30 χρόνια φυλάκιση ο Φιγκέν ΓΙΟΥΚΣΕΚΝΤΑΓ, με 42 χρόνια ο γνωστός Σελαχαττίν ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ και με 10 χρόνια φυλάκιση ο επίσης γνωστός και τότε Δήμαρχος του Μαρντίν Αχμέτ ΤΟΥΡΚ, (ούτε οι Ντάλτον να ήταν…), ενώ είχαν αθωωθεί  τότε η Σιρρί Σουρεγιά ΟΝΤΕΡ, η Αϊχάν ΜΠΙΛΓΚΕΝ, η Αϊσέλ ΤΟΥΓΛΟΥΚ και είχαν απολυθεί η πολύ γνωστή επίσης Γκιουλτάν ΚΙΣΙΝΑΚ, η Αϊλά ΑΚΑΤ ΑΤΑ, η Εμινέ ΑΪΝΑ, ο Σεμπαχάτ ΤΟΥΝΤΖΕΛ και η Μαριάμ ΑΝΤΙΜΠΕΛΛΙ.

Για τους παραπάνω απολυθέντες έγινε έφεση από το 22ο Κακουργιοδικείο Αγκύρας, ενώ για την Γκιουλτάν ΚΙΣΙΝΑΚ απαγορεύθηκε η έξοδος από την Τουρκία!..

Όχι απλώς φοβούνται τους Κούρδους οι Τούρκοι, αλλά στην πραγματικότητα τους… σκιάζονται!.. Σημειώστε ότι σήμερα, το Κουρδικό στοιχείο στην ΝΑ Τουρκία “βράζει”, ενώ οι τ/απαγορεύσεις σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες Κούρδων είναι συνεχείς!

Πλησιάζει η 11η Ιουνίου 2024 και οι Κουρδικές εκλογές στην Ρογιάβα (Β. Συρία), από το “PKK” / “PYD” και οι Τούρκοι, που έχουν κυριολεκτικώς… σκυλιάσει, “λαμβάνουν τα μέτρα τους”!.. Αχαχαχαχαχαχαχα!

Να πούμε εδώ ότι, πριν από λίγες ημέρες, οι Η.Π.Α. (α/ΥΠΕΞ), ευσχήμως, απενομιμοποίησαν μεν, αλλά όχι με σαφή (!) / ρητή διπλωματική γλώσσα τις υπόψη εκλογές… δε, όπως και δυστυχώς (!) ομοίως έπραξε και το πλέον τουρκικό… ακολούθημα (ουρά) κρατίδιο των Αφων ΜΠΑΡΖΑΝΙ, η γνωστή “Αυτόνομη Διοίκηση του Β. Ιράκ” (Ερμπίλ / τα γνωστά μας… αρχαία Άρβιλα).

2. Οι τ/Αερογραμμές κατέστησαν πια, στην “Πολιτική Αεροπορία”, σχεδόν ότι ήταν κάποτε η θρυλική “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ”, του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ Αριστοτέλη ΩΝΑΣΗ!

Η τ/εταιρεία έχει 456 α/φ στον στόλο της! Κάθε 59” απογειώνεται και από ένα α/φ της, ενώ καθημερινά γίνονται από τα τ/α-φ 2,8 εκ-ρια χλμ!

Κακόβουλο… σχόλιο (Αχαχαχαχαχαχαχαχα):

Καταλαβαίνετε τώρα, [για παράδειγμα (!)], πόσα ριάλια θα πρέπει να έχει πάρει ο Σέρβος διακονιάρης και παλιός παίκτης του βάζελου Μποντίρογκα (Πρόεδρος της FİBA), ώστε να βάλλει να τον σφυρίξουν στα “πλέϊ οφ” και στα ματς στο Βερολίνο (σε 4 συνεχή ματς), οι 2 ίδιοι διαιτητές, ήτοι ο Γάλλος Ντιφαλά και ο Σέρβος Μπελόσοβιτς!..

Γι’ αυτό επίσης, ο πανέξυπνος Γιαννακόπουλος / “Ντράγκι”, πήρε για προπονητή τον Τούρκο (!) Αταμάν, που από πίσω του είναι όλη η “ΜΙΤ”, αφού προβάλλεται η Τουρκία παγκοσμίως με τους διεθνείς Τούρκους μέντορες του μπάσκετ, προπονητές πια κυρίως, όπως το ίδιο συμβαίνει, αλλά όχι σε τέτοιον βαθμό, με το γυναικείο τ/Βόλλεϋ!..

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΉΣΑΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ (!!!) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ!

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΕΠΧΣΕΙΣ” ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΒΑΡΕΣ, ΧΕΖΟΝΙΑ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ (ΧΩΡΙΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑ ΤΟΥ), ΚΑΛΑΘΗ, ΚΛΠ, ΣΤΟΥΣ 2 ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ, ΗΣΑΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΒΟΘΡΟ-ΒΑΖΕΛΟ!..

3.

Δολοφονία ή ατύχημα;

ΦΕΡΧΑΤ ΜΟΥΡΑΤ
HABER7 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Δολοφονία ή δυστύχημα;

  • 21.05.2024

Ανακοινώθηκε ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Έφυγε από τη ζωή ο Ιρανός πρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Εμίρ Αμπντουλαχιάν…

Είναι όντως δυστύχημα;

Ή μήπως ήταν δολιοφθορά μεταμφιεσμένη σε δυστύχημα, δηλαδή δολοφονία;

  • Γιατί σηκώθηκε το ελικόπτερο παρόλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες;
  • Γιατί επιβιβάστηκαν στο ίδιο ελικόπτερο περισσότερα από ένα άτομα VIP;
  • Ποιός ο λόγος της πτήσης παρά την ηλικία του ελικοπτέρου και την αδυναμία του να πετάξει τη νύχτα;
  • Τα ελικόπτερα δίνουν συνεχώς σήματα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Επιπλέον, συνεχίζει να δίνει σήματα ακόμα κι αν το ελικόπτερο πέσει μέσω της συσκευής ALC… Δεν υπήρχε συσκευή ALC στο ελικόπτερο; Αν ναι, δεν λειτούργησε ή δεν εκτελέστηκε;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα γίνουν σαφέστερες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Ναι, ίσως είμαστε πολύ νωρίς για να αναζητήσουμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αλλά ας προσπαθήσουμε να διαβάσουμε βλέποντας τα κομμάτια του παζλ που έχουμε…

Μετά την επανεκλογή του Ρεΐσι ως προέδρου του Ιράν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι σχέσεις Τουρκίας-Ιράν κινήθηκαν σε πιο θετικό σημείο από πριν…

Εννοώ ειδικά τον τελευταίο χρόνο…

Εύκολα μπορούμε να πούμε ότι ο Αρμένιος πρωθυπουργός Πασινιάν θέλησε να ελαφρύνει το κλίμα παρακολουθώντας την τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από ένα χρόνο.

Τι έγινε μετά?

Παρακολουθήσαμε την διαδικασία προσέγγισης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και του Ιράν, που δεν έχουν καλές σχέσεις ειδικά τον τελευταίο καιρό…

Πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου, ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραχίμ Ρεϊσί και ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ συναντήθηκαν για το άνοιγμα του φράγματος Χουνταφερίν στον ποταμό Άρας.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Ιράν, ο Αλίεφ και ο Ρεΐσι δήλωσαν ότι το έργο που πραγματοποίησαν από κοινού έχει μεγάλη σημασία τόσο για τους λαούς όσο και για τα κράτη.

Μετά τη συνάντηση, οι ηγέτες πραγματοποίησαν την τελετή έναρξης των υδροηλεκτρικών σταθμών «Hudaferin» και «Maiden Castle».

Ας αφήσουμε στην άκρη τις διασυνοριακές επιχειρήσεις που σχεδιάζει να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η Τουρκία για να αποτρέψει την εγκαθίδρυση «τρομοκρατίας» στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία…

Βλέπουμε και διαβάζουμε αυτές τις εξελίξεις και δηλώσεις σε ένα κοινό έδαφος. Είναι πολύ πιθανό ο «Διάδρομος Zengezur» να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαδικασίας ύφεσης μεταξύ της Τουρκίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Ιράν…

Είναι προφανές ότι όλα τα κράτη της περιοχής θα ωφεληθούν πολύ όταν εφαρμοστεί ο “Διάδρομος του Zangezur” …

Ωστόσο, αυτός ο διάδρομος θα αποδυναμώσει πολύ τη σημασία ενός άλλου διαδρόμου…

Ποιού διαδρόμου;

Του διαδρόμου που επιχειρείται να κατασκευαστεί μεταξύ του Κόλπου του Άντεν και της Γάζας…

Ας μην ξεχνάμε ότι η επέκταση των χωρών που συμμετέχουν στη “Διαδικασία της Αστάνα” (“Astana Trio”) είναι ανησυχητική για τη Δύση.

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Γεωργία μπορεί να είναι μια αντανάκλαση αυτού.

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο, η οποία προσπάθησε και πάλι να χαρακτηριστεί ως απλή επίθεση

Η θετική προοπτική του Φίκο για τη Ρωσία είναι / ήταν προφανής…

Ξέρω ότι μπορεί να προκαλεί σύγχυση, όταν τόσες πολλές εξελίξεις τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη, αλλά η ουσία του θέματος είναι ότι το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό μυαλό, με άλλα λόγια η «παρέα». Μπορούμε να πούμε ότι έδωσε το μήνυμα «Όλοι που είναι εναντίον μας να… φροντίσουν…».

Φαίνεται ότι η εποχή της εισβολής χωρών με όπλα και χερσαία δύναμη έχει τελειώσει στον κόσμο.

Το βλέπουμε και στη Γάζα.

Αν και είναι μια μικρή γεωγραφία, το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ δεν έχει ακόμη πετύχει τον στόχο του σε διάστημα επτά μηνών. Ελπίζω να μην το φτάσει…

Το δεύτερο στάδιο ξεκίνησε για τον σχεδιασμό των χωρών.  

Η σεζόν των δολοφονιών ¨”VIP” έχει ξεκινήσει…

Χώρες και έθνη θα προσπαθήσουν να σχεδιαστούν με αυτόν τον τρόπο.

Όταν κοιτάξουμε, τα αποτελέσματα όλων αυτών των εξελίξεων φαίνεται να ωφελείται η Αμερική, δηλαδή η παγκόσμια ιμπεριαλιστική δομή.

Με άλλα λόγια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ατύχημα του Ρεΐσι να ήταν «δολοφονία»

Το Ιράν ανακοίνωσε στον κόσμο ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Διαφορετικά, θα έπρεπε να είχε αντισταθεί στη δύναμη ή τις δυνάμεις που πραγματοποίησαν αυτή τη δολοφονία.

Εξάλλου, η ανακοίνωσή του ότι δεν υπήρξε δυστύχημα θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάδειξη παράλληλων δομών που δεν ήθελαν τον Αρχηγό μέσα

Ίσως λοιπόν ο σύντροφος να είναι μέσα…

Με τον θάνατο του Ιμπραήμ Ρεϊσί, ο οποίος πρότεινε τη στρατηγική βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, εξαλείφθηκε η πιθανότητα να γίνει ο «ηγέτης» του Ιράν αντί του Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Γι’ αυτό και αναφέρθηκε ως «δυστύχημα»…

Το Ιράν ζήτησε ένα UAV από την Τουρκία ως υποστήριξη το βράδυ της Κυριακής. Καταγράφηκε ως δείκτης της ανεπάρκειας των δικών της UAV και πόσο μακριά έχει φτάσει η Τουρκία.

Το πρακτορείο “Anadolu” μετέδωσε ζωντανά τις εικόνες…

Το “Bayraktar” “Akıncı” TİHA παρακολούθησαν 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι…

Το μισοφέγγαρο και το αστέρι που τράβηξε το Bayraktar Akıncı “επιστρέφοντας στο σπίτι”, αφού βρήκε το ελικόπτερο του Αρχηγού της TİHA ήταν το μήνυμα που έδωσε το Τουρκικό Κράτος στους πίσω από όλα αυτά τα γεγονότα…

Σχόλιο: Όλα τα παραπάνω είναι άκρως σοβαρά (πολύ δυνατός, πράγματι, ο Τ/αναλυτής), αλλά δευτερεύοντα και ακολουθούντα! Το κύριο ήταν ο ΘΑΝΑΤΟΣ (!) ενός από τους πιο σημαντικούς της εποχής μας παγκόσμιους ΤΡΟ-ΜΟ-ΚΡΑ-ΤΕΣ, πολύ μεγάλος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (ένας εξ αυτών / οι άλλοι 2 είναι οι Πούτιν και ΡΤΕ), των όσων τραγικών τεκταίνονται σήμερα στην Μ. Ανατολή και συγκεκριμένα, τεκταινόμενα μετά από την ΤΡΟΜΕΡΗ ΣΦΑΓΗ των Ισραηλινών από τα κτήνη της “ΧΑΜΑΣ”, τον Οκτ. του 2023!..

Αυτό είναι το μείζον και αν τελικώς επρόκειτο για δολοφονία του υπόψη… Αρχι-δολοφόνου (!!!) – Αρχι-τρομοκράτη, πχ από την “CİA” ή την “ΜΟΣΑΝΤ”, κλπ, (δεν ξέρουμε και δεν μας απασχολεί να ξέρουμε), τότε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” υποβάλλουμε τα συγχαρητήριά μας για την επιτυχή ολοκλήρωση της επχσεως στους σχεδιαστάς και εκτελεστές της!..

4. Ο Αρμένης ΠΡΟΔΟΤΗΣ (!)* ΠΑΣΙΝΙΑΝ, (“Εκτελεστικό Όργανο” της “Παγκοσμίου Εξουσίας”, όπως και αρκετοί άλλοι Πρόεδροι – Π/Θ χωρών που έκαναν “επέμβαση” οι Η.Π.Α. των “Δημοκρατικών”, με τις “ΜΚΟ”, κλπ, τα τελευταία 30 χρόνια / είχε παραστεί και στην ορκωμοσία του ΡΤΕ!!!), που μετά την για χρόνια προδοσία του, η οποία οδήγησε στην ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ της χώρας του, από τους Τουρκο-Αζέρους, “φοβόταν και τον ίσκιο του”, ήτοι “μην τον φάνε”, (και δικαίως!), οι συμπατριώτες του, σε καμιά… γωνία!..

Τώρα, αυτή η ύπουλη οχιά, μόλις ο Αρμενικός πολύπαθος λαός “έκατσε και πάλι στα αβγά του”, ματωμένος και αποκαμωμένος, αυτό το ανδράποδο έχει αρχίσει και τους εκδικείται, (εκδικείται τον ίδιο του τον λαό), φερόμενος απέναντί τους (έτσι συμβαίνει με όλους αυτούς τους αχαλίνωτους… τύπους), ως ένας στυγνός Δικτάτορας!..

* Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι “η Αρμενία πρέπει να σταματήσει την αναζήτησή της για μια «ιστορική Αρμενία»” και ότι “η Αρμενία αποτελείται, επί του παρόντος, από 29 χιλιάδες 743 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης“, στα οποία ζουν Αρμένιοι!..

Οι Τούρκοι τώρα ομιλούν χλευαστικά για τους Αρμεναίους, λέγοντας και γράφοντας, πως “ενώ ζουν πια σε ένα κλουβί, ονειορεύονται “Ιστορικές Αρμενίες” “, κλπ!..

Η Αρμενία τα παράτησε! Ο Πασινιάν ανακοίνωσε επίσημα: Τα εδάφη μας...

Σχόλιο:

α. “ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ”!

β. Ρωτάμε: Το κάποτε ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ (!!!) ΑΡΜΕΝΙΚΟ “ΛΟΜΠΙ” στις Η.Π.Α. έχει πια πεθάνει;

5. ΤΟΥΡΚΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ!

Κάτι είχαμε γράψει προσφάτως σχετικά με τις νέες τους σχέσεις, ειδικώς στο… εμπόριο (sic), όπου ανακοινώθηκε ως εφικτός στόχος τα 15 δις $ Η.Π.Α.!.. Μάλιστα! Ενώ εμάς, μας έκανε ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ο “Σόρος-Τσίπρας”, αυτό το Χουντόπαιδο, αυτό το πολιτικό ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ, μαζί με το πολιτικό Σταλιν (ο) Βόδι Κοτζιά, να μας παίζει μπαλίτσα” η Σκοπιανή η Σιλιάνοφσκα- Ξεκολιάροφσκα – Πίποβα (πρόκειται για το πλήρες Ακαδημαϊκό της επώνυμο), αφού “δεν μας έφτανε” ο Αρχι-Ναρκέμπορος ΡΑΜΑ (θα είδατε φαντάζομαι το πρόσφατο “ντοκιμαντέρ” της “RAİ-3”, που τον ίδιον τον Ράμα, και όχι μόνον τον αδελφό του, τον αναφέρει ως αποδέκτη και διακινητή όσων ναρκωτικών, σε τεράστιες προφανώς ποσότητες, στέλνονται στην Ευρώπη / Αλβανία, από την Λατινική Αμερική), “δεν μας έφταναν” οι μπασταρδόσλαβοι Βούλγαροι των κρυφών συμφωνιών με τους Τούρκους, οι Αλβανο-Κοσσοβάροι του ΟΥ-ΤΣΕ-ΚΑ Κούρτι, Κα… Μπακογιάννη μας, κλπ, κλπ, κλπ!..

6. Και αυτό θα το είδατε φαντάζομαι! Εμείς συγχαίρουμε τις “ΤΕΔ” με απόλυτη ειλικρίνεια, διότι (και μ’ αυτό το θέμα), οι Τούρκοι ασχολούνται από το 2008 τουλάχιστον!.. Τηρούν την αρχή: “ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ”* και μπράβο τους!..

Για να γελάσετε ή για να κλάψετε ή και τα δύο, όταν τους είχαμε πει (στο ε/ΓΕΕΘΑ!) οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” τότε, ότι οι ΤΕΔ θέλουν να φτιάξουν “Μη Επανδρωμένο Πλοίο”, κλπ, κλπ, κλπ, μας έλεγαν “αφήστε τις μαλακίες”!.. Και αυτά τα άσχετα παντελώς άτομα, άτομα του… σιδερωμένου κολλάρου, του… καφέ, του σηκώματος του… φρυδιού, του… επιστημονικού… γκομενιλικίου και της… προαγωγής μόνον, μας… έκριναν / μας βαθμολογούσαν κιόλας!..

* “Τσιμπήσαμε” στελέχη Υπουργείων, όπως του ΥΠΑΜ, του ΥΠΕΞ και του ΥΠΕΣ, να αγνοούν τις “ΑΡΧΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ”, το περιεχόμενο και σημασία τους! Καλά, ούτε “τεστ” δεν γράφουν πια τα στελέχη των Υπουργείων αυτών; Πώς “περνάνε” στις επόμενες… πίστες της καριέρας τους;

Το τ/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) ανέφερε ότι το μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα “MARLIN” χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην άσκηση “ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ – ΙΙ / 2024” // “DENİZKURDU – II / 2024”, με πλατφόρμες επιφανείας μάχης.

Υπουργείο μοιράστηκε! Το MARLIN χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά
21.05.2024

Στην ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου γράφτηκε: «Το TCB 1101 MARLIN-Unmanned Marine Vehicle (İDA), με ενσωματωμένα ωφέλιμα φορτία Ηλεκτρονικού Πολέμου, συμπεριλήφθηκε στις δραστηριότητες της Άσκησης “DENİZKURDU-II/2024″, μεταξύ 9-17 Μαΐου 2024, μαζί με τις πραγματικές μας πλατφόρμες επιφανείας μάχης για πρώτη φορά.” “Αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ενός σεναρίου άσκησης.”

Στην ανακοίνωση σημειώθηκαν τα εξής:

«Το MARLİN İDA, το οποίο περιλήφθηκε στον κατάλογο της Διοίκησης των Ναυτικών μας Δυνάμεων στις 19 Ιανουαρίου 2024, στο πλαίσιο της Άσκησης DENİZKURDU-II/2024, θα είναι έτοιμο για την “Ημέρα Διακεκριμένου Παρατηρητή” στις 11 Μαΐου και στην Επιχείρηση σε “Πολυ -Φάση Απειλής Περιβάλλοντος”* της άσκησης με βάση τις δραστηριότητες EW και Αναγνώρισης-Επιτήρησης στις 14-16 Μαΐου.

Οι δυνατότητες που αποκτήθηκαν με το MARLIN İDA, το οποίο διοικήθηκε επιτυχώς μέσω δορυφόρου για πρώτη φορά στην Άσκηση DENİZKURDU-II/2024, δείχνουν ότι η χώρα μας είναι πρωτοπόρος σε όλο το ΝΑΤΟ σε αυτόν τον τομέα και με την είσοδο των κατευθυνόμενων βλημάτων İDA την επόμενη περίοδο, η εν λόγω ικανότητα θα γίνει δύναμη σε περιβάλλον κρίσης και σύγκρουσης. Μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος».

* “Πολυ-Φάση Απειλής Περιβάλοντος“:

Οι Τούρκοι Αξιωματικοί είναι (και!!!) 100% επαγγελματίες! Προσέξτε καλά το πώς μετάλλαξαν ονομασία (ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!), δίνοντας μια ΕΥΡΥΤΕΡΗ (!)- ονομασία σ’ αυτό που ονομάζουμε “ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΕΣ ΕΠΧ-ΣΕΙΣ”!.. RESPECT!

7. H Ρωσία έχει, εδώ και κάποιο λίγο καιρό, ξεκινήσει ασκήσεις πυρηνικού πολέμου, με συμμετοχή πολεμικών της α/φ, στην Νότια Στρατιωτική της Περιοχή!..

8. Το παρακάτω άρθρο, μόνον για όσους είναι… ειδικοί, λόγω επαγγέλματος! Έχουμε γράψει εδώ σχετικά με το θέμα αυτό, καθώς και το κατά την άποψη των “ΑΓΓΕΛΩΝ” “ΓΙΑΤΙ” έγινε αυτό!.. (“Βολτάρετε” στο “σάϊτ” μας και διαβάστε μας και πάλι)!..

Ο “Κανονισμός Κινητοποίησης και Κατάστασης Πολέμου” δημοσιεύτηκε στην “Επίσημη Εφημερίδα”! (“Φύλλο Ε/Φ Της Κ-Β”).

Σύμφωνα με τον κανονισμό που δημοσιεύτηκε στην “Εφημερίδα της Κυβερνήσεως”, με την υπογραφή του Προέδρου Ερντογάν, άλλαξε ο υφιστάμενος Κανονισμός «Κινητοποίηση και Κατάσταση Πολέμου».

Ο Κανονισμός Κινητοποίησης και Κατάστασης Πολέμου δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα
22.05.2024
Ο κανονισμός κινητοποίησης και κατάστασης πολέμου του 1990 ενημερώθηκε (“Updated”), σύμφωνα με το νέο σύστημα. Σε ισχύ τέθηκε ο «Κανονισμός Κινητοποίησης και Κατάστασης Πολέμου» αντί του 24ετούς κανονισμού που καταργήθηκε.

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Με την απόφαση, πάρθηκε η εξουσιοδότηση κήρυξης επιστράτευσης από το Υπουργικό Συμβούλιο και δόθηκε στον Πρόεδρο.

Στην απόφαση περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

«Να καταργηθεί ο «Κανονισμός Κινητοποίησης και Κατάστασης Πολέμου» που τέθηκε σε ισχύ με την από 24/5/1990 Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και με αριθμό 90/500 και να τεθεί σε ισχύ ο συνημμένος «Κανονισμός Κινητοποίησης και Κατάστασης Πολέμου», με ημερομηνία 4/11/1983 και με αριθμό 2941. «Η απόφαση λήφθηκε σύμφωνα με το άρθρο 19 του περί Κινητοποίησης και Κατάστασης Πολέμου Νόμου και το άρθρο 57 του Στρατολογικού Νόμου υπ’ αριθμ. 7179 της 25/6/2019.

 

 

Μουχάμετ Μπινίτσι

Haber7.com – Night Editor

ΚΑΙ

Οι κανονισμοί “Κινητοποίησης και Κατάστασης Πολέμου” καταργήθηκαν και ενημερώθηκαν ως κανονισμός!

Μετά την μετάβαση στο σύστημα “Προεδρικής Κυβέρνησης”, οι λεπτομέρειες σχετικά με την εξουσιοδότηση δήλωσης επιστράτευσης που δόθηκε στον Πρόεδρο, με την τροποποίηση που έγινε στον “Κινητοποιητικό Νόμο και την Κατάσταση Πολέμου” το 2018, ενημερώθηκαν.

Οι κανονισμοί κινητοποίησης και κατάστασης πολέμου καταργήθηκαν και ενημερώθηκαν ως κανονισμός
22.05.2024 
Σε ισχύ τέθηκε ο νέος “Κανονισμός Κινητοποίησης και Κατάστασης Πολέμου”, μετά την δημοσίευσή του στο σημερινό “ΦΕΚ”.

Με τον κανονισμό καταργήθηκε ο “Κανονισμός Κινητοποίησης και Κατάστασης Πολέμου”, της 24ης Μαΐου 1990.

Με την νέα ρύθμιση, ορίστηκαν στον Πρόεδρο τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες που αποδίδονται στο Υπουργικό Συμβούλιο στον κανονισμό και καθορίστηκαν οι διαδικασίες και οι αρχές σχετικά με τα καθήκοντα και τις εξουσίες της Προεδρίας.

Ο κανονισμός στοχεύει στο να πραγματοποιήσει τις προετοιμασίες για την γρήγορη και αποτελεσματικότερη μεταφορά όλων των δυνάμεων και πόρων του κράτους από κατάσταση ειρήνης σε κατάσταση κινητοποίησης ή πολέμου, σε περιόδους έντασης και κρίσης, στις οποίες δεν έχουν ακόμη κηρυχτεί, αλλά που έχει προκύψει κατάσταση που μπορεί να απαιτήσει πόλεμο.

Ο Κανονισμός καθορίζει επίσης τις διαδικασίες και τις αρχές σχετικά με τις διαδικασίες αναγγελίας για κήρυξη και πέρας επιστράτευσης και εμπόλεμης κατάστασης και αναβολή προσωπικού και οχημάτων στο πλαίσιο του σχεδιασμού επιστράτευσης και κατάστασης πολέμου.

Με τον κανονισμό ενημερώθηκαν επίσης τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου και της “Διοίκησης Δυνάμεων”.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η ανακοίνωση της δήλωσης κινητοποίησης θα γίνει από τον Πρόεδρο. Η Προεδρία θα είναι υπεύθυνη και εξουσιοδοτημένη να διασφαλίζει ότι όλες οι εργασίες διεξάγονται σε συντονισμό με την κινητοποίηση και τις πολεμικές προετοιμασίες και να εκτελεί τα καθήκοντα που ανατίθενται από τη νομοθεσία και άλλα καθήκοντα που ανατίθενται από τον Πρόεδρο.

Ο Πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει να κηρύξει γενική ή μερική επιστράτευση σε περίπτωση κατάστασης που απαιτεί πόλεμο, εξέγερση, βίαιη εξέγερση κατά της πατρίδας ή της Δημοκρατίας ή συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο την αδιαίρετη ακεραιότητα της χώρας και του έθνους εσωτερικά ή εξωτερικά.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΕΚ

Στην απόφαση θα προσδιορίζεται αν η κινητοποίηση θα είναι γενική ή μερική, οι χώροι που θα καλύψει σε μερική επιστράτευση, η ώρα και η ημερομηνία έναρξης ισχύος της. Η απόφαση κήρυξης επιστράτευσης θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την ίδια ημέρα θα υποβληθεί προς έγκριση στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας δεν συνεδριάζει, θα κληθεί αμέσως σε συνεδρίαση. Όλα τα μέσα επικοινωνίας θα χρησιμοποιηθούν από τις αρμόδιες αρχές για την ανακοίνωση της δήλωσης κινητοποίησης. Στην ανακοίνωση επιστράτευσης ή κήρυξης πολέμου, οι περιφερειάρχες, οι δήμοι και οι δήμαρχοι θα χρησιμοποιήσουν όλους τους πόρους τους και θα ανακοινώσουν την κήρυξη επιστράτευσης σε όλα τα χωριά, τις γειτονιές και τους μικρότερους οικισμούς με κάθε είδους επικοινωνιακά εργαλεία.

ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΠΟΡΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το έφεδρο προσωπικό, που ορίζεται ως «προσωπικό που έχει ολοκληρώσει την ενεργό δράση εντός της στρατιωτικής ηλικίας» στον καταργούμενο κανονισμό , διευρύνθηκε με τον τίτλο «Εντοπισμός εφεδρικών πόρων προσωπικού», στο άρθρο 35 του κανονισμού .

Σύμφωνα με το άρθρο, οι εν ενεργεία/συμβασιούχοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, εμπειρογνώμονες χωροφύλακες, εμπειρογνώμονες υπαξιωματικοί, συμβασιούχοι λοχίες και στρατιώτες που εντάσσονται στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, στη Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής και στη Διοίκηση της Ακτοφυλακής θα καταδικαστούν σε 1 έτος ή περισσότερες φυλακές για επαίσχυντα εγκλήματα, εξαιρουμένων των εγκλημάτων που διαπράττονται κατά του κράτους. Όσοι απολύονται από το επάγγελμα λόγω απειθαρχίας ή ηθικών θεμάτων θα περιλαμβάνονται ως έφεδροι στρατιώτες.

Επιπλέον, όσοι απολύθηκαν για λόγους που καθορίζονται στο προσωρινό άρθρο 35 του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης αριθ.

ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Από την άλλη πλευρά, ένας κανονισμός για μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (!!!) περιλήφθηκε επίσης στον κανονισμό με τον τίτλο “Ασφάλεια πληροφοριών” .

Αντίστοιχα, δημόσιοι φορείς και οργανισμοί και πραγματικά και νομικά πρόσωπα που ανατίθενται στα καθήκοντα του κανονισμού· Θα υποχρεούται να λαμβάνει προφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά την ανταλλαγή πληροφοριών στο ηλεκτρονικό περιβάλλον και τη λήψη τους και να διασφαλίζει ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη διενέργεια των συναλλαγών σε περίπτωση ανάγκης.

Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ 2018

Μετά την μετάβαση στο Προεδρικό Σύστημα Διακυβέρνησης, το 2018, στον Κινητοποιητικό και στην Κατάσταση Πολέμου Νόμο του 1983, η φράση «Το Υπουργικό Συμβούλιο συνήλθε υπό την προεδρία του Προέδρου, μετά από γνώμη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» στο άρθρο 10, σχετικά με την εξουσία κήρυξης επιστράτευσης άλλαξε σε «Πρόεδρος» .

Το άρθρο 10 του νόμου, με τίτλο «Γενική και Διακήρυξη επιστράτευσης» , ορίζει ότι «Σε περιπτώσεις που ανακύπτει κατάσταση που απαιτεί πόλεμο, γίνεται εξέγερση ή ισχυρή και ενεργή εξέγερση κατά της πατρίδας ή της Δημοκρατίας ή συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο το αδιαίρετο της χώρας και του έθνους εσωτερικά και εξωτερικά, ο Πρόεδρος γενικός ή αποφασίζει για την κήρυξη μερικής επιστράτευσης. Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας αν δεν συνεδριάζει την ίδια ημέρα, συγκαλείται αμέσως μια συνεδρίαση. “Μπορεί επίσης να εφαρμοστούν υποχρεώσεις για το προσωπικό, τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα ανατεθούν εκτός των περιοχών”. Περιέχει τη διάταξη.

DMM: ΜΗ ΒΑΣΙΖΕΣΤΕ ΣΕ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ (Ενν. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ)

Στη δήλωση που έγινε σχετικά με την εν λόγω αλλαγή στον λογαριασμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του “Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης” της “Διεύθυνσης Επικοινωνιών” της Προεδρίας, σημειώθηκε ότι περιεχόμενο που αποσκοπούσε στη δημιουργία παραπληροφόρησης κοινοποιήθηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης και λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την Κινητοποίηση και την Κατάσταση του Πολέμου. Ο Κανονισμός δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΠΗΓΗ: TRT NEWS
Εμράχ Κονάκ
Haber7.com – Συντάκτης
News 7 - Emrah Konak

9. Η έστω και άτυπη (!) αποστολή Γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, έχει πολλαπλασιάσει την ρωσική οργή κατά της Γαλλίας! Θα γράψουμε και πάλι! Η Γαλλία και συγκεκριμένα το Παρίσι, η Αβινιόν, κλπ, (πάτε και διαβάστε μας ξανά), έχουν στοχοποιηθεί ήδη από τα ρ/πυρηνικά όπλα!..

Αν τέλος, το επίθετο “άτυπη”… εκπέσει και έχουμε επίσημη αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, τότε το ρίσκο μιας ρ/επιθέσεως ειδικώς στην Γαλλία, σε περίπτωση ενός νέου (είθε όχι!..) Π.Π., αυξάνεται επικίνδυνα!..

10. Η ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤ΄ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ (!), ΓΙΑ ΤΟ 90% ΤΟΥ Τ/ΛΑΟΥ! ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΔΥΣΕΩΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ… ΕΚΡΑΓΕΙ ΗΔΗ! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ Η “ΠΕΡΙΕΡΓΗ” ΣΧΕΣΗ… ΤΣΟΠΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΤΟ “ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ” ΙΣΛΑΜ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΜΑΣ! “ΠΑΤΕ” ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ Α/ΓΕΕΔ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΟΥΣΕΪΝ ΚΙΒΡΙΚΟΓΛΟΥ, ΤΟ 1999, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ!..

    Πρώτη Σελίδα Εφημερίδα Yeni Çağ

ΤΟ 60% ΠΕΡΙΠΟΥ ΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΙΑ!.. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΟ 90% ΠΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΕΊ! ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ “ΜΕΤΡΑΕΙ” ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, ΑΛΛΆ ΚΑ ΙΗ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΤΡΗΣΗ!..

11. Ο τάχα μου “ΧΑΚΕΡ” που ακούσαμε ότι πουλάει πληροφοριακό υλικό της “ΕΛΑΣ” (“Ειδικό Εσωτερικό Σύστημα Υπολογιστών”, κλπ), οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” λέμε ότι είναι πρώην / συνταξιούχος Αστυνομικός, με ειδική εκπαίδευση στην ΝΑ Ασία!..

Ο… “σοφός” ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ τί λέει, άραγε;

ΚΑΙ

 

12. ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ “ΕΛΑΣ”, ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ… “Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ” ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!.. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ, ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ!..

ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ “ΝΕΑΣ – ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ” / “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”, ΓΙΑ ΝΑ “ΠΕΡΑΣΟΥΝ”, ΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ (ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΥΡΙΩΣ), ΤΑ “ΘΕΛΩ” ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ!..

Πειραιάς: Τα δύο φορτία των 300 κιλών κόκας και το «πλούσιο» παρελθόν των ναρκεμπόρων

Ο 48χρονος Αλβανός αρχηγός είχε μπλεξίματα με τον νόμο και στην Τουρκία – Για εμπόριο όπλων είχε συλληφθεί ο 64χρονος Έλληνας «Pablo».

Sparta-Nark

Περισσότερα από 300 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν τις προηγούμενες μέρες, σε δύο διαδοχικές επιχειρήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών καταφέρνοντας ένα ισχυρό χτύπημα στα ναρκοκαρτέλ που δρουν και στη χώρα μας.

Πίσω από το πρώτο φορτίο βάρους 210 κιλών που εντοπίστηκε σε κοντέινερ που είχε φύγει από τον Παναμά και είχε προορισμό την Αλβανία βρισκόταν ένα πολυμελές κύκλωμα ναρκωτικών με «εγκέφαλο» έναν 48χρονο Αλβανόμε βαρύ ποινικό παρελθόν.

Άμεσος συνεργάτης του 48χρονου ήταν ένας 36χρονος από την Αλβανία, ενώ μέλη της ομάδας ήταν και δύο Έλληνες με τον έναν εξ’ αυτών να έχει αναλάβει την επικοινωνία με τα έτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έχουν έδρα στο εξωτερικό, και τον δεύτερο να μεριμνά για την επιχειρησιακή κάλυψη και την προστασία του «αρχηγού» λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα αντιπροστασίας για την αποφυγή της συλλήψεώς του.
egklimatiki-organosi-1
egklimatiki-organosi-2

Τόσο ο «αρχηγός» όσο και ένας εκ των δύο Ελλήνων συνεργατών του είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τόσο τις ελληνικές όσο και τις ξένες Αρχές για σοβαρά αδικήματα.

Ειδικότερα, ο φερόμενος ως «αρχηγός» φέρεται να διαθέτει στη γειτονική χώρα επιχείρηση με τουριστικά λεωφορεία και πολυτελή ΙΧ, είχε αρχίσει να απασχολεί τις ελληνικές Αρχές ήδη από το 2017 όταν κατηγορήθηκε από το Σ.Δ.Ο.Ε., χωρίς να συλληφθεί, ότι χρηματοδοτούσε ένα εργαστήριο παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων. (ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ! ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ)!.. 
alvanos-kartel
O 48χρονος Αλβανός αρχηγός του κυκλώματος

Το εργαστήριο το είχε εγκαταστήσει σε οίκημα – μονοκατοικία στη Νέα Πέραμο με σκοπό την παραγωγή χαπιών «Captagon» -το αποκαλούμενο καιναρκωτικό των τζιχαντιστών. Τότε είχαν κατασχεθεί από τις Αρχές 634.246 δισκία. Μάλιστα, για την εν λόγω υπόθεση εκκρεμεί σε βάρος του ανεκτέλεστη δικαστική Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Παράλληλα ο 48χρονος είχε απασχολήσει και τις Αρχές της Τουρκίας καθώς είχε συλληφθεί για διακίνηση ηρωίνης, ενώ φέρεται να διαθέτει στην Αλβανία επιχείρηση με τουριστικά λεωφορεία και πολυτελή ΙΧ. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος himara.gr, o κατηγορούμενος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Fatih της Κωνσταντινούπολης με 10 κιλά ηρωίνης και 3 κιλά μαριχουάνα. Μόλις τρεις μήνες μετά την αποφυλάκισή του, ο 48χρονος συνέχισε την πώληση ναρκωτικών. Η ηρωίνη που κατασχέθηκε κατά τη σύλληψή του, μαζί με επτά ακόμη άτομα (εκ των οποίων μια γυναίκα), προοριζόταν για την Αλβανία. Η δραστηριότητα του στην Τουρκία δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς το 2009 συνελήφθη ο κουνιάδος του με 22 κιλά ηρωίνης, σε απόπειρα διακίνησης στην Ελλάδα.

Ο «Pablo» και η έκδοση στις ΗΠΑ

Εκτός από τον «αρχηγό», «ένσημα» στην παρανομία έχει και ένας εκ των δύο Ελλήνων, γνωστός με το προσωνύμιο «Pablo».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο «Pablo», υπήκοος ΗΠΑ, ήταν τα «μάτια» του εν λόγω καρτέλ στη Λατινική Αμερική όπου και είχε αναπτύξει… πλούσια δράση αφού είχε συλληφθεί να κάνει εμπόριο όπλων. Ο 64χρονος είχε συλληφθεί στον Παναμά τον Αύγουστο του 2012 για προσπάθεια υποστήριξης «ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης».

54xronos-ploio
Ο 64χρονος Έλληνας, γνωστός στις Αμερικανικές αρχές ως «Πάμπλο».

Το 2014 ο «Πάμπλο» είχε εκδοθεί στις ΗΠΑ και είχε δηλώσει ένοχος ενώπιον της περιφερειακής δικαστού των ΗΠΑ Δεκέμβριο του 2013 για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Τα δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν τότε ότι ο «Πάμπλο» συναντούσε έναν μυστικό πράκτορα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως συνεργάτης της FARC. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων προσφέρθηκε να παράσχει στην κολομβιανή οργάνωση τουφέκια εφόδου, εκτοξευτές ρουκετών και πυραύλους εδάφους-αέρος, καθώς και πυρομαχικά, με αντάλλαγμα κοκαΐνη και μετρητά.

Είχε μάλιστα κανονίσει την παράδοση τριών εκτοξευτών ρουκετοβόλων χειροβομβίδων και πραγματικών πυρομαχικών στον πράκτορα της DEA τον Ιούλιο του 2012. Είχε επίσης καταβάλει στον πράκτορα 8.500 ευρώ (11.180 δολάρια) για να κάνει μια αποστολή κοκαΐνης στην Ισπανία για λογαριασμό του και προσφέρθηκε να πουλήσει 200 χειροβομβίδες στον πράκτορα για περισσότερη ποσότητα ναρκωτικών.

Το δεύτερο φορτίο των 100 κιλών και οι έρευνες

Όσον αφοράστο δεύτερο φορτίο με κοκαϊνη που εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά, διεξάγεται έρευνα για το αν τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω αυτό συνδέονται με την οργάνωση του 48χρονου Αλβανού.

Η ποσότητα που εντοπίστηκε είναι περίπου εκατό κιλά, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό του ήταν σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης και τελικά έφερε αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που σχηματίζεται είναι ξεχωριστή από αυτή που αφορά τους διακινητές των 210 κιλών.

-/-

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

α. Η “ΕΥΠ” ανεζήτησε, άραγε, σχέση των παραπάνω Αλβανών με τις ΜΥ της Αλβανίας, με ό,τι αυτό σημαίνει;

β. Ο γνωστός ΡΟΥΤΣΙ που έχει σχεδόν… κυριαρχήσει στον ΙΣΤΟΡΙΚΟ (και ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ… ΚΑΠΟΤΕ) “ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ” των Αθηνών, έχει “ψαχτεί” από την ίδια παραπάνω Υπηρεσία;

13. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ τ/ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΘΗ ΨΥΧΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ… ΑΚΡΙΤΟ, ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ!.. ΔΕΙΤΕ ΤΟ!..

Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

14. Τσιγντέμ ΑΣΑΦΟΓΛΟΥ λέγεται η Κα Πρόεδρος του “ΚΙΕΦ” (36 ετών)! Γι΄αυτήν λέγαμε, ρε! Τί έχετε πάθει πια; Μαλάκιση εγκεφάλου; Πώς μπορεί να είστε εσείς, σε τέτοιες θέσεις στο ΥΠΕΞ

Στρατολογημένη από την “ΜΙΤ”! Είναι η Τουρκάλα... Μπελέρης (ενν. ως αντίστοιχη τ/κυβερνητική σκέψη) με πιθανότητες εκλογής της ως Ευρωβουλευτού 100%!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχα!.. “Ξυπνάτε”, ρε πια! Οι λύκοι αρχίζουν και μπαίνουν και στα άδυτα πια του ε/Κράτους!..

Τσιγδέμ Ασάφογλου - Phorum.com.gr DEB Partisi başkanlığına Çiğdem Asafoğlu seçildi

Çiğdem Asafoğlu yeniden DEB Partisi Genel Başkanı oldu - Azınlıkça

Genel Başkan Çiğdem Asafoğlu nezaket ziyaretlerine başladı

Kimse kendi topraklarımızdan sınır dışı edilmemizi talep etme hakkına sahip değildir”

ΑΧ ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΥ ΤΣΙΓΝΤΕΜ, ΑΧ ΚΑΙ ΑΜΑΝ – ΑΜΑΝ, ΝΕ ΖΑΜΑΝ ACABA BULUŞACAĞIΖ?

-/-

ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΑΡΧΙ-ΠΑΠΑΡΕΣ: ΔΕΝ (!) ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΔΩ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!..

-/-

15Η ΩΡΑ ΤΟΥ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ“!

Το Άγιο Δισκοπότηρο δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά

Το Άγιο Δισκοπότηρο δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά...
Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024 

Το πρώτο ευρωπαϊκό είναι το Άγιο Δισκοπότηρο και κανένα άλλο τρόπαιο δεν μπορεί να συγκριθεί με τη λάμψη του. Στοιχεία και αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές…

Ο πόνος είναι έντονος και βασανίζει άγρια τη μισή Ελλάδα από τα ξημερώματα της Πέμπτης που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικού συλλόγου στον βασιλιά των σπορ.

Η αλήθεια είναι ότι σε πιο κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται οι οπαδοί της ΑΕΚ με το σκληρό παιχνίδι της μοίρας, απο την απώλεια του πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, μέχρι το ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Παρόλα αυτά, στον αιώνιο αντίπαλο, έχασαν τον ύπνο τους γιατί γνωρίζουν ότι μπήκε πλέον οριστική ταφόπλακα στα αφηγήματα δεκαετιών. Κάπως έτσι, προσπαθούν να επικεντρώσουν τη δημόσια συζήτηση στη σφαίρα του μπάσκετ και της Euroleague.

Σε πράσινες ιστοσελίδες, είδαμε να μπαίνουν ακόμα και ψηφοφορίες με το ερώτημα ποια επιτυχία είναι σημαντικότερη, το Conference League του Ολυμπιακού ή η Ευρωλίγκα του Παναθηναϊκού. Πάλι καλά που δεν έβαλαν poll αν είναι καλύτερος ο Ελ Κααμπί ή ο Λεσόρ!

Αφού λοιπόν το θελήσατε εσείς, ας δούμε τις πρακτικές διαφορές ανάμεσα σε Conference League και Ευρωλίγκα:

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΗΧΗΣΗ

Πρώτο δεδομένο: Ο τελικός του Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα, μεταδόθηκε τηλεοπτικά από 120 δίκτυα σε 90 χώρες του κόσμου. Ο δε τελικός της Ευρωλίγκα μεταδόθηκε από 44 δίκτυα σε 38 χώρες του κόσμου. Η διαφορά είναι εμφανής.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις χώρες και τα δίκτυα που μετέδωσαν τον τελικό του Conference League και εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις χώρες και τα δίκτυα που μετέδωσαν τον τελικό της Euroleague του μπάσκετ.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΕΤ

Ας ρίξουμε μία ματιά στα μπάτζετ των ομάδων στις δύο διοργανώσεις. Θα συγκρίνουμε και τις 18 ομάδες της Euroleague, μαζί με τις ομάδες που έφτασαν στη φάση των «16» στο Conference League:

Conference League

Αρχή με τα στοιχεία για τη χρηματιστηριακή αξία των παικτών των ομάδων που έφτασαν στους «16» του Conference League. Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το Transfermarkt:

– Άστον Βίλα: 655,6 εκατομμύρια ευρώ.

– Λιλ: 249,5 εκατομμύρια ευρώ

– Άγιαξ: 242,55 εκατομμύρια ευρώ.

– Φιορεντίνα: 248,4 εκατομμύρια ευρώ.

– Φενέρμπαχτσε: 200 εκατομμύρια ευρώ.

– Κλαμπ Μπριζ: 138,7 εκατομμύρια ευρώ.

– Ολυμπιακός: 109,75 εκατομμύρια ευρώ.

– Ουνιόν Ζεν Ζιλουάζ: 87,45 εκατομμύρια ευρώ

– ΠΑΟΚ: 79,4 εκατομμύρια ευρώ.

– Στουρμ Γκρατς: 76,28 εκατομμύρια ευρώ.

– Ντιναμό Ζάγκρεμπ: 70,95 εκατομμύρια ευρώ.

– Βικτόρια Πλζεν: 32,55 εκατομμύρια ευρώ.

– Μακάμπι Χάιφα: 28,36 εκατομμύρια ευρώ.

– Σερβέτ: 27,30 εκατομμύρια ευρώ.

– Μόλντε: 25,95 εκατομμύρια ευρώ.

– Μακάμπι Τελ Αβίβ: 21,77 εκατομμύρια ευρώ.

Σύνολο: 2,29 δισεκατομμύρια ευρώ.

Euroleague:

Δείτε αντίστοιχα, βάσει πλήθους δημοσιευμάτων, σε τι επίπεδα κυμαίνονται τα μπάτζετ όλων των ομάδων της φετινής Euroleague:

– Ρεάλ Μαδρίτης: 35 εκατομμύρια ευρώ.

– Μπαρτσελόνα: 27 εκατομμύρια ευρώ.

– Μιλάνο: 25 εκατομμύρια ευρώ.

– Μονακό: 23 εκατομμύρια ευρώ.

– Παρτιζάν: 20,5 εκατομμύρια ευρώ.

– Παναθηναϊκός: 20 εκατομμύρια ευρώ.

– Φενέρμπαχτσέ: 20 εκατομμύρια ευρώ.

– Εφές:20 εκατομμύρια ευρώ.

Βίρτους Μπολόνια: 15,7 εκατομμύρια ευρώ

– Ολυμπιακός: 14,9 εκατομμύρια ευυρώ.

– Μακάμπι Τελ Αβίβ: 12,2 εκατομμύρια ευρώ.

– Μπασκόνια: 9 εκατομμύρια ευρώ.

– Ερυθρός Αστέρας: 9 εκατομμύρια ευρώ.

– Μπάγερν Μονάχου: 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

– Βαλένθια: 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

– Ζαλγκίρις: 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

– Βιλερμπάν:7 εκατομμύρια ευρώ.

– Άλμπα Βερολίνου: 7 εκατομμύρια ευρώ.

Σύνολο: 289,80 εκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή, όλες οι ομάδες της Euroleague (και οι 18) αποτελούν οικονομικά, λιγότερο από το μισό μπάτζετ της Άστον Βίλα…

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ

Τα έσοδα του Ολυμπιακού από την ΟΥΕΦΑ για την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League ξεπέρασαν τα 18,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα δε έσοδα του νικητή της Euroleague στο μπάσκετ, έφτασαν το 1,8 εκατομμύρια ευρώ…

ΕΥΡΩΠΗ vs ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Στο Conference League, όπως και σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA, δικαίωμα συμμετοχής είχαν ομάδες από όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, δηλαδή από 55 χώρες συνολικά. Στην Euroleague συμμετείχαν συνολικά ομάδες από μόλις δέκα χώρες, χωρίς να έχουν καν εγγυημένη τη συμμετοχή οι πρωταθλητές των χωρών.

Άλλωστε, η ΟΥΕΦΑ είναι η επίσημη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ενώ η Euroleague είναι μία ιδιωτική εταιρεία. Εξ ου και η επίσημη ομοσπονδία του μπάσκετ, διοργανώνει άλλη διοργάνωση (FIBA bcl), ο νικητής της οποίας συμμετέχει στο διηπειρωτικό κύπελλο.

Η ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Στα πανηγύρια των οπαδών του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Europa Conference League συγκεντρώθηκαν 200.000 άνθρωποι ξημερώματα καθημερινής στις 5 το πρωί! Εικόνες που θύμισαν τις τεράστιες πολιτικές συγκεντρώσεις της δεκαετίας του 1980… Συνυπολογίστε τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που παρακολούθησαν τον αγώνα στην πλατεία Κοραή. Για να μην μιλήσουμε για την υπόλοιπη χώρα.

Έτσι έσπασαν τα ρεκόρ και από τη συγκέντρωση για τη μεταγραφή Ντέταρι το 1988 και από τη φιέστα για το έβδομο σερί πρωτάθλημα του 2003…

Αντίθετα, οι πανηγυρισμοί των οπαδών του Παναθηναϊκού πολύ νωρίτερα (12 το βράδυ της Κυριακής) συγκέντρωσαν 10.000 ανθρώπους στην Ομόνοια…

Εκτός αν μας βρείτε και καμία αναφορά του CNN στους πανηγυρισμούς των οπαδών του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα…

ΑΛΛΗ ΓΛΥΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ…

Το Conference League είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικού συλλόγου στο ποδόσφαιρο, ενώ η Ευρωλίγκα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ είναι το εικοστό!

Από το ευρωπαϊκό κύπελλο της ΑΕΚ το 1968, μέχρι το final four του Βερολίνου, μεσολάβησαν πολλές ευρωπαϊκές κατακτήσεις ελληνικών ομάδων στην καλαθοσφαίριση. ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Μαρούσι στους άνδρες και Αθηναϊκός στις γυναίκες, έχουν πανηγυρίσει ευρωπαϊκά τρόπαια.

Αντίθετα στο ποδόσφαιρο, οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετρούν επτά δεκαετίες ζωής, αλλά καμία ελληνική ομάδα δεν είχε κατακτήσει ποτέ κάποιο τρόπαιο. Συνεπώς, η επιτυχία του Ολυμπιακού έχει μεγαλύτερη σημασία, ενώ συνέβη στον βασιλιά των σπορ και όχι στο μπάσκετ που είναι παντελώς άγνωστο στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι ούτε ουσιαστικά, ούτε τυπικά, ούτε οικονομικά, ούτε συμβολικά, ούτε συναισθηματικά μπορεί να βάλει κανείς στην ίδια ζυγαριά το τρόπαιο του μαγαζιού του Μποντιρόγκα και του Ντιφάλα με μια επίσημη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ στον βασιλιά των σπορ …

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος έχει το δικαίωμα να συγκρίνει τις δύο καταστάσεις, είναι ο Ολυμπιακός που μετράει κατακτήσεις και στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ και στο Conference League.

ΥΓ.1: Το πιο αστείο είναι ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε μία ευρωπαϊκή κατάκτηση με μία ευρωπαϊκή πορεία (Γουέμπλεϊ). Σαν να λέμε ότι η Μάλμε γιορτάζει τον χαμένο τελικό από τη Νότιγχαμ. Δεν πείθετε κανέναν πλέον, αλλά δικαίωμά σας να γιορτάζετε. Ο Ολυμπιακός πάλι δεν γιορτάζει συμμετοχές και χαμένους τελικούς. Γιορτάζει κατακτήσεις! Από κει και πέρα, για το παρασκήνιο του Γουέμπλεϊ, μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναλυτικά τα πάντα.

ΥΓ.2: Όσοι επικαλούνται ένα story του Καραπαπά πριν από 2 χρόνια για το Conference League και τους καφενειακούς αντιπάλους που αντιμετώπιζε τότε ο ΠΑΟΚ, μάλλον λησμονούν ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος πανηγυρίζει ένα τρόπαιο μίας λίγκας, την οποία αποκαλούσε προ ολίγων μηνών ως «μαφία του Μποντιρόγκα». Γιατί ξεχνάτε ότι κάποτε οργάνωνε δημοψήφισμα για να επιστρέψει ο ΠΑΟ στην FIBA «εκεί όπου το μπάσκετ ανήκει»;

Η «ερυθρόλευκη» φωτογραφία που «εξηγεί» το μεγαλείο του «Μέντι» (photo)

MENTI LIMPAR, OE, OE, OE, OE, OE, OE, OE OE OE ! 

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ. Η Κα Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν θα “τελειώσει” πολιτικά με τις Ευρω-εκλογές της 09-06-2024, για χάρη του ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΩΝ “Κοσμοκυρίαρχων” “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”, … Σοσιαλίζοντος και όχι… Σοσιαλιστή, Κου ΝΤΡΑΓΚΙ;

-/-