Μπαμ Μπουμ!..

1. Ενδιαφέροντα:

α. Πίσω από γκαζάκια, μολότωφ, διαδηλώσεις έξω από σπίτια δημ/φων, υπουργών, σπασίματα Παν-μίων, κλπ, όπως και πίσω από εμπρησμούς, είναι το γνωστό(!) παρακράτος του “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”!

β. Η Κ-Β ΔΕΝ(!) θέλει να πιάσει κανέναν εκ των δραστών αυτών γενικώς (αποτελούν πια έναν μικρό στρατό, ο οποίος εκπαιδεύεται από πρώην Ευρωπαίους πράκτορες μέχρι και σε βαρείες αντικρατικές ενέργειες, …….), όπως πχ αυτούς τους σημερινούς στο Σισμανόγλειο*, διότι και αυτή έχει σε αρκετά υψηλό βαθμό ΣΟΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ “μέσα” της, οι οποίοι εργάζονται για τον “Διεθνή αυτόν Εβραίο” και πληρώνονται απ’ αυτόν, όπως πχ ο γνωστός και μη εξαιρετέος ΓΓ/ΥΠ. ΠΡΟ-ΠΟ και πρώην Α/ΕΛΑΣ Οικονόμου, ο οποίος είναι ο Νο “1” Σορο-ρουφιάνος!.. Καταλάβατε!

* Οι περισσότεροι -πλειοψηφικά- δράστες των παρακρατικών τρομοκρατικών(!!!) Οργανώσεων του “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, όπως πχ  του “ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ”, του… διεθνούς “ΑΝΤΑΡ-CIA”, του επίσης διεθνούς “ANTI-FA”, κλπ, ζουν, όπως και άλλες φορές έχουμε εδώ γράψει, στις περιοχές Ν. Ιωνίας, Γαλατσίου και Ν. Ηρακλείου, ενώ μεγάλος αριθμός αυτών ανήκει στην “ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ”, οπότε, απόψε, πριν πάνε για ύπνο, αχαχαχαχαχαχα, πέρασαν και από το παραπάνω… κοντινό Νοσοκομείο, για καμιά πιθανή μπάζα!.. Οι περισσότεροι τέλος των πρακτόρων που σχετίζονται με πράξεις, όπως αναντροπές Κ-Β, μπαχαλοποίηση, δολοφονίες με στοχοποίηση συγκεκριμένων δραστών, κλπ, ζουν στο Κουκάκι, στα Πετράλωνα, στο Θησείο και τινές στα Εξάρχεια!..

-/-

Αν η Κ-Β ήθελε να τους πιάσει (3 χρόνια τώρα δεν έπιασε ΚΑΝΕΝΑΝ, πέραν κάποιων προσαγωγών, των επονομαζομένων “προσαγωγών του κόλου”, ούτε έστειλε κανέναν και καμία “στα σίδερα”), θα το είχε πράξει και κυρίως θα το είχε δημοσιοποιήσει, ενώ αν θα ήθελε να τελειώνουμε με αυτό το παρακράτος, το οποίο θα λειτουργήσει υπέρ της Τουρκίας, σε έναν τυχόν Ε-Τ πόλεμο**, όποιας μορφής, θα έδινε διαταγή να παρουσιάζονται σε όλα τα Κανάλια και σε όλα τα “Δελτία Ειδήσεων”, οι μούρες τους και η εθνοτική τους καταγωγή, (όταν φυσικά αυτοί και αυτές συλλαμβάνονται), αφού πάρα πολλοί εξ αυτών δεν είναι πραγματικοί Έλληνες, αλλά άτομα που ελληνοποιήθηκαν ή είναι Β’ γενιάς παιδιά ξένων στην χώρα μας μεταναστών!..

** Ήδη άρχισαν να λειτουργούν υπέρ της Τουρκίας! Πώς; Πχ με εκείνα τα φυλλάδια περί ΕΠΣ, που προ ημερών είχαν κυκλοφορήσει στα Ιωάννινα! Αλλιώς, πώς; Με αναρτήσεις στα “Κοινωνικά Δίκτυα” που λέγουν πως οι ΤΕΔ προσπάθησαν να καταλάβουν κάποια βραχονησίδα, κλπ!.. “Κόψτε τους τον κόλο” έστω τώρα, αν δεν θέλετε να κλάψετε, εκεί στο Ε/ΓΕΕΘΑ, διότι μόνον εσείς θα κλάψετε και τίποτα εναπομείναντες ακόμα Πατριώτες Έλληνες, που δεν πολτοποιήθηκαν ψυχοπνευματικά, απ’ όλα αυτά τα αντεθνικά σκουπίδια, που από εποχής Σημίτη και μετά, άρχισαν, σιγά – σιγά, να εισέρχονται οργανωμένα στην δόλια Πατρίδα μας!

Μια λύση στο πρόβλημα θα ήταν πλην του Κου Τσίπρα (αυτόν θα μπορούσε να τον χειριστεί ο ΚΚΜ), να εκαλούντο για βοήθεια “και καλά” στο όλο θέμα, οι Κοι Πολλάκης και Μπάρκας του “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” και ο Οσμάν ΚΑΒΑΛΑ της Ελλάδος, Πρόεδρος του “ΜΕΡΑ 25”, πράκτορας Βαρουφάκης.

-/-

γ. Δεν υπήρξε ποτέ και πουθενά στην παγκόσμιο Ιστορία Αριστερό (πόσο μάλλον Κομμουνιστικό Διεθνιστικό) Κόμμα, που να μην είχε παρακράτος και μάλιστα “επιστημονικά” οργανωμένο!

2. Μπορεί να μας πει η λεγόμενη “Κρατική Ασφάλεια”, αν γίνεται διακίνηση οπλισμού (ακόμα και βαρέως) μέσα στις ε/μεγαλουπόλεις, προεξαχούσης της πόλεως των Αθηνών! Εμείς λέμε πως γίνεται και είναι πολυπλόκαμο και πολυ-δικτυακό! Τελειώνετε με όλους αυτούς τώρα, ρε σεις, διότι θα κλάψουμε όλοι πολύ πικρά, με την προδοσία κάποιων εξ υμών, διότι πλέον δεν μιλάμε για αδιαφορία, σταρχιδισμό ή ό,τι άλλο τυχόν συναφές!..

3. Ενδιαφέρον!

α. Κε Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε!

Πόσες ημέρες περάσανε, από τότε που σου γράψαμε εδώ ότι “δεν υπάρχει καμία εθνική ομοψυχία”, κλπ, παρά μόνον στην φαντασία σου, μέχρι την ημέρα που ο Κος Π-Θ μετέβη στο Ευρω-Κοινοβούλιο και δέχθηκε την αντεθνική επίθεση των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, με πρώτον του χορού, τον Αρχι-πολιτικό Μαφιόζο Παπαδημούλη, ο οποίος λειτούργησε ως άνθρωπος των Τούρκων “καθαρά”, κάτι που οι πανταχού παρόντες Τούρκοι το εξετίμησαν δεόντως, αχαχαχαχαχα, και τον “είχαν” μετά σε όλα τα Κανάλια τους και γενικώς παντού στα ΜΜΕ τους;

β. Κε Π-Θ γέ!

Βάλε τώρα έναν του Γραφείου σου, να “ταξιδέψει” στο “σάϊτ” μας και να βρει το τί ακριβώς είχαμε γράψει, για το τί θα σου και θα μας(!) κάνουν οι εγχώριοι “Διεθνιστές” (συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ, αλλά ακολουθούντος πλέον σε 2η μοίρα), λειτουργούντες στο Πεδίο, (λέξη που διδάξαμε εμείς σε Έλληνες και Τούρκους), κυριολεκτικά την “Ώρα 0”!.. Τώρα, πριν να είναι αργά, αν και το ξεχωριστό “IQ” σου, μπορεί, σε γενικότητες φυσικά μόνον, να σε… κατευθύνει!.. Ο Παπαδημούλης ήταν μόνον η πιο “λάϊτ” αρχή, που θα μπορούσαμε ποτέ να είχαμε, απ’ αυτούς τους Κους!..

4. Προσοχή! Το εσχάτως κυκλοφορήσαν “σχέδιο για την στέγη”, του διεθνιστικού “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” και του Προέδρου του, είναι το προκάλυμμα για την είσοδο στην χώρα μας, άλλου τουλάχιστον 1-1,5 εκ-ρίων ξένων “λάθρο”, (όπως το 2015, όταν μπήκαν από τον διάτρητο με Κ-Βκή δγη τότε Έβρο 1,5 εκ-ρια “λάθρο”, εκ των οποίων, μέσω Αθηνών και Θεσσαλονίκης έφυγαν μόνον για Δ. Ευρώπη, το πολύ 300.000, αφού μετά από τις τότε ηρωϊκές δηλώσεις του “Τάκου” του Τσίπρα, Εθνο-προδότη ΚΑΜΜΕΝΟΥ, η άτυπη Π-Θ της ΕΕ, Κα Α. Μέρκελ μας έκλεισε τα σύνορα, με σχετική εντολή της προς τις Κ-Β Σκοπίων, Αλβανίας και Βουλγαρίας, αν και οι Αλβανο-Βούλγαροι δεν είχαν ανάγκη τέτοιας σχετικής… επισημάνσεως), εφ’ όσον φυσικά γίνει Κ-Β και πάλι ο Τσίπρας!..

5. Ευτυχώς που αυτές τις ημέρες νίκησε το 2019 η ΝΔ και δεν έχουμε να θυμόμαστε μόνον το κλάμα της συζύγου του Κου Τσίπρα, Περιστέρας!..

6. Οι “Ρεπόρτερς Δίχως Σύνορα” είναι άτομα αριστερής και ακρο-αριστερής ιδεολογίας, διεθνιστές σχεδόν στο σύνολό τους και Τουρκόφιλοι οι περισσότεροι, (όπως και οι “Γιατροί Δίχως Σύνορα”, κλπ), ενταγμένοι στο παγκόσμιο νέο “Κόλπο Εξουσίας” των “Διεθνών Εβραίων” και στον σχεδιασμό του νέου “στάτους” του Κόσμου και ορισμένων χωρών – “κλειδιά”, μία των οποίων είναι η χώρα μας!.. Χρηματοδοτούνται ως “ΜΚΟ”, από τον Σόρος “για την ώρα” και η Κ-Β αυτό το γνωρίζει, γι’ αυτό και γνωρίζοντας την ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥ, δέχτηκε να απαντήσει στα ψέματα που αυτή, με παράκληση του “κολλητού”*** της “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” έγραψα κατά της χώρας μας, παρουσιάζοντάς μας, σε θέματα “Ελευθερίας του Τύπου” και Δημοκρατίας, σε επίπεδο ούτε… Τιμπουκτού! (Η περίφημη… “Β. Κύπρος”, οι… οινοπαραγωγές, αχαχαχαχαχαχαχα, χώρες των Σκοπίων και της Αλβανίας, οι περισσότερες Δικτατορίες της Αφρικής, κλπ, παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή των παιδιών του Σόρος, ως “Δημοκρατικοί Παράδεισοι”, “Παιδικές Χαρές Των Πολιτών”, κλπ)!..

*** Μην το ξεχάσετε ποτέ! Το ξαναγράφουμε! Ένας ακόμα “κολλητός” των Τούρκων και ειδικά του ΡΤΕ είναι ο Τσίπρας και το Κόμμα του!.. Γιατί άραγε τον εξεθείαζαν τα τ/ΜΜΕ τελευταία τον Τσίπρα και ο ίδιος ο Τ/ΠτΔ (“Δημοκρατίας”, λέμε τώρα), κάλεσε ευθέως τους Έλληνες, με έξυπνο τρόπο αφού απευθυνόταν στον λαό του, να μην ξαναψηφίσουν τον ΚΚΜ; Μέχρι και καλωδιομένος ήταν ο Τσίπρας στο Γραφείο του από τους Τούρκους, όπως λίγο πριν “πέσει” από την εξουσία απεδείχθη από σχετικό έλεγχο των αρμοδίων Υπηρεσιών, κλπ, εκτός του Δντού του Γραφείου του εκεί που είχε σχέση με Τουρκάλα της ΜΙΤ!.. Δεν γράφουμε άλλα… “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ”, τα έχει, όποιος τα θέλει, στο “σάϊτ” μας!..

7. “Χρόνια Πολλά” Κε Π-Θγέ, ΚΚΜ, για την σημερινή ονομαστική σου εορτή! Μάλλον και εσύ (ας μου συγχωρήσει η Αγία σου την ακολουθούσα βλασφημία), μάλλον θα έχεις το ίδιο μαρτυρικό τέλος με αυτήν (κατ’ αναλογίαν φυσικά των πραγμάτων), πέφτοντας θύμα της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και όλων των ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ που ελέγχει το σημερινό ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ στην ΑΛΩΜΕΝΗ Ελλάδα μας ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, το οποίο όμως και εσύ, για τους λόγους σου, ΑΝΕΧΕΣΑΙ! (Να βάλεις να σου βρούνε εδώ, τί γράφαμε ότι πιστεύουμε πως θα έκανες, αν οι Τούρκοι έστελναν Γεωτρύπανο στα νερά μας, για έρευνες, κλπ, όταν και πάλι προ 2 ετών, αν δεν με γελάει η μνήμη μου, είχε ανακινηθεί παρόμοιο θέμα)!..

8.  Τέλος Αυγ. 2022 ή το πολύ αρχές Σεπ. 2022, εκτιμάται ότι οι ΡΕΔ τελειώνουν τα… θέματά τους στην Ουκρανία και αμέσως μετά θα στραφούν προς Τουρκία μεριά! Ήδη οι Τούρκοι το αντελήφθησαν ή το απεδέχθησαν και μοιάζει να γυρνάνε και πάλι στο δυτικό μαντρί, οπότε οι Ρώσοι θα βρουν εύκολο “πάτημα”, ώστε να βρεθούν αντιμέτωποι μαζί τους!.. Οψόμεθα! Σε ό,τι αφορά εμάς τους Έλληνες… τάλανες, μένει να δούμε το πόσο θα μας “ακουμπήσουν” όλες αυτές οι εξελίξεις και πώς! Έχουμε γράψει εδώ σχετικά και… πολύ, και πολύ… αναλυτικά!..

Rusya, Ukrayna’nın kalesini ele geçirdi

Ukrayna’nın doğu bölgesinde elinde kalan son kent olan Lısıçansk Rusların eline geçti. Böylece önemli liman kenti Odessa’ya giden karayolu Rus birliklere açılmış oldu.

Rusya, Ukrayna'nın kalesini ele geçirdi
 04.07.2022 

Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki Lısıçansk kentini ele geçirdiğini açıkladı. Ukrayna ise bu iddiayı reddetti. Ukrayna’ya göre kent yoğun bir saldırı altında olsa da kent merkezi hâlâ Ukrayna’nın kontrolünde. Rus yanlısı ayrılıkçılar ise kent merkezine girdiklerini belirtti. Rus medyası, kent merkezinde yürüyüş yapan ayrılıkçı birlikler veya Rus birlikleri olduğu düşünülen bir grubun videosunu yayınladı.

SOVYET BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Bazı Rus kaynakları, harap olmuş belediye binasına Sovyetler Birliği bayrağı çekildiğini gösteren bir videoyu da paylaştı fakat bu video bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. Lısıçansk, sanayi bölgesi Donbas’ın bir parçası olan Luhansk’ta Ukrayna’nın elinde kalan son şehir. Rusya, buradaki Severodonetsk kentini geçen ay ele geçirmişti. Luhansk valisi Serhiy Haidai “Lısıçansk’taki büyük yangınları söndürmeye fırsat bulamıyoruz” dedi.

RUSYA KÂBUSA UYANDI

Ukrayna’daki savaş son sürat devam ederken Rusya, Belgorod’dan gelen haberle sarsıldı. Kentte sabah saatlerinde bir dizi patlama meydana geldi. Vali Vyacheslav Gladkov pazar günü erken saatlerde yaşanan patlamalar nedeniyle en az üç kişinin öldüğünü, dört kişinin ise yaralandığını duyurdu. Telegram üzerinden açıklamalarda bulunan vali en az 11 apartman ve 39 evin hasar gördüğünü, beş evin tamamen yıkıldığını söyledi.

KAMİKAZE DRONE

Ukrayna geçtiğimiz haftalarda bir başka Rus kenti Novoshakhtinsk’i ‘Kamikaze drone’ ile hedef almıştı. ABD, geçtiğimiz dönemde 800 milyon dolarlık yeni askeri destek paketinin parçası olarak Ukrayna’ya ‘kamikaze’ insansız hava araçları vereceğini duyurmuştu.

ODESSA’YA GİDEN YOL ÜZERİNDE

Rusya ayrıca kuzey ve güneydeki şehirlere füze atışına devam etti. Kuzeydeki Harkov kentinde demiryolu rayları ve elektrik hatları bir dizi saldırıda hasar gördü. Herhangi bir can kaybı bildirilmedi. Liman kenti Odessa’ya giden önemli bir güzergah üzerinde bulunan güneydeki Mıkolayiv kenti de birçok patlamayla sarsıldı.

SLOVYANSK DA HEDEF OLDU

Donbas’ta Ukrayna güçlerinin elinde bulunan önemli bir şehir olan Slovyansk da Rusya tarafından yeniden bombalandı. Belediye Başkanı Vadym Lyakh, Rus misket bombalarının burada dört kişinin ölümüne neden olduğunu söyledi; ancak BBC bu iddiayı da doğrulayamadı.

9. Συγχαίρουμε τους όποιους, αγνώστους βεβαίως σ’ εμάς, Συμβούλους της Βασίλισσας της Αγγλίας και του Κόσμου, ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, για τις -κατ΄εμάς πάντα- ενέργειές τους, ώστε να “πέσει” ο Τζόνσον! Λέμε δυνατά!

“ΤΕΤΟΙΟΣ Π-Θ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ, ΠΕΙΣΜΟΝΑ ΚΙΑΙ ΜΑΧΗΤΗ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ”!

10. Τί ζούμε! Στην Ελλάδα του 21αι. , άτομο (χρήστης ναρκωτικών αγνώστου σε εμάς… κατηγορίας) μπαίνει σε… μαγαζί (κοσμηματοπωλείο) να ληστέψει, ο ιδιοκτήτης αντιδρά και τελικώς ο δράστης, δυστυχώς(!!!), πεθαίνει στο νοσοκομειακό, κατά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο!

Ο δράστης είναι άτομο των “ΛΟΑΤΚΙ” και γνωστός οπαδός του “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”!

Το Κράτος δικάζει ως δολοφόνους του τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και ακόμα έναν που φέρεται να τον βοήθησε να γλυτώσει την ληστεία και να συλληφθεί ο δράστης, καθώς και Αστυνομικούς που έσπευσαν, ειδοποιηθέντες, στο σημείο για να τον συλλάβουν!

Ο “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” ξεσήκωσε θύελλα για τον “δικό” του αυτόν παρ’ ολίγον ληστή, που όμως δεν ελέχθη πουθενά και ποτέ το ουσιαστικό αυτό, ούτε και έγινε ποτέ και πουθενά αναφορά στην δεδομένη απαξία της πράξεως που απεπειράθη να υλοποιήσει, αλλ’ αντιθέτως έγιναν δεκάδες αναφορές (τηλεοπτικές και άλλες), ότι τον… σκότωσαν, διότι ήταν πχ ομοφυλόφιλος, διότι ήταν ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟ, κλπ!

Κατ’ όλους αυτούς, ο ιδιοκτήτης δεν θα έπρεπε να αντιδράσει (στην Ελλάδα όλων των σημερινών και χθεσινών πλεόν ΣΟΡΟΣ-Κυβρνήσεων βεβαίως και δεν θα έπρεπε), αλλά θα έπρεπε να είχε απλώς παρακολουθήσει σιωπηλός την ληστεία του! (Εκείνος ο Κομματικός Μεγαλο-Ρουφιάνος Στρατιωτικός Υπουργός του Υπ. “ΠΡΟ-ΠΟ” είχε πει όμως, όταν μπαίνουν στα σπίτια σας να κάνετε πως κοιμάστε και να ληστεύεστε, ενώ δεν είχε πει το ίδιο και για τα μαγαζιά, αχαχαχαχαχαχαχαχαχα)!..

Τελικώς, ο θανών παρ’ ολίγον ληστής ΗΡΩΟΠΟΙΗΘΗΚΕ από τον ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ του, (είχαμε μέχρι… πύρινες και άλλες εκδηλώσεις… αγνώστων υπέρ του, κλπ), ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ο συνεργός του έφαγαν 10 έτη και είναι στην “στενή” ο ένας πια, αφού ο… συνεργός του ιδιοκτήτη μόλις αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους!.. (Έμεινε 2 μήνες στην Φυλακή και αυτό εξόργισε τους συγγενείς του νεκρού ΗΡΩΟΣ)!..

Επειδή τα συμπεράσματα είναι πολλά και πολυποίκιλα, σας αφήνουμε να τα βγάλετε μόνοι σας!

11. ΕΜΕΙΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΛΕΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΝ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ ΔΥΣΗ ΜΕ ΡΩΣΙΑ, ΛΙΑΝ – ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ – ΣΥΝΤΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΥΣΧΗΜΩΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ, ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙ ΠΟΛΛΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥ, ΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΕΙ Η ΔΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, Ο… ΑΣΟΒΑΡΟΣ ΓΓ/ΝΑΤΟ !.. (Οι Κινέζοι ή ορθότερα Σίνες είναι πανέξυπνοι και θέλουν μόνον ΧΡΗΜΑ! Don’t you forget about this!!!)!.. Διαβάστε παρακάτω:

FBI ve MI5’tan dünyayı sarsacak ortak bildiri: Tarihin en kanlı savaşı olacak

İngiltere ve ABD güvenlik servislerinin başkanları Çin’den gelen tehdide karşı uyarılarda bulunmak için ortak bildiri yayımladı.

 

FBI ve MI5'tan dünyayı sarsacak ortak bildiri: Tarihin en kanlı savaşı olacak
 07.07.2022 

BBC’nin haberine göre; FBI direktörü Christopher Wray, “Çin, ekonomik ve ulusal güvenliğimiz için uzun vadeli en büyük tehdit” dedi.

MI5 başkanı Ken McCallum, hizmetinin son üç yılda Çin faaliyetlerine karşı çalışmalarını iki katından fazla artırdığını ve tekrar ikiye katlayacağını söyledi.

“TARİHİN GÖRDÜĞÜ EN KANLI SAVAŞLARDAN BİRİ OLACAK”

FBI’dan Wray, Çin’in Tayvan’ı zorla alması durumunda, bunun; dünyanın gördüğü en korkunç, en kanlı savaşlarından biri olacağını ifade etti.

Christopher WrayChristopher Wray

Wray, Çin’in Ukrayna’daki çatışmadan “her türlü dersi” çıkardığını söyledi. Wray, Çin’in Batılı devletlerin Rusya’ya yaptırımlarını dikkatle izlediğini ve buna yönelik ekonomik bir hazırlık yaptığını da iddia etti.

12. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ(!!!) ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ, ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΘΥΤΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥΣ… ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ!.. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟ 2023, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΛΩΖΑΝΝΗ, ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΡΩΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ!!!..

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ “ΟΠΛΑ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΑ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!..

13. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΑΚΟΜΑ! ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑ… Ρ-Ο ΠΟΛΕΜΟ!.. ΑΝΟΗΤΑ ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”! ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ!..

14.

Rusya’dan flaş açıklama: Nükleer savaş çıkabilir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Ukrayna’daki savaş suçlarını incelemesine tepki gösterdi ve “Rusya, Ukrayna’daki savaş suçları konusunda cezalandırılırsa, bu nükleer savaşı başlatır” dedi.

Rusya'dan flaş açıklama: Nükleer savaş çıkabilir
07.07.2022
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev Batı’yı nükleer savaş ile tehdit etti. Medvedev, Rusya’nın kapasitesini hatırlattı ve en büyük nükleer cephaneliğe sahip ülkenin cezalandırılması halinde tüm insanlığın tehlikeye gireceğini söyledi.

“ABD UCM’Yİ BASKI ALTINDA TUTUYOR”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Eski Başbakan ve Devlet Başkanı Medvedev’in hedefinde Uluslararası Ceza Mahkemesi vardı. Mahkemenin Ukrayna’daki savaş suçları konusunda dikkatli davranması gerektiğini vurgulayan Medvedev, ABD’nin Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) baskı altında tuttuğunu iddia etti.

LAVROV DA “NÜKLEER SAVAŞ” İLE İLGİLİ KONUŞMUŞTU

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov daha önce yaptığı açıklamada, Batı ile yaşanacak bir nükleer savaşı gözardı etmediklerini dile getirmişti. ABD ve AB; Rusya’yı Ukrayna’da sivil katliamı yapmakla suçluyor. Özellikle savaşın başında Irpin ve Buça’dan gelen katliam görüntülerinden Rus ordusu sorumlu tutuluyor.

Suçlamaları reddeden Kremlin ise, Uluslararası mahkemelerin Rusya aleyhinde alacağı hiçbir kararı tanımayacağını ilan etti. Moskova, Kırım’ın yasa dışı ilhakı sonrasında Uluslararası Ceza Mahkemesi üyeliğinden 2016 yılında çekilmişti.

15.

Titre Yorgo, Kılıçdaroğlu geliyor!

07.07.2022

Daha önce MEB, TÜİK, Et ve Süt Kurumu’nu basarak ne kadar “gözü kara” bir lider olduğunu ispatlayan Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Yunanistanlıların da ödünü kopardı.

“Bizim Kuvayi Milliyeci olduğumuzu biliyorlar” diyerek, Ege’deki adaları silahlandıran Yunanistan’a tersinin çok fena olduğu mesajını gönderen Kılıçdaroğlu, “Aynı zamanda rahmetli Ecevit’i de rahmetli Erbakan’ı da çok iyi biliyorlar” diyerek, müttefiki Temel Abi’ye de selam çakmayı ihmal etmedi.

Daha, kendisine haber vermeden İngiliz elçi ile rakı-balık keyfi yapan Ekrem İmamoğlu’na bile sözü geçmeyen Kemal Bey’in nasıl bir Kuvayi Milliyeci olduğunu bilmem ama Yunanların, CHP’lileri çok iyi tanıdığından adım gibi eminim.

Çok iyi tanımamış olsalardı…

Burnumuzun dibindeki adaları Yunanistan’a bağışlayan…

Anadolu’yu 4 yıl boyunca işgal ettiren Venizelos ile, koluna giren eşi Mevhibe Hanım eşliğinde fotoğraf veren…

Çocuk Esirgeme Kurumu’nu ziyaret edip bir yetimin bile başını okşamadığı halde…

Mehmetçiğe karşı kalleşçe kurşun sıkarken, Anadolu’yu yakıp yıkarken, genç kızlarımızı kirletirken, 30 bin kadını dul bırakırken, anasının karnındaki bebeği dahi gözünü kırpmadan süngülerken yaralanan Yunan harp malulleri sandığına 300 Türk Lirası hediye eden İsmet Paşa’ya, “Yunanistan Krallığı Kurtarıcı Nişanı” verirler miydi?

Peki ya Yunanistan’a olan sevgisinden dolayı mavi takım elbise giyen, partisi DSP’nin bayrağını Yunan paçavralarını andırsın diye mavi-beyaza boyayan Bülent Ecevit’e ne demeli?

Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında, doğal olarak Türk bayrağı çekilen Kocatepe Muhribi’ni tanımayarak, “O gemi; Türk bayrağı çekilmiş Yunan gemisidir” diyerek batırılması emrini veren Ecevit, bırakın Yunanistan’ı korkutmayı…

“Yunanlı Kardeşim” başlıklı şiirler yazarak, “Yunanla kardeş olduğunu” iddia edecek kadar pervasızlaşmadı mı?

Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, Ecevit’in duyarsızlığını şöyle anlatıyor:

“Sayın Ecevit, bir zamanlar ‘Yunanlarla Kardeşiz’ diye şiirler yazmıştır. Ben, Ecevit’e ‘Komşularımız Fantom uçakları alıyor, silahlanıyor, Türkiye de silahlanmalıdır’ diye, 3 yıl önce uyarmalar yapmıştım. O zaman Ecevit bize karşı çıkmış, ‘Yunanlar dostumuzdur, dostlarımızla silah yarışına girmeyelim. Türkiye Fantom almamalıdır’ gibi isabetsiz çıkışlar yapmıştı.” (A.Türkeş, 5 Eylül 1974, Devrim Gazetesi)

CHP’nin şimdiki lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kuvayı Milliyeciliğine gelecek olursak, o daha da fena!

Şimdilerde iktidara gelmeleri halinde Yunanistan’a gününü göstereceklerini iddia eden Kılıçdaroğlu, birkaç yıl önce ise iktidara gelirse batma noktasına gelen Yunanistan’ın ekonomisini kurtaracağını iddia ediyordu.

Yunanistan’ın en büyük gazeteleri de, “Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor” diye haberler yapıp dalgasını geçiyordu.

Sadece bununla kalsa iyi..

Yunanistan seçimlerini SYRİZA Partisi’nin lideri Aleksis Çipras kazandığında,

“Yunanistan’daki seçimler bize göre son derece güzel. Aynı dünya görüşünü paylaşan bir siyasal partinin Yunanistan’da başarı kazanması elbette ki güzel” diyen de Kılıçdaroğlu’nun ta kendisiydi…

En büyük hayali Yunanların ayyaş tanrısı ‘Dyanissos’un adına bir Türk-Yunan Şenliği düzenlemek olan…

Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde İzmir Seferihisar Sığacık Limanı ile Yunanistan’ın Sisam Adası arasında başlatılan feribot seferleriyle, ilçeye gelen ve borç içinde yüzen Yunanlara “veresiye defteri” açan…

Hatta ilk veresiye alışverişi, “yarım kilo kiraz ve hediyelik eşya”  satın alan “Sisam Belediye Başkanı Thanos Styliamos”  yaptıktan sonra;

“Ödemeyeceklerini sanmıyorum ama eğer öyle bir durum olursa da esnafa, ‘kefil benim’ dedim. Yani ödemezlerse gerekirse ben öderim”  diyerek, Atatürk’ün “denize döktüğü(!)” Yunanlara kefil olan mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile….

Beylikdüzü’nü yönettiği dönemde, Kıbrıs’ta Türklerin katledilmesine sebep olan katil Başpiskopos Makarios’un heykelini diken…

İBB Başkanı seçildiğinde ilk önce Atina Belediye Başkanı tarafından aranan…

Hakkında Yunan gazetelerinde,  “İstanbul’u Pontuslu kazandı” manşetleri atılan Ekrem İmamoğlu’nun…

“Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız” diyerek, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü siyasetin yayılmacı olduğunu savunan Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politika başdanışmanı Ünal Çeviköz’ün…

Yunan şarkıcı Mikis Theodorakis ile “Güneş topla benim için” şarkıları söyleyen eski CHP’li vekil Zülfü Livaneli’nin nasıl bir Kuvayi Milliyeci olduğunu, emimin Yunanlar çok iyi biliyordur.

Bu yüzden, Kemal Bey’in tehdidinden sonra, “Titre Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor” diyerek cephaneliğe çevirdikleri adaları apar topar silahlardan arındırmamışlar ama…

Bütün CHP’lileri bir kez daha kendilerine aşık edecek bir uyanıklığa imza atmışlar.

Haber, 05 Temmuz’da, logosunun yanına Mustafa Kemal’in gözlerini yerleştiren Sözcü’nün 4. sayfasında şu ifadelerle yer aldı.

“Yunan medyası Atatürk’ün hayatını anlatan kitap dağıttı.”

CHP’liler de haklı… Şimdi bu “zalim Yunan”a nasıl düşman olsunlar!..

YENİ AKİT

α. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ “ΚΟΛΛΑΕΙ” Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ! ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ… ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ!.. (ΤΟ ΑΥΤΟ “ΠΑΙΖΕΙ” ΚΑΙ ΕΔΩ)!
Akşam Gazetesi İlk Sayfası
β. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ… ΚΑΔΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΡΤΕ! ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΚΡΑΤΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ “ΕΘΝΙΚΗΣ” (ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ) ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΕΡΕΤΖΕ!..
ΟΨΟΜΕΘΑ!..
16. Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası
Τούρκοι! Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ!
Ο Λγος (ΠΒ) Κος Κων-νος ΤΖΟΚΑΣ που επιλέξατε να προβάλετε, έτσι απλώς για να το γνωρίζετε, έχει το παρωνύμιο “Ο ΜΑΚΡΥΚΑΥΛΗΣ”!..
Hürriyet Gazetesi İlk Sayfası
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ! ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ F-16 H(ΔIAZ) ΟΧΙ; ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΔΙΩΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ S-400 ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ Η.Π.Α. ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!..
ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΙ S-400, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΔΩ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ “ΣΑΪΤ” ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ “ΑΝΟΙΚΤΑ” ΟΙ ΤΕΔ ΚΑ ΙΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ! (ΣΕ 4 ΜΕΡΗ, ΕΝΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ, ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΑ “ΡΑΦΑΛ”)!..
ΚΑΙ:

F-35 projesinden F-16 uzlaşmasına…

05.07.2022

Savaş zamanını bir kenarda tutalım, barış zamanlarında da başka devletlerden harp silahlarını temin etmek hiç kolay bir şey değil. Bu konuda çok acı tecrübelerimiz var. Sultan Osman ve Reşadiye harp gemileri…

ABD ile hayli zamandır sıkıntılı giden ilişkilerde, son haftalarda nispeten bir düzelme temayülü var… Malum, dünya siyasi-askerî dengelerindeki dramatik değişimler, tarafların yeniden durum değerlendirmesi yapmasını gerekli kılıyor. ABD’nin Cumhuriyetçi Senatörü (Güney Carolina) Lindsey Graham, hafta sonu Türkiye’ye yaptığı ziyaret sonrasında, şu açıklamayı yaptı: “F-16 uçaklarının Türkiye’ye satılması için elimden geleni yapacağım.” Bilindiği üzere, bahse konu uçakların satışının Kongre tarafından onaylanması şartı var. Enteresan olan şu ki, Lindsey Graham, tıpkı Demokrat Senatör (New Jersey) Bob Menendez gibi, CAATSA (ABD’nin Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Kanunu) uygulamasına, Türkiye’nin dâhil edilmesi için öncülük eden kişidir. Türkiye Rusya’dan S- 400 Hava Savunma Sistemini satın aldığı için, bu yaptırımlara maruz bırakıldı. Şimdi aynı Graham diyor ki: “Bu uçaklar mutlaka Türkiye’ye satılmalı. Çünkü ABD’nin ulusal çıkarlarına uygun yetenekler kazandıracak…” Benzer cümleleri, bugüne kadar Türkiye’ye çok şaşı bakan (o bakışın hâlâ daha sürmediğini kim söyleyebilir?!) Biden da söyledi. “Türkiye’ye mutlaka F-16’ları satmamız gerekiyor…” Biden da, bu konuda Kongre’nin kararı şartına işaret ediyor ama her hâlükârda Yönetiminin olumlu sonuç alabileceğini ifade ediyor. Harp zamanlarını bir tarafa bırakalım, sözde barış dönemlerinde de, başka devletlerden harp silahlarını almak hiç kolay olmuyor!..

Türkiye 2002 yılında dâhil olduğu F-35 projesinden, 2021 Eylül ayında çıkarıldı. O tarihe kadar bu proje için 1 milyar 400 milyon dolar para da ödemişti. Adı üstünde, ‘proje ortağı’ olarak F-35 uçakları için Türk firmaları 900 küsur parça üretiyordu. Bu da yıllar içinde, firmalarımızın kazanacağı yüz milyonlarca dolarlık bir kazancı ifade ediyordu. Türkiye ilk etapta bu uçaklardan 30 adet sipariş vermişti. Ve ilk parti olarak, Lockheed Martin firması tarafından ülkemiz için altı adet uçak üretilmişti. Pilotlarımız bu uçaklar için ABD’de aylarca eğitim gördüler… Tam da teslimat yapılacağı sırada, S-400 Meselesi bahane edilerek uçakların bize teslimi iptal edildi. Şimdi artık F-35 uçaklarının bize verilmesi hususu tamamen dondurulmuş vaziyette! Onun yerine ara formül olarak yeni nesil F-16 uçaklarının verilmesi, hâlen envanterimizde bulunanların da modernize edilmesi. Burada bile ABD’nin belli odakları her türlü engeli çıkarmak için boş durmuyor. Bu yüzden Senatör Graham ve Başkan Biden’ın yeni durumla ilgili tavırları önem kazanıyor. Hem ABD ile ilişkilerin düzelme seyrinin devamı hem de Türkiye’nin hava savunmasında bir zaaf doğmaması için. Türkiye’nin kendi millî uçağını yapıp, envanterine kazandırmasına kadarki zaman aralığı kritik. O yüzden şartlara uygun düşecek her alternatif mutlaka devreye alınacaktır. Millî Harp Sanayiimizi yeteri kadar getirip, dışa bağımlılık oranını makul seviye indirene kadar, önümüze engeller çıkarılması kaçınılmazdır. Sadece F-35 konusu değil, hâlihazırda Türkiye birçok ülkeyle gizli-açık silah ambargosu problemi yaşamaya devam etmekte. Kıbrıs Barış Harekâtından bu yana, ülkemize uygulanmaya devam edilen çok yönlü ambargolar söz konusu…

Evet, silah ambargosu konusunda tarihimizde çok acı tecrübeler var… Bundan tam 108 sene önce, parasını tamamen ödediğimiz ve fakat İngiltere’nin gasbettiği Sultan Osman ve Reşadiye savaş gemileri bunun en çarpıcı örneklerinden biridir. Bu gemiler Türkiye adına törenle denize indirildiği hâlde, binden fazla denizcimiz Rauf Orbay başkanlığında bu ülkede aylarca eğitim gördüğü hâlde, İngiltere Hükûmeti nihai teslimata saatler kala, gemilere el koydu. Reşadiye “Erin” ve Sultan Osman da “Agincourt” ismiyle, İngiliz Donanmasına dâhil edildi!.. Şüphesiz bu çok acı durum. Ve aynı zamanda uluslararası ilişkiler sisteminde, yeterince güçlü veya caydırıcı olamadığınız vakit, aleyhinize ne dolapların döndürülebileceğinin de çarpıcı bir misalidir…

Şayet Amerika ile nihai mutabakata varıp, F-16 satışının kesinleşmesini sağlayabilirsek ve F-35 için ödemiş olduğumuz meblağı da buna saydırabilirsek, serüveni mümkün mertebe az zararla tamamlamış olacağız. İşte bütün bu acı tecrübeler, ne kadar çok çalışmamız gerektiğini en keskin biçimde bize hatırlatmıyor mu?

TÜRKİYE GAZETESİ

Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası
ΝΑΙ! ΜΕΙΝΕΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΚΛΙΚΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΝΤΣΕΚ! 100% ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!.. ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ!.. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ… “MİLLİ GÖRÜŞ”, κλπ; ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1919-1922; ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ!.. Η(ΔΙΑΖ) ΟΧΙ, ΒΡΕ;
Milli Gazete İlk Sayfası

17.

Yunanistan’ın gizli planı basına sızdı: İşte adalar ile ilgili ‘İsrail’ detayı!

Silahsız statüdeki adaları silahlandıran her fırsatta Batı’ya Türkiye’yi şikayet eden Yunanistan’ın gizli planı deşifre oldu.

Yunanistan'ın gizli planı basına sızdı: İşte adalar ile ilgili 'İsrail' detayı!
 04.07.2022 

Yunan basını, Atina hükümetinin Ege’deki adalara ve kritik diğer noktalara anti-drone sistemleri yerleştirdiğini yazdı.

ADALARA İSRAİL YAPIMI DRONE-SAVAR SİSTEM YERLEŞTİRECEKLER

Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunan hükümeti Bayraktar TB-2 ya da ANKA-S SİHA’larına karşı İsrail yapımı drone-savar sistemleri gizlilik içinde adalara yerleştirmeye başladı.

Gazetenin iddiaalarına göre savunma sistemlerinin yerleştirilmesinin amacı, bölge semalarında uçan insansız hava araçlarını engelleyerek görevlerini yapamaz hale getirmek. Gazeteye göre, büyük bir gizlilik halinde yürütülen programın basına sızması ise Yunan hükümetinde rahatsızlığa sebep oldu.

Öte yandan Yunanistan ABD’den 400 milyon euroya mal olacak 3 Amerikan yapımı MQ-9 Reaper insansız hava aracı almak için teklif sunulması bekleniyor.

MQ-9 ReaperMQ-9 Reaper

40 UÇAĞIN ALINMASI GÜNDEMDE

Yunan basınında yer alan haberlerde, Yunanistan, daha önce Başbakan Kiryakos Miçotakis’in açıkladığı 20 adedi kesin, 20 adedi ise şartlı olmak üzere toplam 40 adet F-35 savaş uçağının satın alınmasına ilişkin talep mektubunu imzalayarak ABD makamlarına gönderdiği ifade edilmişti.

Önümüzdeki günlerde ise Yunanistan Savunma Bakanlığı yetkililerinin ABD’ye ziyaret gerçekleştirerek satın alma sürecini hızlandırmasının beklendiği öğrenilmişti.

Yunanistan’ın ABD’ye F-35 uçağı satın alma talebine ilişkin haberle hakkında hükümet kaynakları ise, “Savunma Bakanlığının meselesi ve uzun süredir devam eden bir süreç. Bu, uzun bir sürecin ilk adımı olan talep mektubunun imzalanması ve gönderilmesidir” dedi.

ΣΧΟΛΙΟ:

ΠΟΙΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΕ ΡΕΖΙΛΙΑ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ, ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΑ ΣΑΣ (ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ) ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ; ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ… ΔΩΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΛΕΜΕ ΚΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ(!!!) ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΜΕ;

18. Δώσε επιτέλους, ρε Ράμα στις Η.Π.Α. το Πόρτο Ρομάνο στο Δυρράχιο και το Πασαλιμάνι (γνωρίζουμε άριστα το καθεστώς του) στις Η.Π.Α. ή έστω στο ΝΑΤΟ, να σου στείλουμε… επιτέλους  και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ! Τί περιμένεις; Την γνώμη του “Χειριστή” σου ΡΤΕ;

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-