Νέα Τ/Κυβέρνηση! (3)

Φίλοι μου / μας!

Συνεχίζουμε και σήμερα τον σχολιασμό μας, σχετικώς με την νέα τ/Κ-Β και τις όποιες νέες κύριες κυβερνητικές τοποθετήσεις!

6. A/ΓΕΕΔ: Μουσά ΑΒΣΕΒΕΡ

List of commanders of the Turkish Land Forces - Wikipedia

Erdogan's new cabinet

 

Turkey's Supreme Military Council meeting

Άλλος ένας αυστηρά πειθαρχημένος Τ/Αξκος, 66 ετών, ένα στέλεχος που μέσα στην περίοδο της Χούντας του 1971 (πιθανότατα η πιο φιλελεύθερη ποτέ Κεμαλική Χούντα στην Τουρκία) φοίτησε σε στρατιωτικό Λύκειο (Κούλελι)! (Να λοιπόν, πιθανότατα, και η εξήγηση του γιατί φέρεται να κυνηγήθηκε από τα στελέχη της “FETÖ” στις ΤΕΔ, κατά την εκδήλωση και “έκρηξη” του “Κινήματός” τους, το 2016)!

Είναι Τάξεως της αντίστοιχης δικής μας ΣΣΕ 1978 και ανήκει, όπως και ο ΥΠΑΜ(!), στο Όπλο των (ΔΒ)!

Πιθανότατα [γράφουμε το επίρρημα… επιεικώς (sic), αχαχαχαχαχαχα], ο Κος Αβσεβέρ να ανήκει στην κλίκα του  τέως Α/ΓΕΕΔ και νυν ΥΠΑΜ, Στρατηγού Γιασάρ ΓΚΙΟΥΛΕΡ.

2,665 Yasar Guler Photos and Premium High Res Pictures ...

Ασχολείται μόνον με το στρατιωτικό αντικείμενο και είναι στέλεχος “του κανονισμού”! Αυτό σημαίνει, λογικά, πως θα ενδιαφερθεί, εστιαζόμενος και μόνον στο στρατιωτικό του έργο, στην διόρθωση λαθών, στο κλείσιμο… “τρυπών” και γενικότερα για την αύξηση της σχετικής μαχητικής ισχύος των ΤΕΔ, πιθανότατα ανανεώνοντάς-τες, όπου αυτό θα ήταν όμως εφικτό και βασικά σίγουρο(!), αλλά και εκσυγχρονίζοντάς-τες, αν θα μπορούσε, σε κάποιο επίσης δυνατό και βέβαιο(!) βαθμό! 

Συνήθως, Τ/ΓΕΕΔ σαν αυτόν, κυττάζουν περισσότερο την εικόνα τους, σπανίως προβαίνουν σε τομές στις ΤΕΔ, αλλά περιορίζονται και μόνον στην συντήρηση της καταστάσεως που αναλαμβάνουν, φοβούμενοι να μην χάσουν… την “έξωθεν καλή στρατιωτική μαρτυρία”, μια μαρτυρία ετών ή έστω να μην προσβληθεί από τυχόν λάθος ή λάθη, που πιθανώς να επέσυρε μια δική τους πχ καινοτόμος πράξη – ενέργεια ή κάτι άλλο στον Οργανισμό του Στρατεύματος, η άψογη τυπική στρατικοποίησή τους.

Ο υπόψη Αρχηγός θα λειτουργεί ασφαλώς ως “τα μάτια και τα αφτιά του Γκιουλέρ” στις ΤΕΔ και θα “κυττάξει” να τηρηθεί “κατά γράμμα” ο ήδη αναφερθείς, στο άρθρο μας συνολικά, “καθαρός” ή γνήσιος Κεμαλισμός στις ΤΕΔ, ήτοι το “απολιτίκ” του Στρατεύματος, ένα Στράτευμα δηλαδή προσηλωμένο και μόνον στο έργο του, στην αποστολή του και πουθενά αλλού, (κάτι που, όπως πιθανώς να αντιλαμβάνεστε, δημιουργεί μεγαλύτερες υποχρεώσεις σε αντιπάλους των ΤΕΔ ΕΔ), με μια όμως… υποσημείωση! Ποιά είναι αυτή; Είναι η εφαρμογή του “Οι ΤΕΔ Στο Έργο Τους, Αλλά Στο Πλαίσιο Του Ισχύοντος Τουρκο-Ισλαμισμού, ενός “Τουρκο-Ισλαμισμού”, που επίσης αναφέραμε, τί είναι και τί σημαίνει για την χώρα ευρύτερα! Θα προσθέταμε πως, σήμερα για την Τουρκία ο “ΤουρκοΙσλαμισμός” είναι πρωτίστως (!) η καταλληλότερη “πολιτική συνταγή ειρήνης” για την χώρα και την επιβίωσή της, αφού πρεσβεύει και εργάζεται για την πολιτική -τουλάχιστον- γαλήνευση και ηρεμία των δύο πολιτικών διεστώτων!.. (Κεμαλιστών και Ισλαμιστών)!..

Ο υπόψη λοιπόν Αρχηγός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας ακόμη (της μορφής που ήδη αναφέρθηκε), … “Φρουρός Της Τουρκικής… Αχαϊας”, ένας Αρχηγός που μπορεί να προβληθεί και ως ένα καλό παράδειγμα “Τουρκο-Ισλαμισμού”, αφού τον Κεμαλισμό του πρώτου συνθετικού τον εκφράζει κυρίως η αρχή της στρατιωτικής του ζωής, και τον Ισλαμισμό του δεύτερου συνθετικού η καταγωγή του, αφού έλκει την καταγωγή από το… λίαν Ισλαμικό Ικόνιο!

Σχετικά με τις μεταθέσεις του, κλπ, δεν έχει καμία σχέση με τον ΜΕΓΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΣΑΤΣΟ νέο ΥΠΑΜ! Έχει “περάσει” σχεδόν από παντού και από τα “Κατεχόμενα” της “Κυπριακής Δημοκρατίας”! Διοίκησε 1η και 2η Στρατιά, ενώ διετέλεσε και Επ-χης στην “Στρατιά Αιγαίου”, χωρίς όμως πολλά, όπως ήδη εκτιμούμε πως έχετε καταλάβει, υψηλά στρατιωτικά… “πνευματικά πετάγματα” (sic)*, χωρίς να είναι δηλαδή κάτι το στρατιωτικά ξεχωριστό ως στέλεχος, αλλ΄απλώς ένα στέλεχος “ΚΟΛΟΝΑ” για την συγκεκριμένη, για την ισχύουσα “φιλοσοφία δομής” των ΤΕΔ!


* “Πέρασαν” στρατιωτικά “αστέρια” από την θέση του Α/ΓΕΕΔ στις ΤΕΔ, όπως πχ ήσαν ο Κ. Εβρέν(!!!), ο Ι. Κ. Καρανταγί(!!), ο Χ. Οζκιόκ, το δίδυμο Μπασμπούγ – Κοσανέρ, ο Ν. Οζέλ(!) και άλλοι, με τα οποία, ας μας συγχωρέσει ο Κος ΑΒΣΕΒΕΡ, δεν μπορεί ούτε καν να συγκριθεί (ακόμα και δεδομένης της ορθής θέσεως πως “τα πάντα, άρα και στο Στράτευμα, οι θητείες των όποιων θητευσάντων σε όποια θέση, συνεπώς και σ’αυτήν του Αρχηγού των ΤΕΔ, για την περίπτωσή μας, κρίνονται εκ του αποτελέσματος”), αφού θα επρόκειτο για μια σύγκριση ανάμεσα πχ στην φετινή Πρωταθλήτρια στην Τουρκία ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΡΑΪ, με την πχ… Καραμπούκ Σπορ! (Ας μας συγχωρήσουν οι φίλοι της Ομάδος αυτής)!.. 


Τέλος, ο νέος Α/ΓΕΕΔ, Στρατηγός Κος ΑΒΣΕΒΕΡ πιθανότατα να κληθεί να ασχοληθεί, ριζικά πια και τελεσίδικα, με γνωστά στρατιωτικά και εισέτι εκκρεμούντα θέματα, όπως πχ αυτό των “S-400”, των “F-16”, των κειμένων διμερών (κυρίως αυτών) στρατιωτικών συμφωνιών, με χώρες ευρισκόμενες στις… 360° της Τουρκίας, κλπ, αλλά και με μη γνωστά στην εγχώρια (τουρκική) και εξωτερική διεθνή “κοινή γνώμη” θέματα, όπως κυρίως είναι η κατά το δυνατόν αρτιότερη αμυντική προετοιμασία έναντι μιας πιθανής ρωσικής εισβολής στο έδαφός της, θέμα που απασχολεί και σήμερα ΣΟΒΑΡΑΤΟΤΑ, την ΣΟΒΑΡΗ πράγματι κυβερνητική μέχρι τώρα πορεία του ΡΤΕ!.. (Να διαβάσετε το επόμενο και τελικό μας άρθρο για την νέα τ/Κ-Β)!..

7. Για τους καινούργιους, ΥΠΕΣ (Αλί ΓΕΡΛΙΚΑΓΙΑ, αντικαταστάτη του σύγχρονου Τούρκου “Τοπάλ Οσμάν”, Σουλεϊμάν Σοϊλού), Νομάρχη της Κων-πόλεως (Νταβούτ ΓΚΙΟΥΛ), νέο Δντη της τ/”Αμυντικής Βιομηχανίας” (Χαλούκ ΓΚΙΟΡΓΚΙΟΥΝ), 13 νέους Πρυτάνεις Παν-μίων και νέο ΠτΒ (Κο Νουμάν ΚΟΥΡΤΟΥΛΜΟΥΣ), “2 λόγια”!

Ο νέος ΥΠΕΣ, φανατικός ΟΠΑΔΟΣ(!) του ΡΤΕ, (όπως ακριβώς το διαβάζετε), φέρεται να ξέρει πάρα πολύ καλά την ΝΑ Τουρκία! (Εκτιμήθηκε δηλαδή ότι θα βοηθήσει πολύ στα προβλήματα “Κουρδικό” και “Συριακό”)!

ALİ YERLİKAYA - İstanbul Ticaret Üniversitesi İş Dünyasının ...

Ο νέος Νομάρχης της Πόλεως που γνωρίζει πολύ καλά την Κων-πολη, θα στοχεύσει, κυρίως και αρχικώς, στο να πάρει το “ΑΚΡ” “πίσω” την πόλη από το “CHP”! (Έρχονται και “Δημοτικές Εκλογές”).

Gaziantep Valisi Davut GÜL' ün Özgeçmişi

Ο νέος Δντης της τ/”Αμυντικής Βιομηχανίας”, Κος Χαλούκ ΓΚΙΟΡΓΚΙΟΥΝ, αποτελεί απλώς αλλαγή για αναζωογόνηση του… αίματος σ’ αυτήν!.. 

Haluk Görgün kimdir? 2023 Yeni Savunma Sanayii Başkanı Haluk ...

Οι 13 νέοι Πρυτάνεις τοποθετήθηκαν την κατάλληλη στιγμή και οι αλλαγές είναι κρίσιμες, αφού θα ελέγξουν τις πιο σοβαρές -δυνητικώς- “εστίες δημιουργίας εσωτερικής… ανωμαλίας”, εστίες δυνάμενες να απειλήσουν το τ/καθεστώς!

Ο νέος ΠτΒ Κος Νουμάν ΚΟΥΡΤΟΥΛΜΟΥΣ είναι μια πολύ(!) ΕΝΤΙΜΗ και ΣΟΒΑΡΗ τ/ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, που πανάξια έλαβε την θέση του νέου ΠτΒ (“ΤΒΜΜ”), ενώ επίσης θα λάβει παράλληλα, όπως εμείς πιστεύουμε, και τον τίτλο του… “Νέστορος” της τ/πολιτικής!

Ο Κος ΚΟΥΡΤΟΥΛΜΟΥΣ, άτομο ιδιαιτέρως ψύχραιμο μέσα σε μια πολύ τεταμένη σημερινή τ/πολιτική ατμόσφαιρα, στήριζε σταθερά τον ΡΤΕ με ευπρέπεια, σε χαμηλούς τόνους / χωρίς κραυγές, αλλά πάντα με επιχειρήματα και συγκεκριμένες και σαφείς / ξεκάθαρες θέσεις!

Είναι πολιτικός που εκτιμούμε πως δύναται να εργαστεί, εφ’ όσον θα απαιτείτο κάτι τέτοιο, (δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κάτι τέτοιο μελλοντικά), για ευρύτερες συναινέσεις εντός του τ/πολιτικού συστήματος!.. 

Η τοποθέτησή του όμως ως ΠτΒ, τον “βγάζει” από την κούρσα διαδοχής του ΡΤΕ στο “ΑΚΡ”, μια Προεδρία (είναι ασφαλώς πολύ νωρίς ακόμα), για την οποίαν, “πρώτα ο Θεός” πάντα, φαίνεται ότι θα “παλέψουν” νέοι σχετικά πολιτικοί άνδρες του Κόμματος, (νέοι σχετικά στην… αρένα του τ/πολιτικού συστήματος), όπως οι Κοι Χ. ΦΙΝΤΑΝ, Ι. ΚΑΛΙΝ, Χ. ΑΚΑΡ, κλπ!..

Numan Kurtulmuş (@NumanKurtulmus) / Twitter

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-