Σε μια αποστροφή τής –δεν θα έλεγα εμπνευσμένης– ομιλίας του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και σε ένα «ποδοσφαιρικό» θέμα: στην -ελκυστική για μια συγκεκριμένη μερίδα φίλων του ποδοσφαίρου- ιστορία της «παράγκας». «Μιλάνε τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, της παράγκας στο ποδόσφαιρο» είπε. Η εφαρμογή της ρήσης «λίθοι και πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα» στην απόλυτη εφαρμογή της μετά Σωκράτη εποχής.

Αν δεν κάνω σοβαρό λάθος, η υπόθεση της Siemens και του Χριστοφοράκου ουδέποτε τελεσφόρησε. Η υπόθεση του Τσοχατζόπουλου έχει ολοκληρωθεί δικαστικά και κολαστεί ποινικά. Οσο δε της παράγκας στο ποδόσφαιρο…

Ας τη δούμε λοιπόν και αυτή την υπόθεση (καμία απολύτως σχέση με τις άλλες προαναφερθείσες), την οποία σκοπίμως χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας προκειμένου να δώσει μια ακόμη λαϊκίστικη, προσεγγίζουσα σε συγκεκριμένα λαϊκά στρώματα προσέγγιση. Ηταν όμως σαφώς μια ακόμη… αεριούχος, ανεδαφική και ανούσια προσέγγιση, που περισσότερο τον εξέθεσε, παρά τον ωφέλησε στα μάτια της κοινής γνώμης.

Εν προκειμένω, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται εκτός από αμαθής και αδαής περί τα ποδοσφαιρικά και αφόρητα ανιστόρητος. Φυσικά, από έναν άνθρωπο ο οποίος έπρεπε να γίνει πρωθυπουργός για να μάθει ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι… το ίδιο ακριβώς και όχι… διαφορετικά νησιά, κανείς δεν θα περίμενε να διαθέτει και ιστορικές γνώσεις περί του λαοφιλέστερου αθλήματος. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να τον βοηθήσουμε, όχι επιχειρώντας αναδρομή στην ιστορία της παράγκας, αλλά ΠΛΗΡΟΦΟΡΩΝΤΑΣ τον ότι η παράγκα που υπάρχει και δραστηριοποιείται στον χώρο του ποδοσφαίρου, τη σημερινή εποχή, αυτήν που διανύουμε, είναι όχι μόνον υπαρκτή και ορατή για όποιον ξέρει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, αλλά είναι και ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ από τη μάλλον… «ρομαντικής φύσεως» προκάτοχό της!

Η σημερινή «παράγκα», λοιπόν, αποτελείται από εκείνους τους πραγματικούς επενδυτές ή δήθεν «επενδυτές», οι οποίοι με διαφόρους τρόπους έχουν πάρει την ιδιοκτησία ή έχουν αναρριχηθεί στην εξουσία κάποιων από τις ιστορικότερες και δημοφιλέστερες ομάδες (Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες) της χώρας. Και εννοώ τους ιδιοκτήτες – «ιδιοκτήτες», μεγαλομετόχους – μικρομετόχους, προέδρους – διοικητές των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Οι τρείς αυτοί, συνεπικουρούμενοι από τον υφυπουργό Αθλητισμού και κάποιους παρελκόμενους μηχανισμούς του Δημοσίου (ΕΕΑ, ΔΕΑΒ, Προστασία Πολίτη κ.ά.), έχουν συστήσει μια ιδιότυπη, αλλά πολύ «μοντέρνα» ποδοσφαιρική παράγκα, στην οποία ο καθένας έχει και από έναν ρόλο: ο ένας έχει αναλάβει τον οικονομικό τομέα, ένας τον τομέα της επικοινωνίας με τα πολλά ΜΜΕ που διαθέτει και ο τρίτος με τη δύναμη του παρασκηνίου, με προεκτάσεις και στον κόσμο της νύχτας.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ κ. ΘΩΜΑΣ

Αυτοί οι τρεις, χρησιμοποιώντας τα μέσα που προαναφέραμε, έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους πολλές από τις «κοιτίδες» του ερασιτεχνικού ελληνικού ποδοσφαίρου, που καλούνται Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και καλύπτουν όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, προσδοκώντας με τη βοήθειά τους την οριστική και ολοκληρωτική ΚΑΤΑΛΗΨΗ της ποδοσφαιρικής εξουσίας σε υπέρτατο βαθμό και οριστικό σημείο.

Ο τελικός στόχος λέγεται «κατάκτηση της ΕΠΟ» από τη «συμμαχία» που έχουν στήσει οι τρεις προαναφερθέντες, επικουρούμενοι από τον Κοντονή. Και πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η κατάληψη; Με τις εκλογές που θα γίνουν στις 26 Οκτωβρίου, στις οποίες θα τεθούν αντιμέτωπες η πλευρά της σημερινής διοίκησης με αυτήν που την αντιπολιτεύεται, η οποία, όπως είπαμε, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ επικοινωνιακά, αλλά και σε άλλους τομείς, όπου χρησιμοποιούνται ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕΣ τακτικές.

Εν ολίγοις, έχει συσταθεί μια ΠΑΡΑΓΚΑ που στοχεύει στις εκλογές της ΕΠΟ, με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ενός κυβερνητικού στελέχους, ενός υφυπουργού. Και το πιο σημαντικό και αξιοσημείωτο; Οτι ο θεωρούμενος ως «αρχηγός» της παλιάς παράγκας, ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος, είναι ΣΥΧΝΟΣ επισκέπτης και στενός ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ, στον αγώνα για την κατάληψη της ποδοσφαιρικής εξουσίας από τη συμμαχία της παράγκας, του ΙΔΙΟΥ του υφυπουργού Αθλητισμού!

Ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος, λοιπόν, «αρχηγός» της παλαιάς παράγκας, την οποία ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη Βουλή με καθόλου κολακευτικό τρόπο, είναι στην ουσία κορυφαίο στέλεχος και της ΝΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ, της συμμαχίας των τριών!

ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 1 ΕΚΑΤ. Η ΨΗΦΟΣ!

Ολα αυτά, παρά τον φαιδρό κατά μίαν άποψη χαρακτήρα τους, φαίνεται ότι συνιστούν και μίαν συνεχή, αδιάκοπη και πείσμονα εγκληματική δραστηριότητα! Οι καταγγελίες ότι στον προεκλογικό «αγώνα» για την κατάκτηση της διοίκησης της ΕΠΟ έχει πέσει ΠΟΛΥ και ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ δίνουν και παίρνουν! Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα ΕΜΠΕΙΡΩΝ και ΕΓΚΥΡΩΝ αρθρογράφων, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ γίνεται ΧΟΡΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ στην προσπάθεια της «συμμαχικής» παράγκας να προσελκύσει νέες ψήφους, είτε Ενώσεων είτε ΠΑΕ, οι οποίες βεβαίως είναι αρκετά ευάλωτες από τη στιγμή που τα διατιθέμενα ποσά έχουν φτάσει σε ύψος ΕΠΤΑΨΗΦΙΩΝ ΝΟΥΜΕΡΩΝ!

Γύρω στο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λέγεται μετ’ επιτάσεως ότι έχει φτάσει ΤΩΡΑ η αξία μιας ψήφου υπέρ της ΠΑΡΑΓΚΑΣ των τριών για τις εκλογές, αριθμός που λογικά και μέχρι τις 26 Οκτωβρίου θα εξακολουθεί να ανεβαίνει, προκειμένου να σιγουρευτεί η… «εκλογική» νίκη!

Σ’ αυτό το ΟΡΓΙΟ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ψήφων συμμετέχει και ο ΟΠΑΠ, με την ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ πλέον ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ χρηματοδότηση Ενώσεων και ΠΑΕ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ψήφος τους προς την εκλεκτή και καθοδηγούμενη παρασκηνιακά από τον Μελισσανίδη πλευρά! Πολύ πρόσφατα και απόλυτα ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα των ΠΑΕ Πλατανιά (που είδε τη χορηγία του ΟΠΑΠ για τη φανέλα του σχεδόν να… τριπλασιάζεται), της Κέρκυρας, αλλά και άλλων, προσφάτως συνταχθέντων στην ίδια παράταξη (π.χ. ΠΑΣ Γιάννινα).

Το χειρότερο όμως με αυτή την πρωτοφανώς ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ δραστηριότητα της ΠΑΡΑΓΚΑΣ τού σήμερα είναι ότι η Δικαιοσύνη δεν φαίνεται να συγκινείται, αν και όλα τα ερεθίσματα και τα καταγγελλόμενα αποτελούν καθημερινή πλέον αναφορά σε εφημερίδες και ΜΜΕ. Κανείς εισαγγελέας, ούτε καν εκ των πολύ ευαίσθητων που έχουν ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν με άλλες ποδοσφαιρικές υποθέσεις, δεν έχει ευαισθητοποιηθεί με όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ, ή και ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, που πέφτουν ΖΕΣΤΑ στο προεκλογικό παρασκήνιο.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά τα ξέρει ο κ. Τσίπρας, ούτε και θέλω να πιστεύω σ’ αυτά που μου λένε και ενδόμυχα τα δέχομαι ως αληθινά. Οτι δηλαδή ο πρωθυπουργός μας ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ τα πάντα, αλλά ΚΑΙ συνεργεί στην ύπαρξη της ΠΑΡΑΓΚΑΣ, μέχρι να επιτευχθεί η τελική της επικράτηση, που θα σημαίνει και την ΑΛΩΣΗ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δηλαδή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ το ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τι σημασία, όμως, μπορεί να έχουν όλα αυτά για τον κ. Τσίπρα; Την… ατάκα του τη λαϊκίστικη την είπε και… έκανε την αίσθηση που ήθελε. Για να μην πω και το άλλο, το σημαντικότερο γι’ αυτόν: Οτι εφ’ όσον αναφέρεται στην τέως «παράγκα», εξυψώνοντας τη νυν, εξασφαλίζει σίγουρα μία θέση στο πάνελ της «Δίκης» στον Σκάι, στο πλευρό του Θωμαΐδη. Λίγο το ’χετε;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/10/2016)

ΣΧΟΛΙΟ: