Ο 1ΟΣ ΤΗΣ “ΠΑΡΘΕΝΟΥ” ΕΡΩΣ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΡΑΞΙΝ!.. ΘΑ ΤΗΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!..

Πρωταθλητής

-/-

Ο Ιταλός ρεζιλεύτηκε και ρεζίλεψε Μπαλτάκο, Μπένετ!

Ο Ιταλός ρεζιλεύτηκε και ρεζίλεψε Μπαλτάκο, Μπένετ
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μετά τον Δανό Κέλετ και τον Πορτογάλο Πινέιρο στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, «ήρθε» και ο Ιταλός Μαουρίτσιο Μαριάνι στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3. Ο Μαριάνι ρεζιλεύτηκε και ρεζίλεψε τους Μπαλτάκο και Μπένετ. Πως γίνεται επί θητείας του πρώτου στην ΕΠΟ και του δεύτερου στην ΚΕΔ να έρχονται στην Ελλάδα οι χειρότεροι ξένοι ρέφερι; Διαγωνισμό κάνουν; Πως γίνεται οι ξένοι να σφυρίζουν όπως οι Έλληνες της «εξυγίανσης», δηλαδή 100-0 υπέρ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού;

Ναι, ο Μαριάνι στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3 έκανε λάθη μόνο κατά του Ολυμπιακού και μόνο υπέρ της ΑΕΚ. Από τον ορισμό του, την περασμένη Παρασκευή, είχαμε επισημάνει ότι δεν είναι η κατάλληλη επιλογή. Μπορεί να είναι από προηγμένο πρωτάθλημα, όμως δεν είναι ελίτ διαιτητής. Και δεν πρόκειται να γίνει επειδή είναι 41 ετών. Άλλωστε, αν ήταν καλός θα είχε γίνει ελίτ, όμως η UEFA, όπου επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της είναι ο συμπατριώτης του Ρομπέρτο Ροσέτι, προτίμησε να κάνει τον Ορσάτο και τον Μάσα.

Στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3 ο Μαριάνι έκανε ένα πολλά λάθη και για αυτό η νίκη του Ολυμπιακού είναι δυο φορές παλικαρίσια. Δεν νίκησε μόνο την ΑΕΚ αλλά και τον ρέφερι.

Ο Μαριάνι έπρεπε να αποβάλει τον Μουκουντί στο 6’ για αποστέρηση προφανούς ευκαιρίας στον Κανός, όμως δεν έδωσε ούτε το φάουλ κοντά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Η κόκκινη κάρτα είναι ο λόγος που δεν το έδωσε.

Επίσης, τον ρεζίλεψε ο Αλμέιδα, καθώς στο 63’ έπρεπε να βγάλει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Άμραμπατ που απώθησε και έριξε τον Ρέαμπτσιουκ στο έδαφος, όμως το έκανε και στο 66’ ο τεχνικός της ΑΕΚ έβγαλε τον Άμραμπατ, επειδή είδε τον κίνδυνο να μείνει η ομάδα του με δέκα παίκτες. Η φάση του 63’ είναι και λάθος του τέταρτου ΑΕΚτζή διαιτητή Μανούχου, καθώς η παράβαση γίνεται μπροστά του. Αντίθετα, ο Μαριάνι απέβαλε εύκολα τον Μπιέλ στο 70’ για να ξαναβάλει την ΑΕΚ στο παιχνίδι.

Αν ο Μαριάνι ήταν διαιτητής επιπέδου έπρεπε να δει αμέσως το χέρι του Πινέδα στο 23’ και να μη χρειαστεί VAR για να ακυρώσει, σωστά, το γκολ.

Αν ο Ιταλός ήταν διαιτητής επιπέδου δεν θα τα έκανε μαντάρα στα φάουλ, προσπαθώντας να κλείσει τον Ολυμπιακό στην εστία του.

Αν ο Μαριάνι ήταν καλός διαιτητής δεν θα σφύριζε όπως οι Έλληνες της «εξυγίανσης». Θα πρέπει να ντρέπεται με αυτή τη διαιτησία του.

Όμως, ο Ολυμπιακός είναι ομάδα επιπέδου. Και με τη νίκη του έστειλε ηχηρό μήνυμα τίτλου. Η πρώτη ομάδα που νίκησε στην «ΟΠΑΠ Αρένα». Τι άλλο θα σκεφτούν να τον σταματήσουν; Πόσο ακόμη θα ξεφτιλίζονται;

-/-

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΙΛΑΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ!.. 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΡΥΛΟΣ

-/-