Πέντε (5) Παρατηρήσεις!

1. Σημειώστε το και “ψάξτε” το και εσείς, αν και όταν μιλούν οι “Άγγελοι”… Σίγουρα λάβετέ το υπόψη σας, στους όποιους σχεδιασμούς σας!.. Διαβάστε παρακάτω:

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν να προσβάλλουν με Κινεζικούς πυραύλους, που διαθέτουν στην ν. Ίμβρο, πρωτίστως την ν. Λέσβο, για την οποίαν ετοιμάζονται πυρετωδώς(!), αλλά, κατά περίπτωση πάντα και εφ’ όσον απαιτηθεί, στόχους στα Στενά των Δαρδανελίων, όπως και σε άλλα νησιά μας, λέγε με Λήμνος, Σαμοθράκη, κλπ, όπως, και δεδομένων των συνθηκών, να υποστηρίξουν, δι’ αυτών, αποβατική τους ενέργεια στην ελεύθερη Θράκη (Δ. Θράκη)!

Επίσης! Στον σχεδιασμό τους, κατά της Λέσβου πρωτίστως, έχουν συμπεριλάβει και τμήματα του Συντάγματος Κ/Δ της Ίμβρου! Το Σύνταγμα αυτό (οι ΤΕΔ ευρύτερα) έχει επιδείξει, τα τελευταία χρόνια, μεγάλο ενδιαφέρον (και) για την Λήμνο, η οποία –ΠΡΟΣΟΧΗ(!)– έχει εκτιμηθεί από τους Τούρκους, σε ό,τι αφορά την κατάληψή της, ως εύκολος(!) γι’ αυτούς στρατιωτικός στόχος!

Το μείζον ενδιαφέρον των ΤΕΔ για την Λήμνο, πλην ασφαλώς της στρατηγικότητος συνολικώς της νήσου αυτής, λόγω της γεωγραφικής θέσεώς της, εστιάζεται στην ύπαρξη σ’ αυτήν μιας εκ των σημαντικοτέρων και ισχυροτέρων αεροπορικών ε/ Βάσεων!..

Αυτός ήταν και ο λόγος της τελευταίας εκεί προσφάτου επισκέψεως του ΥΠΑΜ και πραγματικού Α/ΓΕΕΔ, Στρατηγού Κου Ακάρ! Καταλάβατε!

Στις επιχειρήσεις τους κατά της Λέσβου, οι Τούρκοι έχουν σχεδιάσει να υλοποιήσουν ό,τι πιο σύγχρονες στρατιωτικές μεθόδους, τεχνικές και τακτικές, έχουν εισαγάγει πλέον ευρέως(!) στην εκπαίδευσή τους, όπως, πχ

τον πλήρη… εκμοντερνισμό του γνωστού συνθηματικού “Η ΑΪΣΕ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ”* (Κύπρος 1974), καταλάβατε, (ιδέα που είχαν “κλέψει” από την αντίστοιχη Ισραηλινή πρακτική κατά τον 1ο Ισραηλινο-Αιγυπτιακό πόλεμο), προ βεβαίως της προσβολής του νήσου-στόχου,

συνεχές και ευρύ “χάκινγκ”, κυρίως κατά κρισίμων υποδομών μας,

χρησιμοποίηση, κυρίως για προπαγάνδα υπέρ τους, συγκεκριμένων ατόμων, μελών των “Εμπορικών Συλλόγων” των παρά την Μ. Ασία νήσων μας (προσοχή σ’ αυτούς που έχουν “λαμβάνειν”… “τσοκ παρά”, από τους απέναντι), όπως και πιο άρτια, πιο επχ-κά επιστημονική χρήση αριθμού μελών των Τεκτονικών Στοών των ιδίων νήσων μας, αλλά και μελών άλλων Οργανώσεων στα ίδια αυτά νησιά, σαν τους… φιλανθρώπους και… ανθρωπιστές “Ρόταρι”, κλπ,

δολοφονίες ανωτάτων και κρισίμων κρατικών στόχων, (πολιτικών, στρατιωτικών, κλπ), αλλά και γεγονότα δημιουργίας δια εκόντων ή ακόντων εγχωρίων, ελληνόφωνων και μη, συνεργατών τους, πανικού και τρομοκρατίας των πολιτών, ως πχ δήθεν οργή προς όλους αυτούς τους ντόπιους… πολεμοκάπηλους, που μας οδήγησαν στον πόλεμο, ως τρόπο υπερασπίσεως της χαμένης… ειρήνης, σαν πχ αυτά που λαμβάνουν χώρα στις διαδηλώσεις στην χώρα, σαν αυτά τα “προχθεσινά” του… Κουκακίου, αλλά σε ευρεία έκταση, κλπ,

“σαμποτάζ” σε στρατηγικές υποδομές του επιλεγέντος από τις ΤΕΔ στόχου – στόχων και όχι μόνον στα 3 Ε-Τ “Θ.Ε.”, αλλά και πιο πριν δημιουργία εσωτερικής αναταραχής, με μείζονα γεγονότα** κυρίως στο ε/”Στρατηγικό Κέντρο” με στόχο την παράλυσή του, όπως αυτά που οι Τούρκοι “δοκίμασαν” επί “Σόρος-Σύριζα” στην χώρα μας (προσπάθησαν και επί Κ.Κ.Μ., αλλά ατύχησαν), και κυρίως όπως το σχέδιό τους, την πρώτη φορά, ένα σχέδιο αποκλεισμού – στραγγαλισμού ολόκληρου του Λεκανοπεδίου, από… Κόρινθο (ανατίναξη “ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ”, κλπ), έως και σχεδόν την… Θήβα, σχέδιο που βεβαίως οδηγήθηκε τυχαίως και από τον ανεξέλεγκτο αέρα στο τραγικό Μάτι!.. (Υπάρχουν άραγε Τούρκοι και ποιοί, στο ακροατήριο της σε εξέλιξη δίκης για το Μάτι;),

** Τα μείζονα αυτά γεγονότα ίσως οδηγήσουν και σε επ’ ολίγον επέμβαση των ΕΕΔ στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

ευρείες παραπλανητικές ενέργειες λίγο πριν, όπως και αμέσως με την έναρξη της προσβολής του στόχου,

ευρεία / μαζική(!) χρήση επιθετικών ΜΕΑ,

μαζική έξοδο α/φ,

ρίψη αριθμού(!) εναπομεινάντων στο οπλοστάσιό τους βομβών “ΝΑΠΑΛΜ”, (απλώς άλλαξαν τον χώρο αποθηκεύσεώς τους στην περιοχή της Σμύρνης, σε ό,τι αφορά το ΘΕ “ΑΙΓΑΙΟΥ”)

επχ-σεις σημειακής ρίψεως αλεξιπτωτιστών – Κομάντος (έχουν δουλέψει πολύ πάνω σ’ αυτό),

ρίψη ειδικών χημικών ουσιών που στοχεύουν το “ΚΝΣ” των αμυνομένων (το έχουμε γράψει εδώ από πολύ καιρό τώρα / γι’ αυτό και οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν σφόδρα, όταν ο τ/ Ιατρικός Σύλλογος βγήκε και τους κατήγγειλε σχετικά “ανοικτά” / όλες οι υφιστάμενες τ/Ταξιαρχίες Κομάντος ασκούνται πάνω στην επιθετική κυρίως χρήση χημικών ουσιών / ασχολούμενες με το θέμα “Χημικά Όπλα”, κλπ, τ/Υπηρεσίες έχουν αγαστές σχέσεις και στο θέμα αυτό με το Ιράν, ένα Ιράν που έχει ιδιαιτέρως “προχωρήσει” στο αντικείμενο αυτό),

απλές και διπλές υπερκεράσεις, κλπ!..

* Για να γίνουμε πιο σαφείς, να ένα παράδειγμα! Είναι άκρως… ύποπτα(!) καθησυχαστική η προς εμάς “προχθεσινή” αποστροφή του ΡΤΕ πως οι Τούρκοι έχουνε πολλές δουλειές ακόμα να κάνουνε, όπως (μας) είπε, θέλοντας ουσιαστικά να μας πει πως δεν θα μας προσβάλλουν οι Τούρκοι, αρκεί βεβαίως (και λογικό είναι / ακούγεται αυτό), να μην τους ενοχλούμε εμείς στο… Αιγαίο!.. (Αυτό του ξέφυγε, η αναφορά στο Αιγαίο δηλαδή ή ξέχασε αυτός που του το είπε να το πει, προφανώς ο επί των “Επχ-σεων Επιρροής” ειδικός, να του πει να μην πει… Αιγαίο)!..

Η βασική τους επχ-κή… φροντίδα και… μέριμνα είναι πάντα ο στραγγαλισμός του αντιπάλου!..

2. Η ΤΠΑ έχει ήδη συνεκπαιδευθεί με την αντίστοιχη Πακιστανική, η οποία είναι πολύ πιθανό, σε περίπτωση Ε-Τ πολέμου, να συνδράμει τους Τούρκους εναντίον μας ευθέως με την δική της σημαία* (το θράσος είναι στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας των Μουσουλμάνων) και όχι απλώς με Πακιστανούς πιλότους πάνω σε τ/ α-φ και με τουρκικές φόρμες, όπως δηλαδή είχε συμβεί το 1974 με αντίστοιχη προς τους Τούρκους αγγλική στον αέρα υποστήριξη!..

* Σημειώστε πως οι Τούρκοι συνέδραμαν με την ΤΠΑ τους “ανοικτά” τους Πακιστανούς στο Κασμίρ (Κεσμίρ, όπως το λένε οι Τούρκοι), στην εκεί διαφορά τους με τους Ινδούς!

-/-

Ακόμα! Δεν θα είναι παράδοξο, αν δούμε μέχρι και Καταριανά Ραφάλ να συνδράμουν τους Τούρκους, αν και αυτό είναι κάτι που φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο! Ήμασταν οι πρώτοι εδώ, που πάρα πολύ καιρό πριν “ξυπνήσουν” στην Ελλάδα κάποιοι, γράφαμε και προειδοποιούσαμε σχετικά!.. (“Σκρίπτα Μάνετ”! Ο “Ε.Θ.” είναι εδώ)!..

Τέλος, με αφορμή τις δηλώσεις, προ ικανού χρόνου (2020), κάποιων επικεφαλής του Στρατού της Συριακής Αντιπολιτεύσεως (“Ελεύθερος Συριακός Στρατός” / εκπαιδεύθηκε επί 2+ χρόνια από τις ΤΕΔ, … ντύθηκε και γενικώς εξοπλίστηκε απ’ αυτές και μισθοδοτείται από τις ΤΕΔ, λέγε με τ/Κράτος), ότι σε περίπτωση Ε-Τ πολέμου αυτοί θα πολεμήσουν υπέρ των “αδελφών” τους Τούρκων, “οι οποίοι ποικιλοτρόπως τους στήριξαν και στηρίζουν”, όπως είπαν, σημειώνουμε, πως:

Οι ΕΕΔ και κυρίως οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας, με πρώτη την ΕΥΠ [ό,τι τέλος πάντων άφησε… όρθιο ο “Διεθνιστικός” Σόρος-Σύριζα απ’ αυτήν και ό,τι φυσικά θα απομείνει… όρθιο από τον εισέτι συνεχιζόμενο σε βάρος και(!) της υπόψη Υπηρεσίας… πόλεμο των ελληνικής καταγωγής, ελληνόφωνων σύγχρονων μεταλλαγμένων Ροζουλί Κομμουνιστών], θα πρέπει να ασχοληθούν με τον εντοπισμό και(!) των Σύρων “Συνδέσμων” του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” στην χώρα μας, στις περιοχές κυρίως της Θράκης μας και του Αιγαίου π. (Οι περισσότεροι αυτών έχουν καταγωγή από την Β. Συρία και γνωρίζουν άριστα Τουρκικά)!..

3. Θα πρέπει οι ΕΕΔ(!) να συνεργαστούν με την ε/Κ-Β στο θέμα των προνοιών(!) της γνωστής Τουρκο-Αλβανικής στρατηγικής συμφωνίας, σε περίπτωση Ε-Τ πολέμου!..

Οι Αλβανοί, όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές εδώ, ίσως αποδειχτούν περισσότερο επικίνδυνοι για εμάς! Ήδη, οι Αλβανοί, όπως εδώ έχετε διαβάσει, δραστηριοποιούνται πληροφοριακά για λογαριασμό (και!) των Τούρκων, στην… διάτρητη στο θέμα αυτό χώρα μας, με πρώτο στόχο τους (πλην βεβαίως των πολλών τ/χρημάτων), την ΕΠΑ!..

4. Είναι στρατηγικό λάθος, και δικό μας και σίγουρα και από τ/πλευράς ακόμα μεγαλύτερο, να πιστεύεται(!!!) -γενικώς- πως οι σημερινοί Ομοσπονδιακοί (εννοώ μη Κομμουνιστές πια) Ρώσοι έγιναν ξαφνικά φίλοι των Τούρκων, λόγω των συμφερόντων τους, κλπ, κάτι που επιβάλλει η σημερινή πολιτική Ρ/ανάγκη!

Γιατί;

Διότι, αγαπητοί, πώς να το κάνουμε δεν μπορεί τόσο εύκολα να ξεχάσουν ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Τούρκοι, ότι σε 13 “επίσημους” Ρ-Τ πολέμους, το… σκορ είναι 13-0 υπέρ των Ρώσων!..

Από το “DNA” των λαών, τέτοιες ιστορικές πραγματικότητες δεν απαλείφονται εύκολα, δεν σβήνουν με… εντολή!.. Ακόμα! Οι Ρώσοι έφτασαν μέχρι τον Άγιο Στέφανο, σχεδόν έξω από την Πόλη κάποτε, χρονικά σχετικά όχι πολύ πίσω, σε μια εποχή που ο Παν-Σλαβιστής Πρέσβης τους Ιγνάτιεφ ήταν και  αυτός που ουσιαστικά τους “κρέμασε” τότε και τους ξαναγύρισε με τον ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟ του στην… Μόσχα!.. (Εξετάζουμε περίοδο και όχι χρονιές)!..

Ούτε οι Ρώσοι απώλεσαν ξαφνικά την υπερηφάνεια τους και έγιναν οι… πάτρωνες των Τούρκων, ούτε ασφαλώς και οι Τούρκοι μπορούν να ξεχάσουν τις 13… ντροπές τους!..

5.

Rusya’dan intikam saldırısı: 600 asker öldürüldü! Ukrayna’dan açıklama geldi

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da düzenlenen intikam saldırında 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

08.01.2023

Rusya Savunma Bakanlığı, “Ukrayna’ya düzenlenen intikam saldırısında 600 Ukrayna askeri öldürüldü” açıklamasında bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın doğusuna intikam saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda 600’den fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğü aktarıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Rus kışlasına yönelik ölümcül saldırıya karşılık intikam saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 600’den fazla Ukrayna askeri öldürüldü.” denildi.

ZELENSKIY’DEN RUSYA’YA ATEŞKES SUÇLAMASI

Diğer yandan, Rusya, Ukrayna’nın bombardımanına rağmen Rus ordusunun Ortodoks Noeli nedeniyle ilan edilen ateşkese uymaya devam edeceğini duyurmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise Rusya’yı, Ortodoksların Noel bayramı dolayısıyla ilan ettiği 36 saatlik ateşkes sırasında Ukrayna’ya saldırı düzenlemekle suçladı.

RUSYA’NIN GEÇİCİ ATEŞKES KARARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortodoks Noeli nedeniyle Ukrayna’da ilan ettiği geçici ateşkes 6 Ocak saat 12.00’de yürürlüğe girmişti.

Katolik ve Protestan Hristiyanlar Noel’i 25 Aralık’ta kutlarken, Ortodoks Hristiyanlar Noel’i 7 Ocak’ta kutluyor.

UKRAYNA’DAN YALANLAMA

Rusya’nın Ukrayna’nın Kramatorsk kentine düzenledikleri füze saldırısında 600’den fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğü yönündeki açıklaması Ukrayna tarafından yalanlandı. Kramatorsk Belediye Başkanı Oleksandr Honcharenko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rus saldırılarında okulların hedef alındığını ve bu saldırılarda can kaybının olmadığını belirterek, “Rusya’nın gece boyunca gerçekleştirdiği füze saldırılarında 2 okul, 8 apartman ve 1 otoparkta hasar oluştu. Hiçbir can kaybı olmadı” dedi.

Ukrayna’nın Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko ise yaptığı açıklamada, Kramatorsk kentine düzenlenen saldırılarda can kaybı olmadığını ifade ederek, “7 Ocak gecesi Ruslar, Kramatorsk’a 7 füze saldırısı gerçekleştirdi. Bir eğitim kurumunun binaları, sanayi tesisine ait binalar ve bir otopark hasar gördü. Ön bilgilere göre bu saldırılarda can kaybı olmadı” dedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com – Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR
Aγαπητοί!

Με τον θάνατο των 600 + Ουκρανών στο Κραματόρσκ χθες, μετά από τα ρ/αντίποινα, απέδειξε (δυστυχώς με αυτόν τον τραγικό τρόπο), πως οι Ρώσοι ΔΕΝ(!) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ και πως απλώς τους “απαντούν”, όπως ακριβώς σας το έχουμε γράψει εδώ πολλές φορές, ειδικά το τελευταίο διάστημα, συνεχίζοντας να εργάζονται πολιτικο-στρατιωτικο-οικονομικά πάνω στην παγίωση της κατακτήσεως του μείζονος της Α/Ουκρανίας!

Αυτό ήταν και το νόημα ουσιαστικά της προτάσεως του Ρ/Προέδρου Β. Πούτιν προς τους Ουκρανούς για Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία, μέσα στα δικά μας Θεοφάνια,  κάνοντας ουσιαστικά αυτός το πρώτο βήμα για την ειρήνη, φυσικά βήμα ενταγμένο στην ρηθείσα, για άλλη μια φορά σήμερα, παγίωση της καταλήψεως της Α/Ουκρανίας, από την Ρωσία).

Καταλάβατε τώρα, μετά και από τα “προχθεσινά” ρ/αντίποινα, που σας γράφαμε και εξηγούσαμε γιατί οι ανέκαθεν Ιμπεριαλιστές Ρώσοι μιλούσαν για “ειδική στρατιωτική επχ-ση” στην Ουκρανία και όχι για πόλεμο;

Πώς να δεχτεί, αγαπητοί, μια ιμπεριαλιστική Υπερδύναμη, όπως η Ρωσία, πως κάνει πόλεμο σε μια… “απλή” χώρα, σαν την Ουκρανία, αφού θα μπορούσε πχ να της είχε ρίξει “απλά πυρηνικά”, όπως στρατιωτικά τα αναφέρουν και να τους είχε τελειώσει, πετυχαίνοντας να πάρει αυτό που εξ αρχής ήθελε, ήτοι την Α. Ουκρανία / Ντονέτσκ, που όπως πλέον φάνηκε ήταν και ο κύριος Ρ/ΑΝΣΚ, χωρίς να χαθεί ούτε ένας Ρ/στρατιώτης;

Την Ουκρανία οι Δυτικοί την πάνε για πλήρη ΔΙΑΛΥΣΗ, για να την… ξανακτίσουν εκ… βόθρων, αχαχαχαχαχα, για μια ΔΙΑΛΥΣΗ, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ουκρανός εβραϊκής καταγωγής Ζελένσκι και ο περίεργος και άκρως ύποπτος σύμβουλός του Μποντόλιακ!..

Είναι δυνατόν να λένε οι Κοι αυτοί, των οποίων το μερίδιο στην Κ/Φ της χώρας τους είναι τεράστιο, να λένε λοιπόν (διότι ασφαλώς και δεν το πιστεύουν) πως θα πάρουν πίσω την Α/Ουκρανία από τους Ρώσους, όταν το ίδιο το Αμερικανικό ΓΕΕΔ, δια του Αρχηγού του, έχει προ πολλού χρόνου δηλώσει, πως κάτι τέτοιο/ αυτό είναι αδύνατον να συμβεί, τουλάχιστον το προσεχές / το επόμενο και προβλεπτό χρονικό διάστημα”;

Η Ρωσία λοιπόν πήρε ό,τι ήθελε στην Ουκρανία, μια Ουκρανία που διαλύεται σιγά – σιγά και μέρα με την μέρα, ενώ, παράλληλα, κρατείται έτσι… όμηρος και η Ευρώπη, (ουσιαστικά όμηρος των εντολέων του Προέδρου των Η.Π.Α. “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ” Κου Τζο Μπάϊντεν Κοσμοκυρίαρχων “Διεθνών Εβραίων”), με ολόκληρο τον Πλανήτη να οδηγείται πια, με μαθηματική ακρίβεια, σε παγκόσμιο ύφεση(!), αν όχι και σε έναν ακόμα “Παγκόσμιο Πόλεμο”, προκειμένου να… αλλάξει και πάλι ο Κόσμος, κατά τον σχεδιασμό των διεθνών αφεντικών μας!..

“Και εις άλλα, με υγείαν!”

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ

1.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan savunma sanayi mesajı: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak

SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan savunma sanayi mesajı: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da bulunan MSB Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi’nde düzenlenen Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın törendeki açıklamalarından satır başları şöyle;

Yeni nesil fırtına obüsleri şu an envanterde olanlara kıyasla birçok avantaja sahip. Ateş gücü kabiliyetleri artırılmıştır. Yeni nesil atış kontrol, otomatik mühimmat yükleme, otomatik yangın söndürme, yeni nesil yardımcı güç grubu gibi pek çok kritik unsur bulunuyor. Aynı zamanda dışa bağımlılığımızı da azaltmış bulunuyoruz.

Lisans meselesini de kökten çözüme kavuşturacağız. Bu projenin icraasında görev alan herkese teşekkür ediyorum. Mühendislerimizi, teknisyenlerimizi, işçilerimizi tebrik ediyorum. Burada yakaladığımız ivmeyi diğer stratejik projelere de teşkil ederek devam ediyoruz. Mayıs ayında 2 Altay tankını teslim ediyoruz. İnşallah 2025 yılından itibaren seri üretime başlıyoruz.

Arifiye tesislerimizde Altuğ 8X8 zırhlı personel taşıyıcılarının üretimi, Leopar 2A4 tanklarının modernizasyonu, farklı motor ve transmisyonların yatırımları da devam ediyor.

Ciddi emek, sabır, bilgi birikimi gerektiren bu projeleri adım adım gerçekleştiriyoruz. Birilerinin itiraflarına hedef olan Arifiye Ana Bakım Fabrikası farklı alanlarda ordumuzun ihtiyacını karşılamayı sürdürüyor. Sermaye düşmanlığı yapanlar, bugün Almanya’dan İngiltere’ye kapı kapı dolaşarak, yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor.

Biz kendi mühendislerimizle bu dev eserleri ortaya koyuyoruz. Aynı şekilde işten atılacak diyerek galeyana getirmek istedikleri fabrika personeli, gönül rahatlığıyla üretiyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Fabrika ile ilgili iddiaları tutmayanlar yarım ağızla da olsa bir özür dileme erdemi göstermedi.

Grup kürsülerini iftira kürsülerine çevirenleri, ülkemizin çıkarlarını ilgilendiren milli meselelerde yalan siyasetini terk etmeye davet ediyorum. Yaparlarsa ne ala. Yapmazlarsa biz milletimize saygımızın geleneği olarak onların yalanlarını deşifre etmeyi sürdüreceğiz. Savunma sanayi alanında da tam bağımsızlığımızı ilan edene kadar durmayacak, dinlenmeyeceğiz. İşte bugün burada olduğu gibi kamu ve özel sektör iş birliğiyle ülkemizi başarıdan başarıya koşturacağız.

Türkiye’nin zincirlerini kırdığı alanların başında savunma sanayi geliyor. Göreve geldiğimizde yüzde 20’si milliydi, şimdi yüzde 80’i milli olan savunma sanayine sahibiz. Bu alanda hayal dahil edilemeyen başarılara imza attık. Savunma sanayinde başarı hikayesi yazmakla kalmadık, büyük zihniyet devrimi de gerçekleştirdik. Akim bırakılan ülkemiz bizimle birlikte ilk defa projelerinin neticelendiği, başarısını ispatladığı günleri gördü. Yapılamaz denilen, hayal mahsulü olarak nitelendirilen kritik projeleri gerçeğe dönüştürdük. Bu seviyeye bir anda gelmedik. Başbakanlığımızın ilk günlerinden itibaren ülkemizin güçlenmesi amacıyla yürütülen tüm çalışmalara sahip çıktık, destek verdik.

Nice direnişlere nice sabotaj, ihanetlere maruz kalmamıza rağmen bu yoldan asla dönmedik. Hamdolsun somut neticelerle gurur duyduğumuz bu günlere geldik. Savunma ihtiyaçlarının karşılanması sürecinde yaşanan zihniyet değişikliğinin faydasını kısa sürede tecrübe ettik. 2002’de savunma sanayi sektöründe sadece 56 firma gösterirken bugün bu sayı 2000’i aştı. 62 olan proje sayısı 750’yi geçti. Toplam 5,5 milyar Dolar bütçeli savunma projeleri yürütülürken bu rakam 60 milyar doların üzerine çıktı. Savunma sanayinde araştırma geliştirmeye ayrılan bütçenin 49 milyon dolardan 1,5 milyar dolara yükseldiğini gördüğümüz günlere kavuştuk.

2.

Bakan Akar’dan Yunanistan’a sert tepki: Aklınızı başınıza alın!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Yunanistan’a diyoruz ki yanlış hesap yapmayın, yanlış yollara girmeyin ve tarihten ders alın. Güvendiğiniz dağlara karlar yağmadan aklınızı başınıza alın.

09.01.2023 
Bakan Akar, Yunanistan’a şu sözlerle çok sert tepki gösteri:

“Biz Yunanistan’ın tahriklerine kapılmadan, hiçbir oldubittiye izin vermeyecek, hakkımızı çiğnetmeyeceğiz. Bu konuda azimli ve kararlıyız”

“Yunanistan’a diyoruz ki yanlış hesap yapmayın, yanlış yollara girmeyin ve tarihten ders alın. Güvendiğiniz dağlara karlar yağmadan aklınızı başınıza alın”

“(Yunanistan’ın Girit’te 6 mil olan kara sularını 12 mile çıkarmaya hazırlandığı iddiası) 6 milden fazlasını kabul etmeyiz”

Ayşe TanHaber7.com – Editör
3. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ, “ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ”, ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ! 
Akşam Gazetesi İlk Sayfası
Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

4.

Ruslar yazılıma odaklandı: Türklere karşı kullanılmayacak!

Bayraktar TB2’ler dünyanın dilinden düşmüyor… Son olarak Rus basınında yer alan bir haberde, Türkiye’den SİHA satın alan ülkelerin aldıkları SİHA’ları Ankara’ya karşı kullanamayacaklarına değinilerek yazılım konusuna vurgu yapıldı.

09.01.2023 

Rus basını Bayraktar SİHA TB2’leri kaleme alan bir analiz yayımladı. Selçuk Bayraktar’ın SİHA yazılımına “hakimiz” sözlerine vurgu yapılan makalede, “Şirketin CTO’su, (Teknolojiden Sorumlu Başkan) Türk drone üreticisi Baykar’ın teknolojisini çalıştıran yazılıma “hakim” olduğunu söyledi.” ifadelerine yer verdi.

“SİHA YAZILIMINA TÜRKLER HAKİM”

Russian Today Bayraktar TB2’leri manşetine taşıdı. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın sözlerinden alıntı yapılan analizde SİHA yazılımına “Türkler hakim” vurgusu yapıldı.

Makalede, Selçuk Bayraktar’ın, “Baykar’ın bilgisayar korsanlarının İHA’ları ele geçirip zarar vermesini önlemek için de adımlar attığı” sözlere vurgu yaparak Bayraktar’ın, “Bilgi güvenliği konusunda elbette özel önlemlerimiz var. Artık bu çağda devletlerin de hacklendiğini biliyorsunuz. Tüm bunlara karşı özel tedbirler alıyoruz ve bu da bir yarış.” sözlerine yer verdi.

 

 Analizde TB2’lerin Karabağ savaşındaki başarısına dikkat çekilerek şu sözlere yer verildi: 

“Bayraktar Azerbaycan’ın Bayraktar TB2’lerini 2020 Dağlık Karabağ ihtilafında Ermenistan’a karşı büyük bir etki yaratmak için konuşlandırmasının ardından drone üreticisi küresel ilgi odağı haline geldi. Amiral gemisi İHA şimdiden bir düzineden fazla ülkeye satıldı ve Baykar’ın ihracatı geçen yıl %78 artarak 1.18 milyar dolara ulaştı. ”

Bahadır ALEMDAR / Haber7.com – Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

5.

Çarpıcı itiraf: Her şey ayarlandı! Türkiye seçiminde kaos çıkarsa Yunanistan

09.01.2023 

Yunan yayın kuruluşlarından MEGA TV’de, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde karasularını 12 deniz miline çıkarma olasılığı konuşuldu.

Çevirisinin Youtube kanalı WOS tarafından yapıldığı yayında, Yunanistan’ın karasularını genişletmek için Türkiye’de bir kaos oluşmasını beklediği vurgulandı.

YUNANİSTAN’DA GÜÇLÜ HÜKÜMET, TÜRKİYE’DE SİYASİ KAOS BEKLİYORLAR

Yunanistan’da yapılacak seçimde güçlü bir hükümetin çıkması durumunda ve Türkiye’nin ise siyasi bir kargaşa içine girmesi halinde Yunan hükümetinin Ege Denizi’nde karasularını 12 mile çekilebileceği belirtildi.

“HER ŞEY AYARLANDI”

Yunanistan’ın Türkiye’nin siyasi kaosa girmesini beklediğini söyleyen Yunan gazeteci Christina Korai, “2 ay önce bu yayında ne demiştik hatırlayın. Her şey ayarlandı, sadece cumhurbaşkanlığı kararnamesi gerekiyor. Bu uygulayabileceği bir haktır, kimseye sormamıza gerek yoktur. Ancak bu genişleme Girit’in güneyiyle ilgili. Ege’den de bahsediyoruz. Ana odak noktası burası. Bu yüzden seçimlerden sonra olmasını bekliyoruz. O zaman yapılacak.” dedi.

Kaynak: Haber7

-/-