PİS BİR TÜRK KUMPAS, BAYAĞI BİR TÜRK TEZĞAH!..

1. Προς τον “Άργος”: Από πότε γράφουμε εμείς εδώ, ανόητε, ότι τον Σεπ του 2022 θα έχουμε εκλογές, για… “εθνικούς λόγους*; Όχι, μόνον το γράψαμε, αλλά και εξηγήσαμε το γιατί, ρισκάροντας… , διότι εμείς τολμάμε;

Απ. : Από τότε που όλοι οι άλλοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι!.. (Ψάξε στο “σάϊτ” μας)!..

Είπαμε! Το 2023, θα είναι… “Παγκόσμιος Χρονιά”, με γεγονότα που θα οδηγήσουν (τουλάχιστον κατά τον σχεδιασμό των “Διεθνών Εβραίων”), στην νέα… παγκόσμιο συνθήκη της Λωζάννης, μετά από μια, όπως όλα δείχνουν, προδιαγεγραμμένη παγκόσμιο μάχη, ανάμεσα στην Ρωσία και στην Δύση, (μάχη, τα προεόρτια της οποίας ξεκίνησαν στις 24-02-2022 στην Ουκρανία και συνεχίζονται εκεί μέχρι σήμερα), στην Πόλη και στα Στενά, που κατά το γνωστό τραγούδι “ο Γιάννης κλαίει τα δειλινά”, δηλαδή σ’ αυτά του Βοσπόρου!.. (Το “πώς” θα πάμε σ’ αυτήν την σύγκρουση έχουμε γράψει, καθώς και το ποιός θα επικρατήσει, στα… σημεία)!..

* Γι΄αυτό και δεν άλλαξε τον εκλογικό Νόμο ο ΚΚΜ, (όπως θα έκανε σε κάθε άλλη περίπτωση, ώστε να ξανάβγαινε Π-Θ για άλλα 4 χρόνια “σάνβουαρ”), διότι γνώριζε εξ αρχής την ακολουθία των διεθνώς προσχεδιασμένων γεγονότων στην γειτονιά μας (παγκοσμίων και τοπικών), ώστε να υπάρξει “Εθνική Ενότης” και μια Κ-Β “Εθνική”, η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους όποιους κινδύνους μας ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΑΜΥΝΗΣ, που σύντομα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε!.. (Μέσα στο φετινό Καλοκαίρι του 2022)!..

Εμείς, αν και βεβαίως θα θέλαμε αυτό που θέλει και ο ΚΚΜ, ήτοι την “Εθνική Ενότητα”, σε περίπτωση που… , κλπ, θυμηθείτε τί γράφαμε εδώ, για την συμπεριφορά των Κομμουνιστών – “Κόκκινων Φασιστών”, ήτοι των νεο / μονο / παλαιολιθικών (ΚΚΕ) και των νεο-διεθνιστών με ψευδο-αμερικανικό μανδύα (“ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”), την κρίσιμη ώρα και… στιγμή, που “τα… οπίσθια θα σφίξουν απότομα”!.. Καταλάβατε!..

-/-

Το ίδιο, δηλαδή σε εκλογές και ορθά (“πάνω – κάτω” στην ίδια περίοδο, δηλαδή στις αρχές – μέσα του Φθινοπώρου του 2022), πιστεύουμε (δεν εκτιμούμε απλώς) πως θα “πάει” και ο ξύπνιος όσο και πανούργος / δόλιος ΡΤΕ και μάλιστα “εν αιθρία”, ήτοι εκεί που δεν θα το περιμένει κανείς στην χώρα του, θα βγει ξαφνικά και θα τις ανακοινώσει ή ο ίδιος, (αν ζει), ή η στρατιωτική Κ-Β “Εθνικής Σωτηρίας” που θα σχηματιστεί, μετά τον θάνατο του ΡΤΕ, μια στρατιωτική Κ-Β που θα έχει πολιτικό μανδύα ή ορθότερα… φερετζέ!..

Το 2023 θα βρει και τις 2 χώρες (Ελλάδα και Τουρκία)… έτοιμες για το “Μεγάλο” και επικείμενο, με εμπεπλεγμένη μάλλον την Τουρκία με την Ρωσία (θα τα έχουν “σπάσει”, κλπ, τα έχουμε γράψει), και την Ελλάδα να έχει λίγο… “πειραχθεί” (όχι όμως καίρια**) από την Τουρκία και πλέον να παρακολουθεί τα γεγονότα, ούσα σε πολεμική επιφυλακή και ενταγμένη στο άρμα της Δύσεως, η οποία και θα ετοιμάζεται για την δική της συνολική κατά της Ρωσίας, πολεμική εμπλοκή της, αναμένουσα “κλήση προς βοήθειαν”, από την Τουρκία!..

** Η Τουρκία, αν είναι να ενεργήσει για την σωτηρία της, ως χώρα, επιβάλλεται τώρα(!) ή ορθότερα… χθες(!) “να τα παίξει όλα για όλα”, το οποίον σημαίνει προσβολή του Ελληνισμού στον χώρο του, ήτοι στην Ελλάδα κατάληψη βασικής νήσου ή νήσων της στο Αιγαίο [ο Έβρος μάλλον “έκλεισε”, λόγω Η.Π.Α., οι οποίες “εν όψει” της αναμετρήσεώς τους με την Ρωσία στο Πεδίο, θα είναι τελείως ανόητες να επιτρέψουν στους Τούρκους να τους καταστρέψουν τους δια της Ελλάδος (Εγνατία – Δ. Θράκη – Α. Θράκη → Πόλη), σχεδιασμούς τους (αν και τονίσαμε την τ/δολιότητα, που σημαίνει “περίμενε τα πάντα από τους Τούρκους”, οι οποίοι τώρα “πνίγονται στον ωκεανό” και το ξέρουν και θα πιαστούν ακόμα και από τα… μαλλιά τους για να σωθούν…) και στην Κύπρο ολοκλήρωση της καταλήψεώς της, σε 3 ημέρες, όπως είναι ο εισέτι υφιστάμενος τ/σχεδιασμός!

Αυτό που, ΤΩΡΑ(!) που γράφονται αυτές οι αράδες, απασχολεί βασανιστικά το Τ/ΓΕΕΔ είναι το αν θα πρέπει να υπάρξει, όπως ήταν ο μέχρι τώρα αρχικός σχεδιασμός τους, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ “ΑΝΟΙΓΜΑ” ΤΟΥ “Ε-Τ ΜΕΤΩΠΟΥ” ΚΑΙ ΣΤΑ 3 ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΑ “ΘΕΑΤΡΑ ΕΠΧ-ΣΕΩΝ”, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ Τ/ΔΥΝΑΜΕΩΝ σε 3 διαφορετικές μεριές, την ίδια στιγμή που θα διακυβευτεί η ίδια η κυριαρχία της Πόλεως και των Στενών από τους Ρώσους (είτε έτσι, είτε αλλιώς, οι ΡΕΔ / η στρατο-γραφειοκρατία της Ρωσίας έχουν αποφασίσει τώρα την “Κάθοδο”, κλπ / τα έχουμε γράψει εδώ), την ίδια στιγμή που σχεδόν όλο το ΝΑΤΟ και οι Η.Π.Α. (με τις οποίες οι σχέσεις τους είναι, αν όχι στο “μείον”, στο “0”) είναι στην περιοχή και την ίδια στιγμή, που θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το εσωτερικό της Τουρκίας θα πάρει φωτιά κυρίως από τους Κούρδους και τους εκ-ρια αντιφρονούντων, από τον νέο -πιθανότατα- “ISIS”, που ίσως να “ξανάστησαν” οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” των Η.Π.Α., που δεν θα δράσει, μόνον αν οι Τούρκοι ταχθούν ξεκάθαρα και πάλι με την Δύση, αλλά και από τους Έλληνες, Αρμεναίους και Εβραίους επιχειρησιακούς πράκτορες, οι οποίοι ίσως να δράσουν ακόμα και… αυτόνομα – ανεξαρτήτως των επιθυμιών – θελήσεων των Κ-Β τους!..

Ακόμα!

Το Ιράν δεν είναι σίγουρο ότι θα δράσει… τουρκικά, αφού είναι στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας, (όπως και η Κίνα βεβαίως το αυτό), ο Άσαντ είναι… εκεί και ίσως να αναμένει για εκδίκηση, παρά τον τουρκικό… “Ελεύθερο Συριακό Στρατό” / “Ε.Σ.Σ.” / “ÖSO” και την δράση του, η Αρμενία, όσο και να υπάρχει το Αζεριανό αντίβαρο, μάλλον θα δράσει, συνεπώς οι ΤΕΔ δεν διάγουν την καλυτέρα των περιόδων τους, ως προς αυτό που ονομάζεται “ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ” ή καλύτερα “ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ… ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ Τ/ΚΡΑΤΟΥΣ”!.. (Στα τ/Επιτελεία και δη στο Τ/ΓΕΕΔ, κυριολεκτικώς δεν κοιμούνται πια)!..

“ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ”!

Οι ΤΕΔ, όπως “Πηγές” μας μέσα από το τ/ΓΕΕΔ αναφέρουν, φέρεται να έχουν καταλήξει και αποφασίσει να προσβάλλουν αμέσως μετά από την νέα τους επχ-ση κατά των Κούρδων στην Συρία (είναι χρονικά ελάχιστα προ αυτής και εκτιμούν ότι θα κρατήσει το πολύ 1 μήνα), την Ελλάδα, με στόχο την κατάληψη “στρατηγικής σημασίας βασικής -λεγομένης- νήσου” και μέχρις εκεί!.. 

Εμείς λέμε πως τ/επχση στην Συρία δεν θα υπάρξει (πιθανότατα να υπάρξει μερικώς και διά του… αντιπροσώπου τους εκεί “Ε.Σ.Σ.” και κάποιων Τούρκων στρατιωτικών, ως “Παρατηρητών” και κυρίως ως “Επχ-κων Συμβούλων”) και πως η Τουρκία (Τ/Τ “καθαρά” και όχι Τούρκοι με κάτι άλλο, γενιτσαρικό και μη…) θα προσβάλλει μέσα στο Καλοκαίρι του 2022 την Ελλάδα στο Αιγαίο (1ος στόχος), ανεξαρτήτως της… Συρίας, ενεργώντας παραπλανητικές ενέργειες στον Έβρο (θα διεκδικήσει και εδώ έδαφος, αν της δοθεί η ευκαιρία…) και πιθανότατα και στην Κύπρο (εδώ, “όσο πατάει η γάτα”…, διότι οι Τούρκοι Επιτελείς ξέρουν άριστα ότι η κατάληψη του υπολοίπου εδάφους της “Κ.Δ.” και μάλιστα σε χρόνο “dt”, όπως είναι αυτός των 3 ημερών, ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΙ ΤΕΔ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ, ΕΣΤΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Σ’ΑΥΤΟ)!..

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΣ”!..

Η προσβολή της Ελλάδος θα σταματήσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ(!), είτε με παρέμβαση δυτική (δίνουμε μικρά πιθανότητα σε κάτι τέτοιο, αφού ο ασθενής είναι σε κώμα, ορθότερα ξεψυχάει και συνεπώς είναι μάλλον μη ελέγξιμη η όποια συμπεριφορά του), είτε (το πιο πιθανό) με ρωσική κάθοδο στα τ/εδάφη (τ/νώτα), αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των ρ/στόχων στην Ουκρανία, οι οποίοι, όπως εμείς εκτιμούμε θα έχουν ολοκληρωθεί με το πέρας του Καλοκαιριού, όπως εδώ και πολύ χρόνο πριν, (σχεδόν από την 1η στιγμή), σας έχουμε γράψει και ενημερώσει (σας είχαμε γράψει μέχρι και ποιά θα είναι η τελική γραμμή που θα “πιάσουν” οι ΡΕΔ), με αποτέλεσμα οι ΤΕΔ να “τρέξουν” να φυλάξουν τα… οπίσθιά τους και την Πατρίδα τους / εδάφη τους, αιτούμενοι ευθέως πια βοήθεια από την Δύση και τις Η.Π.Α., και… ανεβαίνοντας έτσι ξανά στο… άρμα της!..

Συνέχισε να διαβάζεις “ΑΡΓΟΣ”!

ΓΙ΄ΑΥΤΟ:

α. Γράφουμε καιρό τώρα για το τί ακριβώς είναι αυτός ο νέος (ο 2ος, μετά τον 1ον της περιόδου 1919-1922), “Αγώνας Ανεξαρτησίας” των Τούρκων, που κήρυξε εδώ και περίπου 2 χρόνια ο Τ/Πρόεδρος, στην προσπάθειά του να μην διαλυθεί, στα 100 ακριβώς χρόνια της, η “Τ/ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, όπως ξεκάθαρα αναφέρει η συνθήκη της Λωζάννης!..

β. Ο Π-Θ ΚΚΜ (μαζί φυσικά και με τον πράγματι “μετρ” της Διπλωματίας Ν. ΔΕΝΔΙΑ, του οποίου η παρουσία στο ΥΠΕΞ αποτέλεσε, κατ’ εμάς, Θεία… παρέμβαση και ευλογία), έκανε όλο αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΛΟ-ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ “ΑΝΟΙΓΜΑ”, λαμβάνοντας ξεκάθαρη πολιτική, στο “Διεθνές Πεδίο”, θέση, ως ΕΛΛΑΣ, δημιούργησε όλο αυτό το στρατηγικά προσεγμένο “ΠΛΕΓΜΑ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ”, καθώς ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΔΕ… ΠΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΕΔ***, με ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο “Πρόγραμμα Εξοπλισμών”, που ετοίμασαν στο Ε/ΓΕΕΘΑ, που επίσης ευλόγησε ο Θεός να έχει τώρα έναν εξαίρετο στρατιωτικό, ως Αρχηγό του και Αρχηγό των ΕΕΔ!..

*** ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΕΕΔ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ… ΡΕΑΛ, ΟΥΤΕ… ΜΠΑΡΤΣΑ, ΟΥΤΕ… ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, ΚΛΠ! ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΚΑΤΑΒΛΗΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ… ΣΩΜΑΤΕΙΟ, (ΠΧ ΜΙΑ… ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ή ΜΙΑ… ΛΕΙΨΙΑ, ΚΛΠ), ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ… ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ, ΕΝΩ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ “ΠΥΡΡΕΙΟΣ” ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΝΙΚΗ!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΣΦΑΛΩΣ, ΜΕ… ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ (ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ!.. ΟΧΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΧ ΤΟΥ 1974 ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙΣΗΣ “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ”) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ… “ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗΣ” ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ή ΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΡΥΦΟ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΛΕΟΝ, ΩΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΤΗΝ Ε/ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ!..

-/-

γ. “Βγήκαν” στην Ελλάδα οι πολιτικοί… ποντικοί (δεν έγραψα αρουραίοι), που μύρισαν νέα… “δόξα” και “τυρί εξουσίας”, σαν τον Βούδα της Ραφήνας, που “το ‘παιξε” ολίγον από τον θείο του… “Εθνάρχη” (1963-1974), όλο αυτό το διάστημα και ο οποίος μίλησε στο “ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ” (πού δηλαδή θέλατε να μίλαγε το Νο “1” των πολιτικών Νεποτιστών της χώρας;) και σαν τον Αβραμόπουλο, που “βγαίνει” στον… “ΣΚΑΪ”, στην Αναστασοπούλου και στον Οικονόμου και… ανησυχεί και αυτός με την σειρά του!..

δ. Θα έλθουν στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα οι ΥΠΑΜ Αλβανίας και Βουλγαρίας (γι’ αυτό πήγε στα Τίρανα την περασμένη εβδομάδα ο Ε/ΥΠΕΞ), αφού ως γνωστόν οι Τούρκοι τους μόνον σίγουρους συμμάχους που έχουν είναι οι Αλβανοί, οι Αζέροι, οι Πακιστανοί και οι Καταριανοί! (Τους Αφρικανούς δεν τους προσμετρώ)!..

Οι Αλβανοί έχουν συναποφασίσει (ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται) με τους Τούρκους για την μπουρδελοποίηση της χώρας μας, σε περίπτωση Ε-Τ κρίσεως και πολέμου! Μην ξεχνάτε ότι ο Α/Π-Θ Ε. ΡΑΜΑ είναι ένας “εκ των απορρήτων” του ΡΤΕ! Οι Πακιστανοί και οι Αζέροι λίαν πιθανώς να συμπολεμήσουν με τους Τούρκους εναντίον μας, ενώ οι Καταριανοί θα συνεχίσουν να είναι οι βασικοί ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ των ΤΕΔ!..

Οι μπασταρδόσλαβοι Βούλγαροι (δεν είναι γνήσιοι Σλάβοι, ίσως περισσότερο να προσεγγίζουν ως φύλο τους Ούνους… , καταλάβατε), είναι ιστορικά αναξιόπιστοι προς εμάς στην περιοχή μας και προς τούτο ορθώς εκλήθη ο ΥΠΑΜ τους για συνομιλίες, αν και στην παρούσα συγκυρία η πολιτική τους ηγεσία είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΟΒΑΡΗ!..

ε. Θα έλθει στην περιοχή προσεχώς και ο Γερμανός Καγκελάριος ΣΟΛΤΣ, επισκεπτόμενος σύντομα Ελλάδα και Τουρκία!

στ. Θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην Τουρκία ο Ρ/ΥΠΕΞ, στην συνάντηση των Τούρκων με τους… συμμάχους τους Αζέρους, και άλλους Καυκάσιους, κλπ!

ζ. Έγινε η συνάντηση – συνεδρίαση της “Λέσχης ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ” στις Η.Π.Α. / ΝΥ και τα μέλη της συζήτησαν (μεταξύ των ολίγων άλλων), σε βάθος το… “ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ”, τις… επιπτώσεις του, κλπ, κλπ, κλπ!..

η. Ο Μακρόν, ανησυχών, είπε “προχθές” να μην… συντριβεί η Ρωσία, κλπ, ώστε μετά να καθίσει στις συνομιλίες, όχι ως παρίας, αλλά… , κλπ, κλπ, κλπ και τελικώς “του κόλου τα 9μερα”!.. Φοβάται ο πανέξυπνος Γάλλος το αποτέλεσμα της εκβάσεως του Ρ-Δυτικού ανταγωνισμού, όπως είναι φανερό!..

θ. Οι Τ/Πολιτικοί, όπως και η τ/Πολιτική ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ Ε/Π-Θ Κ.Κ.Μ. !

ι. Οι Τ/Πολιτικοί και η τ/πολιτική έχουν πια ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ και ΟΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΑΤΤΟΥΝ, ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΩΣ, ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΣ, ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΤΙΚΩΣ, ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ “ΔΙΚΑΙΩΝ” (ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ), ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΤΥΠΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΟΥ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ!..

ια. Ο Μπάϊντεν δεν σταματάει τον Πούτιν, αλλά και τον ΡΤΕ!.. Ναι, και τον ΡΤΕ!..

ιβ. Ο Πούτιν ετοίμασε τις ΡΕΔ και… πυρηνικά!..

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ (α, β,γ, … ιβ) “ΑΡΓΟΣ”, μπορέσαμε να σκεφτούμε μεσημεριάτικα και μπροστά τους / αρχικώς, όταν τις διαβάζεις, να μην ξεχνάς να βάζεις το… “γι’ αυτό”!..

ΑΥΤΑ

ΚΑΙ

ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ“!

2.

Erdoğan, Miçotakis’e neden meydan okudu?

(Αγόρασες κανονικά παπούτσια βρε ή ακόμα κυκλοφορείς με αυτά τα μυτερά, για να σκοτώνεις κατσαρίδες στις γωνίες);

Erdoğan, Miçotakis’e neden meydan okudu?

02.06.2022

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün partisinin grup toplantısında verdiği mesajlar, ileride yine tarihiyle hatırlanmayı hak edecek türdendi.

Özellikle Suriye’ye yeni harekat ve Yunanistan bağlamındaki açıklamalar için bunu söylemek mümkün.

Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın batısında, PKK/YPG varlığına dönük olarak başlatılması beklenen yeni operasyonla ilgili mesajları, bu operasyonun ‘eli kulağında’ olduğuna işaret ediyor:

“Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç’i teröristlerden temizliyoruz.”

Açıklamaların netliği, Erdoğan’ın daha önce ifade ettiği gibi, hazırlıkların tamamlanmasıyla düğmeye basılacağına delalet ediyor.

Şu bilgiyi de not edelim:

Demek ki, ABD makamlarından Ankara’ya gelen baskılar ve Pantagon ile Dışişleri Bakanlığı Sözcüleri üzerinden tekrar tekrar yapılan sözlü itiraz açıklamaları da, harekatın başlatılması yönündeki kararlılığı değiştirmemiş.

Zaten yakın tarihimiz, geride kalan 7-8 yıllık dönem, Suriye’nin kuzeyinden gelen terör tehdidine müdahalede ne kadar gecikilirse, o tehdidin o ölçüde arttığını gösteren örneklerle dolu.

Örneğin, 2013-2014’te şartlar çok daha elverişli iken harekete geçilmiş olsaydı, oradaki tehlikenin sonradan nasıl büyüdüğünü görmemiş olacaktık.

Şartlar ve zemin oluştuğunda, gelen baskılara yahut, oyalama çabalarına prim verilmeden harekete geçilmesinin nedeni de, böyle bir acı tecrübenin ‘ayn-el yakin’ tecrübe edilmiş olması.

YUNANİSTAN’A “EL Mİ YAMAN, BEY Mİ YAMAN” MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup konuşmasında Yunanistan’la ilgili söyledikleri de bir hayli dikkat çekiciydi.

Bu bağlamda konuşurken, önce bir duyuru yaptı, “Yunanistan’la anlaşmamız vardı, dün Dışişleri Bakanı’ma da söyledim. Yüksek Düzeylik Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk Yunanistan’la” dedi.

Sonra da, bunun gerekçelerine dair sözler sarf etti:

“İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Sonra başla ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın… ABD’de Rum lobisi imiş, Kongre’de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma.”

Bu sözleri, uzunca bir süredir, Türkiye’ye şımarıkça tehditler savuran Yunanistan’a karşı verilmiş, “Görelim boyunun ölçüsünü, el mi yaman bey mi yaman” mesajı olarak yorumlamak mümkün mü?

Evet, mümkün.

YUNANİSTAN’IN TAVRI, BİR KÖPEĞİN HAVLARKEN KORKUDAN KUYRUĞUNU SALLAMASINA BENZİYOR

Yunanistan’ın Türkiye ile ilgili tutumunu olabilecek en iyi şekilde anlatmak/özetlemek için bir teşbih yapacağım.

Kulağa çok hoş gelmeyecek belki ama daha iyi bir benzetme de aklıma gelmiyor.

Şöyle:

Atina’nın Türkiye’ye karşı yaklaşımı, bir köpeğin bir insanı korkutmak için sürekli bir biçimde havlarken, aslında kendisinin korktuğunu kuyruğunu sallayarak ‘saklayama-masına’ benziyor.

Bir taraftan Amerikan Kongresi’nden, Macron’dan aldıkları cesaretle, “Bakınız arkamızda kimler var” deyip Türkiye’ye korku salmaya çalışıyorlar ama öbür taraftan, Türkiye ile gerçekten bir savaşa girersek halimiz ne olur korkusunu hücrelerine kadar hissediyorlar.

Daha önce bir Yunanistan uzmanı akademisyenden alıntılayarak iki kere daha yazmıştım:

Yunanistan’da en tepeden en aşağıya kadar herkesin ortak bir Türkiye fobisi vardır.

YUNANİSTAN’IN YAYILMACILIĞINI GÖSTEREN HARİTALAR

Sözün burasında küçük bir anekdot paylaşayım.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bundan bir süre önce önemli bir Batı Avrupa ülkesinin Savunma Bakanı’yla görüşürken şöyle bir şey oluyor:

Görüşmenin bir yerinde ilgili Bakan, Türkiye’yi ‘yayılmacı bir politika’ izlemekle suçlayan cümleler sarf ediyor.

Bu türden bir suçlamaya karşı önceden hazırlıklı olan Akar, yanında bulunan kurmaylarından hemen bir harita getirmelerini istiyor.

Harita, son 200 yıl içerisinde Yunanistan’ın nasıl bir yayılmacılık sergilediğini, topraklarını Anadolu’ya doğru nasıl genişlettiğini ortaya koyunca, diğer bakanın yüzü kızarıyor, kem küm ederek konuyu değiştiriyor.

Bakan Akar, Yunanistan’la ilgili konuşurken, bu ülkenin ekonomisinin nasıl bir batakta olduğuna, buna rağmen bazı ülkelerin kışkırtmasıyla Türkiye’ye karşı silahlanma yarışına girdiğine, bu tür girişimlerle Türkiye’ye karşı üstünlük sağlayamayacaklarına, matematik hesaplarının ve tarihin ortada olduğuna atıflar yapıyor.

Bu türden cümleler tabii ki, Yunanistan’a karşı soğukkanlı uyarılar niteliği taşıyor ama aynı zamanda Türkiye adına bir ‘özgüveni’ yansıtıyor.

Erdoğan’ın, Miçotakis’in Türkiye ile araya başkalarını katmadan konuşma yerine, burada böyle başka yerde ‘uçan/kaçan’ tarzda hareket etmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği belli oluyor.

Dünkü sözlerini, “Bu tutumu zaaf olarak görüyorsan büyük yanılgı içindesin” şeklinde okumak da mümkün.

YENİŞAFAK

(ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ! ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” / Ο,ΤΙ… ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ)!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

 

ΥΓ.

1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΝ(!!!) ΟΡΘΩΣ Ο ΚΚΜ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ “ΦΑΕΙ” ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΩΣ Π-Θ, ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ή ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΠΙΚΟ (;) ΠΟΛΕΜΟ-ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ! (ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Π-Θ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ “ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΙΚΗ Κ-Β” ή ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ)!

ΠΟΣΟ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ, ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΕΒΑΙΩΣ “ΑΡΓΟΣ”, ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΟ 1920, ΟΤΑΝ ΤΟΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΠΟΧΡΩΝ ΛΟΓΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΦΟΥ Ο “ΕΣ” ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ, ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΑΣΕ, ΜΗΝ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Μ. ΚΑΙ ΑΠΛΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΚΛΠ, Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ή Ο ΚΚΜ ΞΕΡΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ;

2.  ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ “ΣΑΪΤ”, ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ, ΟΤΑΝ Η Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ “ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ή ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!..

3. ΚΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΡΑ ΜΙΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΙΛΑΜΕ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΤΟΥ! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΩΣ, ΚΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ή ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΗΣΕΙ;

ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΣ, ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ, ΕΚΤΙΜΑΣ, ΜΙΚΡΟ, (ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕΑ), ΜΕ Ο,ΤΙ ΆΛΛΟ ΤΩΡΑ “ΠΑΙΖΕΤΑΙ” ΣΤΑ… ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ;

4. 05-06-1825 / 05-06-2022 (197 ΧΡΟΝΙΑ):

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ, ΑΡΧΙ-ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ 1921, ΘΙΑΚΟΥ(!) ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΛΙΒΡΕΑ, ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΜΥΑΛΟ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΡΑ, (ΟΤΙ ΤΑΧΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΙΧΕ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΑ), ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ 3 ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ, ΟΝΤΑΣ ΔΕΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΣΑΛΑΜΙ, Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΡΙΨΑΝ, ΩΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΔΕΝΕΣ, ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ, ΚΛΠ!..

Ο ΟΚΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΔΥΝΑΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ, (ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗ), ΠΩΣ: “ΑΝ ΕΣΤΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΛΕΥΤΕΡΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΑ”!..

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ, ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ! ΤΑΦΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ 9 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΕΠΙ Π-Θ-ΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΜ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΩΝ-ΝΟΥ ΚΑΝΑΡΗ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (Α’ Ν/Φ), ΟΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΘΗΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ! (ΝΕΟ-ΒΟΥΔΑ, ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑΝΗ ΜΕ ΕΝΑ “ΝΙ” ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΤΟ… ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ)! ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, ΡΕ!.. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΣΤΑΘΕΡΑ, ΠΩΣ: 

 

ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ“!.. 

-/-