“21 Βιδαριστό!..”

Φίλοι μου / μας!

1. Μάλιστα! Η υποχρεωτική θητεία θα συνεχιστεί στην Τουρκία! Γιατί άραγε; Τί ακριβώς φοβάστε εκεί στο Τ/ΓΕΕΔ;

Πώς ακριβώς θα συμμετέχετε σ’ έναν ευρωπαϊκό στρατό, Κε Γκιουλέρ; Αρκούν και μόνον τα… όπλα σας; (Ενν. οι… οπλικές εφευρέσεις σας).

Σύντομα, θα τελειώσουν όλα σας τα όνειρα… γενικώς, σεβαστέ μας Κε Υπουργέ!..

2Οι Τούρκοι, φέτος, στα 50 χρόνια της εισβολής των ΤΕΔ στην Κύπρο μας, απεφάσισαν την συμμετοχή 50 (!) πλοίων στην πρόσφατη άσκηση “ΕΦΕΣΣΟΣ – 2024”, που πραγματοποίησαν, πλοία τα οποία με κανονιοβολισμούς, κλπ, χαιρέτησαν την παρουσία του ΡΤΕ στην άσκηση, κατά την ημέρα (“Ημέρα Επιλεγμένων Παρατηρητών”), που παρουσιάστηκε τμήμα της στους όποιους, Τούρκους και μη, καλεσμένους των ΤΕΔ!

Φέτος, στο Σεφερί-Χισάρ της Σμύρνης συμμετείχε, πλην των ΤΕΔ, και προσωπικό από 45 χώρες (1875 άτομα) και συνολικά 10.884 άτομα!..

Οι ΤΕΔ ανέφεραν πως χρησιμοποιήθηκαν 33 διαφορετικά είδη όπλων, οχημάτων και συστημάτων!

Τα όποια τ/δημοσιεύματα εστιάζονται στην χρήση γενικώς των “ΜΕΑ”, όπως των “Ακιντζί” (“ΤΙΗΑ”), ΤΒ2 “SIHA”, αλλά και στην παρουσία των ΕΕ/Π “ΑΤΑΚ”, α/φ και “Ελευθέρων Σκοπευτών” (“Ε/Σ”), οι οποίοι φέρεται να προσέβαλαν με τα γνωστά “ΜΠΌΡΑ”, στόχους σε απόσταση 600μ.

Στην άσκηση φέρεται να έλαβε μέρος και το “ΜΕΑ” “ΑΣΠΙΔΑ” / “KALKAN” (“DİHA”), το οποίο είναι καθέτου προσγειώσεως και απογειώσεως / απονηώσεως, το οποίο προηγουμένως φέρεται επίσης να είχε επιτυχώς λάβει μέρος στην άσκηση με την βοήθεια Η/Υ!

Το “KALKAN” “DİHA” φέρεται να είχε περάσει με επιτυχία τις δοκιμές “αναγνώρισης συστήματος” στην πτήση που πραγματοποιήθηκε στο “Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Πτήσεων” “Baykar” στην περιοχή της Κεσσάνης / Keşan της Αδριανουπόλεως, στις 7 Απριλίου.

Νέα σελίδα στο Blue Homeland: KALKAN DİHA

Το Bayraktar “KALKAN” “DİHA” ξεχωρίζει με τα χαρακτηριστικά του όπως, η αυτόματη παρακολούθηση διαδρομής, η παρακολούθηση στόχων, η σκοποβολή κρίκου και οι λειτουργίες επιστροφής στην Βάση του.

Το Bayraktar “KALKAN” “DİHA” μπορεί επίσης να τραβήξει εικόνες υψηλής ανάλυσης τη νύχτα, χάρη στο Ηλεκτροοπτικό Σύστημα Baykar BG-160 με δυνατότητα θερμικής απεικόνισης.

Το Εθνικό “DİHA” μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και εντοπισμού στόχων μέρα και νύχτα, ενώ τροφοδοτείται από 4 ηλεκτροκινητήρες και 1 βενζινοκινητήρα χαμηλής κατανάλωσης.

Απογειώνεται κάθετα με τους ηλεκτροκινητήρες του και μετά μπαίνει σε λειτουργία… κρουαζιέρας, ταξιδεύοντας μόνο με τον βενζινοκινητήρα του.

Τέλος, ο Υπουργός της τ/”Αμυντικής Βιομηχανίας”, Κος Χαλούκ ΓΚΙΟΥΡΓΚΙΟΥΝ, ανέφερε πως το τ/εθνικό άρμα “ALTAY”, μπήκε σε γραμμή παραγωγής!..

Το αναμένουμε Τούρκοι, με πολύ… χαρά!..

3. Ξεχασμένες “φωτό” από την πρόσφατη επίσκεψη του Ε/Π-Θ στην Άγκυρα!