“ΑΓΓΕΛΟΙ” ΟΛΟΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ… ΠΟΛΗ!..

1. Οι “Σόρος-Συριζαίοι” λένε συνεχώς ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος εκβιάζεται / εκβιάστηκε από τον Μητσοτάκη, ως μια των σχετικών αναφορών τους, στο θέμα των υποκλοπών! Επειδή δεν καταλαβαίνουμε, μπορείτε, ρε σεις, να μας πείτε ποιός ακριβώς είναι ο εκβιασμός (το περιεχόμενό του, κλπ), ώστε να αντιληφθούμε και εμείς περί τίνος ακριβώς πρόκειται;

Τί δηλαδή του λένε; Σε ακούσαμε πχ να ζητάς 600 χιλ. ευρώ… , κλπ, και άρα για να μην σου κάνουμε… αυτό ή το άλλο, εσύ θα πρέπει να μας κάνεις… τί ακριβώς; (Πιο πολύ ενδιαφέρει το “τί ακριβώς”)!..

ΓΙΑ ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΜΑΣ, ΡΕ ΡΕΖΙΛΙΑ!..

2. Ποιές είναι οι σχέσεις σήμερα του τέως Α/ΓΕΑ Βαϊτση με το Κατάρ;

Ακόμα! Ποιές είναι οι σχέσεις του ιδίου στελέχους σήμερα με το δίδυμο Μελισσανίδη – Σαββίδη και πλέον με τον πρώτο, αφού ο 2ος “την έκανε” στην Ρωσία, από τον φόβο μήπως ο Μητσοτάκης τον χώσει σε καμιά Φυλακή;

3. Όλα τα αρχεία των νομίμων(!!!) (και μόνον αυτών) επισυνδέσεων της ΕΥΠ, τα έχει η ΑΔΑΕ!.. (Συριζαίος Χ. Ράμμος).

4. Βγήκε τώρα ο “Σόρος-Συριζαίος” Βίτσας ή αλλιώς “το πατσαβούρι των Πακιστανών” και δήλωσε πως ο Φλώρος είναι ικανός ως Αξκός, αλλά το θέμα το σχετικό με τις υποκλοπές που τον αφορά θα πρέπει να διαλευκανθεί!

Καλά, η εκπρόσωπος του Κόμματος Τσοπανίδου δεν είπε στην εκπομπή του Καμπουράκη και του άλλου από το Καρπενήσι, στον ΣΚΑΪ, ότι δεν τον εμπιστεύονται τον Φλώρο;

5. Συνεχίζει να τυπώνεται πολύ χρήμα στην Τουρκία για την λαϊκή πλέμπα, αλλά για την τ/”Κ-Β” και κάποιους λίγους… εμπλεκόμενους, η εσωτερική, όπως και η δια της χώρας παγκόσμια διακίνηση του χρυσού, με κέρδη “διακινήσεως” πολλά εκ-ρια Ευρώ, καλά κρατεί και θα… κρατεί!

Να θυμάστε πάντα ό,τι έχουμε γράψει σχετικά με τον χρυσό και την Τουρκία (τελευταίος παγκόσμιος / “κεντρικός” / διαμετακομιστικός σταθμός, προτού ο χρυσός απ’ όλη την γη, καταλήξει στις Τράπεζες των “Διεθνών Εβραίων”), αλλά και ό,τι έχουμε γράψει για την σχέση του χρυσού με τον πόλεμο, … γενικώς!..

6. Ωραίος ο Αφτιάς σήμερα (21-01-2023) στην εκπομπή του! Είπε κάποια στιγμή, πάνω στην συζήτηση για τα τρέχοντα Ε-Τ! “Όλα αυτά είναι για… τυρόπιτες”! Αχαχαχαχαχαχαχα

Αλλά και ο ευφυέστατος Χατζηδάκης είπε σε κάποια στιγμή! “Δεν πάμε σε διάλειμμα να σκεφτώ και να απαντήσω”; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Αυτός ψηφίζεται απ’ ευθείας και μόνον για το χιούμορ του, που ως γνωστόν δηλοί ευφυΐα, ανεξαρτήτως του όποιου έργου του, το οποίο βεβαίως και αναμφιβόλως(!) ήταν και πολύ και κυρίως ουσίας!..

Όμως, Κε Υπουργέ, κάποια στιγμή θα πρέπει να (μας) εξηγήσεις, πώς με τέτοιο μυαλό έγινες βάζελος!..

7.  Στην Τσουκούροβα (Άδανα) μαθαίνω πως οι Τούρκοι φτιάχνουν μεγάλη Βάση ΔΜ για αεροπορικές κυρίως ανάγκες τους! Είπαν πως Απρ. θα είναι έτοιμη! Μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε σχετικά Τούρκοι!

8. Στον Γαλλικό Τύπο (περιοδικά, κλπ), λένε πως στους Ουκρανούς (ύπατα Ουκρανικά κλιμάκια) ενδημεί, εδώ και καιρό, ένας άτυπος εμφύλιος πόλεμος! Θα μας πει κανείς κάτι περισσότερο, απ’ τα όσα εμείς διαβάσαμε για τον λόγο του υπόψη πολέμου, για τις 2 πλευρές, κλπ!

Επιπλέον διαβάσαμε για τον Ζελένσκι ότι πχ είχε και έχει κλείσει τις Ορθόδοξες ρ/εκκλησίες, πως είχε απαγορέψει να ομιλούν ρωσικά οι Ρωσόφωνοι του Ντονέτσκ, και άλλα πολλά!..

Ξαναρωτάμε! Ποιός ο ρόλος αυτού του Ποντόλιακ;

9. “Βγήκε” και ο Αποστολάκης, το 1ο των ΕΕΔ “Τσιπρο-πουλητάρι” της Μακεδονίας μας, και δήλωσε πως “αν ήμουν εγώ στην θέση του Φλώρου θα παραιτούμην”! (in.gr)

Άκου Αποστολάκη! (Διάβασέ μας και φαντάσου να μας ακούς, παράλληλα)!..

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΦΛΩΡΟΣ, ΔΙΟΤΙ Ο ΦΛΩΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΣΤΕΡΕΙΣΑΙ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!..

  • ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΕΤΥΧΕΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ, ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΟΥ, ΚΟ ΒΑΡΔΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ;
  • ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΟ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΑΝ ΠΑΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Α/ΓΕΕΘΑ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΣ ΒΑΡΔΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ;
  • ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΟ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ Η ΚΑΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΙΡΑ, ΕΦΕΡΕ… ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΠΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΥΠΑΜ, ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ;  (ΚΑΙ ΕΔΩ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕ, ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, Ο ΚΟΣ ΒΑΡΔΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ”)!..

ΑΚΟΥ ΝΑΥΑΡΧΕ ΤΟΥ… ΒΑΡΔΗ! ΑΚΟΥ Νο “1” ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑ… ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ(!) ΓΙΑ ΣΕΝΑ! ΕΜΕΙΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ! ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ “DEMEK”, ΠΟΥΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΑΣ! “ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ” ΗΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΛΛΩΝ!

ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ 10ΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΣΥΣΤΗΜΑ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ “ΚΑΠΟΙΟΝ”! ΝΑΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΑΙ! ΤΙ; “ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΗ ΒΑΡΔΙΝΙΟΓΙΑΝΝΗ”, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΡΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 2 Α/ΓΕΝ (ΑΠ’ ΟΣΑ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ), ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΨΗΛΟΣ, ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕΤΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ, ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΑΝΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ, ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ(;) “ΚΑΛΗ ΩΡΑ”, ΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ!..

ΕΙΣΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΛΛΑ “ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ”! ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΡΕΝΙΟΣ”, ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΧΡΥΣΟ”, ΗΤΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ “ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ”!..

ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΓΚΑΣ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕΣ! Σ’ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΣΟΥ!.. ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΤΩΡΑ; ΟΥΤΕ ΤΡΙΧΑ ΤΩΝ… ΦΛΩΡΙΚΩΝ ΟΡΧΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ! ΓΙΑ “ΑΝΘΡΩΠΟΣ” ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ 2 ΣΑΣ!.. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ!..

ΗΣΟΥΝ Α/ΓΕΕΘΑ, ΣΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ “ΜΟΝΑΔΑ” ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ… ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ… ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΚΛΠ, ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕΣ ΤΟΤΕ… ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙ!..

ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΛΛΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ (“ΑΚΡ”) ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ, ΕΝΩ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ… ΚΑΚΙΩΣΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ… ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!..

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ! ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΟΤΑΝ “ΣΤΗΜΕΝΑ” ΤΟΤΕ ΣΕ…  ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΥΣΑΝ, ΠΩΣ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ (“ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ”)! ΘΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ, ΠΩΣ ΕΣΥ ΕΝΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΤΟΜΟ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΕΣΑΙ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΟ “ΑΦΑΝ ΓΚΑΤΕ” ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΨΥΧΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ;

“ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ”, ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΛΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ “Ο.Υ.Κ.”, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ, “ΑΑΑΑΑΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ”!… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ “ΕΔ” ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΚΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗ ΗΓΕΣΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΕΔ, ΝΑΥΑΡΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ;

ΤΙ ΑΛΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ, ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ; ΕΓΙΝΕΣ ΥΠΑΜ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΑΡΔΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΥΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ Η(ΔΙΑΖ) ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΑΝΑΛΥΤΕΣ, ΚΛΠ, ΜΥΡΙΣΕΣ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΛΕΣ, “ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΕΔΩ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΩ ΙΣΤΟΡΙΑ”;

ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ (ΜΕ ΔΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΠΙΑ), ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΓΕΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ, ΕΙΤΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΜΟΝΑΣΕΙΣ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ Ο 1ος ΕΛΛΗΝΑΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ “ΑΕΡΑ” (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΧΙ ΧΟΥΝΤΑΣ), ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΓΥΠΑΡΗΔΩΝ (ΚΑΙ!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΔΑΦΙΚΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1912 ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΟ 1922 ΚΑΙ ΤΟΝ… “ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ” ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ… ΑΙΔΟΙΟ (ΚΟΙΝΩΣ Μ….,), Η ΡΕΠΟΥΣΗ, ΠΟΥ… ΣΥΣΤΕΓΑΖΕΣΤΕ!..

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ! ΝΑΥΑΡΧΕ! ΤΕΩΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΥΠΑΜ!..

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΝΤΑΣΣΕΣΟ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε., ΡΕ ΣΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ, “ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΚΟΚΙΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ”, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ “ΚΑΘΑΡΟΙ” ΡΕ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΝΤΑ, ΟΧΙ ΟΛΟΙ)! ΣΟΥ ΛΕΝΕ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΡΑΤΗ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ!

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ “CIA” (TΩΝ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”) ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΧΙΕΣ, ΟΙ ΝΑΓΙΕΣ, ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ, ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΣΑΡΙΔΟ-ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ! ΕΣΥ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΑΥΑΡΧΑΡΑ, ΕΣΥ Ο “ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ”, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΙΔΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙΔΙΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ!..

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ Κ.Κ.Ε.! ΕΣΥ, ΓΙΑΤΙ;

ΑΣΕ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ, ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΟΜΩΣ, “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΣ, ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΜΑΓΚΑ!..

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΆΝΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΕΙΔΗΜΟΝΑ ΣΤΑ Ε-Τ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΣΤΟΡΑ (ΚΑΙ) Σ’ ΑΥΤΑ, ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ / ΕΙΣΑΙ, ΩΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΥΝ Α/ΓΕΕΔ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΡ, ΤΟ ΙΣΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ Τ/ΤΣΑΤΣΟ-ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΈ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΔ, ΜΕΤΑ ΤΟ 1974!.. (ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Α/ΓΕΕΔ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΑΜ Χ. ΑΚΑΡ*)!..

* Είναι, ίσως, περίπου το ίδιο, με αυτό που γράψαμε “προχθές” να προσέξουν στη ΝΔ! Μια πιθανή δηλαδή περίπτωση να ορίζει ουσιαστικά ο Κος Α. ΣΤΕΦΑΝΗΣ (δια του κύρους που έχει η γνώμη του στο Κόμμα / Κ-Β, λόγω της πραγματικής του όμως αξίας, διότι αυτός Αποστολάκη Α-ΞΙ-ΖΕΙ), να ορίζει λοιπόν αυτός τους Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΣ ανδρείκελα, ώστε από πίσω να κρύβεται η… σκιά του και στην πραγματικότητα να διοικεί αυτός, κάτι που και ως ιδέα ακόμα είναι… μη υγιές! (Άλλωστε, με την τωρινή του ιδιότητα, εκτιμούμε πως το Γραφείο του θα είναι στο ε/”Πεντάγωνο”)!..

ΜΗΝ ΒΑΛΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΝΥΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΟ ΚΩΝ-ΝΟ ΦΛΩΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΣΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ!.. ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ, ΑΣΕ ΤΗΝ Ε/ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! ΕΣΥ, ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΟ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ;

ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ, ΡΕ ΣΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ “ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ”, ΟΤΑΝ ΕΠΙ Κ-Β ΣΑΣ, 4,5 ΧΡΟΝΙΑ, Η “ΜΙΤ” ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΔΙΤΤΩΣ, ΗΤΟΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ! ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ, ΑΝ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ Α/ΓΕΕΘΑ Η ΜΙΤ ΑΚΟΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΑΜ;

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΟΧΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΙ “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΑΜΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ, ΣΑΝ ΕΣΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΣ ΝΑ “ΤΟ ΚΟΨΕΙ” ΤΩΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ 2 ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ “ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΗΓΑΠΗΣΑΝ, ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ” ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΝ, ΛΕΩ ΑΝ, ΑΝ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ… “ΤΡΕΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ”, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΕΤΕ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ Τ/ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!..

Η Τ/ΧΑΤΖΑΡΑ, ΝΑΥΑΡΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΟΒΕΙ Ε/ΛΑΙΜΟΥΣ, (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ), ΔΕΝ ΘΑ ΡΩΤΑΕΙ, ΑΝ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑΙΟ”, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Η(ΔΙΑΖ) ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΛΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΕΙ!..

10.

The Economist'in bitmeyen karın ağrısı

MEHMET ACET
HABER7 YAZARI

The Economist’in bitmeyen karın ağrısı

21.01.2023

ABD merkezli The Washington Post gazetesi geçtiğimiz günlerde ilk işaret fişeğini fırlatmış, “2023’te dünyanın en önemli seçim Türkiye’de yapılacak” demişti.

Gazete bu fikri öne sürerken, Türkiye’deki seçimlerin sonuçlarının Washington, Moskova, Avrupa, Orta Doğu ve Asya’da jeopolitik ve ekonomik hesapları şekillendireceğini dile getiriyordu.

Tersinden baktığınızda, Tayyip Erdoğan döneminde dış politikada küresel ölçekte ses getiren işler yapan Türkiye’nin bu atılımlarının devam edip etmeyeceğinin bu seçimlere bağlı olacağına değinen bir yazı olarak da bakabilirsiniz buna.

Bu durumda Erdoğan’ın yeniden seçilmesi halinde Dünya’ya Ankara’dan bakan ve Türkiye’nin menfaatlerine odaklı bu atak dış politikanın devam edeceğini, rakibinin seçilmesi halinde ise, bu ataklardan vazgeçip, güven vermeyen bir himaye karşılığında içe kapanan, dış politikadaki iddialarından ve milli/yerli savunma hamlelerinden vazgeçen bir Türkiye görünümünün karşımıza çıkacağını varsaymak mümkün hale gelebiliyor.

BATI’NIN İKİLEMİ: TÜRKİYE’NİN GÜCÜNDEN YARARLANMAKI MI? GÜÇTEN DÜŞMESİNİ SAĞLAMAK MI?

The Washington Post’un Türkiye’deki seçimlerin sonuçlarının ne kadar önemli olduğuna değinirken meseleye daha dürüst bir yerden baktığını söyleyebiliriz.

En azından The Economist gibi ‘bel altı’ vuruşlarla asıl ‘karın ağrısını’ gizlememeleri iyi bir şey.

Küresel vesayet sisteminin göz önündeki sözcülerinden biri olarak (mouthpiece) olarak gösterilen The Economist’in AK Parti yönetimleri ve Erdoğan’a başından beri ‘kıl olduğunu’ daha önceki seçimlerde sergiledikleri, ‘ukalaca’ tutumlarından biliyoruz.

2011 SEÇİMLERİNDEN ÖNCE NE DEMİŞLERDİ?

Mesela ben sizi şimdi 2011 seçimleri öncesine götüreyim ve o dönemde yine seçimlerden önce bu dergide çıkan bir yazıdan bahsedeyim.

Kapak yaptıkları bu son sayıdaki üsluba göre daha ılımlı bir tarzla yazılmış olan yazıda önce AK Parti iktidarı göklere çıkarılıp şunlar dile getiriliyor:

“Ak Parti, 2002 Kasım’ında tek başına iktidara geldikten sonra, ekonomide çok güzel işler yaptı. Avrupa Birliği ile müzakerlerin başlaması için gerekli olan reformları gerçekleştirdi. Komşularla ilişkileri geliştirmek için dış politikada çok aktif davrandı. Ve ordu, politikadan elini çekip, kışlaya keskin bir dönüş yaptı. Bütün bu başarılar sayesinde Türkiye hem bölgesinde hem de Dünya’da büyük bir ekonomik ve siyasi güç haline gelmiştir.”

Ama durun bir dakika!

Bu kadar övgüler düzüldükten sonra yazıda asıl meramı yansıtan şöyle bir çağrı yapılıyordu:

“Biz, (Economist olarak) Türklere CHP için oy vermelerini tavsiye ediyoruz.!”

Aradan bunca sene geçtikten sonra, The Economist’in Türkiye’deki seçimlere bu kadar burnunu sokma niyetinde değişen bir şey olmadığını görüyoruz.

Ancak bu defa bu son sayıda görüldüğü gibi, biraz ‘eteklerin tutuşması’ hali kendini belli ediyor.

“Erdoğan yine kazanırsa telaşı” da diyebiliriz buna.

Erdoğan’ın Türkiye’de ilk serbest seçimlerin yapıldığı 14 Mayıs 1950’nin rüzgarını yeniden yakalama çabası içinde olduğu bir dönemde, “Türkiye diktatörlüğün eşiğinde” başlığıyla kapak yapılması, çok enteresan gerçekten.

BİR GEREKÇE DE EKONOMİNİN ARTIK ŞANTAJ ARACI OLARAK KULLANILAMAMASI MI?

Peki, nedir bu telaşın sebebi?

Birincisi, Erdoğan’ın Türk halkının menfaatini gözeten, ülkenin egemenliğini önceleyen bağımsız dış politikasından duyulan rahatsızlık.

Ama bana kalırsa ikinci bir gerekçe daha var.

Ne mi?

Bir yılı aşkın bir süredir uygulanmakta olan yeni ekonomi politikasıyla ekonominin şantaj aracı olarak kullanılamaz hale gelmesinin getirdiği bir huzursuzluk hali.

Nasılsa başarılı olamayacak, nasılsa gidip duvara toslayacak diye düşünülen Erdoğan’ın yeni ekonomi politikası, gün geçtikçe o türden görüşleri geçersiz kılan bir performans sergilemeye başladı.

Türkiye küresel vesayet sisteminin iradesi dışına çıkan adımlar attığında yahut Kuzey Suriye’de olduğu gibi kendi toprak bütünlüğü için hayati niteliği olan operasyonlara giriştiğinde, ‘sıcak para’ ekonomisi, ‘jeo/politik riskler’ başlığı altında bir şantaj aracı olarak kullanılıyordu.

Trump’ın 2018’de yaptığı “Ekonominizi mahvederim” çıkışı tam da böyle bir zemine oturuyordu.

Bir başka deyişle sıcak para ekonomisi Türkiye’yi zapt-u rapt altında tutmanın elde avuçta kalan son birkaç enstrümanından biri olarak duruyordu.

Ama şimdi bu şantaj enstrümanı işlevsiz hale geldi.

Sıcak para önemli ölçüde ülkeyi terk etmesine rağmen, ihracat ve üretime dayalı yeni model, hem başarılı bir performans ortaya koydu, hem de ekonomiyi dış etkilere/şantajlara karşı daha dirençli hale getirdi.

BATI’DA SAĞDUYULU SESLER DE VAR

Aslında Batı’nın Türkiye’ye karşı sergilediği “Yap hep-ya hiç” politikası, bir başka deyişle “Ya benimsin ya toprağın” yaklaşımına karşı, ‘durumu kabul edip’ Türkiye’nin yeni gücünden pozitif şekilde yararlanmayı öneren sağduyulu görüşler de var.

Türkiye’de adı pek bilinmeyen Washington merkezli The Hill’de yayınlanan makaleden aktaralım:

Erdoğan, ulusal çıkarları doğrultusunda bağımsız reel bir politika izliyor.

Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkaslar’da nüfuz sahibi olmasını sağladı.

Türkiye, önemli bir bölgesel ve küresel aktör.

Türkiye’yi Saf dışı bırakmak yerine stratejik empati yapmalı ve çadırın içinde tutmalıyız. 

F-16 satışını yasaklamakla Erdoğan politikası değişmez, alternatif kaynaklar bulur.

Giderek çok kutuplu hale gelen bir dünyada ABD, gücünün sınırlarını kabul etmeli ve bu kapsamda da Türkiye iyi bir örnektir.

Amerikan medyasında böylesi görüşlerin yer bulması, her ne kadar yaygın şekilde benimsendiği ayrı bir tartışma konusu olsa bile, yine de bir şeydir.

11.

NATO military leadership addresses new era of collective defence

  • 19 Jan. 2023
On 18 and 19 January 2023, the NATO Military Committee, joined by Invitees Finland and Sweden, met in Chiefs of Defence format in Brussels. The Chiefs of Defence discussed the strengthening of the Defence and Deterrence posture of the Alliance by increasing readiness, developing capabilities and interlinking national and NATO military planning more closely than ever.
Session with NATO Deputy Secretary General - NATO Chiefs of Defence Meeting

Admiral Rob Bauer, Chair of the Military Committee, opened the meeting by referencing the fundamental changes in modern warfare seen in the war in Ukraine: “The war has also shown us that you have to be able to fight tomorrow’s battles as well as yesterday’s battles… today. Modern warfare is just as much about bits and bots as it is about mud and blood.”

Deputy Secretary General Mr. Geoană, who participated in the opening session, stressed the need to strengthen Allied defences to face any threat, from any direction. This requires increased investments, ramping up industrial capacity and transforming NATO for the digital age.

The next session saw General Philippe Lavigne, Supreme Allied Commander Transformation (SACT), brief the Military Committee on the accelerated implementation of the NATO Warfighting Capstone Concept and Warfare Development Agenda. The Chiefs of Defence discussed how multi-domain operations, interoperability and digital transformation help maintain a military edge over potential adversaries. General Lavigne stated, “NATO is now moving towards Multi-Domain Operations with a collective approach to keep the advantage tomorrow, finding the right balance between the “large and few” versus the “small and many.”

General Cavoli, Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) briefed the Chiefs of Defence on the implementation of the Concept for the Deterrence and Defence of the Euro-Atlantic Area as well as the New Force Structure. SACEUR noted that NATO military plans were taking into account the wide range of threats and challenges facing the Alliance and detailed how they will drive the New Force Structure Requirement. General Cavoli stated, “The DDA family of plans is the key and will drive our structure, operations, activities, resources, and command and control in the coming years”.

The session on NATO Readiness and Sustainment of military forces saw the Chiefs of Defence exchange views on military stockpiles, pre-positioning of equipment and capability development based on collective defence requirements. Readiness and sustainment are peacetime activities, shaping our effectiveness for Deterrence and Defence.

The Chiefs of Defence began their second day with a meeting on the Kosovo Force mission where they were joined by their Operational Partners Armenia, Austria, Finland, Ireland, Moldova, Sweden, Switzerland, and Ukraine. Discussions focused on the past twelve months of the mission, the security situation on the ground as well as the challenging security environment. The Chiefs of Defence reaffirmed their commitment to KFOR’s mission: to promote a safe and stable environment and guarantee freedom of movement for the benefit of all communities in Kosovo.

Turning south, the Military Committee discussed the NATO mission in Iraq with Operational Partners Australia, Finland, and Sweden. The Chiefs of Defence discussed the Mission’s ongoing efforts to assist Iraq in promoting greater stability, building its security and defence institutions, and fighting terrorism. The Chiefs of Defence recognised the continued importance of the non-combat advisory and capacity-building mission.

Next, Chiefs of Defence were briefed by the Ukrainian Military Representative, Major General Serhii Salkutsan, on behalf of the Ukrainian Chief of Defence, on the military developments in and around Ukraine. The Military Committee commended the Ukrainian forces for their resilience and their relentless devotion to the fight for freedom.

12. ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”:

“… ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΑΕΤΟΥ ΗΤΑΝ ΦΩΛΙΑ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΜΑ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕ ΞΕΚΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΔΗ!..” (“ΣΦΑΚ ΑΤΑΚ”)

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-