“ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛA, ΒΡΕ”!..

1. Θα φτιάξουν τελικώς οι Βούλγαροι “τείχος” στα σύνορά τους με την Τουρκία ή όχι;

2. Με τον δέοντα σεβασμό ρωτάμε! Επειδή εσχάτως “παίζουν” πολύ τα “Αρπακτικά”, τα “Πήγασος” και δεν ξέρω τί άλλο και υπάρχει κίνδυνος να περνάνε κάποιοι πχ έξω από το ΥΠΑΜ, το ΥΠΕΞ, κλπ (πεζή ή εποχούμενοι), και όχι μόνον να ακροώνται τους στόχους τους, αλλά και να τους καταγράφουν ταυτόχρονα, έχει υπάρξει  μέριμνα… ασφαλείας; Επίσης! Τα… “ρετιρέ” της ΕΥΠ, αλλά και γενικώς όλες οι υφιστάμενες (και γνωστές) “Αίθουσες Συσκέψεων” των διαφόρων κρατικών μας Οργανισμών, κλπ, μήπως δεν είναι πια ασφαλή;

3. Κα Μπακογιάννη! (ΣΚΑΪ / 21-12-2022)

α. Είστε, από το πρωϊ, το μόνο στην Ελλάδα πολιτικό πρόσωπο, από τα Κόμματα του λεγόμενου “Δημοκρατικού Τόξου” (διαφωνώ με τον όρο, διότι δεν νομίζω ότι πχ το ΚΚΕ, που το βάλατε να ανήκει στο “τόξο” αυτό, είναι “Δημοκρατικό Κόμμα”… ), που αν και γυναίκα (θα μου πείτε μετά, ως εξήγηση, είμαι βέβαιος, πως “είμαι Κρητικιά”…), τόλμησε(!), ναι τόλμησε(!) να αναφερθεί… αντρίκια(!) στους βαθιά Τουρκόφιλους Αλβανούς και να τους καλέσει να πάψουν την διφορούμενη πολιτική και τις… πιρουέτες, κάτι που το ‘πατε μάλιστα “στα ίσα” και για τον αχαρακτήριστο Α/Π-Θ Έντι Ράμα, ούσα σίγουρα σε γνώση πως το άτομο αυτό είναι Γενίτσαρος ελληνικής καταγωγής και πως έχει υπογράψει σοβαρότατες στρατιωτικές συμφωνίες με την Τουρκία, αμέσως σχετικές με την “Εθνική μας Ασφάλεια”, τις οποίες ασφαλώς και γνωρίζουμε στην ολότητά τους!..

Κα Υπουργέ!

Θυμηθείτε το! Οι Αλβανοί όχι μόνον δεν θα αλλάξουν στάση και πολιτική απέναντί μας συμπεριφορά, αλλά προϊόντος του χρόνου θα καταστούν μεγαλύτερο και λίαν πιθανώς σοβαρότερο από τους Τούρκους πρόβλημα για την Πατρίδα μας! Ως προς τον χαρακτήρα τους βάλτε κάποιον εκ των βοηθών σας να ανατρέξει στα “Χρονικά” της Άννας της Κομνηνής, (αρχές 12ου αι.), όπου θα διαβάσετε γι’ αυτούς τα πιο… όμορφα πράγματα!..

β. Αν θέλετε ακούστε με / μας! Ασχοληθήκατε πάρα πολύ με τον Π. Καμμένο! Επειδή τυχαίνει να τον ξέρουμε από μαθητή γυμνασίου, κλπ, σας… υπογράφουμε πως -δυστυχώς- ήταν και παρέμεινε (και πάλι δυστυχώς), άτομο “της… πλάκας” και “της καρπαζιάς”!.. Στα κάποτε “Μπιλιάρδα” του Μήτσου, στο Κουκάκι, τον ήξεραν όλοι!…..

Οργανώθηκε όμως στο Κόμμα σας και χάρη στα χρήματα του πατέρα του (αυτός επρόκειτο πράγματι για ένα διαμάντι) προχώρησε και… ανελίχθη! (Περισσότερο έγινε πολιτικός “μάγκας”, με εκείνο το βιβλίο για την “17Ν” που έβαλε και του ‘γραψαν, αλλά βεβαίως και με τις σχέσεις του με τους Κούρδους του “ΡΚΚ”, σχέσεις που ανέπτυξε όσο δεν πήγαινε άλλο, μέσω του γνωστού Ναυταίου Αξκού Ναξάκη και του παλαιού Παπανδρεϊκού, εκ Λέσβου, βουλευτού Βουνάτσου, επισκεπτόμενος μέχρι και την κοιλάδα Μπεκάα, στο Λίβανο, εκεί όπου εκπαιδευόταν κάποτε το “ΡΚΚ”, κλπ, κλπ, κλπ)!.. Συνδέστε τον λοιπόν απ’ ευθείας με… “Κάϊρο”!.. Καταλάβετε!

γ. Σε ό,τι αφορά τους Αλβανούς, δεν πρέπει να παρεξηγούμε το γεγονός ότι εξοπλίζονται και αυτό με αφορμή την υπογραφείσα συμφωνία τους με τους Τούρκους, για προμήθεια εκ μέρους των “ΜΕΑ” “Μπαϊρακτάρ”!.. Κάποτε ως Ελλάδα στέλναμε στελέχη μας ως συμβούλους στις ΑΕΔ, ώστε αυτοί να δημιουργήσουν έναν νέο σύγχρονο και έτοιμο για την είσοδό του στους δυτικούς Οργανισμούς Στρατό!

Μας… “κέρδισαν” όμως οι Τούρκοι (δεν μας… “πρόλαβαν”), σχετικά με το πού το Α/ΥΠΑΜ θα έβρισκε ένα κοντινό σ’ αυτό αποκούμπι, για μια σειρά από λόγους και κυρίως (1ος λόγος) διότι οι Τούρκοι κατάλαβαν αμέσως ότι οι Αλβανοί ήσαν σφόδρα ευεπίφοροι στον “κάτω απ’ το τραπέζι” χρηματισμό!.. Καταλάβατε! Οι ΑΕΔ σήμερα είναι πράγματι κάτι νέο και μακάρι να ακολουθήσουν μέχρι του τέλους τις προτάσεις μας, ώστε κάποια στιγμή να καταστούν, αυτό που τους λέγαμε και εξηγούσαμε, το Ισραήλ των Βαλκανίων, προς όφελος και του ΝΑΤΟ και ευρύτερα της “Δυτικής Συμμαχίας”, στην οποίαν πλέον ανήκουν, θέμα για το οποίο και η Ελλάδα πάλεψε με ειλικρίνεια, ώστε να το κερδίσουν!..

δ. Είπαμε πολλές φορές ότι ο Σαλί Μπερίσα δεν είναι φιλέλληνας, αλλ’ όμως δεν είναι διπλοπρόσωπος, όπως ο Ράμα και πως έχει πολιτική μπέσα, όσο περίεργη και να ακούγεται η φράση αυτή, σε αντίθεση με τον σημερινό Γενίτσαρο Α/Π-Θ!

Προέβη λοιπόν σε δήλωση ο Μπερίσα, σχετικά με την τότε Ε-Α συμφωνία για την διευθέτηση των μεταξύ μας υδάτων στο Ιόνιο, συμφωνία της οποίας ήσασταν εσείς “Μπροστάρης”, Κα Μπακογιάννη, και εξήγησε το πώς τελικώς κατέπεσε αυτή στο Α/”Συνταγματικό Δικαστήριο”, κλπ!.. Είπε την αλήθεια!

Κανονικά τώρα ο Ράμα, μετά τις τελευταίες στην περιοχή της… συνολικής Ηπείρου ενεργειακές… αποκαλύψεις, θα πρέπει να τραβάει τα μαλλιά του, όσα έχει τέλος πάντων, διότι με τα… Δικαστήρια “η… βαλίτσα ίσως πάει μακριά”, σε ό,τι αφορά τον τελικό χρόνο, κατά τον οποίον θα μπορούσαν Ελλάς και Αλβανία, αλλά και η πενόμενη από φυσικό αέριο και επαιτούσα γι’ αυτό ΕΕ, να εκμεταλλευτούν ενεργειακά τα… θησαυρικά (sic) στο Β. Ιόνιο, αλλά και στα εδάφη της Ηπείρου ευρήματα!..

ε. Είναι πράγματι μεγάλη επιτυχία σας, αν πλέον οι Έλληνες Υπουργοί, βουλευτές, κλπ, θα λογοδοτούν στην ε/Δικαιοσύνη, για θέματα μη έχοντα σχέση με την ιδιότητά τους έστω, αλλά με την… καθημερινότητα όλων μας, υφισταμένης της ασυλίας τους!..

Αυτά και μετά τα όσα είπατε “Full Respect to You”!..

A! Μάλλον θα σας ξέφυγε! “Η Τουρκία αδικεί εαυτόν”, είπατε, ενώ το ορθόν είναι “η Τουρκία αδικεί εαυτήν”!..

4. Λάθος του ΠτΔ της Αλβανίας να αποχωρήσει από τον Δήμο Φοινίκης, βλέποντας την ε/Σημαία να κυματίζει, κλπ, και μετά από την άρνηση του εκεί Δημάρχου να την υποστείλει, όπως του ζητήθηκε!.. Και ήταν λάθος, διότι:

α. Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία είναι ΕΘΝΙΚΗ! Δεν είναι όπως η μουσουλμανική στην Ελλάδα, που είναι θρησκευτική μειονότητα! Και όλα βάσει συνθηκών, κλπ!..

β. Αυτήν την συγκεκριμένη πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικά εποχή και ενώ οι 2 Π-Θγοί, της χώρας σου και της Ελλάδος συναντώνται, συνομιλούν, κλπ, εσύ λειτουργείς έτσι, Κε Πρόεδρε, δηλαδή τελείως… υπονομευτικά αυτής της Ε-Α προσεγγίσεως; Τελικώς, Κε Μπερκάϊ, αν θυμάμαι καλά το όνομά σου, για να μην καταλαβαίνετε, εσύ και το Επιτελείο σου, τις συγκυρίες, το τί ακριβώς “παίζει”, κλπ, μήπως δεν είστε πολιτικός / – κοί, αλλά… βοσκοί;

5. Ποιό ξεφτιλισμένο Κόμμα απ’ αυτό του Σόρος στην Ελλάδα, δεν υπάρχει! Είναι δυνατόν να μην ψήφισε στην Βουλή την “Market card”;

Και όμως είναι!.. Ουστ βρωμεροί νεποτιστές και νεο-ελίτες της πιο σάπιας και όζουσας εξουσίας, αυτής του “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, που μας κατσικωθήκατε επί 4,5 χρόνια και μας ήπιατε κυριολεκτικά το αίμα, πουλώντας και την Μακεδονία, πολιτικοί ρουφιάνοι!..

6. 35 μικρούς αντιδραστήρες φέρεται να παζαρεύει η Τουρκία!..

7. Επιτέλους Κ-Β στο Ισραήλ! “Καλή Αρχή” και “Καλή Κ-Βκή Θητεία”, Κε Νετανιάχου! Ευχόμαστε, αυτήν την φορά να μην σου κάνουν και πάλι πόλεμο οι κυβερνώντες “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” των Η.Π.Α., όπως αυτόν τον αήθη, τον παντελώς ανήθικο, που είχες εσύ και εξ αιτίας σου το Ισραήλ και ο λαός του δεχτεί κατά το παρελθόν!

8. Όχι 2 γενιές να περάσουν, Πτέραρχε, Κε Αναστασάκη, όπως είπατε “για να φύγει η Ισλαμοποίηση από την Τουρκία”, όπως και πάλι ακριβώς είπατε (ως φράση-πρόταση είναι τελείως λάθος, αλλά τέλος πάντων), αλλά και “1000” χρόνια να περάσουν η Τουρκία θα είναι πάντα η… κοσμική χώρα του βαθέως σουνιτικού Ισλάμ!..

Ελπίζω το βιβλίο σας να το επιμελήθηκε / είδε και κανένας Φιλόλογος, πριν το εκδώσει ο Κος Σ. Καλλιντερίδης.

9. Διαρρέουν στην Δύση… κάποιοι, πως οι Ρώσοι ετοιμάζουν επίθεση στην Μολδαβία, για να την ενώσουν με την Υπερ-Δνειστερία! Το κάνουν, μόνον και μόνον για να αυξήσουν, όπως και το επιθυμούν, την ήδη υφιστάμενη μείζονα ένταση στην υπόψη περιοχή, ώστε πιθανώς να ικανοποιήσουν σχεδιαστικές τους ανάγκες!

Ξαναλέμε! Οι Ρώσοι “τελείωσαν” στην Ουκρανία και παγιώνουν(!!!), συμφώνως με τα στρ-κά εγχειρίδια τα κεκτημένα τους, που αφορούν αυστηρά τις καταληφθείσες εκ μέρους τους Ρωσόφωνες της Ουκρανίας περιοχές!.. Οι Ουκρανοί!

Στα σχέδιά τους δεν υπάρχει καμία Μολδαβία! Στα σχέδιά τους υπάρχουν τα Στενά του Βοσπόρου και η Κων-πολις! Θέλετε να το καταλάβετε; Kαλώς! Δεν θέλετε; “Με γειά σας και χαρά σας”!..

Καλούμε τον Ζελένσκι να ακούσει επιτέλους τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ” και να ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΣΤΑ “ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ” ΜΕΡΗ!..

Υγ. Κε ΓΓ/ΝΑΤΟ: Κανέναν μακροχρόνιο πόλεμο δεν έχει σχεδιάσει και δεν θα κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία, όπως είπατε, θέτοντας και χρονική… σφραγίδα, αναφερόμενος στην Άνοιξη του 2023!

10. Ρωτάμε τους δήθεν μη ρατσιστές του Κόμματος των Διεθνιστών στην Ελλάδα, αυτό του “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑ”!..

α. Όταν αποκαλείτε κάποιους “κληρονόμους της εξουσίας και του πλούτου” δεν… γίνεστε αυτομάτως ρατσιστές, εσείς οι τάχα μου μη ρατσιστές; Τότε και εσείς δεν εμπίπτετε στις πρόνοιες του υφισταμένου “Αντι-Ρατσιστικού Νόμου”;

β. Για να καταλάβω! Τα παιδιά των πλουσίων, κλπ, καταλάβατε, (πόσο μάλλον της… “ελίτ” που υπονοείτε), δεν θα πρέπει να εμπλέκονται στα κοινά, να ασχολούνται με την πολιτική, να μην έχουν τις ίδιες, όπως και το Σύνταγμά μας προβλέπει, “ευκαιρίες” με τους υπόλοιπους συμπατριώτες – συμπολίτες τους, κλπ; Μήπως οι πλούσιοι δεν θα πρέπει να γεννούν παιδιά και κορίτσια ή αν καμιά φορά τους… ξεφεύγει και γεννάνε, αμέσως τα παιδιά τους να τα πνίγουν ή να σας τα δίνουν να τα κάνετε Κόκκινο-Ροζ-φασιστο-Κομμούνια, σαν και εσάς δηλαδή, ρε πολιτικοί βρωμερο-καμπινέδες;

γ. Τί θα γίνει όμως σε λίγα χρόνια με τα δικά σας παιδιά, που όλοι εσείς, που τάχα δεν είστε, “και καλά”, με “τον πλούτο”, θα έχετε πλουτίσει και… πλουτίσει και… ξαναπλουτίσει; Θα τα πνίγετε τα παιδιά σας ή αυτά θα αποτελούν εξαίρεση τότε και δεν θα τα πετάτε στον κοινωνικό… Καιάδα, που θα έχετε δημιουργήσει; Μήπως νομοθετήσετε το “όσα παιδιά πλουσίων γίνονται Κομμούνια, Αναρχικοί, κλπ” θα εξαιρούνται αυτόματα του Κανόνος, που λέγει για τους κληρονόμους της εξουσίας και του πλούτου; O Νόμος σας, να μην ξεχάσετε, να λέγει οπωσδήποτε πως τα παιδιά των Π-Θ, Υπουργών, κλπ, θα πρέπει να γίνονται ζητιάνοι εμπρός απ’ τα διάφορα Δημαρχεία της χώρας μας ή να δέχονται να υποστούν… ευθανασία, επειδή έτυχε και είναι γόνοι οικογενειών Π-Θ, ΠτΔ, κλπ, κλπ, κλπ!..

11. Αν αληθεύει η πληροφορία ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Χουντο-γόνο Π. Δημητρά για σύσταση ή συμμετοχή σε εγκληματική Οργάνωση, που εμπλέκεται σε παράνομη διακίνηση ανθρωπίνων ψυχών, τότε 1000 ΜΠΡΑΒΟ στην Ε/Δικαιοσύνη!..

12. Και μιας και είπαμε την “μαγική” λέξη ”Δικαιοσύνη”! 1000 ΜΠΡΑΒΟ ΑΞΙΖΟΥΝ και στον Αρχι-Εισαγγελέα Κο ΝΤΟΓΙΑΚΟ, για τα όσα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΘΑ, και ασφαλώς μη(!) αναμενόμενα να λεχθούν, ανέφερε στην πρόσφατη ομιλία του, ενώπιον των συναδέλφων του και σε συγκέντρωση του Κλάδου τους! (“Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων”)!.. Προχώρει λοιπόν, Κε Εισαγγελεύ και εδώ είμαστε να σε συγχαρούμε και πάλι και αυτήν την φορά για έργα σου / σας στο… Πεδίο! Να στο πω αλλιώς! “Κάνε τα λόγια σου πράξεις”!..

13. Προς τον Τούρκο… αναλυτή που είδαμε στην ΤV του “ΣΚΑΪ”! Γεωπολιτικά μπορεί να αλλαγεί κάτι και συνεπώς και γεωοικονομικά – γεωστρατηγικά! Γεωλογικά όμως, όπως είπες Καραγκιοζάκο, νόθε απόγονε της… “Ασένα” (κατάλαβες), ο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, ει μη μόνον να προκαλέσει με… επεμβάσεις του, (άθλιες σχεδόν στο σύνολό τους), γεωλογικές αλλαγές, λόγω των σημερινών ανθρωπίνων επιστημονικών δυνατοτήτων της Ανθρωπότητος, αφού συνήθως οι γεωλογικές αλλαγές συμβαίνουν από… μόνες τους και με επίδραση άλλων παραγόντων!..

Ρε συ ΣΤΡΑΤΗΓΈ Ι. Χ. ΠΕΚΙΝ! Κρίμα ρε, εσύ ειδικά, να συμμετέχεις σε τέτοιες κολοεκπομπές, εκτός αν μετά την Γεωγραφία που… αλλάξατε, μη όντας όμως σύγχρονοι… Γαλιλαίοι, ώστε να ήσασταν χρήσιμοι για τον Πλανήτη μας, αλλά… τσοπάνιδες, αχαχαχαχαχαχαχαχαχα, αλλάξετε τώρα και την… Γεωλογία!.. Άντε, παλιομαλ….. !..

14. “Δώστε τα κλειδιά του σπιτιού σας” στον Τσίπρα, (όπως ρωτήθηκαν Έλληνες πολίτες σε πρόσφατο “γκάλοπ” / “σε ποιόν θα δίνατε τα κλειδιά του σπιτιού σας;” / ερώτημα που αλλιώς θα ήταν “ποιόν εμπιστεύεστε να σας κυβερνήσει;”), ώστε να μάθετε και… ξένες γλώσσες!.. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

Καλά ρε… “μάγκες” του υπόψη “Γκάλοπ”! Ποιά εμπιστοσύνη και ποιού “Σόρος-Τσίπρα” υπαινίσσεστε; Αυτού, μήπως, που άλλαξε την απόφαση του ε/λαού, μετά από ένα ολόκληρο Δημοψήφισμα, … κάποτε;

15. Μετά από την επίσκεψη του Κ.Κ.Μ. στην Β. Ήπειρο* σήμερα (22-12-2022):

α. Κλαίμε, όσο ίσως και να μην το πιστεύεις / – τε, Κε Μητσοτάκη και όποιοι άλλοι / – ες!..

β. Μην τους γελάσεις όμως, εσύ ειδικά Κ.Κ.Μ. , αυτούς τους Έλληνες, που τόσοι και τόσοι πριν από εσένα ΕΓΕΛΑΣΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ… ΠΙΚΡΆ!..

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΑΛΕΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΠΙΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!..

* Β. Ήπειρος: Λάθος! Το ορθόν είναι Ήπειρος και τα πραγματικά της όρια άλλα!.. Έχουμε αναφερθεί εδώ στον “Ε.Θ.” σ’ αυτά, κατά το παρελθόν, γράφοντας για την Αλβανία!..

16.

ABD adalar savaşına hazırlanıyor! Ege ve Yunanistan senaryosu akıllarda

ABD Donanması, Kaliforniya’da Çelik Şövalye-2023 Tatbikatı yaptı. 10 bin personelin katıldığı tatbikatta adalara amfibi harekât icra edildi, dar geçitlerin savunması yapıldı. Senaryodaki coğrafya akıllara Ege’yi getirdi

22.12.2022 
ABD Donanması ile Deniz Piyadeleri’nin Kaliforniya’da müşterek icra ettiği Çelik Şövalye-2023 Tatbikatı’nda “Island Fight (Ada Dövüşü)” senaryosu işlendi. 28 Kasım-15 Aralık tarihlerinde düzenlenen tatbikata 10 bin denizci ile çok sayıda çıkarma gemisi, donanma helikopteri, insansız deniz (Sea Hunter) ve hava (MQ-8C Fire Scout) araçları ile muhtelif deniz, hava ve kara platformları katıldı.

Pendleton Deniz Piyade Üssü’nde, 60 bin milkarelik alanda düzenlenen tatbikatta, 9 tesis ada olarak simule edildi. Bunun yanında Pendleton Üssü ile San Clemente Adası arasında kalan bölüm, Donanma’nın savunmakla görevlendirildiği kilit boğaz veya stratejik su yolu olarak kullanıldı. Senaryodaki adaların, Çin, Rusya veya Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nden gelen potansiyel tehditlerin gerçeğe dönüşmesi durumunda, gelecekteki büyük savaş alanı olacağı belirtildi.

“SAVAŞMAYA HAZIR OLMAMIZ LAZIM”

1. Deniz Piyade Tümeni Komutanı Tümgeneral Ben Watson, tatbikat sonrası yaptığı değerlendirmede, bu yılki tatbikatın “gelecekteki bir kıyı ortamında benzer düzeyde bir rakibe karşı simüle edilmiş bir deniz savaşı olarak planlandığını” söyledi. “Caydırıcılık kapasitemiz yetersiz kaldığında, dünyanın herhangi bir yerinde akran bir düşmana karşı savaşmaya hazır olmamız lazım.” diyen Watson, “Bu durumda Batı Pasifik’e odaklanmış durumdayız.” ifadelerini kullandı.

COĞRAFYA EGE’NİN ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYOR
General Watson her ne kadar Batı-Pasifik’ten bahsetse de, tatbikat açıklamasında kullanılan “daha fazla mavi ve yeşil su” vurgusu, savaş senaryosunun yalnızca Asya-Pasifik’le sınırlı olmayabileceğini gösterdi. Nitekim Millenium Challenge-2002 Tatbikatı’nın da merkezinde Irak ve İran olduğu ifade edilmiş, fakat 96 saatte işgal edilen ülkenin Türkiye olduğu ortaya çıkmıştı.

Son tatbikat için de seçilen savaş sahası, coğrafik özellikleri bakımından akla Ege ve Doğu Akdeniz’i getirdi.

Üzerinde 3 binden fazla ada, adacık ve kayalığın bulunduğu, sığlıklarla dolu, çok sayıda dar geçide ev sahipliği yapan ve potansiyel bir gerilim alanı olan Ege, söz konusu tatbikattaki tüm faaliyetlerin doğrudan muhatabı gibi görünüyor. İcra edilen faaliyetler içinde amfibi harekâttan dar geçitlerin kontrolüne, hatta deniz ablukasına kadar müşterek eğitimler bulunuyor. Üstelik benzer senaryolar, ABD’de ilk kez de işlenmiyor.

‘BARIŞI SAĞLAMAK İÇİN KAN DÖKMEK GEREKİR’
Daha önce de ABD tarafında, Ege’de adalar merkezli olası bir savaşa yönelik senaryolar pek çok kez işlenmişti. Örneğin ABD Deniz Kuvvetleri bağlısı Denizcilik Enstitüsü tarafından 2018 yılında yayımlanan “Filo Taktikleri ve Deniz Harekâtı” adlı kitapta, olası Türk-Yunan savaşı gerçek koordinatlarla betimlenmişti. Türkiye’nin “uzun süredir dostluk içinde olunan güçlü bir düşman” olarak tasvir edildiği senaryoda, ABD’nin doğrudan Atina’nın yanında yer alacağı belirtilmişti. Senaryoda, “Barışın sağlanması için kan dökülmesi gerekir.” ifadelerine yer verilirken, böyle bir savaşın ABD’nin Midway Savaşı’ndan bu yana yaşayacağı en büyük mücadele olacağı vurgulanmıştı. Kitaptaki senaryo şöyleydi:

“Yunanistan, Güney Kıbrıs’a taktik balistik füzeler yerleştirme kararı alıyor. Türkiye, bunun olmaması yönünde Atina’yı uyarıyor. Ancak Atina vazgeçmiyor. Yunan gemileri Kıbrıs’a giderken Türk ordusunca batırılıyor. Türkiye, Ege’deki Limni, Midilli, Sakız, Sisam ve Kos adalarına amfibi harekâta başlıyor. Kıbrıs’ın güneyindeki ABD uçak gemisi Harry S. Truman ile Doğu Akdeniz’deki Amerikan savaş gemileri ise Türkiye’ye karşı pozisyon alıyor. Kuzeyde Sakız, güneyde ise Amorgos adalarında üslenen Amerikan birlikleri Ayvalık, İzmir, Çeşme, Kuşadası ve Bodrum’u hedef alıyor. Girit’in kuzeyindeki takımadalar çevresinde de Türk Donanması’yla 6. Filo angajmana giriyor.”

 

S-400 ALAN ÜLKE İLE SAVAŞ
NATO’nun 8-16 Kasım 2018’de Norveç’te düzenlediği “Trident Javelin” (Üç Uçlu Mızrak) Tatbikatı da benzer bir skandala sahne olmuştu. Tatbikatın jenerik senaryosunda, Skolken adlı bir ülke S-400 edinme yönünde önemli aşamalar katediyor ve son dönemde Skolken ile S-400 üreticisi ülke arasındaki yakınlaşmanın da arttığı belirtiliyordu. Bu Skolken isimli ülkenin diktatör lideri ise sosyal medya hesabından bazı paylaşımlar yaparak savaşın fitilini ateşliyordu. Bunun üzerine NATO’nun Skolken’e müdahalesi tatbikatın ana unsuruydu. Hedef alınan ülkenin lideri olaraksa, Atatürk’ün fotoğrafı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin kullanıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine 40 Türk personel, tatbikatı bırakarak ülkeye döndü.

KÜRESEL RİSKLER RAPORU
Yine ilk kez Aydınlık’ın duyurduğu bir başka raporda da, ABD’nin Türkiye’ye asker çıkarması ele alınmıştı. ABD Silahlı Kuvvetler Akademisi Stratejik Araştırmalar Merkezi, ABD’nin küresel üstünlüğünü kaybettiği gerçeğinden yola çıkarak, önümüzdeki 10 yılda (2017-2027) kendi menfaatleri açısından oluşabilecek riskler ve bunlara yönelik müdahale yöntemlerine ilişkin metodların incelendiği kapsamlı bir rapor hazırlamıştı. Raporda, önümüzdeki 10 yılda yaşanacağı öngörülen ve ABD için tehdit olduğu belirtilen 23 farklı gelişme için sekiz farklı müdahale yöntemi öneriliyordu. Bu beklentilerden bir tanesi de; Türkiye’de bir “iç savaş”ın yaşanmasıydı. Bu durumun ise askeri bir müdahale ile kontrol altına alınacağı belirtiliyordu. Pentagon ve ABD Ordusu’ndaki kilit kurumlarla istişare edilerek bir yılda hazırlanan rapor, yeni savunma konseptini oluşturmada önemli bir referans niteliğindeydi.

‘BUNU YEMEZLER!’
ABD’nin son yıllarda Yunanistan’a yaptığı askeri yığınak da olası savaş senaryolarını güçlendiriyor. Dedeağaç’a binlerce tank yığan ABD’nin, Girit’teki Suda Üssü’nü de genişletme kararı aldığı biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 9 Haziran 2022’de söz konusu yığınağa dikkat çekerek şunları söylemişti: “9 Amerikan üssü Yunanistan’da kuruldu. Bu üsler kime karşı kuruluyor? Verdikleri cevap şu: ‘Rusya’ya karşı…’ Bunu yemezler, kusura bakmasınlar. Şu anda elimizdeki rakamlara göre 400 milyar avro Yunanistan’ın Avrupa’ya borcu var. Buna rağmen Avrupa ülkeleri, isimlerini vermeyeceğim, ciddi manada Yunanistan’a silah desteği, uçaklar, helikopterler veriyorlar. Amerika’nın aynı şekilde desteği var, kime karşı?”

KAYNAK: AYDINLIK
ÖzgürBayrakHaber7.com – Editor
17. Είναι ψέμα αυτό που είπε ο Υπ. “ΠΡΟ-ΠΟ” Τ. Θεοδωρικάκος; Δεν έχει φοβικό σύνδρομο πλέον η “ΕΛΑΣ”; Δεν φοβάται ο κάθε σώφρων μεροκαματιάρης Αστυνομικός μπας και κάνει κάτι και τον συλλάβουν επειδή έκανε απλώς την δουλειά του;
Σε ποιά άλλη χώρα του Κόσμου υπάρχει αυτή η μεταχείριση προς την Αστυνομία, πολλές φορές σαν αυτή να είναι… φόνισσα… καταζητούμενη;
Γιατί δεν ρωτάτε απλούς αστυφύλακες να σας πουν, πώς νοιώθουν;
Είναι ψέμα πως πάρα πολλοί εξ αυτών βλέπουν το έγκλημα σε όλες του τις μορφές δίπλα τους και με τον φόβο να μην μπλέξουν, δεν επεμβαίνουν;
Ο Κος Οικονόμου λοιπόν (Υφυπουργός, βαθύς “Σορίτης” και συνεπώς και βαθιά διαπλεκόμενος, με αποτέλεσμα να έχει… 150 χρόνια στην Αστυνομία και στο οικείο αυτής Υπουργείο, λες και δεν υπάρχουν άλλοι… ικανοί σαν αυτόν), όταν ομιλεί για “παραφιλολογία”, όσων λέγουν για “φοβικό σύνδρομο” στην “ΕΛΑΣ”, κλπ, λέει μεγαλο-παπαριές!..
Μπορείς, Κε Οικονόμου, να μας… αναλύσεις την εικόνα, Αστυνομικός να οδηγείται με χειροπέδες στα Δικαστήρια ή στις Φυλακές, επειδή απλώς έκανε το καθήκον του; Ανάλυσέ την και μετά “βγες” και υπερασπίσου την θέση σου, ότι δηλαδή δεν πάσχει σήμερα από φοβικό σύνδρομο η “ΕΛΑΣ”!..
Ο Θεοδωρικάκος έχει 100% δίκιο, αλλά ως Υπουργός θα πρέπει να βρει και την λύση του προβλήματος, μη παραμένοντας μόνον σε επίπεδο… διαπιστώσεων και μάλιστα διαπιστώσεων, λίγο έως πολύ, θεμελιωμένες πια στην λαϊκή συνείδηση!..
18.  “Κέντρο Ελληνισμού” θα εγκαινιάσει σύντομα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, στην Αλεξάνδρεια, ένα “Κέντρο” που θα επισκέπτονται σχεδόν 30 εκ-ρια Ελλήνων! “Κορυφή” ο… δολοφονηθείς Πατριάρχης Πέτρος, αλλά και ο σημερινός Πατριάρχης Θεόδωρος “δεν πάει πίσω”!..
19.  Η πρόσφατη παρουσίαση του Ρ/”ΑΒΑΝ ΓΚΑΡΝΤ” ήταν “εσκεμμένη ρ/επίδειξη”!..

20.

Α.

What are the next steps before Netanyahu’s government is sworn in?

By Pesach Benson, TPS

On Wednesday night, shortly before a midnight deadline, Prime Minister-designate Benjamin Netanyahu phoned Israeli President Isaac Herzog to give formal notification that he has enough Knesset support to form a government.

That phone call created new deadlines for Netanyahu to finalize his government, and the clock is ticking. He now has until Monday, Jan. 2, to have his government sworn in.

That means Likud needs to finalize coalition agreements with its right-wing partners – Shas, United Torah Judaism, Religious Zionism, Otzma Yehudit and Noam.

The leaders of Shas, Religious Zionism and Otzma Yehudit insist they will not sign final coalition agreements unless the Knesset first passes three controversial bills into law.

One is the so-called “Deri bill” referring to Shas leader Aryeh Deri. He is expected to serve as Minister of both Health and Interior, and then rotate into Finance.

Deri resigned from the Knesset in January as a part of a plea agreement according to which he admitted to tax offenses. He was given a suspended prison sentence, but current laws bar him from a cabinet position for seven years.

The Knesset also needs to pass legislation allowing Religious Zionism leader Betzalel Smotrich to effectively serve as an independent minister within the Defense Ministry in order to oversee construction in Judea and Samaria. The defense minister currently oversees construction in those areas.

The third is the “Ben-Gvir bill,” which refers to the Otzma Yehudit party leader , who would serve as Minister of National Security. The expanded authority he demands over the Israel Police requires Knesset legislation.

  FIRST MOVE IN POWER: BEN-GVIR TO LEGALIZE COMMUNITIES IN JUDEA, SAMARIA – REPORT

Likud is planning a legislative blitz to get the bills passed before the deadline.

-/-

Β. 

Νετανιάχου: Συμφωνία για τον σχηματισμό της πιο δεξιάς κυβέρνησης στην ιστορία του Ισραήλ

«Την έχω», ανέφερε o εντολοδόχος πρωθυπουργός μερικά λεπτά πριν από την παρέλευση της προθεσμίας – Συμμαχία με κόμματα υπερορθόδοξων εβραίων και της άκρας δεξιάς

Benjamin_Netanyahu
Μερικά λεπτά πριν από την παρέλευση της προθεσμίας που είχε στη διάθεσή του, ο Iσραηλινός εντολοδόχος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε αργά το βράδυ χθες Τετάρτη πως έκλεισε συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συμμαχίας υπό το κόμμα του, το Λικούντ, με τους εταίρους του, κόμματα υπερορθόδοξων εβραίων και της άκρας δεξιάς.

Ο νικητής των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, που είχε προθεσμία ως τις 23:59 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενημέρωσε τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ πως «κατάφερε» να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση. Θα διαδεχθεί τον Γιαΐρ Λαπίντ.

«Την έχω», ανέφερε μέσω Twitter στα εβραϊκά ο κ. Νετανιάχου μερικά λεπτά πριν από την παρέλευση της προθεσμίας.
Η ισραηλινή προεδρία από την πλευρά της επιβεβαίωσε πως ο κ. Νετανιάχου «τηλεφώνησε» στον κ. Χέρτσογκ για να τον «ενημερώσει», εντός προθεσμίας.

«Αγαπητέ πρόεδρε, χάρη στην τεράστια υποστήριξη του λαού που εξασφαλίσαμε στις τελευταίες εκλογές, σας ενημερώνω πως μπόρεσα να σχηματίσω κυβέρνηση που θα δράσει προς το συμφέρον όλων των πολιτών του Ισραήλ», είπε ο κ. Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

21. Akşam Gazetesi İlk Sayfası
Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası

Türkgün Gazetesi İlk Sayfası

Milliyet Gazetesi İlk Sayfası

Akşam Gazetesi İlk Sayfası

 

22. İsrail’in amacı kanlı koridor! Suriye ve Irak’ı bu yüzden yakıyorlar

Uzmanlar, yedi yılda Şam yönetimine 2 bini aşkın saldırı düzenleyen İsrail’in asıl hedefinin “Davut Koridoru” ile Suriye ve Irak’a inmek olduğunu belirtiyor.

İsrail'in amacı kanlı koridor! Suriye ve Irak'ı bu yüzden yakıyorlar
21.12.2022

Şam yöntemine 2015 yılından bu yana 2 bini aşkın kara ve hava saldırısı gerçekleştiren İsrail’in, Suriye ve Irak’a iniş planı ortaya çıktı.

İsrail istihbaratı MOSSAD ve savunma bakanlığına yakın internet siteleri İsrail’in Suriye ve Irak’a uzanan koridora ait harita yayınladı. Irak ve Suriye’nin İsrail yönetiminin Holly David Coridor (Davut Koridoru) ismini verdiği bu koridor projesi uğruna yakılıp yıkıldığını belirten uzmanlar, projenin en önemli sacayağının Kürdistan siyasi söylemi ve coğrafi taksim planının oluşturduğunu belirtti.

“KÜRDİSTAN” İLE PERDELEME
İsrail uzmanı araştırmacı Dr. Abdullah Manaz, İran, Suriye, Irak ve Türkiye’de dillendirilen Kürdistan söyleminin Siyonistlerin Arz-ı Mevud emellerinin perdesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hatta buna bazen ‘Kürt koridoru’ bile dediler. Siyonistler, bu hayallerine ulaşmak için Ermeni ve Kürtleri kullanmayı temel strateji olarak benimsedi. Hatta İsrail bu kapsamda Ermeni ve Kürtleri ‘kayıp 12. Yahudi Kabile sizsiniz’ yalanı ile olayı farklı boyutlara taşıdı. İşte bu nedenle Asala ve PKK aynı hedef için çalıştı. Buna Irak, İran ve Suriye’deki Kürtçü yapıları da dâhil etmek lazım. Şu an şartların olgunlaştığını düşündükleri için harekete geçtiler. Tel Aviv’den Golan, Suveyda, Tenef, Humus, Deyr ez-Zor hattından Haseke’ye ve oradan da Irak’a inecek Yahudi şeridini hayata geçirmeyi planlıyorlar. Amerika’nın Suriye’deki askerî yapılanması tam olarak bu koridor planına göre hazırlandı ve uygulanıyor.”

İsrail’in İran’dan Afganistan’a uzanan siyonist harita emelinden hiçbir biçimde vazgeçmeyeceğini savunan Dr. Manaz “Yahudilerin yegâne motivasyonu kutsal haritayı tamamlamak. Hedeflerine ulaştıkları anda ilk ezecekleri kitle Kürtler olacak. Buna Dürziler de dâhil. Tıpkı Filistin başta olmak üzere Lübnan ve diğer Arap coğrafyalarında yaptıkları gibi” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ MİLAT OLDU
Türkiye’nin eski Suriye Askerî Ataşesi, emekli Tümgeneral Esat Arslan da 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye için değil komşu ülkeler ve Orta Doğu için de bir milat olduğunu belirtti. PKK’nın darbe girişiminden 40 gün önce isminin değiştirildiğine dikkat çeken Arslan, şöyle konuştu:

“O gün başarsalar bugün çok farklı bir dünya denklemini konuşuyor olurduk. İsrail’in Davud Koridoru yeni bir plan değil. Davut Koridoru, Arz-ı Mevud’a uzanan yolun ismi. Güneyden Türkiye sınırına inmeyi ve daha sonra Bağdat’a genleşme hesapları yapıyorlar. Suriye’nin mevcut durumunu askerî açıdan fırsat olarak görüyorlar. Hatta şu an bu şeride yerleştirilecek Yahudilerin listesini çıkarıyorlar. Dera, Tenef, El Suhne Çölü, Deyr ez-Zor, Haseke, ve Fırat-Dicle nehir boyu onlar için hayati önem taşıyor. Bu hat ünlü İngiliz ajanı Lawrence’in de çok ciddi mesai harcadığı bir proje.

Davut Koridoru, İsrail ve ABD’nin eşgüdümü ile tatbik edilmeye çalışılıyor. Bu şeridin en az maliyetle tesisi adına Türkiye ve İran’ı savaştırma senaryosu hazırladılar. Suriye’deki durumdan hareketle planlanan savaş tuzağına iki ülkede düşmedi. İran’da yaşanan son olaylar da bu perspektifin dâhilindeki gelişmelerdir. Bununla birlikte İran’ın Şii Hilali emelinin de bölgeyi İsrail açısından daha yutulur bir lokma hâline getirdiğini hatırlatmakta yarar var. Türkiye, tarihi operasyonlarla Kuzey’den PKK’yı Akdeniz’e indirme hayalini yerle bir etti.”

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrakHaber7.com – Editor

 

 

Irmgard Furchner on trial
Irmgard Furchner on trial

Irmgard Furchner, a 97-year-old former Nazi concentration camp secretary, was found guilty of participating in the murder of more than 10,500 people and was given a two-year suspended sentence.

The Holocaust wasn’t simply carried out by Nazi soldiers on their own. there were many other people who played critical and supporting roles to enable the horrific mass murder of millions of Jews.

Irmgard Furchner, a 97-year-old former Nazi secretary at the Stutthof concentration camp, was found guilty of participating in the murder of more than 10,500 people and was given a two-year suspended sentence.

Dr. Robert Rozett, a senior historian at Yad Vashem, discusses the case of what message the trial sends to the world.

27.

Νέα έρευνα-γροθιά στην προπαγάνδα: Το απλησίαστο ποσοστό με 54 πρωταθλήματα σε 71 διοργανώσεις στη χρυσή δωδεκαετία του Θρύλου!

Νέα έρευνα-γροθιά στην προπαγάνδα: Το απλησίαστο ποσοστό με 54 πρωταθλήματα σε 71 διοργανώσεις στη χρυσή δωδεκαετία του Θρύλου!
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 

Από τότε που… γράφτηκαν τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη μετράει 10/12 πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο και 44/59 πρωταθλήματα στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό! Συνολικά δηλαδή έχει κατακτήσει 54 πρωταθλήματα σε 71 διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη επί εποχής Μαρινάκη στο σύλλογο.

Νούμερο ασύλληπτο, ποσοστό εντυπωσιακό, 76.06% δηλαδή. Αριθμοί που ζαλίσουν, αγγίζοντας το 80% σε ποσοστό επιτυχίας αναφορικά με τα πρωταθλήματα που διεκδίκησαν και κατέκτησαν τα θρυλικά τμήματα του Ολυμπιακού στην πιο χρυσή περίοδο για το σύλλογο.

Με 54 κατακτήσεις σε 71 διοργανώσεις σε μπάλα και Ερασιτέχνη, ο Ολυμπιακός αποτελεί έναν πραγματικό ΚΥΡΙΑΡΧΟ του ελληνικού αθλητισμού, ο οποίος στη χρυσή δωδεκαετία, στη χρυσή εποχή Μαρινάκη και με τη Διοίκηση Κουντούρη στον Ερασιτέχνη έχει ΕΚΤΟΕΞΥΣΕΙ τους τίτλους του και έχει πάει στη… στρατόσφαιρα! Άπιαστο, πραγματικά απλησίαστο το ποσοστό του Ολυμπιακού, την ώρα που κάποιοι έπαιρνα… φόρα το 2010 και έγραφαν ευθαρσώς ότι με τον Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός… δεν θα ξαναδεί πρωτάθλημα. Μέσα έπεσαν, κάποιος να τους δώσει το βραβείο γελοιότητας, τους αξίζει.

Να δούμε τι έχει κάνει και η αγαπημένη ομάδα εκείνων που τα έλεγαν/έγραφαν αυτά, ο Παναθηναϊκός; Ο «πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινός» λοιπόν μετράει… 0/12 πρωταθλήματα στην μπάλα και 6/48 στον Ερασιτέχνη! Η νέα έρευνα και προσέγγιση την οποία παρουσιάζουμε παρακάτω, έρχεται ως… γροθιά στη θλιβερή προπαγάνδα των απέναντι. Έρχεται να αναδείξει την απόλυτη κυριαρχία του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, σε αντιδιαστολή με την ανυπαρξία όσων είχαν τον θράσος να ειρωνευτούν και να πιάσουν στο στόμα τους τον Θρύλο! Και αυτόν τον οποίο λοιδορούσαν και λοιδορούν, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον βλέπουν να… σαρώνει τα πάντα!

Η ξεφτίλα θα έπρεπε να έχει ένα όριο. Αλλά όχι με δαύτους. Όχι με εκείνους που μετράνε πρωταθλήματα… λιποτακτών και προσθέτουν τουρνουά Αττικής στους… πανελλήνιους τίτλους τους, για να μειώσουν τη διαφορά χάους από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Τον πραγματικό αιώνιο πρωταθλητή στην Ελλάδα, σε όλα τα αθλήματα!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχει καταφέρει ο Θρύλος, όλα αυτά τα χρόνια της αδιαμφισβήτητης κυριαρχίας του, απέναντι στον… «αιώνιο».

54 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ 71 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 76.06%

44 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ 59 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 74.58%

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: 10/12

10 ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 12 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: 2010-11, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022

Τα δύο χαμένα του 2017-2018 και 2018-2019 ξέρουν άπαντες στη χώρα πως τα… έχασε ο Ολυμπιακός και γιατί. Και ότι έκτοτε συνέχισε να τα σαρώνει και να προσθέτει, φτάνοντας σύνολο τα 47 στην μπάλα…

Πάμε να δούμε και τα υπόλοιπα αθλήματα, με τον Ερασιτέχνη να έχει κάνει πραγματικό… πάρτι, όλα αυτά τα χρόνια, σαρώνοντας τους τίτλους…

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: 6/12

6 ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 12 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

2010-11, 2012-13, 2013-14, 2017-18, 2018-2019, 2020-21

*2011-12 (ΗΡΑΚΛΗΣ), *2014-15 (ΠΑΟΚ), *2015-16 (ΠΑΟΚ) , *2016-17 (ΠΑΟΚ ), *2019-20 (ΠΑΟ), 2021-22 (ΠΑΟ)

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 8/11

8 ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 11 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020

*2010-2011 (ΠΑΟ), *2011-2012 (ΑΕΚ), *2021-2022 (ΠΑΟ),

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ: 2020-21

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: 11/12

11 ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 12 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: 2010-2011, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022

*2011-2012 (ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ)

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 10/12

10 ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 12 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: 2010-2011, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018, 2018- 2019, 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022

*2011-2012 (ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ), *2012-2013 (ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ)

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 6/7

6 ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 7 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 , 2021-2022

*2020-2021 (ΠΑΟ)

ΧΑΝΤΜΠΟΛ 3/5:

3 ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 5 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: 2017-2018, 2018-2019, 2021-2022

*2019-2020 (ΑΕΚ), *2020-2021 (ΑΕΚ)

Βεβαίως στον αθλητισμό υπάρχουν και οι ήττες και φυσικά ο Ολυμπιακός έχασε και τίτλους μέσα σε αυτή τη «χρυσή δωδεκαετία». Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπάρχει. Μην κοιτάτε που ο Ολυμπιακός μετράει αυτά τα εντυπωσιακά ποσοστά. Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι τη σεζόν 2011-12, ο Ολυμπιακός προχωρούσε σε οικονομική εξυγίανση και είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον του εκεί, χωρίς να έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση των πρωταθλημάτων, λόγω της κατάστασης και του μεταβατικού σταδίου που βρισκόταν σε διοικητικό επίπεδο. Η στόχευση τότε ήταν να καταστεί ο Σύλλογος υγιής και να μπορέσει να χτίσει πάνω σε σωστές βάσεις. Όπως και έκανε, για να σαρώσει τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα, στη συνέχεια της «χρυσής δωδεκαετίας».

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020 στο βόλεϊ Ανδρών που διακόπηκε για 3 μήνες, την πρώτη χρονιά του CoViD και οι παίκτες έφυγαν, για να επιστρέψουν επηρεασμένοι και ταλαιπωρημένοι από τη μακρά διακοπή. Στο χάντμπολ το ένα το πήρε η ΑΕΚ στα χαρτιά στην ισοβαθμία, αλλά και την επόμενη χρονιά η ομάδα του Ολυμπιακού δεν συμμετείχε, σε αυτή την κωμωδία της ΟΧΕ… Πρωταθλήματα που χάθηκαν επίσης στη λεπτομέρεια, όπως τα περσινά στο βόλεϊ, ένα στο βόλεϊ Γυναικών, το οποίο δεν έγινε… ΟΚ, προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να τα κερδίσει όλα, αλλά και πάλι… Ήταν κοντά. Κοντά στο να έχει το ΑΠΟΛΥΤΟ… Και μιλώντας για «απόλυτο»…

Το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ του Παναθηναϊκού και το θλιβερό ποσοστό της πλήρους αποτυχίας των «πρασίνων», όλα αυτά τα χρόνια

Αν ρίξει τώρα κανείς μια ματιά στα… πεπραγμένα (ποια πεπραγμένα δηλαδή; Δεν θεωρείται… πεπραγμένα, το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ) θα δει τη θλίψη και την ανυπαρξία του «αιώνιου» αντίπαλου του Ολυμπιακού. Πάμε…

Ερασιτέχνης ΠΑΟ:

2/12 πρωταθλήματα στο μπάσκετ Γυναικών

0/12 στο πόλο Ανδρών

2/12 στο βόλεϊ Ανδρών

2/12 στο βόλεϊ Γυναικών

ΣΥΝΟΛΟ (τραγικό): 6/48, δηλαδή ποσοστό 12.5%

Και μαζί με το ποδόσφαιρο πέφτει και… άλλο το ποσοστό. 0/12 στην μπάλα, άρα σύνολο 6/60, δηλαδή θλιβερό ποσοστό 10% για τον… «πρωταθλητή σ’ όλα τα σπορ παντοτινό».

Γελάει η οικουμένη! Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους τίτλους που έχει πάρει αυτό το διάστημα (και όχι μόνο πρωταθλήματα) μετρούσε… 2 στην προ CoViD εποχή και… 7 μέσα σε αυτή! Δηλαδή 7/9 τίτλους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό (συνολικά όχι μόνο πρωταθλήματα) είναι μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα του CoViD, με τις συνθήκες κανονικότητας, να είναι… αλλοιωμένες.

Αντί επιλόγου

Αυτά κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά πέτυχαν. Μια τρύπα στο νερό, δηλαδή. Ένα απόλυτο τίποτα… Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, ό,τι και αν λένε τα… «νούμερα». Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με… σούζα να περνάει πάνω από τον Παναθηναϊκό, αυξάνοντας το χάος μεταξύ τους, σε επίπεδο πρωταθλημάτων. Την ίδια ώρα, ο «Τουρνουαϊκός Αμπελοκήπων» συνεχίζει να βυθίζεται στην ανυπαρξία και να πανηγυρίζει τίτλους… λιποτακτών και τοπικά τουρνουά ακαδημιών. Για γέλια…

28. Στα Γιάννινα χθες (22-12-2022) έγιναν τα γνωστά!

α. Αλητεία, από πλευράς “στημένων” οπαδών του ΠΑΣ, οι οποίοι πέταγαν συνεχώς και επί 20′ κροτίδες στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να ανακόψουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού ή αυτός να μην τον βρει καθόλου, αλλά και διότι πρέπει ο ΠΑΣ να παίξει εκεί μέσα με την “Κούλα” “κεκλεισμένων των θυρών”! Καταλάβατε!.. Και ο Ολυμπιακός να μην “περάσει” νικηφόρα, αλλά και να επωφεληθεί, ως μέγιστο κέρδος, λέγε με τιμωρία του ΠΑΣ με τα όσα έκαναν οι οπαδοί του, ανταγωνιστικό σωματείο της… εξυγίανσης!.. Βρωμιά και σαπίλα!..

β. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν παίζει 90′ συνεχώς καλή μπάλα και το ξέρουν και όλοι αυτοί οι… εξυγιαντές, που εξυφαίνουν τον… θάνατό μας! Οπότε με την… ανακοπή χθες του Ολυμπιακού, θα αρχίζουν και πάλι οι γνωστοί βόθροι να μας… ζητάνε πια, εκτός από τους διαιτητές, να κερδίζουμε και τις βρωμιές των όποιων “στημένων” τους!

γ. Ο 1ος δεξιός επόπτης ήταν στημένος και φάνηκε από αρκετά υπέρ μας φάουλ που δεν έδωσε!..

δ. Στο 1ο γκολ, δεν κατάλαβα γιατί δεν μπλόνζαρε ο Πασχαλάκης!

Πριν από την σέντρα του Μορέϊρα στο 2ο γκολ του ΠΑΣ, ο Μορέϊρα σπρώχνει καθαρά τον Ανδρούτσο και περνάει!.. (Κε Άκη, του “ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ”! Ο Ανδρούτσος από την ημέρα που πήγε στον Ολυμπιακό και μέχρι σήμερα, είχε και έχει το κεφάλι κάτω! Όποτε του ζητήθηκε και για όσο του ζητήθηκε, βοήθησε όσο μπορούσε! Αν δεν τους κάνει ας τον διώξουν αμέσως)!..

Ο Ρέτσος είναι για να φεύγει, για τελευταία φορά το γράφουμε!

Γενικώς με αυτήν την τρύπια άμυνα, μια άμυνα θάλασσα, η Ομάδα θα δεχτεί πολλά τέρματα στον 2ο Γύρο! Ο Σισέ (έστω μέχρι να φύγει, όπως λέγεται) γιατί δεν ήταν στην αποστολή; Ο Παπασταθόπουλος δεν έγιανε ακόμα; Ο Μπα; Η Ομάδα θέλει επειγόντως στόπερ, 1.90 και άνω και μπαλαδόρους στην θέση αυτή!..

Επίσης η Ομάδα θέλει αριστερό και δεξιό εξτρέμ!..

Μας πήρανε χαμπάρι! Γεμίζουν όλοι τον άξονα, αφού εμείς προσπαθούμε, ελλείψει εξτρέμ, να παίζουμε από το Κέντρο με τα όποια μας 10άρια και έτσι μας χτίζουν τείχος εκεί και συνήθως μετά τέρμα τα δίφραγκα!..

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΕΤΟΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΕΑ ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, (ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ), ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΟ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑ… ΕΞΩΓΗΠΕΔΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΛΩΣΕΙ ΟΛΑ Η… ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΘΡΩΝ!..

28. Λόγω του ότι συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως μας λένε, η τ/στρατιωτική εκεί αποστολή επέστρεψε στην Τουρκία! Αχαχαχαχαχαχαχαχα!..

29. Οι Τούρκοι, δια του νέου τους στα “Κατεχόμενα” ψευδο-Πρέσβη, Κου Ισμέτ Κορούκογλου, διαμαρτύρονται, όπως διαβάζω, λέγοντας πως οι Ε/Κ φτιάχνουν 300 νέες θέσεις βαρέων όπλων (τις μετρήσατε κιόλας, έ Τούρκοι; / 299 είναι όμως… και όχι 300, αχαχαχαχαχαχαχαχα), καθώς και για την εκ μέρους των Η.Π.Α. άρση του εμπάργκο προς την “Κυπριακή Δημοκρατία”, τονίζοντας πως οι Η.Π.Α. υποστηρίζουν τους Ε/Κ!

Καλά ρε Κορούκογλε! Αχαχαχαχαχαχαχα! Ακόμα δεν πήγες στο νησί, ακόμα δεν ενημερώθηκες και άρχισες τα παράπονα;

Προλαβαίνετε ακόμα Τούρκοι! Αλλάξτε μυαλά να τύχετε και εσείς της αμερικανικής, όπως λέτε, υποστηρίξεως! Πάντως οι Ε/Κ σας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις, που όσο και να ψάξετε δεν θα μπορέσετε να τις ανακαλύψετε από τώρα!

30. Μάλλον και ο νέος Αρχισύμβουλος του ΡΤΕ, Κος  Σαντεντίν Χιουλάγκιου, είναι και αυτός, όπως και οι προηγούμενοι, παπάρας! Γιατί; Διότι ο ΡΤΕ συνεχίζει στο ίδιο προς εμάς, τελείως μαλακισμένο και βαρετό πια, μοτίβο αντιμετωπίσεως!..

Γιατί ρε φίλε, λέμε τώρα, Σαντεντίν δεν προσπαθείς να καλλιεργήσεις περισσότερο στον ΡΤΕ εκείνον τον… φόβο για μεγάλο πόλεμο στην περιοχή μας, φόβο που για τελευταία φορά είχε εκφράσει στα τέλη του Σεπ. του 2022, μπας και καταλάβει τί περιμένει όλους μας στην γειτονιά μας, και εμάς τους εδώ, αλλά και όσους θα… “κλείσουν ραντεβού” για… φιλάκια και ανταλλαγή ευχών και θα έρθουν στα μέρη μας από μακριά, αλλά κυρίως τί αφάνταστα πικρή κατάληξη θα έχει για εσάς αυτή η μεγάλη όλων μας… συνάντηση;

31. Αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία των τ/Αρχών Ασφαλείας η σύλληψη του Σέρβου βαρώνου ναρκωτικών Ζέλικο Μπόγιανιτς στην Πόλη!..

32. Η Τουρκία δεν… παραιτήθηκε ποτέ απ’ το κυνήγι του ρόλου του “Παγκόσμιου Διαπραγματευτή” και όχι μόνον του τοπικού διαμεσολαβητή της… γειτονιάς της ή των “λίγο πιο έξω” απ’ αυτήν περιοχών!..

33. Η Μοσάντ στην Μαλαισία “έψαχνε”, προ ολίγου καιρού, Μηχανικούς (απήγαγε και έναν) και γενικώς άτομα – τεχνοκράτες, που είναι σε θέματα πυρηνικής τεχνογνωσίας πολύ κοντά στο Ιράν!..

34. Οι Ευρωπαίοι συνεχίζουμε να πληρώνουμε 4 φορές πάνω το αμερικανικό φυσικό αέριο που μας στέλνουν οι Η.Π.Α.!..

35. Μέχρι τις 30 Νοε είχαν μεταφερθεί συνολικά από την Ουκρανία 12 εκ-ρια τόνοι σιτάρι!..

36. Όσοι ενδιαφέρονται, ας ψάξουν να “δουν” τί ακριβώς περιελάμβανε και πού έγινε η διεθνής επιχείρηση “Πληροφοριών + Ναρκωτικών” (02-11-2022).

37. Να θυμίσουμε πως ο τέως Γερμανός Α/ΓΕΕΔ Στρατηγός Χέραλντ ΚΟΥΓΙΑΤ είχε δηλώσει (εγράφη στα ΜΜΕ, κλπ, τον Οκτ. του 2022), πως η Δύση εμπόδισε την συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας τον Απρίλιο του 2022! Εμείς τότε εδώ μήπως θυμάστε τί γράφαμε;

38. Προσέξτε, ιδιαιτέρως κάποιοι που επιμένετε ακόμα να φαντασιώνεστε μιαν άλλη Τουρκία, κλπ, τί είχε δηλώσει προ ολίγου χρόνου ο ευνούχος (ή αλλιώς Ά-ΠΕΟΣ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί και συγκυβερνήτης σήμερα του ΡΤΕ,  σ’ έναν ρόλο, πολύ ακραίου όμως, Τούρκου Χουντο-Καμμένου! Είχε πει: “Η εχθρότης προς τον Τουρκικό Στρατό είναι στρατιωτική υπηρεσία στον εχθρό”!..

39. Τί γίνεται με το “Αμερικανικό Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιών” στην Τουρκία;

40. Οι Γερμανοί σταμάτησαν να δέχονται πλέον Τούρκους εκ Τουρκίας δασκάλους, θεωρώντας τους όλους αυτούς πράκτορες της ΜΙΤ! Σωπάτε!..

41. Οι σύγχρονοι… υπερ-Δημοκράτες, Σορίτες και άλλοι όμοιοί τους, όπως και οι διεθνιστές με όποια προηγούμενη ιδεολογική… καταγωγή είναι κάθετα αντίθετοι με την ενσωμάτωση – αφομοίωση των “λάθρο” στις κοινωνίες των Κρατών που αυτοί κατέληξαν, στοχεύοντας αρχικώς στην Α-ΚΡΑΤΙΚΗ ή Α-ΣΥΝΟΡΗ κοινωνία ή πολυ-κοινωνία, της οποίας ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν να σου πουν το πώς ακριβώς αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει, μετά από μια τυχόν κυριαρχία της στον Πλανήτη!..

42. Ποιά Αμπατζίδη και ποιός Κλέων Γρηγοριάδης του “ΜΕΡΑ 25” δεν είχαν πάρει χαμπάρι, ο ένας την κατάσταση του άλλου, όταν η Κα αυτή, που ανάβει πολύ εύκολα (νευριάζει εννοώ, όχι το άλλο), έδινε συνέντευξη σε Κανάλι και ο Κος γδυνόταν πίσω της; Η Κα αυτή μάλλον θα τον έχει δει πολλές φορές γυμνό τον Κλέωνα, όπως και αυτός αυτήν! Τί λέτε και εσείς;

43.

United with Israel offers@unitedwithisrael.org 

Τετ 21 Δεκ

 

Support good journalism

Few things are certainties in a fast-changing world. But there’s little doubt that the rising tide of antisemitism and demonization of Israel will continue to worsen in the upcoming year.

We know that the legacy corporate media will be laying siege to Israel’s new government in the coming months, seeking to delegitimize its members and the policies that the Jewish state’s voters support.

A publication that you can trust to supply you with accurate information as well as the sort of analysis and opinion that puts it all in perspective is absolutely vital.

JNS is an oasis of truth.

Support Good Journalism

Our ability to cover the most important issues in Israel depends on your support. Act before the end of the year, and all donations to JNS will be matched dollar for dollar by a group of generous JNS donors.

 

 

ELLİNAS

* *

ΥΓ. Στου “ΛΑΜΟΓΙΑ” μεθαύριο, οι επιθυμούντες μπορούν να συνοδεύονται και από τις γυναίκες και τα παιδιά τους! ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ “ΛΑΜΟΓΙΑ”!..

-/-