“Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ… ” Η (ΔΙΑΖ) ΜΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ, “ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ”!..

Φίλοι μου / μας!

Δυστυχώς η Κ-Β της ΝΔ και προσωπικώς ο Κος Π-Θ, ο τάχα μου δήθεν… ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (λες και του είπαμε ποτέ να ευνοήσει την 1η Ομάδα της χώρας), σιωπούν σίγουρα, ενώ πολλά εκ των μελών της εργάζονται φανερά και υπογείως για να πάρει το Πρωτάθλημα η σιχαμερή και όζουσα ομάδα των… Αμπελοκήπων, με 1η εναλλακτική την ομάδα του… Δενδροπόταμου Θεσσαλονίκης!.. 

Η κρατική ντροπή και το “στήσιμο” της Ομάδος του ΘΡΥΛΟΥ, στο μέχρι το 50′ 1-1 παιχνίδι μας με τον Βάζελο στο Φάληρο, ολοκληρώθηκαν με την απόφαση της “Επιτροπή Εφέσεων” της “ΕΠΟ”, όπου παρέμεινε (!) η ποινή μας, αυτή του 0-3 άνευ αγώνος με την Ομάδα του -κατά Βελόπουλον- Λαθρέμπορου (-3 β.), του -1 β. ως επιπλέον τιμωρία, σύνολον δηλαδή -4 β. και ουσιαστικά -7, (σκεφτείτε το αυτό μόνοι σας) και των 2 αγώνων χωρίς θεατές στην έδρα μας, και αυτό σχεδιασμένο, αφού είδαν το πρόγραμμά μας και πρόσεξαν ότι είναι εφικτό να παίξουμε και (!) με την Ομάδα του Μαφιόζου, κατά πως λένε και γράφεται, Μελισσανίδη, χωρίς θεατές!.. Ανάθεμα, αν τα τελευταία 4, 5 χρόνια έχουμε παίξει με θεατές τα περισσότερα λεγόμενα ντέρμπι (κυρίως αυτά με “Βάζελο” και “Κούλα”) στο Ν. Φάληρο!.. Για το γεγονός ότι το ματς και τα όσα ακολούθησαν με τον “Βάζελο” επηρέασαν και την “εν γένει” ψυχολογία της Ομάδος, ούτε λόγος να γίνεται!..

Λέγαμε ότι γλυτώσαμε από τον ΑΝΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ “λόγοις και έργοις” “Σόρος-Σύριζα” και “Σόρος-Τσίπρα” και πως με την ΝΔ θα επανήρχετο η κανονικότητα, διάβαζε κυρίως ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, αλλά όχι μόνον αυτό δεν συνέβη, αλλά “από πάνω” η Κ-Β της ΝΔ εκτός ότι παρουσιάζεται ως τυφλή και κουφή (μια άλλη βεβαίως περίπτωση Μουνια-νκάρ), χαρίζει και γήπεδα στους “βαζελο-κουλό-γυφτους”, σ’ όλους αυτούς που τα ερασιτεχνικά τους τμήματα ΔΕΝ πληρώνουν ούτε “σεντ” στην εφορία, βαζελο-Υπουργέ, Κε Χατζηδάκη, επίδοξε “Σημαιοφόρε” της τεράστιας φοροδιαφυγής στην χώρα μας!.. (Είθε να τα καταφέρεις Βαζελάκο)!.. 

Έρχονται ευρω-εκλογές τον Ιούνιο! Μαυρίστε τους λοιπόν και αυτούς, όπως είχαμε κάνει και με το Κόμμα του Σόρος στην Ελλάδα, που ΜΙΣΟΥΣΕ (!) και ΜΙΣΕΙ (!) τον ΘΡΥΛΟ του Ε/Αθλητισμού ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Π. !.. (Θυμηθείτε σχετικές ομιλίες του “χαμένου” Χουντόπαιδου και ταυτόχρονα και προωθητικού… φυσιγγίου του διαδόχου του στην Αρχηγία του Κόμματος, Κου… “Σφυρίχτρα”, μέσα στην ΒτΕ, αλλά και την απίστευτη βρωμιά του χαρακτήρος του (μιλάμε για δολιότητα και όχι για μια λελογισμένη, λόγω εκλογών, πονηρία) να βάλλει υποψήφιο τον γιο του Σ. ΚΟΚΚΑΛΗ, ώστε να αρπάξει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ψήφους ΚΑΙ παράλληλα να λειτουργήσει και ως “5η Φάλαγγα” στο λιμάνι! Α! “Φάτε”… ΔΟΥΚΑ τώρα οι Αθηναίοι και εσύ βαζελολαλίστατε, Κε… Μπακογιάννη)!..

-/-

Μια συμμορία παραδιοικεί, καθορίζει και διοικεί τα πάντα!

Μια συμμορία παραδιοικεί, καθορίζει και διοικεί τα πάντα!
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023

*** Σας θέλω ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ αύριο, στο δρόμο για την Τρίπολη. Και οι φωνές σας να είναι ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΕΣ, ώστε να … αναστηθεί και ο Δράμαλης ! ***

*** Δυστυχώς, σ’ αυτή τη χώρα πού ζούμε, με πύρινα λόγια και καυστικές ανακοινώσεις, δεν γίνεται τίποτα και οι κυβερνήσεις ή κάνουν ότι δεν άκουσαν, ή σφυρίζουν αδιάφορα. Αλλου είδους «πιέσεις» απαιτούνται ***

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ:

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!

ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΕΙ, ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΑΣΥΔΟΤΗ, ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΚΑΙ … ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

*** Η κατάσταση πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τραγική. Εχουμε φτάσει στο «δεν πάει άλλο». Με το διαφαινόμενο μέλλον να φαντάζει ακόμη χειρότερο. Η ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ πού έχει συσταθεί εδώ και λίγα ΧΡΟΝΙΑ, γεννήθηκε, ανδρώθηκε και ισχυροποιήθηκε κάτω από την κυβερνητική ομπρέλα και προστασία, δρά πλέον ασύδοτη, πανίσχυρη, άτρωτη και ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ σε όλα τα μήκη και πλάτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πέρα από κάθε πρόσχημα και κανόνες.

*** Το περσινό πρωτάθλημα – για να μην πλατειάζουμε, ασχολούμενοι με τα προγενέστερα, επί συμμορίας πρωταθλήματα – «διανθίστηκε» από εκπληκτικής έμπνευσης «παραφυσικά» γεγονότα, πού όμως ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟ ΡΟΛΟ τους και αυτά στην κατάληξή του. Ποιος δεν θα θυμάται, τα δοκάρια του Μανούχου στο Περιστέρι, τους δήθεν «μεθυσμένους» Πολωνούς διαιτητές του Αρης – Αεκ πού αντικαταστάθηκαν από τον διαιτητή πού συνέπραξε στην ΑΠΑΤΗ, τον γραφικό Μπένετ, πού είχε «πουλήσει» τον προκάτοχό του Κλάτενμπεργκ για να πουληθεί και αυτός με τη σειρά του από το … «πρωτοπαλίκαρό» του Μάνταλο, τους ορισμούς διαιτητών πού έκανε ο «Γιαννάκης» και τόσα άλλα, ΠΑΝΤΑ υπό την … ΑΙΓΙΔΑ της Κυβέρνησης.

*** Ναι, ΑΥΤΗΣ της Κυβέρνησης, πού εμφορείται από την ανεκδιήγητη «φιλοσοφία» του … «ο Ολυμπιακός έχει πάρει αμέτρητα πρωταθλήματα, ας το πάρει και κανένας άλλος» ! Αυτή η απίστευτη σαχλαμάρα, δεν βγήκε από το στόμα κανενός ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, όπως ίσως θα υποθέσατε, αλλά από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού και μάλιστα δημόσια

*** Και να λοιπόν πού το πρωτάθλημα πήγε αλλού, όχι στον Ολυμπιακό, αλλά ΟΧΙ με ΑΘΛΗΤΙΚΟ, ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ τρόπο. Πήγε μέσω της της δράσης της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ και των άλλων συνεργατών της, πού πλεονάζουν στα κατακάθια του ποδοσφαιρικού ΒΟΘΡΟΥ.

*** Όχι, φίλοι μου, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στις ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ της δημοσιογραφικής ενασχόλησής μου με υποθέσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ με την ΝΟΜΙΚΗ ανάλυση της απόφασης των Εφετών εναντίον του Ολυμπιακού και υπέρ του ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ στους κόλπους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ.

*** Και δεν θα ασχοληθώ «νομικά», διότι το θεωρώ ουτοπία, για ένα απλό λόγο : Ότι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ πως προήλθε από ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. Απλά και ξεκάθαρα αποτυπώνω την γνώμη μου και είμαι ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ για την ορθότητά της.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ;

*** Εμένα κάτι μου λέει ότι υπήρξε μεθόδευση, από την επιτροπή ΤΗΣ ΕΠΟ, πού φάνηκε από τον χρόνο δημοσιοποίησης της απόφασης, Αν ήταν θετική για τον Ολυμπιακό, θα την ανακοίνωναν ΠΡΙΝ τον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ, για να ανέβει και η ψυχολογία της ομάδας.

*** Για να μην την ανακοινώσουν όμως από προχθές, περιμένοντας να περάσει το παιχνίδι, σημαίνει ότι την είχαν ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ( ποιός ξέρει από πότε ) ήξεραν και αν την ανακοίνωναν θα τους κατηγορούσαν ότι το έκαναν επίτηδες για να πέσει το ηθικό της,

*** Οχι, ρε παιδιά μην πιστεύετε ότι οι εφέτες συνεδρίασαν στο … Μαξίμου. Τώρα με τις τηλεδιασκέψεις δεν χρειάζονται αυτά. Οπου γης και πατρίς, είναι η κατάσταση, αρκεί βεβαίως να … υπάρχει σήμα. ***

ΑΛΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ

ΚΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ !

*** Χωρίς αμφιβολία, ο Ολυμπιακός έκανε μία εξαιρετική σε γενικές γραμμές εμφάνιση στο Λονδίνο, εναντίον της πανίσχυρης Γουέστ Χαμ. Μία εμφάνιση γεμάτη αξιοπρέπεια και ποιότητα, ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΗ με εκείνη πριν από τέσσερις μέρες εναντίον του αξιοθρήνητου ( και εναντίον της μετριότατης Αμπερντήν ) Πάοκ.

*** Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η εμφανέστατη διαφορά ; Μπορεί πολλά, μπορεί και τίποτα. Με τη σκέψη πολλών από μας, να συνδέει τους δύο αγώνες απλοϊκά : Ρε μήπως το μυαλό τους ήταν στο Λονδίνο, γι’ αυτό δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία και αυτοσυγκέντρωση με τον Πάοκ ;

*** Είναι δύσκολο να το σταντάρουμε, αλλά παράλληλα δεν έχει πλέον καμία σημασία. Το μόνο πού πρέπει να τονιστεί, είναι ότι αν έπαιζε με τον Πάοκ όπως έπαιξε με τη Χαμ, ένα «4-2» θα ήταν πολύ φτωχό για την διαφορά των δύο και βεβαίως σήμερα η θέση του Ολυμπιακού δεν θα ήταν αυτή πού φαίνεται στη βαθμολογία.

*** Πάμε όμως στον προχθεσινό αγώνα, για να τσεκάρουμε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με την στρατηγική του Μαρτίνεθ. Στο πρώτο ημίχρονο η τακτική ήταν πολύ σωστή και μάλιστα όλοι οι παίκτες, πειθαρχημένοι όσο λίγες φορές από άμυνα έως επίθεση, έδειξαν ότι είχαν τα φόντα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Κράτησαν σε απόσταση τους πολύ επικίνδυνους επιθετικούς της Χαμ και δεν επέτρεψαν να δημιουργηθούν πολλές φάσεις στην περιοχή τους.

*** Το πρόβλημα, όμως, ήταν ευδιάκριτο. Η μπάλα δεν έφτανε στην επίθεση, κι’ όταν έφτανε, δεν έφτανε σωστά. Εχω δε την άποψη ότι οι αλλαγές στην ομάδα καθυστέρησαν υπερβολικά να γίνουν. Θυμίζω, ότι εκτός του Γιόβετιτς πού αντικαταστάθηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους από τον Ελ Κααμπί (προφανώς θα προϋπήρχε συμφωνία ) άλλες δύο αλλαγές έγιναν μετά το γκολ της Γουέστ Χαμ ( 76′ Σκάρπα και Μασούρας ) και η τέταρτη (Μπιέλ ) στο 90′ !

*** Η Χαμ, με τους παίκτες της σε φοβερή φυσική κατάσταση να μη σταματούν τα μαρκαρίσματα σε όλες τις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου, δεν είχε κάνει καμία αλλαγή μέχρι το 80′ και άλλες δύο έκανε μέχρι το 90 ‘, Ούτε εκείνη, ούτε ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ «ΡΙΣΚΟ» ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

*** Και αν η Χαμ στο πρώτο 45λεπτο έδειχνε την απίστευτη φυσική της κατάσταση, ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος, κατά την ταπεινή μου άποψη, να «ρισκάρει» αλλαγές αμέσως μόλις ξεκίνησε το β’ ημίχρονο, σε θέσεις πού φαίνονταν να υστερούν σε σχέση με τις άλλες, όπως του Ποντένσε και του αθεράπευτα ατομιστή, Αλεξανδρόπουλου.

*** Χρειαζόταν, όπως φάνηκε και αποδείχτηκε, το παιχνίδι της ομάδας να γίνει πιο επιθετικό, δεδομένου ότι αυτό πού τον ενδιέφερε πρακτικά ήταν Η ΝΙΚΗ, με την ισοπαλία σε δεύτερο λόγο. Η εικόνα του Ολυμπιακού ΜΕΤΑ το 0-1 και κυρίως, τις αλλαγές Ποντένσε και Αλεξανδρόπουλου, ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ότι ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ Ολυμπιακός ΜΠΟΡΟΥΣΕ να αναμετρηθεί ΣΤΑ ΙΣΙΑ με την πολύ δυνατή αντίπαλό του και (τουλάχιστον ) να αποφύγει την ήττα.

-/-

Πρωτοφανής συσπείρωση και οργή του κόσμου του Ολυμπιακού!

Πρωτοφανής συσπείρωση και οργή του κόσμου του Ολυμπιακού!
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 

Πλέον είναι ολοφάνερο. Ο πόλεμος που δέχεται ο Ολυμπιακός δεν έχει προηγούμενο. Τόσο πόνο τους έχει προκαλέσει με τις αμέτρητες πανάξιες κούπες του και κάνουν ότι μπορούν για να του πετάξουν λάσπη.

Τη λάσπη όμως θα τη φάνε στα μούτρα, διότι τα έχουν βάλει με εκείνους που δεν πρέπει. Ο κόσμος του Θρύλου έχει συσπειρωθεί και δεν κρύβει την οργή του για όσα συμβαίνουν. Μετά το σκάνδαλο στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και την απόφαση για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, μιλάμε ξεκάθαρα πλέον για αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Οι ΓΑΥΡΟΙ έχουν δείξει ότι δεν μασάνε και ότι γίνονται ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ απέναντι σε όσους θέλουν το κακό του Ολυμπιακού. Η οργή τους είναι τεράστια και από εδώ και στο εξής δεν θα αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω. Ο κόσμος του Θρύλου έχει κάνει τεράστια υπομονή με όλα όσα συμβαίνουν εναντίον της ομάδας του Πειραιάς, όμως αυτή η υπομονή εξαντλήθηκε!

Δυστυχώς για αυτούς που πολεμάνε τον Ολυμπιακό, ο κόσμος του Θρύλου θα είναι πάντα δίπλα στην ομάδα σε κάθε στιγμή της και για πάντα. Ας το χωνέψουν και ας βρουν να ασχοληθούν με τίποτα διαφορετικό οι επαγγελματίες απατεώνες.
-/-

«Βράζει» ο κόσμος του Θρύλου και αντιδράει για τα αίσχη που συμβαίνουν…

«Βράζει» ο κόσμος του Θρύλου και αντιδράει για τα αίσχη που συμβαίνουν...
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023

Ο λαός του Ολυμπιακού είναι ενωμένος. Πάντα, θα είναι μια γροθιά και θα πηγαίνει κόντρα σε όλους και σε όλα. Η οργή του κόσμου του Θρύλου για όσα συμβαίνουν εναντίον της ομάδας του Πειραιά, είναι τεράστια. Η οργή ξεχειλίζει, καθώς ο πόλεμος που δέχεται ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας είναι τεράστιος.

Όσα αίσχη γίνονται το τελευταίο διάστημα, δεν περνούν απαρατήρητα και η υπομονή των φίλων του Ολυμπιακού εξαντλείται. Πλέον, ο κόσμος «βράζει» και δικαίως, αφού αντιλαμβάνεται τι γίνεται. Μάλιστα, στο «Θ. Κολοκοτρώνης», οι οπαδοί του Θρύλου ανέβασαν πανό για τον δικαστή Αντώνη Μελισσινό, τον CEO του Metropolitan, Δημήτρη Σπυρίδη, αλλά και για τους πολιτικούς που σιωπούν μπροστά σε όσα συμβαίνουν και δεν παίρνουν καμία απολύτως θέση…

-/-

Μαρτίνεθ: «Μας έχουν στερήσει κάτι το οποίο είχαμε κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο»

Μαρτίνεθ: «Μας έχουν στερήσει κάτι το οποίο είχαμε κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο»
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, εκτός έδρας, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντιέγκο Μαρτίνεθ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης. Μάλιστα, ο κόουτς του Θρύλου απάντησε σε ερώτηση για το αν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν κάτι το οποίο επηρέασε την ομάδα ψυχολογικά.

Ακόμη, ο Ισπανός κόουτς αναφέρθηκε στην κούραση των Πειραιωτών μετά από το ταξίδι από το Λονδίνο, ενώ μίλησε και για τον Κώστα Φορτούνη και τη συζήτηση που είχαν οι δυο τους πριν το ματς!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων»:

Να συγχαρώ πρώτα απ’ όλα όλους τους παίκτες και όλη την ομάδα, εκείνους που ήταν βασικοί, αυτοί που έπαιξαν ως αλλαγή, ακόμη και αυτούς που δεν αγωνίστηκαν. Επιστρέψαμε στις 7.30 το πρωί από το Λονδίνο, ήμασταν άυπνοι. Κάναμε μόνο μία προπόνηση όλοι μαζί για τον αγώνα αυτόν, απέναντι σε έναν αντίπαλο και μία έδρα που πάντα μας δυσκολεύει. Πήραμε μία σημαντική νίκη για εμάς, ήταν σημαντικό να επιστρέψουμε στις νίκες. Ήταν ένα απαιτητικό παιχνίδι αυτό στην Αγγλία και όλοι ξέρετε πόσο ταλαιπωρημένη ήταν η ομάδα. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον Αστέρα με απόλυτη συγκέντρωση, ένα παιχνίδι στο οποίο υποφέραμε και δυσκολευτήκαμε αλλά καταφέραμε να το κερδίσουμε. Είμαστε όμως περήφανοι γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο, να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς με όλες τις δυσκολίες να παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις και να εξελίσσεσαι. Όταν ετοιμάζουμε ένα παιχνίδι δεν το ετοιμάζουμε μόνο με έντεκα ποδοσφαιριστές, αλλά με όλη την ομάδα γιατί ξέρουμε ότι μπορεί να χρειαστούν κάποιες αλλαγές στην πορεία. Ξεκινήσαμε με έναν παίκτη ο οποίος είχε πόνους στην πλάτη του και ήμασταν έτοιμοι να τον κάνουμε αλλαγή όταν θα χρειαζόταν. Πάντα υπάρχουν προβλήματα, δε χρειάζεται να σας πω ποιος ήταν, αυτό που πρέπει είναι να είμαστε όλοι έτοιμοι όταν η ομάδα μας χρειάζεται αυτό έχει σημασία να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Δε γίνεται πάντα όλοι οι παίκτες να έχουν το ίδιο επίπεδο προσαρμογής και ετοιμότητας, αλλά όλοι είναι χρήσιμοι και όλοι πρέπει να βοηθήσουν και να είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν κάτι το οποίο επηρέασε την ομάδα ψυχολογικά. Πιστεύετε πως ήταν ένα διάστημα δοκιμασίας της ομάδας και του συλλόγου; Επίσης ο Ολυμπιακός σκοράρει βγαίνει μπροστά και μετά παρουσιάζει μία έλλειψη αυτοπεποίθησης, θα μπορούσε να είχε ισοφαριστεί η ομάδα με τον Αστέρα το έπαθε με την Τόπολα όπου όμως είχε μία αποβολή, το είχε και πέρσι αυτό η ομάδα, σας προβληματίζει;

Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, πάντα μπορείς να βάλεις γκολ ή να δεχτείς και η Γουέστ Χαμ με εμάς θα μπορούσε να είχε δεχτεί γκολ μετά αφού προηγήθηκε. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνος του πάντα έχει έναν αντίπαλο και πάντα είναι εκεί για να μας δυσκολεύουν. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι ισορροπημένα και όλα μπορούν να συμβούν. Με την Τόπολα πράγματα δεχτήκαμε γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά ήταν ιδιαίτερη περίπτωση. Είχαμε ένα οφσάιντ οριακό, μία αποβολή, αλλά πάντα έχεις έναν αντίπαλο απέναντί σου δεν παίζεις μόνος σου. Η απόδοση της ομάδας μας είναι καλή και αυτό οφείλεται και στους αριθμούς και δείχνουν ότι έχουμε καλή επίδοση. Εκτός απ’ ότι έχει συμβεί εκτός γηπέδου και εκτός αγώνων, όλα τα άλλα δείχνουν ότι σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουμε καλές επιδόσεις. Στην Ευρώπη αξίζαμε να έχουμε κάτι παραπάνω από τα όσα έχουμε μέχρι τώρα.

Αναφορικά με το άλλο ερώτημα, φυσικά και είμαστε θυμωμένοι. Ήταν μία αναστάτωση για την ομάδα γιατί στην ουσία μας έχουν στερήσει κάτι το οποίο είχαμε κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αυτό μας προκαλεί θυμό. Έτσι όμως είναι η κατάσταση, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς ως παίκτες πρέπει να το δεχτούμε. Πρέπει να σκεφτούμε πως η ομάδα έχει καλές και κακές στιγμές και όλα εξαρτώνται από τις στιγμές που βρισκόμαστε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, σημασία έχει να ξεπερνάς τις δυσκολίες.

Όπως έκανε τώρα με τον Αστέρα Τρίπολης, όλοι γνωρίζετε πως η ομάδα δυσκολεύτηκε με τον αγώνα της Πέμπτης, ήρθε εδώ κουρασμένη η ομάδα, αντιμετώπισε έναν δύσκολο αντίπαλο όμως καταφέραμε να κερδίσουμε και όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να κερδίσουμε αυτό το πρωτάθλημα. Όμως αν θέλουμε να το πάρουμε πρέπει να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα απ’ ότι κάνουν οι άλλοι και ένα στοιχείο που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεπερνάμε τις δυσκολίες.

Είδαμε ξανά τον Φορτούνη να δίνει λύσεις στον Ολυμπιακό. Είναι ευλογία αυτό ή είναι ένα σημάδι εξάρτησης που πρέπει να βρει η ομάδα να αποδίδει το ίδιο καλά και χωρίς αυτόν όπως έκανε στον ΟΦΗ;

Η απάντηση βρίσκεται μέσα στην ίδια σας την ερώτηση, με τον ΟΦΗ είδαμε ότι χωρίς Φορτούνη και Ροντινέι βρήκαμε λύσεις. Ωστόσο το πρωί πριν τον αγώνα είχα αυτήν τη συζήτηση με τον Κώστα και του εξήγησα πως θα ήταν προτιμότερο να τον έχω στο μισό του αγώνα και να δώσει λύσεις, παρά να τον έχω από την αρχή ταλαιπωρημένο και κουρασμένο μετά από το απαιτητικό παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ. Επίσης αυτό που έγινε στον αγώνα οφείλεται στην προσπάθεια όλης της ομάδας γιατί ξέραμε πως όταν το παιχνίδι ανοίξει θα πρέπει όλη η ομάδα να εκμεταλλευτεί τη στιγμή αυτή. Και εκεί φάνηκε το ταλέντο του Φορτούνη και μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Ο Κώστας μου εξήγησε πως σε αυτήν εδώ την ομάδα ξεκίνησε την καριέρα του και ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα για εκείνον, είμαστε χαρούμενοι για αυτό που κατάφερε. Βοήθησε όμως όλη η ομάδα. Όσοι άνθρωποι γνωρίζουν πιο πολλά χρόνια τον Ολυμπιακό από εμένα και όσα χρόνια ξέρουν τον Φορτούνη που είναι στον Ολυμπιακό μου μιλάνε συνεχώς πως ο Κώστας κάνει την καλύτερή του χρονιά απ’ όλα τα χρόνια που είναι στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος για αυτό, αλλά αυτό οφείλεται και στην αλληλεπίδραση που έχει ο Κώστας με την ομάδα γιατί η ομάδα τον κάνει ευτυχισμένο και εκείνος έχει αυτοπεποίθηση και όλο αυτό μας φέρνει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Τα δύο αυτά γκολ μετράνε για εμάς αρκετά, αλλά θα πω κάτι δημόσια αυτό που είπα στον Κώστα μετά την επιστροφή μας από την Αγγλία. Το παιχνίδι που έκανε στη Γουέστ Χαμ αμυντικά και επιθετικά ήταν ένα παιχνίδι ευρωπαϊκού επιπέδου και εκεί έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και είναι κάτι εξίσου σημαντικό όπως τα δύο γκολ που έβαλε τώρα. Στο ποδόσφαιρο δεν έχει σημασία ο χρόνος που παίζεις, αλλά η ποιότητα. Όπως και στο σπίτι σου ο χρόνος που έχεις με τα παιδιά σου θες να είναι ποιοτικός.

-/-

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

α. Έχεις δίκιο και απολογούμαστε! Στης… “Μαρίας της Τρελλής” στις 15 – 12 – 2023, στις 19:00!.. Για τον “Λαμόγια” που ρωτάς, … “δια ζώσης”!..

β. Ακολουθείστε όλοι την… ανάποδη σκάλα στα “Συνθηματικά”!

γ. Όλοι οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, ΜΗΝ (!) χάσετε τα επόμενα άρθρα μας!.. (ΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ)!

-/-