“Οδεύομεν Προς… Μπουρδελοποίησιν (sic) Της Χώρας, Μετά Από Την 21η Μαϊου”;

1. Βερναρδάκη σε ακούσαμε στον “ΑΝΤ1”, στην πρωϊνή εκπομπή του “Περιπτερά” (03-04-2023), και καταλάβαμε γιατί, με το να ήσουν δίπλα στον “Σόρος-Τσίπρα”, ο “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” φέρθηκε, ως Κ-Β, τόσο πρόστυχα (!) στον ε/λαό!

Να σου πούμε εμείς, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, πολιτικό σκουπίδι, μιας και απέναντί σου είχες τον πολύ ευγενή Καθηγητή Κο Συρίγο, πως «ναι, ρε λέσι, είχε δίκιο ο τέως Υφυπουργός ΥΠΑΜ, ο Κος Στεφανής, που τόλμησες να ειρωνευτείς!

Και στην θάλασσα υπάρχουν σύνορα! Και μέσα(!) στην θάλασσά σου ακόμα, ναι, μπορείς “να κάνεις πράγματα”, πολιτική γαλότσα, όταν αυτή αποτελεί εχθρικό στόχο, υπό οποιοδήποτε καθεστώς, είτε στρατιωτικό, είτε λαθρομεταναστών και υπό την έννοια της παραβιάσεως των θαλασσίων ορίων σου, προκειμένου να διαφυλάξεις και(!) τα θαλάσσια σύνορά σου, αλλά και(!) ευρύτερα την νησιωτική γη σου, παλιο-πολιτικό “τίποτα”, από την θαλασσία “μέση γραμμή” των 2 χωρών (για την περίπτωσή μας, αυτή των Ε. και Τ.), μέχρι και των ακτών των νησιών μας!.. (Από μια σειρά από τεχνικά μέσα και υλικά, μέτρα παθητικής ή και ενεργο-παθητικής προστασίας μέχρι και θαλάσσια “ΜΕΑ”, υποθαλάσσια, αλλά και επί της επιφανείας, και, και, και… ! Λεφτά να έχεις και “κάνεις παπάδες” και στην θάλασσα, πολιτικό τσουτσέκι)!..

Γιατί δεν ρωτάς, πχ τον Χουντόπαιδα… “Θαυμαστή Του Ψινάκη” στο “Σόρος-Κόμμα” σου, (λέω γι΄αυτόν επειδή βλέπω ότι τον έχετε για… Ναπολέοντα, αχαχαχαχαχαχα), να σου πει σχετικά με το θέμα αυτό, αν φυσικά ξέρει, που δεν νομίζω, διότι ήταν του (ΠΒ);

Ούτε καν τρίχα από κάποιον των όρχεων του υπόψη Έλληνος (!!!), ήτοι του Στρατηγού Κου Αλκιβιάδη ΣΤΕΦΑΝΗ, αλλά και του υπόψη Στρατιωτικού (!!!), δεν είσαι, πολιτικέ άπλυτε!.. Ο Στεφανής, που σας μπήκε στον… πρωκτό, πολιτική χοντρο-ταραντούλα, ήταν και θα παραμείνει ΚΕΦΑΛΑΙΟ (!) για τις ΕΕΔ και συνεπώς ΚΕΦΑΛΑΙΟ (!) και για την Πατρίδα μας! ΣΤΕΦΑΝΗΔΕΣ, ΦΛΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΙΣ ΕΔ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ, Βερναρδάκη!..

Με σένα, τέλος, σίγουρα ισχύει το της εξέδρας γνωστό σύνθημα… “Β…. άκη, είσαι μεγάλο μου…κι”!..

Α! Και κάτι ακόμα! Το τείχος (όσο απ’ αυτό μέχρι τώρα υφίσταται), είναι ακριβώς κτισμένο εκεί που πρέπει, ήτοι ακριβώς στην αμέσως πρώτη μετά τον ποταμό, προς την μεριά μας, εδαφική γραμμή, και εκτιμούμε πως και ό,τι κτιστεί εφεξής έτσι ακριβώς θα κτιστεί!

Αυτό σημαίνει πως, δεν “παίζει” αυτό που σας λένε οι απόστρατοι, και τυχόν άλλοι, εκεί στο “Σόρος-Κόμμα” σας στρατιωτικοί σας δουλοπάροικοι, πως και καλά όσοι “λάθρο”, αλλά και άλλοι, θα βγαίνουν από το ποτάμι, θα μένουν στο έδαφός μας στην περιοχή μεταξύ φιλίας όχθης και τείχους και εμείς θα είμαστε υποχρεωμένοι να… ασχολούμαστε μαζί τους, ως εφαρμοστές του “Διεθνούς Δικαίου”, κλπ!.. Αν το τείχος χτιζόταν πιο μέσα, ίσως να την… άκουγα αυτήν την λίαν… απλοϊκή (sic) δήθεν εξήγησή τους / σας!

Τέλος, ό,τι και να έλεγαν / λένε οι Ευρωπαίοι, ο Έλληνας, λέμε τώρα “και καλά”, Παπαδημούλης, ναι αυτός με τα 40 σπίτια στο Ψυχικό, τί θα έπρεπε να υπεστήριζε, ρε κακομεταλλαγμένο, ελληνικής καταγωγής, διεθνιστικό, δυτικού τύπου και μορφής, Κομμούνι; ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ! ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ!!!

ΑΝΤΕ, ΑΡΧ….Ι, ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΛΕΙΣ ΕΣΥ, ΠΑΛΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΚΑΝΗ, ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΗ, ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΕΚΟΣΜΕΙΤΟ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ!..

Πολύ όμως ασχοληθήκαμε μαζί σου και έχουμε να ετοιμάσουμε και την 1η, για το 2023, συντονιστική “επχ-κή σύσκεψη” των “ΑΓΓΕΛΩΝ”!..

Ουστ!..

ΥΓ. Κάποτε μιλούσατε, και εσείς, τα πολιτικά διεθνιστικά δυτικού πια τύπου και μορφής, σκουλήκια, επαινετικά για τον Υπουργό και τέως Α/ΓΕΣ Στρατηγό ΣΤΕΦΑΝΗ! Τώρα, τί προέκυψε ξαφνικά, ρε πολιτικοί μούλοι, που τα μυαλά σας είναι ακόμα “κολλημένα” στο 1949 και στο μεγάλο εκείνο πέος, “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”, που τότε γεύτηκαν οι ιδεολογικοί ολοκληρωτικοί Κοκκινο-Φασίστες πρόγονοί σας;

2. Με μία πρόταση και μόνον! Διαβάστε!

Συγχαρητήρια αξίζουν, και μόνον συγχαρητήρια, στον Κο Άδωνη ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ο οποίος δείχνει ότι ξέρει άριστα τα Κομμούνια που διεκδικούν και πάλι την εξουσία στην Πατρίδα, με τον μανδύα του… Προοδευτισμού και τους αντιμετωπίζει με τον αντιστοιχούντα / αναλογούντα και προσήκοντα σ’ αυτά “Πολιτικό Αέρα” στα διάφορα “πάνελ” που καλείται, ενώ πάντα “κατεβαίνει” προετοιμασμένος, με πειστικά επιχειρήματα και όχι με συνθήματα, ψέματα και συκοφαντίες!..

3. Από τους… επικοινωνιολόγους μας, με σεβασμό προς τους Κους πολιτικούς Αρχηγούς μας, μεταφέρουμε τα παρακάτω, τα οποία αφορούν θέματα γενικώς της εμφανίσεώς τους, ενώπιον του ε/λαού!

 • Κε Π-Θγέ!
 • Όπου και να πηγαίνεις, εκτός αν θα πηγαίνεις για… μπάνιο στο σπίτι σου, παντού να είσαι με γραβάτα και με διαφορετικά κοστούμια, ρε συ Μητσοτάκη, όπως ήταν ο “ΑΡΧΟΝΤΑΣ” στις όποιες του δημόσιες παρουσίες ο συγχωρεμένος πατέρας σου, με εκείνους τους τρομερούς συνδυασμούς που έκανε με τα κοστούμια του και με τις γραβάτες του!
 • Διάβασε και άλλο τους “Σοφιστές”, ήτοι αυτούς που χρησιμοποιεί στον λόγο του ο Τσίπρας, ως καλο-εκπαιδευμένο Κομμούνι, και το κάθε βεβαίως Κομμούνι! Κάποια στιγμή έτσι, ίσως να “τον διαβάζεις” πριν καν… μιλήσει!
 • Τέλος, προσοχή! Υπάρχουν και άλλες κινήσεις των χεριών, αναλόγως των όσων λες και του τόνου που χρησιμοποιείς!..
 • Κε Τσίπρα!
 • Οπωσδήποτε χρειάζεσαι γυμναστική περί την λεκάνη σου, διότι είναι γυναικεία, σαν του παλιού μπασκετμπολίστα Παταβούκα “ένα πράγμα”, με παράλληλο γύμναση του κορμού σου, ώστε, αν δεν πετύχεις να… στενέψεις την λεκάνη σου, να φαρδύνεις τις πλάτες σου, μπας μετά και επέλθει σωματική συμμετρία!..
 • Πρόσεξε το θέμα του πλαταγιάσματος, όταν μιλάς, διότι γίνεσαι αηδιαστικός (λες και ρουφάς σούπα… σφυριχτά “ένα πράγμα” φαίνεσαι), είναι ένα θέμα βεβαίως της υγείας σου, που πρέπει σίγουρα να δεις, αφού μάλλον σχετίζεται με αυξημένο σάκχαρο στο κόκκινο (παλιο-βαζελάκο) αίμα σου!..
 • Σε ό,τι αφορά την ψυχιατρική σου κατάσταση, αυτή είναι πολύ καλύτερα σήμερα, από κάθε άλλη φορά!..
 • Κε Ανδρουλάκη!
 • Ξύρισε το μούσι σου, πέταξε αυτά τα μαύρα γυαλιά (ηλίου;) που αποτελούν την επιτομή των παλαιόθεν λεγομένων πατομπούκαλων, μην περπατάς σαν “κουτσαβάκι” και προσπάθησε, σιγά – σιγά, να αποβάλλεις το κρητικό “τσι”! Και εμείς, οι μη Κρήτες είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τους ΚΡΗΤΕΣ και το ΝΗΣΙ τους /σας, αλλά… “STOP”!
 • Έχεις αριθμό πολιτικών πλεγμάτων, από τα οποία, όπως εκτιμούμε, δύνασαι να… ελευθερωθείς!..
 • Kοι Βελόπουλε, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη! Δεν διορθώνεστε “με τίποτα”, με καμία παρέμβαση!.. Γενικώς, διαβάστε παρακάτω!
 • Ο Βελόπουλος μιλάει τόσο δυνατά και τόσο επιθετικά πάντοτε, λες και προκαλεί και αυτούς ακόμα που κάθονται με την θέλησή τους να τον ακούσουν, να “παίξουν ξύλο” μαζί του!.. Μερικές φορές γίνεται χειρότερος σε νεύρα και δη “άνευ λόγου”, ακόμα και από την Φιλο-Σκοπιανή ΤΖΑΚΡΗ ή εκείνη την άλλη του “Σόρος-Σύριζα”, που την ξεχνάω τώρα, και που εκλέγεται στην Β’ Πειραιώς!
 • Στα ρούχα του είναι αρκετά “σικ”!..
 • Ο Κουτσούμπας (αυτός, όπως σε όλα τα ολοκληρωτικά κόμματα ίσχυε πάντα”, δεν είναι Αρχηγός, αλλά “Γενικός Γραμματέας”), θυμίζει, εμφανισιακά, πολύ έντονα, τον Μεξικανό αγαθιάρη Λοχία στον “Ζορό”, ενώ προκαλεί αποστροφή στην μεγάλη λαϊκή μάζα η μονίμως “ξύλινη” Κουκουέδικη γλώσσα, μία και μόνη και αυτή και μαθημένη “απ’ έξω και ανακατωτά” πια, σχεδόν από το σύνολο των όποιων πολιτών παρακολουθούν ακόμα πολιτική στην Ελλάδα!
 • Παρουσιάζει μια μορφή δυσλεξίας, την οποία και θα πρέπει να διορθώσει!
 • Ο Βαρουφάκης, είναι φανερό πια, πως είναι έμπλεος πλήθους ψυχολογικών προβλημάτων, έχοντας μαζέψει στο  “Σόρος-Κόμμα” του όλους τους ψυχασθενείς που θα μπορούσε να βρει στην χώρα!.. Δεν υπάρχει γιατρειά γι’ αυτόν!.. Όμως, οφείλουμε να του πιστώσουμε αυτήν του την ικανότητα να μπορεί να διακρίνει τα άτομα με ψυχοπάθεια και να τα μαζεύει κοντά του!

 4. Συγγνώμη… αναγνώστη, έχεις δίκιο! Πίστευα πράγματι ότι όσοι μας διαβάζουν ήξεραν για τον παλαιό επικεφαλής της “ΕΛΣΤΑΤ” Κο ΓΕΩΡΓΙΟΥ!.. Συγγνώμη!

“Πάμε” λοιπόν! Ο Κος αυτός φέρεται (κατ’ εμάς δεν… φέρεται, είμαστε σίγουροι), πως ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΡΑΧ ΜΕΤΑ ΤΟ 2008, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΛΠ), ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΗΤΟΙ ΤΟΥ “ΔΝΤ” ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚΥΡΙΑΡΧΩΝ “ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ”, ΕΝΟΣ “ΔΝΤ” ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ, ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΛΟΣ!..

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (“ΕΔΑΔ” / 2018), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ “ΞΑΝΑΔΕΙ” ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ Η Ε/ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ!..

ΠΛΕΟΝ ΟΨΟΜΕΘΑ “ΕΣ… ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ”!..

ΥΓ.

α. Η “ΣΙΛΙΚΟΝ ΒΑΛΕΫ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΣ, ΕΙΧΕ “ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ” 175 ΔΙΣ $ Η.Π.Α., ΠΟΣΟΝ ΙΣΟ Ή ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ “ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΩΝ” ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ -ΚΑΤ’ ΟΝΟΜΑ ΒΕΒΑΙΩΣ- ΤΡΑΠΕΖΩΝ!..

β. ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ… ΕΥΦΥΕΣ, ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ!

ΛΟΙΠΟΝ! Η ΜΙΑ (1) ΟΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΕΞΙ (6) ΠΟΔΙΑ!.. Ο.Κ.;

5. Ναι, συμφωνώ! Ο Πρόεδρος ΤΡΑΜΠ, την μόνη “πλευρά” της εξωτερικής πολιτικής των προκατόχων του “Δημοκρατικών” που διατήρησε, αν δεν την… αύξησε μάλιστα με την δημιουργία του Στόλου για τον Β. Ατλαντικό, ήταν η πολιτική, ουσιαστικά, και(!) της στρατιωτικής ενώσεως των 3 “αδελφών” λαών, ήτοι των Η.Π.Α., Μ. Βρετανίας και Αυστραλίας, ενδυναμώνοντας, μεταξύ των άλλων ή ορθότερα δημιουργώντας / “στήνοντας” ισχυρό Αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό και Στρατιωτικές Βάσεις στην “Γη των Καγκουρώ” (καταλαβαίνετε πώς εννοώ το “στήνοντας” σε ένα άλλο Κράτος), ενισχύοντας την αμερικανική αερο-ναυτική παρουσία στα Νότια της Κίνας, επανασυστήνοντας Ιαπωνικές ΕΔ, για 1η φορά μετά από τον Β’ Π.Π.,  (η “Τριμερής Επιτροπή” σε όλο της το… Μεγαλείο πια), κλπ, κλπ, κλπ!..

6. Δεν κυβερνάει, φιλαράκο, ο Μπάϊντεν τις Η.Π.Α., ώστε να μην οδηγήσει στην απόλυτη πολιτική ξεφτίλα το Κόμμα του και την Κ-Β του, αλλά και στον διχασμό τον υπερήφανο Α/Λαό, με το θέμα της “πόρνης πολυτελείας” και του προκατόχου του Πρόεδρου ΤΡΑΜΠ!.. Ο νυν Α/Πρόεδρος λογοδοτεί στα ΑΦΕΝΤΙΚΑ όλων μας, λέγε με “ΑΠΑΤΡΗΔΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ” !.. Κατάλαβέ το επιτέλους!..

7. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΕ ΜΙΤΣΕΛ! 

Ζοζέ Ανιγκό: Ποιος είναι ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού

Ζοζέ Ανιγκό: Ποιος είναι ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού

Ο 61χρονος Γάλλος τεχνικός θα καθήσει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η παραίτηση Μίτσελ, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Άρη, οδήγησε τους διοικούντες του Ολυμπιακού να δώσουν τα κλειδιά της τεχνικής ηγεσίας στον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος και διευθυντή της Ακαδημίας της ομάδας, Ζοζέ Ανιγκό.

Ο 61χρονος (σ.σ. γεννημένος στις 15/4/1961) Γάλλος γνωρίζει καλά τον ρόλο του προπονητή, καθώς έχει αναλάβει τον ίδιο ρόλο, κατά το παρελθόν, στη Μαρσέιγ, μέσα από δύο διαφορετικές θητείες (2003-04 & 2013-14), ενώ έχει διατελέσει πρώτος προπονητής και στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια, στους πάγκους του Λεβαδειακού τη σεζόν 2017-18 και του Πανιωνίου τη χρονιά 2018-19.

Σημειώνεται ότι ως προπονητής της Ολιμπίκ Μαρσέιγ, ο Ανιγκό την είχε οδηγήσει το 2004 στον τελικό του Κυπέλλου UEFA και ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και πέντε παρουσίες στο Champions League και τέσσερις στο UEFA, ενώ τον Οκτώβριο του 2019 είχε αναλάβει επικεφαλής του σκάουτινγκ της Νότιγχαμ.

8.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο

Έχουν περάσει 27 χρόνια από τον προηγούμενο ισχυρό σεισμό στην περιοχή, επισημαίνει ο σεισμολόγος και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι αργά ή γρήγορα θα σημειωθεί και πάλι μια σεισμική δόνηση άνω των 6 Ρίχτερ

«Περιμένουμε ένα μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο» προειδοποιεί ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος και καλεί πολίτες και Πολιτεία να είναι προετοιμασμένοι για αυτό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» ο  Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξηγεί ότι «οι ισχυροί σεισμοί, μεγέθους άνω των 6 ρίχτερ, είναι συχνοί. Κατά μέσο όρο επαναλαμβάνονται κάθε 25 με 30 χρόνια και αυτό προκύπτει από καταγεγραμμένα στοιχεία που έχουμε από το 1850 και μετά.

Τι σημαίνει αυτό το περί μέσου όρου; Άλλοτε μπορεί να έχουμε δύο διαδοχικούς σεισμούς σε μικρότερο χρόνο κι άλλοτε σε λίγο πιο μακρινό χρόνο.

Αργά ή γρήγορα λοιπόν, δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς το πότε, θα επαναληφθεί ένας ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο. Είμαστε στα 27 χρόνια τώρα…

Άρα, τον περιμένουμε. Αυτό είναι κάτι που το δέχονται όλοι οι επιστήμονες. Ναι, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας».

9. ΚΛΑΙΜΕ! ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ -ΚΑΠΟΤΕ- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ! ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!..

“ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ”! 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ”!

 

Ρένα Κουμιώτη: Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια

 

10.

"Rüzgar kesilirse gemi yolda kalır"

MEHMET ACET
HABER7 YAZARI

“Rüzgar kesilirse gemi yolda kalır”

03.04.2023

Geçenlerde katıldığı bir televizyon programında kendisini izlediğim Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir ara sözü savunma sanayii alanında kaydedilen gelişmelere getirince hemen kulak kabarttım.

“Uçak yapıyormuşuz, seviniyoruz, mutlu oluyoruz” dedi.

Sonra asıl görüşünü ve bu projelere dönük ‘inanç durumunu’ yansıtan bir hikaye anlattı.

Mevlana’ya Şems’i gördüm diyen adamın hikayesini.

Şöyle:

Bir gün bir adam, Mevlana’nın huzuruna çıkarak Şems’i Şam’da gördüm der. Mevlana, buna tarif edilemeyecek şekilde sevinir ve üzerinde nesi varsa adama verir.

Dostlarından biri “Bu haber yalandır, o Şems’i görmemiştir” dediğinde ise Mevlana, şu cevabı verir: “Evet, onun verdiği bu yalan haber üzerine, üzerimde ne varsa verdim. Eğer, doğru haber vermiş olsaydı, canımı bile verirdim.”

İnce bu hikayeyi anlatarak herkesin gözü önünde yürüyen büyük projelere inan-a-madığını dile getirmiş oluyordu.

O kadar inan-a-mıyordu ki, “Yalanı bile güzel” modunda Mevlana’nın o hikayesini anlatıyordu.

KARİKATÜR KAPAĞINDA 1 NİSAN ŞAKASI

İnce’nin durumu, diğer pek çok muhalif unsurların yanında daha ‘masum’ kalıyor tabi.

SİHA’ların terörle mücadelede üstlendiği rolü 90’larla kıyaslayanlar, “Dokunacağız” diyenler…

Muharrem İnce’ninki bir tür ‘aşağılık kompleksi olarak görülebilir.

Fatih Sultan Mehmet’ten bu yana, yani yaklaşık 600 sene sonra Türklerin kendi silahlarını üreterek savaş oyununun kurallarını değiştirdiği bir ortamda, İnce’nin inan-a-mama halinin, öbür taraftaki sistemli ve istemli bir şekilde ‘takoz’ olma durumunda olanlar karşısında daha masum bir yerde olduğunu tekrar etmiş olalım.

Aşağılık kompleksi ile kasıtlı kötülük aynı şey değildir sonuçta.

Dün, Kanal 7 Başkent Kulisi programında ağırladığım Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’e, son dönemde vitrine çıkan büyük projeleri, (MMU, insansız savaş uçakları Kızılelma, ANKA-3 gibi, uçuşa hazırlanan Hürkuş Süpersonik Füze denemesi gibi gelişmeleri konuştuktan sonra, 14 Mayıs seçimleri ile bir iktidar değişikliği olursa, “Bu projelerin akamete uğramasından endişe ediyor musunuz” sorusunu yönelttim.

Şunu ifade edeyim.

14 Mayıs’ı kast ederek yazıyorum, tarihin böylesi bir kırılma anında, politik tercihlerden bağımsız olarak bu soruyu sormayı kendime bir görev addettim.

Neden derseniz, seçim sonuçları ve seçmenin yapacağı tercihlerden bağımsız olarak, savunma sanayii gibi son derece hayati bir konuda, bu eşsiz ivmenin bir anda kesilebileceği, hatta şimdiye kadar kaydedilen ilerlemelerin bile berheva olabileceğine dair hem tarihten, hem güncelden pek çok örnek önümüzde duruyor.

Bu soruyu sorduğumda SSB Başkanı İsmail Demir, Geçmişte bu projelerin hayalleriyle dahi alay edilirdi” diyerek bir örnek verdi.

Şöyle dedi:

“Dün bir dostum bana mesaj atmış, bir dergi kapağı ve 1 Nisan şakası olarak Necmettin Erbakan resmedilmiş, elinde projeler var ve alay ediliyor.”

Program bitince o 1976 yılının 31 Mart tarihinde çıkan o karikatüre birlikte baktık.

Tam da dediği gibiydi.

Erbakan’ın yaparız dediği yerli tank, yerli ağır sanayii, yerli uçak gibi teknolojik ürünlerin ancak “1 Nisan şakası” olabileceğini ima eden, alaycı bir karikatür.

“İRADE GİDERSE AKIBET KÖTÜ OLUR”

SSB Başkanı Demir, o karikatürü örnek olarak anlattıktan sonra

“Şimdi ne değişti?” deyip, sorusunun cevabını yine kendisi verdi:

“İrade, burada en önemli parametre. Sayın Cumhurbaşkanımız ne dedi her ürünü burada yapacağız, dışarıdan almayacağız. Bu iradenin kesilmesi durumunda kötü bir akıbet olur. Zihniyet olarak o derginin kapağına bunu yapanlarla aynı zihniyet. Rüzgar kesilmesi durumunda gemi yolda kalır.”

Milli Muharip Uçağı dediğimiz, binlerce genç mühendisin çalıştığı projeyi dünyada yapabilen 6 ülkeden biri Türkiye.

5’inci nesil, F-35’ten bazı bakımlardan daha iyi özelliklere sahip, radara yakalanma ihtimali çok zayıf olan bir teknoloji harikası.

Kızılelma zaten havalandı.

Muharrem İnce, daha birkaç gün önce gökyüzünde kuş gibi süzülen bu insansız savaş uçağının görüntülerini animasyon sanıyor olmalı.

Her şey yolunda giderse, 9 ay, bilemediniz bir yıl sonra seri üretimine geçilip envantere girecek.

Milli Muharip Uçağının birkaç yılı daha var ama hepi topu birkaç yıl.

Süpersonik füze denemeleri her şey yolunda devam ederse bir süre sonra devamı sesten 5,6 kat daha hızlı olan hipersonik füzelerle gelecek.

Washington Post gazetesinin 2023 yılında Dünyanın en önemli seçiminin Türkiye’de yapılacağını anlatan manşetine bir de bu gözle bakmalı.

11.

Norman Finkelstein
Mar 31, 2023

The surprising statement was made by Norman Finkelstein, a former professor who based his academic career on his constant criticism of the Jewish state.

By Beth Stern, United with Israel

A former professor famous for his defense of the Palestinian cause and fierce criticism of Israel admitted recently that there is good money to be had due to the age-old conflict, which helps perpetuate the clash rather than bring peace to the region.

“Whenever a cause has gone on so long as this one has, people develop an investment in its perpetuation,” Norman Finkelstein said in an undated video clip of a speech publicized last week by Canary Mission, a group that documents antisemitism and anti-Israel activism at North American universities, on the part of both students and the academic staff.

“There are 10,000 NGOs in Ramallah now,” explained the former academic whose area of expertise is the Arab-Israeli conflict, with his sentiments openly on the Palestinian side in his many books on the subject. “That means 10,000 organizations which are paid for by foreign countries, mostly European, to ‘facilitate’ the peace process. And if you’re in an NGO, compared to the salaries of ordinary Palestinians, it’s quite good.”

“Ramallah is a pretty impressive lifestyle now,” he continued with a half-smile. “And so you develop a stake in perpetuating the situation. And so you don’t even want to think about realistic solutions, because part of you doesn’t even want it to end.”

He readily acknowledged that he was one of those who was so invested.

“I have to admit myself – let’s say it ended tomorrow, what am I going to do tomorrow? I have to fight that.”

In the past, Finkelstein made tens of thousands of dollars a year speaking to Palestinian solidarity groups in the U.S. and Canada. A decade ago, however, he came out against the Boycott, Divest and Sanctions movement, because it says its anti-Israel agenda is backed by international law but “hypocritically” ignores the fact that international law established Israel as a Jewish state, and thus it has a right to exist.

Since then, his once-solid popularity plummeted among the Palestinian faithful, even though the son of Holocaust survivors never stopped bashing Israel. He has famously claimed that Israel exploits the Holocaust to justify its “crimes” against the Palestinians, compared Israeli treatment of Palestinians to that of the Nazis, called the country a “satanic” state, and declared his solidarity with the Hizbollah and Hamas terrorist organizations.

Finkelstein has also said that while the “pragmatic” solution to the Middle East conflict is that of two states, the preferable one is that of one binational state, although he acknowledged that this would be tantamount to Israel giving up “its existence, its rationale, and the security of all its Jewish citizens.”

12. Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

Türkgün Gazetesi İlk Sayfası

Milat Gazetesi İlk Sayfası

13. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ… ΠΟΛΕΜΟΥΣ!..