Η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ υπογραμμίζει στην επιστολή της ότι «η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματά της υπό το διεθνές δίκαιο και καλεί τη Λιβύη και την Τουρκία να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας»

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Αθήνα τις προκλήσεις της Άγκυρας σε όλα τα επίπεδα, ενώ σήμερα ήρθε στο προσκήνιο η επιστολή που έστειλε η χώρα μας προς τον γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με φόντο το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Μαρία Θεοφίλη υπογραμμίζει στην επιστολή της ότι «η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματά της υπό το διεθνές δίκαιο και καλεί τη Λιβύη και την Τουρκία να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και να απέχουν από κάθε κίνηση που μπορεί να παραβιάζει αυτά τα δικαιώματα και αποσταθεροποιεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Στην επιστολή της κ. Θεοφίλη η οποία επιδόθηκε στον κ. Γκουτέρες στις 17 Νοεμβρίου, σημειώνεται ότι η Ελλάδα απορρίπτει το νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο στον τομέα των υδρογονανθράκων, το οποίο και περιγράφεται ότι «παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και μια εσκεμμένη κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή».

Η κ. Θεοφίλη υπενθυμίζει μάλιστα τα εξαρχής αυτοδίκαια δικαιώματα (ipso facto και ab initio) της Ελλάδας στην περιοχή, όπως αυτά βασίζονται, μεταξύ άλλων και στη συμφωνία οριοθέτησης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) με την Αίγυπτο.

Η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν δικαιούται να προχωρά σε συμφωνίες

Υπογραμμίζει επιπλέον, ότι και το νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον Οδικό Χάρτη του 2020 για την επίλυση της λιβυκής σύγκρουσης, σύμφωνα με τον οποίο η εξωτερική πολιτική του λιβυκού κράτους θα πρέπει να διεξάγεται «με τρόπο που θα διατηρεί τις φιλικές και ειρηνικές σχέσεις με τους περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους και σε συμφωνία με τους κανόνες της καλής γειτονίας και αμοιβαίων συμφερόντων».

Με βάση αυτή τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, αλλά και το προηγούμενο τουρκολιβυκό μνημόνιο, η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας, αναφέρει στην επιστολή ότι «μια συμφωνία σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων εμπίπτει ξεκάθαρα εντός του πλαισίου των συμφωνιών των οποίων η εκτελεστική αρχή αποκλείεται από την ολοκλήρωσή τους».

Με απλά λόγια η Ελλάδα γνωστοποιεί στον γ.γ. του ΟΗΕ ότι η τρέχουσα κυβέρνηση της Τρίπολης απλούστατα δεν δικαιούται να προχωράει σε οποιαδήποτε συμφωνία δεσμεύει τις επόμενες, δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις οι οποίες με βάση το διεθνές δίκαιο είναι οι μοναδικές που έχουν τέτοιες δικαιοδοσίες.

 

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής

«Επιστολή της 17ης Νοεμβρίου 2022 της Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη προς τον Γενικό Γραμματέα.

Η Ελλάδα θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή σας σε ένα ζήτημα με πιθανές σοβαρές συνέπειες για την περιφερειακή σταθερότητα στη Μεσόγειο. Αναφέρομαι στο «Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του κράτους της Λιβύης για τη συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων», που υπεγράφη στις 3 Οκτωβρίου 2022.

Η Ελλάδα αντιτίθεται και διαμαρτύρεται έντονα για τη σύναψη του προαναφερθέντος Μνημονίου, στο βαθμό που επιχειρεί οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση εφαρμογή του «Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του κράτους της Λιβύης για την οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο» του 2019, το οποίο συνήφθη κατά πλήρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και με κατάφωρη περιφρόνηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας καθώς και άλλων παράκτιων κρατών σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας.

 Η Ελλάδα επαναλαμβάνει τη θέση της, όπως διατυπώνεται στην επιστολή μου προς εσάς της 9ης Δεκεμβρίου 2019, η οποία επισυνάπτεται στην επιστολή μου της 14ης Φεβρουαρίου 2020 (A/74/706), σύμφωνα με την οποία το μνημόνιο του 2019 είναι άκυρο και δεν παράγει κανένα απολύτως έννομο αποτέλεσμα

Η ελληνική αυτή θέση κοινοποιήθηκε και στην τουρκική και τη λιβυκή πλευρά μέσω των ρηματικών διακοινώσεων 772/02.04.2020 και 23321/22.05.2020, αντίστοιχα. Κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε πράξεις ή δραστηριότητες που βασίζονται στο Μνημόνιο του 2019 στερούνται επίσης οποιασδήποτε νομικής βάσης και, επιπλέον, κινδυνεύουν να επιδεινώσουν την ένταση στην περιοχή.

Η Ελλάδα θα ήθελε να υπογραμμίσει ότι κάθε ενέργεια για την εφαρμογή του Μνημονίου που υπεγράφη στις 3 Οκτωβρίου 2022, η οποία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σκόπιμη κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι έχει ipso facto και ab initio κυριαρχικά δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της, σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας, καθώς και κυριαρχικά δικαιώματα και δικαιοδοσία στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη, όπως οριοθετείται από τη Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης

της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο χωρών, με ημερομηνία 6 Αυγούστου 2020. Επιπλέον, η σύναψη του παρόντος μνημονίου δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωση, που προβλέπεται στον οδικό χάρτη του 2020 για την προπαρασκευαστική φάση της συνολικής λύσης , αποτέλεσμα του φόρουμ πολιτικού διαλόγου της Λιβύης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, να διαχειρίζεται «την εξωτερική πολιτική του λιβυκού κράτους κατά τρόπο που να διατηρεί φιλικές και ειρηνικές σχέσεις με περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους σύμφωνα με τους κανόνες της καλής γειτονίας και των αμοιβαίων συμφερόντων» (άρθρο 6, παρ.9). Η Ελλάδα απορρίπτει κάθε πράξη που αψηφά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των πράξεων που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πολιτική διαδικασία προς μια συνολική λύση για τη Λιβύη.

Η σύναψη του παρόντος μνημονίου παραβλέπει επίσης την παράγραφο 10 του άρθρου 6 του οδικού χάρτη, σύμφωνα με την οποία η εκτελεστική αρχή, κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο, δεν εξετάζει νέες ή προηγούμενες συμφωνίες ή αποφάσεις κατά τρόπο που να βλάπτει τη σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του λιβυκού κράτους ή του επιβάλλει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις. Επομένως, μια συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των υδρογονανθράκων εμπίπτει σαφώς στο πεδίο εφαρμογής συμφωνιών τις οποίες η εκτελεστική αρχή κωλύεται να συνάψει.

Η σημασία της πλήρους εφαρμογής του οδικού χάρτη επιβεβαιώθηκε εκ νέου από το Συμβούλιο Ασφαλείας στην απόφασή του 2656 (2022) της 28ης Οκτωβρίου 2022. Στην παράγραφο 4 του ψηφίσματος, το Συμβούλιο Ασφαλείας υπογραμμίζει ότι οι στόχοι και οι αρχές που διέπουν, όπως ορίζονται στον οδικό χάρτη, ιδίως τα άρθρα 1, 2 και 6, εξακολουθούν να είναι συναφείς με την πολιτική διαδικασία. Θα πρέπει επίσης να υπογραμμιστεί ότι οι αντιδράσεις κατά της νομιμότητας του μνημονίου που υπεγράφη στις 3 Οκτωβρίου 2022 έχουν εκφραστεί έντονα από διεθνείς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων κρατών στην περιοχή και πέραν αυτής, καθώς και από υψηλόβαθμους αξιωματούχους εντός των λιβυκών θεσμών.

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα θα ήθελε να τονίσει ότι διατηρεί όλα τα δικαιώματά της βάσει του διεθνούς δικαίου και καλεί τη Λιβύη και το Τουρκία να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και να απόσχουν από κάθε πράξη που παραβιάζει αυτά τα δικαιώματα και αποσταθεροποιεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Με την ευκαιρία αυτή, η Ελλάδα επιθυμεί να επαναλάβει την ισχυρή δέσμευση της για την επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος οριοθέτησης με τις γειτονικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου με ειρηνικά μέσα, καλή τη πίστει και σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας. Θα σας ήμουν ευγνώμων αν η παρούσα επιστολή διανεμηθεί ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης, στο σημείο 72 (α) της ημερήσιας διάταξης, και δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας και στην επόμενη έκδοση του Δελτίου για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Μαρία Θεοφίλη

Πρέσβης Μόνιμη Αντιπρόσωπος».

Τα μηνύματα της Αθήνας με τη νέα Navtex

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα ήταν ιδιαίτερα προσεκτική όσον αφορά την έκδοση της νέας Navtex, για την επέκταση των σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης.

Η οδηγία αφορούσε το αίτημα της ExxonMobil για επέκταση των ερευνών, το οποίο και ερμηνεύεται ως ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της εταιρείας να προχωρήσει σε επίσπευση των ερευνών.

Ωστόσο οι έρευνες νότια νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου έχουν και γεωπολιτικό αποτύπωμα. Δεδομένου δε και του διπλωματικού πόκερ που είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία να κλιμακώνει διαρκώς τις προκλήσεις της απέναντι στην Αθήνα χρησιμοποιώντας και τη Λιβύη στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σε αυτό το πλαίσιο το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά επέλεξε η νέα navtex να είναι στο όριο της μέσης γραμμής ανάμεσα σε Ελλάδα και Λιβύη, είναι ένα σαφές μήνυμα των προθέσεων της και προς την Τρίπολη. Δηλαδή, εκπέμπει ένα διπλό μήνυμα, τόσο συνεννόησης όσο και τήρησης του διεθνούς δικαίου.

 

«Χαστούκι» στον Ερντογάν και από το Κάιρο

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε νέο «χαστούκι» για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, αυτή τη φορά από την Αίγυπτο.

Ενδεικτικό είναι δημοσίευμα της αιγυπτιακής εφημερίδας, Al Ahram, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η Αίγυπτος έχει απορρίψει τις πρόσφατες τουρκικές προσπάθειες για έρευνες φυσικού αερίου σε περιοχές στην ανατολική Μεσόγειο που το Κάιρο αναγνωρίζει ως μέρος των κυπριακών και ελληνικών υδάτων».

12.

Ege’de sözde Türk tehdidi

02.12.2022

Yunanistan, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde uzun yıllardır oluşturmaya çalıştığı fiilî durumlarla hükümranlık haklarını genişletmeye çalışıyor. Tüm bu adımları atarken Lozan Antlaşması ile Paris Antlaşması’nın hükümlerini ihlal etmekten çekinmiyor. Aslında bu noktada Türkiye’nin de büyük suçu var. Çünkü Atina’nın uluslararası hukuku ayaklar altına alan ihlallerine, “komşuluk ve müttefiklik” ruhu bağlamında hep göz yumdu.

1931 yılında Atina, Ege’deki hava sahasını 3 milden 10 mile; 1936 yılında da Ege Denizi’ndeki karasuları genişliğini 3 milden 6 mile çıkardığında, Türkiye Yunanistan’a tepkilerin en sertiyle karşılık vermeliydi ve asla Yunanistan’ın Lozan hükümlerinin dışına çıkmasına müsaade edilmemeliydi.

Türk kamuoyunun yakından takip ettiği üzere, Yunanistan’ın 1931 yılında başlayan uluslararası hukuk ihlalleri her geçen gün daha da artarak günümüze kadar geldi. Bu işlerin ihmale gelmeyeceği Kıbrıs, Kardak ve Doğu Akdeniz krizleriyle ancak anlaşılabildi.

Ege Denizi, üzerinde bulundurduğu çok sayıda ada, adacık ve kayalıklar nedeniyle çok özel bir denizdir. Zira tüm bu ada, adacık ve kayalıklar, Türkiye ile Yunanistan arasındaki deniz ve hava sınırlarını belirleyecek.

Atina’ya göre Lozan Antlaşması ile Anadolu’nun 3 deniz mili dışında kalan bütün ada, adacık ve kayalıkların tamamı Yunanistan’a bırakılmıştır. Bu tezi rehber alan Yunanistan yıllardır, “Egemenliği Antlaşmalarla Yunanistan’a Devredilmeyen Ada, Adacık ve Kayalıklar (EGAYDAAK)” üzerinde fiilî durum yaratarak bunların statülerini kendi lehine çeviriyor. Peki bu doğrultuda neler yapıyor? Buraları iskâna açıyor, silahlandırıyor ve askerîleştiriyor!

Hâlbuki bu ada, adacık ve kayalıkların hiçbiri Yunanistan’a ait değil. Dahası bunlardan bazıları, Türkiye’nin Ege Denizi kıyılarına oldukça yakın. Bu iş, asla hafife alınmamalı! Egemenliği antlaşmalarla Yunanistan’a devredilmemiş kara parçaları deniz yetki alanlarına ve hava sahasına sahip. Yani bu sayede Atina, Ege Denizi üzerinde deniz ve hava hakimiyetini azami ölçüde genişletip bir taraftan Türkiye’yi Ege Denizi’nden izole etmeyi diğer taraftan da Türkiye’nin Yunan karasularından geçmeden Akdeniz’e çıkmasını engellemeyi planlıyor.

Dolayısıyla bahse konu bu coğrafi formasyonların ülkesel statüleri tespit edilmeden Atina’nın oldubittilerine kati bir şekilde izin verilmemeli. Aksi durum, Türkiye için yıkım olur. Unutulmamalıdır ki Türkiye, Yunanistan’ın karasularını 3 milden 6 mile çıkartmasına göz yumarak Akdeniz’e serbest geçiş hakkı sağlayan Batı su yolunu yitirmiştir. Şimdi elindeki tek serbest geçiş hakkına dayalı su yolu doğu su yoludur. Yunanistan’ın ihlallerine müsamaha gösterilmesi hâlinde bu yolun da kapanacağı çok açıktır.

Yunanistan’ın en büyük amacı, Ege’de oluşturduğu fiilî durumları uluslararası platformlardan elde edeceği siyasi destekle hukukileştirmek. Bu yüzden kendisine asıl tehdidin Türkiye’den geldiğini göstermek için Doğu Akdeniz ve Ege’de, gerilimi tırmandırmaya yönelik provokatif eylemlerden geri durmuyor.

Tüm mesele uydurduğu “Türk tehdidi” algısına, bütün dünyayı inandırmak. Böylece kendi hukuk dışı eylemlerini ve de Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden faaliyetlerini perdeleyeceğini düşünüyor. Şurası çok açıktır ki Ege Denizi siyasi, askerî ve iktisadi açılardan Türkiye için hayati bir öneme sahiptir. Bu nedenle Türkiye, bu konudaki Yunan tezlerini veyahut ihlallerini sineye çekerek kendi milletinin ölüm fermanını imzalayamaz.

DİRİLİŞ POSTASI

13.

Türkiye’nin sorunu

02.12.2022

Türkiye’nin ayağa kalkması, kendisine gelmesi, büyük ve müreffeh bir ülke olması, zincirlerini ve prangalarını kırması, her zaman batıyı ve onun taşeronlarını rahatsız etmiştir.

Aylardır toplantı üzerine toplantı yapan, havanda su döverek bir arpa boyu yol alamayan uzlaşmazların sorunu da bu. Bunlar adeta bir iş yapmamak, bir karar almamak üzere toplanıyorlar.

İngiltere Başbakanı Churchill, Amerika Birleşik Devletleri Devlet Başkanı Roosevelt ve Sovyetler Birliği Genel Sekreteri Stalin’in II. Dünya Savaşı sırasında 1945 Yalta Konferansında bir haftada dünyayı aralarında paylaştılar. Yuvarlak masanın asları acaba neyi paylaşamıyorlar?

Birbirine benzemez beceriksizler ittifakı her seferinde büyük gürültü ve tantana ile bir araya geliyor, toplantı sonrası savaş kaybetmiş komutanlar gibi sessizce dağılıyorlar. Her zaman umutlar bitmeyen radyo masalları gibi ‘’arkası yarına’’ kalıyor.

Taşeron bir anlayış üzerine kurulmuş bir partinin başını çektiği sömürge tipi bir cumhuriyet ve demokrasi anlayışının pişirilmek istendiği bu masada havanda su dövülüyor.

Her toplantı sonunda dağ fare doğuruyor. Masanın çevresi farelerle doldu. Fareleri yemlemek için ABD’ ye Hamburger (!), Londra tefecilerinden kazık yemeye kadar her fırsat deneniyor. Pazardaki ete sağan doğramaktan bazılarının göz pınarları kurdu.

Daha anası ve babası belli olmayan, adı konmamış bir çocuğun doğum haberi sürekli pompalandı. Millet umudunu yitirmeye başladı artık. Ne inatçı bir çocukmuş ki bu fırlama bir türlü doğmak bilmiyor. Şimdi de umutlar daha önce Merkel’in danışmanı olan ABD’li ekonomist Jeremy Rifkin’in ebeliğine kaldı.

Şeyhi Karga olanın dervişleri bol olur. Gitti derviş Kemal, geldi derviş Rifkin ve doğuma hazır lezbiyenlerin onursal başkanı Kemal!

Düş kırıklığı, umudun ve düşüncenin tükendiği yerde başlar. Bir Kaptan ha bre hayaller aleminde yüzer, ütopyalar okyanusunda gezerse maceradan maceraya koşar. En sonunda çaresiz, sığ ve bayağı bir limana demirler gemisini.

CHP’nin solculuğu, sosyalistliği, Kapitalizm düşmanlığı ABD’nin eteğinin altına sığınmaktan ibarettir. Ehh, orada nasıl bir kazık yiyeceklerini onlar düşünsün? Yedikleri kazığın tadını kendileri bilir. Ama, millete verecekleri zararın haddini ve hesabını kimse veremez.

Masayı sorunlar yumağı haline getiren kaptanın esas sorunu kiminle nereye gideceğini bilmemesidir. Batının gazıyla dolduruşa gelen, düşmanında medet uman bir kaptanın gemisine binmekle imamın kayığına binmek aynı şeydir.

İş işten, atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra, denizin azgın dalgaları arasında boğuşan S.O.S veren bir gemideki Kaptanın son umut olarak; ‘’Ben de Musa’nın rabbine inandım demesi’’ firavunun imanı gibidir. Boğulmaktan onu ve gemisini ekonomist Jeremy Rifkin bile kurtaramaz.

Türkiye’de bunca yapılan faydalı ve güzel hizmetlere, yatırımlara, gelişmelere, alınan mesafelere kör, İslam’ın ‘’Hak ve Batıl’’ mücadelesindeki kriterlere ve referanslara sağır, dinden, imandan ve vicdandan uzak duygusuz, ruhsuz olmak bir milletin başına gelen Nuh Tufanından daha büyük bir felakettir.

İnsanın gördüğü halde kör, duyduğu halde sağır, hissettiği halde vicdansız olması kadar başına gelecek büyük bir musibet yoktur. İnsanın en büyük zaafı inanç, iman ve insanlık bağlarından koparak esarete ve köleliğe müsait hale gelmesidir.

Milletimizin çıkar ve menfaatlerine zarar verecek bir eylem ve söylemde bulunmak kim yaparsa yapsın tamamen zulüm, alçaklık ve ihanetten ibarettir,

Hiçbir ahlaki, mantıki delil ve referans ortaya koymadan sırf emperyalizme karşı başı dik ve tavizsiz Müslüman bir lider olduğu için Başkan Erdoğan’a düşmanlık yapmak milletimizin düşmanlarının değirmenine su, kendi cehennemlerine de odun taşımaktır.

Muhalefetin sorunu çare üretmek değil, iktidarın devreye soktuğu, hayata geçirdiği muhteşem hizmetler ve faaliyetler abideleri karşısında şaşırıp kalması ve üç maymunu oynamasıdır.

Allahtan, ahlaktan, adaletten ayrılırsan eğer; Hak diye batıla taparsın, çıkmaz yola saparsın, patinaj yaparsın, kendini ve seni izleyenleri ateşe atarsın, Nemrut gibi ülkeni ve insanlarını baştan sona cayır cayır yakarsın!

İktidar olsun muhalefet olsun en büyük körlük; hırs, nefs ve şahsi çıkarlar uğruna Hakkı ve hakikati görmezlikten, bilmezlikten gelerek yalan ve yanlışın peşine takılıp ülkeye ve millete zarar vermektir.

İktidarın sorunu; Milli Eğitim dahil 20 yıldır hala birçok şeye muktedir olamaması, muhalefetin sorunu ise; iktidarda olup kendisini muktedir zannedip seraplar peşinde koşması, milletin iç ve dış düşmanlarına inanması ve gavurun kılıcını sallamasıdır.

Zor bir zamanda, dar bir boğazdan geçen bir milletiz. İnşallah, bu badireyi de emperyalizme uşaklığı peşinen kabul eden kılkuyruk yerli münafıklara ve onların peşine takılan kifayetsiz ahmaklara rağmen kazanacağız, Allah’ın izniyle.

Arif Altunbaş, Haber 7

14. Προσέφυγε κατά της Ελλάδος, ακούσαμε, στο “Ε.Δ.Α.Δ.” ο δύστυχος ΑΡΧΗΓΟΣ “ΣΥΜΒΟΛΟ” των απανταχού Κούρδων… εξεγερμένων, Κούρδων ανά τον κόσμο και όχι μόνον αυτών στην Τουρκία, για την παράδοσή του από τους Έλληνες στους Τούρκους το 1999 στην Κένυα!

Εμείς θα πούμε πως η τριπλή συμφωνία Σημίτη – Ετσεβίτ – Μ. Κλίντον, για την παράδοσή του στους Τούρκους τότε (ο “πολύς” Καλλιντερίδης απλώς εκτέλεσε ακριβώς τις δγες που είχε λάβει, ων ένα απλώς εκτελεστικό – επχ-κό Όργανο της “ΕΥΠ”), ήταν η μεγαλύτερη προδοσία εναντίον ενός ολόκληρου λαού τον 20αι. , ήτοι των Κούρδων, με δυστυχώς πρωταγωνιστική συμμετοχή της ιστορικά φίλης πάντα των… ασθενών και… αδυνάτων, στην βάση βεβαίως πάντα των κανόνων του “Διεθνούς Δικαίου”, Ελλάδος, η οποία με τον άνθρωπο των “Διεθνών Εβραίων” Σημίτη τότε στα ηνία της χώρας και μετά από τα Ίμια, που, μεταξύ των άλλων, τον έκαναν απολύτως πολιτικό λακέ της Νο “1” Πλανηταρχικής δυνάμεως Αμερικής και ειδικά του λάγνου Κλίντον, είχε πια αλλάξει την πορεία / την γραμμή της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος, απ’ εκείνη που ο τεράστιος Έλληνας πολιτικός Πατριώτης(!) Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε χαράξει και ακολουθήσει σταθερά και με στιβαρότητα για χρόνια, αλλά και την οποίαν και ο μεγάλος του αντίπαλος Κων-νος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ είχε ακολουθήσει, ένας Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ο οποίος κατά το μάλλον ή ήττον εκινείτο ως πολιτικός σε σχεδόν(!) πανομοιότυπη του “Ανδρέα” πολιτική πορεία στα “εξωτερικά” της χώρας μας και δη στα της Τουρκίας! (Θυμηθείτε πχ τον δήθεν πράκτορά μας Στηβ ΛΑΛΑΣ, που τον “έδωσε” στις Η.Π.Α. η θανούσα εβραϊκής καταγωγής Μπενάκη, γνωστή και από την περίφημη ομιλία της ως ΠτΒ μας, στον τότε ΠτΔ Κάρολο ΠΑΠΟΥΛΙΑ, όταν μετέβη να του ανακοινώσει την εκλογή του)!

Αναμένουμε, μετά απ’ αυτήν την κίνηση του ΟΤΖΑΛΑΝ, ο ελεύθερος κόσμος με σημαιοφόρο τις Η.Π.Α. (!!!) να ενεργήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ(!), ώστε να απελευθερωθεί ο Κούρδος ηγέτης, όπως συνέβη πρωτύτερα και με τον Μαντέλα!.. Εκείνος ο Α/Ηγέτης που θα ηγηθεί της εκστρατείας απελευθερώσεως,  όσο ακόμα είναι “ζωντανός – νεκρός” ο ΟΤΖΑΛΑΝ, θα γραφεί στην “Παγκόσμιο Ιστορία” με χρυσά γράμματα!..  Πώς μπορεί ακόμα η Παγκόσμιος Κοινότητα να αγνοεί την ύπαρξη ενός ολόκληρου ΕΘΝΟΥΣ, ήτοι του πανάρχαιου Κουρδικού, το οποίο αναφέρεται από τον Ξενοφώντα στην “Κάθοδο των Μυρίων” ;

Τίποτε άλλο!..

15. Για “ξελαμπικάζ”!

Α. Δίπλα σε όλες τις ομάδες μας… απέναντι στην αδικία και τον «διορισμό» πρωταθλητών

Δίπλα σε όλες τις ομάδες μας… απέναντι στην αδικία και τον «διορισμό» πρωταθλητών

Για όλους αυτούς τους «βόθρους» που επιβιώνουν πουλώντας αντι-Ολυμπιακό μένος πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα στις ομάδες μας. Να μην στεκόμαστε στα λάθη τους ως «εισαγγελείς» απέναντι τους. Να μην παρασυρόμαστε στις δύσκολες στιγμές και να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα. Βλέπετε να μιλάνε τώρα οι οπαδοί τους για τις διοικήσεις τους; Ξεχάσανε τα πανό που κρέμαγαν για τον Αλαφούζο. Τα όσα έκαναν με τον Γιαννακόπουλο. Τι έλεγαν για τον Μαλακατέ που τους «ξεσπίτωσε». Βλέπετε να μιλάνε οι δήθεν «αντικειμενικοί» για όλα αυτά; Πρόσφατα είναι όχι παρελθόν. Για 3ημερο πήγαν στον Βόλο και όχι καθαρά ως οπαδική εκδρομή και το έκαναν σημαία. Πανηγυρίζουν που «εξαντλούνται» τα εισιτήρια στις στρούγκες που παίζουν. Ξεχνώντας να πουν πόσα κυκλοφόρησαν και τις χωρητικότητες. Βλέπετε να μιλάνε για τα … διαρκείας στο μπάσκετ ; Όχι. Να μιλάνε για τα εισιτήρια που κόβουν στην Ευρωλίγκα; Ούτε καν. Να μιλάνε για την ΕΠΟ και τον Μπένετ; Έχουν λουφάξει μπας και πάρουν ένα ακόμη πρωτάθλημα ανάλογο των 2004 και 2010 τα τελευταία 27 χρόνια.

Τελικά δεν κυβερνάει ο Μαρινάκης μέσω της ΝΔ ρε «βόθροι»; Μια ακόμη προπαγάνδα για να απαξιώσουν τα 3 συνεχόμενα Πρωταθλήματα στα χρόνια της χολέρας πέφτει στο κενό. Τώρα τα λεφτά που θα δοθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος για τον Βοτανικό δεν είναι του Ελληνικού λαού; Μόνο του Καραϊσκάκης ήταν , που στην τελική δεν είχε δοθεί μία από την Πολιτεία ; Μιλήστε μας ρε τσαμπατζήδες που εν έτη 2022 ανακαλύψατε την σημασία των μελών. Τότε τα έτρωγε ο Κόκκαλης, ε; Ενώ τώρα πηγαίνουν μόνο στον ερασιτέχνη σας.

Πάνω στα ψέματα και στην εμετική προπαγάνδα σας, στήσατε ολόκληρη «επιχείρηση» απαξίωσης των επιτυχιών του Ολυμπιακού που σας κατέστησε αιώνια δεύτερους. Και ταυτόχρονα προσπαθείτε κάνοντας πλύση εγκεφάλου με τίτλους που μόνο εσείς μπορούσατε να «ανακαλύψετε» αθλήματα και διοργανώσεις που μόνο εσείς πιστεύετε ότι «υπάρχουν» για να αποδείξετε τι; Ότι έχετε περισσότερους τίτλους από τον Ολυμπιακό. Για να «νοιώσετε» πρώτοι. Ε, δεν είστε ρε στερημένοι. Το κόμπλεξ κατωτερότητας που σας διακατέχει διαχρονικά σας έχει καταντήσει «αρχαιολόγους» και ζήτουλες. Χαίρεστε μεμονωμένες νίκες και ισοπαλίες αλλά στο τέλος, όταν γίνει η σούμα πάλι, δεύτεροι θα είστε σε συγκομιδή τροπαίων, ψεύτες σε όλα τα σπορ παντοτινοί.

Β. Super League: Τα 6 «χειρουργεία» αλλοίωσης του VAR

Super League: Τα 6 «χειρουργεία» αλλοίωσης του VAR
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022 
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας

ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι ο… ορισμός του «κάνω το μαύρο άσπρο» ή και το αντίστροφο! Είναι τα «εγκλήματα», όπως αποκαλεί ο κόσμος τα χοντρά λάθη, τα «χερουργεία» της διαιτησίας που αλλοίωσαν μέχρι και το VAR. Σημειώστε ότι τέτοια ηχηρά φάλτσα έγιναν μόνο σε παιχνίδια υπέρ των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και κατά του Ολυμπιακού. Κέλετ, Σιδηρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Ευαγγέλου είναι κάποιοι από τους διαιτητές που… έβγαλαν μάτια.

Συγκεκριμένα:

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 (2η αγωνιστική): Στο 82′ ο Ευαγγέλου (Αθηνών), ο οποίος ήταν στο VAR, «σίγησε» και δεν ειδοποίησε τον Καραντώνη (Ημαθίας) για να δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Τζουκάνοβιτς. Το λάθος ήταν τόσο χοντρό που ο Μπένετ αναγκάστηκε να τους τιμωρήσει.

ΠΑΟΚ-Λαμία 1-0 (4η αγωνιστική): Ο διαιτητής Τσαγκαράκης (Χανίων) και ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων) έκλεισαν τα μάτια σε πέναλτι υπέρ της Λαμίας στο 23′, όταν ο Βιεϊρίνια σήκωσε ψηλά το πόδι του στο κεφάλι του Μανούσου, έτσι προσπαθώντας να παίξει τη μπάλα χτύπησε τον αντίπαλό του στο πρόσωπο. Ηταν ο ορισμός του πέναλτι και ένας από τους… ορισμούς της αλλοίωσης του VAR.

Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-2 (9η αγωνιστική): Ο Βεργέτης (Αρκαδίας) έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, όταν (66′) Γκατσίνοβιτς έκανε λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα, όταν τον ακούμπησε ο Χάμποντ. Επρόκειτο για φυσιολογική επαφή, ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) τον κάλεσε στο VAR, όμως παρά την ανασκόπηση της φάσης δεν ανακάλεσε την απόφασή του.

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 (7η αγωνιστική): Ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) σωστά έδωσε (76′) επιθετικό φάουλ του Αϊτόρ στον Τζουκάνοβιτς, όμως ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) συνέστησε να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι και μετά από αυτή ο ρέφερι αναγκάστηκε να σφυρίξει πέναλτι, από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 (11η αγωνιστική): Πράματα και θάματα… Ο Δανός διαιτητής Κέλετ, στο 97′, έκανε το μεγαλύτερο διαιτητικό «έγκλημα» των τελευταίων ετών, καθώς «είδε» πέναλτι του Αβιλα στον Ιωαννίδη, αν και ο πρώτος, απλά, ακούμπησε στον αντίπαλό του στο στήθος. Ο συμπατριώτης του Σούνμπεργκ τον κάλεσε στην οθόνη για να το πάρει πίσω, όμως ο Κέλετ επέμεινε στο χοντρό λάθος του.

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0 (12η αγωνιστική): Μεγάλη απορία τι είδε ο διαιτητής Κουτσιαύτης (Αρτας). Ακόμη μεγαλύτερη, τι είδε ο Διαμαντόπουλος που ήταν στο VAR. Πως γίνεται να συμφώνησαν σε πέναλτι υπέρ του Αμραμπατ αντί για θέατρο; Το λάθος προκάλεσε τόσο πολύ, καθώς ο Μεγιάδο δεν υπέπεσε σε παράβαση, απόδειξη ότι και στην περίπτωση αυτή ο Μπένετ αναγκάστηκε να τους τιμωρήσει.

Γ.

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Βασσάρας, Κάκος και… «πράσινα» λαμόγια!

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Βασσάρας, Κάκος και... «πράσινα» λαμόγια!
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 

(ΛΕΖΑΝΤΑ ) : “Τότε που η “ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ» έγραφε τα λαμόγια με πράσινα γράμματα, συμπληρώνοντας «Έτσι γράφουν την ιστορία και στερούν από την ΑΕΚ την ευκαιρία να διεκδικήσει 10 εκατ. ευρώ και να λύσει τα προβλήματά της»… ***

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ : ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ !

Η Π@Π@ΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SITE :

«ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕ Ο … ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ»

… ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΖΑΜΠΑ

*** Είναι αφάνταστα δύσκολο να επιλέξει κανείς μέσα από ένα κείμενο πού βρίθει από παπαρίες, ποια είναι η … υπερ – παπαρία, αυτή πού μπορεί από μόνη της να κάνει όλο το πανελλήνιο να ξεσπάσει σε γέλια και ειρωνικά χειροκροτήματα.

*** Στο κείμενο όμως πού δημοσίευσε το ρώσικο sdna.gr η επιλογή της κορυφαίας παπαρίας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Είναι τόσο γελοίο και καταγέλαστο το επιχείρημα, πού είναι βέβαιο ότι το αποδοκιμάζουν ακόμα και τα αφεντικά του κειμενογράφου !
*** Εγραψε λοιπόν ο αρθρογράφος – υπηρέτης του Ρώσου, ότι η Αεκ υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, επειδή … ο Ατρόμητος έχασε απ’ τον Αρη κι’ έτσι … σώθηκε ο Αρης αντ’ αυτής ! Φυσικά πρόκειται για την παπαρία της χρονιάς, αν όχι της τελευταίας εξαετίας. Δεν υπάρχει φίλαθλος, ανεξαρτήτως οπαδικής τοποθετήσεως, γεννημένος … πριν το 2013, πού να μην γνωρίζει και μάλιστα με πολλές … λεπτομέρειες, ότι η Αεκ υποβιβάστηκε επειδή ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ : Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ !

*** Ορο είχε θέσει ο Μελισσανίδης, προκειμένου να «αναλάβει» την ομάδα, να ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ( από την Β’ Εθνική πού υποβιβάστηκε για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ λόγους ) ούτως ώστε να ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ και ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΖΑΜΠΑ !

ΙΔΟΥ ΑΠΟ ΤΙ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ !

2013 : ΧΡΕΗ ΠΑΕ ΑΕΚ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 305 ΕΚ. ΕΥΡΩ

*** Το καλοκαίρι του 2016 δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα χρέη διαφόρων Εταιρειών προς το Ελληνικό Δημόσιο. Ανάμεσά τους και αυτά της ΑΕΚ ΠΑΕ και πιο συγκεκριμένα, για της παλιάς, της «αμαρτωλής» ΑΕΚ, αυτής που το 2013 είχε μπεί στο άρθρο 44 και μέσα σε εννέα χρόνια από τότε, «κατάφερε» να έχει δημιουργήσει πολύ περισσότερα ακόμη !

*** Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευση της ΑΑΔΕ για τους μεγαλοοφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου, το ΧΡΕΟΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ ανέρχονταν σε 301,9 εκ. ευρώ χρέη προς το Δημόσιο συν 2,7 εκ. ευρώ χρέη προς τον ΕΦΚΑ. Περίπου δηλαδή 305 εκ. ευρώ στο σύνολό τους. Τόσο ΣΤΟΙΧΙΣΕ στον Έλληνα πολίτη η ”σωτηρία” της…

*** Και – τι τραγική ειρωνεία, ε ; – στο ΙΔΙΟ ΡΩΣΙΚΟ site, το sdne.gr, διαβάζαμε το παρακάτω κείμενο, γραμμένο από τον γνωστό Αεκτζή, Μάριο Τριβιζά :

*** «Και ξαφνικά, πέσαμε από τα σύννεφα… Με τη δημοσιοποίηση μιας λίστας μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου, έγινε η αποκάλυψη ότι η ΑΕΚ έπεσε -από τη Β’- στη Γ΄ Εθνική λόγω χρεών! Μέχρι να συμβεί αυτό, προφανώς όλοι πίστευαν ότι η συγκεκριμένη απόφαση είχε παρθεί για τη… βόλτα στη Διασταύρωση Ραφήνας, στη Νάξο, στο Πέραμα και στα Ζωνιανά.

*** Η αλήθεια είναι ότι αποτελεί πολύ εντυπωσιακό γεγονός να διαβάζεις σε ένα επίσημο έγγραφο του Κράτους ότι η (παλιά) ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει στο Δημόσιο το αστρονομικό ποσό των 249.881.951,71 ευρώ»

*** Αυτά έγραφε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος. Φυσικά, για τα «παχύδερμα» του ρώσικου, αυτά πού δεν ξέρουν τι σημαίνει δημοσιογραφική ΝΤΡΟΠΗ, ΤΣΙΠΑ, ΕΥΘΙΞΙΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ, η ΞΕΦΤΙΛΑ είναι απλά, μία επαναλαμβανόμενη καθημερινά συνήθεια. Εξις, δευτέρα φύσις, λέγανε οι αρχαίοι σοφοί.

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-