Σε Ένα Από Τα Λιγοστά Μας… Διαλείμματα!.. (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ).

1. “Έπεσαν οι μάσκες”! Ο “Αρχι-ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ” δημοσιογράφος Νίκος ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ αρχισυντάκτης στην ε/φ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”! Εκείνος ο άλλος, ο βρωμύλος αξύριστος κρυφο-Συριζαίος από την Λάρισα, έφυγε άραγε;

Ό,τι ακριβώς σας λέμε και γράφουμε, χρόνια τώρα!.. Χουντικοί και Συριζαίοι σταθερά μαζί, όπως μαζί και κάποιοι Καραμανλικοί (Κοττάκης, κλπ), και όλοι μαζί υπό τον… “Τίγρη”! (“Δημοκρατία”, “Εστία”, “Εσπρέσσο”, Μακελειό, κλπ)!..

2. Ρε Τσαβούσογλου! Θυμάσαι τί σου γράφαμε, λίγο πριν πας στις Η.Π.Α., για το ποιά ακριβώς θα ήταν τα αποτελέσματα του ταξιδίου σου; Να μας λαμβάνεις πάντα(!) σοβαρά υπόψη σου!

Όσο για το ότι θα κάνετε / θα συστήσετε “λόμπι” για να μην πάρουμε εμείς F-35, σου εισηγούμαι να κυττάξετε καλύτερα “να μαζέψετε τα… βρακιά σας”, διότι χαλάρωσαν πολύ οι ζώνες σας και πέφτουν και αρχίζει και φαίνεται η σχισμή που χωρίζει τα τροφαντά… κολομάγουλά σας!

Έρχονται κατακλυσμός και πλημμύρα στα μέρη σας, Μεβλούτ και αντί να βάλετε μυαλό, γίνεστε κάθε μέρα και χειρότεροι!.. Πάτε για διάλυση Μεμέτι!..

Κάτσε και διάβασέ μας, εσύ(!) προσωπικά, πολύ προσεκτικά, μπας και τους πείσεις μετά εκεί στην “Κ-Β” σας και σώσετε την παρτίδα την εσχάτη στιγμή, την “12η ώρα”!..

ΥΓ. Τώρα, άραγε, εκεί στον “Σόρος-Σύριζα” τί θα βγείτε να μας πείτε για τα τ/F-16; Ποντάρατε στο να τα πάρουν οι Τούρκοι, για να βγείτε και να κατηγορήσετε την Κ-Β γατάκια και σας πείραξε πολύ αυτό που είπε ο Συρίγος, που για να τον καταλάβετε, όταν αρθρώνει λόγο, θέλετε και γνώση (δεν είστε ούτε καν επιφανειακοί) και “IQ” (που στερείστε στον δέοντα / στον προσήκοντα βαθμό)! Πάτε τώρα ρωτήστε τον μέγα… Αποστολάκη ή τον “Δημοκρατικό”… Καμπά, αχααχαχαχαχα, να πάρετε σχετική με το θέμα γραμμή!

Ανόητοι! Ασχοληθείτε με ό,τι έρχεται άμεσα και όχι με ό,τι πιθανώς(!) να γίνει μετά από 4 και 5 χρόνια!.. Αυτό να κάνετε εκεί στο Σόρος-Κόμμα σας και στείλτε μου ένα 50ευρω για την… συμβουλή μου αυτή, μιας και δεν θα πάρω ούτε Ευρώ από την 7,75% αύξηση, γαμώ τον μαντηλάκια σας!… Και μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ έχετε ζητήσει ακόμα, αλλά κάνατε και “κόντρα ρελάνς”, λέγοντας την περίφημη αλητεία, “γιατί δεν τον κατάργησε τον Νόμο Κατρούγκαλου” η ΝΔούλα;

Είστε οχιές, “Σόρος-Τσίπρα”!!! Το ίδιο είχατε κάνει και με την ονομασία των Σκοπίων! Αφού “δέσατε”, όσο άλλο δεν “πήγαινε”, την υπόψη συμφωνία, κλπ, (“διεθνή”, κλπ), και αφού “βγήκε” στην Βουλή, νομίζω ο Παππάς ήταν ή ο Τζανακόπουλος, και είπε “τώρα που να χτυπιέστε κάτω η συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα”, βγαίνατε και βγαίνετε μετά και λέγατε και λέτε πρόστυχα, “γιατί η ΝΔ δεν την αλλάζει την συμφωνία και μας λέει πως το Κράτος έχει συνέχεια”, κλπ; “Κτυπήσατε ταβάνι” στην πολιτική προστυχιά, πολιτικές ύαινες και τσακάλια!..

ΠΟΣΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΣΑΝ ΤΗΝ… ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ “ΦΩΤΟ”, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ 562.170 Ευρώ, [ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΣΤΟΝ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΟΠΟΥ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΟΥΣΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ], ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΖΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ “ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ” ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ… ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

3. Ρε συ Κωστίδη! Έχεις εντολή από τους Τούρκους να (μας) λες κάθε μέρα ότι “οι Τούρκοι θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά”;

4. Ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε πως παραστρατιωτικές Οργανώσεις απειλούν την ζωή του, χωρίς όμως να μας πει ποιές ακριβώς είναι αυτές και τί -πιθανώς- πολιτικές άκρες έχουν!..

Ξεκάθαρα! Ο ΡΤΕ τους έχει πάρει τα σώβρακα! Αυτή είναι η αλήθεια!..

Για εμάς όμως, η σπουδαιότερη είδηση που “βγήκε” στην Τουρκία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι η σχέση της… “Λύκαινας” Ακσενέρ με το σύστημα Γκιουλέν! Ξεσκεπάστηκε και αυτή και κυρίως ο δήθεν ακραιφνής Κεμαλισμός της, που έδειξε πως είναι άκρως… νερουλός!..

5. “Παίζει” πολύ ο… δημοσιογράφος (και κρυφο-“ντίλερ”) Π. Καρβουνόπουλος*, αλλά ο… “κοντός με τα πούρα” έχει εξαφανιστεί!..

* Ο Κος αυτός (εκπομπή “ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ” / “ATTICA TV”, των Συριζαίων Σκουρή και Παναγιωτόπουλου) δεν θέλει τα F-35, διότι… νοιάζεται, όπως υπενόησε, για τον ε/Λαό, αφού αυτά είναι πανάκριβα, (άτσα!!!), ενώ δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι κάνουν για τις αμυντικές μας ανάγκες!.. (Ξανά άτσα!!!) Σάλτα και… φιλήσου, ρε… Πάρη, που για χρόνια έφαγες περισσότερο και από καλά απ’ όλον τον Οργανισμό που λέγεται ΕΕΔ!..

6. Αν άλλαξε όνομα η τ/”Αμυντική Βιομηχανία”, πώς την είπαν; Για δείτε το!..

7. Να συγχαρούμε, ειλικρινά, τον δημοσιογράφο Άκη ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ (“ΣΚΑΪ”), ο οποίος φέρθηκε όπως έπρεπε σήμερα (18-01-2023), στον “αέρα”, όταν άπειρη κοπελίτσα δημοσιογράφος του είπε, μετά από μια αποστροφή του, πως “αυτό είναι ψέμα”!.. Δίδαξε ήθος ο Παυλόπουλος και εμπειρία, ένας Παυλόπουλος που “του έχουμε βάλλει χέρι” και εμείς, αλλά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Ο επίσης εμπειρότατος δημοσιογράφος Οικονόμου προσπάθησε να το διασκεδάσει και όμορφα κατά την άποψή μας προσπεράστηκε τελικά το όλο θέμα, που έγινε μπροστά στο Τ/Ο κοινό!..

Είμαστε με τους νέους σταθερά, αλλά με τους νέους που γνωρίζουν την λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ!..

8. Ρωτάμε! Γιατί “Το βραχιόλι της Φωτιάς” να το δουν μόνον οι συνδρομητές του “ΕΤFLIX”; Γιατί, η μεγάλη μάζα του κόσμου και ιδιαιτέρως οι νέοι άνθρωποι, να μην δουν το τί “πέρασαν” οι Εβραίοι από τους Ναζήδες του ανθρωπόμορφου κτήνους Χίτλερ; Τώρα που τα Κόμματα θέλουν (και δικαίως!!!) να εξοβελίσουν οριστικά από την ε/Δημοκρατία και την Βουλή τους Ναζήδες της “Χ. Αυγής” (Κασσιδιάρης), μήπως θα έπρεπε, λέω εγώ τώρα, τα κρατικά και πανελληνίου εμβελείας Κανάλια να είχαν εκπομπές, αλλά και ταινίες, όπου ο λαός θα έβλεπε τα… επιτεύγματα των Ναζήδων, που μακέλεψαν, από την 10ετία του 1920, μέχρι και το 1945, με 1000+ τρόπους, 6+ εκ-ρια Εβραίους, έναν ολόκληρο και αρχαιότατο -ιστορικά- λαό, έναν λαό που και σήμερα κάποιοι, κρυφά ή φανερά, του αρνούνται ότι μπορεί και πρέπει να ζήση στα πατρογονικά του εδάφη;

9. Ρε, Ναυαρχάρα Φενέκο! Νόμιζες ότι έτσι απλά κάνει ένας ένα Κόμμα και… προχωράει; “Τα πάντα είναι… μηχανές”, βρε! Ήταν φυσικό να αποτύχει το εγχείρημά σου! Τώρα όμως, με το να “πλευρίζεις” τον “Σόρος-Σύριζα”, τί νομίζεις ότι θα πετύχεις; Θα σε κατεβάσουν πχ για… βουλευτή; Εσύ, που έδειχνες να έχεις ένα επίπεδο, πώς και έπεσες τόσο χαμηλά, βρε; Είναι δυνατόν εσύ(!) να μην ξέρεις την δομή και το πώς λειτουργούν τα Σταλινικά, αλλά κα τα Σταλινικής καταγωγής Κόμματα;

10. Δεν τον γνωρίζουμε οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” τον νέο Α/ΓΕΝ Δρυμούση! Του ευχόμαστε, βεβαίως, “Καλή Επιτυχία”! Όμως, θέλουμε να πούμε κάτι προς την Κ-Β! Α/ΓΕΝ έπρεπε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ να γινόταν ο Ναύαρχος ΛΥΜΠΕΡΗΣ! Είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ να “πληρώνει” κανείς το όνομά του!

Ο Ναύαρχος ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ! ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΕΔ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΘΗΚΕ ΑΠ’ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΦΤΑΙΞΑΝ, (ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΗΞΕΡΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ), ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ, “ΧΑΡΙΝ… ΠΑΙΔΕΙΆΣ” (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ), ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΘΥΝΗ;

ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΣΜΙΟΥ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΣΗΜΙΤΗΣ(!) ή ΑΒΟΥΡΊ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ(!!), ΑΡΣΕΝΗΣ(!!!), Α/ΓΕΣ ή ΑΛΛΙΩΣ “Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ”(!) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΧΟΥΝΤΟ-ΣΗΜΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΗΛΕΓΧΕ (ΚΑΙ) ΤΙΣ ΕΕΔ!..

Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ Α/ΕΥΠ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΙΣ ΕΕΔ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠ!.. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ, ΝΑ ΕΧΕΙ Ο “ΕΛΙΑΣ” ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΑΝ… ΚΑΤΙΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ… , ΚΛΠ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΤΑΣΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΤΗΝ… ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΘΟΣ!..

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΘΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ “ΕΠΑΙΡΝΑΝ” ΟΛΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΟΤΕ Α/ΥΠΑΜ Ο. ΠΕΡΡΥ, ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΜ ΜΑΣ ΑΡΣΕΝΗ ΣΤΟ “Μ.Ι.Τ.”!

ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΕΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ”, ΚΛΠ, ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΠΩΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ “ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ” ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ! ΠΟΙΟ; ΤΟ ΒΑΘΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ! ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ, ΑΝ ΔΙΕΤΑΖΕ ΤΟΤΕ “ΠΥΡ”, ΤΑ 2/3 ΤΟΥ Τ/ΣΤΟΛΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ “ΧΑΙΡΕΤΕ” ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΚΟΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΥΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΔ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2050!..

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΠΩΣ Η ΕΥΠ ΤΟΤΕ ΚΑΙ(!) ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ(!) ΔΑΓΚΩΝΕ!..

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ “ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟ” ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΟΤΑΝ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ, ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ “ΠΡΟΔΟΤΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ” ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΕΔ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ, ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ! ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΠΟΤΈ… ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ!..

ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ(!!!), ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΜΑΣ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΔΙΚΗΘΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΆ ΠΑΝ-ΑΞΙΟΣ(!!!) ΓΙΟΣ ΤΟΥ! ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ, “ΕΚ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ”, ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΗΔΙΣΤΑ!..

Τον νέο Α/ΓΕΣ “ΔΕΝ ΤΟΝ… ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ”, Στρατηγέ και Υπουργέ, … Κε ΣΤΕΦΑΝΗ!.. Άλλωστε είπαμε πως δεν θα σχολιάσουμε την εκλογή του!..

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ “ΕΠΑ” ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥΣ, ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ Α/ΓΕΑ Πτέραρχο ΜΠΟΥΡΟΛΙΑ, αν τον λέμε καλά! Και ο πριν απ’ αυτόν ήταν ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΑΡΑ (Πτέραρχος Μπλιούμης), αλλά και ο νυν το αυτό!..

Η ΕΠΑ συγκριτικά με τους 2 άλλους Κλάδους των ΕΕΔ, δείχνει, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, πως σφύζει υγείας! Ευχόμαστε οι ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ, ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΜΙΧΑΗΛ και ΓΑΒΡΙΗΛ, όπως και όλες οι Αγγελικές ΣΤΡΑΤΙΈΣ, να προστατεύουν πάντα και αν χρειαστεί, αν απαιτηθεί, ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΝΙΚΕΣ ΤΑ ΕΝΔΟΞΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΤΕΡΑ!.. Είθε!..

11. 

PKK ve Avrupa'nın güvenlik sorunu

FARUK AKTAŞ
ALINTI YAZAR

PKK ve Avrupa’nın güvenlik sorunu

19.01.2023

İsveç’in başkenti Stockholm’deki tarihi belediye binası önünde terör örgütü PKK yandaşlarının düzenlediği gösteride, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maketinin asıldığı görüntüler geçtiğimiz haftadan bu yana en çok tartışılan konulardan biri.

İsveç’in başkenti Stockholm’deki tarihi belediye binası önünde terör örgütü PKK yandaşlarının düzenlediği gösteride, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maketinin asıldığı görüntüler geçtiğimiz haftadan bu yana en çok tartışılan konulardan biri.

Söz konusu gösteride PKK’ya ait pankart ve flamalar taşınmış, terör örgütü lehine sloganlar atılmış, İsveç polisi de tüm bu yaşananları seyretmekle yetinmişti.

Ankara’nın sert tepkisine yol açan görüntüler iki ülke arasında ilişkilerin gerilmesine de yol açtı.

NATO üyeliği için Türkiye’nin destek ve onayına ihtiyaç duyan ve bu amaçla Ankara ile ilişkileri düzeltme arzu ve çabasında olan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, “ iğrenç”diye tanımadığı olayı, ülkesinin NATO’ya üyeliğine yönelik “sabotaj” olarak nitelendirdi.

Kristersson, gösteriye yönelik tepkisini dile getirirken, “İsveç’in NATO üyeliği başvurusuna karşı sabotaj olarak tasarlandığını söyleyebilirim. İsveç’in güvenliği için tehlikeli bir durum” ifadelerini kullandı.

Medya organları, Kristersson’un açık lamalarındaki“iğrençlik” ve “ sabotaj” bölümlerini öne çıkarsa da kanımca “güvelik sorunu” saptaması çok daha önemliydi.

İsveç Başbakanı’nın, NATO’nun güvenlik şemsiyesi altına girmek istemelerini zorlaştırdığı için mi yoksa “iğrençlik”olarak nitelendirdiği gösterinin ve bu gösteriyi organize eden PKK’nın ülkesi için güvenlik sorunu teşkil ettiğini mi kast ettiği pek belli değil.

Ancak yine de Kristersson’un gelişmeleri  ülkesi için bir güvenlik sorunu olarak görmesi ziyadesiyle önemli diye düşünüyorum.

Zira ne İsveç’te ne de diğer Avrupa ülkelerinin hiçbirinde PKK gösterileri için “güvenlik sorunu” tanımlaması pek yapılmamakta.

Öyle ki birkaç hafta önce PKK yandaşlarının Paris’i yakıp yıktığı gösteriler sonrasında bile Fransa hükümetinden bu yönde bir tepki ve değerlendirme gelmedi.

Bu açıdan bakıldığında İsveç Başbakanı’nın bu değerlendirmesi yeni ve önemli.

İsveç hükümeti ve makamlarının, bu açıklamalar doğrultusunda bir önlem alma ihtiyacı içine girmeleri halinde bu ülkenin PKK’ya yönelik yaklaşımı yeni bir sürece girebilir.

Türkiye’nin beklediği de bu.

Bu ülkeyle NATO üyeliği konusunda imzalanan mutabakat da bunu öngörüyor zaten.

Ancak İsveç’te PKK’ya yaklaşım konusunda böyle köklü bir değişim yaşanır mı yoksa sadece Türkiye’nin onayını almak için göz boyamaya yönelik taktiksel bazı adımların atılmasıyla mı yetinilir henüz belli değil.

Zira İsveç Başbakanı Kristersson’un  açıklamalarının hemen ertesinde Stockholm Şehir Savcılığı, gösterinin suç teşkil etmediğini ve ön soruşturmaya gerek duyulmadığını açıkladı.

İsveç yargısı, alenen ırkçılık ve nefret suçunun işlendiği, ötesinde Kristersson’un  tabiriyle “iğrenç” ve de “İsveç için güvenlik sorunu” teşkil eden bir eylemi “gösteri yapma özgürlüğü” olarak nitelendirdi.

Bu, sadece İsveç yargısıyla sınırlı değil.

Avrupa ülkelerinin birçoğunda benzer bir yaklaşım söz konusu.

Bu ülkelerin yargı organları “düşünce, ifade ve gösteri özgürlüğü” gibi gerekçelerle PKK eylemlerini soruşturmaktan kaçınıp, terör örgütü örgüt yöneticileri hakkında yasal işlem başlatmaktan imtina ediyor.

İsveç dâhil söz konusu tüm ülkelerin hükümetle ri de “bağımsız yargı kararları” diyerek PKK ile mücadele konusunda adım atmaktan kaçmaya çalışıyorlar.

Ancak, zaman zaman bu ülkelerde kimi kesimlerin, sendikaların, hatta çevreci bazı grupların düzenlediği gösterilerde bile polisin çok daha sert davrandığı biliniyor.

Üstelik bunların tümü yasal gruplar.

Buna karşın PKK, bu ülkelerin tümünde terör örgütleri listesinde.

Polisin bu gösterilere müdahale etmemesi, yargının bu gösterileri düzenleyenler hakkında yasal işlem yapmaması hukukun ve yasaların gereği değil aksine bunların çiğnenmesidir.

Bu gösterilerin tümünde “terör örgütleri” listesindeki bir terör örgütünün pankart, döviz ve flamaları taşınıyor, gösterilere katılanlar alenen “PKK’lıyız” diye bağırıp çağırıp sloganlar da atıyor.

PKK’nın, “yasaklı” ve “terör örgütü” listesinde olmasının bu gösterilere yönelik yaklaşım konusunda hiçbir etkisi yok.

Yani “terör örgütleri” listesindeki PKK’ ya, “Kanarya Sevenler Derneği” muamelesi yapılıyor.

İşte bu muamele, dün Paris’te cadde ve sokaklarda araçların, dükkanların yakılıp yıkıldığı vandallıklara, bugün İsveç’te “güvenlik sorunu”na dönüşen, nefret suçunun işlendiği, ırkçı iğrenç gösterilerin yaşanmasına yol açtı, açıyor.

Dün Fransa’da, bugün İsveç’te yaşananların yarın, öbür gün bu ya da başka Avrupa ülkelerinde yaşanmayacağının garantisi yok.

O nedenle İsveç dâhil tüm ülkelerin, Kristersson’un “ güvenlik sorunu” saptaması doğrultusunda değerlendirmeler yaparak PKK’ya karşı bu yönde önlemler almaları, sadece Türkiye ile ilişkileri açısından değil kendi “güvenlikleri” açısından da en doğru karar olacaktır.

YENİ BİRLİK

12.

Mevlâna'nın eğitim anlayışı

D. ALİ TAŞÇI
HABER7 YAZARI

Mevlâna’nın eğitim anlayışı

19.01.2023

            Mevlâna, eğitimin temeline “ihtiyaç” kavramını koymuştur. Onun anlayışına göre eğitimi zorunlu kılan, insanın “ham” kabiliyetlerle dünyaya gelmiş olması ve bu yeteneklerinin gelişebilmesi için bir eğiticiye, bir muallime ihtiyaç duymasıdır.

            “Hamdım – Piştim- Yandım

                “Ekinlere benziyoruz cancağızım; şu meydanda bitmişiz, dudaklarımız kupkuru, canla – gönülle yağmur bulutunu arayıp beklemekteyiz.”

            İnsandaki hamlığı, noksanlığı giderecek ve insanı olgunluğa ulaştıracak olan eğitimdir/ terbiyedir. Çorbanın bile terbiye olmaya ihtiyacı varken, insan terbiye olmadan yaratılmışların en acısı olur. Çorbaya terbiye vermek, ona tat vermektir; insana terbiye vermek ise yaratılış amacına göre onu donatmaktır.

            Mevlâna, öğretmenle öğrencinin ilişkisini, bal ile sütün ilişkisini örnek vererek açıklamaktadır. Bal ile sütün bileşiminde, bal nasıl sütün bileşiminde erirse ve orada kaybolursa, öğrenci de öğretmeni ile böyle bir ilişki içinde olmalıdır. Bu ilişki, ok ve yay örneğinde olduğu gibi: “Öğrenci ok gibidir; yay kötü olunca ok da eğri gider.” Gönlü tuzak olana kuşun yanaşmayacağını, onun için öğrencinin gönlünü yuva haline getirmesini öğütlemektedir.

            “ (Eğitim)Terbiye”; kavram olarak “Rab” kökünden gelmektedir. “Rab; yetiştiren, kayıran, besleyen, terbiye eden” demektir. Terbiye olmak, Rabbin ahlâkı ile ahlâklanmak anlamına gelmektedir.

            Aslında Mevlâna’nın en önemli eseri olan Mesnevi, bir eğitim ve ahlâk kitabıdır. Mesnevi’de yaklaşık iki yüz yirmi beş hikâye, yedi yüz elli ayeti celile ve iki bin civarında hadisi şerif geçmektedir. Bir konuyu anlatmaya başladığında önce bir “hikâye” nakletmekte, anlatacak olduğu konuyu da bunun üzerine bina etmektedir. Bu metot, eğitimde her zaman geçerli olan “somuttan soyuta” (müşahhastan mücerrede) ilkesidir. Mevlâna’nın eğitim anlayışı da bu metot üzerine kurulmuştur.

            Mevlâna, eğitim anlayışını insan fıtratı üzerine bina etmiştir. “Böylece sen, batıl olan her şeyden uzaklaşarak yüzünü kararlı bir şekilde (hak olan) dine çevir ve Allah’ın insan bünyesine nakşettiği fıtrata uygun davran (ki,) Allah’ın yarattığında bir bozulma ve çürümeye meydan verilmesin; bu, sahih (bir) din (in gayesi)dir; ama çoğu insanlar onu bilmezler.” (Rum Suresi, 30. Ayet. M. Esed meali)

            Mesnevi’deki bütün fabllar, temsiller, kıssalar, örnekler, atasözleri ve deyimler eğitsel anlamda kullanılmıştır.

            Mevlâna eğitimde bireyselleştirmekten yanadır:

            “Çocuğa süt yerine ekmek verirsen, zavallı yavruyu o ekmek yüzünden öldü bil. Sonra dişleri çıkınca, kendi kendine onun içi ekmek ister. Henüz kanadı çıkmayan kuş uçmaya kalkışırsa, bir yırtıcı kedinin lokması olur gider.”

            Eğitimde değişim de önemlidir: “Her gün bir yerden göçmek ne iyi; her gün bir yere konmak ne güzel/ Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş/ Ne kadar söz varsa düne ait/ Dünle beraber gitti cancağızım/ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” Hicretin bereketi sadece maddi şeylerde değildir; o, insanı manen de eğitir, donatır.

            Okullarımızın sömestr tatiline girecek olduğu şu günlerde, Mevlâna’nın eğitim anlayışından birkaç katre sunmaya çalıştım. Çocuklarımız karnelerini alacaklar. Çocuklarımızı, mahşer günü de “pekiyi” derece ile amel defterlerini alabilecek seviyede yetiştirirsek, görevlerimizi yapmış olmanın huzurunu yaşarız.

            Ne yazık ki, Mesnevi okunmuyor, ibret alınmıyor. Yahya Kemal’e sormuşlar: “Üstad, Osmanlı askerleri Viyana kapılarına kadar nasıl gitti?” Cevap harikadır: “ Pilav yiyerek ve Mesnevi okuyarak!”

            Nerede okuduğumu hatırlamıyorum, ama okuduğumu çok iyi hatırlıyorum. Nobel Edebiyat ödüllü yazarımız Orhan Pamuk şöyle demişti: “Ben her romanımı yazmadan önce mutlaka Mesnevi’yi bir baştan sona kadar okurum!”

            Öğretmen arkadaşlarım, anne ve babalar ve de bu işin başında bulunan devlet büyükleri! Karanlığa küfretmeyi bırakalım da bir ışık yakalım; çünkü çocuklarımızın nura çok ihtiyaçları vardır.

D. Ali TAŞÇI

(dalitasci@hotmail.com)

Twitter: @DAliTasci

13.

Bakan Çavuşoğlu’ndan ABD’ye Yunanistan ve Kıbrıs mesajı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’deki kritik görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “ABD’ye Türkiye-Yunanistan ve Kıbrıs ilişkilerinde tekrar dengeli olması gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

19.01.2023 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, “F16 modernizasyonu ve yeni F16 alınması gündemimizin önemli maddeleriydi” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi temasları kapsamında geldiği ABD’de Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Bakan Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Blinken ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Görüşmenin ana gündem maddelerinden birinin ABD’den alınmak istenilen F16’lar olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “F16 modernizasyonu ve yeni F16 alınması da gündemimizin önemli maddeleriydi” dedi.

“İSVEÇ ŞU AN İÇİN YOLUN BAŞINDA BULUNUYOR”

Konuşmasında İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğinden de bahseden Bakan Çavuşoğlu, “İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini ele aldık. Biz Türkiye olarak bugüne kadar atılan adımları olumlu karşıladık. İsveç şu an için yolun başında bulunuyor. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için üçlü bir ahidname imzaladık burada hangi adımların atılacağı belli” açıklamasında bulundu.

YUNANİSTAN VE KIBRIS MESAJI

Bakan Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Blinken’a ABD’nin Türkiye-Yunanistan ve Kıbrıs ilişkilerinde dengeli olması gerektiğinin bir kez daha hatırlatıldığının altını çizdi.

Enes KılıçHaber7.com – Gece Editörü

14.

Bülent Arınç’tan seçim açıklaması: Sayın Erdoğan kazanmaya çok yakın!

Bülent Arınç, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ben Sayın Erdoğan’ın seçimi kazanmaya çok yakın olduğunu görüyorum” açıklamasında bulundu.

Bülent Arınç'tan seçim açıklaması: Sayın Erdoğan kazanmaya çok yakın!
19.01.2023 

Bülent Arınç, 2023 seçimleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde ben Sayın Erdoğan’ın seçimi kazanmaya çok yakın olduğunu görüyorum” diyen Arınç, “Çok zor bir seçim olduğunu söylemeli” açıklamasında bulundu.

Arınç, 6’lı masanın ise bu dağınıklıkla giderse cumhurbaşkanlığı seçiminden netice alamayacağını söyledi.

“Erdoğan ile aranızdaki buzlar eridi mi? Helallik istemiştiniz çünkü sonra bir görüşmeniz oldu mu?” sorularına Bülent Arınç, “Ben 1978’den beri Tayyip Bey’in gerçek dava arkadaşıyım. Aynı ideal için birlikte omuz omuza çalıştık. Allah rızası için siyaset yaptık. Milletimizin önünü, bahtını açmak için gayret ettik. Bizim dava arkadaşlığımızda hep güzel şeyler vardır. Evet, beni çok kıran, üzen bir konuşma yaptı. Ama biz birbirimizi her zaman bağışlayabiliriz. Bunun yolunu, yöntemini bilen insanlarız. Bizim dava arkadaşlığımızı, başkalarının mafya liderleriyle veya suç örgütü liderleriyle bir aradaki fotoğraflarına bakarak değerlendirmeyin. Dava dediğimiz şeyin aslını, biz kardeşler olarak bugüne kadar bilerek ve isteyerek uyguladık.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DW TÜRKÇE / CAN BURSALI

15. ΘΕΛΟΥΝ -ΓΕΝΙΚΩΣ- ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!

Putin’e ihanet: Ukrayna’ya gizlice yardım ettikleri ortaya çıktı

Bulgaristan’da bir önceki hükümetin Ukrayna-Rusya savaşının başlarında Kiev’e gizli yardım teklifinde bulunduğu ortaya çıktı. Bu iddialar yabancı basında Putin’e ihanet olarak yorumlandı.

 19.01.2023 

Bulgaristan’da bir önceki hükümetin Rusya Ukrayna savaşının ilk günlerinde gizlice Kiev’e yardım teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

Hem AB hem de NATO üyesi Bulgaristan’ın Moskova ile komşularının çoğundan daha yakın bağları bulunuyor.

UKRAYNA’NIN İHTİYAÇLARININ YÜZDE 40’INI KARŞILADI

Rusya ile savaşın ilk aylarında Ukrayna’ya gerekli yakıt yardımının önemli bir kısmı Bulgaristan tarafından sağlandı. Bulgaristan’ın eski Maliye Bakanı Assen Vassilev, Alman Die Welt gazetesine verdiği demeçte, ülkesi için “Ukrayna’ya en büyük yakıt ihracatçılarından biri haline geldi ve zaman zaman Ukrayna’nın ihtiyacının yüzde 40’ını karşıladı” dedi.

Eski Başbakan Kiril Petkov yayına verdiği demeçte, “Savaşın ilk aşamasında Ukrayna ordusunun ihtiyaç duyduğu cephanenin yaklaşık üçte birinin Bulgaristan’dan geldiğini tahmin ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

PUTİN’E İHANET YORUMU

İddialar, Ukrayna Dışişleri Bakanı tarafından da kabul edildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba bir Alman gazetesine “Bulgar depolarında büyük miktarda mühimmat olduğunu biliyorduk, bu yüzden Başkan Zelenskiy beni gerekli malzemeyi almam için gönderdi.” açıklamasını yaptı.

Newsweek Bulgaristan’ın ortaya çıkan bu hamlesini ‘Putin yakın müttefiki tarafından ihanete uğradı’ başlığı ile haberleştirdi. Politico dergisinde ise bu haber  ‘AB’nin en fakir ülkesi Ukrayna’yı gizlice nasıl kurtardı?’ başlığı ile yayınlandı.

KAYNAK: HABER7
Zeynep GülHaber7.com – Editör

16.

Πάτρα: Μέσα στη γιάφκα των «7» – Πώς έκαναν τις ληστείες

Στους συλληφθέντες ο γιος του καταδικασθέντος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Κώστα Καρατσώλη

giafka_arhtro

Φωτογραφίες από τη γιάφκα που χρησιμοποιούσαν οι επτά ληστές στην Πάτρα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, οι επτά συλληφθέντες εμπλέκονται σε σειρά από ένοπλες ληστείες τραπεζών, υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον από το 2020.

Ανάμεσά τους είναι και ο γιος του καταδικασθέντος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Κώστα Καρατσώλη επονομαζόμενου ως «Στέλιου», ο οποίος αφού εξέτισε ποινή 17 ετών, αποφυλακίστηκε.

Εκτός από ληστείες, οι δράστες, για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, είχαν διαμορφώσει σε οικίες όπου διέμεναν, κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας.

Μάλιστα σε ένα από τα διαμερίσματα εντοπίστηκε μέχρι και ειδικός σωλήνας για την καλλιέργεια κάνναβης. Εκτός όμως από τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και βιβλία με θέμα τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό.

patra_silipsi_in__3_
Ειδικός σωλήνας για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης

Σε βάρος τους καθώς και σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση.

Οι δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για να πετύχουν το σκοπό τους είχαν προμηθευτεί πιστόλια, κατάλληλη ενδυμασία για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και του σώματος τους (όπως μπουφάν, περούκες, ιατρικές μάσκες γυαλιά, καπέλα τύπου τζόκεϊ κ.α.), ενώ προέβαιναν στην κλοπή μοτοσικλετών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο, ενώνονταν σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, από τα οποία, οι δύο εισέρχονταν στο κατάστημα, ενώ ο τρίτος ανέμενε εξωτερικά έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου.

patra_weed__2_
patra_weed__3_

Για τη μετάβασή τους στο χώρο των ληστειών, χρησιμοποιούσαν τις κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Μετά τις ληστείες, εγκατέλειπαν τις μηχανές, άλλαζαν ρούχα και διέφευγαν με διαφορετικό όχημα.

Μάλιστα, κατά τη δράση τους και προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, όπως χρήση ασυρμάτων, αποφυγή τηλεφωνικών συνομιλιών και δια ζώσης σχεδιασμό της παράνομης δραστηριότητάς τους.

19012023eglimatikiorganosipatra008
patra_weed__1_
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εννέα συνολικά οικίες καθώς και σε χώρο στάθμευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 2 πιστόλια,

– αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από 274 γρ. C4, πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι,
– περούκες, κράνη, περιλαίμια, κουκούλες FULL- FACE, αντιασφυξιογόνες μάσκες καθώς και ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στην τέλεση πράξεων,
– βιβλία με περιεχόμενο που αφορά στην αναρχία και την τρομοκρατία,
– ιδιόχειρες σημειώσεις με σχεδιασμό εγκληματικών πράξεων,
– πρώτες ύλες για την κατασκευή μολότοφ (φιάλες),

– 3 ασύρματοι πομποδέκτες,

– πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές),
– 2.150 ευρώ,
– 4 εγκαταστάσεις υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε κατάλληλα διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους,

– 17 κιλά και 996 γραμμάρια κάνναβης καθώς και 77 δενδρύλλια κάνναβης.

patra_weed__4_
patra_weed__5_
patra_weed__6_
patra_weed__11_
patra_weed__7_
patra_weed__10_
patra_weed__9_
patra_weed__8_

17.

Bakan Dönmez paylaştı: 710 milyar metreküplük doğal gazda önemli gelişme!

17.01.2023

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğal gazın Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’nden alıp ulusal sisteme aktaracak boru hattı hakkında paylaşımda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından Karadeniz gazı hakkında heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Bakan Dönmez videolu paylaşımında Karadeniz’de keşfedilen ve rezerv değeri 710 milyar metreküpü bulan doğal gazı evlere taşıyacak hattın görüntülerine yer verdi.

Karadeniz gazını Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’nden alıp ulusal sisteme aktaracak ölçüm istasyonu ve 36 kilometrelik boru hattı BOTAŞ tarafından zamanında tamamlandı.

Hem denizde hem de karada Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından yürütülen çalışmaların yanında BOTAŞ ekipleri de gazı ulusal sisteme bağlamak için hazır.

KARADENİZ DOĞAL GAZI İÇİN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

Hala keşfedilen gazı hazmedemeyen kesime göndermede bulunan Bakan Dönmez paylaşımında, “Gerçekler gün gibi ortadayken, güneş balçıkla sıvanmaz. İşte Karadeniz gazını evlerimize getirecek boru hattı…” ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez ‘in paylaştığı görüntülerde Karadeniz gazını evlere taşıyacak ve kilometrelerce uzanan boru hattının döşeme çalışmaları yer aldı. Kara hattına yönelik çalışmaların yer aldığı görüntülerde birçok iş makinesinin görevini yürüttüğü görüldü.

33 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, katıldığı bir televizyon programında Karadeniz gazının konutların 33 yıllık ihtiyacını karşılayacağını söylemişti.

Bakan Dönmez, maliyet hesaplaması yapıldığında Sakarya Gaz Sahası’nda keşfedilen doğal gazın kullanılmasının ithal edilen gaza göre daha ekonomik bir seçenek olduğunu belirtmişti.

Sahada 4 yılda maksimum üretim seviyesine ulaşılmasının hedeflendiğinin altını çizen Dönmez, söz konusu üretim sayesinde gaz ithalatının yüzde 30 düşeceğini söylemişti.

Dönmez, yerli gazın ithal edilen gaza göre daha ekonomik olduğunu belirterek, şunları kaydetmişti:

“Şu anda yüzde 99,3’ünü ithal ettiğimiz bir üründen bahsediyoruz. Biz maksimum üretime çıktığımızdaki önümüzdeki 4 yılda 15 ila 20 milyar metreküp civarında bir gaz üretimi hedefliyoruz. Bizim geçtiğimiz yıl tüketimimiz 54 milyar metreküp civarında gerçekleşti. Demek ki, bu rakamları aşağı yukarı yüzde 30 seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz. Bu hesapla yüzde 70’e düştü. Bu bizim ilk keşifle ilgili yani 405 milyar metreküplük gaza göre yaptığımız hesaptı. Şimdi toplam rezerv 710 milyar metreküpe ulaştı. Bu durumda Türkiye’de konutlarda tüketilen gazı 33 yıl bu sahadan sağlayabilecek olduğumuzu görüyoruz.”

MART SONU GİBİ EVLERE İLETİLECEK

Mart ayı sonu gibi doğal gazın evlere iletileceğini aktaran Dönmez, şöyle devam etmişti:

“Şimdi ilk fazda yıllık 3,5-4 milyar metreküp civarında bir gaz üretimi söz konusu. Bir anda bütün kuyuları açmaya ve onu üretime almaya çalışsaydık en az 5 yıla ihtiyacımız var. Ama biz 2,5 yıl gibi kısa bir süre içinde ilk gazı vermek istediğimiz için ilk fazda on kuyuyla başladık. Şimdi ikinci fazda bunu 40 kuyuya tamamlayacağız. İlk fazda üretilecek 3,5-4 milyar metreküp de evlerimizde mutfaklarda gazın tamamını karşılıyor. Dört yıl içinde de tüm ısınma ihtiyacımızı karşılar hale gelecek.”

DÜNYADA İLK

Karadeniz’in coğrafi yapısından kaynaklı olarak dereler ve dağlar boru hattı seriminde zorluk olarak göze çarpsa da bu alanda yeterince tecrübe ve birikime sahip BOTAŞ, projeyi sorunsuz olarak bitirdi.

Yerli gazı ulusal sisteme bağlamak için ilk etapta 36 kilometrelik boru hattı seriminde ekipler özel geçiş uygulamalarını devreye aldı. Dünyada ilk defa otomatik kaynak makinesi bu kadar kısa bir hat için kullanıldı. Maliyetinden dolayı daha çok uzun hatlarda tercih edilen otomatik kaynak makinesi “sıfır hata” için bu projede yer aldı.

Proje kapsamında yol, dere, enerji nakil hatları gibi 87 nokta özel geçiş uygulaması yapıldı. Bu uygulama toplam boru hattının yüzde 10’unu oluşturdu.

200 METRELİK FİLYOS NEHRİNE KRİTİK GEÇİŞ

Bunların yanında yerleşim yerlerinde de özel geçişler yapıldı. Ekiplerin zorlayan en önemli faktörlerden birisi de eğim oldu. Yüzde 65’lik kısmı yüksek eğimli arazinden oluşan boru hattı güzergahında kimi zaman özel ekipmanlar kullanıldı.

Bir diğer zorluk ise Filyos Nehri oldu. Zaman zaman yüksek debide akan ve önüne gelen her şeyi akıntıya katan nehirden ekipler 200 metre boru hattı geçirdi. Ayrıca nehir geçişi sırasında bataklık olarak tabir edilen bir nokta da kurutuldu. Tüm bu çalışmaların sonucu hem ölçüm istasyonu hem de boru hattı yerli gaz için martı beklemeye başladı.

18.

Miçotakis: Türkiye bir gece ansızın acı gerçeğin içine düşebilir

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin “provokasyon çılgınlığı” içinde olduğunu iddia ederek, “Bir gece ansızın geleceklerini haykıranlar, bir gece uyanıp ansızın acı gerçeğin içine düşebilir” dedi.

14.01.2023 
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Gümülcine Konser Salonu’nda düzenlenen partisinin etkinliğinde yaptığı konuşmada Türkiye’ye mesajlar gönderdi.

Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin “provokasyon çılgınlığı” içinde hareket ettiğini ileri sürerek, “Ancak Ankara sesini yükselttikçe, sonunda uluslararası izolasyona daha fazla gömülecektir. Hiç kimse, hiç kimse tarihi yeniden yazamaz ya da coğrafyayı yeniden çizemez” dedi.

“LOZAN ANTLAŞMASI’NA SADIK KALIYORUZ”

Miçotakis, ülkesinin “saldırganlığa” karşı çıktığını, uluslararası hukuka ve Lozan Barış Antlaşması’na “sadık” kaldığını savundu.

Tehditlere karşı “kapalı” olduklarını belirten Miçotakis, “Ancak onları her zaman verimli temaslara açık tutuyoruz. Başka bir deyişle, biz barış, sorumluluk ve meşruiyet için bir gücüz ve öyle kalacağız” ifadelerini kullandı.

“MANTIKSIZ OLANLA DİYALOG OLMAZ”

Miçotakis, “Diyaloğa her zaman hazır olduklarını, mantıksız olanla diyalog olmayacağını” belirterek, “Bir gece ansızın geleceklerini haykırdıkları sürece, sadece bir gece uyanıp aniden sert gerçekliğe inebileceklerini düşünmelidirler” diye konuştu.

Miçotakis, “ulusal ve Avrupa sınırlarını” korunmaya devam edeceklerini söyledi.

Miçotakis'in 'Batı Trakya' ziyaretine tepki

KAYNAK: CUMHURİYET GAZETESİ
Erkan TaluHaber7.com – Dış Haberler Editörü

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-