ΘΑ ΒΓΑΛΛΕΙ… ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΤΟ ΒΙΛΝΙΟΥΣ Η(ΔΙΑΖ) ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ, ΕΙΔΙΚΩΣ ΣΤΑ Ε-Τ;

Φίλοι μου / μας!

Πολύ εργασία το τελευταίο διάστημα και σας… λείψαμε! Συγγνώμη γι’ αυτό!

1. Αξκοι σαν τον Α/ΡΕΔ ΓΕΡΑΣΙΜΩΦ, δεν “πετιούνται” έτσι εύκολα, όπως θα ήθελαν ασφαλώς κάποιοι!..

2. Τί να σας γράψουμε για τα όσα έγιναν στην Γαλλία; Πράγματι σας είπαμε πως θα λέγαμε “2 λόγια”, αλλά “το πράγμα βοά” και δεν επιδέχεται… αναλύσεων, κλπ, κάτι που θα ήταν από αστείο, έως γελοίο!.. Έστω! Διαβάστε λοιπόν!

Ένα μεσημέρι, πριν από λίγους μήνες, στην οδό Αχαρνών και κοντά στον Άγιο Παντελεήμονα, αλλοδαπός λευκός άνδρας φορούσε την  φανέλα της Εθνικής Γαλλίας και μόλις έγινε αντιληπτός από ομάδα περίπου 10 Αλγερινών αυτοί του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά, τον έδειραν και τον έγδυσαν, παίρνοντάς του την φανέλα!..

Οι Γάλλοι θα πρέπει να ζητήσουν ειλικρινή συγγνώμη από τους λαούς επί των οποίων κυριάρχησαν και από τις χώρες τους που είχαν ως αποικίες, (κυρίως βεβαίως αυτές της Β. και ΒΔ Αφρικής), δημιουργώντας πια από κοινού με τους λαούς αυτούς σχέσεις αληθινά ισότιμες!.. Οι ωμότητες των Γάλλων, προκειμένου, κατά το παρελθόν, να επιβληθούν, ήσαν δυστυχώς πάμπολλες και αυτό κατεγράφη πολύ σκληρά στο εθνικό (που είναι πολύ έντονο ακόμα), συλλογικό υποσυνείδητο των λαών αυτών!

Ό,τι έγινε τώρα και θα ξαναγίνει σίγουρα στο μέλλον στην Γαλλία, αν οι Γάλλοι Κυβερνητικοί πολιτικοί δεν δραστηριοποιηθούν σχετικώς άμεσα, σκεπτόμαστε ασφαλώς ότι μπορεί να είναι και “δάχτυλος” των Κ-Β σεων – “Μυστικών Υπηρεσιών” των χωρών αυτών της Β. Αφρικής, προκειμένου να εκδικηθούν τους Γάλλους, “παίζοντας” πάντα “έξυπνα” ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα, (που κατάντησαν “εμπορεύσιμο είδος” σήμερα, ειδικώς στην Ευρώπη από τους πρώην Κομμουνιστές – Διεθνιστές και νυν… αριστερούς Διεθνιστές με δυτικό μανδύα, που “τα ‘πιασαν” χοντρά από την Δύση γενικώς με πρώτη τους… χορηγό τις Η.Π.Α.) και την θρησκεία (αυτοί Μουσουλμάνοι, οι “κακοί” Γάλλοι Χριστιανοί),  αλλά και ως γεγονότα υποκινηθέντα από τις Η.Π.Α., για κάποιους λόγους σχετικούς πρωτίστως με το να κτυπηθεί καίρια ο αντιαμερικανισμός των Γάλλων και η ιστορική συνεχώς προσπάθειά τους να “σταθούν” ως δύναμη ίση απέναντι στους Αμερικανούς, αλλά και με θέματα που συνδέονται με την ασκούμενη σήμερα πολιτική της Γαλλίας στην Β. Αφρική, αλλά και στην υποσαχάρια Αφρική, κλπ, πολιτική που πιθανώς να ενοχλεί κάποιους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Η Γαλλία με την επιρροή των… ασύνορων διεθνιστών, που κυριάρχησαν τις 3 τελευταίες 10ετίες (και!) στην Γαλλία ή ειδικώς στην “ορθολογιστική” Γαλλία, γέμει πλέον Αφρικανών, οι οποίοι, ως σύνολο, δεν διάκεινται… ευμενώς προς αυτήν, ενώ σιγά – σιγά, λόγω του ότι δεν έχουν… τηλεοράσεις και κάνουνξ “σεξ”, αχαχαχαχαχαχα, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα απειλήσουν πληθυσμιακά να καταλάβουν (ναι, μην εντυπωσιάζεστε, “να καταλάβουν”, όχι απαραίτητα με εσωτερικό πόλεμο, αλλά ειρηνικά), την χώρα!..

Να πούμε εδώ ότι, ασφαλώς εσωτερικά της Γαλλίας προβλήματα, κυρίως προβλήματα κοινωνικής πολιτικής, όπως είναι η τεράστια ακρίβεια, η μεγάλη παρατηρούμενη ανεργία των Αφριακανών αυτών… “μεταναστών”, κλπ, λειτούργησε και λειτουργεί πάντα, ως θρυαλλίδα, προκειμένου να ξεσηκωθούν και γενικώς να ξεσηκώνονται τα συγκεκριμένα πλήθη, πλήθη που δέχονται διαρκώς (κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί από τις γαλλικές Υπηρεσίες), το “μπλα μπλα” των προπαγανδιστών που προσβλέπουν στην μπουρδελοποίηση της χώρας τους, είτε αυτοί είναι Ιμάμηδες σε τζαμιά, είτε πράκτορες χωρίς… στολή!

Όταν η Γαλλία φλέγεται και ο Γάλλος Πρόεδρος είναι σε συναυλίες και ακούει τον τάδε ή τον δείνα διάσημο τραγουδιστή, τότε σίγουρα ΟΛΗ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΤΑΙ, (η κάθε πλευρά για τους λόγους της / ενν. Γάλλοι – Αφρικανοί “μετανάστες”), ενώ και κάποιοι… πονηροί σκέπτονται συνωμοσιολογικά και λένε, “μήπως, ό,τι έγινε, ήταν σχεδιασμός, για κάποιους λόγους, των Γ/ΜΥ”; (Πχ, προκειμένου να καταλάβουν οι “μετανάστες” το ποιός είναι το αφεντικό στην Γαλλία, δηλαδή οι Γάλλοι και όχι οι Αφρικανοί “μετανάστες”, που εσχάτως μοιάζει σαν να “έχουν σηκώσει κεφάλι”, αρκούντως… αυτονομημένοι από το Γ/Κράτος);

Τέλος, όλοι μας ας αναρρωτηθούμε! Τί γίνεται σήμερα σε χώρες, όπως πχ η Λιβύη, η Τυνησία, η Αλγερία, το Μαρόκο, πιο… κάτω, όπως η Νιγηρία, το Μάλι, αλλά και από την άλλη πλευρά της μαύρης Ηπείρου, όπως πχ στο Σουδάν, στην Σομαλία, κλπ;

Τί γίνεται επίσης με την πάσης μορφής τρομοκρατία στις περιοχές αυτές;

Πώς, τελικώς, θα μπορούσε να αλλάξει αυτό; Πχ, με την παγκοσμιοποίηση του “δικού” μας ΝΑΤΟ ή με την δημιουργία ενός “καθαρά” Αφρικανικού αντιστοίχου ΝΑΤΟ, ασφαλώς δυτικοστραφούς;

Με παγκόσμια, κεντρικά κατευθυνόμενη από την Δύση, κοινωνική πολιτική προς τους πενόμενους αυτούς λαούς;

Με το πρόγραμμα… Ομπάμα για τους νέους ηγέτες, (παλιό αμερικανικό κόλπο) που είδαμε και πάλι εσχάτως στο Ίδρυμα “Σταύρος ΝΙΑΡΧΟΣ”, αχαχαχαχαχαχαχα, ενός Ομπάμα που ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, όπως εδώ έχουμε γράψει, αναλύσει και εξηγήσει, με την περίφημη “ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ”;

Με κάτι άλλο και με τί τελικώς;

Γάλλοι και Αφρικανοί “μετανάστες” έχουν μια… ερωτική σχέση μίσους!.. Ας ελπίσουμε ότι δεν έχει αναχθεί σε σχέση σκύλου – γάτας, που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν “να τα βρουν” μεταξύ τους ποτέ!..

Και μιας ο λόγος για την διαχρονικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ, από ιστορικής απόψεως, πολιτισμικά, πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά Γαλλία, να τονίσουμε και πάλι πως αποτελεί 1ο ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ των Ρώσων και ιδιαιτέρως το Παρίσι!

Η Γαλλία εκφράζει πια, (μετά από την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας), την “ΧΩΡΑ – ΟΔΗΓΟ” γενικώς της Ευρώπης και συνεπώς αυτό δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση!

Γιατί η Γερμανία δεν είναι η ” Χώρα – Οδηγός” της ΕΕ, ίσως να ρωτήσετε! Διότι ελλείψει ΕΔ δεν είναι ή δεν θα πρέπει να θεωρείται μια “πλήρης χώρα”! (Ακόμα να μάθουμε πού πήγαν αυτά τα δις, δις, δις Ευρώ, που δέσμευσε ο Κος Σολτς για την άμυνα της Γερμανίας και των ΓΕΔ)!..

Βεβαίως και η Βρετανία – Λονδίνο, (σε ό,τι αφορά γεωγραφικά την Ευρώπη), είναι ομοίως ΣΤΟΧΟΣ των Ρώσων, αλλά -ΠΡΟΣΕΞΤΕ (!)- , οι Ρώσοι σέβονται στρατιωτικά περισσότερο τους Βρετανούς, από τους όποιους άλλους, διότι έχουν ερευνήσει – εξετάσει σε βάθος και αναγνωρίσει (!) την διαρκή στον χρόνο και συνεπώς πραγματική σοβαρότητά τους, όπως και το πιο… “σφιχτό” γενικώς του όλου βρετανικού αμυντικού συστήματος!

Αυτά για τα όσα έγιναν στην Γαλλία… ανησυχήσαντα φίλε μας!

3. Και μιας ο λόγος για την σοβαρότητα των Βρετανικών ΕΔ και των Άγγλων στρατιωτικών, είδατε το πώς αντέδρασαν οι Άγγλοι (μάλιστα έκανε σχετικές δηλώσεις και ο Π-Θ Κος ΣΟΥΝΑΚ), στην αμερικανική πρωτοβουλία για αποστολή “πυρομαχικών διασποράς” στους Ουκρανούς, με το αιτιολογικό ότι έμειναν αυτοί από πυρομαχικά! (Αλήθεια, τί σόϊ αντεπίθεση σχεδίασαν και υποτίθεται πως εκτελούν οι Ουκρανοί, χωρίς να έχουν υπολογίσει τις “Ημέρες Θεάτρου Επχ-σεων” των πυρομαχικών τους);

Άραγε αυτά τα συγκεκριμένα πυρομαχικά περιλαμβάνονται (ενν. αναφορά σε χρήση τους) σε κάποια σχετική συνθήκη;

Η χρήση τους ελλοχεύει κινδύνους για τους αμάχους, λόγω του ότι τεχνικώς ανοίγουν σαν ομπρέλα πάνω από τον / τους στρατιωτικούς στόχους, οι οποίοι πλέον είναι από λίγο μέχρι περισσότερο κοντά σε αστικά περιβάλλοντα, αρκετά εξ αυτών των πυρομαχικών δεν σκάνε, ενώ ελλοχεύει και μείζων κίνδυνος από την χρήση τους ως τακτικά πυρηνικά!..

Ενώ λοιπόν κυρίως οι σοβαροί και βαθιά ερευνητικοί στρατιωτικοί Βρετανοί αντιδρούν, λες και αγαπούν τους… Ρώσους, όπως πιθανώς να έλεγε ένας άσχετος… κάποιος, οι Η.Π.Α. και ο Κος ΜΠΑΪΝΤΕΝ, όχι μόνον ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ τον κατά την Δύση… πόλεμο στην Ουκρανία, όπως και προσφάτως απ’ εδώ του είχαμε ζητήσει (04-07-2023), αλλά δείχνοντας ότι διακατέχονται από ένα κακώς εννοούμενο πνεύμα καταζητούμενου ΠΙΣΤΟΛΑ σε Σαλούν στο παλιό “Φαρ Γουέστ” ή άντε από ένα καλώς εννοούμενο πνεύμα ΣΕΡΙΦΗ, ενός ΣΕΡΙΦΗ πχ στο Ντοτζ Σίτι στο “Φαρ Γουέστ”, αποφασίζει να στείλει τα πυρομαχικά αυτά στην Ουκρανία, η οποία για να δείτε πόσο γνώσεις έχουν αυτοί οι Κοι, (για κατσαπλιάδες πρόκειται, παρ’ ότι η Ουκρανία, ως Σοβιετική επαρχία, ήταν ένα “Κράτος” πραγματικό πολεμικό εργοστάσιο ολόκληρης της ΕΣΣΔ, και γι΄αυτό, μέχρι πρότινος, εύρισκε κανείς σ’ αυτό, σε μορφή ρέπλικας κυρίως, ό,τι ήθελε από στρατιωτικό υλικό), είπαν ότι θα τα χρησιμοποιήσουν μόνον πάνω από την κατεχόμενη Α. Ουκρανία – Κριμαία, κλπ, και όχι πάνω από αναγνωρισμένα διεθνώς ως ρωσικά εδάφη!..

Μετά από τα παραπάνω, κρίνατε τώρα εσείς τα 2 αδέλφια, ήτοι τους Αμερικανούς στρατιωτικούς… “κάου-μπόϊδες” και τους αντίστοιχους Βρετανούς!..

Κάποτε, το 1989 και το 1990, οι ΕΕΔ έκαναν βολές με πυρομαχικά διασποράς όλμων και μάλιστα με απόλυτο ακρίβεια, ώσπου ένας πραγματικά σοβαρός στρατιωτικός του ε/Επιτελείου τις σταμάτησε ακριβώς με τους πιο πάνω εκφρασθέντες φόβους!.. Τα υπόψη πυρομαχικά αποθηκεύτηκαν, ενώ δεν ξέρουμε σήμερα την… τύχη τους, σχετικώς με την αξιοπιστία τους, παρ’ όλο τις συχνές σχετικώς γενόμενες επιθεωρήσεις τους, στο πλαίσιο γενικότερων επιθεωρήσεων πυρομαχικών!..

Ας ελπίσουμε ότι στο Βίλνιους, όπου θα συζητηθεί και το “Ουκρανικό”, θα γίνει μια ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ! Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ!.. (Οι Κοσμοκυρίαρχοι απάτρηδες “Διεθνείς Εβραίοι” δεν βλέπουν ότι το “άλογό” τους, λέγε με Τζο ΜΠΑΪΝΤΕΝ “δεν τραβάει”, ώστε να το αποσύρουν);

4. Θυμάστε που σας γράφαμε εδώ πως κάποια στιγμή “θα τα σπάσουν” Ρώσοι και Τούρκοι, και πως αυτό θα αποτελέσει και την αιτιολόγηση ρωσικής εισβολής (εσείς πείτε το “ρ/καθόδου”) στην Τουρκία;

Ήδη, με την παράδοση των 5 Ουκρανών Νεο-Ναζί Δκτων του “Τάγματος του Αζώφ” από την Τουρκία στην Ουκρανία, οι Ρώσοι αντέδρασαν ρητορικά σκληρά και έπεται συνέχεια!.. (Το “Βίλνιους” θα δώσει… φωνή, ίσως διαφορετική από την έως τώρα, και στους Ρώσους, κυρίως μετά από την απόφαση των Τούρκων για την Σουηδία)! Οι Ρώσοι είναι στην διπλωματία… μουλάρια, με ό,τι αυτό μεταφέρει ως έννοια! Ασφαλώς και οι Ρώσοι γνωρίζουν άριστα -ιστορικά πάντα έτσι ήταν- το τί σημαίνει τουρκική διπλωματία και τουρκική τήρηση συμφωνιών, κλπ!.. Μην γελιέστε!..

Aydınlık Gazetesi İlk Sayfası

Ο Ζελένσκι δεν μετέβη στην Τουρκία, μόνον για τους 5 Νεο-Ναζί, αλλά και για να πληροφορηθεί, αν οι Τούρκοι (έτοιμοι ιστορικά ανέκαθεν να πουλήσουν για το συμφέρον τους τους πάντες και τα πάντα), έδιναν, μέχρι χθες, όπλα και πυρομαχικά στην “ΒΑΓΚΝΕΡ”!..

Ο Ζελένσκι πήγε και στο “Ο.Π.”! Αν όντως, όπως γράφηκε, είναι αβάπτιστος, τότε ΚΑΚΩΣ ο ιστορικός “ΓΕΝΑΡΧΗΣ” μας “Οικουμενικός Πατριάρχης” τον έβαλε στον “Οικουμενικο-Πατριαρχικό” Ι. Ναό του Αγίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ στο Φανάρι!..

Παρενθετικώς! Στην Βουλγαρία το πέρασμα Ζελένσκι, πριν από την μετάβασή του στην Τουρκία, μάλλον τυπικό ήταν, του “στυλ” “περνούσα και είπα να σας πω ένα γειά”!..

5. “Πληροφορίες Φημών” / “Rumors Intel.” φέρουν, τα όσα είχαν λάβει χώρα με την “Βάγκνερ” το προηγούμενο διάστημα στην Ρωσία, να ήσαν ένας ρ/σχεδιασμός, ώστε τελικώς να μεταφερθεί η “Βάγκνερ” στην “κόρη” της Ρωσίας Λ/Ρ, λόγω της εμφανίσεως εκεί, πολύ γερά πλέον, δυτικών ΝΑΤΟΪΚΩΝ δυνάμεων, λόγω της εντάξεως της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ (και λίαν πιθανώς και της Σουηδίας σύντομα!), λόγω της δημιουργίας αεροπορικής αντι-ομπρέλας των Βαλτικών χωρών απέναντι στην Ρωσία, κλπ!

Θυμίζουμε ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ επέφερε την άμεση μεταφορά ρ/πυρηνικών όπλων στην Λ/Ρ, ενώ η είσοδος της Σουηδίας στην Συμμαχία, θα βρει την “Βάγκνερ” στην ίδια χώρα να εκπαιδεύει πολεμικά τον στρατό της χώρας αυτής!..

Οι “ΑΓΓΕΛΟΙ” πιστεύουμε ΣΘΕΝΑΡΩΣ, ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΘΑ “ΠΑΙΧΤΟΥΝ” ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΚΩΝ-ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΥΤΡΩΤΗ ΕΙΣΕΤΙ ΑΥΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΩΝ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ! “Ο ΚΑΤΕΧΩΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΓΗ!” ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ; ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΤΟ “ΜΑΤΣ”!..

6. Όταν ο τελευταίος μισέλληνας ξένος, νόμιμος ή παράνομος στην χώρα μας, όταν ακόμα και ελληνικής καταγωγής άτομα (όχι Έλληνες στην συνείδηση, που γεννήθηκαν εδώ και όχι), είναι… Έλληνες και χαίρουν όλης αυτής της ελληνικής… αχαλίνωτης Δημοκρατίας, κάνοντας περίπου ό,τι γουστάρουν στην επικράτειά μας, ΜΟΝΟΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΙΓΚΗΠΩΝ ΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΚΩΝ-ΝΟΥ Β’, ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η(ΟΧΙ) ΕΛΛΗΝΕΣ!..

Υπερηφάνεια, διότι χαιρόμαστε βαθιά για το τί είναι, τί νοιώθουν και τί σχετικώς θέλουν τα κατ΄εμάς Ελληνόπουλα αυτά, έστω και αν κάποτε, δύσκολες τότε, πολιτικές συγκυρίες τους αφήρεσαν υπηκόοτητα και ιθαγένεια (της οικογενείας τους συνολικώς), αλλά και θλίψη που το 2023, μια εποχή που “έπεσαν” όλα τα ταμπού και μη ταμπού, (για να σας καλύψω όλους), αυτά τα παιδιά θεωρούνται αποπαίδια και μη Έλληνες, από την ε/Πολιτεία, ενώ δεν διεκδικούν τίποτε απ’ ό,τι τα κυβερνώντα… ησύχως και… μουλωχτά το ε/Κράτος Κομμούνια φοβούνται ή λέγουν, προκειμένου να δικαιολογούν την ύπαρξή τους! Ο Χασάν, ο Μαχμούτ, ο Έντι, ο Φλόρι, ο Ιβάν, ο Γκενάντι, η Εμινέ, η Αϊσέ, κλπ, μπορούν να είναι Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά οι Παύλος, Νικόλαος, κλπ, όχι!

Κε Π-Θγέ!

“Διάβα τον Ρουβίκωνα”!.. Ήδη, με το που ανήλθες και πάλι στην εξουσία, τολμάς πολλά και δύσκολα, (ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ / μεταρρυθμίσεις ριζικές ΤΟΜΕΣ (!), ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΧΩΡΑΣ), που τα ολοκληρωτικά Κομμούνια, αυτά τα κόκκινα Φασισταριά, τόσα χρόνια τώρα, πολεμούν, πολεμώντας ουσιαστικά την ίδια την χώρα μας, με τον έναν ή άλλον τρόπο, κρατώντας την Ελλάδα, σε επίπεδο… φτώχειας, κακομοιριάς και μιζέριας!..

Φέρνεις λοιπόν τα ξένα Παν-μια στην χώρα, ώστε αυτά να μην είναι μόνον προνόμιο των παιδιών της Παπαρήγα, του Κουτσούμπα, του “Σόρος-Τσίπρα” αύριο, των δικών σου, κλπ, αλλά των παιδιών όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων, φέρνεις σχέδιο Νόμου ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (!) να ψηφίζουν ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ οι Έλληνες και Ελληνίδες του εξωτερικού, επιτρέπεις στους συνταξιούχους να εργάζονται, σ’ αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές για όλο τον Πλανήτη, χωρίς να τους αγγίξεις, όπως είπες, την σύνταξή τους από την αρχική – πρώτη εργασία τους, θα φτιάξεις εξ αρχής το “ΕΣΥ”, όπως επίσης τόνισες, προεκλογικά ακόμα, κλπ, κλπ, κλπ!..

Τόλμησε και κάνε ένα βήμα παραπάνω! Δώσε πίσω στην τέως Βασιλική Οικογένεια την ε/υπηκοότητα και ιθαγένεια! Είναι δυνατόν, Κε Π-Θγέ, να μην αποδεχόμαστε την μισή και παραπάνω ε/Ιστορία (Όθων – Κων-νος Β’), που ταυτίζεται -ενν. ιστορικά- με την Βασιλεία, τις δόξες και τις νίλες του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; Ένωσε τους Έλληνες, τουλάχιστον “τύποις”, αφού η ΚΑΤΑΡΑ το ήθελε να έχουμε εσαεί, όπως φαίνεται, τον καρκίνο των νοσταλγών της “Δικτατορίας του Προλεταριάτου”, οι οποίοι δεν αποδέχονται το “αστικό κράτος” και όμως είναι στην… ΒτΕ, τονίζοντας εμφαντικά στο… Καταστατικό τους, πως αν γίνει Πόλεμος, κλπ, αυτοί θα γυρίσουν τα όπλα εναντίον μας, κλπ, κλπ, κλπ!..

Έχεις όλα τα εχέγγυα να πετύχεις και να ξεπεράσεις σε λαϊκή ακτινοβολία, λόγω του έργου σου (σε μια άλλη βεβαίως ιστορικά εποχή και μάλιστα ιδιαιτέρως δύσκολη), τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Ε/ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, όπως κατ΄επανάληψιν έχουμε εδώ αναφέρει!..

7. Λαοί που θέλουν να ζήσουν, λειτουργούν όπως οι Ισραηλινοί προσφάτως στην Τζενίν (ύπουλη τρομοκρατική φωλιά Παλιστινιακών κυρίως τρομοκρατικών Οργανώσεων), και ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα κάτι πουλημένα ανθρώπινα… φίδια, που πουλάνε επαγγελματικά… ανθρωπιά και… δημοκρατία!.. Αρκετά πια, ρεεεεεε!..

8. Οι Ευέλπιδες ΙΙας Τάξεως είναι σωματικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ξαφνικά πχ μια πορεία 70 χλμ. , σε συνδυασμό με τις κακουχίες που εμπεριέχει μια κανονική στρατιωτική άσκηση;

Μπορεί σήμερα οι νέοι με τα γυμναστήρια, κλπ, να δυναμώνουν, κλπ, αλλά ρωτάμε, μήπως θα έπρεπε η στρατιωτική τους εκπ-ση (μέρος της οποίας είναι και η προοδευτική εξάσκηση του σώματός τους στην σκληραγώγηση), να γίνεται σταδιακώς και με επιστημονική πια παρακολούθηση των στρατιωτικών Σχολών μας;

Οι Ευέλπιδες ΙΙας είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κανονική εκπ-ση των Κ/Δ, ακόμα και ένα Σχολείο “Ανορθοδόξου Πολέμου”, με βάση τις ιδιαιτερότητες της… ζωής τους στην ΣΣΕ;

Και κάτι ακόμα! Βαδίζει κάποιος 70 χλμ και διατάσσεται πχ να επιστρέψει πίσω, κάνοντας ανάποδα άλλα 70 χλμ, ήτοι συνολικά 140 χλμ! Ρωτάμε! Πριν από την επιστροφή, ελέγχθηκε ο ή οι Ευέλπιδες, από Ιατρό, εξετάστηκε γενικώς το αν μπορεί, έστω και αν το επιθυμεί κάποιος νεαρός, να πράξει την υπόψη… ζαγκοριά;

Δεν είναι κρίμα να χάνονται αδίκως Ελληνόπουλα, την ώρα μάλιστα που “πονάμε” δημογραφικά;

“ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ”,

Γιώργο Χ”Ιωνά!

9. Η επιλογή του νέου “Εκπροσώπου Τύπου” του “Σόρος-Κόμματος” νεαρού δασκάλου (“δάκτυλος”, λέτε, του άλλου δασκάλου και τέως ΥΦΕΘΑ Ρήγα ή όχι;) και πρώην… αναρχικού, δηλοί ότι η γραμμή του Κόμματος θα γίνει πολύ σκληρότερη αυτής που επικρατούσε επί του παραιτηθέντος “Χουντόπαιδου”, ενώ προμηνύει και σκληρή αριστερή στροφή, κάτι που σημαίνει πως πιθανώς… ησύχως και… αθορύβως πάμε για εκλογή, όποτε και αν γίνει αυτή, της Κας Έφης Αχτσιόγλου, αν φυσικά, μέχρι τότε, δεν διαλυθεί το “Σόρος-Κόμμα” με εντολή του 100ετούς σχεδόν ρουφιάνου των Ναζήδων κατά τον Β’ Π.Π. και βασικού, μέχρι πρότινος, χρηματοδότη του, Γ. Σόρος!

Σημαίνει ακόμα πως ο φερόμενος ως πράκτορας της “ΜΙ6” Κος ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ δεν θα “κατέβει” ως υποψήφιος ή θα “κατέβει”, αλλά ως υποψήφιος περίπου της μορφής / δίκην… Ιβάν ΣΑΒΒΙΔΗ, επί εποχής του “13-0” Ν. Παππά!..

10. Η πρόσφατη επίσκεψη Κλίντον στα Τίρανα (42ος Α/Πρόεδρος) ΑΠΕΔΕΙΞΕ (!) πολλά για τον ίδιον και την Κ-Β του, Κ-Β των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, τότε που καταστράφηκαν τα Βαλκάνια για να παρθεί το Κόσσοβο από τους Σέρβους των… Ρώσων, (λέμε τώρα), και να δοθεί αυτό στους Αλβανούς, αλλά και γενικώς στο να διαλυθεί, στα εξ ων συνετέθη, η τέως Γ/Β!..

Οι δε Αλβανοί και ορθότερα Τουρκαλβανοί, που τόσο μας… αγαπούν, να πούμε πως έκαναν και φέτος παρέλαση στην Ν. Υόρκη των Η.Π.Α., κατά την “Ημέρα των Μειονοτήτων”, με συνθήματα και “πανό” κατά της Ελλάδος, αναφερόμενοι σε αλβανική Ήπειρο και Κέρκυρα, σε σφαγή των Τσάμηδων, (ναι, αυτών των δοσιλόγων συνεργατών των Γερμανών, που δίκασε μεταπολεμικά το ε/Κράτος και ναι, αυτούς που κυνήγησε μέχρι και ο “δικός τους” 1ος Κομμουνιστής ηγέτης Εμβέρ ΧΟΤΖΑ, όταν εισήλθαν στα όρια της τότε Αλβανίας), κλπ, κλπ, κλπ!..

11.

Miçotakis’ten skandal eşcinsel evlilik kararı: Yunanistan’da yasal olacak!

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yeni dönemde eşcinsel evlilikleri yasal hale getirmeyi planladığını söyledi.

07.07.2023 
“Eşcinsel evlilik bir noktada gerçekleşecek ve bu bizim stratejimizin bir parçası.” diyen Miçotakis, Bloomberg’e verdiği mülakatta “Yunan toplumu buna hazır” ifadesini kullandı.

Eşcinsel evlilikler Batı Avrupa’nın büyük bir bölümünde yasal olarak tanınırken, medeni birlikteliklerin mevcut olduğu İtalya ve Yunanistan ile Doğu Avrupa’daki diğer AB üyesi ülkelerinin çoğunda tanınmıyor.

EŞCİNSEL EVLİLİK SAPKINLIĞININ ÖNCÜSÜ ORTODOKS KİLİSESİ

Ülkdeki eşcinsel birlikteliklerin yasallaşması yolundaki ilk adımlar Yunan Ortodoks Kilisesi’nin yanı sıra muhafazakarların muhalefetine rağmen Aleksis Çipras lideriğindeki sol görüşlü SYRZIA Partisi’nin iktidarı döneminde atılmıştı.

Enes KılıçHaber7.com – Gece Editörü

12.

Paralı askerler faydalı mı yoksa zararlı mı?

İBRAHİM KARATAŞ

Paralı askerler faydalı mı yoksa zararlı mı?

  • 10.07.2023

İki hafta önce Rus paralı asker grubu Wagner, Ukrayna’da Rusya adına savaşırken Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanına kızıp Moskova’ya doğru yürümeye başladı. Darbe olarak nitelendirilen bu kalkışma Putin için bir sürprizdi. Çünkü Putin, restoranında yemek yediği Yevgeny Prigozhin’e Wagner’i kurdurmuş ve birçok ülkedeki askeri işlerini ona yaptırmıştı. Ancak en has adamı namluyu birden kendisine yöneltmişti.

Wagner gibi şirketlere kısaca PMC (Private Military Company- Paralı Askeri Şirket) deniyor. Tarihte örnekleri olmakla birlikte ilk profesyonel şirketin 1965’te İngiliz emekli subaylar tarafından kurulan Watchguard International olduğu tahmin ediliyor. Bu şirketin ilk görev yeri Yemen’di. Daha sonra başta Amerika olmak üzere birçok ülkede PMC’ler kurulmaya başladı. Şu anda yüzlerce PMC var ve 50’den fazla ülkede faaliyet gösteriyorlar. Yıllık gelirleri 100 milyar doları aşıyor. Mesela Wagner’in yıllık geliri 10 milyar dolardır.

PMC’leri Amerika, İngiltere ve Rusya gibi büyük güçler kullandığı gibi BAE ve Güney Afrika gibi daha küçük ülkeler de kullanıyor. İran da bu konuda çok ileride ama durumu biraz farklı. PMC’lere bağlı askerler günlük 400-1000 dolar arası ücret alabilirken, İran’ın tuttuğu Şii militanlar aynı rakamı aylık olarak alabiliyorlar. Ancak İran ek olarak çoğu göçmen olan militanlara oturum izni ve vatandaşlığın yanı sıra kendince şehitlik üzerinden cennet de vaat ediyor. Türkiye’de de bilinen bir PMC var ama bu şirket sadece eğitmek amaçlı çalışır ve müşterileri dost ülkelerdir.

Hükümetler PMC’lerle çalışmayı tercih ederler çünkü kendi ordularına yaptıramadıkları her türlü operasyonu paralı askerlere yaptırmaları mümkündür. Ölümlü vakalarda sorumluluk alınmaz. Ölen kendi askeri olmadığı için halka hesap vermesi de gerekmez. Ayrıca paralı askerler için kışla, araç, alet-edevat, sigorta, sağlık hizmeti vs. temin etmek de gerekmiyor.

PMC’ler hükümetler için faydalı birer araçtırlar. Amerika, Irak ve Afganistan’ı paralı askerlerle kontrol altında tutmuştu. Şimdi YPG’ye de bir tür paralı asker statüsü vererek Suriye’de varlığını sürdürüyor. Ruslar da Suriye, Libya, Ukrayna ve bazı Afrika ülkelerinde Wagner’i kullanarak emellerine ulaşmaya çalıştı. İran ise bütün Ortadoğu’da paralı militan gruplarla (Hizbullah, Kataib Hizbullah, Liwa Fatimiyyun, Liwa Zeynebiyyun vs.) varlık göstermeye çalıştı.

Ancak PMC’ler Wagner’in yaptığı gibi bazen namluyu kendisini kuran ülkeye çevirebiliyorlar. Aslında böyle durumlar nadir görülür. Hatta eğer Wagner Rus topraklarında savaşıyor olmasaydı Rus hükümetini tehdit edemezdi. PMC’lerin asıl tehlikesi acımasız oluşlarıdır. Para için çoluk çocuk demeden önüne geleni katledebiliyorlar. Ayrıca Libya’da Hafter gibi diktatör kişiliklerin emrinde çalışınca meşru hükümeti ortadan kaldırmaya çalışabilirler. Kim daha çok para verirse onun için çalışırlar. Kendilerini kiralayanların doğru kişiler/devletler olup olmadığına bakmazlar.

Ancak zora gelince de çatışmaktan çekinirler. Evet para için öldürüyorlar ama para için ölmeye razı değiller. Savaştıkları ordular güçlü olunca ve kendi taraflarında ölümler artınca daha çekingen davranıyorlar. Hiçbiri başka bir ülke veya lider için ölmeye razı olmaz. Sadece daha avantajlı durumdalarsa savaşırlar. Bir kısmı sadist olduğu için veya paraya çok ihtiyacı olduğu için canını tehlikeye atar.

Wagner’in Rusya’ya meydan okuması paralı askerlik sektörü için kötü bir örnek olsa da PMC’lerin sayısının önümüzdeki dönemde daha da artacağı beklenebilir. Çünkü savaşın ticareti oldukça kazançlı ve çoğunlukla masumlar zarar görüyor. Bu yüzden hükümetlerin tercihi olmaya devam edeceklerdir.

YENİ AKİT

13.

Batıcı asimilasyon politikaları başarılıdır

MUSTAFA YÜREKLİ
HABER7 YAZARI

Batıcı asimilasyon politikaları başarılıdır

  • 08.07.2023

Çağdaş dünyada küreselleşme adı verilen Psikolojik Haçlı Seferi’nin bütün kıtalarda kültür ve kimlikleri tasfiye etmeye yönelik asimilatif politikaları başarıyla uygulanmaktadır. Afrika ve Kuzey Amerika’da başarılı olan emperyalist kültür ve kimlik asimilasyonu Asya’da da başarılı olmaktadır.

Etno seküler ulusçu politikalar, üniversite, eğitim sistemi, medya ve modern yaşam tarzı anlamında tüketim çılgınlığı; kısaca post modern kültür dayatması nedeniyle tüm kültür ve kimlikler, dekoratif hale gelmekte, kendilerini yeniden üretememekte, kökleri ile bağ kurma konusunda yeni tecrübe geliştirememektedirler.

Herhangi bir sosyal coğrafyayı anlamak, öncelikle mekânları ve mukimleri tanımakla başlar. Mekânlar ve mukimler ilişkisinden doğan hikayeler, dinamikler, kültür formları ve kültürel pratikler muazzam öğretici tecrübelerle yüklüdür. Bu olguyu atlayarak köy, şehir veya ülke ölçeğinde bir sosyal coğrafyayı anlama imkânı yoktur.

Türkiye şehir, ilçe ve köylerdeki yerleşim yerlerinin bir kısmı Iskân Evleri, Muhacir Mahallesi, Göçmen Konutları ve bu kategoriler içinde olmak üzere Beşyüzevler, Yüzevler gibi isimler taşır. Bazen doğrudan kimliklere atıf yapan yer isimlerine de tanıklık ederiz: Ahıska Konutları, Boşnak Mahallesi, Tatar Mahallesi vb. Resmen isimleri değiştirilmiş olsa da Kürt, Pomak, Çerkes, Alevi, Gürcü, Çeçen, Abdal, Yörük gibi değişik etnik kimliklere gönderme yapan yerleşim yeri isimleri de oldukça yaygındır. Bütün bu etnik kimlikler, Anadolu sosyal coğrafyasına hakim olan Müslüman kimliğin alt bileşenleridir; devrimlerle, yukardan aşağıya sert müdahalelerle Batılılaşma, İslam medeniyetini ortadan kaldırma ve toplumu Batı uygarlığına taşıma anlamında kültür ve kimlik asimilasyonunda bu çok etnik kimlikli yapısını istismar etmiştir. Batılılaşma diye adlandırılan sosyal değişim, öncelikle Batıcı asimilasyonun etnik kimlikleri üst kimliğe dönüştürme niteliğine işaret eder.

Türkiye’nin 1927 yılında yapılan ilk genel nüfus sayımı verileri bu coğrafyada Türkler ile birlikte Abhazlar, Araplar, Arnavutlar, Boşnaklar, Çerkesler, Ermeniler, Gürcüler, Kıptiler, Kürtler, Lazlar, Pomaklar, Rumlar, Tatarlar ve Yahudilerin yaşadığını resmi olarak belirlemişti. Elbette resmi listede yer almayan başka etnik kimlikler de vardı. Bu etnik kimliklerin bir kısmı, bu coğrafyanın kadim kültürleridir. Bir kısmı ise göç ve iskân deneyimleri ile zaman içinde mukimler arasına girmişlerdir. Bu ikinci grupta yer alanların her biri Osmanlı’dan başlayarak, Cumhuriyet’in ilk yıllarında daha da yaygınlaşan iskân politikaları ve düzenlemeleri çerçevesinde gelerek yerleşmişlerdir. Demek oluyor ki memleketin kültürel coğrafyası ile iskân politikası arasında da doğrudan ilişki vardır.

1934 yılında çıkarılan 2510 sayılı Iskân Kanunu bu ilişkiyi anlamak için anahtar metindir. Söz konusu kanun, nüfus politikasının ve toplum mühendisliğinin bir yol haritası gibidir. Zamanın İçişleri Bakanı Şükrü Kaya’nın ifadesiyle tek dille konuşan, bir düşünen, aynı duyguyu taşıyan bir memleket yapmayı amaçlamıştır. Bunun için dışarıdan ülke içine, içeriden de doğudan batıya ve batıdan doğuya gönderilecek nüfus gruplarını detaylı şekilde belirlemiştir. Batılılaşma da denilen modernleşme tek dille konuşan ve aynı Batı kültürüyle tanımlanmış bir toplum yaratmayı amaçlamaktadır; aslında ana hedef İslam ümmet geleneğinde var olan çok kültürlü-kimlikli yapıyı bozmaktır ve bu başarılmıştır. İslam kimliği açılıp önce bileşenlerine ayrılarak etnik kimlik tanımları yapılmış Türk Türk diyerek Türk kültür ve kimliği bile ortadan kaldırılmıştır.
Osmanlı Devleti’nin modern nitelikteki nüfus sayımlarında Türkiye’nin sosyal coğrafyasının geleneksel kültür-kimlik dünyasına dair somut veriler bir ölçüde görülebilir. Bugünkü sınırların daha geniş bir kesimine hitap etse de söz konusu nüfus sayımlarında tanımlanan kimlik ve kültürler bu İslam coğrafyasının kadim geleneklerini anlamaya imkan verir.

Osmanlı devletinin 1844’te yaptığı nüfus sayımı verilerinde görüleceği gibi dini gruplar arasında Müslümanlar ve ‘Osmanlılar’ kategorisi kapsamında Ermeniler, Rumlar, Yahudiler bulunmaktadır. Süryaniler ve Çingeneler  dışında İslam kimliğinin alt bileşeni etnik kimlikler olarak da Türkmenler, Kürtler, Araplar yer almaktadır. Bu kimlik ve kültürler, Osmanlı coğrafyasının kadim parçalarını oluşturuyorlardı. Osmanlı’nın son dönemlerinde başlayan modernleşme sürecinde nüfus politikaları boyutunda toplum mühendisliğine yönelik politik kararlar ve pratiklerle bu Osmanlı kültürel coğrafyası sert şekilde tahrip edildi.

İki yüz yılda bütün bu kadim kültürlerin izleri pek çok biçimde varlığını korumayı başarmıştır. Başka bir deyişle bu coğrafyanın Osmanlılık adı altında toplamaya çalıştığı çoğul kimliksel yapısı tehcir, sürgün ve savaşlarla derin bir sarsıntı geçirmiş ama varlığını koruyarak Cumhuriyet dönemine naklolmuştur.

Osmanlı son dönemi iskân kurumlarının başındaki kişi olan Şükrü Kaya, Cumhuriyet döneminin iskân politikalarının birinci dereceden sorumlusu olarak görev yapmaya devam etmiştir.

Cumhuriyet dönemi Türk modernleşmesi siyasetinin temel tercihleri ile Osmanlı’nın özellikle İttihat Terakki iktidarında inşa ettiği iskân politikaları ve uygulamaları arasında aslında bir süreklilik olmuştur: Batıcı ulusalcılıkla, yani etno seküler kültür-kimlik politikasıyla İslam medeniyetini, sosyal yapısını ortadan kaldırmaktır amaç. Sezai Karakoç, bu politikaya Sosyolojik Haçlı Seferi demektedir.. 1960 sonrasında uygulanan bireyi hedef alan Batılılaşma politikasına da Psikolojik Haçlı Seferi adını vermiştir.

Bu ulusalcı politik tercih, Cumhuriyet’le birlikte, İslam milletinin çoğul toplumsal coğrafyasında Batılılaştırarak tek kültür ve kimlik yaratma hedefini oldukça somutlaştırmıştır. Bu bağlamda coğrafyanın herhangi bir yerinde toplu yaşayan kültür ve kimlikleri parçalayıp dağıtmaya yönelmiş; bunun için doğudan batıya her köye bir aile gelecek şekilde, serpiştirme yöntemi ile nüfusu iskân etmiştir. Bu politikaya paralel olarak Türk kültürlü nüfus gruplarını, diğer kültürlerin ağırlıklarını bozacak şekilde ve toplu olarak yerleştirmeyi denemiştir. Asıl amaç, yerel kültür ve kimlikleri sarsarak, İslam kültür ve kimliğini tahrip etmek, daha doğrusu medeniyet değiştiren toplumu kutuplaştırarak germektir.
Öz olarak Batıcı politikaların uygulaması içinde anadili Türkçe olmayanların toplu olarak köy ve mahalle kurmalarını yasaklamış ve mevcutları da dağıtmayı öngörmüştür. Oysa Türkçe de yazısı ve sözlükleri değiştirilerek kaşla göz arasında yok olmuş, ülkeye uydurma bir dil dayatılmıştır.

Bu kapsamda çeşitli yasal düzenlemeler yapılarak Tunceli, Erzincan, Bitlis, Siirt, Van, Bingöl, Diyarbakır, Ağrı, Muş, Erzurum, Kars, Elazığ, Mardin ve Malatya illerinden on binlerce kişi Batı Anadolu’ya yerleştirilmiştir.

Bugün ülkenin batısında hemen her yerde görülen Kürt nüfus öbekleri, köyleri ve mahallelerinin oluşumunda sadece son yıllarda gerçekleşen göçler değil, Cumhuriyet’in ilk yıllarında hatta Osmanlı’nın son dönemlerinde uygulanan bu iskân politikalarının rolü vardır.

Cumhuriyet’in iskân politikalarının ikinci boyutu ise bilhassa Balkanlar’dan ama aynı zamanda İran ve Rusya’dan gelen/getirilen Müslüman/Türk nüfusu aynı mühendislik yaklaşımı içinde yerleştirmek olmuştur. Bu iskânda toplam göçmenlerin yüzde 70’inden daha fazlasının Trakya, Marmara ve Ege illerinde Rumlardan boşalan yerlere yerleştirilmiştir. Bütün bu süreç İslam medeniyetinin, millet sistemiyle kurulmuş sosyal yapının ve kadim kültürlerin tasfiyesine de eşlik ettiği için, Trakya’nın toplumsal coğrafyası radikal biçimde değişmiştir.

Cumhuriyet’in devrimlerle medeniyet değiştirme ve kültür-kimlik politikasında, Kürtlerin yaşadığı coğrafyaya demografik müdahale özel bir yer oluşturmuştur. Dahiliye Vekaleti Nüfus Umum Müdürlüğü tarafından 1935 yılında hazırlanan ‘Geçen Dört Yılda Yapılan ve Gelecek Dört Yılda Yapılacak İşler Hülasası’ başlıklı bir raporda Kürt coğrafyasına yerleştirilmek üzere 50 bini Karadeniz’den, 200 bini de Balkan ülkelerinden olacak şekilde 250 bin nüfus yerleştirilmesi öngörülmüştür; ‘dağlıların dağlarda, ovalıların ovalarda’ yerleştirilmeleri planlanmıştır. Elazığ, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Van gibi şehirlere dışarıdan getirilen nüfusun yerleştirildiği köyler-mahalleler tek tek belirlenmiş ve raporda yer almıştır. Raporda Kürt coğrafyasının arazi yapısına ilişkin ayrıntılı bilgiler verilerek, Türk iskânı için uygun ve gerekli yerler belirlenmiştir. Rapor, Kürt coğrafyası içinde Türk öbekler inşa etmek için geliştirilen politikalara uygun olarak şehir merkezlerine ve köylere yerleştirilen muhacirlere dair detayları da içermektedir. Diyarbakır, Muş, Elazığ ve Van illerinin merkezlerine, ilçelerine ve köylerine çok sayıda muhacir yerleştirilmiş ve buralarda rapordaki ifadeyle ‘Türk kolonileri oluşturma’ projesi adım adım uygulanmıştır. Bugün bu coğrafyadaki ‘Türk kültürlü nüfusun’ yaşadığı köyler ve mahalleler böyle bir tarihsel hikayenin ürünüdürler. Ulus devlet politikaları, etno seküler ulusçuluğu, kısaca Batıcı ırkçılığı dayatarak Türk Kürt gerilimini yaratmıştır.
Türkiye’nin ulus yapılanmasında tek kimlik ve kültür yaratmayı hedefleyen iskân politika ve pratikleri elbette 1930’lu yılların ortalarında tamamlanmamıştı. Hatta ilerleyen yıllarda daha kapsamlı boyutlar alacak, yaygınlaşacak ve aslında hiçbir zaman formel gündemden çıkmayacaktı.

Bütün bu politik stratejiler ve politikalar, bu coğrafyanın kadim kültürlerinin oluşturduğu çoğul yapıyı tasfiye etmeyi-değiştirmeyi hedeflemiş olsa da paradoksal biçimde hem daha çoğullaştırmış hem de etnik kimlik-kültürlerin hemen her yerde görünür hale gelmesine yol açmıştır.

Bugünün dünyasında kültür ve kimlikleri tasfiye etmeye yönelik asimilatif politikaların hedefini iki yüzyıllık tarihimizden çok iyi biliyoruz; tüm kültür ve kimlikler ikame edilen modern sosyal yapı içinde kendilerini yeniden üretmekte ve kökleri ile bağ kurma konusunda yeni deneyim geliştirememektedirler. Oysa bu etno seküler politikalarda ısrar etmenin, politik zorbalık dışında bir seçeneği de yoktur.

Batıcı asimilasyonun; darbeler, terör ve provokasyon dahil kültür ve kimlikleri düşmanlaştırma politikası, bu coğrafyanın iki yüz yıllardır tanıklık ettiği en büyük kötülüktür.

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-