ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ!..

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙΣ… ΠΛΑΤΕΣ ΣΑΣ!..

Φίλοι μου /μας!

1. Ακούσαμε ότι στο Ρ/ΓΕΕΔ συνελήφθησαν, μέσα σε σχετικώς μικρό χρονικό διάστημα, για οικονομικές ατασθαλίες (!!!) (sic), ένας Υφυπουργός Αμύνης, ένας πρώην Διοικητής Στρατιάς και κάποιος, αν θυμόμαστε καλά, Αξκός – υπασπιστής κάποιου άλλου ανωτάτου / υψηλοβάθμου στελέχους, κλπ!..

Και ω (!) του θαύματος… , ενώ λέγαμε ότι τέτοια φαινόμενα και κυρίως σε τέτοιο… στρατιωτικό βάθος, συμβαίνουν μόνον στις χώρες όπου “βασίλεψε” ο “Κομμουνιστικός… Παράδεισος”, (λέμε τώρα, “και καλά”), “έσκασε -ανάλογη- βόμβα” και στις Η.Π.Α.!.. Ο Αμερικανός Ναύαρχος ΜΠΕΡΓΚ, μέχρι πρότινος επικεφαλής υπεύθυνος για τις επχ-σεις του ΑΠΝ, σχεδόν παντού στον κόσμο, και πάντως στην γειτονιά μας, … δωροδοκήθηκε!..

Τί μας είπαν ότι συνέβη ακριβώς;

Μας είπαν λοιπόν πως “τα ‘πιανε” από διάφορες εταιρείες, μέσω διαφόρων συμβάσεων που υπέγραφαν αυτές με το αμερικανικό ΠΝ! Εσχάτως υπέγραψε και την… καταδικαστική του, με την οποίαν είχε ζητήσει (ουσιαστικά να δωροδοκηθεί), με 300.000 $ Η.Π.Α., αν δεν απατώμεθα, καθώς και την, μετά από την αποστρατεία του, πρόσληψή του στην εταιρεία αυτήν!..(Τα έρημα τα… γεράματα)!..

Το μείζον είναι η υπόψη πράξη και το γεγονός ότι το θέμα απεκαλύφθη και όχι οι όποιες λεπτομέρειες!..

Ο… Κύριος αυτός (μέχρι της αποφάσεως της Α/Δικαιοσύνης… αθώος), είναι βέβαιο ότι καθ΄όλη την ναυτική του προσωπική πορεία, αν “δεν τα έπιανε”, θα ήταν ευεπίφορος, σίγουρα (!), σε ανάλογες… κρούσεις “τρίτων” και σε τέτοιες προσωπικές του συμπεριφορές – αντιδράσεις!..

Εμείς, οι “ΑΓΓΕΛΟΙ”, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι, εδώ στον Ε.Θ., είχαμε γράψει για εκείνον τον Αμερικανό, του ΑΠΝ, Αξκό – Ακόλουθο των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ο οποίος ουσιαστικά “δούλευε” και (!) για τους Τούρκους, εκτός της χώρας του!

Ο… Κύριος αυτός, ό,τι πληροφορείτο από τις επαφές του με το ε/ΓΕΕΘΑ και ευρύτερα, τα μετέφερε στους Τούρκους, σχεδόν αμέσως! (Γενικόλογα μεν, αλλά “έδινε” “και το… παραμικρό”)!..

Σίγουρα, ο Αξκός αυτός του ΑΠΝ (σχετικά ψηλός και περίπου… ξανθο-γλυκούλης…), δεν θα το έκανε, τότε, μόνον λόγω μιας πιθανούς Τουρκοφιλίας του, αλλά και (!) διότι οι Τούρκοι όλο και κάποιο λογαριασμό θα του είχαν “ανοίξει”… κάπου εκτός Ελλάδος!

Την μεταφορά, λέγε με… “πάσα”, των πληροφοριών του υπόψη Αμερικανού στους Τούρκους (Τ/ΑΚΑΜ) την είχαμε αποκαλύψει λόγω της παρακολουθήσεώς μας στην οποίαν τον είχαμε… υποβάλλει (sic)!.. Τον χρηματισμό του όμως δεν θα μπορούσαμε να τον αποκαλύψουμε, για μια σειρά λόγους!..

Επειδή οι ε/Υπηρεσίες μας είχαν τότε συνδέσει απ’ ευθείας με… Κάϊρο, (καταλάβατε), απλώς “κάψαμε” το θέμα, “βγάζοντας στον αέρα” την πληροφορία!..

“Και τί δεν είχαμε ακούσει μετά”, από τους καθ΄’ έξιν ρουφιάνους και τάχα μου Πατριώτες διαφόρων Υπηρεσιών και κυρίως αυτών των “ΕΕΔ”, τάχα Αμερικανόφιλους, ώστε να έχουν (αυτοί άνευ ανταλλάγματος*), εξέλιξη στην καριέρα τους!..

Μας είχαν πει, δυστυχώς και πάλι τότε, Αντι-Αμερικανούς, ότι είμαστε… “γραφικοί”, (το επίθετο αυτό, στους… “κύκλους” αυτούς, έχει εκτιμηθεί ότι “περνάει” και εξουδετερώνει εύκολα τα όποια τους στοχοποιημένα… θύματα), και άλλα πολλά, που απάδει τώρα η αναφορά τους!..

* Στην παρασιτική Ελλάδα, όχι μόνον πολιτικοί, αλλά και άτομα λοιπών χώρων, “τρέχουν” να αποκτήσουν την εύνοια της Α/Πρεσβείας, ώστε, όπως πιστεύουν, να έχουν κατόπιν προσωπική επαγγελματική εξέλιξη!.. Αυτό ισχύει ακόμα, έστω και αν έχει λίγο… εκλεπτυνθεί, λίγο… ατονίσει!..

-/-

Τί γράφαμε εδώ τότε, μπορείτε να τα βρείτε βολτάροντας στο φτωχό “σάϊτ” μας!..

Προσοχή όμως τώρα!

Επειδή “υπάρχει Θεός”, ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ και έτσι, “τρόπον τινά”, δικαιωθήκαμε!..

Πώς;

Ο… Κύριος αυτός (που το ε/ΓΕΕΘΑ φεύγοντας τον τίμησε κιόλας, έστω “τύποις”, αλλά τον τίμησε, κλπ), όταν μετέβη πίσω στις Η.Π.Α. εξέμεσε κατά της Πατρίδος μας, και ειδικότερα κατά των ΕΕΔ, “τα χειρότερα”, ένα εκ των οποίων ήταν και το προσβλητικό επίθετο “ζητιάνοι”, αναφερόμενος στους Έλληνες Αξκούς και μιλώντας – ο ανόητος (!) – για θέματα εξοπλισμών, που ενδιαφερόταν τότε η Ελλάδα, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με την στάση του αυτή προσέβαλε ευθέως και τα συμφέροντα των μεγάλων “πολυεθνικών εταιρειών εμπορίας Όπλων” (“Όπλων” με την ευρεία έννοια), εταιρειών με έδρα στις Η.Π.Α., αλλά και γενικότερα δεν καταλάβαινε ή δεν τον ενδιέφερε το γεγονός ότι έτσι έπληττε και τα… γενικότερα αμερικανικά συμφέροντα!..

Η εκπαίδευσή μας… λέγει ότι το άτομο αυτό, που 100% δεν ελέγχθηκε πριν σταλεί ως Αμερικανός Στρατιωτικός Πρέσβης στην αλλοδαπή και δη στην μήτρα του παγκοσμίου Πολιτισμού Ελλάδα, χρηματιζόταν, από τις τ/ΜΥ! (Τότε οι ΤΕΔ δεν είχαν αναπτύξει την σημερινή τους στρ-κή ΕΥΠ ή μάλλον αυτή ήταν ακόμα, τότε, “στα σπάργανα”)!..

Οι πανέξυπνοι Τούρκοι εκτίμησαν ορθώς τον… χαρακτήρα του, τον πλεύρισαν, τον “χειρίστηκαν” και “όσο και να μην πήραν” κάτι σοβαρό από τις “ΕΕΔ”, τελικώς “όλο και κάτι θα πήραν”! Καταλάβατε!..

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΈ: “ΤΟ Τ/ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ”!

Άλλη φορά, θα ασχοληθούμε με το πώς οι Τούρκοι προσεγγίζουν τους “ΑΚΑΜ”, μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες, και κυρίως αυτούς που είναι επισήμως σταλμένοι από εμάς στην γείτονα (Άγκυρα) και ασφαλώς εγκεκριμένοι απ’ αυτούς*!

* Έχουμε πχ την περίπτωση Αξκού μας, Ακολούθου, Τάξεως 1981, μεγάλου… Καψούρη (ο… Καλπαδάκης εμπρός του είναι Γ’ Εθνική), την περίπτωση επίσης να γίνονται προ (!) – διαπραγματεύσεις και… συμφωνίες, (ανάμεσα σε ΕΥΠ και ΜΙΤ παλιότερα), για Αξκούς που είχαν αποκαλυφθεί ότι προηγουμένως είχαν υπηρετήσει στην ίδια χώρα, σε διπλωματικές εκεί αποστολές μας, κλπ, ως τάχα μου πολιτιστικοί ή εμπορικοί ακόλουθοι, κλπ!.. Μιλάμε για ατέλειωτη… μπόχα και όλα αυτά για τον… “Παρά” πρωτίστως!..

Στην ελληνική… περίπτωση, παλαιότερα βεβαίως, είχε μεσολαβήσει μέχρι και η ΜΟΣΑΝΤ (!!!), για να πάει Έλληνας Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Άγκυρα!.. Τότε το ΙΣΡΑΗΛ, “έλυνε και έδενε” μέσα στο τ/ΓΕΕΔ, όντας αυτό που ήλεγχε κυρίως (!) τα νεύρα των ΤΕΔ, ήτοι τις στρατιωτικές τους επικοινωνίες! (10ετία 1990).

Ακόμα! Υπάρχει και Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος “κράτησε” Στρατιωτικό Ακόλουθο στην Άγκυρα 4 χρόνια, αντί για 3! Ποιός; Μα ο προσωπικός… Μούτσος του πολιτικού με τις… Αστακο-κάλτσες, ο πρώτος, μετά το 1974, Στρατιωτικός που άλλαξε με Υπουργιλίκι την θετική ψήφο του για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, από τον  διεθνιστή “Σόρος-Τσίπρα” και την… παρέα του!..

Μπροστά από όλα τα παραπάνω, βάλτε… υποχρεωτικώς το ρήμα “φέρεται”, ρήμα που έμαθαν από εμάς (!!!) οι ασχολούμενοι σήμερα με το αντικείμενο “ΕΙΔΗΣΕΙΣ” στα ΜΜΕ και “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ” στις ΕΔ και στο εξωτερικό!.. Ναι, όπως ακριβώς το διαβάζετε!

Τέλος, δεν γράφουμε για τους διπλωμάτες του ε/ΥΠΕΞ… , οι οποίοι πάνε… απέναντι, διότι η περίοδος είναι εξαιρετικώς κρίσιμη (!)*, πιστεύοντας ότι οι Κοι Υπουργοί, και ο πρώην Κος Δένδιας και ο νυν Κος Γεραπετρίτης γνωρίζουν!..

* Θυμηθείτε πχ τον τρόπο που “εκκένωσε” από την Τουρκία το 1974 ο τότε εκεί Ε/Πρέσβης!

-/-

Κατακλείδα!

Φανταστείτε λοιπόν, αγαπητοί και αγαπητές, σε τί είδους άτομο είχαν οι Η.Π.Α. και γενικότερα η Συμμαχία εμπιστευθεί μείζον τμήμα της αμύνης του “Ελευθέρου Κόσμου“!.. 

Μόνοι σας τώρα, μπορείτε να σκεφτείτε και να αναρωτηθείτε για πολλά, σχετικώς με το “συμβάν ΜΠΕΡΓΚ”, στην Πατρίδα μας και στο εξωτερικό!..

2. Οι Τούρκοι είναι από το 2022 μέλη της “European Sky Shield Iniative”! Στην “πρωτοβουλία” αυτή, η οποία περιλαμβάνει 21 μέλη, ηγεμονεύει η Γερμανία!.. 

Οι Τούρκοι προτείνουν την τ/”Ευρωπαϊκή Ασπίδα”με “HİSAR” και “SİPER”!

Ρωτάμε!

Στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ (!!!) Α-Α ΑΣΠΙΔΑ, τί δουλειά έχει η Τουρκία, Κε… Σόλτς; Εμείς… καταλαβαίνουμε, αλλά θα θέλαμε να ακούγαμε και εσάς!..

Κε Π-Θγέ; Κε Μητσοτάκη; Μήπως θα έπρεπε να ήσασταν λίγο σαφέστερος σ’ αυτήν την αναφορά σας για κοινή Α-Α ασπίδα στην Ήπειρό μας; Καταλαβαίνετε!..

ΥΓ. Οι φίλοι, που μας έγραψαν πως δεν καταλάβαιναν, τί σχετικό είχαμε γράψει τις προάλλες, τώρα μάλλον θα καταλαβαίνουν!.. Έ;

3. Ρωτάμε! Ζήτησε η ε/Κ-Β από το “Οικουμενικό Πατριαρχείο” την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ, όπως έγραψε ο “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΞ” της ΝΥ, και αν “ναι”, γιατί;

4. Οι Αλβανοί (!) υλοιποιούν το πρόγραμμα “Έξυπνη Πόλη” και εμείς ακόμα… συζητάμε, λόγω των αντιρρήσεων των αυτοαποκαλουμένων… προοδευτικών συμπατριωτών μας, αχαχαχαχαχαχα, για το αν θα πρέπει να έχουμε κάμερες στις πόλεις μας!..

5. Έστειλε πράγματι το Βέλγιο 30 F-16 στην Ουκρανία, μαζί με εκπαιδευτές, Κε… Κρόο; “Περαστικά σας”!..

6. Κοι της Ο/Πρεσβείας, ρωτάμε και πάλι! Ο Πρόεδρός σας ΖΕΛΕΝΣΚΙ, αγόρασε, “ναι ή όχι”, ΚΑΖΙΝΟ στα “Κατεχόμενα” της “Κυπριακής Δημοκρατίας”; Μας αρκεί, φίλοι και φίλες, να πείτε πως πρόκειται για… κακοήθειες!.. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ!..

7Κατά τους “ΑΓΓΕΛΟΥΣ” είναι 99,999 % βέβαιον ότι ο Αυστραλός τέως ΥΠΕΞ Κος ΝΤΑΟΥΝΕΡ ήταν στο “pay roll” της “ΜΙΤ” – τ/”ΥΠΕΞ”! Το απ’ ευθείας ταξίδι του στα “ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ” τις προάλλες δεν ήταν τυχαίο, όπως επίσης, και το ταξίδι του Κου Ερσίν ΤΑΤΑΡ στην Αυστραλία δεν ήταν τυχαίο!

Α, ΡΕ ΕΡΗΜΗ ΚΥΠΡΟ! ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ, ΟΤΑΝ “ΕΠΑΙΖΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ” ΤΟΥ “ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ” ΤΟΥ Ο.Η.Ε.  ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΠΡΟΣ ΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΕΩΣ;

8. Εμείς, παρά την άποψη του Κου  Σκοτ ΡΙΤΤΕΡ, πρώην υπαλλήλου (sic) της “CİA”, πως οι Ρώσοι δεν θα σπαταλήσουν “Πυρηνικά Όπλα” για την Μ. Βρεττανία, επιμένουμε να γράφουμε (άλλη μια φορά τώρα εδώ), πως μετά το Παρίσι και την Γαλλία, το Λονδίνο είναι επίσης ισοδύναμος και ΥΠΑΡΚΤΟΣ (!) στρατηγικός πυρηνικός στόχος των ΡΕΔ!..

ΚΑΙ

Όλος ο κόσμος είναι “στο πόδι”! Ανακοίνωση πυρηνικού πολέμου της τελευταίας στιγμής από τον Πούτιν.

08.06.2024 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο St. Έκανε αξιολογήσεις για διάφορα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην κύρια σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) .

Όλος ο κόσμος είναι στα άκρα! Ανακοίνωση πυρηνικού πολέμου της τελευταίας στιγμής από τον Πούτιν

«ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ»

Δηλώνοντας ότι ήταν η Αγγλία, όχι η Ρωσία, που ξεκίνησε την ένταση με την χρήση πυρηνικών όπλων, ο Πούτιν δήλωσε ότι εάν υπάρξουν αμοιβαίες πυρηνικές επιθέσεις, θα υπάρξουν πολλά θύματα, αλλά υποθέτει ότι δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο.

Δηλώνοντας ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ διαθέτουν σύστημα προειδοποίησης για πυραυλικές επιθέσεις, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι απροετοίμαστες για πυρηνική επίθεση. Επισημαίνοντας ότι τα πυρηνικά όπλα που έχει στην κατοχή της η Ρωσία είναι 4 φορές πιο ισχυρά από τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία, ο Πούτιν κάλεσε όλους να μην μιλάνε μάταια για πυρηνικό πόλεμο.

«ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ»

Τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει ένα πυρηνικό δόγμα και όλα είναι γραμμένα εκεί, ο Πούτιν είπε: «Η χρήση πυρηνικών όπλων είναι δυνατή σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν υπάρχει απειλή για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν πιστεύω ότι τώρα υπάρχει μια τέτοια κατάσταση, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη». αυτός είπε.

Όλος ο κόσμος είναι στα άκρα! Ανακοίνωση πυρηνικού πολέμου της τελευταίας στιγμής από τον Πούτιν

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι το πυρηνικό δόγμα είναι ένα ζωντανό εργαλείο και δήλωσε ότι παρακολουθούν προσεκτικά τί συμβαίνει στον κόσμο και πως δεν αποκλείεται να γίνουν κάποιες αλλαγές σε αυτό το δόγμα.

Ωστόσο, υπογραμμίζοντας ότι θα πραγματοποιήσουν δοκιμές πυρηνικών όπλων εάν χρειαστεί, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει αυτές τις δοκιμές μέχρι στιγμής, “επειδή οι πληροφορίες και οι εγκαταστάσεις των υπολογιστών μας επιτρέπουν να αναπαράγουμε τα πάντα”.

«ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΝΙΚΗ»

Αναφερόμενος στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, ο Πούτιν σημείωσε ότι όλες οι ένοπλες συγκρούσεις κατέληξαν σε ειρηνευτικές συμφωνίες. Ο Πούτιν είπε, “Ένας από τους πρώην ηγέτες μιας αρκετά σημαντικής ευρωπαϊκής χώρας μου είπε ότι όλες αυτές οι συμφωνίες μπορούν να βασιστούν είτε στην στρατιωτική ήττα, είτε στη νίκη. Φυσικά θα πετύχουμε τη νίκη».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ»

Τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν συμφωνίες που θα ανταποκρίνονται στα συμφέροντα της Μόσχας, ο Πούτιν σημείωσε ότι η σύναψη συμφωνιών με την τρέχουσα κυβέρνηση του Κιέβου είναι αρκετά προβληματική.

Ο Πούτιν είπε, “Η κυβέρνηση στην Ουκρανία έχει χάσει τη νομιμότητά της. Αυτό περιλαμβάνεται επίσης στο σύνταγμα της χώρας.” αυτός είπε.

Δηλώνοντας ότι, ωστόσο, το Κίεβο θέλει να διαπραγματευτεί, μπορεί να βρει κάποιον να το κάνει, ο Πούτιν είπε: «Είμαστε έτοιμοι για αυτές τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, επαναλαμβάνω, είμαστε έτοιμοι όχι με κάποιες υποθέσεις, αλλά στο πλαίσιο των συνθηκών που συμφωνήσαμε όταν ξεκινήσαμε αυτές τις διαπραγματεύσεις πρώτα στο Μινσκ και μετά στην Κωνσταντινούπολη». 

Όλος ο κόσμος είναι στα άκρα! Ανακοίνωση πυρηνικού πολέμου της τελευταίας στιγμής από τον Πούτιν

«ΔΕΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΜΕ ΟΠΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΝΟΜΙΜΑ».

Όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία στέλνει όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε περιοχές που θα χτυπήσουν ευαίσθητους στόχους των χωρών που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, ο Πούτιν είπε: “Δεν προμηθεύουμε (όπλα) ακόμη. Ωστόσο, το κάνουμε αυτό (προμήθεια όπλων) σε κράτη που βρίσκονται υπό ορισμένες πιέσεις στους εαυτούς τους, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού χαρακτήρα” και επιφυλασσόμαστε ακόμη και του δικαιώματος να τα παρέχουμε σε ορισμένες νόμιμες δομές”.

Ο Πούτιν τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη νέας στρατιωτικής κινητοποίησης στη χώρα του λόγω των συγκρούσεων στην Ουκρανία και δήλωσε ότι περισσότεροι από 300 χιλιάδες Ρώσοι έγιναν εθελοντές στρατιώτες χωρίς απόφαση κινητοποίησης πέρυσι και περισσότεροι από 160 χιλιάδες Ρώσοι υπέγραψαν συμβόλαιο από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, ο Πούτιν μοιράστηκε την πληροφορία ότι φέτος ο ρωσικός στρατός κατέλαβε 47 οικισμούς και 880 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης από τον ουκρανικό στρατό στο Ντονμπάς και σε άλλες ζώνες συγκρούσεων.

ΠΗΓΗ: HABER7, AA
Muhammet Arif GüreliHaber7.com – Συντάκτης

9. Σ’ ένα Κράτος – ΜΑΦΙΑ, όπως η σημερινή Αλβανία, δεν ξέρουμε τί νόημα μπορεί να έχουν οι όποιες φορολογικές ελαφρύνσεις, που ανέφερε πρόσφατα ο Α/ΥΠΑΜ, για εταιρείες που παράγουν επαρκώς (sic) όπλα!.. 

Τέλος, σ’ ένα τέτοιο Κράτος η σχεδόν παράδοση 100% της Αμύνης της χώρας σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ είναι κάτι απολύτως κατανοητό!..

10. ΤΡΑΜΠ: “Το Ισραήλ να τελειώσει γρήγορα την δουλειά”!..

Αυτό δεν γράφαμε τόσο καιρό τώρα και εμείς; Δεν χρειάζεται αυτό καμμία επεξήγηση!.. Όποιος μας διαβάζει ξέρει το “γιατί”!..

11. Σας γράψαμε ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ρήξη μεταξύ ΡΤΕ και “Συνταγματικού Δικαστηρίου”, υφίσταται / υπάρχει, παρά τα όποια, εσχάτως, … θρυλούμενα!..

Σήμερα σας γράφουμε ότι μέσα στο δυνητικά κυριότερο αντίπαλο, του ΡΤΕ και του “ΑΚΡ”, Κόμμα, ήτοι στο “ΡΛΚ” / “CHP”, σωβεί εμφύλιος, ενώ – ΠΡΟΣΟΧΗ (!) – διακινείται η πληροφορία (εμείς την… “δεχόμαστε” και συγκλίνουμε σ’ αυτήν), πως ο νέος Α/”ΡΛΚ”, Κος ΟΖΕΛ, “τα έχει βρει” με τον ΡΤΕ, για “Εθνικούς Λόγους” (θα του είπε προφανώς ο ΡΤΕ με στοιχεία πληροφορίες κυρίως από την Αγγλία του Σούνακ) και δεν πρόκειται να του δημιουργήσει κανένα μείζον (!) αντιπολιτευτικό πρόβλημα, γεγονός που έχει εξαγριώσει ικανή μερίδα μελών του “ΡΛΚ”!..

Το θέμα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ!

12. Ρωσία και Κίνα κάλεσαν την Τουρκία να ενταχθεί στους “BRICS”! Σώωωωωωωωπα!..

13. Ο Μακρόν πάει ορθότατα σε εθνικές εκλογές, εμπρός στον Αρμαγεδώνα που και αυτός ξέρει ότι έρχεται! Εμείς λέμε ότι θα πήγαινε σε εκλογές, ακόμα και αν δεν συνετρίβετο στις Ευρω-εκλογές, ακριβώς… μιμούμενος την πανέξυπνη… “Γηραιά Αλβιόνα”, η οποία γνωρίζει και πάει και αυτή σε όμοιες εκλογές, ενώ οι Τούρκοι που έχουν πρόσφατη /  νωπή εθνική εντολή μετην νίκη του ΡΤΕ απλώς άλλαξαν τον Νόμο περί ΕΠΣ και κυρύξεως πολέμου, για επιτάχυνση των όποιων διαδικασιών μεταβάσεως από την κατάσταση της ειρήνης, σε κατάσταση πολέμου!..

Ο πολιτικά “λίγος” “πρασινο-σοσιαλιστής” ΣΟΛΤΣ όμως, παρά την συντριβή του στις Ευρω-εκλογές και κυρίως παρά τις… “χθεσινές” -καταλάβατε (!)- δηλώσεις του ΥΠΑΜ του για ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, μέχρι το 2029, όπως χαρακτηριστικά είπε, ανέφερε πως οι εκλογές στην Γερμανία θα γίνουν κανονικά στα τέλη του 2025, διότι, όπως δήλωσε, η Γαλλία έχει άλλο πολιτικό σύστημα, και… “μία κρέας με πατάτες στο 4”!.. Φυσικά, να θυμίσουμε, ότι στην Γερμανία, από του 1945 και μέχρι και του 2024, γίνεται ό,τι λένε οι Η.Π.Α.!.. Για να μην ξεχνιόμαστε!..

Εμείς, σας γράφουμε και πάλι πως, μέχρι το πέρας του 2025 οι Η.Π.Α. θα έχουν ολοκληρώσει όλες τις αναγκαίες προετοιμασίες και μεταφορές δυνάμεων, οπλισμού και υλικών στο περί την Πόλη και τα Στενά εκτιμώμενο ευρύτερο “ΠΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ”, γι΄αυτό και καλούν συνεχώς τους Ουκρανούς να… αντέξουν έως το 2025, ενώ οι ΡΕΔ είναι ήδη έτοιμες για έναν ακόμα Π.Π. !.. (Οι Κινέζοι… “θα παίρνουν μάτι”, όπως σας το έχουμε γράψει εδώ, εκτός αν “πειραχτεί” η Ταϊβάν/ πρώην Φορμόζα)!..

Εμείς έχουμε επίσης σχεδόν άρτι εκλεγείσα Κ-Β!..

Είναι απολύτως ορθόν, εκτός από λογικό, πριν από μία τόσο πιθανή μείζον περίπτωση Π.Π. οι Κ-Β να είναι άρτι εκλεγείσες, αφού έτσι εξασφαλίζεται “εν πολλοίς” και (!) η εθνική ομοψυχία μέσα στα Κράτη!..

Και ο “ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ”, όπως λέμε!.. 

14. ΠΡΟΣΟΧΗ:  Οι ΤΕΔ συγκεντρώνουν ΜΑΝΙΩΔΩΣ πυρομαχικά!..

15. Η ΩΡΑ ΤΟΥ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”!

ΩΣ ΕΔΩ: Φαινόμενο Γιαννακόπουλος και κρατική ασυλία!

ΩΣ ΕΔΩ: Φαινόμενο Γιαννακόπουλος και κρατική ασυλία!
Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024
Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Όταν πριν από λίγους μήνες, ο Δ. Γιαννακόπουλος λάνσαρε τα κασκόλ «όχι βία στο μπάσκετ», εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι το έκανε υποκριτικά και στα όρια του τρολαρίσματος, χωρίς να εννοεί και να πιστεύει το παραμικρό.

Ο ίδιος επέμενε: «Έχω κάνει λάθη για τα οποία έχω ζητήσει συγγνώμη ένα εκατομμύριο φορές και πλέον έχω αλλάξει».

Νηφάλιος ακουγόταν που λέει και ο Αγγελόπουλος.

Το μυαλό μας πήγε συνειδητά στα ουρλιαχτά με τις κατάρες για τη γυναίκα και τα παιδιά του Σπανούλη, στα κόκκινα στρινγκ, στις επικηρύξεις ανθρώπων λες και ζούμε στην άγρια Δύση, στις απειλές προς υπουργούς και όλες τις άλλες ομορφιές που έχουν στιγματίσει τη διαδρομή του.

Τους επόμενους μήνες τον είδαμε να ουρλιάζει σαν τελειωμένος οπαδός προς τους διαιτητές στους αγώνες με την Μπολόνια και την Μακάμπι, αλλά όλα καλά. Έχει αλλάξει το παιδί. Κάνει βήματα προόδου.

Οι προκλήσεις του συνεχίστηκαν ακόμα και στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του τελικού με τη Ρεάλ. Ακούστε τις πρώτες του δηλώσεις για τις συμμετοχές και τις κατακτήσεις και κάντε τη σύγκριση με τις ενωτικές δηλώσεις Μαρινάκη μετά το τέλος του τελικού στο ποδόσφαιρο. Εκεί όπου πραγματικά κάποιοι ζουν με τις αναμνήσεις για συμμετοχές και είναι ευρω-άτιτλοι.

Μετά τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, η κλασική Γιαννακοπουλο-αταμανικού τύπου αλαζονεία, εμφανίστηκε ξανά: «3-1 κλειδωμένο».

Εκεί όμως δεν έχει Ντιφάλα, εκεί έχει Μπαρτζώκα. Τα ψευτο-mind games δεν περνάνε, όπως δεν πέρασαν και τότε με τα αστεία στοιχήματα για προπονητή Ιτούδη και μεταγραφή Παπαγιάννη, «πακέτο» μέχρι τον Φλεβάρη που μας πέρασε.

Δεν πήγε πολύ καλά αυτό. Ακολούθησε το 2-0 χθες στο ΣΕΦ γιατί γνωρίζουν ότι όπου δουν τον Ολυμπιακό, έχει ταπείνωση. Είτε σε τελικό σούπερ καπ, είτε σε τελικό κυπέλλου, είτε σε τελικούς πρωταθλήματος, είτε σε Euroleague.

Χθες γίναμε πάλι μάρτυρες εκείνης της γνώριμης φωνής που ούρλιαζε κατάρες και ευχόταν να πεθάνει η γυναίκα του Σπανούλη και τα παιδιά του.

Μόνο που αυτή τη φορά, στο στόχαστρο βρέθηκε μια γυναίκα διαιτητής, η Βάσω Τσαρούχα:

«Γ…ΜΕΝΗ, ΧΑΜΟΥΡΑ, ΑΝΤΕ Γ…ΣΟΥ Π…ΤΑΝΑ»! Σε έναν λογαριασμό με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους, ως επί το πλείστον φανατικούς οπαδούς…

Παράλληλα κραύγαζε: «Έρχομαι στο ΣΕΦ, πλυθείτε», προκαλώντας τους οπαδούς, ενώ εξύβρισε και την κυβέρνηση, λέγοντας για Μαξίμου και Λιόλιο: «Άντε γ…είτε μ…πανα»!

Όσο για τα αντικειμενικά αθλητικά ΜΜΕ, η ΧΥΔΑΙΑ επίθεση Γιαννακόπουλου δεν τους συγκίνησε ιδιαίτερα.

Ενδεικτικά, το Sport24 έγραψε απλά για «ξέσπασμα Γιαννακόπουλου» και για «αγανάκτηση», φράσεις περίεργες που κάνουν τον αναγνώστη να νιώθει ότι αυτός που ξέσπασε ίσως είναι αδικημένος:

Γιατί έγινε το ξέσπασμα Γιαννακόπουλου; Γιατί υποτίθεται ότι δεν δόθηκε τεχνική ποινή στον Κάνααν, ενώ δόθηκε κανονικά!

Α και γιατί δεν εκκενώθηκε το ΣΕΦ, ενώ ο κανονισμός απαιτεί για εκκένωση παρατήρηση πέντε φορές για υβριστικά συνθήματα και αυτό συνέβη χθες τέσσερις φορές (το «Κωστάκη ξαναέλα να μας δείξεις τη φανέλα» ΔΕΝ είναι υβριστικό).

Όπως προχθές ο Αταμάν αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες για μία ορθή υπόδειξη παράβασης για βήματα. «Άκυρο πήδημα» που λέγαμε μικροί.

Εμετικά σόου για ορθότατες διαιτητικές αποφάσεις. Φανταστείτε να ζούσαν αυτοί κάτι σαν τον τρίτο τελικό του 2010! Τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα άραγε;

Κάντε εικόνα τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ουρλιάζει σε stories για έναν διαιτητή και να τον βρίζει έτσι, τι θα ακούγαμε τώρα και τι θα διαβάζαμε από τα πάσης φύσεως βοθροsites «της αλήθειας». Κόντεψε να μπει φυλακή γιατί κλώτσησε μία μπάλα στο γήπεδο μετά από τη σφαγή του Μάσα στο Καραϊσκάκη.

Πριν από λίγους μήνες, ένας σπήκερ φέρεται να ξέχασε ανοιχτό το μικρόφωνο και φέρεται να είπε τη φράση: «Άουτ είναι μ@ρή ηλίθια» για μία διαιτητική απόφαση σε έναν αγώνα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού και χάλασε ο κόσμος. Ακολούθησαν μύδροι σε καταγγελτικά δημοσιογραφικά κείμενα και διπλή εισαγγελική παρέμβαση.

Η εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου παρενέβη, διαβιβάζοντας το σχετικό υλικό στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να ερευνηθεί το ενδεχόμενο υποκίνησης βίας. Το διαβάσαμε αποκλειστικά στη «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Προσοχή, όλο αυτό συνέβη για μια περίπτωση, όπου εμφανώς κάποιος φέρεται να ΞΕΧΑΣΕ ανοιχτό το μικρόφωνο και να του ξέφυγε μια ατάκα μπροστά σε περιορισμένο αριθμό θεατών στο YouTube.

Χθες ο ιδιοκτήτης μίας ΚΑΕ, χωρίς να ξεχάσει τίποτα ανοιχτό, ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΕΞΥΒΡΙΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ μια γυναίκα διαιτητή, μέσω ενός λογαριασμού Instagram που ακολουθείται από πάνω από μισό εκατομμύριο ακόλουθους, οι περισσότεροι των οποίων φανατικοί οπαδοί.

– Εδώ τίθεται θέμα υποκίνησης βίας;

– Να αναμένουμε αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση;

– Θα βγάλει ανακοίνωση η ένωση διαιτητών;

– Θα ασχοληθεί η ομοσπονδία;

– Θα παρέμβει η ΔΕΑΒ;

– Θα υπάρξει πειθαρχική διαδικασία;

– Τα ΜΜΕ θα ασχοληθούν;

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γιαννακόπουλος πήρε το ΟΑΚΑ από την Πολιτεία με τους όρους που ΓΟΥΣΤΑΡΕ, αφού πρώτα εξύβρισε και απείλησε έναν υπουργό της κυβέρνησης πριν από έναν χρόνο, με stories στα οποία απειλούσε ότι θα του βάλει «κρέας στον κ..λο»! Δεν είχαν περάσει λίγες ώρες από τα stories του και ο πρωθυπουργός της χώρας υλοποίησε τα αιτήματα Γιαννακόπουλου σε στάση προσοχής. Σε αντίθεση φυσικά με το ΣΕΦ που παραμένει ακόμα στην Πολιτεία.

Ανοίγουμε εδώ μία παρένθεση και σας υπενθυμίζουμε να μην ξεχάσετε αύριο να γεμίσετε τις κάλπες με γαλάζια ψηφοδέλτια.

Δεν περιμένουμε φυσικά κάτι διαφορετικό από μια Πολιτεία που επιτρέπει σε όποιον είναι ισχυρός οικονομικά να κάνει δωρεές στην Αστυνομία και μετά να ανεβάζει βιντεάκια, τρέχοντας με 200 και 300 χλμ, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές συνανθρώπων μας και να μένει ατιμώρητος:

Όμως αν κάποιος μεροκαματιάρης δεν κόψει απόδειξη για μία τυρόπιτα, αντιμετωπίζει την κρατική οργή. Μην ξεχάσετε να γεμίσετε αύριο την κάλπη με γαλάζια ψηφοδέλτια.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24 και τόνισε ότι το μπάσκετ δεν είναι όπως το επάρατο ποδόσφαιρο, όπου γίνονται επεισόδια, γιατί το κλίμα και το επίπεδο εκεί είναι διαφορετικό.

Ωστόσο, έναν χρόνο πριν, οι πράσινοι τραμπούκοι κατέστρεφαν το γήπεδο που τους παραχώρησε το Κράτος και τη γραμματεία, επειδή τους ξεφτίλιζε ο Ολυμπιακός αγωνιστικά με 35-63 στον τέταρτο τελικό και ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ούτε καν τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών στο νέο πρωτάθλημα, το οποίο είναι ήδη αλλοιωμένο!

Αλλά όχι, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στο μπάσκετ δεν γίνονται επεισόδια. Αυτό ισχυρίστηκε ο άνθρωπος που έκλεισε ΜΟΝΟ το Καραϊσκάκη στον αγώνα με την Μπάτσκα Τόπολα για επεισόδια έξω από γήπεδο αγώνα βόλεϊ, αλλά σήμερα δηλώνει περήφανος για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού από τον Ολυμπιακό.

Μην λησμονήσετε να γεμίσετε αύριο την κάλπη με γαλάζια ψηφοδέλτια.

Ο δικηγόρος Θοδωρής Μαραγκουδάκης, υποψήφιος βουλευτής πέρυσι με το Μέρα25, επικροτούσε τότε δημόσια τις καταστροφές στο ΟΑΚΑ μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Χθες ευχήθηκε να βρεθούν κρύοι οι διαιτητές και να πεθάνει «η Ελλάδα του Λιόλιου»!

Πειθαρχικό Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ΥΠΑΡΧΕΙ;

Απειλές, βία, τρομοκρατία, τοξικότητα. Ένας οργανισμός κακομαθημένος να πετυχαίνει ΜΟΝΟ όταν διοικούνται οι ομοσπονδίες και οι λίγκες από πρώην παίκτες τους, όπως ο Βασιλακόπουλος και ο Μποντιρόγκα.

Η πιθανότητα τρίτης σερί σφαλιάρας σε τελικό (μετά το σούπερ καπ και το κύπελλο) από ομάδα με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ, τούς διαλύει τα αφηγήματα και τους στόχους. Κατά συνέπεια, αντιδρούν με τους τρόπους που είδατε…

Τα θέλουν όλα δικά τους με τις γνωστές μεθόδους. Με ΒασιλακόπουλουςΜάνουςΑναστόπουλους και Παναγιώτου. Με 4 σερί ορισμούς του Ντιφάλα και δημόσιες κραυγές των σφαγμένων Κάτας και Ματέο. Με τον Μποντιρόγκα να υμνεί τον Γιαννακόπουλο παραμονή τελικού. Με το κράτος να τους χαρίζει το ΟΑΚΑ. Με την Ευρωλίγκα να τους τιμωρεί πέρυσι για παραποιημένα οικονομικά στοιχεία και το Κράτος να αδιαφορεί και να κυνηγάει της αδύναμους.

Μην ξεχάσετε να γεμίσετε τις κάλπες αύριο με γαλάζια ψηφοδέλτια.

Το τοξικό, εμετικό φαινόμενο συνεχίζεται ανενόχλητο και δεν συγκινείται κάνεις, όπως φαίνεται, εκτός αν διαψευστούμε ευχάριστα έστω αυτή τη φορά.

Μέχρι να σκοτωθεί το πρώτο παιδί στο δρόμο από τις Mercedes που τρέχουν με 200, μέχρι να θρηνήσουμε τον πρώτο διαιτητή από κάποιον τυφλωμένο οπαδό μετά από κάποια στοχοποίηση. Τότε πάλι οι πολιτικοί θα κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα.

Μην λησμονήσετε να γεμίσετε τις κάλπες αύριο με γαλάζια ψηφοδέλτια.

«Μα γιατί επιμένεις τόσο πολύ με τη ΝΔ διαπλοκή;»

Γιατί ακόμα και ο μεγαλύτερος ever διώκτης του Ολυμπιακού, είχε το θάρρος να πει κάποια πράγματα με το όνομά τους από το βήμα της Βουλής. Τα γαλάζια παιδιά δεν θα τα πούνε ποτέ.

Δείτε το επίσημο πρακτικό της Βουλής των Ελλήνων:

Κλείνοντας, θα αναρωτηθούμε ειλικρινά:

Είναι ποτέ δυνατόν, όση ασυλία και αν απολαμβάνει ο Γιαννακόπουλος να μην τιμωρηθεί άμεσα μετά τα όσα είπε χθες; Είναι δυνατόν να μην κινηθούν αυτεπάγγελτα τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας μετά τη χυδαία εξύβριση και στοχοποίηση μίας γυναίκας διαιτητή και μετά πρόκληση προς οπαδούς: «θα έρθω στο γήπεδό σας, πλυθείτε»; Σε μία εποχή που υποτίθεται ότι τέτοια φαινόμενα τιμωρούνται με διαδικασίες-εξπρές μέσω της ΔΕΑΒ, είναι δυνατόν να έχει περάσει μισή μέρα και να μην υπάρχει καμία κινητοποίηση;

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-