TO “31” ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ!..

1. Μπράβο στον Αντιπτέραρχο (Ε.Α.): Γεωργούση, που στις 06-04-2023, στον “ΣΚΑΪ”, επιτίμησε, χωρίς να τον κατονομάσει, τον τέως Α/ΓΕΣ Καμπά ή αλλιώς τον… “Ο Θαυμαστής Του Ψινάκη”, ο οποίος είχε σε άλλο Κανάλι αναφερθεί σε ύπαρξη Ε-Τ “μορατόριουμ”, του οποίου τα στοιχεία δεν γνωρίζουμε, όπως είχε πει, κλπ!.. Επιτέλους!.. (Και ο αγαπημένος συμπατριώτης του Β. Βαρδινογιάννη, ο Ναύαρχος Αποστολάκης του “Σόρος-Σύριζα”, τα ίδια λέει)!..

2. Η δημοσιογράφος Κα Μαριάννα ΠΥΡΓΙΩΤΗ, παντρεμένη με τέως Ι/Πρέσβη στην Αθήνα, θέλοντας να πλειοδοτήσει σε αντι-Ναζισμό, αναφερόμενη στα όσα βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες με τα κτήνη αυτά και τις επιδιώξεις τους, είπε, σε Τ/Ο Κανάλι, κατά την ρύμη του λόγου της “… αν αυτοί (ενν. οι Ναζί) θέλουν να πάρουμε την Πόλη…”, κλπ!

Αφού σας θυμίσω πως, οι Ναζήδες δεν είναι, ούτε καν (!), δεξιοί ή ακροδεξιοί, όπως θέλουν οι Διεθνιστές στην χώρα μας (οι Κομουνιστές και οι μεταλλάξεις τους) να τους παρουσιάσουν, αλλά πως απλώς είναι… Νεο-Ναζί, σας ρωτάμε! Διαβάστε παρακάτω!

– Δηλαδή, Κα μου, είναι Ναζιστής, όποιος Έλληνας ή Ελληνίδα θέλει ή πιστεύει ή ζει με το όνειρο, κάποτε στο μέλλον, η Πόλη να ξαναγίνει ελληνική;

Γιατί χαρίζετε μια τέτοια ιερή ιδέα στους Ναζήδες;

– Και το κυριότερο, πώς μπορείτε να βάζετε στο στόμα σας μια τέτοια ιερή ιδέα, ιδέα αιώνων και αιώνων, ένα τέτοιο ιερό όνειρο που έγινε “ένα” με την ιερή Φυλή μας, με τόση φανερή ειρωνική (κατ’ ελάχιστον), διάθεση;

Ντροπή σας!..

“ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ‘ΝΑΙ”!

ΥΓ. “Για την ιστορία”, το Κόμμα “ΕΛΛΗΝΕΣ”, του Νεο-Ναζιστή Κασσιδιάρη και πλέον του πρώην… “ΕΑΝ…” δικαστικού ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, (ονομασία / “ΕΛΛΗΝΕΣ” / που βρωμίζει και υπονομεύει και το όνομα, αλλά και τον Πατριωτισμό των Ελλήνων), οι δημοσκοπικές εταιρείες του δίνουν σταθερά από 3,5%, έως 4,5%, αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα ποσοστά του κυμαίνονται από 8%, έως 10%!.. [O Βελόπουλος μάλλον θα συντριβεί, αν “κατέβουν” οι Ναζήδες, αφού οι περισσότεροι ψηφοφόροι του, μάλλον, θα ψηφίσουν τον Κασσιδιάρη, γι’ αυτό άρχισε ήδη να μιλάει για… αποστάτη Μητσοτάκη, που άρχισε να πληρώνει βουλευτές του, ώστε αυτοί να πάνε στη ΝΔ, κλπ! Αυτό το κάνει, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την συντριβή του, αν τελικώς αυτή επισυμβεί! Βελόπουλος και ΑΠΑΤΗ (τουλάχιστον απάτη) είναι έννοιες ταυτόσημες! Βελόπουλε! Τους χαιρετισμούς μας στον Κο… Σαββίδη ή Σαμπιντίς ή Πράκτορα των Ρώσων]!..

Κόμμα Κασιδιάρη: Η κυβέρνηση κλείνει τα «παραθυράκια» μετά τις μεθοδεύσεις με τον Κανελλόπουλο

Επίσης! Έτσι όπως είναι τα πράγματα, ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει δυστυχώς την κάθοδο στις εκλογές του Κόμματος αυτού! (Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 05-05-2023)!.. Η εκτίμησή μας είναι πως οι “ΕΛΛΗΝΕΣ” θα συμμετάσχουν κανονικά στις εκλογές! Μακάρι όμως να μην συμβεί αυτό και ας διαψευσθούμε!.. (Να “δούμε” βεβαίως και την σχετική τροπολογία Βορίδη, που θα συζητηθεί στην Βουλή στις 11-04-2023, τί θα περιλαμβάνει, ποιά Κόμματα θα την ψηφίσουν και κυρίως πόσο αυτή θα δύναται να επηρεάσει, ως περιεχόμενο, την απόφαση του “Αρείου Πάγου”, στην κατεύθυνση του να απαγορευθεί η κάθοδος στις εκλογές του υπόψη Κόμματος)!..

3. Το επεισόδιο στο “Οικονομικό Πανεπιστήμιο”, στις 04-04-2023, με τους κακοποιούς – τρομοκράτες, που με τον μανδύα του φοιτητή μπαινοβγαίνουν σε όλα τα Παν-κά Ιδρύματα της χώρας ελεύθερα, κλπ, και το περιπολικό της “ΕΛΑΣ” με τους 3 αστυφύλακες, και τους 4 πυροβολισμούς του Αστυφύλακα οδηγού, που προσπάθησε να σώσει τον εαυτό του, δείχνει τα παρακάτω. Διαβάστε!

Το Κράτος, και(!) με Κυβέρνηση ΝΔ, δεν(!) επιθυμεί να “καθαρίσει” με όλα αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία, τα οποία, αν ήθελε, θα μπορούσε να είχε συλλάβει, όπως και βεβαίως επιβαλλόταν! Απλώς μας κοροϊδεύει 4 χρόνια με κάποιες απλώς λίγες προεκλογικές εκκενώσεις πανεπιστημιακών και άλλων χώρων!

Γιατί όμως δεν θέλει η ΝΔ (για τον διεθνιστικό  και συνεπώς ανθελληνικό “Σόρος-Σύριζα” δεν το συζητάμε, αφού απροκάλυπτα είναι το Κόμμα του μισέλληνος Σόρος στην Ελλάδα) να “καθαρίσει” με όλη αυτήν την πολυκέφαλη πια τρομοκρατία, τώρα “χαμηλής εντάσεως” και κάποτε, στο μέλλον, … “Κύριος Οίδε”;

Διαβάστε!

Διότι και αυτή, ως Κ-Β, είναι διαβρωμένη από ανθρώπους του “ΣΟΡΟΣ” και της “CIA” των “Δημοκρατικών” των Η.Π.Α. σε κρίσιμα πόστα της κρατικής μας διοικήσεως (δυστυχώς και στο Υπ. “ΠΡΟ-ΠΟ”, όπου είναι “πρώτος και καλύτερος Σορίτης” ο τέως Α/”ΕΛΑΣ” Οικονόμου), και δεν μπορεί “να τα βάλλει”, για προφανείς λόγους ρήξεως με το “διεθνές αυτό αφεντικό” της και “αφεντικό” μας, με τον “Στρατό” του Σόρος! (Έχουμε, εδώ και στο παρελθόν, αναφέρει αναλυτικώς και πολλές φορές, ποιός είναι αυτός ο “Στρατός” του Σόρος στην χώρα μας, πού… ανακαλύφθηκε ως ιδέα, πού σχεδιάστηκε, ώστε ακολούθως να λάβει “σάρκα και οστά”, ποιοί τον αποτελούν, κλπ, κλπ, κλπ)!..

Ο “Στρατός” αυτός του Σόρος (ή αλλιώς “ο Σόρος στο Πεδίο”), βοηθιέται στην χώρα μας από την Δικαιοσύνη, η οποία ουσιαστικά, από της εποχής Καλογήρου του “Σόρος-Σύριζα”, νομοθέτησε υπέρ των πάσης φύσεως τρομοκρατών, και μάλιστα λίγο πριν παραδώσει την εξουσία, ενώ στην συνέχεια η ΝΔ δεν άλλαξε τίποτα, έχοντας και έναν Υπουργό στην θέση αυτή… θεατή της πολιτικής!..

Κρίμα που ο Μητσοτάκης, ενώ είχε πει πολλά σχετικά με μια αλλαγή που όλος ο λαός μας περίμενε στο υπόψη θέμα, (βασικό θέμα – Κεφάλαιο της “ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”), δεν έκανε τίποτα όσο κυβέρνησε (είχε πει μάλιστα ότι θα έφτιαχνε και νέες Φυλακές, όπως και ότι θα έκλεινε αυτές του Κορυδαλλού), ενώ ο θεσμός της “Παν-κής Αστυνομίας” ήταν μάλλον ένα “κόλπο” του πανέξυπνου Μητσοτάκη, ώστε σήμερα, μετά από 4 χρόνια, να πει στον λαό (ως προκάλυμμα της ηθελημένης, λόγω Σόρος, αδρανείας του), “να, κυττάξτε Έλληνες, έκανα ό,τι μπορούσα, όπως πχ στα Παν-μια”, κλπ!..

Θυμίζω, “ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΌΜΑΣΤΕ”, ότι και η ΝΔ ήταν και παραμένει ως Κόμμα, ένα Κόμμα γνήσιο υποσύνολο αυτού του τόσο σιχαμερού, αλλοτριωμένου και μαφιόζικου πια “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ” των Η.Π.Α.!..

Κανονικά οι γνώστες της πραγματικότητος Έλληνες, δεν θα ψήφιζαν ΝΔ, διότι δεν είναι ηλίθιοι, αφού και καταλαβαίνουν και ξέρουν πια τί γίνεται στον… Πλανήτη, αλλά αναγκάζονται, για “να μην έρθουν” οι Εθνο-διαλυτές Διεθνιστές των μεταλλαγμένων Κομμουνιστών, ήτοι οι ροζ διεθνιστές με τον δυτικό πια μανδύα του “Σόρος-Σύριζα”!

Αυτό το ξέρουν εκεί στην ΝΔ και το εκμεταλλεύονται πολιτικά, αλλά ξεχνούν πως αν η Ελλάδα εξακολουθήσει να ζει όπως σήμερα, τότε δεν θα είναι πολλές 10ετίες μπροστά από σήμερα, όταν ουσιαστικά δεν θα υπάρχει χώρα, αφού θα αποτελεί ένα πολυ-εθνικό πολυ-φυλετικό μη(!) Κράτος, του οποίου μάλιστα, μέχρι και η ιερή Σημαία θα αλλαγεί!..

Έτσι, για να… επανέλθουμε, η Ελλάδα είναι σήμερα το μόνο Κράτος στον Κόσμο, όπου ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ και ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ η Αστυνομία και η τρομοκρατία κυριαρχεί, με διάφορες μορφές!

– Πού ακούστηκε να “βγαίνει” δγη από την “ΕΛΑΣ”, προς τα στελέχη της, να μην περάσουν μπροστά από την παλιά ΑΣΟΕΕ; Σε ποιό Κράτος συμβαίνει κάτι ανάλογο, να μην μπορεί, ποιός(;), -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- η Αστυνομία(!), να πηγαίνει παντού στο Κράτος;

Πού ακούστηκε να καταλύεται το Κράτος και αυτό να… κυττάζει; Μάλιστα υπήρχαν και ΜΑΤ, εκεί δίπλα στο περιστατικό, και είτε δεν επενέβησαν, λόγω “σταρχιδισμού” και παντελούς, εντός τους, ελλείψεως της εννοίας της συναδελφικότητος, αλλά κυρίως της νομιμότητος ή ορθότερα της ευνομίας, είτε διετάχθησαν να μην επέμβουν, κάτι που είναι φοβερό για την “ΕΛΑΣ”, αν κεντρικά διετάχθη κάτι τέτοιο, αφού ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΥΣΑΝ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΊ ΑΛΛΟ, όπως αφέθηκαν, αν(!),το ξαναγράφω, υπήρξε διαταγή, ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ “ΕΛΑΣ”, ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΜΑΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ, ΣΑΝ ΤΗΝ “ΕΛΑΣ”, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΤΟΥ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ, ΕΤΣΙ, ΣΑΠΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ! 

Άρα, οι 2 Αστυφύλακες που την “έκαναν” για να σωθούν, εγκαταλείποντας τον συνάδελφό τους, μάλλον ήξεραν τα της παραπάνω παραγράφου, ενώ, λογικά, δεν θα πρέπει σχετικώς να διωχθούν, αφού και η “ΑΡΧΗ”, ήτοι η “ΕΛΑΣ” τους εγκατέλειψε, μια “ΑΡΧΗ” που θα έπρεπε να τους σώσει πρώτα και μετά να τους “πηδήξει” για την απειθαρχία τους, αν φυσικά υπήρξε τέτοια!.. (Αυτό και μόνον, λέγε με “πήδημα”, θα πρέπει να γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, διότι αν περάσει σαν νοοτροπία, μετά και με το πέρασμα του χρόνου, και μάλιστα διαβρωμένης όλο και περισσότερο της Παιδείας μας που “πνέει τα λοίσθια”, τότε η… “εγκατάλειψη θέσεως μάχης”, κλπ, πιθανότατα θα διαχυθεί και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες, γιατί όχι και στις ΕΕΔ, και τότε “κλάφτα… Χαράλαμπε”!..

ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ 2 ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΊ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΛΑΣ”! ΔΙΑΒΑΣΤΕ: “Η ΜΙΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΤΟΥΣ… ΜΠΡΑΒΟΥΣ”!.. (Με το τελευταίο εννοούσε τους επχ-τίες και μεγαλο-επχ-τίες)!..

Ποιό λοιπόν μπορεί να είναι το μέλλον μας, ως χώρα, με τέτοια Αστυνομία, στις ρίζες της ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ; Σίγουρα ΚΑ-ΝΕ-ΝΑ, ΜΗ-ΔΕ-ΝΙ-ΚΟ!..

Οι γειτονιές του Κέντρου των Αθηνών, ήτοι της ε/Πρωτεύουσας, έπηξαν από πάσης φύσεως τρομοκρατία, ήπια και βαριά παρανομία και οι Αστυνόμοι κυττάζουν! Υπάρχουν ΤΑ/ “ΕΛΑΣ” στο Κέντρο των Αθηνών όπου τοποθετούνται Αστυνομικοί που έχουν “πέσει” σε δυσμένεια, Αστυνομικοί που “τα πιάνουν” από συμμορίτες, κλπ, κλπ, κλπ!…

Το Κέντρο της Πρωτεύουσας (6 εκ-ρια κάτοικοι πια “σάβουαρ”), και όχι μόνον αυτό, έχει καταληφθεί από ξένους “έτοιμους για όλα”, κατά το γνωστό “άνδρες έτοιμοι για όλα”, θα το θυμάστε!.. Αχαχαχαχαχα!.. Προσθέστε-το και αυτό!

– Κουράστηκα όμως! Καθήστε και σκεφτείτε πια, όσοι και όσες θέλετε, μόνοι σας! “Τροφή” πήρατε!..

Α! Κάποιοι κάποτε κορόϊδευαν ή κακολογούσαν τον κάποτε “ΑΤΤΙΚΑΡΧΗ” Νίκωνα ΑΡΚΟΥΔΕΑ! Ήταν όμως ο μόνος που, με ΑΠΟΦΑΣΗ βεβαίως τότε του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ, ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΥ Π-Θ Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είχε μπει στα Παν-μια, όπως και παντού αλλού βεβαίως, και είχε “καθαρίσει” την τότε -πραγματικά- “Κόπρο του Αυγείου”!.. Από τότε όσοι πέρασαν από την εξουσία του Κράτους ήσαν μόνον λόγια!..

ΥΓ.

α. ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΝΥΝ Π-Θ Κ.Κ.Μ., ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ 4 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ, ΠΕΤΥΧΕ(!!!), ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ KAI ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕΙ!.. 

β. Παρακολούθησα στην “ΤV” (“ONE” CH.), στις 05-04-2023, την τοποθέτηση, για το περιστατικό αυτό στην Πατησίων, του τέως Υπουργού Κου Πέτρου ΕΥΘΥΜΙΟΥ, όπως και για την “Παν-κή Αστυνομία”!

Ήταν 100% στόχος κα μπράβο του! Πώς βεβαίως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού το άτομο αυτό και ΠΑΙΔΕΙΑ διαθέτει και αγνό ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ και εκπ-σεως έτυχε κάποτε, σχεδόν στρατιωτικής, στα στρατόπεδα της Μ. Ανατολής, όταν κάποιοι αγωνίζονταν για την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα;

Είναι αδελφός της επίσης ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΠΑΝ-ΜΙΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ, ΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ! Το μόνον που του καταλογίζουμε, στέλνοντάς του… παλαιούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς είναι ότι είχε… νομιμοποιήσει… γενικώς, ως Υπουργός Παιδείας, αν δεν σφάλλω, τους “Μάρτυρες του Ιαχωβά”, που επί Χούντας και βάσει σχεδίου, (που στηριζόταν κυρίως στην πολύ και συνεχή διανομή χρήματος σε ασχέτους ή αγαθούς Έλληνες, ώστε να τους κάνουν δικούς τους), είχαν πλημμυρίσει την χώρα μας, ερχόμενοι από το… Μπρούκλιν των Η.Π.Α.!..

Η διάβρωση της Ορθοδοξίας μας επιχειρήθηκε από τους “Διεθνείς Εβραίους” στην μεγάλη λαϊκή μας μάζα με τους Γιαχωβάδες και στην “ελίτ” μας με την Μασωνία, ιδιαιτέρως με εκείνη την… Αντι-Μανεα-ϊκή και άρα ανθελληνική, με επικεφαλής εκείνον τον… αποστάτη / “διασπαστή” Μασώνο Καθηγητή από την Πάτρα, που είχε εμφανισθεί το 1973, αν δεν απατώμαι, και λειτουργούσε – λειτουργεί σταθερά και για χρόνια, ως 2ος στην χώρα Μασωνικός Κλάδος, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και μοναδικός υπηρέτης αυτών της Αγγλίας στην χώρα και στην… γειτονιά μας! (Αυτός, ο ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ της “ΕΑΝ”, και τώρα πιόνι του Ναζιστή Κασσιδιάρη, μήπως ανήκει σ’ αυτόν τον 2ο στην χώρα μας ανθελληνικό Μασωνικό Κλάδο και εκτελεί έξωθεν εντολές); 

Εύχομαι ο Κος Ευθυμίου, [που δυστυχώς έγινε “κολλητός” του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ο οποίος “πούλησε” τον ευεργέτη-του Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, όπως και “κολλητός” του Κων-νου ΣΗΜΙΤΗ (Αβουρί) που διέλυσε το ΕΘΝΟ-ΛΑΪΚΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ], να μην έχει γίνει και ο ίδιος “ΓΙΑΧΩΒΑΣ”*!..

* Ο σχεδιασμός των “Διεθνών Εβραίων” προκειμένου γενικώς να προσβάλλει και διαρρήξει καίρια τις ρίζες μας, παρουσιάστηκε στην Ελλάδα με την μορφή των “ΓΙΑΧΩΒΑΔΩΝ”, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη αντίστοιχες με της Ελλάδος στοχεύσεις επιδιώκονται, στις μεγάλες λαϊκές μάζες πάντα, με τους “Πράσινους” και τους “Οικολόγους”!..

4. Προς Κον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ! Μην λες, ανόητε, για φορολογία Τραπεζών, διότι μπορεί να μην βγεις βουλευτής! Άκουσέ μας, ίσως να ξέρουμε κάτι παραπάνω, από εσένα! (Διάβασε, ρε Αρκαδιανέ, πιο πάνω, για τον Αρκουδέα, διότι είπες και μια άλλη μεγαλο-παπαριά, ότι “όπου διαδηλώνει το ΚΚΕ δεν υπάρχουν καταστροφές” και αναζήτησε να δεις αν τότε, ήτοι επί Αρκουδέα γινόταν ο κακός χαμός και με το ΚΚΕ)!..

Αν ο “Σόρος-Τσίπρας” υπήρχε μια περίπτωση να βγει 1ο Κόμμα στις προσεχείς εκλογές, μετά τα όσα είπε για τις Τράπεζες στην τελευταία του αναφορά περί Οικονομίας (στο Περιστέρι ήταν νομίζω), υπέγραψε, φαρδιά – πλατιά την ήττα του!..

Είναι δυνατόν, ηλίθιε “Σόρος-Τσίπρα”, που “το παίζεις και… ξύπνιος” να θες να γίνεις Π-Θ και ειδικώς της αρχικώς χρεοκοπημένης και ακολούθως υποθηκευμένης, εξ αιτίας σου, για να μην γράψω από εσένα, για 99 χρόνια Ελλάδος (υπολογιζομένης της υποθηκεύσεως από του 2015) και ουσιαστικά “να τα βάζεις” με τους Κοσμοκυρίαρχους “Διεθνείς Εβραίους”;

Εκτός, φίλοι, αν μετά από τις παπαριές που είπε για να χαϊδέψει τα… αφτιά του άσχετου και κυρίως απελπισμένου ελληνικού πόπολου, που πείθεται εύκολα* και σήμερα και… πάντα, όπως προφανώς πιστεύει ο “Σόρος-Τσίπρας”, επικοινώνησε με τα “Διεθνή Αφεντικά” και τους εξήγησε ότι, ό,τι είπε, το είπε για να βγει… Π-Θ και να μην ανησυχούν, αφού μετά από τις εκλογές δεν πρόκειται να κάνει τίποτα σχετικό με όσα είπε, και πως θα είναι απολύτως πειθαρχικός στις διαταγές τους!..

* Αυτό πραγματικώς πιστεύουν στον “Σόρος-Σύριζα” για τους Έλληνες πολίτες και γι’ αυτό, αυτό που είπε η Τσαπανίδου στην Κα Κοσσιώνη, στις ειδήσεις του “ΣΚΑΪ”, πριν από 3 ημέρες, περί… προπαγάνδας της ΝΔ, που θα πείσει ή φοβίσει το λαό μας, με αποτέλεσμα αυτοί να την ψηφίσουν, είναι κάτι που πραγματικά φοβούνται στην “Κουμουνδούρου”, με αποτέλεσμα να εστιάζονται σ’ αυτό και να μην αντιλαμβάνονται ότι μιλώντας έτσι ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ (!!!) και μάλιστα βάναυσα τον λαό μας, τον οποίον εμμέσως, αλλά ταυτοχρόνως και αμέσως, τον αποκαλούν έτσι βλάκα, χαζό και ανόητο, και κυρίως ως μη (!) έχοντα κρίση!..

5. Ο Μπασκετμπολίστας του Βάζελου Παππάς, ο οποίος θέλει να γίνει Δήμαρχος των Αθηναίων, δεν είναι ούτε ΚΚΕ, ούτε “Σόρος-Σύριζα”! Ο Παππάς είναι “ΑΝΤΑΡ-CIA”!

6. “Ψηφήστε” τον Μιθριδάτη! Ο κυριότερος λόγος είναι… , διότι το αξίζει!.. Όχι μόνον διότι βρίζει χυδαία  μάνες, αδελφές, γυναίκες γενικώς, κλπ, αλλά κυρίως “διότι γλείφει, όπου προηγουμένως έχει φτύσει”!..

Ψηφήστε όμως και τον “Σόρος-Τσίπρα”, διότι του αρέσει να τον γλείφουν, αφού προηγουμένως τον έχουν φτύσει, όπως απεδείχθη με την τοποθέτηση στα ψηφοδέλτια του “Σόρος-Κόμματος” του… “Μιθριδάτη”!..

Είναι και (!) αυτή η Ελλάδα, αλλά και (!) η πολιτική… Ελλάδα του 2023!..

7. Κε Παγουλάτε του “ΕΛΙΑΜΕΠ”! Καμία απειλή δεν υπάρχει από μια 2η θητεία Τραμπ, όπως είπατε!.. Σήμερα έχουμε τεράστια προβλήματα στον Πλανήτη με τον αγαπημένο σας Κο Μπάϊντεν, τους “συν αυτώ” και τους… όπισθεν αυτού!..

Θυμάστε πχ να είχαμε κανέναν πόλεμο επί Τραμπ; Καμία ενεργειακή, οικονομική, επισιτιστική ή άλλης μορφής κρίση; 

Πότε ήταν γενικώς ο Πλανήτης “στα… κάγκελα”; Τότε ή τώρα;

Ηρεμήστε λοιπόν, ώστε να μπορέσετε να σκεφτείτε καλύτερα, παρακαλώ και έτσι ίσως θελήσετε μετά να πείτε την αλήθεια στον ε/λαό!..

8. Εκτιμούμε πως, μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαϊου, ο “Σόρος-Σύριζα” θα προβεί και σε άλλες ενέργειες, σαν πχ αυτήν των Αστυνομικών στην Πατησίων, (των οποίων τα φρονήματα θα πρέπει να ψαχθούν μήπως και ήταν στημένοι από το “Σόρος-Κόμμα” / οπωσδήποτε του οδηγού το πολιτικό “πιστεύω”), όπως φωτιές, καταστροφές, απεργίες, στάσεις εργασίας, κλπ, κλπ, κλπ, ώστε να καταδειχθεί ότι δεν υπάρχει πουθενά και σε τίποτα ασφάλεια!.. “Ακούτε μένα”, που έλεγε και ο Γιάτσεκ Γκμοχ, αυτοί του “Σόρος-Σύριζα” δεν ορρωδούν προ ουδενός, εμψύχου και… αψύχου!..

9. Καλά ρε ξεφτιλισμένοι της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και της “Κούλας”! Καλά ρε πουλημένε Σιδηρόπουλε! Δεν ήταν… χερούκλα αυτή του Γαλανόπουλου στο ματς της “Κούλας” με τον Βόλο, στον Βόλο; Φτου σας ξεφτίλες!.. Ωραίο Πρωτάθλημα θα πάρεις Μελισσανίδη, αν το πάρεις τελικώς!..

  • Κε Μπένετ*, ήταν πέναλτυ αυτό ή όχι, ρε παλιορόμπα του Μελισσανίδη;
  • Κε Μπαλτάκο, Κε… “Νεο-Ναζί”, εσύ τί λες, ρε τσάτσε των Μελισσανίδη και Σαββίδη, αλλά και “κρυφοτσάτσε” του Αλαφούζου; Ήταν πέναλτυ ή όχι;

Φτου σας, ρε ξεφτιλισμένοι

Κε Μπέε! Ήταν νόστιμα τα καλαμαράκια που φάγατε με τον Μελισσανίδη και τον Περιφερειάρχη Αγοραστό στον Βόλο;

10. Δήλωσε ο Καλίν, ήτοι το “Alter Ego” του ΡΤΕ!.. “Δεν σχεδιάσαμε ποτέ(!) σύγκρουση με την Ελλάδα”!..

Είπαμε Κε Καλίν, είπαμε, αλλά όχι και τόσο δυνατά και ηχηρά ψέματα! Μόνον(!) σύγκρουση σχεδιάζατε και σχεδιάζετε συνεχώς Κε Καλίν!.. Δεν ρωτάς και τον Κο Ακάρ (ΥΠΑΜ), αν δεν γνωρίζεις; Τα πολεμικά σχέδιά σας είναι έτοιμα, πολυ-δοκιμασμένα και… αναμένουν εκεί!.. Αλλά, αν είναι να ηρεμήσετε και να επιλύσουμε την μία και μοναδική διαφορά μας, που ταλανίζει και τα 2 Κράτη αρκετά χρόνια τώρα, τότε, άντε, “κομμάτια να γίνει”, λέγε ό,τι θες, χωρίς φυσικά να υπερ-… παπαρολογείς!..

11.

Για “συμμορία” κάνει λόγο ο Ολυμπιακόςμε αφορμή τον ορισμό Γιόβιτς στο “αιώνιο” ντέρμπι – Τι απαντά η ΕΠΟ.

Ορισμό «διαιτητή ελίτ» ζητά η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αντί του Κροάτη διαιτητή Φραν Γιόβιτς, στο ντέρμπι «αιωνίων», με τον Παναθηναϊκό, στη «Λεωφόρο» την ερχόμενη Κυριακή (9/4) για τα πλέι οφ της Super League. «Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λόγια. Καλούμε τις υπερεθνικές Ομοσπονδίες FIFA/UEFA και την Πολιτεία να παρέμβουν σε αυτά τα αίσχη και να οριστεί διαιτητής ελίτ ή σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για ό,τι συμβεί θα είναι και δική τους και όχι μόνο των επικίνδυνων στημένων της ΕΠΟ και της ΚΕΔ,» αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» και εξαπολύουν πυρά κατά της ΕΠΟ και της ΚΕΔ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η συμφωνία και η απαίτηση των ομάδων ήταν ξεκάθαρη: Ελίτ διαιτητές στα ντέρμπι και διαιτητές 1ης κατηγορίας μόνον αν είναι από τα δέκα μεγαλύτερα πρωταθλήματα!

Με όλα όσα προηγήθηκαν και παρά τις “διαβεβαιώσεις” Μπένετ ότι για τις τρεις επόμενες αγωνιστικές υπάρχουν ελίτ που έχουν συμφωνήσει να έρθουν, ορίζουν έναν τέτοιο διαιτητή στο μεγαλύτερο ελληνικό ντέρμπι και στον πιο κρίσιμο αγώνα μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα. Δεν μπόρεσαν (γιατί δεν ήθελαν) να βρουν ούτε διαιτητή από τα δέκα μεγαλύτερα πρωταθλήματα.

Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λόγια. Καλούμε τις υπερεθνικές Ομοσπονδίες FIFA/UEFA και την Πολιτεία να παρέμβουν σε αυτά τα αίσχη και να οριστεί διαιτητής ελίτ ή σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για ό,τι συμβεί θα είναι και δική τους και όχι μόνο των επικίνδυνων στημένων της ΕΠΟ και της ΚΕΔ».

Απάντησε στον Ολυμπιακό η ΕΠΟ σχετικά με τον ορισμό διαιτητή στο ντέρμπι «αιωνίων»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) απάντησε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφορικά στην απαίτηση της τελευταίας, με σχόλιό της, για ορισμό «διαιτητή ελίτ» αντί του Κροάτη Φραν Γιόβιτς στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο» την ερχόμενη Κυριακή (9/4). Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ τόνισε πως «αρχικά είχε ορισθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα», καθώς και πως για αυτή την αγωνιστική δεν υπήρχε διαθεσιμότητα για elite διαιτητές από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ιταλίας, παρά το σχετικό αίτημα από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρεται:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική των play off της Super League1.

  • Στο παιχνίδι αυτό είχε αρχικά ορισθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα.
  • Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Στιβ Μπένετ με τη μεσολάβηση και τη συνδρομή της UEFA κατέθεσε την Τρίτη 4/4 αίτημα για elite διαιτητές από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι οποίες απάντησαν ότι για αυτή την αγωνιστική δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Δήλωσαν, όμως, έτοιμες να δώσουν elite διαιτητές σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια των play off της Super League1.
  • Κατόπιν όλων των παραπάνω η ΚΕΔ προχώρησε στην επιλογή του συγκεκριμένου διαιτητή Α’ κατηγορίας».

Τελικώς ορίστηκε ο “ελίτ” Κάρλος ΓΚΡΑΝΤΕ!

 

12Yeni Çağ Gazetesi İlk Sayfası

İşte Akşener’in gerilmesinin nedeni! “Artık şapka düştü, kel göründü”

Bazı anketlerde yüzde 7’lik baraj sınırına kadar gerilediği yönünde yapılan tespitler nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tavırlarına yansıdığı belirtildi. Uzmanlar Akşener’in agresif tavrını Haber7’ye değerlendirdi.

İşte Akşener’in gerilmesinin nedeni! "Artık şapka düştü, kel göründü"
 06.04.2023

Meral Akşener’in 6’lı koalisyon masasındaki gelgitleriyle başlayan, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Kılıçdaroğlu’na açık desteğiyle tırmanan, milliyetçi tutumuyla bilinen Yavuz Ağıralioğlu’nun partiden istifasıyla ciddi boyuta varan İYİ Parti tabanındaki rahatsızlık kopuşlara neden oldu.

Bazı anketlerde yüzde 7’lik baraj sınırına kadar gerilediği yönünde yapılan tespitler nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tavırlarına yansıdığı belirtildi.

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilat binasına isabet eden bekçi kurşunu üzerinden Başkan Erdoğan’ı ve Emniyet teşkilatını hedef alan Meral Akşener, partisinin TBMM’deki son toplantısında ses tonunu yükseltip Meclis’e mermi fırlatarak konuşması “oy gerginliği” olarak değerlendirildi.

Akşener’deki gerilimi kamuoyu araştırmacıları ve yazarlar Haber7’ye değerlendirdi.

EMİN PAZARCI: AKŞENER’İN ŞOVU FAYDASIZ, ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Haber7’ye konuşan Gazeteci Yazar Emin Pazarcı, İYİ Parti’de ciddi oranlardaki oy kaybının devam edeceğini, Meral Akşener’in şovlarının kopuşu engelleyemeyeceğini söyledi. İYİ Parti’nin oylarının düşmesinin ana nedeninin 6’lı masayı terk edip ağır sözler söylemesinden 3 gün sonra geri dönmesi olduğunu belirten Emin Pazarcı, Yavuz Ağıralioğlu ile birlikte milliyetçi ve ülkücü seçmenin partiden kaçtığını ifade etti. “Artık şapka düştü kel göründü.” diyen Emin Pazarcı, şöyle devam etti:

“Akşener masayı terk ettiğinde İyi Parti genel başkan yardımcıları yüzde 40 oy kaybettiğini, kendi genel başkan yardımcıları masayı terk ettiğinde çıkıp televizyonlarda söylediler. Meral Akşener, ne olduysa oldu, bütün bunlara rağmen geri döndü. Nasıl bir anlaşma yaptılar, ne vaat ettiler yada noktada ikna edildiler bilmiyorum ama hiçbir şey yokmuş gibi bütün bunları söyledikten sonra ‘seçmenimiz Kılıçdaroğlu’na oy vermez’ demelerine rağmen döndüler. Bu da iplerin koptuğu nokta haline geldi. Sadece Artık İyi Parti tabanı Kılıçdaroğlu’na oy vermekle kalmıyor, İyi Parti’den de kaçıyor.”

TOPLAMA PARTİ DAĞILMAYA BAŞLADI

İyi Parti’de Ağıralioğlu ile birlikte pek çok ismin istifa ettiğini söyleyen Emin Pazarcı, “İYİ Parti şu an bocalıyor. Zaten toplama bir partiydi, şimdi dağılmaya başladı. Akşener de bunu görünce TBMM’deki grup toplantısında şov yaptı ama bu şovun ayakları yere basmıyor. Ne dediği ve ne yaptığı belli değil. Karmakarışık ve akla mantığa uymayan ifadelerde bulundu. Fakat bu kopuşu engellemez.” diye konuştu.

HDP’li Sırrı Sakık’ın ‘Kılıçdaroğlu bize kapalı kapılar ardında birtakım vaatlerde bulundu, bunları açıklasın’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Emin Pazarcı, “Bunlar arasında Öcalan’ın serbest bırakılması, Kandil’dekilerin dönmesi bile var. HDP ile aynı masada bulunan Meral Akşener, İyi Parti’deki bu sarsıntıyı dindiremez. Meselenin özü budur. İyi Parti oylarında gerileme olduğu açık ve net. Büyün kamuoyu araştırmalarının ortak noktası İyi Parti’nin gerilediğidir.” sözlerini sarf etti.

HİLMİ DAŞDEMİR: AKŞENER İNANDIRICILIĞINI YİTİRDİ

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Haber7’ye yaptığı açıklamada Akşener’in inandırıcılığının kalmadığını söyledi.

İYİ Parti’nin HDP ile saf tutmasına tepki gösteren Yavuz Ağıralioğlu’nun çıkışıyla beraber kopuşlarda artış yaşandığını kaydeden Daşdemir, “İYİ Parti’den kopuş Yavuz Ağıralioğlu ile başlamadı, kopuş daha önce başlamıştı. Çünkü ittifaklarda HDP’nin orada olduğu biliniyordu. Bu, gün yüzüne çıktıktan sonra kopuş başladı. Akşener’in masadan kalkıp sonra tekrar masaya oturması onun inandırıcılığını ortadan kaldırdı. Sonuç olarak sürekli kazanamayacak aday olarak yaftaladıkları Kılıçdaroğlu’nu bir anda kazanacak aday diye gösterdiler. Bu toplum tarafından sorgulanmaya neden oldu ve kopuş böyle başladı. Yavuz Ağıralioğlu’nun ortaya koyduğu somut veriler de durumu perçinledi.” dedi.

“İYİ PARTİ’NİN GÖRDÜĞÜ SON İYİ SEÇİM OLACAKTIR”

Bu seçim İYİ Parti’nin gördüğü son iyi seçim olacaktır.” diyen Daşdemir, İYİ Parti’nin gerileyeceğini belirterek şunları söyledi:

“Bundan sonraki seçimlerde İYİ Parti yüzde 1-2 gibi oy oranlarında göreceğiz. Çünkü İYİ Parti, net bir ideolojisi ve savunduğu kavram olmayan parti. Bir taraftan bakıyorsunuz terörist başı Apo’ya özgürlük ev hapsinden bahsediliyor, bir taraftan federatif yapıdan bahsediliyor, diğer taraftan da ateşli bir şekilde LGBT’yi savunanlar İYİ Parti’de yönetici pozisyonundalar. Bunlar olunca da oradaki milliyetçi muhafazakar kesimden kopuşlar oldu. Ardından da HDP ve PKK’nın kendi cumhurbaşkanı adayına verdikleri açık destekte bunu iyice pekiştirmiş oldu.”

MAĞDURA OYNARAK KOPUŞLARI DURDURMA PEŞİNDE

Akşener’in oy kayıpları nedeniyle kaza kurşunu üzerinden mağdura oynadığı ve agresifleştiğini vurgulayan Daşdemir, şu ifadelerde bulundu:

“Akşener’in bu agresif tavrının nedeni, oy kopuşları var. Toplumda mağdura yönelik korumacı bir yaklaşım olduğu için Akşener İstanbul il başkanlığındaki olaydan bir şekilde medet umarak ‘İnsanlar bize oy vermeye başlarlar’ gibi bir yaklaşım içinde. Ancak İYİ Parti’ye o anlamda halk arasında denildiği gibi ‘geçmiş olsun’ demek gerekiyor. Toplumda oluşan seçmen sadakatinin büyük oranda koptuğunu İYİ Partili seçmenin ağırlıklı olarak Memleket Partisi’ne yöneldiğini görüyoruz.”

“AKŞENER’İN MAĞDUR ROLÜ TUTMADI”

TBMM’deki grup toplantısında yerlere mermi fırlatan Akşener’in mağduriyete oynamasında tutmadığını belirten Daşdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

“Akşener’in mağdur rolü de tutmadı. Eğer tutmuş olsaydı şu anda İYİ Partililer her yerde eylem yapıyordu. Onların oynadığı oyunla siyaset şekillenmiyor. Böyle süreçlerde toplumun algısı ve okuması var.”

KAYNAK: HABER7
Nurullah AlpayHaber7.com – Editör

13Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası

    Milliyet Gazetesi İlk Sayfası

  Akşam Gazetesi İlk Sayfası

Yeni Akit Gazetesi İlk Sayfası

Diriliş Postası Gazetesi İlk Sayfası

14.

​Kriz Masası!..

SERDAR ARSEVEN
ALINTI YAZAR

​Kriz Masası!..

06.04.2023

Şu “6’lı Masa muhabbeti” bitti mi, ne?

Meral Akşener’in dağıttıktan sonra kırıp döktüklerini toparlamak için geri döndürüldüğü Masa’dan pek bahis yok bugünlerde.

“Ne Masa’ydı ama” değil mi?

“Noter Masası,

Kumar Masası,

Katlanır Masa,

6’lı Masa,

7’li Masa,

NATO Masası…”

Birçok isim takılmış “Masa”ya…

“Kriz Masası” bugünkü yazımın başlığı.

Meral Akşener’in “malûm yöntemlerle” yatıştırılmasının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun duruma hakim olduğu, sırtını terör örgütüne dayadığını ilân eden HDP’nin “Masa”ya alenî desteğinin önünde hiçbir engelin kalmadığı söylenmişti.

Cezaevi’ndeki Selahattin Demirtaş da, işi iyice sağlama almak için “Rahat Dur Meral Hanım!” özetli “muhtıra”yı yayımlayınca ve muhatabı da bu durumu “hazin sessizlikle” karşılayınca…

“Son direniş noktası da çökertildi!” denmişti.

Denmişti ama, evdeki hesaplar çoğu zaman çarşıya uymaz.

Meral Akşener, olan bitene boyun eğince bugüne kadar ona destek verenlerin hepsi aynı şeyi mi yapar?

Parti’nin en ağır isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu’nun “Biz çocuklarımızın katillerinden medet ummayacağız!” gerekçeli istifasını “tek kişilik” bir tavır olarak gören var mı?

İyi Parti’deki erimenin hızlanarak devam ettiğini göremeyen var mı?

*

Muharrem İnce, “Parsel parsel satın almışlar Atatürk’ün Partisi’ni” diyor malûm.

Ağıralioğlu da, çok daha ince ifadelerle, “tehlikeye” dikkat çekiyor.

Masa’nın iki “büyük” partisi.

Biri hâlâ “büyük” de, diğeri ne kadar büyük, mesela Cem Uzan’ın bir dönem rüzgârını estiren partisinden ne kadar büyük, tartışmalı!..

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı’na kapak atabilmek için aklında, “hayâl”inde ne varsa veriyor.

Seccade Krizi’nden sonra da, hayal^ı kesenin ağzını iyice açtı malûm.

“Herkese iki anahtar, kim ne veriyorsa benden beş fazlası!”

“Yok mu arttıran?” politikası…

“Bütün tuşlara basmak” da deniyor buna!

Ona cumhurbaşkanı yardımcılığı, buna bakanlık, şunlara beşer, onar, yirmişer vekillik…

Ne bitmez kaynakmış bu?

Meral Akşener’in daha sonra “malûm yöntemlerle” döndürüldüğü “Masa”yı dağıtırken neler dediğine bir kez daha bakın;

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bunları niçin yaptığının, CHP’yi bile niçin böylesine gözden çıkarttığının cevabı var orada!..

E, şimdi, Koca CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “şahsi hırslarına” feda mı edilecek?

NE OLURSAN OL, MİLLİ OLMA!..

Geçtiğimiz günlerde, ahir ömründe Bülent Ecevit’e siyasi komplo kuranlarla, Deniz Baykal’ı kaset üzerinden devre dışı bırakanlara işaret etmiş ve o günlerde yazdıklarımızdan misaller vermiştik.

Bülent Ecevit’e ve Deniz Baykal’a “Esas tehlikeye dikkat çekerek!” destek verdiğimiz için “Muhafazakâr Mahalle”den bazıları tarafından hedefe yerleştirildiğimize de şöyle bir temas etmiştik.

“Bizim mahalleden değilse, mutlaka kötüdür!”

Ne “dar” bir bakış açısı bu böyle!..

Evet,

Bunlar “Atatürkçü Sol”u ya da “Ulusalcı Sol”u etkisiz hale getirmeyi hedefleyen operasyonlardı

“Atatürkçü Sağ” diyerek işaret ettiğimiz MHP’yi etkisiz hale getirmek için de, başta “kaset” olmak üzere birçok “komplo” aracı kullanıldı malûm.

Rahmetli Erbakan Hoca’ya siyaset hayatı boyunca yaşatılanlar da, aynı çerçevede.

Milli Görüş, Türkiye’yi bölmek isteyenlerin önündeki en büyük engellerden biriydi ve onu da dağıtmak için çevirmedikleri dolap, sızmadıkları yapı kalmadı.

Dikkatinizi çekiyordur, Sayın Erdoğan’ın dış güçlerin hedefine yerleştirilmesi, daha çok son beş altı senede oldu.

İçerideki “unsurlardan” kurtuldukça (ki kurtulması gereken birçok unsur var hâlâ!) “Milli Hamlelere “ağırlık verdikçe üzerindeki “dış baskı” da arttı.

Yani…

İster sağcı olun, ister solcu,

İster Atatürkçü olun, İster İslamcı,

İster Milliyetçi olun, ister Ulusalcı…

“Milli Duruşunuz” varsa…

Mutlaka hedefe yerleştiriliyorsunuz!..

Olan biteni, “Masadaki Partilerin” tabanları da hepten görmüyor değil.

Masa’daki partilerde görev yapanların hiçbiri görmüyor değil.

“Şunu, şunu, şunu bir araya getirir.

Her parti üzerinden farklı kesimlere mesaj verir,

Vatandaşa güller, karanfiller uzatır…

Kadınlardan, erkeklerden, eşcinsellerden oy alır…

Gerekirse nutuktan bir pasaj, gerekirse Kur’an’dan bir ayet okur…

Bir selam Kandil’e, bir selam Trabzon’a, bir selâm Diyarbakır’a, bir selâm da Balgat’a çakar…

İktidara otururuz!” hesapları yapılsa da…

Evdeki hesap başka, çarşıdaki hesap başka!

*

Şimdilerde “Kriz Masası” fena halde fokurduyor.

Adaylıklar belirlendiğinde, listelerin son şekli ilan edildiğinde, işler iyice karışacak…

Bugüne kadar sessiz kalanların büyük bölümü de o günlerde sahneye çıkacak ve Muharrem İnce’nin, Yavuz Ağıralioğlu’nun tepkilerinden çok daha fazlasıyla gündeme gelecek…

“Ona cumhurbaşkanı yardımcılığı, buna bakanlık, yüzde birin onda birlerine beşer, onar,yirmişer milletvekilliği” dağıtarak nereye kadar yürüyebilirsiniz?

“Hayâl satarak” nereye kadar?

Şimdilik susan şahısların konuşmalarını nereye kadar engelleyebilirsiniz?

Politika bu, hele “kişisel beklentiler” karşılanmasın…

Bugüne kadar susanlar, öyle bir çıkarlar ki ortaya…

*

“Memleket elden gidiyor…

Üstelik biz de bir şey alamadık!..”

*

Bu iki “sıkıntı” bir araya gelsin hele…

Eli kulağında, aday listeleri kesinleşecek işte.

Ne kaldı ki şunun şurasında…

MİLAT

15.

ABD'de batan bankalar ve Hazine Bakanı Nebati'den muhalefete faiz sorusu

MEHMET ACET
HABER7 YAZARI

ABD’de batan bankalar ve Hazine Bakanı Nebati’den muhalefete faiz sorusu

06.04.2023

Geçtiğimiz Salı akşamı Haber Global’de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile biraraya geldik.

Başak Şengül moderatörlüğünde Özay Şendir, Murat Üzel ve bendeniz bakan Nebati’ye sorularımızı yönelttik.

Şunu ifade etmek isterim:

Yaklaşık 1,5 yıldır yolculuğuna kararlı bir şekilde devam eden ekonomide Türkiye modelinin, enflasyonu bir kenarda tutacak olursak, son derece pozitif sonuçları oldu.

Bunu ihmal edilebilir anlamında söylemiyorum, enflasyon toplumu, her haneyi yakından ilgilendiriyor ve bunun negatif sonuçları devam ediyor.

Ama bir de şu var:

Üretim, yatırım, ihracata dayalı büyüme odaklı model, hem artan vergi gelirleri sayesinde hükümetin sabit ve dar gelirlileri kollayan güçlü adımlar atmasına yardımcı oldu, hem de çok güçlü bir istihdam üretti.

Ve bu da toplumu pozitif anlamıyla çok yakından alakadar ediyor.

Şöyle ki;

Yeni modelin hayata geçmesiyle birlikte işsizlik oranları periyodik bir şekilde gerileyerek uzun bir aradan sonra tek haneli rakamları gördü.

İstihdamda 31,8 milyon rakamıyla tüm zamanların rekoru kırıldı.

Diğer yandan Salı günü açıklanan rakamlar, ihracatta artışın (yıllık %4,4 oranında artış oldu) yine rekorlar kırılarak devam ettiğine işaret ediyor.

İki yıl içinde 175 milyar dolardan 250 milyar dolar seviyelerinin üstüne çıkan ihracat rakamlarının geçen yıl inanılmaz bir artışla 104 milyar doları bulan enerji maliyetlerini karşılamada (öncesinde yıllık ortalama 50 milyar dolar) etkin bir rol üstlendiğini de eklemiş olalım.

ENFLASYONDA “YÜKSELECEK” BEKLENTİSİNİN YERİNİ “DÜŞECEK” BEKLENTİSİ ALDI

Yaptığımız programda Bakan Nebati’ye Pazartesi günü açıklanan enflasyon oranlarıyla ilgili değerlendirmelerini sordum.

(Enflasyon, aylık bazda % 2,29, yıllık bazda %50,51 olarak gerçekleşti.)

Bu sonucun kendileri için tatmin edici olduğunu ifade eden Nebati, enflasyon algısıyla ilgili altı çizilmesi gereken bir açıklamada bulundu.

Şöyle dedi:

“Sizi temin ederim ki enflasyonla mücadele konusunda yaptığımız tüm araştırmalarda enflasyonun artacağı beklentilerinin kırıldığını gördük. Bir ara enflasyonu tetikleyen sebeplerden birisi, beklentilerdeki oran yüzde 40’tı. ‘Yarın fiyatlar artacak alayım’ diyerek ilerideki ihtiyacını erkene çekme davranışı ve beklentisi kırıldı.”

Bu sözlerin ardından araya girip sordum:

“Yani, toplumda enflasyon yükselecek duygusunun yerini, enflasyon düşecek duygusu mu aldı” diye.

Bakan Nebati, “Evet” diye teyit ettikten sonra, “Enflasyon yükselecek beklentisi, enflasyon düşecek beklentisine dönüştü” ifadelerini kullandı.

Bu iyi haber.

Ki, yine Hazine ve Maliye Bakanı’nın ağzından, bir sonraki ay enflasyonun %45’e gerileyebileceğini, devamında bu düşüşün devam edeceğine dönük beklentilerinin olduğunu aktarabilirim.

FAİZLERİ ARTIRIN DEDİLER, ABD FAİZLERİ ARTIRDIĞI İÇİN BANKALAR BATTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yaptığımız programda muhalefete ‘faiz’ üzerinden salvolarda bulundu.

Meydan okudu.

Bunun için kendisinin elini güçlendiren bir takım gelişmeler de oldu malum.
ABD’de bankalar battı.

Avrupa’da bazı bankalar sallandı, Alman devi Deutche Welle şöyle bir gitti geldi, hisseleri çakıldı.

Bütün bunların sert faiz artışlarıyla alakası çok net.

Bakan Nebati’de Türkiye’nin faiz indirerek ekonomik yolculuğuna devam etmesinin verdiği özgüvenle bizim buradaki muhalefete sorular sordu, sorduğu sorulara cevaplar verdi.

Aktarıyorum:

“Biz faizleri düşürürken bize ‘faizleri artırın’ dediler. 6’lı masa ekonomi politikası olarak faizleri artıracak mı artırmayacak mı? Şimdi faizleri artıracağız diyemediler. Faiz artırın diyorsanız bize bedelinin ne olacağını söylemek zorundasınız. ABD faizleri artırdığı için bankaları battı. Biz diyoruz ki 15 Mayıs’ta faizler artmayacak. Bu politikamızda herhangi bir değişiklik olmayacak. Türkiye Ekonomi Modeli oturdu. Bu bir meydan okumadır. Meydan okumalardan biri politik arenada dünya 5’ten büyüktür’ demekse, ikinci meydan okuma da biz sizin politikalarınızla değil, sancılı bir geçiş olsa bile bu politikalarınızı terk ederek Türkiye’ye özgün, işsizliği azaltan, üretimi artıran bir politika uygulamaktır.”

DEPREMİN MALİYETİ BÜYÜK AMA TELAFİ EDECEĞİZ

Bakan Nebati’nin, 6 Şubat depremlerinin ardından ekonomik bakımdan da ağır bir tahribat ortaya çıkmasına rağmen ‘özgüvenle’ hareket ettiğini bize anlattıklarından anlayabiliyoruz.

İlk andan itibaren herhangi bir tereddüt göstermeden nereye ne kadar kaynak aktarımı gerekiyorsa bunun için kesenin ağzını açmış.

İlgili bakanlara bunu net bir şekilde iletmiş.

Bu özgüvenin arkasında biraz da 2022 sonuna kendi ifadesiyle “Çok güçlü bir kasa” ile girilmiş olması var.

Yine aynı yere çıkıyor.

Büyüme odaklı ekonomi modelinin getirdiği güçlü vergi geliri artışı ve bütçede hedeflerin çok çok üstünde bir bir performansın yakalanması, ilk anda “Deprem yaralarının sarılması için ne lazımsa yapalım” refleksinin önünü açmış.

Bakan Nebati, şöyle diyor:

“Deprem sabahı görevlendirildiğim yer olan Şanlıurfa’ya geçerken hazırlığımızı yaptık ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öğlen saatlerinde AFAD’a ödenmesi gereken 100 milyar lirayı ifade ettiler. Biz hemen kaynak oluşturarak bu miktarı tahsis ettik ve şu ana kadar da 40 milyar lirasını ödemiş durumdayız.”

Böyle olmakla birlikte, ileriye dönük olarak deprem yaralarının sarılmasının bütçeye ciddi bir yük getireceği ortada.

Bu yılki maliyete dair Bakan Nebati şöyle bir projeksiyon sundu:

“Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın alt üst yapı konutlar vesaire tamamının maliyeti 2 trilyon lira, bu yıla etkisi 600 milyar lira. Depremden dolayı kayıpları da koyduğumuz zaman 1 trilyon liralık bir yükümüz var. Bizim bütçe üzerindeki bu yükü karşılamamız lazım, aynı zamanda servet kaybımızı giderecek tedbir almamız lazım. Bununla beraber de enflasyonla mücadele etmemiz lazım.”

16.

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi teslimata hazır

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, MİLGEM 6. 7. 8. Gemiler Sözleşme imza törenine katıldı. Demir, TCG Anadolu gemisinin pazartesi günü törenle Deniz Kuvvetlerine teslim edileceğini bildirdi.

06.04.2023

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından Deniz Kuvvetleri için yürütülen MİLGEM Projesi’nin devamı niteliğindeki İSTİF Sınıfı Fırkateynler kapsamında 3 yeni geminin inşası için imza töreni düzenlendi.

TCG ANADOLU PAZARTESİ TESLİM EDİLECEK

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, törende, TCG Anadolu gemisinin, pazartesi günü törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edileceğini söyledi.

TB3 ENTEGRE EDİLECEK

Tören sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demir, Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’ya entegrasyonunu bu yıl tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

HÜRJET’İN DE KULLANILMASI PLANDA

Hürjet’in de gemide kullanılmasının planlandığını dile getiren Demir, Anka-3’ün gemiye konuşlandırılması için ise konuşmanın erken olduğunu kaydetti.

Demir, TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi için de farklı firmaların çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

YAKLAŞIK 27 BİN TONA KARŞILIK GELİYOR

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) Projesi kapsamında üretilen TCG Anadolu gemisi, asgari bir tabur büyüklüğündeki kuvveti, ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteğiyle belirlenen yere intikal ettirebilecek.

TCG Anadolu, 4 mekanize, 2 hava yastıklı ve 2 personel çıkarma araçlarının yanı sıra uçak, helikopter ve insansız hava araçları da taşıyacak. 231 metre uzunluk ve 32 metre genişlikteki geminin tam yük deplasmanı yaklaşık 27 bin tona karşılık geliyor.

TCG Anadolu, özellikle üzerine konuşlandırılacak silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) Türk donanması için önemli bir güç çarpanı olacak.

KAYNAK: AA
Özgür GündüzHaber7.com – Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

 17.

AK Parti İl Başkanı Kabaktepe ilk kez açıkladı! İşte büyük İstanbul mitinginin tarihi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Haber7’ye konuk oldu. Siyaset gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kabaktepe, Cumhur İttifakı’nın büyük İstanbul mitinginin 7 Mayıs Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu.

06.04.2023

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Haber7‘nin konuğu oldu. Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli‘nin moderatörlüğünde Türkiye’nin siyaset gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Kabaktepe, genel seçimler öncesinde İstanbul’da gerçekleştirilecek mitingle ilgili bilgileri ilk kez Haber7 aracılığıyla paylaştı.

Halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu özlemi ve sevgiyi anlatan Kabaktepe, 7 Mayıs’taki buluşmada milyonun üzerinde katılımın olabileceğini, söz konusu etkinliğe dair saat ve diğer detayların önümüzdeki günlerde öğrenileceğini aktardı.

NİYET AÇILIŞ, KARŞILAŞILAN MANZARA MİTİNG

AK Parti heyetinin son olarak Bağcılar’a açılış niyetiyle gittiğini, ancak vatandaşın gösterdiği ilgi alakadan ötürü etkinliğin mitinge dönüştüğünü söyleyen AK Parti İl Başkanı Nuri Kabaktepe, yeni ve benzer bir buluşmanın Pendik’te yapılacağını aktardı:

“Geçen hafta Bağcılar’da bir ‘Açılış yapalım’ dedik, milletimiz miting yaptı. Yani biz açılış yapma niyetindeydik ama İstanbullu kardeşlerimiz, Bağcılarlı kardeşlerimiz bizim açılışımızı mitinge çevirdiler. Bu milletimizin Cumhurbaşkanımızı ne kadar özlediğini ve sevdiğini gösteriyor. Bu hafta yine aynı şekilde Pendik’te bir açılışımız var. Pazar günü saat 16:00’da… Oraya da tüm kardeşlerimizi davet ediyoruz, bekliyoruz. Pendik ilçemizde yaptığımız hizmetlerin açılışlarını yapacağız ve eminim o da mitinge dönüşecektir.”

  • Osman Nuri KabaktepeOsman Nuri Kabaktepe

İSTANBUL 7 MAYIS’TA ‘CUMHUR’ OLACAK

Geride bıraktığımız seçim dönemlerinde düzenlenen ‘gövde gösterisi’ mahiyetindeki buluşmaların bir yenisinin 7 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde organize edileceğini vurgulayan Başkan Kabaktepe, etkinliğe dair ilk bilgileri şu sözlerle duyurdu:

“7 Mayıs’ta Büyük İstanbul Buluşması’nı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yani milyonluk bir buluşmayı Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yapmayı düşünüyoruz. Tabi seçim dönemine girdiği için partilerin ve yerlerin kurası çekilecek ama biz planladığımız buluşmayı yapacağız. Bugün de 7 Mayıs’ta, henüz belli olmayan saatte, tüm İstanbullu kardeşlerimizin saatlerini ayarlayarak Büyük İstanbul Buluşması’na gelmelerini davet ediyorum.”

KAYNAK: HABER7
Ramazan DengizHaber7.com – Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz

 18.  AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ!..

Μαρινάκης και Ολυμπιακός δίπλα στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς (photos)

Μαρινάκης και Ολυμπιακός δίπλα στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς (photos)
Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023 

Ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά το κοινωνικό του πρόσωπο βοηθώντας συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο πρόεδρός της κ. Βαγγέλης Μαρινάκης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στήριξαν έμπρακτα το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς. Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» το πρωί της Παρασκευής (07/04) στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου πρόσφεραν πάνω από 7.000 δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα παρέδωσαν και χρηματικές επιταγές για την οικονομική ενίσχυση του έργου της Ι.Μ. Πειραιώς.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» Βασίλης Βασιλειάδης και ο διευθυντής του Ολυμπιακού U23 Γιάννης Μανιάτης μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Γιώργο Μαρίνο, Απόστολο Αποστολόπουλο.

Σε ομιλία του προς τον κόσμο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τη βοήθεια που προσφέρουν διαχρονικά σε συνανθρώπους μας:

«Ο Ολυμπιακός και οι άνθρωποί του μας δείχνουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγάλο ευπατρίδη, τον μεγάλο ευεργέτη του Πειραιά, τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος μας προσέφερε μία χρηματική επιταγή για τα συσσίτια της Μητροπόλεως που καθημερινά προσπαθούν να ανακουφίσουν τον πόνο των συνανθρώπων μας, των αδελφών μας και τη μισθοδοσία των τεσσάρων αμίσθων κληρικών που έχει αναλάβει εδώ και αρκετά χρόνια η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Να ευχηθώ σε όλους σας ευλογίες, καλή Ανάσταση με υγεία».

Στη συνέχεια μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δήμαροχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας: «Η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι μηνύματα ενόψει των ημερών του Πάσχα. Ο Ολυμπιακός και ο κύριος Μαρινάκης είναι πάντα κοντά μας, κοντά στον Πειραιά σε οτιδήποτε και αν χρειαστεί».

Παράλληλα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» Βασίλης Βασιλειάδης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, είπε: «Σας φέρνω από τον κύριο Μαρινάκη τον πρόεδρο του Ολυμπιακού μία επιταγή για το πασχαλινό γεύμα των ανήμπορων συμπολιτών μας, αλλά και τέσσερις επιταγές για τους άμισθους ιερείς που δίνουμε κάθε μήνα, όπως ξέρετε έχουμε υπερβεί στη μισθοδοσία τις 350.000 ευρώ. Ταυτόχρονα δίνονται στο Δήμο Πειραιά όπως γνωρίζει και ο Δήμαρχος Πειραιά και αντιδήμαρχος του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης εκατοντάδες χαρτοκιβώτια τροφίμων για την ανακούφιση των ανήμπορων συμπολιτών μας».

Δείτε φωτογραφίες:

19.

Weapons of Mass Destruction (WMD)

Ministry of Foreign Affairs, the People's Republic of China

President Xi Jinping Holds China-France-EU Trilateral Meeting with French President Emmanuel Macron and European Commission President Ursula von der Leyen

Ministry of Foreign Affairs, the People’s Republic of China

2023-04-06

On the afternoon of 6 April, President Xi Jinping held a trilateral meeting of China, France and the European Union (EU) with French President Emmanuel Macron and European Commission President Ursula von der Leyen at the Great Hall of the People.

President Xi pointed out that China and the EU share extensive common interests. Cooperation and common ground between the two sides outweigh competition and differences. In a complex and volatile world, China and the EU should respect each other, promote political trust, strengthen dialogue and cooperation, uphold world peace and stability, promote common development and prosperity, and address global challenges together. This year marks the 20th anniversary of the establishment of China-EU comprehensive strategic partnership. China is prepared to work with the EU to set the right direction and tone for China-EU ties, fully resume exchanges at all levels and revitalize mutually-beneficial cooperation in various fields, thus injecting fresh impetus into China-EU relations and global peace, stability and prosperity.

President Xi stressed the importance of enhancing the stability of China-EU ties. The China-EU relationship does not target any third party, nor should it be dependent on or dictated by any third party. China has all along viewed the relationship from a strategic and long-term perspective and ensured stability and continuity in its EU policy. China hopes the EU will develop a more independent and objective perception of China and adopt a pragmatic and positive China policy. The two sides should respect each other’s core interests and major concerns, work through dialogue and consultation to build consensus and overcome differences. It is important to respect each other’s development paths. Chinese modernization and European integration are strategic choices China and the EU have made with the two sides’ respective futures in mind. China and the EU should be each other’s trustworthy and reliable cooperation partners on their paths to development. The Chinese people take pride in choosing the right development path for themselves in light of China’s national reality. The two sides should seek common ground while shelving differences, and learn to accommodate, appreciate,draw upon and facilitate each other’s development. Playing up the so-called “democracy vs authoritarianism” narrative and stoking a new Cold War will only bring division and confrontation to the world. It is important to maintain an open and trusting environment for cooperation. China and the EU should keep their markets open to each other, provide a fair and nondiscriminatory environment for businesses from the other side, and avoid turning economic and trade matters into political or national security issues. The two sides should build stable and trustworthy supply chains, and synergize the Belt and Road Initiative and the Global Gateway strategy in support of sustained and stable economic growth in China and the EU.

President Xi underlined that China champions true multilateralism and a global governance vision featuring extensive consultation, joint contribution and shared benefit. China is prepared to work with the EU to enhance coordination and cooperation in multilateral affairs, and uphold the international system centered on the United Nations (UN), the international order underpinned by international law, and the basic norms of international relations based on the purposes and principles of the UN Charter. China and the EU need to jointly uphold global stability and prosperity, and stand against hegemonism, unilateralism and attempts to decouple economies or sever supply chains. The two sides need to step up macroeconomic and financial policy communication and coordination, deepen their green partnership, and increase dialogue and cooperation on green financing, environment-friendly technologies and clean energy. China and the EU also need to help other developing countries, encourage multilateral institutions and private capital to contribute more to implementing the G20 Debt Service Suspension Initiative, and explore cooperation in Africa and other regions involving three or more parties.

President von der Leyen noted that the EU respects China’s history and culture. Frank and constructive dialogue with China and continuous development of EU-China relations are crucial for peace and stability in Europe. The EU and China are each other’s important trading partners and the two economies are highly intertwined. Decoupling from China is neither in the EU’s interests nor the EU’s strategic choice. The EU sets its China policy independently. It would like to restart the High-Level Economic and Trade Dialogue and advance steady and balanced growth of economic and trade ties with China for mutual benefit. The EU congratulates China for hosting a successful United Nations Biodiversity Conference (COP15) and commends China’s efforts to cut carbon emissions. The EU stands ready to enhance communication and coordination with China to jointly meet global challenges and contribute to peace, stability and development in the world.

President Macron noted that in a world full of uncertainties, the EU and China need to enhance dialogue and exchange with mutual respect, openness and humility. The two sides should work with each other to stay away from the trap of economic decoupling and severing supply chains, carry out mutually-beneficial cooperation on an equal footing, tackle pressing global challenges such as climate change, and keep deepening the EU-China comprehensive strategic partnership.

The three leaders exchanged views on the Ukraine crisis. President von der Leyen and President Macron shared the European perspective. They agreed that China did not create the Ukraine crisis, and said that they appreciate China’s efforts to promote a political settlement and look forward to China playing a more important role. They also said that they are prepared to work with China to find a way to facilitate talks for peace.

President Xi stressed that China independently decides its position based on the merits of issues. China’s position on Ukraine boils down to supporting talks for peace. China calls on the parties to be calm and rational and jointly create conditions for peace talks. The pressing priority is to bring about a ceasefire and oppose actions that further inflame or complicate the situation. The Ukraine crisis is not an issue between China and the EU. China will continue to play a positive role in facilitating peace talks. China supports EU efforts to propose approaches and plans for a political settlement of the Ukraine crisis, and to build a balanced, effective and sustainable European security framework, which serves the fundamental and long-term interests of the EU.

Wang Yi and Qin Gang, among others, participated in the meeting.

20.

Chaotic US Withdrawal from Afghanistan is Trump’s Fault, Biden Review Says

By Patsy Widakuswara April 06, 2023

The White House pinned most of the blame for the chaotic U.S. military exit from Afghanistan in 2021 on the previous administration in a publicly released summary of classified reports sent to Congress on Thursday by the departments of State and Defense.

President Joe Biden was “severely constrained” by conditions created by his predecessor, President Donald Trump, said the document outlining after-action reports examining the widely criticized withdrawal.

“While it was always the president’s intent to end that war, it is also undeniable that decisions made and the lack of planning done by the previous administration significantly limited options available,” said John Kirby, National Security Council coordinator for strategic communications, during a briefing to reporters Thursday.

The 12-page summary blamed Trump for a series of American troop drawdowns from Afghanistan and for negotiating the 2020 Doha Agreement with the Taliban, under which the United States agreed to withdraw all U.S. forces by May 2021.

“During the transition from the Trump Administration to the Biden Administration, the outgoing Administration provided no plans for how to conduct the final withdrawal or to evacuate Americans and Afghan allies,” the document said.

“As a result, when President Biden took office on January 20, 2021, the Taliban were in the strongest military position that they had been in since 2001, controlling or contesting nearly half of the country,” the summary said.

“At the same time, the United States had only 2,500 troops on the ground — the lowest number of troops in Afghanistan since 2001 — and President Biden was facing President Trump’s near-term deadline to withdraw all U.S. forces from Afghanistan by May 2021, or the Taliban would resume its attacks on U.S. and allied troops.”

The White House summary noted the assessment of the U.S. intelligence community in May 2021 that “Kabul would probably not come under serious pressure until late 2021 after U.S. troops departed.” No U.S. agency predicted that the group would take over so quickly, Kirby said, nor that the Afghans would “fail to fight for their country, especially after 20 years of American support.”

House Republicans are likely to use the classified reports to ramp up probes into the administration’s handling of the military exit from Afghanistan.

“John Kirby’s comments during today’s White House press briefing were disgraceful and insulting,” House Foreign Affairs Committee Chairman Michael McCaul, a Republican lawmaker, said in a statement Thursday.

“President Biden made the decision to withdraw and even picked the exact date; he is responsible for the massive failures in planning and execution.”

Chaos from lack of clarity

Much of the chaos during the withdrawal stems from what aid groups and evacuees have described as inconsistent policies regarding which Afghans were allowed to board evacuation flights out of the country. Some of these Afghans, including those who had worked as interpreters and in other supporting roles for the U.S. military, were vulnerable to retaliation by the Taliban.

Footage of dozens of desperate Afghans running after a U.S. military plane taking off from Hamid Karzai International Airport, climbing onto the landing gear and some falling to their deaths have become the defining images of the withdrawal and triggered massive criticism of the administration.

Kirby took issue with reporters who characterized the withdrawal as chaotic and sidestepped a question from VOA on how the Trump administration could be responsible for the determination of who was allowed to board these evacuation flights.

“Those first few days were very, very tough. They were very hectic because we didn’t have a force presence at Karzai International Airport,” Kirby said, adding that a “remarkable,” massive evacuation process was soon established.

“At one point during the evacuation there was an aircraft taking off full of people, Americans and Afghans alike, every 48 minutes. And not one single mission was missed,” he added.

While more than 124,000 American citizens, permanent residents and Afghans were ultimately evacuated, some planes left empty while thousands of people were stranded in Kabul.

Aid groups assisting with the evacuation said that problems plaguing the airlift were mainly the result of inconsistent U.S. policies and a lack of coordination between the State Department and the Pentagon. As a result, vulnerable Afghans were left behind while those who were not at risk were evacuated.

“It appears that while some elements of the Department of State and Department of Defense did an incredible job, they did so despite a lack of interagency coordination and at times incoherent direction from the White House,” said Mark Jacobson, who assisted in organizing evacuees out of Afghanistan, to VOA.

Jacobson served in 2006 in Afghanistan as a naval intelligence officer and from 2009-2011 as the deputy NATO representative and deputy political adviser at the International Security Assistance Force.

In its summary, the White House said one of the lessons learned from the withdrawal is to “prioritize earlier evacuations when faced with a degrading security situation.” It said officials have used lessons from Afghanistan to improve evacuation procedures in Ethiopia and Ukraine.

“If there’s any silver lining it is that they at least acknowledged what a s___ show Afghanistan was and did work much harder to consider potential courses of action in Ukraine,” Jacobson said.

“What remains disturbing is that despite successful efforts? to get Ukrainian refugees into the U.S., too many brave Afghans are still languishing in camps in the UAE and other third countries with no hope of getting to the United States, not to mention families left behind in Afghanistan.”

No regrets

Biden has repeatedly said he does not regret his decision to withdraw forces from Afghanistan, arguing the U.S. spent an estimated $2 billion and lost some 2,400 American lives over two decades fighting in the country.

Defense Secretary Lloyd Austin has also said he has “no regrets” about the withdrawal, in which 13 American soldiers and 169 Afghans were killed in a suicide bombing at the Kabul airport claimed by the Islamic State-Khorasan Province.

Kirby said Biden is “very proud of the manner” in which his administration conducted the withdrawal, and the reviews done voluntarily by the departments show “how seriously the president felt about learning lessons from this withdrawal.”

21. AN ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!

ABD’de alarm: Ukrayna savaşının gizli planları sızdı

ABD ve NATO’nun Ukrayna’daki savaşla ilgili gizli belgelerinin sosyal medyaya sızması, Washington’ı alarm durumuna geçirdi. Pentagon olayla ilgili soruşturma başlattı.

ABD'de alarm: Ukrayna savaşının gizli planları sızdı
07.04.2023 

 

ABD’nin Ukrayna savaşıyla ilgili gizli belgelerinin sosyal medyaya sızdığı ortaya çıktı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya’ya karşı Ukrayna ordusunu güçlendirmeyi amaçlayan ABD ve NATO’nun gizli savaş planlarının Twitter ve Telegram’a sızdırılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ukrayna’nın Rusya’ya yönelik beklenen karşı taarruzuna dair ABD ve Ukrayna arasında yürütülen görüşmeleri içeren gizli belgelerde, Ukrayna’nın asker sayısı ve silahları gibi Rusya için yararlı bilgiler olması dikkat çekiyor.

Belgelerde, orijinal belgelerde bazı değişiklikler yapıldığı ve ölen Rus askeri sayısının düşük gösterildiği belirtildi.

Öte yandan Ukrayna’ya yönelik silah sevkiyatı ayrıntılarının ve Ukrayna ordusuna ait fotoğrafların sızmasının, ABD istihbaratı açısından çok ciddi bir veri ihlali olduğu kaydedildi.

ABD’li yetkililerin paylaşımların silinmesi için başlattığı girişimlerin başarılı olamadığını belirtilirken, Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh “Sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili haberleri inceliyoruz” dedi.

KAYNAK: NEW YORK TİMES
Erkan TaluHaber7.com – Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

22.

Kıbrıs Niye Önemli

PROF. DR. ATA ATUN
HABER7 YAZARI

Kıbrıs Niye Önemli

07.04.2023

Haritaya bakınca, Kıbrıs adasının stratejik önemi hemen öyle belli olmuyor. Göze bile çarpmayan Kıbrıs, dünyadaki yüzlerce adadan bir tanesi görünümünde. Üzeri yeşilliklerle kaplı, plajlarıyla, güneşiyle, altın kumsallarıyla ünlü, masum, olağan yaşamlı bir ada algısı veriyor insana.

Gerçekte ben de öyle düşlüyorum dünya güzeli adamızı. Huzurlu bir yaşamın sürdüğü, kavganın-gürültünün, huzursuzluğun olmadığı, ırkçılığın, insan ayırımının yapılmadığı, korna sesinin bile duyulmadığı ideal bir yaşam yeri, mutlu bir ada.

Ama dünyayı yönetmeye aday güçlü ülkeler benim veya bizim baktığımız gibi bakmıyor Kıbrıs adasına. Orta Doğu’da ve Doğu Akdeniz’de asırlardır süregelen güçlü ülkelerin çekişmeleri, hükümranlık alanlarını genişletmek istemeleri ve bölgesel çıkarlara sahip olmak arzuları, bölgede hep gözle görülmeyen, elle tutulmayan ama içten içe hissedilen bir gerginliğin yaşanmasına neden olmuş yüzyıllarca. Hala daha perdelerin arkasında sinsi sinsi sürüyor bu çekişme.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) eski gücünü günbegün kaybediyor olması, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) neredeyse yarım asır evvel dağılmış olması, Çin’in yavaş yavaş palazlanıyor olması ve Avrupa Birliği’nin (AB), ABD gibi çöküş ve dağılım sürecine giriyor olması bile ada üzerindeki menfaat ve çıkar çakışmalarını durdurmuş değil.

Adanın neredeyse ortasında yer aldığı Doğu Akdeniz’in deniz tabanı hidrokarbon bazlı enerji üreten hammadde yatakları ile dolu. Kendine güvenen güçlü ülkeler Kıbrıs adasına bakıp bakıp, aç kedi gibi yalanıyorlar. Hedefleri ada üzerinde gözle görülmeyen bir egemenlik kurmak ve adanın çevresindeki hidrokarbon yataklarına bir şekilde el koymak. Adada kimlerin yaşadığı, gelecekleri ve huzurları onlar için hiç önemli değil. Güç çekişmeleri içinde, filler çekişirken çimenler ezilir misali adada yaşamlarını sürdüren insanların hepsi ölse bile gözlerinden tek bir damla yaş bile akmayacak. Onlar için Winston Churchill’in “Bir damla petrol, bir damla kandan daha kıymetlidir” sözü geçerli her zaman ve koşulda.

İngiltere’nin Kıbrıs’tan -güya- çekildiği 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti kurulurken, İngiltere kendisine ait olacak iki tane askeri üs şartını koydurttu Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Anayasasına. Bu iki askeri üssün üzerinde yer aldığı toprakların tapusu bir zamanların “üzerinde güneş batmayan” ülke olan İngiliz Krallığına ait. Bu topraklar üzerinde geçerli olan yasalar, tüzükler, kurallar, trafik, polis, FIR hattı, uçuşlar, posta, internet servisi ve aklınıza gelen her şey tümü ile İngiltere’deki uygulamalar. Kısacası bu iki askeri üssün toprağı ve hükümranlığı İngiltere’ye ait.

KKTC’den aracınızla çıkış yapıp İngiliz üsleri topraklarına girdiğiniz vakit, sizi İngiliz görevliler karşılar. İngiliz üslerinden çıkıp Güney Kıbrıs topraklarına girdiğiniz vakit de sizi Rum görevliler karşılıyor.

Ancak bugün durum biraz değişmiş, İngiltere, yıllarca önde götürdüğü bu yarıştan elenmiş görünüyor zira şimdilerde ABD’nin, AB’nin, Rusya’nın ve Çin’in gözü Kıbrıs adası etrafındaki deniz altı zenginliklerinde.

Peki adadaki Rumlar bunu bilmiyor mu? Ne biliyor gibi, ne bilmiyor gibi. Tek dertleri Türkleri adadan atmak olduğu için kendilerini koruma sözü veren, sırtlarını sıvazlayan herkesle iyiler. Rumlar ve Yunanlar seneler evvel bu güçlerin boyunduruğu altına girdiğinden de bu devletlere göre adadaki tek sorun KKTC ve Kıbrıslı Türkler…

Prof. Dr. (İnş. Müh.), Doç. Dr. (UA. İliş.) Ata ATUN

Dekan, üzerinde yer aldığı  İlim Üniversitesi

KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı.

23.

Küresel tsunami yaklaşıyor mu?

PROF. DR. İSMAİL ŞAHİN
ALINTI YAZAR

Küresel tsunami yaklaşıyor mu?

  • 07.04.2023

Egemenlik, toprak bütünlüğü ve Rus yayılmacılığı gibi alışılagelmiş tartışmalar bir kenara bırakıldığında Ukrayna’nın küresel tsunamiye açılan kapılardan biri olduğu söylenebilir. Batı hegemonyasından uzun süredir rahatsızlık duyan cinin Ukrayna’da şişeden çıktığı, rahatlıkla görülebiliyor. Artık ortada bir hegemonya mücadelesi var ve Ukrayna da bu savaşın kazanıldığı ya da kaybedildiği yer olacak.

Batı hegemonyasına karşı bir araya gelen devletler, iki hususta mutabakata varmak üzereler. Birincisi, küresel piyasalar üzerindeki dolar hakimiyetine son vermek. İkincisi ise uluslararası politikada Amerikan üstünlüğünü nihayete erdirmek. İkincisinin gerçekleşmesi büyük ölçüde birincisine bağlı. Bu nedenle, doların gücünü sınırlayıcı tedbirler üzerinde yoğun bir mesai harcanıyor.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nin bir araya gelmesiyle oluşan BRICS ülkelerinin dolar ve avro dışı yeni bir ödeme aracı oluşturma sürecine girmeleri boşuna değil. Bu ülkelerin hedefinde, altın ve nadir toprak elementleri gibi emtialara dayalı yeni bir para birimi kurma fikri bulunuyor. Hatta bu gelişmenin çok yakın bir zamanda, Ağustos 2023’te Güney Afrika’da 15’incisi düzenlenecek yıllık BRICS zirvesinde duyurulacağı iddia ediliyor.

Emtia destekli para birimi fikri, güven dışında hiçbir karşılığı olmayan ABD doları için sonun başlangıcı olabilir. Dahası ABD, Orta Doğu’nun petrol zengini ülkeleri üzerindeki nüfuzunu kaybediyor. Bu güç kaybı, petrol ile dolar arasındaki ilişkiye çok büyük zararlar verebilir. Böylece doların hegemonik gücü hızla aşınabilir.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan hükümetinin Şanghay İşbirliği Örgütüne (ŞİÖ) katılma kararı alması gözden kaçmamalı. Ayrıca İran’ın da bu aralar örgüte tam üye olması bekleniyor. Şanghay İşbirliği Örgütü, Türk Devletleri Teşkilatı ve BRICS, bu üç kuruluşun aldığı kararlar incelendiğinde, hepsinin ortak yanının milli paralara dayalı ticaret talebi olduğu görülür.

Toparlayalım! Petrol ile dolar arasındaki bağ giderek zayıflıyor. Emtia endeksli yeni para birimi yolda. Milli paralar (ruble, yuan ve rupi) üzerinden yapılan ticaret günbegün artıyor. Tüm bunlar, dolar ile avroya olan bağımlılığı dünya ölçeğinde azaltıyor. Peki sonra ne olacak? Kuvvetle muhtemel, geçmiş çağlara damgasını vuran altın, tüm haşmetiyle yeniden tahtına dönecek.

Rusya ile Çin’i güçlü kılan, altın ve petrol fiyatlarını kontrol edebilme kapasiteleri. Yüksek ve kalıcı enflasyon, ekonomik istikrarsızlık, borsa oynaklığı, bitcoin belirsizliği ve yüksek jeopolitik riskler gibi güvensizlik yaratan ekonomik ve toplumsal koşullar, insanları ve ülkeleri altın gibi değerli emtialar yanında pozisyon almaya zorluyor.

Bunun yanında Rusya’ya yönelik yaptırımlar da bu pozisyonu destekliyor. Zira insanlar, paralarına ve diğer varlıklarına el konulan Ruslardan büyük dersler çıkarmış görünüyor. Bundan dolayı dünya çapında dolara ve avroya karşı daha mesafeli bir duruş söz konusu.

Küresel ticaretin yaklaşık yarısı, ABD doları üzerinden faturalandırılıyor. Diğer ülkeler için bu sistemin acı faturaları oldukça fazla. Sürekli dövize ihtiyaç duymanın yanı sıra, borç yükleri de dolar cinsinden olduğu için kur farkıyla borç miktarı sürekli artmakta. Bu yüzden Batı dışındaki ülkelerin çoğu, bu kısır döngüden kurtulmak istiyor.

DİRİLİŞ POSTASI

24.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’dan kritik Suriye açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rus mevkiadaşı Lavrov ile Ankara’da bir araya geldi. İki bakan düzenledikleri basın toplantısında Tahıl Koridoru Anlaşması, Suriye meselesi ve Rusya Ukrayna savaşına dair soruları cevapladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan kritik Suriye açıklaması
 07.04.2023 

 

Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu mevkidaşı Sergey Lavrov ile Ankara’da bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Çavuşoğlu’nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bir yılı aşkın süredir devam eden savaş uluslararası arenada zarar veriyor.  Cumhurbaşkanımız Putin ve Zelenski ile temas halinde. Brüksel’de Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile bir araya geldik. Sergey ile bugün tahıl koridorunu ele aldık. İstanbul tahıl anlaşması müzakerelerin sonuç verdiğini gösteriyor. Anlaşmanın devam etmesine önem gösteriyoruz. Bu dünya gıda krizi için de önemli.

SURİYE MESELESİ

Tahıl anlaşmasını uzatılması için bazı sorunların giderilmesi gerekiyor. Sergey ile diğer bölgesel konuları da ele aldık. Suriye’yi değerlendirdik. Moskova’da dörtlü bir toplantı gerçekleştirilmişti. Bu toplantıdaki gayretleri sebebiyle teşekkür etmek istiyorum. Moskova’da her ülke görüşlerini şeffaf şekilde dile getirdi. Bir iki toplantıda tüm meselelerin halledilemeyeceğini biliyoruz. İstişareler yoğunlaşarak devam edecek.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI UZAYACAK MI?

Tahıl anlaşması temmuz ayında uzatıldı. Bugüne kadar Ukrayna’nın 3 limanından 27 milyon tondan fazla tahıl ve gıdayı sevk ettik. Bu dünyada bir gıda fiyatı istikrarının getirilmesine katkı sağladı. Cumhurbaşkanımız Putin ile her görüşmesinde az gelişmiş ülkelere buğdayın gitmesi konusunda düşüncelerini iletti.

Savaş devam ediyor ama bu tür adımlarla gıda krizinin en az hissedilmesi için adımlar atıyoruz. ABD ve Birleşik Krallık ödemeler konusunda adımlar attı ancak ödemeler konusunda adım atılmadığı görülüyor. Guterres ile görüşmemizde BM ve Türkiye olarak neler yapabileceğimizi konuştuk. Savaşın sona ermesi konusunda çabalarımız ortada aslında İstanbul ve Antalya’da görüşmeler gerçekleşmişti. Bundan sonra da çabalarımız devam edecek. Türkiye olarak her zaman şunu söylüyoruz. Savaşın kazananı olmaz barışın kaybedeni olmaz. Biz dengeli ilkeli politikamızı devam ettireceğiz.

MESCİD-İ AKSA BASKINI

İsrail’in saldırılarını lanetliyoruz. Burada ibadet eden Müslümanlara yönelik İsrail askerinin muamelesi insanlık dışıdır. İsrail makamları Mescid-i Aksa’nın statüsünü koruyacaklarına dair taahhütlerini yenilediler. İsrail’de güvenlik güçleri en ırkçı ve faşist siyasetçiye verilmiştir. Bizim İsrail’e çağrımız saldırıların kalıcı olarak durdurulması. Orantısız saldırıları kabul etmemiz mümkün değil. İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplanacak.  Temas halindeyiz. Bu gerilimin kazananı olmayacak. İki devletli bir çözüm bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve Kudüs’ün başkenti olması gerekiyor. İslam düşmanlığı saldırıları, İslam düşmanlığı ve Müslümanların kutsiyetlerine saldırılar çizgiye aşmıştır. Değerlere saldırılmasına karşıyız. Filistin, Mescid-i Aksa ve Kudüs konusu bizim kırmızı çizgimizdir, bu konularda bu davalardan hiçbir zaman taviz vermeyiz.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov:

AKKUYU AÇIKLAMASI

Hükümet düzeyinde olabilecek temaslar düzeyinde temaslarda bulunduk. Akkuyu nükleer santrali kuyusunun inşasından bahsedildi. Türkiye’nin enerji güvenliğini güçlendirecektir. Santrale 27 Nisan’da ilk nükleer enerjiyi sevk etmiş olacağız. Rus enerjisini dünya pazarına sevk etmek için bir merkez kuruyoruz. Bununla ilgili bir karar aldık.

TÜRKİYE SURİYE İLİŞKİLERİNDE NORMALLEŞME

Suriye meselesine ciddi önem ayırdık. Türkiye ile Suriye arasında ilişkiler Rusya aracılığı ile normalleşmeye başladı. Nisan ayında Moskova’da bakan yardımcıları toplandı. Bakanın bahsettiği toplantının önemini ben de vurgulamak istiyorum.

Türkiye ve Suriye arasında normalleşmeye gelince arada toplantıların yapılması başlı başına başarı. Mart ve Nisan ayında toplantılar gerçekleşti. Bu problemleri bir adımda çözemeyiz karşılıklı güven sağlanmalı ve çıkar dengesi gözetilmeli çıkış noktamız bu.

“LİBYA’DA TÜRK DOSTLARIMIZLA HEDEFİMİZ ORTAK”

Libya meselesi dünyayı yakından ilgilendiren bir konu. NATO bu ülkeye saldırdı ülke adeta yerle bir oldu. Bu ülkeyi toparlamaya çalışıyoruz. Bu süreç istediğimiz tempoda ilerlemiyor. Türk dostlarımızla hedefimiz ortak. Libya’da olan güçleri barıştırmak. Devlet yapılarını yeniden kurmak. Filistin meselesini de görüştük. Filistin ve İsrail ilişkilerinin onarılması için görüştük.

Devlet başkanlarımızın imzaladığı açıklamalar hala bizim işbirliğimizin temelini oluşturuyor. Bölge dışı ülkeler umarım bu sürece karışmaz bizim üçlü mutabakatımıza taraflar uymalıdır.

UKRAYNA MESELESİ

Ukrayna meselesini de ele aldık. Bir kez daha şuna dikkatleri çektik. Washington yapıcı olmayan siyaseti gütmeye devam ediyor. Rusya’yı sahada yeneceklermiş. Uluslararası alanda rakip görmek istemiyorlar. Bağımsız egemen politika yürüten ülkelere karşı çeşitli faaliyette bulunuyorlar. Rusya’dan sonra sıra Çin’e gelecek. kendi ulusal çıkarlarını koruyan her ülkeyi sindirmeye çalışıyorlar. Herkesin ABD çıkarlarına uymalarını istiyorlar.

Bizim uluslararası çıkarlarımızı göz ardı ettiler. Bazı girişimlerle Ukrayna ve Rusya masaya oturtulmak isteniyor. Amerika hegemonyasını tutumunu empoze ediyor. Tek taraflı bir dünya düzeni kurmak istiyor. Fakat Rusya dünya ülkelerinin ekseriyeti ile birlikte bu düzenin BM kararlarına uygun olmasını istiyor.

“TAHIL ANLAŞMASI İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Guterres ile tahıl anlaşmasını görüştük. Anlaşmanın Rusya’yı ilgilendiren kısmı uygulanmıyor. Guterres sürekli çağrılarda bulunuyor batı ülkelerine ancak nafile bu çağrılara karşılık verilmiyor. Rus ürünlerinin sevkiyatı ile engeller devam ediyor. Türk mevkidaşlarımızla ilerde bunu her yönüyle görüşmeye devam edeceğiz. Genel Sekreterin imza attığı girişim batı ülkeleri tarafından engelleniyor. Sayın Bakanı Moskova’ya davet ediyorum. Temaslarımız devam edecek.

Sevk edilen tahılların aslan payı AB’ye gidiyor. Onlar dürüstçe Guterres’in tekliflerine yaklaşmak istemiyorlar ürünleri Ukrayna’dan kara yoluyla sevk edebilirler. Biz bu girişimin dışında da adımlarımızı atarız. Katar ve Türkiye ile bu girişimi sürdürürüz.

“BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE HAZIRIZ”

Barış görüşmelerine gelince 2014 senesinde Şubat ayında Almanya Fransa’nın garantör ülke olarak imza attığı bir mutabakat sağlandı ancak daha sonra darbe oldu ve Kırım’da yaşayanlar bu darbeyi kabul etmedi. Daha sonra imzalanan Minsk anlaşmasını görmezden geldiler. Modern Ukrayna’da Nazi ideolojisi hakim oldu. Bu Rusya federasyonuna karşı kullanılmaya başlandı. Batı tüm bunları Rusya’yı zayıflatmak için Ukrayna’yı kullandı. Halkların refahına engel olmak için yaptılar. Barış görüşmeleri yapmaya hazırız ancak haklı taleplerimiz var güvenliğimizi tesis etme açısından. Donbass’ta yaşayan insanların haklarını korumak zorundayız.

Filistin İsrail arasındaki süreci yeniden başlatmak istiyoruz. Taraflarla somut anlaşma sağlayabiliriz. İki devlet olarak yaşaması öngörülüyor iki devletin. Ancak BMGK ve ABD ile toplanılması gereken süreç gerçekleşemiyor. ABD’nin anladığımız kadarıyla kendi planları var.

Zeynep GülHaber7.com – Editör

25.

Dikkat çeken petrol tahmini! Türkiye dahil 10 ülkeyi etkileyecek

Küresel emtia uzmanları iddialı: OPEC+ üyesi ülkeler petrol üretimini kestiği için varil fiyatı 100 dolara yükselirse, ABD dışında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 10 ülkenin ekonomisi kötü yönde etkilenecek.

07.04.2023 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve ona sonradan dahip olup OPEC +’ı oluşturan üye ülkelerden bazılarının sürpriz şekilde petrol üretimini günlük 1.6 milyon varil keseceğini duyurmasının yankıları sürüyor.

Başını Suudi Arabistan ve Rusya’nın çektiği ve ABD’yi hedef alan grup kesintiyi “gönüllü” olarak 1 Mayıs-31 Aralık arasında yapacak. İşte bu hareket, petrol fiyatını 85 dolarlara yükseltti ve petrol piyasasında “Yıl sonu 100 doları görür” yorumları yapılmaya başlandı. Amerikan CNBC Televizyonu da “Varil fiyatı 100 doları görürse, hangi ülkeler etkilenir?” başlıklı bir dosya haber hazırladı.

TÜRKİYE’Yİ DOLAYLI ETKİLEYECEK

Uzmanlara göre, petrol ithalatçısı olan 5 ülke direkt, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 5 ülke de dolaylı etkilenecek. Özel yatırım bankası Raymond James’in CEO’su Pavel Molchanov, “Bu, petrol ithal eden her ülkeye bir vergidir. Rakamın 100 doları görmesi sadece ABD’yi etkilemeyecek” dedi ve direkt etkilenecek ilk 4 ülkenin Japonya, Hindistan, Almanya ve Fransa olacağını dile getirdi.

Eurasia Grup CEO’su Henning Gloystein’a göre de “petrol arzının kesilmesinden ve buna bağlı olarak ham petrol fiyatlarındaki artıştan en çok etkilenen bölgeler, yüksek derecede ithalat bağımlılığı olan ve birincil enerji sistemlerinde fosil yakıtların yüksek bir paya sahip olduğu bölgeler.”

Bu noktada Gloystein, Güney Kore’nin ismini dile getiriyor: “Bu, en çok maruz kalanların, özellikle Güney ve Güneydoğu Asya’daki ithalata bağımlı gelişmekte olan piyasa endüstrileri ile Japonya ve Güney Kore’nin aşırı ithalata bağımlı ağır endüstrileri olduğu anlamına gelir.” Molchanov da Güney Kore’nin ithal petrole yüzde 75’ten fazla bağımlı olduğunu hatırlatıyor.

Gloystein da Hindistan’a özel bir paragraf açıyor: “Petrol daha da yükselirse, indirimli Rus ham petrolü bile Hindistan’ın büyümesine zarar vermeye başlayacak.”

Bu noktada Molchanov, “bu yakıt ithalatını destekleyecek döviz kapasitesine sahip olmayan” bazı gelişmekte olan pazarların 100 dolarlık fiyat etiketinden olumsuz etkileneceğini söyledi: “Arjantin, Türkiye, Güney Afrika ve Pakistan gibi potansiyel ekonomiler darbe yiyecektir. Sri Lanka ise daha da ağır darbe yiyecektir.”

Energy Aspects’ten Amrita Sen de şunu ekledi: “En az dövizi olan ve ithalatçı olan ülkeler en çok zarar görecek çünkü petrol ABD doları üzerinden fiyatlandırılıyor.” Peki 100 dolarlık fiyatlama kalıcı olur mu? Molchanov’a göre “hayır.” Kısa vadede 100 dolara ulaşsa da uzun vadede fiyatı 80 ile 90 dolar arasına oturacağına inanılıyor.

OPEC ÜYESİ 13 ÜLKE

Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak, Kuveyt, Cezayir, Angola, Ekvator Ginesi, Gabon, Libya, Nijerya, Kongo Cumhuriyeti, Venezuela

OPEC +’IN 10 ÜYESİ

Rusya, Azerbaycan, Bahreyn Kazakistan, Malezya, Meksika Umman, Güney Sudan, Sudan

PETROL KAÇ DOLAR OLDU?

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 84,56 dolardan işlem görüyor.

Dün 85,15 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 84,99 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.36 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,51 azalışla 84,56 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 80,16 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki düşüşte, ABD’de zayıf gelen ekonomik veriler sonrası artan resesyon endişeleri etkili oldu.

Brent petrolde teknik olarak 84,72 ile 85,04 dolar aralığının direnç, 84,40 ile 84,08 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

KAYNAK: EKONOMİM.COM, AA
Özgür GündüzHaber7.com – Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

26. OTAN TA ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ (+), ΚΑΠΟΙΟΙ… ΧΛΕΥΑΖΑΝ! ΤΩΡΑ; ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΑΠ’ ΤΟ “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ“!

Να συνεργαστεί η Κίνα για «να μάθουμε πώς ξεκίνησε ο κορωνοϊός», ζήτησε ο επικεφαλής του ΠΟΥ!

27. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ! 

Στουρνάρας: Ανάπτυξη 2,2% και πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% το 2023

Η προηγούμενη πρόβλεψη έκανε λόγο για 1,5% ανάπτυξη το 2023 – Ο γενικός πληθωρισμός αναμένεται να αποκλιμακωθεί στο 4,4% – Έκκληση να συμφωνήσουν τα κόμματα σε βασικές δεσμεύσεις

stournaras

Με ρυθμό 2,2%θα «τρέξει» το 2023 η ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τις επενδύσεις, ενώ ο πληθωρισμός θα μειωθεί στο 4,4% λόγω και της κάμψης των τιμών της ενέργειας.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ.Γιάννη Στουρνάρα, η ανάπτυξη στη χώρα είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης, ωστόσο, σημαντικά χαμηλότερη από αυτή του 2022, με την Ελλάδα να επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% μετά από τρία συνεχόμενα έτη ελλειμμάτων. «Θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα ακόμη και σε διαρθρωτικούς όρους, αφαιρώντας δηλαδή τις επιδράσεις του οικονομικού κύκλου και των έκτακτων μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι η διάρθρωση του προϋπολογισμού είναι τέτοια ώστε να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, γεγονός που είναι απόρροια της διαρθρωτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων των προηγούμενων ετών. Η ικανότητα της χώρας να παράγει μόνιμα διαρθρωτικά πρωτογενή πλεονάσματα αποτελεί σημαντικό στοιχείο αξιοπιστίας της δημοσιονομικής πολιτικής και, σε συνδυασμό με τα ευνοϊκά χαρακτηριστικά του δημόσιου χρέους, καθιστά τη δυναμική του λόγου χρέους/ΑΕΠ ιδιαίτερα ανθεκτική σε αρνητικές διαταραχές μεσοπρόθεσμα, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της 90ης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Πηγές κινδύνου και αβεβαιότητας

Το δυσμενές διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2023, γι’ αυτό και απαιτείται η συνέχιση αξιόπιστων πολιτικών. H άμβλυνση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και η διατήρηση της αναπτυξιακής δυναμικής το προσεχές διάστημα αποτελούν τις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομική πολιτική. Αναλυτικότερα, κίνδυνοι για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποτελούν:

(1) η επιδείνωση του εξωτερικού περιβάλλοντος λόγω δυσμενών γεωπολιτικών εξελίξεων,

(2) ο υψηλότερος και πιο επίμονος πληθωρισμός,

(3) μια ενδεχόμενη παρατεταμένη εκλογική περίοδος, που θα επέτεινε την πολιτική αβεβαιότητα,

(4) ο χαμηλότερος του αναμενομένου ρυθμός απορρόφησης των κονδυλίων του NGEU,

(5) η διακοπή της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων ή η αντιστροφή παλαιότερων μεταρρυθμιστικών αλλαγών, με αρνητικές επιπτώσεις στην ενίσχυση της παραγωγικότητας της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, και

(6) η εμφάνιση μιας νέας γενιάς ΜΕΔ, λόγω της αύξησης των επιτοκίων και των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης, μετά τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων κρατικής στήριξης.

Ως προς τα δημόσια οικονομικά, οι αυξημένες δημοσιονομικές προκλήσεις απαιτούν δημοσιονομική σύνεση και υπευθυνότητα. Σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων, η προσήλωση στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας εξακολουθεί να είναι κρίσιμης σημασίας. Και αυτό διότι η αύξηση του κόστους δανεισμού και η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης περιορίζουν τη θετική συμβολή της διαφοράς έμμεσου επιτοκίου-ονομαστικού ρυθμού ανάπτυξης, αποδυναμώνοντας σταδιακά την αρχικά ευεργετική επίδραση του πληθωρισμού στη μείωση του λόγου χρέους/ΑΕΠ. Κατά συνέπεια, χρειάζεται δημοσιονομική σύνεση ώστε να μην υπονομευθεί η συνεχής πτωτική πορεία του δημόσιου χρέους.

Όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, η αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την πιστωτική επέκταση προς τον ιδιωτικό τομέα το 2023. Η αύξηση του κόστους των πιστώσεων θα περιορίσει την ικανότητα αποπληρωμής εκ μέρους των δανειοληπτών του ιδιωτικού τομέα με δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, ιδιαίτερα των νοικοκυριών, το πραγματικό εισόδημα των οποίων έχει ήδη συμπιεστεί από τον πληθωρισμό. Παράλληλα, η επικείμενη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας το 2023 θα αυξήσει τον πιστωτικό κίνδυνο των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, λόγω της επιδείνωσης της χρηματοοικονομικής τους κατάστασης.
Σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, οι κίνδυνοι ελλοχεύουν και περιφερειακές διαταραχές μπορούν γρήγορα να προσλάβουν διεθνείς διαστάσεις. Αυτό υπογραμμίζει αφενός τη σημασία της ανθεκτικότητας των εγχώριων τραπεζικών συστημάτων και αφετέρου την ανάγκη διασφάλισης συνθηκών χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από τους εποπτικούς φορείς. Σε επίπεδο ευρωζώνης, το ισχυρό εποπτικό πλαίσιο και η εργαλειοθήκη της ΕΚΤ παρέχουν εχέγγυα για τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας σε περίπτωση που υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις, λόγω της αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής, στα χαρτοφυλάκια ομολόγων και στην ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Όπως αναφέρει στην Ετήσια Έκθεση που παρουσίασε ο Διοικητής της Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΤτΕ «παρά τις αλλεπάλληλες και πολυεπίπεδες κρίσεις των τελευταίων ετών, η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Αυτό οφείλεται τόσο στη συνεχιζόμενη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων όσο και στην εφαρμογή αξιόπιστων πολιτικών».

Ωστόσο, όπως τονίζει, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σε μια περίοδο διαδοχικών κρίσεων και αυξημένης αβεβαιότητας, θα ήταν η απώλεια της αξιοπιστίας της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, που τόσο δύσκολα έχει ανακτηθεί, και η επιστροφή σε κακές πρακτικές του παρελθόντος. Είναι γεγονός ότι μια ενδεχόμενη παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να υπονομεύσει το κλίμα εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια. Εντούτοις, ο πιο σημαντικός κίνδυνος για την οικονομία είναι η επιστροφή σε αναποτελεσματικές πολιτικές του παρελθόντος και η διακοπή ή/και αντιστροφή μεταρρυθμιστικών προσπαθειών. Οι μνήμες από την επώδυνη προσαρμογή που επιτεύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια είναι ακόμη νωπές ώστε να θυμίζουν το υψηλό οικονομικό και κοινωνικό κόστος που απαιτήθηκε για τη διόρθωση των χρόνιων ανισορροπιών της οικονομίας».

Ο κύριος Στουρνάρας απηύθυνε έκκληση προς τα κόμματα για ένα μίνιμουμ συναίνεσης σε βασικές προτεραιότητες και μεταρρθιμίσεις στην ελληνική οικονομία «δεδομένου ότι το 2023 είναι χρονιά εθνικών εκλογών, απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα των πολιτικών δυνάμεων, καθώς και στήριξη των εθνικών οικονομικών στόχων, ώστε να διατηρηθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να συμφωνήσουν στην υλοποίηση βασικών δεσμεύσεων της οικονομικής πολιτικής, ώστε να διαφυλαχθούν όσα έχει επιτύχει η ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία και οι θυσίες της προηγούμενης περιόδου, προς όφελος των επόμενων γενεών» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

 

28. ΛΟΓΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΥΠΕΧΡΕΩΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ “ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ”, ΜΕ ΤΗΝ 1Η ΑΠΡ., ΟΤΑΝ ΤΟ 1955 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΤΟΥ ΣΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ!
ΣΗΜΕΡΑ, ΩΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗΣ ΝΗΣΟΥ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ:
“… ΣΕ ΜΙΑ ΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝΕ ΖΩΓΡΑΦΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑΦΟΙ… “!..
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΗΣ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ, ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤ’ ΟΥ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΠΩΛΕΣΑΝ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΑ, ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ!..
ΕΜΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ, ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΝΩΣΗ” ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΧΟΥΝΤΕΣ ΜΑΣ, 1967-1973 ΚΑΙ 1973 – 1974, ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΟΗΤΩΣ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ 30% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ “ΕΒΓΑΙΝΑΝ” ΟΙ ΤΕΔ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ… ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΠΛΗΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΥΗΜΕΝΩΝ “ΑΝΟΗΤΩΝ” ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ “ΕΒΛΕΠΑΝ” ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!..
29. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, Ο “ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”, ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ “ΕΛΠΙΔΑ” ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΞΙΑΣ(!!!) ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ, ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ(!) ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ!
Ανδρέας Παπανδρέου: «Σαρώνουν» τα εμβληματικά γυαλιά του σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ!
 WE STILL LOVE YOU!!!
Έκθεση «Memorabilia» - Μαρίνα Βερνίκου: Δημοπρασία για τη στήριξη των παιδιών με καρκίνο – Φωτογραφίες
“ΦΩΤΟ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ!

30.

Τουρκία: Ναυπηγεί τρεις νέες φρεγάτες, εξοπλισμένες με οπλικά συστήματα

Παρά την «επίθεση» φιλίας από την κυβέρνηση Ερντογάν, προκλητικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ –

corveta

Παρά την «επίθεση» φιλίας από την Τουρκία, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης Ερντογάν για την προώθηση του προκλητικού αφηγήματος της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» φαίνεται πως δεν αλλάζουν. Ενδεικτικά είναι τα όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ, κατά την υπογραφής συμβάσεων ναυπήγησης τριών νέων εγχώριων φρεγατών για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ο κόσμος και η περιοχή που ζούμε διέρχονται μεγάλες πολιτικές και οικονομικές αναταραχές. Η αστάθεια που σημειώνεται σε πολλούς από τους γείτονές μας έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που επηρεάζει τη χώρα μας. Εμείς συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τις προσπάθειές μας χωρίς επιβράδυνση για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας να παρέχουμε στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα πλοία που χρειάζεται η Διοίκηση των Ναυτικών μας Δυνάμεων, οι αδάμαστοι φύλακες της «Γαλάζιας Πατρίδας», εξοπλισμένα με τις τελευταίες τεχνολογίες» δήλωσε ο Ντεμίρ, με τις δηλώσεις του να μην θεωρούνται τυχαίες.

MİLGEM Projesi’nde 6, 7 ve 8. gemiler için imzalar atıldı

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, επισημαίνει πως οι νέες φρεγάτες θα ισχυροποιήσουν την Τουρκία στην «Γαλάζια Πατρίδα», επαναφέροντας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στη δημόσια συζήτηση τις ακραίες διεκδικήσεις εις βάρος των ελληνικών θαλασσίων ζωνών.

Mavi Vatan'a 3 Yeni Fırkateyn Geliyor! 6-7-8. MİLGEM'lerin İmzaları Atıldı!

Η ύπαρξη της Τουρκίας στις θάλασσες είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ σημαντική για την «Γαλάζια Πατρίδα». Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο έχουμε έναν δίκαιο αγώνα. Αυτούς τους αγώνες μπορούμε να τους συνεχίσουμε μόνο εάν είμαστε ισχυροί στην «Γαλάζια Πατρίδα». Η δύναμη στην «Γαλάζια Πατρίδα» θα είναι τα εθνικά μας συστήματα μας και αυτό θα μας δώσει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να εκσυγχρονίζουμε τον στόλο μας.

Οι νέες φρεγάτες Ι-Class θα ναυπηγηθούν σε τρία διαφορετικά ιδιωτικά ναυπηγεία, με χρονοδιάγραμμα 36 μήνες και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν θα είναι εξοπλισμένα με οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα εγχώριας κυρίως παραγωγής.

Τα τουρκικά ΜΜΕ προέβαλαν με χαρακτηριστικούς τίτλους τις δηλώσεις Ντεμίρ. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Μilliyet. «Η Γαλάζια Πατρίδα θα ενισχυθεί με τρεις φρεγάτες».

31. NA MΑΘΟΥΜΕ ΤΙ “ΒΓΗΚΕ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ – ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ ΣΤΙΣ 05-04-2023 ΚΑΙ 06-04-2023 ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, Ε
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-