Τουρκία! Κάτι λίγα…

Φίλοι μου / μας!

1. Τούρκοι και Ασαντικοί Σύροι φέρεται να ευρίσκονται σε μια προσπάθεια προσεγγίσεως, με διαμεσολάβηση Ρώσων και Ιρακινών!

Φέρεται ότι αντιπροσωπείες τους συναντήθηκαν, στις 11-06-2024, (μια ημέρα μετά την συνάντηση στην Μόσχα των Πούτιν – Φιντάν), στην ρωσική αεροπορική Βάση του Ιμεϊμίμ (ΝΑ της Λαττάκειας) και πως θα συναντηθούν και πάλι στην Βαγδάτη!

Το θέμα που φέρεται να πρωταγωνίστησε στην συνάντηση ήταν οι εξελίξεις στο Ιντλίμπ και στην ευρύτερη περιοχή του!

2. Παρά τα θρυλούμενα, δεν χαλάει η συμμαχία (“CUMHUR İTTİFAKI”) ΡΤΕ – Μπαχτσελί!

3. Επεμβαίνει το τ/Ψευδοκράτος και αλλάζουν οι νόμοι αγοράς γης στα “Κατεχόμενα”, με στόχο να εμποδιστούν Εβραϊκής καταγωγής άτομα και ασφαλώς και Ισραηλινοί, να αγοράζουν πανεύκολα γη στον κατεχόμενο Βορρά της “Κ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”!..

4. Τέρμα στα “κινητά”, “μ’ έναν τρόπο”, για τους υπηρετούντες στις ΤΕΔ και σίγουρα φραγμός (για μια ακόμα φορά) στα “Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσεως” για το προσωπικό. Αιτία; Οι διαρροές πολλές, … είπαν!..

5. Σε πολύ λίγο χρόνο οι Τούρκοι θα ψηφίσουν Νόμο, ώστε να προστατευτεί από ρίσκα και… κινδύνους, (κυρίως από “χάκερς”), η “Τεχνητή Νοημοσύνη”!..

6. Η Ρωσία ανακοίνωσε πως το κόστος κατασκευής του τ/ “Πυρηνικού Σταθμού” στο “AK KUYU” θα είναι 24 με 25 δις $ Η.Π.Α.! Ο Γενικός Δντης της “ROS-ATOM” Αλεξέϊ ΛΙΧΑΤΣΕΦ, επί του παρόντος, χρηματοδοτεί αυτή την κατασκευή του Σταθμού, ενώ η Τουρκία δεν έχει ακόμα αρχίσει να χρηματοδοτεί το έργο!..

7. Φιντάν, πρόσφατα από Ελβετία, στην διάσκεψη γαι την ειρήνη στην Ουκρανία:

«Γεωγραφικά, αυτός ο πόλεμος μπορεί να ξεπεράσει την Ουκρανία. Βλέπουμε ήδη ότι οι γραμμές βαθαίνουν σε αυτήν την σύγκρουση και βλέπουμε την πόλωση να τροφοδοτείται περαιτέρω σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε κάτι περισσότερο από πόλεμο»!.. 

Η Ουκρανική Σύνοδος Ειρήνης πραγματοποιήθηκε στην πόλη Bürgenstock στο καντόνι Nidwalden, με οικοδεσπότη την Ελβετία.

O εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Πεσκώφ δήλωσε πως η διάσκεψη στην Ελβετία μόνο λύση (λέγε με “Ειρήνη”) δεν θα μπορούσε να δώσει / να φέρει, για τα όσα συμβαίνουν στη Ουκρανία / στη Ουκρανία, ενώ η υπογραφή, της κοινής για την Ουκρανία εγκεκριμένης δηλώσεως στην διάσκεψη, εκ μέρους των Τουρκίας, Ουγγαρίας και Σερβίας θα εξετασθεί, αλλά δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις (ενν. τις καλές) της Ρωσίας μαζί τους!

8. Έχει ήδη, εδώ και 1+ μήνα, συσταθεί κοινό Τουρκο-Ιρακινό “Κέντρο Επχσεων” στα σύνορα Τ-Ιράκ, για επχ-σεις των ΤΕΔ στο Β. Ιράκ, κατά του “ΡΚΚ”, το φετινό Καλοκαίρι!..

Οι Τούρκοι, θυμίζουμε, είχαν πάρει το “ΟΚ” των Ιρακινών, μετά από προηγούμενες επισκέψεις των Τ/ΥΠΕΞ και ΡΤΕ στην Βαγδάτη, οπότε, αυτήν την φορά, “τύποις” είναι… νόμιμοι!

Οι υπόψη επχ-σεις έχουν ήδη, ησύχως (!), ξεκινήσει και ο T/ΥΠΑΜ Στρατηγός Γιασάρ ΓΚΙΟΥΛΕΡ φέρεται δηλώσας (σε τηλεδιάσκεψη προς όλους τους Τ/Διοικητές, εντός και εκτός Τουρκίας), πως οι ΤΕΔ έφεραν τους… τρομοκράτες (sic) σε κατάσταση ανικανότητος για επχ-σεις!.. (Σε κατάσταση μη δυνατότητος εκτελέσεως επχσεων)!

Bakan Güler: Örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι το καθεστώς της Βαγδάτης ειναι Ρωσόφιλο και, ανεξαρτήτως αυτού, άκρως αντι-Αμερικανικό

9. Ρωσία, Κίνα και Ιράν, φέρεται πως το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να εμπορεύονται γενικώς πετρέλαιο χωρίς την χρήση αμερικανικών δολαρίων, ενώ φέρεται και η Σαουδική Αραβία να ευρίσκεται σε διαδικασίες εκκινήσεως ομοίας… “μηχανής”! Είναι κάτι που εκτιμούμε πως θα πρέπει να δουν αμέσως και σε βάθος στην Κ-Β των Η.Π.Α.!..

Το ερώτημα είναι το εξής: “Ποιά θα είναι η νέα σχέση Η.Π.Α. – Σ. Αραβίας, στο υπόψη θέμα”;

Όταν “μιλάμε” για Σ. Αραβία, ομιλούμε για την -ακόμα (!)- Νο “1” εξαγωγό χώρα πετρελαίων προς την Δύση και ειδικώς προς την Ευρώπη, με ό,τι αυτό σημαίνει και θα (!) σημάνει στις οικονομίες των χωρών της “ΕΕ”, αν, κλπ, κλπ, κλπ!..

10. Ο ΡΤΕ με την ευκαιρία της “Εορτής των Θυσιών” / “Kurban Bayramı” συνομίλησε και ευχήθηκε τηλεφωνικώς στους Προέδρους του Πακιστάν, των Η.Α.Ε., του Ιράκ και στον Βασιλιά της Σ. Αραβίας, τονίζοντας την σημασία τςη ενότητος του Κόσμου του “ΙΣΛΑΜ”.

11. Αρχικώς είχαμε διάψευση στην πληροφορία ότι ο τέως Τ/ΠτΔ Αμντιουλλάχ ΓΚΙΟΥΛ φέρεται να είναι σε διαδικασία συζητήσεων, ώστε να αναλάβει Πρόεδρος σε ένα Κόμμα που θα προέλθει από την ένωση 3 Κομμάτων και συγκεκριμένα του Κόμματος του “Μέλλοντος”, του “DEVA” και του “Ευημερίας και Ευτυχίας / Ευδαιμονίας”! Το θέμα θα το παρακολουθήσουμε.

12. Τί έγινε τελικώς με εκείνο το ζευγάρι (άνω των 50 / 50+) που είχε συλληφθεί στην Φλώρινα με ολόκληρη… “Αποθήκη Οπλισμού”; (Χειροβομβίδες, βλήματα Όλμων, πυροκροτητές, πυρίτιδα, τυφέκια, οπλ-λα, κλπ). Θα μάθουμε ή είναι απόρρητο;

13. Το ότι είναι διασπασμένοι οι Αλβανοί στο Κράτος των Σκοπίων [“Ντούϊ” / 18 έδρες και “Αξίζει” (Συνασπισμός Αλβανών, που συζητάει με το νικητή 1ο Κόμμα του “VMRO-DRMNE”) / 14 έδρες], εμάς δεν μας λέγει απολύτως τίποτε, όσο και κάτι πάντα να… σημάνει!..

14. Με την “ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ” μπορούμε πχ να ψύξουμε τον Πλανήτη, κάτι που βοηθάει στην αντιμετώπιση των όποιων κλιματικών αλλαγών, όπως πχ της αυξήσεως της θερμοκρασίας! Γίνεται με ψεκασμό αλμυρού ύδατος στα σύννεφα και έκχυση ουσιαστικώς αντανακλαστικών σωματιδίων στον ουρανό!

15. Το Τουρκμενιστάν ξεκίνησε να παρέχει / να πουλάει φυσικό αέριο στην Τουρκία;

16. Αλήθεια! Το εργοστάσιο της “DIEHL DEFENCE”, που κατασκεύαζε… “προϊόντα αεραμύνης” για την Ουκρανία, ποιός το έκαψε;

17.  Ρε Τούρκοι! Πότε θα ανοίξετε Πρεσβεία στην Παλαιστίνη, όπως είχατε προ ολίγου καιρού αναφέρει;

18. Ρε Τούρκοι! Πείτε μας κάτι παραπάνω για την οικογένεια στο Ουλάς που περπατάει στα 4;

19. Ο Π-Υ της τ/”Δνσεως Θρησκευμάτων” (“Diyanet”), είναι 3 (!) φορές μεγαλύτερος από τον Π-Υ ενός μέσου τ/Υπουργείου! Ο αντίστοιχος σημερινός Π-Υ της “ΜΙΤ”, του… ερωτιάρη ΑΣΙΚΗ Ιμπραήμ ΚΑΛΙΝ, φέρεται να είναι 2,5 με 3 φορές μεγαλύτερος του Π-Υ της… Ελλάδος!.. 

20. Ρωτάμε! Τί ακριβώς φέρεται ότι θα ζητήσει ο Ζελένσκι από τους Κινέζους, στην φερόμενη μελλοντική συνάντησή τους;

21. Ας προσέχουν εκεί στην “ΜΙΤ” (“Κλιμάκια Μ. Ασίας”), ποιούς ηλικιωμένους των “Κάτω Χωρών” και της Γερμανίας (κυρίως αυτών των χωρών), στρατολογούν, με κάποια λίγα χιλιάδες Ευρώ, και στέλνουν στα νησιά μας για συλλογή πληροφοριών!..

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-