TÜRKLER! ÇOK YURULDUM BRE! SAKIN Οl ARTIK!..

Φίλοι μου / μας!

1. Διαβάστε!

α. Ξεφτιλισμένοι της Διοικήσεως του ΠΑΟΚ, τιμωρήσατε τους οπαδούς σας ή έστω τους καταδικάσατε, οι οποίοι στο ματς ” ΠΑΟΚ Β’ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ (1-0)”, χθες 13-02-2022, σκύλευσαν την μνήμη του Άλκη, φωνάζοντας στους Ολυμπιακούς “να πάθετε ό,τι και ο Άλκης”, ενώ ένα από τα συνθήματά τους ήταν και το “λευτεριά στ’ αδέλφια μας”, αναφερόμενοι στους φονιάδες σας;

Για τον Κούγια όμως (συνήγορος υπεράσπισης του θύματός σας), υποκριτές, ξέρατε(!) να κάνετε υβριστική αναφορά, για να υποχρεωθεί εκείνος μετά να κάνει σε όλα τα μέλη του ΔΣ/ ΠΑΟΚ  αγωγή, ζητώντας οικονομική αποζημίωση ύψους 120.000 ευρώ.

Κατά τα λοιπά, … καταδικάσατε τάχα την πράξη και τους εκτελεστές του Άλκη, … μούλοι!..

To αφεντικό σας ο Ρώσος, καταδίκασε τον… εαυτό του, με ό,τι είχε κάνει τότε στην Τούμπα, λέγε με εκείνη την γνωστή εισβολή, κλπ, κλπ, κλπ;

β. Διαβάζουμε ότι η μάνα του μαχαιροβγάλτη “Αθηναίου” είναι “ΣΥΡΙΖΑΙΑ”! Δεν μας προξένησε ουδεμία εντύπωση, αφού εμείς ξέραμε και ξέρουμε!..

Όλοι οι φονιάδες του Άλκη είναι “ΑΝΤΙΦΑ”, όπως γράψαμε χθες,  “ΑΝΤΙΦΑ” που είναι πρακτόρικη Οργάνωση με αμερικανικές, των “Δημοκρατικών”, ρίζες, η οποία έχει “κατακλύσει” στην Ελλάδα, μαζί με το… αδελφάκι της τον “ΑΝΤΑΡ-CIA”, και(!) τον χώρο του αθλητισμού, έχοντας… παρουσία (sic) στις 8/10 αθλητικές μας Ομάδες! (Ο “ΣΥΡΙΖΑ” είναι η μεγάλη τους σκέπη και… σκεπή)!

Τα περί “Χρυσαυγιτών” που ακούτε να λένε, είναι παραμύθια… σήμερα(!!!), αφήστε δε που δεν τους ονομάζουν έτσι, αλλά “Ακροδεξιούς”, (σε γνώση τους ότι οι νεο-Ναζήδες αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την Ακρο-δεξιά), επίτηδες βεβαίως και καταλαβαίνετε το “γιατί”, ενώ “από πίσω” είναι αυτοί! Για τόση βρωμιά μιλάμε!..

Διαβάστε!

Στέλεχος του “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” η μητέρα του 25χρονου “Αθηναίου” ή… “Κάραμπιτ”, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία του Άλκη!

ATHINA

 

Ο “ΑΘΗΝΑΙΟΣ

 

273644800_480291313486113_3927363355937395253_n-640x853

Διαβάζουμε στο panousis.blogspot.gr

(Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ “ΣΑΪΤ” ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΓΡΑΦΟΝΤΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ -ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ)!..

Η δολοφονία Άλκη Καμπανού από μια συμμορία αλβανο-ελλήνων αντιφάδων, δεν διέφερε ουσιωδώς από την δολοφονία Φύσσα, παρά μόνο στην επικοινωνιακή της διαχείριση, από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς ελέγχου του νου.
Αν θεωρήσουμε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, πολύ περισσότερο θα πρέπει να θεωρήσουμε ως εγκληματικές οργανώσεις, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας [υπεύθυνο για τη δολοφονία Τεμπονέρα] ή τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, που χαρτζηλικώνουν, συντηρούν, κατευθύνουν και οργανώνουν, συμμορίες χουλιγκάνων, με κύριο στόχο τον εκφοβισμό, την απειλή και την εξουδετέρωση αντίπαλων οπαδών.
Μάλιστα, αν για τη “Χρυσή Αυγή”, αλλά και για τη “Νέα Δημοκρατία” τίθεται εν αμφιβόλω η υπόσταση τους ως εγκληματικές οργανώσεις, επειδή δεν υπάρχει το στοιχείο της προσπόρισης οικονομικού οφέλους [πράγμα ουσιώδες για να χαρακτηριστεί μια συλλογικότητα ως “εγκληματική οργάνωση”] για τις ΠΑΕ, είναι προφανές ότι, πίσω από τον εξόφθαλμο γκαγκστερισμό προέδρων, παρατρεχάμενων και οπαδών, κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα!
Δεν χρειάζεται άλλωστε πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς, για τί είδους μαφιόζικες οργανώσεις ομιλούμε, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ, προς όφελος της οποίας δρούσαν οι φονιάδες του νεαρού Αρειανού φιλάθλου, είχε εισβάλλει στο γήπεδο, χουφτώνοντας το πιστόλι στην κολότσεπη, ώστε να εκφοβίσει τον διαιτητή! [Η δίκη του έχει αναβληθεί καμμιά 200αριά φορές].
Όχι μόνο οι πρόεδροι και οι πρωτοκλασάτοι καπεταναίοι των ΠΑΕ δεν είναι αθώοι, αλλά η ενοχή τους είναι τόσον εξόφθαλμη, ώστε ενοχοποιεί και ολόκληρο το σύστημα της λεγόμενης δικαιοσύνης, που δεν έχει τολμήσει να τους αγγίξει ποτέ, παρά το γεγονός ότι για ανάλογο περιστατικό [δολοφονία Φύσσα] έστειλε δεκάδες εθνικιστές στη φυλακή.
Η δολοφονία Άλκη Καμπανού θα πρέπει να περάσει στα χρονικά, ως η μεγαλύτερη ντροπή της ελληνόφωνης(!) δικαιοσύνης!
Ξεβράκωσε κυριολεκτικώς την υποκρισία τους…
 
“Είμαστε περήφανοι για σένα”, βροντοφώναξε η συριζαία μάνα του… δρεπανοφόρου, όταν το καμάρι της οδηγούνταν στον ανακριτή!
Προφανώς πιστεύει ότι ο υιός της διεξάγει αντιφασιστικό αγώνα, ανοίγοντας κεφάλια αντιπάλων!
Κι εδώ που τα λέμε έχει κάποιο δίκιο η γυναίκα.
Καθότι, αν μαζί με το δρεπάνι υπήρχε και σφυρί, τότε τί χρείαν έχωμεν άλλων μαρτυριών ότι οι δράστες αγωνιζόντουσαν για το καλό της εργατικής τάξης ενάντια στην πλουτοκρατία;
Και θα σας πω και το άλλο…
Η συνοικία Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπου και το γήπεδο του Άρη, λογίζεται ως κατοικούμενη κυρίως από οικογένειες της μεσαίας και προς τα άνω αστικής τάξης, σε αντίθεση με την Τούμπα [όπου και το γήπεδο του ΠΑΟΚ] η οποία ανήκει στο θεσσαλονικιώτικο προλεταριάτο [αν υπάρχει κάτι τέτοιο].
Η ταξική σχέση ΠΑΟΚ – Άρη συνεπώς είναι ανάλογη της ταξικής σχέσεως Τορίνο – Γιουβέντους, στο Τορίνο [έδρα της Φίατ] ή Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ – Μάντσεστερ Σίτυ, στο Μάντσεστερ [κοιτίδα της βιομηχανικής επαναστάσεως].
Απ’ την μια δηλαδή οι ομάδες της εργατικής τάξης [ΠΑΟΚ, Τορίνο, Μ. Γιουνάϊντεντ] και από την άλλη οι ομάδες της άρχουσας τάξης [Άρης, Γιουβέντους, Μ. Σίτυ]
Πολύ σωστά λοιπόν η μάνα του δρεπανοφόρου εστίασε στην ταξική σύγκρουση συγχαίροντας τον γιο της, για τους αγώνες του ενάντια στον φασισμό και την αρειοκρατία.
Αν είχαν κόψει και το κεφάλι κανενός χρυσαυγίτη, θα τους έδιδε συγχαρητήρια μέχρι και η κ. Μποφίλιου…
Θα μου πεις τώρα ότι, αυτά που λέγω είναι ολωσδιόλου παράλογα.
Σωστά.
Αλλά μήγαρις δεν είναι ο ακραίος παραλογισμός, αυτό που προπαντός χαρακτηρίζει τη σημερινή αριστερά;
Όχι, δεν είναι αθώοι.
Ακόμα και για λόγους βλακείας να θέλει να τους αθωώσει κανείς, θα πρέπει να συνυπολογίσει ότι ο αριστερόστροφος παραλογισμός, χαρακτηρίζει περίπου το 50% του μοντέρνου Ρωμέϊκου.
Κρίση ηλιθιότητος σε τόσο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, δεν νοείται.
Όχι!
“Η αριστερά δεν είναι αθώα”.
Ίσως μάλιστα αυτή να είναι η πραγματική εγκληματική οργάνωση και ο βασικός ηθικός αυτουργός της τυφλής συλλογικής βίας των αλβανο-ελλήνων

 

Η “μάνα χούλιγκαν” που έδωσε τα συχαρίκια στον λεβέντη της, για τη δολοφονία Καμπανού [αλήθεια ο Ρουπακιάς δεν έχει μάνα;] είναι βαμμένη συριζαία.
Συμμετέχει μάλιστα και στο κίνημα: “Δεν είναι αθώοι”, που απαιτεί τη φυσική εξόντωση όλων των Ελλήνων εθνικιστών, για έναν φόνο – καρμπόν, με τον φόνο Αλκη Καμπανού.
Κι εδώ γεννιέται το ερώτημα…
Μήπως παρά είναι πολλά τα περιστατικά μανάδων ή πατεράδων συριζαίων, που μεγάλωσαν παιδιά με παραβατική [τουλάχιστον] συμπεριφορά; Για μην πω εγκληματική.
Και ξέρετε, οι σοφοί φύλαρχοι των ζουαζιλανδινών κυνηγών κεφαλών, λέγουν ότι: “Σύμπτωσις επαναλαμβόμενη, δεν είναι σύμπτωσις”.
Μήπως λοιπόν δεν πρέπει να αποδώσουμε στη σύμπτωση το γεγονός ότι, οι γόνοι των συριζαίων, εμφανίζουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικών τάσεων, από όσα θα δικαιολογούσε ο μέσος όρος των νεαρών γόνων της ισλαμογραικικής κοινωνίας;
Μήπως οι μανάδες και οι πατεράδες φονιάδων, μπράβων και λήσταρχων της αριστεράς, δεν είναι αθώοι για τα εγκλήματα των παιδιών τους, για τα οποία [όπως είχε δηλώσει και άλλος εξέχων μπαμπάς νεαρού εγκληματία] νιώθουν υπερήφανοι;
Στην “φωτό” εδώ από πάνω, βλέπετε την περήφανη “μάνα του δρεπανοφόρου”, σε συνεστίαση με τον πολλά βαρύ σύντροφο κ. Πολλάκη.
Κι επειδή, όπως λέγουν οι σοφοί Σαμάνοι στην Κάτω Μογγολία: “Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι”, εικάζω ότι ως ομοϊδεάτες και ομοτράπεζοι, η μάνα χούλιγκαν κάπως, κάπου, θα προσομοιάζει με το κατ’ εξοχήν συριζαϊκό πρότυπο, που πραγματώνεται στον σύντροφο Πολλάκη.
Και συλλογιέμαι με το μικρό μου το μυαλό…
Έτσι, τουλάχιστον, όπως έχουμε δεδομένη τη δημόσια εικόνα του συντρόφου Πολλάκη, τί θα μάθαινε ο άνθρωπος αυτός, στα παιδιά του – και δη στους ντελικανήδες του* [αν είχε;]
*[Εχει δυο κόρες, απ’ όσο ξερω…]
Μήπως δεν θα τους δίδασκε, πώς να βάνουν έναν άνθρωπο “δυο μέτρα κάτω από τη γη”, όπως είχε δηλώσει άλλοτε στην βουλή;
Ή μήπως δεν θα τους μετέδιδε την άδολη αγάπη του για τσι κουμπουριές και τα καλάσνικοφ, με τα οποία είχε φωτογραφηθεί κιόλας;
Ή μήπως δεν θα τα γαλουχούσε με τη διαρκή ρητορική μίσους της αριστεράς, εναντίον των ταξικών της εχθρών, που πίνουν το αίμα του λαού;
Ή μήπως δεν θα τα εκπαίδευε να πιστεύουν ότι, για όλα φταίνε οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και η ταξική προέλευση, που καθορίζουν τον άνθρωπο, αποενοχοποιώντας τον έτσι, για τα όποια κρίματα του;
Αριστερά άλλωστε, σημαίνει διαρκής υποκρισία!..
Υποκρισία ότι, για όλα όσα πράττουμε, υπάρχει πάντα κάποιος ή κάτι άλλο, που μας οδήγησε να πράξουμε έτσι όπως πράξαμε, ερήμην της δικής μας βούλησης και της δικής μας ευθύνης. Παραδείγματος χάριν, οι χωρισμένοι γονείς μας, η ταξική μας προέλευση, η κακούργα η κοινωνία, τα κακά αφεντικά, οι εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης, οι γκόμενες, οι φασίστες, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και άλλα τέτοια ανατριχιαστικά.
Να μεγαλώνεις σε μια οικογένεια συριζαίων είναι σαν να ασκείσαι καθημερινώς στην άρνηση κάθε ατομικής ευθύνης, φορτώνοντας ό,τι στραβό, κακό, ανώμαλο, εγκληματικό, ψεύτικο ή καταστροφικό, έχεις μέσα σου, στην καμπούρα κάποιου άλλου.
Δεν μου κάνει λοιπόν καμία εντύπωση η συχνότητα με την οποία παράγονται εγκληματικές προσωπικότητες, μέσα από οικογένειες της χύδην αριστεράς, την οποία εκπροσωπεί ο Συριζα…
Όχι, δεν είναι αθώοι, για την στρεβλή πορεία των παιδιών τους…
γ. Γράφουμε και πάλι πως ο θάνατος του ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ συνέβη σε συμπλοκή(!), μετά από προσυνεννοημένο “ραντεβού θανάτου”, χούλιγκανς των 2 “Αιωνίων”, ενώ ο θάνατος του Άλκη ήταν Ε-ΝΕ-ΔΡΑ!..
Ασφαλώς και για τους φονιάδες και τον χαμό του Φιλόπουλου ισχύουν, ως απόψεις και θέσεις μας, τα ίδια ακριβώς που γράψαμε και για τον θάνατο του Άλκη! 
 

2.

Turkey secretly moves to expel Hamas ‘military wing’ as Israel ramps up pressure

 
“Members holding military ranks will not remain in Turkey” and “will not receive military assistance.”

By David Hellerman, World Israel News

President Recep Tayyip Erdogan is moving to expel members of Hamas’s “military wing” from Turkey, Turkey’s Hurriyet Daily reported on Tuesday.

According to the paper, Turkey has been secretly negotiating with several unspecified countries, possibly to find a new home for the Hamas operatives.

Reporter Hande Firat wrote that Ankara has informed Hamas leaders that “members holding military ranks will not remain in Turkey” and “will not receive military assistance.”

The report implied that Hamas’s political activities in Turkey would continue.

Officials in Ankara did not deny or confirm the report.

Israel began ramping up pressure on Erdogan to shut down Hamas in November following a series of IDF raids on a Hamas terror cell in Judea and Samaria.

According to the Shin Bet security service, the cell was headed by Saleh Arouri, who lives in Turkey. Arouri serves as Hamas’ overall military commander for Judea and Samaria.

He reportedly masterminded the kidnapping of three Israeli teenagers in 2014, which escalated to a war with Gaza.

A separate terror attack linked to Turkey was the November murder of South African immigrant Eliyahu Kay in Jerusalem. The terrorist, Fadi Abu Shkhaydam, was a Hamas-aligned teacher who repeatedly traveled to Turkey.

Israeli officials say Shkhaydam received training during those visits. The family said he was visiting a son studying in a Turkish university.

The Hurriyet report comes amid Jerusalem’s confirmation that President Isaac Herzog will visit Turkey. Turkish media reports said the visit has been scheduled for March 9-10.

Herzog’s trip will be the first high level Israeli visit since President Shimon Peres visited Turkey in 2007.

Και (!)

İsrail: Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için “Hamas şartı” sunmadık

İsrail gazetesi Jerusalem Post’a konuşan ve ismi açıklanmayan üst düzey bir İsrailli yetkili, Tel Aviv’in Ankara ile yakınlaşma sürecinde Hamas üyelerinin Türkiye’den sınır dışı edilmesini şart koşmadığını belirtti.

16-02-2022

3.

Istanbul, Turkey

Most of the attacks were reportedly planned by Islamic State during last two years.

By Pesach Benson, United With Israel

The Mossad has thwarted 12 terror attacks against Israelis in Turkey during a two-year period, Israel’s Channel 12 reported on Saturday.

The unsourced report said most of the planned attacks were Islamic State plots targeting businessmen and other Israelis. The report added that Israeli businessmen in Turkey have been advised to take extra security precautions and change their daily routines.

Channel 12 also reported that despite the strained relations between Ankara and Jerusalem, ties between the Mossad and Turkey’s National Intelligence Organization have  remained strong.

Last week, Israeli and Turkish intelligence foiled an Iranian plot to assassinate Israeli businessman Yair Geller.

The hit was reportedly intended to be in retaliation for the assassination of Iran’s top nuclear scientist Mohsen Fakhrizadeh in 2020. It’s not clear if Geller was viewed as a target of opportunity, or if the Iranians sought his assassination for more specific reasons.

Reports have speculated that Iran may have sought to thwart Turkish diplomatic overtures to Israel.

Geller owns CNC İleri Teknoloji, an aerospace and aviation company based in Istanbul.

Turkish and Hebrew reports said the cell was discovered by Turkish intelligence who then notified the Mossad. Geller was moved to a safe house in Turkey and given a Mossad security detail after declining to return to Israel.

According to Turkish media, the eight-man cell was made up of Iranian and Turkish nationals. The cell was said to have been directed by an intelligence officer in Iran identified as Yasin Taheremamkendi.

In November, Cypriot police busted a terror cell seeking to assassinate Israeli billionaire Teddy Sagi. An Azeri hitman and several Pakistani nationals were arrested. Israel accused Iran of being behind the plot while Iran denied any involvement.

4.  ΓΙΟΥΣΟΥΦ! ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΧΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΡΙΒΑ (“ΔΙΓΕΝΗ”), ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΤΕΔ! ΓΡΙΒΑΣ = ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ Χ 10, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!.. ΓΡΙΒΕΣ “ΒΓΑΙΝΟΥΝ” ΚΑΘΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ!.. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΛΙΓΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ / ΣΑΣ, ΑΝΤΕ ΑΣΕΒΑΣΤΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟ-ΜΠΙΝΕΔΕΣ !

Grivas vaftiz babanız mı?

13.02.2022

Sonunda kahraman Türk Mukavemet Teşkilatı da hedef tahtasına konularak suikastlar ile bilinen illegal bir yapı olarak nitelendirildi.

Adım adım alıştırmaya devam ediyorlar bizi.

Daha düne kadar her türlü çağ dışı ideolojiye karşı CHP’nin silahlı ya da silahsız mücadelesini savunuyordu.

CHP’nin sözde kuvvacı genel başkanından, TMT’nin illegal ve suikast örgütü benzetmesine haddini bildiren bir açıklama geldi mi?

Gelmez..

Çünkü TMT’nin önünü kesmek için zamanında darbeci zihniyet ve CHP’nin yapmadığı kalmadı…

Elbette ‘en son okuduğum kitap İnce Memed’ diyen birinden bunu beklemiyorum. Beklemiyorum beklemesine de kendi tabanına kuvvacı olduğunu anlattığında biri de çıkıp neden ‘hadi oradan’ demez?

Birinin bir tabak mezeye Kıbrıs’ı veresi gelir, öbürü de TMT’yi suikast planlayan gayrimeşru bir yapı ilan eder.

İnsanın kulağına Makaryos namlı papaz allēluia (Haleluya) okusa, Grivas da vaftiz babalığını yapsa bu toplumda bu konular yine de bu kadar rahat söylenemez.

İyi de bunlar ilk kez şimdi söylemiyorlar ki…

TMT’yi kuran ekibe ağababaları neler yaptı bilseniz yatağınızda ters dönersiniz.

Biraz uzun bir yazı olsa da buyurun yazının tamamını sabırla okuyalım.

1931 yılında Rumlar ENOSİS, yani adanın Yunanistan’a bağlanması doğrultusunda ayaklandılar ve İngiliz valisinin konağını ateşe verdiler. Bu durumda İngilizler ENOSİS planına karşı olan Türkler ile Rumları birbirine rakip kılacak siyaset yoluyla adayı kontrol etmek istedi.

1944 yılında II. Dünya Savaşı sona ererken tüm kiliselerde ENOSİS vaazları veriliyor ve duvarlara ENOSİS yazılıyor, tüm Rumlar ENOSİS diye naralar atıyordu.

1950’de Rumlar ENOSİS planlarını resmî olmayan bir halk oylamasına sundular. Türklerin iştirak etmediği bu oylamada, adada yaşayan Rumların yüzde 96’sı ENOSİS’ten yana oy kullandılar ve adanın Yunanistan’a bağlanmasını talep ettiler. Bu esnada Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi’nin başına da Makaryos isimli bir papaz getirildi.

1954 yılına gelindiğinde, ileride EOKA isimli terör örgütünün de başına geçecek Grivas namlı eşkıya, Yunanistan’dan gönderilen silah ve mühimmatlar ile birlikte adaya ulaştı. Artık Rumların gözü dönmüş, Girit’ten sonra Kıbrıs’ı da Yunanistan’a bağlamaya yemin etmişlerdi.

Kıbrıs, ENOSİS sloganları altında dinî ve siyasi liderliğini Makaryos’un, şiddet ve terör eylemlerinin elebaşlığını EOKA örgütünün elebaşı Grivas’ın yaptığı bir adaya dönüşmüştü. Ortodoks Kilisesi tüm dünyada propaganda sistemini devreye sokmuştu. Kıbrıs dağları eli silahlı EOKA çetesi ile âdeta kaynamaktaydı.

Bu şartlar altında dahi kimse Kıbrıs Türk toplumu ile alakadar olmuyordu.

5 Kasım 1914’te Kıbrıs’ı tek taraflı ilhak eden İngiltere’nin bu ilhakı, Lozan Anlaşması’nın 20. Maddesi ile tanındıktan sonra Kıbrıs, Türkiye gündeminde hiçbir zaman bir sorun olmamıştı lakin şimdi ada kaynamaktaydı.

TMT 1957 yılında adada direniş hareketi ortaya koymak maksadı ile Kıbrıs’ta kurulmuşsa da Türkiye’nin desteğinin olmadığı bir direnişin başarılı olma şansı yoktu.

Nitekim 1958 yılında Türkiye’nin desteği açıklanana kadar olmadı da.

Ve Küçük ile Denktaş Türkiye’de

2 Ocak 1958 tarihinde Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş, Türkiye Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’yu ikna etmek için Ankara’ya geldiler. Fatin Rüştü Zorlu’nun ‘size silah ve mühimmat göndersek alır mısınız?’ diye sormasının üzerine TMT fiilî olarak da kurulmuştu.

Zorlu, Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığı çalışma sonucunda Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanı Daniş Karabelen ile istişarelerde bulunuyordu. Zorlu ‘nasıl muvaffak oluruz?’ diye sorduğunda Karabelen Zorlu’ya ‘Efendim karar alırsanız, istirdat harekâtı başlatırız’ diyordu.

Yani kaybedilen toprakların geri kazanılması harekâtı.

‘İstirdat’ muazzam derinliği olan bir ifade ve her babayiğidin dağarcığında olacak bir kelime değil. Zira Karabelen Filistin cephesinde ve Gazze’de, İstiklal Harbi’nde ve Kore’de mücadele vermiş bir Gazi general.

O tarihten sonra birçok subay TMT’nin yapılandırılması için gizli yollardan Kıbrıs’a intikal etti. Gidenler arasında Rıza Vuruşkan, İsmail Tansu, Eyüp Mater, Rahmi Ergün gibi kahramanlar vardı. Bu teşkilatlanmalar ve fedakârlıklar sonucunda adaya Erenköy üzerinden silah ve mühimmat sevkiyatı yapılıyordu.

CHP yandaşlarının TMT’ye bakışı: ‘Menderes’in Gestapoları’

Bu silahların TSK envanterinden kayıtları silinerek TMT teşkilatlarına gönderilmesi, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrasında gazete manşetlerini süslüyordu. CHP muhalefeti TMT için adaya gönderilen kahramanlara ‘Menderes’in Gestapoları Kıbrıs’ta’ diyerek konuyu dünya kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlardı.

Bugün ne değişti?

MİT tırlarının durdurulmasından tutun, ‘maalesef Türkiye Azerbaycan’a silah gönderiyor’ diyenlere kadar, oradan da ‘Suriye’ye sarin gazı Türkiye üzerinden gönderiliyor’ diyenlere varıncaya dek, son dönemde yaşadığımız hemen her konu ile nasıl da benzeşiyor değil mi?

Çünkü tesadüf yoktur, sadece nisyan ile malul beşerî hafızamızdan istifade ediyorlar.

Nasıl hafızamız olsun ki..

Yunan Grivas namlı eşkıyanın ve EOKA’nın her yere heykellerini dikiyor, Anastadias isimli Rum lider 2017 yılında Türkiye ile müzakereler yürütülürken ENOSİS kararı alınışının yıl dönümünü okullarda kutlatıyor, biz ise Kıbrıs’ı Yunan’ın elinden çekip alan ve Türkiye’yi garantör yapan anlaşmayı imzalayan Fatin Rüştü Zorlu’yu vatana ihanetten idam ediyoruz, TMT kahramanlarını Menderes’in gestapoları diye nitelendiriyoruz.

Bugün de illegal suikast çetesi…

Sonra mı ne oluyor?

Vatana ihanetten idam ettikleri Fatin Rüştü Zorlu’nun imzaladığı Londra ve Zürih Anlaşmalarına dayanarak 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı’nı icra ediyoruz.

Daha bitmedi…

Denktaş anlatıyor: “27 Mayıs olunca Dr. Küçük çok üzüldü. Hemen sonraki günlerde sağda solda Kıbrıs’a gönderilecek silahlar bulunmaya başladı. Bunlar halkı silahlandırmak üzere toplanan silahlardır diyerek 27 Mayıs mahkemelerinde aleyhlerinde kullanılmak istendi. Biz Küçük ile bunların Kıbrıs’a gönderilmek üzere hazırlanan silahlar olduğunu duyurduk ama TMT artık tu kaka olmuştu.”

Nasıl?

Birilerinin geçtiğimiz yıllarda sağda solda bulduğu silahlar ve sonrasında ortaya konan kumpas ile ne kadar benzer değil mi?

Çünkü akıl hocaları aynı da ondan…

Ve nihayet o güne kadar 5.000 Kıbrıslı Türk’ü yetiştiren TMT, 27 Mayıs darbecilerinin eliyle sekteye uğratılır. O TMT yapısı ve siyaseti devam ettirilse belki de Kanlı Noel katliamları hiç olmayacaktı.

Hemen arkasından Demokrat Parti hükûmetinin adamı diyerek Filistin Cephesi’nden İstiklal Harbi’ne, Kore Harbi’nden TMT teşkilatlarının kurulmasına varıncaya kadar kahramanlıklar göstermiş Daniş Karabelen görevden alınıyor.

Arkasından Rıza Vuruşkan ve İsmail Tansu gibi kahramanlar da görevlerinden el çektirilerek TMT felç ediliyor.

27 Mayıs darbecilerinin TMT ile mesafeli olmasını tembihleyerek gönderdikleri Emin Dırvana’yı Kıbrıs’a elçi olarak gönderince, Dırvana’nın Denktaş’a ilk suali ‘silahları toplayalım mı?’ oluyor.

Darbecilerin Cumhurbaşkanı Gürsel de Dr. Fazıl Küçük’e “Sizin için Yuanistan ile savaşamayız” diyor.

Şimdi TMT teşkilatlarına ‘Menderes’in Gestapoları’ diyenlerin TMT teşkilatlarına gayrimeşru demesini dil sürçmesi mi zannediyorsunuz?

Sözde kuvvacı gelenekten gelme iddiasındaki Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşanan rezilliğe okkalı bir cevap vermemesini tesadüf mü zannediyorsunuz?

TÜRKİYE GAZETESİ

5.

Putin’den Fransa’ya müthiş ders! Başbuğ, Türkiye detayına dikkat çekti

Fransız lider Macron ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, “Rol çalmaya çalıştı ama buradaki art niyeti iyi gören Putin, Fransa’ya tarihinde almış olduğu en büyük dersi verdi” dedi.

14.02.2022 
 
Rusya‘nın başkenti Moskova’da 7 Şubat’ta gerçekleştirilen Putin-Macron zirvesine yönelik tartışmalar devam ediyor. Rusya-Ukrayna krizinde bir rol çalmaya çalışarak Moskova’ya giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la ilgili Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, 24 TV’de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki tansiyonu düşürecek olan ülkenin çok ciddi bir itibar kazanacağını belirten Başbuğ, şunları ifade etti: 

Biz bu tansiyonu bir noktaya getirip de, “Herkes evine. Sorun bitmiştir” dediğimiz an dünyada gerçekten bölgede ağırlığı olan ve ipiyle de kuyuya inilecek devlet olarak duruşumuzu netleştireceğiz. Daha da mühürleyeceğiz.

‘FRANSA’YA TARİHİ BİR DERS VERDİ’

İşte bunu görev Fransa, Minsk’i de bahane ederek bir rol çalmaya çalıştı ama buradaki art niyeti iyi bilen Putin, bana göre, Fransa’nın tarihinde almış olduğu en büyük dersi verdi. Şimdi bu dersten sonra Fransa bunu tekrar dener mi? Dener. Karşıda “ikiyüzlü” değil “çokyüzlü” bir siyaset var. Yani bizdeki o onurlu dik duruş gibi yalıları görmek pek mümkün değil. Rol kapma savaşına tekrar girecektir ama şansları yok.

Çünkü, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin Batı’ya verdiği en son mesaj, “Kendi menfaatini düşünüyorsun. İkiyüzlü bir politika izliyorsun” şeklindeydi. Rusya’nın Batı’ya bakışı zaten çok net. Dolayısıyla burada Türkiye‘den başka bu rolü üstlenecek bir ülke yok. Ben bunu yaparsa Türkiye olacağını düşünüyorum.

‘SAVAŞ İÇİN FRANSA İLE ALMANYA ANAHTAR ÜLKELER’

Bugün Avrupa’da iki tane öneli güç var. Ekonomik anlamda Almanya, askeri anlamda ise Fransa. ABD, Fransa’yı kaybetmekle Avrupa’daki en büyük silahlı gücünü kaybetmenin eşiğine geldi. Şuan her ne kadar görüşmeler sürse de Fransa’da ABD’ye karşı çok ciddi bir sert duruş var. Bu nedele savaş için anahtar ülkeler Almanya ile Fransa. Barış için ise Türkiye.

Bunların alacakları pozisyon da ki bizimkisi çok net, gelecekte olacakların da habercisi olacak. Ben ABD-Almanya ve Fransa arasında bir işbirliği olacağını sanmıyorum. Çünkü Almanya’nın burada çok büyük kayıpları olur. Özellikle enerji alanında. Kazanacağı ise hiçbir şey yok.

6.

Putin’in Ukrayna’yı işgal kararını kimler etkileyebilir? İşte Başkan’ın Adamları

AA

16.02.2022 

Ukrayna – Rusya krizinde Amerika, ‘Putin işgal edecek’ dedikçe karşı cepheden nasıl bir hamle geleceğine yönelik belirsizlik var. Kimi uzmanlara göre Rusya bu belirsizliği özellikle yaratıyor. Tam da bu noktada Rusya eğer işgal kararı alırsa bu kararı kimler verecek? Putin’in işgal kararı vermesinde etkisi olan isimler kimler olabilir? Milliyet Gazetesi yazarı Güneri Civaoğlu, Putin’in olası savaş kararını etkileyebilecek kritik isimleri tek tek yazdı:

 

 

8.

NATO’dan savunma alarmı

Batılı güçler Ukrayna’da muhtemel bir Rus saldırısının her an başlayabileceği mesajını verirken, NATO’da bugün kritik bir toplantı gerçekleştirilecek.

 16.02.2022

NATO Savunma Bakanları, İttifak’ın Brüksel’deki karargâhında bir araya gelecek. Covid-19’u atlatan Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’ın da katılacağı toplantıda, Avrupa’nın doğu ve güneydoğusundaki NATO varlığının güçlendirilmesine ilişkin kararlar görüşülecek. 

GERİLİMİ TIRMANDIRACAK

NATO’nun bu hamlesinin bölgede gerginliği daha da tırmandırabileceği belirtiliyor. Rusya, daha önce NATO’dan talep ettiği güvenlik garantileri çerçevesinde Bulgaristan ve Romanya da dâhil olmak üzere 1997’de NATO üyesi olmayan ülkelerdeki yabancı güçlerin, ekipmanın ve silahların çekilmesini istemişti. Bulgaristan ve Romanya 2004’te NATO üyesi olmuştu. Moskova, NATO’nun doğuya genişlemeyi durdurmasını askerî gerilimin azaltılmasında en önemli şart olarak öne sürerken NATO ise Rusya’nın bu talebini reddetmiş ve NATO’nun açık kapı politikasını değiştirmeyeceği, her egemen ülkenin hangi ittifakta yer alacağına kendisinin karar vereceğini açıklamıştı.

BALTIK ÜLKELERİ GÜVENLİĞİ ARTTIRDI

NATO, Rusya ile gerginliğin yükselmesinin ardından son birkaç ay içinde doğudaki Baltık ülkeleri Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya’da hava, deniz ve kara varlığını kuvvetlendirdi. İttifakın Baltık ülkeleri ve Polonya’da bulunan Geliştirilmiş İleri Mevcudiyeti kapsamındaki 4 muharip birlikte görevli asker sayısı, birkaç haftada 4 binden 5 bine çıkarıldı. Danimarka, Hollanda, İspanya, ABD ve İngiltere’nin gönderdiği savaş gemileri ve savaş uçaklarıyla bu bölgedeki mevcudiyet artırıldı. Ayrıca Romanya ve Bulgaristan’da son haftalarda NATO ülkelerinin asker ve savaş uçağı sayıları yükseltildi. Romanya’da ise hâlen NATO ülkelerine mensup iki binden fazla asker bulunuyor.

9. Ο “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ”, ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ “ΣΚΥΛΑΚΙ” ΤΟΥ ΡΤΕ! ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΕ Ο “ΣΟΡΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ” ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΙΓΑΙΟ, Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!..

Miçotakis ile Çipras arasında Türkiye tartışması

Yunan meclisinde görüşülen askeri bütçe tasarısı, Miçotakis ile Çipras arasında Türkiye tartışmasının yaşanmasına sebep oldu.

Miçotakis ile Çipras arasında Türkiye tartışması
16.02.2022 

 

Yunanistan parlamentosunda yapılan askeri savunma bütçesi görüşmeleri, ciddi tartışmalara neden oldu.

Özellikle de mevcut Başbakan Miçotakis ile selefi Çipras arasında sert sözler sarf edildi.

Hiçbir kurmayının kendisine “savaş uçağı al” demediğini söyleyen Çipras, Fransa’dan ek olarak alınanak 6 adet jet için “gereksiz” ifadesini kullandı. Ana muhalefet lideri Çipras ayrıca, Fransa’nın kendilerini adalar konusunda Türkiye’ye karşı savunmadığını kaydetti.

Çipras Türkiye’nin F-35 programından çıkartıldığını hatırlatırken, Miçotakis de kendini “Bu silahlar Türkiye’ye karşı bize avantaj sağlayacak” diye savundu.

Miçotakis konuşmasının devamında NATO’yu da hedef alarak, “Türkiye S-400 alarak bizi tehdit ediyor ama Onlar (NATO) eşit mesafede duruyorlar” derken, Miçotakis ise, Türkiye’nin uluslararası arenada dışlandığına inananlara anlam veremediğini söyledi.

Çipras, “O (Erdoğan) şu ana kadar iki kere Biden ile görüştü. Dün BAE’deydi. İsrail Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gidecek, İspanya Başbakanı Ankara’ya gitti ve Erdoğan’la görüştü” diye konuştu.

Özellikle Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı ittifaklara girişen Atina, Fransa’dan çok sayıda Rafale savaş uçağı alarak Paris’i yanına çekmeye çalışıyor. Yunanistan Almanya’dan da denizaltı ve torpido alımı yapacak.

Öte yandan Meclis Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, askeri bütçe oy çokluğuyla kabul edildiği belirtildi.

KAYNAK: HABER7, DEUTSCHE WELLE
10.
“ΦΩΤΟ” ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΥ ΓΚΑΝΤΖ! 

The spy was in full sight – but no one looked

How a spy came to serve Iran out of the cherished sanctuary of an Israeli military chief-of-staff-turned-defense minister can’t be explained away – certainly not by a stream of lame excuses emanating from the Shin Bet security service.

Omry Goren Gorochovsky, 37, had been at it for at least three years from April 2019 before he was discovered. He was working at the time as cleaner at the home of the ex-chief of staff Benny Gantz. The military chief had just launched into politics as leader of the opposition Blue-White party, when his mobile was invaded by Iran-backed hackers. This prompted the taunt that a leader who couldn’t protect his own phone, could not aspire to protect the country.

Goren is now believed to have given the hackers access to Gantz’s phone. But then, not a whisper of suspicion came near him. The hacking scandal died down and the promised investigation never took off. Goren got away with it and was encouraged to develop his career as digital spy.

The most credible witnesses assure DEBKAfile that Goran and his wife were hired in 2015 to work for six hours twice a week to clean and tidy the Ganz home. The cleaner had a key so that when family was out, he could go in and work in all the rooms without oversight. None was even contemplated.

This arrangement continued after Gantz became alternate prime minister in partnership with then PM Binyamin Netanyahu. His private Rosh Ha’Ayin residence in central Israel was then massively barricaded with high walls enclosing the entire vicinity and manned sentry-posts. The external barriers in place were no bar against the enemy within. The Gantzes’ regular cleaning man was free to offer a clandestine service to the highest bidder. He traded on the non-reference by authority to his criminal past. Was Gantz not tipped off before he gave the cleaner the key to his home?

In 2013, Goren was indicted for two bank robberies in aggravated circumstances, attempted robbery and conspiracy to commit robbery. His victims were wide-ranging: International Bank branches in Carmiel and Ramleh, the Mizrahi Bank in Kiryat Bialik and the Postal Bank in Lod. His comeuppance came in 2008. While robbing the Mercantile-Discount Bank in Tel Aviv, Goren toted a tear gas gun against the clerks. He got away, only to be caught while running by a US Embassy guard.

At his trial he and his brother were charged with two of the bank robberies and after a plea bargain was sent down to four years in jail. He was out in two years. And in 2015, he was given the job as house cleaner. Gantz was still then IDF chief of staff. What references did the ex-con have to offer? How was he hired without a thorough-going security check? No answers to these questions are available even now. Indeed the few facts on offer bear the marks of a heavy whitewash brush. Who is wielding it? Gantz in person, his associates or the Shin Bet?

But Goren’s career as spy on the spot was to gain more traction after his employer became defense minister in June 2021. On Oct. 26, a gang of hackers calling themselves Moses Staff ran photos of the new defense minister, attached to this threat: “We know all your decisions and one day we will harm you in an unknown place. We have gained secret documents from the defense ministry with information, operational maps and data on the potential of units… We will release this information to show the whole world [the extent] of your crimes.”

It has since emerged that Goren used Telegram to file the top-secret data he stole for a fee for Moses Staff and has since deleted this file. More may still be undiscovered.

Moses Staff is linked by cyber experts to the Iranian hacking group Black Shadow. It is now believed that over and above classified data, Goren actually made an offer to Tehran to plant malware in the minister’s private computer to provide Iranian intelligence with a steady feed to their computers of stolen secrets. “We know about all your decisions,” was therefore not an empty boast by the hackers.

After years of eluding attention from Israel’s security agencies and enjoying the trust of his employers, the cleaner felt he had plenty of unsupervised time to play with at the defense minister’s home for developing a lucrative espionage service. Benny Gantz cannot be absolved from negligence in admitting a civilian with a long criminal record to his home with access to the state secrets available through his computer. But most of all the Shin Bet must be held accountable for failing to notice the spy lurking inside Israel’s most hallowed security hubs.

Expert teams will have their work cut out to unearth any other state secrets Goren may have stolen and sold on the Dark Net.

11. ΩΡΑ ΓΙΑ “ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ” ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ!

Α.

Καλύτερη η ΑΕΚ είπατε; Και πως το σκορ αδικεί τον Ολυμπιακό;
Καλύτερη η ΑΕΚ είπατε; Και πως το σκορ αδικεί τον Ολυμπιακό;
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022

*** Η ΑΕΚούλα τι είχε ; * ΜΙΑ εδαφική υπεροχή, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πολλά … κόρνερ, δυό – τρία σουτ από μακριά, όλα πάνω στον Βάτσλικ, και βέβαια, ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΦΑΟΥΛ υπέρ της, λες και ο διαιτητής είχε πάρει καμία … εργολαβία ! * ΧΩΡΙΣ υπερβολή ( και το βίντεο υπάρχει ) κάθε επαφή με παίκτη της Αεκ, τη σφύριζε φάουλ υπέρ της !

*** ΕΝ κατακλείδι *Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση πού ο Ολυμπιακός κινδύνεψε πραγματικά, ήταν σ’ εκείνο το απρόσεκτο γύρισμα του Μανωλά προς το τέρμα του Βάτσλικ * ΚΑΙ βεβαίως, η μόνη περίπτωση να έβαζε γκολ στον Ολυμπιακό η Αεκ, ήταν να γίνει κάποιο αυτογκόλ * ΤΙ ΠΟΤΑ περισσότερο! Το μόνο που στο τέλος,στο… Ταμείο θα ΄βάλπε

ΓΕΙΑ ΣΟΥ “ΤΙΓΡΗ” ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ!

*** Η ΝΙΚΗ του Ολυμπιακού προήλθε περισσότερο από … εθισμό, θα έλεγα * ΚΑΤΙ σαν αυτό πού λένε, ότι «και στο τέλος, κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί» * ΚΑΤΑ την ταπεινή μου πάντα άποψη, το άνευρο και νωχελικό εν πολλοίς παίξιμο των ερυθρολεύκων, οφείλεται στην ενδόμυχη βεβαιότητά τους, πως ό,τι και να γίνει, στο τέλος θα είναι αυτοί πού θα πανηγυρίσουν * ΛΕΣ και το γκολ θα ερχόταν εξ … ουρανού, χωρίς να χρειάζεται να το … πολυ-επιδιώξουν

*** ΚΑΙ εδώ, έχω να παρατηρήσω ότι καμιά φορά τα … στατιστικά παίζουν κι’ αυτά το ρόλο τους στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων * ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, για παράδειγμα, ότι μετά τη νέα νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ με σκορ 1-0, τα αποτελέσματα και τα γκολ των αγώνων Ολυμπιακού-ΑΕΚ στους 13 αγώνες των δύο ομάδων στην εποχή της εξυγίανσης, του var και των ξένων διαιτητών, είναι ΔΕΚΑ ΝΙΚΕΣ του ΟλΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΤΡΕΙΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ !

*** Η ΑΕΚούλα δεν έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ, σε κάθε έδρα και σε κάθε διοργάνωση ! * ΟΣΟΝ αφορά δε τα γκολ, είναι 28 του Ολυμπιακού έναντι 7 της ΑΕΚ ! * ΑΥΤΑ, μιλάμε επί εποχής ΞΕΝΩΝ διαιτητών, όπου το ΙΔΕΑΤΟ αποτέλεσμα για τον Δικέφαλο, απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι η … ισοπαλία ! * ΚΑΙ να είστε βέβαιοι πως, όπως συμβαίνει πάγια, έτσι και το προχθεσινό παιχνίδι τέλειωνε ισόπαλο, η μην Αεκούλα θα ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ ΕΞΑΛΛΑ, ο δε Ολυμπιακός θα κυριεύονταν από θλίψη και κατήφεια.

*** ΑΥΤΗ είναι άλλωστε και η «ειδοποιός διαφορά» μεταξύ των δύο * Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει dna νικητή, πρωταθλητή, τροπαιούχου * ΕΧΕΙ ποιότητα δυναμικού, πού τον κάνει να ξεχωρίζει * ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ την ήττα και την αποτυχία * ΚΑΙ επειδή έχει και ΓΝΩΣΗ των δυνατοτήτων του, δεν ανέχεται ούτε την ισοπαλία

*** ΘΑ μου πείτε, πρέπει δηλαδή πάντα ο Ολυμπιακός να παίζει με τη φωτιά, όπως προχθές με το Αεκάκι ; * ΚΑΙ βέβαια όχι, αλλά όπως είπαμε, μεταξύ των παραγόντων πού ρυθμίζουν την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών, είναι και η … «σιγουριά» της στατιστικής ! * ΕΚΕΙΝΟ το «έλα μωρέ, αεκ είναι, εύκολη κατάσταση, πάντα την κερδίζουμε * ΔΕΝ λέω ‘ότι σκέπτονται έτσι οι παίκτες * ΛΕΩ ότι πρόκειται για τρόπο αγωνιστικής συμπεριφοράς, προερχόμενης κατ’ ευθείαν από το υποσυνείδητο

Για το πρεσκόνφερανς λιγκ και το χαπαχούπα λιγκ

*** ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ λοιπόν στο θέμα της ισοπαλίας * ΣΙΓΟΥΡΑ για τον Ολυμπιακό αυτή την εποχή, θα ήταν μία ΟΔΥΝΗΡΗ εξέλιξη * Η ΔΙΑΦΟΡΑ από τον δεύτερο πάοκ, ομάδα πού την πάει ΜΕ ΧΙΛΙΑ το σύστημα, θα κατέβαινε στους επτά βαθμούς * ΚΑΙ την Κυριακή, έρχεται αγώνας κατά την άποψή μου ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ από την Αεκ* ΣΤΟΝ βώλο του Μπέου, όπου για την ομάδα του δημάρχου παίζεται σχεδόν ΟΛΗ Η ΣΕΖΟΝ !

*** ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ βεβαίως την Πέμπτη ο αγώνας με την Αταλάντα, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ΑΛΛΗ κατάσταση, άλλη διοργάνωση, εντελώς διαφορετικό παιχνίδι * ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όμως, το αποτέλεσμα στο Μπέργκαμο θα παίξει σίγουρα και αυτό το ρόλο του στην εικόνα πού θα δούμε την Κυριακή στο Βώλο του Μπέου

*** ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ σκεπτόμενος, ομολογώ ( όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν ) ότι ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ βάζω ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ! * ΚΑΛΗ και η Ευρώπη, όσο πιο μακριά πάμε, τόσο το καλύτερο, αλλά ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΧΕΙ * ΔΙΟΤΙ μόνο η κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγεί στα ΥΨΗΛΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ * ΓΙΑ τον πρωταθλητή, υπάρχει το Τσάμπιονς λιγκ * ΓΙΑ τους δευτερότριτους, το … πρες κόνφερανς Λιγκ και το χαπαχούπα Λιγκ

ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

*** ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ, έμπλεος αγανακτήσεως, τις αντιΠαοκτζήδικες κραυγές, σε βαθμό υστερίας, πού ακούγονται στη Θεσσαλονίκη, ότι δήθεν ο ΠΑΟΚ μπορεί να ελέγχει το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης στην πόλη και αυτός είναι ο λόγος που κερδίζει σ’μ όλα τα δικαστήρια πού τον αφορούν

*** ΔΗΛΩΝΩ κατηγορηματικά ότι τέτοιο θέμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ * ΟΙ δικαστικές νίκες του ΠΑΟΚ οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στις ικανότητες του νομικού του επιτελείου και στα ακλόνητα δικονομικά του επιχειρήματα * ΟΛΑ κι’ όλα * ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη δικάζουν σύμφωνα με τις γνώσεις και τη συνείδησή τους.

*** ΟΛΑ τ’ άλλα, δεν είναι παρά μυθεύματα και αποκυήματα φαντασίας εκείνων πού θέλουν να στιγματίσουν το έργο του πολυχρονεμένου μας Ιβάν, της αγίας οικογένειάς του, των λαμπρών υπαλλήλων και συνεργατών του κα όλων όσων εργάστηκαν και μοχθούν για την καταξίωση της ομάδας μας ***

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Η ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ … «ΑΔΕΛΦΙΑ» ΤΥ;

*** ΤΟ «έργο» με τους αλητήριους της Τούμπας ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο * ΟΠΟΥ ανατριχιάσαμε όλοι, διαβάζοντας μία «ανακοίνωση» κάποιου «Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Ηλιούπολης «Suncity» στο Facebook * ΕΚΕΙ, οι πεφωτισμένοι λόγιοι του σανσίτι, έγραφαν μεταξύ άλλων : *** «ΌΣΟ για τα παιδιά που είναι μέσα να ξέρετε ότι οι ΣΚΕΨΕΙΣ μας είναι μαζί σας και θα είναι μέχρι το τέλος, μέχρι να είμαστε μαζί στο πέταλο ξανά ενωμένοι σαν μια γροθιά * Υγ1: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ» * «Γ@ΜΩ το κράτος και την πολιτεία πού μας πουλάνε ψεύτικη δημοκρατία * ΟΙ σύνδεσμοι πού τόσο πολεμάτε, δεν θα κλείσουν ποτέ και θα υπάρχουν πάντα σε δρόμους και πέταλα»

*** Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ακόμα πιο αηδιαστική και επικίνδυνη συγχρόνως, δόθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στο γήπεδο – χωράφι του Μακεδονικού * ΕΚΕΙ μαζεύτηκε η ξυπολυταρία της Τούμπας, προκειμένου … «ενωμένοι – δυνατοί» να ΕΞΥΒΡΙΣΟΥΝ και να ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ ΣΚΑΙΟΤΑΤΑ τα παιδιά του Ολυμπιακού Β

*** ΤΑ συνθήματα, πειστικότατα για την επαπειλούμενη συνέχεια : * «ΛΕΥΤΕΡΙΑ στα αδέρφια μας», «θα πάτε μνα βρείτε τον Αλκη» και άλλα, απολύτως χαρακτηριστικά όχι μόνο της κουλτούρας και του επιπέδου της πλέμπας της Τούμπας, αλλά και περί των προθέσεων και των σχεδιασμών τους * ΦΥΣΙΚΟ επακόλουθο, η άμεση παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής η οποία ανέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. προκαταρκτική έρευνα

*** ΕΙΝΑΙ πάντως χαρακτηριστικό, όπως σημειλώνεται στα ρεπορτάζ, ότι υπό άλλες συνθήκες, όπως εκείνες πριν τη δολοφονία του Αλκη, η έρευνα της αστυνομίας θα κατέληγε σίγουρα σε κάποιο αρχείο, δεδομένου ότι «ΕΙΔΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη η αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. σε περιπτώσεις οπαδικής βίας, με συγκεκριμένους θύτες και συγκεκριμένα θύματα, κυμαινόταν σε ποσοστά που άγγιζαν το μηδέν» !

*** ΝΑ ευχηθούμε ότι πλέον, με το αίμα του Άλκη Καμπανού ακόμη νωπό, ίσως οι πιθανότητες για εντοπισμό και σύλληψη των επίδοξων «μιμητών» των φονιάδων του 19χρονου φίλου του Άρη να είναι περισσότερες ***

Ποιος θα μιλήσει, αφού … ξέρει πού μένουν, όλοι ;

«Οσο κι’ αν γεράσει ο παπάς, για δέκα ψαλτάδες ψέλνει»

*** Ο ΠΑΛΙΟΣ καλός φίλος Dimitris Karles σχολιάζει με το ιδιαίτερο ύφος του, το άρθρο μου περί Ορίτζιναλ και Μελισσανίδη :

*** «ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ τον εαυτό σου φίλε Μάνε !!!* ΣΟΥ βγάζω το καπέλο γι αυτά που διάβασα και τα περί γήρατος που μας λες εδώ και λίγα χρόνια εγώ τα ακούω βερεσέ ! * ΤΙ να το κάνεις ρε μαστοράκο μου ; * ΠΩΣ το λέγανε οι παλιοί ; * ΟΣΟ κι αν γεράσει ο Θεός, για δέκα αγίους κάνει !!! * Η ΤΟ άλλο πού ‘λεγε ο γέρος μου ο σχωρεμένος, ”όσο κι αν γεράσει ο παππάς για δέκα ψαλτάδες ψέλνει !!! * ΚΑΙ γ@μώ της γης τον άξονα, όταν αναφέρεις τον γατάκο μού ‘ρχονται στο μυαλό παλιές καλές, ωραίες εποχές γιομάτες ομορφάδες, τότε που σε διάβαζα στο ΦΩΣ στα ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ…

*** ΘΥΜΗΣΟΥ ρε φίλος κάτι ωραία τότε… * ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ για δωροδοκία τότε που ήταν κάτι (πρόεδρος, έφορος ,γενικός αρχηγός) στον Ιωνικό κι έφαγε κάτι μήνους … * ΚΑΙ πιο μετά που ήταν πάλι κάτι στην Χαλκηδόνα , που πάλι καταδικάστηκε για δωροδοκία πάλι με κάτι μήνους φυλακή * ΜΕΤΑ, μόλις ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό ”χώθηκε” στα κρυφά μες την ΠΑΕ και ζήτησε να αναλάβει υπεύθυνος πόστου και να του δώσει καμιά μετοχή στο τζαμπέ…

*** Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ του είπε ”Ρε συ Μητσάκο εδώ δώσαμε κάνα 100άρι μύρια να πάρουμε τις μετοχές * ΔΩΣΕ κάνα 30άρι και πάρε κι εσύ ένα πακέτο…* ΟΤΑΝ άκουσε το πακετάκι ο Μελισσάν έπεσε τ’ ανάσκελα και του λέει ”Ρε συ Σωκράτη άμα ήταν να δώσουμε 30 μύρια για μετοχές δεν αγόραζα μια άλλη ομάδα ;” κι ο Κόκκαλης απλά του είπε…* «ΠΑΡΕ, ρε φίλε…» * ΚΙ’ έτσι πήρε το αεχ

*** ΓΙΑΤΙ, για όσους δεν ξέρουν, ο Μελισσανίδης υπήρξε άρρωστος γάβραρος και μέσα στο καφενείο του πατέρα του, τού Γιούρα, στη Νίκαια, υπήρχε μια σημαιάρα του Ολυμπιακού στον τοίχο 4Χ4 μέτρα !!! * ΑΡΡΩΣΤΟΙ Ολυμπιακοί όλοι στην οικογένεια τους τότε !! * ΕΚΕΙ μεγαλώσαμε θυμάμαι μέσα στο ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ και ξαφνικά τον είδαμε στο αεχ ”βαμμένο” αεχτζή και τον βλέπαμε στο δρόμο και γελάγαμε και του κάναμε πλάκα και γέλαγε κι αυτός…

*** ΑΛΛΑ η ερώτησή μου είναι άλλη… * ΜΠΟΡΕΙ Έλληνας πολίτης ,με τόσα κακουργήματα, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ κιόλας με δικαστήρια και φυλακές, να μπει σε οποιοδήποτε άθλημα ; * ΘΑ μου πεις ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ θεσμικό ρόλο * ΟΚ ρε φίλε * ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πρόεδρος, ταμίας, ή δεν έχει κάποια θέση στο διοικητικό συμβούλιο * ΜΠΟΡΕΙ όμως ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ να ανακατεύεται ακόμα και ως μεγαλομέτοχος στα του ποδοσφαίρου ; * ΔΕ νομίζω…. * ΑΛΛΑ ποια κ@@φάλα θα μιλήσει ; * ΑΦΟΥ ξέρει ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ρεεεε !!!!!!» ***

*** Η στήλη “Πολλά Εν Ολίγοις” του Μανώλη Γαβαθιώτη δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 15/2/2022. 

Β. “ΟΠΕΝ”: ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΕ ΚΑΡΑΠΑΠΠΑ!.. ΔΕΝ ΣΕ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΥΧΑΙΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΙΑ!.. 

Καραπαπάς:

«Τι έγινε κ. Σαββίδη, οι ιστοσελίδες σας ειρωνεύονται την Ορθοδοξία

Καραπαπάς: «Τι έγινε κ. Σαββίδη, οι ιστοσελίδες σας ειρωνεύονται την Ορθοδοξία;»
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 
Μόνο και μόνο επειδή η σειρά «Άγιος Παΐσιος» προβάλλεται από το MEGA και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, άρχισαν να ειρωνεύονται την Ορθοδοξία και τη θρησκεία μας.
Για αυτό και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, κάνει τα εξής ερωτήματα στον Κώστα Καραπαπά:

«Τι έγινε κύριε Σαββίδη, Ορθόδοξε και Πόντιε;

Οι ιστοσελίδες σας, ειρωνεύονται τώρα και την Ορθοδοξία και τους Αγίους της Καππαδοκίας, του Πόντου, του οικουμενικού Ελληνισμού;

Κανένα ιερό, κανένα όσιο;

Τόση είναι λοιπόν η ευαισθησία σας για την Χριστιανική πίστη και τις διώξεις που υπέστη ο Ελληνισμός στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στη Μικρά Ασία;».

12.

Rusya duyurdu! Suriye’de hipersonik füzelerle donatılmış savaş uçakları konuşlandırıldı

Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz’de yapılacak tatbikat için Suriye’deki Hmeymim hava üssüne, hipersonik füzelerle donatılmış MiG-31K ve Tu-22M3 savaş uçaklarının konuşlandırıldığını açıkladı.

 15.02.2022 

 

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Kinjal” hipersonik füzesiyle donatılmış uzun menzilli MiG-31K ve Tu-22M3 savaş uçaklarının Hmeymim’de konuşlandırıldığını belirtildi. Açıklamada, uçakların, Akdeniz’de yapılacak askeri tatbikata katılacağı bilgisine yer verildi.

Rusya Savunma Bakanlığından 20 Ocak’ta yapılan açıklamada, Rus donanmasının ocak ve şubat aylarında “sorumlu” olduğu tüm bölgelerde seri askeri tatbikatlar gerçekleştireceği bildirilmişti. Söz konusu tatbikatlara, 140 geminin yanı sıra 60 hava aracı ve 10 bin askerin katılacağı duyurulmuştu.

13. Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!.. Εσάς περιμέναμε, ρε… Γκιουλένηδες!..

Nordic Monitor:

Η Τουρκία θέτει θέμα αποστρατικοποίησης για να δικαιολογήσει επέμβαση στα νησιά.

Nordic Monitor: Η Τουρκία θέτει θέμα αποστρατικοποίησης για να δικαιολογήσει επέμβαση στα νησιά

Η Τουρκία ενισχύει την εκστρατεία αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για να δικαιολογήσει την εισβολή της σε αυτά, αποκαλύπτει σε άρθρο του στη Nordic Monitor ο τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Δοκιμάζουν τις αμφίβιες ικανότητες

Γράφει στο άρθρο του:

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Τουρκία διεξήγαγε μεγάλη στρατιωτική άσκηση για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με μονάδες του πολεμικού ναυτικού να δοκιμάζουν τις αμφίβιες ικανότητες τους (φωτογραφία, επάνω, Nordic Monitor).

Καταιγισμός διπλωματικών και στρατιωτικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με ολοένα και πιο πολεμική ρητορική από τούρκους αξιωματούχους υποδηλώνουν ότι στην κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε εξέλιξη μυστικός σχεδιασμός δημιουργίας προσχήματος για πιθανή εισβολή στα ανατολικά ελληνικά νησιά, στο Αιγαίο Πέλαγος, κοντά στην τουρκική ενδοχώρα.

Ορισμένα από τα σημάδια που δείχνουν ότι μια εκστρατεία για την υποστήριξη εισβολής έχει ήδη ξεκινήσει, παρατηρούνται σε πρόσφατες ανακοινώσεις και δηλώσεις τουρκικών κυβερνητικών αξιωματούχων καθώς και στη στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο.

Στους στόχους περιλαμβάνονται νησιά κοντά στην Τουρκία όπως η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, η Λήμνος και η Σαμοθράκη

«Αυτά τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τις Συνθήκες Ειρήνης των Παρισίων του 1947 με την προϋπόθεση ότι δεν θα τα οπλίσει. Αλλά η Ελλάδα άρχισε να το παραβιάζει αυτό στη δεκαετία του ’60… Τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν υπό όρους. Εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει, η κυριαρχία αυτών των νησιών θα αμφισβητηθεί. Εάν χρειαστεί, θα εκδώσουμε μια τελευταία προειδοποίηση», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT στις 10 Φεβρουαρίου 2022.

Αποκάλυψε την εκστρατεία της Τουρκίας

Η συνέντευξη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών στo κρατικό TRT αποκάλυψε την εκστρατεία της Τουρκίας να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου.


Αμφίβια ομάδα που συνδέεται με τον αυτόνομο στρατό του Αιγαίου της Τουρκίας διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο τον Δεκέμβριο του 2021. Η αεροπορία συμμετείχε επίσης στις ασκήσεις (από Nordic Monitor)

Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ήδη κάνει ορισμένες παρεμβάσεις στα Ηνωμένα Εθνη για να δικαιολογήσει πιθανή εισβολή, γνωστοποιώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτό που ισχυρίστηκε ότι αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και των Συνθηκών Ειρήνης των Παρισίων του 1947, οι οποίες καθιέρωσαν το καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Σε επιστολή του στις 13 Ιουλίου 2021 προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Φεριντούν Σινιρλίογλου – μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, έγραψε ότι «η συνεχιζόμενη εσκεμμένη και επίμονη και ουσιαστική παραβίαση από την Ελλάδα των διατάξεων αποστρατικοποίησης των συνθηκών ειρήνης της Λωζάνης και των Παρισίων, οι οποίες είναι βασικές για την εκπλήρωση του αντικειμένου και του σκοπού τους, συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».

Πρόσθεσε πως «Η Ελλάδα παραβιάζει βασικές διατάξεις των συνθηκών βάσει των οποίων απέκτησε κυριαρχία στα νησιά, πράγμα που, από νομική άποψη, σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί, έναντι της Τουρκίας, να επικαλείται τον τίτλο της σύμφωνα με τις ίδιες συνθήκες για τους σκοπούς μιας οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων».

Ο τούρκος αντιπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, ενεργώντας μονομερώς και σωρευτικά από το 1960 και κατά σαφή παράβαση των σχετικών διατάξεων αυτών των συνθηκών, παραβιάζει ουσιωδώς τις υποχρεώσεις της αποστρατικοποίησης μέσω συγκεντρώσεων στρατευμάτων, δημιουργίας μόνιμων στρατιωτικών εγκαταστάσεων και διεξαγωγής πολλών στρατιωτικών δραστηριοτήτων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Είχε παραβιάσει τους όρους»

Σε επόμενη επιστολή στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σινιρλίογλου παρείχε πιο λεπτομερή αναφορά, με νομική ειδοποίηση έξι σημείων σχετικά με το πώς η Ελλάδα είχε παραβιάσει τους όρους της συνθήκης.

Εγραφε πως «Με τον εξοπλισμό των εν λόγω νησιών, η Ελλάδα έχει χάσει το δικαίωμά της να χρησιμοποιήσει τις συνθήκες στην αντίθεσή της με την Τουρκία βάσει των δικαιωμάτων που ισχυρίζεται ότι απορρέουν από αυτές».

Αντίθετα, η Ελλάδα υποστήριξε ότι η κυριαρχία της στα νησιά δεν εξαρτάται από οποιαδήποτε υποχρέωση, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε υποχρέωσης αποστρατιωτικοποίησής τους.

Με επιστολή της προς τον ΟΗΕ στις 28 Ιουλίου 2021, η Μαρία Θεοφίλη, η ελληνίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ, αμφισβήτησε τις τουρκικές αξιώσεις.


Ο στρατός του Αιγαίου της Τουρκίας, που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την Ελλάδα, πραγματοποίησε ασκήσεις πυροβολικού και δοκιμαστικές βολές τον Ιανουάριο του 2022 (από Nordic Monitor)

«Η Ελλάδα απορρίπτει όλους τους τουρκικούς ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην προαναφερθείσα επιστολή σχετικά με την υποτιθέμενη «ουσιώδη παραβίαση των υποχρεώσεών της αποστρατικοποίησης», καθώς και τους ισχυρισμούς ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου εξαρτάται από την αποστρατιωτικοποίησή τους, ως εντελώς αβάσιμους, αυθαίρετους και κακόπιστους» ανέφερε.

Το θέμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου κρατήθηκε σκόπιμα στην εγχώρια ατζέντα της Τουρκίας από την κυβέρνηση Ερντογάν, με αξιωματούχους, κομματικά στελέχη και προπαγανδιστές να αμφισβητούν συχνά το καθεστώς αυτών των νησιών και να απειλούν να εισβάλουν σε αυτά.

Θα κολυμπήσουν μέχρι το Καστελόριζο

Στη συνέντευξή του ο Τσαβούσογλου είπε : «Τι ήταν αυτό; Βλέπουν [οι Ελληνες] απειλή από την Τουρκία και γι’ αυτό την παραβίασαν [τη διάταξη αποστρατικοποίησης]. Υπάρχει κάποια τέτοια διάταξη [εξοπλισμός των νησιών σε περίπτωση απειλής] στη συνθήκη; Οχι! Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια απειλή [από την Τουρκία]. Θα νόμιζες ότι θα μπορούσες να αποτρέψεις αυτήν την απειλή με λίγους στρατιώτες και όπλα που βάζεις στα νησιά;».

Το Nordic Monitor δημοσίευσε άρθρο τον Ιανουάριο που ανέφερε πώς οι φοιτητές της Τουρκικής Ναυτικής Ακαδημίας θα μπορούσαν να κολυμπήσουν την απόσταση μεταξύ της Τουρκίας και του ελληνικού νησιού Καστελόριζο (Meis στα τουρκικά) και βίντεο που μεταδόθηκε στον λογαριασμό του Υπουργείου Αμυνας στο Twitter.

Ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε επίσης δηλώσει ότι οι δόκιμοι θα κολυμπήσουν μέχρι το Καστελόριζο, εξηγώντας ότι είναι πολύ κοντά στην Τουρκία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση έχουν εντείνει την κάλυψή τους για τα νησιά του Αιγαίου τις τελευταίες εβδομάδες με αποσπάσματα από ανώνυμους τούρκους αξιωματούχους και ιστορίες χωρίς υπογραφή συντάκτη.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι ιστορίες τροφοδοτήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης απευθείας από το γραφείο επικοινωνίας του προέδρου Ερντογάν, που διευθύνεται από τον στενό βοηθό του Φαχρετίν Αλτούν.

Η Αγία Σοφία

Η εκστρατεία της κυβέρνησης Ερντογάν κατά της Ελλάδας άλλαξε ταχύτατα με τη μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τον Ιούλιο του 2020, με προεδρικό διάταγμα.

Η Αγία Σοφία άνοιξε ως τζαμί στις 24 Ιουλίου, στην επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης, που υπογράφηκε μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων και της Τουρκίας, η οποία χάραξε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας.

Το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO της Αγίας Σοφίας χτίστηκε αρχικά ως ορθόδοξος χριστιανικός καθεδρικός ναός πριν μετατραπεί σε τζαμί μετά την οθωμανική κατάκτηση της σημερινής Κωνσταντινούπολης το 1453.


Φωτογραφία του Οκτωβρίου 2021 δείχνει τον σχεδιασμό από το αρχηγείο της Μικτής Ειδικής Δύναμης Στρατού Αιγαίου της Τουρκίας για πολλαπλές αποστολές σε πιθανή σύγκρουση με την Ελλάδα (από Nordic Monitor)

Ο πρόεδρος Ερντογάν στις 24 Ιουλίου παρευρέθηκε στην πρώτη προσευχή της Παρασκευής σε επίσημη τελετή στην Αγία Σοφία, κορυφαίο επίτευγμά του μετά από 18 χρόνια στο τιμόνι της τουρκικής πολιτικής.

Τον Οκτώβριο του 2020, η κυβέρνηση Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξανανοίξει τα Βαρώσια στα βόρεια του διαιρεμένου νησιού της Κύπρου, παραλιακή πόλη που ήταν περιφραγμένη και εγκαταλελειμμένη από το 1974 όταν επενέβη ο τουρκικός στρατός.

Η πόλη εξακολουθεί να ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό. Η κίνηση καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ωστόσο, η Τουρκία προχώρησε στην εκπλήρωση της δημόσιας διακήρυξής της και άρχισε να θέτει τις βάσεις για πιθανό άνοιγμα τμημάτων της πόλης.

Το μοναστήρι Σουμελά

Σύμφωνα με πηγή, συγκρότημα που έπαιζε ηλεκτρονική μουσική στο πρώην ορθόδοξο χριστιανικό μοναστήρι Σουμελά στην Τουρκία σχεδιάστηκε επίσης από τις τουρκικές αρχές για να δείξει στην Ελλάδα ότι θα παίξει «σκληρά».

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε από την Ελλάδα ως «προσβλητικό» και «βεβήλωση» του μνημείου, το οποίο είναι υποψήφιο για τον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Σουμελά χτίστηκε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας τον 4ο αιώνα και λειτουργεί ως μουσείο από την τουρκική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή απαιτεί την άδεια των τουρκικών αρχών.

14. Και ο Τσαβούσογλου με “COVID-19”, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος!.. /  Η Εμινέ είναι πια Ο.Κ.!.. 

15. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ “ΜΙΑ ΖΩΗ” ΕΨΑΧΝΑΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ -ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- “ΣΤΟ ΧΕΡΙ”!.. ΝΤΡΟΠΗ!.. 

İngiltere bu skandalla çalkalanıyor… 54 yaşındaki general komşularını şoke etti

14.02.2022 | Haber Kaynağı: Hürriyet

İngiltere Hava Kuvvetleri (RAF) komutan yardımcısı Andrew Turner’ın bahçesinde çıplak gezdiği gerekçesi ile komşuları tarafından polise şikayet edildi. Kısa sürede ülke gündemine oturan olay sonrası Hava mareşali görevden alındı.

İngiltere bu skandalla çalkalanıyor... 54 yaşındaki general komşularını şoke etti

İngiltere, Hava Kuvvetleri (RAF) komutan yardımcısı Hava mareşali Andrew Turner’ı konuşuyor.

Zira Berkshire’daki evinin bahçesine çıplak halde çıkan 54 yaşındaki general skandala neden olmuş durumda.

30 metreden kısa mesafede bulunan komşularının olayı polise bildirmesi üzerine başlayan olaylar yatışmak bilmiyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, bir sonraki Kraliyet Hava Kuvvetleri komutanı olması beklenen Turner görevinden alındı.

Aynı habere göre, İngiliz generale ‘kişisel bir mesele nedeniyle görevinden geri çekildiği’ söylendi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: OLAYDAN HABERDARIZ

Hava Kuvvetleri’nden de konu ile ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada ‘Bir RAF subayını ilgilendiren ve polis soruşturmasına konu olan olayın varlığından haberdarız’ ifadesi yer aldı.

Komşu Simon Herbert ise ülke basınına yeni açıklamalarda bulundu. Herbert ailesi ile birlikte generali çıplak halde gördüklerinde ilk etapta onun sağlığı için endişelendiklerini belirtti.

Ancak komşu Turner’ın hareketlerinden sonra olayda bir kasıt olduğu fikrine vardıklarını ve polisi aradıklarını söyledi.

Herbert yaşadıklarını şu sözlerle anlattı;

‘Bana doğru döndüğünde yüzünü görebiliyordum ve bir şok ya da şaşkınlık ifadesi vardı. Andrew’un ayakkabı bile giymeden tamamen çıplak olduğunu görebiliyordum.’

ÖZÜR MEKTUBU GÖNDERDİ

Herbert ve ailesine 10 Şubat bir özür mektubu gönderen Andrew Turner, söz konusu olayı kasıtlı olarak yapmadığını iddia etti.

Turner’ın avukatı iddiaların ‘yanlış’ ve ‘sinir bozucu’ olduğunu iddia etti ve konu ile ilgili bir kovuşturulma olmadığının altını çizdi.

Thames Valley Polisi ise olay ile ilgili İngiliz basınının sorularına bir yorumda bulunmadı.

16.

Millî Savunma Bakanı Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda

 

 

Millî Savunma Bakanı Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere NATO Karargâhına geldi. Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Öztürk ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, NATO Daimi Temsilciliği ile Türk Askerî Temsilciliğini ziyaret etti.

17. ΟΤΑΝ Ο “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΤΕ “ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ”, ΚΛΠ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ… ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ “ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ”! ΤΟΣΟ “ΛΙΓΟΙ”, ΤΟΣΟ “ΦΘΗΝΟΙ”, ΤΟΣΟ “ΑΣΧΕΤΟΙ”, ΤΟΣΟ “ΖΗΛΟΦΘΟΝΕΣ”, ΤΟΣΟ ΕΘΝΙΚΑ… “ΑΜΟΗΤΟΙ“!.. 

İngiliz basını Putin’i yerden yere vurdu: Kibirli, paranoyak, ruh hastası

İngiliz The Sun, bir haberinde Rus lider Putin’in zihninde ‘Saldırganlık’, ‘Kibir’, ‘Ruh hastası’ gibi özelliklerin bulunduğu bir çizim paylaşıldı

16.02.2022
Rusya ve ülkenin lideri Vladimir Putin, Ukrayna ile yaşanan gerilim nedeniyle dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmayı sürdürüyor.

Batı’dan kimi ülkeler savaşın her an çıkabileceğini söylerken, kimi ülkeler de devreye girerek tansiyonu düşürmeye çalışıyor.

İNGİLTERE’NİN GÜNDEMİ RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, son yaptığı açıklamada, “Avrupa’da savaş istemiyoruz” dedi. Ancak Rus ordusunun Ukrayna sınırını tamamen boşaltmadığı anımsatılarak, çatışma riskinin sürdüğüne dikkat çekiliyor.

İngiltere basınından Sun gazetesi, yüksek gerilimin yaşandığı bir dönemde Putin’e ilişkin ilginç bir habere imza attı.

 

PUTİN’İN ZİHNİNİ ÇİZDİLER

“Vladimir Putin’in paranoyak zihninin iç yüzü” şeklindeki başlıkla aktarılan haberde, Rus liderin zihin dünyası mercek altına alındı.

Putin’in zihni çeşitli bölümlere ayrılarak, bunlar “ABD başkanlarına karşı saldırganlık”,“NATO korkusu”,“Batı’nın gelişmesiyle ilgili kıskançlık“, “Kibir“, “Ruh hastası”,“Sovyetler Birliği özlemi” şeklinde isimlendirildi.

1989 HATIRLATMASI: KGB’DE BİNBAŞIYDI

“Putin’in aklından neler geçtiğini anlamak istiyorsanız, 1989’da Berlin Duvarı’nın yıkıldığı zamana geri dönmelisiniz” denilen haberde, Rus liderin o sıralarda Almanya’nın Dresden kentinde bulunan istihbarat servisi KGB’de binbaşı olduğu anımsatıldı.

“PUTİN’İN EYLEMLERİ…”

Putin’e sert eleştiriler yöneltilen haberde şu ifadelere yer verildi:

“Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna sınırlarına binlerce asker yığarak bir koruma şantajı organize ediyor. Bunun için yapmanız gereken ilk şey, korumak istediğiniz şeyi korkutmaktır. Ardından, kurbanın (Ukrayna) polise (bu durumda NATO) güvenmediğinden emin olmaya çalışırsınız.

Yani Putin’in eylemleri, insanlara NATO’nun bölündüğünü, savaşmayacağını ve korunmak için gangsterle birlikte olmanın daha iyi olduğunu düşündürmekle ilgili. Putin, Ukrayna’yı tehdit ederek Sovyet dönemi otoritesini restore ettiğine inanmamızı istiyor.”

18. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε/ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ (ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ), ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ Π/Υ ΜΑΣ. (15-02-2022)

Ο ΣΚΙΩΔΗΣ ΥΠΑΜ ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ “ΑLEXİS”) ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Η AMYNA ΔEN EINAI ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ”

ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΠΗΔΗΞΟΥ… ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ, ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΑΝΔΡΑ!..

Α, ΡΕ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΑΔΕΣ!.. 

ΘΑ ΓΡΑΦΑΜΕ: “ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ”, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΩΡΓΗ’ Μ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ ΣΑΣ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ “ΣΟΡΟΣ-ΚΟΜΜΑ”!..  

 

19. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Συνελήφθη γνωστός Αλβανός τραγουδιστής με καριέρα στην Ελλάδα για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθη γνωστός Αλβανός τραγουδιστής με καριέρα στην Ελλάδα για διακίνηση κοκαΐνης

Ο 41χρονος, κάτοικος Αρτέμιδας (Λούτσα), συνεργαζόταν με έναν 63χρονο βοσκό από την περιοχή

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε γνωστός αλβανός τραγουδιστής, ο οποίος ερμηνεύει παραδοσιακά άσματα της πατρίδας του σε μαγαζιά της Αθήνας.

Ο 41χρονος, όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, είχε στην κατοχή του ένα κιλό χασίς και 50 γραμμάρια κοκαΐνη με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 41χρονος, κάτοικος Αρτέμιδας, συνεργαζόταν με έναν 63χρονο βοσκό από την περιοχή, μέσω του οποίου μετέφερε μεγαλύτερες ποσότητες χασίς σε υποψήφιους πελάτες.

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, ο βοσκός είχε κάνει μεταφορά 5 κιλών χασίς.

 

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-