ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΔΙΠΛΗ ΧΑΡΑ! ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ!..

Φίλοι μου

25 ΜΑΡΤΙΟΥ σήμερα!

 

ω3

– Δεν θα κάνω την χάρη στα δύσμορφα… κομμούνια και στα πλεγματικά νεο-κομμούνια να καθήσω και να ανατρέψω, μέρα που ‘ ναι, την προπαγάνδα τους κατά της εθνικής μας σήμερα διπλής εορτής, προπαγάνδας κατά της ίδιας τους δηλαδή της Πατρίδος, (άσχετο βεβαίως αν αυτοί δεν πιστεύουν σε Πατρίδα), κατά της ίδιας τους της… Μάνας, κατά της ίδιας της Αλήθειας, κατά της Ιστορίας και τελικώς και κατά της ίδιας της λογικής!

– Κομμούνια, Νεοφιλελεύθεροι… τάχα μου “δεξιοί”, όπως και εσείς προοδευτικοί “του κόλου” και όλοι μαζί, όλοι εσείς οι εκ των κορυφαίων συγχρόνων διεθνιστών “εξ Εσπερίας”, όπως και λοιποί… συγγενείς, λοιπά… πρακτόρια, κλπ, διαβάστε παρακάτω!..

– Και εθνική ήταν η ελληνική επανάσταση και η 1η ήταν στα Βαλκάνια, αφού από το 1453 και μετά έγιναν περί τις… 400 επαναστάσεις, και κρυφά σχολειά υπήρξαν και Ζάλογγο υπήρξε, και  η έννοια της Πατρίδος υπήρξε, όπως και αυτή του Ελληνισμού και της συνέχειάς του ρε κουφάλες και το… παπαδαριό με τους Επισκόπους του πολέμησε πλάϊ – πλάϊ με το σκλάβο ποίμνιό του και ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε‘ ήταν ενταγμένος στη “Φιλική Εταιρεία” και γνώστης του “Μεγάλου Μυστικού”, του ξεσηκωμού, (μάλιστα, ρε εχθροί της Φυλής μας, είχε εκπονηθεί και σχέδιο καταστροφής του Οθωμανικού στόλου, στην Πόλη, σε γνώση του Πατριάρχη, ώστε να μην μπορέσουν να σταλούν οθωμανικές στρατιωτικές δυνάμεις στη σημερινή ηπειρωτική Ελλάδα, για καταστολή της Επαναστάσεως, μέχρι τουλάχιστον της παγιώσεώς της, σχέδιο που “καρφώθηκε” στο Σουλτάνο από “μέσα”), και βαθιά στον Χριστό ΠΙΣΤΙΣ υπήρξε απ’ όλους τους ξεσηκωμένους ραγιάδες (πρόβατα) και γι’ αυτό, ρε φαρμακερά φίδια, παντού όλοι τους, με πρώτους τους γνωστούς μας ήρωες μιλούσαν για ΧΡΙΣΤΟ και ΕΛΛΑΔΑ“, (“Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος”, Διακήρυξη Αλ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ στη Μολδοβλαχία / “Ο Χριστός υπέγραψε την Ελευθερία της Ελλάδος και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του”, Θ . Κολοκοτρώνης, / “Εμείς παιδιά μου όταν ξεσηκωθήκαμε είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος”, Θ. Κολοκοτρώνης, στο λόγο του, προς τους νέους στο λόφο της Πνύκας, κλπ, κλπ, κλπ), και γι’ αυτό συμβολικά οι Επαναστάτες καθόρισαν ως ΕΠΙΣΗΜΗ έναρξη της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ τους, την 25- 03 – 1821, (φυσικά, όταν ελευθερώθηκαν), γι’ αυτό υπήρξαν πχ ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ, ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ, ο ΣΑΜΟΥΗΛ, και τόσοι άλλοι μη “επώνυμοι” ρασοφόροι, γι’ αυτό υπήρξαν ρε παλιοκουφάλες το Κούγκι, το Αρκάδι, η Μονή του Σέκου, και τόσα άλλα μοναστήρια που μοσχοβόλησαν επαναστατικό ελληνικό άρωμα…

– Θα μπορούσα να γράφω για ώρες και με επιχειρήματα για το καθένα από τα παραπάνω θέματα, όπως και για άλλα τόσα συναφή και σχετικά με την τεράστια αυτή επέτειο του Γένους μας, ρε πουλημένα μίσθαρνα ανθρωποειδή ξένων δυνάμεων, αλλά προς τί; Να αποδείξω τί, ρε κομμούνια και νεοφιλελεύθερα “large” ανθελληνικά… λέσια; Ότι πχ ο άνθρωπος… αφοδεύει από τον πρωκτό, ότι τρώει από το στόμα, την αλληλουχία και τη συνέχεια ημέρας και νύχτας, ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή, τί ρε βρωμίλοι, τί ρε νεο – Πήλιο-Γούσηδες, τί ρε γραικύλοι;

– Ακόμα και ο περίφημος… ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ σας, ελληνικές ρίζες έχει ρεεεεεεεεεεε! Όλοι οι πνευματικοί Έλληνες, λόγιοι και άλλοι, από το 1204 ακόμα (τότε που στον Μυστρά, ο Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων μιλούσε για Έλληνες και Ελλάδα και αρχαιοελληνικό πνεύμα) και ασφαλώς, πριν και μετά από την “Άλωση”, το 1453,  “έφυγαν” στη… ΔΥΣΗ και την μόρφωσαν!.. (Ιδιαιτέρως μάλιστα θα υποστήριζα, λίγο πριν, καθώς και μετά από την άλωση, ανθελληνικές κουφάλες)!

– Για να μην πάω ακόμα πιο πίσω ιστορικά, πιο παλιά, και σας γράψω τη ρήση του Ρωμαίου Οράτιου, που είπε: Έλληνες! Εμείς σας κατακτήσαμε με τα όπλα και εσείς με το Πνεύμα”!

– Τα Πολιτικά” του Αριστοτέλους τα έχει διαβάσει κανείς σας, να δείτε από πότε πχ υπήρξε η περίφημη “διάκριση των εξουσιών”, κλπ, και άρα να… “χαιρετήσω” τον… Διαφωτισμό σας;

– Ξεχάσαμε ρε κομμούνια νομίσατε, αυτό που λέγανε οι ανθέλληνες παππούδες σας, οι συμμορίτες, τα πουλημένα φίδια των τότε κομμουνιστών Σλάβων, Αλβανών και Βουλγάρων, ξεχάσαμε ότι πιστεύετε στο: “Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς να κρεμμαστεί ο τελευταίος Χωροφύλακας, από τ’ άντερα του τελευταίου Παπά”;

– Έτσι ανατραφήκατε ρε σκουλήκια, γι΄αυτό και σήμερα μας κυβερνάτε και λέτε “ανοικτά” “είμαστε άθεοι”, γι΄αυτό πολεμάτε να βγάλετε τη Θεία Διδασκαλία, τη θρησκεία των Πατέρων μας από τα σχολεία μας, και βάλατε, ρε πολιτικά, (απελευθερωμένα δήθεν)… σκουπίδια, σεμινάρια για τους τερψίπρωκτους, για τις πάσης φύσεως “αδελφές του ελέους”, τις λεσβίες, κλπ, σχολεία που παλεύετε να τα κάνετε διεθνιστικά, από μίσος για την Ελλάδα και τη Φυλή μας, γι’ αυτό τη γη μας τη δώσατε ρε “τίποτα” στους ξένους, διώχνοντας τα λίγα νεαρά Ελληνόπουλα στο εξωτερικό, και γι’ αυτό οι πρώτοι που τελικώς θα σας… καβαλήσουν θα είναι όλοι αυτοί που τάχα τους συμπονάτε και τους ανοίξατε τις πόρτες της χώρας, ζώντας όμως εσείς στην Κηφισιά και στην Εκάλη, με δυνατά κομποδέματα, με πισίνες, με ατέλειωτη χλίδα, και άλλα πολλά! Γι΄αυτό και τρώτε όλους τους άξιους απ’ όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής ρε πουθενάδες και προωθείτε ρε Τσαβιστές και Μαδουριστές “Μαφιόζοι”, όλα τα κομματόσκυλά σας!..

– Νομίζετε ρε ότι φοβόμαστε τις τρομοκρατικές Ομάδες που φτιάξατε και συντηρείτε και που τάχα δεν… γνωρίζετε κλπ, αλλά που… τρέχατε και τρέχετε κάθε φορά να υποστηρίξετε στα Α.Τ. και στα Δικαστήρια;

– Νομίζετε ρε ότι φοβόμαστε το θάνατο και τα… συμβόλαιά σας; Ρε λέσια, ούτε οι ίδιοι δεν έχετε το θάρρος να έλθετε στα ίσα πάνω στον… εχθρό σας, δηλαδή σε εμάς και στέλνετε κάτι δυστυχισμένες υπάρξεις, “να καθαρίζουν την μπουγάδα”!

– Είστε γνωστοί μέχρι ενός, όπως και οι τρόποι δράσης σας και μέχρι να σας βγει η ψυχή θα ζείτε με το φόβο και τον τρόμο, όσα υψηλά αξιώματα και αν καθέξετε, όσους και αν “φάτε”, τρώγοντάς τους είτε ψυχικά, είτε σωματικά!.. Μην το τραβάτε άλλο το… σχοινί ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε! Η Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ, αλλά εσείς, και ασφαλώς και εμείς!!!

– Και εσείς ρε νεοφιλελεύθερα και τάχα μου… προοδευτικά σκύβαλα, δεν ξέρουμε νομίζετε ότι είστε μίσθαρνα -οι περισσότεροι- όργανα των εξ Εσπερίας, SOROS – “Διεθνών Εβραίων”, υποτιθέμενων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ παγκοσμιοποιημένων δήθεν ανθρωπιστών και… φιλανθρώπων και κατ’ ουσίαν παγκοσμιοποιημένων ΤΙΠΟΤΑ; Δεν ξέρουμε νομίζετε ότι είσθε Όργανα αυτών που μισούσαν και παραδοσιακά μισούν την ελληνική Φυλή, όπως και τον ίδιο τον κατατρεγμένο, πονεμένο και πολυβασανισμένο λαό… τους;

Νομίσατε ότι δεν καταλαβαίνουμε γιατί αποκαλείτε “Σουλτάνο” σήμερα τον ΡΤΕ, αντί για Τρομοκράτη, Σφαγέα, Φασίστα και Ναζί, (παγιδεύοντας έτσι και μια σειρά αφελών ή ηλιθίων ή και αγνών ακόμα ατόμων και κυρίως των ελεγχόμενων από ξένα κέντρα, δήθεν ελληνικών ΜΜΕ);

– Για να εμπεδώσετε εντός της ελληνικής ψυχής ότι ήμασταν κάποτε σκλάβοι τους και ότι θα ξαναγίνουμε; “O Σουλτάνος έρχεται”, “ένα πράγμα”; Σαν συνέχεια του “περνάγαμε καλά, ζώντας όλοι μαζί” ; Σαν το άλλο, το “κόκκινο” σύνθημα, “δεν φταίνε οι λαοί, αλλά οι Κ-Β σεις τους”, και λοιπές παπαριές, λες και θα έλθει πχ ο ΡΤΕ να μας πολεμήσει και όχι οι απλοί Τούρκοι, οι Νεομογγόλοι! Ουστ ρε, ουστ ρεεεεε, ουστ ρεεεεεεεεεεεεεεεεε!..

– Και για να τονίσω το πόσο φίδια είστε ρε ανθελληνικές… “τρύπιες” ύαινες, αφού γουστάρετε και την ανωμαλία και την διαφημίζετε, ενώ την βάλατε και στα σχολεία, όπως είδα σας το… θύμισα, ως… σεμινάριο ρε κερατάδες,  ας μην ξεχάσω να γράψω ότι είστε και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ(!), αφού στο πλαίσιο της προπαγάνδας σας, υβρίζετε και παρουσιάζετε εντέχνως ως “ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ” και “ΦΑΣΙΣΤΕΣ” και “ΝΑΖΗΔΕΣ”, όλους όσους θέλουν ΕΛΛΑΔΑ, ΧΡΙΣΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στην χώρα!  (Χρυσαυτγίτες λοιπόν και γενικώς αυτούς όλους δηλαδή, τους οποίους εσείς φέρατε στο προσκήνιο και ενισχύσατε, για να τους χρησιμοποιείτε συνεχώς ως “εργαλείο προπαγάνδας”, εκμεταλλευόμενοι την καπήλευση εκ μέρους τους του Εθνικισμού, του Εθνισμού, αλλά και της απλής και άδολης  αγάπης, των Ελλήνων, προς την Πατρίδα και έτσι να επιβιώνετε! Πρόκειται για το νέο… Πολυτεχνείο σας, ένα… Πολυτεχνείο, που και πάλι να σας… θυμίσω, πως επί του αίματος των θυμάτων του, στήσατε καριέρες και δημοκρατικές… βίλες)!.. Ουστ ρε, ουστ ρεεεεε, ουστ ρεεεεεεεεεεεεεεεεε!..

– Φίδια! Οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολέμησαν όλους τους -ισμούς ρε, διότι ΠΟΤΕ δεν τους είχαν ανάγκη, αφού το αρχέγονο Πολίτευμά τους, ήταν, είναι και θα είναι η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, η οποία ακόμα και θνήσκουσα θα είναι πάντα ανώτερη και αριστότερη και από τον δικό σας Κόκκινο Φασισμό, και από τον Ναζισμό, και τον Φασισμό και τον όποιον τελικά… Παπαρισμό!..

– Φίδια! Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν, είναι και θα είναι, υπό μίαν έννοια, ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, αφού πίστευαν αρχικά στον Ένα και “Άγνωστο Θεό” και στη συνέχεια στον Έναν, Αληθινό, Τριαδικό ΘΕΟ, στον… ΑΝΑΡΧΟ ΘΕΟ!.. Ψαχτείτε λίγο, για το τί διαβάσατε μόλις!..

– Τώρα, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα ξανα-ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ κουφάλες και θα το δείτε! Η παγκόσμια Ιστορία θα σβήσει ΜΟΝΟΝ(!) όταν ο Ελληνισμός απελευθερώσει την Πρωτεύουσά του, την Πόλη της Κας ΘΕΟΤΟΚΟΥ, και ξαναδιοικήσει τουλάχιστον την περιοχή του, όσο αίμα και αν χυθεί!.. Όταν ο Ελληνο-Χριστιανισμός ξαναγίνει ο ΦΑΡΟΣ της Φυλής μας, όταν ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες της Αγιάς ΣΟΦΙΑΣ και ξανακουστεί ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ το “ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ”, αντί-Χριστοι, τότε μπορεί Κε… ΦΟΥΚΟΓΙΑΜΑ να πεις ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για ένα προοπτικό παγκόσμιο τέλος και της Ιστορίας και του Κόσμου!!!..

(Γι΄αυτό και εδώ, στο σάϊτ μας, έγραφα στον φίλο σας… προοδευτικό… Νομπελίστα και στην πραγματικότητα “Φιλοπόλεμο” και “Φονιά (των) Λαών” Ομπάμα, να αγκαλιάσει και να γίνει “ένα” με τους Έλληνες, ώστε να μπορέσουν να υπερισχύσουν παγκοσμίως οι Η.Π.Α., ειδάλλως ας μην… περιμένει τίποτα η μεγάλη μας… Σύμμαχος! Φαντάζεστε ρε, που τον κάνατε και… ήρωα; Κατέκαψε τον Πλανήτη ένας κρυφο-Μουσουλμάνος, Αμερικανός Πρόεδρος, βοηθούμενος – Mr Trump ακούς; – από τη συμμορία των Κλίντον)!..

                                                      ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΑ, ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ!!! 

                                              ΑΡΚΕΤΑ ΟΜΩΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΟΛΟΙ, ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ!

– Παρακάτω σας παρουσιάζω ένα επετειακό ποίημα του Σπετσιώτη Ποιητή, Γεωργίου ΣΤΡΑΤΗΓΗ, που διάβαζα μικρός και έκλαιγα, που διάβαζα και διαβάζω και μεγάλος και… τρέμω!

Επέλεξα αυτό, μέσα από χιλιάδες ΑΛΗΘΙΝΕΣ ιστορίες ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ, που θα μπορούσα να αντλήσω από τον εθνικό επαναστατικό αγώνα των Ελλήνων του 1821, από το ήθος τους, από το εσωτερικό τους μεγαλείο, από τον ηρωϊσμό τους, κλπ και να σας παρουσιάσω, ώστε να αντιληφθείτε τί σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ! (Ακόμα, ίσως, να… καταλαβαίνατε και εσείς ρε ανθελληνικά καθίκια)!..

                                                     ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ… ΜΕΧΡΙΣ ΕΝΟΣ……… ΦΙΔΙΑ!..

3500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΔΗΘΕΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΑ… ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΤΑ… ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΡΟΠΗ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ… ΜΗΔΙΣΜΟ!

3500 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΕΙΤΕ ΗΣΑΝ ΣΤΑ… ΔΕΝΔΡΑ!..

ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ!!!

                                   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝ(!) ΕΙΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ… ΚΛΑΨΤΕ!!!

                                                                                                 – / –

  • Και κάτι ακόμα!

– Συγκρίνετε, όσοι είστε ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ, τον ποιητή Γ. Στρατήγη, “εν πολλοίς” άγνωστο στους σημερινούς νεαρούς και μη νεαρούς Έλληνες (από 30 ετών και κάτω), με τη σημερινή, λεγόμενη ελληνική, … διανόηση, μια “διανόηση του κόλου”, μια διανόηση “gay”, σαν τους περισσότερους των εκφραστών της!..

– Συγκρίνετε, ρητορικά το γράφω το ρήμα, αφού κάτι τέτοιο, αν γινόταν, θα επρόκειτο για Ιεροσυλία, τον δήθεν… άσημο ποιητή Γ. ΣΤΡΑΤΗΓΗ, πχ με τον ΣΥΡΙΖΑΙΟ “ποιητή του… αιδοίου”, [πώς να μην βγει μετά η… άλλη, η πρώην Υφυπουργός Παιδείας(!!!) και Καθηγήτρια Παν-μίου, Κα Σία και να μην δείξει… “επίπεδο” δηλώνοντας “πουτάνα του Νότου“, (μπας και άφηνε χωρίς απάντηση τον Ολλανδο – Εβραίο “εθνικό βιαστή” μας, αυτό της / μας έλλειπε)], συγκρίνετέ τον επίσης, με τον εκ Κρήτης καταγόμενο, Θεσσαλονικιο-μερίτη, άμα Κολωνακιώτη, ΜΠΑΟΥΚ-τζή και αυτοαποκαλούμενο… “Φιλόσοφο”, “Ψευτο-Υπουργό” των ΑΝΕΛ, του ΥΠΑΜ, Καμμένου!.. (Αυτού και το όνομα ακόμα απαξιώ να αναφέρω, επειδή δηλώνει… “Φιλόσοφος” και τους φιλοσόφους του είδους του, τους αποστρέφομαι)!..

Ζούμε ως ΕΛΛΑΔΑ και ως ΛΑΟΣ την τελεία ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ! Όπως λέγανε και οι παλιοί: “Τί να δει και ο Θεός παιδάκι μου”!..

                         Ματρόζος και Κανάρης

Ένα ποίημα του Σπετσιώτη Γεωργίου Στρατήγη αφηγείται την επίσκεψη του γέρου Ματρόζου στο Υπουργείο Ναυτικών, με σκοπό να δει τον παλιό του συμπολεμιστή Κωνσταντίνο Κανάρη, που είχε γίνει υπουργός. «Παιδί μου, είναι πάνω ο Κωνσταντής;» ρωτά τον υπασπιστή, ντυμένο στα χρυσά. «Ποιός Κωνσταντής;» τον ρωτά. «Αυτός … ο Ψαριανός». Ο υπασπιστής εκνευρίζεται:

Δεν λεν κανένα Ψαριανό, εδώ είναι Υπουργείο
να ζητιανέψεις πήγαινε μεσ’το πτωχοκομείο

Του απαντά παληκαρίσια ο Ματρόζος,

αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα.

Ο Κανάρης ακούει τη φιλονικία και ζητά να δει τον γέροντα αλλά δεν τον αναγνωρίζει. Τότε ο Ματρόζος του θυμίζει την περιπέτεια του απ’έξω από την Τένεδο, πριν από 55 χρόνια, όπου όρμησε και τον έσωσε, ενώ τον κυνηγούσαν οι Τούρκοι. Αργεί να καταλάβει ο Κανάρης, αλλά στην τελευταία στροφή του ποιήματος,

Ματρόζε μου!» δακρύβρεχτος ο Κωνσταντής φωνάζει,
Και μεσ’τα στήθη τα πλατειά σφιχτά τον αγκαλιάζει.

(Απο το βιβλίο «Ανεξερεύνητες Σπέτσες» του Πέτρου Χαριτάτου, σελ.183)

Ολόκληρο το ποίημα (115 στίχοι σε 19 στροφές) υπάρχει στο τέλος της ανάρτησης. Τι λέει λοιπόν; Ότι ο ήρωας Ματρόζος ζούσε σεμνός και αφανής ώσπου στα γεράματα, η πείνα τον ανάγκασε να καταπιεί την υπερηφάνεια του και να ζητήσει βοήθεια. (Ο Νικηταράς ήταν ο μόνος ΗΡΩΑΣ του 1821 που άντεξε, στην ελεύθερη πια ΕΛΛΑΔΑ, την πείνα και είδε το ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΤΑΜΑΤΑ και μέσα από την Ασιτία, ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ! Σήμερα ποιοί γίνονται Στρατηγοί και Αρχηγοί, ρε κουφάλες;………..)! Ότι τού κλείνει το δρόμο ένας άνθρωπος που ευεργετήθηκε, και που ασκεί την μικρή του εξουσία του με υπεροψία και κακία. Ότι αν δεν είχε μέσον τον υπουργό (και την τύχη ν’ ακούσει το επεισόδιο) θα ξανάφευγε άπρακτος και πικραμένος.

Απεικόνιση: Χρήστος Τουλάκης

«Ματρόζος» τού Γεωργίου Στρατήγη (Σπέτσες 1860 – Πειραιάς 1938)

Ένας Σπετσιώτης γέροντας, σκυφτός από τα χρόνια,
με κάτασπρα μακριά μαλλιά, με πύρινη ματιά,
σαν πλάτανος θεόρατος γυρμένος απ’ τα χιόνια,
περνούσε πάντα στο νησί τα μαύρα γηρατειά.
Είναι από κείνη τη γενιά κι ο γέρο καπετάνος
που ακόμα και στον ύπνο του την έτρεμε ο Σουλτάνος.

Είναι από κείνους που έχυσαν το αθάνατό τους αίμα,
από τους χίλιους που έβγαλες πατρίδα μου χρυσή,
είναι από κείνους που έβαλαν στην κεφαλή σου στέμμα
και άγνωστοι σβηστήκανε στο δοξαστό νησί.
Είχες αστέρια ολόλαμπρα στον ουρανό σου κι άλλα,
μα εκείνα που δεν έλαμψαν ήσανε πιο μεγάλα.

Σαν έγραψαν με το δαυλό της ιστορίας μόνοι,
χωρίς γι αυτούς τους ήρωες μια λέξη αυτή να πει,
με την πληγή τους για σταυρό κι ατίμητο γαλόνι,
άλλοι στα δίχτυα εγύριζαν και άλλοι στο κουπί.
Κι οι στολοκάφτες των Σπετσών, τ’ ατρόμητα λιοντάρια,
με τις βαρκούλες έπιαναν στο περιγιάλι ψάρια.

Ο γέρος μας παράπονο ποτέ δε λέει κανένα,
μα καπετάνους σαν δεί μες στα βασιλικά,
εκείνους που ‘χε ναύτες του με μάτια βουρκωμένα
στα περασμένα εγύριζε και στα πυρπολικά,
και ξαπλωμένος δίπλα μου, μου λέγε εκεί στην άμμο
πόσα καράβια εκάψανε στην Τένεδο, στη Σάμο.

«Παιδί μου, τώρα εγέρασα, παιδί μου θ’ αποθάνω»,
στο τέλος πάντα μου ‘λεγε μ’ εν’ αναστεναγμό,
«Ένας Ματρόζος δεν μπορεί να κάνει το ζητιάνο,
μα να βαστάξω δεν μπορώ της πείνας τον καημό.
Κλαίω που αφήνω το νησί, θα πάω στην Αθήνα,
πριν πεθαμένο μ’ εύρετε μια μέρα από την πείνα…

Μου λεν, ο καπετάν Κωνσταντής, απ’ τα Ψαρά κει πέρα,
πως υπουργός εγίνηκε μεγάλος και τρανός,
κι αν θυμηθεί πως τη ζωή του έσωσα μια μέρα
απ’ έξω από την Τένεδο, μπορούσε ο Ψαριανός
να κάνει τίποτε για με κι ίσως να δώσουν κάτι
σ’ εκείνον που ‘χε τάλαρα τη στέρνα του γεμάτη».

Πέντε έξι ημέρες ύστερα εμπήκε στο βαπόρι
κι ακουμπιστός περίλυπος επάνω στο ραβδί,
ως που στην Ύδρα έφθασε, εγύριζε στην πλώρη
το λατρευτό του το νησί ο γέροντας να δει.
Και σκύβοντας τα κύματα δακρύβρεχτος ερώτα,
πως φεύγει τώρ’ απ’ το νησί και πως ερχόταν πρώτα.

«Εδώ τι θέλεις, γέροντα;» ρωτά τον καπετάνο
στο υπουργείον εμπροστά κάποιος θαλασσινός
ντυμένος στα χρυσά. «Παιδί μου, είναι πάνω
ο Κωνσταντής;». «Ποιος Κωνσταντής;». «Αυτός … ο Ψαριανός».
«Δε λεν κανένα Ψαριανό, εδώ είναι Υπουργείο,
να ζητιανέψεις πήγαινε μες στο φτωχοκομείο!».

Ο γέρος ανασήκωσε το κάτασπρο κεφάλι
και τα μαλλιά του εσάλεψαν σαν χαίτη λιονταριού
και με σπιθόβολη ματιά μες απ’ τα στήθια βγάνει
με στεναγμό βαρύγνωμο φωνή παλληκαριού:
«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
οι καπετάνοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα!».

Τότε ο Κανάρης που άκουσε φιλονικία κάτου,
στο παραθύρι πρόβαλε να δει ποιος τον ζητεί
και το νησιώτη βλέποντας λαχτάρησε η καρδιά του
και να ‘ρθει επάνω διέταξε με τον υπασπιστή.
Κάτι η φωνή του γέροντα του εξύπνησε στα στήθη,
κάτι που μοιάζει με όνειρο μαζί και παραμύθι.

Τον κοίταξε τα μάτια του μες στα μακριά του φρύδια,
που μοιάζανε σαν αετούς κρυμμένους στη φωλιά,
στον καπετάνο εφάνηκαν με την φωτιά την ίδια,
όταν τα εφώτιζε ο δαυλός τα χρόνια τα παλιά.
Κι ένας τον άλλο κοίταζε κατάματα οι δυο γέροι,
ο ημίθεος τον γίγαντα, ο ήλιος το αστέρι.

«Δεν με θυμάσαι, Κωνσταντή;» σε λίγο του φωνάζει,
«γρήγορα συ με ξέχασες, μα σε θυμάμαι εγώ!…».
«Ποιος το ‘λπιζε να δει ποτές», ο γέροντας στενάζει,
«τον καπετάνο ζήτουλα, το ναύτη υπουργό!…».
Και σκύβοντας την κεφαλή στα διάπλατά του στήθη,
τη φτώχεια του ελησμόνησε, τη δόξα του εθυμήθη.

«Ποιος είσαι, καπετάνο μου; Και ποιο ‘ναι το νησί σου;»,
ο Ψαριανός τον ερωτά με πόνο θλιβερό,
«πενήντα χρόνια, μια ζωή, περάσανε, θυμήσου
απ’ της καλής μου εποχής, εκείνης τον καιρό.
Μήπως στην Σάμο ήσουνα την εποχή εκείνη;
Στην Κω, στην Αλεξάνδρεια, στη Χιο, στη Μυτιλήνη?»

Απ’ έξω απ’ την Τένεδο …πενήντα πέντε χρόνια
επέρασαν απ’ την στιγμήν εκείνη, σαν φτερό.
Σαν να σε βλέπω Κωνσταντή, δε θα ξεχάσω αιώνια…
Ακόμα στο μπουρλότο σου καβάλα σε θωρώ…
Χρόνος δεν ήταν που ‘καψες στη Χιο τη ναυαρχίδα
κι ήταν η πρώτη μου φορά εκείνη που σε είδα…

Απ’ έξω απ’ την Τένεδο, θυμάσαι; Μια φρεγάδα
σ’ έβαλε εμπρός μ’ αράπικου αλόγου γληγοράδα
μ’ οχτώ βατσέλα πίσω της εμοιάζαν περιστέρια
κι εσύ γεράκι γύρω τους … επάνω στο μπουρλότο,
που την κορβέτα τίναξες πρωτύτερα στ’ αστέρια,
σαν δαίμονας μες στον καπνό γλυστρούσες και στον κρότο.

Σε καμαρωνώ από μακριά … κι οι ναύτες κι ο λοστρόμος
μ’ εξώρκιζαν να φύγουμε τους είχε πιάσει τρόμος,
γιατί η αρμάδα ζύγωνε επάνω στο τιμόνι
θάρρος στους ναύτες σου έδινες… δεν βάσταξε η καρδιά μου,
σε μια στιγμή χανόσουνα, σε μια στιγμή και μόνη
και «όρτσα! μάινα τα πανιά!» φωνάζω στα παιδιά μου.

Στο στρίψιμο του τιμονιού μας σίμωσες… μ’ αντάρα,
ο Τούρκος κοντοζύγωνε η μαύρη μου καμπάρα
αστροπελέκια και φωτιές και κεραυνούς πετούσε,
μα σαν δελφίνι γρήγορα κι εκείνος εγλιστρούσε.
Οι ναύτες μου φωνάζανε: «Τι κάνεις καπετάνιο;»
Κι εγώ τους λέω: «Τον Ψαριανό να σώσω κι ας πεθάνω…».

Και σου πετώ τη γούμενα … και δένεις το μπουρλότο …
κάνω τιμόνι δεξιά … το φλογερό το χνώτο
του Τούρκου θα σε βούλιαζε, θυμάσαι; Σου φωνάζω,
«Πρώτος απ’ όλους ν’ ανεβείς», μα δεν μ’ ακούς κι αφήνεις
άλλοι ν’ ανεβούν… έσκυψα κι απ’ τα μαλλιά σ’ αδράζω,
και σ’ έσωσα κι εφύγαμε… μα δάκρυα βλέπω χύνεις!…».

«Ματρόζε μου!» δακρύβρεχτος ο Κωνσταντής φωνάζει
και μες στα στήθη τα πλατιά σφιχτά τον αγκαλιάζει.
Κι ενώ οι δύο γίγαντες με τα λευκά κεφάλια
στ’ άσπρα τους γένεια δάκρυα κυλούσαν σαν κρυστάλλια,
δυο κορφοβούνια μοιάζανε γεμάτα από το χιόνι,
όταν του ήλιου το φιλί την άνοιξη το λειώνει.

www.opseistoukosmou.wordpress.com

                                                                                            – / –

                                                                                    ΧΑΙΡΕΤΕ

                                                                                   ΕΛΛΗΝΑΣ

ω

ΥΓ.

1. Σήμερα μόνον ασπρόμαυρη γραμματοσειρά, σε ένδειξη πένθους, αλλά και τιμής, στους αθάνατους ΗΡΩΕΣ του 1821, που μας ελευθέρωσαν!

2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες και ιδιαιτέρως στον μεγάλο μας Πρόεδρο Ευάγγελο ΜΑΡΙΝΑΚΗ!

3. Να φτιάξεις ένα μικρό σλάϊτ με το παραπάνω θέμα Κε Α/ΓΕΣ και να διατάξεις να το δει όλος ο ελληνικός στρατός! (Για να μην γράψω Κε Α/ΓΕΕΘΑ, που είσαι και της… θάλασσας)!..

4. Και βάλτε όλοι και ακούστε τα εξής δημοτικά επετειακά τραγούδια:

     α. Των Κολοκοτρωναίων!    

     β. Του Ανδρούτσου η μάνα!.. 

     γ. Ένας Μοίραρχος και ένας Σχης!.. 

     δ. Σαν πας πουλί μου στον Μοριά!.. 

                                                                                            – / –