ΞΑΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!..

Φίλοι μου!

Συνεχίζουμε με “Απαντήσεις”! (Ο καθείς καταλαβαίνει ποιά απάντηση τον αφορά)!..

1. Στον “Αέρα” θυμίζουμε το ακόλουθο:

“Αυτή η περιοχή είναι πολύ στενή για να ζήσουμε μαζί με τους Τούρκους. Εμείς, από την στιγμή που είμαστε Έλληνες”, θα υπάρχουμε για πάντα, αλλά οι Τούρκοι θα εξαφανισθούν από την Γη”!..

Πρωθυπουργός Ι. ΚΩΛΕΤΤΗΣ, 15 – 01 – 1840, “Βουλή Των Ελλήνων”.

2. Τα οστά του ΗΡΩΟΣ Αλεξάνδρου ΥΨΗΛΑΝΤΗ είναι στον Ι. Ν. Ταξιαρχών, στο Π. του Άρεως, στην Αθήνα.

3. Η “φιλενάδα” του Άρη ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ στην Νεμέα (Ν. Κορινθίας), λεγόταν Γεωργία ΖΑΧΑΡΙΑ.

4. Ο Αβραμίδης (“Κώστας ο Πόντιος”) από το Κιλκίς, (παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ), εφέρετο ως “Στρατολόγος” της 17Ν και πουθενά δεν τον έχω “πετύχει” ως… κάτι άλλο!.. Πιθανώς να είναι το ίδιο πρόσωπο, με αυτό που κάποτε είχες συναντήσει, όπως μου γράφεις, στο Ρέθυμνο!..

Ο παραπάνω δεν είχε κανένα “Πάρκινσον”, όπως και κανείς της 17Ν! “Πάρκινσον”, αν θυμάμαι καλά, διότι μου είχε αρέσει ως παρωνύμιο και ο εγκέφαλός μου το συγκράτησε, είχε ως “παρανόμι” ο Γ. Οικονομάκης.

5. Λάθος! Ο Μπερλουσκόνι ήταν και παραμένει βαθιά Τουρκόφιλος! Το 2003, πχ, ως Προεδρεύων της ΕΕ, είχε δηλώσει πως θα έκανε τα πάντα για την είσοδο της Τουρκίας στην Ένωση!..

6. Ορθόν! Στον Ι. Ναό του Αγίου Μάμαντος είχε ψάλλει το “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ”, επισκεπτόμενος μαζί με άλλους Έλληνες, στις αρχές του 21ου αι. (2003;), ο τότε Μητροπολίτης Μόρφου (δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του / σε ό,τι αφορά την Μόρφου και την Εκκλησία της Κύπρου μας, έχω “αποθηκεύσει” στο μυαλό μου την θέση ότι έχει πάντα Πατριώτες Μητροπολίτες και όχι ονόματα), με αποτέλεσμα να μπουν μέσα στο Ναό Τούρκοι στρατιώτες και να τους βγάλουν όλους έξω “κακήν κακώς”!.. (Καταλαβαίνεις το “πώς” τους παρακολουθούσαν)!..

7. Μπορείς μόνος σου, αν έστω και λίγο έχεις μελετήσει Οθωμανική Αυτοκρατορία και Τουρκία, να κάνεις ανάλυση της μεταφράσεως της τ/λέξεως “Iktidar”, έχοντας την ακριβή / την πραγματική της (αρχική) μετάφραση (= “Ανδρική Σεξουαλική Ικανότητα”), η οποία κατέληξε σήμερα να σημαίνει “Κυβέρνηση”!..

Το αυτό θα μπορούσες να κάνεις και να βγάλεις και πάλι πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τους Τούρκους, την Ιστορία τους, την ψυχολογία τους, κλπ, αναλύοντας την λέξη “Öz-gür-lük”, που σήμερα σημαίνει το όνομα “Ελευθερία”, αλλά που η κατά λέξη μετάφρασή της είναι “Γνήσια Ισχύς” / “Öz Gür” (Özgür), όπου και πάλι η ακριβής / αρχική μετάφραση του “Gür” δεν είναι “Ισχύς”, αλλά οι “δίδυμοι γεννητικοί αδένες του αλόγου”, που είναι γνωστή “τοις πάσι” η μεγάλη τους… Ισχύς!..

8. Μαρία Σκιαδαρέση λεγόταν και ήταν / είναι “Αριστερή”, όπως δήλωνε, (δεν ξέρω αν ζει ακόμα), αλλά δεν θέλω να επεισέλθω στις συγγενικές της… διακλαδώσεις, αφού δεν ωφελεί! Ήταν και αυτή ενταγμένη στα γνωστά “κυκλώματα”, που με “γαμάτα” Σχέδια εκ της Αμερικής των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, του ισχυρότερου Κόμματος της “Παγκοσμιοποίησης” / των “Διεθνών Εβραίων”, αγωνίσθηκαν και αγωνίζονται στην χώρα μας, για την διάλυσή της!..

“Κράτα” όμως ότι, η… Κα αυτή είχε εκδώσει ένα μυθιστόρημα (“Με Το Φεγγάρι Στην Πλάτη”), στο οποίο ο… πρωταγωνιστής, ο κρυφοκίναιδος Έλληνας Ορέστης, ερωτεύεται τον Τούρκο επιβήτορά του Μουράτ και συζούν στην Πόλη.

Ως αποτέλεσμα των γνωριμιών της, αλλά και λόγω του συγκεκριμένου… περιεχομένου του μυθιστορήματος, όπως εκτιμώ, το βιβλίο της το είχε παρουσιάσει ο “Επί Τιμή” Βουλευτής του “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”, Βασίλης ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, ένας εκ των Αριστερών “ΠΑΤΡΩΝΩΝ”, οι οποίοι κρατούσαν και κρατούν ακόμα, από το τέλος του εμφυλίου μας και συμμοριτοπολέμου, μέχρι και σήμερα, τα ηνία του Πολιτισμού στην Ελλάδα, παρουσιάζοντάς τον συνεχώς ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΑ και ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ παράλληλα την τεράστια παγκοσμίως πολιτιστικά ΔΙΑΣΤΑΣΗ της χώρα μας, όντας αθεράπευτα ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ενώ θα έπρεπε να ήσαν και μόνον… ΕΛΛΗΝΕΣ!..

Γι’ αυτό και ο “Αμόρφωτος” “Σόρος-Τσίπρας” πήρε τον Βασιλικό (του “Ζ”, που τον ανέδειξε το πέρασμα της Χούντας, απ’ την χώρα μας) και τον έβαλε, ως Βουλευτή, στην αμέσως προηγούμενη της σημερινής Βουλής Βουλή, να κάθεται δίπλα του!

Τίποτα που έκαναν και κάνουν όλοι αυτοί οι Μισέλληνες, δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ και κυρίως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟ!

9. Τα “Κουρσάρος Α-7” (“Άραξος”) ήσαν τα μόνα που μπορούσαν να πετάξουν έως τα βάθη της Τουρκίας, να εκτελέσουν αποστολή και να επιστρέψουν κανονικά στην Βάση τους. Αυτά όμως πια… “πάπαλα”!.. Γι’ αυτό και η ΕΠΑ ανέπτυξε τις 2 Μοίρες “Καμικάζι” ή και… “Στέντωρ”, με “αγνώστους”, ακόμα και μεταξύ τους, … αποφασισμένους Πιλότους!.. Δεν είναι κάτι κρυφό, εξ όσων μπορώ να γνωρίζω, ασχέτως του αν δεν αναφέρεται ποτέ σ’ αυτές τις Μοίρες η ΕΠΑ, για ευνοήτους λόγους!..

10. Είναι πολλά που οι Τούρκοι έχουν κρύψει (και είναι απολύτως φυσικό), για την προσωπική ζωή του Στρατιωτικού και μετέπειτα και Πολιτικού Μουσταφά Κεμάλ ( “Ata-Türk” – “Γενάρχη / Πατέρα των Τούρκων”). Οι Αυστριακοί, λόγω του ότι είχαν “γάτους” Πρέσβεις επί Κεμάλ στην Τουρκία, ξέρουν πολλά και… άσχημα! Φέρεται λοιπόν ότι ο Κεμάλ δεν ήταν μόνον πότης (“πήγε” από κύρωση του ήπατος), γυναικάς, αλλά και “διπλός” και γενικά άσωτος, ενώ οι παρέες του… “άστα, βράστα”!.. [Δεν θυμάμαι αυτήν τη στιγμή το όνομα της πασίγνωστης Ελληνίδος “Σόου-Γούμαν” της Πόλεως (θέλετε να την πείτε και “Μετρέσα”, πείτε την), την 1οετία του 1920 και λίγο από αυτήν του 1930, με την οποία είχε ερωτικές σχέσεις ο Κεμάλ]!..

Η Λατιφέ Χανίμ, γυναίκα του Κεμάλ, έπαιζε “μπριτζ” με τις θείες του και έλεγε του Κεμάλ: “Όλο δολοφόνοι και ληστές είναι το συνάφι σου”! (Θυμίζω εδώ ότι ο Κεμαλισμός στηρίχτηκε στο αίμα των Χριστιανικών πληθυσμών).

Αν θυμάμαι καλά, τα απομνημονεύματα της Λατιφέ είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ(!) στην Τουρκία, ευρισκόμενα (εδώ και δεκαετίες) “υπό την… προστασία” (sic) του τ/Κράτους!..

Για τις εβραϊκές ρίζες του Κεμάλ γνωρίζουν καλύτερα οι Αμερικανοί και όχι εμείς!..

Η προσωπική ζωή όμως του Κεμάλ, η οποία ασφαλώς μπορεί να καταδείξει τον χαρακτήρα του, είναι άσχετη με την στρατιωτικό-πολιτική δομή της σκέψης του και τη δύναμη του “IQ” του, που τελικά τον κατέστησαν “ΣΩΤΗΡΑ” των Τούρκων και τον “ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ” της Τουρκίας (ΤΔ / 29-10-1923).

11. Ο γαμπρός του Ισμέτ ΙΝΟΝΟΥ (“ΙΝΟΝΟΥ”), Μετίν ΤΟΚΕΡ (πέθανε από καρκίνο), είχε πει (όπως και ο φίλος του, ο επιφανής κουρδικής καταγωγής, απόγονος Σεϊχηδων, “Νεο-Γενίτσαρος” Κιαμουράν ΙΝΑΝ), πως “Φοβάμαι ότι οι Η.Π.Α. θα μας διαλύσουν”!..

Ο “λίγος” στο να εμβαθύνει πολιτικά Τοκέρ και πιθανότατα και “μικρός” γνώστης της ενδοχώρας της Ανατολίας, απορούσε από πού εμφανίστηκαν οι… Τ/Ισλαμιστές και οι… “Γκρίζο Λύκοι”! (Λογικό, αφού οι Κεμαλιστές τους είχαν ισοπεδώσει – εξαφανίσει)!.. Έλεγε (Δεκαετία 1980 / Προς τα τέλη): “ΠΡΟΣΕΞΕ”!

“Εμείς ελέγχουμε την κατάσταση! Βάζουμε πχ 5000 Δ.Υ., 200 Καθηγητές, 300 Στρατιωτικούς, κλπ και όλοι τους είναι Κεμαλικοί! Άλλαξε όμως πια η δομή της κοινωνίας. Τα χωριά ήρθαν στις πόλεις. Ο τριτογενής τομέας έχει αυξηθεί! Προφανώς οι Η.Π.Α. δεν θέλουν μεγάλη Τουρκία”!..

Κάτσε τώρα μόνος σου και δες, μέσα σε 40 χρόνια (1980-2020), πόσο, πού και σε τί ακριβώς άλλαξε η Τουρκία, εστιαζόμενος βεβαίως σε όλες τις πολιτικές αλλαγές στην γείτονα, ανά 10ετία, και βεβαίως να εξετάσεις το πόσο και σε ποιά σημεία διαφέρει η πολιτική των Ισλαμιστών τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια, απ’ εκείνη των Κεμαλιστών, τα προηγούμενα 20, Κεμαλιστών, που πλέον το Κόμμα τους (“CHP”) έχει αλωθεί απ’ τον Σόρος και τους “Διεθνείς Εβραίους”, ενώ ο ΡΤΕ κατάφερε, βλέποντας την αλήθεια ή καλύτερα, αντιμετωπίζοντας την… αλήθεια στο Πεδίο, να “ξεφύγει” σε μεγάλο βαθμό (όχι απολύτως) απ’ τους παγκόσμιους αυτούς Φονιάδες, από τα άτομα αυτά που μισούν την ίδια τους την Φυλή, το λαό τους (Σόρος Χ Ισραήλ)!..

Παρατήρηση Γράφοντος: Η Τουρκία ουσιαστικά εξισλαμίστηκε επί Σεκουλαριστικού καθεστώτος, όπως ορθά υποστήριζε ο κοινωνιολόγος και ένας των “εξ απορρήτων” του Μ. Ετσεβίτ, Εμρέ ΚΟΝΓΚΑΡ!..

12. Συμφωνώ! Για να τα λέμε όλα όμως, η “ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ” αγοράστηκε, το 2003, από την αμερικανική “PHILLIP MORRIS”, η οποία, το 1920, ήταν από τους βασικούς ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ του Κεμάλ! (Στις 10-11 Μαϊ 2003 η υπόψη Εταιρεία εξαγόρασε το 75% της “ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ”).

13. Πρόσεξε, διότι είσαι νέος άνθρωπος, όπως εκτιμώ, και θα πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι και να “μην άγεσαι και φέρεσαι”!..

Τα χρήματα των Ελλήνων που “ΕΚΛΑΠΗΣΑΝ” την περίφημη περίοδο του “ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ” (για πιο “λάϊτ” έκφραση, μπορείς να πεις “ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥΣ”, ήτοι τους “Διεθνείς Εβραίους”), ήσαν 30 ΤΡΙΣ!!! Μόνον ένα πραγματικά ΟΡΓΑΝΟ του “Διεθνούς Κεφαλαίου” θα μπορούσε να ενεργήσει για την… επιστροφή αυτή και παράλληλα να κοιμούνται ήσυχοι οι Εβραίοι εντολείς του, ότι θα πράξει κατά το πώς αυτοί θα τον διέταζαν! (Οι… Αγορές! Αχαχαχαχαχα). Το πρόσωπο αυτό λοιπόν θα έπρεπε να ήταν μικρός μεν ως “Δύναμη”, αλλά σίγουρα ένας “Διεθνής Εβραίος”! Έτσι επελέγη ο Κος ΣΗΜΙΤΗΣ, ο οποίος αφού εξετέλεσε Α-ΡΙ-ΣΤΑ την ΚΥΡΙΑ(!) αποστολή του, (“κύρια”, διότι είχε και άλλες, δευτερεύουσες), “την είπε” στο τέλος στους Έλληνες, με την φράση του “δεν είπα εγώ στους Έλληνες να παίξουν στο Χρηματιστήριο”, φράση που σήμαινε “ας πρόσεχαν”!

Ακολούθως ο Κος ΣΗΜΙΤΗΣ έβγαλε και όλον τον Χρυσό της Ελλάδος εκτός χώρας, όπως σας γράφαμε!

Διάβασα σχεδόν πρόσφατα την έκθεση της “Τραπέζης Της Ελλάδος”, του Κου Στουρνάρα, που όπως έχω γράψει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ το “IQ” του και τον επαγγελματισμό του, κυρίως στην άσκηση… ημι-αυτόνομης ή αλλιώς… ισορροπιστικής στρατηγικής της “Τραπέζης”, απέναντι στον “έξω παράγοντα” ή “Ιδιοκτήτη” (Ρότσιλντ, κλπ) και στον έσω, ανόητο και βρώμικο πολλές φορές, παράγοντα (“φιλάκια” Αλέξη μας), έκθεση αφορώσα το πού είναι σήμερα ο ελληνικός Χρυσός (αποθέματα)! (Συγχαρητήρια για την επανεκλογή του, για εμάς ΠΑΝΑΞΙΑ, αλλά και συγχαρητήρια και στον Ε/Π-Θ, που τον επέλεξε και για τα επόμενα 6 χρόνια)!..

Θα δεχτώ λοιπόν ΑΜΕΣΩΣ(!) την άποψη ενός ΑΝΩΤΑΤΟΥ στελέχους της Ε/Πολιτείας, όπως είναι ο υπόψη Κος και θα γράψω πως -“χονδρικά”- το 40% αυτού είναι στα υπόγεια της Τραπέζης! (Ό,τι μπορώ να θυμηθώ). Το υπόλοιπο 60% όμως, γιατί θα έπρεπε να βγει έξω; (Αγγλία – Η.Π.Α., κλπ). Επίσης, δεν διάβασα να αναφέρεται ξεκάθαρα, το αν είναι το όλον ή μέρος αυτών των αποθεμάτων ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ και από ποιούς ακριβώς!..

Τέλος, ο Σημίτης στήριξε, με εντολή φυσικά, αφού το “Διεθνές Κεφάλαιο” δεν έχει αισθήματα, την Αλβανία, δίνοντας χιλιάδες δουλειές και πολύ χρήμα στους Αλβανούς εργάτες, στην προετοιμασία των “Ο.Α.” του 2004, όπου “φαγώθηκε” και το τελευταίο ε/χρήμα, εναπομείναν λίγο δικό μας, αλλά και τα 40 δις $ Η.Π.Α., που ο Σημίτης είχε δανεισθεί μόλις πριν, ήτοι το 2003!.. (Και μετά, τα αμέσως επόμενα χρόνια, “την νύφη την πλήρωσαν” οι… Γ’ Εθνική, μπροστά στον Σημίτη, ο “ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΛΙΓΟΣ” Κ. Α. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, χωρίς να μην του αναγνωρίζω τις -χωρίς αντίκρυσμα- “ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ”, και ο ΠΟΛΙΤΙΚΑ… ΑΠΕΙΡΟΣ, όπως απεδείχθη, και ΠΟΛΙΤΙΚΑ… ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ “ΓΑΠ”! “Τρίζουν” ακόμα τα κόκαλα του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΓΑΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Πατέρα του)!..

Έτσι νομίσαμε ότι “ΤΕΛΕΙΩΝΑΜΕ” ως χώρα, αφού…

Ήλθε και η 2η Οικονομική Κρίση του 2008 (μετά την 1η του “ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ”) και η ακολουθήσασα “στημένη” μας ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, με το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ σήμερα να κυμαίνεται σίγουρα πολύ κοντά στο 1 τρις Ευρώ, ο Τσίπρας “τη εντολή” υποθήκευσε για 99 χρόνια την χώρα μας, αλλά ο ελληνικός λαός, “ο μπήξας και δείξας”, ο άσωτος και σπάταλος, κλπ, κλπ, κλπ, πάντα έβγαζε από το πάντοτε υπάρχον… λίπος του και ζούσε και τελικά…  ζούσε, όταν ο “Σόρος-Τσίπρας”, από την Ιθάκη του πονηρού Οδυσσέως, ανακοίνωσε εξ ίσου… πονηρά την δήθεν έξοδο της χώρας μας απ’ τα Μνημόνια!..

Τί θέλω να πω! Από το 2000 (εξαιρουμένης της… “μάσκας” της εισόδου μας στο Ευρώ), ο ΣΗΜΙΤΗΣ τα “γάμ… ε” συνειδητά ΟΛΑ και στα Οικονομικά (ήξερε ο Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, και γι΄αυτό… ξύνιζε τα μούτρα του, όταν του έλεγαν το όνομα Σημίτης) και μέχρι το τέλος και της 2ης 10ετίας του 21ου αι. (πριν από τον “Κορωνοϊό”) ΧΑΘΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΑΛΛΑ -ΠΡΟΣΟΧΗ- ΟΙ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ(!!!), φυσικά όσο και φυσικά αν(!) το επιτρέψει το ΥΠΑΡΚΤΟ(!) Κινεζικό χτικιό και οι φίλοι της Κίνας “Διεθνείς Εβραίοι”, που δεν ψέλισαν ούτε μια λέξη, έστω “του κόλου”, κατά των ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ, μέσω των παγκόσμιων ΜΜΕ, που τα ελέγχουν σχεδόν όλα, όταν είναι τόσο ΕΥΚΟΛΟΙ, ΓΡΗΓΟΡΟΙ και ΠΕΡΙΣΣΟΙ ΣΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, απέναντι στον κύριο στις βλέψεις τους ΕΧΘΡΟ τους Α/Πρόεδρο Κο ΤΡΑΜΠ!.. (Όπως λέξη, κατά των Κινέζων, δεν ψέλισαν και τα ελληνόφωνα Κομμούνια, αλλ’ αυτά από προφανή ιδεολογική ταύτιση, που τους ήθελε πάντα να δικαιολογούν τα πάντα που έχουν σχέση με τον Κομμουνισμό / Κόκκινο Φασισμό! Θυμηθείτε πχ το Τσέρνομπιλ και το τί έλεγαν τότε τα Κομμούνια, κλπ, κλπ, κλπ)!..

Το “χρέος” μας, που είπαμε το ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ η “Goldman Sachs”, είναι διπλάσιο του αθροίσματος των χρεών Ρωσίας και Αργεντινής!

Η Ρωσία έχει χρέος ως οιονεί ΑΝΤΙΠΑΛΟΝ ΔΕΟΣ της Δύσεως και η Αργεντινή, λόγω των “Φάκλαντς”! Προσέξτε! Μιλάμε για 2 χώρες που δεν θα έπρεπε να πτωχεύσουν ΠΟΤΕ (!), αφού και οι 2 είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΣΙΤΟΒΟΛΩΝΕΣ!

Πχ Πτώχευσε η Αργεντινή, [η οποία στον Β’ Π.Π. ήταν -γενικώς- “Παράδεισος”(!), (στο τέλος του Β’ Π.Π. ήταν πιο πλούσια και από την “Διεθνή Χώρα” Ελβετία), και στην οποία Αργεντινή το ύψος του σιταριού είναι όσο το ύψος ενός μέσου ανδρός (1.75 – 1.80 εκ.), μια χώρα χωρίς εξωτερικούς εχθρούς, κλπ], διότι απλώς “τα έβαλε” με την μεγαλύτερη ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ του ΠΛΑΝΗΤΗ, την Αγγλία της “Βασίλισσας”!.. (Το σύστημα που ουσιαστικά έχουμε πλέον ως Πλανήτης (στο 80% του σίγουρα), αλλά ακόμα επισήμως δεν έχει αναγγελθεί, είναι “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ”, όπως λέγαμε πχ “Βασιλευομένη Δημοκρατία” “ένα πράγμα”, κλπ)!..

Η ΕΛΛΑΣ λοιπόν ΕΠΕΖΗΣΕ μιάς ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ και ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ (η αρπαγή είναι σε εξέλιξη “διαδικασίας… ομαλοποιήσεως”), ΑΡΠΑΓΗ στην οποία ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ ο ΣΗΜΙΤΗΣ*, και ο λαός μας δεν πέθανε, παρ’ ότι επιχειρήθηκε [Χ 3] η Αργεντινοποίησή του, με έκφραση ενός απύθμενα μεγαλύτερου προς εμάς ΜΙΣΟΥΣ των “Διεθνών Εβραίων”, δια των Οργάνων τους στο ΔΝΤ και στην Ευρώπη, όπως η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε, κλπ, κλπ, κλπ!..

Η πλούσια Αργεντινή σήμερα, 4ο χρόνια μετά (αν δεν σφάλλω), από τα Φάκλαντς ΠΕΙΝΑΕΙ και ΒΟΓΓΑΕΙ, ενώ η Ελλάδα των συνεχών δανεισμών, η Ελλάδα των αφόρων εδαφών, κλπ ΖΕΙ(!) και της λένε οι νέοι πολιτικοί Κυβερνήτες της (και του Διεθνιστή Σορίτη Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου), “πως μπορεί να βγει μπροστά”, κλπ, κλπ, κλπ!..

Αυτά φιλαράκο, αλλά αν κάθομαι και γράφω τόσα, κάνοντας μικρές προσωπικές αναλύσεις, που ζητάς εσύ, αλλά και άλλοι των αναγνωστών, δεν νομίζω να μπορέσω να απαντήσω στις εναπομείνασες εκατοντάδες ερωτήσεις, λοιπών φίλων, κλπ!..

* ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ γενικά ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ της ΓΝΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ειδικότερα (Ενδεικτικά):

ΙΜΙΑ (“ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ” ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Η.Π.Α. “ΛΑΚΕΔΙΣΜΟΣ”, ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ Κ-Β ΤΩΝ Η.Π.Α.”) – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΕΛΣΙΝΚΙ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΖΑΛΑΝ – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ – ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ (ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ) – ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΝΕΟ – “ΗΝΤΕΝ”-ΙΣΜΟΣ… ) / ΕΙΧΕ “ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ” ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ “FIR” – ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΚΑΘΑΡΑ” ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ: (ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ):

Μαλέσιος, Πανταγιάς, Νεονάκης, Αθανασόπουλος (αυτόν τον ΠΑΓΙΣΕΥΣΑΝ, διότι ήταν ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΣ), Τζιόλας, Μανίκας, κλπ, που “έπιασαν” και… “διαχειρίστηκαν” τότε δις… (Οι περισσότεροι εξ αυτών, και γενικώς η πλειοψηφία των Σημιτικών, είναι σήμερα στον “ΣΟΡΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ”, όχι τυχαίως ασφαλώς)!..

– ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (20 δις ήταν το πρόστιμο από την ΕΕ, για… υπερβάσεις του, ενώ ως υπεύθυνος δεν κατανομάστηκε κανείς) – ΚΑΖΙΝΟ (τα “έριξαν” στην Βάσω, επειδή ήταν ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΙΑ) – ΕΛΠΕ (25% PETROLA / Λάτσης) – “ΑΣΤΕΡΑΣ”→”Εθνική Τράπεζα” (ποιοί ήσαν από “πίσω”;) – ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, κλπ, κλπ, κλπ!

Η μόνη ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ Παπανδρεϊκού (!), ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ικού τότε στελέχους, ήταν ΜΟΝΟΝ αυτή του “ΤΣΟΧΟ”- γάμου στο Παρίσι, για την πηγή των χρημάτων του οποίου (ενν. γάμου), ουδείς είχε αναρωτηθεί!

14. Τα περί “ΚΡΥΠΤΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ” στην Τουρκία είναι ΑΝΟΗΣΙΕΣ!..

15. Λέγεται “Τουρκική Ένωση / Τ/Σύνδεσμος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου” (“IHD”)! Ναι, μην… γελάς (ίσως), έτσι λέγεται! Έχω καιρό να ακούσω σχετικά μ’ αυτήν / μ’ αυτόν! Τα γραφεία της / του ήταν στην Άγκυρα!

16. Εσύ ο… Τουρκομαθής!..

Ο ΡΤΕ εφάρμοσε και εφαρμόζει στον Τύπο (και στα ΜΜΕ ευρύτερα), ακριβώς αυτό που είχε πει ο Κεμάλ! Τί; Διάβασε!

“Gazeteler, kanuna ve ummi menfaatlere aykırı muamelata şahit ve tanık oldukları taktirde gerekli yayında bulunmalıdırlar” (Atatürk / 1923). / “Οι ε/φ πρέπει να προβαίνουν στις αναγκαίες εκδόσεις, σε περίπτωση που υπάρχουν άτομα μάρτυρες σε ενέργειες ενάντια στο Νόμο και στα κοινά συμφέροντα”!..

Τώρα σκέψου μόνος σου!..

17.  Δεν το ήξερες; Ο χειρότερος εχθρός της γνώσης είναι ο ΦΘΟΝΟΣ των ανθρώπων σ’ αυτούς που την κατέχουν!.. Πρόσεχε λοιπόν!..

18. Οι περισσότεροι κρίνουν την Τουρκία, με βάση τον “Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό” ή αλλιώς με βάση τον κάποτε λεγόμενο… “Οριενταλισμό” και αυτό είναι λάθος!..

19. Το εμπόριο ναρκωτικών της Τουρκίας στην Ευρώπη, το κάνει η τ/Αστυνομία!..

20. Πρόσεξε τί έλεγε πχ ο “εκσυγχρονισμένος”  Πραξικοπηματίας, τέως Τ/Α/ΓΕΕΔ, Κεμαλιστής Στρατηγός Γ. Μπουγιουκανίτ (τον ξεφτίλισε κυριολεκτικά ο ΡΤΕ και αυτόν και το ηλεκτρονικό του πραξικόπημα το 2007) και “ξύπνα”, πειθόμενος ότι ό,τι θα διαβάσεις είναι άποψη ΑΠΑΣΗΣ ΤΗΣ Τ/ΣΤΡΑΤΟ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, διαχρονικά! Έλεγε λοιπόν: “Ούτε 1 Στρατιώτης δεν θα φύγει από την Κύπρο, αν δεν λυθεί το Κυπριακό”!.. (Οι τ/λύσεις για το Κυπριακό συζητιούνται -πρόσεξε- από το 1955 και μετά)!..

Οι Τούρκοι έχουν συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα εθνικά τους θέματα και αυτές δεν αλλάζουν με την άνοδο στην εξουσία των όποιων κάθε φορά τ/Κ-Β! Καταλαβαίνεις;

Ειδικά για την Κύπρο, δεν πρόκειται ποτέ οι ΤΕΔ να δεχθούν μια οποιαδήποτε λύση και να την αναγνωρίσουν (και άρα συνακολούθως η Τουρκία), μην αναγνωρίζοντάς την ούτε στο όνειρό τους, ενώ το “παιχνίδι” το θέλουν να “παίζεται” στο νησί, μόνον “επί ίσοις όροις”!.. Δηλαδή το… 18%, με το υπόλοιπο… 82%!.. Κατάλαβες!..

Ας “δούμε” τώρα και έναν Ισλαμιστή! Ο ΡΤΕ (ποιός καλύτερος, για παράδειγμα) αναφέρει συνεχώς τα τελευταία χρόνια την ανάγκη αλλαγής της “Συνθήκης της Λωζάννης”, του 1923 (τα έχουμε πει και ξαναπεί σχετικά), και ο -πλην Τουρκίας- κόσμος νομίζει ότι είναι κάτι που λέγεται για 1η φορά, από τ/επίσημο στόμα και μάλιστα τα λίγα τελευταία χρόνια! Δεν είναι όμως έτσι!.. Είναι άποψη με την οποία είναι βαθιά διαποτισμένη όλη η τ/κοινωνία, εδώ και 10ετίες, και όχι μόνον η τ/στρατογραφειοκρατία και μάλιστα… πρόσφατα!

Έχω μπροστά μου “πλήθος” τ/σχετικής αρθρογραφίας! Επιλέγω να αναφέρω τον τίτλο απολύτως σχετικού άρθρου, στην Κεμαλιστική (τότε σίγουρα) ε/φ “ΧΟΥΡΙΕΤ”, (24-07-2003), του Γιαλτσίν ΜΠΑΓΙΕΡ, στην στήλη του “Yeter! Söz Milletin” / “Αρκετά! Ο λόγος, του Έθνους”, με τίτλο “Türkiye yoluna devam edecektir, Lozan’ı unutma” / “Η Τουρκία θα συνεχίσει τον δρόμο της, μην ξεχνάς την Λωζάννη”! Νομίζω καταλαβαίνεις!

Επίσης ο Ισλαμιστής ΡΤΕ, “προχθές” μόλις, ξαναείπε, με άλλα λόγια φυσικά, ό,τι παραπάνω και ο αναφερθείς Μπουγιουκανίτ! “Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε Κύπρο, Αιγαίο και Α. Μεσόγειο”!..

Πολύ πιο ομιλούσα σχετικά με την οιονεί ΟΜΟΙΑ, αν όχι ΙΔΙΑ, τ/εξωτερική πολιτική, αλλά και με τα εσωτερικά της Τουρκίας τεκταινόμενα, ήταν, για παράδειγμα, και πάλι ο ΡΤΕ, τον Ιούνιο του 2003 (είχε έλθει στην Ελλάδα / Χαλικιδική / “Πόρτο Καρράς”, για την “Σύνοδο Κορυφής” της ΕΕ), όταν επισκεπτόμενος το φερόμενο ως σπίτι του Κεμάλ (το επισκέφτηκε περισσότερο για να ικανοποιήσει τους Κεμαλιστές Στρατηγούς), στην Θεσσαλονίκη, είχε δηλώσει πως: “Η Δημοκρατία μας δεν επιδέχεται κενά. Όταν αυτά υπήρχαν, τα γέμιζε ο Στρατός. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν  προβλήματα λειτουργίας της Δημοκρατίας”. Βέβαια, ως προς αυτό το τελευταίο, για μη ύπαρξη προβλημάτων λειτουργίας της τ/Δημοκρατίας, οι μετέπειτα εξελίξεις απέδειξαν ότι είχε σφάλλει!..

Είναι λοιπόν ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, (ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ), ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ, ΠΟΥ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕ 180° ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ 1996, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ!..

21. Ο Άντριου ΜΑΝΓΚΟ, (φερόμενο κάποτε Όργανο της “Intelligence Service”, που έγραψε το πολύ γνωστό βιβλίο “ύμνος”, για τον Κεμάλ), ο οποίος ήταν Β’ εξάδελφος του Βυζαντινολόγου Καθηγητού Σίριους ΜΑΝΓΚΟ (Β’ εξάδελφος της Μαρίκας ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ, της κομμώτριας και εγγονής του Θόδωρου, που λέει η ίδια στην “Λωξάντρα”… της και με Χιώτικη καταγωγή), είχε πει για την τουρκική γλώσσα, πως φτιάχτηκε στα γραφεία και πως η κατεύθυνση του Κεμάλ ήταν να θυμίζει την Γαλλική γλώσσα!..

Ο Κεμάλ ήταν επίσης αυτός που διέταξε να φτιαχτεί και τ/Ίδρυμα Ιστορίας, το οποίο θα ενδιαφερόταν, όπως και έγινε, και για την δημιουργία τ/Ιστορίας, λέγοντας κάποια στιγμή και την περίφημη φράση: “Είναι πιο εύκολο να πολεμάς, από το να φτιάχνεις Ιστορία”!

22. Η βασική διαφορά Χριστιανών και Μουσουλμάνων εστιάζεται κυρίως στο ότι στον Ισλαμικό κόσμο οι δογματικές διαφορές (Σουνίτες – Σιϊτες, κλπ), είναι περισσότερο βαθιές, απ’ ό,τι στον Χριστιανικό!..

23. Το ότι η Τουρκία ήταν, είναι και θα είναι Στρατοκράτος, ρήση που διάβασες εδώ σ’ εμάς, και διαβάζεις συνεχώς ασφαλώς, δεν είναι “δική” μας φιλαράκο! Απλώς εμείς, που την… εκσυγχρονίσαμε, ως ρήση, το πιστεύουμε ακράδαντα το… περιεχόμενό της!.. Τίνος όμως ρήση είναι;

Είναι του ΜΙΡΑΜΠΩ!..

24. Όχι δεν υπερέβαλα, ούτε κατ’ ελάχιστον, φίλε, στα αναφερθέντα νούμερα!.. Εδώ δεν αερολογούμε! Διάβασε λοιπόν! Ο έγκριτος Δ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ, στα “Ενθυμήματά” του, το 1981, αναφέρει ότι στην Μ. Ασιατική Κ/Φ είχαμε περισσότερους από 750.000 νεκρούς και πως στην Μητροπολιτική Ελλάδα ήλθαν 1,5 εκ-ριο πρόσφυγες! Με τους βεβαιωμένους, από τις τότε Α/Υπηρεσίες στην Τουρκία, 150.000 και περισσότερους σίγουρα ‘Ελληνες νεκρούς του Πόντου, από το 1908, έως και το 1922 – 1923, με κύριες ημερομηνίες συνεχών και πολλαπλών δολοφονιών Ελλήνων τα έτη 1914 και 1915, δεν φτάνουμε κοντά στο 1 εκ-ριο νεκρούς, ρε λεβέντη ή λεβέντισσα; (Υπάρχει βεβαίως και σχετική ομιλία του Ε/ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, το 1928, στην Βουλή των Ελλήνων, ομιλία που πολλοί είχαν χαρακτηρίσει ως πολιτική εξομολόγηση και στην οποία μπορείς να ανατρέξεις, να δεις τί ακριβώς αριθμούς νεκρών και προσφύγων είχε αναφέρει τότε και ο “ΕΘΝΑΡΧΗΣ” ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και μετά να αξιολογήσεις την αξιοπιστία μας)!..

25. Ναι! Ο Κεμαλισμός είναι Σεκταρισμός του “Ένωση και Πρόοδος”.

26. Οι Τούρκοι δεν “ακούνε” σε κανένα “Διεθνές Δίκαιο”, για προφανείς λόγους, μιλώντας συνεχώς για “πολιτικές λύσεις”, όχι σήμερα, αλλά εδώ και 10ετίες, διότι “μέσα” τους ενυπάρχει ο “Εθνικιστικός Φορμαλισμός”, καθώς και η έντονη εντύπωση ότι είναι ανώτεροι σε ισχύ κατά πολύ, ειδικά από εμάς τους Έλληνες!..

27. Σου γράφω την ορθή τους αναφορά! Διάβασε και πλέον να τη θυμάσαι!

 • “Η Επανάσταση της 27ης Μαϊου 1960”.
 • “Το Υπόμνημα της 12ης Μαρτίου 1971”.
 • “Η επέμβαση της 12ης Σεπ. 1980”.
 • «Το “Μετα-μοντέρνο Πραξικόπημα” της 28ης Φεβ. 1997».
 • “Το Ηλεκτρονικό Υπόμνημα του 2007”.

28. Η φράση “Τάξη Νέου Κόσμου” ή “Νέα Τάξη του Κόσμου”, όπως και η φράση “Παγκόσμια Αυτοκρατορία”, φέρεται ότι ανήκουν στον Δαβίδ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ. Κατ’ άλλους φέρεται να τις έχει πει ο Ρούπερτ ΜΕΡΝΤΟΧ!

29. Ο ίδιος ο Στρατηγός Ισίκ ΚΟΣΑΝΕΡ, ο “πολύ δυνατός” αυτός και πολύ αγαπητός -κάποτε βεβαίως- στην βάση του τ/στρατεύματος, τέως Τ/Α/ΓΕΕΔ, είχε πει κάτι που ξέραμε φυσικά, πιστεύαμε και λέγαμε, ότι δηλαδή οι Τούρκοι Αξκοί παπαγαλίζουν! Το είχε πει, (τότε που όντας Αρχηγός μάλιστα, τον παρακολουθούσαν μέσα στο ίδιο το Τ/ΓΕΕΔ), ως συνέχεια της φράσεως: “Διοικητής που δεν μπορεί να αποφασίσει, δεν είναι Διοικητής”!

30. Διάβασε παρακάτω, για να μάθεις την αλήθεια και θα καταλάβεις ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ, ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ μάλιστα με την ΧΟΥΝΤΑ 1967-1973, όπως και μ’ αυτήν του 1973-1974, τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ, “ΣΤΡ-ΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ”, ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΡΙΒΑ (“ΔΙΓΕΝΗ”).

α. Αρχικά πρόσεξε, διότι έχει και αυτό την αξία του! Τον Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ τον υπονόμευσαν εξ αρχής οι κατώτεροι Αξκοί*! Ο Παπαδόπουλος ,τον Αυγ. του 1970, δήλωσε ότι θα κάνει εκλογές, μέχρι το τέλος του 1971. Τότε οι “Λοχαγοί” διεφώνησαν και σχημάτισαν “Επαναστατική Επιτροπή”!.. Ο δικτάτορας αμέσως δήλωσε πως “αποχωρεί” και για λίγο… εξαφανίστηκε! Εμφανίστηκε, όταν οι συγκεκριμένοι… “μικροί” του έκαναν γραπτή έκκληση να επανέλθει!.. Δεν ήλθε λοιπόν τυχαία μετά, το 1973 και η… “Αρσακειάδα”!..

* Οι κύριες Χουντικές Ομάδες ήσαν οι 3 παρακάτω:

 • Η 1η Ομάδα, στην οποία ο Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είχε “τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο”.
 • Η 2η Ομάδα, στην οποία ο Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ εθεωρείτο και ήταν 1ος μεταξύ ίσων, με συνέπεια να μην ήταν ανεξάρτητος στην λήψη των όποιων αποφάσεων! Και
 • Η 3η Ομάδα, η οποία τον υπέσκαπτε εξ αρχής, με ψιθύρους, φημολογίες και επικριτικά σχόλια παρασκηνίου!..

Θυμίζω πως στο “σάϊτ” μας έχουμε γράψει αναλυτικό άρθρο, με ονόματα και… δνσεις (καταλαβαίνετε), όλων των Χουντικών Αξκων των… “ειδικοτέρων” Ομάδων, των σπουδαιοτέρων Χουντικών στελεχών της εποχής! Μπορείτε να το αναζητήσετε και να τους ξαναδιαβάσετε όλους!..

  Επί της ειρηθείσης τώρα ουσίας:

β. Ο ΓΡΙΒΑΣ, αμέσως μετά από την επιχείρηση της Κοφίνου, διεφώνησε ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ(!) με τον Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ για την απόφαση ανάκλησης της Μεραρχίας από την Κύπρο (φέρεται να είχαν απειλήσει τότε τον Δικτάτορα με Ε-Τ πόλεμο), γεγονός που υποχρέωσε τον ΓΡΙΒΑ να εγκαταλείψει το νησί!..

Ήταν τότε που ο ΓΡΙΒΑΣ ίδρυσε την ΕΟΚΑ Β’, έχοντας ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ σε απίστευτο βαθμό με την υποταγή της Χούντας στην Τουρκία! Του ΓΡΙΒΑ, που τότε  “σήκωσε Γη και Ουρανό” για την ανάκληση της Μεραρχίας, του έλεγαν πως ο… Πιπινέλης είπε να αποδεχθούμε την υπόψη… ανάκληση, για το περιεχόμενο της οποίας είχε “φτύσει αίμα” ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ Γεώργιος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, για να την στείλει στην μονίμως -από τότε- τουρκο-απειλούμενη Κύπρο μας!..

Τότε οι Χουντικοί εξάρθρωσαν την Οργάνωση του ΓΡΙΒΑ στην Αθήνα, ενώ τον ίδιο τον ΓΡΙΒΑ δεν τόλμησαν να τον “αγγίξουν”, περιορίζοντάς τον σε οικία του Στρατηγού, στο Χαλάνδρι, απ’ όπου το 1971 εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο, εμφανιζόμενος, “μετ’ ου πολύ”, στην Λεμεσό, όπου φέρεται να κατέπλευσε με το σκάφος “ΔΕΛΦΙΝΙ”.

Αυτά τα ολίγα, για τις σχέσεις του Στρατηγού με την Χούντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!

γ. Το 1961, λόγω του “Ανενδότου Αγώνος”, του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ο Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ προσπάθησε να δημιουργήσει τις βάσεις για την δημιουργία Πραξικοπήματος! Έτσι, έστειλε άνθρωπό του στην Ελβετία, όπου ευρισκόταν ο μέγας ΕΛΛΗΝΑΣ Στρατηγός ΓΡΙΒΑΣ, για λόγους αναρρώσεως της κλονισμένης υγείας του, προτεινόντάς του, αν βεβαίως θα συμφωνούσε, να τον κάνει Π-Θ, σε περίπτωση επιτυχίας, του “στα σκαριά” Πραξικοπήματος!

Ο ΓΡΙΒΑΣ απάντησε πως “εγώ δεν γίνομαι καπέλο καμιάς Χούντας”!

Αυτά τα ολίγα και για τις σχέσεις του Στρατηγού, με τον Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ.

Σημείωσε επίσης ότι, ο ΓΡΙΒΑΣ είχε πεθάνει (Ιαν. 1974, αν δεν σφάλλω), όταν έγινε το προδοτικό της Κύπρου Πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 1974, και βεβαίως και η εισβολή! Αν ζούσε, θεωρώ και να θεωρείς 100% βέβαιον ότι τίποτα δεν θα είχε, απ’ όλα αυτά τα τραγικά για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ γεγονότα, λάβει χώρα / συμβεί, παρά την “ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ” κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ και ΠΟΛΥΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ!

Ο ΓΡΙΒΑΣ, ως συνειδητός ΑΝΤΙ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και γνήσια Δημοκράτης, ήταν εκείνος που, με την Οργάνωση “Χ”, βοήθησε “τα μέγιστα” στο να κρατηθεί ΕΛΕΥΘΕΡΗ από τον “ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ”, το 1944, η Αθήνα και συνεπώς βοήθησε στο να σωθεί τότε και να μην πέσει στην επιρροή των Δικτατόρων της Μόσχας η ΕΛΛΑΔΑ, κάτι που θα αποτελούσε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ, για το ΛΙΚΝΟ του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ! Η ίδια Οργάνωση, που είχε… στρατηγική έδρα της το ΘΗΣΕΙΟ, ήταν που από συστάσεώς της πολέμησε τους ΝΑΖΙ φανατικά, ακόμα και όταν αυτοί αποχωρούσαν ατουφέκιστοι απ΄τα Κομμούνια, τα οποία είχαν συνάψει σχετική συμφωνία μαζί τους!

Τέλος, ο ΓΡΙΒΑΣ ήταν ο “ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΗΡΩΣ”, ο “ΔΙΓΕΝΗΣ” του ΗΡΩΪΚΟΥ, αλλά τελικά επίσης ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ αγώνος της Κύπρου, για ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα, την περίοδο 1955 – 1959!

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΟΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ “ΦΙΛΕ” “ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ”, ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ, ΠΡΙΝ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ!..

ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΕΠΛΕΚΕΣ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ ΑΠΛΑ, ΤΟ ΕΞΗΣ… ΑΠΛΟ: “ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΥΧΑΙΟΥΣ (ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ “ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ”) ΠΟΥ ΕΜΕΛΛΕ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΝΑ “ΠΑΙΞΟΥΝ” ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ, ΣΤΑ Ε/ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ”;

 

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-  

ΥΓ.

1.

Αίσχη από τον βρωμιάρη Αλβανό δημοσιογράφο – Ξαναχτύπησε την Ελλάδα! (ΦΩΤΟ)

alvanos_dimosiografo

 

Το ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου, στοχοποιεί ο Αλβανός εθνικιστής δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα, κατηγορώντας τις υπηρεσίες του πως… «ελληνοποιεί» αθρόα Αλβανούς

 

 

Σε πρόσφατη εκπομπή στο Top Channel ο Μέμα δημοσιοποίησε βίντεο κρυφής κάμερας στο εσωτερικό του ελληνικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο, όπου καταγράφηκαν συνομιλίες ενός Αλβανού κάτοικου της περιοχής, με υπαλλήλους της διπλωματικής Αρχής.

«Πώς αναγκάζονται οι Αλβανοί κάτοικοι να δηλώσουν Έλληνες στην Αλβανία; Τι απαιτείται από αυτά από την «Ομόνοια»; Το σχέδιο αποκαλύπτεται από τις κρυφές κάμερες και τις απειλές του ελληνικού προξενείου» αναφέρει η εισαγωγή της προκλητικής εκπομπής του Top Channel, που χαρακτηρίζει την υπόθεση «υπερσκάνδαλο».

Σύμφωνα με τον Μέμα, ο Αλβανός Οντισέα Γκρέμο ζήτησε εξηγήσεις από το ελληνικό Προξενείο, για τους λόγους που του ανακλήθηκε η «θεώρηση ομογενειακού τύπου», υποστηρίζοντας πως αυτό συνέβη επειδή συγκεκριμένος δεν προωθεί την ελληνική προπαγάνδα στο νότιο τμήμα της χώρας.

proxenos2

Εθνικιστική σελίδα στο facebook (Djemtë e laberisë) ανακοίνωσε πως θα προβεί σε διαμαρτυρίες για την απομάκρυνση του Έλληνα προξένου στο Αργυρόκαστρο. «Εμείς ως πατριωτικός σύλλογος «Djemtë e laberisë», καλούμε το αλβανικό κράτος να απομακρύνει αυτόν τον πρόξενο από το Αργυρόκαστρο και να τον αντικαταστήσει με έναν δημοκρατικό και ευρωπαϊκό πρόξενο. Εάν το κράτος δεν απομακρύνει αυτόν τον πρόξενο από το Αργυρόκαστρο, τότε ο τελευταίος θα αντιμετωπίσει μαζικές διαμαρτυρίες στην πόρτα του προξενείου για μήνες χωρίς να του επιτραπεί να λειτουργήσει μέχρι να φύγει» αναφέρει σχετική ανάρτηση.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, στοχοποιεί την Ελλάδα και μαζί την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία. Τον Δεκέμβριο του 2018, με αντίστοιχο ρεπορτάζ, είχε παρουσιάσει ως… «εξτρεμιστές» τον Θύμιο Λιώλη και τον Σπύρο Σπυρομήλιο, που θεωρούνται οι κορυφαίοι ήρωες του Β/Η Ελληνισμού, κατηγορώντας τους για δολοφονίες και θηριωδίες κατά των Αλβανών. Η εκπομπή του τότε, είχε «πυροδοτήσει» το κλίμα, φανατίζοντας ακραίους Αλβανούς, που επιχείρησαν να εκφοβίσουν την ελληνική μειονότητα, εισβάλλοντας στο χωριό Κρανιά του δήμου Φοινίκης -κοντά στους Αγίους Σαράντα- και καταστρέφοντας μνημείο που έχει στηθεί για τον Β/Η οπλαρχηγό Θύμιο Λώλη.

2.

NATO report looks at impact of technology on our security

 • 08 May. 2020

NATO has published a major new report looking at defence technology trends over the next 20 years and their impact on our collective security. The report targets leaders and opinion-makers in the defence and security sector, as well as experts seeking insights into specific technologies.

Launching the Report, NATO Deputy Secretary General Mircea Geoană said: “This report is a glimpse into the future of defence. It will guide research at NATO and our Allies, to ensure that we maintain our cutting edge technology in the years ahead”.

The report “Science & Technology Trends: 2020-2040” has been produced by the NATO Science and Technology Organization and draws upon insights of some 6000 scientists, engineers and analysts in NATO’s collaborative network. It provides an assessment of the emerging and disruptive technologies endorsed by NATO Heads of State and Government at their meeting in London last December, such as Big Data, Artificial Intelligence, robotics, space and bio technology and hypersonic weapons.  The report explains why these technologies are important to the Alliance and how they may develop over the next 20 years.

For over 70 years, NATO has stayed at the forefront of technology to ensure the defence of its Allies and the success of its operations. The NATO Science and Technology Organization supports the Alliance to maintain its advantage in this area by generating, sharing and utilising advanced scientific knowledge, technological developments and innovation.

3. 

Biden’s Pledge to Palestinian Terror

Embracing the Israel-haters.

President Trump is keeping the Palestinian Authority’s feet to the fire until it resumes direct negotiations with Israel in good faith and ceases using its funds to subsidize Palestinians imprisoned in connection with terrorist acts against Israelis, or the families of jailed or dead terrorists. By contrast, the Democrats’ presumptive presidential nominee Joe Biden wants to return to the failed policies of the Obama-Biden administration. Biden recently stated that, if elected president, he “will reopen the U.S. consulate in East Jerusalem, find a way to re-open the PLO’s diplomatic mission in Washington, and resume the decades-long economic and security assistance efforts to the Palestinians that the Trump Administration stopped.” Biden demands an end to Israeli settlements and opposes annexation of any disputed territories, even if done for purely security reasons.

President Trump signed the Taylor Force Act in 2018. This law prohibits certain economic support assistance that directly benefits the Palestinian Authority (PA) from being made available for the West Bank and Gaza unless certain conditions are met. The Department of State must certify that the PA, the Palestine Liberation Organization, and any successor or affiliated organizations, among other things, have terminated payments for acts of terrorism against U.S. and Israeli citizens to any individual who has been fairly tried and imprisoned for such acts, to any individual who died committing such acts, and to family members of such an individual. Either Biden intends to seek the repeal of the Taylor Force Act or just plans to ignore it, assuming he follows through with his pledge to “resume the decades-long economic and security assistance efforts to the Palestinians that the Trump Administration stopped.”

Although Biden claimed that he would not move the U.S. embassy in Israel back to Tel Aviv from Jerusalem, he said the embassy “should not have been moved.” Biden called the move “short-sighted and frivolous,” even though Obama and prior presidents had promised to do the very same thing.

In 1995, while serving in the Senate, Biden voted for the Jerusalem Embassy Act which authorized moving the U.S. embassy from Tel Aviv to Jerusalem. At that time, then-Senator Biden noted “the continued sham of maintaining our Embassy in Tel Aviv.” He declared, “Regardless of what others may think, Jerusalem is the capital of Israel.” Biden added, “Moving the U.S. Embassy to Jerusalem will send the right signal, not a destructive signal. To do less would be to play into the hands of those who will try their hardest to deny Israel the full attributes of statehood.”

Donald Trump promised to move the U.S. embassy to Jerusalem and he made it happen. The president had the courage to follow through on the convictions that Biden had 25 years ago but has abandoned.

Obama and Biden had eight long years to change the trajectory towards a viable negotiated two-state solution but got nowhere. In playing their “honest broker” role, they distanced the U.S. from Israel and pressured Israel into agreeing to a moratorium on settlement building. This accomplished nothing except to harden the Palestinians’ position. Yet Biden wants to reprise the Obama-Biden administration’s bankrupt approach, which yielded stalemate in the negotiations and imposed no consequences for Hamas’s rocket attacks launched against Israeli civilians and the incitement to violence against Israel by leaders of the Palestinian Authority.

Joe Biden is caving increasingly to the leftwing agenda on the Israeli-Palestinian conflict, including the agenda of the progressive J Street, which endorsed Biden’s candidacy on April 17, 2020. In its endorsement announcement, J Street said that it intends to raise over $1 million for the campaign by Election Day.

J Street claims to support Israel but it is doing so in name only. The group, for example, lobbied against the Taylor Force Act. It is now pushing for pro-Palestinian planks in the Democratic Party’s 2020 platform that are critical of settlements and declare “formal opposition to Israel’s ongoing occupation of the West Bank.”

The topic of conditioning U.S. aid to Israel rose to the surface at J Street’s confab last October when Jeremy Ben-Ami, the president of J Street, declared, “Our aid is not intended to be a blank check.” He later told +972 Magazine, “It is important for the U.S. to take a very close look at whether or not our money should be going for activities that make it impossible to get to a two-state solution.” He was talking about aid to Israel.

On February 11, 2020 Ben-Ami embraced Palestinian Authority leader Mahmoud Abbas after Abbas had denounced the Trump administration’s Mideast peace plan.

During the primary campaign, Bernie Sanders endorsed the conditioning of aid to Israel on how it treats the Palestinians. Last year, when Biden and Sanders were still competing for the Democratic nomination, Biden criticized Sanders’ position. “The idea that I’d withdraw military aid, as others have suggested, from Israel, is bizarre,” Biden said. “I would not do that.” But since Sanders decided to suspend his campaign and endorsed Biden, things have changed. Now that Biden is the presumed nominee and wants to secure as many Sanders supporters as he can in the general election, he has tacked further left. That is what Israel-hater Linda Sarsour and campaigner for Sanders said must be done if Biden wants Sanders supporters in his camp.

“We have to push him to the left,” Sarsour tweeted last March. During an interview Sarsour conducted on April 28, 2020 she said she would choose Joe Biden “because he’s not a fascist.” In the same interview, she said that “we have trillions of dollars that we send the state of Israel in military aid that is used to occupy the Palestinian people who are me.” During a digital town hall discussion about the Israeli-Palestinian conflict and Biden’s presidential platform on April 23rd, Sarsour suggested that “there is some potential” for progressives to “force” Biden to shift his long-standing views on Israel. That was shortly before she equated Israel’s human rights record with North Korea’s. “Our taxpayer dollars are funding the continued occupation of the Palestinian people,” Sarsour said. “Like, North Korea commits outrageous human rights violations against the North Korean people, but guess what? We are not funding them, we are not bottom-lining their oppression.”

Sarsour is an avid supporter of the anti-Semitic Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS) movement. Back in 2012, Sarsour tweeted, “Nothing is creepier than Zionism. Challenge racism, #NormalizeJustice.”

Joe Biden should forcefully reject the support of Israel-haters like Linda Sarsour. Biden should also repudiate the endorsement of his candidacy by Progressive Caucus co-chairwoman Rep. Pramila Jayapal as well as her offer to “do everything I can to help him win back the White House.” Jayapal was one of only 16 House Democrats who voted against a non-binding resolution that opposed the BDS movement. Squad members Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, Rep. Rashida Tlaib, and Rep. Ilhan Omar joined Jayapal in the opposition. So did co-chairman of Sanders’ campaign Rep. Mark Pocan, who has since also endorsed Biden’s candidacy. But Biden has not pushed back. In his quest for the presidency, Biden has put out the welcome mat for Sanders supporters, irrespective of their views on Israel.

Emgage, which claims to be the largest Muslim political action committee in the country and originally backed Sanders’ candidacy, has come out in support of Biden. “I am honored to receive the endorsement of Emgage PAC,” said Biden in a statement. “I am excited to have Emgage PAC’s support to mobilize Muslim Americans to vote in November and elevate the voices of Muslim Americans across the country.” Emgage also endorsed Omar and Tlaib in 2018 and can be expected to do so again.

Helping Emgage get out the vote for Biden in New York will be Debbie Almontaser, who was named recently as the Senior Advisor for Emgage NY. Almontaser and Linda Sarsour are friends. They have appeared together, including back in 2015 on NY1 Online. Almontaser gained notoriety back in 2007 when she resigned under pressure as principal of the Arabic-themed Khalil Gibran International Academy days after she was quoted defending the use of the phrase “Intifada NYC” as a T-shirt slogan. Council on American-Islamic Relations (CAIR) -NY rallied to demand Almontaser’s reinstatement. She repaid the favor by working with CAIR in its attack on the counter-terrorism efforts of the NYPD and also by speaking at a major CAIR fundraiser.

Joe Biden has been seeking the presidency for more than 30 years. Desperate to succeed with his final bid for the White House, Biden is willing to abandon his past strong support for Israel and accept help from progressive Israel-bashers.

4. 

Harry S. Truman and Israel, Legacy of a Great Statesman

An act of fortitude that will always be warmly remembered by Israelis and Jews worldwide.

May 14, 1948 will mark the 72nd anniversary of the founding of the modern State of Israel. Israel’s War of Independence was arguably its most difficult. Six-thousand citizens out of 600,000 were killed. More than 2,000 of these were civilians.

But the war did not begin on May 14. It actually began on November 30, 1947 one day following a United Nations General Assembly vote in favor of partitioning Mandatory Palestine into Jewish and Arab states. The following day, Arab brigands attacked two civilian Egged buses on route from Hadera and Netanya to Jerusalem, killing six and injuring several more. That incident marked the beginning of the conflict.

In the first four months of conflict, the outlook for the Jews was bleak. Three successive Arab terrorist bomb attacks targeting high profile Jewish targets in Jerusalem inflicted mass casualties and sapped morale. Two of those attacks – the bombing of the Palestine Post newspaper offices and the Ben Yehuda Street bombing – were facilitated by British soldiers. The topography also favored the Arabs, who held much of the high ground and specialized in ambushing Jewish vehicles heading to isolated outposts.

Making matters worse for the Jews were the British occupation authorities, who openly sided with the Arabs. Right up until the end of their mandate, the British zealously enforced immigration quotas against the Jews but turned a blind eye toward organized Arab infiltration. In addition, they attempted to prevent the Jews from acquiring arms while the Arabs were free to purchase weapons on the open market. In one ignominious incident, four Jewish Haganah operatives were disarmed by British soldiers and released into the hands of an Arab mob where they were promptly lynched.

Thankfully, these reversals were temporary in nature and by late March early April, the military initiative swung in favor of the Jews, who launched a series of successful counteroffensives. By May 14, the military situation had improved markedly. Notwithstanding the improved military situation, Israel’s Head of Operations Yigal Yadin informed David Ben Gurion, Israel’s first prime minister, that the newly formed state had a fifty-fifty chance of fending off the combined might of five Arab armies in the invasion that was sure to come after the independence proclamation.

The political battle was no less important than the military one. The newly created State of Israel needed political recognition and extension of recognition by the world’s greatest superpower would amount to nothing short of a monumental success, equal to the victories on the battlefield.

The scale and magnitude of the disaster inflicted upon Europe’s Jews during the Nazi holocaust was not lost on President Harry Truman. In May 1946, he urged the British government to accept the recommendations of a joint Anglo-American committee to admit forthwith 100,000 Jews, displaced by the war, into Palestine. The British, who were openly pro-Arab, characteristically refused. In October of that year, Truman publicly declared his support for the creation of a Jewish state.

But Truman faced significant pushback from influential, high-level members of his own cabinet, and the initial reversals suffered by the Jews following the U.N. General Assembly partition vote gave impetus to their viewpoints. Secretary of Defense James Forrestal was an ardent anti-Zionist and predicted that the collective might of the Arabs, with their population of 45 million would throw Palestine’s 600,000 Jews into the sea.

Opposition to Jewish independence also emerged from the State Department, where stridently pro-Arab attitudes prevailed among third and fourth level staffers. The general feeling at the State Department was that U.S. interests were better served by siding with the more populous Arabs and their oil. There was no room for morality and ethics in their calculus.

Secretary of State George Marshall was among the Jews’ fiercest antagonists and strongly opposed Jewish independence. Instead, he favored a scheme in which the area of mandatory Palestine would be placed under temporary U.N. trusteeship. Truman allowed the State Department to examine the feasibility of such a plan.

Fearing the loss of American political support, the Jewish Agency – the governing body of pre-state Israel – sent statesman Chaim Weizmann to the United States to lobby Truman but Truman initially refused to meet with him. The Jewish Agency then succeeded in reaching out to Eddie Jacobson, who was Truman’s longtime friend and former business partner, in a desperate bid to have Jacobson convince Truman to meet with Weizmann. Jacobson prevailed upon Truman to meet with Weizmann, who was then spirited through a side entrance to have his audience with the president.

The Weizmann-Truman meeting took place on March 18, 1948 and Weizmann made a very positive impression. Truman committed himself to the Partition Plan as outlined by the U.N. General Assembly. But Truman was broadsided by his own state department when just the following day, the U.S. ambassador to the U.N., Warren Austin, gave a speech in which he stated that the U.S. was reneging on its initial support for partition in favor of the temporary trusteeship scheme favored by Marshall.

Truman was livid as the position enumerated by Austin was contrary to his own. More importantly, on a personal level, Truman did not want Weizmann to think he was a prevaricator, talking from both sides of his mouth.

The final showdown between Truman and Marshall came on May 12, 1948 during a heated meeting between the two. The meeting came at a time when the British mandate was nearing its end and the Jews were preparing to declare their independence, with or without U.S. recognition. By that time, the Jews had gained military dominance over Arab irregulars in Palestine, liberating the cities of Haifa, Tiberias, Safed, and Jaffa and securing a tenuous link to Jewish Jerusalem. The military situation was still far from certain as the Arabs nations were preparing to do battle with the embryonic state and finalizing invasion plans.

Also in attendance at the meeting were special counsel Clark Clifford and Undersecretary Robert Lovett as well as other foreign policy experts. Clifford urged Truman to support immediate recognition. Marshall countered by telling Truman that if he followed Clifford’s advice, he wouldn’t vote for him in the next election.

Truman wasn’t swayed by Marshall’s impudence. On May 14, 1948 the Jews declared their independence and the modern State of Israel came into being. That same day, the U.S. extended de facto recognition becoming the first nation in the world to do so. De jure recognition was extended on January 31, 1949.

Truman had a sense of history and understood that Jewish rebirth in the Land of Israel after two millennia of dispersion represented a pivotal moment. He also had a sense of moral conscience which trounced the soon to be discredited concerns raised by Marshall and his political allies. The nascent Israel Defense Forces – the successor to the Haganah – crushed the combined might of the Arab world, a pattern that was to be repeated throughout Israel’s history. Truman’s decision on that monumental day will forever place him on the right side of history.

5. 

The Peculiar World of Dr. Fauci

White coat supremacy – the last stage of Deep State imperialism.

“This will be one of the first opportunities for Dr. Fauci to tell the American people the unvarnished truth without the president lurking over his shoulder,” Sen. Charles Schumer said Monday. So the New York Democrat had high expectations for Fauci’s testimony to the Senate Committee on Health, Education, Labor and Pensions on Tuesday.

“If some areas – cities states or what have you – jump over those barriers, checkpoints and prematurely open up without having the capability of being able to respond effectively and efficiently,” Fauci testified. “My concern is that we will start to see little spikes that might turn into outbreaks.” But the news wasn’t all bad.

“Hopefully our research efforts, together with the other public health efforts, will get us quickly to an end to this terrible ordeal that we are all going through,” Fauci said. The National Institutes of Health “is focused on developing safe and effective COVID-19 vaccines and therapeutics, and sensitive, specific, and rapid point-of-care diagnostic tests.”

All told, it was hardly the veni-vidi-Fauci moment Democrats had been expecting. On the other hand, the testimony invites a look back at the deep state campaign against candidate Donald Trump. That may end with the white coats, but it didn’t start there.

The previous president deployed the upper reaches of the FBI and DOJ against candidate and President Trump. As the president says, these were “dirty cops,” and despite Robert Mueller and his squad of partisan Democrats, their efforts came to nothing. The dust had barely settled when some mysterious “whistleblower” outed a Trump phone call.

That brought in State Department troops such as George Kent, William Taylor, Gordon Sondland and Marie Yovanovitch. They produced no evidence that Trump had done anything wrong but did showcase their own bias, incompetence and arrogance.The same was true of National Security Council drones Fiona Hill and Alexander Vindman.

This show-trial led to impeachment proceedings that also failed to remove Trump from office. The economy was booming and Trump holding forth at rallies, but then came the coronavirus. As China expert Steven Mosher explains, “while the coronavirus may not have been designed as a bioweapon, once it had escaped from the lab China certainly used it as such.” As they targeted Trump for his handling of the crisis, Democrats looked to the white coat legions, with good reason.

Absent a moral framework, the left operates on the medical modal. Dissenters are held to be afflicted with “homophobia,” “Islamophobia” and “xenophobia,” as Joe Biden charged Trump when he shut down travel from China on January 31. Two days before, Trump made Dr. Anthony Fauci part of his coronavirus task force. A federal bureaucrat for 36 years, Fauci came wrapped in the white coat of medical science but with no claim to infallibility.

Back in the 1990s, Fauci was wrong that AIDS would ravage the heterosexual community. In January of 2020, Fauci said it was unclear whether the coronavirus could spread person to person and cited a low risk to the United States. In March, Fauci said the coronavirus might become a “seasonal cyclic thing,” with “inevitable” new outbreaks.

In press conferences, Dr. Fauci did not underline the most important fact about COVID-19, the true mortality rate. Instead Fauci showed a preference for computer models and their meaningless numbers. Prophecy is not science, but on Tuesday Fauci warned about new outbreaks should the economy be opened up too soon. Sen. Rand Paul, a medical doctor, called him on it.

Paul cited varying mortality figures and decried a singular approach for the entire United States. “I don’t think you’re the end-all,” Paul told Fauci. “I don’t think you are the one person who gets to make a decision. We can listen to your advice but there are people on the other side saying there’s not going to be a surge and we can safely open the economy.” Joe Biden didn’t think so.

If he were president, Biden told George Stephanopoulos on Tuesday, “I would be telling governors to listen to Dr. Fauci.” Biden also inclines to CDC mouthpiece Dr. Nancy Messonnier, who was not a member of the White House coronavirus task force. In March, Biden posted a video falsely claiming that Trump silenced Messonnier for speaking out.

In a February 25 telebriefing update on COVID-19, a reporter asked, “Is the Chinese government leveling with you? Are they telling you the truth?”  Messonnier responded, “there has been a WHO team on the ground in China as well in Wuhan.  There are data coming out from those efforts.” So a month after the WHO comes out as Communist China’s public relations agency, Messonnier defers to the UN agency.

Dr. Messonnier began her CDC career with the Epidemic Intelligence Service, which failed to prevent the Wuhan virus from arriving in America. She is also the sister of Rod Rosenstein, the DOJ boss who tapped Robert Mueller to investigate Russia collusion. Turns out, the deep state is a cozy place.

The dirty cops and State Department drones failed to remove Trump from office. The white coat supremacists strive to keep the nation shut down, at least until November 3. Trump and his allies want to open up the economy, as soon as it is safe to do so, and millions of people want their lives back. As the president says, we’ll have to see what happens.

6.

Coronavirus, Camus and Communism

The author of The Plague still speaks truth to power.

The current pandemic is turning up references to Albert Camus, gone since 1960 but still with plenty to say about the modern world. His 1947 novel The Plague, for example, is highly relevant at the present moment.

“Everybody knows that pestilences have a way of recurring in the world, yet somehow we refuse to believe in ones that come crashing down out of a clear blue sky,” and in Oran, in French Algeria, they were unprepared for the surging epidemic that started with dead rats. As Camus notes, “how should they have given a thought to anything like the plague, which rules out any future, cancels journeys, silences the exchange of views?”

The residents of Oran had “lost the golden spell of happier summers. Plague had killed all colors, vetoed pleasure,” and imposed “a complete break with all that life had meant to them.” With the city locked down, and guarded by sentries, the epidemic “spelled the ruin of the tourist trade,” and people had become wary of each other.

“It’s common knowledge you can’t trust your neighbor,” observes Jean Tarrou, “he may pass the disease to you without your knowing it.” As the plague spread, “there was suspicion in the eyes of all,” with people “puzzled over their problem and afraid.” The cautious Cottard sees “a possible police spy in everybody.”  The journalist Raymond Rambert plots to escape but changes his mind.

“We were all up against the wall the plague had built around us,” the narrator explains, “and in its lethal shadow we must work out our salvation.” Dr. Bernard Rieux does what he can but the mounting deaths get to him.  One boy departs with a scream that seemed like a “collective voice,” the “angry death cry that has sounded through all the ages of mankind.” Residents “become allergic to hope in any form” and “even when the plague had run its course, they went on living by its standards.”

Readers of The Plague will find other parallels to the current pandemic, with some notable exceptions. For example, COVID-19 did not come out of the clear blue sky but arrived on the wings of a coronavirus from a lab in Wuhan, China. The Communist regime has never held human life in high value, and that theme comes up in the back story of Jean Tarrou.

“I became an agitator,” he explains, and “there’s not a country in Europe in whose struggles I haven’t played a part.” On occasion, Tarrou and his comrades passed sentences of death, “but I was told that these few deaths were inevitable for the building up of a new world in which murder would cease to be.”  Such “necessary murder” was part of the Marxist-Leninist dialectic, which also held that under Communism, the state would eventually fade away. In the meantime, Communists would establish the most powerful states in history, crushing all opposition.

Camus had been a member of the French Communist Party in his youth, but in 1956 the novelist broke ranks and sided with the Hungarians in their revolution against their Soviet oppressors. In 1957, Camus won the Nobel Prize for literature and continued to speak out against the Communist regime. Camus openly supported Boris Pasternak, author of Dr. Zhivago, further infuriating the USSR.

Albert Camus, author of The Stranger, The Fall and The Myth of Sisyphus, died in a car crash in January of 1960 at the age of 46. Some 70 years later in The Death of Camus, forthcoming in October, Italian author Giovanni Catelli contends that Camus was the victim of a KGB assassination plot. While the death of Camus will doubtless remain controversial, his work still speaks the truth to power.

From Stalin to Mao Zedong and the Khmer Rouge, Communist regimes remain the major practitioners of mass murder, with casualties in the range of 100 million, according to The Black Book of Communism. Even so, to this day, prominent Westerners believe that the worst most murderous regimes in human history are models of social justice and a brighter future.

Albert Camus would be appalled at the current tolerance for totalitarianism, with journalists and politicians parroting the talking points of Communist China, the coronavirus’ country of origin. As that pandemic plays out, The Plague provides reason for hope.

“What’s true of all evils in the world is true of the plague as well,” Camus explains. “It helps men to rise above themselves.” In a time of pestilence, “we learn that there are more things to admire in men than to despise.” Those “unable to be saints but refusing to bow down to pestilence, strive their utmost to be healers.” Camus may also have captured the mood of the people as the current pandemic fades:

“A great voice had been ringing in the ears of these forlorn, panicked people, a voice calling them back to the land of their desire, a homeland. It lay outside the walls of the stifled, strangled town, in the fragrant brushwood of the hills, in the waves of the sea, under free skies, and in the custody of love. And it was to this, their lost home, towards happiness, they longed to return, turning their backs disgustedly on all else.”

* * *

Photo by DietrichLiao

7. 

Açık açık tehdit etti: ABD ile Çin arasında İsrail gerilimi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya, Çin’in İsrail ekonomisine “nüfuz etmesinden” ve iki ülke arasındaki iş birliğinden rahatsız olduklarını ifade etti.

Açık açık tehdit etti: ABD ile Çin arasında İsrail gerilimi
 14.05.2020
Netanyahu’nun ardından koalisyon ortağı Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ile görüşen Pompeo, Tel Aviv’den ayrılmadan önce İsrail Kamu Yayın Kuruluşuna (KAN) konuştu.

Verdiği demeçte Pompeo, Çin Komünist Partisi’nin (Pekin hükümeti) İsrail’in altyapısıyla herhangi bir bağlantısı olmasını istemediklerini söyledi.

”İSRAİL’İN ÇİN İLE İŞBİRLİĞİ YAPMASI ABD‘NİN ÖNEMLİ PROJELERİNİ TEHLİKEYE ATIYOR”

“İsrail’in Çin ile iş birliği yapması, Washington’un Tel Aviv ile önemli projelerde çalışmasını tehlikeye atıyor.” diyen Pompeo, bu konuda Netanyahu ile görüştüğünü ve ona Çin’le iş birliğinin İsraillileri tehlikeye attığına dair bazı istihbarat bilgileri verdiğini kaydetti.

Pompeo, Netanyahu’dan hoşnut edici tepkiler aldığını ancak konunun hala tartışma sürecinde olduğunu aktardı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlamasından bu yana ilk yurt dışı ziyareti kapsamında dün sabah İsrail’e gelen Pompeo, Netanyahu ve Gantz ile “Yüzyılın Anlaşması” planı da dahil olmak üzere pek çok konuyu görüşmüştü.

Pompeo, Netanyahu ve Gantz ile görüşmesinin ardından “İsrail Bugün” Gazetesi’ne verdiği demeçte, “İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşim birimlerini ilhak etmeye karar verme hakkı olduğunu” ifade etmişti.

KAYNAK: AA
8.

GÜNCEL / 14.05.2020 

Tel Aviv’in Ankara ile masaya oturmak istediği yazıldı

Kanal7 Dış Haberler Müdürü ve Haber7 Yazarı Taha Dağlı gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İsrail, Türkiye ile anlaşmak istiyor.

Tel Aviv’in Ankara ile masaya oturmak istediği yazıldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı flaş Türkiye paylaşımı yaptı.

Akdeniz’de yeni anlaşmalar yapılabilir mi? Κλπ…

Son seçim anketi: Erdoğan hepsine büyük fark attı

ORC anket şirketi, 26 ilde yaptığı “Siyasi Eğilimler Araştırması” sonuçlarını açıkladı. “İki adayın yarıştığı bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde, oy tercihiniz kimden yana olur?” sorusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan; Abdullah Gül, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e fark attı.

Son seçim anketi: Erdoğan hepsine büyük fark attı
14.05.2020 
ORC araştırma şirketi “Mayıs 2020/ Siyasi Eğilimler Araştırması” sonuçlarını açıkladı. ORC Araştırma şirketi 26 ilde 2316 kişi ile yaptığı ankette “İki adayın yarıştığı bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde, oy tercihiniz hangi isimden yana olur?” sorusunun yanıtlarını yayınladı.

ANKETTE ERDOĞAN; GÜL, KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER İLE KARŞILAŞTIRILDI

Ankette; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül karşılaştırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorulduğu şıkta Erdoğan yüzde 54,1 oy alırken, Kılıçdaroğlu ise yüzde 36,4 oy aldı. İkisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 9,5 olarak ölçüldü.

ERDOĞAN’A EN ÇOK YAKLAŞAN İSİM AKŞENER OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in sorulduğu şıkta Erdoğan yüzde 51,9 oy alırken, Akşener ise yüzde 37,5 oy aldı. İkisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 10,6 olarak ölçüldü.

ERDOĞAN, GÜL’E 2 KAT FARK ATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sorulduğu şıkta Erdoğan yüzde 57,4 oy alırken, Gül ise yüzde 25,1 oy aldı. Bu oranlarla Erdoğan, Gül’e iki fark atmış oldu. İkisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 17,5 olarak ölçüldü.

10. Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!
Yeni Şafak Gazetesi İlk Sayfası
Yeni Çağ Gazetesi İlk Sayfası
Yeni Söz Gazetesi İlk Sayfası
Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası
11.

British Jews are Dying from COVID-19 and the UK is Doing Nothing

In the United Kingdom, Jews are over four times more likely to die of COVID-19 than the general public. 

Enjoying this article?

You’ll love our roundtable.

More than 70 public figures in the UK have sent a letter to Prime Minister Boris Johnson calling for a public inquiry into the COVID-19 BAME (Black and Minority Ethnic) fatality rate.

Will that inquiry include Jews?

BAME communities are disproportionately affected by COVID-19. Despite being 13% of the total population, they make up 16% of total deaths, and 30% of the intensive care patients.

On May 4, Health Secretary Matt Hancock said at the daily Downing Street briefing: “We recognize that there has been a disproportionately high number of people from Black and ethnic minority backgrounds who have passed away especially among care workers and those in the NHS (National Health Service).”

LONDON, ENGLAND – APRIL 08: A billboard thank NHS staff in Stamford Hill on the evening of the Jewish holiday of Passover on April 8, 2020 in London, England. (Photo by Hollie Adams/Getty Images)

Early explanations found that BAME populations are more likely to live in urban areas such as London and Birmingham. Moreover, people of Indian descent are 150 percent more likely to work in health or social work and Bangladeshi men over 60 years of age are 60 percent more likely to have long-term health conditions than their White British counterparts. During the pandemic, Black African and Black Caribbean men are experiencing an economic standstill, and are 50 percent more likely to be employed in shutdown sectors of the workforce.

However, these statistics also affect the Jewish community, and we’re being left out of the conversation — falling through the cracks of race — again. According to the Race Relations act, Jews are a protected ethnic minority in the UK, being classified as a BAME community. However, Jews are often mistaken for a solely religious, not ethnic, minority by the general public and corporations, such as the BBC (ּBritish Broadcasting Corporation). This was apparent when Savid Javid was hailed as the first BAME Home Secretary in the UK, when there had previously been Jewish Home Secretaries.

Despite being 0.3% of the total population, the latest reports state Jews make up 2.1% of COVID-19 fatalities. We are over four times more likely to die of COVID-19 than the general public.

DESPITE BEING 0.3% OF THE TOTAL POPULATION, THE LATEST REPORTS STATE JEWS MAKE UP 2.1% OF COVID-19 FATALITIES. WE ARE OVER FOUR TIMES MORE LIKELY TO DIE OF COVID-19 THAN THE GENERAL PUBLIC.

There are explanations similar to those of other BAME backgrounds. Three out of five Jews live in London, the epicenter of the pandemic. Twenty-one percent of Jews are aged 65 and above, compared to 16 percent of the general public. However, Jews are healthier than the general population and are less likely to be impacted economically than Black African and Black Caribbean people, as over a third are self-employed.

LONDON, ENGLAND – MARCH 10: A Jewish family stand on a doorstep during the annual Jewish holiday of Purim on March 10, 2020 in London, England. Purim is celebrated by Jewish communities around the world with parades and costume parties. Purim commemorates the defeat of Haman, the advisor to the Persian king, and his plot to massacre the Jewish people, 2,500 years ago, as recorded in the biblical book of Esther. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Studies such as “Evidence mounts on the disproportionate effect of COVID-19 on ethnic minorities” by The Lancet Respiratory Medicine and “Are some ethnic groups more vulnerable to COVID-19 than others?” by the IFS (Institute of Fiscal Studies) Deaton Review, have neglected the British Jewish community as they fail to mention how we are contracting COVID-19 at the same rate or higher than other BAME communities.

THE HIGHER FATALITY RATE OF JEWS FROM COVID-19 IS BEING IGNORED AS WE ARE CATEGORIZED WITH THE WHITE BRITISH POPULATION, WHICH WILL SEE OUR FATALITY RATE INCREASE.

The higher fatality rate of Jews from COVID-19 is being ignored as we are categorized with the White British population, which will see our fatality rate increase. Jews must be categorized with BAME communities in the potential incoming inquiry and in all following reports concerning COVID-19 fatality rates, otherwise, we will fall further behind, and not receive the same aid as BAME communities.

The medical negligence from researchers, UK media organizations and the UK government, fail to accurately inform the wider British public and the Jewish community on the effects of COVID-19.

This is a matter of life and death.

Eliyahu Lann is a British-Australian studying journalism in Melbourne, Australia.

12. 

Israel Locked and Loaded for Iranian Cyber Attacks

Pompeo Visits Israel to Discuss ‘Iranian Aggression,’ Corona, and Sovereignty

US Warns Israel of ‘Risks’ of Doing Business with China

Outrage in Ukraine as Top Police Official Demands ‘List of Jews’ 

Leading Zionist Group Condemns Biden’s Plan to Resume US Aid to PA


Eastern Jerusalem Arabs Want to be Part of ‘Palestine’
Germany Has ‘Hard Evidence’ Of Russian Cyberattack On Parliament
Iran Still Hiding COVID Death Figures In Hotspots, 320 Arrested For ‘Spreading Rumors’

 

Iran Army Video Says Missile Homing Device Or ‘Enemy’ Responsible For Naval Incident

13. 

When machines think for us: consequences for work and place

 

The one sure way not to forecast the impact of artificial-intelligence technologies is technological determinism.

artificial intelligence at work
Judith Clifton

Will artificial intelligence affect how and where we work? To what extent is AI already fundamentally reshaping our relationship to work? Over the last decade, there has been a boom in academic papers, consultancy reports and news articles about these possible effects of AI—creating both utopian and dystopian visions of the future workplace. Despite this proliferation, AI remains an enigma, a newly emerging technology, and its rate of adoption and implications for the structure of work are still only beginning to be understood.

artificial intelligence at work
Amy Glasmeier

Many studies have tried to answer the question whether AI and automation will create mass unemployment. Depending on the methodologies, approach and countries covered, the answers are wildly different. The Oxford University scholars Frey and Osborne predict that up to 47 per cent of US jobs will be at ‘high risk’ of computerisation by the early 2030s, while a study for the Organisation for Economic Co-operation and Development by Arntz et al asserts that this is too pessimistic, finding only 9 per cent of jobs across the OECD to be automatable.

artificial intelligence at work
Mia Gray

In a new paper, we argue that the impact of AI on work is not deterministic: it will depend on a range of issues, including place, educational levels, gender and, perhaps most importantly, government policy and firm strategy.

Join our growing community newsletter!

“Social Europe publishes thought-provoking articles on the big political and economic issues of our time analysed from a European viewpoint. Indispensable reading!”

Polly Toynbee

Columnist for The Guardian

Highly uneven

First, we challenge the commonly held assumption that the effects of AI on work will be homogeneous across a country. Indeed, a growing number of studies argue that the consequences for employment will be highly uneven. Place matters because of the importance of regional sectoral patterns: industrial processes and services are concentrated and delivered in particular areas. At present AI appears to coinhabit locations of pre-existing regional industry agglomerations.

Moreover, despite globalisation, national and local industrial cultures and working practices often vary by place. Different cultural work practices mean that, once deployed, the same technology may operate distinctly in diverse environments.

Secondly, education matters. Generally, jobs occupied by less-educated workers are more susceptible to the impacts of AI and automation, compared with better-educated peers performing more complex and discretionary tasks. For example, in the financial and insurance sectors repetitive, data-intensive operations may be more automatable in the US than in the UK, due to the differences in average education levels within these professions. Another example is legal services, where those in paralegal, less-skilled occupations are at most risk of displacement.

Thirdly, it appears men’s jobs are currently more vulnerable to automation—especially those requiring lower educational attainment, since these tend to be routine industrial tasks amenable to mechanisation. This may however change in the future.

Women dominate many care jobs in ‘high touch’ occupations, where emotional and cognitive labour are significant. These jobs appear more resistant to technological encroachment, as they involve face-to-face work. In the medium term, though, emerging applications aim to augment even these service functions with machine assistance and are likely to interact with and produce new gendered divisions of labour.

Narrow focus

Fourthly, the consequences of AI on work will depend, crucially, on policy and the firm. Acemoglu and Restrepo argue that productivity increases could outweigh the displacement effect of technologies under the ‘right’ type of AI: if governments actively support AI which enhances jobs, rather than AI which seeks to eliminate jobs, the outcome could be positive overall.

Support Social Europe

 

As you may know, Social Europe is an independent publisher. We aren’t backed by a large publishing house, big advertising partners or a multi-million euro enterprise. For the longevity of Social Europe we depend on our loyal readers – we depend on you.
Become a Social Europe Member

To do this well, government also needs to accompany AI with social policy. Governments have started publishing AI policies in the last few years. But a comparative analysis of government AI strategies shows that, to date, the great bulk of policy has focused narrowly on economic gains, with very little attention paid to social issues. Yet understanding the latter is a precondition of societies being able to evaluate, and regulate, new applications of AI.

Firms, too, can opt to promote the ‘right’ type of AI—or not. Meanwhile, they may increasingly turn to AI to support recruitment.

This could be problematic, since AI algorithms have been found to contain embedded gender and racial biases. The use of such technologies as facial and voice recognition, automated screening of curricula vitae and targeted profiling may inadvertently reduce the pool of eligible job-seeking applicants in profoundly prejudicial ways. If businesses put these to use for recruitment purposes, the distribution of job opportunities could be profoundly affected, and AI might reproduce pre-existing biases around gender, ethnicity, and class.

Two paths

At its starkest, we see two paths forward. Fuelled by scare tactics and the ‘great unknown’, consulting firms are pushing companies to jump on the AI bandwagon, to avoid becoming economic ‘laggards’. Each consultancy is carving out a niche toward distinct trajectories, from relying on cutting costs to eliminating low-skilled labour—and encouraging government AI policies to focus on economic gains.

Another path is however possible. The potential exists for AI applications to enable the reskilling of existing workforces, thus allowing workers to use their skills alongside new technologies. AI and associated technologies can be used to help transform education and health and, even, attain peace.

There is nothing preordained about how AI will be deployed. The application consequences of these technologies will reflect choices made at the organizational, political and societal levels. The future of AI is too important to be left to technology specialists. Social scientists, lawyers of technology and experts in the ethics of technology need actively to engage in shaping and structuring its development and adoption.

This article is based on a collection of articles on AI and work in the Cambridge Journal of Regions, Economy, and Society, volume 13, Issue 1, 2020.

14. H “ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΖ”! ΜΕ ΑΦΟΜΗ, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 3-0 ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ, ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 11ΑΔΑ ΤΟΤΕ, ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ!

 1. ΡΟΥΦΑΣ
 2. ΛΑΓΟΥ ΔΑΚΗΣ
 3. ΣΟΥΦΡΑΣ
 4. ΚΟΤΟΠΟΥΛΙΔΗΣ
 5. ΠΕΛΑΤΑΚΗΣ
 6. ΡΟΥΦΙΑΝΙΔΗΣ
 7. ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
 8. ΛΑΓΟΚΟΤΙΔΗΣΣ
 9. ΧΑΣΟΓΚΟΛΑΚΗΣ
 10. ΚΕΡΑΤΟΥΚΛΗΣ
 11. ΚΑΖΑΜΠΟΥΜΠΟΥ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

 1. ΚΟΥΡΑΔΑΚΗΣ
 2.  ΣΚΑΤΟ-ΒΙΟΛΗΣ
 3. ΚΟΥΡΑΔΟ-ΜΥΡΩΤΗΣ
 4. ΠΕΟΠΑΙΚΤΗΣ
 5. ΛΑΓΟΚΩΛΗΣ