Πράσινα Σκάνδαλα

Σκάνδαλα, Πιστόλια, Λαθρεμπόριο!

ΑΥΤΟΙ είστε…βαζέλια!

  • Είναι τουλάχιστον εξωπραγματική η προσπάθεια που γίνεται να πολεμήσουν τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Επειδή, όμως, όλοι αυτοί οι «αντικειμενικοί», ασχολούνται ΜΟΝΟ με ότι τους «πονάει», είπαμε να τους θυμίσουμε ΜΟΝΟ μερικά από τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ στα οποία κατά καιρούς έχουν «πρωταγωνιστήσει» παράγοντες που πέρασαν ή και που είναι ακόμα στον ΠΑΟ.
  • Επειδή εδώ αντέχουμε ΟΛΗ την αλήθεια, εδώ θα διαβάσετε τα πάντα και όχι πράγματα που θα γράψουν οι τύποι με το σάπιο dna. Τοgr καταγράφει…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ένα πιστόλι η καθημερινότητά του

Τα λόγια είναι περιττά. Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, ή καλύτερα, μία συζήτηση με κάποιον μεγάλο σε ηλικία ώστε να τα έχει ζήσει όλα αυτά τα γεγονότα στο πετσί του, αρκεί για να καταλάβεις για τί μιλάμε. Δύο λέξεις: Γιώργος Βαρδινογιάννης. Ο άνθρωπος περιφερόταν στα γήπεδα και στους δρόμους με ένα πιστόλι. Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα γεγονότα.

Ο Βαρδινογιάννης είχε βγάλει πιστόλι και στο γήπεδο αρκετές φορές. Χαρακτηριστικό ήταν ένα παιχνίδι με την Κόρινθο το 1992, όταν τον αποδοκίμαζαν έντονα και ανέβηκε μέχρι και στα συρματοπλέγματα κόντρα σε χιλιάδες οπαδούς. Είναι αυτό που λέμε… κόντρα σε όλους! Το ίδιο είχε κάνει και σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, συγκεκριμένα κόντρα στην Τορίνο το 1980. Τότε, τα είχε βάλει στα αποδυτήρια με τον Γάλλο διαιτητή, Μισέλ Βοτρό και τιμωρήθηκε με δυο χρόνια αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους από την UEFA. Αξέχαστες και μυθικές στιγμές.

Γενικότερα, πάντως, η… επίδειξη της ύπαρξης πιστολιού, ήταν μέσα στην καθημερινότητά του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το είχε χρησιμοποιήσει και στην προσωπική του ζωή. Μάλιστα, είχε κατηγορηθεί για απειλή διά όπλου, όπου δικάστηκε και αθωώθηκε! Μιλάμε για τρομερά πράγματα. Η απολογία του, δε, λίγο ακόμα και θα μας έκανε να κλάψουμε. «Έφευγα από το σπίτι μου, όταν συνάντησα 8-10 αυτοκίνητα να κατευθύνονται προς την είσοδο του σπιτιού μου. Σταμάτησα για λίγο και μόλις είδα ότι κατευθύνονταν σπίτι μου, γύρισα ανήσυχος να δω τι γίνεται και τί θέλουν. Ευχαριστώ τους κυρίους που είπαν ότι ήμουν έξαλλος. Πράγματι, έτσι είναι γιατί τρόμαξα για την ασφάλεια των παιδιών μου που έπαιζαν στον κήπο»!

Μάλιστα, ένας εκ των κατηγορουμένων (λόγω του ότι του έγινε μήνυση από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη), αλλά και οι οικοδόμοι που τον κατηγόρησαν για την απειλή με όπλο, υποστήριξαν πως μπήκαν σε μία αλάνα με στόχο να πάνε στο γιαπί και δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Πριν προλάβουμε να κάνουμε 15 μέτρα, μπήκε ένα αυτοκίνητο από πίσω μας, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και παραλίγο να μας χτυπήσει. Βγήκε έξαλλος ο κ. Βαρδινογιάννης κρατώντας ένα «κουμπούρι», μας απείλησε, μας έβρισε, κάλεσε την Αστυνομία και τέλος μας μήνυσε»!

Πάντως, είναι τρομερό πως ο ίδιος ο πρώην ιδιοκτήτης του ΠΑΟ, αθωώθηκε, ενώ οι δύο συνδικαλιστές, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 40 ημερών ο καθένας! Αμείλικτη η δικαιοσύνη…

Υπόθεση λουλουδιών!

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές. Μέχρι και οι… πέτρες την ξέρουν. Τα λουλούδια που προσφέρθηκαν για το Νικολούδη και τον Χαλιαμπάλια, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό στο Kαυταντζογλειο το 1975, ανακαλύφθηκε πως έκρυβαν χρυσάφι! Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, κρίθηκαν ένοχοι, όταν όμως το θέμα έφτασε στη ΔΑΕ, γλίτωσαν τη Β’ Εθνική από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Γιώργο Ανδριανόπουλο, ο οποίος ήταν πολύ φίλος με τον Απόστολο Νικολαΐδη. Από τα μεγαλύτερα λάθη…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Το «Ασπρονήσι», το λαθρεμπόριο και η… Ρουμανία

Δεν είναι και λίγες οι φορές που ο Γιάννης Αλαφούζος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Και τις περισσότερες φορές, όχι και για τόσο… καλό λόγο. H πρώτη φορά που αντιμετώπισε προβλήματα με τη δικαιοσύνη, ήταν το 1992. Τότε ο εισαγγελέας είχε παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον Αλαφούζο και πέντε συνεργάτες του για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τα δεξαμενόπλοια «Ασπρονήσι» και «Ενάλιος Αίθρα», όπως και για μολύνσεις θαλασσών, που οφείλονταν σε ναυάγια πεπαλαιωμένων πετρελαιοφόρων του.

Το απαλλακτικό βούλευμα, με το οποίο αθωώθηκε ο ίδιος, παραμένει έως και σήμερα, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, αμφιλεγόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καπετάνιος του συγκεκριμένου πλοίου και στενός συνεργάτης του Αλαφούζου μετά τις δικαστικές εξελίξεις παράτησε τα εγκόσμια και χειροτονήθηκε παπάς. Ακόμα όμως και στην εποχή των οικολογικών ακτιβισμών, ο κατά τα άλλα «πράσινος» όμιλος κατηγορήθηκε για εκροή τοξικών αποβλήτων από το εργοστάσιο της οικογένειας στο Κορωπί καθώς και για μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραβάσεων, για τις οποίες του επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, το όνομα του Γιάννη Αλαφούζου ήταν μεταξύ εκείνων που γράφτηκαν στη βίβλο των αθετημένων ομολογιακών υποχρεώσεων της Moody’s. Ηταν μια από τις λίγες φορές, αν όχι η μόνη, που έγραψε πραγματικά Ιστορία. Μεταξύ των πλοίων που αγοράστηκαν με τα κεφάλαια των «κουρεμένων» ομολογιούχων του ναυτιλιακού σχήματος, συμφερόντων του Ermis Maritime Holdings Limited, ήταν και το διαβόητο για τους παλαιότερους του Πειραιά «Nissos Amorgos». Διαβόητο διότι μια νύχτα του Φεβρουαρίου του 1997, στο κανάλι της λίμνης Μαρακαΐμπο, στην πετρελαιοπαραγωγό Βενεζουέλα, «άνοιξε» το κύτος του, με αποτέλεσμα περί τα 25.000 βαρέλια αργού πετρελαίου να χυθούν στη θαλάσσια αυτή δίοδο μέσα σε λίγες μόνον ώρες, σε ένα επεισόδιο που έγινε γνωστό ως«Μαύρη Πέμπτη» για τη Βενεζουέλα.

Επίσης, μία από τις δραστηριότητες του Αλαφούζου που ελάχιστα έγιναν γνωστές στην ελληνική κοινή γνώμη ήταν το επιχειρηματικό πέρασμα στη Ρουμανία, μια υπόθεση που είχε συνταράξει τη βαλκανική χώρα και είχε άρωμα «κατασκοπίας», με εμπλοκή ακόμα και του διαβόητου στρατηγού Γρυλλάκη, όπως τουλάχιστον κατήγγειλαν Ρουμάνοι αξιωματούχοι. Η ιστορία αφορούσε την εξαγορά της κρατικής εταιρείας Petromin (που διαχειριζόταν τον ρουμανικό Στόλο) και οι καταγγελίες έκαναν λόγο για στήριξη με κεφάλαια Ελλήνων επιχειρηματιών του προεκλογικού αγώνα του κόμματος του Ιλιέσκου, του FDSN (Δημοκρατικού Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας), με αντάλλαγμα τις συμβάσεις για την παραχώρηση της εταιρείας.

Μία από τις συμβάσεις ήταν η περίφημη «Petromin-Minerva», μεταξύ της εταιρείας Ermis Maritime του Αλαφούζου και του ρουμανικού Δημοσίου. Οι συμβάσεις αυτές καταγγέλθηκαν από Ρουμάνους αξιωματούχους ως μεγάλα σκάνδαλα. Σημαντικές πληροφορίες για τα γεγονότα της Ρουμανίας και τη σχέση του με τον Αλαφούζο καταθέτει ο στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης στο βιβλίο του «… Αποκαλύπτω». Σύμφωνα με τον κ. Γρυλλάκη, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ τού ζήτησε διαμεσολάβηση με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της ρουμανικής κυβέρνησης προκειμένου να έρθει σε συμβιβασμό για την υπόθεση Ρetromin και να αποφύγει την οικονομική καταστροφή. Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία ο Αλαφούζος είχε κατηγορηθεί για υπερτιμολογήσεις που επέφεραν τεράστια ζημιά στο ρουμανικό Δημόσιο. Παρότι τελικά βρέθηκε λύση, ο Αλαφούζος έκανε στροφή 180 μοιρών και φάνηκε αχάριστος και ανειλικρινής απέναντι στον άνθρωπο που τον γλύτωσε από τη ρουμανική Δικαιοσύνη. Με δημοσίευμα της «Καθημερινής» τον ενέπλεξε σε εμπόριο όπλων, λευκής σαρκός και σε «ροζ» σκάνδαλο. Αποτέλεσμα, ο ίδιος ο στρατηγός να αναρωτιέται: «Γιατί τόση αχαριστία ενός ευεργετημένου προς τον ευεργέτη του;».

Καταδικάστηκε για χρέη!

Το 1993 ο Αλαφούζος είχε ήδη αρκετή εμπειρία από την ενασχόληση με τις επιχειρήσεις του πατέρα του. Είχε παραλάβει το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ από το 1990 και αποφάσιζε να επεκτείνει τις δράσεις του και στο τηλεοπτικό πεδίο την περίοδο του πρώτου ΣΚΑΪ, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε μια εποχή που ο χώρος των μίντια πραγματικά ανθούσε στην Ελλάδα και ήθελε προσπάθεια για να αποτύχεις. Και όμως, ο Αλαφούζος το κατάφερε και αυτό… βουλιάζοντας τον σταθμό, αφήνοντας τεράστιες οφειλές στο Δημόσιο, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και προμηθευτές. Μάλιστα, το 2001 ο Αλαφούζος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή από το B’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, για χρέη προς το Δημόσιο.

 

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

 

Μπλεγμένος σε σκάνδαλο με το Τ.Τ.

Φυσικά, δεν είναι μόνο οι προαναφερθέντες, που είχαν μπλεξίματα με το Νόμο, αλλά και ο Άγγελος Φιλιππίδης. Ο άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΟ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνελήφθη μαζί με άλλους με την κατηγορία της δανειοδότησης εκατομμυρίων ευρώ και για πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50, κακουργηματική απιστία και άμεση συνέπεια σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα) και άμεση συνέργια σε αυτήν.

Αυτό αφορούσε την περίοδο 2007 έως 2012, κάτι που προκάλεσε τη σύλληψη των κατηγορουμένων, έπειτα από πορισματική έκθεση 150 σελίδων της εισαγγελέως του τμήματος διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η ζημιά υπολογίζεται σε 400 εκ. ευρώ, αφού κρίνεται ότι ορισμένες από τις δανειοδοτήσεις είναι επισφαλείς. Αρμόδιες εισαγγελικές πηγές επέμεναν ότι εκτός από τις επισφάλειες των δανείων η έρευνα ανέδειξε και κυκλοφορία χρήματος σε off shore του εξωτερικού με έδρα την Ελβετία, τις Παρθένους Νήσους, την Κύπρο κλπ. Εντοπίστηκαν επίσης τραπεζικοί λογαριασμοί αλλά και αγορές ακινήτων στο εξωτερικό.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η αναφορά για το σκάνδαλο… Βατοπέδι και τα δικαστήρια στην Κύπρο

Άκρως… ενδιαφέρον είναι το ρεπορτάζ που βρήκαμε στο διαδίκτυο για τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο «hotdoc»: «Τον Οκτώβριο του 2010, υπήρξαν οι πρώτες ρωγμές στο προφίλ Βγενόπουλου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής για το Βατοπέδι, Δημήτρης Τσιρώνης, έστειλε στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Χάρη Καστανίδη, μια αναφορά, που συσχέτιζε το σκάνδαλο της Μονής με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Έγραφε συγκεκριμένα:

«Η διερεύνηση του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αποκάλυψε ένα παράπλευρο οικονομικό και χρηματιστηριακό σκάνδαλο με επίκεντρο τον Όμιλο ΜΙG και τις συνδεδεμένες τράπεζες του Ομίλου Marfin με πιθανές απρόβλεπτες συνέπειες για την σταθερότητα του ελληνικού και κυπριακού τραπεζικού συστήματος και τα συμφέροντα καταθετών και επενδυτών…».

Στην αναφορά, ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν έθετε μόνο το θέμα της χρηματοδότησης της Μονής Βατοπεδίου μέσω offshore εταιριών από την τράπεζα που διοικούσε ο Βγενόπουλος, αλλά και το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που είχε πετύχει η MIG, και έφτανε τα 5,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα εξέθετε στην αναφορά, η Επιτροπή είχε διαπιστώσει πως μεγάλος αριθμός εταιριών και επιχειρηματιών είχαν λάβει μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG, παίρνοντας δάνεια από την τράπεζα Marfin, επίσης συμφερόντων του Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με κοινό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τα δάνεια αυτά είχαν δοθεί με ενέχυρο τις μετοχές που αγοράστηκαν, αλλά η τράπεζα δεν απαίτησε τις διασφαλίσεις όταν οι μετοχές αυτές έχασαν την αξία τους. Σημείωνε επίσης πως πολλά από τα δάνεια είχαν δοθεί κατά παράβαση της τραπεζικής πρακτικής και χωρίς πραγματικές εγγυήσεις. Ζητούσε έτσι να ερευνηθεί αν η διαδικασία αυτή, μέσα από την οποία εμφανιζόταν η MIG να προσελκύει κεφάλαια επενδυτών, τα οποία προέρχονταν στην πραγματικότητα από δάνεια που έδινε η τράπεζα διοίκησης Βγενόπουλου, ήταν μια χειραγώγηση μετοχών.

Η αναφορά αυτή, στις 18 Οκτωβρίου, διαβιβάστηκε στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γιώργου Καλαμίδα. Ανατέθηκε, στη συνέχεια, στον εισαγγελέα εφετών Γιώργο Μωραϊτάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. Στις 10 Ιουλίου 2012, ο εισαγγελέας Γιώργος Μωραϊτάκης βάζει την υπόθεση στο αρχείο. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μιλά για την αθωότητά του και για συκοφάντες, οι οποίοι τον έβαλαν σε περιπέτειες. Η διάταξη 5/2012 του Μωραϊτάκη κλείνει την υπόθεση, αλλά ανοίγει και το κεφάλαιο με τα ερωτήματα. Ο εισαγγελέας εφετών εξετάζει την υπόθεση κάνοντας αναφορά σε δημοσιεύματα ακόμη και αθλητικών sites, τα οποία αναφέρονταν στην υπόθεση, αλλά όχι στο πόρισμα της Επιτροπής για το Βατοπέδι, το οποίο μάλιστα είχε ζητήσει να ερευνηθούν οι ευθύνες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Επιπλέον, στην Κύπρο υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα για τα μπλεξίματά του με τη δικαιοσύνη στην Κύπρο. Μάλιστα, οι κυπριακές Αρχές στέλνουν αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελλάδα, με σκοπό να ανακρίνουν τον Βγενόπουλο. Η έρευνα που διεξάγουν τα μέλη της ανακριτικής ομάδας καλύπτει το χρονικό διάστημα από το 2006 που ανακοινώθηκε η μεταβίβαση του ποσοστού που κατείχε η HSBC στο μετοχικό κεφάλαιο της Λαϊκής μέχρι το 2013, που κατέρρευσε η τράπεζα. Βάσει της απάντησης των ελληνικών Αρχών στο αίτημα για δικαστική συνδρομή, θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις στην υπόθεση. Στον Ανδρέα Βγενόπουλο αναμένεται να υποβληθεί μεγάλος αριθμός ερωτημάτων, με στόχο να εξασφαλιστεί η θέση του για όλα όσα βρίσκονται υπό διερεύνηση και τον αφορούν. Τα μέλη της ανακριτικής ομάδας που διερευνούν τις υποθέσεις που αφορούν την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, στο πλαίσιο των ερευνών τους, ζήτησαν στοιχεία και από αλλού. Αίτημα δικαστικής συνδρομής διαβιβάστηκε τους προηγούμενους μήνες και στις βρετανικές Αρχές, με τελικό αποδέκτη τον τραπεζικό κολοσσό HSBC.

 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

Αδιαφανείς διαδικασίες και… σκάνδαλο!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος έχει ασκήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας κατά του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα και εκκλησιαστικών παραγόντων για το σκάνδαλο με τα οικόπεδα φιλέτα στην Βουλιαγμένη, όπως αναφέρει η Kontra news. Σύμφωνα με το πόρισμα η αγοραπωλησία των οικοπέδων έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες και το τίμημα που κατέβαλε ο πρώην εφοπλιστής είναι πολύ χαμηλότερο από την πραγματική τους αξία. Το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που διερεύνησε τη συναλλαγή μετά από εντολή του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση διαπίστωσε σωρεία παρανομιών και παρατυπιών.

Τα συγκεκριμένα οικόπεδα δόθηκαν με αντιπαροχή στις εταιρείες «Α. Κουρτέσης και Σία Ο.Ε.», «Αθ. Σακελλαρίου και Σία Ε.Ε.», ώστε αυτές να προχωρήσουν στην ανέγερση γραφείων.

Οι δύο εταιρείες υπέβαλαν φάκελο άδειας οικοδομής στο αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο του Δήμου Βουλιαγμένης. Το 1999 με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ορίζεται πως αρμόδια για την έκδοση της αιτούμενης άδειας, είναι η νομαρχία Ανατολικής Αττικής, η οποία και διαβίβασε το σχετικό φάκελο προς το πολεοδομικό γραφείο Μπακόπουλου που τελικώς εκδίδει τις άδειες.

Ωστόσο, η έναρξη των εργασιών ανεγέρσεως αναβάλλεται για άλλη μια φορά, λόγω επικείμενης τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Βουλιαγμένης. Μάλιστα, εν όψει αυτής, αναθεωρούνται οι άδειες το 2003 και ξεκινούν οι εργασίες.

Όμως ο δήμος μπλοκάρει εκ νέου το έργο καθώς προσφεύγει στο ΣτΕ το οποίο κύρωσε την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου. Στις 4-1-2008 εμφανίζεται ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας, ο οποίος προτείνει να του δοθεί η αντιπαροχή του οικοπέδου των 2,3 στρεμμάτων, να κρατήσει η Εκκλησία το άλλο, και να καλυφθεί η οικονομική διαφορά με την καταβολή μετρητών ή με τη μεταβίβαση στην Εκκλησία διαμερίσματος ιδιοκτησίας του εφοπλιστή επί της Βασιλίσσης Σοφίας, αξίας 2 εκατ. Ευρώ.

Παράλληλα, πρότεινε να παραιτηθεί η Εκκλησία από την αγωγή που είχε καταθέσει κατά του δήμου 16-2-2001 και να καλύψει αυτός τα έξοδα που θα απαιτηθούν για τις προτάσεις του. Τελικά, η επιτροπή αποφασίζει την εκποίηση προς τον Νικόλα Πατέρα όχι μόνο του οικοπέδου έκτασης 2,3 στρεμμάτων αλλά και του δεύτερου, έκτασης 1,25 στρεμμάτων, αντί του ποσού των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παραιτείται και από την αγωγή κατά του δήμου Βουλιαγμένης.

Όμως σε νέα συνεδρίαση της, η ΕΚΥΟ στις 11-3-2009 τροποποιεί την προηγούμενη απόφαση, καθώς όπως αναφέρεται: «Διά του από 9-3-2009 εγγράφου του εν λόγω εφοπλιστή, λόγω της απροόπτου επελθούσης εις τον ελληνικόν και παγκόσμιον οικονομικόν χώρον μεταβολής συνθηκών, προτείνει προς τον ανωτέρω το εκκλ. Οικόπεδον εμβ. 2.331,27 τ.μ., αντί του ποσού των 6 εκατομμυρίων ευρώ τοις μετρητοίς».

Πηγή: Γάβρος                                             ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ