ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΟΡΟΣ!..

Φίλοι μου!

– Λέτε και ο δημ/φος Χίος να… παρακολουθεί το “σάϊτ” μας;

– Μάλλον έτσι φαίνεται, αφού χθες (05-11-2019) και μετά απ’ όσα σας γράψαμε για τον Σόρος και την Παγκόσμιο – Τοπική Λαθρομετανάστευση, η ε/φ του Κου Χίου “ΜΑΚΕΛΕΙΟ παρουσίασε το ευρισκόμενο “εδώ και λίγο παρακάτω” έγγραφο! Δείτε το παρακαλώ με την δέουσα ΠΡΟ-ΣΟ-ΧΗ, όπως πάντα είμαι σίγουρος ότι κάνετε, όλοι όσοι εσείς που κοινωνείτε του “σάϊτ” μας!!…

– Να τονίσω και πάλι ότι της ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣ ηγείται αυτός ο Αρχιτοκογλύφος και μέγας Σπεκουλαδόρος “Διεθνής Εβραίος” παγκοσμίως (συνεπώς και στην χώρα μας), … κρυπτόμενος βεβαίως και μη αναφερόμενος και(!) από τους “δικούς” του, αλλά και από κανέναν “μη δικό του”, λόγω κυρίως φόβου (διαφορετικής μορφής, ανά ιδιότητα ατόμου ή Οργανώσεως, Πολιτικού Σχηματισμού, κλπ, κλπ, κλπ), αλλά και εξαγοράς!..

– Οι “δικοί” του παντού, όπως και στην χώρα μας, σαν πχ τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι φυσικό να τον κρύβουν, να μην τον αναφέρουν, αφού η αναφορά του ονόματός του και μάλιστα η αναφορά του γεγονότος ότι ηγείται ενός τεράστιου σχεδιασμού της “Παγκοσμίου ΕΛΙΤ”, που συνθέτουν οι κατά δήλωσή τους Αριστεροί Διεθνείς Εβραίοι, θα αποδείξει όχι μόνον την υποκρισία τους, αλλά συνολικά την πολιτική βρωμιά τους, όπως και του χαρακτήρος τους συνολικά, αλλά και τον… αφύσικο πλούτο τους, όπως αυτός διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, αφού ΑΠΑΝΤΕΣ οι εμπλεκόμενοι είναι ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ, αναλόγως της ιδιότητός τους, αλλά και του επιπέδου που ευρίσκονται, όπως ασφαλώς και του έργου που επιτελούν!..

– Τα παραπάνω συμβαίνουν παντού στον Κόσμο και με όλα τα στρατολογημένα Όργανα του Σόρος και σε όλες τις βαθμίδες / επίπεδα (φανερά και κρυφά) του σχεδίου του για την αλλαγή με την… “Μετανάστευση” (sic) του “Παγκόσμιου Χάρτη, ενός ΣΟΡΟΣ που πρέπει να θυμίσω ότι, κατά δήλωσή του, η εβραϊκής καταγωγής Οικογένειά του (και ειδικότερα ο πατέρας του), στον Β’ Π. Π., και στην χώρα του την Ουγγαρία, “κάρφωνε” ομόφυλούς του… Εβραίους, ενώ παρουσιάστηκε ως οικογένεια Χριστιανική (έγινε “τρόπον τινά”, και σίγουρα αδόκιμα, οικογένεια Χριστιανών… “ντονμέδων” / “dönmeler”) προκειμένου να σωθεί, κάτι που τελικά και κατάφερε!..

– Παρακάτω φαίνεται ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί τον “ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ“! 

[Είναι μία από τις συμμορίες που αναφέρονται ως “mobs” στον σχεδιασμό της “CIA” επί των “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ” Κλίντον (τέλη 20ου αι. + αρχές 21ου αι.) και αναλύεται / εξηγείται από την Υπηρεσία αυτή η αναγκαιότητα(!) δημιουργίας και ύπαρξής τους, προκειμένου να συμβάλλουν και αυτές ενεργά και ειδικά στο Πεδίο (απέναντι στις όποιες αστικές Αστυνομίες, που έστω και “fake” θα είναι υποχρεωμένες να τις αντιμετωπίζουν, “για τα μάτια του Κόσμου”), στην αλλαγή του “Παγκοσμίου Χάρτη, αφού – ΠΡΟΣΟΧΗ- μια τέτοια αλλαγή δεν θα μπορούσε να κάνει μόνος του ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΡΟΣ, χωρίς την βοήθεια -ειδικά- της τότε “CIA!..

Να σας θυμίσω ακόμα ότι ο ΣΟΡΟΣ ήταν βασικός ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ της πολιτικής παγκόσμιας συμμοριτο-οικογένειας Κλίντον, όπως και εκείνου του γελοίου… ΑΡΛΕΚΙΝΟΥ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ, “ΛΑΓΟΥ” της ΧΙΛΑΡΥ στις τελευταίες Αμερικανικές εκλογές, ΔΥΣΜΟΡΦΟΥ “ιδιώτη” ΜΠΕΝΥ ΣΑΝΤΕΡΣ]!.. 

– Δείτε λοιπόν το έγγραφο και θυμηθείτε, τί ακριβώς σας γράφαμε εδώ, για τον σχεδιασμό της “CIA” επί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, σχετικά με την “ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ” και το πώς -υποτίθεται- θα άλλαζε μορφή και θα… εκδημοκρατικοποιείτο (sic) η ΙΣΛΑΜΙΚΗ Μέση Ανατολή, που την… “τράβηξαν”, “τράβηξαν”, “τράβηξαν” και τελικά οι “ΔHMOKΡATIKOI” της “CIA” την όρισαν από τον Ατλαντικό, μέχρι την Κ. Ασία, οι… γελοίοι… , ξεχνώντας οι… άσχετοι ότι, το ΙΣΛΑΜ δεν είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ Κε… Μητσοτάκη, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ – ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ενώ μάλιστα είδαν οι… ηλίθιοι και ανύπαρκτες κατηγοριοποιήσεις του, της μορφής “ΗΠΙΟ ΙΣΛΑΜ”, “ΣΚΛΗΡΟ” (ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΟ, κλπ) ΙΣΛΑΜ, ενώ οι ίδιοι σπουδαγμένοι “CIA… Agents” αν δεν “έστησαν”, σίγουρα ανέχτηκαν και υπεδαύλισαν τότε τον “ISIS!..

(Θυμηθείτε την “φωτο” του Μακκέϊν με τον “συγχωρεμένο” Μπαγντάτι και… συντρόφους του στις Η.Π.Α., έναν Μακκέϊν που είδατε “χθες” και διαβάσατε εδώ σε εμάς ότι τον χρηματοδοτούσε ο Σόρος… , όπως ακόμα είδατε με “φωτό” και 2, 3 άρθρα / κείμενα, ότι στο σχέδιο ήταν και ο ΡΤΕ, ο οποίος όμως “σκάλωσε” γενικά με τις Η.Π.Α, μόλις ο “κολλητός” του, Μουσουλμάνος, και στο ίδιο “κόλπο” / σχεδιασμό ενταγμένος Ομπάμα, επεχείρησε, τελείως ερασιτεχνικά, να τον ανατρέψει (15-07-2016)! Ο ΡΤΕ δεν θα μπορούσε ποτέ “να τα βρει” με τον ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ  ΕΧΘΡΟ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, νυν Πρόεδρο των Η.Π.Α. Κο Ντόναλντ ΤΡΑΜΠ, ενώ η πολεμική του ρητορική κατά του Ισραήλ, παραμένει και σήμερα ή ίδια, όπως ήταν και επί Ομπάμα, αφού ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ιδεολογικός και αυτός εχθρός της “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ”  είναι ακόμα… εκεί)!..

ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ, ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ… Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ Κ/Φ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΒΕΒΑΙΩΣ, (ΚΡΥΦΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ “ΣΥΡΙΖΑ”), ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑ ΠΑΤΕ “ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΙΣΩ” ΣΤΟ “ΣΑΪΤ” ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΡΤΕ!.. 

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ!..

ω

ω

ΜΕΓΕΘΥΝΕΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΩ – ΠΑΝΩ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ… ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ“!..

Αν το παραπάνω έγγραφο είναι αληθινό φίλοι μου και οι άλλοι / … άλλες, εννοώ αληθινό ως προς το περιεχόμενό του ασφαλώς, κάτι που άνετα μπορούν οι ελληνικές Υπηρεσίες να βρουν και μάλιστα εύκολα, άρα και σύντομα, τότε έχουμε αγαπητοί άλλη μια απόδειξη, των όσων από το 2015 σας γράφουμε και σας γράφω και τώρα που έμεινα μόνος στην χώρα μας, ότι δηλαδή “πίσω” και από τις Οργανώσεις – Συμμορίες τις τάχα… αναρχικές, αντιεξουσιαστικές, κλπ, που δρουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και ειδικά ο “ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ”, είναι ως εγκέφαλος ο ΣΟΡΟΣ και ως Σχεδιαστής οι Αμερικανοί της “CIA”, επί “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ”, από τα μέσα ακόμα της 10ετίας του 1990, σχέδιο που άρχισε να υλοποιείται από τα μέσα της 1ης 10ετίας του 21ου αι., ασφαλώς “ανανεούμενο” και… “updated”, ανάλογα με τις… ανάγκες και… αλλαγές των πολιτικών… Καιρών και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, σίγουρα σε ό,τι αφορά την δύσμοιρη ιστορικά και διαχρονικά Πατρίδα μας ΕΛΛΑΔΑ!.. 

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Με σύμφωνη γνώμη και των Ρώσων!.. / Θυμάστε πχ που σας έγραφα για τους Α. και Ρ. Πρέσβεις, στο ε/ΥΠΕΞ, επί υπουργίας Ν. Μπακογιάννη και τί είχαν πει οι 2 αυτοί Κοι, σε διημερίδα που είχε οργανώσει τότε, ο γνωστός και μη εξαιρετέος ΕΛΙΑΜΕΠ”; / ο Ρ. Πρέσβης τότε στην Αθήνα ήταν ο Λαβρώφ, αν σας λέει κάτι αυτό, ενώ και “σήμερα”, ό,τι προσφάτως έγινε στην Συρία, έγινε σε συμφωνία Η.Π.Α. – Ρωσίας / έτσι πιθανώς να εξηγούνται και τα ταξίδια στην Μόσχα, του… επίτιμου Π-Θ της “Παγκοσμίου Κ-Β” και πολύ… φιλέλληνος, αχαχαχαχαχα, Δρος Κίσσιντζερ)!.. 

ΘΑΡΣΕΙΤΕ ΟΜΩΣ, ΔΙΟΤΙ -ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ- ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η “ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΘΕΟΤΗΣ”, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΤΗΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΑΝ Η(ΔΙΑΖ) ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, (ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ + ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ, ΜΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ, ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΟΜΩΣ ΜΟΡΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ”), ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΘΕΟΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ “ΕΛΙΤΕΣ” ΤΟΥΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ “ΠΟΛΙΤ-ΜΠΙΡΌ”!..

– ΤΕΛΟΣ, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΗΡΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ “ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ”, ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΡΕΜΜΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΑΥΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ, ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ”, ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ 1821!

  • “Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΤΖΑΙΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ”!..

– ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΠΕ, ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΤΑ, ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ!

Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΩΡΙΣΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΗ“!..

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. Η παραπάνω λοιπόν φίλοι μου είναι η λεγόμενη / αυτοαποκαλούμενη… προοδευτική ΑΡΙΣΤΕΡΑ σήμερα στην Πατρίδα μας, μια Αριστερά που εκφράζει -υποτίθεται- ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να διεκδικήσει και το “ΚΕΝΤΡΟ” (sic), ώστε να μολύνει, πλην των άλλων, και ό,τι πιο ΥΓΙΕΣ ακόμα ζει σήμερα στην ελληνική κοινωνία!.. Μιλάμε δηλαδή για μια ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΕΞΩ-ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! (Η οποία αρχικά χρησιμοποίησε “για να βγει μπροστά”, αλλά και για να στηριχθεί αργότερα, την νεο-ναζιστική “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, η οποία ήταν και είναι μέρος του όλου κατά της χώρας μας “έξω-σχεδιασμού”! Έχετε αλήθεια σκεφτεί ποτέ, το πόσο διαφέρουν η ονομασία “ΑΥΓΗ”, που είναι η ε/φ του “ΣΥΡΙΖΑ”, με την ονομασία των Νεο-ναζί “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”); 

– Ασφαλώς υπάρχει και η “εισέτι ζώσα”, λόγω σχεδιασμού των “Διεθνών Εβραίων”, παραδοσιακή, … αγκυλωμένη και εγκεφαλικά λοβοτομημένη Κομμουνιστική Αριστερά, η οποία ουσιαστικά έχει πεθάνει, αλλά “δεν το έχει πάρει…  χαμπάρι”!..

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟΔΕΚΤΗ / ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ: 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

2. Ρε ΑΝΑ(Ν)ΣΤΑΣΙΑΔΗ! Καλά τα Κομμούνια ρε, αλλά εσύ δεν έπρεπε να παρέμβεις, που απέβαλαν 2 Ελληνόπουλα, επειδή αναφέρθηκαν στον Μογγολο-δολοφονηθέντα ΗΡΩΑ ΣΟΛΩΜΟΥ, κλπ, κλπ, κλπ; Θα μου πεις, “σιγά, εγώ ο… Μέγας Ανα(ν)στασιάδης να μην έπεφτα τόσο χαμηλά και να ασχολούμουνα με την αποβολή 2 μαθητών”, έ; Είσαι άραγε μια… παραλλαγή του “δικού” μας ΠτΔ μας ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, που ως το Νο “1” της Δημοκρατίας μας, δεν βρήκε ο δειλός (πολιτικά πάντα) να πει μια κουβέντα, ως όφειλε, για τα “στημένα” τσουλάκια του ΣΥΡΙΖΑ, που καθύβρισαν στην πράξη (στις 28-10-2019, στην Παρέλαση, στην Ν. Χαλκηδόνα), το ΙΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ, ακριβώς για να μη στεναχωρήσει τους ΣΟΡΙΤΕΣ ιδεολογικούς συντρόφους του,στον “ΣΥΡΙΖΑ”;

Κατά την άποψή σου Κε Πρόεδρε, Κε Ανα(ν)στασιάδη, το θέμα αυτό δεν υπερβαίνει (ειδικά για την Κύπρο μας) τα όρια του Σχολειού αυτού, φτάνοντας μέχρι και το Προεδρικό, που με απόφαση των Ελλήνων της Κύπρου… φιλοξενείσαι;

3. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ρουβικωνας φωτογραφιες

Αποτέλεσμα εικόνας για ρουβικωνας φωτογραφιες

Ανοιχτή απειλή κατά Μητσοτάκη από τον Αρχιτραμπούκο του Ρουβίκωνα Καλαϊτζίδη (Photos)

Πρωτοφανής πρόκληση από το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα αποτελεί η απάντηση του μέσω των κοινωνικών δικτύων στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την εισβολή στο ΣτΕ και όχι μόνο.

Και μάλιστα δεν μένει στην “κριτική”. Το συγκεκριμένο στέλεχος απειλεί εμμέσως τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: «Ό,τι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα» αναφέρει.

Παράλληλα σε δεύτερη ανάρτησή του καταφέρεται κατά των δικαστών του ΣτΕ που ζήτησαν τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο ανώτατο δικαστήριο και μιλά για ανθρώπους που «με τις αποφάσεις νομιμοποιούν μειώσεις μισθών και συντάξεων εκατομμυρίων ανθρώπων στέλνοντας τους στην ανέχεια, ενώ παράλληλα οι ίδιοι ζουν με μισθούς χιλιάδων ευρώ κάνοντας αυξήσεις στους.. εαυτούς τους, ζητούν την σύλληψη μας..

Νομίζετε ότι οι συλλήψεις οι διώξεις και ενδεχομένως και οι φυλακίσεις θα μας σταματήσουν; Αυταπαταστε κύριοι».

rouv-ana-1

Εχθές, στον απόηχο της επίθεσης του “Ρουβίκωνα” στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο πρόεδρος της ΝΔ, μέσω δήλωσής του, τόνισε ότι κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη και υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Παράλληλα, σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει πως “ο διχαστικός του λόγος” μόνο ζημιά προκαλεί στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε:

«Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ’ όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Πόσο μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη χθες με την έφοδο στο ΣτΕ.

Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει.

Ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και ας συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο. Κι ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση».

Να σημειώσουμε ότι ξεπέρασε πλέον κάθε όριο η καταδρομική επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Κατρούγκαλου, αποδεικνύοντας με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο το καθεστώς πλήρους ανομίας που επικρατεί στον τόπο, ξεγυμνώνοντας παράλληλα ένα κράτος που -είναι ολοφάνερο- πως δεν θέλει να παρέμβει.

Από την άλλη, όταν σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της Αθήνας (ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι), στον δεύτερο ίσως σε σημασία ναό της δικαιοσύνης μετά τον Αρειο Πάγο, ένα τσούρμο 50-70 ατόμων μπορεί να εισβάλει, ότι ώρα θέλει, χωρίς να αντιμετωπίσω καμία αντίσταση ή και συνέπεια από την πράξη τους, αποδεικνύει το πόσο ανοχύρωτη είναι η χώρα μπροστά στις ορέξεις του οποιουδήποτε.

Μάλιστα, όπως έινε γνωστό, ο σκοπός-αστυνομικός του ΣτΕ, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και απειλήθηκε από τους εισβολείς προκειμένου να μην τους εμποδίσει, ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο σημείο μετέβη η Αστυνομία, χωρίς όμως να προλάβει τους εισβολείς.

Οι αναρχικοί φορούσαν κράνη και ήταν εξοπλισμένοι με βαριοπούλες, ρόπαλα και μπογιές. Μόλις έφτασαν στο σημείο έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Χωρίστηκαν σε ομάδες.

Κάποιοι μπήκαν από την είσοδο για να προκαλέσουν φθορές εκεί. Κάποιοι άλλοι ανέλαβαν να σπάσουν τα τζάμια στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ στο πεζοδρόμιο και έξω από τα κάγκελα του περιβάλλοντος χώρου του ΣτΕ υπήρχε άλλη ομάδα που είχε αναλάβει χρέη περιφρούρησης.

Η ομάδα του Ρουβίκωνα πέταξε μπογιές και έσπασε το μηχάνημα ελέγχου στην είσοδο, ενώ έσπασε και τα τζάμια στα παράθυρα.

Η επιδρομή αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της συλλογικότητας Ρουβίκωνας και την επιρρόη που ασκεί στον αναρχικό χώρο, καθώς μπορεί να συσπειρώσει γύρω της διαφορετικές ομάδες με σκοπό εντυπωσιακών και άκρως επικίνδυνων επιθέσεων.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον χώρο των καταδρομικών- ακτιβιστικών ενεργειών μετά τη σύμπραξη του Ρουβίκωνα με άλλες αναρχικές ομάδες απο όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας.

 

Τα νέα δεδομένα που έχουν σχηματιστεί, ανακατεύουν την τράπουλα στον αντιεξουσιαστικο χώρο και ο Ρουβίκωνας με περισσοτερα απο 100 χτυπήματα την τελευταία διετία, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στο νέο status quo που διαμορφώνεται.

Αυτό που απασχολεί τους αστυνομικούς, είναι το που θα φθάσει η συσπείρωση γύρω απο τον Ρουβίκωνα και αν τα περιπου 100 μέλη που πήραν μέρος στη χθεσινή επίθεση στο ΣτΕ, αυξηθούν στην επόμενη ακτιβιστική τους ενέργεια.

ΝΔ: Κατάπτυστη πολιτική επιλογή η ανοχή της κυβέρνησης στον Ρουβίκωνα

Για «κατάπτυστη πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης και ανοχή έναντι των πράξεων του Ρουβίκωνα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την προ ολίγων ωρών επίθεση μίας ομάδας περίπου 100 ατόμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το Ασφαλιστικό.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας. Όταν ο Δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την Κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη».

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα γελοιοποιούν την ΕΛΑΣ

Για γελοιοποίηση της ΕΛΑΣ και της πολιτείας από τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα όπως αυτή στο ΣτΕ απόγευμα της Δευτέρας έκανε λόγο ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας επίσης ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει εμμονή με την κατάργηση της ομάδας Δέλτα.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο κ. Ντούμας τόνισε πως «υπήρχε μια δύναμη, η ομάδα Δέλτα για να προλαμβάνει τέτοιου είδους επιθέσεις. Η εμμονή Τόσκα να μην βλέπει την ανάγκη αυτή, θα απολαμβάνει να βανδαλίζεται η δημόσια περιουσία και να γελοιοποιείται η ΕΛΑΣ και η πολιτεία» πρόσθεσε ο κ. Ντούμας.

Ειρωνικά σχολίασε, μάλιστα, ότι «έτσι όπως το πάει ο Ρουβίκωνας θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για αστυνόμευση των Αθηνών, γιατί μετά τις επιθέσεις στέλνουν αστυνομικούς στα σημεία που δέχονται επιθέσεις».

  

Μέλος του Ρουβίκωνα είχε προειδοποιήσει για χτύπημα σε δικαστικό στόχο

4. 

Εμπλέκουν σύμβουλο του Μαξίμου με τον Σόρος κατά Ρωσίας.

Εμπλέκουν σύμβουλο του Μαξίμου με τον Σόρος κατά Ρωσίας

Σύμφωνα με τα DCLeaks (αντίστοιχα των Wikileaks), ο Μ. Τσιμιτάκης, δημοσιογράφος της Αυγής και υπεύθυνος για την επικοινωνία του πρωθυπουργού, συνεργάστηκε το ’15 επ’ αμοιβή με το αμφιλεγόμενο ίδρυμα του φιλοσκοπιανού δισεκατομυριούχου για έκθεση σχετικά με τη θέση της Ελλάδας έναντι Ουκρανίας-Ρωσίας – Το παραδέχεται και λέει ότι το έκανε για τα λεφτά – Τότε δημιούργησε σάλο με την ανάρτηση «όλοι λένε τα Σκόπια Μακεδονία» – Άγνωστο αν δήλωσε το εισόδημα – Αντιδράσεις και στην «Αυγή» για την άγνωστη παράλληλη δράση του

Είναι Μάρτιος του 2015, όταν ο Ματθαίος Τσιμιτάκης παίρνει ένα μακροσκελές ηλεκτρονικό μήνυμα στον υπολογιστή του. Ο αποστολέας του υπογράφει ως Iannis. Πίσω από την αγγλική εκδοχή του κοινού αυτού ελληνικού ονόματος βρίσκεται ο Γιάννης Καρράς.

Ενας καθηγητής πανεπιστημίου και ερευνητής που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Εχοντας σπουδάσει Ιστορία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αλλά και οικονομικά στις ΗΠΑ, είναι υποσχόμενο μέλος της ευρωπαϊκής ακαδημαϊκής κοινότητας με πλούσια συγγραφική δραστηριότητα. Ο Γιάννης όμως έχει και άλλη μία ιδιότητα: συνεργάζεται με το ίδρυμα Open Society που ανήκει στον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος. Με αυτή την ιδιότητα προσεγγίζει τον νεαρό δημοσιογράφο με τον οποίο διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις. Εκτός από δημοσιογράφος, όμως, είναι και ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

που συνέβαλαν καθοριστικά στις εκλογικές καμπάνιες που οδήγησαν το μικρό κόμμα της Αριστεράς στην εξουσία. Την περίοδο εκείνη, μάλιστα, ο μετέπειτα σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι απασχολημένος με την ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής». Το ηλεκτρονικό μήνυμα είναι γραμμένο στα αγγλικά καθώς, όπως εξηγεί ο συγγραφέας του, δεν θέλει να χάνει χρόνο, αλλά ο Ματθαίος μπορεί να του απαντήσει στα ελληνικά. Από τα συμφραζόμενα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι δύο άνδρες έχουν ήδη συμφωνήσει να συγγράψουν από κοινού μία έκθεση για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία αναφορικά με τη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρα­νίας. Η έκθεση αυτή γίνεται για λογαριασμό του ιδρύματος Open Society. Στο email ξεκαθαρίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο Γιάννης τον ενημερώνει ότι μόλις έφτασε μετά τη διαμονή του στην Αθήνα και την Κέρκυρα στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, όπου και εργάζεται για λογαριασμό του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών. Χωρίς να χάσει χρόνο ενημερώνει τον Τσιμιτάκη ότι πρέπει να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά, καθώς έχουν μπροστά τους μεγάλο όγκο και φόρτο εργασίας και ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

Ο φιλοσκοπιανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, στον οποίο ανήκει το Ιδρυμα Open Society

Ο Καρράς γράφει στον Τσιμιτάκη: «Θα το κάνουμε μαζί και θα μοιράσουμε την αμοιβή 50-50, αλλά πρέπει να μου πεις πώς να χειριστώ το φορολογικό κομμάτι. Αν έχω καταλάβει καλά, θέλεις το συμβόλαιο να είναι μόνο στο όνομά μου, σωστά; Θέλεις όμως το όνομά σου να εμφανίζεται στην έκθεση ή όχι; Απάντησέ μου σε όλα αυτά». Λίγο πιο κάτω συνεχίζει: «Γενικά μην πεις ότι το κάνεις για λογαριασμό του Open Society. Κάτι τέτοιο θα έκλεινε πόρτες. Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για το ίδρυμα στην Ελλάδα, κυρίως εξαιτίας της δράσης του σε ό,τι αφορά την πρώην Γιουγκοσλαβία».

Το μήνυμα συνεχίζει δίνοντας οδηγίες στον δημοσιογράφο σχετικά με το πώς πρέπει να ολοκληρώσει την έκθεση, η οποία θα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα διατηρεί σχέσεις εξάρτησης με τη Ρωσία και ως εκ τούτου αδιαφορεί για την κρίση στην Ουκρανία. Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον πρωθυπουργικό σύμβουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. «Ηταν μια έρευνα στην οποία πράγματι συμμετείχα. Ανέλαβα το κομμάτι των media, καθώς σχετίζεται με τις σπουδές μου στη Βρετανία και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα». Ο Τσιμιτάκης ξεκαθαρίζει ότι την περίοδο εκείνη δεν εργαζόταν ακόμα στο Μαξίμου. «Δεν ήμουν τότε στο Μαξίμου και δεν είχα καμία κομματική θέση. Ημουν δημοσιογράφος στην “Αυγή”. Για τα social media και την επικοινωνία του πρωθυπουργού με προσέλαβαν αργότερα».

Το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα αποτελεί μέρος δεκάδων χιλιάδων ευαίσθητων εγγράφων και προγραμμάτων που έφερε στην επιφάνεια μία αμερικανική ομάδα χάκερ ακτιβιστών που ονομάζονται DCLeaks. Οπως υποστηρίζουν, ακολουθούν το παράδειγμα των WikiLeaks υποκλέπτοντας μυστικά έγγραφα. Με τον τρόπο αυτό θέλουν «να παρουσιάζουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις πολιτικές αποφάσεις». Στο στόχαστρό τους μπήκε ο παντοδύναμος επιχειρηματίας και λομπίστας Σόρος και το ίδρυμά του για μία περίοδο οκτώ ετών (μεταξύ του 2008 και του 2016) και η δράση του σε 40 χώρες. Σε αυτές συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, στην οποία έγινε ευρέως γνωστός από την εμπλοκή του στην υπόθεση των Σκοπίων. Επαιξε, άλλωστε, έναν ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο για την Ελλάδα όχι μόνο ως γενναιόδωρος χρηματοδότης, αλλά και ως παράγοντας που λειτούργησε ως πολιτικός λομπίστας υπέρ της ΠΓΔΜ. Δεν είναι τυχαίο ότι στα Σκόπια τον έχουν αποκαλέσει «σωτήρα της “Μακεδονίας”». Ενας Ελληνας ερευνητής θα μπορούσε να προσπεράσει χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία το επίμαχο έγγραφο. Είναι, άλλωστε, ένα από τα χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που βρίσκονται στην κατηγορία «Ουκρανία». Η συνομιλία, εξάλλου, μοιάζει να μην έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό. Αυτό θα ίσχυε, όμως, μόνο στην περίπτωση που ο παραλήπτης του δεν ήταν ο γνωστός Ματθαίος Τσιμιτάκης.

Ο  καθηγητής Γιάννης Καρράς που έστειλε το email για τη συνεργασία του Ματθαίου Τσιμιτάκη με το Ιδρυμα Σόρος

Παιδί του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ματθαίος είναι παιδί του ΣΥΡΙΖΑ. Η μετέπειτα μετακίνησή του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήρθε τυχαία. Ο πατέρας του είναι ενεργός στην Αριστερά και στενός φίλος σημερινών πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών. Ως μαθητής συμμετείχε στο κύμα καταλήψεων της δεκαετίας του 1990 μαζί με τους συνομήλικούς του που σήμερα κατέχουν ηγετικές θέσεις στην κυβέρνηση και το κόμμα. Ηταν η περίοδος που διαμορφώθηκε η στενή σχέση που τον δένει μέχρι σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο άνδρες είναι συνομήλικοι και γνωρίζονται από τα μαθητικά τους χρόνια. Η σχέση τους δεν θα μπορούσε να τον κρατήσει μακριά από την έφοδο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.

Αυτός ήταν που είχε αναλάβει την πρώτη πολιτική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα ως νεοεκλεγμένου προέδρου του κόμματος. Επιπλέον, είχε συμβάλει καθοριστικά στις προεκλογικές καμπάνιες που εκτόξευσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με τον Ηλία Χρονόπουλο και τον Τάσο Κορωνάκη εργάστηκαν σκληρά για την εξωστρέφεια που χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 2012 και μετά.
Πριν από τη νίκη του Ιανουαρίου 2015, ο Τσιμιτάκης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν πήρε την πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη του εν αναμονή πρωθυπουργού. Ηταν η συνέντευξη που ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο νικητή των social media. Η συγκεκριμένη συνέντευξη είχε την καινοτομία τα ερωτήματα να τίθενται μέσω Twitter με τη χρήση του hashtag #asktsipras. Το hashtag έγινε trend στο Twitter και για τη συγκεκριμένη συνέντευξη ξέσπασε διαδικτυακή σύρραξη με το επιτελείο της Ν.Δ.  Οταν μετά τις δεύτερες νικηφόρες για τη σημερινή κυβέρνηση εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015, ο υπεύθυνος των social media του πρωθυπουργού Ηλίας Χρονόπουλος εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ, η θέση έμεινε κενή. Η ένταξη του Ματθαίου Τσιμιτάκη στην επικοινωνιακή ομάδα κρίθηκε απαραίτητη μετά την γκάφα του διαχειριστή του ξενόγλωσσου λογαριασμού του πρωθυπουργού. Ηταν τότε που απευθυνόμενος στον Αχμέτ Νταβούτογλου δημοσίευσε ένα σχόλιο για τους πιλότους της Ελλάδας και της Τουρκίας που στη συνέχεια διεγράφη εξαιτίας των τουρκικών αντιδράσεων. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 89, που δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 2016, ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, μέχρι πρότινος εργαζόμενος στην εφημερίδα «Αυγή» και στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο αλλά και εγκέφαλος της διαδικτυακής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009, εντάχθηκε στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Αρμοδιότητά του να διαχειρίζεται τα social media του πρωθυπουργού και όχι μόνο. Τη στιγμή, όμως, που έχει κληθεί στο Μαξίμου για να προστατεύει τον πρωθυπουργό από επικοινωνιακές γκάφες, αυτός είναι που θα υποκύψει σε μία. Λίγο μετά την πρόσληψή του βρίσκεται στη δίνη ενός κυκλώνα και αναγκάζεται να υποβάλει την παραίτησή του. Αιτία στέκεται η ανάρτησή του στα social media με την οποία υπερασπίζεται τον Γιάννη Μουζάλα. Είχε μόλις ξεσπάσει σάλος από την τηλεοπτική εμφάνιση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής επειδή είχε αποκαλέσει την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».

Η αναφορά εκείνη είχε προκαλέσει κυβερνητική κρίση, καθώς ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ζητούσε επιμόνως την απομάκρυνση του κ. Μουζάλα. Ο Τσιμιτάκης έσπευσε να ρίξει λάδι στη φωτιά. Σ’ ένα άτυχο τιτίβισμα έγραψε: «Μην πατάτε την μπανανόφλουδα παραίτησης Μουζάλα. Δεν επιβεβαιώνεται. Ποια πρώην; Ολοι Μακεδονία λένε πλην εθνικιστών που πέτυχαν να συμβεί». Αν και αμέσως μετά διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση, η ζημιά έγινε. Υπό την πίεση των αντιδράσεων υποχρεώθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενήμερο για την υπόθεση, εγείρει ζήτημα δεοντολογίας. Οπως μας είπε, «όταν έχεις προσωπική σχέση με τον πρωθυπουργό οφείλεις να είσαι προσεκτικός. Πολύ περισσότερο όταν ο πρωθυπουργός σού προτείνει θέση στο Μαξίμου όφειλες να τον έχεις ενημερώσει για αμφιλεγόμενες δραστηριότητες σου. Το γεγονός ότι ο Τσιμιτάκης δεν ήθελε να φανεί το όνομά του στη συνεργασία με το Ιδρυμα Σόρος είναι από μόνο του απόδειξη πως είχε συνείδηση περί πολιτικού προβλήματος». Διπλωματική πηγή, από την οποία επίσης ζητήσαμε να σχολιάσει την υπόθεση, μας είπε ότι η έστω και παλαιότερη εμπλοκή ενός νυν στελέχους του πρωθυπουργικού γραφείου με το Ιδρυμα Σόρος εγείρει ζήτημα λόγω του ρόλου που έχει παίξει αυτό το ίδρυμα στη διένεξη Αθήνας – Σκοπίων για το όνομα. Οπως μας είπε η ίδια πηγή, πολλοί θα συνδέσουν το tweet του Τσιμιτάκη («όλοι αποκαλούν το γειτονικό κράτος “Μακεδονία”» με τη σχέση που έχει με το Ιδρυμα Σόρος. Πάντα κατά την ίδια πηγή, υπάρχει και ένα δεύτερο ζήτημα. Το Ουκρανικό, που ήταν και το αντικείμενο της συνεργασίας του Τσιμιτάκη με το ίδρυμα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα έχει να χάσει από την επικράτηση των νεοψυχροπολεμικών τόνων που προωθούν ο Σόρος και το ίδρυμά του. Η Ελλάδα έχει συμφέρον από μια πολιτική διευθέτηση που θα επιτρέψει να ξαναμπεί σε τροχιά η συνεργασία Δύσης – Ρωσίας. Είναι προφανές, καταλήγει η ίδια πηγή, ότι η εμπλοκή του ονόματος ενός συνεργάτη του πρωθυπουργού ενεργοποιεί αρνητικά αντανακλαστικά στη Μόσχα έστω και αν στην πραγματικότητα πρόκειται μόνο για εντυπώσεις.

Ιδιαίτερη ενόχληση στο Μαξίμου φαίνεται όμως να έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα χρήματα που εισέπραξε ο δημοσιογράφος κόπηκαν σε άλλο όνομα. «Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι πράγματι υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

To mail που απέστειλε στον Ματθαίο Τσιμιτάκη για τη συνεργασία του με το Ιδρυμα Σόρος ο καθηγητής πανεπιστημίου Γιάννης Καρράς

Ολο το κείμενο για τη δουλειά με τον φιλοσκοπιανό Σόρος

«Ματθαίε,

Εχω επιστρέψει στο Φράιμπουργκ από την Αθήνα και την Κέρκυρα και σου γράφω στα αγγλικά για να μη χάνουμε χρόνο. Αν, θέλεις, απάντησε στα ελληνικά. Σε παρακαλώ σχολίασε όλα τα παρακάτω. Οπως μπορείς να δεις, δεν είναι μικρός όγκος δουλειάς και τα χρονικά περιθώρια είναι αρκετά στενά (1η Απριλίου η προκαταρκτική έκθεση, 1η Μαΐου τελική έκθεση). Θα την κάνουμε μαζί. Θα μοιραστούμε την αμοιβή 50-50, αλλά θα πρέπει να με καθοδηγήσεις ως προς το πώς να διαχειριστώ τα φορολογικά θέματα. Καταλαβαίνω ότι δεν θέλεις να υπάρχει το όνομά σου στο συμβόλαιο, ισχύει αυτό; Θέλεις να αναγράφεται το όνομά σου δίπλα στο δικό μου στην έκθεση; Κάνε σχόλια σε όλα τα παρακάτω.
Γενικά, και όπως κρίνεις εσύ, μην αναφέρεις ότι κάνεις αυτό το πρότζεκτ για το Open Society γιατί το πιο πιθανό είναι να σου κλείσει πόρτες. Υπάρχει πολύ καχυποψία για το Open Society στην Ελλάδα, βασικά λόγω της θέσης που έχει πάρει σχετικά με την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ταυτοχρόνως γράφω ένα άρθρο για το Aspen Review Eastern Europe, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η οργάνωση για την οποία διεξάγεται αυτή η έρευνα.

Δομή
Η δομή της έκθεσης έχει ως εξής:
Τρισέλιδη σύνοψη και συστάσεις.
Συστάσεις:
Οι συστάσεις θα είναι για μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα βήματα, όπως αναφέρονται εδώ βάση συνεντεύξεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Οι μεσοπρόθεσμες συστάσεις θα συμπεριλαμβάνουν ένα πολιτιστικό γεγονός (που θα καθοριστεί αργότερα) και ένα μονοήμερο συνέδριο για την Ουκρανία και το Διεθνές Δίκαιο, όπου θα παρατίθενται προηγούμενα ως προς τη διαχείριση της κατάστασης στην Ουκρανία (συγκεκριμένα την Κύπρο). Συστάσεις μπορούν να συμπεριλαμβάνουν την ανάπτυξη ικανοτήτων των τοπικών Ουκρανών εκπροσώπων μεταναστών. Βραχυπρόθεσμες συστάσεις θα συμπεριλαμβάνουν ένα action pack ως προς το τι διακυβεύεται για την Ελλάδα στην Ουκρανία και τρόπους αφήγησης των παραλληλισμών στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ έθνους και αυτοκρατορίας έναντι Ελλάδας / Ουκρανίας. Σκέψου αν αυτά μας κάνουν και τι άλλο να προτείνουμε.

Παραρτήματα:
Media
Πολιτικά κόμματα και think tanks
Δημοσκοπήσεις
Επιχειρηματικές σχέσεις
Θρησκευτικοί και πολιτιστικοί δεσμοί
Μετανάστευση και Διασπορά
Ελλάδα και Ουκρανία στο πλαίσιο της ελληνικής οικονομικής κρίσης
Ελλάδα, Ουκρανία και Κυπριακό
Ονόματα και σύντομη περιγραφή των σημαντικών παραγόντων: ένα “ποιος είναι ποιος” με πληροφορίες για τουλάχιστον 50 opinion leaders

Εκθεση
Σύνοψη: Λειτουργώ με υποθέσεις που προέκυψαν από συνεντεύξεις που έχω πάρει μέχρι τώρα ότι η Ρωσία έχει σημαντική πολιτική επιρροή (soft power) στην Ελλάδα, αν και αυτό δεν μεταφράζεται εύκολα σε πολιτική δράση (hard power) (δηλαδή, βέτο σε κυρώσεις της Ε.Ε.). Οι Ελληνες βασικά δεν ενδιαφέρονται για την Ουκρανία και την κρίση εκεί. Αντιλαμβάνονται και κατανοούν την εκεί κρίση με βάση τη δική τους οικονομική κρίση και τη σχέση τους με την Ευρώπη (τη σημερινή εποχή πρωτίστως την Ευρώπη και όχι τις ΗΠΑ). Στον βαθμό που οι σχέσεις με την Ευρώπη παραμένουν στο επίκεντρο και δεν ξεφύγουν, η Ελλάδα θα γαβγίζει αλλά δεν θα δαγκώνει. Αν βελτιωθούν, η Ελλάδα μπορεί να μη γαβγίζει καν (όπως βλέπουμε με την πολιτική της Ελλάδας για το Ισραήλ, ο Κοτζιάς μπορεί να είναι πολύ ρεαλιστής). Αν όμως επιδεινωθούν, η Ελλάδα θα στραφεί προς τη Ρωσία για αυξημένη στήριξη και θα αλλάξει τις πολιτικές για την Ουκρανία αναλόγως. Συμφωνείς με αυτή την υπόθεσης;  Μπορείς να βρεις επιβεβαίωση υπέρ ή κατά στα ΜΜΕ που εξετάζονται;

Media: Εδώ είναι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών (πρέπει να σκεφτούμε πώς να χωρίσουμε τη δουλειά). Πρέπει να δώσουμε ένα “ποιος είναι ποιος” με πληροφορίες για τουλάχιστον 6 εφημερίδες, 10 οπτικοακουστικά μέσα (τηλεόραση και ραδιόφωνο) και 6 διαδικτυακές σελίδες. Κάποια είναι προφανή, αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις οι αλλαγές μέσα στον χρόνο (τουλάχιστον 18 μήνες) είναι σημαντικός παράγοντας. Ακολουθούν κάποιες προτάσεις για εφημερίδες: “Καθημερινή”, “Αυγή”, “Τα Νέα”, “Βήμα”, “Εφημερίδα Συντακτών”, “Ελευθεροτυπία”, “Πρώτο Θέμα”, “Ριζοσπάστης” (;) κ.λπ. Τι άλλο; Protagon; Athens Review of Books (πληροφορίες για τον Κοτζιά); Οσον αφορά την τηλεόραση, μπορούμε απλά να κάνουμε τα βασικά κανάλια. Τι λες για αριστερά blogs; Και για εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς; Νομίζω ότι πρέπει να καλύψουμε την Αριστερά στα FM. ΣΚΑΪ. Τι άλλο; Κάτι από τους εθνικιστές ή την Ακροδεξιά; Η επιλογή μου θα ήταν το “Αρδην” (ήδη το κοιτάζω), που τουλάχιστον επιδιώκει να είναι σοβαρό. Το “Patria” είναι ακόμα πιο ανούσιο. Θα ασχοληθώ με τις θρησκευτικές ιστοσελίδες στο θρησκευτικό και πολιτιστικό παράρτημα. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε συνέντευξη από τον Κώστα Νισένκο (http://www.kathimerini.gr/757296/article/epikairothta/kosmos/viaih-epi8esh-kata-toy-antapokrith-ths-ka8hmerinhs-sthn-krimaia) και τον Κώστα Γερόπουλο από τη “New Europe” για να αναλύσουμε τα ζητήματα, αλλά δεν ξέρω αν είναι συνετό το να μιλήσουμε με τους ανταποκριτές της Ρωσίας Θανάση Αυγερινό, Δημήτρη Λιάτσο, Αχιλλέα Πατσουκα κ.λπ. (τους γνωρίζω όλους). Επίσης, αν πετύχουμε άρθρα με ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε οποιοδήποτε θέμα να το στείλουμε με email ο ένας στον άλλον.

Πολιτικά κόμματα και think tanks:
 Ποιος, αν υπάρχει κάποιος, ασχολείται με τη Ρωσία – Ουκρανία μέσα στο κάθε κόμμα; Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων στη διαμόρφωση πολιτικής; (Το ένστικτό μου λέει ότι δεν παίζει κανένα ρόλο.) Ομολογώ ότι δεν έχω καμία ιδέα πώς να προχωρήσουμε με αυτό, αλλά έχω γράψει στον ακαδημαϊκό Βασίλη Πετσίνη και ελπίζω να κάνω Skype μαζί του σύντομα. Εχω ήδη πάρει συνέντευξη από τον Θάνο Ντόκο (γενικό διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής – ΕΛΙΑΜΕΠ) αυτοπροσώπως.

Δημοσκοπήσεις: Εχω ήδη ξεκινήσει διαδικτυακή έρευνα και υπάρχει ενδιαφέρουσα πληροφορία. Μίλησα με τον Βασίλη Μουρδουκούτα γι’ αυτό και με έχε συμβουλέψει ως προς το πώς να προχωρήσω.

Επιχειρηματικές σχέσεις: Μέχρι τώρα έχω πάρει συνέντευξη από την Ελενα Κοντράτοβα, πρόεδρο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου και την υποδιευθύντριά της Γιούλια Σισάλοβα, διευθύντρια Επικοινωνίας του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου. Σχετικά με τις ελληνοουκρανικές επιχειρηματικές σχέσεις, έλαβα πληροφορίες από την Ολγα Τσέρνοβα, τη δεύτερη τη τάξει στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα. Ολοι μου πρότειναν και άλλους ανθρώπους με τους οποίους αξίζει να μιλήσουμε και έχουν δώσει εκτενή στοιχεία για εμπορικές σχέσεις.

Πολιτισμός & Θρησκεία: Αυτό νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, ίσως πιο σημαντικό από τα ΜΜΕ σε ελληνικό πλαίσιο. Μέχρι στιγμής, έχω πάρει τηλεφωνική συνέντευξη του Μητροπολίτη Ιωάννη από την Πέργαμο (ενός από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη). Εχω διαβάσει το πρόσφατο βιβλίο του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου, “Two bullets for Donetsk”. Εχω προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να επικοινωνήσω με τον ίδιο τον μητροπολίτη και έχω ξεκινήσει δουλειά πάνω σε δύο θρησκευτικές ιστοσελίδες: romfea.gr και amen.gr. Οσον αφορά το πολιτιστικό κομμάτι, σκοπεύω να επικοινωνήσω με τον Στάθη Λιβαθινό, κορυφαίο σκηνοθέτη ρωσικών και άλλων θεατρικών έργων και την ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου. Επίσης, τη διοίκηση στης Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, συγκεκριμένα, την Αφροδίτη Παναγιωτάκου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια, που έχει πολλές γνώσεις σε αυτό το θέμα έχοντας ταξιδέψει και στη Ρωσία και στην Ουκρανία. Επίσης, έχω ηγηθεί μιας συζήτησης σχετικά με αυτό  το θέμα με φοιτητές μου σε μάθημα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να χρησιμοποιήσω τις επαφές μου στα Σλαβικά Τμήματα Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αλλά βασικά γνωρίζω και εγώ ο ίδιος τι γίνεται εκεί. Το Κέντρο Πούσκιν θα ήταν άλλο ένα σημείο επαφής. Το 2016 η Ελλάδα και η Ρωσία θα φιλοξενήσουν η μία την άλλη ως επίκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων στις δύο χώρες. Θα κοιτάζω να καταλάβω τον βαθμό στον οποίο η ρωσική απαράμιλλη πολιτιστική soft power μπορεί να μεταφραστεί σε χάραξη πολιτικής στην Ελλάδα.

Μεταναστευτικό δίκτυο: Μέχρι στιγμής έχω πάρει συνέντευξη από την Ολγα Τσέρνοβα, τη δεύτερη τη τάξει στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, την Τατιάνα Ντίκο, δασκάλα και μεταφράστρια Ρωσικών με έδρα την Αθήνα, ενώ τηλεφωνικώς έχω μιλήσει με την Αννα Κόστιουκ, διοργανώτρια φοιτητών για το Ουκρανία – Κριμαία με έδρα την Αθήνα. Την Ελένη Φασούλα-Παπαϊωάννου, οργανώτρια ρωσικού μεταναστευτικού δικτύου στην Ελλάδα (η οποία μίλησε για τον τρόπο που η προσάρτηση της Κριμαίας έχει οδηγήσει σε διασπάσεις σε μια μέχρι πρότινος βασικά μετά-σοβιετική μάζα ανθρώπων.) Μπορεί να μιλήσω με την Ευτυχία Βουτυρά για μια ακαδημαϊκή άποψη. Εχω ακόμα αρκετή δουλειά να κάνω για να καταλάβω το ρόλο που παίζουν -μπορούν να παίξουν- τα μεταναστευτικά δίκτυα στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο στην παρούσα φάση, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Και μετά υπάρχει το ζήτημα των ρωσόφωνων Πόντιων, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και κάποιοι από το Σουκούμι. Στρέφονται προς τη Ρωσία; Επηρεάζουν πολιτική της Βορείου Ελλάδας όπου μένουν κυρίως; Τέλος, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιηθούν τα όσα λέγονται αναφορικά με την ελληνική Διασπορά στην Ουκρανία (η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν δώσει έμφαση στον ρόλο της Διασπορά τους τελευταίους μήνες);

Εξωτερική πολιτική και Ελληνικός Στρατός: Μέχρι στιγμής έχω πάρει συνέντευξη από τον πρέσβη Ηλία Κλη (πρώην πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα, σύμβουλο του νυν υπουργού Εξωτερικών, σύμβουλος του ΣΕΒ). Ισως είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος για να κατανοήσει κανείς τις ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις αυτή τη στιγμή. Με τον πρέσβη Αλέξανδρο Φίλων (πρώην πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, με τον οποίο έχω συγγένεια). Τον Καπετάνιο Πάνο Στάμου (υποβρύχια, πολλές γνωριμίες στην Κριμαία, επίσης γραμματέας και ηγέτης της Ενωσης Ελληνορωσικής Ιστορίας), ο οποίος τόνισε τη μη πολιτική παράδοση των Ελληνικών Ενοπλων Δυνάμεων. Σκέφτομαι να μιλήσω με τον Θέμο Στοφορόπουλο για την άποψη της εθνικής αριστεράς. Εχω διαβάσει επίσης το πιο πρόσφατο βιβλίο του ΥΠΕΞ Κοτζιά. Ολα αυτά μου έχουν προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τα παραρτήματα 7 & 8 και ειδικά με τη σχέση με το Κυπριακό (που αυτή τη στιγμή η Ελλάδα επιθυμεί να υποβαθμίσει).
Αναμένω την απάντησή σου για όλα αυτά.

Γιάννης»

Ενα από τα δεκάδες χιλιάδες έγγραφα που αποκάλυψαν τα DCLeaks

Αντιδράσεις και στην «Αυγή»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκάλυψη της άγνωστης παράλληλης δράσης του δημοσιογράφου έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και μέσα στην «Αυγή» αφού πολλοί συντάκτες της επίσημης εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την συνεργασία του Ματθαίου Τσιμιτάκη με το ίδρυμα Σόρος.

-/-