ΤΟ… ΚΕΛΙ “33”!

Φίλοι μου / μας!

1. Συγχαίρουμε τον ευφυέστατο Κο ΦΛΩΡΙΔΗ, ο οποίος σε Τ/Ο “πάνελ”, υπό τον δημ/φο Κο Πολίτη, ανέφερε τους “Διεθνείς Εβραίους”, ως “Διεθνείς Επενδυτές”, αναφερόμενος σε 3 “Διεθνή” Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα – Οίκους, και συγκεκριμένα στους “ΦΙΤΣ”, “ΜΟΥΝΤΙΣ” και “ΣΤΑΝΤΑΡ + ΠΟΥΡΣ”!

Επίσης, είπε ορθότατα πως σταθερότητα σημαίνει προοπτική, αλλά και πάλι ορθότατα πως επενδύσεις σημαίνει “δουλειές”!

2. Ομοίως σε Τ/Ο πάνελ… εποχής, αχαχαχαχαχαχα, ο Κος Βορίδης προκληθείς, ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση επαναλήψεως της “Συμφωνίας Των Πρεσπών”, με την… Τουρκία!

Εμείς γράφουμε εδώ σήμερα πως η προς συζήτηση διαφορά μας με την Τουρκία είναι η νησιακή ή άντε και… νησιώτικη, αχαχαχαχαχαχα, υφαλοκρηπίδα και η “ΑΟΖ”, σε Αιγαίο και σε Α. Μεσόγειο!

Επίσης και πάλι προκληθείς, απάντησε ΟΡΘΟΤΑΤΑ πως η ΝΔ δεν είχε ποτέ πει πως θα άλλαζε την “Συμφωνία Των Πρεσπών”, εάν και όταν θα γινόταν Κ-Β, τονίζοντας πως “μιλάμε” για διεθνή συμφωνία και πως κάτι τέτοιο, αν συνέβαινε θα επέφερε / θα είχε νομκικές συνέπειες για την χώρα μας!

Ο Κος Βορίδης είπε, με άλλα λόγια, ό,τι εδώ, από την πρώτη στιγμή, τονίζαμε για την υπόψη συμφωνία, κάτι που με χαιρέκακο ύφος είχε μέσα στην Βουλή, επί “Σόρος-Σύριζα”, ο Κος Παππάς τονίσει, λέγοντας πως “και να χτυπιέστε τώρα, την δέσαμε έτσι την συμφωνία, που δεν αλλάζει με τίποτα”!.. Διαβάστε μας!..

3. Ναι, φίλε μας, όπως μας διάβασες! Πιστεύουμε πως ο “Σορος-Σύριζα” θα αποσπάσει το 15% με 15,50% της εμπιστοσύνης των εκλογέων στις εκλογές της 25-06-2023.

4. Εμείς, γράφαμε για είσοδο στην Ελλάδα “αέρα”, από τον Ιαν. του 2015, έως και τον Ιούνιο του 2015, 1,5 εκ. τουλάχιστον ανθρώπων, προσθέτοντας πως η μεγάλη πλειοψηφία τους, με το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας από την Γερμανίδα Καγκελάριο Κα Μέρκελ, έμεινε στην χώρα μας!..

Όμως σε Τ/Ο “πάνελ” και πάλι… εποχής, ακούσαμε πως τον Οκτ. του 2015 έμπαιναν στην χώρα ημερησίως 8.000 άτομα, όπως δηλαδή και πιο πριν μέσα στο 2015, ενώ τα προς Βορράν σύνορά μας είχαν ήδη κλείσει!..

Αν πούμε, αν δεχτούμε, ως υπόθεση εργασίας, ένα μέσο νούμερο, ήτοι το 5.000, ως ένα νούμερο καθημερινής εισόδου ξένων στην χώρα, από τον Ιαν. του 2015, έως και τον Οκτ. του 2015, τότε 5.000 Χ 30 ημέρες = 150.000 άτομα τον μήνα εισέρχοντο στην χώρα μας Χ 10 μήνες = 1.500.000 άτομα!

Αν πούμε ότι το πάρτι συνεχίστηκε και τους μήνες Νοε και Δεκ του 2015, τότε με τα παραπάνω δεδομένα, προσθέτουμε άλλα 300.000 άτομα στο 1,5 εκρια και το νούμερο γίνεται 1,8 εκ-ρια άτομα! Και ξαναγράφουμε! Με 5.000 άτομα καθημερινή είσοδο “αέρα” στην χώρα!.. Ήσαν όμως μόνον τόσα; …. Χαίρετε!..

Σίγουρα το “πάρτι” θα συνεχίστηκε, αφού το χρήμα δεν… χορταίνεται ποτέ και οι “Σόρος-Συριζαίοι” (κυρίως αυτοί), όπως και τα “Χουντο-λιμά” του Καμμένου βεβαίως, βρήκαν χρυσή ευκαιρία να φτιαχτούν οικονομικά και μάλιστα ανενόχλητοι, αφού κυβερνούσαν!..

Συμπέρασμα! Επί “Σόρος-Σύριζα” ΈΓΙΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ “ΠΑΡΤΙ” ΕΙΣΟΔΟΥ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΓΙΝΕ “ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ” (ΚΑΙ) ΣΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ! (Έτσι λέγεται, δυστυχώς)!..

Τόσο “σέβονταν” οι “Σόρος-Συριζαίοι”, και το Χουντόπαιδο ασφαλώς, αυτό που λένε συνεχώς τώρα, ότι δηλαδή παρέλαβαν χρεοκοπημένη χώρα, κλπ, κλπ, κλπ και ήταν έτσι!

Σε μια χρεοκοπημένη ήδη χώρα δεν “ανοίγεις” τα σύνορά σου… “γιάλα”, ώστε να μεγιστοποιήσεις το πρόβλημα που λες ότι είχες να αντιμετωπίσεις, λέγε με σκληρή χρεοκοπία, λιώνοντας στους φόρους τον ε/λαό προκειμένου να μαζέψεις και μόνον κάποια δις Ευρώ και να τα βάλλεις… κάπου να ευρίσκονται, ούτε και ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΙΣ (!) την χώρα σου στους “Διεθνείς Εβραίους” για 99 χρόνια, διότι απλώς γίνεσαι ένας απλός – απλούστατος… συνεχιστής των προηγουμένων χρεοκοπησάντων την χώρα Πολιτικών, όπως εσύ… έλεγες, αλλά αποδεικνύεσαι και μέγας πολιτικός Υποκριτής..!.. (Είχαν ήδη αποδειχτεί τέτοιοι οι “Σόρος-Τσιπραίοι” με το Δημοψήφισμα! Όπου και να τους πιάσεις βρωμάνε)!..

5. “Έπιαξε”, με τον Εφημέριο του Αγίου Νικολάου (νομίζω) της Πλάκας!..

Οι γυναίκες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εισέρχονται στο Ιερό των Ναών! Άρα, πώς να γίνει δεκτό τα κοριτσάκια να ντύνονται παπαδάκια, αφού εκ των κειμένων εθιμικών και άλλων δικαίων της εκκλησίας μας, τα παπαδάκια μπαινοβγαίνουν στο Ιερό κατά τις διάφορες λειτουργικές εκδηλώσεις λατρείας του Θείου;

Ο Αρχιεπίσκοπος Κος Κος Ιερώνυμος σε όλες τις τελευταίες του παρεμβάσεις ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟΣ και ΜΠΡΑΒΟ του!

6. “Για τους τύπους” και μόνον και με πολύ σεβασμό!

Δυστυχώς και οι 2 γυναίκες ήσαν νεκρές, πριν πάει το ασθενοφόρο του “ΕΚΑΒ”! [Στην Κω και στην Λούτσα (;) η έγκυος Αλβανή]!

Στην Κω πέθανε αμέσως, από σπάσιμο της αορτής της, η γυναίκα (ακαριαίος θάνατος), άρα δεν σωνόταν και από πριν αν ήταν το ασθενοφόρο του “ΕΚΑΒ” εκεί, ενώ θα θέσουμε ένα ερώτημα για την έγκυο που χάθηκε!

Οι πόνοι έπιασαν την γυναίκα από τα ξημερώματα! Αφού δεν ερχόταν κανείς, (πήγε αργά το μεσημέρι το ασθενοφόρο), γιατί δεν την πήγαν οι δικοί της με ένα “ΤΑΧİ”, με ένα ΙΧ, κλπ, αυτοί(!), σε Νοσοκομείο, Κλινική, κλπ και την έβλεπαν να πονάει άπραγοι;

Και κάτι ακόμα! Στα 500μ. από το σπίτι που ήταν η έγκυος, υπήρχε “Κέντρο Υγείας”! (Είδαμε Χάρτη στις ειδήσεις του “ΑΝΤ1” / 08-06-2023)! Γιατί δεν την πήγαν, έστω εκεί, οι δικοί της;

Και για να μην παρεξηγηθούμε! Αυτά που γράψαμε δεν αναιρούν με τίποτα, τα υπαρκτά προβλήματα γενικώς στο “ΕΣΥ”, (για να μην ειδικεύω τα προβλήματα), ένα “ΕΣΥ”που “έβγαλε παλληκάρια” την Ελλάδα και τους Έλληνες (και!) στην “Πανδημία”, (η οποία, ως τέτοια, είχε εξ υπ’ αρχής μια τεράστια δυναμική μολύνσεων, άρα και… θανάτων), όταν γκρεμίστηκαν πολυδιαφημισμένα στην Ευρώπη “Συστήματα Υγείας”!..

7. Η πολύ πράγματι “διαλεχτή” Κα Ζαχαράκη, είναι κόρη του διακεκριμένου μας Πρέσβεως, Κου Ζαχαράκη;

8. Ο γνωστός από το “Βρώμικο 1989” “Σόρος-Συριζαίος” Μαντζουράνης, σε “πάνελ… εποχής”: “Η ΕΥΠ είναι αναξιόπιστη! Σε ελάχιστες περιόδους επιτέλεσε εθνικό ρόλο”!..

9. Η επίθεση στην “Τράπεζα Θεμάτων” τελικώς, ποιόν ή ποιάν είχε χρηματοδότη; Μάθαμε;

10. H ε/φ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” του “διδύμου” Σαββίδη – Μελισσανίδη, μπορεί άνετα να μετονομασθεί σε “ΣΥΡΙΖΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και για να μην στεναχωρήσουμε, εκτων αναγνωστών της, τους αρκετούς Χουντικούς, θα μπορούσε να μετονομασθεί σε “ΧΟΥΝΤΟ-ΣΥΡΙΖΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”!..

11. “Χάκινγκ”, αν δεν απατώμαι, είχαμε και στον “ΕΟΤ”! Τυχαίο;

12. Να γράψουμε ότι και ο ΜΑΔΟΥΡΟ, ο… φίλος του “Χουντόπαιδου”, (για να μην ξεχνάμε τους… υποστηρικτές μας), συνεχάρη τον ΡΤΕ για την εκ νέου εκλογή του στην Προεδρία της τ/Δημοκρατίας!

13. Τα λεγόμενα “Τουρκικά Κράτη”, φέρεται να δημιούργησαν δικό τους “ΔΝΤ” / “IMF”! Παρακολούθηση!

14. Πιστεύουμε, πως αν βγάλλει τελικώς κάτι η “ΕΥΠ” από την έρευνα που κάνει για το δυστύχημα στα “Τέμπη”, κάτι σχετικό με τα αποτελέσματα αυτής της ερεύνης θα μάθει και ο ε/λαός!

15. 85% υποτιμήθηκε η τ/Λίρα, τα τελευταία 5 χρόνια!

16. Παρέμεινε ΓΓ/ΝΑΤΟ ο Κος ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ! Για να δούμε, μήπως αλλάξει και γίνει τουλάχιστον ουδέτερος στα Ε-Τ θέματα, από 100% Τουρκόφιλος, που ήταν έως τώρα!..

17. Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ δήλωσε ήδη από την ημέρα των 2ων τ/εκλογών πως “η Σουηδία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικώς με την ένταξή της στο ΝΑΤΟ”, εννοώντας τις υποχρέωσεις που είχε αναλάβει απέναντι στην Τουρκία, προκειμένου αυτή να πει το “ΝΑΙ” και να ενταχθεί η Σκανδιναβική χώρα στο ΝΑΤΟ!

Δεν ξέρουμε, λίγο πριν από την σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία (Βίλνιους), στις 12-07-2023, τί έχει έως τώρα συζητήσει και τυχόν συναποφασίσει η σχεδόν προσφάτως συσταθείσα “Κοινή Ομάδα Επαφών” Τουρκίας – Σουηδίας – ΝΑΤΟ!.. Υπομονή λοιπόν!..

18. Όταν γράφαμε για τον περίεργο ΑΡΜΕΝΙΟ Πρόεδρο, δεν ακούσαμε αντιδράσεις! Τώρα “φάτε”-τον δίπλα στον ΡΤΕ να κάνει το σκυλάκι του! Ποιοί άραγε διέλυσαν Κε… Σόρος και (!) τους Αρμένηδες;

19. Ο πιο αποτυχημένος… “ever”, αλλ’ όμως και ο πιο “λαμέ”, ο πιο “ιλουστρασιόν” Αμερικανός Πρόεδρος… αδειεύεται, αχαχαχαχαχαχαχα, στις Κυκλάδες! Πρόκειται για τον έγχρωμο “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ” Χουσεϊν Μπαράκ ΟΜΠΑΜΑ, που συνέχισε άριστα την διεθνή καταστροφή που είχε ξεκινήσει ο προκάτοχός του Κος Μπιλ ΚΛΙΝΤΟΝ, ο αποκαλούμενος και “ΓΛΥΚΟΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΣ”!

Τους “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ” όμως Προέδρους των Η.Π.Α., επιτυχημένους και αποτυχημένους, τους προστατεύει πάντα το “Διεθνές Σύστημα”, λέγε με “Διεθνείς Εβραίοι”!..

Μόνον μια “Διμοιρία” άτομα είναι η προσωπική του ασφάλεια!

Στο καράβι που τον πήγαινε στην Πάρο, “έκλεισαν”, κα΄εντολήν, μέχρι και οι κάμερες του πλοίου!

Γειά σου Χουσεϊν, γίγαντα! Γιατί “κυκλοφορεί” ότι τα οικονομικά σου δεν πάνε καλά; Τόσα “κονόμησες”, όλα αυτά τα χρόνια, και εσύ και η Μισέλ, από τα βιβλία, από τα “Γκαλά”, τις δεξιώσεις, κλπ! Πού πήγαν βρε τόσα εκ-ρια $ Η.Π.Α.;

20. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με την ίδια αγάπη, όπως και με την ίδια ζέση τον Ρεπουμπλικανό πρώην Πρόεδρο των Η.Π.Α. Ντόναλντ ΤΡΑΜΠ, ο οποίος κυρίως έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ στην κατεύθυνση της ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ του ΠΛΑΝΗΤΗ μας, λέγε με “ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ”, ενώ απέσυρε, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ του (!), από πολλές περιοχές της Γης αμερικανικά στρατεύματα, που πολεμούσαν και για τα συμφέροντα των λαών, στα μέρη όπου ευρίσκονταν, πλην βεβαίως και για τα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ ανύψωσε οικονομικά τις Η.Π.Α., στο εσωτερικό τους πρωτίστως, όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, μετά από το τέλος του Β’ Π.Π.!..

Τον αντιμετώπισαν βρώμικα και πρόστυχα οι “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ” και το “Διεθνές Σύστημα”, οι κατά ΦΛΩΡΙΔΗ… “Διεθνείς Επενδυτές” και τον έρριξαν, ενώ επειδή και τώρα διεκδικεί να ξαναγίνει Πρόεδρος των Η.Π.Α., κάνοντας όλα τα προβλεπόμενα πολιτικά… βήματα, (εκλογή πρώτα στο Κόμμα του, κλπ, κλπ, κλπ), πολεμιέται και πάλι σκληρά!

ΥΓ. Ρωτάμε! Βρήκαν (η “CIA”) απόρρητα έγγραφα στο ράντζο του Προέδρου μας! ΟΚ!

α. Καλά! Όταν λήγει η θητεία ενός Α/Προέδρου και αυτός δεν έχει επανακλεγεί και παραδίδει στον επόμενο, δεν υπάρχουν “Πρωτόκολλα”, είτε παραλαβής – παράδοσης, είτε πρωτόκολλα που καθορίζουν και διασφαλίζουν ότι δεν θα φύγει τίποτα έξω από τον Λευκό Οίκο; Κολοχανείο είναι τελικώς ο Λευκός Οίκος; Είναι δυνατόν;

β. Με τα απόρρητα που διαβάσαμε στο πρόσφατο παρελθόν να βρέθηκαν στον Πρόεδρο Μπάϊντεν, τί θα γίνει; To ίδιο; Θα κατηγορηθεί το ίδιο;

ΦΙΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ”! ΕΧΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΕΥΤΕΛΙΖΕΣΤΕ; ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ “ΠΡΕΣΤΙΖ” ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΗΝ… ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ;

21. ΔΡ ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΝΤΖΕΡ (18-06-2023): “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ Η ΡΩΣΙΑ”!

Θέλετε, Κε Πρόεδρε, να μας το εξηγήσετε αυτό, αναλύοντάς το;

22. ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΟΣ ΑΦΤΙΑΣ, ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο ΡΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΗΣ (ΜΕ ΦΙΝΤΑΝ ΩΣ ΥΠΕΞ), ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

“… ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… “!..

23. Είναι σημειωτέον (!) ότι ο Ρ/Πρόεδρος Κος Β. ΠΟΥΤΙΝ, δεν μετέβη στην ορκωμοσία του ΡΤΕ, στην Άγκυρα!.. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν παρέστη, φοβούμενος απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, και μόνον!..

24. Ρε σεις Τούρκοι! Τί ακριβώς περιλαμβάνει το εκπονηθέν σχέδιό σας, με τον τίτλο “Σχέδιο Επείγουσας Δράσης” για τα α/φ της ΤΠΑ; Θα μας πείτε; / Έίστε τελικώς τόσο πολύ κολοχανείο στην ΠΑ σας;

25. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Τουρκία θα συνεχίσει να ψάχνει, ως προς εμάς πάντα, για τετελεσμένα!..

26. Είχαμε, πρόσφατα, συζητήσεις ανάμεσα σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Παλαιστίνιους για την μεταφορά και διανομή του πετρελαίου στην… εμπρός τους ευρισκόμενη θάλασσα!..

27. Διαβάζω ότι η Γραμματέας του Αρχιεπισκόπου ΜΑΚΑΡΙΟΥ του Γ’ τον κατασκόπευε, για λογαριασμό των Άγγλων και λέγω! Σώωωωωπα!

Να προσέχετε ΑΠΑΝΤΕΣ και ΑΠΑΣΕΣ τους / τις γραμματείς σας! Σας το γράφουμε, εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον!..

“Πρώτα ο Θεός” σύντομα θα γράψουμε κάποια πράγματα για την Κατασκοπεία, όπως ιστορικά, κλπ!..

28. Χίος! Κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, αφού αποτέλεσε ηχηρότατη μεταγραφή του διδύμου Μελισσανίδη – Σαββίδη! Έγραψε για τον Κο Α/ΓΓΕΘΑ, Κων-νο ΦΛΩΡΟ! “Ο κλάνας ο ΓΕΕΘΑ με τα μαύρα της μεζονέτας”! Δεν κουνήθηκε φύλο! Αυτή είναι η Ελλάδα του 2023!..

29. Μην αναρωτιέσαι και μην ψάχνεις, Κε Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ! Τον Βελόπουλο τον πληρώνει ο Σαββίδης, λέγε με Ρωσία! Βάλε πχ το “ALERT” το βράδυ (εκπομπή πρώην φανατικού ΠΑΣΟΚου, δημ/φου ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ) και θα δεις όλες τις μεγαλο-βδέλες του Μπάουκ, που του τρώνε λεφτά!.. (Ο Σαββίδης έκανε βουλευτή και τον Χήτα, στηρίζει τον Ρ/Σ του Πετρουλάκη, πληρώνει το “ΟΡΕΝ”, και, και, και, ……..)!..

30.

Gizli belgeler ortaya çıktı, Alman ordusuyla ilgili flaş iddia!

Almanya merkezli Der Spiegel dergisi, gizli savunma bakanlığı belgelerine dayandırdığı haberinde Alman ordusunun envanterinde sadece 20 bin yüksek patlayıcı top mermisi kaldığını belirtti.

20.06.2023 

Almanya’nın Rusya’nın saldırıları karşısında Ukrayna’ya askeri desteği sürerken, Almanya merkezli haftalık yayınlanan siyasi dergi Der Spiegel, bütçe komitesini acil alım yapılması gerektiğine ikna etmek için Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan gizli belgelere dayandırdığı haberinde, Almanya ordusunun envanterinde sadece 20 bin yüksek patlayıcı top mermisi kaldığını belirtti.

Haberde, Alman ordusunun NATO’nun 30 günlük yoğun muharebeye dayanacak şekilde yeterli top stokuna sahip olmak için 2031 yılına kadar yaklaşık 230 bin mermilik bir envanter oluşturması gerektiğine dikkat çekildi.

Haberde, Savunma Bakanlığının bütçe komitesine önümüzdeki aylarda hızlandırılmış topçu ve tank mühimmatı alımı için 9 sözleşme sunmayı hedeflediği öne sürüldü.

Almanya gibi birçok ülke geçtiğimiz sene şubat ayında bu yana Rusya’nın saldırılarına karşı kendisini savunması için Ukrayna’ya obüsler tarafından kullanılan top mermisi tedarik etmek için harekete geçtiler ve kendi savunmaları için bulunan stokları erittiler.

Bahadır ALEMDARHaber7.com – Editör
31.

Hristiyanlık Çin’de hızla yayılıyor

MUSTAFA YÜREKLİ
HABER7 YAZARI

Hristiyanlık Çin’de hızla yayılıyor

20.06.2023

Asya ve doğu ülkeleri, şimdiye kadar kendilerini tanımladıkları örf, adet ve gelenekleriyle, milli kültürleriyle  ve hali hazırdaki devlet politikasıyla çatışmasına rağmen önce Batılaşma, sonra küreselleşme olarak kavramlaştırılan Amerikanlaşma sonucu sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal dönüşüme maruz kalıyor. Asya’da ve kıtadaki her ülkede, Türkiye’de, İran’da, Hindistan’da Rusya!da, Çin’de sözkonusu toplumsal dönüşüm, batılılaşma ve Amerikanlaşma birbirinden farklı şekillerde ve biçimlerde de olsa son derece sancılı gerçekleşmektedir.

Çoğu Asya ülkesinde batılılaşma, Amerikanlaşma, toplumun geçmişten beri gelen kendi kültürü ile bağdaşmaması sonucunda çözülmeye yol açtığından küreselleşme sürecinde tek tip modern toplum modeli ortaya çıkmaktadır..

Küreselleşme içindeki sözkonusu değişimde toplumlar din, tarih ve dil gibi temel kurumlarından koparak uzaklaşmaktadır.

ÇİN’İN BATILILAŞMASI VE AMERİKANLAŞMASI

Çin’de büyük kitleler kendi yazısını okuyamaz hale geldi. Binlerce karakterden oluşan tarihi Çin yazısInın öğrenilmesi zaten oldukça güç.. Modernleşme Çinlilerim yazılarını öğrenme motivasyonunu bitirdi; Çinliler kendi yazılarını okur yazar olmaktan çıkıyor..

Oysa Çinliler İngilizce konuşabiliyor, konuşmak istiyorlar. Yabancı olduklarını anladıkları biriyle İngilizce konuşmakta ısrar ediyorlar. Yabancıların bu kadar zor ve kendilerine göre önemsiz olan dilleri Çinceyi öğrenme nedenlerini merak ediyorlar.

Devlet binalarının üzerinde karakterlerle yazılmış isimlerinin altına “İngilizce” isimleri de yer alıyor.

Çoğunluğunu çekik gözlü, düz-esmer saçlıların oluşturduğu Çin’de biyolojik / etnik köken birliği, fizik benzerlik dışında ortak bağ kalmamış.. Çin’de yabancı olmak yine büyük üstünlük ve farklılık göstergesi.

Batı, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa, markalarıyla Çin pazarını renklendirmekte; mankenleri ve filmleriyle de reklam panolarını televizyonları doldurmaktadır.  Çin hükümetlerinin bütün yapabildiği uluslararası pazarda ağırlığını koruyan tüm yabancı ürünlere alternatif yerli bir marka çıkarmak ve sözkonusu yabancı markalara dair caydırıcı açıklamalar yayımlamak.. Sokaktaki Çinliler, sözkonusu yerli markaları “alternatif” olarak görülüyor.

ÇİN MEZALİMİ

Dünyada ve Asya ülkelerinde batılılaşma – Amerikanlaşma denilen şey, yabancılaşma ve medeniyet bunalımına düşme.. Bunalım toplumlarını Hıristiyanlığa yönlendirmek kolay çünkü..

Çin komünist devrim yaparak zaten 1948’de Batılılaşmıştı.. Kapitalizm gibi komünizm de Batılı ideoloji, özde pozitivist, materyalist, tanrı tanımaz ve din düşmanı.. Komünizm Çin’de Budizmle savaştı önce.

Çinliler, dinleri Budizmden uzaklaşmış durumda..  Tapınakları ve burada yaşayan keşişleriyle halktan ayrı bir züht yaşamı oluşturan Budizm, küreselleşen Çin ve Çin halkı için unutulmaya yüz tutmuş bir din, bir kültür artık..

Çin’de 56 ırk ve bu ırkların bağlı oldukları değişik dinlere mensup insanlar bulunuyor. Çin hükümeti Müslümanların büyük çoğunluğunun bulunduğu Urumçi ve Sincan bölgelerini ve burada yaşayan Türkleri büyük bir problem olarak görüyor. Çinli Müslümanlar ve Çinli Hristiyanlar hakkında doğru verilere erişmek zordur.

Araştırmalara göre Çin’in önemli merkezlerinde yaşayan akademisyen, önemli dairelerde devlet memuru Uygurlar mevcuttur. Çin’de bir Uygur Türkü, Müslümanlıktan, Sincanlılıktan ve Urumçililikten kurtulduğu, küresellşmeye uyup modern dünyanın kendine sunduğu yeni kimliklere ayak uydurduğu sürece hiç bir sorun yaşamaz.

Çin’in Müslümanlara yönelik yasaklarından biri de oruç ve halka açık alanlarda namaz kılınmasına yönelik oldu. Sincan Özerk Bölgesi’nde Müslüman Uygurlara uygulandığı belirtilen sert önlemler, her adımı takip eden gözetleme sistemleri, dini yasaklar ve 1 milyondan fazla kişinin “toplama kamplarına” kapatıldığı haberleriyle gündeme gelen Çin’de Hıristiyan nüfusun da baskılara maruz kaldığı belirtiliyor.

Sincan’da Müslümanlara İslami cenaze töreni düzenlenmeleri yasaklanırken, ülkedeki Hıristiyanlara da defin töreni sırasında dini usullerden uzak durmalarının emredilmesi medyada yer alan haberler arasında.. Getirilen düzenlemelerden biri, “din görevlilerinin cenaze törenlerine katılmasını yasaklıyor” ve “sayıları 10’u aşmayacak şekilde, ölen kişinin yakınlarının alçak sesle dini metinleri okumalarına ya da ilahi söylemelerine” müsaade ediyor.

ÇİN KUR’AN VE İNCİL’İ KOMÜNİZME ‘UYARLAMAK’ İSTİYOR

Çin’de dinî faaliyetler hükûmet makamları tarafından yine sık denetilmeye devam etmektedir. Çin devleti resmi olarak 4 dini inancı tanıyor: Budizm, Taoizm, İslam ve hristiyanlık. Günümüzde Çin’deki Hristiyan nüfus, Katolik, Protestan, Evanjelika ve az sayıda da olsa Ortodoks Hristiyandan oluşuyor.

18 yaşı üzerindeki Çinlilere ancak hükûmet tarafından resmen onaylanmış Hristiyan gruplara, örneğin Çin Yurtsever Katolik Derneği’ne  üye olmalarına izin verilmektedir. Buna rağmen, birçok Hristiyan gayriresmî ağların veya kayıt dışı cemaatların çerçevesinde faaliyette bulunmaktadır; bu tür ağlar ve cemaatleri ‘ev kilisesi’ veya ‘yeraltı kilise’ olarak adlandırıyorlar..

Komünist Parti, sadece Müslümanlara değil, ülke nüfusunun yüzde 5’ini oluşturan Hristiyanlara da ciddi kısıtlamalar getiriyor. Çin’deki dini hayat konusunda medyaya değerlendirme yapan bazı uzmanlar, Pekin yönetiminin Hıristiyan sayısındaki artış ve onların Batı’yla muhtemel bağlantılarından kaynaklanan rahatsızlığında hedefin “Hıristiyanlığı yok etmek” değil “dize getirmek” olduğunu iddia etti. Duke Üniversitesi’nden profesör Lian XŞi, meseleyi Guardian gazetesine değerlendirirken, “Hükümet Hıristiyanlığı partinin emrinde tamamen yerli bir dine dönüştürmek için Hıristiyanlığı ‘Çinlileştirme’ kampanyası yürütüyor” ifadelerini kullandı.

Çin, Kuran ve İncil’in içeriğini Komünist Parti ideolojisine göre ‘uyarlamak’ için harekete geçti.. Çin Komünist Partisi’nin, ülkede Kur’an, İncil ve Budist Sutraların meallerinin iktidarın ideolojisine göre yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattığı öne sürüldü. Fransız Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre Başbakan Yardımcısı Wang Yang’, geçern kasım ayında ülkenin en önemli din adamlarının davet edildiği sempozyumda bu konuyu gündeme getirdi. Wang, Müslümanlar, Hristiyanlar ve Budistler için kutsal olan kitapların Komünist Partisi ideolojilerine uyumlu hale getirilip bu şekilde yorumlanması gerektiğini söyledi.

HIRİSTİYANLIK ÇİN’DE YAYILIYOR

1970’lerin sonlarında uygulanan ekonomik açılma sırasında dine ilişkin faaliyetlere uygulanan kısıtlamaların hafifletilmesinden beri Çin’deki Hristiyanların sayısı büyük oranda artmıştır; 1949 yılı öncesinde üç milyonu Katolik, bir milyonu ise Protestan yaklaşık dört milyon Hristiyan vardı..

Purdue Üniversitesi’nden sosyolog profesör Fenggang Yang, 2 Ocak’ta Time dergisine yaptığı açıklamada, Çin anakarasında 2020 itibarıyla 116 milyon Protestan Hıristiyan olduğunu belirtirken, “2030’a gelindiğinde Çin’de muhtemelen dünyanın diğer ülkelerinden daha çok Hıristiyan yaşıyor olacak” tahminini yaptı.

Hong Kong Çin Üniversitesi’nde misafir profesör Willy Lam ise Çin Komünist Partisi’nin ve hükümet liderlerinin bu durumdan kaygı duyduğu değerlendirmesini yaptı. Çin’de gizli kiliselerin “süratle yayıldığını” ifade eden Lam, “Çin hükümeti, aralarında az eğitimli insanların da olduğu daha fazla kişinin resmi milliyetçilik ve yurtseverliğe değil de manevi ihtiyaçları için kiliseye yönelmesinden korkuyor” dedi.

Çin’de her yıl milyonlarca kişi Hristiyan oluyor. Çin’de Hristiyan nüfusu oranı % 5’ten fazladır; % 10’a, % 15’e  dayandığı hesaplanıyor.. Yani Hristiyan nüfusu 250.000.000  (iki yüz elli milyon) civarındadır. Çin’deki Hristiyan nüfusun 2030’a kadar 300.000.000’a ulaşacağı tahmin ediliyor.

Eleştirilerin hedefindeki Çinli yetkililerse “Batı’nın Hıristiyanlığı, iktidarı devirmek için kullandığını” öne sürüyor. Çin de küreselleşmenin Psikososyal Haçlı Seferi olduğunun farkında..

32.

Yellen’den dolar itirafı: Düşüş bekliyoruz

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, geçtiğimiz günlerde Kongre’de yaptığı konuşmada , ABD dolarının rezerv para birimi statüsünün kademeli bir düşüş yaşayabileceği söyledi.

19.06.2023
Şu an halihazırda rezerv para birimi olan ABD dolarının bu gücünü kaybedeceği tartışmaları uzun bir zamandır sürüyor. İlk başta özellikle ABD tarafından bu iddialar kesin olarak reddedilse de son dönemde dünya ekonominde önemli yerlere sahip ülkelerin başlattığı dolarsızlaşma çabaları artık dikkat çeken bir boyut kazandı.

Özellikle Rusya ve Çin’in başlattığı yuan ile ticaret dolar karşısında yeni alternatif olarak gösterilirken bu gelişmeler ABD’ye elinde son süper güç olan doları vurmaya başladı.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Rusya’nın yerel para ve yuan kullanmaya başlarken, benzer şekilde Suudi Arabistan da Çin’e petrol ihracatını yine Yuan’la yapmayı planlıyor. Öte yandan Bangladeş Rus nükleer santralinin 318 milyon dolarlık taksitini Çin’in para birimi yuan cinsinden ödeyeceğini açıkladı.

YELLEN DOLARIN STATÜSÜNDE DÜŞÜŞ BEKLİYOR
Bu gelişmeler sonrası “ABD doları tahtından mı oluyor?” tartışmasını alevlendirirken ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, geçtiğimiz günlerde Kongre’de yaptığı konuşmada , ABD dolarının rezerv para birimi statüsünün kademeli bir düşüş yaşayabileceği görüşünü dile getirdi.

KAYNAK: HABER7
33. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ “ΣΟΡΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ” ΕΓΡΑΨΑΝ!
Milat Gazetesi İlk Sayfası
Yeni Birlik Gazetesi İlk Sayfası
ΕΛΛΗΝΑΣ
-/-