Ανάκατα “3”!..

Συνεχίζουμε Φίλοι με τα… “ΑΝΑΚΑΤΑ”!

ω 

1. Για σένα, τα παρακάτω 2 επιλεγέντα, από εμένα, στοιχεία της Φαναριωτικής, Οθωμανικής και σύγχρονης τ/εξωτερικής πολιτικής, μεγάλε… Πολιτικέ Άνδρα, Κε Κοτζιά, μπας (που δεν πρόκειται βεβαίως) να αντιληφθείς κάποια πράγματα! Βάλλε την Κα… Πρόκου να σου / σας τα μεταφράσει!..

 • Bardağın yarısı boş değil, yarısı dolu.
 • Düşmanın dahi olsa ipi hiç bir zaman koparma, gevşek tut, çünkü o bağ günün birinde sana lazım olabilir!.. 

 

2. Σου απαντώ Άφρονα!

– Ο Τ/Καθηγητής (δεν ξέρω αν είναι ακόμα Καθ-τής, αν… ζει, κλπ) των διεθνών σχέσεων του Παν-μίου Κοτς, Δρ Αχμέτ Ιτσντουϊγκού, έγραφε τα παρακάτω, το 2003(!), σε επίκαιρη παρέμβασή του, με τίτλο, Η Λαθρομετανάστευση στην Τουρκία, στο Τρίγωνο Ασία – Αφρική – Ευρώπη” / “Asya-Afrika-Avrupa Üçgeninde Türkiye‘de kaçak göçü:

“Απ’ την Τουρκία περνάνε περίπου κατ’ έτος 100.000 λαθρομετανάστες. Το ελάχιστο “κατά κεφαλήν” τίμημα ενός εκάστου είναι 1000 $ Η.Π.Α.“!..

– Υπολόγισε λοιπόν: 100.000 Χ 1.000 = 100.000.000 $ Η.Π.Α. ! Τί δεν καταλαβαίνεις;

– Τα παραπάνω νούμερα στην προ-SOROS εποχή! Σήμερα, που τα πάντα κατευθύνει, ως ο “καθ’ ύλην” αρμόδιος εκπρόσωπος, των Παγκοσμιοποιημένων και παρουσιαζομένων ως Αριστερών, “Διεθνών Εβραίων”, G. SOROS, τί λες να… γίνεται;

Κάθησε, ψάξε και μελέτησε το “σάϊτ” μας, στο οποίο αναλύουμε τα πάντα, σχετικά με το θέμα, το οποίο όπως εξελίχθηκε, (μαζί με τις -κατ’ ουσίαν- στημένες πολιτικές εθνικές μας εξελίξεις, και τα… “εν πολλοίς” δρομολογημένα εθνικά μας δεδομένα), αποτελεί ήδη τον εθνικό μας, μέγα… δολοφόνο!

3. Πήγαινε ρε… Αλβανέ, με έναν που απλώς ξέρει την ελληνική γλώσσα, εσύ που μου διαμαρτύρεσαι, και δες πχ τα “Αρχαία” στο Βουθρωτό, στην Απολλωνία, κλπ, γράψε πάνω σ’ ένα κομμάτι χαρτί, κάτι που αναγράφεται πάνω σ’ ένα απ’ αυτά τα μνημεία και μετά ρώτα τον ελληνομαθή συνοδό σου, να δεις και να δούμε, θα μπορέσει να στο διαβάσει ή όχι;

Παρακάτω: Το Δυρράχιο ρε Αλβανέ, που… θίχτηκες, κτίστηκε από τους Αρχαίους Έλληνες Κορινθίους και Κερκυραίους (σε μία εκ των περιόδων συμμαχίας τους, υπό την Αθηναϊκή ηγεμονία) και λεγόταν Επίδαμνος! (Ό,τι πιο ελληνικό Αλβανέ ήταν το Δυρράχιο και ξέρεις γιατί; Διότι Επίδαμνος ήταν η(!) πόλις των πιο γνησίων των Ελλήνων, των Αχαιών, και συγκεκριμένα αυτών που ζούσαν στο Άργος και στις… Μυκήνες! (Κάτι θα έχεις ακούσει για τον Αγαμέμνονα, κλπ! Λέω εγώ τώρα)! Σήμερα είναι ένα μικρό και… άσημο χωριό του Ν. Αργολίδος)! Κατάλαβες τώρα για το Δυρράχιο, που έγραψα / – με και(!) τις προάλλες;

– “Πάμε πιο κάτω”: H Ιστορία μιλάει με “γραπτά κείμενα”! Έχετε κανένα τέτοιο που να δείχνει το ποιοί είστε, όπως Ιλλυριοί, που λέτε, κλπ; Όχι! Μόλις στα τέλη του 19ου αι. και μέσω της “Αλβανικής Λίγκα”, που είχε σχηματιστεί το 1879, στην υπόδουλη ακόμα Πρωτεύουσά μας, στην Πόλη, από τον εβραϊκών ριζών (ντονμές) Σαμί Σαμί ΦΡΑΣΕΡΙ και κυρίως από τον λογοτέχνη Ναϊμ ΦΡΑΣΕΡΙ, τον Πατέρα της Λογοτεχνίας σας, αρχίσατε να διαμορφώνετε την σημερινή σας γλώσσα, μαζί με το νέο Κράτος σας, αφού αλβανικό Κράτος δεν υπήρχε, αλλά Φάρες! (Πχ Χριστιανοί Τόσκηδες στο Νότο, Μουσουλμάνοι Γκέκηδες στον Βορρά, κλπ).

Μέχρι την γραμμή Τίρανα – Δυρράχιο ήταν η ελληνικότατη Ήπειρος, ασχέτως αν οι Μ. Δυνάμεις κάποτε, και κυρίως η Ιταλία, αποφάσισαν να μας αφήσουν -αρχικά- σχεδόν την μισή, την οποία ονόμασαν Β. Ήπειρο, αφού η Ήπειρος ήταν πάντα μία και ενιαία, και που βεβαίως εμείς κακώς ή εξ ανάγκης, δεχτήκαμε να την αποκαλούμε έτσι!

– Αλήθεια ο Βασιλιάς Πύρρος τί γλώσσα μιλούσε;

– Ο… Σκεντέρ-Μπέης (Ισκεντέρ = Αλέξανδρος) τί γλώσσα μιλούσε; (Αναφέρομαι στην μητρική του και κύρια)!

Μπορείτε να παρουσιάσετε έστω και ένα κείμενο, που να αναφέρει την λέξη Αλβανός, προ της εποχής των παραπάνω… Ντονμέδων; Αλβανοί, όπως το γνωρίζεις, ήσαν άτομα κατοικούντες κοντά στον Καύκασο και απ’ εκεί ήλθαν σε… εμάς εδώ! Τα γράφουμε όλα εδώ! “Κάθησε”, “ψάξε” μας και μελέτησε, ενώ πες και στην… γουρουνίτσα την… Κοτσάκου, απ’ το… Λούσνιε (κατάλαβες!) να κάνει το ίδιο!

– Δυστυχώς για τους κατευθυντήριους μοχλούς της προπαγάνδας σας, είστε πρώην ΕΛΛΗΝΕΣ (σίγουρα μέχρι την γραμμή Τίρανα – Δυρράχιο), που στο ιστορικό διάβα, για διάφορες αιτίες και λόγους ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΤΗΚΑΝ ή έγιναν ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ, κάτω από τις γνωστές διαδικασίες!

 • Γι’ αυτό και τα ονόματα σας είναι ελληνικότατα (κυρίως των κατοικούντων έως το Β. όριο της Ηπείρου, που έγραφα πιο πάνω)!
 • Γι’ αυτό και η γλώσσα σας είναι στο 50% -τουλάχιστον-… ελληνική, έξυπνα… παραποιημένη ! Πες πχ στην Κοτσάκου να μας φέρει ένα γραπτό κέιμενο με την… αλβανική γλώσσα ρε… χαζούλη των 2500 ετών… Ιστορίας σας; Μπορεί; Εσύ όμως μπορείς, “εν τω μεταξύ”, να διαβάζεις ή να αρχίσεις να διαβάζεις Όμηρο!.. Κατάλαβες!..

– Κρίμα λοιπόν και σε “κόβω” για έξυπνο! Οι προ-προ-προ-προπάτορες σας ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ και εσείς απόγονοι Ελλήνων χαμένων στην ιστορική πορεία του… χρόνου, που οι Οθωμανοί κάποτε και οι Τούρκοι σήμερα, με κύριο όπλο τους τότε τη βία και το φόβο και σήμερα το αφθόνως ρέον χρήμα, σας έκαναν και συνεχίζουν να σας κάνουν (απούσης της Ελλάδος, για μια σειρά από λόγους) Μουσουλμάνους, ώστε να κοπεί απότομα κάθε σχέση και δεσμό σας με εμάς, τους Έλληνες!..

 • Α! Αλήθεια! Ο Χότζα ήταν ή όχι Έλληνας; Οι 2 στους 3 που παρουσιάζετε στο Μουσείο σας στην Αυλώνα ως ιδρυτές της σύγχρονης Αλβανίας παντρεύτηκαν ή όχι Ελληνίδες; Άρα η φύτρα, η γενιά σας (ακόμα και “έτσι να το δεις”, για μετά το 1912-1913, κλπ) είναι… ελληνική!..
 • Επίσης! Ο Ράμα τί είναι άραγε; Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..
 • Ο Νόλι; (Αυτός ο εκδιωχθείς απ’ το ελληνικό Κράτος και την Ελλαδική Εκκλησία, ιερωμένος – απατεώνας)!..
 • O Φάτος Nάνο;
 • Ο μέγας… Ιστορικός σας, τέως ΥΠΕΞ Πασκάλ Μίλο; [Ναι, αυτός που έψαχνε για… Αλβανούς(!) και στον Ν. Έβρου, όταν ήταν ΥΠΕΞ σας]!.. Και, και, και, και, … … …

– Τέλος, αναρρωτήσου!

 • Από πού και έως πού, ο Βυζαντινός Δικέφαλος Αετός είναι… Αλβανικός ή Σλαβικός, που τον έχετε πάρει όλοι σας και αυτόν;
 • Γιατί το Βυζάντιο μιλούσε και δίδασκε Ελληνικά;
 • Γιατί ο Πατριάρχης ήταν, είναι και θα είναι πάντα Έλληνας;

Το ίδιο συμβαίνει -περίπου ανάλογα με εσάς- και στα εδάφη της σημερινής (για λίγο ακόμα βεβαίως), Τουρκίας! Έχεις πάει πχ να δεις στο Όρος Νεμρούτ, τον Θεό των Θεών, τον ΔΙΑ, ένα άγαλμα (πώς αλλιώς να το πω) που ήταν 40 χρόνια χωρίς την… μύτη του, που είχε σπάσει και που περίμενε για 10ετίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο, του Αντιγιαμάν; (Εκεί έκανε αρχαιολογικές εργασίες η Τερέζα Γκόελλ, που πέθανε το 1985)! Έχεις πάει Έφεσσο, Πέργαμο, Τροία, Καππαδοκία, στην “πάλαι ποτέ” “Gavür Izmır” / “Η Σμύρνη των Απίστων” (λέγε με Ελλήνων), στον Πόντο, κλπ, κλπ, κλπ;

Οι Τούρκοι, σαν και εσάς, σαν τους Σκοπιανούς, τους Γυφτο-Σλάβους με την… Μακεδονία, έκλεψαν και αυτοί και καπηλεύονται την Ιστορία μας! Έχουν το όρος Όλυμπο, και λένε πως οι Αρχαίοι Έλληνες Θεοί ήσαν Τούρκοι, πως ο Όλυμπος είναι αυτός της Προύσσας και όχι της Θεσσαλίας, και άλλα πολλά, με κορυφαίο το ότι τα αρχαία σε Έφεσο, Πέργαμο, κλπ, είναι… Ρωμαϊκά, κλπ! Αχαχαχαχαχαχαχαχα! Λένε δηλαδή τις ίδιες παπαριές που λέτε και εσείς Αλβανέ, ενώ όπου και αν σκάψεις στα εδάφη και των 2 σημερινών χωρών σας (και όχι μόνον) θα βρεις ελληνικά(!!!) μνημεία και ελληνική(!!!) γλώσσα!..

– Είχε πάει εκεί στην Μ. Ασία, στα “αρχαία” μας, στην Έφεσσο, στην Πέργαμο, κλπ, και η Κα Κλάντον, συγγνώμη Κλίντον ήθελα να πω, μαζί με την κόρη της Τσέλσυ, η Χίλαρυ ντε, (ναι αυτή που δεν μπορεί να αντέξει ότι ηττήθηκε* από τον Τραμπ και έβαλε μια πόρνη να λέει συνεχώς… παπαριές, μέχρι και για το σχήμα του… παπαριού του Προέδρου, η ξεφτιλισμένη), και έδινε τότε συγχαρητήρια στους Τούρκους, που της τα παρουσίαζαν ως Ρωμαϊκά!.. Ναι, είναι δυνατόν!..

* Τόσο άρρωστη ψυχολογικά είναι η πρώην Α/ΥΠΕΞ και όμως ο Τραμπ, Κος(!), δεν της κάνει αντίστοιχο βρώμικο πόλεμο, όπως θα μπορούσε, αφού είναι φανερό πως η Κα αυτή, το καλύτερο κάποτε… “πιστόλι” της Παγκοσμιοποίησης, στις Η.Π.Α., είναι… έμπλεος ψυχολογικών προβλημάτων! Τώρα φέρεται να προωθεί / να ετοιμάζει την κόρη της (παντρεμένη με γιο Μεγαλο- “Διεθνούς Εβραίου”) για υποψήφια Πρόεδρο, των Η.Π.Α.!..

Ξύπνα” λοιπόν Αλβανέ και σκέψου πως αν πχ γινόταν μια Ε-Α Ομοσπονδία, κάποτε βεβαίως, (πχ την 10ετία του 1920), όχι τώρα, όχι σήμερα, αφού αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω του μίσους που σας γέμισε για εμάς τους Έλληνες, ο… συγχωρεμένος (λέμε τώρα…), Γενίτσαρος Κομμουνιστής Χότζας, όπως και οι Οθωμανοί, που κράτησαν τα Βαλκάνια στο σκοτάδι για αιώνες, θα είχαμε κατακτήσει και… εύκολα, ως ΕΛΛΗΝΕΣ(!) όλοι μας, πολλούς ζητούμενους… “παππάδες!..

– Σε ό,τι αφορά τους Τσάμηδες, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία και τονίζοντας την ελληνικότητά τους, δεν αντηλλάγησαν, μετά το 1923, (ζητώντάς το επίσημα από την τότε ε/Κ-Β που το αποδέχθηκε), κατά τα γνωστά τότε ισχύσαντα, έχουμε γράψει ξανά!

– Ζώντας σήμερα τον Εθνικισμό σας, (και για άλλα -εκτιμώ- 30 χρόνια μπροστά), κάτι πολύ φυσιολογικό για πρώην κομμουνιστική χώρα, αναπτύξατε με… πρωτοβουλία του γιατρού του Χότζα, του Ψυχίατρου Μπερίσα και με την…πολλαπλή βοήθεια της ΜΙΤ, την γνωστή σας θεωρία περί Τσάμηδων, μια θεωρία που ανέλαβε, κατόπιν σχετικής εντολής, (κατάλαβες…), να… συμπυκνώσει σε ένα βιβλίο, (Γενικά Αρχεία του Κράτους, “Ντοκουμέντα για τους Τσάμηδες, 1912 – 1939”), πριν από 18 χρόνια (2000), η Καλλιόπη ΝΑΣΚΑ! (Αλήθεια! Μήπως ξέρεις αν το όνομά της, το “Καλλιόπη” είναι ελληνικότατο και αν είναι άθροισμα του καλός” και της “όψη”, δηλαδή αν πρόκειται για εκείνον ή εκείνη που μιλάει ωραία, κλπ;  Πολύ Αλβανίδα είναι και αυτή!.. Απλά χάσατε την… πυξίδα σας ρε Αλβανέ, ξύπναααααααααααα)!..

Στον σχεδιασμό σας για την… αποκατάσταση(sic) των φιλοναζιστών μουσουλμάνων σφαγέων Τσάμηδων της “Κατοχής”, μιλήσατε για… Γενοκτονία τους (sic), … υλοποιώντας την γνωστή παροιμία μας “εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι”, φτιάξατε διάφορες σχετικές Οργανώσεις, κλπ, αναπτύξατε και πάλι σχέσεις με την ΜΑΦΙΑ σας, ώστε να μπορείτε να τις χρηματοδοτείτε (στην Ελβετία διαβιούν πολλοί… άγνωστοι σε εμάς (αχαχαχαχαχαχα) Αλβανοί που… βοηθούν οικονομικά),  ενώ δημιουργήσατε -είπατε- μέχρι και… Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς” (UÇÇ)!..

– Ξέχασα να σου πω, πως οι Τσάμηδες εξισλαμίστηκαν, ναι (αυτό αποτελεί την καλύτερη… τροφή σήμερα για την ΜΙΤ), αλλ’ όχι όλοι βεβαίως, αφού πολλοί Τσάμηδες παρέμειναν Χριστιανοί και Έλληνες, όπως ήσαν δηλ. αρχικά, και δεν… εμήδισαν! (Σήμερα έχουμε… 20 Τσάμηδες στην υπόψη περιοχή, αν έχουμε και τόσους, με ελληνικότατη συνείδηση)!..

– Απόδειξη της ελληνικότητός τους Αλβανέ είναι το ίδιο τους το όνομα, αφού το “Τσάμης” προέρχεται απ’ το Θύαμις”, το όνομα δηλαδή του εκεί ποταμού, όνομα που έγινε “Θυάμης” και τελικά “Τσάμης”)!

– Οι Τσάμηδες, για να μην δικασθούν για προδοσία και συνεργασία με τους Ναζήδες, από τα ελληνικά Δικαστήρια (σου θυμίζω εδώ ότι 7 “καθαρά” Αλβανικά Τάγματα πολέμησαν μαζί με τους Ιταλούς Φασίστες, κατά των ΕΕΔ, στον Ε-Ι πόλεμο, του 1940) και για να μην εκτελεστούν, “την έκαναν” αμέσως, μετακατοχικά, για την Αλβανία, για να σωθούν!

 • Φυσικά σας καλύπτει η Διεθνής Κοινότης, η οποία σας ακούει να ομιλείτε για ανύπαρκτες… γενοκτονίες, ενώ αιδημόνως σιωπά για τα 15+ εκ-ρια νεκρούς / εξαφανισμένους Κούρδους αγωνιστές, μέχρι σήμερα!..

– Έτσι, σήμερα, έχετε Αλβανούς, εντός και εκτός Αλβανίας, (και στην Ελλάδα), που… εργάζονται υποτίθεται χωρίς εμείς να ξέρουμε τίποτα ως μέλη του… UÇÇ, κλπ!

– Είχατε “πετάξει” το σύνθημα Μετά το Κόσσοβο, η Τσαμουριά (αρχείο περιοδικού “ΚΟΗΑ”), οργανώσατε ένοπλα τμήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας σας, τους είχατε δώσει φορητό οπλισμό, από την εποχή του πλιάτσικου, το 1997, ανοίξατε παρτίδες” με το “Δημοκρατικό Κόμμα” σας και την “SHIC”, (μ’ αυτούς τους πράκτορές της, οι οποίοι μπαινοβγαίνουν στην… ασύνορη χώρα μας, αχαχαχαχαχαχα) συνεργαστήκατε με τον Κοσσοβάρικο Στρατό (“UÇK”), όπως και με Ισλαμικές Οργανώσεις, που εκπ-νταν στην περιοχή (Αλβανία – Κόσσοβο – Βοσνία) για την εκδίωξη των Ελλήνων, της Β. Ηπείρου, απ’ τον τόπο τους και την μεταφορά εκεί Μουσουλμάνων εποίκων, ενώ πλην των… Ελβετών (κατάλαβες), σας βοήθησαν αρχικά και οι Σόρος, Καθολικές Οργανώσεις, αλλά και η ΜΙΤ, σε ό,τι είχατε ζητήσει, αλλά και… ζητάτε, ενώ είχαν κυκλοφορήσει και προκηρύξεις σας στα Τίρανα, (αρχές του 21ου αι.), σύμφωνα με τις οποίες 5.000 Αλβανοί ήσαν τότε έτοιμοι να επανδρώσουν τον UÇÇ , ενώ μέχρι και ο συγχωρεμένος Πάπας Ιωάννης Παύλος, ο Β’ είχε κάνει (Ιταλός γαρ, κατάλαβες), όπως είπε σε γράμμα που σας είχε στείλει, πολλές προσευχές, για την… αλβανική (sic) Τσαμουριά και την αίσιο έκβαση του… αγώνος σας! (Η ε/φ σας Σέκουλι είχε δημοσιεύσει την επιστολή του). Σήμερα διαδίδετε πως έχετε πλέον… “αυτονομηθεί”, πως… “ενηλικιωθήκατε”, πως… ωριμάσατε”, σε όλους τους τομείς!.. Μπράβο σας!..

 • Επίσης! Τα πρώτα χρόνια του… αγώνος σας, ζητήσατε να ενοποιηθεί αυτός με εκείνον του UÇK“, (απλώς έτσι… θεωρητικά), αλλά ο Χασίμ ΘΑΤΣΙ, και πολύ σωστά (για τον δικό του Κοσσοβαρικό αγώνα, πολύ σωστά), ΔΕΝ το δέχθηκε!..
 • Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, (αν θυμάμαι καλά), ότι… πρωταγωνιστής του όλου ψευδο-θέματος που αναδείξατε τάχα, κλπ, ήταν ο Αλί Αχμέτι, ο Αλβανο-Σκοπιανός!.. (Ο νυν ΠτΒ των Σκοπίων, που “πήγε” να “μπουκετώσει” ο Σκοπιανο-Γενίτσαρος, ελληνικής καταγωγής, Γκρούεφσκι, αλλά που τον “πρόλαβαν”! Θα πρέπει να είναι πολύ… “βαθύς” πράκτορας των αλβανικών ΜΥ, αυτός ο Αχμέτι)!..

Ως Αρχηγοί του… Στρατού σας αυτού εφέροντο, τον πρώτο καιρό, 2 “τύποι” από τους Αγίους Σαράντα, συνεργάτες ενόπλων Ομάδων απ’ το γνωστό χωριό… Λαζαράτι! (Κατάλαβες / καταλάβατε…)!

– Ενεργά μέλη του… Στρατού σας αυτού (“UÇÇ”), τα οποία διατηρούν μάλιστα και δικές τους οικίες, αγορασμένες από χρήματα της Οργάνωσης, και κυρίως των ΜΥ σας, (οι οποίες θυμίζω πως πλήρωσαν, αρχικώς, μαζί με την ΜΙΤ, την αλβανική μετανάστευση στην Ελλάδα) ζουν σήμερα στην Αθήνα (Κυψέλη, Κολωνό, Άγιο Παντελεήμονα, κλπ), στην Ζάκυνθο (πολλές οι στενές σχέσεις ειδικά αυτών με τις ΜΥ σας και την αλβανική Αστυνομία), στην Κέρκυρα, (όπου φέρεται να διαβιοί και ο εκ των σημερινών ηγετών του… Στρατού σας αυτού / τα… Κερκυραϊκά μέλη σας έχουν στενές επαφές με τις ΜΥ σας), στο Αγρίνιο, στον Βόλο, στο Λιανοκλάδι, κλπ, κλπ, κλπ! 

– “Εμφανιστήκατε”, με εντολή, στο ΑΤ Παραμυθιάς, (η ξεχωριστή συνδεσμολογία των εκρηκτικών… “μιλούσε”), σε ταβέρνα στην Αμφιλοχία, στα βουνά των Καλαβρύτων, στο Περτούλι, των Τρικάλων, κλπ, ξεσαλώσατε μετά το ματς Αλβανία – Ελλάδα, το 2004, ενώ “ζείτε” και μέσα στα Καφενεία, συγκεκριμένων σημείων και τόπων – πόλεων, της Ελλάδος που σας φιλοξενεί, κάνοντας “ανοιχτά” ανθελληνική προπαγάνδα και σπέρνοντας σε απλούς Αλβανούς, του μόχθου και της καθημερινότητος, το μίσος για τους Έλληνες (… χαμένους αδελφούς σας στην ουσία) θεωρώντάς ότι εμείς, γενικώς, ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε… “δια το πέος“**! (Ίσως και να έχετε δίκιο)!.. Να μην σας κουράζω όμως άλλο, αφού την δράση σας την ξέρετε!..

** Παράδειγμα 1ο: Στις 22 Δεκ. 2000 είχε έλθει να ζητήσει ελληνική χρηματική βοήθεια από τον Π-Θ μας Κ. Σημίτη, ο τότε Π-Θ σας (βοήθεια, για την στήριξη του Π-Υ σας), ο οποίος του / σας έδωσε 1,5 εκ. $ Η.Π.Α., και αυτός του έθεσε θέμα Τσάμηδων!.. Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε ρε φίλε ο “δικός” σας (!..),  εμπρός στον μεγάλο “δικό” μας μπερεκέτη!.. Το θράσος σας “δεν έχει όρια” ή η θρασυδειλία σας ορθότερα, αφού… στύση έχετε όπου εκτιμήσετε ότι “σας παίρνει” και μόνον!..

 • Επ’ ευκαιρία, σου θυμίζω πως σας ενισχύαμε και με 200εκ. δολάρια ετησίως, “στα καλά μας”, (προ κρίσεως), και εσάς και το Κόσσοβο (Για εκεί δεν θυμάμαι ακριβώς τα ποσά που δίναμε! Μπορείς όμως να τα βρεις και νομίζω εύκολα)!

Παράδειγμα 2ο:

Όλα τα λεφτά σας δεν τα “βγάζετε” ρε Αλβανέ αφορολόγητα στην χώρα σας, απ’ την Ελλάδα; (Περίπου 1 δις Ευρώ ετησίως πλέον)!.. Ξέρεις κανένα άλλο μέρος του Κόσμου, που να συμβαίνει κάτι ανάλογο;

Δια το πέος” λοιπόν δεν είμαστε, τί λες; Δεν θα αξίζουμε ό,τι και αν πάθουμε; Σου απαντώ εγώ! Ναι!..

– Το τί ζητάτε τώρα για την… Τσαμουριά, άστο για καμμιά άλλη φορά, διότι σκεπτόμενος ότι όλοι σας ζητάτε να μας πάρετε εδάφη (Αλβανοί, Σκοπιανοί, Τούρκοι, Βούλγαροι, όλα δηλαδή τα… καλά παιδιά μαζί), αναρρωτιέμαι μήπως δεν… υπάρχουμε εμείς και τώρα σου γράφει κάποιο… αερικό!..

– Πάλι καλά που το λαμόγιο, ο ΜΕΤΑ, [που τον έκανε ΠτΔ (sic) το άλλο ΜΕΓΑ λαμόγιο, ο Π-Θ σας… Κος Ράμα και που τώρα όμως “δεν τα πάνε καλά”], διεμήνυσε προς όλους σας ότι η εξουσιοδότησή του για την έγκριση και υπογραφή εκ μέρους του των όποιων σημερινών Ε-Α διαπραγματεύσεων, για μια σειρά θεμάτων θα πάρει χρόνο τουλάχιστον(!) 6 μηνών ακόμα, μέχρι της συστάσεως του νέου αλβανικού “Συνταγματικού Δικαστηρίου”! Μας σώνει, ίσως, ο… Ιλίρ Μέτα! (Αυτός ο… μάγκας, απ’ το Σκραπάρι! Αχαχαχαχαχαχαχαχα)!

Σας καταλαβαίνω πάντως Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΩΣ Αλβανέ!!! Ξέρεις τί θα πει οι ελληνικής καταγωγής νεο-Κομμουνιστές που κυβερνούν σήμερα την χώρα μας, μαζί με ένα φαιδρό, αλλά πολύ στυγνό (λόγω του πολιτικού μαυραγοριτισμού του) πολιτικό λαμόγιο (αυτόν στο “Άμυνάς” μας) να δίνουν ό,τι τους ζητάτε ακριβώς και σε εσάς, όπως και στους Σκοπιανούς (σ’ αυτούς βεβαίως χρώσταγαν περισσότερα οι… γονείς τους και οι παππούδες τους, από τα τέλη της 10ετίας του 1940 αρχικά και του 1960 αργότερα, αφού τότε περιήλθαν στα χέρια των Σκοππιανών τα Αρχεία τους) και να εμφανίζεται, ως εμπόδιο στα σχέδιά σας, ο… Μέτα; Είναι πράγματι τραγική ειρωνεία! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!..

 • Ο,ΤΙ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΛΒΑΝΕ, ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!

– Ελπίζω τέλος, όταν μου ξαναγράψεις, να μην με αναγκάσεις να πω και εγώ πάλι, ό,τι λέει ο Λ. Κωνσταντάρας, στην “φωτό”!

 Κωνστ

4. Ο Νόμος “Κατρούγκαλου”, του Κομμουνιστή με τα μαντηλάκια, είναι 1000 φορές χειρότερος και… βαρύτερος του… Πινοσέτ, (αν και τα μεγέθη είναι ανόμοια, ώστε να συγκριθούν), που η κοκκινο-φασιστική Κυβερνητική προπαγάνδα “πλάσαρε” έξυπνα, χρησιμοποιώντας την αδόκιμη αναφορά της λέξεως… ΠΙΝΟΣΕΤ, από έναν πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔούλας, (του Καραγκούνη), ενός Νόμου που “δούλεψε” και στην Χιλή άριστα, τη 10ετία του 1970, αλλά και “δουλεύει” σήμερα το ίδιο αποτελεσματικά σε Καναδά, Η.Π.Α., Γερμανία, κλπ, καθώς βεβαίως και τα ΜΜΕ, τα οποία ελέγχει ή φοβίζει (όσα δεν ελέγχει)!..

Μέχρι το ΕΚΑΣ έκοψε ρε σεις ο Κατρούγκαλος, που δεν τόλμησε να πειράξει ούτε ο… κακός Ευάγγελος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ο… δράστης του κακού “PSI”! Αφήστε τις 3 φορές ψηφισμένες μειώσεις των συντάξεων, από τους ΣΥΡΙΖ(Α)ΝΕΛ, τις φοβερές αυξήσεις των φόρων και την Κ/Φ της… αντι-κομμ/κής (στα άρρωστα μυαλά των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ πάντα) Μεσαίας Τάξης!..

5. Γράψαμε ότι ο νεαρός ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ είναι πολύ καλός και εκεί στο “ΚΙΝΑΛ” τον… εξαφανίσατε(;) και προβάλλετε τον Μαλέλη, τον… άρχοντα των… καναλο-παρασκηνίων; Δεν ντρέπεστε λίγο ρεεεεεεεεεεεε;

– Τελευταία φορά που τον είδαμε σε κανάλι τον Κο Χρηστίδη ήταν στις 20-09-2018, στο Δελτίο του Σχη Μυλωνάκη, στο οποίο μίλησε για το Σκοπιανό και ήταν Α-ΡΙ-ΣΤΟΣ!..

– Αλλά θα μου πείτε εδώ είναι Ελλάδα και δεν υπάρχει αξιοκρατία, αλλά πουστιά και μέσον“! Αν πάντως κάτι άλλο συμβαίνει, ζητάμε ταπεινά συγγνώμη!.. 

6. Σου απαντώ λοιπόν φιλαράκο πως η ακριβής -αρχική- αποστροφή του ΡΤΕ (και από τότε “πολλάκις επαναληφθείσα”) ήταν: Bizde kriz filan yok! Bunların hepsi manipulasyon!

– Ό,τι γράφεται εδώ αγαπητέ, δεν ήταν ποτέ και δεν είναι “απ’ το μυαλό μας”!..

– Γι΄αυτό όλοι οι Τούρκοι… μεγαλοσχήμονες λένε το ίδιο μονότονα, στην γραμμή πάντα του Προέδρου: Kriz miriz yok ya!.. Αλλ’ όμως και το Allah yardım του λαού τους κάνουν πως δεν ακούνε, όπως και ξεχνούν το: Laf olsun torba dolsun! Κατάλαβες, νομίζω!.. Έ;

7. Ναι! Η ΕΠΑ ήταν στόχος ανέκαθεν από τις ΤΕΔ – ΜΙΤ και… συνεργαζόμενους μαζί τους, όπως πχ επιλεγέντες καλοπληρωμένους Αλβανούς, Γερμανούς, Ολλανδούς, Ιταλούς, κλπ. Πού ακριβώς διαφωνείς, δεν κατάλαβα! Να σου θυμίσω πχ το 2001, όταν 12 Βρεττανοί και 2 Ολλανδοί… “Χομπίστες είχαν συλληφθεί στην αερ-κή Βάση της Καλαμάτας, έχοντας πάνω τους ανιχνευτές συχνοτήτων “Πύργων Ελέγχων, GPS, βιντεο-κάμερες, κλπ; (Ενώ προηγουμένως στην Τανάγρα, όπου είχαν ξανασυλληφθεί, είχαν αφεθεί, προφανώς επίτηδες και ορθώς, ελεύθεροι)!.. Σου θυμίζω πως η Πάχη, ο Άραξος, η Καλαμάτα, κλπ, είναι πολύ “έξω” από τις δυνατότητες των τ/συστημάτων υποκλοπών!

Μήπως θέλεις να σου θυμίσω την τουρκαλβανική δραστηριότητα των ετών πχ 2017, 2018; Ψάξε το “σάϊτ” μας! Απευθύνσου όμως καλύτερα, θα έλεγα, στο Ε/ΓΕΑ, όπου φαντάζομαι θα διαθέτουν καλύτερο σχετικό Αρχείο, απ’ το δικό μας!.. Μέχρι Ε/Π και “drones” ενεργοποίησαν οι… Κοι αυτοί και άλλα πολλά… κόλπα μετήλθαν, αλλά κάτι λογάμε και εμείς ακόμα!..

8. Η συνήθης απλή ή βασική(!) (διότι υπάρχουν και άλλες) χρησιμοποιούμενη τακτική της ΜΙΤ σε χώρες στόχους, εξ όσων μπορώ να θυμηθώ φίλη μου, είναι η παρακάτω! (Πολύ γενικόλογα και γρήγορα)!

 • Στρατολόγηση ατόμων, για πληροφοριοδότες, και λοιπή δράση! (Μέχρι και εύρεση… εκτελεστών)!..
 • “Στήσιμο”, δοκιμές και λειτουργία μηχανισμού καταδοτών και πληροφοριοδοτών!
 • Γενικόλογα σχέδια, μορφής… περιγραμμάτων, προσέγγισης στόχων (εμψύχων + αψύχων)!
 • Ανάπτυξη συνεργασιών με “Όργανα” άλλων, φιλίων προς αυτές, χωρών!
 • Παροχή παραπλανητικών πληροφοριών από την ΜΙΤ και γενικώς τις τ/Υπηρεσίας Ασφαλείας!
 • Μεθόδευση προβοκατόρικων ενεργειών! (Πχ κάνουν κάτι οι Τούρκοι και το αποδίδουν σε “τρίτους”)!..
 • Διασπορά ικανού αριθμού πρακτόρων τους στις Πρεσβείες τους (υπό κεκαλυμένη ασφαλώς ιδιότητα), όπως και στα διάφορα Προξενεία τους, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις χώρες-στόχους της Τουρκίας!
 • Συγκεντρωτική Δκση – Υψηλή Εποπτεία!..

9. Ρε άσχετε… Χατζατζάρη, το 1453, ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ήταν 32.000.000! Με βάση την ετήσια ελάχιστη αύξηση του πληθυσμού (1%), το 1821 θα έπρεπε να ήμασταν περίπου 44 εκ-ρια, ενώ ήμασταν μόνον 7,5 εκ-ρια! Γιατί; Διότι… “περνάγαμε καλά”, όπως λες εσύ και οι όμοιοί σου, υπό τον Οθωμανικό ζυγό και κυρίως επειδή δεν μας έσφαζαν οι Οθωμανοί φίλοι σου, ρε… Καθικά!..

10. Ό,τι διαβάζετε για κόντρα Τσίπρα – Καμμένου, είναι όλα Α-ΠΑ-ΤΗ! Πρόκειται για την “επχ-ση διάσωσης” του Π. Καμμένου και εξελίσσεται σε πλήρη γνώση και με απόλυτη έγκριση του… Alexis μας!.. Μην “μασάτε!

– Τα όσα είπε στις Η.Π.Α. ο Καμμένος πχ για τις… Βάσεις, κλπ, τα είχε γράψει πριν από 2 Κυριακές, αν δεν σφάλλω ως προς τον χρόνο, ο έχων πάντα πολύ καλή ενημέρωση Ριζοσπάστης, λόγω του ότι έχει άτομα παντού και άρα δίπλα και στους Τσίπρα – Καμμένο! [Ό,τι σας λέω (!!!) που λέει και ο… Τάκαρος].

– Ο Καμμένος, (αυτό το αηδές και βρώμικο πρώην… 3%, του περίπου 50% των ψηφισάντων στις τελευταίες εθνικές εκλογές Ελλήνων, και σημερινό, κατά τον τσάτσο του Τσίπρα, Μπαξεβάνη,… ο,6%, που αποφασίζει για εμάς, μαζί βεβαίως με τα… “εμπλουτισμένα” νεο-Κομμούνια), θα πρέπει να… ηρωοοποιηθεί, μπας και διασωθεί!.. Θα φανεί ότι πάει να “ρίξει” την Κ-Β (αν δεν προκύψουν βεβαίως έξωθεν, άλλοι αστάθμητοι “ξαφνικοί παράγοντες”), ενώ την Κ-Β θα βρεθούν να την στηρίξουν οι λεγόμενοι πρόθυμοι” ή … “αργυρώνητοι, κλπ, κλπ, κλπ!

Του κόλου” είναι όλα φίλοι μου!!!

Μας κυβερνούν ΒΑΘΕΙΑ ΣΑΠΙΑ ΑΤΟΜΑ, (κάποια… ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ουσιαστικά), ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΑ “ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ”, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!..

Και κάτι ακόμα! Ο Καμμένος συμφωνεί και με την “Συμφωνία των Πρεσπών” 100%, όπως 100% συμφωνεί και με όσα ο Τσίπρας έκανε εις βάρος της Πατρίδος και των παραδόσεών μας, στα 4 σχεδόν χρόνια που κυβερνά! Το μόνο που θέλει αυτό το άτομο, αυτός ο πολιτικός λακές, είναι Ε-ΞΟΥ-ΣΙ-Α και ΧΡΗΜΑ!

– Αν ο Καμμένος πχ δεν ήθελε να “περάσει” η συμφωνία της 2ης σύγχρονης “ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ” (μετά απ’ αυτήν της Κύπρου, το 1974), θα ψήφιζε κατά της Κ-Β, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέβαλε την γνωστή πρόταση δυσπιστίας, κατά της Κ-Β των ελληνικής καταγωγής νεο-Κομμουνιστών, των κακής εκδόσεως ελληνικής καταγωγής… Μπερλίνγκουερ!!!

– Τώρα φίλοι, ο Τσίπρας και λεφτά έδωσε στον Ζάεφ να εξαγοράσει “κόσμο” και να βρει τους 11 ή 7, 8 βουλευτές που του… “λείπουν”, για την “Συνταγματική Αναθεώρηση” στα Σκόπια, ώστε να μην πάει σε εκλογές και χαθεί και άλλος χρόνος, όπως συνέβη με τις εκλογές… “παρωδία” (ο Αρχηγός της… “ΗΘΙΚΗΣ Αριστεράς”, αχαχαχαχαχα, του έδωσε λεφτά, μέσω της εξαγοράς Σκοπιανής Μονάδος Ηλεκτρισμού,  ιδιοκτησίας φίλου του Ζάεφ και στελέχους του Κόμματός του / νομίζω Αντιπρόεδρος, του Σ.Κ.), ενώ και τον Καμμένο, ο οποίος τον στήριξε ΣΕ ΟΛΑ, ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ, θα κάνει… ήρωα, λέγοντάς του το πότε ακριβώς να βγει να πει το “φεύγω” και “ρίχνω την Κ-Β”, ώστε να πουν -λέμε τώρα- όλοι οι Χαχόλοι ΝΑ Ο ΗΡΩΣ, ΝΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, έχοντας όμως ήδη βρει ο… Αλέξης μας τους “προθύμους” που έλεγα πιο πάνω, όπως πχ τον πολιτικό ανεμόμυλο Παπαχρηστόπουλο (έχει γυρίσει όλα τα Κόμματα σχεδόν, καθιστάμενος αν όχι “πολιτική αδελφή”, σίγουρα “πολιτική πόρνη”), την πολιτική τσατσά Παπακώστα (θα έσκαγε αν δεν έπιανε στην ζωή της… “καρέκλα”), τον πολιτικό… ζωγράφο Δανέλη και άλλα (αρκετά ίσως) πολιτικά λαμόγια, για να μην σας κουράζω τώρα!..

11. Σε άκουσα σήμερα Κε Τράγκα να συνομιλείς με τον Κο ΘΕΟΧΑΡΗ! Αν γιος Χουντικού στρατιωτικού, με αδελφό ε.ε. ανώτατο Αξκο, πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτό θα είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ και αντικείμενο μελέτης για όσους ασχολούνται με τα δημιουργηθέντα απ’ τα Κουκούδια… πλέγματα, στα παιδιά των δεξιών οικογενειών! (Σε ό,τι θα τον αφορά φυσικά)!..

Αν πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα το κάνει για να… εξιλεωθεί και κυρίως για να λυτρώσει και τους δικούς του ανθρώπους και το τάχα… κακό δεξιό όνομα της φαμίλιας του!

– Μπορεί όμως και να μην πάει, αλλά να στηρίξει τη συμφωνία των… Ψαράδων και τον Τσίπρα, όπως λίαν πιθανώς αντελήφθης, απ’ τα λεγόμενά του!..

12. Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ μέθοδος προσβολής των οικογενειών “στόχων”, εφαρμόστηκε και καθιερώθηκε πλέον, ΔΥΣΤΥΧΩΣ(!), απ’ την ΜΟΣΑΝΤ! Η Υπηρεσία αυτή είναι η διδάξασα!.. Λυπάμαι πολύ γι΄αυτό!..

– Στην Πατρίδα μας εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται ήδη, εδώ και κάποια χρόνια, από κάποπιους βαθειά ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ, στρ-κούς και μη, πρώην και ε.ε., δικτυωμένους πάντα με όλες τις καταστάσεις, δήθεν… ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΜΥΝΤΟΡΕΣ και δήθεν (κεκαλυμένοι όλοι ασφαλώς) ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, της πολυεθνικής πλέον ΕΥΠ!..

Όλοι αυτοί, κλίνουν άριστα το ουσιαστικό… “η τσέπη” μου, καθώς και το άλλο, “η πάρτυ μου”, αναπτύσσοντας άριστα (οι περισσότεροι εξ αυτών), την θεωρία “να μαζευτούμε να πάτε”!!!

13. Για τον Γιάννες Σαντάνσκι και για τους πραγματικούς -ιστορικά- υποκινητές του Σκοπιανού, στο επόμενο άρθρο μας!..

14. Ναι ρε και το ξανακάνουμε! Συγχαίρουμε και την Κα ΧΑΣΠΕΛ (Α/CIA) για την επιλογή της, αλλά και τον “δικό” μας Άντριου (Άντι) ΜΑΥΡΙΔΗΣ για την επιτυχία της εκλογής του, ως “Επικεφαλής του Διοικητικού”, της υπόψη Υπηρεσίας! Γιατί ενοχλήθηκες και μάλιστα τόσο ρε συ; Δεν κατάλαβα!..

ΓΕΙΑ ΣΑΣ“!

ΑΠΙΘΑΝΟΣ

-/-

ΥΓ.

1.  Εμβόλιμα και για χαλάρωση!

«Να συνεχίσει τις ακαδημαϊκού επιπέδου κουβέντες με το αφεντικό του, τον Μελισσανίδη»!

«Να συνεχίσει τις ακαδημαϊκού επιπέδου κουβέντες με το αφεντικό του, τον Μελισσανίδη» (pic)
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχολίασε: «Ο εκδιδόμενος (στα περίπτερα, που πήγε το μυαλό σας;) Εκδότης Φιλιππάκης (Espresso, Δημοκρατία, Livesport), με αφορμή την ανακοίνωση για το ΦΩΣ μας χαρακτήρισε αγράμματους! Προσέξτε: ο τύπος που τέλειωσε το Κολλέγιο με μέσον και δεν μπορεί να γράψει το όνομα του σωστά, λέει αγράμματους τους ανθρώπους χωρίς να ξέρει τις σπουδές τους.

Στη Live Sport έγραψε στις σελίδες του ρεπορτάζ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και υπέγραψε: «Ο εκδότης». Γύρισα κι εγώ στη 2η σελίδα στην ταυτότητα της εφημερίδας να δω ποιός είναι ο εκδότης. Τίποτα. Εκδότη δεν έχει. Λέω, ορίστε τώρα, μας λέει αγράμματους ο ΚΑΝΕΝΑΣ! Μετά, είδα το ίδιο κείμενο copy paste (ήταν 15 λέξεις περίπου, θα έκανε τρείς ώρες να το γράψει, που να γράφει άλλο) στη «Δημοκρατία». Απο κάτω Φιλιππάκης. Πάλι ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» δηλαδή.

Εγώ λέω να συνεχίσει τις ακαδημαϊκού επιπέδου κουβέντες με το αφεντικό του, τον Μελισσανίδη και να αφήσει τους «αγράμματους» ήσυχους… Και όποτε μπορέσει να μας πεί και τί απέγινε με εκείνη την ιστορία με τον Λαυρεντιάδη. Με τα λεφτά λέω που έχασε ο ελληνικός λαός. Ξέρει αυτός…»

2. ΠΕΡΑΣ… ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Για να σας δω, νέοι μου… Τουρκομαθείς!.. 

ABD’nin yeni NATO haritasının şifreleri

Pentagon’a yakın ABD’li düşünce kuruluşu, Kuzey Suriye’nin NATObölgesi olarak gösterildiği bir harita yayınladı. Prof. Dr. Hasan Köni bu haritayı, ‘ABD’nin diplomatik subliminal mesajı’ olarak değerlendirdi.

ABD’nin yeni NATO haritasının şifreleri
İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, Pentagon’a yakın bir ABDdüşünce kuruluşu tarafından yayınlanan ve Kuzey Suriye’nin NATO bölgesi olarak gösterildiği haritayı, ‘diplomatik subliminal mesaj’ olarak nitelendirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretinden sonra Suriye’de gündeme gelmesi muhtemel yeni Amerikan stratejilerini Milliyet’e değerlendiren Prof. Dr. Köni, şunları söyledi: “Harita, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son ABD ziyaretinden hemen sonra servis edildi. Normalde, Trump ve derin bağlantıları olmayan Amerikan düşünce kuruluşları böyle bir haritayı gündeme getirmez. Harita tamamen ABD’nin, Türkiye’yi yanına çekmek için dolaylı; ‘Kuzey Suriye aslında NATO alanı, sen de NATO üyesi bir ülkesin. Menbiç’te NATO grubu olarak işbirliği yapıyoruz. Bu alanın karşısında düşmanlarımız var’ mesajını içeriyor. Düşman olarak gösterilen ülkeler ise İran, Suriye, Rusya. Ancak haritanın bizim açımızdan sıkıntı yaratacak tarafı, YPG-PKK’nın NATO şemsiyesinde altında legal bir görünüme büründürülmek istenmesi.”

‘Yumuşatmak istiyor’

– Suriye’de NATO şemsiyesi gösteren harita neden yayılandı? 

“ABD, Menbiç’te petrol dolaşımı ve askeri eğitimler konusunda birlikte hareket ettiğimizi vurgulayıp, bölgenin kendi hegemonyasında değil; NATO şemsiyesi altında olduğu teziyle Türkiye’yi yumuşatmak istiyor. Harita üzerinden Rusya, İran, Suriye’yi hedef gösteriliyor. Türkiye’nin dış politikadaki cilveli tutumu ve Rusya’ya yanaşması, ABD’nin ‘Kuzey Suriye’de biz değil, NATO var’ söyleminin doğmasına yol açtı. Rusya’ya yakınlaşmamız ABD’yi bu anlamda söylem değişikliğine yöneltmiş oldu. Haritanın bizim açımızdan sıkıntı yaratacak kısmı, YPG-PKK’nın NATO şemsiyesinde altında legal bir görünüme büründürülmek istenmesi.”

– Ruslar rahatsız olmayacak mı? 

“Yakın gibi gözüksek de Rusya, bizi Kuzey Suriye’de işgalci görüyor. Ruslar, ABD ile ortak petrol arama faaliyetlerimizden rahatsız. Rusya, Türkiye’nin ABD ile yakınlaşmaya çalıştığının farkında ancak Türkiye’yi kaybetmek istemiyor.

Türkiye’nin ekonomik alanda sıkışması ABD ve Almanya’ya yakınlaşmasına neden oldu. Bu hamlelere mecbur kaldığımızın farkındalar. İşin en başına dönecek olursak, aslında ABD, Esad’ın gitmesini isteyen, ‘Müslüman Kardeşler’e el altından destek veren konumdaydı.”

‘Krize dair emare yok’

– Rusya ile yeni gerginlik yaşanır mı? 

Türkiye jeopolitik olarak önemli bir ülke. Ruslar, Boğazlar’dan gemilerini geçirerek, Suriye ve Ortadoğu’daki deniz gücü yapılanmasını ayakta tutuyor. Ancak Rusların da bize karşı eli kuvvetli. Turizm, tekstil ve Türkiye’den yapılan ihracatlar ekonomik anlamda bizim ülkemize katma değer yaratıyor. Buradaki kritik konu, Erdoğan’ın Putin ile ne konuştuğu..

Bu konuşmanın detaylarını bilmiyoruz. Suriye’deki radikal dinci örgütler konusunda iki lider arasındaki mutabakatın ayrıntıları gün yüzüne çıkmış değil. Türk, Rus krizine dair emareler yok. Orta ve uzun dönemde ne olacağını bilmiyoruz.”

– Suriye’ye yeni bir askeri harekât gündeme gelecek mi? 

“Türkiye, artık ABD üslerinin bulunduğu Kuzey Doğu Suriye’de çatışmaya giremez. McKinsey ile yapılan anlaşma ve ekonomik tablo askeri harekât yapmamıza olanak vermiyor. Almanya ziyareti bir yönüyle Rusya ve ABD’ye karşı alternatif arayışı.

İhtiyaç duyduğumuz yatırım, ekonomik güven, teknoloji transferini Almanya’dan talep edebileceğimiz gibi, ABD ile ilişkilerin düzelmesine Almanya desteği çok önemli. Almanya, en fazla ABD üssü bulunduran ülkelerin başında geliyor ve Batı’dan ayrı bir yapıda değiller. Almanya’nın Rusya’dan enerji satın alması ABD’yi rahatsız ediyor, ancak Batı blokunda parçalanmışlık söz konusu değil.”

‘Tampon bölge izni’

– Barış hayal mi? 

“Eğer Suriye’de çatışma ortamı sona erer, Türkiye, Rusya, Fransa ve Almanya, barışçıl bir ortamda birlikte masaya oturursa, Suriye’deki sorunlar biter. Böyle bir atmosferde Türkiye’nin Kuzey Suriye’de tampon bölge oluşturmasına izin verilebilir. Şayet ortaya çıkacak barış tablosu İsrail’in hoşuna giderse, ABD’nin Suriye’de kalmasına gerek kalmayacağı gibi, Suriye’yi terk eden ilk ülke ABD olur.

Peki, ‘ABD Kürt koridorundan vazgeçer mi?’ Uluslararası ilişkiler devamlı değişir. McKinsey hamlesi bu anlamda Türkiye’nin elini güçlendirdi. Ekonomik güç ve birlikteliğin, askeri güç ve operasyonlardan daha etkili olduğunu unutmayalım.”

‘Sıra İran’a gelecek’

– İran’ın yeni dönem pozisyonu nasıl şekillenir? 

İran ekonomik açıdan zorlanıyor. Suriye’deki hegemonya inadından vazgeçebilirler. Yaşanan tüm çatışmanın nedeni İsrail’in güvenliği. Suriye meselesi bittikten sonra sıranın İran’a geleceği ise kaçınılmaz bir gerçek. Yaşanan gelişmeler ve süreç, her şartta Suriye’nin federatif bir yapıya bürüneceğini gösteriyor.

İşin bir de mülteci göç dalgası boyutu var. Artık her ülke göç dalgalarından rahatsız. Bu sorunun devam etmesi, önümüzdeki 10-15 yıllık dönemde ülke ekonomilerini çökertir. ABD, Rusya, İran ve AB sürekli para harcayarak, İsrail sürekli ülkeleri bombalayarak ekonomik yapılarını muhafaza edemez. Ulusal güvenliğin en önemli boyutu ekonomidir. Askeri giderlere batık giderler gözüyle bakılır.”

3. Σήμερα, 11-10-2018 είχαμε στην Πόλη, συνεδρίαση υπό τον ΡΤΕ της εκτελεστικής επιτροπής, του Υφ. Αμυντικής Βιομηχανίας! (Για να καταλαβαινόμαστε)! / Κύριο βάρος συζητήσεων τα “ΙΗΑ” – “SIHA” και τα “έξυπνα πυρ-κά” (κυρίως των α/φ)! Συζητήθηκε και η περαιτέρω εξέλιξη των επιθετικών Ε/Π “ΑΤΑΚ”!.. (Τα σπουδαιότερα ήσαν αυτά).

Türkiye’den çok net S-400 çıkışı!

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Kanal 7’de Mehmet Acet’in sunduğu ‘Başkent Kulusi’ programında önemli açıklamalar yaptı. İsmail Demir, yerli üretim, S-400 ve F-35 konularında kritik değerlendirmelerde bulundu.

07.10.2018 

Haber 7

İşte Demir’in açıklamalarından satır başları; 

ATAK’TAN ÇOK DAHA İYİ BİR TAARRUZ HELİKOPTERİ GELİYOR

Yeni bir taarruz helikopterimiz geliyor Atak’tan daha iyi bir helikopter. Yakında hepiniz duyacaksınız. Atak dünyada ilk 5’te olan bir helikopter tabi ki ilgi çekecek. Çok yoğun ilgi var.

S-400’den vazgeçmek gibi bir durum söz konusu değil. Bu imzalandı ödemeler yapılıyor. Bunu konuşmanın artık çok anlamı yok. Bu mesele o anlamda kapandı. Türkiye’nin kendi hava savunma sistemi ile ilgili yaptığı araştırmalar sonucunda bu ürünün en iyisi olduğu belirlenmiştir.

Bu ülkenin bağımsız kararı bu. NATO’nun ve diğer ülkelerin bu duruma saygı duyması gerekir. ”Madem bir silah aldınız keşke entegre olabilseydi”diyorlar. Biz de keşke NATO daha anlayışlı olabilseydi diyoruz.

ABD’NİN S-400 KORKUSU

Bir Rus sistemin Türkiye’ye girmesine uzun vadeli bir kayıp anlamında bakabilirler. F-35’in radar görünme sırları bu şekilde ifşa olacak diye bir iddia ortaya atılıyor maalesef. Bu bizim katılmadığımız bir iddia. Biz kendi muhataplarımızı bu konuda endişeye düşürecek bir adım atmayız.

RUS S-400’LER, NORVEÇ’İN F-35’İNİ DE GÖRÜYOR’

Norveç’te F-35 var. Malum F-35 uçtuğu anda Rusya’daki S-400’ler de bunları görüyor.Şu ana  kadar bu konuda bize net bir izah yapılmadı.

TEKNOLOJİ TRANSFERİ

(Nereye konuşlanacak?) Bu konular hava kuvvetlerini ilgilendiriyor. Onlar da konuyla ilgili çalışıyorlar. Teknoloji transferi konusuyla ilgili çok detaya girmemek daha iyi bizce. Ama bizi tatmin eden bir düzeyde iş birliği olacak.

F-35 TESLİMATI

Biz ödemelerimizi yapıyoruz. Onlar teslimatları yaptılar, eğitimler devam ediyor. Bizim muhataplarımız dışında diğer politik yaklaşımların hiç bir değeri yok. Takvimde hiç bir şaşma yok.

Türkiye’nin kritik sistemlerde katkısı var. Türkiye’nin katkısı olmazsa başka ülkeleri devreye sokabilirler ama sekteye uğrar fiyat değişimi olur. Ama Türkiye’nin ortaklıktan çıkarılması gibi bir durum yok. Bu ortak bir kararla alınabilir ve böyle bir durumda söz konusu değil.

4. Στην επέτειο των 95 ετών της Τ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! (sic)

Havalimanı 29 Ekim’de ‘ISL’ koduyla açılıyor

Bugüne kadar 7.5 milyar Euro harcanan İstanbul Yeni Havalimanı’nda sona yaklaşıldı. 29 Ekim tarihi itibariyle faaliyete başlayacak olan havalimanında, 31 Aralık 2018 gecesine kadar ”ISL” kodu kullanılacak. Bu tarihten sonra ise Atatürk Havalimanı’nda kullanılan ‘IST” kodu İstanbul Yeni Havalimanı’na geçecek.

07.10.2018 

Hürriyet gazetesinden Vahap Munyar, taşınmanın 29-31 Aralık 2018’e ertelendiği İstanbul Yeni Havalimanı‘nın son durumunu görmek üzere İGA Havalimanı İşletmesi AŞ CEO’su Kadri Samsunlu ile röportaj yaptı.

Röportaj başında Samsunlu’nun ilk sözü açılış tarihi ile ilgili oldu:

– 29 Ekim 2018’deki açılışımız ”sembolik” değil, gerçek olacak. O günden itibaren Türk Hava Yolları (THY) az da olsa bazı seferlerini buradan yapacak.
29-31 Aralık tarihinin altını çizdi:

– Atatürk Havalimanı’ndan buraya 45 saat süreceği öngörülen taşınma işlemi 2 ay kaydırıldı. 29-31 Aralık’ta büyük taşınma gerçekleşecek.
Açılış gününe yeniden döndü:

– Yani, sayın Cumhurbaşkanımız 29 Ekim’de açılışı yaptıktan sonra burası kapanıp, 2 ay sonrayı beklemeyecek. THY’nin tarifesini düzenleyebildiği bazı iç-dış seferler buradan yapılacak.
Ardından Samsunlu’nun önderliğinde Hürriyet’in fotoğraf ustası Sebati Karakurt, İGA Havalimanı İşletmesi Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül ve Kurumsal İletişim Müdürü Hatice Alioğlu’yla birlikte 2 saatlik terminal, apron turuna çıktık.

Tur sırasında yatırımın tamamlanan bölümünün parasal boyutunu sordum, Samsunlu yanıtladı:

– Şu ana kadarki yatırım gerçekleşmesi 7.5 milyar Euro’yu buldu.

Tamamlanan iki pisti işaret etti:

– Pistlerin yanında birer yedek pistimiz var. Yedeklerin ikisi de asıl pistler ile bire bir aynı.
İnşaatı süren 3’üncü piste dikkat çekti:

– 3’üncü pistimiz 29 Ekim’deki açılıştan 16 ay sonra devreye girecek. 3’üncü pist dahil yatırımın kalan bölümüne 2.5 milyar Euro harcanacak.
Bir süre önce sosyal medyada yayılan “çukur” fotoğrafını anımsatıp, sordum:

– O “çukur”un tam yeri neresiydi? Pistlerde, apronda sıkıntı var mı?
Bu sorum üzerine Teknofest etkinliğini anımsattı:

– Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın önderliğinde gerçekleşen Teknofest sırasında havalimanımıza F-16’lar, askeri kargo uçakları, Cumhurbaşkanımızı taşıyan dahil toplam 639 uçak indi. Hiçbir sıkıntı yaşanmadı.

Çukur ile ilgili bilgi verdi:

– Pistler, apron ve uçak park alanları ile hiç ilgisi olmayan bir noktada, metro inşaatından kaynaklanan göçük yaşandı, o kadar.

İstanbul Yeni Havalimanı’nda 29 Ekim’den itibaren başlayacak uçuşlarda kullanılacak uluslararası kodu merak ettim, anlattı:

– 31 Aralık 2018 gecesine kadar mevcut “IST” kodu Atatürk Havalimanı’nın kullanımında olacak. Burada o tarihe kadar “ISL” kodu kullanılacak. 31 Aralık gecesinden itibaren “IST” buraya geçecek.

Geçtiğimiz günlerde 1000 kişiyle gerçekleştirilen “yolcu testi”ne değindi:
– O gün buraya iki yolcu uçağı indi. 1000 kişinin bagajları dahil uçağa biniyormuş gibi tüm işlemleri yapıldı. Ardından aynı 1000 kişi havalimanına iniş yapmış gibi çıkış işlemleri gerçekleştirildi. Her şey tıkır tıkır işledi. 17-18 Ekim’de 3 bin kişiyle bir test daha yapacağız.

Tur sırasında İGA’nın ortakları Mehmet Cengiz ve Cemal Kalyoncu, CEO Samsunlu’yu aradı. Telefonu alıp iki ortağa da takıldım:
– Burada hummalı çalışma sürüyor. 29 Ekim’e nasıl yetişecek?
İki ortak da aynı yanıtı verdi:
– Bitti, bitti… Kalan iş hiçbir şey değil.
Ev sahibi DHMİ, 25 yıllık ana kiracı IGA ve en büyük operasyonu yapacak THY, İstanbul Yeni Havalimanı için gün sayıyor.

Kargo, en az bir yıl Atatürk Havalimanı’nda kalacak

IGA Havalimanı İşletmesi CEO’su Kadri Samsunlu, 31 Aralık 2018’de taşınmanın tamamlanması sonrasında Atatürk Havalimanı’nın açık kalacağını belirtti:

– Yolcu trafiği İstanbul Yeni Havalimanı’na geçecek. Ancak, kargo bölümünün taşınması en az bir yıl sonra olacak. Yani, başta THY olmak üzere kargo seferleri yapan şirketler, bir yıl daha Atatürk Havalimanı’nı kullanacak.

Özel jetlere hizmet veren Genel Havacılık bölümüne işaret etti:
– Genel Havacılık hizmetleri de Atatürk Havalimanı’nda sürecek.

Limana ilk gemi 8 Ağustos’ta geldi 64 bin ton yakıt hazır 

IGA Havalimanı İşletmesi CEO’su Kadri Samsunlu’ya uçak yakıtını taşıyacak tankerlerin yanaşacağı limanın durumunu sordum, yanıtladı:
– Limanımız devreye girdi. İlk gemiz 8 Ağustos’ta yanaştı. 64 bin ton jet yakıtımız hazır.

İnişlerin yüzde 80’i karadan olacak

KADRİ Samsunlu’ya İstanbul Yeni Havalimanı’nın bulunduğu bölgedeki rüzgar sıkıntısı ile ilgili tartışmayı anımsattım, anlattı:

– Bölgenin 50-100 yıllık rüzgar verileri çıkarıldı. Ölçümler yapıldı. Rüzgarla ilgili buraya özgü bir sıkıntı yaşanmasını öngörmüyoruz.

Lodos olduğunda Atatürk Havalimanı’na deniz üzerinden inişlerin yapılamadığını anımsatıp, sordum:
– Yeni Havalimanı’na inişler çoğunlukla hangi yönden olacak?
– İnişlerin yüzde 80’i denize doğru olacak. Yüzde 20’si denizden karaya doğru gerçekleşecek.

6 bilim insanı isim için özel çalışma yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Haziran 2018 günü akşam saatlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’na ilk inişi yaptıktan sonra İGA Havalimanı İşletmesi’nin ortakları Cengiz, MAPA, Limak, Kolin ve Kalyon İnşaat’ın patronlarıyla görüştü.
IGA’nın ortağı şirketlerin yönetim kurulu başkanları Mehmet Cengiz, Cemal Kalyoncu, Nihat Özdemir ve Mehmet Nazif Günal başta olmak üzere, tüm ekip sordu:

– Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Yeni Havalimanı’nın adı ne olacak?
Erdoğan, karara onlardan katkı istedi:

– İsim konusunda burayı inşa eden ortaklar olarak sizlerin kararını öğrenmek isterim.
Bunun üzerine 6 bilim insanından oluşan bir ekip kuruldu, isim konusunda çalışmalar başladı. Söz konusu ekip, dünyadaki örnekleri araştırırken, ABD’den bazı havalimanlarına odaklandı:

* Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı: 1920’lerde Atlanta Belediye Havalimanı adıyla temeli atıldı. 1971’de William B. Hartsfield’in adı verildi. 2003’te havalimanının adına Maynard H. Jackson da eklendi. Yani, halen dünyanın en büyüğü olan Atlanta Havalimanı, bir asırlık geçmişine katma değer sağlayan iki liderin adıyla faaliyet gösteriyor.

* Reagan National Havalimanı: 1926’da Washington Havalimanı adıyla kuruldu. 1998’de William Jefferson Clinton, bir önceki Başkanı onore etmek için Ronald Reagan Washington Havalimanı olarak değiştirilmesini öneren Kongre kararını onayladı. O sırada Reagan hayattaydı. 2004’te vefat etti.

* Houston Havalimanı: 1937’de William P. Hobby tarafından açıldı. 1969’da dönemin ABD Başkanı George Bush, bu havalimanını büyüten adımı attı. Şimdi, üst kimliği “Houston Havalimanı” olsa da, aynı zamanda “George Bush Kıtalararası Havalimanı” olarak da tanınıyor.

* Bill ve Hilary Clinton Havalimanı: Arkansas’ta 1937 yılında Adams Fields adıyla açılan havalimanının adı, 2012’de “Bill ve Hilary Clinton” olarak değiştirildi.
İGA Havalimanı İşletmesi CEO’su Kadri Samsunlu, 6 bilim insanının yürüttüğü çalışmalar sırasında kendi kişisel görüşünü şöyle ortaya koydu:
– Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ülkemiz için tartışılmaz bir değerdir. Böylesine büyük bir değerin bu tür kıstaslar içine sokulmaması gerekir.

Rüzgar santralını IGA ortakları aldı 2019’da sökülecek

IGA Havalimanı İşletmesi CEO’su Kadri Samsunlu’yla İstanbul Yeni Havalimanı’nın yanı başındaki rüzgar santralını sordum, yanıtladı:
– IGA’nın ortakları Alto Holding’e ait 24 megavatlık o santrali bu yıl satın aldı.
Santralın uçuşlar konusunda sıkıntı yaratıp yaratmayacağını merak ettim, anlattı:
– Zaten ortaklarımız söz konusu santralı o nedenle satın aldı. 2019 başından itibaren buradan taşıyacaklar.

5.

Προσοχή! Το Dharma μπορεί να καταστρέψει τον υπολογιστή σας – Τι πρέπει να κάνετε

Προσοχή! Το Dharma μπορεί να καταστρέψει τον υπολογιστή σας – Τι πρέπει να κάνετε | Newsit.gr

Συναγερμός έχει σημάνει και στις ελληνικές αρχές για το κακόβουλο λογισμό Dharma. Είναι μια νέα έκδοση τύπου Ransomware – Cryptoware και μπορεί να «μολύνει» τους υπολογιστές σας. Γι’ αυτό και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σας συμβουλεύει για το τι πρέπει να κάνετε.

Το κακόβουλο λογισμικό Dharma και οι νέες εκδόσεις του έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα. Είναι «Ransomware – Cryptoware» και μπορεί να επηρεάσει αρκετές εκδόσεις λειτουργικού συστήματος. Αν την… πατήσετε, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε λύτρα και μάλιστα σε bitcoin!

Σύμφωνα με τη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με δύο, κυρίως, τρόπους: Μέσω e-mails που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και μέσω επισφαλών ή «μολυσμένων» ιστοσελίδων.

Ως προς τα κακόβουλα αρχεία, πρόκειται συνήθως για αρχεία τύπου .docx και .pdf, στα οποία έχουν ενσωματωθεί κακόβουλες μακροεντολές, που εκτελούνται κατά το άνοιγμά τους και εγκαθιστούν το κακόβουλο λογισμικόστον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το ransomware κρυπτογραφεί – κλειδώνει ψηφιακά αρχεία, που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί.

Για να ξεκλειδωθούν τα μολυσμένα αρχεία ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ζητείται η καταβολή χρηματικού ποσού, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin ως «λύτρα», σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να αυτοδιαδίδεται μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος στο οποίο αποκτά πρόσβαση. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε εταιρικά δίκτυα όπου η διάδοση μπορεί να είναι ραγδαία.

Συμβουλές

Η ΔΔΗΕ καλεί τους χρήστες του διαδικτύου και τους διαχειριστές δικτύων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό, καθώς και να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές και να αποτρέπεται η περαιτέρω εξάπλωση του φαινομένου.

Οι ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι χρήστες του διαδικτύου και οι διαχειριστές δικτύων είναι οι εξής, σύμφωνα πάντα με την ΔΔΗΕ:

– Να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης και να διατηρούνται εκτός δικτύου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποκατάστασή τους.

– Στις περιπτώσεις όπου λαμβάνουν e-mail από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, να μην ανοίγουν τα link και να μην κατεβάζουν συνημμένα αρχεία, που περιέχονται στα μηνύματα αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία άγνωστη προς αυτούς.

– Να πληκτρολογούν τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον browser που χρησιμοποιούν, αντί να χρησιμοποιούν links.

– Να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

– Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.

– Να απενεργοποιήσουν την εκτέλεση μακροεντολών και JavaScript στις εφαρμογές με τις οποίες ανοίγουν αρχεία τύπου .docx και .pdf.

– Να φροντίζουν για την προστασία και των φορητών τους συσκευών (tablet & smartphones).

Περισσότερες οδηγίες και συμβουλές υπάρχουν στο http://www.cyberalert.gr/mobile-malware/

Για περιστατικά μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό τύπου Ransomware – Cryptoware, η Europol και το European Cybercrime Centre (EC3) έχουν θέσει σε λειτουργία το site
https://www.nomoreransom.org, όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν συμβουλές προστασίας, αλλά και κλειδιά αποκρυπτογράφησης για ορισμένες μορφές κακόβουλου λογισμικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής για smartphones, με λειτουργικό σύστημα iOS – Αndroid: FEELSAFE E-COMMERCE
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR

-/-