ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ! (+ 1… ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΓ.)

Φίλοι μου!

– Σαν σήμερα, πριν από 100 χρόνια, το 1919, γεννήθηκε ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ(!!!), ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΦΙΛΟΣ(!!!), ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ(!!!) ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ… ΠΕΙΣΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥΣ, (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ), ΕΝΑΣ ΜΗ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ… ΜΑΚΡΥΑ, ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΡΑΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΑΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΚΑΙ(!) ΤΟΥ “ΕΘΝΑΡΧΗ” ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!..

– Ποιός ήταν;

– Ποιός άλλος, από τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΟΦΙΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΗΓΕΤΗ,

ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!..

Ω

ω2 ω3

ω6

– Στην ιερή μνήμη του σήμερα και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, παρουσιάζουμε τί λέει για τον πολιτικό πατέρα του, ο γιός του (ο οποίος μάλιστα ευρίσκεται αρκετά κοντά στο πνευματικό και πολιτικό “IQ” του Πατέρα του), Νίκος Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!.. Διαβάστε λοιπόν!

Ένας Παπανδρέου μιλάει για τον “Ανδρέα εντοπίζοντας τα “πέντε διδάγματα”…

05/02/2019
Εκατό χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου και το απόγευμα πραγματοποιούνται δύο εκδηλώσεις για να τιμηθεί αυτή η σημαντική επέτειος. Η μία στην Χίο, τον τόπο γέννησης του ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1919, με ομιλήτρια την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και η δεύτερη στον τόπο καταγωγής του στην Αχαΐα(Καλέντζι) -και συγκεκριμένα στην Πάτρα– με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Παπανδρέου γράφει συμπυκνωμένα για τα πέντε διδάγματα που αποτελούν το πλαίσιο της Πολιτικής Παρακαταθήκης, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πέντε (5) διδάγματα

«Με την έκδοση του νέου μου βιβλίουΟ Ανδρέας Παπανδρέου ο Οικονομολόγος, και με τη γιορτή 100 χρόνων από τη γέννησή του, μια ερώτηση που τίθεται είναι: Έχει κάτι να μας πει για το σήμερα; Και όμως έχει. Τα συνοψίζω σε πέντε (5) διδάγματα:

ΔΙΔΑΓΜΑ ΠΡΩΤΟ:

Know your enemy“. Να καταλαβαίνεις πώς λειτουργεί το σύστημα. Να γνωρίζεις τί σημαίνει και πώς λειτουργεί το «διευθυντήριο» και να καταλαβαίνεις την έννοια της σύγχρονης «τεχνοδομής», πριν αποφασίσεις να τα βάλεις με την Ευρώπη, όπως κάναμε, ως χώρα, το 2015. Μάθε τουλάχιστον πώς δουλεύει το σύστημα στο οποίο ζεις. Γιατί έτσι δεν θα λες σε μια ολόκληρη χώρα ότι οι αγορές θα χορεύουν τσάμικο στο κάλεσμά σου….

ΔΙΔΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Το κοινωνικό κράτος θέλει και τον καπιταλισμό του. Πρέπει να υπάρχει μια οικονομία που δημιουργεί πλούτο και πλεόνασμα, αν θέλουμε το κράτος που μας στηρίζει. Αν την πνίξουμε στην υπερφορολόγηση θα γονατίσει και μαζί μ’ αυτό θα χαθεί και το κοινωνικό κράτος.

ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΡΙΤΟ:

Η λύση της κρίσης σήμερα προτάσσει ένα ευρωπαϊκό “newdeal”. Δηλαδή, η ΕΕ να στηρίξει τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές και όχι μόνο, να λύσει έτσι τον γόρδιο δεσμό της σημερινή στασιμότητας, σε αντίθεση με τις θεωρίες τής λιτότητας που ασπάζονται τόσοι ξένοι συντηρητικοί ηγέτες. Αυτό σημαίνει “Ευρωπαϊκό Ομόλογο”.

ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Τίποτα δεν θα λειτουργήσει σωστά και δίκαια αν δεν υπάρχει σωστό δημοκρατικό πολίτευμα. Το πολίτευμα αυτό ελέγχει την αγορά αλλά και τις αυθαιρεσίες του κράτους. Μόνο ένα δημοκρατικό πολίτευμα μπορεί να «ακούει» και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού.

ΔΙΔΑΓΜΑ ΠΕΜΠΤΟ:

Περισσότερη Ευρώπη. Είναι δυνατόν 28 άτομα σήμερα να έχουν το εισόδημα του μισού πλανήτη, ή ο πρόεδρος της Amazon να έχει μετοχές αξίας 160 δισ.; Αυτή η ανισότητα – θα μας έλεγε – πολεμάται, μόνο αν μειωθεί η δύναμη των μεγάλων πολυεθνικών.

Αλλά, για να ελεγχθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις που διατηρούν τη δύναμη τους και τα ψηλά τους κέρδη και τα απίστευτα τους μερίσματα, χρειάζεται μια κυβέρνηση ή μια ένωση κυβερνήσεων (βλέπε Ευρωπαϊκή Ένωση) που μπορεί να τιθασεύσει τις τεράστιες πολυεθνικές στο θέμα των κερδών, χωρίς φυσικά να τους εμποδίσει να προσφέρουν στην κοινωνία. Το σύστημα εξουσίας θα το αντιμετώπιζε με «περισσότερο Ευρώπη», μια βαθιά δημοκρατική Ευρώπη φυσικά.

Ως προς εκείνους που τον μιμούνται; (“ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΩΡΙΟ”) Οι αρχές, οι γνώσεις και τα οράματα δεν μιμούνται, όποιος και αν το προσπαθεί».

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

Φίλοι Τούρκοι! Αγαπημένε φίλε μου Χακάν!

ω4

Με 1 εκ-ριο Ευρώ -“ΚΑΣ”- θα μπορούσα να σας πω, πού είναι “σήμερα” τα 2 (από τα 8) στελέχη σας, που την “έκαναν” από την χώρα μας! Τα 700.000 Ευρώ τα θεωρώ λίγα!.. Αχαχααχαχαχαχαχααχχαχχαχαχαχαχα!..

Ρε Μογγόλοι, σε ποιούς νομίζετε ότι απευθύνεστε; Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως σκέπτεστε σωστά, ενώ η επικήρυξή σας δηλώνει ότι έχετε ορθά αναλύσει την ελληνική ή ελληνο“mixed” κοινωνία, ΣΥΝΟΛΙΚΑ μάλιστα, “σήμερα“!

Θα είπατε φαντάζομαι:

  • “Αυτοί πεινάνε”!
  • “Εδώ ακούσαμε τον ΥΠΑΜ τους να λέει σε Υπ. Συμβούλιό τους, πως άρπαξε ο ΥΠΕΞ 50 εκ-ρια, για να προχωρήσει την… ΜΑΚΕΔΟΝΟΠΟΙΗΣΗ των Σκοπίων, κλπ”!.. (Όλο και κάτι πιο… ακριβές θα σας είπαν σχετικά και οι φίλοι σας οι Σκοπιανοί)!..
  • “Εδώ ακούμε ακόμα, για Μαλβίδες και… Μαδούρο”!..
  • “Άρα δεν τους επικηρύττουμε τους δικούς μας, μπας και… κάποιος “τσιμπήσει”; Δεν ξέρεις καμμιά φορά”!..

–  Τούρκοι! Διαβάστε τώρα!

  • Την παραπάνω ανάλυσή σας, θα μπορούσα να την δεχθώ! Είναι στο πλαίσιο δουλειάς κάθε επαγγελματία, και αν θέλετε στο πλαίσιο εργασίας του κάθε Υπηρεσιακού… Πατριώτη σας, (σας αναγνωρίζω τον Πατριωτισμό), ώστε να ικανοποιηθεί ένας στόχος, ένας στόχος “εν προκειμένω”, ο οποίος κατέστη για εσάς ΕΘΝΙΚΟΣ!..
  • Να σας αναγνωρίσω και την ορθότητα – “μέσες – άκρες” – της σίγουρης για εμένα παραπάνω ανάλυσή σας, αφού γνωρίζουμε ότι είστε πολύ καλοί επαγγελματίες και ως γνωστόν οι όποιες αποφάσεις, (και μάλιστα… κρίσιμες όπως αυτή), δεν λαμβάνονται έτσι “αέρα – πατέρα”, τουλάχιστον από εσάς!.. Άντε λοιπόν να το κάνω και αυτό!
  • ΔΕΝ μπορώ όμως ΝΑ μην σας καταλογίσω την “ΥΒΡΗ”! (Διαβάστε Αρχαίους Έλληνες Συγγραφείς)! Τί εννοώ Τούρκοι; Εννοώ ότι αποτελεί μεγίστη ΠΡΟΣΒΟΛΗ(!) προς τον Π-Θ και τον υπερήφανο λαό μας η ανακοίνωση της επικήρυξης αυτής, την ημέρα ακριβώς του ερχομού του Π-Θ μας στην χώρα σας! Σκεφτείτε τί σας γράφω και αναλύστε οι ίδιοι το “γιατί”! Είστε πολύ καλοί στην ανάλυση και σας το αναγνωρίζω και αυτό!
  • Ήταν μέγα διπλωματικό λάθος σας, σε μια στιγμή μάλιστα που έχετε εκτιμήσει, για μια σειρά από λόγους, πως έχετε πλεονέκτημα απέναντί μας, η ανακοίνωση αυτή να γίνει την ημέρα του ερχομού του Π-Θ μας Κου Τσίπρα εκεί, στην χώρα σας!
  • Πρέπει να ξέρετε ότι, με εξαίρεση μια πολύ μικρή ομάδα ατόμων εδώ, η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων, όταν πρόκειται για την ΕΛΛΑΔΑ, ενώνεται και πολεμά γι’ αυτήν με μια ΨΥΧΗ και όπως ξέρετε η ΨΥΧΗ μας είναι πάρα πολύ δυνατή!.. Τί εννοώ; Εννοώ πχ ότι μπορεί να… σέρνουμε ένα κάρο μπινελίκια στον Τσίπρα, και στον κάθε Τσίπρα που μας κυβερνάει κάθε φορά, κλπ, αλλά όταν πάει στο εξωτερικό, τότε είμαστε μαζί του, τότε ο Τσίπρας με ροζ, γίνεται αυτομάτως Τσίπρας με μπλε (Εθνικό μας, ως γνωστόν, Χρώμα)!..
  • Περίεργο έ; Πείτε το και έτσι!.. Το τί κάνουμε στο εσωτερικό μας είναι άλλο, από το πώς σκεπτόμαστε (το μείζον των Ελλήνων προσέξτε), όταν ένας Έλληνας πολιτικός, πόσο μάλλον ο Π-Θ μας, “βγαίνει” έξω από την Πατρίδα!
  • Αν ήμουν Τσίπρας θα ακύρωνα αμέσως την επίσκεψη στην χώρα σας, μέχρι να άκουγα την συγγνώμη σας!.. (Αν ήμουν ήδη στο α/φ και ερχόμουν , θα διέτασσα αμέσως αναστροφή και επιστροφή στα… Σπάτα)! Δεν είμαι όμως παρά ένας απλός ΑΓΓΕΛΟΣ!.. (Και φίλος σας)!..
  • ΑΥΤΑ ΡΕ ΤΟΥΡΚΟΙ! Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ!
  • Η ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ:
  • A. ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΠΑΡ’ ΟΤΙ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΕΚΜΑΙΕΥΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 8!
  • Β. “ΜΟΙΑΖΕΙ” ΚΑΙ ΟΙ Η.Π.Α. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΑΣΗ! (ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ / “BY THE WAY”: “THANK YOU MR AMBASSADOR ABOUT YOUR RECENT (YESTERDAY) DECLARATIONS ON MACEDONIA)!..
  • Γ. ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΧΙ “ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ “ΤΟΥΡΚΙΚΑ“! ΠΩΣ ΕΤΣΙ; … ΕΞΕΠΛΑΓΗΜΕΝ!.. 
  • Δ. ΔΕΙΞΑΤΕ (ΚΑΚΩΣ) ΟΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ, ΕΝΩ, ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ, ΠΑΝΤΑ ΛΕΜΕ (ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΩΣ) ΠΩΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΚΗ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ 2, ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΧ Η 1Η ΦΕΝΕΡ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ / ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ) ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΑΛΑΤΑ Η(ΔΙΑΖ) ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ!.. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ!..

– Συνεπώς, με την σημερινή σας ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ μας δώσατε (ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ) κάποιες σημαντικές θα έλεγα “πληροφορίες χαρακτήρος” και ορθότερα ή ειλικρινέστερα, μας επιβεβαιώσατε υπάρχουσες εκτιμήσεις μας, κάτι για το οποίο θερμώς ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

– Για την… FAR WEST αυτή ενέργειά σας, με την οποία καθόλου μας αιφνιδιάσατε, δεν σας επιπλήττουμε διότι, όπως θα μας έχετε διαβάσει, σας έχουμε χαρακτηρίσει ΥΑΙΝΕΣ! (Ας μην… αναλύσουμε την συμπεριφορά της, την ξέρετε άριστα)!..

  • ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
  • Τούρκοι!
  • Προσέξτε την άκριτη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΡΣΗ, (ξεφύγατε, όπως διακρίνω πλέον, από την ορθή ΑΡΧΗ, της “ΕΜΜΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ”), διότι αυτή ΟΔΗΓΕΙ ΑΜΕΣΑ(!) και ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ(!) στην… θανατηφόρο ανίατο ασθένεια που ονομάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ!.. Και κάτι άλλο! Το 2023 έρχεται!..
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ! 
  • ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ!..

 

ΧΑΙΡΕΤΕ“!

ΕΛΛΗΝΑΣ

-/-

ΥΓ.

1. Εκεί στο Τ/ΓΕΕΔ είστε πολύ σίγουροι για το νέο εσωτερικό σας (ΤΕΔ) ΚΡΥΠΤΟ-ΣΥΣΤΗΜΑ” “Διακίνησης Εγγράφων;

2. Θα (μας) διαβάσατε ότι σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος μας πολιτικός ΑΝΔΡΑΣ”, Α. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Με αφορμή την γέννησή του δώστε χαιρετίσματα στην Κα Τ. ΤΣΙΛΛΕΡ, (χωρίς να το μάθει όμως ο Οζέρ και πικραθεί), αφού ως γνωστόν την “πήδαγε” κάποτε στις Η.Π.Α., όντας ο πιο αγαπημένος της Καθηγητής!.. Επίσης, πείτε της πως την περιμένουμε να ξανάρθει στην Ελλάδα, σε καμιά νησιώτικη ταβέρνα μας και πάλι, να φάει ψάρι!..

-/-